Ett nytt liv...

Ett besök på BB i Skövde! :) Min systerson. Ezekiel! 
..

Fixa, fixa, fixa...

Usch vad det är trist att städa och möblera. Inreda.. Det är kul till viss del men det är så mycket saker överallt att jag inte vet vars jag ska börja.
Nu börjar i alla fall matsalen likna nåt. Den känns tom dock. Inte alls lika mysigt som vardagsrummet. Känner på mig att Orhan kommer klaga på tomheten. Han tycker inte om öppna ytor. Det ska vara ombonat och mysigt!
Får väl slänga in nå extra stolar från kyrksalen... Köpa en jättepalm!
Nu ligger allt i köket och trappen eftersom.. det är de två rummen vi inte fixat.
När jag samlat lite energi ska jag bära upp allt som ska till sovrummet. Alla kläder och lakan etc. Suuck!
Borde nog äta nåt. Kommer aldrig orka hela dagen annars.. En kopp kaffe vore fint också!
Sen har jag energi att försöka göra det ombonat här inne. Enerig att bära upp alla lådor för trappan... 
Det får vara dagens arbete. I morgon köket.. i övermorgon hallen (kanske inte ska anstränga mig där med tanke på att de ska tapetsera!) toaletten... förådet och gästrummet!
..
Trött..
..

Okända vätskor på golvet!

God morgon världen.
Klockan halv åtta eller nåt väckte Tamar mig. (orhan är redan ur huset!) Men jag lurade upp henne i sängen och snart sov hon gott i mina armar! Så då vaknade vi inte förrän efter nio då Orhan ringde och frågade om jag var vaken!
..
..
Nu äter jag frukost och sitter vid datorn. Jag behöver tid att vakna för att bege mig ner i tråka köket och matsalen vilket är dagens projekt. Idag behöver jag i alla fall inte skruva ihop nåt, eller bära nåt från en annan trappa!!
På tal om matsalen. Våra kläder ligger ännu där nere och där brukar Tamar sova tills vi fick in en fåtölj!
Och under vitrinen med väskan klev jag i morse i nåt blött. 
Tänkte oj. Kiss? Har Tamar i sin otrygghet kissat ner sig? Doppade fingarna och luktade. Det luktade ingenting! Absolut ingenting!!!
Doftade mer och kände en svag doft av jordgubb! Är det parfym funderade jag?! Har det legat en parfym nån stans som öppnat sig?
Knuffade bort vitrinen och det lilla blöta spåret ledde till en... JÄTTEhårboll! Typiskt... Tvättade händerna och fick tvätta golvet. (jordgubbsdoften kom från våran tvål i badrummet. Jag hade alltså nyss tvättat händenrna innan jag doppade dem i okänd vätska!)
..
Ska bli skönt att få det rent och snyggt där nere!

moster

Igår tänkte jag ju skriva om den stora nyheten. Om det inte voret så att jag var så trött och internet så segt.
Jag är ju moster! Det låter oerhört gammalt. För som jag vuxit upp så är mostrarna alltid äldre än mamma!
Det är jag ju nu också.. när jag tänker efter. Gam-moster kommer Ezekiel kalla mig... 
..
Trots att jag inte är någon barnälskare. Jag har svårt för barn. Vet inte hur jag ska bete mig för dem och har aldrig blivit fascinerad av nyfödda barn. Vissa människor blir alldeles till sig och vill hålla, hålla, hålla. Jag brukar inte be om att få hålla ett barn. Om de slänger upp de i famnen på mig och säger. "Håll. Jag måste kissa!" Go for it!
..
Men det blir speciellt med barn som hör till en. Detta är ju min kära systers barn!
Barnet är till och med gulligt. Eller man kanske inte ska döma efter en nyfödd bild. Men jag är inte så lätt charmad av småbebisar utseende. Det är inte många som är gulliga. De flesta ser ju tokiga ut. Eller lite allmänt galna!
Ja jag ser fram emot att få peta på bebisen. Träffa den. Träffa syrran! :)
Ja det är en helt ny situation med ett barn i familjen än ett ramdom barn i byn!
Nästan så jag till och med blir lite rörd av bara tanken på att de har skapat ett så fint barn...
..
Till och med jag kan bli löjlig!

Dagens

..

 

Dagens humör: Igång! på bra humör helt enkelt. Känns mysigt och kul! :)

Dagens mående: öh? är det inte samma sak?! Eller kanske inte. Jag mår bra...

Dagens borde: Tja.. borde väl ha fixat köket och toaletten istället för vardagsrummet eftersom det är rummen man vill ska vara trevliga och MÅSTE använda! 

Dagens frisyr: Knut på huvudet.

Dagens smink: Inget smink. Som jag svettats idag. Vem sminkar sig för att städa? Skulle väl vara någon bloggare då kanske. Men inte jag!

Dagens klädsel: Långkalsonger och tee-shirt! ;) Hot!

Dagens favoritlåt: Tja.. vad har jag lyssnat på?! Får väl säga Me sim romano tjavo igen. Eftersom Orhan spelade upp den för sin kusin nyss. Det är i alla fall den som går runt i huvet på mig!

Dagens planer: Då dagen snart är slut så är planerna att gå till mor och far och sno plastpåsar för att rädda vissa matprodukter som blivit förstörda då en oljeflaska öppnat sig under resan. Alltså är halva påsen havregryn gröt. mjölet är deg och sockret är smet! Ja ni fattar... Omysigt!

Dagens vill ha: hm.. känner att jag borde få en puss av Orhan!

Dagens längtan: Längtar efter att resa. Hela tiden! Vill på en riktig smekmånad snart!

Dagens beroende: Cola? Drack upp en hel! Eller jag och Orhan tillsammans alltså. En liten 1,5. För att vi svettades. Men det är väl beroendeframkallande!

Dagens tråkigaste: Städa trappan var otroligt trist. Heltäckningsmatta. Full med allt möjligt gott från alla dessa år den funnits. Jag menar. Hur städar man en heltäckningsmatta? Dammsög bara idag. Ska försöka skrubba den senare i livet. Ser inte fram emot det. Men jag ska!


Att inreda ett rum!

Nu börjar det komma till sin ordning. Ta bilder redan nu. eftersom bara ett rum är rent så är det svårt att få undan skräp och saker redan nu. Måste få en avställningsyta någonstans! Men men det hela menar jag att bildern/rummet ser stökigare ut än det är!
I morgon då Orhan ska till jobb eller skola. (upptagen man!) så ska jag ta itu med kök och matsal! Oh ja. Nu ska vi till och med ha en stor matsal! ;) Det blir grejer det. De flesta som bor här brukar ha ett litet bord i köket. Men då köket är hemskt fult och litet och oplanerat blir det bara trångt och jobbigt där. Man vill inte sitta där och se på den flottiga fläkten! Tror knappt någon brukar sitta vid bordet. Jag har då nästan aldrig suttit i köket hos någon här och ätit. Man hamnar i varrdagsrummet! ;)
Så blir INGET bord i köket. Jag vill kunna dansa när jag lagar mat!
Nu till bilderna. Ni får ursäkta Orhans rumpa. Han höll på och fixa datorn och jag iddes inte vänta eller be han flöa som man säger här nere i södern!
..
..
Jag tycker det känns mysigt! Detta blir vår plats där vi lär hänga. Tror inte vi kommer vara särskilt mycket där nere! Ska bli kul att bjuda folk på te här också. och det känns som fler människor kan komma på te här än där nere. Ja.. alla jag mött en så länge är oerhört glada att vi är tillbaka! Och hoppas vi ska stanna för evigt! haha...
Ett rum klart!
 

Städa

Orhan drog iväg till arbetsförmedlingen för att så snabbt som möjligt komma igång med sin skola. Jag känner inte samma stress och var hemma och städade idag! :P
kuuul! Började med vårt blivande vardagsrum! :) Det var nog minst smutsigt också.
Ni får se lite bilder på hur det såg ut innan för just nu har det liksom stannat av. Kan ju inte bära upp soffan själv precis. Så jag väntar på Orhan!
..

snarkar'n

Jag använder min mans otroligt heta bringa som skrivbord i skrivandes stund. Heter det föresten bringa? Bröstkorg? Mage? Framsida på kroppen?! 
Han snarkar som en.. snarkande man. Har provat allt för att få han att sluta. Slå lite på han, Pussa på han. Säga ÅOJ! Han påstår sig vara lättväckt men nu tog jag faktiskt tag runt hans näsa så att han inte skulle kunna andas. Han bara kämpade på som om det vore vanligt att ha svårt att andas. jag bytte grepp och höll bara för det fungerande näshålet. Han rör på sig och gnuggar sig om näsan som om där var nåt kittlande. Ja se män. Nu ligger han där och snarkar lika mycket som innan. 
..
jag sitter här och vet inte vad jag ska göra. Det är mäkligt. Varenda gång det känns lite jobbigt känner jag. Jag vill hem? Men vars är mitt hem om inte här! Kände lika dant i Dalkarlså. Nej nu är det nog. Jag vill hem. Måste vara nåt som fortfarande sitter i sen barndomen. haha.. Gå hem. Sitta på sitt rum och allt blir bra.
Men nu måste jag sitta här. Detta är mitt sovrum!!! 
Ska lyssna på ljudbok och försöka sova med Mr. Snark!

När det känns obehagligt...

När jag kom hit var det som att få en chock. Nog för att våran hyresvärd sagt att det skulle vara lite ostädat här. Men jag trodde det skulle vara pga att de ska tapetesera och att de kanske promenerat runt här. Smutsat golvet lite.
Men det är äckligt. Döda flugor överallt. I badrummet luktade gammalt avlopp och det var nåt brunt kladd i duschen!  Spindelnät i hörn och efter att Orhan dödat en spindel i vårt sovrum känner jag en oro för att somna. Jag vill inte vakna med en i munnen. På mig! usch.
Känner nästan för att gråta. För jag visste att lägenheten inte är i vackraste skick. Men den är värre. Den är ful och äcklig!!!
Men man får vad man betalar för. Vi blev varnade. Vi flyttade hit med kort varsel och ingen hann städa. Man får ta det. 
I morgon ska jag bara städa, städa och städa. Döda varenda hörn med ättiksprit! 
Ja först måste jag ju inhandla alla möjliga dylika städartiraljer eftersom vi gjorde slut på det vi hade i Dalkarlså..
Aaah.. dalkarlså.. Härliga, rena, fräscha dalkarlså! 
..
Nu får ni njuta av lite bilder från igår! :)
..
 

Tillbaka till gamla Slätte

Nu sitter jag i Slätte. 
Jajemen. vi flyttade. Spontant och plötsligt. Än är vi inte i vårt nya hem utan vi sover lite hos mor och far! Tamar är ute och ränner. Trots att jag sa åt alla att INTE släppa ut henne. Nämner inga namn!
Snart ska vi hur som helst ge oss iväg till kapellet och börja packa upp. Jobbigt. Finns ju till och med en trappa där. Me hate!
..
..
De senaste dagarna har varit packning och städning, farväl till grannar och helt enkelt utmattning. Men igår klockan tio kom vi iväg!
Ja därför har jag inte skrivit mycket här men nu ska jag ta igen mig. Nu har jag ju massor att skriva om. Gamla Slätte! haha... 
Ska leta upp lite bilder från dagarna också. (har säkert sagt så förut men aldrig lagt upp bilder!) så ni får se vad som hänt! 
..
Bilderna är från just kapellet, vårt nya hem för en tid, då vi var hundvakter där förra året.

solsken

Upptäckte att inlägget jag skrev inte kommit in visst hade kommit in. Många gånger om. jaja... sånt är livet.
Idag skiner solen och Orhan vill äta ute. Jag hatar att äta ute. Men vad gör man inte för sin kära.
Min kära väckte mig också. Eller först när jag vaknade sa han. Sov, sov. Klockan är bara sju. Men sen. Pang. klockan åtta. vaaakna. Jag har trååååkigt! Så då fick jag minsann stiga upp.
..
så nu sitter vi här ute. Det är alldeles vindstilla och daggigt i gräset. Ingen annan är ute eller bökar runt i lägenheten. Så det är oerhört lugnt. En granne solar dock! 
Nu ska jag hänge mig åt min smörgås.
god mogon

Iväg

Skrev ett helt fantastiskt inlägg igår. Som inte kom in någon gång eftersom det var en ko i kontrollrummet. Sånt gör mig lite irriterad. Så jag skrev inget igår.
Eller?
..
Idag bär det av till Umeå. Hämta mitt pass och inhandla lite frukost när vi ändå är där. Sån skit tar alltid slut. Det är det tristaste som finns att äta så man är så illa tvungen att se till att det finns något alldeles underbart att äta! Som man blir sugen på i arla morgonstund!
..
Men nu har jag inte längre tid att förtälja er om min alldeles fantastiska dag jag har framför mig! Så.. god dag!

Storstädning

Jag och Orhan storstädar. För fulla muggar!!!
Är helt genomsvett. Skurade golvet för hand i kontoret. Ja jag gick verkligen igenom det. Säg de som hittar lite jord nu. (Var galet mycket jord där bakom möblerna. Ja det är ju så man skäms! )
..
Orhan cyklade till och med och köpte cola till mig som jag avnjutit med mina citroner.
..
Till på köpet är det en fin dag idag. Så det är varmt ute och inne. Synd att man missar de dagarna. Synd att det inte finns en badsjö här. usch vad jag ogillar havet. Och avstånden till stränder. Sen är det såna där hemsk allmäna badplatser dit alla åker.
Hade det funnits en sjö hade det nästan varit skönt att ta en simtur nu. Simma bort svetten istället för att stå i varmduschen! 
..
Nej. Tillbaks till arbetet. Tog bara en snabb paus nu då Orhan påstod att jag var lite för svettig. haha... Nästa rum...
..

Storstädning

Jag och Orhan storstädar. För fulla muggar!!!
Är helt genomsvett. Skurade golvet för hand i kontoret. Ja jag gick verkligen igenom det. Säg de som hittar lite jord nu. (Var galet mycket jord där bakom möblerna. Ja det är ju så man skäms! )
..
Orhan cyklade till och med och köpte cola till mig som jag avnjutit med mina citroner.
..
Till på köpet är det en fin dag idag. Så det är varmt ute och inne. Synd att man missar de dagarna. Synd att det inte finns en badsjö här. usch vad jag ogillar havet. Och avstånden till stränder. Sen är det såna där hemsk allmäna badplatser dit alla åker.
Hade det funnits en sjö hade det nästan varit skönt att ta en simtur nu. Simma bort svetten istället för att stå i varmduschen! 
..
Nej. Tillbaks till arbetet. Tog bara en snabb paus nu då Orhan påstod att jag var lite för svettig. haha... Nästa rum...
..

Storstädning

Jag och Orhan storstädar. För fulla muggar!!!
Är helt genomsvett. Skurade golvet för hand i kontoret. Ja jag gick verkligen igenom det. Säg de som hittar lite jord nu. (Var galet mycket jord där bakom möblerna. Ja det är ju så man skäms! )
..
Orhan cyklade till och med och köpte cola till mig som jag avnjutit med mina citroner.
..
Till på köpet är det en fin dag idag. Så det är varmt ute och inne. Synd att man missar de dagarna. Synd att det inte finns en badsjö här. usch vad jag ogillar havet. Och avstånden till stränder. Sen är det såna där hemsk allmäna badplatser dit alla åker.
Hade det funnits en sjö hade det nästan varit skönt att ta en simtur nu. Simma bort svetten istället för att stå i varmduschen! 
..
Nej. Tillbaks till arbetet. Tog bara en snabb paus nu då Orhan påstod att jag var lite för svettig. haha... Nästa rum...
..

Storstädning

Jag och Orhan storstädar. För fulla muggar!!!
Är helt genomsvett. Skurade golvet för hand i kontoret. Ja jag gick verkligen igenom det. Säg de som hittar lite jord nu. (Var galet mycket jord där bakom möblerna. Ja det är ju så man skäms! )
..
Orhan cyklade till och med och köpte cola till mig som jag avnjutit med mina citroner.
..
Till på köpet är det en fin dag idag. Så det är varmt ute och inne. Synd att man missar de dagarna. Synd att det inte finns en badsjö här. usch vad jag ogillar havet. Och avstånden till stränder. Sen är det såna där hemsk allmäna badplatser dit alla åker.
Hade det funnits en sjö hade det nästan varit skönt att ta en simtur nu. Simma bort svetten istället för att stå i varmduschen! 
..
Nej. Tillbaks till arbetet. Tog bara en snabb paus nu då Orhan påstod att jag var lite för svettig. haha... Nästa rum...
..

Storstädning

Jag och Orhan storstädar. För fulla muggar!!!
Är helt genomsvett. Skurade golvet för hand i kontoret. Ja jag gick verkligen igenom det. Säg de som hittar lite jord nu. (Var galet mycket jord där bakom möblerna. Ja det är ju så man skäms! )
..
Orhan cyklade till och med och köpte cola till mig som jag avnjutit med mina citroner.
..
Till på köpet är det en fin dag idag. Så det är varmt ute och inne. Synd att man missar de dagarna. Synd att det inte finns en badsjö här. usch vad jag ogillar havet. Och avstånden till stränder. Sen är det såna där hemsk allmäna badplatser dit alla åker.
Hade det funnits en sjö hade det nästan varit skönt att ta en simtur nu. Simma bort svetten istället för att stå i varmduschen! 
..
Nej. Tillbaks till arbetet. Tog bara en snabb paus nu då Orhan påstod att jag var lite för svettig. haha... Nästa rum...
..

Storstädning

Jag och Orhan storstädar. För fulla muggar!!!
Är helt genomsvett. Skurade golvet för hand i kontoret. Ja jag gick verkligen igenom det. Säg de som hittar lite jord nu. (Var galet mycket jord där bakom möblerna. Ja det är ju så man skäms! )
..
Orhan cyklade till och med och köpte cola till mig som jag avnjutit med mina citroner.
..
Till på köpet är det en fin dag idag. Så det är varmt ute och inne. Synd att man missar de dagarna. Synd att det inte finns en badsjö här. usch vad jag ogillar havet. Och avstånden till stränder. Sen är det såna där hemsk allmäna badplatser dit alla åker.
Hade det funnits en sjö hade det nästan varit skönt att ta en simtur nu. Simma bort svetten istället för att stå i varmduschen! 
..
Nej. Tillbaks till arbetet. Tog bara en snabb paus nu då Orhan påstod att jag var lite för svettig. haha... Nästa rum...
..

Storstädning

Jag och Orhan storstädar. För fulla muggar!!!
Är helt genomsvett. Skurade golvet för hand i kontoret. Ja jag gick verkligen igenom det. Säg de som hittar lite jord nu. (Var galet mycket jord där bakom möblerna. Ja det är ju så man skäms! )
..
Orhan cyklade till och med och köpte cola till mig som jag avnjutit med mina citroner.
..
Till på köpet är det en fin dag idag. Så det är varmt ute och inne. Synd att man missar de dagarna. Synd att det inte finns en badsjö här. usch vad jag ogillar havet. Och avstånden till stränder. Sen är det såna där hemsk allmäna badplatser dit alla åker.
Hade det funnits en sjö hade det nästan varit skönt att ta en simtur nu. Simma bort svetten istället för att stå i varmduschen! 
..
Nej. Tillbaks till arbetet. Tog bara en snabb paus nu då Orhan påstod att jag var lite för svettig. haha... Nästa rum...
..

Storstädning

Jag och Orhan storstädar. För fulla muggar!!!
Är helt genomsvett. Skurade golvet för hand i kontoret. Ja jag gick verkligen igenom det. Säg de som hittar lite jord nu. (Var galet mycket jord där bakom möblerna. Ja det är ju så man skäms! )
..
Orhan cyklade till och med och köpte cola till mig som jag avnjutit med mina citroner.
..
Till på köpet är det en fin dag idag. Så det är varmt ute och inne. Synd att man missar de dagarna. Synd att det inte finns en badsjö här. usch vad jag ogillar havet. Och avstånden till stränder. Sen är det såna där hemsk allmäna badplatser dit alla åker.
Hade det funnits en sjö hade det nästan varit skönt att ta en simtur nu. Simma bort svetten istället för att stå i varmduschen! 
..
Nej. Tillbaks till arbetet. Tog bara en snabb paus nu då Orhan påstod att jag var lite för svettig. haha... Nästa rum...
..

En ny dag att använda.

Ensam hemma idag. Yey.. efter lunch i alla fall.
Kunde kanske följt med för att hämta mitt pass. Men. Tror det är bättre jag gör det ensam en dag så vi slipper betala för en resenär till. (har ju ett kort nu!)
Solen skiner idag. Så jag skulle ju kunna gått ut om jag tyckt det varit kul. men det finns ju absolut inget att göra ute! Inget att plocka än. Kanske några osöta blåbär!
Har ingen trädgård. Och att sitta ute och läsa är rena döden. Solen blänker i papprena. Eller så kommer det en jobbig kall vind och förstör allt.
Jag trivs inne.
Får se hur det blir med flyttandet också. Kanske kan jag helt enkelt bara börja fixa inför det. Vi får se, vi får se...
..
Just nu sitter jag helt enkelt bara och slappar. Väntar på att min käre ska ge sig av! haha... 

Ingen god natt

 Usch... har fått sömnproblem.. Igen! Inget ovanligt. Tycker man en gång borde vänja sig. Komma på massa saker att göra när man inte kan sova. Men det finns inget. Inget alls. Man bara ligger och tycker synd om sig själv!
Har lyssnat på ljudböcker. Men på youtube finns inget. Och på biblioteket fanns det gränser. Som jag lyckades överskrida.. suck!
 Tror jag ska se på en film... En riktigt seg och lättsam. Som man kan sluta ögonen till. Lyssna på men ändå förstå vad som händer. Bara för att då och då öppna dem och titta. Vem bråkar med vem!
Igår låg jag i en evighet. rullade runt, runt, runt. Obekvämt, varmt och jobbigt. Tungt!
Och när man precis hittat den perfekta drömmen. Njuter av den sköna sängen. Ja då bestämmer plötsligt Orhan att jag bör gå upp. Och tar bryskt upp mig och slänger ner mig på toalettstolen! 
Ja är man likväl där kan man ju göra det man har att göra på morgonen och då vaknar man... Men vad jag menar är.
Om jag nu väcktes så bryskt efter en tuff natt. Varför känns det lika onödigt att somna i natt med? lika avlägset och påtvingat. 
Jag kan ju inte sova!? 
..

Flytta?

Vi har kommit in på helt nya planer jag och Orhan.
Kanske också helt omöjliga.
Vi börjar fundera på om det är möjligt att flytta redan nu! Redan nu till augusti? 
Egentligen inte. Vi var dumma och skrev kontrakt då vi trodde säkert att jag skulle jobba i Augusti. Hade vi inte gjort det. Ja då hade ju saken varit biff. Nu är det bara att hoppas. Går ett kontrakt att brytas?
Är det möjligt att ta sig härifrån på bara några dagar. Packa, städa, resa! Och får vi flytta in nu i kapellet. Redan nu? Få hjälp att ta sig ner! Boka släp!!!
Många frågor. Men det vore bra.
I morgon ska vi ringa och fråga. Eller Orhan ska ringa och fråga... :P
Jag får väl börja städa. Utifall att... Skriva en lapp på busstation och fråga om någon vill köpa ett busskort billigt. Packa ihop och slänga...
..
Men ska inte börja hoppas än. För.. man kan väl inte bryta kontrakt heller. Inte ens såna här unika specialkontrakt... Eller?

Petras fashion!

Orhan står och vispar ihop nån bönröra i köket. sannerligen på tiden. Jag hungrar. ..
Idag har vi sett på That 70's show! Vi har sett på den de flesta dagarna på senast tiden. Ja från början.
Men hann vi med många avsnitt om man säger så. Från lunch till middag! :P
..
Vilket töntinlägg det här blev... Kommer inte på nåt mer att säga. Men låter ju som värsta lillflickan. Nu ska jag äääta.. och innan det så såg vi på film. Och sen ska vi leka. Och sen ska vi... bla bla.
Ja det är ju illa. Men jag har faktiskt inte ett jota att säga. Skulle egentligen hålla mig undan helt från bloggen.
Om det bara inte vore ett sånt himla nöje att skriva! Ja det är ju galet. Jag sitter och längtar efter att få skriva. Men så sätter jag mig här och skriver ihop nåt litet trams om mat och en tv-serie!
Saknas bara att jag lägger ut en bild på dagens stil.. 
..
Idag har jag på mig heta långkalsonger och en av mina oerhört snygga tee-shirts från gymnasieskolan! 
Jättecoolt att matcha med två svarta klädesplagg. Och långkalsonger kan verkligen ta fram dina kvinnliga kurvor.
Jag väljer att sticka ut med lite silverdetaljer på fingrarna. Och att ha håret lite fett och slarvigt uppsatt i en knut i nacken är alltid rätt!
 

Åka bil i vardagsrummet.

som två jönsar traskade jag och Orhan iväg med våra retusopor till återvinningsstationen. En alltid rolig utflykt. Vi pantade våra flaskor och gjorde N Y T T I G A köp. Eftersom vi ska spara pengar nu!
Alltså köpte vi ett salladshuvud och spenat. Vet inte om vi behövde det. Men det räcker helt klart längre än en godspåse eller en flaska cola! XD Nu kan vi ju göra en sallad eller god pasta! ;)
..
Självklart dök solen upp från ingenstans med den värsta tryckande värme jag varit med om. Jag var genomsvett. Och att gå in på ica efter där det alltid är 35 grader varmt. Galet. Trodde jag skulle dö. Klagade länge när jag väl kom hem. 
Om det ska vara sommar behöver det inte vara precis när man promenerar långt och råkar ha klätt sig för bra!
..
..
Nu ska jag söka nåt att äta. Gjorde god laxmiddag/lunch idag. (ja.. nu när jag är hemma ids vi aldrig äta två gånger per dag.. märkligt...) Men är ändå hungrig nu. Sugen på salt. Ja jag längtar efter en hamburgare och pommes frittes. Aldrig får man vara riktigt nöjd! XD Det blir te och nåt. Om jag känner för nåt. Är yr som om jag vore ute på biltur. Förstår inte varför. Men har varit det nu de senaste kvällarna. Yr alltså. Illamående. Precis som man känner sig när man kliver in en lite för varm bil på sommaren och vet att man ska åka en bit.. Känslan INNAN illamående kommer. ujuj...

...

Usch vad små saker kan göra skillnad. Små små mesiga saker. Som får det att bubbla i magen. Jag känner mig lite konstig.
..

Soffpotatis

Vaknade nästan med Orhan i morse. (kl 6:00) Men bestämde mig för att inte orka och sov gott ända tills klockan halv tio då Orhan ringde och sa att han var klar!
Men han skulle ändå försöka roa sig i Umeå. Bara så att jag fick vara ensam. haha känns lite märkligt. Vad ska jag hitta på? Jag hade inga roliga planer på g. Men jag antar att så fort jag få loss rumpan ur soffan ska jag sätta igång med disk och golv!
..
..
Känns lite märkligt inom mig. Jag väntar på posten och på lönen. Lönen brukar komma den 24 märkligt nog. men bara för att jag väntar. Så kommer den inte... kanske senare... Inte så kul med lön egentligen. Man ser den komma. Och betalar bort varenda öre medsamma. Hyra, el och... ja jag vet inte vad. Men jag tror vi räknat ut att vi inte kommer spara på nå pengar precis denna månad.
Posten här kommer alltid sent. Så den behöver jag v'äl knappt fundera på. 
..
..
Ska bota den märkliga och lite jobbiga känslan med att sätta på musik. Sjunga högt och sätta igång med städandet. Kanske kan jag låtsas att jag är en fattig flicka som tvingas jobba av mina högst otacksamma styvföräldrar. Sånt gjorde alltid arbete lättare som liten.
Inga jobbiga känslor står emot mig!!!
..

När det går långsamt igen...

Dagarna går..
Den här dagen har bestått av telefonsamtal. Allt om kött, arbetsförmedlare med grötig dialekt och hurtiga telefonister.
Självklart njutit av min kopita som fick högsta betyg av Orhan. Förutom att jag blandat i lite blåmögelost i en av delarna vilket Orhan inte gillar. Jag tyckte dock det var mycket gott. Var tvungen att improvisera då vi inte hade något normalt. Eller vad vet jag. Kanske varenda en i Jugoslaien blandar ihop sånt! haha
En med potatis och lök! Och en blandning på yoghurt, ägg och lite blåmögelost och purjo! :)
..
Ok. Nog pratat om mat. Tycker det börjar bli lite segt. Att bara sitta. Jag måste komma på något projekt om jag ska vara arbetslös igen. Och ensam hemma vissa dagar! :P 
Hela min dag kan ju inte gå ut på att göra en fantastisk middag. Eller i morgon har jag faktistk planerat att diska och skura golvet. (Det är nåt som klibbar i köket och hallen! hehe)

Det börjar gå segt nu. Jag vill flytta!

Kopita

..
När Petra låtsas vara en riktig romanihustru och gör middag!
Nu ska vi se vad det smakar...
 

Typiskt

Älskar när det slösas pengar i onödan.
Orhan får komma hem igen utan skola eftersom arbetsförmedlingen gjort bort sig.
Egentligen är jag inte mest besviken över det utan att inte få vara ensam hemma! haha.. och att få göra den fantastiska middagen!
 

Hemmafrun!

Har precis ätit en riktigt  söt frukost. Var det enda som kändes någorlunda attraktivt denna tid på morgonen. 
Gick upp i ottan med Orhan. Han ska ju nämligen iväg på någon skola. Där de hjälper invandrare med värdering av deras examen, söka jobb osv. Stod på pappret att efter detta kommer han med säkerhet få jobb. (alltid lika hurtiga)
Jag och Orhan skojade här om dagen. Hur Orhan skulle komma dit och passionerat utropa.
"Lär mig mästare. Lär mig. Lär mig hemligheten om hur jag kan få jobb. Redan i morgon!"
En väldigt dålig skola åsido. Som inte skickat någon inbjudan om tid. Bara spontant från arbetsförmedlingen. Kom denna dag!
Tack och lov att det inte är jag som ska gå. Jag skulle gråta hela vägen. Inte veta tid. Och inte veta vars skolan var. Orhan och jag lyckades lista ut att den ligger i Maxi Ica! :P
..
..
Och jag då. Vad ska jag göra denna fridfulla dag. Känns så otroligt märkligt att vara hemma ensam. Att det är jag som ska göra middag? Kunde inte sova igår kväll eftersom jag såg fram emot så mycket att få göra en god middag tills när Orhan ska komma hem! haha Ytterst pinsamt..
Born to be en hemmafru!
 

Axe

Regnet kom plötsligt och Orhan rusade ut för att duscha. men lika fort regnet kom så försvann det. Så när Orhan var ute var det slut.
haha... men lite snygga reklambilder för Axe tog vi!
..
..
helt klart världens hetaste make! 

Ett mysigt avslut..

Efter att ha varit sura på varandra en hel dag nästan sitter familjen samlad i vardagsrummet. Tamar tvättar sig på gam-mattan. Orhan tittar på fotboll och jag småtittar medan jag roar mig lite på egen hand. Så kul är det inte med vänskapsmatch mellan Inter, juventus och Milano.. vänskaps.. tss tss...
..
..
Vi sitter och smuttar på halvljummen cola med en bit citron i som vi nyss inhandlade på ica. Inte citronen alltså. Den köpte vi tidigare på coop i Umeå. 3 för 10. (har ingen aning om varför och vad vi ska göra med den? Men jag satte lite skal i en kaka igår och idag har vi en bit i colan.. citron är användbart...)
.
Livet är helt enkelt på topp just nu. Ja hur skulle det möjligen kunna bli bättre? Till och med solen skiner...
Ska nog gå och hämta lite mer cola innan jag tittar på Tintin. (my man!)
 
 

Blommor

Är sugen på att hitta på nåt. Göra en utställning. Skapa med blommor. Kanske blanda in målandet och tecknandet på nåt sätt.
Till höst nu igen... Vet inte om jag skulle hinna men... drömma går ju alltid. (till vintern finns det mindre att plocka av i skogen. Alltså måste jag köpa mer och det blir alldeles för dyrt.)
Hur som helst. Sitter och tittar på bilder och drömmer. Försöker komma på ett tema. Nåt speciellt. För även om jag inte kan genomföra nåt sådan så kan jag alltid sitta och smådrömma lite för mig själv. Det är ju typ halva nöjet.
..
..
Vet föresten inte om det skulle gå. För vem skulle vilja betala för att se på vad jag har gjort? haha hur ska man ens få folk att komma. Måste ju vara nåt storslaget. Ja kanske om jag fick nån kändis att sitta där bland blommorna! 
För vem bryr sig om lilla Petra Gashi! 
.
.
Ett steg i taget. Nu kan jag drömma lite. Så får vi se om jag finner en driven kompanjon eller om jag helt enkelt faktiskt vågar och göra nåt!

Väckt av Inter.

Morgonbild...
..
God morgon världen. Vaknade till Inters låt i morse. "Pazza Inter amala!" (betyder väl typ Galna Inter, älskar dom! om jag gissar/förstår rätt...) Hur som helst. För mig låter de som om de sjunger "Passa inte Ramadan!" Det är i alla fall vad jag sjunger när jag sjunger med. Och ingen har klagat än. 
Hur som helst. upprepandet av passa inte Ramadan väckte mig i morse!
.
Jag har nämligen sagt till Orhan att bästa sättet för att väcka mig är att spela nåt ljud. Nån musik eller annat från film, spel osv. Då vaknar man bra. Lugnt och stilla. (Volymen ska alltså vara ganska normal!) Så han har börjat lyssna på saker på youtube på morgonen. Idag blev det Inter. Inte allt för ovanligt i detta hem!
Har just avnjutit en god frukost och ska nu vila upp mig tills vi ska städa. Solen skiner idag och Orhan ligger dagen till ära ute i gräset med den nya datorn! 
..
Nu får ni spisa inters låt. "Passa inte Ramadan!" (Så ni svenskar förstår vad jag menar!) så ska jag roa mig med annat.
..
 

Me like tea

Jag hade aldrig någon tekula. Har under tiden jag bott här varit dömd att dricka te från tepåsar. Hårt.. Men så fyndade jag på loppis i Ånäset denna fantastiska grej och mitt liv har blivit en dans. Tänker därför förära denna tekanna med ett helt inlägg av vackra bilder på just den!
..

Uppfriskande promenad!

Så var det natt.
Blev ingen städdag. Jag föreslog att vi inte skulle städa så jag slapp diska på städdagen. Jag menar. Hur mycket ska man behöva genomlida? haha
Men i morgon blir det nya friska tag! :P
..
..
Vi avslutade vår ganska nördiga dag med att promenera runt Bygdeå. Mysigt när det är ljust ute. Eller nu började det faktiskt mörkna och det var en fin solnedgång vi fick se. Alla sover. Tyst och stilla. 
Vi pratade på som vanligt.
Kom på det. Hur lätt vi har att prata. Vi pratar i mun på varandra. Smågrälar om saker vi tänker olika. Ofta upprepar vi saker. Vet inte hur ofta jag berättat om vissa saker och hur ofta jag hört vissa saker från Orhan. 
Känns ju som en dag borde alla samtalsämnen ta slut. Då man blir trött på att höra samma historia från varandra. Eller inte orkar diskutera olika synpunkter. Eftersom vi vet vad vi båda tycker om det!
Men den dagen har inte kommit än!
..
..
Nu sitter vi i sängen med varsin dator igen och försöker bli trötta. Promenaden gjorde Orhan pigg. Jag var redan pigg men kanske att den friska kylig luften gjorde det ännu värre. Nu svettas jag ihjäl i vår varma lägenhet! 
Men snart kanske... snart kanske man kan somna ifrån värmen! (önskar mig ett myggnät!)
 

Fredag

God morgon världen. Idag ser jag fram emot en lika seg dag som igår. Faktiskt. Den verkar likna gårdagen. Förutom att vi är lite smått surmulna mot varandra jag och Orhan! Löjligt värre..
..
Fast såklart. Idag är städdag och jag ska väl så småingom sätta igång med mina uppgifter. självklart är det precis som förra fredagen min disk också! Så värdelöst. Man undrar ju varför jag spara den till idag. Tyckte den var så liten igår och jag vet att om jag tar en disk när den är liten. (=en kastrull, två tallrikar och lite bestick) Då kommer Orhan börja skrika om att jag fuskar för att jag diskar så lite när han måste diska en flera dagar stor disk!
Jaja... ska inte klaga. Jag har i alla fall att göra idag. Borde ta åtminstone 2 timmar av mitt liv att göra allt det. 
..
Då kör vi fredag!

När kvällar är som dagar är det tid för kött!

Nån åskestorm kom inte. Men däremot ett kortvarigt våldsamt spöregn. säkert i 10 minuter. Orhan och jag rusade ut. Märkte att det inte alls var varmt ute. Frös och stod och kramade varandra medan vi skrattade. Hämtade posten. Träffade grannen och gick in igen. Direkt in i en varm dusch. Härligt!  Älskar sommarregn!
..
..
Nu kommer solen igen. Jag och Orhan har spenderat typ hela dagen här i soffan. Framför varsin dator. Rätt värdelös dag. Men vissa dagar får vara värdelösa. Orhan har löst problem på sin och jag har sett film och läst bloggar på min.
Nu kom vi båda på att vi var sugna på kött. Så som middag, väldigt sen middag, Blir det kött! Haha.. En liten bit. Vi ska inte överdriva konsumtionen! får se om jag ids göra nåt till köttet....
..
..
Egentligen skulle det inte behöva vara kväll nu. Solen kommer igen och det ser ut som om klockan vore tre. Lagom tid för att börja göra någon rejäl kötträtt. Inte Sju... då det egentligen är dags för att göra sig en kopp te.

Varför vill jag inte?

undrar lite varför jag aldrig känner för att göra nåt! Jag vill ju! Men jag finner ingen ork. 
Antar att det är för att jag aldrig gör nåt. Ju mindre man gör ju latare blir man? Ju mindre intresse?
Kanske... Skulle vilja måla. började ju till och med för ett tag sen på en liten teckning men den har stannat där. Så kul var det.
Eller göra en musikvideo. Har ju faktiskt fått ett videoprogram nu. Så varför inte använda det?
Jaja...
..
Igår gjorde jag en boll på en timma! en ganska ful boll av sånt jag hittade i skogen bakom huset! Men.. kul hade jag! haha
..
Igår lekte jag i alla fall med blommor. Man får vara glad åt det lilla. Men idag är den stor och tom öppen, ledig dag. ja jag borde vara full av inspiration. Orhan leker med den nya datorn. Så ensam måste jag ju roa mig på egen hand.
Hur ska man bära sig åt för att komma igång med något man inte är sugen på!?

När stormen nalkas...

..
För en gångs skull hoppas jag att havsbrisen inte håller emot molnen. För det mullrar så man tror de håller på med industriarbete bakom hörnet. Härligt härligt!
Har inte fått vara med om ett enda åskoväder i år. Inte ens en liten mysig storm. Så jag tycker att det är på tiden. Finns inget mysigare än att sitta ute i värmen och titta på regnet som faller hårt och blixtrarna som lyser upp himlen! 
Vi får se! Just nu får jag nöja mig med att titta på de höga molnväggen som brer ut sig över inlandsskogen. Och njuta av de smällar som lyckas sprida sitt ljud ända in i vårt öppna vardagsrumsfönster! :)
..
..
hoppas hoppas...

Familjetider

Jag tror att i år är det nåt speciellt på g. Eller ett år för familjebildande.
Ser mammor med nyfödda barn överallt. Tror aldrig jag sett så många. Ca 50 procent av alla som handlar på mitt jobb har antingen en liten kula eller en barnvagn. Men det är ju galet!
Sen ska jag på bröllop i höst. Jag har varit på 3 bröllop i år. (plus att jag själv gifte mig statligt!) Och jag vet fler som gift sig. 
..
..
Beror detta på att jag är vuxen nu och liksom märker av vuxenvärlden? Att barn som föds är mer i mina kretsar än förut. Eller, Är det på riktigt babyboomår. Är det för att 90,91,92 var år med massa barn och att alla dessa barn nu skaffar barn och gifter sig? haha.. (i alla fall var det så på min skola. många barn i klasserna med årskull 90,91 och 92!)
Eller så är det för att det föds mer barn här uppe runt Umeå än i norra skaraborg? Folk är deprimerade där av att ha högsta arbetslösheten och kommer sig inte till ro att göra barn? Stressar efter jobb med arbetsförmedlingen i hasorna. Ja då kanske det inte känns rätt. Man är fattig och vill inte sätta ett stackars barn till världen. In i den tragiska fattigdomen! Kan ju vara så också! Här uppe är det glada arbetsamma människor som gör vad som helst för att få lite ledigt, föräldraledigt. För att få ett litet kärleksbarn att använda sina rikedomar på... 
Det är ju förstås också en teori!
..
..
Tycker hur som helst det är kul att vara på 3 bröllop på ett år. Det är rekord för mig. 

När inget annat hjälper finns Bamse alltid där och ljuder en till söms...

Plötsligt blev det jättenatt.
Har hinnit att leka med blommor, pratat lite kort med en av mina svägerskor och sett film med Orhan. Mys på hög nivå. Och eftersom jag tydligen inte jobbar i morgon njuter jag av att vara ledig. Veta att jag inte behöver vakna upp särskilt tidigt i morgon.
Bra det. Klockan är ju tydligen över ett. Då lär inte jag sova förrän vid tre i alla fall! 
..
Nu ska jag som vanligt leta på youtube efter någon form av ljudsaga att lyssna till. Antar att det blir nåt Bamseavsnitt. Eftersom jag aldrig hittar någon ljudsaga... (har redan lyssnat på alla tintin och har inte ork att lyssna på Harry Potter och inte alls lust att lyssna på Zlatan!) Men bamse duger fint. För kära Rune pratar ju genom hela filmen så man behöver ju inte se bilderna. Det är bara ibland som det spelas musik i all evighet. Då Bamse dyker eller Lille Skutt springer jättefort. Men det är just i de långa musikslingorna man hinner somna. haha...
(Kanske måste tilläggas att då och då tjuter något jättehögt eftersom ljudefekterna i bamse är unika! Kan ibland göra så man vaknar till.)
..
God natt ni som läser...

Sura människor

Full rulle hela dagen. Jag är trött. I ögom. huvud och nacke! 
Vet inte riktigt vad jag känner för just nu. Vila? Sova?
Orhan har i alla fall fått den dator han införskaffat åt sin bror. Så fort vi kom hem cyklade han iväg för att hämta den. Så han lär väl roa sig med den ikväll. Ingen kontakt där! 
Tror jag får dricka en kopp kaffe eller te och njuta efter något riktigt lättsmält. Barnprogram.. Eller annat onödigt. Tror inte det finns nåt bättre när man trött. Ids aldrig titta på film då. Inget kul att göra själv. Inte alls. 
Men enkelt. Tecknat, strunt.. Det kan man titta på med lätthet.
..
..
Vi shoppade inte mycket mat denna gång. Vi har för vana att alltid överdriva. Särskilt köttinöpen. Vi äter tydligen mindre kött än vi tror. För vi får alltid kvar. Denna gång köpte vi endast en fisk och en mortadella till Orhan som han kan ha på sin frukostmacka! 
Vi vill inte transportera sånt liksom. Sånt som ska frysas. För denna gång lär det väl inte vara 15 minus! Och vem vet om vi spenderar 11 timmar på Arlanda igen! haha...
.
..
Mitt pass blev nästintill värre än sist. Såg lika sliten ut! haha. Plus att min namnteckning blev skit. Men jag orkade inte alls bry mig då hon som skötte det verkade vara otroligt utråkad av sitt jobb. Jag ville bara väck. Föresten spelar det väl ingen större roll hur passet ser ut! Ska ju inte ge det till mamma och pappa som julklapp precis!
Även i bussen till Umeå fick vi hjälp av den mest missnöjda busschauffören i världen. Vad jag än gorde grymtade han att jag gjorde fel! Lyckopiller!
Måste varit de missnöjdas arbetarnas dag idag! Inget jag missunnar dem. De har det säkert inte lätt!

Pass

Ska snart fixa i ordning mig. Tycker  sånt är kul och idag ska jag lägga ner krut. Ska ju ta passfoto också och jag tänker inte se lika körd ut som sist då jag hade min våldsamma sminkning och tvättade bort de svarta strecken jag hade runt ögat nonchalant på polisens toalett. Plus att jag hade världens sidlugg jag helt enkelt bara slängde åt sidan. Ser ut som jag har fett hår och är allmänt trött på livet.
Inte den här gången!
..
Mina första och enda stämplar. Serbien och Kosovo.. Självklart en till längst bak i boken då jag lämnade Kosovo också! Var oerhört stolt över dem. För det är ju faktiskt kul att se vars man varit. Men icke. Alla andra länder strutnar helt i det!

Herrgårn

Jag, Orhan och Tamar var nyligen ute på en prommis i det sköna sommarvädret. (hör och häpna) vi hoppade studsmatta som vanligt och Tamar låg bredvid och tittade på. också väldigt vanligt.
På vägen tillbaka stannade vi till vid museet i Dalkarlså. Det var öppet så vi traskade in. När Tamar stod utanför och kikade i springan tog jag upp henne också. Så hon också fick titta på de handmålade väggarna och de gamla detaljer och böcker. Kunde kanske vara kul. Brukar tycka om lite historia. Men vi kikade bara igenom snabbt...
Sen fort hem!
..
Nu ska jag göra kaffe till oss båda. Vi ska äta ballerina som vi spontant inhandlat och se på en film! :) Blir mys det. var länge sen vi hade riktig filmkväll. 
I morgon arbetar jag ju inte så. Däremot ska vi till Umeå. Fixa pass och handla mat så vi kan leva en månad till här. Den sista månaden!
 

När inget blir bättre.

Inte mycket mera jobb nu...
Inte alls. Kändes lite tungt när jag hörde det. Trots att jag visste det. För jag ser jur hur det går. Vilket håll det gått åt. Men jag hade bara räknat med en viss minskning. Plötsligt kändes det som mer än hälften mindre.... Nu har jag som burit in det mesta av växterna i ett växthus och plötsligt behövdes jag inte mer.
Jag, och Orhan såklart, hade hoppats vi skulle kunna spara lite pengar nu framöver när Orhan får ersättning och hyran blir lägre. Men... lyckas jag bara jobba en vecka på en månad, eller så blir det ju inte mycket att hurra över!
Inte det sparkapital vi hoppats på! 
..
..
Usch.. dels är pengar viktigt. För viktigt... Men också känslan av att känna mig lite onödig.
Hoppas inom mig att det bara var överdrift. Att jag inte ska behöva oroa mig. Att det inte alls kommer minska mer än jag redan tänkt! För jag hade räknat med ganska lite. Alldeles lagom med timmar! Hoppas hoppas... Jag behöver bara 3 dagar till! (för att nå mitt minimum-mått för denna månad) 14 dagar kvar. Tycker jag borde kunna, hoppas i alla fall, önskar väldigt mycket. Att bara tre små dagar med arbete skulle dyka upp!
..
När jag blir stor ska jag sluta fjanta mig!
 

Kär

Jag har nog världens sötaste man.
Kom hem från jobbet. Fick go-middag! ;) Kände skarpt att vad jag behövde var att få lägga mig ner i soffan. Dricka en kopp kaffe. Suga på nåt sött och se på nåt löjligt. Kanske nån Tintin film! ;) 
Vad händer. Plötsligt inser jag! vi har ingen mjölk! Kaffet är färdigbryggt. Jag har den rätta känslan, till och med iklädd pyamasen. Helt redo för att slappa, men utan mjölk är ju kaffet... tråkigt.
Ni förstår dilemmat!
Det är då min hjälteman utbrister. "Jag kan cykla och handla mjölk åt dig!"
..
..
Kände det idag när jag som vanligt stod och tvätta händerna. Vilken fin liten familj vi är. Vad jag är glad att få vara gift med Orhan! Just Orhan av alla snubbar. Snygg, söt, irriterande och aggresiv, trött, hurtig, snäll, kramgo, omtänksam, duktig... Ja han är allt! Bäst!
.
 Både när jag vill pussa på honom eller slå honom i huvudet! Även om nyförälskelsen dalar och man jämt måste diskutera huhållsysslor! Så är det ändå väldigt självklart. Jag älskar Orhan!

Blommor som luktar armsvett

Mina fingrar är svarta. Alltid svarta...
Idag slängde vi. Vi slängde hur mycket som helst. 50 procent av vissa sorter. För de börjar ju se fula ut och nu ska vi till att få in allt i ett växthus. Från fyra till ett. Folk köper hur som helst inte  en ful planta. (även om det bara är att klippa ner och ställa i en stor kruka så får man en dubbelt så fin!) 
..
..
Slängde amplar med surfiner. Usch.. Ni kanske känner till dem mer som Petunior. Typ samma... Lika tråkiga och lika klibbiga. Typisk kommunblomma som sprider sin armsvettsdoft längs med gator och torg i de lite större samhällena!
 Hela blomman är som en enda sirap och ni kan ju gissa hur kladdig man är efter att ha kramats med en meterstor ampel! Inte kul! INTE KUL!
Knävecken klibbade ihop. Armarna fastnade på tröjan. Fingrarna drog åt sig varenda liten jordsmula som fanns att få och mina byxor var gula av jag vet inte vad!
Efter att ha tvättat händer 10 gånger och duschat så är de faktiskt ganska rena. Mina naglar/händer är aldrig särskilt rena... Jag brukar ha nästan rena fina naglar på söndagen. Men sen startar det igen...
Sånt är livet....

Bu eller bä!

Det slog mig igår. När vi köpte glass på gästgifveriet i Ratan, som våran granne äger, Hur trevliga grannar vi har. Hur lätt det är att småprata med dem.  
Jag slår vad om att vars jag och Orhan än slår rot så smånigom kommer vi aldrig få lika bra grannar. Ja hamnar vi i ett hyreshus i någon stad. Då lär man väl inte ens känna personerna som bor mitt emot. 
..
Nej jag gillar egentligen det här stället. Massa fördelar och massa nackdelar. Känns som om jag det senast klagat så mycket. haha Orhan påstod att jag bara talade gott om västergötland och tryckte ner västerbotten! 
Kanske!
..
..
- Folket här är trevligare och mer framåt. Mycket enklare att spontant börja småprata här. MEN. Jag och Orhan har inte fått mer vänner för de. Vi har inte en endaste kamrat att spela fotboll med eller fia med knuff.
- Naturen här är så mycket vackrare. Älska lövskog. Men egentligen spelar det ingen större roll i längden. Duger för semestervisit. Inte för att gå och njuta varje dag!
- Vi bor nära havet. Blåsigt.... kallt vatten. Fullt med sommarstugor och jönsiga turister. Näe.. havet är sämre än man kan tro!
- Utanför. Vi bor alldeles för utanför. Tycker om att bo så här. Det är mysigt och vackert! Men Umeå är närmsta stad och det är inte särskilt nära. Blir såna höga kostnade för att hitta på saker, uträtta ärenden. Osv.  (Robertsfors är ju inte precis ett fantastiskt samhälle!)
..
..
- Priser. Priser för resor är billiga här. Mycket bra. För 49 kr kan jag åka till Umeå utan rabattkort. Det var vad jag fick betala för att åka till Mariestad typ. Dock fick man bra mycket mer rabatt där nere på sitt rabattkort. Vad tar de bort här? 2 kr?
Matpriser... Jag vet inte om det är sant. Men visst borde transporten bli längre hit för grönsaker osv. En del saker verkar aldrig bli billiga här. Sen saknas ju Netto! XD
- Vädret. Även om alla säger att det är ovanligt kallt i år. Och att jag varit här tidigare och varit med om mer värme än det här. Så tycker jag folk är väldigt lugna med det?! Hör inte många som säger. Ja förra året hade jag ju blivit brun som en pepparkaka vid den här tiden. Eller... Man kan ju aldrig bada. Det enda folk klagar på är att sommarplanten inte växt så fort! Eller att man kunnat plantera ut!
Tycker det är märkligt. Om folk här är vana vid i alla fall 25... så borde de ju gråta lite. Men folk bara yttrar. Ja de har ju de inte bättre där nere heller! Ni som är här uppifrån. Kan ni förklara för mig. Tycker ni inte det är trist vädet?

..
..
Ska inte sitta och rabbla upp mer. Dels för att jag måste till jobbet nu! haha... 
Ser faktiskt fram emot att flytta och se var vi så småninom hamnar. Dock tror jag inte det blir bättre. Det blir aldrig bättre på ett nytt ställe. Det tar sån tid att komma in. Känna sig bofast. Särskilt om man inte känner någon. Just nu är jag nästan inne på att det vore bättre att bo nära där jag växt upp och där Orhan kommit in i Sverige. 
Det blir aldrig bättre än så!

Redo för att göra nytta!

Vaknade ovanligt piggt i morse. Med tanke på hur svårt jag hade att somna. Och med tanke på att jag nu för tiden nästan aldrig känner mig inspirerad till att gå till jobbet. Men idag kändes det bra. Kanske äntligen är slut på den här trista halvdeprimerade tiden som varit!
Igår kanske var slutet då det flög varm smält ost rätt i ögat på mig. Vilket fick mig att lipa som en unge. Ja men kanske var det just det som behövdes. Att få gråta lite hos stora starka Orhan för att jag fått lite ost i ögat.
Det är helande det!
..
..
Solen skiner så jag har dragit på mig friskuskläderna. Ser ut som en tönt. Lär blir oerhört varmt. Jag ska bära kryddor i alla fall. Det betyder att jag slipper vara i det varmaste växthusen och får gå ut emellanåt när jag bär dem.
Det blir bra. Hoppas det finns massor att göra så dagen går fort. Idag måste bli en heldag! :)
 

Storsand

Som om gårdagens prommis inte var nog med motion. Idag cyklade vi ner till Ratan och badade i storsand. Alltså typ 30 km på två dagar!  
Stor och stor. Världens minsta lilla sandplätt vid världens minsta lilla gräsmatta som de har mage att kalla campingplats.
Fullt med sten överallt, alger och döda fiskar! myyys!!!
..
Men doppade mig gjorde jag och det var första doppet för i år. Troligen sista också. vi bor alldeles för långt från badplatser som är så värdelösa att jag inte ens tänkt på dem om jag bott i Slätte där det finns mängder med fina badplatser att välja på. 
..
På vägen hem var jag så trött och sur att jag nog mest bara vara irriterande och tråkig för Orhan. Men hem kom vi. Som vanligt. Hur långt det än känns och må vara så hamnar man ju till slut här hemma. En varm dusch och nu sitter jag och längtar efter kebabpizza. Och självklart menar jag inte då från någon sugig pizzeria här i Västerbotten. Nej nej.. självklart från amanda i Töreboda. det enda stället där de vet hur man ska göra en kebabpizza.
Men det blir till att bara längta.
Just nu får jag nöja mig med vatten och torrt bröd!
..
(Det kommer bilder från badplatsen en annan dag när jag full med energi!)

En fin dag

Av alla dumma saker man kan hitta på. Jag och Orhan avsutade dagen med en prommis. En alldeles för lång en. Vi skulle se om vi hittade vägen ner till långvikssand. Badplatsen som är så populär här. Men det var längre bort än vi trodde. Det känns inte så långt när man åker bil!
Vi promenerade och promenerade. Sprang runt på stranden och doppade fötterna. (iskallt) Vi klappade två helsköna hästar.
 
.
På vägen hem var vi båda så trötta så vi inte visste vars vi skulle ta vägen. När vi kom fram till Bygdeå stannade vi vid kyrkan och vilade lite i gräset. Kunde nog ha somnat där om jag tillät mig. 
Men vi kämpade vidare och ligger nu äntligen mellan mjuka lakan och vilar våra smärtfulla kroppar. 
Troligen var den promenaden nyttig med tanke på vilken festmåltid vi åt idag. Vi festade till det lite och gjorde oss lite småfina också. Bara för att. När man är hemma med varandra hela tiden får man ju som vana att jämt se schaskig ut. Inte bra! Så idag var findag vid middagsbordet! ;) Tog till och med på mig det lilla pärlhalsbandet som jag köpte för säkert 10 år sen och aldrig använt! XD
..
 
Det där gröna slemmet är harsyra. Som ni ser antar harsyra en osmickrande färg vid värme.
Men annars kanske det förhöjde smaken på min som vanligt misslyckade kladdkaka. Svampkakan som jag kallar den! ;)

Hårhistoria

osså råkade jag se en bild och igen känner jag mig lite deprimerad.
..
..
Tror det är en återkommande bild. På mig. 2009! 
Innan jag färgade håret och det blev förstört så jag fick klippa av det. Typ Axellångt. 2010
Det växte sakta ut. Och sommaren 2011 var det längre än axellång. Men fortfarande inte som förr.
Som jag sedan blekte för att få fram min riktiga färg igen. Jag blekte sönder det så det bara rasade hår vars jag gick. Så jag fick klippa en kort page vintern 2011.
Nu.. sommaren 2012 är det så jag kan kittla mig i nacken med det. För att bli som på bilden saknas ca 2 dm...
Mellan 2010 och 2011 var det enda som hände att min uppklippning försvann. Och att håret kanske blev några centimeter längre.
Alltså borde jag ha mitt ljuvliga hår som på bilden år 2015.
3 år.. det är ju inget. Då är ju jag bara 24! XD 
..
..
Mitt hår våren 2010, sommaren 2010, sommaren 2011, hösten 2011, vintern 2011, sommaren 2012!
Hår växer långsamt. alldeles för långsamt!

Spendera en natt på en flygplats

Till hösten ska jag och Orhan till Tyskland. Hälsa på familjen! ;)
Ser fram emot att få resa igen och jag vet inte om jag är knäpp men jag ser fram emot att spendera en natt på Arlanda också! Som ett äventyr.
Eftersom vi bor en bit ifrån och ville spara pengar kommer vi vara på Arlanda runt nio på kvällen. Flyget går ca 9 timmar senare. 
Jag vet med all säkerhet att vi kommer vara trötta, irriterade, frusna osv. Men jag kan inte låta bli att tycka det blir lite spännande. Ligga och sova på golv eller förhoppningsvis en soffa/bänk! XD Titta på film eller läsa nåt.
..
..
Tror det hör till att man ska sitta lite på flygplatsen och bli uttråkad. Förutom just att man måste checka in i så god tid. Men det är också lätt att hamna där i för god tid. Eller aldrig ta sig därifrån...
I Kosovo var mitt flygplan en dryg timme försenat, plus att flygplatsen var så lite att det tog 2 minuter att checka in. I Rom kom jag och Orhan dit 4 på morgonen när planet gick vid åtta. I Barcelona väntade vi på syrran både på ditresan och hemresan. Timmar... I serbien släppte tullen knappt in oss och sedan tog det en halv evighet för oss att skaffa serbiska kontantkort och fatta hur vi skulle ta oss vidare.
Det enda stället där jag inte väntat är i wien där jag fick springa eftersom jag bara hade 7 minuter att byta plan på.
Hm.. känner mig så berest när jag skriver detta. 

Städdag

Idag är det städdag i vårt hus. Så trist. Jag vet att det bara gäller att komma igång. För när man väl håller på är det ok.
Jag har världens största disk.. Den känns tung. För annars dammtorkar jag och städar toaletten utan problem. Det går snabbt och är nästan kul. haha
..
Bilden har inget med något att göra...
..
Vaknade före nio idag eftersom Orhan började lyssna på Fabri Fibra! Tss tss. Man kan inte sova när någon rappar på Italienska! Men jag tycker det är ett skönt uppvaknande. Att vakna pga att det händer saker. (På lagom hög ljudnivå!) Man kan inte bli irriterad på någon.
..
Nu sitter jag efter en bra frukost och samlar energi i soffan för att snart komma igång med städandet. Med lite musik antar jag att det ska gå smärtfritt!

Mamma-inlägg igen

Det där med barn. (hur många såna här inlägg har jag skrivit?)
Det kommer mer och mer upp på tråden. (beror kanske på min syster!) För mig och Orhan alltså. Och jag tror faktiskt jag har gillat tanken mer än vad jag gjorde för ett år sen!
Jag och Orhan pratar ofta om våran lilla blonda romaniflicka som dansar romanidans! XD Ja det vore för festligt! hahah...
Vi funderar på namn vi gillar och vi diskuterar hur vi blivit uppfostrade och skulle uppfostra. (Det finns många skillnader när man kommer från olika familjer OCH kulturer... )
..
En sak är vi överens om. Vi vill inte ha ett barn nu! Vi vill ju i alla fall hinna resa till Palermo! hehe...
För hur roligt det än kan vara att göra ett. Så måste jag sedan gå och vara rädd i ett år för att jag sedan ska behöva skita ut det under de mest våldsamma plågor.
Och sedan kan man glädja sig åt det där barnet i nån månad eller så. Fundera om det har pappas näsa Varför barnet fick såna tjocka händer och om det kanske ärvdes morfars humor. Men det tar inte slut där. Nej man måste glädja sig efter det också! I flera år. En hel evighet ska man försöka vara glad!
Och sedan kommer det där barnet bli som mig! Göra samma saker som jag! Och bara tanken att jag ska vara en hård mamma som säger. Nej nej... det är ju för pinsamt. Jag blir nästan lite äcklad och irriterad av bara tanken! haha..  Vilken hycklare jag lär bli.
..
..
Men kanske jag blir en mor!  Haha i alla fall så tänker jag ju tanken! Men så länge får jag glädja mig åt Orhans systerbarn och mitt systerbarn som jag tycker borde komma... typ i morgon! ;) Att vara moster åt coola ungar är lagom bra!

Tamaruska!

Spelar ingen roll om det är för att Tamar är hungrig som om hon är på mig och ger mig så mycket kärlek. För det är till mig hon ger det. 
Inte hoppar hon upp på morgonen och lägger sig bredvid Orhan. Aldrig.
Aldrig sätter hon sig och råglor på Orhan på morgonen. Biter på saker bredvid han. Gör allt för att få han att vakna.
 
..
..
visst älskar hon hans massage. Hon känner sig trygg med honom. Men ändå. Om det nu bara vore för maten. Då finns det ju ingen som helst anledning att vara världens sötaste katt till just mig!
..
Tamar är ett riktigt lyckopiller. Fattar inte vad glad man kan bli av ett litet djur. Som troligen aldrig har samma behov av mig. I morse hoppade hon upp och la sig bredvid mig. Precis när jag var påväg upp. Jag menar. Hur ska jag kunna gå upp då när världens sötaste lilla svarting lägger sig bredvid en och gör allt för att vara gullig!! ;)
När jag kom hem från jobbet sprang hon med all sin kraft från fönstret där hon satt, till mig. När jag lyfte upp henne försökte hon rulla runt. Se gullig ut. Ligga på rygg i mina armar som en annan bebis. Lägga huvudet mot armen.
Ja egentligen krävs det inte mer efter en dag på jobbet och en trist cykeltur hem. Efter det är jag glad igen! :)

Det bortglömda godiset!

Trött...
Ställer man in sig på att jobba halvdag. Ja då går dagen jättesnabbt. Men samtidigt känner man sig inte alls inspirerad att starta några projekt!
Städade. Och verkade aldrig komma hem. Det tycktes alltid finnas att göra. Trots att det kändes som det inte alls fanns att göra. Tills chefen äntligen frågade om jag kanske ville hem. "Tja.." sa jag. (vill ju inte verka som jag längtar hem haha)
Men utan lunch, arbete till tre. Ja det blev ju inte en all för kort dag!
..
Skulle nästan kunna somna. Men då lär jag inte somna inatt...
Orhan sover i alla fall nu. Men det kanske är bra... Så han har kraft att köpa godis till mig. Haha.. eftersom han fick skjuts till arbetsförmedlingen och sparade de slantarna så köpte han godis till mig istället. Bara för att sedan glömma det på arbetsförmedlingen!
Men nu när jag fått höra att han faktiskt hade köpt godis till mig så vill jag ha det. Man kan inte berätta om överaskningar och sen inte ge dem!
 

Sent uppvaknande

Idag försov jag mig med "vilje". 
Eftersom vi nu för tiden inte öppnad förrän tio känns det inte som samma panik att komma dit före kunden. Även om det är skönt. 2 timmar i ensamhet. (brukar inte vara mycket arbetare där då heller!) Nu för tiden kommer det så lite kunder också så man har tid att göra sitt. (att det kommer kunder i vägen alltså när man ska bära runt på saker)
Jag kommer nog inte dit så sent. Nu är klockan så pass att jag vanligtvis måste åka. Så jag kommr nog bara iväg 10 minuter försent. Ingen fara det inte.
..
..
Längtar redan hemma, men jag känner mig inte lika trött och oinspirerad som igår. Tror inte jag kommer jobba heldag idag. Och det känns skönt. Att veta att när det inte finns med att göra. Så kan jag gå. Ska städa det jag inte hann igår och det gör mig inget om jag kommer hem efter lunch eller så! 
Ska bli skönt med helg!
Jätteskönt. och jag hoppas verkligen jag inte är lika trött och seg som jag var förra helgen. Jag vill göra massa nu. Massa kul! 
Till exempel måste jag ju diska! haha
Nej... nu ska jag ge mig. Mot det glada jobbet!

Kreativ

..
..
..
Jag känner mig full av inspiration!
Och jag vill skriva om det. Jag vill skriva om något jätteintressant! Men det finns inget jätteintressant att skriva om. 
Jag vill sminka mig, göra galna frisyrer. Jag vill planera, påbörja, göra! Göra film, skapa med blommor, måla! Jag vill umgås, skratta, göra något äventyrligt! Och jag vill visa. Jag vill fotografera. Berätta. Men jag kan inte. Här sitter jag i en filt i pyamas. Funderar på om jag ska göra en macka och en kopp te innan jag ser film med Orhan!
Det blir inte roligare än så..
..
..
När målade jag senast? När gjorde jag senast ett spontant arrangemang av vad skogen har att erbjuda? När sminkade jag mig senast? När gjorde jag senast en musikvideo? När fotade jag senast något? När hade jag senast tillfälle att göra mig fin? När fick jag senast skriva en historia?
..
Har skrivit och skrivit i hopp om att få fram något roligt. Något att dela med mig om. Men jag får inte ihop nåt! Det blir bara trams! slutar bara med delete! 
..
..
Det är inte lätt att vara kreativ. Och aldrig ha tid, chans, ork eller lust att göra nåt. Jag förgås...
 
 

Liljor i skogen!

Älskar alla blommor som finns här. Hela Bygdeå är som en trädgård. Kan inte tycka att det fanns mer blommor i södra sverige. (Skaraborg) Kanske mer sorter? Men här är de stora och vackra i midnatssolen!
Kan varje vecka njuta av nåt nytt på vägen till jobbet. Nu doftar inte liljekonvaljerna. Ja de har kanske helt blommat över. Finns inga stora fält av hundkex. Inga häggar fyllda med blom.
Men nu. Nu är det liljor överallt!
..
Från datarums-fönstret!
..
Vet inte om det är  för att Bygdeå är en gammal by? För att jorden är bra här. Men runt omkring alla gårdar i skogen är det fullt (Ska inte ge er för våldsamt bild men.. så man reagerar i alla fall) med liljor. Oranga liljor. Såna där vanliga som sprider sig med lökar runt just gamla hus.
Älskar dem. Skulle kunna plocka en bukett. Men det känns som att förstöra. De lyser ju upp så fint i gräset i skogen!
Vid den långa nerförsbacken vid kyrkan är hela backen full med krolliljor!
Nu kanske Slätte inte är det exemplariska stället att jämföra med. Men så här mycket blommor fanns det då inte där! 
Sen börjar ju rallarosen gå i blom nu. Den gillar jag skarpt!
..
Måste ut o ta bilder. Nya bilder varje vecka. För varje vecka är det nåt nytt!

Ensam på morgonen

Orhan går runt och sjunger på italienska med hörlurarna i öronen. Lite svårt för mig att höra någon melodi! haha.. Men lustigt är det! ;)
..
Själv slappar jag efter en heldag på jobbet. Kändes lite löjligt på morgonen. Chefen är på semester och vi har ändrade öppetider. Alltså var ingen där när jag kom. Det var låst. Stod ett tag och funderade, Varför frågade jag inte om vilken tid de kom. Varför tog jag för givet att jag skulle kunna komma in på morgonen?
Men allt löste sig. Kom in en annan väg och kunde jobba 2 timmar innan alla andra kom! :P
Dagen gick snabbt då vi packade inför en mässa i morgon. Det fanns alltså massa att göra plus att jag hade sällskap stor del av dagen. Då blir allt roligare! :)
Och i och med detta hann jag ju inte med mina vanliga uppgitfter. alltså ska jag nog kunna hitta på något i morgon med. 

En liten irritation!

Asch! Kan inte släppa det här. Den där värdelösa robertsfors-turen idag kostade mig och Orhan mat för en vecka. En kul tripp till restaurang kanske. Jag hade för allt i världen kunnat flyga till Berlin för de pengarna!
Men Jag ska inte vara bitter..
..
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Men jag känner för att göra inget alls. Fick förfrågan om att följa med på konsert ikväll i Umeå. Men jag tror nu jag skippar. Känner mig trött. Oerhört trött.. Och i morgon ska jag arbeta! 
 

Landstinget vill inte snitta i vackra bröst!

Trodde jag åkte till Robertsfors för att få bort min knööl. Tji fick jag!
Tydligen var den alldeles för svåropererad för henne. Sjukhus i landstinget gör inte skönhetsoperationer på vackra flickor med vackra bröst. För om du ska ha en fin uringad tröja så förstörs det av ett fult ärr.
Jag började undra varför jag skulle operera mig? Trodde de att jag kände mig ful med denna klump? att jag efter 5 år inte stod ut längre? att jag ville ha lite plastikkirurgi!
Jag kom ju för allt i världen dit för att de sa att man måste ta ut den!
..
Hon upprepade flera gånger att det INTE var cancer. För då hade de opererat ut den. och det var inte infekterat. Men det var bra att ta ut den innan den blev infekterad!
Men att landstinget inte gör det... Jaja..
..
..
Som att slänga bort pengar på brasan! Först en sjuksyster som ger mig tid för operation. Sedan en doktor som kostar dubbelt så mycket tar pengar för att säga att hon inte kan operera bort den för att jag kommer se ful ut! Och ger mig samma värdelösa information som innan!
..
Jag fick nummer till några privata hudläkare. Men hemska saker. Då får det vara. Då kan jag lika gärna vänta tills det är infekterat så de gör de. Antar att privata läkare är dyrare?
Då har jag redan fått ett ärr pga infektionen. Då kan de inte skylla på att jag förstör mina perfekta bröst!
Ingen kommer ju se ärret. Hur uringat tror folk jag har?
..
Värdelös dag...

När nåt kallar...

Så går även denna dag mot sitt slut och i morgon blir det tidigt uppstigande igen eftersom jag ska till vårdcentralen. Suck! Vill inte...
Vilken semester. Men förhoppningsvis kommer vi hem lite tidigare än sist vi var i Robertsfors. Så dagen kan vara till nöje också. Sen arbete... troligen!
..
..
Jag är hungrig nu. Är otroligt sugen på nåt fluffigt vitt bröd med seg kant. Kanske med en salamibit på. Det vore ljudligt. Kanske en avokadobit, skinka och ost på en hårdbrömacka.
Jag får väl rota i skåpen och se vad fantasin kan bringa. 
..
..
Livet kilar på. Har en sån där känsla av att jag skulle vilja gråta lite. Men om jag inte ser på en sorglig film eller retar upp Orhan så pass så han säger nåt fult till mig. Ja då lär jag väl fortsätta i detta ganska trista humör. Sånt där onödigt humör. Uttråkad, onödig, tom och och stressad.
Men kanske är det då dags! Dags att återuppta den mysiga tradition jag höll i när Orhan var borta från mig. Att varje natt gå en prommis. Prata med Gud. Kika in hos grannarna och titta på djur som är uppe på natten...
Det är nästan bättre än att gråta...
..
Bilderna: saknar trädgårn i söder. På tal om ingenting...

Romani

Den här låten förföljer mig... Hela tiden går jag och hojtar. Me sim romano sjavo. 
Betyder väl typ "jag är en romanipojke!" Det är inte på min kära makes romani utan på svensk romani skulle jag gissa. (Då sångarna pratade svenska!) haha men näääästan samma.  Och den är så enkel så jag nästan kan lära mig. (sen är hälften på engelska! haha)
..
 

God morgon Tyskland!

Hektisk morgon då jag fick läskigt mail från Airberlin att de inte fått nå pengar från mig. Så vi har spenderat morgonen med att snacka med hurtiga tyskar. :P Och deras tyska engelska! haha Men allt gick väl. Till slut fattade jag mitt nöt vad jag gjort fel!
..
..
Idag öser regnet ner så det blir ingen utflykt. Vilket vi var sugna på igår men inte orkade och tänkte vi kunde ta idag. Aldrig får man vara riktigt glad. Men vi kan säkert fylla dagen med andra nöjen. Jag målade ju till exempel inget igår vilket jag tänkte. Pratade med mamma istället! Och bokade biljetter.
Nu är det sannerligen dags för frukost. Kan inte hänga här i sängen hela dagen!

Kniven mot bröstkorgen!

"Idag är en festlig dag. För vi spenderar den i Robertsfors. Glada Robertsfors." Satt jag och Orhan och sjöng utanför Konsum. För vi spenderade näst intill hela dagen i Robertsfors.
..
..
Vi åkte dit tidigt för att hinna ta ut mitt körkort och kanske fixa vårat ärende på swedbank innan jag skulle till vårdcentralen. Tji fick vi. Körkortet skulle hämtas ut på "riktiga" posten som öppnade halv fyra. Och swedbank öppnade inte förrän tolv. Så det blev till att promenera. 
Varmt var det också. Nåt så fruktansvärt.
Vi gick runt i parken. Satt utanför Konsum. Och gjorde ärenden efter ärende allt eftersom de öppnade! :) 
Jag har då sett mer av robertsfors än jag gjort förut. 
..
..
Var inte så spännande på vårdcentralen. En fettklump. Normalt. Världens festligaste sjuksyster som skrattade förstående när jag berättade om lukten. "Ja man vill ju som nästan öppna ett fönster!" skrattade hon.
Så på Onsdag ska jag dit och skära bort den.
Jag är rädd... Jag vill inte skära i min kropp. Och jag får näst intill tvinga med min blodkänsliga man. Men jag SKA ha någon att hålla i handen när en läskig doktor sätter kniven mellan brösten på mig!
..
Nu känner jag för att måla lite... Dagen är ännu inte slut!

Sämre tider

Idag är en dålig dag. Jag kände redan på morgonen. USCH... finns inget att göra idag. Inget alls. Vill inte göra något. Vill bara att dagen ska ta slut.
Märkligt hur det kan bli ibland?
Slutade med att både jag och Orhan somnade framför en dokumentär. Sov tills nu och jag mår illa medan Orhan står och gör fantasifulla rätter i köket. Är orolig. Fantasi och illamående går inte ihop. Men... får hoppas det är gott.
..
Näe.. som sagt var. Idag är en dålig dag. Är för trött för att göra nåt alls. Och jag känner ingen lust att vara vaken. Men det är för varmt för att sova mer... Jag lär väl inte somna mer efter att ha sovit hela eftermiddagen! XD
suck...

Sång

Sitter och längtar efter att få sjunga och så slog det mig. Om vi flyttar till slätte kapell har jag ju värsta lokalen med ett piano! :D Glad! Där kan jag skrika hur högt jag vill. Värsta ackustiken och ett instrument. Ett instrument som man kan sjunga till! :)
Man får vara glad för det lilla! ;)
Jag gillar att sjunga. Även om jag inte är så duktig! :)
..
Jag vet att jag lagt ut den här förut. Men det är det enda jag sjungt in på sistone! haha ;)
Plus att det ju är en bra låt! 
Hmm. dags att göra en musikvideo igen kanske?

Smärta

Jag reagerar så fel. Så oproportionerligt. (stavade jag rätt?) Ibland så onödigt och ibland så knäppt!
.
Jag är en sån som blir helt vansinnig när jag slår mig. Alltså. Jag vill skrika högt. Säga ett par väl valda fula ord eller kanske slå tillbaka på det som slog mig.
Då pratar jag om såna här löjliga saker. Som att sparka i foten i en stol. Att slå huvudet i en hylla. Gärna ett par gånger efter varandra. Sticka en gaffel under nageln när man plockar i diskmaskinen. Osv. Jag ni förstår. Såna där onödiga, irriterande skador. som inte borde finnas.
På jobbet slår jag huvudet i rännorna som hänger ovanför borden ca 25 gånger per dag. Jag blir vansinnig. Men kan inte stå på jobbet och skrika. 
igår dock, kanske pga värmen, höll jag inte tillbaka ilskan utan slog till rännan med all min kraft. (det var ingen kund i växthuset just då) Så den fick vad den förtjänade.
..
..
Men sen finns det ju andra skador. Skador som egentligen gör mer ont. Mer farliga. Mer anledning att bli arg. Om Orhan slår mig. Så jag får ont. då blir inte jag arg. Då startas någon form av hämnd i mitt huvud. Jag skrattar och hämnas. Eller möjligen gråter och säger aj. haha XD
Eller om jag gör något korkat och skadar mig pga det. Då skrattar jag bara.
För några dagar sen när vi hoppade studsmatta skulle jag hoppa och sätta mig ner mellan Orhans ben. Så dumt! Men fick en sådan fart bakåt att jag slog i armbågen i Orhans knä. Det gjorde vansinnigt ont. Kändes som om jag fick en spricka eller nåt. Att nåt allvarligt gick sönder. Kunde inte böja armen. Hela överarmen var som bortdomnad.
Vad gör jag. Skriker jag? gråter jag?
Nej jag skrattar som en tok. 
Inte slår jag på Orhans knä med all min kraft och skriker SKIT!!
..
Varför reagerar jag mer för sånt som inte gör ont än för sånt som gör vansinnigt ont!?
 
Är föresten fortfarande jätteöm i på armbågen och kan inte anstränga den för mycket. Idag blev det blått också. Kanske var för Orhans kurerande massage. (tss tss) hehe...

Semester

Igår var jag så otroligt trött när jag kom hem. Sol och värme tar verkligen på krafterna. Och jag är en sån mes när det kommer till värme. Jag njuter inte alls av det. 
Det var skönt ute. Men inne i tälten var det hemskt. Jag var en av de få som tvingades jobba inne och fick hela tiden frågan om jag höll på att dö.
Ville bara hem på slutet. men jag kämpade på. Ville jobba en hel dag. Och jag gjorde allt för att få tiden att gå. Ja jag har inte plockat så många gula blad  och döda blommor på länge.
Men hur många projekt jag än kom på. Hur noga jag än tog hand om en blomma tycktes varje uppgift jag kom på inte ta längre en kvart. Frustrerande när man är trött. Halv tre, kvart i tre, tre, kvart över tre... Ja ni förstår. Tiden smög fram! Jag hann med många blomsorter! 
När dagen väl var slut fick jag beröm över hur bra jag jobbat och hur rent det blev.
Haha...
..
..
Men nu njuter jag. För har troligen inte jobb förrän på Torsdag och Fredag. Om ingen nu ringer mig. Det hoppas jag inte. jag njuter av att få vara fri nu. Att faktiskt VETA att jag inte kommer jobba i fem dagar. Det är ju som semester det... Skönt! :)

indisk måltid

Orhan tog ju dessa adorabla bilder från igår. Då jag slog till på stort och lagade "indiskt" och vi åt det ute i trädgården! :) Ni kan också se att jag VISST hade tubtopp! :)
..
Det finns egentligen en helt fantastisk dörr ut till trädgården. Men... när man som oss vill låtsas om att vi har en egen uteplats. Då använder vi "verandadörren!"
..
Friterade morotsklumpar och starka köttbullar i kryddig a la india sås! :) Och så självklart chapati och ris till det hela. Gott gotti gott gott! :) 
Orhan tyckte också om det. Även om bilden tycks säga nå annat! :P

Fina hösten

Ser fram emot hösten jättemycket nu! Ovanligt. Men denna sommar har ju varit helt sommarlovsbefriad. Jobb, inte ett endaste bad och alldeles för lite vänner.
..
..
I höst händer allt och ingenting. Jag är ledig. Eller i alla fall just nu. Kanske plopp jag hittar jobb. Men nu sitter jag och småhoppas på att inte hitta jobb. Jag vill vara ledig!!!
Vi ska hälsa på Orhans familj. Vi ska kanske få bil! :D Vi ska mycket troligt ha någon form av bröllopsfest! (Ä N T E L I G E N!) Jag ska göra brudbukett!;) (kul kul!) Vi ska på bröllop! hehe... ;) Vi ska.... leta nytt hem och jobb.
Vet inte om jag längtar efter att söka jobb och hem igen. Men med nya krafter kommer vi säkerligen hitta det ultimata. Det perfekta jobbet/jobben i Habo och den ultimata stugan i utkanten av stan. (Orhan har fått för sig att vi ska flytta till Habo nu!)

Utnyttja systemet...

sitter på en ytterst liten yta på soffan. Halva skinkan ombord kan man säga. Detta beror på att min ytterst adorabla make sover här. XD Skulle kunna flytta på mig. Men varken ids eller vill. Bra träning att sitta på halva rumpan!?
..
..
Jobbade nästan heldag idag. Tog slut på fart och ideer på vad jag kunde göra. Trots att jag enligt chefen och de andra anställda har så mycket att göra att jag knappt hinner. Jag vet dock inte bara vad. Tror det beror på att jag missar livsviktig information när jag inte är där. Haha... Men det var en kul dag. jag har klippt och städat kryddor hela dagen! :)
.
Har ju kommit underfund med att försäkringskassan ger mig pengar om jag inte jobbar heldag. tycker det är märkligt. Förr fick jag lära mig att jag skulle räkna ihop timmarna och ta fram antalet hela dagar jag jobbat. Nu när jag inte behöver det utan bara fyller i hur många timmar jag jobbar den dagen då jag inte jobbade heldag. Då orkar tydligen inte försäkringskassan räkna. Och jag får mer pengar. Så genom att bara jobba 7 timmar en dag. Får jag pengar som om jag jobbat 9. Fattar ni!?
Därför utnyttjar jag detta och njuter av att jobba 7 ibland! Utan dåligt samvete...
De är inte riktigt kloka på försäkringskassan!
..
..
Orhan har skadat tummen och kan inte diska. Alltså är det min disk... igen! Men det är väl ok. Orhan lagade supergod middag. Vet dock inte vars jag ska hitta kraften att orka diska?

Sommardagar man spenderar inne.

Ser ut som om det vore varmt ute. Yr.no säger att det ska vara 14 grader och jag tror dem. Solen är varm här så kanske det är 20 i solen. Men inte luften. Så kommer det ett litet löjligt moln så fryser man. Löjligt!
..
..
Vi var nästan på väg ut på en utflykt. Orhan ville bada och föreslog långsandsviken. grilla och bada. Men jag vill inte sitta på Bygdeås lilla hemliga badplats. För det är ju just dit alla går. Alla som bor här. För det är bara folk som bor här som vet att den finns. Den fina badplatsen. 
Jag gillar inte att bada med 20 andra pers. Om det så bara är en familj där så är ju dagen förstörd!
..
Jag föreslog sjön. men där finns ingen badplats för Orhan. Orhan föreslog Ratan men dit är så långt och vägen trögcyklad. Jag föreslog sandviken men kom på lika snabbt att det är en lika public plats. Till och med en camping. Ja det är ju dit alla som inte känner till de "hemliga" badplatsen åker!
Jag som inte alls är sugen på att bada eller åka nå långt föreslog helt enkelt skogen. Men Orhan påstod att det var myggigt. Vilket jag inte tror är sant nu när solen skiner! Och det blåser!
Det slutade med att vi tjurade lite och nu sitter vi istället vid varsin dator...
..
..
Jag röstar för en god middag ute i trädgården. på våran lilla baksida utanför sovrumsfönstret. Mot väggen där det inte blåser och ingen kan se oss... Det är våran trädgård det. Jag har till och med dragit på mig min tubtopp som jag ser alldeles för vulgär ut i. Så jag kan få lite färg på överdelen av kroppen! XD (alltså är jag inte naken på bilden.)

Varma dagar

Tog ingen lunch och arbetade till ett. Alldeles lagom dag. Om de kommer ofta alltså. Om jag jobbar en sån per vecka blir ju inga barn gjorda. Men sånt är livet.
Idag var en varm dag. Hemskt varm...
Jag stod i valet och kvalet hela morgonen. Shorts eller långbyxor. Jag visste, jag visste!!!, att det skulle bli 20 grader. Men också att det inte skulle vara nå mycke sol. Så till slut drog jag av mig shortsen och tog på mig långbrallorna. Bra tänkte jag när jag cyklade iväg i morgonkylan!
tss tss. FRU KORKSKALLE. 20 grader ute. Och det spelar tydligen ingen roll om det inte ska vara sol. När jag står  det varmaste växthuset. Då är det alltid sol. Säkerligen 45 grader när man kryper efter kanterna!!! (det varmaste växthuset är cirkelformat. Som en båge alltså. Så värmen tar bara laddas där inne!) Varenda gång jag reste mig svartnade det framför ögonen. För jag är en sån himla mes när det kommer till värme...
..
..
Får se om det blir nå arbete i morgon. Just nu ligger jag bara och njuter. Orhan lagade god lunch idag. Vi har sett film och nu känner jag mig som omladdad att faktiskt ta och hitta på något.
Göra en kopp kaffe kanske? haha XD det är kreativt...

Leva på kärleken...

Här sitter jag och är trött. Oerhört trött.... Känner nästan inte för att jobba. Men det är bara halv dag idag som gäller. Jag tror det blir lite arbete framöver nu. Kommer väl knappt komma upp i en halvtid ens. Men! Jag är inte orolig. Jag har redan jobbat in all hyra som kommer behövas. Så nu är det bara extra... ;) (det gör ju föresten inget om det är mycket)
..
Föresten är det aldrig så säkert med en halv dag. Har hänt ofta förut. Troligen bara  en halv dag. Men när jag tittar på mina arbetsdagar under juni ser jag inte en enda dag med bara 4 timmar... Icke sa nicke!
Så jag drar med mig min lilla lunch!
..
..
Jag och Orhan pratade om hösten igår. Jag känner inte alls längre någon press över att vi ska hitta jobb och hitta ett ställe att leva på. En fin lägenhet.... Planera en framtid...
Vi är unga. Det är ok att leva lite fattigt ett tag. Att kunna vara fria. Ta dagen som den kommer. Varför skulle sånt trams bara tillhöra singlar? Nej nej.. 
Det är bara bra om någon hittar jobb förstås. Så vi söker. Men om vi inte hittar kan vi ju vara fria att resa. Vi planerar bland annat en liten tripp till Orhans föräldrar...
Också fria att få ha lite semester tillsammans. Hitta på nåt...
Nu gäller det bara att ta alla kommentarer om att ni MÅSTE ha ett jobb med en nypa salt!
Det kommer, det kommer...

midsommarblomster...

Besök fick vi.
Jag ska göra brudbukett och dekorationer till deras bröllop framöver så vi satt och pratade om blommor. Jag och bruden i alla fall! :P Förutom att äta en god middag (Har inhandlat en sån där kött-termometer. Sån man mäter värmen med. Finner inte ordet? Så fick till alldeles ypperligt kött!) och allmänt umgås. Var mycket trevligt att träffas. Var länge sen jag träffade henne sist!
..
..
När vi vart ensamma tog jag och Orhan en prommis. Tempen visade ju faktiskt 25 grader. Jag trodde det bara var i solen men faktiskt. Luften var riktigt varm och skön idag. Riktig sommar! Stora glädje! 
vi promenerade runt Dalkarlså och passerade på vägen hem skolan och deras stora studsmatta. Vi tog chansen. Den kan ju inte bara stå där utan att någon hoppar liksom? 
Var länge sen jag hoppade. Var livrädd för att tappa balansen. Och man är ju inte lika liten som förr. Plötsligt tar man stor plats! Och vi ramlade ideligen på varandra! 
Efter att ha hoppat oss genomsvett promenerade vi hem över åkern. Nyfällt gräs. 
..
..
Så vackert ute nu. (Det är alltid vackert här) Nu kommer nästa sorts sommarblommor. Jag som nästan var orolig det skulle vara slut... Det börjar mörkna på kvällen och till och med Orhan var tvungen att kommentera att det faktsikt var lite romantiskt där i solnedgången. Midsommarblomstern som blandade sig med hundkäxen i vitt och blått. Och en liten puss!
Man blir glad när det är sommar... Måste ut och fota framöver...

Surkärring!

Har precis ätit lunch och ska nu spela sims. Väntar på Orhan som är och handlar.
Får se om vi får besök idag. Har fortfarande inte fått nå bekräftande sms men vi är ändå rätt redo! 
Det är min gamla kompis som nåt "mytiskt" sätt hamnat väldigt i närheten. Så det skadar inte att träffas. 
..
..
Har städat och diskat idag. Varit sur. Jag blir alltid sur när jag dammsugar. Som om det vore någon otroligt irriterande äckelunge som sög i sig dammet. Som jag måste lyssna på. Någon som äter på ett vidrigt sätt eller säger att jag gör fel hela tiden. "Du har fula byxor på dig!" "Du säger sju konstigt!" "Varför har du så stor näsa?" Ja ni förstår. Såna där typiska utalande från små flickor som har alldeles för fina kläder för sin ålder och tror de är vackra popstjärnor. Typiskt pappas lilla prinsessa eller mammas duktiga flicka!
Usch...
I alla fall... så känner jag när jag dammsuger..... Hålla en sån i handen i en timme...
..
men nu efter att ha ätit och strax intagit en kopp kaffe ska väl till och med jag var människa nog att kunna umgås på ett trevligt sätt! :)

Knölen

Igår tog jag och Orhan en tur till Umeå. Bara för att umgås på tu man hand. vi åt på restaurang såklart då mat är vår passion! :P
På restaurangens toa upptäckte jag något äckligt. Knölen mellan mina bröst var ingen broskknöl. Utan en himla grej! Full med vidrigheter. Som en himla finne! Och det är den som lutkar!
I FEM ÅR. Har jag gått runt med denna knöl och trott att mina bröst luktar illa för att det är för lite luft mellan dem eller nåt. Och så är det den skiten! Den lilla knölen!
Försökte tömma den. Men bara känslan av att det kom ut nåt illaluktande från mig gjorde mig så illamående så jag trodde jag skulle svimma!
Men snart bär det av till vårdcentralen. (nästa vecka. Dom murvlarna har semester och försökte lura bort mig till lövånger tss tss) Får se om de skär upp de och tömmer den. Eller om jag ska klara det själv. Vet inte vilket som känns bäst. Både och känns oerhört obehagligt. Men ska bli skönt att en gång för alltid bli av med mitt tredje bröst och den obehagliga doften av sur mjölk! 
..
Haha vilket otroligt ointressant och äckligt inlägg. Men det är ju i alla fall ingen cancerknöl! ;) (För er som någon gång undrat vad jag har där emellan!)

RSS 2.0