Mindre aktivitet i kyrkan!

Usch vad jag inte gillar sammansatta aktiviter i kyrkan! När plötsligt ledaren utbrister. "Nu ska ni samtala med grannarna om vad Gud har gjort för dig!" eller "Vänd er om till grannen och säg vilken fin dag det är idag!!!" eller. "Be för varandra nu. Fråga din granne vad hon/han behöver hjälp med!"
Särskilt om man är i en ny kyrka. Då ska man snabbt och lustigt komma på något att säga. Jättefint. Men ALLA har INTE så lätt för det!
..
I robertsfors, eller mellanbygdens, församling har de inga kyrkbänkar utan man sitter samlade runt bord. De är stolta över de systemet. Har pratat mycket om det de gånger jag varit där. Om hur välkomnande det är till samtal!
..
Ja det är det. Men då ska samtalet komma spontant. Någon vill berätta något eller man känner varandra och har lätt för att prata med varandra. När man är ny där vill man inte plötsligt få en lapp i handen med orden. be för detta och samtala med grannarna. Var frimodiga!
Och så sitter man där. Blyga och undrar. tja.. vad ska man säga?
Har man tur hamnar man i ett gäng eller tillsammans med någon utåt människa. Men jag gör allt för att se otroligt otrevlig ut så ingen ens vill ta intiativet att prata med mig! Hatar att få frågan. "Ja men du då Petra. Säg nåt nu! Vad har Jesus gjort för dig i veckan!"
..
Jag vill ha möjlighet att tyst kunna sitta och lyssna. Inte bli inslängd i en grupp och diskutera!!!

Kommentarer
Postat av: David Sundqvist

Precis. Uppstyltade konversationer kan man leva utan.

Och mycket hellre en osocial Petra än en konstlad Petra. :)

Fortsätt att vara den du är.

2012-05-18 @ 09:49:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0