Stark-Petra

Idag var det hårt. Därför ska jag lägga ner ett helt inlägg på en liten arbetsuppgift. En arbetsuppgift som borde ge ig rejäla biceps! ;)
..
I ett av växthusen, Nämligen tvåan som vi kallar den, står det 6 bord. Men det finns bara en gång mellan dem. Hur går det till?
Jo, borden står på som plåtrör och när jag vill jobba vid bord 1 så rullar jag bord 2 och 3 åt sidan så jag kan rulla fram en gång vid bord 1!
Fattar ni något?
Jag har gjort en liten bild! ;)
..
..
Idag var det extra tungt då jag från bordet vid ena väggen skulle hämta gurka och meloner och transportera dem till bordet vid andra väggen. Runt 120 krukor! Alltså var jag tvungen att hämta en back med krukor. Ställa den på golvet. Flytta borden åt sidan. Ta upp backen och sedan ställa ut dem. Flytta tillbaka borden. Hämta en ny omgång.
Låter enkelt?
..
Låt oss räkna lite matte. Vi säger att bordet är fullt av ca 1000 krukor. (nu beror detta helt på storlek och palcering men nåt sånt brukar det vara!) Krukorna är av vanlig storlek. Alltså runt 13 cm i diameter. Vi säger att de vid vattnat läge väger 5 hg. 1000x5hg=500 kg!
Sedan väger även bordet, helt av trä ett antal kilo. vi säger 100.
..
Ok. Nu ligger det ju på rörande stålrör men golvet lutar. Så åt ena hållet ramlar bordet ner och man måste hålla emot så det inte slår ner hela huset. Åt det andra måste man trycka med alla krafter. Genom att hålla i två små dörrhandtag. Det gör ont i händer och jag tror varenda muskel i kroppen arbetar! XD
..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0