Läger...

Idag var "första dagen"...
Upp klockan halv nio. (ok men tröttsamt) Sedan puttra iväg med bilen till kyrkan för att möta upp alla barn och ledare för att skjutsa ut dem till skogen.
I min bil åkte Orhan och tre andra romska barn. Blev en tyst resa och jag funderade på hur jag skulle få kontakt med de där? Orhan manade på att jag skulle prata romani. Det lilla som jag kan. Men njae...
Väl där var det samling och fika sedan bad. Iskallt. Men jag och Orhan var i som "livräddare". Barnen verkade aldrig få nog trots att läpparna darrade och de var vita och blå i nyllet! Så det vara bara till att stå i vattnet och frysa.
Vi åt och jag höll djupa konversationer med de tre barnen (Då Orhan övergav mig).Bla bla bla-språket. :) Vi gjorde pruttljud och grimaser. (Jag och Orhan var mest med dem. Vi var så många ledare och de kändes bra att försöka lära känna bara några barn :P haha. Har ju chans att öva på romani också.) sedan skulle de lekas.
Lekar är trist. När man leker med barn och måste hålla det på en låg nivå liksom... Man gör det bara för barnen skull. Men jag hade lite kul då jag hela tiden höll handen med den äldsta av de romska barnen och sprang runt. Vi gömde oss på de bästa ställena och pratade vår bästa romani-svenska!
(När vi gick från badet mötte en annan ledare oss och sa. "Jasså här kommer den lilla familjen!" Kanske det såg ut så. Och det barnen såg rätt bra ut. Båda var rödlätta i håret, inga bleka svenskar inte dock,  den ena hade fräknar. Men de var romer i utseendet. Så mycket möjligt att om vi skaffade barn skulle de se ut så?)

Men bara för allt detta ska ni inte tro nu att jag tänker skaffa barn i morgon!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0