Tråkdag...

 Jag fryser... det är iskallt i huset sen mor och far stängt av värmen. För nu är det ju tydligen sommar enligt någon pellejöns i detta hus?
 Hur som helst. Satt nyss i köket med mamma och syrran. Diskuterade vad vi ska äta. För ingen har tagit tag i det. Jag längtar efter indisk gryta. Men får inte göra det. Orkar för den delen inte göra chapati. Mamma längtar efter pasta. Men vet inte vad. Vet inte vad syrran är sugen på. Hur som helst inget blir gjort.
Alla är helt enkelt trötta. Ingen orkar. Ingen har någon idé. Det är vår familj i ett nötskal.


"Vackra" bilder på mig och Orhan från en kina-restaurang. (som sög) Jag lämnade köket. Tycker det är hemskt tråkigt att lyssna på sånt. I såna stunder längtar man extra mycket efter att bo ensam. Eller inte med familjen i alla fall. (med Orhan går bra hehe)
 Då skulle vi gjort va skit som helst. En röra som vanligt. Eller en spaghetti. För sånt gör vi.
 Hade jag varit ensam nu hade jag gjort en sås och doppat bröd i.
 Men när man inte är ensam då måste man ta hänsyn och diskutera!!!

 Nu verkar det i alla fall som mamma kom igång med något. XD

 Jag vet inte vad jag ska göra... 

Dålig motion eller bara trött?

 Sitter med syrran framför våra datorer. Småpratar lite medan vi pysslar med olika saker. Jag har citron i håret för solen sken. Men just när citronen var i så liksom dog solen lite och det blev kallt.
 I huset är det alltid kallt. Vi sitter med filtar.

 Igår kom Orhan förbi. Jag var glad. Vi samlades hela familjen plus en annan vän till familjen och såg på korset och stiletten. Vi kopplade våran dator till familjens dataskärm och satte den i vardagsrummet. Så vi såg på två skärmar samtidigt. Var lite klurigt att välja skärm då jag satt i mitten. :)
Har inte sett den filmen förut. (förutom en trött dag då jag såg början på ryska med utländska vänner) Haha...

 Idag skulle jag gå med Orhan hem, (7 km) och cykla tillbaka..  Men bara utanför bygden så blev jag astrött. I benen. Vet inte om det är kondisen eller om det helt enkelt var en dålig dag. Tror jag har sovit för lite senaste. (hoppas det beror på det haha)
 Vi promenerade in i skogen. Gick runt och kollade. Sedan cyklade Orhan hem och jag gick tillbaka. SÅ lite motion fick jag i alla fall! :)

 Nu skiner solen igen så kanske skulle jag gå ut igen lite. Titta på mina bebisar som nästan alla kommit ut ur äggen och suger sig efter kanterna i dammen! :)

Kram

Bu för bandeaubikini och underbar dag! :D

 Aaah sitter och avnjuter en spaghetti med tomatsås och någon bulgarisk ost vi hade i kylskåpet. Yammi.. :D För jag är hungrig.
 Men mest trött... så nu ska jag bara sitta och göra ingenting!!!

 Det är fantastiskt vad man blir trött av att simma och tramsa runt i allehanda rutschkanor! :P den bästa var spacebowl. :D som jag inte provat innan.. Härligt härligt.
 http://www.gustavsvik.se/?a=0&l=1&pid=56 (En video där ni kan se hur den känns att åka haha)
 Annars flöt jag och Orhan mest runt. Pratade och busade.
Men... kan ju säga att jag minns Gustavsvik som MYCKET roligare. Men då var ju allt större och coolare! XD (när man var liten)

 Innan hann vi till och med ta en sväng förbi Marieberg och titta på bikini. Fanns inget såklart. Dessa banderoll-bikinisar. Löjliga. Men det är bara en tyglapp runt brösten! Vad ska jag med den tyglappen till?
 JÄTTESNYGGT! Om man har små söta bröst som två små vändstekta ägg och enkelt kan dölja dem bakom en liten tyglapp som flärper runt. Men jag då? Tänker någon på mig.
 Blev i alla fall uppmuntrad av hon som jobba där. Hon förstod mig. Frågade efter bygelbikini och hon letade men hittade inget. Hon avslutade med att säga:
 "Nej jag ser ju att vi har ju ett hemsk utbud. Finns ju bara såna här bandeau-bikini. Och det ser ju inte riktigt klokt ut om man har lite större bröst!"
"Precis. De hänger liksom bara där nere!"
svarade jag.
"Ja... Jag vet inte ens själv om jag skulle vilja ta på mig nåt av det som hänger här!"

Haha.. älska ärliga expediter. ;)

 På vägen tillbaka drog vi in till Kumla och träffade Edin och Ismet. Trevligt då det var ett tag sen! :) Blev dock ett kort besök då vi skulle hem i tid till Orhans fotbollsträning.

 Men nu ska jag som sagt var slappa. Huset är tomt och jag är död... aaaah :D

kram

Bästa katten-sämsta dan!

Om jag hade något intressant att skriva idag så skulle jag gjort det. Men med tanke på hur ointressant det annars kan vara och idag var inte ens i närheten av mitt vanliga liv. Så förstår jag att denna dag går till det förgånga utan att läggas på hjärnan!
I morgon ska jag i alla fall till Gustavsvik med mannen!!!! Det blir bra! För nu har de inte ringt och sagt något om jobbet i 4 dagar eller nåt. Hur mycket tid behöver de???
(nej... ni ska inte oroa er. Jag kommer hålla koll på mobilen!)
Nu ska jag sjunga. Plinka på synthen och drömma att jag hade mod och sjöng för publik! ;) Sån är jag!

Gammal bild på min skönhet. (Dock med brist på päls efter sterilisation) Men Tamar var så frutkansvärt söt idag så jag nästan dånade. På morgonen (efter att ha skrikit i en halvtimme och drivit mig till vanvett) kom hon och la sig under täcket, stack upp huvudet och la det på min arm. Sen låg hon där. Strök sig mot min hand. Spann! Jag blev ju som nyförälskad. (Varför fattar hon inte att det är så här jag vill bli väckt. Inte av att någon psyco-katt sitter vid dörren och skriker i hopp om att någon annan i huset är vaken!)

Efter att ha gjort det ett tag sa jag.

"Ska vi äta frukost nu Tamar?"

Tamar lutade sig framåt och gav mig en nospuss innan hon reste sig och sträckte på sig. Trodde hon skulle hoppa ner men då jag började snacka med henne slängde hon sig ner bredvid mitt ben och började nafsa i det.

"Biter du mig va din lilla tönt!" sa jag och nöp henne i rumpan. "Ska vi inte äta frukost!"

Vi gick upp och åt frukost.

(Ett av alla cute-moments idag. Ibland är min katt bra!)


Det blir en dag på stranden...

 Dagen blev en annan en planerad.

 Fick spontant med mig Orhan till Mariestad istället. Glömde tiden och kom en halvtimme försent till arbetsförmedlingen. Det vara bara två snubbar där. Ibland undrar man?! Vad gör de 18 resterande?

 Det var snabbt över. Vi pratade om säljsbrev, personliga brev och cv. Har hört om detta 3 gånger så jag är inte imponerad längre haha :P Men man lär väl sig alltid nå nytt! :P
 Nästa gång ska vi i alla fall gå igenom arbetsgivare. De lät mer interssant. Dock börjar jag fundera på om jag verkligt ska vara med här då Pomona inte slutar förrän i Juli. Måste skriva och fråga!

 Efter det mötet åt Orhan och jag i Mariestad. Vi köpte revbensspjäl och Pucko (som jag inte gillar men det var extrapris och Orhan gillade det!) Med detta åt vi Orhans mors feta brännässle-röra... Det var gott men brist på salt. Och självklart bröd till detta!!!! Alltid bröd!!! ;)
 Sedan gick vi upp till Pomona. jag trodde det skulle vara ett avslutande möte men jag satt bara där en kvart och pratade om hur det gick. Vad jag gjorde. Haha.. 
 
 Orhan och jag åkte inte hem direkt. Vi traskade runt i Mariestad. Låg vid Vänern och frös och skrattade. :P (Eller det var varmt i solen också. Höll nästan på att somna!)
 Efter att nästan ha blivit dödad några gånger av Orhans lekar med mig. (Känner mig som en liten docka när han slänger runt mig. Me like... ) En kvinna med hund satt och skrattade åt oss. Så åkte vi tillbaka.
 Utforskade skogarna runt Slätte och kom hem! :) Hittade en liten sjö med ett fint hus på andra sidan och en dålig strand. Vem vill bada där?

 En mycket trevlig dag alltså!
(Bilden är från förra året i Juli.. så... det var inte så svettigt idag!)

Kärlekens fem språk!

 Fick en fråga om vad boken om kärleksspråken heter. Den är skriven av Gary Chapman

 Kärlekens fem språk
...om hur man uttrycker sin kärlek till den man älskar.

Så nu vet ni! ;)

Grädde, gorgonzola, kantareller och vitt vin! ;)

 Orhan var nyss förbi. Vi promenerade i solen och snackade. (sonedgången)
Jag har jätteont i axeln och önskar massa massage. Men fick bara några minuter först av Orhan och sen av mor.
 Hur som haver.
 
 Nu är det sannerligen dags för te. Längtar väldigt. Och för att se någon halvlöjlig film. Det vore fint! Äta något sliskigt! ;) Mmmm
 Så jag kan glömma morgondagen och inte våndas! Önskar syrran var här och sa. "Vi kommer ha kul i morgon!" Just nu är jag mest orolig för att hon inte kommer komma hem alls. Eller säger att hon inte ska dit! XD
  
 Gjorde en god middag idag. (Enligt mig själv) Pasta med kantarell, gorgonzola, grädde och vitvins-sås! ;) Mums! ;)
 
Kram på er!

Jobbsökaren!

Sitter och skriver en lista över vilka jobb och praktikplatser jag sökt senaste tiden. klurigt.
 För min jobbcoach bad mig ta med mig, till mötet i morgon, vilka praktikplatser och jobb jag sökt.
 Förstår inte riktigt vad det betyder. Ta med mig vad? Men lite sent och komma på och fundera om det dagen innan! haha.. XD
 
 Blir en lång dag i morgon. Eftersom jag kvart över tio ska till arbetsförmedlingen. (har dessutom slarvat bort den pärm jag fick där hehe på biblioteket) På det möte Ulrika egentligen ska. Vet inte om jag ens ska vara på arbetsförmedlingen när jag inte är klar med Pomona än. Men... tror det är sista mötet med Pomona i morgon så.. Kan ju lika gärna hänga på denna grupp! XD
 Syrran följer förhoppningsvis med i morgon i alla fall så jag får sällskap! Nu är vi båda bjudna
 Och Pomona. Avslutningsträff. Vi går igenom allt och funderar på hur det gått, typ...

 Blir inte roligt. Ser inte alls fram emot detta. Hänga år i Mariestad. Från tio till tolv på arbetsförmedlingen och kvart över ett på pomona. :P Vet inte hur långt det blir men jag gissar 45 minuter! :P
 
 Jaja.. man gör vad man måste.
 Tänk om de ringer från jobbet också. Säger att jag fått det!!! Eller inte. De kanske inte ringer till dem som inte fått det!!!

Argh... jag blir så trött!

Kärleksspråk!

 Sitter och skrattar för mig själv.
 Mamma har någon bok om kärlek. Om de fem kärleksspråken som alla har något av.
 Efter att ha läst halva är det så självklart. Allt som står där är så sant! XD

 Jag vet redan sen innan vilket kärleksspråk Orhan har (det har vi rett ut! haha) men nu är jag mer säker. Och jag känner mig så dum. Har flera gånger inte fattat varför han blivit sårad då jag inte alls gjort något dumt. (Enligt mig själv) Men... uj uj... Ja det är så självklart!!! 
 Nu ska jag ska bli den perfekta fästmön! XD (så gott det går hehe)

 Kanske man inte behöver tänka på sånt medan man är förälskad. Då spelar det ju nästan ingen roll vad man gör. Man älskar varandra än då! haha.. Men jag kan ju öva upp mig inför den hårda tiden när man är gift!!! Och kärleken inte är lika självklar! ;)

Har inte läst hela boken än. Snart är jag framme vid det språk jag tror jag har. Ska se om det känns lika självklart! :P

 Nu har jag suttit inne och läst så länge, kasnke borde jag gå ut lite. Titta på mina bebisar som jag tror har fått fena idag. Kanske rör de sig!!! :D :D :D
 Hur som helst måste jag fylla på med vatten. I denna värme liksom suger någon upp vattnet ur min lilla damm.
 Har det hänt något ska jag genast lägga ut bilder här för er grodintersserade! ;)

 Mamma och pappa ligger redan ute och solar, dricker kaffe och läser.
 Så på med solkrämen. (har redan börjar småbränna mig) och ut i solen för att... peta i trädgården! :)

KramÄlskar min Orhan...

Första doppet!

Orhan och jag gick ner till sjön. Vi skulle kolla hur varmt det var.
15 grader... men vid ytan!!!
Vi doppade ner fötterna. Det var iskallt. Orhan tyckte jag doppade foten långsamt och undrade om han hade en vekling till kvinna. Inte då!!!
Man fick som tvinga ner dem... Men i solen var det varmt där på bryggan.
Så jag föreslog:
"Ska vi doppa oss?"
"Nu?"
"Ja?!"
"Ok"
"Vill du?"
"Jag vet inte. Vill du?"
"Om du vill. Vill du inte så är det ok!"
"Ok vi gör det?"
"Säker?!"
"Ja!"
"Men bara om du vill!"
"Hur många gånger ska du fråga det. Är du en vekling?!"
"Nej! Vi gör det!"
"Ska vi?"
"Ja..."
Vi tog av oss kläderna och skuttade i. Iskallt. Men Orhan simmade ändå runt som om det var njutbart. Han hoppade i före mig. Så det såg nästan varmt ut. Det var det inte!
Orhan doppade sig två gånger. Andra gången simmade han iväg långt medan han skrek för sig själv.
"JAG ÄR INGEN VEKLING!"
Glädjen var kortvarig. Plötsligt tvärvände han och vrålade.
Ja. det är ännu för tidigt för att bada!
MEn det var skönt att komma upp sen... hehe

Som ni förstår gillar vi ordet vekling. Det var något vi använde flitigt förra sommaren på varandra. Vekling är ju ett fantasiskt lyckat svenskt ord!

Påskbilder... Som värmer. XD

Underbar påsk... :)
Hade ju Orhan här och vädret var finfint. Massa av fisk och den traditionsenliga tipspromenaden! :P haha
Har inte mycket att säga. Lägger ut lite bilder. Sedan ska jag njuta av lite ensamtid då halva familjen är ur huset. :P Äta mitt sista påskgodis!!!
Kram
Påskmiddagsfixeri!
Min lelle man!
Nej vi är inte duktiga på att possera vackert och romantiskt inför 5 andra snubbar! XD
Orhan försökte skylla på värmen... ;)
Också Ulrika ville vara romantisk. Men Tamar var INTE med på det XD
Vackraste katten..
Glad påsk! :D

Känslor..

 Sitter och känner mig småsnygg (unik känsla haha) och känner starkt för att ha en filmkväll med några vänner. Men i brist på vänner närvarande spelar jag sims istället haha :P


Bildern har välegentligen väldigt lite med texten att göra! :P


Hemma...

 Men, tänker ni, vad gör Petra hemma? Hon skulle ju vara på en lång mötesserie.
 JA.. så var fallet men nu är jag hemma igen. För jag åkte faktiskt iväg. Satt med hela första mötet och fattade ingenting. Hade så ont i huvet så jag mest av allt bara kände för att gå ner och somna på soffan. Eller lägga mig utsträckt på den fulla bänken med huvudet i Orhans knä och dö lite.
 Så efter första gudstjänsten åkte jag hem!

 Tog en alvedon och åt middag. För det hade jag nämligen inte gjort.
 Gjorde spaghetti med vitvinssås.. haha och massa kantareller. (Mamma har nämligen gjort någon ny sorts fransk sill som det ska vara vitt vin i. Men då vi dricker på tok för lite köpte hon något som ska smaka vitt vin. Till matlagning. Var ju bara tvungen att göra pasta med vit vinssås. Så gott. Jag lyckades dock inte så bra! haha Får se hur sillen smakar i morgon)
 
 Efter maten drabbades jag av stor trötthet. såg film och lagom efter det kom huvudvärken tillbaka. Vad är problemet? Funderar på om jag druckit för lite denna varma dag. Mycket möjligt.

 Måste ju meddela också utvecklingen av mina bebisar. Några har dött. Men det är ju vanligt. Alla ägg blir inte nåt. Så de har vitnat. Kanske de bara blir 90 bebisar! :P VI får se...

 Kram
 

bada..

13 grader varmt i sjön.. snart dags för badsäsong! ;)

Sommaren fortsätter...

De vackra dagarna slutar inte. Solen fortsätter att lysa och värmen fortsätter att värma. :P
 Har ändå inte spenderat så mycket av dagen ute idag.
 Jag sov länge. För jag var trött och man måste ta igen sig någon dag. ;)
 Sökte lite arbete och sedan satt hela familjen ute och drack påskmust och fikade. Mysigt...

 Ikväll är det mötesserie. Eller två möten för alla församlingar runt om. :) Brukar vara trevligt.
 Känner för att göra i ordning mig jättemycket! haha... välja kläder med omsorg.. Får se hur det blir med den saken.
 Jag saknar lite smått att shoppa loss. Köpa något nytt. Jag har helt enkelt bara gamla kläder. Trasiga. haha :P Men det duger. Kläder är absolut inte det viktigaste. Just nu sparar jag pengarna tillsammans med Orhan.
 Men nästa månad har vi bestämt oss för att köpa varsin outfit till varandra haha :P Ska bli kul! Är dock lite nervös för vad Orhan skulle välja till mig haha ;)

Hur som helst. Nu ska jag börja göra mig i ordning så jag är redo. Ska bli kul att träffa Orhan ikväll också som har spelat sin första match för Älgarås fotbollslag haha XD Stort!!!

 För tillfället blir familjen störd av någon snubbe som ringer till pappa hela tiden. Inte ger upp. Hemtelefon och mobilen! Pratar strunt.. Ihärdig typ... Han ger aldrig upp!! Haha men undrar ju!

 Kram! :D

Frågor frågor...

 För att bevisa att jag känner min man. För att ni ska se vem han är. För att berätta lite för mycket information och för att ni ska få veta om jag gillar Grekland eller Spanien bäst! ;)


Snyggaste mannen! :)

Vad har ni för relations status? Förlovade..
Vad heter din pojkvän/make? Orhan Gashi! :)
Vad kallas din pojkvän/make? Orhy-Porhy (av mig)
Hur gammal är din pojkvän/make? Gammal!. XD 22
Hur lång är din pojkvän/make? Ehm... typ 1.80?
Vad har din pojkvän/make för ögonfärg? Bruna! Superbruna!!! :D Ljus brun färg. Men läskiga hål i irisen! ;) Me like!!! :D
Vad har din pojkvän/make för hårfärg? Enligt någon frisör han haft mörkblond. Men enligt mig. Brun! Mörkhårig! :)
Vilken skostorlek har din pojkvän/make? 42.. :P
Vilken stad/by kommer din pojkvän/make ifrån? Janjevo...
Bor du och din pojkvän/make ihop? njet
Har din pojkvän/make barn? Har hört om ett i Malaysia.. Men har inga säkra faktan än!
Vad hos din pojkväns/makes personlighet attraherar dej mest?  Humorn. Älskar hur han har lätt för att skratta och skojar! :) Omtänksamheten. Om mig men också om andra. Han vill vara med och hjälpa. Farten. Han är med på det mesta. Kommer med ideer och tycker om att göra saker! :)
Vad hos din pojkväns/makes utseende attraherar dej mest? hm! ;) uj uj.. Brösten (säger man så om män) Men oj oj... trodde inte en mans bröstmuskler kunde vara så perfekta! XD
Ögonen!!! Som gjorde för makeup. Tänk den som hade såna djupa mörka ögon. Med vacker ljus färg! :D
Armarna. Blodådriga... o biceps.. mm. satt alltid och klämde förr haha :P
Lyckligaste stunden med din pojkvän/make? Vad är det för fråga. Men minns en dag i skövde då min mor och far bjöd oss på middag. Vi stannade utanför skövde och åt godis. Skrattade nåt så våldsamt! Lyckligaste vet jag inte. Men jag minns den dagen/natten.
Beskriv din pojkvän/make med tre ord: Vacker, glad, hjälpsam! :)
Vem är din pojkväns/makes stora idol? Inter... TROLIGEN! Kanske inte alla.. hm Samuel Eto'o
Vad gör din pojkvän/make just nu? Han är nog på bön! Om han inte ligger hemma och sover. Han var så trött :P


Vill du ändra på något hos din pojkvän/make? Ehm.. njae... Visst dyker det upp saker man stör sig på ibland. Men skulle jag ändra på nåt så är det ju inte Orhan längre. Kanske hans kontrollbehov av pengar. Jag tycker det är otroooligt tråkigt att sitta och räkna i flera timmar. haha. (Men det kanske är bra att han har den egenskapen! hehe)


Och så lite om dej..

Vad hette din första riktiga pojkvän?
Orhan! :D <3
Vad hette din pojkvän innan denna? -"-
Hur många gånger har du varit förlovad? Men kära någon. Förlovar man sig för skojs skull eller? En gång!
Har du haft ett "one night stand"? Trams.
Hur många barn vill du ha? Runt noll... Men med tanke på alla löjliga drömmar jag har om att jag föder barn hela tiden kanske jag skiter ut en dag! I brist på annat att göra! ;)
Vill du gifta dej? Ja ja ja ja!!! Oj... helst igår!
Spelar hudfärgen på en kille någon roll för dej? Haha... mozzarella har hittat sin cappuccino! ;) Det är väldigt viktigt för mig att man inte har för lik hudfärg. Det blir så tråkigt på bild då! Men jag ska inte säga ju mer olik desto bättre, det är en viktig balansgång. Man får använda hjärnan när man väljer man.
 Om till exempel en person som har lätt för att bli brun tycker om att se brun ut är det väldigt osmart att bli tillsammans med någon från tex Kenia. Eller vill man som lite fräknig och ogillar det (av någon anledning) ska man undvika att bli ihop med någon i typ samma färg som fräknarna. 


Din favoritfärg? Röd! ;)
Vart bodde du senast innan där du bor nu? Ett annat hus i slätte. Eller lägenheten i Lidköping om man tittar på bara mig. Fast jag bodde ju inte helt där.  om man ska räkna annan ort med familjen blir det Hasslö i Blekinge! :)


Dina val.. (endast ett val/fråga)


Hus eller Lägenhet? hus... åååh helst en liten stuga på landet!!! XD Fast lägenhet kan också vara kul. Enkelt. Men alla hör ju precis vad man gör. Och jag tycker det är jobbigt bara familjen hör att jag ser på film såå.. Villa i by är ju i och för sig också mysigt. Asch ge mig en bostad och Orhan så reder jag mig!
Stockholm eller Göteborg? Stockholm! Göteborg är ju så... så stökig.. fast i o för sig finns liseberg där. Men... Nej Stockholm!
Vinter, Vår, Sommar eller Höst? Vår
Dag eller natt? Natt. Ljusa sommarnätter. Bus med vänner. Filmkväller och av någon anledning är det först efter åtta jag kommer igång!
Katt eller Hund? Svår fråga. Men katt är nog svaret. För att vara patriotisk. Katter luktar gott och är händiga att ta med. (i alla fall Tamar)
Explorer eller Firefox? explorer antar jag!
Vit eller Svart? Svart
Pepsi eller Coca-cola? coca-cola!!!! Pepsi. hemska saker. Coca cola <3
Grekland eller Spanien? Eftersom jag varit i Spanien vore det ju kul att se Grekland. Tror jag gillar maten där bättre! :P
Prickigt, randigt eller rutigt? Prickigt..?

(Alla bilder stulna från Orhan! ;) )

Början på livet som adoptivmamma och andra trädgårdsmoment!

Varma vårkvällar... Tamar och jag njuter!!! :D


Mys...Jag minns från var och när jag plockade nästan alla stenar. Dessa är från aggö sommaren 2010. Varav en mina kusiner pussat på. Haha... har för mig det var den prickiga. XD Så en kärleksfull sten också XD
Hoppbilden vet jag inte. Ville mest visa hur lättklädd man kan vara nu på kvällen. Jag tog inte bilden för att den skulle bli cool. För jag kan inte hoppa! :P TUng och omuskulös! Det är jag det!


Är så gott som färdig i trädgården. Har fyllt vatten och gjort rent. Nu saknas bara lite växter. Mycket har dött och jag brukar så nytt varje år men saknar frön i år!!! :P


Kabelekan (eller hur man stavar denna blommas namn haha. Jag vet allvarligt talat inte!) blommar för fullt. Tycker det är lustigt. Plockade den för länge sen i en bäck. Satte den i lite mossa och jord i en plastkruka och den blommar om varenda år!!! :D Börjar kanske bli lite trångt i krukan dock. Rötterna söker sig under vattnet efter jord. ;)


Mina nya bebisar. Nu börjar de hårda livet som grodmamma!!! Helt nyfödda är de. Såg ju parningsakten!!!
:D Kanske ska byta namn på bloggen. 20 år och 100 barns-mamma!! ;) Sånt som lockar läsare :P hehe
Mina nya paltar bor hur som helst i dammen nu.

Kram


Parning på gång!

Idag ringde de inte heller.. Man kan ju bli nervös för mindre... Men väntan... När som helst nu. Kanske i morgon?
 Eller i morgon är det ju röd dag så nu kan jag faktiskt slappna av. (Om det är bra eller dåligt?)
Jobb... Suck...

 Idag var jag ute och rände igen!!! :D Orhan kom förbi och vi drog till Töreboda och uträttade småärenden. JAg gillar när det händer saker men börjar faktiskt sakna en dag då man bara kan glassa hemma. Plantera lite i trädgården och spela för mycket sims.
 Nu har jag ju datorn igen (mitt och Orhans lilla turas om system) Så då kan man ju slappa framför den hela dagen.

 Dagens andra äventyr idag var att jag ville ha grodyngel i dammen. Så vi begav oss ner till träsket för att leta ägg.
 Fanns knappt vatten ens.
 Gav upp mina drömmar och vi gick ner till sjön för att känna på vattnet. (det drar i badkläderna) Men då hörde vi!!!

 Det typiska grodlätet. Skrik för parning. Jag kollade mig omkring och såg en liten groda sitt i ett hål i mossen. Parningslek på gång. Vi lyssnade lite och tittade om det var mer än en där. Men sedan gick vi. Utan ägg.
 Men jag ska ner dit igen, och skörda ägg!!! :D

 Kram

Tamar, orkideer och örhängen!


Ska använda örhängen varje dag. Och jag kom ihåg dag med! :D Så nu börjar jag ta fram mina tunga gamla öronplågare! XD


Tamar var ovanligt söt idag. Hon ville bara ha mer och mer av klapp och gos. Hon bet mig inte en endaste gång. Viftade inte ens irriterat på svansen en sekund! Fick säkert stryka henne på hvuudet i 5 mnuter och det var jag som tröttnade före henne. Ovanligt och mysigt! :D


Se så fantastiskt. Den ena dör och samtidigt slår den nya ut. Jag är mäkta stolt över mitt orkideval! ;)


Mitt hår låg snällt hela dagen utan att luggen var i ansiktet.

 Tänkte bara i fall ni ville veta några fler lyckliga moments från idag! Förutom att jag fick träffa Orhan och att det var sommar alltså! :)

kram


Sommar!

 Var faktiskt en fantastisk dag idag med! Fick ju umgås med Orhan så de gjorde inget att jag behövde ut och ränna idag med. Men det var supersoligt och supervarmt! :D

 Vi gjorde inte trippen så snabbt som planerat. Efter att ha bytt saken jag handlade fel kollade vi efter bikini till mig. Vilket är helt omöjligt för fröken storbyst! FY vad jag är trött på detta.. Av vilken anledning skulle jag få dessa?
 Slutade med att jag bestämde mig för att köpa en baddräkt istället. Finns ju många söta. Så kan jag vara "söt" i den och sola i en vanlig sportbh! Men då var alla storlekar som fanns inne 7 storlekar för stora för mig. XD
 Asch.. får spara bikini och baddräktsshoppande.
 Hur som haver. Jag längtar inte efter att bada ute än (lögn) men vi ska troligen till Gustavsvik inom en framtid. Då MÅSTE man ha något att bada i!!!

 Efter att ha tröttnat på att vanka runt i Mariestad drog vi tillbaka till Töreboda. Åt hamburgare och njöt av solen! 
 Väl hemma njöt vi ännu mer av solen. Jag drog av mig jeansen och tog på shorts och gick barfota! (orhan var i shorts redan på morgonen) Jag var genomsvett. :P
 Men härligt är det.

 Nu är det sannerligen dags för te och fika! :D
Kram

Dåliga dagar som slutar bra!

Känns som jag gjort bort mig konstant hela dagen. Eller varit stressad. Allt har varit emot mig.
Har handlat fel saker. Har inte haft några mynt och därför parkerat olagligt och stressat in i affärer. Har fått kärringstopp mitt i rusningstrafiken då jag hamnat i fel fil. Var nervös på två snubbar som kollade hårt på mig och gick misstänksamt fram och tillbaka runt om mig. Mamma hade gjort korv och mos till middag. Var på långt tråkigt möte om hur man ringer till arbetsgivare.
En sån där dag man helst bara vill glömma om det nu inte vore för några ljuspunkter som räddar allt. Som får mig att minnas denna dag som en bra dag.
För på det mötet fanns en grabb som var så förvirrad och anklagande att jag inte kunde låta bli att skratta! XD
För väl hemma efter allt rännande åt jag nybakt bröd. Jag ominstallerade Sims 2. (känner mig som en ny människa) Jag var på en fantastiskt trevlig bön. Det var 20 grader varmt efter 7 ikväll! :)
Just nu känner jag nästan en sån glädje att jag kunde promenera till Orhan. För det kan man göra när det är runt 15 grader kl halv tio. Man kan det!!! :D
Plus att jag saknar Orhan.
I morgon ska jag in till stan IGEN med Orhan. För att byta den sak jag handlade fel. Ibland känner man sig så löjlig! XD
Kram

Dagarna blir bara vackrare och vackrare!

VILKEN UNDERBAR DAG!!!
Sol och över 20 grader. Snacka om att jag spenderade dagen i trädgården. Svettades i mitt linne, men fick ett och annat gjort. :)
Sally och Tamar var med i det jag gjorde. Gav mig lite sällskap! ;) (eller Sally svettades och Tamar jagade. :P)
Nu ska jag passa på att umgås lite med syrran. Hon var sugen på att bli fotad. Klart man tar såna tillfällen i akt. Smink och foto! ;) Me like!


Sally och Tamar...

Känns som Tamar och Sally skulle kunna bli vänner. De är inte elaka mot varandra. Inte väldigt rädda. Inte bråkiga..
De har respekt för varandra. ;)
Tamar försökte i början attackera (eller hota!!!) Sally två gånger men när hon blev stoppad slutade hon. Hon förföljer Sally och håller koll på henne då och då. Sally håller sig ur vägen och ser till att inte bli attackerad. (lite nervös kanske haha)
Nu på kvällen började Tamar prata med Sally.
Hon kom in. Sa Mjau för att be Sally gå ur vägen vilket jag såg till att Sally gjorde.
Senare la hon sig utanför dörren till mitt rum och kollade på Sally och skrek sitt typiska jakt/lek läte.. Men låg bara där.
Sally gick in till hallen och Tamar till vardagsrummet. Passerade Sally en gång till tittade på henne, sa maju och gick och la sig.
Har ingen aning vad hon vill säga. Kanske bara säger till henne att detta är hennes revir. Håller sig Sally ur vägen så ska inget hända haha :P
Kram

Vacker dag! :D

En härlig dag i dag. Helt enkelt superb.
Vaknade av en plötslig närvaro av tassar  huset. Hann inte Fundera länge på varför Tamar kutade runt så konstigt innan Orhan kom in och sa att hunden var här.
Aha...
Vi såg film (som vanligt. ) Tog en prommis med hunden och njöt av värmen. Jag doppade foten i sjön. Det gjorde ont. Kände inte om det var kallt. Det bara gjorde ont. Tar det som ett tecken på att det är för tidigt för bad. XD
Sedan drog vi spontant ut med bilen. Handlade lite i Töreboda och for ut till kanalen och njöt. Var nog ännu varmare då. Vinden hade lagt sig och vi njöt av solen i 18 graders värme. :)
Sedan såg vi klart filmen där ute. Haha... och medan Orhan fixade filmen och jag låg med huvudet i hans knä fick jag en trevlig ide. Det kändes så fint. Kolla på himlen så... Jag vill åka på bilsemester!!! :D
Inte tvärköra till ett ställe 12 timmar i sträck. Utan köra en bit. Titta på något där. Äta något där. Sova i tält eller bilen där. :)

Föreslog det för Orhan men han var så inne i datorvärlden så... Men... jag ska få med honom ut. Sverige runt.
Måste ju åka till sydligaste delen och nordligaste... fast inte samma runda kanske?! XD
Jaja... I framtiden!
Nu på kvällen har jag hur som helst sett senaste Harry Potter filmen med Ulrika. ;) Druckit te och småpratat med Tamar och Sally (hunden)

Blonda Petra!

EY... är ju nästan blond ju... igår blektes det igen. Och som vanligt med mitt hår ser man inte resultatet förrän 2 dagar senare XD det blir sakta ljusare...


Haha.. blond my as...
Jag har fått några få kommentarer. Men alla är överens. Konstigt... Min hårfärg är konstig!


Trädgården...

 Dags för mera film. För jag vill som bara få dagen att gå. Den är... seg.

 Jag var faktiskt ute i trädgården... inte länge men ett tag. Rensade bort löv och barr i vissa rabatter och upptäckte ett o annat... Petade i dammen. (drog upp en rutten planta) Kände stanken och bestämde mig för att göra det en annan dag. Mycket roligare om man får sällkap i trädgården. Visst Tamar var med till viss del. Men mer okoncentrerat sällskap får man ju leta efter.
 Den största bedriften var i alla fall att jag grävde en vall runt en ganska ny rabatt.
 Eftersom folk hela tiden kliver i den då de TYDLIGEN INTE FATTAR ATT DET ÄR EN RABATT. Jag tog tag i saken. Den som kliver i min rabatt nu tänker jag kalla hjärndöd!!! (Till och med Tamar brukar inte kliva den. Men människor.)(Som ni ser är det en del kvar att göra... inte det mest lyckade och ha ett stenparti under tallar och björkar haha)

 I morgon ska jag försöka ta tag i dammen kanske.... ska vara hundvakt så kanske är hon roligare sällskap än Tamar. Och sen har jag kanske Orhan ute med som var sugen på att rensa stuprören. (vilken man jag har!!!) Om han känn för att göra det i morgon hahha... XD

Kram


Dator dator...

 Jag har inget att göra!

Har hängt här vid datorn hela dagen. Sett film. "Treasure planet." och "The black cauldry." (Vill se varenda disneyfilm så jag har att göra.)

 Spela sims hade jag gärna gjort om det inte vore så att allt försvunnit på något mystiskt sätt. Och det stör mig att jag nog vet hur och varför. Och att jag nog skulle kunna fixa det om jag vågade och förstod nåt haha... Sparat på olika hårddiskar. Borde väl bara vara att leta upp familjerna och klippa över dem?
 Börja om från början känns inte intressant om det finns en chans att de går att fixa.
Haha ja är en sån datanörd.

 Solen skiner nu så jag borde väl gå ut i trädgården. Det är väl det jag vill? Eller?
Men det känns som en vardagssyssla. Något jag kan göra när familjen inte är hemma och glor. haha...
Det ser i alla fall sommrigt ut i mitt rum när solen skiner in.

 Nej huvaligen för ett sånt här tråkigt onödigt inlägg. Sitter och småhoppas på att någon vän skulle vilja skriva till mig...
Eller att Orhan kom tillbaka till mig efter utflykte med far.
Men man ska inte bara sitta och hoppas! Då blir inga barn gjorda..

Ut i trädgården med dig Petra!!!

Vad jag längtar efter...Jag saknar Tamar... Jag saknar att hon tycker jag är det mest roliga i hennes liv och att hon hela tiden hoppas på mig. Jag saknar att hon spontant sitter i mitt knä eller lägger sig tätt intill vid andra tillfällen än då det är dags att sova. Jag saknar när hon råstirrar på mig tills jag tittar på henne och hon utbrister det där lyckliga "prroar!". JAg saknar att basta med Tamar.
Jag saknar att bo med Tamar i en liten lägenhet och komma hem till henne och hon utbrister sin stora glädje.
Jag ser fram emot det...


(Stal bilden från Orhan! ;) )
Jag saknar tiden då Orhan hade egen lägenhet. Jag saknar att baka bröd med Orhan. (och kriga med mjöl och deg) Jag saknar att göra fika och se film med Orhan. Jag saknar och diska medan Orhan städar. Jag saknar att lära Orhan göra palt. Jag saknar att tjuvlåna internet från bilhandeln mitt emot. Jag saknar att varje dag göra och äta lite för mycket mat och gå upp 10 kilo. Jag saknar att planera vad som ska handlas varje månad...
Jag ser fram emot det med... ;)Jag saknar att ha någon att göra på dagarna. Jag saknar att våndas på söndagarna. Jag saknar att kämpa mig upp varje morgon. Jag saknar att längta hem. Jag saknar att slänga mig på sängen efter en tuff dag. Jag saknar att göra något för brödfödan. Jag saknar att behöva handla på hemvägen trots att man är trött. Jag saknar att vara aspissnödig när man sätter nyckeln i låset.
Jag ser fram emot det också!


MEN NÄR??!!
Jag kan längta ihjäl mig. Jag vill ha ett jobb. Bo med Orhan och Tamar... och leva ett sånt där normalt liv. Inte gå hemma och vänta!!!


Jag ser inte fram emot idag!

God morgon god morgon...

 Ännu en härlig lördag. Eller om jag ska vara ärlig är jag smått orolig för att den kommer bli seg. Helg eller vecka spelar ju heller ingen roll för mig. Jag njuter nästan mer när familjen är ur huset. På helgen är det ju fullt av folk! XD (men nu är det ju påsklov så nu blir det helg hela veckan. Om inte jag får jobb!!! hehe)

 Vaknade halv nio idag av att Orhan la sigg huvud på sängen (våningssäng) Jag gick upp tio minuter senare och la mig på Orhan medan han läste bibeln. Kändes lite.. idylliskt mysigt haha XD
 Nu är pappa och Orhan ur huset på någon mötesserie i Timmersdala. (Av alla platser)
 Jag funderade på att åka. Det gjorde jag faktiskt. Men jag var så osugen. Först nu på morgonen tänkte jag. asch. Varför åkte jag inte med. Vad ska jag göra hemma?!

 Kanske skulle jag påta i trädgården. Rensa lilla dammen. (alltid lika kul och äckligt) Men jag känner ingen större lust. Det är inte sol ute. Det är mulet, dock varmt, men mulet!

Kram


Minnen...

Lite blandade bilder från mars 2008.. :)
Lägenheten i Lidköping!


Fotoshot i duschen! XD


Sarah Kelly i Örebro! :)


Tjejkväll i Slätte! :)
(mitt hår... :( )


Mera kreativa foton haha..Sötaste Indra gillade te... :)


Uttråkad...
Långt hår... jaja... hemskt med minnen haha
kram


En dag bland andra!

 Ensam hemma dag...

 Och vettig blev den inte. Jag kunde gå ut i trädgården. Jag kunde ha... ehm gjort nåt.
 Men så blev det inte!!! Jag är nervös inför jobbet. Kan inte tänka på annat. Och det känns som jag virrat runt flera dagarna nu så jag ville vila!!! Det enda jag planerade in var att göra en god middag. Lägga ner krut på  den. Börja 4 timmar innan middagsdags! Men inte ens det gjorde jag. XD För jag gick fick trevlig besök.

 Gick upp i ottan då Tamar skrek och Orhan plingande. Jag hade alarm... men det hann aldrig ringa. Halv nio...
 Spelade sims.. oh ja.. jag spelade och spelade. Plockade i diskmaskinen och sen dök Orhan upp tjugo över elva. Gick och mötte honom. Var skönt ute och man undrar ju varför man inte gått ut...

 Vi såg en hemsk film som till och med fick mig att gråta så såg aldrig slut på den.. haha XD
 Mer än så gjorde vi inte. Träffade lite grannar och sökte efter andra grannar. Pratade....

 Orhan for och jag lagade middagen snabbt istället. Kött (lite torrt och smaklöst) Sås. (Mycket god!!!) Ris (stenhårt.. konstigt nytt ris jag failade med! haha) Men men...

 Nu sitter jag här och väntar på att åka och hämta syrran i Töreboda.
 Mycket festlig dag!

Kram

Jobb-stress..

 Införskaffade Sims 2 (hur barnsligt det än kan låta) och har helt tappat längtan efter internet. Bra eller dåligt.
Men nyhetens behag... ;)

 Störde mig bara lite på att där är det så lätt att skaffa och förlora ett jobb. Ingen oro eller prestationsångest.
Jag vill inte ha jobbet längre. Jag väntar med fasa på att på Onsdag få ett samtal. "Du har fått jobbet! Kom hit i morgon och sätt igång!!!" (tro nu inte att jag vet när samtalet kommer. Nästa vecka tror jag!)
 Jag kan ju inte!!!

 Jag kan inte köra en minilastbil! Backa in bredvid 25 m långa långtradare!!!! :O Jag kan aldrig lära mig hur man ska skriva in varorna på Ica. Jag kan aldrig komma ihåg vilka som är veckans klipp-varor och se till att de finns i butiken! Jag kan aldrig lära mig att byta plats på hyllorna på de där fruktansvärda vagnarna.

 Det värsta är att detta är ett sånt drömjobb. Ju mer jag tänker på det ju säkrare är jag. Men just i början. Jag måste lära mig. Jag måste åka med min chef medan hon kommenterar vad jag gör. Dömer mig. Jag måste prova backa den där minilastbilen innan de stora lastbilarna kommer med stora stressade män som blir irriterade på mig för att jag tagit sån plats!
USCH!

 Men sen. Oj... jag drömmer om att packa min lilla lastbil. Dra ut på vägarna i Skaraborg. Fylla mina butiker med blommor och småprata med kunder om påskliljorna slår ut till påsk eller inte!! Spendera timmar med att dekorera butikerna med blommor. Och njuta av ensamheten på vägarna... bestämma själv!

 Nej... Om Gud vet att jag klarar det. Så ger han mig jobbet. Och då ska jag gå dit med stort själförtroende!!! Och skita i all press i början. Om jag inte får det... så kan jag slappna av! ;)

Föresten. Ett tips från floristen. Köp påskliljor nu!!! För till påsk finns de inga längre fick jag höra. påsken är så sen att de för länge sen slagit ut och inte går att köpa längre!!! ;) hehe... torsdag var sista dagen de skulle få hem på där jag var på intervju! :P

Felplacerad...

Redan innan hade jag känslan av att jag var fel. Alla såg så unga ut och okända... eller så var det bara min vanliga rädsla för att hamna fel...

 "Men Petra står inte med här, har du glömt henne Elin? Då blir det bonus!"
 De försvann ett tag, de båda ledarna på arbetsförmedlingen för gruppcoaching.

"Petra får jag en minut med dig?"
Jag gick ut med den unga. Tänkte att nu blir jag ufrågad och utslängd. Dumma Petra!!!
"Det är så att du ska egentligen vara på gruppcoaching nästa vecka."
"Jasså?"
"Men vi måste skickat fel tid till dig. Du är med i jobbgarantin va?"
"Ja..."
"De är inte de här som är här idag!"
"Nehe..."
"DU får stanna här om du vill eller åka hem!"
"Är någonting annorlunda med denna grupp!"
"Nej.. vi går igenom samma saker. Det är bara att de som är här är nya i arbetsförmedlingen. Inte du!"
"Jaha..." (Det var frestande att dra iväg. Hem och njuta av en dag i solsken. Men nu var jag ju där... Och en dag skulle jag ju behöva komma hit!)
"Har du någon anna aktivitet?"
"Nej.. jag var på pomona men det är typ klart..."
"Ok... ja du bestämmer..."
"Jag stannar här då!"

 Det var en trevlig liten grupp och jag och syrran räknade sedan ut misstaget de gjort. Ulrika skulle dit idag tydligen men hade inte fått något papper på det. Så de hade väl bara helt enkelt sökt på antingen adressen eller efternamne och skickat fel!
 Så nu e jag och Ulrika i samma grupp. (fattar inte att de själva såg misstaget med namnen när jag sa mitt efternamn!) Men det blir säkert bra. Jag och nybörjarna!

 En heldag i stan hur som helst. Pga dåliga förbindelser blir ett möte på 2 timmar mellan 10 och tolv en dag mellan tjugo i åtta och halv fyra! haha :P Underbara framtid med möten samma tid!!!

Kram

jobbcoaching i grupp... = boring!

Kväll... såg lejonkungen 2 och njöt.. i morgon var en ledig, tom och fri dag... som säkerligen skulle bli tråkig. Men kanske kunde syrran och jag komma på nå rajtan tajtan.
MEN SÅ...
Slog det mig.
Arbetsförmedlingen. De vill att jag ska börja i en ny jobbklubb. Och lära mig för tredje gången om hur man skriver säljbrev och skriver in sig på olika jobbsidor på nätet!
Aaaargh. Det ska bli så tråkigt att jag är ledsen nu.

Nej... jag ska inte döma. Kanske denna grupp blir jättekul! Kanske kommer de lära mig nya saker...
 Men men... mitt hopp är inte stort. Är det exakt samma sak ska jag skriva till min handledare och höra. Eller till de som har jobbklubben om det verkligen inte finns nåt annat man kan syssla med än att åka till Mariestad och lära sig om att söka jobb.
 Jag kan. Det är jobben det är brist på. Lär mig nå nytt!!!


Så här snygg är jag när jag bloggar i sängen...

Jaja.. alltså blir det ännu en tidig morgon i morgon. FÖR tidig. Måste gå upp med mamma eftersom det inte går nå bättre bussar, och sedan roa mig i Töreboda 1,5 timmar innan bussen till Mariestad kom! Kuuuuul!
Kan alltid gå på konsum!

kram och god natt!


Jobbintervju...

 Uj vilken dag....

 Var i Skövde en timme innan utsatt tid. Satt utanför Maxi och våndades...
 Väl där möter jag chefen som sa att jag skulle jobba hela dagen. I det ögonblicket ångrade jag djupt att jag tagit så låga jeans. Trodde bara jag skulle se dem arbeta lite och vara på intervju.
 TJI FICK JAG!

 Hård start. Efter en timme i möte om vad som skulle beställas gick vi ut i stora lokalen och lastade vagnar. HEmska saker. Jag var genomsvett. Blommorna var högt upp. Vagnarnas hyllor var omöjliga och jag rusade runt.

 Sedan åkte jag lastbil och krälade runt resten av dagen runt på två olika Ica och visade rumpan för de flesta, trots tappra försök! (Så går det när man är dum)
 Det var en lång dag. Klockan fem var det äntligen slut. (Men då hade jag gått med på att hänga med henne lite extra. VIlket hon uppskattade då hon blev klar en timme tidigare)
 Körde som en tok hem. (ja för snabbt) Jag hade inte ätit lunch på hela dagen och pappa bad mig mitt i allt handla!!!
 Jag var trött hemma! Fruktansvärt trött och i en våldsamt längtan efter mat....

Nu sitter jag här och vilar upp mig. Mina fötter luktar axe då jag tvättade dem med det. Så de luktar man här. Men jag gillart. För jag saknar min man!!!

Hur som helst. Intervjun gick bra. Jobbet var kul... även om jag tror det blir lite att lära! :) (Speciellt att köra liten lastbil haha)

 Kram

Pirr i magen...

 Ja nu är jag nervös... faktiskt. Precis nu drabbades jag av nervositeten. Har annars varit rätt cool med det hela.
Visst har lite pirr funnits med men inget jag skulle kalla nervositet.

Jag talar förstås om jobbintervjun... För den är ju i morgon!!! Det var som att precis nu så slog det mig! Jag måste gå upp sex i morgon för att ta en buss in till Töreboda och sno pappas bil.
Jag kommer vara i Skövde redan en halvtimme innan, om jag inte roar mig lite i Töreboda.
 Kanske skulle äta frukost där. Leta upp stället och sätta mig utanför coop med en nyköpt banan!

Uj uj.... Måste leta upp alla betyg och grejer och en väska så jag ser lite proffsigare ut... (Inte så fint att ha papper i fickan!)

 Önska mig lycka till!!!! :)

Innebandy!!!

Jag vill spela bandy!!! Innebandy!!!
Har aldrig varit så sugen som nu...


 De senaste dagarna har på olika sätt bidragit. Eller mitt sug började för några veckor sen.
 Jag vill röra på mig. Jag vill jaga en boll. Och innebandy är jag inte helkass på. I alla fall inte för några år sen då jag spelade tillsammans med några kvinnor på lördagar. Märkte jag sen när jag fick spela i klassen! ;)
 Såg på film i går med Orhan där de spelade någon sport... åååh jag vill.
Orhan skrev ett sms om hur han spelat fotboll idag. Och hur fantastiskt det var. ÅÅåååh JAG VILL!!!!
 
 Men då slutade jag för att jag pendlade till Lidköping och jämt var trött. Nu finns inte den gruppen kvar. Så jag måste starta en ny!!!
 Men det är många frågor. Finns det intresse?. Tänker ju inte skutta runt själv där... Finns det en bra tid i gymnastikhallen!? Är den ens ledig nåt?
 Också bra frågor. För jag har inte mycket plats i mitt rum!

 Men om jag får ihop 5 smurfar... och det finns en bra tid. DÅ! Då ska jag spela bandy!!!!

Kram
(Orhans bild från Alingsås.)

Spänning inför morgondagen!

 God morgon världen...
 Gick inte på gudstjänste idag utan sitter hemma och slappar. Måste dusha och är nervös inför intervjuen. Eller jag var inte så nervös förrän jag frågade mamma vilka frågor hon fick på sin intervju. Hemska saker.
 Mina starka sidor? Vad jag behöver förbättra? Säkerligen vet jag det. Ingen svår match att komma på. Men... Vad låter bra?
 Ska nog fundera lite på svar. Fick några frågor från min jobbcoach som var bra att tänka på också!

 Det värsta är att jag bara till 50 procent förstår vad jobbet handlar om. Eller jag är ganska säker. Tror jag har mött hon jag ska vara med på Ica i Töreboda. Men jag är inte hundra. Och det gör mig lite nervös.

 Måste kolla med resor. Har inte en blekaste aning om hur jag tar mig dit utan bil. Har för det första inget bra reskort och för de andra så ligger det inte i centrum precis!!!
 Vet inte hur länge jag ska vara där heller? Kanske är superkort... och sen får jag promenera hela vägen tillbaka till station! Tss tss...

Kram!

Bilder från resan och arret!


Stora arret från familjen. Stod framför kistan! :)
 En bit från skogen... till min skogsmorfar! :)

Fick mycket beröm för den i kyrkan. Av typerna som jobbade med begravningen. Alltid lika kul. På nåt sätt låter det som om man är så speciell. Gör så annorlunda saker. Kanske är det så. Eller så låter det så för alla florister hahah... :P
Men det kanske inte är så vanligt med vegetativa arr!?


Den andra beställningen på en sorgbukett. :) Jag tog en kruka! Tyckte det var spännande. Prästen sa att hon blev full av inspiration som hon sen aldrig skulle ta tag i när hon såg den. haha


Stora arrets grund.
Den "låda" jag och ORhan snickrade ihop til monsterarrangemanget haha :P


Min arbetsplats... kändes lite som min egna lilla butik. Ååh vad det vore skoj. Att ha en egen liten butik. Men då måste man ju få fler beställningar en några per år.. hehe


Bilresan hem. Satt och lekte med slutningstider... haha och tog kort på trafiken från skakig bil. Roligare kan man ha. Men det ska jag inte tråka ut er med.
Kram


Solsken! :)

 Tillbaka från Norrtälje. Igår faktikst. Klockan halv tolv. Jag och pappa (plus Orhan som vi plockat upp på vägen)
 Men vi höll inte igång länge utan stupade i säng alla tre klockan tolv.

 Idag vaknade jag halv nio av att Tamar puttade ner min mobil från våningssängen innan hon skuttade ner själv. Strax därefter kom Orhan in och sa god morgon! :)
 Vi såg film och efter det städade vi huset. VÅLDSAMT NOGA!
 Pappa drabbades av äckelkänsla och varenda dammkorn skulle bort. Orhan dammsög. Jan sanerade toaletterna och pappa torkade hyllor och diskade.
 Badkaret. Tror det är mer än 2 år sen någon rengjorde under badkaret så det tog jag tag i. Och om ni kan räkna ut. Ta antal år gånger antal kroppar som duscha (vilka har varit mer än våran familj 70 procent av tiden) gånger antal duschar per år! = Mängder av skit.

 Jag vet inte om ni kan visualisera framför er. Se ett badkar. Under det lägger ni något brunt. Tänk er väggarna gula. I det bruna lägger ni lite spya. (var inte försiktiga i er fantasi) plus mängder av hårstrå. Tänk er ungefär en cemntimeter av denna sörja. Som ett täcke över golvet.
 Tog mig säkert en timme att rengöra. Jag var heltrött efter att ha krupit runt under badkaret. Barfota. I en ocean av vatten på golvet som jag sprutat dit!
 Festligt! :)

 Solen sken... så Orhan och jag tog en prommis. Varmt. Men det blåste lite. Satt i bara linne i skogen och njöt.
Glad vår på er! :)


Orhan försöker fixa håret som han är missnöjd över. Det börjar bli långt och trevligt haha.. (fast ojämt) Sista frisyren var ett förslag från mig hahah XD (Jag var inte riktigt med på bilderna. Jag bara tryckte på knappen. Därför ser jag lika korkad ut på alla)


Blommor och jobbintervju!

 Vilar... och väntar. (Salen är upptagen. Plus att det är tröttsamt att göra arrangemang av någon anledning. Jag kanske inte är van! haha)
Några från släkten är redan här... Mamma fixar smörgåstårtor och jag gör blomsterarrangemangen.
 Det ska komma bilder på dem senare. För just nu kan jag inte lägga ut. Men jag är nöjd. "Kistdekoration" (ska stå framför kistan) är ett monster. Tung och stor haha.... Men kanske att man kan lyfta två pers.
 I morgon är själva begravningen.

 Något annat som har hänt nu... stora saker. Är att JAG ska på jobbintervju. Hade ett missat samtal i går. Nervöst ringde jag tillbaka. (hatar ju att prata i telefon) Men jobb måste man ha.
 Så gjorde det med Orhan i hand...
 Men en mycket trevlig man svarade. Typiskt vitaminpiller. Och den andra kvinnan jag pratade med var lika trevlig hon!
 Eftersom jag är på begravning nu så missade jag chansen till intervju men jag ska få vara med en av tjejerna som jobbar en dag. (han tyckte det var orättvist mot mig att jag skulle förlora chansen till jobb pga begravning, schyst!) Se henne jobba samtidigt som hon intervjuar. (antar jag att han menade)
 Ska bli spännande. Fruktansvärt. Vad ska man säga? Vad ska man tänka på?
 Jobbet är som säljare/konsulent. Jag ska tillhandahålla blommor till butiker. Ta hand om blomsteravdelningarna, antar jag. Står ju så vackert formulerat i jobbansökan så jag förstod bara hälften. Men det låter kul! :) Mycket självständigt jobb! Så jag får då verkligt stå på egna ben.
 Hoppas hoppas.
Min första jobbintervju.... :P

Kram

Bakdag!

Bakade idag..
Ja ni hörde rätt. Om de finns något mer... märkligt.
Det är med blandade känslor jag drar fram en bunke och börjar kladda.
För jag älskar att äta smet. Nästan alla sorts smet. Söt eller salt. Det spelar ingen roll. SMET! :)
Jag älskar resultatet. Oh. En varm chapati på morgonen. Nybakt bröd på kvällen. Eller en kaka! :)
Men jag hatar att få torra händer av mjöl. HATAR deg bakom naglarna. Hatar att vänta på att det blir klart i ugnen. Blir trött redan då jag plockar fram bunken. Och jag blir alltid megatörstig när jag bakar!: Märkligt nog... haha
Bakade två sorters kakor idag. Makalösa och... ehm "chokladkakor". Alltså schackrutor utan vit deg. För jag är lat! :)
De ska till minnesstunden.
Nu är det gjort! :)
I morgon ska jag umgås med Orhan och svärföräldrarna! ;) Jag ska köpa blommor och jag ska lämna in papper till arbetsförmedlingen.
Alltså en tur till Älgarås, Skövde, Mariestad och Hova! Underbart!
Plus att jag ska pussa på min man eftersom jag åker på tisdag! Hur ska jag överleva haha :P
Kram

Vår...


Jag är lika vacker som vanligt. XD Ser väldigt blond ut här. haha eller som min riktiga färg...


 ÄNTLIGEN.
Har det kommit en blomma hos familjen sundqvist också! :) Har kollat och kollat. Sett bladen börja komma upp. Men inte en endaste snödroppe.. Men så plötsligt. Idag såg jag den! En krokus!!!
(Visserligen en av de mest tråkiga och löjliga blommor men.. bättre än inget!)

 Gick ut i shorts också. På morgonen. Skulle leta efter en kruka och orkade inte byta. Traskade ut. Och det var inte farligt. Trots mulet väder haha...

 Det är vår....


Blommor.... :)

Upptäckte att jag inte hade en enda bild på mitt träd. Det träd jag gjorde på yrkesbeviset. Inte när det var klart...
 Det är mycket möjligt jag tog bort bilden.. Eller så tog jag aldrig någon bild eftersom jag var så besviken. Jag minns inte...
 Tråkigt nu kanske... (Fast jag har ju en bild på fotopapper så någonstans måste jag ju ha en bild på den på datorn.. eller?)

 Hur som helst. Anledningen till att jag kom och tänka på det nu är för att jag startat en till blogg. Eller blogg och blogg. Ville bara ha någon stans att ladda upp bilder på arrangemang jag gjort. Så mycket enklare när man söker jobb och kan ge dem länken. Så de kan titta på bilderna där. (om de vill)
 Inte så aktiv blogg nu när jag inte gör mycket saker så ofta...

 Vill ju inte precis ge dem en länk till min blogg här. För det första är det ju rent omöjligt att hitta arrangemangen här, då jag inte kategoriserar haha, och för de andra känns det ju aningen korkat att låta blivande arbetsgivare se in i mitt liv. Haha....
 (Vet inte om jag skrivit något dumt.. men för säkerhets skull!! Kanske hur lat jag var under skoltiden... haha)

 Blir ni nyfikna.. så kan ni kolla in. http://floristpetra.blogg.se (snitsigt namn jag vet... hehe)

kram

Tidigt uppvaknande...

 God morgon...
Ibland förvånar jag mig själv med hur lätt det blivit att vakna tidigt på senare tider. Visst händer det att jag vaknar vid elva ibland. Men oftast.... Antingen händer det något på morgon som tvingar upp mig. Kanske bara Orhan kommer förbi obarmhärtigt tidigt. Eller sover han här vaknar jag utan att ens försöka. Vad det beror på behöver man inte fundera länge på... ;)

 Idag vaknade jag före åtta.
 Orhan skickade ett sms till mig och jag vaknade liksom utan att förstå varför. Jag var bara vaken och kunde inte sova. Tills jag mindes att jag fått ett sms.
 När mobilen dog var jag tvungen att gå upp efter laddaren och då trodde Tamar det var morgon, och trots att hon var med död än levande tvingade hon sig upp och satte sig redo framför dörren medan hon vaknade till.
 Inte låter jag min stackars katt sitta där och hungra. Väckt från sin skönhetssömn. Så jag gick upp!

 Har inga som helst planer idag. Eftersom det var temadag igår i kyrkan var jag där från nio till sex typ.
 Så... idag vilar alla i församlingen haha :P
 Det var en bra dag i kyrkan igår. Intressant med Elvor och Janne Ohlin. Trots att jag var så fruktansvärt trött. (Eftersom jag gick upp fem dagen innan och till sängs vid elva) Så satt jag där och förstod allt! 

 Brukar ju hända att man drömmer sig bort. Kollar på väggen bakom pastorn och funderar på vad man ska hitta på efter gudstjänsten. Eller hur kul det var sommaren -97 då jag skulle börja skolan....
 Sånt brukar hända när man är trött.

 Men ändens tid var intressant. De hade många bilder och pratade på ett bra sätt. Så jag var med. Trots att jag bytte ställning var femte minut!

 Eftersom jag inte sov ut idag heller har jag huvudvärk. Men det skiter jag i... Idag ska jag göra nåt kul. Känner för att vara kreativ. Tänk om jag skulle få tummen ur och måla något! För det är kul. Bara jag börjar!!!!

Kram (Förlåt för långt inlägg) 

http://www.elvorochjanne.se/ (om ni är nyfikna...)

RSS 2.0