ordspråk!

Självklart. Jag menar. Varför skulle det på något sätt bli som jag önskar.
HELA ARBETSFÖRMEDLINGEN FULL MED PENSIONÄRER!
Det händer ju bara mig!
Vad hade de där att göra.
såg ingen som jag kände igen jobba där. vågade inte fråga någon. Och skulle känna mig otroligt löjlig att mitt i deras lilla möte ringa... nej nej. Jag gick in och försökte snabbt spela normal. Tog en blankett jag hittade. tittade lite intresserat på den och gick ut.
Sedan roade jag mig på biblioteket. läste vuxenserier och skämdes lite för den lerfläck jag lyckats få fram på golvet under mina skor! XD

Har hela kvällen nu spelat kortspel med ulrika på datorn och pratat visdom. såna där djupa meningar som vissa smartingar skriver på bloggar eller finfina ord kan man finna i bibeln och ibland i svenskaboken i skolan. Ni förstår vad jag menar. Sånt som låter fint men som antingen är fruktansvärt självklart eller omöjligt att tyda!
De är extra lätta att kläcka när man är trött och spelar tråkiga spel!
Vi funderade skarpt på att starta en blogg med våra visdomsord. Bli rika och ha frågestunder.
Det fanns bland annat exempel som:
"Men den som segern bär stolt, får en kråka i näbben"
"Klingandet av seger övergår lätt i otrohet"
"Sent ska lögnaren få sina sillar griljerade!"
Har alltid funnits en hatkärlek till såna där pinsamma ordspråk! Vad gör de för nytta?

Arbetsförmedlingen

God morgon.
Jag lyckades ta mig upp halv nio och jag ä nöjd. Åt en brakfrukost. (undra om min kropp är van vid få och stora måltider nu för jag kan aldrig sluta äta när jag väl börjat!) Fick till och med bestämma mig för att sluta istället för att inse att jag inte orkar mer. XD
Sitter nu med syrran i soffan och hänger framför våra datorer. Tamar är i mitt rum som vanligt! (utan en tanke på att gå ut!)
Tjugo över elva går den gamla vanliga bussen in till töreboda där jag åter ska öppna porten in till det tysta och tomma arbetsförmedlingen. Förhoppningsvis är det just så tomt och tyst. För jag vill inte ha åskådare när jag ska behärska den stora konsten att ringa någon annan arbetsförmedling och be om ett webkamera-möte.
(Varför i hela friden kan inte min kommun ha en vanlig arbetsförmedling??)

Är otrooooligt omotiverad. Skulle mycket hellre sitta hemma och spela sims. Eller jag vet inte. Hela jag är som i någon drömvärld. inte sugen på något alls. Jag ligger inte och gråter efter Orhan. Sitter inte i ett hörn och är sur på alla. Känner mig varken stressad eller glad. Jag bara är. Liksom väntar... Mitt liv går ut på att få tiden att gå helt enkelt. Och jag har inga behov av att göra den tiden lustig eller trevlig. Behöver inte umgås. Behöver inte pyssla. Jag vill bara vara här.
Det är nästan lite små-otäckt!

styrka

Satt och rörde försiktigt på dator-musen då jag ritade upp mina händer. Plötsligt känner jag hur jag liksom faller bakåt. Trycks ner.
Vänder mig om och ser min kära Tamar dra i stolsryggen. (tur att hon inte gör det så kraftigt. Då hade jag blivit rädd!)
Försökte med vänlig röst säga. "Sluta tamar. Jag ritar!"
Ingen verkan.
"Det är svårt att rita när du drar i stolsryggen!"
Men Tamar gav sig inte med mindre än att hon fick sin kvällsmat. Katter.
Irriterande. Men jag har saknat hennes små spratt. Inget hon gör kan än så länge få mig irriterad! :P

Äta

Jag har fått lära mig att när vatten fryser så blir det större. Är det därför jag alltid blir lite rundare under vintern?
Tycker jag svullar otroligt nu sen jag kom tillbaka hem till sverige. bristen på något att göra och friheten att hela tiden kunna gå till kylskåpet är farlig. Förutom det så har vi ovanligt mycket gott!
Men det kanske bara är nu.
vi åt julbord igår för att jag kom hem. Idag åt jag det igen... så som det ska vara vid jul!
Men förutom att äta har jag jobbat på musikvideon. Tog en paus när  jag inte lyckades rita ett par händer. Tog en bild nu så jag ska ha en förebild. (Men det är inte lätt i word!)
kram

Promenad i solen!

Var nyss ute på en hurtig prommis. Hemska saker. Har muskelvärk som bara den sen igår på skridskorna. förutom det krossade min skridsko min fotknöl och för varje steg gör det jätteont.
Känner mig gammal och sliten.
Fick med mig Tamar ut men hon blev alldeles för nyfiken på allt och skulle nosa överallt att jag inte iddes vänta på henne utan vi kom ifrån varandra. Men hon var fortfarande ute när jag kom hem så någon nytta blev det ju med det hela.
Brukar alltid tänka att det är så bra att ha hund för man får motion. Men se nu kräver även min katt att jag går ut för att hon ska ut och röra på sig. Hon har legat i min säng hela dagen idag och sovit! ojoj...
Mattes lilla bebis! ;)

Lat och frusen katt!

I morse sov jag länge. Jag vet inte om jag behövde det men jag gjorde det. Vaknade till runt åtta tillsammans med Tamar. Klappade henne lite och valde att sova lite till... Blev ganska mycket mer.
Ångrar mig lite. Men kanske behövde jag det?! Har sovit dåligt några nätter i rad!
Åt en stor frukostlunch. Brunch! smakade först lite pasta som var kvar här i huset sen veckan. Fick en halv avokado av Ulrika som jag åt med vinäger! Tog sedan två vörtlimpor en med skinka och senap, en med strömming. (kan inte motstå julmaten!) Kanske var våldsamt mycket men jag lär då stå mig nu. Idag är jag också ensam.. så jag kan ju skjuta fram middagen!

Åkte inte till arbetsförmedlingen alltså. som ni förstår. Men i morgon smäller det. Ska försöka låna ett busskort och resa dit. Ringa i den pinsamma telefonen. (måtte ingen vara där och lyssna på mig!) Och sedan inta det pinsamma webkamera-rummet! Hatar att prata i webkamera med okända människor. Vars ska man titta? haha

Idag ska jag ta tag i resten av mitt rum. Har en väska kvar. Vill också få bort skit från skrivbordet och andra ytor. Rummet ser nog stökigt ut redan med alla lådor och väskor som trängs i hörnen!
Förutom det måste jag ta en prommis med Tamar. Hon har än så länge vägrat gå ut och röra sig! Jag kanske skulle köpa en jacka till henne!

att göra:

Februari:
 • skriva in mig på arbetsförmedlingen!
 • Skaffa praktikplats!
 • Lära mig i alla fall presentera mig ordenligen på romani!
 • Få upp alla saker till mitt och Orhans framtida hem på vinden!
 • Måla en tavla!
 • Börja bygga rejäla muskler!
 • Tvinga Tamar att bygga rejäla muskler!
 • Söka jobb!!!
 • Börja rengöra Tamars låda varje dag! Plus få henne att göra sina behov ute igen!
 • Lära mig att åka skridskor igen!

omotiverad

Känner mig så omotiverad! Vill helst bara sitta hemma. Somna och vakna om en månad kanske!
Vad i hela friden ska jag göra för att få tiden att gå. Det har gått en dag och det känns som en vecka!
2 månader... Om det nu bara blir två månader...
Borde ha power nu. Lägga mig i tid för att i morgon rusa upp i glädje för att bege mig till arbetsförmedlingen och skriva in mig. hipp hurra. Jag borde längta efter att skriva brev och söka praktik. För det betyder ju att jag kan skaffa lägenhet och leva ensam.
Nej...
Jag känner för att sitta hemma i morgon. Ta det lugnt. Inse att jag faktiskt är hemma. Kanske på tisdag bege mig ut för att börja leva vardagsliv! Först vill jag.. inse fakta!
Fast o andra sidan skadar det inte att skriva in mig. Det betyder ju inte att jag redan samma dag kommer få en coach flåsandes i nacken på mig som skriker. JOBB! PRAKTIK!!! GÖR NÅGOT!
nej nej.. det lär ju gå några dagar innan det dyker upp sånt.
Men jag är livrädd för att dras in i stressen igen.
Kan inte ens se fram emot Lycksele-resan nu fram över. Trots att den säkert är bra. Jag får annat att tänka på. Jag vet att jag kommer tycka det är kul!
Men jag ser den inte. Jag tittar så mycket längre framåt. Jag ser fram emot April. Kanske Orhan är här då!? :D
Jag är tokig...

Musikvideo

Sitter och sjunger så rösten skär sig. Märks att det var länge sen jag sjöng. XD
Är ensam i huset. (minns inte när jag var helt ensam senast!!!) funderar därför på att sätta mig ner med pappas musikvideo. Håller ju på och tecknar en musikvideo till en låt pappa gjort. (som jag sjunger på)
Har ju tagit en lång paus på två månader. Tror jag var halvfärdig. Men inte helt nöjd. Ska kolla på den nu med nya ögon.
Kommer säkert ändra.
Den är svår. Djup text. Bra text. Är så rädd att förstöra den med mina bilder! ;)

Orkideer...

Var precis ute och åkte skridskor. Skönt men samtidigt så otroligt oskönt. ont i fötterna och väldigt trött. Har ingen kondis alls. Men det är värre när man liksom inte kan! Jag kan inte åka snabbt! Jag hittar det bara inte. Isen var dålig också förutom det!
Men jag har då i alla fall fått nåt gjort.
Har fixat kläderna ur väskan. har en väska kvar med andra saker... Nu ska bara blommorna vattnas (de skriker formligen efter vatten!!!) och jag sa duschas. Luktar pyton. Det gör Tamars låda också. Himla latmask. Det är ingen snö alls ute nästan. Men ändå kan hon inte göra sina behov ute! LÖJLIGT! Hon har blivit en sån vekling!
Satt tidigare och tittade igenom de lådor och väskor Orhan kom med från sin familjs hem innan de lämnade landet. Som vi kunde ha till våran lägenhet. Längtar så våldsamt efter vårat hem.
Jag menar... kan det bli bättre än att bo ihop med sin allra bästa vän!!!
Jag slipper päronen. (inte på ett dåligt sätt. De är bra de med. Men ni förstår!!!)
Jag kan bjuda min syster på systermiddagar!
Jag vill ha min Orhan... jag vill ha vårat hem. Jag vill starta vårat liv!

Tamar

Hon gör mig så lycklig hela tiden.
När hon stryker sig mot mig.
När hon spinner när jag plockar upp henne.
När hon sitter i fönstret och småsnarkar.
När hon tittar på mig.
När hon gör sina märkliga små trix.
När hon sover i min säng fastän jag är borta under 2 månader och inte går därifrån heller när jag återvänder!
Min Tamar.
(Ful bild jag vet. Men den är i alla fall tagen nu på morgonen. Så mer fräsch bild på Tamar kan ni knappast hitta!!!)

Kort sammanfattning av mina planer!

Idag känns det som det finns mycket att göra.
Förutom att motionera Tamar och träna bort en del av hennes fett och förslöade muskler ska jag försöka börja packa upp. Så jag slipper en-två väska/or på golvet!
Jag ska vattna mina blommor. (vissa ser mer döda ut än levande. Man ska inte lämna sina små!)
Men mest ska jag vila. Är som småslut. Så det blir ingen gudstjänst. Kan även bero på att jag inte riktigt än orkar bli välkomnad. För riktigt än känner jag ingen stor glädje av att vara hemma. Mer saknad av det jag lämnat.

Frukost?

Vaknade åtta... Jag och Tamar. Så vi gick upp på toa (eller jag på toa hon springades runt mina ben, gnidandes mot mig) och sen gav jag henne frukost. Precis som på gamla tider. Precis som i Lidköping.
Känner av någon märklig anledning inte alls för att äta frukost. Det känns fel. Trots att jag saknat det. Te, det finns massor med olika sorters te här. Men suget finns inte.
Är det normalt att äta frukost??? XD

Tamar sitter nu i fönstret och småsover. Jag sitter här och hoppades Orhan skulle visa sig men... tss tss...
Kanske skulle jag bege mig upp och hitta på något gott. Sedan avnjuta en film här. Jag har inte sovit mycket i natt. Kanske lagom? Jag somnade runt två.
Äsch jag väcker syrran och kokar te!

Jul?

Äter pepparkakor och dricker must. Känns bra.
i morgon blir det julbord. Känns lite som det är december. I alla fall inte snart februari.
Har några dagar ledigt. Sen börjar allvaret. Söka jobb. Hitta lägenhet!
Suuuuuck!
Allt känns så omotiverat som det bara kan göra när man precis har kommit hem. Som när man lämnat sin man långt borta!
Hoppas det ska kännas bättre så småningom! Vill prata med han. veta hur det gick på intervjun!
Hoppas det kommer svar snart. Ett positivt svar!
Det är allt jag tänker på...
(förutom att jag har väldigt ont i ryggen just nu!)

Sverige...

Sitter hemma... i min säng... med min katt springades omkirng, rastlös...
Känns konstigt. Och tomt. fel!
Sängen är för smal. Täcket för litet. Det saknas någon...

Resan gick bra. blev ett snabbt farväl till Orhan då vi stannade mitt på en "motorväg" Kramade knappt Orhan. Kanske var bra då. att det gick så snabbt. Men nu önskar jag att jag kramat honom bara lite hårdare.
Vi körde vidare till flygplatsen. Jag blev lämnad ensam. Väntade...
Planet var bra sent och jag var i Wien bara 5 minuter innan min anknytning skulle gå. Tack och lov fick jag hjälp. Satt med magont halva resan och funderade hur skulle jag göra? Vars skulle jag ta vägen!!!???
vi sprang genom hela flygplatsen! För att även om planet står bredvid måset vi in. Visa pass, kolla väskan, skaffa biljett och sen ut igen!
GALET!
Väl i Sverige blev jag ledsen. När jag såg granar och röda hus... Nu var jag borta från Orhan. Men sen blev det lite bättre när jag fick se min mor. Pratade hela resan om allt möjligt som hänt. Vilka jag mött osv...
drack te och åt en smörgås med familjen. visade foton och sen... kväll.
Nu sitter jag här och känner mig ensam...

Flygresa och farväl....

Sista dagen med min man. Vi låg hela morgonen och var lite ledsna...
I morse vaknade jag hårt. Tväröppnade liksom ögonen. Det betyder väl att jag sov gott. Drömde som vanligt. I natt drömde jag att jag fick jobb på migrationsverket!
Vi ska strax duscha/bada. Orhan för att han ska på intervju i morgon. Han måste ju se proper ut! ;)
jag ville bara duscha håret. Kan duscha när jag kommer fram... Men nu när vattnet står bredvid. Så varför inte hela kroppen! haha ;) Så är jag ren och fin när jag möter min familj!

De förra två resorna hade jag en bok. Och en man ena resan. men denna gång har jag INGET. Kommer bli oerhört trist. Måtte de visa roliga tecknade pärlor. Annars blir jag irriterad!

vi åker härifrån i morgon klockan åtta. Lämnar Orhan i Pristina då han ska ta en buss runt nio. Sedan skjutsas jag till flygplatsen och är där runt nio...
Antar att det blir ett snabbt farväl. Hoppas han är så inne i sin intervju och jag i min resa att vi inte blir så romantiska haha..
Hans intervju börjar inte förrän jag nästan är i Sverige. Så jag får sitta och vara nervös för den hela resan.
Känns just nu mest jobbigt. Att lämna Orhan här. Men jag funderar på att om det tar mer än två månader att få svar. Då åker jag hit och hälsar på igen. Vi ska inte vara ifrån varandra så länge!!!
Måtte det gå fort...

Dokumentär...

Såg för länge sedan.. eller det kanske är överdrivet sagt.
Såg för några år sedan (eftersom det var under den tiden jag bodde i Lidköping. Alltså ca 2-4 år sen. Inte så länge sen!!!!) en dokumentär som jag tyckte var otroligt bra och lustig.
Om spermernas spurt till ägget.
Fast inte som vanliga dokumentärer. Tråkiga bilder. Lite närbilder på små grodyngel. Nej nej... här spelar människor spermerna. De har förstorat allt. ;) Livmodern är ett stort bergigt landskap. Spermerna flyr för sina liv när de vita blodkropparna kommer för att rensa bort inkräktarna! Det hela blir som en äventyrsfilm istället. Ska någon av de små människorna/spermerna överleva hela vägen fram till ägget. Blir de nå barn??? XD
Såklart dyker det upp någon smart forskare eller något då och då och säger något intressant eller smart. (Bland annat det att mannen bildar 1000 spermer per hjärtslag. Skrattade länge...)
Hur som helst. En bra gjord dokumentär.
Har letat efter den förut men inte hittat. Men idag sprang jag på den på en blogg. O stora glädje! :)
Så ikväll ska jag se den med Orhan. Vare sig han vill eller inte! ;)
(Dokumentären heter "The great sperm race" om någon är intresserad)


Kram

Snöigt

SNÖ!!!
hela natten, hela dagen, hela natten, hela dagen. Det är nog upp till knäna nu! Galet. Hundarna gräver i snön efter mat. Katterna bryter ideligen sönder det "myggnät" som är uppsatt istället för en ruta till förrådsrummet. Och jag får ideligen springa ut och slänga ut dem. Och ryta åt hunden som bryter upp dörren. Man måste ryta för annars spelar han dum. Står helt stilla och kollar åt ett annat håll! XD (han lyckades till och med en gång öppna våran LÅSTA dörr till sovrummet och lägga sig i min och Orhans säng...)

idag fixas det inför Lördagen. Vi försöker ta reda på när bussar till Skopje går för Orhan. (men Kosovo har inte precis gjort sitt bästa för att visa det... man får  fråga privatpersoner.) Vi lyckades hitta ett nummer till busstationen och Orhan gav sig iväg för att be en man som talar albanska ringa och fråga om bussen kan köra i all denna snö och vilka tider den går.
Samtidigt måste vi ju få ihop det hela med att jag ska till flygplatsen. Men nu lutar det åt att skjutsa Orhan till busstationen och sedan ut till flygplatsen med mig. Många timmar för tidigt. Men det är väl lika bra det.

Jag är själv och packar lite. organiserar min väska och försöker rensa ut alla Orhans grejer som hamnat i min väska. Kanske kan jag ta med nåt.
Men måste i alla fall lätta på handbagaget. Det får bara väga 6 kilo. Tidigare har jag haft 10! XD 8 kilo fick man ha med dator. Men min dator väger ju inte ens ett kilo. Så frågan är om det räknas som en dator? haha


Goda nyheter!!!

Hurray!!! :D
Äntligen lite glada nyheter.
Fick mail från ambassaden idag. Det fanns en tid på lördag nu. (samma dag jag åker hem) så Orhan kunde komma på intervju då om han ville!
SJÄLVKLART! Nästan en månad tidigare!!!!
I min lilla hjärna känns det som om detta kan leda till ett snabbare svar. Max 3 månader.. jag vet. Men vissa har fått svar efter bara någon vecka efter intervju! Jag önskar så det kunde bli samma för Orhan! Önskar, hoppas, ber!!! Så vi slipper vänta och våndas!
Nu leder ju detta till att Orhan inte kan vinka av mig på flygplatsen. Eller hjälpa mig. Men jag är inte orolig. Det finns bara en terminal i flygplatsen här! haha... Jag ska bli skjutsad dit. Får med mig Orhans kusin som jag pratar engelska-romani med så vi kan hitta fram till själva ingången eller vad nu som kan vara krångligt!!! Inga problem. Tror de som ska skjutsa mig är mer orolig än jag.
Och det kanske är skönt att slippa ta farväl av Orhan på det sättet! Gå genom kontrollen och se han stå kvar där. Jag skulle säkerligen grina mängder...
Nej då ser jag hellre honom sticka tidigt på morgonen. Ivrig av att få komma till intervju. Och jag kommer sitta på helspänn hela resan efter sms där han berättar vad som hänt!!!
Äntligen goda nyheter. Jag och orhan är glada!!!
Gud är god! :)

:(

JAG VILL INTE ÅKA BORT FRÅN ORHAN!

Födelsedagen!

Vaknade i morse av att Orhan spelade upp en födelsedagssång han spelat in på sin mobil. hah vet inte vars eller när han sjungt in den! Sedan ner till resten av familjen för att äta smörgåstårtan som vart riktigt god. Jag är stolt! ;)
Sedan for vi till Pristina. Orhan tyckte vi skulle ta en pannkaka på Creperian i Pristina på födelsedagen. Så vi slog till... trots snövädret! GALET! bussen fick kämpa sig fram med sina taskiga hjul! :P
Vi tog även en kaffe. Först på ett nytt cafe där en man som pratade italienska sa att de gjorde riktiga och bra cappuccinos! Vi gick dit. orhan med stor förväntan men vi fick som vanligt en tråkig kaffe med söt grädde på. hahah...Orhan blev besviken och personalen såg orolig ut. haha.. stackarna!
Inte nog med det. Vi fick betala 1 euro styck för de små kopparna. (jag börjar bli galen. hemma skulle jag jubla för en kaffe för 1 euro=ca 9 kr. Men här får jag nästan en klump i magen av att betala så mycket!)
För att bota våran besvikelse gick vi till vårat favoritställe. Vi beställde en stor machiato och fick våran fantastiska cappuccino för 50 cent! Ett mycket mer rimligt pris! ;)
Kusiner...
Jag tog en med vit choklad, ananas och kokos. (ville inte ha kokos men fick det i alla fall haha)
Orhan en med nutella och kokos.
Djeti en med choklad och banan! :)

NEJ NEJ NEJ!

Jag vill inte vara den som är tråkig. Jag vet att ni alla där ute längtar efter det så otroliga barn som skulle kunna bli tillverkat av mig och Orhan. Hon/han skulle inte bara vara snygg utan även en duktig fotbollsspelare, kunna åtminstone 3 språk, bli musikalisk och kreativ, och gilla mat. Kanske sveriges nästa tolk inom Eu, fotbollsstjärna i landslaget, konstnär, kock i tv osv...
Men nu är det så att jag måste göra er besviken. Jag är ganska så överdrivet jätte säker på att jag inte bär på detta fantastiska barn!Tillägg: Orhan har samma problem. När han kissar kissar också jag. När jag kissar, kissar han! är han då också gravid???

problem?!

Undrar på allvar om jag är sjuk. har jag gått och fått en urigvägsinfektion igen? Eller vad är det som gör att jag kissar så fruktansvärt ofta!!!???
Vaknad i morse. Gick ut och kissade. Kissade innan vi gick till bussen. Kissade två gången på cafet! Så fort jag kom hem kissade jag! Före kvällsmaten kissade jag. Efter kvällsmaten kissade jag! Och jag längtar fortfarande efter att kissa mer!!!

Helt sjukt. Tycker inte jag dricker mer. Men nu vågar jag inte dricka alls. För jag orkar inte kissa mer. Det är som inte vanligt behov utan jag blir akutkissenödig och liksom måste rusa och rycka ner byxorna samtidigt som jag slänger mig på toaletten för jag börjar kissa redan innan jag stängt dörren till toan. (för att uttrycka sig våldsamt!)

Jag undrar...

smörgåstårta

Orhan och jag gick i varenda butik. Klämde på bröd. Letade förbrilt efter rostbröd, franska eller vad de nu heter!!
Efter lång vandring kom vi till en butik där de till min stora förvåning hade det. Tunna skivor. Inga stora förpackningar. det fanns bara två förpackningar men det räckte precis till en lika stor smörgåstårta jag brukar göra hemma så. Förpackningarna kostade 50 cent styck. Ok...

Mitt mästerverk...

Fisk och räkor finns inte i stor utsträckning i ett land utan vatten. Hittade ingen leverpastej men slog till med kycklingpate! haha ;) Eftersom det är en muslimsk familj köpte jag rökt nötkött... Smakade lite annorlunda men det var ok! :) Alla i familjen åt inte ägg. Så det struntade jag nästan i! Grönsaker fanns det inte mycket att välja på. Men jag dekorerade med en tomat, gurka och grönsallad. Slog till med vindruvor också!!! Hittade tonfisk i alla fall! ;) Och någon sorts vit röra... minns inte namnet. Var som en lite hårdare yoghurt! haha... drog till med lite majonäs också. Brukar aldrig ha det på tårtan hemma. Men folket här gillar väl majonäs så. :P
Hoppas hoppas hoppas den smakar bra. Så jag inte förstör ryktet om den fantastiska smörgåstårtan! XD
Vilket ansiktsutryck Orhan kommer använda sig av när han smakat tårtan. Det får vi se i morgon.
Spännande... XD

Fixing mig self!

Här kommer ett egoistiskt inlägg där ni får njuta av mitt sköna yttre alldeles extremt mycket.
Egentligen borde ju detta vara mitt första inlägg för idag. men man kan inte alltid få allt i rätt ordning!
Fixa stilen...
kläderna...
sminket...
jag är mycket väl medveten om att jag har mascarafläckar på ögonlocken. Men jag saknar liksom talang, spegel, rinnande vatten, verktyr. Så jag sket i det!
The pose....
Och min man... (som alltid hamnar i fokus. Alltid ska han vara snyggast!!!)
the hair...

God gris. Dålig cioccolada!

Otroligt. Griskött är något speciellt. Kände det redan vid första tuggan. Vid doften. Det är det här jag saknat. Ett riktigt fett kött! Oj oj oj..
Vi gick runt och tittade lite, frågade folk efter en bra restaurang. vi försökte undvika en där vi visste de serverade kött men som alltid var full av rökande gamla män. (inte så mysigt plus att jag skulle känna mig ensam som kvinna!!!)
Men hamnade vi inte där då vi konstaterat att där fanns inte mycket mer att välja på.
Till vår stora glädje hamnade vi i ett ensamt rum bredvid. Tomt. Inte nå rök. Fint... :)
Man kunde beställa 800 gram kött för 7 euro. Men vi trodde aldrig vi skulle orka det så vi frågade servitören vad han trodde vi skulle orka tillsammans. Han föreslog 1 kilo. Vi slog till! ;)
Väntan... och längtan...
Vi beställde två sallader till vårt kött. En vinter och en sommar. vintersalladen bestod av inlagda grönsaker. Och sommarsalladen färska (om man nu kan kalla brun gurka färsk) med riven ost på. (Osten är ungefär som fetaost!)
Båda var mycket goda.
Orhan beskrev den inlagda vitkålen som helt fantastisk. Man åt och smaken liksom växte i munnen. Det blev som en symfoni av smaker. och det syntes på han att det var så. För ju mer han tuggade, desto mer log han! haha XD
Jag håller med. Det var en god inlagd kål haha Den smakade mer än salt!


Så kom våran gris!
grilade fläskfilebitar med ost på. En Sudzuk! En typ av kotlett gissar jag på. Och... saltfläsk? sånt man har i palt och till bruna bönor! Vad het de? Typ bacon!


Nöjd man. Som åt så han blev illamående. Jag slutade när jag var på toppen. Men allt kött försvann. Orhan tänkte inte lämna nåt inte!
Gott var det!!! :D

Vi avslutade det hela med en cioccolada på ett cafe. Jag tog en vit. Orhan en vanlig brun choklad. Dock tror jag inte folket där visste vad det är för något. (vi tror de började med den drinken sist Orhan var där och bad om det. För då visste de inte var det var. Men denna gången verkade de säkra!) Dock fick jag någon sorts uppvärmd pudding. Ni vet den man kan köpa i en plastmugg. När den började kallna blev den tjock igen... haha

Svar till Ulrika!

Jag är inte gravid!!!

Gracanica

God morgon.
I morse vaknade jag fem-sex och kunde inte somna om. Vet inte varför. Om det var för min tråkiga dröm att jag lämnade Orhan på flygplatsen i Pristina. Han var för ovanlighetens skull blind och hade missat sitt flyg tillbaka till janjevo och var tvungen att vänta sex timmar.
Jag drömmer mycket nu?!


Hittade ingen riktigt passande bild. Men kanske ni tycker det är kul att se vars jag är. Janjevo är inte stort men har varit större förut, före kriget. Därav är det med på kartan. Gracanica är däremot inte med. Men precis ovanför Janjevo ser ni en sjö med samma namn. Så därikring ligger det! ;)Väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan fixa mig inför min lilla födelsedagstrip till Gracanica (Gratjanitsa, för er som undrar hur det uttalas...) ! Ska bli kul och gott. Hoppas vi hittar en riktigt grisig restaurang! XD (om ni förstår vad jag menar!)
Hoppas jag kan bringa min kamera! Vore kul att fota lite nu innan resan är slut. Bara några dagar kvar ju.
Vi ska också se om vi kan hitta ingredienser för en smörgåstårta. Jag hoppas verkligen de har nå bra bröd. Fisk och sånt lär man väl hitta?! haha... Så ska jag bjuda familjen här på min födelsedag på en svensk klassiker! ;)

middag

God natt världen. Min man sover redan bredvid. Som vanligt. Jag är pigg. Lyckas ju vakna sent nu för tiden och Orhan har inte hjärta att väcka mig... typiskt...
Vaknade åtta i morse. haha Galet. Sen när blev det sent???

Jag var mycket hungrig idag. såg bilder framför mig av indisk gryta, pizza, spaghetti carbonara och makaronvälling. Diskussion mellan mig och Orhan:
"Jag är så hungrig. Hoppas det är något riktigt gott idag!"
"Vi ska äta soppa på mage!"
"Nä...aha... tja... Det funkar väl!"
"Du behöver ju inte äta! Spara dig till i morgon!"
"Men just idag när jag var så hungrig och sugen på något gott!!! Jag äter ändå!"
"Hahah"Senare i köket.  Orhan pratar med sin farbrors fru.
"Vad blir det för mat. Bli det mage?!"
"Nej jag hittade ingen i frysen!"
Orhan berättar för mig och jag utbrast i mitt segertecken. Då man knäpper händerna och skakar dem bredvid huvudet.
Alla skrattade...
Hur som helst. Idag blev det istället Tava. (Tror jag det stavas!) Ris, kalkon och potatis i en röra i ugnen! ;) Tillsammans med... ehm pogaca! GOTT

Rosor

Rosor...
Väntade nog för länge med att ta kort för inte är ljuset bättre nu. Hur som helst. Har ritat lite till idag. Men inte mycket. Jag är dålig på att göra något perfekt. När en bild ser ut som, tja, ungefär som den bild jag har i huvudet. Då tröttnar jag. Jag är alltså ingen perfektionist! haha... :p
Dock tror jag det finns en hel del att förbättra på den här. Så jag hoppas jag tar mig i kragen!!!
Har i alla fall försökt ta lite olika bilder i olika vinklar och ljus... Så kanske ni får en liten uppfattning av hur bilden ser ut haha...
Annars tycker jag ni får be mig visa den när vi ses! ;)
Svar: "Självklart vill jag rita dig syrran!!!" ;)

Mat <3

Sitter och plågar mig själv med att läsa recept. Längtar och ser fram emot att få laga mat så jag sitter ofta och tittar på recept. Drömmer... haha.. Men just nu är jag så hungrig att det är plågsamt att se all god mat. Om jag blivit hungrig p.g.a. recepten eller om jag var hungrig innan. Det är frågan det?!
Hoppas hur som helst det blir något gott! :)
Fina fisken var det när man bodde själv och fick lägga ner krut på precis den mat man själv gillar. ;)
Lite exempel!

Nudlar med stekta champinjoner och squasch.
Friterat bröd med röra av bönor, paprika och youghurt.
stekt kyckling med currysås, paprika och ris! ;)
Det var roliga tider. Även om jag varken hade pengar, ork efter skolan, plats, ugn eller fantasi att laga mat då. Så var det ändå speciellt...

Dags att duscha

Sitter och väntar på att vattnet ska bli normaltempererat. Så jag inte bräner mina ben. XD ska nämligen äntligen duscha! ;)
I morgon bär det av till gracanica. ;) För min födelsedagspresent. Vi ska ut och äta gris. Något vi båda saknat i detta till största del muslimska land haha... Men Gracanica är en serbisk stad. Därav är det möjligt att hitta lite fläsk där! ;) Tycker det är en mycket bra present.
Så idag ska jag bli ren och fin så jag inte skämmer ut mig. Kanske skulle ta med kameran också för en gångs skull. Måste bara hitta en väska. Tänker inte stoltsera runt med min kamera som en annan turist!!! :P
Annars är idag inget speciellt. Inte vad jag vet. Tvättas lite så det ska torka för min avresa. Jag fick minsan inte resa hem med smuts! ;)
Orhans pappas kusin är på besök. eller Orhans  tremänningars/sysslingars pappa är här på besök. (om han nu har nå barn) Så jag antar att det blir en del umgänge! Då jag får chansen att lyssna på mycket romani!
Kram

Naken flicka med rosor

Har ritat hela kvällen nu. Är kissnödig igen. Förstår inte. Jag måste dricka mängder här för jag är nästan jämt jätte-kissenödig. Galet!!!
Hur som helst. Just nu tittar Orhan på fotboll. Inter så klart. och matchen verkar vara spännande för Orhan hoar och tjoar och stönar väldigt mycket. När Inter väl gjorde mål ryckte han till så våldsamt att jag blev lite smårädd!
Han är lite lustig min man när det är fotbolls-dags. Och jag vet att det nästan alltid väntar en våldsam puss när det blir mål! XD

Har påbörjat min sista teckning i mitt block. Sen måste jag införskaffa nytt. Men det passar perfekt då jag snart ska till Sverige igen! ;) Känner för att införskaffa stora pannåer också nu när jag drar till Lycksele framöver! ;) Färg får bli ett senare problem... Ett mycket senare problem. Det kostar ju apmycket.
Målade som vanligt en brud. Måste börja måla män. Eller kanske något helt annat? Djur? haha... En naken brud med rosor. :) Ni får en liten tjuvglimt. Men innan allt är helt färdigt och innan rosorna kommit dit. Jag vet inte om jag är helt klar än och om jag är så vill jag inte fota den förrän i morgon då det finns bra ljus! :)

Känns som ett väldigt osammanhängande inlägg. Jag får inte riktigt grepp om meningarna jag skriver haha. Vill skriva saker och det blir bara fel. Är det möjligen ett tecken på att jag är trött? Kanske ska lägga mig.
Gillar när det är fotboll. För då vet jag att Orhan håller sig vaken. Och att sova när Orhan är vaken. Det är tryggt. Jag känner mig inte ensam utan brukar somna ganska snabbt... :)

Framtidsvisioner...

Känner för att göra en utställning. Blanda målning med blommor. Liksom måla ihop det. XD Har tänkt på det ofta. Och nu peppade Orhan mig också. Tänk om man skulle. Inte för att jag vet hur jag ska folk att komma och titta pån något jag knåpat ihop. Förutom min familj (de som bor i min trakt då alltså) och möjligen någon granne. Vet inte hur jag ska lyckas få material. ideer, planering, lokal...
Men jag önskar...
Dock vet jag varken om jag har tid eller kraft till det nu. Men i år i alla fall. Först ska jag fixa problemen. Uppehållstillståndet, jobbet, hemmet, statligt äktenskap! Sen ska jag satsa på mina drömmar. På min konst. Min kreativitet.
Ser fram emot framtiden... i alla fall just nu... Önskar Gud kunde sätta i alla fall ett litet finger i spelet så det hela går oerhört smärtfritt och snabbt.


Lång prommis och perfekta ögonbryn

snygg-Orhan använder hårnålar för att få till sina perfekta ögonbryn. Om nu någon undrat.
Före middag tog jag och Orhan en lång prommis. Eller jag vet inte om den var överdrivet lång men vi traskade lugnt runt i hela byn. Tittade lite och halkade...
Först ner till posten. Sen upp igen till centrum. Upp till gamla skolan och tittade runt. Lite spöklik. Vi var aldrig in i den sist. Fönstrena är borta. växtligheten växer in. Vita märken på väggarna efter svarta tavlan! haha... ska ta med kameran nästa gång. Vore tufft att ta lite bilder där! ;) (Skulle haft mina modellksuiner här så kunde vi haft en fotosession! ;) )

Efter skolan gick vi ner igen. Ner mot posten och fortsatte runt till de rika albanernas område. (Vet inte om de som bor där är rika. Men de har då i  alla fall hus som inte riktigt ser ut att passa in i byns slitna image!) Upp igen och sen ner igen. Var trött i slutet. Halkade på rumpan totalt två gånger under prommisen. Nog det. Mina fötter är sjöblöta och rumpan kall. Hoppas skorna är torra i morgon!
Nu har vi precis ätit middag. (gravo förståss!) och jag och Orhan sitter och slappar. Hoppas jag somnar gott i natt. Med tanke på vår prommis och att jag vaknade tidigt i morse är det inte mer än rätt att somna gott! ;)
Kram
(I morgon ska jag tvätta håret... jag lovar! ;) )

Fethårig

Sitter och tittar på jobb. Har kommit ut en hel del florist nu. Inför sommaren. särskilt på plantskolor då! ;) Så jag tittar runt om något är intressant. Självklart är allt intressant men jag vet inte riktigt om jag kan ta allt. vill inte flytta... Men vissa jobb startar till sommaren. Då går det bra! ;)
Vaknade upp hungrig idag och för ovanlighetens skulle åt vi frukost. Bra! ;) Typ gröt fast salt. Vi åt med den vätska inlagda paprikor ligger i. gott! :) Fast samtidigt väldigt intressant. XD
Nu sitter Orhan och jag och spelar spel. Jag vinner stort... ;)
Annars har vi inga planer för idag. Jag känner för att duscha men jag antar att vi sparar det till i morgon.
En prommis vore skönt. I det tråkiga blaskiga vädret.... Det vore det. Måste bara komma på en frisyr som ser bra ut med fett hår XD

Drömmar

I morse vaknade jag upp klockan sex kanske av att jag var as-kissenödig!!! fick springa ut i snön... XD Byn höll precis på att vakna upp och solen var på väg upp bakom bergen. Bakom molnen också.
Sen var det omöjligt att somna om.

Drömde i natt att jag var med i ett projekt och skulle prova på att byta liv. Hamnade i mitt först liv i mellanöstern som någon sorts tecknare.
En man blev galet förälskad i mig för att han tyckte jag såg ut som en sjöjungfru. (Det berodde på att mitt hår blivit väldigt ruffsigt och tjorvigt och därav fått mycket volym.) Jag ville inte ha med han att göra. Han blev förkrossad och skulle ta sitt liv. Bränna sig till döds. Även jag skulle brännas.
Jag tog det ganska lätt. Trodde det var ett skämt och att det på något sätt borde ändras. Men icke. Han öste på något lösningsmedel på sig själv. vi båda var fastbudna vid stolar. Två män. (hans tjänare) hjälpte till och de var väldigt vänliga. Precis som om de brukade göra detta och att det var en kul grej. De hjälpte till att få lösningsmedlet även i mitt hår. Så jag skulle brinna lättare. Jag var ytterst tacksam.
Plötsligt kom en till brud. Hon var hopplöst förälskad i den mannen som nu skulle bränna upp sig själv. Hon kunde inte leva utan han och bad om att också få bli bränd. Det fick hon. Men utan lösningsmedel. för det var slut!

"Nu tänder jag på!" sa ena tjänaren vänligt och kom närmare med en tändsticka.
Jag blundade och försökte slappna av. döden skulle väl komma snabbt antar jag.
Märkligt nog var det en skön känsla först när det blev varmt. Jag rös i hela kroppen. Blev lite orolig att det skulle börja göra ont snart och ville bara dö. Men försökte lugna ner mig. Slappna av med slutna ögon. tänka på annat.'
Minns att jag tänkte att det skulle vara kul att berätta hur det känns att brännas för mina föräldrar när detta projekt var slut. Men jag visste att så fort jag bytte liv igen skulle jag glömma allt det här. Typiskt!
Kände hur syret började  ta slut och jag försöka snabba på med att dö genom att hålla andan.
Sen helt plötsligt var jag någon annan stans. I ett annat liv...

Energisk

Nyss hemkommen från en prommis och jag sprudlar av energi. Springer runt och skrattar. Skrattar högt och Orhan ber mig hela tiden sluta skrika! Pruttar med min arm mot min hals. (Ni som kan. Ni förstår!) Vet inte hur jag ska kunna somna på det här viset. Det som vore fint nu är en stor kopp te med mjölk. En film och en skål lösgodis. I en soffa. Inte i en säng. Utan i en soffa. Oj vad jag saknar filmkvällar i soffor med ett större gäng. :)

Bilden beskriver hur jag känner mig nu...

jaja.. film ska vi se ikväll. Om ni inte Orhan somnar. Men jag tror jag sturntar i det idag och ser vidare själv för jag är så i det blå! Märkligt vad en prommis kan göra med en. Full av liv är jag.
Hade ett litet snlbollskrig med Orhans kusin också... Det kan också ha satt igång mina livfulla nerver!

...


Under min tid i Kosovo har jag...

 • Förlorat mitt hår! :(
 • Klippt håret för 50 kr! ;) Hos frisör för första gången! XD
 • Lärt mig säga Kallt och ät på romani. ;)
 • Förstått hur mycket jag gillar maten hemma i Sverige!
 • Ätit mage...
 • Inte druckit kvällste!
 • ändrat min dygnsrytm och lagt mig runt nio-tio, gått upp vid sju!
 • Handlat billigt. (Kommer få en chock när jag återvänder till Sverige?)
 • Spenderat min längsta tid någonsin hemifrån päronen!
 • Sett många söta hundar och katter!
 • Hört mycket balkanmusik!
 • varit konstant blöt om fötterna!
 • Inte använt min telefon nå mycket!
 • Ätit en ny sorts frukt. Jag redan glömt namnet på!
 • Insett hur lyxigt jag har det hemma....
 • Sluppit stressen av att söka jobb!
 • Ätit mycket gravo!
 • Suttit på golvet och ätit. ;)
 • Druckit turiskt kaffe.
 • Druckit ryskt te i små glas. XD
 • etc


DET SNÖAR!

När man tror våren är på g. Då kommer det några decimeter snö under natten! XD I morse kom Orhans farbror upp och skottade ut oss. :P Glad för det. annars hade jag väl inte vågat ner. Igår halkade jag riktigt ordentligt. Fötterna mina for neråt och jag bakåt. Lyckades få ner handen men stannade inte för det utan for framåt, neråt... Där Orhan som tur stod och stoppade mig. jag lyckades faktiskt inte bli blöt alls! Man har väl talang...
Hur som helst. Nog snackat om gårdagens halkande. Idag spelar det ingen roll om jag halkar eller ej. Snön här är alltid blöt...

Gick ut och tog lite poetiska bilder bara för er. För nu har nu länge fått stå ut med webkamera-bilder. Eller gamla repriser.
Usch på mig själv. Känner för att göra mig riktigt fin. Men det finns många dock i det. 1. Mitt hår kan inte bli fint! 2. Jag är smutsig. 3. Orkar inte tvätta bort sminket sen.
Så jag tror jag behåller mina sletna look.

Krem banana

Krem banana...

 

jajemen. Min fantastiska man sprang ut och köpte bananer till mig! ;) Det jag saknar här i kosovo är godis. Det är mycket kakor, kex och sånt. Men godis! Inte längtar jag efter att äta köpta kakor framför filmen. Särskilt inte köpta. Vissa smakar vatten med socker. XD

Föresten måste jag ju själv ut på stan och handla framöver. ska köpa hem Sudzuk till familjen. Vet dock inte vilken sort. Om jag ska ta lite av varje! haha....

 


Morgonsug efter chokladbananer

Sitter som vanligt och slappar. Men idag är det riktigt sugväder ute. Möjligen varmt. Men det smälter så våldsamt. I morse trodde jag det regnade pga allt vatten som rann ner från taket. Hoppas all snö förssvinner. Hatar att halka runt. Antingen är det snö. Mycet snö!!! Eller ingen snö alls!

Morgonskönhet...


I morse när jag vaknade satt Orhan som vanligt och läste om Inter vid datorn. jag hade sovit riktigt gott i natt. Skönt. Vi skojade och bråkade med varandra och såg en halv film innan vi gick ner för att invänta maten att bli färdig. Marikli.
Längtar lite faktiskt nu efter att göra något. Det blir lite trist i längden av att sitta och slappa. Kanske skulle dra ut bara för att köpa något gott i butikerna. I morse vaknade jag upp med en längtan efter chokladbananer. Vi åt nå sånt på nyår. Någon sorts krämig fake-banansmak med chokladöverdrag. Orhan lovade köpa det åt mig men jag ser inga movements i hans ben!
Kram

Tid vid datorn...

Har precis avslutat ett parti yatzy och nu sitter jag och Orhan och avnjuter lite internettid. haha det låter som vi sitter här jämt men strömmen kommer faktiskt och går här. Så det är inte möjligt.
Vi har varit ute en del. Pratat och umgått på andra sätt....

Idag tittade jag och orhan lite på lägenheter. Inte för att det känns som dags att titta än men det är kul och det är som skönt att se att det finns lite. Vi kan ju inte hyra något förrän vi vet när han kommer. Jag vill inte ändra adress för migrationsverket.
Osså måste det vara billigt. Oerhört billigt. (Om jag nu inte går och får jobb. Eller han får jobb direkt han visar sitt ansikte i sverige)
Borde börja söka jobb nu. Men jag känner mig som på fel plats. När jag kommer hem. Då ska jag vara taggad. Fixa praktik och söka jobb som en galning. Plus att jag fortfarande får lika många erbjudande om mysteryshopping. Så har jag ju en extrapenning där. Bra! Lika bra att samla på sig så jag kan festa lite med Orhan när/om han får uppehållstillstånd och kan vara vid min sida.
Måste hur som helst ha något att göra för att få tiden att gå.. FORT!!!!
Usch... Blir bara mer och mer nervös inför ansökan. tror det beror på att jag ska hem. Att jag inte kan vara med han.
Men förhoppningsvis kan jag sova i natt. Har rejäl huvudvärk nu. Men först måste jag rusa ner i kylan på toa. haha har redan lyckats byta till pyamas (shorts) så det blir extra spännande! ;)


Sugen igen....

Förstår inte vad denna inspiration att rita och måla kommit från. Nästan varje dag. Hela tiden. Förr fick jag som kämpa. Nu har jag inte mycket att arbeta med. Har ett till papper. Sen är mitt block fullt! :(
Antar att en del av inspirationen kommer från alla bloggar jag läser. Särskilt http://kandees.com
Önskar jag också kunde vara så duktig. Och ha ett företag med mitt skapande. Hoppas det blir så en dag. Måste bara börja kämpa lite...

Så... vad ska jag rita på mitt sista papper. Sen får jag inte rita mer förrän om 9 dagar... ska väl gå att stå ut. Krisar det så är det ju kanske möjligt att hitta något här! :P haha
Men jag vill måla också. Var ett tag sen!
Ska nu roa mig med att hitta inspiration. Bilder och bloggar. Here I come!
Annars får jag väl rita i mitt ansikte istället?

Pristina

Slog mig plötsligt att jag lovade för länge sen att lägga ut bilder på Pristina. Som Orhan tog med sin mobil.
Kom på det när jag funderade på varför jag aldrig tagit med min kamera till stan? haha...
Jaja här kommer en liten bildserie! :) Kanske inte de vackraste delarna av Pristina. Men jag gissar att det är centrum?
Det är en liten huvudstad. På ca 200 000 pers!
Tycker de saknas större butiker. Ofta är det som långa gator fulla med skjul med butiker i. Känns lite som att gå i en gränd! haha... Jag är en sådan person som inte gillar att shoppa. Men här kan jag säga att jag inte ens blir sugen på att gå in. Hatar små butiker där personalen följer ens steg med iskall blick. XD
Men för de som gillar att shoppa. Kosovo är ett billigt land! ;)
Restauranger finns det då gott om i alla fall. Särskilt italienska. Eller det är en konst att hitta något som inte är italienskt! XD Bäst att undvika att äta vid lunchtid då alla går och tar en kaffe och röker. Jag och Orhan har fått kämpa för att i alla fall hitta en restaurang/cafe där de "försökte" hålla ena halvan rökfri! haha :P
Det pinsamma Clinton boulevard. haha ser ni statyn av honom rakt fram. Plus den gigantiska bilden på byggnaden. Antar att det är för att Usa hjälpte  dem att vinna kriget. Men ändå... en staty??? en man från ett annat land? De kan väl hedra han med en medalj och sen får det vara nog... :P
Vi såg ett litet ställe som ändå såg lite sött ut i denna slitna stad. så vi tog en bild. Annars tror jag inte man ska besöka Kosovo på vintern. Det är nog slitet från kriget. På sommaren så finns det i alla fall mycket växtlighet som förskönar! :)
En kyrka mitt i stan. Inte liten heller. och inte förstörd... Tyckar jag är unikt. Eftersom jag än så länge inte stött på någon serb eller kroat i Pristina!?

Jobbiga tankar mitt i natten....

I natt sov jag inget. Eller det kändes så i alla fall.
Jag låg och vred mig. Det var kallt... Försökte ligga som en boll på Orhan för bästa resultat för att få värme men han vände ideligen ryggen till.
Jag låg och tänkte jobbiga tankar. Funderade på framtiden. Vad ska jag göra om Orhan inte får uppehållstillstånd. Om de säger att jag har för lite pengar att försörja han med? Att våran relation inte verkar trolig? Att vi glömt att lämna in ett papper så nu arbetstiden för dem kommer bli 10 månader?

Funderade vidare. vi måste fixa ett perssonnummer... Hur lång tid tar det? Kan orhan jobba efter? Måste han läsa svenska? Kommer jag hitta ett jobb? Kan vi hitta en så pass billig lägenhet att vi kan flytta med mitt bidrag, om jag inte får jobb? Vi kan absolut inte bo hemma hos mina päron länge... Hur ska det gå att bo hemma hos mina päron?
Låg och bråkade med migrationsverket. Gjorde försvarstal...
Till slut stod jag inte ut längre och satte på värmen och kollade klockan. 03:54! NÄSTAN FYRA??? Har jag legat här sen halv tio... det är ju en evighet.
Jag hoppas att jag nog sov lite kanske mellan tio och tolv? För annars är det sjukt vad fort tiden gick. Plus att jag bara sov 4 timmar i natt.
För efteråt satte jag på datorn och såg simpsons. Hatar att ligga vaken!!!

Snart gammal men fortfarande lika romantisk?

Så där ja... då var denna dagen avklarad. Tycker de liksom bara flyger förbi nu för tiden märkligt. Och ju närmare avresedag jag kommer ju mindre längtar jag hem. Det jobbiga över att lämna Orhan liksom tar över mer och mer.
Men det bli förhoppningsvis bra. Ett snabbt positivt svar.... hoppas hoppas hoppas...
Och måtte dagarna hemma gå lika snabbt som de märkligt nog gjort här nu under januari...
Idag avslöjade Orhan en av sina födelsedagspresenter till mig. Han kunde inte hålla sig. Och för att det skulle underlätta för honom om jag visste. I hans planering... Men jag säger inget än! Gillar att vara hemlig. och det är hemligt att veta om sin födelsedagspresent i förtid!
21 år fyller jag minsann snart. Vare sig jag vill det eller ej... känns plötsligt jättevuxet. Men jag känner mig inte vuxen. jag känner mig inte som 21-åringarna såg ut när jag var 15...

Annars idag har jag levt vardagsliv. Ätit gravo. Duschat. Köpt choklad tillsammans med Orhan och Djeti. (plus njutit lite av solen.) Sett film med Orhan. (Big mamas son eller något. Om en italiensk man som bor kvar hos sin galna italienska mamma...) Ätit små starka biffar och  stekt aubergine och squasch i youghurt... Gått på toa. (Orhan tyckte det var romantiskt om vi följdes åt till toan och väntade på varandra i kylan. Så vi sedan kunde springa tillbaka och värma varandra! Inte för att vi har värmt varandra något. Men jag antar att det var romantiskt... XD haha)
Och tja... nu sitter jag här och skriver blogg. Har laddat lite simpsons. orhan laddar en film som vi så småningom ska se tillsammans. Men jag tror Orhan kommer somna.
För sån är han!

ohungrig

God morgon... eller snart god middag.
Sitter och lider. Intog här om dagen salta pumpakärnor även om jag visste att jag snart skulle ha mens och salt plus mens är lika med hlektjhaletbjyqanöejgnÖ.
Så jag har väl egentligen ingen anledning att klaga alls. Skyll dig själv är vad alla borde säga till mig.
Usch på att vara kvinna...
Idag blir en slappardag. Längtar just nu efter choklad så jag vet inte vars jag ska ta vägen. Känner inte alls för mat. Så hoppas det är något riktigt gott som kan få mig på nya tankar! ;)
Kram

Freak out!

Ibland skrämmer jag mig själv!
Idag var en riktig pms-dag. (om man får yttra sig så i en blogg?) Sur och förvirrad hela dagen. Irriterande helt enkelt för alla i min närvaro.
Var nere på botten när jag skulle tvätta bort sminket. Ledsen utan någon vettig anledning. Orhan hjälpte mig. Men det är svårt att tvätta bort smink utan att se något. I morkret, i kylan med en flaska vatten! Så när jag kom in igen och såg mig i spegeln såg jag att inte mycket hade blivit gjort. Jag tog då spontant lite schampo och gnuggade i ögonen. (Alltså jag blundade) Men upptäckte till min fasa att schampo tydligen är starkare grejer än tvål. (eller så var denna scampo något extra!!!) Det sved så fruktansvärt. Visste inte vars jag skulle ta vägen. Har aldrig haft så fruktansvärt ont. (I ögonen alltså. vet inte om jag kan jämföra smärtan med all smärta i hela mitt liv. Eller kanske....)
Och då bröt det ihop. jag grät som ett litet barn. Inte lågmält och lite tårar. Nej jag tjöt. Huvaligen. Orhan trodde jag var döende eller något och förstod inte vars han skulle ta vägen då jag bara grät.
Till slut lyckades han i alla fall fatta att det var något med ögonen och hämtade vatten och öste i ansiktet på mig.
I den stunden kände jag mig otroligt pinsam. Gråta på det viset (som om jag förlorade någon) för att jag får lite schampo i ögat. BAra det att gråta för smärta är barnsligt.
Är oerhört glad att Orhan älskar mig. Trots att jag är en sån irriterande, gråtande, barnunge!!!Har fortfarande ont i ögonen.... (3 timmar senare...)

Gott kaffe

Idag var jag och orhan till Pristina. Vi gick bland annat på ett cafe och beställde för omväxlings skull en macchiato. Som till våran stora glädje var en perfekt cappuccino! :) :) :)
Plus att den var oerhört billig. Vi tog varsin stor. och den kostade bara 50 cent. alltså en euro för två koppar perfekt kaffe utan socker (äntligen).
Orhan till och med berömde dem för att de gjorde macchiaton till en sån fantastisk cappuccino. De skrattade och var glada för att vi ville återkomma.
Verkligen!

Förutom att dricka kaffe var vi till "stormarknaden" och köpte dörrhandtag osv och grönsaker. Bland annat svart tomat. Stör mig oerhört. Det heter Aubergine!!! Gör det inte??? den är väl inte ens släkt med tomat. Den smakar inte tomat. Ser inte ut som en tomat! Jag menar. Ok om de kallade potatisen (som är släkt med tomaten) för brun tomat. Eller plommonet (som i alla fall har samma konsistens) för lila tomat! Men Aubergin? Svart ägg vore väl mer passande.
Kan någon förklara för mig vad detta namn kommer ifrån?! Kanske finns det någon bra anledning. Men varken grönsakshandlaren eller ORhan har ett vettigt svar. Det bara är så. en svart tomat!

ofinväder

Vi funderade ett tag på att åka in till pristina idag. Men då jag, eller vi båda, ser ut som smutsen själv tycker jag inte det. Och Orhan är emot allt vad det heter att duscha innan man går ut. Han är hård på det. Det är orsaken till all förkylning.
Vi måste köpa nytt dörrhandtag. skriva ut min flygbiljett och ett kvitto Orhan behöver på intervjun. Vi skulle väl kunna åka till vilken stad som helst. Men i pristina pratade de till min stora förvåning faktiskt engelska.
Och det kostar bara 20 cent mer än att åka till den serbirska staden gracanica där vi faktiskt också kan göra oss förstådda. I alla fall Orhan.
Vi får se. jag vägrar hur som helst sätta foten utanför dörren idag. Jag är mer ful än vanligt!
haha....
Men vad händer annars idag? Vädret är inte det vackraste! :P

Dröm...

God morgon världen!
I morse vaknade jag sex tror jag. I alla fall före det började ljusna utanför. Så runt sex. Hade somnat halv tio igår så det är väl normalt. (HUR I HELA FRIDEN SOMNADE JAG HALV TIO!)
Alla andra i rumemt sov så jag försökte somna om. Lyckades dock inte. Utan drömde denna fantastiska dröm!

Jag var i kyrkan, samtidigt som jag var i mitt kök. Åt fruost för att hinna med bussen till skolan.
Mamma ledde mötet och vi upptäckte att vi behövde en sång nerskriven. Jag började då vänligt öppna min dator för att snabbt skriva ner den.
Dock hittade jag inte nytt dokument i word. Jag var tvungen att gå igenom ALLA mallar för att komma till nytt. Och det var helt galet hur många mallar det var! Jag blev mer och mer frustrerad. Och samtidigt dök farmor och farfar upp bredvid mig vid frukostbordet och sa att jag var tvungen att följa dem och hjälpa dem att hämta syrran på Arlanda!Ok tänkte jag och upptäckte att det bara var en minut kvar till bussen till skolan skulle komma. Skit också!
Skrev klart sången och kom på att det var lucia idag. Alltså skulle vi vara i Slätte. I kapellet. Jag rusade ut till viadukten för att guida folk från Töreboda. Orhan dök upp och jag fick skjuts i en bil. Vi åkte till kapellet som låg i helt fel ända av byn. Plus att det var gymnastikhallen i Töreboda.
Jag gick in och började sminka mig medan de andra övade.
Då slog det mig. TELEFONEN. Jag visste ju inte när jag skulle till Arlanda. telefonen var kvar i bilen jag kom med.
jag rusade ut och fann som tur var bilen kvar där.
Hade missade samtal från farmor och farfar och ringde dem.
"Vars är du?"
"I Slätte!"
"Men du skulle ju med oss. Vi är på Arlanda!!!"
Jag rusade hem. tog en av bilarna och körde i full fart till arlanda.
Till terminal 2.
"Vart är Ulrika?"
"Vi vet inte?"
"Men har ni provat ringt henne!"
"Nej. Hon har inte ringt oss. Man kan ju inte ringa från flygplanet. Så vi tänkte att hon borde ringa när hon är framme!"
"Men om hon inga pengar har då!"
Jag ringde syrran och hon svarade gråtandes.
"Var är ni, varför kommer ni inte???"
"Vi är på arlanda. Terminal 2. Vart är du?"
"På terminal 3. Jag har väntat här i flera timmar!!!"
Vi hämtade henne. Och åkte hem!
haha stress....

Band igen

Ny bild i bättre ljus :)


Sugen på att läsa

Snöigt och soligt. Så är vädret nu. Fint. Men jag känner mig ändpå inte så sugen på att gå ut.
Orhan och jag var på en kort prommis idag. Bland annat för att köpa ett nytt dörrhandtag. (OCh allt annat. Vad heter det. Låskolv? haha)
Hittade dock inget smart så nu är det en spik som är böjd inåt som håller emot dörren innifrån. Och utifrån har vi dragit en sladd från hålet där handtaget varit förut och fäster det i en spik. Smarta lösningar.
Får se om vi hittar något bättre om vi drar till någon stad framöver! :)
Nu ska jag Djeti och Orhan spela yatzy! :) Inte för att jag är så sugen. Är nästan aldrig sugen på spel. Men vad gör man inte. Idag känner jag mer för en kaffe med massa mjölk. En macka och en bok.
En bok...

Drömmar och flams

Vet egentligen inte vad jag gör uppe. Sitter och halvsover. Läser bloggar. slappar. Myser. I andra änden av sängen ligger orhan och läser om Inter på internet. Det är som skönt här! :) Tyst...
Sitter och funderar på hur folk lyckas bli kända med sin blogg? Hur folk lyckas uppdatera den så våldamt många gånger. Jag menar. vad persilja ska man fylla den med? Nu ska jag på toa? Nu ska jag äta?
Tänk om jag skulle ge järnet. Skriva massa löjliga inlägg några dagar framöver. (har ju inte mycket annat att göra) Kom upp på topplistan. Och sen återgå till det normala. Hur många skulle börja läsa då?
Skulle folk då se mina teckningar och vilja köpa en tavla?
Skulle någon se mina blomsterarrangemang och ge mig jobb?
Skulle jag få så många läsare att jag kunde jag kunde tjäna pengar på annonser och sitta och fisa hemma. Jobba med blogg. Hemska saker vad lite jag skulle få gjort?
Nej det sista är onödigt. Men att göra sig ett namn. Sen starta min butik. Och alla skulle vilja ha en teckning, en målning, ett blomsterarrangemang av mig!
Men det är inte värt att sitta och skriva massa töntinlägg varje minut i några dagar. För vem vill läsa det?


Har varit uppe i 17 timmar... hm är det mycket? det borde det vara. Normalt brukar jag ha varit uppe i 12 timmar eller nåt nu.
Jag är som bara väldigt avslappnad. så jag tror så fort jag byter om. Lägger mig ner ordentligt och tittar på ett simpsonsavsnitt så kommer jag slockna. Hoppas bara jag inte sover för länge i morgon. Det vore... tråkigt.
jag ska sova gott i natt och drömma om att jag har min butik. Att det kommer folk. att det blir något...
Det är min dröm...
God natt

Band

Har ritat ännu en bild. Dock var det svårt att fota då solen gått ner och ljuset inne i rummet inte är särskilt bra. Med blixt kan man inte ta rätt ovanifrån då blyerts blänker lite.
Har försökt ta en bild med blixt och en utan blixt i lampljuset. Genom att hålla upp den vid taket där det är som ljusast haha... Men i morgon ska jag ta en bättre så man ser hur teckningen ser ut. Även för mig. Målningar och teckningar ser alltid bättre ut på bild! :p
Har redan efter tagit bilden gjort lite ändringar haha.... :P

en otäck historia


Ett litet drama utspelade sig alldeles nyss.
Jag gick upp till rummet. Dörren var öppen till det ytterrum innan det där jag och Orhan sover. Trodde någon var inne före mig. Men det var stängt. Inga skor i hallen.
Hörde plötsligt mystiska prasslanden. Högljudda prasslanden.
Aha... hunden tänkte jag och gick in för att hämta min mobil med ficklampa.
Då slog det mig. Om det inte är hunden då???
Det krävdes förstärkning!
Jag ropade på Orhan! Men ingen Orhan kom.
Orhans kusin dök upp och frågade vad. Jag kom inte på orden för. "Det är något i rummet!" Så jag skrek. Monster! haha... olyckliga konnsekvenser fick det...Istället kom kusin och Orhans andra kusins man. Vi tittade lite med ficklampa. Samtidigt gick Orhans andra kusin och sa till Orhan att jag var rädd, skrek på honom och grät. haha
Orhan trodde inte ett ord av det och sket i mig. Omöjligt att jag står och gråter av rädsla!
vi andra letade men hittade inget. Kusinen skrek till när han inte fick upp dörren till rummet där vi kunde hämta mer lampor. Jag ryste till och skrattade och skrek. (sånt där rys-skratt-skrik)
Orhans andra kusin gick åter till Orhan. Hon ropar på dig då måste gå. Hon är rädd!
Samtidigt gick kusinens man ner och knackade på fönstret. Gå upp till din fru. Hon är rädd. Det är något i rummet vi inte vet vad.

Vilket var en lögn. För jag hade hittat hunden så fort jag fått tag på min ficklampa. Tyckte synd om den. För den var rädd. Satt stilla och skakade trots att jag försökte prata vänligt och klappa den på ryggen. Fick ingen kontakt alls!
Samtidigt kom Orhan upp.
"Vad är det? Gråter du? Är du rädd?"
"Va nej? Hunden är här. Han reagerar inte. Jag får inte ut han!"
"Men de sa att du skrek på mig!"
" Jag ville bara ha en lampa! Lite support"
Farbrorn kom också uppspringande och såg orolig ut. När han fick veta vad det handlade om gick han till hunden och sa.
"AVRI!"
Hunden gick snabbt ut. ( pratar tydligen bara romani!)
Farbrorn Gick ner och sa till de oroliga som var kvar där nere. Hon var ju inte alls rädd. Hon var orolig för hunden!!!
Skrattade länge åt detta med Orhan...

Bones

Har varit kreativ igen... ;)
Kände för att måla en kropp. Öva lite. Lära mig skuggor och ben. Letade länge efter någon trevlig bild på internet. Men antingen dök det upp något porrigt eller något som ser ut som hudkrämsreklam. Blev galen. Vars är alla avslappnade nakna kroppar? haha
Hittade till slut en ganska hemsk bild. Men där får jag ju verkligt lära mig benen.
Skissade bara av konturerna. (Hur hon satt och vars benen var) Och skuggade utan bilden framför mig. (För jag vill inte teckna av helt. Tråkigt!) Kanske var dumt. För jag är lite mistänksam till vissa benstrukturer jag lyckats få fram? Vad är det för knöl i mitten av ryggen?
Den går då säkerligen att pilla mycket mer på. Men jag ids inte nu. Är ändå sugen på att måla mer. Så kanske dyker det upp mer snart! :)
Kram
(Är det någon där ute som läser min blogg. Så blir jag glad för kritik!!!)

En tidig morgon!

Var uppe i ottan och hjälpte till och laga mat. Mysigt när alla lagar mat tillsammans. Vet föresten inte om man kan kalla det ottan. Natten?
Nu står hur som helst sarmen och kokar. Fettet steks och jag antar att mariklin åker in i ugnen så småningom. Idag äter vi tidigt.
Ute snöar det våldsamt. Våren igår är borta haha.... Men så ska januari vara. Snöigt och kallt. Min födelsedag ska vara snöig och kall. Det ska vara vitt i björken utanför fönstret. (om jag nu vore hemma)
Visade en bild på en smörgåstårta. Och sedan videon swedish regular mealtime. Där de lagar mat så våldsamt.
De blev intresserade och ville prova. Så möjligen får jag smörgåstårta. Kanske inte på min födelsedag. Men här i kring. Och jag gör gärna smörgåstårta. Det är en skön känsla att få laga nåt som jag vet! Som jag kan!!!

Har ingen aning hur jag ska få den här dagen att gå. Men jag antar att jag bara behöver vara vaken till sju-åtta? haha. ska väl inte bli nå problem att somna efter en sådan tidig morgon!
Nu ska jag städa lite här på bordet. Ser ut som ett bombnedslag med florsocker från Llukom, ihoprullad duk, kartonger, tärningar och papper. Och en tårta!!!!
Orhan kommer säkert utbrista.
"But piccola! What happen? Where is my lazy girl?"
XD Om han nu kommer någon gång. Han sa. Nu går vi upp. Jag gick upp, han på toa. Sen kom han aldrig. Utan han gick in där nere igen. Män...

Så här sitter jag i min ensamhet. Betyder det att jag ska se på simpsons eller försöka fixa mitt hår?

Kram

en snabb dag....

idag var det vår! :)
Solen sken. Snön smälte. Jag gick ut i bara tröja. Orhan tog det snäppet längre och gick ut i t-shirt.
Han skapade stor uppståndelse bland folket som gick runt i jackor! Och kanske hade det varit smart med en liten tröja. I skuggan var det inte lika vårigt!

Trots detta fina väder var jag inte ute mycket idag. Bara för att köpa tärningar och på kvällen för att betala tillbaka en slant i en butik där orhan tidigare inhandlat en ask Llukom utan pengar.
Märkligt. Vet inte vad jag gjort idag. Men dagen har passerat.
Såg en halvtaskig film med Orhan. Om en man som kom från framtiden och skulle ta reda på vad kärlek var. För de hade de slutat med i framtiden!
Förutom det har jag...
Vars har dagen tagit vägen egentligen?


I morgon blir det lunch tidigt (blev jag varnad med) Men jag är inte olycklig. Det blir ju typ som frukost då! ;) Tror det blir en rätt part måltid också. Det ska komma lite gäster. En tårta är gjord och står och läskar mig här bredvid!!! :P
Nu sover Djeti och Orhan. Jag skulle också kunna sova om jag kunde. Men istället ska jag avnjuta några simpsons-avsnitt. möjligen njuta av de sista Llukom.
Ni får avnjuta lite bilder från idag!
'

Får panik på mitt hår. Jag rent ut sagt hatar min frisyr. Leker konstant med håret nu. Sätter i hårinpackning. Tvättar det. Borstar det. tuperar det. Försöker kamma lugg. Blir tokig. Försöker göra sidbena. Blir arg. försöker sätta upp. Blir vansinnig... ja ni förstår! Önskar min mamma var här och kunde göra en inbakad fläta!

Tvättade håret i kallvatten i morse då varmvattnet var upptaget till disk. Hade sån panik på det i morse så.

Annars ser ni mig på väg för att som vanligt kissa på morgonen! (Eller morgon. Tror klockan är 10 här!)

Den farliga trappan jag försökt förtälja om. Vet inte om man ser på bilden hur otäck den är men. Försökt förstå! haha

Nu snöar det igen. När jag gick upp nu var det snöblask på istrappstegen. Halka igen alltså. Plus att det smält lite under dagen så vissa trappsteg lutar lite åt fel håll!


Mod att smaka!

Idag smakade jag på kycklingmage. Det var inte så hemskt. Bättre än lever. Och definitivt bättre än komage!!!
Det bjöds på soppa till middag. Pasta, ägg och alla möjliga sorters delar från kyckling. Huvud, file, mage.
Jag erkänner. Det var ett visst obehag eftersom jag precis innan sett dem öppna magarna och tvätta huvudena. Liksom gnida fingrarna över de gigantiska ögonen. (oväntat stora ögon kycklingar har!)
Jag delade dock tallrik med Orhan. Tack och lov. Var det något otäckt kunde jag låta det vara så tog Orhan hand om den saken!
Åt file. Gott. Soppan var god. Sen tog Orhan en mage för att smaka. Han gjorde sina vanliga klagomål över att jag som äter blodpudding har ingen anledning att sitta och välja. Tycka saker är otäckt. (Vet inte vem som bestämt att inälvor är närmare till normal mat än blod?)
Tyckte ändå att magen såg bra ut. Den hade inte komagens bleka färg och knottriga yta. Den såg ut som lever.
Så jag tog modet till mig. Tog en milimetrisk bit. De skrattade åt mig men sa att det var bra att jag smakade! (tror i alla fall de sa det. Min romani är på barnslig nivå!)
Och det hade konsistens. det var inte alls som lever. Som liksom är som babymat. det smakade till och med bra.
Dock var jag typ mätt och såg ingen anledning att äta mer inälvor då det dök upp en burek som avslutning! ;)
Kram

Dagens teckning

En titt på resultatet av min kreativitet. Inget vidare. jag är då inte nöjd med ansiktet i alla fall! haha.... Gjorde om ögonen 10 gånger. Och nu ger jag upp!!!


Kosovo--->Sverige

Biljetter hem bokades igår föresten. den 28 bär det av. Ska bli skönt och kul samtidigt som det blir jobbigt. Sist Orhan lämnade mig grät jag i säkert 3 dagar. Sen var jag arg och ledsen hela månaden. Galet.
Lyckades typ hålla mig tills intervjun (Som jag gjorde dagen efter han stack) i Stockholm var över. Sen grät jag hela vägen från blomsterbutiken I Skärsholmen till Töreboda. haha (skrattar lite här för att visa att det är lite komiskt och att jag är en pinsam gråterska)
Hur som helst. Kanske blir det inte lika jobbigt nu. Nu vet jag ju att han förhoppningsvis får uppehållstillstånd och kommer till mig någon gång till våren.

Är lite nervös för att komma hem också. Pressen över att hitta jobb. Jag känner just nu absolut inte något sug efter det. Att alla ser ner på mig. Jag känner mig dålig och lat. Lycas inte, kan inte! Nej, Jag vill sitta hemma i ett hörn och vara nervös över hur det ska gå!!! Får orhan komma?
Har ju dock fått säkert 30 mail från min mysteryshopper-arbetsgivare. Så jag kan väl satsa på dem! Jag kan lika gärna sitta och och vara nervös i bilen på väg till olika orter som jag kan sitta hemma. Jag behöver ju inte umgås!

Men ännu är det inte dags. Två veckor till av gravo och burek. Isbanor och berg i horisonten. (Som jag för den delen ännu inte lyckats fota!!! Dåligt!) Två veckor har jag på mig att pussa Orhan för 2-3 månader! Det blir till att ge järnet!

Nytt hem!

Ser fram emot så våldsamt att få leva ensam med Orhan. Jag menar äntligen startar livet!!! Med eller utan jobb! Bara han, jag och Tamar.
Hela morgonen pratade vi om vilka maträtter vi skulle göra i vårt nya hem. Under dagarna här pratar vi ofta om...
Om hur Tamar brukade busa.
Att jag ska fylla väggarna med mina tavlor.
Vad jag kan ta från mitt rum. Vilka möbler som är mina.
Vilka kökssaker vi har. Kaffebryggare, vattenkokare, brödrost osv...
Vars vi ska bo.
Vad vi kommer jobba med.
Att vi ska ha höns!!!!
Att vi ska ha en trädgård! (Detta betyder ju att vi inte bor i en lägenhet)
Vem som ska göra vad i hushållet! (Där kommer vi aldrig riktigt överens. Jag vill dela upp. En tvättar och handlar, En diskar och städar osv... Men Orhan vill göra allt tillsammans!!!)
Om vi ska ha tv eller ej. (lutar åt ej. Fast en stor skärm som vi kan spela spel på, se film på och titta på inter på!)
Att vi vill ha ett fint kök!!!
Vilken bil vi ska skaffa. (Toyota? ;) )
Att orhan vill ha mattor på hela golvet medan jag vill ha fint golv utan mattor!!!!
Att jag inte vill ha en stor vitrin!
Att Orhan vill ha gardiner och jag vill ha öppna fönster fulla med växter!!!
Att jag gillar öppet och Orhan gillar ombonat!
Blir spännande. Med tanke på hur bestämda vi båda är och lättretliga räknar jag med många gräl! haha XD

Måla. <3

Orhan och jag tog en friskusmorgonprommis genom byn. Tog ett glas ryskt te med socker och sedan hamnade vi här uppe. Orhan ville spela spel på sin dator innan elen försvinner så... vad gör man inte. Tror den sticker runt tolv så vi har en knapp timme kvar.
Jag känner för att måla. Sitter och läser målarbloggar och blir så inspirerad, avis och sugen. Önskar jag hade massa bra saker. Bra färger och stora pannåer. Kunde måla sådär. Komma på bilder sådär!!! Få folk att vilja köpa mina tavlor...

Jag har tagit med mig mitt skissblock och pennor så jag kan ju i alla fall måla där! Ska fortsätta sen, när elen sticker, med min lilla bild jag startade här om dagen!
Men ändå. Det är något annat med färger. Måla...
När jag kommer hem. Har lyckats få ordning på mitt och Orhan liv. (med allt vad det innebär) då ska jag inhandla färger. Nya färger. Bra färger. Och en jättepannå!!!!

Tjuvkik... Tja.. hennes ansikte är lite kontrastlöst haha...

Näe... jag är för jättesugen att måla nu att jag tror jag lämnar datorn åt sitt öde och fortsätter med min flicka med sitt vackra hår. (Det är mitt uppdrag nu. att lära mig att rita hår bra!!!)
Kram

God morgon

Gillar inte att vakna tidigt när jag hungrig. Särskilt när Orhan har legat hela morgonen och gråtit efter kött!
Men snart är det lunch... snart...
Ligger fortfarande i sängen. haha det är så kallt utanför. Orhan spelar fotboll på ena datorn och jag sitter här och bloggar Funderar på att kliva upp och fixa håret onödigt mycket. Bara man får på sig kläderna känns allt bättre, varmare och fräschare.
Jag måste kissa också...
typiskt...

Laga mat

Mamma: Självklart lagar jag maten!!!
Längtar faktiskt efter att laga mat. Jag tycker det är kul. Men i detta kök känner jag mig lite behind. Vedspis.... Antingen kokar det aldrig. Eller så kokar det jättemycket. Hur många grader Är det i ugnen?? Man svettas floder!!! Jag vet inte vilka verktyg de använder här. Så Orhan får alltid stå med mig. Jag frågar han om allt. Plus att jag ber frun här tömma vatten och sånt. För det är galet varmt och jag är lite rädd.. haha... XD
Jag berömde i alla fall deras sätt att diska. På golvet framför tvn. Jag menar. I alla dessa år har jag stått ensam i köket och diskat framför den tråkiga bruna väggen. Slått huvudet i luckor. Halkat på diskvatten på golvet.
I Lidköping kunde jag vrida på mig så jag typ kunde se tvn. (För tamar var inte mycket till hjälp. Tittade på...) Men jag slog då alltid huvudet i skåpet eftersom jag hamnade typ under det. Och det resulterade i ilska. Jag är så argsint av mig!
NEJ. I framtiden, i mitt hem, ska också jag. Sitta bekvämt med en stor skål i famnen. Diska framför en film!!! Så ska det vara...
Hur som helst. Jag ser fram emot rätt mycket att vara i mitt kök. Ha koll på vars saker är. Veta precis hur jag bär mig åt. Och ha mina kryddor och ingredienser!!!

Slakt

Kan ju passa på att tala om att i övermorgon blir det någon form av fest här. Eller tradition. Vet inte vad man kallar... högtid? haha
Har inte riktigt förstått vad den handlar om. Men jag gissar på slakt!
Det har köpts in 10 kycklingar förutom de 2 kalkoner som bor här. Allihopa ska slaktas... På natten om jag förstod rätt. Sen sitter allihopa tillsammans och plockar fjädrar. Och på morgonen blir det grillad kyckling.
Sen fattade jag det som det var fest i tre dagar!!!
Känner mig lite ohaj på att plocka kycklingar. Jag har fått tillåtelse att sova men jag menar. Vad är det för stil? haha.... Vi får se.
Jag ska inte skriva allt nu jag har hört. Utan det är bättre jag förklarar senare, möjligen med lite bilder, om vad som hände! :)
Kram

Den rena känslan...

Ren och fin. Det är en sån skön känsla att vara ren. Märkligt. Allt känns så onödigt bra. Jag får lust att springa runt i bara linne och dricka te. Se på en film och njuta av att vara ren och fin. Den känslan finns inte hemma men i Lidköping kände jag så... också märkligt...

Jag är redan hungrig. Inte bra. Trots att jag såg till att äta lite för mycket Burek. Alltså äta fast jag inte alls var hungrig. Vi ska äta först klockan sex ikväll. Så en timme till. XD
Mannen i huset har köpt in zuchini och aubergine. Så det blir något nytt ikväll. (Har inte ätit de grönsakerna här i huset tidigare) Det är också han som lagar maten. Själv blev jag sugen på moussaka när jag såg det.
Märkligt. Jag blir så sugen på allt möjligt när jag är här. Man saknar det man inte har. När jag är hemma saknar jag tiden i Lidköping. Att äta massa olika spaghetti med olika röror, goda wookar och nudlar, bönor i tomatsås med gott bröd, friterade bröd och kikärtsröra.
Jag kunde också sakna att äta romanimaten ibland. Det var speciellt när Orhan tog med sig något hemifrån till mig. Men nu....
Nu när jag är här då saknar jag bruna bönor med fläsk, vita bönor med ägg, pannkakor eller en redig gryta med ris!!!
Inte för att vi brukar äta bruna bönor särskilt ofta hemma!
Det man inte äter för tillfället blir plötsligt speiellt...

Städdag

Idag städades det. Det ska också snart duschar/badas då tunnan har kommit tillbaka. Oh stora glädje. Minns inte när jag luktade svett senast.. haha....
Men just nu sitter vi vid varsin dator och kollar runt. betalar räkningar och kollar vars ambassaden i Skopje ligger. Sånt man gör en vanlig vardag!

 

Vi städade noggrannt. Jag borstade av mattan med min hårborste. ORhan gick runt med den lilla änden på slangen. Alltså utan munstycket på dammsugaren och dammsög mattan. Innan det så sopade vi av mattan med en sån där gammeldags strå-sopborste. Utan skaft. (Ryggmarodören?)
så nu borde det vara någorlunda rent!
Orhan gick också ut och hackade hål i isen igen i trappan åt mig. För att jag är rent ut sagt rädd när jag går ner. När jag gick upp tidigare idag halkade ena foten ner från trappan genom snön. Trodde jag skulle ramla och slå huvudet i taket.
Orhan är söt! :)
Nu sitter jag och fryser framför den lilla fläkten. Hur ska jag klara av att duscha här.
Varför kom vi inte hit i sommartider?

LEJ LEJ LEJ. LE LEJ LEJ LEJ LEEEEEJ LOJ LA!

Denna albanska sång förföljer mig. Tjejens lejande är faktiskt lite catchy. Men denna ipod-stela-gubb-sång.. USCH! haha...
Här får ni (ni som är svenskar) en liten touch av vad jag lyssnar på 95 procent av mitt musiklyssnande. Balkan-musik! Det är faktiskt en liten glädje i mig när jag hör en engelsk sång plötsligt på radion innan någon fort byter. Jag sitter till och med och njuter av Septembers mikrofonkåt. (mest för att jag inte kommer på någon annan svensk låt. Och jag saknar det svenska språket. När jag pratar svenska med Orhan för skojs skull känns det som jag pratar franska! haha)
Kram
Lyssna och njut (YOU BETTER LISTEN. Nu när jag  ansträngt mig att bädda in den här!)

Kosovo

Har en sak att tillägga till min punktlista om kosovo. förutom apoteken!
 • Många apotek!!!!!
 • Om man är ute efter en vara. Säg ketchup. Så finns det inte bara kanske 3-4 märken att välja på. UTAN 20-25!!!! GALET!
Idag skulle Orhan köpa lite jordnötter. Och han har vissa svårigheter när det kommer till val. Jag höll på att bli tokig när det tog 10 minuter att välja vilket märke, storlek, vakum eller inte vakum, krydda!! Det finns ingen anledning att ha alla dessa val!!!!

Pannkakor och Vinterdäck!

Idag var vi till Pristina. Där kunde de faktiskt engelska. Letar man efter ett apotek och råkar passera det så behöver man bara promenera i 2 minuter till så dyker minst två nya upp. GALET. på ett ställe låg det tre precis bredvid varandra. Tror på de korta prommis jag och Orhan (3 gator) tog hann vi se minst 15!!!! förstår inte hur alla överlever. Men jag passade minsan på att kila in där!
Gynekologer finns det också gott om. kanske bara 2 per gata dock. Jag avnjöt dock inte deras vård!
vi hittade en mysig creperia där man fick välja på massa olika pålägg (sött eller salt) för runt 1-2 euro. De flesta på 1.40. Hade jag varit här på semester och kunnat spendera pengar som frön så hade jag passerat där några gånger! haha....

Orhan tog lite bilder idag av staden med sin mobil så jag ska se till att få in nåt här. Bland annat av det pinsamma Bill Clinton Boulevarden med en stor bild av honom plus en staty i hitler-hälsning! Antar att albanerna är tacksamma till hans hjälp att vinna kriget! XD Vid ett kommunhus (eller dylikt) var det en kosovo-flagga, en albansk flagga och en Usa flagga. Har sett det på fler ställen om jag inte nämnt. Så ni förstår! XD
Orkar hur som helst inte att lägga in nåt idag. Är otroligt trött... märkligt. haha

Från kvällens chicago. Flickan utan haka...

Var iskallt idag. Det snöade mer. Någon decimeter. Mina skor är genomsura. Men jag ids inte dra på mig mina långa vinterstövlar då de är så hala och okontrollbara. I alla dessa glashala nerförsbackar ner till bussen! haha...
Bussen, som inte har vinterdäck, plus vägarna, som skottas dåligt, plus uppförsbackarna här ledde till att jag fick känslan av att vi antingen inte skulle nu Pristina eller så skulle vi dö!
I en uppförsbacke (den värsta till Gracanica) fick vi möte och fastnade. bussen slirade runt. Backade. Slirade runt. backade... en kille sprang ut och kastade aska bakom däcken och i full fart kom vi plötsligt loss och slirade iväg mot toppen... Galet!!! Jag röstar för ett vinterdäck-beklätt kosovo!!!

Städa eller hacka is!?

I morse trodde jag verkligen det var slutet. Var så pissenödig så jag visste inte vars jag skulle ta vägen. osså är det värre än värst på isfronten! Trodde jag skulle dö för varje steg jag tog då det blivit så tjockt med is på "trappstegen" att de också lutade neråt. Men jag kom ner. Långsamt...
Upp var lika krångligt. Hoppade och tappade skon så jag fick gå ner igen. Typiskt....

Nu är i alla fall Orhan ute och hackar små trappsteg i isen upp så man liksom kan kliva i dem. Fortfarande lite svårt. men det går. Jag skiter inte i brallan av rädsla.
Han tog det ett steg längre och hackar nu bort isbanan till toaletten! Haha... ambitiös och i längtan efter att få arbeta och göra något...
själv funderar jag skarpt på att städa. Hela golvet i vårat rum är täckt med mattor. Det är alla rum i alla hus här. Eftersom de är kalla eller inte alltid beklädda med golv utan bara jord!
Därav är hela rummet liksom beklätt med blonda hårstrån. Trots mina försök att alltid borsta håret utomhus!
Dammsugaren här suger lika bra som jag gör själv om jag sitter på golvet och drar in med rumpan! Så den kan få stå där den står!
Där nere använder de typ en sviwel swieper. (haha vad heter den där löjliga grejen) fast den går inte på el utan man liksom bara drar den över golvet så fastnar smulorna och hamnar i dosan!
Men jag tror mina hårstrån skulle förstöra den.
Det blir till att plocka!
kram

Snöstorm...

I går började en snöstorm. och den slutade först idag.. typ nyss. Då den slutade kom elen tillbaka och det var stor glädje. All underhållning är ju så beroende av el. Märkligt. Här lagas ju mat och i alla fall nedre rummet värms upp med kamin. Vårat rum värms upp med en liten kabinvärmare (heter det så?)
Men kortspelandet tog slut fort. Då det inte fanns ljus. ett ljus här kostar 25 cent. Dyrt tycker jag. Kanske har jag kommit in i Kosovos pengasystem. men vad kostar ett ljus hemma i sverige?
Ingen dator. Ingen tv.
Jag som saknar bok.
Målade lite. Men allt blir ju som styrt efter solen. vi la oss redan vid åtta-nio och jag visste inte vars jag skulle ta vägen. Kunde inte göra nåt i mörkret och kylan!

I dessa dagar var dotterns på besök igen så det var ändå lite fart. Tydligen var det jul för romerna igår. Förstår inte varför eller vad de firar. Eftersom de är muslimer? De ortodoxa kristna firar idag! :P
Hur som helst. Det innebar att vi helt enkelt åt lite mer mat. Men det lades inte ner mycket krut på att fira det. Tack och lov.. haha

Det är då i alla fall snö nu. Det smälter sakta och alla vägar är som isbanor. I en grannby var det 3 meter hög snö. Då den ligger i en dal. vi bor i bergen och har klarat oss rätt bra.
De försöker inte precis ta bort snön här utan alla klarar sig själva! Ingen har vinterdäck så man kan säga att allt liksom dör lite när det kommer snö.
Jag överlever genom att klänga mig efter väggar och gå ner sakta. Eller stabilt helt enkelt kana ner från huset!
det låter kanske löjligt. Men jag lovar! Den lilla vägen upp till vårat rum är nog läskig. Men vägen ner till butikerna är galet läskig!!!
Kram

Kött <3

Idag var vi till Pristina en snabbis. Bara för att inhandla en joystick. Tydligen var det billigt här och Orhans hjärta brinner efter en sådan. Så ok!. Bussen dit kostar bara 70 cent per person så... :P halvtimmes resa.
Väl där rusade vi ner. tittade, hittade inget och sen tillbaka. Var oerhört hungrig. Och alla restauranger där. Pizza... oj vad det hade varit gott med en pizza.
Men det förståss. Pristina är väl mer muslimskt så det lär ju knappast finnas nå griskött där...
det längtar jag också efter...
Fläsk,...

Kom hem och fick min gravo i alla fall. Med några stekta chevap (?) till.. haha. hemgjorda. och självklart hemgjort bröd... Var gott det med.
Nu spelar killarna spel igen. Dottern är här på besök med familj igen så... :P Har spelat lite kort och kände nu för att slappa själv.

Haha har inte mycket att skriva nu för tiden. Det händer oerhört lite hela tiden! :P Jag bara är... Är här i kosovo!
(lite löjliga bilder från idag då Orhan jagade mig med kameran. usch. känner mig inte fager nu för tiden. Töntigt hår. Finnar och flammig trasig hy... I alla fall bland alla mörka, superlånghåriga, perfekt hyade flickor här...)

upptagen

Har aldrig varit så populär för et jobb. I förrgår fick jag ett mail från mitt min mysteryshopper-arbetsgivare. I går fick jag ett till.
Idag fick jag FEM. ett varje timma!!! Jag menar. JaG KAN INTE!!!
Märkligt. förut fick jag typ kämpa för att få ett jobb. Nu... nu kan jag inte och då är jag så eftertraktad så de finns inte ord för det.
Jag har inte ens ids kollat vad det är för nåt. Då det tar sån tid att logga in på hemsidan, leta lösenord och fatta nåt haha... vill inte bli frestad heller för vilka pengar jag skulle kunna tjäna! haha :P
Kram

Mage

Idag var det finväder igen. jag menar. Hela detta år har varit soligt. Mycket bra! :)
Idag promenerade vi åter upp i bergen. Runt Orhans hus. Men fortsatte uppåt och sprang sedan ner hela vägen. Hemska saker. lite otäckt. Lite lerigt. Lite tufft. Mina fötter var bruna efter då leran trängt igenom skor och strumpor.
Inte fick jag bada heller då den stora kastrullen att värma vattnet med var utlånad till begravning...

Bild från sverige...

Idag åt jag mage också. Det var hackat, stekt med lök och sen in i nå små bullar i ugnen så de blev lite som vårrullar. Eller friterade piroger... XD det var gott hur som helst. Men jag fick anstränga mig å det yttersta att inte börja tänka på mage. Eller slicka runt och känna den lite knottriga ytan på vissa större bitar.
Åt en bulle. Sen var jag slut i huvudet av all koncentration. På samma tid åt Orhan 7! XD haha...
Åt lite burek istället efter! :P
Kram

Ingen simpsons ikväll

Man måste inse när man är slagen. Jag får helt enkelt inte se simpsons ikväll. Ingenstans funkar det. Har ett laddat. det är allt.
Sov till typ halv elva idag så lär inte bli trött. märkligt. Hur ett nyår kan tvärvända på den nyfunna rytmen. Måste se till att Orhan väcker mig. och tvingar mig i säng. men kanske är allt förlorat. jag är tillbaka till den jobbiga rytmen. att inte kunna sova. inte kunna vakna.
Orhan sover redan... som vanligt. Jag känner mig ensam och lite uttråkad. Hemma hade jag kanske kunnat gjort något. men det hade jag nog inte ändå... hade nog varit samma scenario hemma. ensam och uttråkad.
Jag vet som inte riktigt vad jag ska göra. Det är som paus nu. Väntan på intervju för Orhan. Väntan på att orhan ska komma till Sverige.
vad ska jag göra när jag åker till Sverige. Söka jobb? Flytta? Vet inte om jag pallar det. Vet inte om jag kan flytta och ändra adress. Då måste man ju säkert kontakta migrationsverket och de måste göra om hela utredningen eftersom mina försörsjningskrav ändrats. nej nej.. jag stannar hemma!!!
Jobba?
Jag orkar inte. Jag vill bara att allt ska vara klart.
Saknar något att se fram emot. Något kul att göra. Just nu finns inget. Ingenting...
Allt känns tomt och ensamt. Saknar allt och alla. Finns så mycket jag vill göra. Men jag liksom kan inte. Jag bara sitter här...
Ful och väntar. (fulaste frisyren 2011)
Ach... måste hitta på något.
I morn ska jag då i alla fall rengöra mig. det är alltid festligt och tar några timmar av ens liv. (Bära vatten, fixa osv) Orhan påstod att vi ska städa. Så ok!
I morn ska det bli bra.
Det är bara nu jag sitter här. Sömnlös och ensam. Det är då alla löjliga tankar kommer. Alla andra har det bättre än jag...

bergsklättrarna...

Prommis i bergen.. haha näe... bara en prommis genom den sluttande fruktträdgården mellan Orhans farfars hus (där vi bor nu) och Orhans familjs gamla hus! :)

orhan hittade en boll!

Irriterande kardborrar!!! Överallt på kläderna!

Mycket bilder på mig XD

Vi plockade nypon. Vi ska försöka göra soppa. Eller möjligen te! :P

Mitt hem...

Jag menar.. bara det att ha ett valnötsträd klättrandes upför trappen. Lite jobbigt kanske att behöva gå ut för att komma upp på övervåningen. Och det fatum att det verkar ha brunnit i huset. Plus att det var mycket terasser och trappor. Lite trädgård. haha Men annars. Mitt drömhus. En terass med ett valnötsträd. Det ska jag ha!!! Plus en klematis som klättrar i det. ;)

Tamar till vänster och till höger den kattunge som pratade med oss. Om ni minns från http://petraceciliasundqvist.blogg.se/2011/december/utkast-dec-13-2011.html#comment

Nu ska jag slappa lite till innan middagsdags. Idag gör jag och Orhan pasta al forno. Eller jag tror jag lagar och Orhan är mitt stöd.... och lökhackare. XD

Kram


Sretna Nova Godina!

"Dricker man inte alkhol så äter man godis" uttryckte sig Orhans farbror så bra! ;)

Skulle prova att ta bilder på fyrverkeri. Och verkligen anstränga mig. Sätta på lång slutartid och låta kameran stå stabilt. MEn gjorde jag det? NEJ!!! För precis när jag skulle prova det... då tog fyrverkerierna slut. :P

Klantigt.... :(

Min llukum! ;)

Orhans konstverk... även han är lite estetiskt lagd! ;)

Gott nytt år på er!


RSS 2.0