En del bara somnar!

Spelade bandy nu på kvällen. Kul och skönt. Har ont i benen men det kändes bra att få springa av sig. Röra på mig. svettas och känna att jag inte orkar mera!!!
Dock hade jag långa tånaglar.. och när man spelar bandy så liksom tvärstannar man och gör våldsamma rörelser. Så jag lyckades få båda stortårna alldeles blåa. Gör fortfarande väldigt ont...
Just typiskt... Jag har adrig fina tånaglar!
..
Orhan var trött och har somnat. Är djupt avundsjuk på såna människor. Som bara kan lägga sig ner och somna. Bara sådär! Jag är trött. vill sova nu.. god natt!... zzz
Jag vet. Han sov bara 5 timmar till idag. Men ändå! Jag kan sova en timme och vara död hela dagen. När det är kväll blir jag full av energi och kan inte sova! Jag är sugen på att gå ut och gå! :D
..
Ska se om jag kommer inte på Törebodas sida nu. Så jag kan lyssna på en ljudbok! Lovade Orhan att bara vara uppe till halv elva. Så.. då måste jag ju ta till hårda medel för att somna! 
God natt

Middag



..
Maten klar. Väntar på att få äta.. Spaghetti med kantareller, lök och tonfisk. Och massa paprikakrydda! :) min man kommer om några minuter.
Funderar på att springa ut och krama honom som på gamla goda tiden. haha.. alltid lika kul! :)
Tamar har legat i fönstret hela dagen.. Hon vill inte ut... Märklig katt. Kanske är hon orolig att vi åker iväg igen och att hon aldrig får komma in. (?)
Nu ko m bussen!

När hela världen skakar!

..
Plötsligt dunsade det till och hela huset skakade!
Trodde först någons hus hade rasat sönder. Så sprang ut för att vara en räddare i nöden! Men såg ingen i nöd. Så kasnke hade något i det här huset gått sönder nåt så galet! Blev lite rädd...
Men till slut kom jag på det. Sista delen av grannens träd var borta.
De har jobbat i veckor med att ta ner en jättehög gran. Förs tog de bort alla grenar. Sen toppen. Sen sågade de bort del för del från stammen. Tills den var så kort så att den kunde falla.
Men den var nog så hög så att den kunde få hela marken i Slätte  norra att skaka. Det är inte min närmsta granne precis. Trädet stod nog knappt 100 meter härifrån. Och huset mitt skakade så dammsugaren ramlade omkull. Haha...
..
Har varit en nyttig dag idag. Har sökt jobb... spontant och tjänster. Mycket bra. Hjälpt mor och far lite att få ut gamla soffan ur kapellet.
Rensat bland alla tusen brev. Galet. I dalkarlså fick vi ett brev per vecka. Här får vi minst 3 per dag! Har redan fått 5 inbjudingar från arbetsförmedlingen till nästa vecka. Så det blir full fart! (ska inte gå på allt men det jag måste!) Galet. I umeå kom de knappt ihåg vem jag var. Men här ser de minsann till att jag får saker att göra! 
.
Idag fick arbetsförmedlingen för sig att jag är från en annan kultur och kunde massa språk så jag kunde vara i militären och hjälpa dem med kultur och språk! Men.. ehm.. tja jag har ju min skolfranska! Och visst har min farmor lite minoritetsblod. Men... annan kultur?
Tror jag vidareför det brevet till Orhan med sina 7 språk. (skulle inte förvåna mig om de skickat brevet till fel person. Det har jag varit med om förut!) De får höra av sig till mig igen när min Italienska eller Romani är lite bättre... Då har jag något att komma med... (Om jag nu önskar utbilda mig till någon som kan prata med motståndarna i nästa krig! Innan jag skjuter dem!)
..

..

Ska fortsätta vara nyttig med att diska och laga mat! För snart kommer ju min älskade make!

Dagen efter

Idag vaknade jag och Tamar halv elva. Vilket är ganska normalt med tanke på att vi kom hem sent igår. Jag vaknade inte ens till när Orhan gick. För har inget minne av det!
Tamar måste ha fått nog av uteliv igår eftersom hon verkar ytterst glad med att vara inne idag. Hon följer efter mig runt i huset. Tittar ner i ouppackade lådor och är allmänt seg. 
Hon var ju också uppe ovanligt länge eftersom hon var ute hela dagen. När vi aldrig kom hem sprang hon till mamma och pappa istället och sökte. Så hon fick skjuts hem av pappa! 
..
..
Var mycket kul på Liseberg trots lite missöden att köra dit. Göteborg är galet. Och när man ska försöka hålla ihop 2 bilar. Ja det slutade med att vi kom in en timme senare än planerat. Dock gjorde det nästan inget eftersom en hel del atraktioner inte öppnade förrän då!
.
Jag hann åka mig nöjd långt innan vi skulle hem. Avslutade dagen med slängungorna eftersom pappa och Orhan plötsligt fick för sig att de skulle prova dem.
Det var dumt. Om mitt illamående hade lagt sig så kom det då genast tillbaka. Yr blev jag också. Satt tillsammans med Orhan som plötsligt fick panik över att kjedjorna mycket troligen kunde lossna. Och vars skulle vi flyga och dö då? Och den tog aldrig slut!
..


..
Annars åkte självklart allt.Vissa saker 2 gånger.  Utom Balder som jag inte riktigt hann med. Vi var ju tvugna att turas om och vakta Ezekiel. Och allvarligt talat. Ingen störreförlust. De går bara upp och ner, upp och ner...
..
Dåligt väder igen. Så ingen gräsklippning. Bra.. då får idag bli en vila. Efter en tuff gårdag!

Ensam i ett annant hus

Familjen samlar sig långsamt. Men just nu är det bara jag som är på samlingsplatsen. Syrrans och svågerns hem!
Min uppgift var att göra kaffe. Och det är gjort. Orhan och Burhan hämtar pizza. Mamma hämtar Ulrika och Ezekiel och pappa jobbar ännu..
Så fort vi ätit drar vi iväg till Göteborg.
Just nu regnar det. Riktigt öser ner. MEn vi är ju trots allt inte i Göteborg.
Vädret för Göteborg har ändrats under hela veckan och nu när jag tittar på yr.no ser det ut som det ska smådugga och vara varmt. Varmt och mulet gick an. Men duggregn? Inte ok! Inte ok. Det får minsann försvinna... På kvällen ska solen komma. Så kasnke man torkar då?!
..
Nej.. ska inte sitta här och kvittra mer. Även om jag känner mig lite ensam. De andra kommer väl så småningom...
Jag ska gå och hälla kaffet i termos...
kram

Liseberg

Som vanligt ligger jag mellan mina två vackra vänner! ;)
orhan sover och Tamar tvättar stjärten. Själv ska jag slötitta på Tummelina (heter den så?) eftersom jag inte kommer in på internetbiblioteket. Just typiskt! 
Så tog första bästa enkla saga jag kunde hitta. Ju enklare desto bättre. Är det för spännande, intressant eller krångligt så kan jag inte somna eftersom jag anstränger mig till det yttersta att hänga med!
..
I morgon ska vi till Liseberg. Hela glada familjen. Det ska bli riktigt kul! Och eftersom vi har Ezekiel med oss. Alltså barnvagn och ständigt en barnvakt. Så kan jag ta med kamera för första gången i mitt liv. Vet inte om man har tid att fota där eller om det är kul att fota. Men nu kan jag i alla fall ha chansen! haha :P
..
Tänkte ta några sköna bilder från sist jag var där med Orhan. Men icke sa nicke hittade jag några sådana bilder någon stans. Så fick istället bli den här gamla klassikern! Sommarn 2009 med kusinerna. Mycket kul! 
..
God natt

Mat

Den här dagen har bestått av svamp.
I arla morgonstund. (efter frukost och lite vila!) begav sig jag, Orhan, Tamar och mamma ut i skogen för att plocka svamp. 2 timmar och några liter kantareller senare var vi hemma. Tamar dog på golvet och sov en liten stund. (Inte lätt med korta ben!) Vi var alla mycket  trötta. 
Ska göra kantarellsås till middag! Även om jag var mer sugen på en yoghurtsås. Men om min man ber om kanterller så ska han få det! Lovade honom god middag idag mot att han cyklade och hämta en glass åt mig! (Våra frysta saker är ju hos mor och far!) Så hans vilja är min lag idag till middagen. Som för övrigt består av ugnsgrillad kyckling och klyftpotatis med andra gottiga grönsaker i ugn! :)
 Blir nog smaskens så fort han kommer hem. (Han drog spontant iväg till Älgarås!)
..



..
Nu ska jag inte längre skriva på denna maskin och lägga ner lite arbete på den goda måltiden!
Kram
 

Att försörja sig

Det är med skräckblandad förtjusning jag ser på när Orhan diskuterar om norskt jobb.. borta en månad. En vecka hemma. Hur ska jag överleva utan min Orhan. Men samtidigt vore det fantastiskt med lite inkomst i huset (norsk lön räcker ju och blir över!), Orhan får erfarenhet.. ja just det vore bra. Så jag hoppas och ber att han ska få jobbet!
..


..
Vi missar kanske våran tysklandresa pga det men å andra sidan kan jag då på riktigt sätta igång med mina drömmar om mitt företag utan något i vägen. Ingen resa och inga ekonomiska problem. Bara att satsa! 
Funderar på att praktisera lite först. (om jag lyckas få praktik hos en florist!) för att få lite mer kött på benen om binderi och försäljning!
Om jag nu inte hamnar på coop istället. Min handläggare vill skicka iväg mig på en träff med coop. (nån ungdomssatsning!) Där man får lite information från coops chef! Får en intervju och chans att visa upp brev och cv. Och för att sedan kanske hamna på utbildning och praktik hos coop. Utbildning mot försäljning alltså!
Kanske är jättekul?
Vi får se.. det är ju en helt ny väg... Mot vad jag tänkt mig!
Men lika bra att försöka fylla upp dagarna om nu Orhan får jobbet och jag bor ensam?
Då behöver jag verkligt några höns.. :P
..
Livet är spännande...
 

Liseberg

Idag fick bli vår tillsammans-dag. Ja.. någon gång emellanåt måste man ju hinna med mer än att äta middag tillsammans och säga god natt!
så idag struntade Orhan i fotbollsträning och jag i bön. (eller båda i bön!)
För i morgon ska Orhan iväg, trots ledig dag, och fråga runt efter arbete. Duktig kille! ;)
Själv ska jag koka mina förvälla mina kantareller vilket jag inte fick gjort idag. Klantigt. Plus klippa gräsmattan vilket inte heller blev gjort idag eftersom gräset var blött!!!
..
..
På Torsdags ska familjen Gashi, Emini och Sundqvist till Liseberg! :) Trevlig familjedag helt enkelt! Ska bli kul. Även om jag är lite orolig för mitt illamående. For fortfarande då och då små attacker då jag plötslit blir yr. Får svårt att fokusera. Känslan av att åka bil helt enkelt. Jag blir illamående av det. Så hur ska det då gå att åka bergochdalbana osv. För det blir jag också fruktansvärt åksjuk av. Även om jag älskar det!
Tack och lov kan man ju då och då sitta och ta hand om Ezekiel kanske?! haha.. så huvudet hinner med att sluta snurra mellan varven!
.
Men det är på Torsdag det. Jag har en hel Onsdag att fylla upp.
Kram på er

Trädgårdsdag

Dåligt väder idag. Vet inte om jag ska ljubla eller gråta. Trodde det skulle vara fint idag och dåligt på Onsdag? För då skulle jag klippa gräset idag.
Men frågan är. Om det regnar idag. Kanske det torkar i morgon.
Eller så hinner jag ta det nu innan regnet kommer. För än så är det bara mulet! Kan ju var skönt. För då slipper man ju bli så oerhört varm!
Vi får se! Jag måste samla krafter till att göra något så otroligt tråkigt! (Tråkigt. trots att jag går och småler för mig själv hela tiden när jag gör det! haha)
..
Idag sov jag och Tamar ut. Ända tills telefonen ringde. Då vaknade jag och fick leta efter telefone i hela huset! Den var på nedervåningen i köket såklart! Tamar kom trippande ner för trappan en stund senare. Blir förvånad de gångerna hon är tröttare än jag!
..
 
Bild på gårdagens skörd...
 

trött

Egentligen får man väl inte skriva sånt här på en blogg. Eller får. Men det kanske låter dumt och löjligt.
Men jag är så himla otroligt jättetrött på mina bröst!! De är stora, fula, konstiga, hängiga och det existerar inte en enda snygg, bra bh som håller dem på plats.
Dagar i ända får jag gå och lägga dem på plats igen. För att de trillar ut och det ser ut som om jag har 4 bröst!! Jag är trött på det. Folk måste ju tro jag är fixerad vid att ta på mina bröst!!!
Usch... för dem!
..
 
 

Hönshus

Söker efter hönshus eller sätt att göra ett på. Behöver ju då material. Både och är dyrt. Färdigt hus eller material.
Nu kom jag på de briljanta iden att utnyttja föråden vi har här på kapellgården. Jag kan ju knappast göra om ett av dem till varmt hönshus! (Vet inte om hyresvärden blir lycklig över det!) Men kanske att jag skulle kunna bygga ett flyttbart hönshus där inne. För då skulle det automatiskt vara lite varmare. Jag behöver bara rengöra deras lilla hus. Då behöver jag inte köpa ett isolerat hus... eller så mycket material som behövs till ett...
Då kanske man skulle kunna köpa en ovanligt hög kaninbur? 
Hm... får fundera vidare på detta.
För det vore ju så kul men de måste ju ha ett hem under vintern!
..
..
Om någon som läser detta råkar ha ett gammal lite hönshus eller hundkoja eller kaninbur.. gärna isolerad! ;)
Eller en låda, stort skåp eller vad vet jag. Pallar och trä. Ja nåt at bygga av. Så kan ni ju höra av er!
För jag vill, jag vill, jag vill!!! 

Vittnesbörd

Tänkte på en sak när jag var på ett logmöte för ett några dagar sen. Nämligen hur lite jag skriver om min kristna tro. Det är egentligen ganska konstigt för det är ju en del av mig. Men det syns inte här. Inte alls! Det skrämmer mig lite.
Men jag kan verkligen inte skriva nåt. För det låter så gulligt eller lulligt... Jag vill att det ska låta naturligt. För kristen tro är verkligen inte gullig och lullig!
..
Varenda gång jag är på gudstjänst och nämner det i min blogg skriver jag att det var trevligt! Haha.. det är ju pinsamt. Vadå trevligt? Jag går ju inte alls till kyrkan för att träffa folk och dricka kaffe. Lyssna på en mysig historia? Måste sluta skriva så. Även om det just till dels var trevligt!

..
Tänkte därför nu nedteckan HUR jag blev kristen. Har förut skrivit vad jag tror på. (För länge sen!) Det blir en ganska osammanhängande historia med enkla ord. Men det är i alla fall min personliga vittnesbörd. Försökt hålla den kort och enkel!
..
..
Jag har vuxit upp i en kristen familj. Har tidigt fått veta att big bang och darwins teorier bara är på låtsas. 
Haha.. nu lät jag riktigt hjärntvättad. Hur som helst... Jag växte upp  i ett kristet hem och kände mig kristen. Fanns ju inget annat att tro på. Det var en självklarthet! Läste barnbibeln, följde med på gudstjänster och bad bordsbön.
Jesus var en verklighet. Om jag bad fick jag svar. Allt från att cyklar började funka till att jag hittade saker som varit försvunna i mitt rum under så lång tid. 
Fast till slut kom ju den där dagen. Dagen då man blir lite äldre. Närmare tonåren och jag blev trött på att hänga med till mammas och pappas tråkiga kyrka. Lyssna på tråkiga gubbar som berättade tråkiga historier ur bibeln. Eller sitta med på bön och halvsomna när en efter, en, efter en skulle be. Ja.. det blev helt enkelt ointressant. Även om jag aldrig slutade tro.
..
..
Jag och syrran åkte iväg till Lapplandsveckan. 
Ensamma...
Minns inte hur gamla vi var då. Kanske 13? Tror anledningen vi åkte dit  var för att umgås med släkten och att det var spännande att resa utan mor och far. Minns inte att jag var ute efter ett möte med Jesus. Men så blev det.
Vi smög in på något ungdomsmöte och tyckte det var konstigt. Så vi gick ut igen. Sen var jag aldrig med på nå sånt mer. Jag var fortsättningsvis bara med på barnmöten. Förutom nattmötena. Det var coolt att vara uppe sent. Och jag blev förvånad av att jag faktiskt kunde lyssna på en predikan. Det var till och med intressant och jag kände mig stolt och vuxen! Jag minns till och med faktiskt fortfarande vad den handlade om. 
På nattmötena var det alltid förbön och en kväll ville min faster be för mig och min syster.
Jag hade aldrig varit med om förbön förut och det var något nytt. Mötte nåt helt nytt och fick helt ny känsla och jag stod och grät. Kunde inte sluta. Tyckte det var pinsamt men ändå skönt.
..
..
Det var nog på den gudstjänsten som jag faktiskt förstod att Jesus var verklig. Att det var min tro, och inte mamma och pappas. Min relation med Jesus!
..
Men jag minns ingen större förändring i mitt vanliga liv. Gudstjänsterna hemma var fortfarande lika tråkiga. Det var inte alls lika lajban som på lappis med lovsånger, förbön och spännande predikanter! Så även om jag nu tagit emot Jesus på allvar var det fortfarande på samma vis som innan.
..
..
Tiden gick. Jag var helt säker på att den kristna tron var sann.
Jag var precis som alla andra tonåringar, deprimerad och önskade att jag aldrig existerat. 
Jag tyckte livet var hårt och det var onödigt att Gud satt mig till världen. Jag gjode ingen nytta. Jag var ensam blyg och ful. Hade inga kompisar. Trivdes inte i skolan. Allt var hemskt!
Under den här tiden döpte jag mig också. Men jag minns allvarligt talat inte när det var, hur gammal jag var. Jag var besviken på att det inte var så speciellt. Alla jag mött talade om hur de sett eldar. Hur fantastiskt det var. Vilket möte med Gud det var.
Så var det inte för mig. Jag blev doppad i vattnet och gjorde ett fånigt ljud med näsan.
Men jag var glad att jag gjorde det. För jag trodde ju! Jag ville vandra med Jesus. Det var ju en självklarhet! Så det var skönt att äntligen få det gjort helt enkelt.
..
..
Först när jag kom till Lidköping. Började gymnasiet. Då började det hända saker.  
Började på ett helt nytt ställe. Hade ingen trygghet.
Kände ingen och jag är otroligt blyg! Jag har svårt att få vänner.
Så jag gick ofta runt och bad. Och trots allt detta så kändes aldrig som om jag var ensam. Jag var inte orolig. Och jag känner mig själv. Jag hatar nya situationer och att vara ensam. Men där på den nya skolan i den nya staden hade jag en onormal frid. Men jag var lugn varje dag. Pratade med Gud konstant.
"Jag vill inte sitta ensam. Så nu fixar du någon som frågar om jag vill äta med dem!" Eller. "Gör så jag får någn att snacka med på rasten!"
Och det dök alltid upp någon... 
..
..
Tycker jag fick många bönesvar under den tiden. Och när jag flyttade dit till egen lägenhet fick Jesus ännu större del i mitt liv. För jag behövde Honom. Jag behövde någon att prata med när jag var ensam. Någon som kunde styrka mig inför saker jag inte klarade av.
Jag erkänner. Jag mådde inte prima under hela gymansiet. Jag skolkade massor. Mådde dåligt. Satt hemma och grät och kände mig dålig för minsta lilla! 
Men ändå så var Jesus där. Alla små krångliga saker. Allt som är så där onödigt trist och jobbigt. Fick jag hjälp med. Allt gick bra. Pengar blev välsignade och hur mycket jag än använde fanns det alltid mycket kvar!
Var inte minsta orolig inför körkortet. Klumpen jag haft i magen dagarna innan provet försvann den dagen och jag gick dit och visste jag skulle klara det.
Dagar då jag var försenad och jag bad om hjälp att stanna tiden. Då var bussen otroligt sen istället.
Fick den mest perfekta och underbara katt som blev en riktigt god vän. (när mitt marsvin dött!) Trots att jag tittade på alla andra katter och sökte på alla andra ställen så blev det  ändå just henne! 
Så fortsatte det...
Små, små saker. Som betydde så mycket för mig. Uppmuntran...
..
..
Men ett böneämne bestod. Det fick jag aldrig svar på trots att jag bad och bad. Och det var bönen om att få träffa någon. Jag längtade så mycket efter att få träffa en kille. Jag sökte och sökte men stötte bara på märkliga kufar eller killar som valde andra tjejer framför mig. 
När jag bad fick jag bara bibelordet. "Sök mig först. Så ska du få allt det andra sen!" (Tror det står så!) Tyckte det var oerhört irriterande!
Jag var helt säker på att jag aldrig skulle träffa någon. För jag var ju så ful, blyg, och tråkig. Jag kände ingen. Så hur. HUR? Skulle jag träffa någon.
Det fanns inga killar i min ålder i min närhet alls.
Men 2009 kom en ny kille hit ända från Italien. En kille jag trodde var någon muslimsk man som säkert inte skulle tycka jag var något. En kille som trodde jag var en tråkig hård och iskall rasist.
Men efter att ha umgåtts lite året efter så visade han sig vara mycket intressant...
Men det är ju en anna historia det...
..
..
..
Så där får min vittnesbörd ta slut. Men egentligen tar det väl aldrig slut. Det händer alltid nya saker som gör att man växer i tron eller kommer ifrån den.
Men frälst är jag. Och jag vill aldrig lämna Jesus!

Mesig

När jag är ensam. Då grinar jag för allt. Då talar jag inte om vardagssaker. Inte att slå foten i väggen eller hitta en fyrklöver. Utan filmer. 
Hemska saker. Jag blir som en helt annan människa ensam, som sitter och lever sig in i filmerna och lipar för minsta lilla fina eller sorgliga ögonblick.
Såg slutet av David Copperfield. Och jag sitter här med fuktiga ögon.
Det är nästintill pinsamt! Hur lätt påverkad jag är utan att ha någon bredvid mig att se cool ut för.
..
..
Med en sådan bra start på morgonen ska jag börja ta för mig av dagens arbete. Vars ska jag börja?
Solen skiner idag så det mest vettiga vore väl att göra nåt i trädgården. Gräset är högt igen... och grusuppfarten blir inte fri från gräs av sig själv.
Men det blåser ute.. hmm...
..
..
Det ska bli en bra dag idag! 

Typisk italiensk

Låter som en lastbil lastar där ute... men vem vet. Kanske är det det förväntade åskan. För vem i hela friden skulle lasta en stor lastbil i Slätte klockan halv elva?!
.
Vi ska sova nu. I morgon ska Orhan upp i ottan och jag ska försöka vakna jag med! Vill försöka hålla igång på dagarna nu. Göra nytta!
Började läsa italienska nu på kvällen. Gjorde ett test på allt jag läste förra året innan jag åkte till Italien. Och jag mindes nära inpå allt! Det motiverar mig att fortsätta... för tydligen fastnar ju språket.
Italienska är oväntat lätt. Vet inte om det är för att det är likt franska vilket jag kan lite från skolan. Eller för att det är som alla krångliga ord vi har i svenskan och engelska fast med en annorlunda stavning. 
..
Så här snygg är jag när jag pratar Italienska med min italienska man på ett italienskt tåg i den italienska staden Pescara som föresten spelade fotboll mot Inter just ikväll! Ha!!
..
Så i morgon ska jag läsa italienska. Försöka träna kanske. Laga god middag. Städa huset. Tänk om jag skulle sätta igång i trädgården också?! Kanske har kommit ut nå nya jobb jag kan söka också!
Med så mycket att välja och vraka mellan borde jag lätt kunna fylla ut en dag utan att känna mig dålig och slapp! 
Ser fram emot i morgon. Ser fram emot att vara duktig.
Nu god natt!

Pratsugen

NU önskar jag att jag hade en kompis på internet! Nån att chatta med! Men icke!
Vi har precis kommit hem från kalas och Orhan är direkt igång med att fixa sovrummet igen. Det är faktiskt lite ordning där inne. Även om vi inte använder oss av de osmarta garderoberna. (Vad är vitsen med en garderob utan hyllor? Bara en eländig stång. Hade inte folk strumpor, byxor och underkläder på den gamla goda tiden huset byggdes?)
Snart ska Orhan se fotboll och jag antar att jag får roa mig på annat sätt. Vet inte vad eller hur. Kanske använda vår stationära dator och göra nåt kul med. Har inte använt den alls sen vi flyttade hit. Den är försten ute på blocket om någon önskar en enkel funktionell stationär dator!
..
..
Nej allvarligt talat. Jag är pratsugen... Tror jag ska försöka mig att skaffa en chatkompis! Kanske en italiensk. Så lär jag mig det språket på köpet! ;)

Åskoväder på gång?

God morgon! 
Idag ska det bli åska. Såg inte lovande ut på morgonen då det var strålande sol. Men nu börjar det komma onda vindar. Molnen tätar sig. Temperaturen ska gå upp och ner och det ska åska två gånger under dagen! haha.. ser fram emot detta. Älskar åska. Kanske skulle försöka mig på att fota blixtar också?
..
..
Annars kanske det är städdag idag. Orhan verkar hålla på med något sånt på övervåningen medan jag sitter här och läser på regler och krav om höns. Med tanke på vad de behöver kanske man ska vänta tills vi har ett fast boende. Fast å andra sidan... 2 st kycklingar eller nå kan inte vara mycket besvär. haha..
Jaja.. vi får se, vi får se! 
..
..
Tror jag ska kila upp till min man och fråga vad i hela friden han pysslar med. Vill ju inte han ska hålla på och städa i ensamheten och ge mig dåligt samvete! 
Kram

Dop i Slätte


Drömmar om djur!

Ni ska få bilder från dopet i morgon. Nu är det sent och jag är trött.
..
Jag och Orhan har kikat på hus.I Östergötland. Vilket vi nu känner oss dragna till haha... Hittade massa dyra roliga exemplar och billiga hemska exemplar. De byggde verkligen inte fina hus på 60-70 talet! Gillestuga, gröna plastgolv och ljusgult trä på väggar, golv och möbler. Och ruskiga valv mellan rummen.. Det ger mig lite magont!
..
..
Sen kollade vi på höns. Vi vill båda ha höns i framtiden. Och jag kikade för skojs skull runt här i skaraborg för att se om man kunde köpa höns på blocket och vips hittade jag någon som sålde små, små kycklingar.. i närheten. Kunde inte hålla mig. Visade för Orhan och han vart lika förtjust!
Vill bara ha några små kycklingar. Söta och kul!!! Man behöver ju inte börja med många eftersom vi inte vet hur länge vi ska bo här och om råkar hamna i en lägenhet senare. (Skulle vi råka flytta får vi väl frysa in dem som framtida kycklingwook eller fylld kyckling i ugn med klyftpotatis!)
Men vore jättekul... Vet inte om det är möjligt än. Men jag kikar runt på vad det är för krav på hönshus... Små kycklingar kan man väl ha i en marsvinsbur. Men sen lär de ju bli större. Och då vill jag inte riktigt ha dem i vardagsrummet. haha...
Jag tror Tamar också kommer bli.. kanske inte förtjust men i alla fall nyfiken och lite intresserad. Spännande tror jag hon skulle utrycka sig om våra planer om hon inte vore så trött när jag visade bilden.
Ujuj.. jag vill ha hus och stor trädgård och kycklingar nu! :) Och en get!!! Då är mitt liv näst intill perfekt!

Bloggandet

Jag startade min blogg för ungefär exakt 3 år sen... Har hänt massor på de tre år sen. Känns nästan som det var då mitt liv på allvar startade. Kan bero på att jag träffade Orhan då. (Han kom faktiskt nästan exakt just då till Sverige) Kan också bero på att jag nästan inte minns så mycket av livet innan.
.
Min blogg har aldrig varit populär. Har fått beröm för att jag skrivit annorlunda, roligt och komiskt.
Tror jag hade flest läsare perioden precis när jag kommit hem från Kosovo. Nåt jag finner märkligt. Vad var det som var så kul när jag kom hem från Kosovo? Då var jag ju bara  deprimerad? Flyttade. Ja jag hade tyckt det varit roligare att läsa om mig själv i Kosovo. (För om ni inte visste så är det ett annan land. NYASTE landet i Europa till och med!) Men jag kom hem och mitt sjunkande läsarantal dubblerades!
..
 
..
Ska inte babbla om sånt. Fick bara för mig att titta bakåt i tiden lite... Startade min blogg den 31/8 2009!
Mina kusiner var hos mig runt den 20 Augusti så jag tror de rätt nyligen åkt hem. Jag hade precis fått mitt bredband och mina klasskompisar tyckte jag skulle starta en blogg. Det skulle bli en stor blogg!
..
För två år sen, den 25/8 2010, började jag söka arbete på allvar. Hade ganska nyligen blivit tillsammans med Orhan och var rödhårig. Just den här dagen var jag sugen på ris, hade varit i skövde och ville bygga muskler!
..
För ett år sen. Den 25/8 2011 var jag inte rödhårig! Jag hade sminkat mig och försökte göra ny header. Jag skulle vara hundvakt dagen efter. Träffa Orhan som jobbat hela veckan. Skulle på grund av detta inte kunna sova.  För att jag såg fram emot morgondagen!
..
Tiden går... Idag är det den 25/8 2012. Jag sitter i vardagsrummet. Gift med min Orhan. Och har allmänt trist. Av den anledningen skriver jag detta löjliga blogginlägg!
 
 

Dop

Orhan väckte mig på morgonen och jag trodde det var sent. Men när jag väl började röra på mig för att vakna sa han. "Sov! Klockan är inte ens åtta!!!" Typiskt..
Kunde inte sove särskilt mycket mer. Kissenödig och hungrig katt. 
..
Har inte gjort mycket mer på morgonen nu än att ha ont i magen så jag bara kunnat ligga och försöka tänka på annat. Typisk mensvärk!
Men snart blir det andra bullar. Det är dop i sjön här i Slätte idag. Unikt må jag säga. Och det är inte vem som helst som ska döpas utan min käre älskade make. :) 
Har varit soligt hela dagen men vi har sett på vädret att lagom till klockan fyra skulle det börja regna. (som vanligt. regn är vardagsmat nu för tiden!) Men bastun har hyrts så det är väl bara att härda ut kyliga vattnet och regnet och sen in där!
 

Småkakor

Blev otroligt sugen på kakor. Var länge sedan jag bakade något sånt. Eftersom Orhan gillar mest mjuka kakor bakar jag det till han. Trots att jag är riktigt, riktigt dålig på det!
Men hårda kakor. Ujuj. vem kan misslyckas med det? Vem?
Älskar nästan alla sorters kakor. Inte så söta. Räcker nästan med bara mördeg...
Så kanske... kanske jag skulle baka lite småkakor idag. Efter att jag har diskat. (Ska passa på innan den hinner växa!)
..
..
Till middag gjorde jag tomatbräserade fläskkotletter. (lät oerhört konstigt. Vet inte om jag minns namnet rätt!)
Var.. ok. Jag är inte så förtjust i små tunna såser till ris. Det blir så... mesigt. Jag tror nog att den där såsen hade varit fin till ett bröd. Nybakt bröd som man kan suga upp såsen med. Ojoj. Det hade varit gott!
Var också förvånad över hur otroligt lite krydda man skulle ha i maten. (Följde nästan receptet slaviskt för att göra nåt nytt!) Men ändå fick det smak... 
Italienare är duktiga... ;)
Orhan gillade det. Det var något nytt sa han. Och det kan jag hålla med om. Det görs lite grytor av den typen i det här huset!
(Skulle tatt en bild. För jag la till och med upp maten på serveringsfat. Men kameran var på övervåningen. Och så mycket älskar jag inte trappor! Istället får ni spontana bilder från min och Tamars promenad för några dagar sen!)
..

En vanlig människa!

Beställde blommor till bröllopet igår och idag ska jag hämta torrmaterialet. Så nu känns allt mycket avslappnat. Behöver inte fundera på något mer förrän dagen. Känns mycket bra och jag ser fram emot att få skapa med blommor! :)
...
..
Idag ska jag göra en riktigt kötträtt till min älskling. Han sa tydligt att han saknade kött. Han gör det med jämna mellanrum. Även om jag är en köttflicka är jag försiktig med kött på bordet! (Tydligen!)
Eftersom jag köpte nya kokböcker igår grävde jag självklart efter recept i dem. Hittade ett i min nya italienska bok med ett recept på fläskkotletter. Det ska jag köra på. Tycker fläskkotletter kan bli antingen mycket gott eller rena rama skolmaten! Så vi får se vad det blir med det här. (Och vi får se om Orhan känner Italienska vibbar haha)
..
..
Blir en bra dag det här. Det känner jag på mig. Vaknade lite småstressad i morse men kom på att jag har inget att stressa över. Idag ska jag bara vara som jag brukar! Men först ska jag tvätta bort gårdagens smink. (Vilket jag inte orkade! haha) Borsta håret och tanden. Så jag ser ut som en vanlig människa!
 

Regn

Var en mycket bra dag i Skövde. Shoppade loss på kokboksavdelningen på second hand! haha.. och några pennor på clas ohlsson och skrivblock på biltema! haha.. jag suger verkligen på att shoppa och bra är väl det med tanke på vad pengar jag har att röra mig med!
..
Det hare regnat och varit mulet mest hela dagen, det regnar än, och nu på kvällen drog ett åskväder igång. Det blixtrade och blixtrade. oooh vad jag gillar det. Stod i fönstret helt fascinerad. Dock var åskan på fel sida av huset. Ja på den sidan där jag inte har fönster. Så jag såg bara det kraftiga ljuset. Men det var spännande ändå! :)
Myste med Orhan och nu ska vi sova. Min kudde är fuktig men rummet är inte så kallt idag i alla fall. Vi har haft massa ljus tända och stängt till nedervåningen. Så inatt ska jag sova gott. 
Kalla, fuktiga spindelrum!!! XD

En dag i staden

Idag bär det i alla fall iväg till skövde. Ska bli kul. Få umgås med Pia och komma ut ur huset! 
Har inte varit i Skövde på evigheter heller. (Eftersom jag bott i andra områden!)
..
Vaknade av ett sms från posten och trodde det var vattenflaskan som gjorde det där vibrerande nästan skrikande ljudet. Bar med mig vattenflaskan en bit innan jag nog vaknade till och insåg att jag inte alls behövde bära med mig den någon stans.
Allt är så mystiskt på morgonen. Orhans väckningssignal på mobilen. Tror varje morgon det är en mistlur som skriker innan musiken drar igång. Säkerligen i vattenflaskan! Oerhört irriterande.
..
Tror jag ska försöka hinna städa hemmet lite innan jag drar iväg. För det ser verkligen hemskt ut här! Saknar Dalkarlså... (i alla fall lägenheten!) Det var stort där. Så det såg aldrig rörigt ut. Det fanns massor med förvaring. Så saker hamnade inte på golvet eller i soffan! Det var nytt och fräscht. Så det såg liksom renare ut med automatik!
God morgon hur som helst...

Älskade make och älskade katt!

Logmötena var då annorlunda i år. Mycket sång om man säger så.
Visst har vi haft besök av par där en predikar och en sjunger. Eller någon som gör båda delar. Men den här gången var det då verkligt fokus på sång.
Kul.. Men så mycket äldre sånger jag inte känner till. Folk önskade och sjungde med. Så till slut blev det helt enkelt lite väl mycket!
Men gillar man musik ska man verkligt gå.
Tyckte i alla fall det var festligt med flera instrument samlade på scenen. Spontant ihopsatta. Fiol, elgitarr, gitarr, saxofon, dragspel, synth, bas.. Ja.. det tyckte jag var kul! haha
..
..
Vi kom hem och la oss typ direkt. (Förutom att ta ett gäng adorabla bilder som ni kan se i detta inlägg!)
Orhan sover nu...
Tamar ligger bredvid mig och tramsar. Hon gör det jämt om jag sysslar med något med knappar på. Alltså typ mobil, dator. Då ska hon hålla på och småbitas i mig och i grejen. Sträcka ut tassarna och lägga dem på skärmen eller tangentbordet och hålla för. Hålla på och sätta sig i knät på mig. Osv. Ja.. ett av hennes små personliga drag. Märkligt men sant. känns lite som om hon försöker få uppmärksamheten.
Samma sak om jag målar, ritar eller skriver. Då ska hon lägga sig på pappret och tugga på penseln, pennan. Eller sätta sig och dricka av akvarellvattnet. (Självklart sittandes på pappret!)
Min flicka. <3
.
.
Men nu ska jag inte dra iväg med söta små historier om min katt. Även om hon ju är den mest gulliga och jag nog skulle kunna skriva flera inlägg om henne per dag!
Nu ska jag istället leta upp någon ljubok och somna gott till!
God natt!!!

logmöten

Idag känns som en helgdag. Har varit lugnt och stilla hela dagen. Mysigt! :)
Nu ska vi strax på logmöten... 
..
..
Det har regnat mest hela dagen och vi har varit inomhus. Men det har nästan känts mest skönt. Har varit som en helgdag. Har inte känt mig stressad eller nåt. Bara varit! 
Nu ska vi gå och hämta glass. För det är vi sugna på. (eftersom vi inte har någon frys är alla våra frysta varor hos mor och far!) Om vi hinner innan vi ska åka?!
Kram

Promenera i skogen...

Tänkte bege mig ut på en hurtig prommis. Kika läget i naturen.
Idag har jag bara planerat blommor till bröllopet nästan. (Förutom att laga mat, sjunga, diska och handla i Töreboda hehe) Och det snurrar i huvet av priser och blommor. Ska gå ut och kika lite. Vad som finns och för att inte sitta här inne hela dagen! Framför papper och datorn.
Är ensam hemma. Orhan tränar fotboll... 
..
Känns som det är full fart. Nu brudbuketten. Ja, jag lär inte slappna av förrän jag ser den gjord! haha.. Ska bli kul och spännande att få göra den! :)
Sedan resa på det. Nästan direkt efter. Hela September lär försvinna. Och vilken tomhet som kommer infinna sig när man kommer hem igen. Hem till ett tomt Oktober. Kommer gräma mig för att festen är borta. Eller vem vet. Kanske det blir oerhört skönt. Med vila. Inget att tänka på. Bara en lång kamp för att få jobb och finna det rätta stället att leva på!
Roligt?!hah
Nu ska jag ge mig ut. Och Tamar. Hon ska följa med. Hon kan inte sova bort hela kvällen!

Pigg och på gång!

GOD MORGON VÄRLDEN!!!
Vaknade kvart över åtta idag... bara sådär! Orhan väckte mig tjugo i och sa att han skulle åka. Jag tänkte aldrig i livet att jag vaknar nu.
Och det är sant. En extra halvtimme gör tydlige mycket. Känns mig full av energi och lycka! Ja jag vet inte vad jag ska hitta på med all denna energi!
..
Var egentligen planerat att åka med Pia till Skövde men planerna har ändrats. Så nu.. nu ska jag...
Hade tänkt skriva massa nyttiga saker där men jag känner mig själv. Gör aldrig det jag skriver jag ska göra! Sån är jag! För när man skriver. Då överdriver man mängden nyttigheter man ska göra!
..
..
Tänk om jag skulle träna!! (det hörde inte till de nyttiga sakerna jag tänkte skriva innan) Det vore ju fantastiskt. Hoppa lite i kapellet. Springa upp och ner för trappan 20 gånger. Lyfta runt på en soffa i kapellsalen. Finns massa träningsmöjligheter här i detta hus!
Japp. Så får det bli. Jag ska bygga lite muskler idag!

Fyllda röda paprikor på ett lakan av surkål...

Gjorde underbart goda fyllda paprikor i ugn idag. Helt omslutna av resten av köttfärsen. Och under hela kalaset låg lite vitkål jag kokat med vinäger så det smakade lite som surkål. Gotti-gott-gott! :D Plus nybakt bröd såklart. Man kan inte äta fyllda paprikor utan bröd att skrapa upp det hela med.
Gillar att äta mat med händerna...
..
..

Jag lyckades söka två jobb. Ska ta två till som man var tuvngen att söka med brev.
Så segt. Jag menar... det är inte setnåldern. Det finns inget mer trist än att behöva skriva ut (särskilt när man inte har en skrivare!) leta upp en kuvert och köpa ett frimärke. För det tar sån tid av mitt liv. Jag måste komma ihåg.
Skicka mail kan man ju göra medan man sover. Bara bifoga och skicka, skicka, skicka.. 
Får se om jag hinner komma ihåg det innan ansökningstiden tar slut! haha
..
..
Nu ska jag försöka komma på nåt lagom roligt att göra tills det är dags att väcka Orhan. Ser fram emot att väcka han. Han har lovat ge mig massage... hehe

Florist

Fick nästan ont i hjärtat då jag plötsligt såg en gammal liten kommentar på min floristblogg där någon undrade om jag kanske kunde göra hennes brudbukett.
Varför i hela friden hade blogg.se aldrig visat mig den? VA va va???
Hade ändå inte kunnat göra det hela då det var precis när jag åkte till Kosovo. Men ändå. Jag hade säkert behövt lite beröm då. Det är kul att folk faktiskt hittar till min blogg och gillar vad de ser. 
..
..
Om ni undrar hur det går med mitt arbetsökande så är det under produktion. Jag håller på och skriver ansökan. Och plötsligt kom jag och tänka på min florisblogg. Undrade om den behövde uppdateras lite innan jag skickade iväg den adressen till chefer. 
..
Ni får ju självklart också alltid kika in där! :) Jag upptdaterar då och då med nya binderier. Många av dem syns väl här också men där får ni det samlat. Om ni någon gång behöver kika på vad jag kan! hehe..
http://floristpetra.blogg.se 
.
Kram

Att söka arbete...

Så var det dagen då jag skulle börja söka arbete. och jag undrar om det var riktigt planerat så. För plötsligt fanns det massor med floristarbeten. Allt passade inte mig. Men ändå.
Sen om det är florist jag verkligen vill bli. Ja det får vi se. Kanske ett av de ställena är perfekt. Ett ställe där jag kan bli lite upplyft och få chansen att lära mig det jag inte kan! (ujuj...)
..
Kan ändå inte låta bli att tycka det är lite spännande att söka jobb. Mitt i allt det trista med att skriva brev och i nervositeten att inte vara bra nog och få ett tråkigt svar... Eller värsta vore väl att lyckas få jobbet och inte vara bra nog. Det är jag mest orolig för!
Spänningen ligger nog mest i, undrar vad jag ska få. Undrar vars vi hamnar. Tänk om det ultimata jobbet ligger i Norrköping eller Alingsås? Kanske i Malmö... Tänk om jag får det och vi hamnar där. Vad händer då?
..
Då kör vi på med denna Måndag! Några timmars arbetssökning. Och några timmars städning.. haha...

Mardrömmar och starka män.

Alltid lika spännande att somna. Sover så tokigt nu för tiden. Alltid en hemsk mardröm på lut. För någon dag sen kom det plötsligt in en man med förvridet ansikte i vårat sovrum. Orhan sov och den otäcka gubben tittade på mig med iskalla ögon.
Jag skrek. Jag skrek med all kraft och försökte fly upp mot väggen. Orhan sa åt mig att lugna mig.
Så det gjorde jag! La mig ner och somnade om.
Vaknade till igen för att fixa till täcket och Tamars plats. Tamar hade ju ramlat omkull och satt nu chockerad  efter att jag plötsligt dragit undan täcket från henne och skrikit.
Orhan var fascinerad att jag kunde tänka på sånt som att fixa plats för katten mitt i sömnen efter en sådan händelse.
Men.. man är alltid en matte. Och matte ska se till att lilla kissen har en plats att sova på. Även om de kommer in ondeskefulla män i natten.
..
..
Vaknade dessutom på fel sida om Orhan och det är typiskt han att hålla på och slänga runt med mig. Förstår inte hur han gör? Jag är ju ingen lättviktare till flicka precis!!
Och sen att jag aldrig vaknar av det???
..
Undrar vad som händer i natt?

Pussas bland granarna...

Ligger i sängen mellan mina två kära. Tamar ligger och småsnarkar vid mina fötter och Orhan andas tungt på andra sidan! (inte vid mina fötter dock!)
Mysigt...
Var nyss ute och sökte kantareller med Orhan. Hittade inte överdrivet mycket. Men ok. Verkar aldrig bli nå större skördar. Vi hittade ett fantastiskt ställe som bjöd på stora svampar. Så vi fyllde nästan en halv fruktpåse.
.
Tänkte hitta en bild på en kantarell. men hittade inget sådan så det blir en "romantisk" bild från Dalkarlså!
.
Vi diskuterade sommaren för 2 år sen. Vi var även på den tiden ute och plockade kantareller... Då vi var nykära och vi hela tiden tog pauser för att pussas. Ja vi mindes. Här pussades vi, Här satt vi. Och där stod vi. Minns du där?!
Nu är vi mer fokuserade på svamplockningen så att säga. OCH Även om det då var mer pussande lyckades vi fylla en ica-kasse. Inte en halv fruktpåse. Tss tss...
Mindes särskilt ett ställe där Orhan ropat ut. "När kan jag gifta mig med dig?!!?!?!?" 
.
Jag frågade Orhan lite sorgset: "Varför säger du aldrig så till mig nu för tiden?" 
.
Plocka kantareller är romantiskt...

Ut på arbetsmarknaden igen!

Nu till veckan ska jag sluta ha semester! Jajemen. Ska börja söka arbete och kämpa lite. (Har inte sökt ett arbete sen mitt på handelsträdgården tog slut. Har letat lite men inte sökt dem!)
Tänkte först jag skulle vänta tills mitt första möte med min handläggare så jag fick lägga fram mina drömmar om eget företag. Innan det har jag funderat på att läsa lite. Är sugen. Men vet knappt vad eller varför. Minst av allt vet jag hur det funkar! haha Om vi har råd!
..
..
Men eftersom jag aldrig verkar bli kallad så kan jag väl lika gärna sätta igång på egen hand. I morgon är det ny vecka. Då börjar är det dags för nya tag! Då har jag haft semester i 2,5 veckor! :)
.
Helst skulle jag vilja hitta nåt riktigt epigt jobb. Nåt riktigt grisgöra. Som man kan göra några gånger då och då. Det behövs egentligen inte så mycket pengar för att känna sig lite rik. (särskilt om Orhan får jobb med!) Och med ett epigt jobb. Får jag samtidigt massa fritid! :D Lär inte känna mig dålig just för att det är ett sådant smutsgöra... haha.. uuunderbart!
Står nästan hellre hemma och lagar mat som en hemmafru. Målar.. försöker komma igång med målandet. Än att jobba bort hela mitt liv. Fast just nu vill jag käna lite pengar. Så man slipper oroa sig för ekonomin. Det vore också kul med en smekmånad med Orhan. Ujuj.. En liten varm mysig resa med min kära make!

..
..

Sådana jobb växer dock inte på trän. Eller kasnke de gör. Men jag har brist på kontakter som har dem! Så jag får söka krångliga och jobbiga  jobb som kräver initativ och själgående av mig. Galet. Hur ska jag vara självgående första dagen jag är där? Suck. Världen är full av supermänniskor som är självgående, tar intiativ och kan hålla många bollar i luften.
Jag är bara kreativ, har öga för färg och form, allmänt trevlig (Förutom att jag kan se lite sur ut!), snabb och lättlärd! Men det är just sånt som är så ointressant för arbetsmarknaden!
..

I trevligt sällskap i Älgarås

Idag såg jag fotboll i Älgarås. Mycket trevligt. I sällskap av mor, far och Pia! :) Var kul att träffa Pia efter lång tid också.
Det var utlovat mulet men 25 grader. Tyckte det lät bra. Varmt och ingen sol. Bra för spelarna och för oss som tittar.
Icke sa nicke. Solen dök upp och man fick kisa för att se nåt. Jag har bränt armar och bröst som vanligt. Varmt var det också. Våldsamt..
Kul var det i alla fall att vara ute! :) Älgarås spelade också mycket bra! Det slutade 2-1 till det andra laget...
..

I Mariestad

Blev väl kanske inte precis en date idag. Men i alla fall en trevlig utflykt. En liten händelse i den ganska så trögflytande vardagen!
Vi shoppade loss på allt som fanns att finna i mariestad. Besökte kyrkornas loppis. Har ju kommit på att man kan köpa kläder där. Men det var inte mycket som föll mig i smaken. Föresten var det inte mycket att välja mellan där heller.. Köpte i alla fall ett midjebälte. Har alltid önskat ett sånt. Provade det på Orhan och en tant stannade upp i sitt shoppande och tittade på. Oförskämt gloende faktiskt! Tills jag förtydligade. "Provdocka!"
..
Från en annan gammal glad date i Alingsås... 
..
Vi hade planerat äta thaibuffe. Men den restaurangen höll inte måttet. Förstår inte varför fler och fler asiatiska restauranger tar in spaghetti. Ok om det redan är väldigt mycket fake. Någon form av svensk flott och kött-dröm med asiatsk touch...
Men spaghetti?! Det är väl att gå för långt!!! Man gör inte en Italiensk restaurang och serverar blodpudding med tomatsås eller palt fylld med mozzarella!
Nej nej..
Så vi åt Indskt istället. Dyrt och härligt. Orhan tog en fruktansvärt stark rätt och jag en ganska mesig spenaträtt!
Haha Orhan åt och var alldeles blöt i ansiktet. Så jag tyckte synd om han och bytte rätt med han. Jag åt och försökte spela cool tills jag började bli tårögd...
Jag menar det. Man vet inte vad starkt är förrän man provat en indisk stark måltid!!!
Vi fick i alla fall i oss det hela. Sedan hade både jag och Orhan ont i magen. Så vi köpte isglass för att lindra smärtan i magen...
Den smärtan har under dagen vandrat ner till tarmarna och slutligen nu lagom till kvällen gjort oss pruttiga och allmänt dåliga i magen!
Det satte sannerligen fart på matsmältningen!!!
..
Dagen avslutade med film hos mor och far tillsammans med också min syster och systerson! :) Nu är det dags att sova. I morgon är en ny dag med nya festliga äventyr!

I väntan på mirakel...

Cyklade spontant iväg för att hänga upp en lapp vid Sisjön i fall någon skulle råka få min ring på lilltån när de sparka runt på botten. 
Hängde upp den och sen stod jag en stund och stirrade på vattnet. Väntade på ett mirakel. En fisk som skulle simma in med den runt fenan. Eller en jättestor gädda som spottade ut den på grundare vatten.
Men inget hände. Fiskarna simmade runt utan ringar och en lagom korkad trollslända flög om och om igen in i ljungen vid strandkanten innan han doppade stjärten i vattnet.
Funderade på om den kanske gjorde nåt smart. la ägg, markerade revir eller nåt.... Men kom aldrig fram till vad nytta det skulle vara med att flyga in i ljungen med all kraft... Kan inte vara bra för huvudet!?
..
Borta...
..
För att belöna min "långa" cykeltur cyklade jag ner till Trollsjön på vägen hem  och letade kantareller. Hittade ca 25 små.. Helt värdelöst... Men då har jag i alla fall tittat där.. Räcker väl till en macka en dag! Tycker att trots regnet verkar det inte vara ett kantarellår. I alla fall inte där det brukar finnas kantareller...
..
Nu ska jag sova. Ser fram emot i morgon. Känns som om det var en evighet sen vi var ute och körde. Gjorde nåt tillsammans! så jag kommer säkert inte kunna somna. Jag är som ett litet barn.
 

Duktiga dagar ska avslutas på ett duktigt sätt!

..
Sitter ensam hemma igen, som vanligt.
Var nyss och åt en utsökt middag hemma hos mor och far. Tacos! :)
Sedan drog Orhan till Älgarås för att spela fotboll. Jag stannar hemma. Kunde gått på bön. Men asch. Lusten fanns inte riktigt...
Antar att jag kan diska. Det är Orhans tur. Men som han jobbar och far kommer de väl inte bli av. Jag förstår. Den växer snabbt och det är jag som går hemma och får njuta av den. Så jag tror jag tar den. En kärlekspoäng till mig!
Har föresten redan varit duktig och igång hela dagen. Har städat huset, rensat blåbär, ätit lunch... Ja! Har faktiskt inte suttit mycket alls vid datorn och slötittat. Idag har varit en bra dag...
Så istället för att nu deppa ihop vid datorn kan jag fortsätta i samma anda och diska! Avsluta dagen på ett ärorikt sätt. Kanske till och med skulle motionera lite. Det vore ju alldeles fruktansvärt ärorikt!
Så kan jag helhjärtat njuta av morgondagens äventyr... Änteligen lite äventyr...
..
 

spindlar

På stentrappan upp till vårt lilla hem bor det minst 3 stycken såna där långbenta spindlar. Dom är ganska så festliga. Jag har en viss respekt för spindlar om jag får utrycka mig så. De gör mig helt enkelt lite nervös och darrig på benen!
Men dessa långbeningar. De är mer intressanta, löjliga och så pass stora att de nästan når upp till någon form av djurnivå! Haha.. Kan sitta och titta på dem. Hur de liksom snurrar benen runt växter. Hur de springer fram över gräsmattan och ena stunden hänger de borta vid förådet och andra stunde sitter de på min fot. De är verkligen snabba! Tycker dock inte om deras vana att överaska mig. JÄMT när jag ska rensa i min murgröna eller pyssla någon stans så sitter det en av dem där och ser ut som ett löv. Och varje gång flämtar jag till när de plötsligt rör på sig vid min hand. Men har jag koll på dem. Då kan de få vara i mitt sällskap. Som idag. Då jag satt jämte dem och målade naglarn! :)
...
 
..
Naglarna blev fruktansvärda. Förutom att de är korta och löjliga, Kladdade jag hejvilt med den lila färgen. Sedan avslutade jag med mönster med vit färg vilken var lite till åldern och kladdig som bara den. Klumpar och... kladd!
Så tänker inte ta en bild och vara stolt precis.
Men kände att det var länge sen jag målade. Man måste ju börja någon gång igen! ;)
 

Nära döden...

Idag höll jag på att ta livet av min stackars kissemiss. Ja inte räcker det med att hon skadar foten utan jag ska  ta livet på henne också!
Hon var på andra sidan gatan och lallade i någon vattenpöl. Jag och mamma såg henne från kapelldelens fönster! Tycker inte om att hon är där så jag öppnade dörren och hojtade på henne. 
Hon tittade upp och började skutta glädjeskutt mot mig. (Ja.. för även om ni inte tror det kan en katt känna glädje att matte står och ropar!)
Det enda hon tänkte på var matte medan jag hörde oroväckande ljud. En bil var på väg. Och den körde snabbt. hörde hur den närmade sig. (kunde inte se den alltså bakom skogen!)
Ropade "STOPP TAMAR!" 
Men hon fortsatte med sitt struttande mot mig. Så jag ändra taktik.
"SPRING TAMAR!"
Hon fortsatte och hann som bara passera mittlinjen på gatan när en bil susade förbi. Fort körde den. Tönt tycker jag. Ser man en katt promenera över vägen kan man väl i alla fall sänka farten. Man måste hur som helst sänka den när man kör förbi Slätte. Typisk ligist!
Fick min purrande katt i famnen! Hon verkade inte ens inse att en bil just susat förbi bakom röven på henne!
Usch.. hade hon blivit påkörd där hade jag väl aldrig förlåtit mig själv. Ena stunden glatt springande mot en ropande matte. Andra mos under ett hjul..
..
 

När två älskande glider isär och tappar bort varandra...

Så var ännu en dag till ända. Dagarna går så fort men tiden går långsamt. Den passerar fort men går långsamt framåt.
Det är det som gör det så otroligt trist.
..
..
Jag och Orhan hinner aldrig umgås. Det suger... Kanske var därför vi tappade ringarna. Ett tecken på att han glider iväg från mig och att han kommer klanta till sig och tappa bort mig... XD
Så därför föreslog jag att vi ska åka på restaurang tillsammans. Som på den gamla goda tiden. Äta mat tillsammans. Det är vår passion. Då ska vi väl kunna trycka ihop våra tjocka mätta magar och leva lyckligt med det hela veckan efter.
Ser fram emot det hur som helst. Vi ska slå ihop nytta med nöje också och passa på att handla. Storhandla på Coop, Lidl, Netto, ÖoB och Willys! :D Alltid lika kul. (Allt är samlat på ett så bra sätt i Mariestad!) Kylskåpet börjar eka tomt. Förutom på lök och vikål. ( det tar Orhan med sig i överflöd från jobbet.) Så i morgon ska jag göra en vitkålsrätt utan dess like! Ni får gärna komma med förslag. Om nu någon husmor hinner läsa detta innan middag i morgon!
(lovar att rensa våra torra blåbär ändå och göra nåt annat. Eftersom det aldrig verkar bli blåbärsgröt av dem!)
..
Kanske en långkokt vitkålsröra med kyckling i. Tillsammans med nybakt bröd till. (låter skrämmande likt Asjoi eller hur det nu stavas. Balkanmat. Men säger jag att jag ska göra det så blir väl Orhan besviken. haha..
Nu ska jag sluta flumma och försöka sova. I morgon är dagen på mitt nya liv då jag ska vakna före nio varje dag!

Koka soppa på ett bär!

Röd och svettig. Sån är jag efter en tuff kamp med gräsmattan. Den här gräsmattan är knäpp.
På framsidan finns det massa mystiska gropar so döljs av det fantastiskt frodiga gräset. Det finns också plötsligt mossängar och jag får liksom springa över dem och sedan ställa gräsklipparen på bakhjulen så att den inte ska lägga av. 
På baksidan är det tvärtom. Där finns inget gräs alls. 25 procent gräs, 40 procent mossa och 35 procent klöver. Det är otroligt svårt att se vars jag nyss klippte. Så jag får hela tiden gå tillbaka för att jag ser att jag missat ett strå. Eller så klipper jag samma ställe flera gånger om.
Men nu är det klart. Och det känns skönt at ha använt lite energi idag.
Röd är jag. Tycker det är hemskt pinsamt när grannarna kör förbi och vinkar glatt. "haha jaa hej, jag är en tomat!"
Dock tycker Orhan jag är som sötast när jag är alldeles röd. I alla fall påstår han det. Så det är ju otroligt synd att han inte är här just nu och kan beundra mig!
..
..
Nu kokar jag krusbärskräm/soppa. (får se vad jag bestämmer mig för) som ska bli den ljuvliga middagen.
Orhan påstod sig inte längta efter mat utan något sött. Jag hade redan tänkt göra blåbärsgröt eller krusbärssoppa. Så det löste sig fint.
Enkelt också. Man behöver ju nästan inte göra nåt! haha slänga bären i en kastrull med socker och lite vatten. (blir nog en soppa) och sen njuta av livet. (förutom en kvick paus i vilandet där man kan röra ner lite kryddor, i mitt fall kanel och nejlika, och potatismjöl!)
..

Sena mornar

God morgon!
Vaknade alldeles för sent idag. Har långsamt gått från nio till halv tio, till tio och idag halv elva! Dags att stoppa den kedjan och börja få lite norma rytm. Men det är svårt. Om inget väcker mig. Inget låter. Då sover jag. Spelar ingen roll om jag la mig tidigt!!!
Ligger jag bekvämt. Ja då stannar jag där!
..
..
Orhan försvann spontant för att jobba idag. Så jag är ensam. Känns som om jag hade planer för idag. Men det hade jag inte. Planen var ju att umgås med Orhan lite.
Jag antar att jag får klippa gräset istället. Solen skiner och det är mycket varmt. Så jag antar att jag blir en röd tomat igen!!!
Suck. Men i alla fall får jag träning!
Om jag kan starta den...
..
Dagen försvinner fort när man vaknar sent....
Och jag finner inte riktigt kraft till att göra något alls...

...

Sluta säg synd, åhh, tråkigt,men..! För ni menar det inte.
Festen hade blivit nåt form av trist kyrkfika. Det vet ni lika väl som jag!!! Ingen hade med all säkerhet haft en plan på att komma på nåt kul eller haft råd att komma!!! Det hade väl inte ens varit värt resan...
För vi firar ju ett år!! Vi ska inte gifta oss! Och kommer inte ha nåt glassigt bröllopsparty med skratt, dans , värdpar och roliga gäster! 
Jag är inte mer än jag är!
 
..
Förlåt!

Rik?!

Kommer det någonsin en tid då man känner. Nu har jag pengar så jag utan oro kan gå och spontanshoppa lite?!
Det kan ju inte existera?
Minns knappt den känslan!?
Började gymnasiet. Då kostade maten... Körkortet! Tamar...
Slutade gymnasiet... Fick plötsligt inga pengar längre!
Började arbetsförmedlingen. Fick fel bidrag. Ett lägre.
Blev ihop med Orhan! Pengar skulle sparas eftersom vi inte visste vars Orhan skulle ta vägen senare och vad som skulle hända. Eller om han skulle få positivt, sparades det till ett kommande bröllop!
De pengar som vi använde gick till gemensamma nöjen. Och sånt man behövde pengar till.
Orhan blir utvisad. Tusen och åter tusen gick till resor, söka uppehållstillstånd, mat och överlevnad.
Orhan får uppehållstillstånd! Jättedyr resa! Flytt!!!
Börjar arbeta! Världens dyraste lägenhet. Och de pengar vi hade extra gick till nöjen tillsammans och några viktiga kläder!
..
Visst handlar det väl om vad man prioriterar. Vi prioriterar att göra saker tillsammans när vi har pengar. Äta ute, se en film, gå och fika. Jag erkänner det. SKulle vi inte göra det skulle jag säkerligen kunna gå och spontanshoppa!
..
Längtar efter kläder. Önskar jag hade mer än 2 bar byxor som var hela. Eller kanske ett fint linne! Skulle vara kul att kunna känna sig snygg. Få se lite fräsch ut!
Nej nej...
..
Jag tänkte idag. Ja men snart kommer ju den dagen. Dagen då man har pengar till sånt! När vi har jobb.
Men vad drömmer jag?!!! Hur mycket pengar skulle vi inte behöva tjäna så man känner sig fri att gå ut och bränna en tusenlapp på några klädesplagg en månad?!
Det kommer aldrig hända!
Lär ju inte spela någon roll hur mycket pengar man har. Standarden höjs och man lever ändå på samma snåla tråkiga budget!
..
Allvarligt talat.. ni som shoppar. som faktiskt har ett nytt klädesplagg i garderoben varje månad. Hur pallar ni? Hur kan ni gå och köpa nåt utan att få ont i magen. Eller ha råd med andra roliga saker. Och sån skit man måste betala?!
Vad är problemet med mig?

Ett virrvarr av saker att förtälja!

Idag tappade Orhan sig vigselring i Tjärbruket... inte för att den gled av den här gången utan för att den helt enkelt studsade ner från bryggan ner i vattnet då han skulle ta på den. han är smart och tar av sig dyra ringar när han badar) 
Dock tror jag vi har en försäkring på hans ring. Så hittar vi den så tjänar vi ju pengar på eländet.
..
Man undrar ju vad som händer?!
..
Känner mig allmänt ledsen och seg. Och börjar man fundera på det kan man ju inte sova alls. Så får väl helt enkelt låtsas om som om jag är en lycklig människa och lägga mig hos min redan sovande man och somna. Medan jag lyssna på Bert! (ljudbok)
Lyckliga stunder..
..
..
Tamar går näst intill normalt nu på kvällen. Så kanske hon blir bra över natten. Ska låta henne vara ute i morgon så får vi se om det gör ont igen sen när hon kommer in igen!
..
Ångrar nästan att vi ställde in festen. Fast bara nästan... Folk erbjuder sig att betala och tycker vi ställde in för fort. Men jag menar. Aldrig i livet jag skulle krupit till någon och sagt. Åååh vi har inte råd med våran fest. Kan ni stå för den?
Löjligt!
När vi har råd att fira vårat äktenskap. Då är det dags!!! Då kan vi fira att vi äntligen har fått lite ordning på torpet också. 

Ingen fest

Idag tog jag och Orhan beslutet att ställa in våran bröllopsfest. Känns trist. Men kommer säkert kännas skönt.
Nästan direkt sen vi bestämde oss för att ha den har vi varit oroliga för ekonomin. Inte att vi inte ska klara oss. Eller att det ska gå runt! Men att det kommer bli tight.
Sen försvann 1,5 månaders arbete för mig. Vi köpte en dator som gick sönder. Ett busskort vi inte hann använda eller bli av med. Ja ni förstår... Pengar, pengar, pengar.
Så istället för att varannan vecka sitta och räkna slantarna och fundera på hur stor buffert vi kan ha kvar efter festen. Då vi på riktigt måste börja leva på.. arbetslöshetsersättning... då man kanske behöver lite extra någon gång.
Ja.. jag skulle nog få ont i magen för varje 100-lapp som försvann då!
..
Vi har ju faktiskt redan haft en toppenfest. Någon måtta får det vara! XD
..
Ja.. jag blev ledsen. Brände min rulltårtebotten i ugnen eftersom den lutar (All smet hamnade på en sida!) och grät lite. haha... Nu är det primas.
Vi satsar på ett storslaget party när vi firar 5 år. Det är ju faktiskt mer än 1!
Tappar ju hur som helst vigselringen. Så känner mig som förlovad igen!
Kram

När det gör ont...

En olycka kommer sällan ensam.
Igår kom Tamar och såg allmänt konstig ut. Trodde hon ätit nåt äckligt så jag bar henne in när hon bara skulle hålla på och löjla sig på trappen!
Jag gav henne mat men upptäckte sen att hon inte ätit något. Hon ville heller inte vara med mig och Orhan utan sov uppe i soffan. Hela dagen.
Först när jag och Orhan for ut för att bada kom hon ner och åt och ville följa med ut.
..
..
Idag såg jag henne inte förrän nu på eftermiddagen. Då kom hon haltandes uppför trädgården mot mig och kom in för att äta sina sista kulor. Såg att hon inte riktigt visste hur hon skulle sitta och stödja på sina bakben!
Tror det är ena bakfoten hon har ont i. Den är svullen och hon gör allt för att inte använda den.
Men ändå gör det inte överdrivet ont. Jag får röra vid henne. Klämma på henne och hon är inte orolig.
Dock konstig. Hon säger inget. Tittar bara på mig. 
Låter henne inte gå ut mer. Tänk om hon haltar över en väg för långsamt och en bil kör över henne.
Bättre hon är inne. Så får jag se om det ordnar sig.
Katter har väl bra läkkött!

Förluster som känns...

Igår gjorde jag bort mig totalt.
Jag och Orhan cyklade spontant ner till Sisjön för att bada. Vi simmade runt. Vattnet var ganska varmt och alt var bra,
Sisjöns vatten är av märklig sort. Man blir alldeles kladdig där. Ja det är som att bada i olja typ. Vet inte varför eller av vad. Men huden känns som om man smörjt in sig med hudlotion efter! haha
Det var just av detta glidiga som det hände.
Jag badar alltid med mina ringar. Kanske tar av mig någon gång när jag känner mig orolig. Men.. de sitter ju där de sitter.
Men då! Mina fingrar var glidiga. Och plötsligt kände jag hur ringen började studsa! Höll i ringarna och kollade på fingret. vilka ringar?!?! Där var bara förlovningsringen. Min himla vigselring var borta!
Vi sökte. Men det var mörkt. Vattnet är som svartaste te och botten är som mörkbrun lera. Det var omöjligt.
Ska cykla dit idag med. Slänga upp någon trevlig affisch Att om någon får en ring på lilltån så är det min.
Det är just så typiskt otroligt tråkigt!!!
 

Märkliga påminnelser!

Hemma igen efter en trevlig dag. Nu ligger massa arbete framför mig. Såna där tråkiga hussysslor. Men då Orhan nog kommer sent känner jag ingen panik. 
Ska diska, tvätta och laga middag!
..
..
Fick idag världens mest korkade sms från arbetsförmedlingen. En helt vanlig påminnelse om att jag ska på möte i morgon. Och visst. En sån är bra om man vet vars och när man ska på möte!!! Har inte hört nåt?! Har inte fått något brev!!!
Illa.. Och när jag ringer min handläggare så är hon sjuk!!! (?) haha hur har det gått till. Hur har hon hunnit hem från semestern (igår) och lyckats boka in mig för ett möte och sedan gå hem och bli sjuk!
Bravo!
Får inte tag på någon annan och nu har de stängt. Så jag antar.. att de får skylla sig själva! Är mötet tidigt i morgon så hinner jag faktiskt inte ringa och höra vars och när!
Suck... Jag som för en gångs skull såg fram emot att träffa dem!!!
..
Nu tillbaka till disken som jag bara hann sortera innan jag åkte hemifrån! haha Lyckat!
Kram

Företag

Är mer och mer inne på att starta ett eget företag. Något enkelt. 
Tror inte på butik. Inte än. Finns så många floristbutiker överallt och jag kan inget om butik. Har ju inte jobbat så än. haha... Vill inte göra något stort. Men någonting bra och nytt! Kanske ett litet hemmaföretag som kan leverar göra riktigt speciella och unika begravningsarrangemang. 
Jag tror det är min grej. Har alltid hamnat med det på praktikplatser. För jag tycker det är så kul! Och för att jag gör det bra och snabbt. (hehe) 
Sitter och pysslar med affärside och klurar på om man kan få begravningsbyråer att göra reklam för mig eller samarbeta med mig och faktiskt för en gångs skulle ser jag fram emot att få träffa min handläggare på arbetsförmedlingen. Hoppas hon ska kunna hjälpa lite. Så jag kan gå någon kurs. Veta hur man kommer igång. (Ska egentligen inte ha för stora förhoppningar. Har aldrig tyckt arbetsförmedlingen varit bra på att hjälpa med sånt man vill!!)
Det som behövs sen är väl egentligen någon smart pellejöns som kan säga att jag är dum i huvudet eller har en bra ide! Någon som kan guida mig lite.
För jag vet inte alls vad jag pysslar med!
Men spännande är det! haha
..
Men kanske inte inom en allt för snar framtid. Måste ju ha en säkrare inkomst någonstans ifrån. Så fort Orhan får ett jobb. Eller jag kanske ett litet jobb! Då sätter jag igång!
Jag ska göra detta!!!

diska

Idag lyckades jag faktiskt vakna med Orhan. Eller inte med kanske. Efter! Han var klar och kom upp och kramades. Bästa sättet att vakna. (plus att jag var fruktansvärt kissenödig!)
Har hunnit äta frukost och sett ett avsnitt av David Copperfield. Nu vet jag inte alls vad jag ska göra.
Diska...
Det luktar märkligt i köket. Disken är stor. Ytan är liten. Ja, jag kan inte längre skjuta upp!
Ska troligen iväg med mor idag och hälsa på väninna! :) Ska bli trevligt. Skönt att inte behöva sitta hemma... 
..
..
Inget mera trams. På med musik och mot de stora kopita och släkt-disken! Något nyttigt måste man göra när man är hemma på dagarna!!! Hur hemskt det än må vara!!!
..
 

Ormar i sängen

Kändes riktigt "familjigt" när vi allesammans cyklade hem med en hink blåbär på pakethållaren, vilket vi spontant plockat ihop på kvällen.
Orhan körde. Jag satt på styret. Tamar satt på min höft med framtassarna i knät... Ja.. det kändes som en liten idyllisk bild av ett fint familjeliv. haha... Önskar nästan jag hade en bild. Den glada familjen påväg hem efter en lyckad dag i skogen.
..
Nu ska vi sova. Eller Orhan ska. Jag ska nog leta upp något lagom kul att titta på och sedan krypa upp hos mannen! Helt värdelöst att ha två sängar. Jag vaknar aldrig i min egna säng. På nåt sätt hamnar jag där.
I natt drömde jag att det var massa ormar bredvid mig (Orhans ben). Jag skulle slänga täcket över dem och sedan springa ut ur sovrummet. Med en chock kände jag hur en av ormarna (Orhan) började göra motstånd och röra sig när täcket slängdes över den. Jag skrek och kämpade emot med täcket. Allt medan ormen (Orhan) ropade. "Lugn! Det är en dröm. Tyst, tyst... Det är en dröm!" 
Till slut sansade jag mig och vaknade till där i ormens (Orhans) armar.
Måste ha skrikit länge. För jag minns hur han kramade om mig och sa lugn lugn och aldrig slutade trots att jag tyckte jag var lugn... Han påstod att det var jag som aldrig slutade skrika trots att han försökte lugna mig. haha.. var nog bara halvaken!

Bär

Äntligen tog jag itu med en del av körsbären jag plockade hos mormor. Gjorde sylt helt enkelt. Men bara på den svarta sorten. Den röda får vänta.
Upptäckte att nästintill alla körsbär var ett hus för små larver. Ja.. jag skojar inte när jag säger alla. Efter det tjuvåt jag inga bär i alla fall! haha... Man får helt enkelt inte tänka på det när man äter sylten. För med tanke på hur små många av dem var. Såg dem inte. Så ligger de säkert i min lilla burk nu! För att så småningom hamna på en pannkaka eller dyl!
..
..
Det är mycket saft och färgämnen i de där körsbären. När jag tryckte ut kärnan flög det saft åt alla håll. (vissa envisa bär som explodera åt fel håll!)
Hela min tröja är prickig. Mina ben är blåa. Hittade fläckar mer än en meter bakom mig. 
Har försökt tvätta armarna i alla fall. Men mina blåa ben får bli vita i duschen sen.. Tröjan får jag väl för tillfället låtsas som om den är chic! 
..
..
Nu ska jag samla energi för den gigantiska disk som väntar mig. När man bjuder på middag och kaffe. Till en ganska stor samling. Ja då blir det disk. 4 plåtar väntar mig... Alla kaffekoppar och skedar är borta! Nästan varenda kastrull och alla djupa tallrikar. 
Ser inget av den meterlånga diskbänken. Och det är ett äventyr att försöka ta vatten.
Men.. som sagt var. Jag samlar energi. För hemska saker. det blir inte kul.
Önskar jag hade en diskmaskin...
..
Husmors-stilen! 

Trött och liten

Började dagen med en prommis med mor runt byn. Vi skulle dela ut lappar angående kräftskivan som hålls här varje år. (jag har varit där en gång hehe)
.
Tamar följde också med och det var verkligt en kraftansträgning för henne. Tror inte katter promenerar så långt i samma fart. Förutom att behöva promenera så mycket blev hon uppjagad i ett träd av en hund. Hunden var inom staket men det verkade Tamar inte fatta utan sprang upp i närmsta träd. Ett krångligt träd också. När jag försökte locka ner henne krånglade hon runt och gjorde akrobatkonster på framtassarna och fastnade med huvudet eller rumpan i trädklykor. Kunde inte låta bli att skratta åt henne.
Men efter några skrik från Tamar och en snäll matte som klättrade upp lite lyckades hon ta sig ner till min trygga axel där hon satt tills vi kommit en bit bort från hundens hus! 
..
..
Väl hemma somnade Tamar. Sådär bara. Hon la sig på golvet i köket. Precis framför kylskåpet och rörde sig bara så mycket hon var tvungen att göra om jag öppnade kylskåpsdörren. Sen sov hon. Säkert en halvtimme. För att sedan ge sig ut på nya äventyr i skogarna! 
Min sötnos! :)
..

Tårar som rullar

..
Vill lyssna på nåt men sjääälvklart funkar inte törebodas hemsida idag heller. Inget töreboda, inget bibliotek. Inget bibliotek, inga e-böcker.. suck!!!
Får söka upp nån skit på youtube igen. Lyssnade på david copperfield. På engelska. Jättebra!! ""
Engelska när man är trött och slumrar till då och då är jättedumt. Särskilt när det är en sån ordlig bok som copperfield. Om det var "The little bee and his friends!" ja då hade jag nog kunna hänga med, till och med på det trista språket engelska.
För att göra det riktigt hemskt lästes Copperfield upp på sydstatsamerikanska. Han förklarade i början varför. Men jag minns inte nu.
Jag somnade i alla fall. Så det uppfyllde sin funktion!!!
..
..
Vi såg klart titanic nu på kvällen när Orhan äntligen kom hem. Försökte hålla mig från att gråta. Ja jag försökte verkligen. Men hemska saker. Det går inte. Spelar ingen roll hur många gånger man ser den. Det är så otroligt trist slut!
Och det är inte nåt så där lagom ledsamt. Som en liten tår i ögat. Nej.. tårarna rullar ner och läpparna darrar. Skulle nog kunna tjuta om jag inte hade lite heder i kroppen.
Klarade mig ganska bra tills Orhan uptäckte det hela och kom med sitt Piccolina-snack. Ja då är det omöjligt. För då måste jag ju säga. "Lova att du aldrig dör före mig i en olycka!!!" Och då börjar man ju tänka såna hemska tankar. Ja tänk om Orhan blir skjuten av någon som hatar kristna eller cyklar omkull framför en bil. Osså måste jag sitta där och hålla hans hand. uj uj...
Så jag grät bort lite av min foundation i Orhans armar. Gjorde ju det hela mycket enklare att tvätta bort!
..
Back to busines. Jag ska hitta nåt halvdant att lyssna på.. på youtube... suuuck!

Smink

När mate go crazy med smink. Då flyr lilla flickan ut genom fönstret. haha så otorligt korkat. Och plötsligt inser hon hur svårt det är att vända sig om på en fönsterbräda. På skakiga ben backade hon lååångsamt för att kunna komma in utan att ramla ner. Tur för henne att matte är så hjälpsam!
.
 
..
Märkligt. Har ännu inte denna ensamma kväll sett på någon film. Drog fram det gamla hederliga sminket istället haha.. Putsade ihop nåt snabbt för att ta någon anna bild till facebook! :P Man kan ju inte sitta och suga på en köttbit i all evighet!
Nu, ja nu faktiskt ska jag koka mig lite te och se film... Myskväll!

Inte ensam

En liten vän är bättre än ingen vän alls. 
..
..
Älskar att ha min lilla flicka vid mina fötter...

Styrka

Nu kom det där träningssuget igen. Det kommer som då och då! Ja.. nu vill jag bygga muskler igen!!!
I dalkarlså kom jag och Orhan igång lite tillsammans. Men vi tappade det i och med flytten. 
Igår såg vi på friidrott och tjejerna som hoppade höjdhopp. En av dem hade rejäla magmuskler och jag skojade med Orhan om att ha såna. (skoj och skoj. jag skulle vilja vara muskulös!)
..
Jag går ju hemma nu. Det är inte kallt ute. Ja vad stoppar mig från att skutta ut och försöka springa till exempel. Eller cykla runt som en galning. Eller göra massor med situps och armhävningar här hela dagarn!
Inget egentligen!
..
 
..
Innan vi flyttade gjorde jag ett styrketräningsprogram.. som jag tror jag genomförde i alla fall 2 gånger haha. Ja.. jag tror jag ska dra fram det igen. För det är enklare att träna när man är ensam hemma. Ingen ser mig. Ingen dömer mig. Ingen skrattar åt mig. Jag kan säcka ihop efter lite skuttande eller vara oerhört stolt över att ha klarat så fantastiskt många armhävningar. (enligt mig!)
Saknas bara ett mål nu... som att kunna göra 100 armhävningar på 1 minut till julen! haha Hemska saker.
Eller att kunna lyfta Orhan på raka armar över huvudet! Kanske att kunna ta ett hårt slag i magen utan att reagera. Sånt är coolt!
Fast helst vill jag nog bara att det ska kunna synas. Jag vill ha imponerande biceps. Och en strong mage med magrutor. ujuj.. dock tror jag jag inte kommer lyckas med det. Min mage har ett alldeles för mjukt skyddande lager haha...
..
Men idag ids jag inte träna. Hur sugen jag än må vara duschade jag ju precis. Vore ju oerhört att svetta ner sig då. Jag tror jag ska gå och äta en fet och proteinrik pasta istället!!! 

Ensam hemma... igen...

Sitter ensam hemma. Som vanligt. Tycker ofta Orhan är ute och ränner medan jag sitter hemma och... gör ingenting. tycker det är dags att jag tar kontakt med någon kamrat! Så här kan det inte vara!!!
Den här gången är Orhan coach för Älgarås fotbollslag. Spontant! haha (mest för att han inte kan spela!)
..
Vet inte vad jag ska hitta på. Han lär väl inte komma hem förrän ikväll och eftersom han ska på skola i morgon  kommer han säkerligen vilja gå och lägga sig. Alltså ska jag inte vänta på han! Nej nej.. jag ska roa mig själv här hemma! Jag ska ha jättekul!!!
..
..
Var nyss ute med päronen och plockade kantareller. Hittade inte alls särskilt mycket. Trots att det regnat så. Men det var trevligt att promenera runt i den ganska varma skogen. 
Nu ska jag planera middag. Ska göra något fantastiskt gott. Bara för att Orhan inte är hemma! HA!
Hamnar säkert framför en film sen. orkar inte fixa datorn för att göra nå mästerverk till video. Och har ingen inspiration till att måla nej nej...
I alla fall Tamar kom struttande upp och ligger nu och sover vid mina fötter!!! (?) Som en annan trogen hund... haha

Kalas

Igår firade vi min mor som fyllde år. Dagen var full med händelser hela tiden. 
Vaknade och hann bara fixa mig förrän jag åkte med pappa för att handla och hämta syrran. Sedan åt vi tårta hemma hos päronen innan jag och Orhan rusade hem för att laga middag. vi gjorde kopita och gravo. 
Kvällen avslutades med bad och os. 
..
 

Efter regn kommer solsken...

..
..
..
..
..

Städdag!

God morgon!
Idag ser ut att bli en städ-dag! Toaletten har ännu inte blivit  städad sen vi kom hit. Och... eftersom vissa ytor i huset fortfarande är kaos. Har andra ytor dragit till sig en del av deras stök!
Disken har vuxit medan jag var i Norrtälje. Orhan var handikappad och den har ännu inte blivit gjord. Nu är den för stor för att jag ska orka se på den. Så jag antar att jag diskar igen.. suuuck!
Hur som helst är det dåligt väder ute idag. Så det kanske är bra att ha nåt att göra. 
..
..
Sitter och njuter i matsalen. Inte åt den ganska trista utsikten genom fönstret och inte åt det inte så avplockade bordet. Men åt doften. Mina nyinköpa orkideer doftar gott. Särskilt Dendröbiumen. Doften påminner om hyacint tycker jag. Fast inte lika stark förståss. Men då och då kommer en pust. Älskar det!
Nu ska jag hänge mig åt att slappa till efter lunch då jag kan sätta igång och städa! 
..

Grillar...

..
Grillar idag i min ensamhet. Så det blir gomiddag för Orhan när han kommer hem! :) eller god och god. Grönsakerna i ugnen brände jag närapå. Så... får göra någon sallad som man kan dölja det i! haha... Det blir nog gott ändå!
Solen skiner idag och jag och Tamar njuter utomhus! Tamar har gett mig en kaja. samtidigt som hon skuttar runt och jagar gräshoppor och mumsar i sig. Godis! 
Jag har druckit kaffe och håller som sagt var på att grilla nu. Om en kvart borde Orhan vara här. Så till då hoppas jag allt är klart! :D
..

Blomsterprakt

..
Köpte lite billiga blommor idag på marknaden. lycklig!! :D 2 nya orkideer till min samling som liksom dog bort i vintras då jag flyttade i minusgrader. Nu har jag i alla fall tre sorter igen. haha
Köpte en dendrobium och en cambria. Båda doftar underbart!
..
..
Köpte också en silvertrassel till bröllop och några gröna krukväxter till hemmet. fast just nu gör de sig bra på trappen som är grön och mysig! :D Köpte också en stor gullranka!
 
..

Sånt som händer i Slätte!

Igår upptäckte vi plötsligt hur vattnet inte verkade vilja sig neråt. Toaletten tömde sig aldrig. Duschvattnet flöt ut över golvet. Tvättmaskinen låg plötsligt i en vattenpöl och så fort man gjorde nåt i diskhon bubblade den i evigheter efteråt!
Något var tydligen fel...
Vi ringde och redan på kvällen fick vi besök. Det sprutades i rören med högtryckstvätt. haha... Och plötsligt kom det ut ett och annat. I sådan fart att istället för att fortsätta neråt med rören hamnade det på golvet. 
Myyysigt.
Och källarn där man når rören. Har ingen brunn. Eller hur säger man. galler? hål? Så allt som hamnar där. Flyter runt där! Usch... jag vill inte rengöra Hur i hela friden ska man kunna skrapa upp avföring, matrester, och annat slagg och må bra i magen! Gnugga med en trasa.. ujuj..
Hur som helst. det är i källarn. och det man inte ser finns inte! Lukten kommer ju i alla fall inte upp. eller rättare sagt. Här luktar inte värre!
..
..
Dagarna nu har det regnat lika mycket som det normalt gör på en månad i dessa trakter. Galet. Så här om dagen stod inte taket pall utan Orhan vaknade av att någon hällde vatten i ansiktet på han! Han trodde han drömde men väggarna var alldeles genomblöta.
Hemsak saker. Tack och lov att inte jag var hemma då!
..
Vi har väl vant oss vid förra nya lyxiga lägenheten. Aldrig varit med om sånt här som tydligen händer i äldre byggnader. I alla fall är det alltid spännande!

Hungrig

Hemma igen. 
Har städat lite och börjat med middagen. Har ingen aning när och om Orhan kommer hem. Men.. i brist på annat kan ma ju börja. Tycker om att laga mat. Idag blir det vegetariskt som vanligt. Jobbar mannen på en bondgård och plockar grönsaker. ja då lever man på det! Plus att allt kött är hemma hos mor och far. Inte så att man spontant plockar fram en köttbit. (Vi har ingen frys!)

..
..
Nu sitter jag och dricker kaffe. Ska snart göra sista momentet på min kantarell och blomkålspaj innan jag slänger in de i ugnen. jag har inte ätit lunch. Så vare sig Orhan är hemma eller inte runt fyra så tänker i alla fall jag äta!!!
 

Körsbär

Tillbaka från bärplockande som var mer roligt än förväntat. Självklart då körsbär. Kul för att det är gott att äta. Hinken fylls fort av de stora bären. Ser fram emot att få hem dem. Men största nöjet låg nog i att få klättra i träden.
Då det plockats en del där nere i trädet var de flesta bären i toppen. Svingade mig upp och låg och stod på grenar. Tryckte ner grenar till de andra och hoppade från träd till träd. Ja man blir ju som barn på nytt! Har rivit upp ryggena av grenarna och säkert fått ett nytt hål i mina coola långkalsonger. (bästa byxorna helt klart!)
..
Nu är jag mycket hungrig och väntar på att mor ska börja tillreda en västerbottenspaj. Ska bli gott... Alldeles för gott när man är väldigt, väldigt hungrig! Måste duscha också... Är alldeles lila av bären och luktar mycket svett då mina nya skor är otroligt varma trots att de är så små. Sen har det nog ramlat ner ett och annat bär i klyftan!
 
 

Lugn

Var nyss på soptippen. Spännande. Ytterst spännande. Vi slängde ett badkar och nu är jag tillbaka i lägenheten medan mor och mormor promenerar och plockar bär. Tycker inte om att plocka bär. Vissa är värd mödan. Som hjortron, körsbär. Kanske jordgubbar också. För då plockar man en stund och faktiskt. Hinken fylls. Plus att de smakar bra. Medan blåbär, lingon, hallon. Usch. Man plockar och plockar och hinken förblir knappt bottentäckt. Sen måste man rensa och... ja ni förstår. (även om jag faktiskt gillar i alla fall hallon och lingonsylt!) 
Så jag sitter som sagt var i lägenheten och slappar.
..
Känns som dagen är planerad. Vi ska fixa blommor för någon begravning. Plocka körsbär (troligen...) äta västerbottenspaj. Men egentligen finns det inte mycket att säga om det hela.
Här får man lära sig att slappna av!
..
Har stulit en bild från mormors dator. (tjyv-Petra!) För att göra inlägget lite gladare. Så här snygg var jag tydligen våren år 2006. När vi firade påsk hos mormor och morfar i Älvsbyn! Tycker det borde vara längre sen. Såg jag verkligt ut så här i slutet av åttan?! Måste vara precis innan jag började med min "rockiga" stil! 

Handboll i Norrtälje!

Hamnade ganska spontant i Norrtälje hos mormor tillsammans med mamma. Vi har hunnit med att passera IKEA på vägen hit var jag kunde konstatera att det inte känns värt att köpa nåt. Köpte diskborstar och billiga murgrönor till framtida brudbukett! ;) (man måste passa på!)
Här har vi sett på bilder och filmklipp jag och mor dragit med oss. Från Kosovo, Italien och på lille Ezekiel! Nu är det handboll som gäller. Alldels för seg och spännande sport. Det blir mål hela tiden och sen tar det aldrig slut. Så jag får ju ont i magen. En paus vid datorn fick det bli. Så det hinner gå några minuter på matchen! haha Ska strax återvända. Go sverige!
..
Saknar redan min skadade man som inte kan gå. Men nu är jag här till på Onsdag. Och det ska bli trevligt!
..
..
Bra att vara borta från varandra så man förstår hur mycket man tycker om varandra. Känna lite saknad...

Musslor

Igår tillagade jag ju musslor. Det skrev jag väl här? Blev en sen middag. Orhan kom inte förrän halv tio men jag åt nio. Kan ju inte vänta en halv livstid!
Det var gott. Verkligen gott. Jag gillade inte riktigt besväret med att sitta och klösa ut musslorna ur skalet. Ja jag blev nästan fascinerad när jag såg hur Orhan riktigt sög och bet på skalet. Jag satt med gaffel och petade ut det mesta. 
Antar att det är lite som kräftor. Vissa människor älskar att suga och dra och pilla. Jag petar fram köttet. Samlar ihop en liten hög och sen äter jag det! 
..
En stor nackdel med färska musslor var. Lukten. (hemska saker! Fisk gånger tusen!) Att mer än hälften var döda. (stackars små. Dö innan jag hann slänga dem  ugnen!) Sen att det kändes lite mysko att sitta och skrubba och rengöra och krydda levande djur! haha
..
..
Körde på den gamla klassikern hemifrån. Musslor i ugn med massa fett, ost, massa lök och vitlök. Och sedan slafsa i sig det med lök. ojoj...

Frukost

Sitter ensam vid ett oavplockat frukostbord. Lyckades tvinga mig upp för att äta frukost med Orhan. Hemska saker, jag var trött.
Idag finns det inget att göra känns det som. Och plötsligt kändes det tungt. Saknar Orhan också. Hinner aldrig umgås med han! 
Jaja... nåt ska jag väl komma på idag. Gör klart på toaletten och kanske få bort allt som bara dräller överallt. In i rummet som bara är kaos. Rummet som ingen får se. Som faktiskt så småningom ska bli gästrum!
.
..
Bara att dra på sig nå paltor som ser mer normala ut och sätta igång. Ju längre man drar ut på att göra nåt ju värre känns dagen. Fast å andra sidan. Hade jag ätit klart frukost? Klockan är ju bara tjugo över åtta. Vad ska jag ställa till med nu.
Lika bra att vänta till nio i alla fall!

Sommarvärme och bad!

Antingen har sommaren kommit. Eller så är det varmare här än i Dalkarlså...
Varenda gång jag går ut på trappen här så möter jag värme. Har aldrig frusit. Och även om jag går runt och huttrar inne är det alltid skönt att komma ut. (?)
Dock kan jag som inte tro det. Har inte en enda gång i år badat på allvar. Alltså simmat runt flera timmar. 
Och det är ovanligt för att vara mig.
Tror faktiskt det var det som fick mig och Orhan att gilla varandra bättre. Innan vi blev ihop. Vi badade i flera timmar tillsammans. Medan alla andra stod på stranden och frös. Så tramsade jag och Orhan i en båt. Hade dyktävlingar och brottades. Jag var redan kär då. Men Orhan sa att den dagen var dagen han förstod hur kul vi kunde ha tillsammans. Plus att jag tydligen tog på hans rumpa och verkat så nonchalant med det. Det tyckte han också var spännande. (minns inget av den accidenten!)
..


Brödproblem!

..
Ensam hemma...
Orhan spelar fotboll.
Självklart var inte garden öppet idag. tss tss.. Men då vinkade vi av faster istället! 
Har drömt lite. Låtsas som om jag ska fixa här i trädgården. Men tror inte jag kommer göra nåt. Dels för att vi inte kommer bo här nå länge. Och det är ju inte alls säkert personen som kommer efter önskar ta hand om det.
..
..
Jag tror jag ska njuta av lugnet med en film och.. tja.. vi får se. Har ett bröd att baka ut. Trodde ju först vi skulle äta musslor ikväll. Men.. då vi åt så sen lunch är frågan om man är så hungrig ikväll? Men ack. Då är ju inte brödet färskt längre. Hembakt bröd smakar bara bra den dagen då man bakar det. För att kunna äta det dagarna efter krävs en microvågsugn och det har vi inte!!!
Så.. funderar nu. Ska jag baka nu och hoppas på det bästa i morgon? Ska vi äta musslor ikväll ändå? (fira att det är söndag haha) eller ska jag slänga in degen i kylskåpet och baka ut i morgon!
Ack ett sådant dilemma!
...

.
 

Att skratta åt ett internt skämt.

Orhan sover bredvid mig. Han vaknade tydligen astidigt i morse. fem-sex? Tydligen var det också mitt fel då jag hade börjat skratta mitt i natten. Jag minns det faktiskt tydligt. Det var någon dröm. Jag skulle förklara nåt för Orhan. Och så flöt nå godisbåtar ihop i mjölken så han inte fattade nånting. Eller precis de jag skulle förklara bort liksom hände med vägvisande pilar. Förstår dock inte varför jag började gapflabba i sömnen.
Minns också att Orhan bad mig berätta så att han också kunde skratta. Jag tänkte, är han dum i huvet. Jag är ju astrött. Så jag svarade helt enkelt. "Imloln...i molloln ja skjaH ZZZ." Det minns jag också tydligt!
Men efter det kunde han inte sova mer.
..
..
Idag ska faster lämna mor och far och jag tror jag ska utnyttja bilen som går till Töreboda för att gå på garden lite. Tycker det är alldeles för lite blommor på våran trapp. Och jag tror de har rea fortfarande. Förhoppningsvis. Måste bara komma på nåt som gör att pappa inte återvänder så fort från stationen. Så jag hinner fundera i alla fall lite.
Får se om Orhan vaknar till lite också så han kan följa med. Blir ju alltid så mycket roligare med sällskap! Även om sällskapet inte är överdrivet intresserad av blommor. Men jag behöver bara någon att diskutera med. Om priser och sorter. Och Orhan kan faktiskt komma med förslag. Han går direkt till rosorna och hojtar "HÄR!" Och för varje blomma jag tittar på. "Du ska inte ta en ros?"
Det är min man det! 

Hos Emini

Igår hälsade jag och Orhan på familjen Emini. Vi grillade, shoppade och pratade. Jag fyndade massa skoj med syrran på de trevliga affärerna i Mariestad. haha bland annat färska musslor för halva priset. (för att de inte längre är så färska!) Lite kryddor och annat skoj till hushållet. Minns inte sist jag gick och spontanshoppade saker till hemmet. Utan vidare planering. Trots att jag inte har ett jobb nu känner jag mig mycket rikare!!! Märkligt. Inte sant?! Vi hade hur som helst allmänt trevligt där. Tror till och med jag lyckades få ett litet smile av lille Ezekiel som bara blir sötare för varje dag! 
Vi avslutade kvällen med ett snabbt besök hos mor och far. 
Skönt med dagar som det händer nåt på.
..
Fascinerande blöjbyte...

Fågel i toaletten

Orhan hittade minsann en liten fågel i fläkten (eller vad de het) i badrummet. Haha.. och den slängde han helt enkelt i toaletten. Det är min man det!
..

Kärlek

God morgon världen. I morse blev jag väckt av att Orhan spelade linkin park på hög nivå i vardagsrummet. Murvel. Jag vaknade och märkte att jag var kissnödig så. Det var bara att kliva upp.
Nu dammsuger han där nere. Vet inte vad eller varför? Jag dammsög ju hela nedervåningen igår av brist på annat att göra. Men det skadar väl inte att ha pedantiskt rent här hemma. Särskilt inte då vi kanske får besök idag.
Det är ju förståss möjligt att Orhan håller på med toaletten vilket är hans uppgift i livet. Jag vägrar gnugga golv där det när som helst kan krypa fram decimeter stora spindlar och säga tjenamors!
 Men som sagt var. Besök idag. Jojomen... Vi har bjudit in mina föräldrar och min faster på middag. Vi får se om de kommer. De har ännu inte givit ett klart svar! 
Jag ska laga kopita. Orhan ska cykla och köpa yoghurt. Det är så vi delar upp våra uppgifter!
..
..
Idag skiner solen. Verkar bli en riktigt bra dag. I alla fall bra än så länge. Får äntlige umgås lite med min man. Han har jobbat hela veckan och typ somnat vid åtta varje kväll. Otroligt trist när han kommit hem halv sju-sju!
Men idag, idag kommer han inte undan från mina samtal och pussar!

I väntan

Man sminkar sig. Och plötsligt är man coolast i världen! 
..
 
..
Ja.. jag har lite småtrist. Försöker bara få tiden att gå tills jag får svar från mor angående när vi ska åka till Mariestad! Har redan hängt upp tvätt, spelat piano, försökt lära mig romani, sminkat mig, fotat... vad nu?!
..
 
 

Att lära sig ett språk!

Jag vill så gärna lära mig romani. Men jag fattar bara inte hur. Finns inte en endaste kurs. Inte en endaste nånting! Hur jag än söker hittar jag inget. Till och med min lilla ordlista på internet har gett upp sitt liv!
Att fråga Orhan om hjälp går inte. För om han till slut faktiskt orkar skriva ihop nån liten text. Ja då är det ju alldeles för trist för att lära sig. Sitta och läsa bara... suck. Och när jag väl får lusten till. Då är det lilla pappret borta! :P
Trodde jag skulle lära mig massor i Kosovo. Visst lärde jag mig nåt. Men inte mycket. Hur jag än försökte lyssna på deras konversationer tyckte jag bara de sa "Pa po" hela tiden. (Betyder typ ja. Fast väldigt bestämt. Men ja! Självklart! Vet inte hur man ska översätta!)  Och en populär fråga till mig var "Kaleh pana jek?" (vill du ha en till? Jag satt alltså och drack te och de frågade om jag ville ha en kopp till!)
.
..
Jag kommer ingen stans med det. Hatar när jag får frågan. "So cere?"  (Vad gör du?) För jag vet inte vad jag ska svara. Har inte ett endaste ord att säga. Och lustigt nog får jag jämt den frågan när Orhan pratar med någon släkting på internet!
..
 
..
Jag vill inte längre vara utanför! Jag vill också kunna vara med i diskussioner och säga nåt kul till min svärfamilj! Särskilt nu när vi snart ska hälsa på dem! Hemska saker. Då vill jag kunna säga nåt mer vettigt än. "Mangava pani!" (jag vill ha vatten!) Eller "Me cerava maro tajsa!"  (Jag gör bröd/mat i morgon!) haha...
..
..
Känns precis som om jag fattar allt ändå. Det är märkligt. Orden känns så familjära. Och när Orhan översätter en mening till mig så känns den så självklar. Som ja.. men de fattar jag väl! Men ändå fattar jag ingenting!
Språk...

arbetsförmedlingen

Idag ska jag göra det där roliga. Jag ska gå till arbetsförmedlingen!
Säga hej. Jag har flyttat hit! Ta hand om mig. Det kan ibland gå på 5 minuter. Ibland tar det 3 timmar bara att få någon att lyssna på den meningen!
Men jag känner nästan lite för det idag. För jag har lite planer inom mig. Jag har ideer! Inte med jobb. (usch!) Men annat. Och för en gångs skull tror jag nästan de kan hjälpa mig! Men man ska inte hoppas för mycket. Har förr i tiden frågat om hjälp att söka eller göra nåt. De bara slänger upp en sida. Här kan du titta.
Ajuste. Den har jag ju inte redan tittat på. Därför jag frågade om hjälp. Eftersom jag inte ens kan hitta en sida på internet! Suck.
Men kanske jag får en helt fantastiskt handläggare denna gång! 
..
..
Vaknade med Orhan idag. Duktigt. Inte så tidigt. Men i alla fall åtta! Så nu ska vi se vad jag kan hitta på innan mor, far och faster ska iväg till Mariestad. Har ingen aning när. Men troligen inte så här tidigt! Jag ska snålåka med dem! Det är smart!
God morgon

Utkast: Aug. 02, 2012

plötsligt dök det upp en stor husspindel i sovrummet. Vad göra? Om jag lät den vara skulle jag ju aldrig hitta den sen igen... Springa efter Tamar vågade jag inte heller. Den skulle säkert springa in under våra kläder. Situationen var akut! Jag tog en stor bok, svenskt-italienskt lexikon, och slängde den högt uppifrån över spindeln. Sen rusade jag ut ur rummet.
Orhan får ta hand om resten.
Förhoppningsvis var det den spindeln jag förut såg på badrummet. Höll på att bära upp lådor som stått utanför badrummet. Så det är ju mycket möjligt de kan ha gömt sig i en av dem.
brrr...

Röd

det jag inte gillar när jag anstränger mig är att jag blir så röd! För minsta lilla! Jag blev väl inte alls helt slut av att klippa gräset nu. Men nog såg det ut så!
Tror jag ärvt det från min far. Men skillnaden mellan mig och min far är att han ser vansinnigt cool ut i det. Som kämpar sig alldeles röd i ansiktet. Medan jag ser ut som om jag är döende. Får jämt frågan. "Hur går det?" Sådär oroligt. Jag ser liksom på deras ansiktsutryckt att de är riktigt oroliga för min hälsa. Hur de brottas med tanken på att jag snart ligger på marken avsvimmad! Och det är ju så pinsamt. Till och med min käre har inte lärt sig än att jag lätt blir röd i ansiktet. Utan frågar jämt. "Hur går det?" 
Har ätit lunch. Slappat i kylan men är fortfarande rödfärgad som en tomat av värmen och klippandet där ute. Fast på webkamera bilder ser jag rosa ut! XD haha
..
..
Nu ska jag vila mig med att sjunga lite. Innan jag hoppar in i duschen! Sedan är det dags att uppfinna en måltid till middag.. och kanske diska.
Suck och blä!

Att klippa gräset!

Idag väcktes jag av min kära mor. Ja det är farligt om jag fortsätter sova när Orhan lämnar mig. För det verkar inte finns någon hejd på hur länge jag kan sova. Jag bara fortsätter tills.. tills något väcker mig.
Eller ok.. Jag var vaken när det ringde. Låg och funderade på om jag skulle gå upp? Vad klockan var? osv..
..
..
Dagens uppgift blir nog att klippa gräsmattan. usch och fy. Inga problem att göra  det. Men huset ligger ju mitt i smete. Alla, precis alla kan se mig. Och jag har aldrig klippt gräs förut. Känner på mig att jag kommer göra bort mig. Eller att jag inte förstår hur man stänger av den. Osså står jag där. Någon kommer och ska börja prata och jag bara nickar och ler och ser dum ut! XD
Jag skulle kunna lära mig om jag fick klippa i skyddad miljö. Inga grannar som kan stå och kika på en genom fönstret och säga. "Ja se nu försöker den där nya Gashi-flickan att klippa gräset!" Eller någon gammal gubbe som kommer förbi och ska ge tips om hur jag kan klippa bättre.
Usch usch usch... Men det är bara att ge sig på't. Tack vare det blir det billigare hyra. Orhan är inte hemma. Vädret är fint och gräset högt. Det är dags för mig gräsklippardebut!
..

Köket och Indien!

Fick lite fart på musklerna och städade köket. Eller jag har inte diskat. Men man kan ju inte lägga till arbetssysslor. Nu skulle jag flyttstäda. Inte vardagsstäda köket! Men dörren är så vänligt öppen och skyddar för allt för mycket syn på den ganska hemska diskbänken! haha
..
..
Som ni ser har vi ju en vedspis. Kom själv på den briljanta iden med ett "kosovo"-party. Alla sitter på golvet i köket. Måste bara införskaffa ett sånt där golvbord! :) Och sen står vi och lagar mat vid den där spisen. Gravo och marikli. Avslutar det hela med lite turkiskt kaffe. För vi har till och med den kaffekannna de använder i Kosovo som Orhans mor givit mig.
Varmt och mysigt! 
..
Världens sötaste katt är med!
..

Förutom att städa håller jag på med maten. Eller har bara typ börjat nu. Med brödet...
Ska göra lite Indisk style. Me like! :) 
Den här gången blir det en spenatröra med bönor i.. Till det Naanbröd, ris såklart och lite kyckling!
Har aldrig gjort naanbröd förut men tänkte att de kanske är roligare att göra än Chapati. Mindre kavlande, plattande och stekande! 
Och spenatröran har jag bara ätit på restaurang. Men tyckte jag lyckades med morotsbollarna ganska bra. Så hoppas det blir lika fint den här gången! För gott är det!

Matsal

Så här blev ju matsal föresten!!! Glömde lägga ut  bilder igår. Känner mig inte helt nöjd. Lite virrigt eller hur man ska utrycka sig. Tycker inte om vita rum. Vita rum kräver att man har stora möbler. Matchande möbler och en stark färg. Annars ser det bara stökigt ut. Jag har bara massa småprylar och omatchande möbler. Vad gör man då? Strunta i lådor och konstiga bandage på vitrinen. det är självklart inte helt urplockat än!
Mamma tyckte gardinerna var lite för porrig för en matsal.
..

En dag av vila...

Idag gick jag upp jättetidigt! Eller före sju i alla fall! Orhan kom inrusande med papper som vi glömt skicka igår och som jag var tvungen att skicka idag. suck. Trött i huvudet svarade jag fel på frågor, skrev fel och orkade inte alls sitta där och hålla på. Men vi fick det gjort och när vi var klara var jag för pigg för att somna om. Så jag åt frukost med Orhan! :)
Nu sitter jag här och njuter av tystnaden. Var nyss och postade papprena. I ett tyst och stilla Slätte... Känner att idag vill jag inte städa eller fixa. Är trött på det. En dags paus kan man väl ta? Kanske får jag sug ikväll. Men nu känner jag för ingenting. Även om det skulle vara skönt att någon gång bli klar. Att kunna gå i köket!
..
..
Får se vad som faller mig in. Skulle kunna sjunga. Men sist kom en "granne" och knackade på fönstret till kapellsalen eftersom jag inte hört han knacka på dörren. Så jag är lite orolig för besök. Det kändes pinsamt. Även om han inte kommenterade det. De hörs nog ganska bra ut! Och jag sjunger inte som en liten Lucia inte. 
På allvar. Jag tar i hårt. Ska man bli rocksångare kan man inte nynna.

Spindlar

Jag gillar inte spindlar. Här finns massa med spindlar. Så jag är som på helspänn hela tiden. Men igår såg jag de två värsta. äckligaste. Största husspindlar på toaletten. Snacka om att jag inte satt bekvämt där.
Önskade jag kunde rusat upp till Orhan och bett han döda dem. Men han sov. 
När jag klev in i sovrummet och gjorde lite mer oväsen än planerat då dörren krånglade tvärsatte han sig upp och sa:
"Vad?"
"Förlåt.." viskade jag..
"Vad är det?"
"Jag sa förlåt!"
"Aha..."
"Det är två spindlar i badrummet. Kom ihåg att döda dem i morgon!"
"Mhmm!"
..
Typisk krossad spindel på golvet a la Orhan!
..
Tror inte min kära var vaken! 
Men en hade i morse inte försvunnit. Så en mindre i alla fall. Men bara tanken på att där någon stans sitter en liten filur och väntar på en chans att hugga mig i nacken.
Jag tänker då i alla fall inte rengöra toaletten. De får Orhan göra!
 

RSS 2.0