Gott kaffe

Idag var jag och orhan till Pristina. Vi gick bland annat på ett cafe och beställde för omväxlings skull en macchiato. Som till våran stora glädje var en perfekt cappuccino! :) :) :)
Plus att den var oerhört billig. Vi tog varsin stor. och den kostade bara 50 cent. alltså en euro för två koppar perfekt kaffe utan socker (äntligen).
Orhan till och med berömde dem för att de gjorde macchiaton till en sån fantastisk cappuccino. De skrattade och var glada för att vi ville återkomma.
Verkligen!

Förutom att dricka kaffe var vi till "stormarknaden" och köpte dörrhandtag osv och grönsaker. Bland annat svart tomat. Stör mig oerhört. Det heter Aubergine!!! Gör det inte??? den är väl inte ens släkt med tomat. Den smakar inte tomat. Ser inte ut som en tomat! Jag menar. Ok om de kallade potatisen (som är släkt med tomaten) för brun tomat. Eller plommonet (som i alla fall har samma konsistens) för lila tomat! Men Aubergin? Svart ägg vore väl mer passande.
Kan någon förklara för mig vad detta namn kommer ifrån?! Kanske finns det någon bra anledning. Men varken grönsakshandlaren eller ORhan har ett vettigt svar. Det bara är så. en svart tomat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0