Skaparsugen

Jag på sm förra året!
..
Just nu är det yrkes-sm. Det som jag tävlade i för två år sen. Som florist!
Tänkte och ville tävla i år med. Men de drömmarna liksom dog. För det första hade jag ingen stans att öva. Hade inte jobbat eller pysslat med att göra arrangemang och binda buketter på jättelänge. Så jag antar min inspiration och fantasi hade varit sämre. Sen alla kostnader!!! Avgiften+boende för tre dagar+mat+resa ner till Malmö! Nej nej... Jag hade blivit ruinerad. Det var lyxigt när skolan betalade allt det! XD
..
..
Sitter hur som helst och plågar mig med att titta på bilder från floristerna på yrkes-sm! haha nej jag plågar mig inte. Det är kul att titta. Se vad det är för uppgifter och vad de gör! :) Hade gärna varit där och tittat.
..
..
Dock känner jag det skarpt. Vill hitta på något igen. Skapa! Visa upp! :) Som förra året med showen!
Just nu sitter jag lite och önskar att Orhan hittar ett heltidsjobb efter sommaren och jag kan njuta av att vara fri eller nåt deltidsjobb. Så jag kan komma på nåt kul. För jag vill! Det är så kul att få skapa och göra något kreativt! Älska jobba med blommor!
Hm.. kanske skulle höra med chefen om han skulle vara intresserad av att låta mig ha en utställning där på handelsträdgården. Kan använda mig av hans grejer... Han brukar gilla sånt som drar folk... hehe XD
(Nu på Lördag är det föresten nå föreläsning om kryddor och medicinalväxter där på handelsträdgården! Nån som e känd från tv och radio! Det kan ni kika på om ni bor i närheten!)

Florist igen!

Såja.. hemma och nyäten efter en lång dag. Märkligt vad en timme kan göra. Jobbade till sex idag. Fick jobba hur länge jag ville. Jag ville hem vid fem men då kom två av de andra anställda och frågade om jag inte kunde göra ett arrangemang till dem. (de höll på att fixa i ordning trädgårdsdelen!) Så... vad gör man.. Mera lön för den här månaden! :)
..
..
Har jobbat på hela dagen. Fick på morgonen då chefen inte var där en lång lista på saker jag skulle göra! Verkade som allt som skulle fixas i varenda växthus låg på mig. En tjej i kassan och två i trädgården. Så jag har promenerat runt och inte kunnat ta ett endaste initativ!
Sparade det roligaste till sist. Att göra planteringar. Dock var det inte så kul när jag var så trött.
..
..
Har fått en lista på studentblommor. Ska beställa hem snitt till nästa vecka för att kunna bygga upp "min" lilla snittavdelning. Lite. Han har inte haft mycket snitt förut. Har han haft så har det misslyckats. Så ska bli spännande att se om det går alls. Får försöka komma på nåt! :) Kul att vara lite florist i alla fall!

Knasboll

Dumma jag! Läste mailet en gång till från arbetsförmedlingen och fattade tillslut att jag fick komma när jag ville. Bara jag kom INNAN den 31! XD Så blev till att ränna in till Umeå nu när jag ändå var ledig. Ingen skön hemmadag idag inte!
..
..
Vi shoppade lite. Promenerade runt lite. Kollade på inredning och blommor. På bussen hem letade jag hjortronställen och Orhan kikade efter cykelvägar. Det gör vi nästan jämt. Önskar jag hade en bil. Helt värdelöst att bo bredvid E4! :P Inget man cyklar på precis. Föresten har vi ju bara en cykel! Utan pakethållare!
..
Har mailat en hel del med hyresvärden nu på sistone. Angående hur det blir nu i framtiden. Jobbigt. Vi har ju bott  här lite billigare innan. Men nu var vi tvungen att skriva kontrakt på riktigt. Betala den riktiga summan. (hemskt dyrt!) Men då kom ju problemet. Mitt jobb räcker ju bara till augusti-september. Ska vi flytta i September måste vi säga upp lägenheten nu! Känns obehagligt att säga upp den redan nu. Innan jag vet något om vad vi kommer göra. Eller vad som händer!
.
Dock fick vi erbjudandet att skriva ett tidsbegränsat kontrakt. Alltså för tre månader. Och sen får (eller måste) vi ta beslutet om vi ska stanna eller inte!
Just nu vet vi inget. Vi är ganska säkra på att vi inte vill stanna här. Men vi måste ju hitta jobb någon stans. Någon av oss! Annars känns det märkligt att spontant flytta! Skulle vi inte hitta något jobb här kan vi ändå inte  bo kvar här. Alldeles för dyrt för arbetslösersättning! :P
Tycker inte om att tänka på vad som händer efter sommaren. Vad vi ska göra?! Vars vi ska ta vägen?
Men jag antar det blir bra. Vi behöver inte oroa oss för morgondagen!

AMS

Solen skiner. Jag är hemma... Sköönt!!!
Ska plantera mina krukväxter idag. I små krukor! :P Sen kanske jag och Orhan ska försöka utnyttja tiden och vara med varandra.
..
I morgon ska jag tydligen till arbetsförmedlingen. Men jag jobbar ju troligtvis. Dock kanske jag hinner till Umeå direkt efter jobbet. Känns inte som en hitt. För sen måste jag vänta där till klockan tio. Ensam och alena! :( I arbetskläder.. hungrig...
Nej tack. Men självklart funkar inte mailen just när jag behöver skriva! XD

Min trädgård...

Har planterat om mina tomater. De fula flyttade jag till sovrummet så får de bli vad de vill. Klarade inte av att slänga dem! haha.. Kanske jag går ut i skogen någon dag och gräver ner dem där. Vem vet. Kanske klarar de sig och trivs. ;)
..
Passade också på att flytta blomsterbänken till fönstret här. Istället för i vardagsrummet där den stod med två tomma krukor i sig. Och en bricka med torkade murklor! XD haha
Dock är den lite för låg för att nå upp till ljuset. Särskilt när mina jättetomater skyddar! Men den duger som kruk och jordbänk nu!
..
När jag får nästa penning. Då ska jag införskaffa en gurkplanta och några kryddor. Har tömt min kruka med sallad. Den trivdes ändå inte i detta kyliga rum! :P Ska plantera kryddor i den istället. Vet inte bara vad jag ska välja. 4 för 100 kr är det där. Ska försöka hålla mig där. Men vad... vad ska jag ta?! :P
Sen lockar det ju så väldigt med en chili och en paprika. Men det är nog mitt rum för kallt och mörkt för!
..
Det är en sak som är säker! I mitt nästa hem. Då SKA det finnas trädgårdsyta eller balkong. Inte som nu. Jättefin och jättestor tillsammans-trädgård. Men jag vill ha min lilla yta! :(

Resor...

Saknar att resa!
..
Holland...
..
Spanien...
..
Italien..
..
Serbien...
..
Kosovo..
..
Varför kostar det så mycket. O varför kan man inte ens planera eller spara nu för tiden...

Mindre tomater åt folket!

Usch.. min disk har växt.
Jag vet jag vet.. jag borde hoppa upp på friska ben och ta de nu. NU med detsamma. Men det är inte klokt vad trött jag är. Vill hellre göra något avslappnande. Måla eller slötitta på en film...
Jag hoppas nästan jag inte jobbar i morgon. För jag är så trött så jag orkar inte. Jag måste få sova ut.
Denna svårighet att somna på kvällen!!!
..
Sen måste jag ju plantera om tomaterna. stackarna. De lever så trångt. Borde slänga bort några också. De har blivit så fula. Och jag köper faktiskt hellre lite kryddor och en gurka också till mitt "växthus". Just nu får jag inte plats med nåt annat. Så ja, ut med fula tomatplantor! Människan kan inte leva på tomater allena!
..
Hade ingen bild på en tomat! Sharon från italien istället! ;)
..
Ska sätta på lite partymusik jag kan skaka rumpan till och så börjar jag bara fylla hon med vatten. Kommer man bara igång så försvinner disken. Så är det! ;)

Kunder

Kunder roar. Det finns inte en endaste sorts kund som inte på något sätt kan roa.
Det finns alla sorts människor där ute. Alla möjliga. Alla är så olika! Irriterande, roliga, glada, sura, smarta, korkade, skämtsamma, arga osv...
..
Barn är alltid trevligt. Särskilt små kavata typer som kommer och frågar massa irriterande frågor. Idag stötte jag på en flicka.
"Vad heter du?" "Vad gör du?" "Jobbar du alltid här?" "Varför jobbar du här?" "Varför klipper du den?" "Varför blir den större" "Kan man äta den?" "Kan man äta den här då?" "Kan man äta allt här?" Osv... Brukar tycka sånt är irriterande men... XD
..
Till och med surgubbar. Såna som tror att jag som är ung inte vet vad jag pysslar med. Som oroligt och irriterat liksom skäller på en. Tittar på en med nersjukna ögonbryn. Att man nog klipper av alldeles för mycket av pelargonen!  Till och med de kan roa mig!
..
..
Sen finns det självklart hur många som helst av den sortens människa som vill glänsa. Som vill få chansen att visa att de kan mitt jobb bättre än jag. Visa sina kunskaper eller bara få klaga lite!
De som bara letar efter en växt som är lite torr för att få yttra.
"Du, du måste nog gå och skvätta lite vatten på pelargoner där. De är jättetorra!" Utan att ha en tanke på att vi som varit där 5 timmar nog sett det som han/hon lyckades upptäcka efter 10 minuter. Att det kanske finns en orsak till denna torka!
..
Men det är nästan mer roligt att avlyssna korkade kunder. Lyssnade på en man som var helt hundra på att vårat apelsinträd var fake och rent utav skrattade åt sin fru och höjde rösten åt henne för att få henne att fatta att det som hon tyckte var ljuvligt och kände citrusdoft från bara var ett plastträd! (Piiiiiinsamt!)
..
..
Och det är alltid lika uppmuntrande med alla dessa glada människor. Som blir så överlycklig när jag kan hjälpa. Som frågar om vi har cannabis hemma eller som skrattar ihjäl sig åt att jag kunde hitta två vita violer!
..
och sen alla dessa kunder som tror de kan komma innan öppningsdags eller efter stägningsdags. Eller gör allt för att få något gratis eller rent utav kräver rabatt. Eftersm de som handlat så länge eller sagt så fina ord ju, ja förtjänar det! Ja de är ju också lustiga! På sitt irriterande sätt!
..
Det är underbart att vi alla är så olika!

Jag kan, jag kan!

Igår hade jag tänkt diska, plantera om mina tomater och andra krukväxter (med den jord Orhan kom till mitt jobb och handla åt mig haha!)
Dagen går så fort när man jobbar. Den baraa flyger förbi. Vi såg film istället för att göra något som helst duktigt. Det får bli idag istället!
..
Igår lärde jag mig kassan. Inte av chefen men av kollegan. Jag tyckte synd om henne då hon inte fick ta lunch eftersom det kom så många kunder. (chefen var borta) Varför kunde inte jag ta en stund!? så hon lärde mig och jag tog i alla fall en kund i min ensamhet! XD
Jag fick dock inte heller en lång och njutbar lucnh. Alla kunder kom med massa frågor som jag kunde mer om än henne. (Blomster-experten! haha)
Direkt efter lunchen var det tomt på kunder. Förstår inte. Varför kommer de just då man önskar lite frid!
..
En blomsterexpertig bild från modeshowen i Lycksele 2011! :)

Solskensdag

Här sitter jag och njuter av fri tid innan jag måste traska ut till korsningen och vänta på skjuts. Jajemen. Idag cyklar jag INTE. Tack och lov.
Cykla är så hemskt mycket värre än att promenera. Att efter jobbet. När man är utan kraft tvingas cykla hela vägen hem. Man vill hem så man cyklar snabbt! Hela vägen består av kraftiga uppförsbackar och låååånga nedförsbackar med liten lutning. så ja. Det är tungt!
Men nu. Jag kanske till och med skulle unna mig att köpa jord. Mina tomater skulle tacka mig! ;)
..
..
Idag skiner solen. Inget nytt med det. Det är 10 grader ute. Men jag antar det blir varmare. Fast har dock för mig att jag läst någon stans att det inte ska bli så mycket varmare.
Hur som helst är det varmt i ett växthus och jag kommer säkerligen förbättra min bränna. Bränna a la brottarlinne-typen! ;)

Gudstjänst

Vi kom precis hem från en trevlig Gudstjänst. :) I Robertsfors som vanligt. Trots att de hade i Bygdeå samtidigt. Men... de gör det samma... Vi hängde på grannen. Han skulle predika också så det fick vi ju inte missa! ;)
..
Väl hemma ville Orhan motionera. Så han rusade iväg till Ratan och lämnade mig med matlagningen. Hela dagen är full med måten. Vi måste städa också. Storstäda hela huset. (Särskilt ugnen. Har fortfarande inte tagit bort plasten mellan glasen i luckan!) Och vädret är fint ute. Känns lite trist. Men huset ser bedrövligt ut och man kan nog njuta mer här hemma av ledigheten om det ser lite fräscht ut! ;)
Föresten bränner jag mig så lätt ute nu. Bara av att stå utanför kyrkan några minuter idag gjorde så att det började svida på ryggen!
..
Nu mot spisen..

akvarellerna

Såhär ser mina två pågående projekt ut nu! :) Akvarellerna!
..
hennes kropp är ju åt skogen... Men antar att jag löser det?! XD haha
..
Har börjat försöka mig på att ge mer kontraster och former åt de knasiga molnen! XD haha Här är den dock lite blöt fortfarande så de glänser i den irriterande blixten!

Gårdagens Grillkväll

För första gången tog vi del av gårdens grill! ;)
Varm och skön kväll!
..
Tamar full rulle. Glad att vi var ute och gav henne sällskap! :)
..
Tjock och belåten!

Storhandel

Idag var vi vill Umeå och storhandlade. Allt gick fint tills vi skulle hem.
vi missade stadsbussen till Mariehem med 10 minuter och skulle då missa vår buss hem. Suck...
vi stod där och väntade på nästa buss till centrum. Funderade på att äta där kanske och slappa till 10 på kvällen då nästa buss skulle gå.
vem dyker då inte upp vid busshållplatsen om inte grannen. XD
Han hade begett sig på en liten spontan tur och hade utan orsak bestämt sig för att åka förbi coop. Fanns ingen anledning. Utan han bara kände att göra det. Och lyckades se oss också.
..
..
Ibland är Gud alldeles för vänlig med att hjälpa i pissiga situationer. För det är ju sån otroligt tur att han skulle passera oss! Vi slapp vänta i Umeå. Fick skjuts hem. Och för att fira det bjöd vi honom på en milkshake på Frasses! ;)
..
..
Väl hemma när allt var uppackat fick Orhan och jag lust att grilla. Det är fint väder. Det vet man ju aldrig hur länge det håller i sig och vi måste ju utnyttja den fina grillplatsen här! haha...
Så Orhan cyklade iväg till Bygdeå för att köpa kol! :)
Jag kokar potatis för att vispa ihop någon sorts potatissallad!
En mysig och varm dag! :)

Havsutsikt och hinderbana...

Igår cyklade vi till havet. Jag tog med kameran. Men vid första fotot. "No memorycard!" (det var ett fint planerat foto där Orhan stod och kliade sig på rumpan och höll i cykeln framför den gamla kyrkan som pryder Bygdeå! Ljus sommarkväll med färgglada moln!)
Greeeeaaaat... XD
..
Vi har ett problem. Det går en, till och med två åar mellan vårat hem och den närmsta vägen till havet. Därav cyklade vi upp till Bygdeå och sen ner till havet. 5-7 km! (När vi bor 2 ifrån havet?)
Fint var det. Dock lite väl många sommarstugor. Ingen strand kvar till oss. Men i brist på sommarstugeägare traskade vi in i någons trädgård och tittade mot horisonten! :)
..
..
På vägen tillbaka diskuterade vi om genvägar. Det mest pissiga är ju att vi kunde se fältet där vi sprang runt och fotade för nå vecka sen. Plötsligt såg vi en mystisk stig och vi knallade in med cykeln.
Hittade massa fordon och redskap som tillhör någon bonde.
Men så kom vi ner till den första ån. Vad göra? Vi tittade och försökte se om det var möjligt att hoppa. Osså plötsligt. Alldeles bakom en gran stod en himla bro!
Vi traskade över och fortsatte. vi hamnade i en hage. Vi var omringade av grindar och stängslen. (kommer inte på det rätta ordet!) Vi hittade en bro. Men den gick till en kohage alldeles vid ett hus. Lite väl pinsamt.
Vi hoppade över stängslet. Hoppade över en bäck. Hamnade i en annan hage där det stod en grind på glänt. Och ännu en bro!
Vi följde bäcken och kom till slut fram till det lilla fältet framför vårat hus.
..
..
Ja det är ju vänligt av bönderna att bygga så mycket broar överallt. Och jag ser fram emot att ha kor och får omkring mig. Men vad i hela friden ska alla dessa hinder vara bra för? All denna fina natur som man kunde traska omkring i. Rena rama Hinderbanan! Jag hatade hinderbana i skolan!
..
Jag stal lite bilder från nätet för att förgylla inlägget!

Räkor...

Åh galet vad tvärsugen jag blev på nå himla räkor och citron. Kanske en avokado. En brödbit.. Smörgåstårta? Jag vet... vad som helst. Bara det är citron och räkor!
..
Sitter och funderar på om jag ska träna. Eller om jag ska... jag har egentligen ingen annan plan. Men jag har suttit vid datorn hela dagen! Förutom att laga middag då! Så nåt ska jag göra! Nåt kreativt eller livsjakande!
Ah ja.. jo jag kan ju städa lite. Städa eller träna. Båda två sakerna är ju ganska på samma nivå i tråkghet. Dock är det lite roligare att träna. Vet inte vad som hänt med mig. Men jag känner för att bli ett litet muskelpaket! ;) Så man får passa på innan lusten passerar...
..
..
Nåt ska jag i alla fall få gjort innan jag och Orhan drar igång med någon filmkväll.
Klockan är redan halv sju så måste få tummen ur. (Man tror ju aldrig det blir kväll i det här solskenet! Men det blir det!)

Världens mest korkade husfru!

Ibland blir jag så arg. För jag smälte en bunke i ugnen. Jag smälte en himla plastbunke i ugnen!
Undrar ni varför? Ja det kan ni fundera på. Orkar inte ens dra upp det. Så irriterande är det. Men det har att göra med dåligt minne och stenhårt margarin a la transfetter!
..
Den är ganska ren nu... för jag har ju faktisk slitit lite! Men jag tänker då inte använda den på nå vecka!
..
Jättekul att rengöra. Jag och Orhan dog av röken som spred sig i huset likt en giftånga. Alla fönster öppna. Hålla andan och få bort plasten från galler och ugn.
DESSUTOM. Har vi en sån där fantastisk tre-glasugn.
Ja de låter fantastiskt. De låter smart och energisparande.
Men det skiter jag fullständigt i när det längst ner inte finns något skydd. Utan det är tre glas med glepor mellan. Så vad händer. Jo där kilar det in smuts titt som tätt. Allt från fett till broccolibitar.
Så då måste jag sitta och skruva upp hela ugnsluckan för att få isär glasskivorna! För att kunna rengöra skiten!
Nu är det himla plast där emellan. Hur ska jag få bort det?
Dessutom har vi ingen skruvmejesel i normal storlek utan jag ska sitta och lirka med en kniv!
Ja den som uppfann den ugnen har nog med all säkerhet ALDRIG använt den! Treglas.. tss tss...
Arg är jag!!
På mig själv, på ugnsuppfinnaren och på den himla bunken som bara stod där inne. BARA stod där inne utan att yttra ett ord eller doft!

Inget arbete för mig!

Nej usch.. jag vill inte bli florist. Inte alls!
sitter och tittar efter jobb. Vet inte om jobb för hösten kommit ut än. Men när jag söker på florist knyter det sig i magen.
Alla floristchefer är såna, mina dömande åsikt, krävande surtanter med bestämda åsikter! Såna där lite kraftiga kvinnor med smilgroparna nere vid hakan. Som rynkar på näsan när man gör begravningsarrangemang, klagar på att hon minsann brukar börja med rosorna inte kryssen och måste hålla tal i fikarummet om det bara sålts för 7000 en dag!
..
Jag har inte stått i kassa på åratal. Jag står inte i kassa här heller. Mitt jobb här är att prata med och hjälpa kunder och skapa, ta hand om växter. Ett alldeles underbart jobb. Precis vad jag önskat! Dock skulle jag kunna stå i kassan. Känner mig så hemma här nu.
Floristjobb är att sälja. INTE att skapa! (det är en illusion för kunderna!)
.
Nervöst ska jag stå och skapa en bukett till en kund. Tidspress, allt medan chefen eller de anställda tittar på mig med bistra miner. Har vi anställt rätt tjej. Gör hon buketten efter de regler vi har i vår butik!
..
..
Jag har nog vetat detta sen jag började praktisera under min utbildning. Jag är ingen riktig florist. Jag älskar att skapa. Jag kan vara trevlig med kunder i lagom nivå. Jag gillar blommor och växter. Men det är inte min grej! Att jobba under någon. Någon som bestämmer vad jag ska göra. Jag är inte heller en säljande person. Jag kan inte få dig att köpa fem blommor mer än beräknat.
..
Kan inte sätta ord på det jag vill. Men en sak är säker. Jag vill inte bli florist.
Men när jag satt där och tittade på arbetsförmedlingen kom ett stort problem. Var och vad ska jag söka då? Jag kan tänka mig hela Sverige. Ska jag då sitta och titta igenom varenda jobb i hela Sverige.
Suck och blä...

Sugsommar

Sov jättelänge idag. Till elva liksom. Då ringde Orhan och väckte... Var väl trött antar jag och ingen hemma som väckte mig.
Nu mår jag jättedåligt. Vet inte för vad eller varför. Sån där typiskt "sovit-länge-tunghet!" Ska äta frukost och se om allt kommer i bättre dager.
Min temp visar 25 grader ute. Men det är mulet. Vem är glad då? Det kommer föresten sjunka snart. hela veckan ska vara lite småtråkigt och nästa helg bra igen.
Vad är detta för sommar? Vet inte om jag ska skylla på 2012 eller Västerbotten!
..
Har föresten fått bränna. riktig sportbhbränna! XD Bra, jättebra, fantastiskt. Nu måste jag ju köpa nån sorts solkräm. Inte kul! För nästa soliga jobbdag då jag traskar runt i linne lär jag väl bränna sönder mig. Visste inte man kunde få bränna genom glas!
..
Nu är det dags för frukostlunch!

?

Märkligt syster.. mycket märkligt...

Lång resa

Vi gav oss spontant efter mitt jobb iväg till Umeå. Dels för att ingen av oss kände för att laga middag. Och för att jag fått lön. Mycket mer än  jag räknat! ;) Glädje! Sen jobbar jag nog inte i morgon!
Vi åt pizza. Mycket fet pizza men god enligt mig. Smaklös enligt Orhan.
..
Dock hände en olycka. När vi klev på bussen och sa vi skulle till Dalkarlså sa busschauffören att han nog inte kunde stanna där. Det hade hänt en olycka på vägen.
Först trodde jag vi inte alls kunde åka hem utan skulle få hänga i Umeå till fem på morgonen! XD Men han kunde tydligen ta sig till Bygdeå. Via Bullmark! :P
"Men ni får ju gå en bit då! Kanske någon kan hämta er!?"
"Asch.. bara 2 km ju!"
De andra skrattade och busschauffören tyckte synd om oss.
..
Vi åkte och åkte. Lång resa. Körde nästan på en fasan eller nåt. Tittade efter myrar där vi kan plocka hjortron. Upptäckte massa små löjliga byar. Förutom Bullmark som bara det var en upplevelse! :)
Väl i Bygdeå skulle en annan flicka som kom med bussen till Ratan och erbjöd oss plats i hennes skjuts hem! :) Mycket vänligt.
Vi kom hem vid tolv. Alltså typ 1 timma senare än beräknat. Men vi hade ju sett massa av skog och byar i midnattsolen! ;)
..
Det var en brödlastbil som ramlat omkull. Vägen var förr med bröd och olja! Men ingen vart tydligen skadad. (Märkligt med alla ambulanser vi såg och mötte)

Nya tider

Väcktes tjugo i sex av ett sms från chefen.
"Kan du komma tidigare idag?"
Så nu ska jag minsan börja jobba nio istället. :P 1 timmes sovmorgon bara. Inte mycket... jag missar kaffepausen på jobbet som kan vara så trevlig. Men...det känns bra ändå. Jag är lite piggare än vanligt. (Känns bara så hårt när man planerar sova till åtta eller nå!
Dock hade jag ju inte behövt gå upp så vanvettigt tidigt. Vi har ju cykel nu! Jag kan ju cykla till arbetet! XD Lär ju ta 10 minuter istället för 35! :P
..
Förstår inte riktigt varför han vill ha mig där så tidigt. Ska jag bara jobba halvdag åt andra hållet? Är kollegan sjuk? Kommer blomleveransen några timmar tidigare?
Vi får se, vi får se!
Nu ska jag slappa innan det är dags för den långa resan dit!

Fit for fight

Såg Erik och Mackan smärta och... ehm.. så försvann namnet helt och hållet. Men ni fattar. Gammalt program med dem! :)
Hur som helst. Detta gav mig plötsligt en sånt otroligt sug efter att träna. Så där bara. Trots att jag är ganska så nyduschad och för tillfället traskar runt i bara pyamas.
Diskade och gnuggade köket jättenoga för att bli av med suget. Men det snarare ökade. Vet inte om jag ska föreslå för Orhan att ta en friskusprommis, cykla en runda (ja Orhan köpte en cykel idag!) styrketräna lite för mig själv i sovrummet eller helt enkelt vara för lat för att byta om och duscha igen sen?!
..
Hur som helst börjar mina biceps bli ganska tydliga. Gillar mitt jobb starkt! ;) Har dessutom idag jättevärk i låren. Både framsida och baksida. Tror det kom från att jag rensade bellis i några timmar. Böja sig ner, ta upp en bellis, rensa, böja sig ner, sträcka sig. Om och om igen!
Jag menar. Få muskelvärk utan att märka att man tränar. Det är grejer det! :D

Mamma

Var en mycket varm och trevlig dag. Vet inte hur jag ska klä mig längre. Men värmen gör att kunderna strömmar in! :) Har tjattrat med många kunder. Svarat på frågor jag egentligen inte är säker på och diskuterat om vallmo och violer!
..
Skapade arrangemang på rullande band förutom de gånger då jag traskade runt och fixade bland blommorna och hjälpte kunder! :) Var kul! Både chefen och kollegorna tyckte jag var duktig. Då känns det bra! :)
På Torsdag Fredag blir det mer skapande då det kommer in massa nya blommor.
I morgon jobbar jag bara halvdag. (Eftersom jag inte hann göra skylten. Skulle egentligen vara ledig helt i morgon.)
Känns bra nu...
..
(Eftersom det är morsdag strax är det, det som ligger högst i tema för arrangemangen. De första arrangemanget tillägnade jag min mor. Chokladblommor, luktar choklad,  och en svart-röd dahlia. Kvistar och brun-orangea träbitar. Mörka mustiga färger. hahah... ;) Så mamma. "Hade du varit här kunde du fått en sån. Nu får du istället föreställa dig den och ta åt dig äran att ha ett arrangeman i handelsträdgården gjort med tanke på dig!")
..


Aldrig trött nog...

God morgon!
Är otroligt trött. Fast det går väl över. Jag ska inte precis packa krukor idag. Utan vara kreativ... Om nu det var bättre! haha
Tycker inte det finns nåt där som man kan dekorerar med, bygga med, skapa med! Men dock sa chefen att jag gärna fick yttra om vad jag önskade. Och redan nu på Onsdag ska det komma en last med saker och växter. För 100 000... Spännande..
(Blir rädd när jag tänker för summan. Skulle aldrig våga ha ett företag där jag måste låna såna våldsamma summor och sen hoppas jag får tillbaka det!)
Ska texta en skylt också. Vem vet hur det går. Minns inte när jag textade på allvar senast! haha...
..
..
Jaja nog finns det  arbete och dagen kommer kila förbi.
Kunde aldrig somna igår... Mina sömnproblem är tillbaka. Är inte trött på kvällen. Spelar ingen roll hur tidigt jag går upp. Jag är inte trött. Suck och blä...
Så jag vet inte när jag somnade. Två?
Var inte det lättaste att vakna till liv när klockan ringde. Snoozade i 45 minuter. Tack och lov för att jag går upp med lite extra tid i bakfickan! Och att jag inte ska promenera till jobbet idag! :P
Nu ska jag dra mig! :)
Hade

Akvarellen

..
Så här ser mina akvareller ut just nu. Random flicka och försök till "landskap/himmel"...
Tycker flickan går bättre... är  nöjd med håret. ;) Är inte helt klar än alltså. Men det känns bra.
Ögonen får bli ett senare problem!
Landskapet där emot. vad i hela friden hände!?? Vet inte om det ser ut som det regnar över en sjö? Eller som om någon spillt blå färg på en grå teckning. Ska egentligen vara moln, himmel och en bergskjedja med moln framför! (Bild från Kosovo!)

Soliga bilder

Mina små tomater. Vet inte om de är farligt tidiga. Men det gör detsamma. Mitt soliga svala rum funkar bra som växthus! :)
..
..
Några soliga bilder från i morse! XD Innan jag stack till jobbet alltså.
Var en bra dag. Fast tuff. Startade med att jag fick förklarat till varför jag fått så lite timmar denna månad. Tydligen beror det hela på mig. Jag tar för lite initiativ. (Dåååålig!)
Just varför jag är rädd för att skaffa jobb. Rädd för att göra fel. För jag är inte framåt. Jag är bara inte det!
.
Hur som helst. Blev också taggad när han snackade om hur mycket det finns nu som ska göras. Saker som inte han vet hur man gör. Utan det är jag som måste ta hand om det.
Då kan det ju inte bli fel!
Blir nog lite mer jobb nu framöver i alla fall! :)
..
Vet inte om jag tog nå initativ idag. Han snackade också om hur jag måste plocka bort ordentligt efter mig. och det första jag gör är att glömma en hovtång och ståltråd i ett växthus. (Efter att ha dekorerat lite) Pinsamt!!!! Hoppas han inte ser det. Så kan jag kuta dit i morgon och ta bort det! haha XD (Han har säkert sett det!)
..
Men jag svettades i växthuset. Plockade gula blad på blommor. Snackade med kunderna som nu börjar komma. Tydligen gick vi in i högsäsongen idag! XD haha.... Skyltade i ett hörn av ett växthus. Var en trevlig dag helt enkelt. Varm och trevlig! :)
I morgon ska jag plantera som bara den! För... det är tydligen min grej. Jag är den anställda floristen som ska ta hand om det! Så nu ska jag visa vad jag kan!!!

Morgonrusning

God morgon världen!
Vaknade halv fyra idag. Flög upp rent av. Trodde jag försovit mig. (vilket är ganska omöjligt eftersom jag börjar tolv idag!)
Tamar skrek och när jag satte mig upp i sängen slängde hon sig på mattan och gjorde till sig. Vad i hela friden gör hon uppe den tiden?
Gick på toa och sen la jag mig igen. Somnade om... (tack och lov)
..
Vid halv åtta vaknade jag igen och gosade med Tamar fram till klockan halv nio. Då fick det vara nog med mys! :P
Har slängt ihop en deg och ska baka bröd så småningom. Orhan diskar, så snart har jag väl någon yta att baka brödet på också! haha
..
Idag skiner solen så det blir säkert en bra dag. Lagom mycket jobb. Orhan dillar om att han ska laga palt. (låter nästan lite för spännande!) Nybakt bröd till frukost/lunch. Ja... det borde bli en bra dag!
..

Något jag inte vet hur man gör?!

Våfflor till sen frukost. Vi har börjat sova så länge nu för tiden.
Alldeles för få arbetsdagar!!!
..
Idag känner jag en längtan efter sällskap. Kompisar...
Saknar lite förr i tiden då jag hade mängder med internetkompisar. varför har man inte sånt längre? Man satt där vid crossnet och skrev runt till folk. Addade dem på msn och chattade. Kunde sitta uppe och chatta hela nätterna!
Vissar har jag inte kontakt med längre och andra skriver man till någon gång då och då. "Oj det var länge sen..."
Men nu!?
..
..
Hur i hela friden skaffar man kompisar?
Jag och Orhan pratade om det. Vi bor på fel ställe enligt Orhan. Utanför världen! I ett större samhälle hade det varit lättare... Jag tror inte helt på det. För mig spelar det nada roll. Jag är den där flickan som ser ond och tråkig ut. Rasistisk och blyg. Som inte vill umgås, inte vill ha kontakt! (Ja det är ett under jag och Orhan är tillsammans!) Verkligen dömt ansiktsutryck! haha...
..
..
Vi bor ju för allt i världen bredvid en skola föresten. Fast det är sant. Inte i skolan. Utan utanför! haha...
Ska man sätta sig mitt i Bygdeå och vänta på en random ungdom och yttra orden.
"Vill du bli min vän?"
Pinsamt på hög nivå!
Kyrkan... ja det är en mycket trevlig församling. Men att sitta i samma lokal 1 gång per vecka, det leder ingenstans. Det är massa människor där och jag och Orhan hamnar inte precis i nå ungdomsgäng! Det blir ett kort samtal om att vi är från Töreboda över en kopp kaffe.
..
..
Jag visste det, jag visste det. Man ska inte sluta skolan. Slutar man skolan så har man inga vänner kvar!
Nästa ställe vi flyttar till får bli en stad. Så ska vi se om Orhan har rätt!

En kamp i natten...

Den här natten var alldeles för händelserik och snurrig. Både jag och Orhan drömde snurriga drömmar.
Dessutom hade jag mitt i natten satt mig upp. Tänkt ge mig av och när Orhan frågade vars jag skulle svarade jag bara. "hö!"
Med våld (jag kämpade emot hans väna hjälp) drog han mig tillbaka till sängen och när jag vägrade ge upp slängde han över mig på andra sidan i sängen och då somnade jag om. (Han låter otroligt stark när jag skriver det här!)
Jag minns att han la mig på andra sidan. och det kändes vettigt då. Men när jag vaknade funderade jag. varför vile han byta sida med mig?
Minns ingenting. När Orhan berättade för mig fick jag som flashbacks av fight. Hans arm runt min midja, dragandes mig neråt. Jag kämpandes för att komma iväg...
..
..
Solen sken hela morgonen, men nu är det molnigt. Det regnade tydligen i Lycksele så det kasnke kommer här med.
Sitter och hoppas på jobb i morgon. Samtidigt som jag inte gör det. Känner mig lite utanför när jag aldrig får vara där. Jag missar en massa. Vad som händer. Känner mig oviktig!
Men vi behöver få in pengar. Så... bara och hoppas, hoppas att det finns massor att göra veckan framöver...
Vad nu det skulle vara...

Utlfykt!

Självklart försvann solen när vi var ut. Mulet men ändå inte kallt. När vi började äta började det smådroppa också. Så vi skynande hem. en kort med trevlig tur! :)
För vi gick nämligen ut. Jag marinerade lite kött och Orhan gjorde lite.. ehm... nåt han kallar nåt annat men jag kallar det biffar eller järpar! ;) Sedan följde vi ån ner mot havet!
..
Tamar är en sån fegis. Vi gick över några fält... eller öppna landskap och hon vägrade. hon ställde sig och skrek vid kanten så vi fick bära henne hela vägen till skogen!
Vi tänkte att vi kanske kunde gå ner till havet men när vi ännu inte såg det efter att ha gått 1 km. (Var säkert bakom nästa dunge) Så orkade vi inte mer. vi var jättehungriga!!!
..
Tamar traskade runt och höll koll på det nya området. (Hon höll på att skita ner sig när vi stötte på två kanadagäss!) När Orhan begav sig av för att finna grillpinnar började hon formligen gråta. Tills han äntligen kom tillbaka! Hon ville verkligen ha kontroll på oss...
Vi grillade. Åt kött och friskies och sedan, som sagt var, skyndade hem.
..
Men trors den korta turen var det mycket trevligt!
..

Mask

Jaha...
Åt en bulle och varm choklad till frukost. Oooh så nyttigt! ;)
Nu sitter jag och väntar på att Orhan ska vakna. Tänkte egentligen spela sims men våran dator vill inte starta på normalt vis. (Skärmen tjuter och vägrar känna till datorn!) Så jag behöver hans hjälp för att starta den! :P
..
Idag skiner solen. Grannen gräver mask med sin kompis. De har varit i fiskartagen hela långhelgen. Undrar vars de fiskar. Skulle också kunna tänka mig att sitta och fiska. Om jag hade haft ett spö.
Det är hemma hos päronen! XD
..
Måhända man ska försöka ta sig ut idag!

Minst en bild för mycket på mig!

..
Posar i vardagsrummet i min lite för lilla väst. (Glepar mellan kanterna över bysten såklart!) och mina för stora och trasiga jeans!
För idag åkte jag och Orhan spontant till Umeå och gick på bio. Var länge sen. Och jag älskar att då och då få dra på mig lite andra kläder. Sånt som bara ligger i garderoben när man ständigt går hemma eller är på jobbet!!!
..
Min Llukom! <3
..
Vi såg dark shadow och den var riktigt underhållande. Lustig så att säga. Slutet blev lite för mycket bara.
Johnny depp såg ovanligt ful ut i kort hår.
Helena Bonham Carter såg ovanligt gammal ut.
Ja.. jag kan se den igen tror jag!
..
Nu ligger jag i sängen och ska anstränga mig med att plåga mig till söms. Vi kom ganska nyligen hem!
Jag är mer sugen på att spela sims. Dricka te och kanske se film! Känner den där hederliga ångesten för att sova och vill helst inte. Men jag är livrädd för att vända på dygnet så jag ligger helt enkelt här och plågar mig. Kommer bli ännu värre så fort Orhan lägger sig ner och somnar på 2 minuter. Som ett slag i ansiktet liksom!
Sån är jag!
God natt

Cat in box

Där det finns lådor, där finns Tamar...
..
Finns ingen större glädje och mysfaktor än att få ligga i en låda. Spelar ingen roll vilken storlek det är!

Målartagen

Drog fram någon random bild på datorn med en himmel! :) Plus en bild jag ritat tidigare som jag tänkt måla istället för att skissa!
(Tror mina gamla bildlärare hade fått ont i hjärtat av det här. "TVÄTTA FÄRGERNA EFTER NI ANVÄNT DEM!")
..

Landskapet ser nu ut såhär. Blev katastrofblött så tog en paus innan jag gör mörkare grejer!
..

Min dam...
Sneögd och vindögd som vanligt!


Vattenfärg...

Dagens uppgift:
Börja lära sig på allvar att måla med akvarell!
..
William turner får stå för dagens inspiration.
..
Nu sitter jag inte här och påstår att jag på en dag ska lära mig tekniken något så otroligt ypperligt bra att jag är fullärd och kan betrakta mig som ett proffs!
Nej nej.. Akvarell ska ju tydligen vara det svåraste att måla med.
Jag har målat en del med akvarell och vattenfärger. Ta bara bildlektionerna i skolan haha. Men att få fram spännande ljus. Det vill jag lära mig. Utnyttja ljuset i pappret.
..
Den här är ju så snygg så jag får ont i magen!
..
Det hela går väl helt enkelt ut på att inte använda sig av vit färg. Mer eller mindre vatten i färgen. Man kan aldrig måla över med akvarell eftersom den är transparent. Har man målat ett mörkt streck där man tänkte sig en sjö. ja då kommer det där mörka strecket vara där! För alltid!!!
..
Man börjar med det ljusa och bygger sedan upp med mörkare partier på det.  Och sedan använder man vatten för att få det att flyta ihop på olika spännande vis!
..
Alltså. Jag tror ju jag hajar grejen. Men... jag har aldrig riktigt försökt på det viset. Jag målar för kladdigt. Som om det vore olja... Dock målar jag ju inte "rätt" med olja heller. (Jag började med akvarell. Så kanske därför jag aldrig börjar med bakgrunden när jag målar med olja! För att inte få mörka färger på ljusa ställen! XD )
..
Jaja lets go. Så småningom ska ni få se en William Turner här!
..
Min senaste akvarell.

Flirta med katten!

Hörde på radion i förrgår att man ska blinka till katten för att få den att förstå att man tycker om den! Så jag har okontrollerat flirtat med Tamar nu de senaste dagarna.
Vet inte vad det ska hjälpa.
Är det när katten liksom kisar åt en. En katt blinkar ju nästan aldrig. Eller i alla fall inte Tamar. Men hon brukar halvsluta ögonen och öppna dem igen när hon glor på mig.
Betyder det att hon gillar mig då?
Eller all denna brist på blinkande från hennes håll. Ska jag tolka det som att hon hatar mig?
Kanske hon under alla dessa år med lite blinkande från mig fått för sig att jag ogillar henne så hon hela tiden känner sig lite orolig och oälskad!
Nu blinkar jag i alla fall!
..
Kärleksfulla blickar på kattvis!

Ingen sovmorgon

Tamar hojtade länge i morse och jag gjorde allt i min makt för att få henne att vara tyst. Ville inte att hon skulle väcka Orhan. Men det var nog för sent.
Hon försökte allt för att få upp oss. Hon var gullig, stirrade ut mig, tuggade på datorn. ja allt! Till slut lät hennes röst annorlunda. Den blev liksom mörk och gnällig! haha..
Efter att gosat med min hand i en evighet fick jag i alla fall upp henne i sängen där hon sov en stund med oss. Stirrade på oss, tvättade oss och klöste på Orhans arm!
Som en söt familj. Tre man i en liten säng! ;)
..
Inte lika liten och söt länger men lika vacker!
..
Som ni förstår jobbar jag inte idag. Fick inget meddelat så antog att jag var ledig. Samma sak med min arbetskompis!
Då får jag väl tid till att städa lite i huset istället! :P
Men inte än. Klockan är bara nio. Jag ska njuta av att vara uppe tidigt och vara ledig! :)

kristi himmelsfärd

Den här dagen har smugit sig fram. Här sitter jag och tror klockan är nästan åtta när den bara är halv sex!
Gick inte upp vanvettigt tidigt men har som gjort saker hela tiden och aldrig haft koll på klockan. Plus att vi åt middags-lunch! (eftersom jag bakade bröd till frukosten och den blev så sen!)
..
Har bakat bröd, diskat,spelat worms med Orhan, spelat sims, brottats med Orhan, lagat middag, ätit ett äpple och läst lite och sedan promenerat till ica. Man tycker ju att efter det borde en dag närma sig sitt slut.
Men inte mig emot!
..
Jag känner för att dricka kaffe. Ge Orhan en vansinnigt stor puss och drömma lite. Välja en film och njuta av kvällen. Det är en regning dag. En dag det känns bra att vara inne!
..

Kaffe och bullar

Vi var nyss ute och hämtade våra bullar och vårt kaffe på ica. Vi fick nämligen det för att vi flyttat hit.
Märkligt... man får så mycket när man flyttar. En kaffe var från ica i Robersfors. Två förp. spaghetti från coop och nu en kaffe och en påse bullar från ica! :P Eftersom man fikar i flyttböket. (bök och bök!)
..
Vi har inte behövt handla kaffe i alla fall! ;)
..
Nu sitter jag och väntar på meddelande angående om jag ska jobba i morgon eller inte. ujuj.. har inte jobbat mycket denna månad. Men än är den inte slut. Dock behöver jag typ bara 4-5 dagar till för att komma upp i halvtid så... Det var det minsta jag var lovad. Och det räcker i alla fall till hyran! XD

Datanörd

God morgon.
Sitter och kokar makaroner eller rättare sagt Penne. För att göra makaronvälling. Vi har nämligen inget bröd hemma. Eller något annat som funkar till frukost!
Jag är fantastiskt trött men bestämde mig redan igår för att promenera till jobbet idag istället för att åka bil! Vill vara en friskus. Solen skiner föresten så kan vara mysigt.
Temperaturen visar 20 grader. Bara för att den är rätt i solen! Ack.. tänk om det var så ändå! Det blir aldrig sommar här inte!
..
Hoppas på en lång dag idag. Vill få ihop många timmar. Ju mer kan vi spara.
Har fått in alla pengar från försäkringskassan idag och det känns underbart skönt. Att ha en liten säkerhet där! :)
..
Föresten kommer nog mina sims-spel idag! haha som den tönt jag är beställde jag såna där prylar och extraspel! ;) I helgen ska jag sitta vid datorn!

Varken yngre eller äldre

[x] Du vet hur man kokar kaffe.
[ ] Du använder dig av en kalender
[ ] Du äger mer än ett kreditkort
[ ] Du vet hur man byter olja i bilen (har aldrig gjort det så även om jag nog kan lista ut ska jag nog säga nej!)
[x] Du tvättar dina egna kläder
[ ] Du röstar (har röstat i ett kyrkval men resten har jag missat och glömt!)
[x] Du kan laga mat själv
[ ] Du tycker att politik är intressant
TOTALT: 2

[ ] Du har alltid en penna på dig
[ ] Du har fått kvarsittning
[ ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[x] Du dricker kaffe minst en gång i veckan
TOTALT: 3

[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[ ] När du säger att du ska göra något så gör du det
[ ] Du kan klippa gräset (har jag aldrig heller gjort!)
[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[x] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[x] Du pluggar när du måste (tror det... men då drar jag ut på det till jag verkligen MÅSTE)
[x] Du slöar INTE i skolan/på jobbet (på skolan slöade jag. Men inte på jobbet. Tack och lov för att jag jobbar nu!)
TOTALT: 6

[x] Du kan stava till ”erfarenhet” utan att kolla upp det
[ ] Människorna på Starbucks vet vem du är
[ ] Din favoritmat är hämtmat
[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig koffein
[x] Du kan gå och handla utan att köpa änågot du inte behöver.
[ ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt
TOTALT: 3

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[x] Du har varit på ett tupperwear party
[ ] Du har förstått att ingen tar dig seriöst så länge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] Du har fler räkningar än du kan betala
[ ] De flesta av dina vänner är äldre än du
[x] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten (ehm.. ja så svårt är det inte?)
[x] Du använder internet varje dag
[x] Din garderob har inte rensats på ett tag
[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den
TOTALT: 6

Min mentala ålder: 20

Tråkigt.. Jag är helt enkelt enligt detta test min ålder! (21)


Duktiga

God morgon föresten!
Idag skiner solen som om igår aldrig fanns. Orhan och jag känner för en lång prommis. Men vi får se hur det blir med den saken. Vi har ju redan varit duktiga och tränat lite. Orhan sprang ett varv runt dalkarlså och jag stod här inne och skuttade lite till Michael Jackson. Sen möttes vi i vardagsrummet och styrketränade!
Såna är vi!
..
Ikväll ska vi över till skolan och lyssna på någon snubbe. Före detta muslim som blivit kristen!?
Ska bli spännande. Just nu känner jag mig seg men jag ska nog tvinga mig iväg. Hoppas han inte är långrandig. (haha fel inställning!)
..
..
I morgon jobbar jag. Så ska njuta av den här dagen. haha.. dock är jag väl ledig på Torsdag igen så. Behöver inte njuta överdrivet mycket!

klänningar för platta kvinnor

Blev en trevlig dag igår i Umeå! :) Dock inget våldsamt shoppande. Jag provade, jag vet inte hur många klänningar och inte en enda kändes.. bra? Funderar nu på shorts istället.
klänningarna är ju i någon sorts mode nu där man tydligen INTE ska ha bröst!
Såna här... vilket årtal är det? När man har hög midja. Ingen uringning. Rak kjol. ja man ska se ut som ett streck!
Jag kan inte ha midjan, i midjan! Då blir ju mina bröst antingen alldeles platta av att de trycks ner. Eller så pölsas klänninge upp ovanför bältet och jag såg ut som... Fridolfs fru Selma!
Hittade någon med fickor för brösten och trots att jag tog min storlek och större så låg de små fickorna ovanpå mina bröst!
Hemska saker...
Vars är världen påväg. Förra året var alla bikinis bandeau-style. inget för storbystade. Nu klänningar som ska sitta löst och fint eller tight!
..
typ sån här klänningar!!! Jättesöta kanske. Men inte på mig!
Klänningen är från HM

Beauty

Sminkade mig..
Får se om vi drar till Umeå.
Hyresvärden ville inte ha besök idag haha..
Men vädret suger. Vem vill vara i ume då?
Busade med Tamar så jag började blöda. I sängen! Jag blåste henne i ansiktet. hon hoppade upp och slog mig. Sprang till en anna del av sängen. Jag blåste henne i ansiktet. Vi slogs lite. Pussades lite.
När jag slutade sprang Tamar efter mig och  sedan tillbaka till sängen!
Tills hon somnade under täcket.
Min sötnos!

Tillägg!

Föresten är det väl aldrig kul att shoppa kläder till min otympliga kropp! XD Platt rumpa! Stora ben! Degig mage! Dålig hållning! Stora hängiga bröst! Vad jag än drar på mig så stämmer det ju aldrig? :P
Kanske därför jag trivs så bra i mina gamla fula kläder från högstadiet! haha
..

Lite otränad bara...

Handla kläder

Inget vidare väder idag. Sitter och väntar på att pengar ska rulla in.
För jag och Orhan funderar faktiskt på att shoppa.
..
Jag är absolut ingen shoppingmänniska. Men det beror nog också ganska mycket på med vem man shoppar.
Vissa människor går ju runt och kikar på varenda pinal. Långsamt och noga. Hittar jag väl något. Ja då är det skyndsamt iväg. Det gör mig bara trött i benen.
Vissa människor äääälskar att shoppa alldeles för mycket. De behöver ALLT. Finns inte en grej de redan har. Jag tror inte ett dyft på dem. De vill bara utveckla garderoben! Och det betyder att jag måste spendera oerhört med tid i varje butik!
..
..
Jag tillhör kategorin som shoppar vid behov. Har jag inga jeans som är hela. Ja då måste jag shoppa. Kanske tar det ett tag, ett år, innan jag gör det.
Eller så sitter jag hellre vid internet. Där ser man allt snabbt och slipper svettas i provrum och trängas med folk!
Jag förstår inte folk som köper kläder jämt. Vars får de pengarna ifrån? Har de verkligen inget annat vettigt eller kul att lägga pengar på? Jag minns inte när jag råkade ha några tusenlappar över som jag kunde köpa kläder för?
..
Orhan är fenomenal att shoppa med. Han shoppar inte till sig själv som en tok. Han är nästan för intresserad av vad jag köper. haha... hjälper mig och det går fort. Det dras inte ut på tiden i varje butik! :)

High heels

Har ju helt glömt bort på sistone att träna gå i mina höga klackar. Går alldeles för sällan i högklackat så jag har inte samma snits längre. :P
..
Dock är det svårt att gå inomhus. Det låter så mycket att man automatiskt försöker smyga! XD Och då ser man löjlig ut! haha
..

Kärlek

Dagen bara segar förbi.
jag jobbar inte i morgon så jag tror jag ska pallra mig bort till hyresvärden och se om han är pigg på att skriva kontrakt och berätta vad jag ska betala i el! haha :P
Är lite... men bara lite orolig för att jag jobbar så lite. Kommer jag få ihop pengar till hyran? Från arbetsförmedlingen får man ju inte mycket att skryta med!
Föresten har det ordnat sig med det jag missade för flera år sen. Ska få de pengarna nästa vecka. Så otroligt skönt. Hoppas, hoppas att det är en ganska bra summa nu. Så även om jag jobba lite ska det nog lösa sig. Gud fixar väl alltid allt till det bästa. Jag ska inte oroa mig.
..
..
Känner hur kreativiteten kryper i fingrarna på mig. Jag måste rita, måla eller något. Kanske sminka mig! Kanske.. gå ut och fota!?
Blir nog att rita. Är lite för seg och trött för att kuta ut eller kladda i mitt ansikte. Som å andra sidan redan är nerkladdat sen tidigare idag! :P
..
Tamar snarkar i fönstret. Orhan snarkar i mina armar.
Älskar min familj!

Kyrkan, kyla och krydda

Nyhemkomna.. eller inte riktigt så nya. Vi lagar pizza tillsammans. Idag blir det fest.
Grannen grillar utanför och det läskar ordentligt när vi är så hungriga som vi är. Får se till att vi också köper saker att grilla med så vi också kan utnyttja den fina grillplatsen där ute! ;)
..
Var en vittnesbördsgudstjänst idag. Trevligt och jag måste säga att jag aldrig sett så många människor upp och snacka. Är van vid att det är någon som tillslut tvingar sig upp förutom den lilla människa som blivit frågad om att tänka ut något!
..
Jag vill ut i solen!
..
På bara några dagar, känns det som, har gräset blivit tvärgrönt. Det är fortfarande kallt. Eller i alla fall ingen Majvärme vilken jag saknar! Men träden är på g och gräset börjar se somrigt ut! :) Pingstliljor blommar... :)
Snart kanske det blir någon form av sommar i alla fall?

Mindre aktivitet i kyrkan!

Usch vad jag inte gillar sammansatta aktiviter i kyrkan! När plötsligt ledaren utbrister. "Nu ska ni samtala med grannarna om vad Gud har gjort för dig!" eller "Vänd er om till grannen och säg vilken fin dag det är idag!!!" eller. "Be för varandra nu. Fråga din granne vad hon/han behöver hjälp med!"
Särskilt om man är i en ny kyrka. Då ska man snabbt och lustigt komma på något att säga. Jättefint. Men ALLA har INTE så lätt för det!
..
I robertsfors, eller mellanbygdens, församling har de inga kyrkbänkar utan man sitter samlade runt bord. De är stolta över de systemet. Har pratat mycket om det de gånger jag varit där. Om hur välkomnande det är till samtal!
..
Ja det är det. Men då ska samtalet komma spontant. Någon vill berätta något eller man känner varandra och har lätt för att prata med varandra. När man är ny där vill man inte plötsligt få en lapp i handen med orden. be för detta och samtala med grannarna. Var frimodiga!
Och så sitter man där. Blyga och undrar. tja.. vad ska man säga?
Har man tur hamnar man i ett gäng eller tillsammans med någon utåt människa. Men jag gör allt för att se otroligt otrevlig ut så ingen ens vill ta intiativet att prata med mig! Hatar att få frågan. "Ja men du då Petra. Säg nåt nu! Vad har Jesus gjort för dig i veckan!"
..
Jag vill ha möjlighet att tyst kunna sitta och lyssna. Inte bli inslängd i en grupp och diskutera!!!

Baggar

Äta skalbaggar. Check!
Tamar gillade det skarpt. Orhan gillade granatäpplesmaken. Jag tyckte det var surt! XD

Närbilder

även om jag vill kladda mer på den så går det inte. Pappret börjar nämligen gå sönder!
Åh.. jag måste inhandla ett riktigt ritblock. Med papper gjort för blyertsens oömma vård. Jag har lärt mig att måla mer försiktigt med detta papper. Men det händer ibland att nåt blir fel och man måste sudda. Och ibland vill jag ha mer mörka ytor!!! Men icke! Då går pappret sönder!
Akvarellpapper ska man rita med vatten på! Inte blyerts!
..
..

Ännu en dag att avnjuta

Kladdkakan här om dagen blev faktiskt inte så illa. En av mina få lyckade kladdkakor. Bäst att sluta när man är på topp! ;)
..
Idag helg. Solen skiner. Fåren bräker och... ja det verkar allmänt mysigt ute. så kanske det blir någon uteaktivitet ute. Förutom disken jag måste ta. Har liksom sparat på den till en enorm jättedisk! Känns inte kul. Men med lite musik i öronen kan nog vem som helst få den gjord! ;) Ska sjunga riktigt högt. Skit i om grannarna hör eller ORhan tycker jag sjunger illa. Jag har saknat att få ta i. Få skrika ut min "Rockröst" (Som jag önskar jag hade!) Och tro att jag sjunger smäktande underbart!
..
det är idag det...

Märkliga teer från Egypten

Har inte hört på länge från mina gamla kära klasskompisar. Men så plötsligt igår kom ett mystiskt paket. Funderade om jag glömt ett par strumpor hos henne för länge sen.
Men så var icke fallet.
Innehållet var en massa påsar med olika innehåll. (egyptiska saker då de nyligen var där!) Citrongräs, hibiscus, skalbaggar. (Ja det där med skalbaggarna fick jag fråga fram. Jag trodde det var en påse bär eller nåt. Men tydligen var det röda kladdiga hårda innehållet skalbaggar! haha XD Med granatsmak!?)
Sen nå påsar med nåt jag inte förstår. Kanske nå blandingar. Tydligen skulle det vara te. Så ska bli kul att prova göra te på detta senare.
Skalbaggsteet sparar jag till fina gäster! ;)
..
..
Det var en gåva för att jag gift mig, flyttat och blivit 21! :) Fick världens sötaste brev också.
Blev en otroligt bra start på helgen. Blev jättelycklig över att få brev från mina kära vänner jag inte hört från på så länge! :)
..
Hittade inga bättre eller jämnare bilder. (Har ju alla gamla skolbilder hos päronen!)
Älskar er tjejer!!! :D

Alla har inte förvärvat sig bakkonsten!

Känner för att baka något sött och gott. Kladdkaka vore fint. Men jag vet att jag med största sannolikhet kommer misslyckas. Det spelar ingen roll hur många recept jag följer. Eller hur mycket jag stirrar på kakan i ugnen. Den blir alltid en svamp! SVAMP! Bubblig, platt och torr!!!
Astråkigt är det.
..
Men är man inte född till att baka kakor. Då gör man annat. Jag kan ju till exempel vispa ihop en väldigt god smet och äta till tet. Det är lika gott det. Och har man inga gäster som ska ta del av mina bakverk. då behöver det inte vara mer komplicerat än så.
(Om ni nu tror ni någonsin kommer få en kaka när ni kommer på besök här så missförstår ni mig!)
..

..
Idag hade Orhan gjort aso.. asiojie.. asoooeee.. XD Något från hans land så att säga. en vitkålsröra med kött i. I detta fall kyckling! Och det smakade riktigt bra. Det smakade som det brukar smaka när jag hälsar på hos någon som bjuder mig på det. (tror jag har ätit det två gånger. Förstår inte varför folk bjuder mig så sällan på så god mat!) Bra poäng till Orhan. Dock hade han fått massa hjälp av mor sin som hade guidat honom via msn! :P haha men bättre det!
God middag var det hur som helst! :)

Katt i nöd

Min katt river minsan inte ner något med flit!!!
..
Igår hörde jag, medan jag lagade mat, hur hon hoppade upp någon stans. La inte mer intresse vid det. Hon brukar hoppa!
Men efter en stund hörde jag ett litet ymkligt skrik. Som hon brukar låta när hon vill in någonstans eller inte riktigt klarar av något.
Gick ut i vardagsrummet och hittade henne inklämd mellan stereon och en hög med böcker.
Hon hade spontant hoppat upp där utan att kollat läge och upptäckte att hon varken kom åt sidan eller neråt. Om hon inte med våld skulle ha vält böckerna. Men sån är inte Tamar. Hon ropar på hjälp hon.
Tacksam katt när matte kommer och tar ner henne!
haha jag kan inte låta bli och tycka Tamar är världens sötaste!
..
(Där emellan satt hon med huvudet mot väggen! Ni förstår knipan!)

Förvirrad

Det var nemas problemas att vakna upp halv sju idag. Vaknade istället mycket tidigare. I panik!
Klockan tjugo i fem flög jag upp och drog upp Orhans arm för att se vad klockan var. Sedan utbrast jag. "Vilken dag är det?"
Orhan mest sovandes funderade länge. Tittade på klockan. "Torsdag. Det är torsdag."
Till slut slappnade jag av. Tror jag blev orolig för jag kom inte på om jag tog en liten lur på eftermiddagen. Om jag försovit mig eller om jag snart skulle till jobbet!
Dessa ljusa mornar!!! tss tss...
..
..
Sedan vaknade jag ideligen upp och funderade på vad klockan var. Om det inte snart var dags att vakna! haha...
Jaja.. jag är på alerten nu men kommer säkerligen dö lite under jobbet!
Är lite orolig för jobbet. Vet inte vad vi ska göra. Hoppas de kommer nå bestämda arbetsuppgifter. Vill inte spontant traska omkring och fundera! haha.. Inte än! När det finns kunder ok. Men nu? Vem köper sättpotatis, gurkor och pelargoner en regnig dag som denna?
kram

Datum

Vaknade jättesent idag. Eller det har vi båda gjort de senaste dagarna. Vi har börjat hänga upp lakan framför fönstert och låst in Tamar på toan. Till och med Tamar har börjat sova längre. hör inte ett pip från henne där hon ligger i våran smutstvätt! ;)
Vet inte om det är bra eller dåligt. I morgon ska jag jobba och jag antar att det kommer bli trögt nu. Att vända tillbaka dygnet. Plus att jag lär väl inte få sällskap av Orhan på morgonen! haha
..
Idag är det inte det finaste vädret men det gör inget. Idag känner jag för att vara en gullig hustru och göra något "romantiskt" för Orhan. Ska laga god middag och duka upp fint. Får se vad det blir!
Det är ju föresten idag för 1 år sen och 9 månader sen vi skulle bli ihop om 12 timmar. Det om något är väl värt att fira. Det är också 6 månader och 2 veckor och 2 dagar sen (typ) vi gifte oss.
Sen förstås 1 år och 4 månader sen vi förlovade oss om 10 dagar! (?) XD
..
Ok.. Sluttramsat. Här ska lagas middag i vilket fall som helst. Romantiskt eller inte!
Blev intresserad... För ungefär ett år sen gjorde vi det här.
..
(För att vara exakt så var det för ett år sen om 2 dagar!)

bröllopsgåva

Syrran: Alla kan inte ge ett våffeljärn!!!
Men om ni ska hålla er i samma prisklass som våran gåva till er, kan ni ju ge oss en flaska vinäger. Vi har slut på det!

Våfflor kan vi bjuda på nu!

Ikväll blir det filmkväll. Eller filmnatt...
Vi funderar på att äta våfflor. Vi har ju fått ett alldeles fantastiskt våffeljärn i bröllopsgåva! ;) Den ska vi vårda ömt. Och använda ordentligt!
Orhan har redan provat att göra varma mackor i det. Inte så ultimat tycker jag. Det finns ju inget som håller ihop de båda järnen utan man får sitta där och trycka!
..
Snyggaste benen! XD Försökte få katten att stå. Men hon satte sig ideligen ner lagom till att kortet togs!
..
"Hö! Fick de ett våffeljärn!? Men jag då?"

Jag är ingen mamma!

Plötsligt kom en märklig känsla.
Jag satt på golvet och tänkte. Tankar kom eftersom just nu är säker 50 procent av vänner och folk omkring mig i min ålder gravida! Så jag satt där och tänkte om just barn
...
Om jag hittade ett barn ute i hallen (utanför lägenheten) som såg hungrigt och övergivet ut. Ja då skulle jag nog kunna ta hand om det. Det skulle nästan vara lite mysigt! Att försöka få det där nästan döende barnet att överleva. jag skulle känna mig så beskyddande och moderlig! Ser hur det ligger och hostar i min famn. ett litet skelett...
..
När jag tänkt klart den otroligt korkade tanken slog det mig. Men om jag kan tänka mig att ta hand om ett random barn i hallen. Då är det väl mysigare att skapa något med Orhan. Ett eget litet kärleksbarn! Som är lika snyggt som Orhan. Som pratar svenska, romani och italienska. (fy vad kul att ibland hälsa på italienska kusinen, svenska kusinen och romska tremänningarna!!! haha)
ja det låter mysigt...
..
Men så kom den slutliga tanken. Hemska saker. Sen måste jag ju dras med det där lilla barnet i en hel evighet!
..
Det är ännu inte dags för Petra att bli en mor...
(om jag nu inte springer på ett i hallen!)
..

Tänkte ta en bild på mig med ett barn. Men jag hittade inga sådana! XD Fick bli med en katt istället! ;)

Tecknande...

Började rita lite här om dagen! (Till min kära faster! )
..
Och jag är typ klar! :) Ska putsa lite med på den! (Så får ni se en bättre närbild senare!)
Vad tycks?
Nu vill jag nog hellre måla med färger igen!

Tomatodling

Är ledig idag med. Skönt med megalång helg. Jobbar nog inte förrän till slutet av veckan så det är möjligt jag är ledig i morgon med. Gillar att jobba så här lagom lite. Massa tid för att göra det man vill. Men samtidigt inte för mycket tid så man uppskattar den tid man har hemma! :)
..
..
Solen skiner idag med. Jag har fönstret öppet hela tiden i datarummet. Har nämligen mina tomater där. Jag försöker härda dem så de kan tåla den svala svenska sommaren.Plus att de växer alldeles för snabbt i det otroligt soliga fönstret. Rena rama växthuset här inne trots att vi ingen värme har på! XD Passar bra för mig som ingen trädgård har! :D
..
Idag firade vi med att äta på Frasses. Har man Frasses i bygden ska man väl supporta. Plus att vi fått en hamburgare gratis. Och ett gäng lökringar! ;) Så vi passade på att utnyttja dem! :D
Nu slappar vi tillsammans. vi har hunnit med att städa hemmet idag också. Så vi njuter av renheten och ledigheten! ;)
..

prommis vid ån

Länge sen sist nu.
I hm.. Söndags gick jag och Orhan äntligen ner till platsen där ån mynnar ut i havet! Solen sken och jag var ledig morgondagen så! ;)
Säger inte mer utan ni får se bilder. Ska bli kul till sommaren att följa vattnet till havet. Kanske en och annan utflykt där! :)
..
Sensuell reklam för Body-X haha
..

Nakenchock

Funderar lite för mig själv.
Jag läser mång bloggar. Nog de flesta stora bloggares bloggar. (alltså de som kan skriva så man inte somnar!)
Ofta lägger dessa bloggare/bloggerskor ut bilder på sig själv. Mer eller mindre utmanade. Men med heeeelt olika kommentarer och reaktioner.
Kissie: Lägger hon ut en bild på sig själv invirad i en handduk framför spegeln får hon massa kommentarer om att hon är utmanande och bara försöker irritera folk. Provocera!
Tyra: La ut en bild i bara trosor men bakifrån så man såg bara ryggen. Fick bara kommentarer om hur brun och snygg hon var.
..
Lägger jag ut en sån här bild får jag nog inga kommentarer alls. Jag varken provocerar eller är snygg!
..
Ska inte rabbla upp alla bloggare. De var de här två som fick mig så förvånad. Jag brukar sällan kommentera stora bloggerskor. Men jag kände nästan för att slänga in en lite irriterande bithcig kommentar på Tyras för att det skulle vara rättvist. Hon var väl ändå mer provocerande och naken än nödvändigt.
Mer omtyckt? Mer mobbad? Mindre läsare? Jag vet inte...
Sen spelare det ingen roll. Allas val om hur mycket de vill lägga ut på internet! :)
..
bara en löjlig tanke..

Solen skiner, himlen är grå

Idag skiner nästan solen. Skulle vilja gå ut. Men så försvinner solen och det börjar regna. Vem vet hur länge den stannar nu?
..
Sitter och snokar lite efter jobb. Börjar oroa mig för vad som händer efter. När mitt jobb tar slut. Ja.. jag eller Orhan måste hitta något.
Men det verkar för tidigt för mig att söka. Allt nu är ju snarast, direkt, nu! Jag behöver mer. Till hösten 2012! :P Tänker ju inte lämna det här toppenjobbet för något annat. Helt onödigt!
Men springer någon där ute på ett elektriker/datorjobb till Orhan, eller ett blomstrigt, kreativt jobb till mig. Så tveka inte! ;)
..
Nu ska jag hänge mig åt bagarkonsten! Förbereda mig mentalt för en prommis till Bygdeå. Vi måste handla och posta brev till skatteverket så namnet blir bytt!

Rent och skönt

Idag använder vi diskmaskinen. Skönt. Ska bli spännande att se vad vi betalar i el här. (Har fortfarnde inte fått en endaste elräkning) Om det inte kostar nå mycket alls kanske man kan använda den fler gånger.
Vi ansåg båda att nu när vi hade besök var det alldeles för många glas och tallrikar för våran smak. Vi slängde in allt i diskmaskinen. Körde på grytprogrammet. (Varför i hela friden ska man ha program på diskmaskinen). Jag fick diska några saker och sedan skrubbade jag köket rent.
Älskar när det är rent i köket! :)
..
..
Nu ska jag strax vispa ihop någon form av taco. Vi har inte några grönsaker. Förutom rödbetor, morötter och vitkål. inget av det känner jag för att äta kalla i taco. Så jag ska göra en varm taco. Alltså steka grönsakerna. Vi har ju lite färsk bladsallad som jag kan skörda. Sedan massa med kött.
Det blir bra. Ingen av oss är särskilt hungriga så det blir nog lagom ändå utan alla goda grönsaker. Vi åt en rejäl lunch, broccolipasta och har sedan ätit fikabröd som besatta. Farmor tog nämligen med sig alldeles för mycket för vårat bästa! XD
..
..
Det regnar ute. Grått och all den snö som kom är borta. Känns bra i magen. ;)
Nu mot spisen!
..

Långsam Lördag

Så.. då var jag Petra Gashi. Eller inte förrän papprena är inskickade. Men jag ska väl redan nu se mig som fru Gashi!
Det var en trevlig och lite märklig vigsel här i vardagsrummet.
Pajerna var goda och vi fikade gott. En trevlig dag med släkten helt enkelt.
Min farbror stannade över natten så vi spelade worms till sent på natten! :P
..
Idag snöar det och det är väldigt tyst och stilla här hemma hos oss. Snön lägger sig trots att den samtidigt smälter. Men det är mycket snö som kommer. Stora klumpar.
Tamar sitter i fönstret och tittar ut. Hon vill ut och leka men gillar inte vädret.
Orhan läser papper om efternamn på golvet. Farbror vilar i soffan.
Ja det är ganska så stilla här!
..
Jag har troligen ledigt på Måndag så det gör inget om den här dagen sekar förbi!

Sköna dagar spenderar man bäst hemma.

Sitter och väntar på att klockan ska bli lite mer. Så min skjuts kommer förbi. Hon ska lämna blommor idag så hon blir senare än vanligt! :p Gör inget.
Ousch vad jag inte känner för att gå.
Tror jag behöver helg. Hur ska man annars kunna bota det här tillståndet?
..
Jag skulle gärna stannat hemma och grälat lite med Orhan. Tatt en prommis till havet i det här fin-fina vädret! :)
Men ack. Jag ska stå i butiken och mumla om huruvida ett bord ska stå där eller där. haha ibland är jag inte för teamwork!
..

Natt-trams

Jobb, jobb, jobb.
Jag förstår. Inget jobb är kul i längden. Jag ser fram emot saker att göra på jobbet. Har trevligt där med de andra. Njuter av att bygga muskler.
Men... jag vill vara hemma ibland också! Jag tänkte ju liksom att 50 procent var ultimat. Men icke sa nicke! Här jobbas det mer.
Kanske är det bra. Eftersom Orhan pga sin osvenskhet inte har rätt till ersättning eller nåt. Arbetsförmedlingen är så flummiga i sina formuleringar att jag fortfarande inte fattar!
Så det är bara att be att Orhan får ett jobb. Trots sin osvenskhet i detta rasistiska land!
Ändå tar vi hans namn nu när vi ska ha samma! (Om nu någon har funderat på det så beror det på enkelhet. Hellre arbetslös och glada än krångel med att ändra alla papper igen åt Orhan. Vill iten gå igenom migrationsverket, Kosovo och hela fadderullan igen!)
..
Hur som helst. Jag känner hur detta inlägg drar iväg. Så jag ska sluta nu! Ska hojta på Orhan nu att jag ska lägga mig och plåga mig till sömns nu. Han har fastnat i spyros värld! Tss tss...
God natt

Sur-Petra lagar paj och ska gifta sig!

Så var det dags. Nu ska Orhan och Petra bli ett "statligt" förbund.
ååååh såååååå "roooooligt"!
..
I morgon kommer farmor, farfar och farbror förbi för att äntligen få skiten ur världen.
Ja det känns lite så. Eftersom det är så otroligt viktigt för alla andra. Medan det för mig är något jag bara borde få ur världen.
Jag tänker ju inte precis minnas morgondagen. Lägga den på minnet som dagen då vi på riktigt blev gifta. Kommer knappt vara dagen då vi fick det ur världen. Inte ens dagen då jag blev Gashi istället för Sundqvist...
..
Det kommer vara den trevliga dagen då farmor, farfar och farbror spontant kom på besök för ovanlighetens skull! :) Ett flyktigt datum i minnet.
Ja det var på våren. Snön var borta så kanske april-Maj... 2010-2013!
Då kom några släktingar hit och åt paj!
..
Detta är en pannkaka, ingen paj. Hade ingen bild på en paj!
..
Jajemen. Jag och Orhan har stått och vispat ihop allehanda pajer. För att vara exakt, tre stycken. :P En köttfärspaj, en broccolipaj och en morot-philadelfiaostpaj (morotspajen var ett sorts experiment från min sida haha.. den är alltså inte så stor!)
De står redo i kylen att värmas. Så det blir middag fort när jag kommer hem! ;) Och Orhan slipper stå i köket om nu gästerna skulle komma tidigt och kräva sällskap! haha
..
..
Jag är en sån himla liten bitter-kärring som aldrig kommer sluta vara sur över att vi inte fick ha ett riktigt bröllop. Att folk inte räknar oss som gifta eller inte vet om att vi är gifta! Så det så!
Andra gifter sig och får ha fest och glada gratulationer. Vi gifte oss och blev förföljda av tjatet. "När ska ni göra det på riktigt!?"
Blääääääääääää

Köttflickan

Fick en sån fruktansvärd längtan efter kött idag på jobbet att jag skickade iväg ett sms till ORhan och sa åt han att dra fram en köttbit ur frysen!
Nu sitter jag här och väntar. Marinerade i hyberfart samtidigt som jag hackade morötter, sötpotatis, potatis, lök och en kålrot som började bli svart. Oljade och kryddade.
Medan grönsakerna var i ugnen fick köttbitarna stå och gotta sig. Sedan in med allt tillsammans på grill.. Har redan smakat. Det är klart. Men jag vill ha en liten cool grillyta också kanske! Den köttbit jag provade var riktigt tunn. Men fortfarande saftig och härlig.
åååh jag längtar efter mat. (åt bara en smörgås och morot till lunch. Så det kan vara orsaken!)
..
Ett klart plus med att bo i eget hem. Köttet är alltid saftigt! ;)
(Nämner inga namn eller orsaker!)
..


Kreativitet

..
Idag skiner solen! Kommer bli en varm dag i växthuset. Känns både härligt och otroligt jobbigt!
Ska flytta runt på plantor idag. Nu är ju det mesta levererat och planterat. Nu väntar vi bara som färdiga buskar och trän. Mera prydnader och grejs. Blommor ska skötas om och placeras ut inför kunderna. Som redan börjat komma. Dock har vi knappt kommit igång!
..
..
Igår berättade chefen något kul. I alla fall jag blev glad! :)
Han har köpt in flera blommor som kan användas i snitt. Alltså... Alla kommer med säkerhet inte bli köpta till trädgården av kunderna. Så då kan jag göra nå! ;)
Jag får vara florist.
Vi satt och funderade på vars man kunde ha snitt. Jag föreslog ladan som han i år öppnat för inredningsförsäljning!
Ska bli spännande och se vad det blir av det hela.
Ser fram emot mycket nu. Inreda butiken, ladan, växthusen! :D

ge mig mina slantar!

nej idag känner jag inte för att jobba.
Skulle vilja sitta hemma. Slappa framför datorn, pussa på Orhan och framförallt. Vänta på ett mail.
Har nämligen skrivit till min gamla arbetsförmedlare igen. För de har inte ändrat det beslut som skulle ändras för mer än en månad sen. Blir galen. Var helt säker på att hon gjort det.
Snackar om de pengar jag inte fick. Om ni minns har jag skrivit om det förr. Fick dem inte pga ett felbeslut.
Har till och med snackat med försäkringskassan. För jag trodde de var skyldiga. (brukar ju vara så) Men icke. De var mycket trevliga och lovade att om arbetsförmedlingen gjort sin sak skulle jag haft pengarna för länge sen!
..
Idag jobbar hon. Så jag väntar svar på mina mail. Skulle vilja vara hemma så jag kan se, om hon svarar eller ej. Och om hon inte svarar skulle jag ringa.
För nu slipper hon inte undan!

Stark-Petra

Idag var det hårt. Därför ska jag lägga ner ett helt inlägg på en liten arbetsuppgift. En arbetsuppgift som borde ge ig rejäla biceps! ;)
..
I ett av växthusen, Nämligen tvåan som vi kallar den, står det 6 bord. Men det finns bara en gång mellan dem. Hur går det till?
Jo, borden står på som plåtrör och när jag vill jobba vid bord 1 så rullar jag bord 2 och 3 åt sidan så jag kan rulla fram en gång vid bord 1!
Fattar ni något?
Jag har gjort en liten bild! ;)
..
..
Idag var det extra tungt då jag från bordet vid ena väggen skulle hämta gurka och meloner och transportera dem till bordet vid andra väggen. Runt 120 krukor! Alltså var jag tvungen att hämta en back med krukor. Ställa den på golvet. Flytta borden åt sidan. Ta upp backen och sedan ställa ut dem. Flytta tillbaka borden. Hämta en ny omgång.
Låter enkelt?
..
Låt oss räkna lite matte. Vi säger att bordet är fullt av ca 1000 krukor. (nu beror detta helt på storlek och palcering men nåt sånt brukar det vara!) Krukorna är av vanlig storlek. Alltså runt 13 cm i diameter. Vi säger att de vid vattnat läge väger 5 hg. 1000x5hg=500 kg!
Sedan väger även bordet, helt av trä ett antal kilo. vi säger 100.
..
Ok. Nu ligger det ju på rörande stålrör men golvet lutar. Så åt ena hållet ramlar bordet ner och man måste hålla emot så det inte slår ner hela huset. Åt det andra måste man trycka med alla krafter. Genom att hålla i två små dörrhandtag. Det gör ont i händer och jag tror varenda muskel i kroppen arbetar! XD
..

Pizza utan smak

Blev ingen prommis till vattnet utan istället en prommis till Robertsfors. Jag säger prommis, för vi gick en bra bit!!
Robertsfors ligger ju en bit ifrån E4 därav åker inte många bussar in där utan Robertsfors har en specialbuss som kör folk fram och tillbaka.
För oss gick bussen innan vi fattat att den var där. Så då stod vi där. I Sikeå! (som stationen heter vid E4!) Skulle vi vänta en dryg halvtimme eller gå.
Vi gick och kom fram typ samtidigt som bussen.
Runt 5 km! I solsken. Ingen vind. Jag hade vinterjacka för det var bara 4 grader!
Jag var trött, svettig hungrig och sur. Världens sämsta stengång har de gjort.
Men fram kom vi!
..
Vi åt pizza på Robertsfors enda pizza. Inte så god. Jag ger inget högt  betyg för den kebabpizzan. Söt sås. Smakade grädde och majonäs. Varför i hela friden vill man ha majonäs på pizzan?!
Dock verkade stället vara populärt för det strömmade formligen in människor!
..
Vi avlsutade dagen med att storhandla på ica. Eller storhandla och storhandla. Vi handlade sånt som saknades. Mjölk och köttfärs! XD
Sedan satt vi och frös i en timme på busstationen! ;) Det är livsjakande!
Nu diska, film och sen sova!

Vårfors

Idag ville Orhan ut och äta. Jag var på men med tanke på vad det är för dag tappar jag lusten. Vad har öppet egentligen Inte chansåker jag in till stan.
Dock längtar jag så fruktansvärt efter godis. och skitica här i Bygdeå har stängt?! Åker man till Robertsfors för godis?
..
Igår var samma sak. Sugen på godis.. men vi gick till ica bara för att upptäcka att de stängt tidigare den dagen! Suck. Men jag hittade jordgubbar i frysen. ("hittade") och gjorde en jordgubbspaj och någon sorts jordgubbsdricka. Gott!!!
Det var vårt valborgsfirande!
..
Idag får vi väl, om vi nu inte kommer iväg till någon stad, ta en prommis i finvädret. Vi har ju ännu inte gått ner till platsen "bakom" vårt hem där de två åarna här möts och rinner ut i havet.
Nu när det är så mycket vatten i åarna ska det tydligen vara en rejäl fors. Kan vara kul att se.
Så kanske senare idag har ni bilder att se fram emot!
..
Nu ska jag få liv i Orhan som sover!

RSS 2.0