USCH för gubbar!

 Nu e ja trött! Trött på att ha takläggarna här. Eller vad de är. idag målade de!
 Väcker mig på morgonen med att stöka utanför mitt fönster. Eller använda min toa..
 Det är just det sista som får mig att bli tokig.
 Min toa.. min toa är äcklig.
 Det är som att gå till skolans toa. Eller en allmän toa på en station. Den är ääääcklig!
 För det första är min matta jordig. Den är grå.. o full med löv. Förståeligt. De traskar runt i gräset med arbetsskor o sedan in på min toa. Men de kan väl flytta på mattan då eller torka av skorna!
 Mattan kunde ja stå ut med. Men toan.. usch! Toan är hemsk!!! HEMSK!
 Förut lämnade de alltid ringen uppe.. de har de slutat med. De har väl äntligen insett att det bara bor en tjej här. Så det är jag glad över. ja slipper ta i toasitsen som de rört med sin äckliga händer som de precis innan har rört vid...
 Hur som helst. Själva toaan är brun.. spolar de? Eller har de våldsamma mängder färgämnen i pisset.
 Dagen till ära lyfte ja på toasistsen för att kolla läget. usch usch usch. Den var alldeles brun o det till och med rann nåt nerför den! VAd!!! Jag kan bara tänka mig det värsta. Men hur pissar de egentligen. Jag pallade inte och rengjorde skiten. Så nu är den fin. men ja antar att det bara tar två dagar innan den ser ut så igen.
 Min handduk är brun.. Tur att ja har två. Fast ja tror inte de tvättar händerna. Bara när de ska göra tvåan!
 Så mitt dörrhandtag e ju också hyperäckligt!!!

Haha nej ska inte snacka mera skit om dem längre. De e väl klara någon gång. ja e väl helt enkelt inte vad vid att leva med grisiga män! Men de säger jag! OM jag någonsin gifter mig så får min man inte bli en grisig GUBBE! Då e de slut!

Mmm te...

 Japp. jag gjordet det. Jag gick och handlade. Självklart i den närmaste o lite väl dyra affären. men med tanke på min förkylning så får det vara så!!!
 DEt var mycket bilar ute och det kändes lika jobbigt som vanligt och jag gjorde det inte bättre genom att ta på mig mina ballerina med mina vita tubsockar i... Hemska saker.. så fult... Men är man förkyld ska man ju inte gå barfota och jag har inga andra skor än just mina ballerina. Mina fötter lyste så vita att jag såg dem till och med när jag kollade rakt fram. De liksom lyste. Och bländade mig underifrån!
 Sedan hade ja på mig min skolavslutningströja från nian! "Nu e re slut!" Kan det bli värre.. den e ful. Men varm. Har ingen jacka. (ser ni vad duktig jag är och sätter min hälsa före mitt utseende)
 Hela vägen dit var som en hemsk evighetsgång. Jag trodde aldrig jag skulle nå affären. På vägen tillbaka kändes det likadant. Men jag såg det bisarra i det hela och kunde inte låta bli att le för mig själv. 

 Och nu e ja hemma! Har mitt te. blev skogsfrukter. (hamngatans har inget stort utbud) Har även köpt choklad. Var kanske dumt så ja funderar på att skippa den! Köpte även bröd och en messmör. Så nu blir det festfrukost :D
 Och självklart mjölk. Allt det gick på 110 spänn. Vars tar matpriserna vägen. Jag får väl skylla mig själv som handlade på en lite fyr affär istället för nåt billigt stort ställe.. tss tss

 Strax börjar Simpsons hehe :D O de ska ja glo på o avnjuta med te! TE!!! :D Som jag har längtat!


Långtråkiga dag hemma...

 Lidköping.. eller snarare min lägenhet är inte så festlig.. eller har inte så roligare i Slätte.. Hm.. att vara sjuk är trist. Dagen blir lång. Finns inget att göra. Ja känner mig ofräsch o trött.
 Idag har ja inte gjort nåt. Gick upp tio i elva eller nåt och startade dagen med nybakt chapati och äppelkräm. Som vanligt :D Mycket gott. Låg framför tvn ett tag. Tills allt blev mer ointressant än vad ja klarar. Jag satte då på radion och satte mig vid datorn.. Inte mycket festligare där. Ingen inne. Inget att göra...
 
 Åh chili conm carne till lunch... gott. Fast väldigt starkt.. kanske bra när man e sjuk vad vet jag!

 Men mest av allt längtar ja efter te nu. Kan inte fatta. Tror ja har ett litet beroende haha för ja längtar nåt så våldsamt. Inget te på kvällen igår. Inget te vid frukosten. inget te helt enkelt. Det är.. förkrossande.
 Har tänkt sen ett att jag ska gå ut och handla. Prova det nyöppnade Netto som bara ligger nån 10 minutersprommis från mig. Nu när ja vet vad det ja ska handla hade kostat på hemköp kan ja ju jämföra.
 Men.. ja kommer mig inte iväg. Är trött. o känner mig så ful när ja e sjuk. Mer än vanligt. Så det känns värre att gå ut på stan. Brukar aldrig gilla att gå ut ensam i en stad. känner mig så utsatt. uttittad. Som om alla såg att jag var ensam tönt. Turist. Att alla kollar vad jag handlat och tänker om det. Att jag går konstigt. Att jag klär mig udda. Och nu en förkyld svullen näsa, öppen mun och trötta ögon haha XP Jag kan se rubrikerna i tidningen. haha XP
 Jag är en tönt jag vet... :p

 Känner ockås nu när jag är sjuk att ja inte gör nåt. Känner mig fet. Bara ligger. Sover, äter lite, vilar, tittar på tv... inte annorlunda mot mitt vanliga liv. Men då hade ja i alla fall den känslan lett till ett träningspass. Nu känner ja ju mig så eländigt sjuk! :P

 Sitter och önskar att nån tönt som liksom bara ville vara trevlig, knackade på dörren nu och stod där med en påse bröd och te och mjölk haha. kanske en god yoghurt. Hm e sugen på yoghurt utan anledning också :P
 Men.. ofta. XP Jag behöver lite luft och motion. Så det är bara att pallra sig ut. Ångrar att jag inte gjorde det när dagen var ung o alla ungdomar var i skolan. o alla andra vuxna typer jobbade för stt lverbröd.
 Halv fyra... Nu handlar ju alla vuxna typer efter sitt jobb. Trafken är stor. Ungdomarna är nog hemma och degar framför tvn eller så är de påväg hem.. Inte nu. Nu ska ja inte gå om ja vill möta lite människor.
 Ska nog vänta till fem sex.. då folk äter.. Eller kanske åtta. Då alla töntar ser på idol haha.

 Nej uj vad jag skriver!!! Hej då!


Skallebång o pengaproblem!

 Piss också. Mer än vad ja klarar. Ja blir bara helt förstörd. :(
Gick hem från skolan. I slutet så missade inte nämnvärt mycket. Huvdet kändes som det var i en bubbla. Lock för öronen o alla ljud från knivar som drogs fram o krukor som slogs i bordet gjorde ont i huvudet. Musiken var öronbedövande. Ja pallade inte. Men det var mycket kul att träffa tjejerna igen :D
 På vägen hem bestämde ja mig för att handla. Behövde bara te o mjölk. Men väl på affären köpte ja lite frukostbröd o pålägg och en yoghurt. För att börja satsa på frukosten igen.
 Men i kassan funkade inte kortet. Fattade inte. Skulle ju ha fått ett studiebidrag... o hade inte handlat nåt än denna månad.
 Jag sa till kassörskan att ja var tvungen att kolla kortet. O hon ffågade om ja skulle hinna tillbaka idag. Jag svarade ja på det (Jag var ju säker på att jag borde ha pengarna där!) Jag lämnade varorna o hon skrev ut nåt kvitto hon sparade. Fattade inte. Men det var väl så ja skulle slippa dra varorna igen. Eller nåt.
 Men pengarna fanns inte. Hade bara 50 ynka spänn så hade ja bara köpt de ja skulle köpt. Te..
 Ringde mamma som sa att ja fått ett brev där det stod att pengarna skulle komma i morgon! WHAT!!! Men berätta det sent eller! Piss också. Ja orkade inte gå tillbaka för att säga att jag inte kunde handla. Behövde ja ens det. Ja hade ju bara lämnat varorna. Kändes taskigt mot kassörskan. men hur värt är det. Hon kanske skulle tycka ja var en tönt om ja kom tillbaka och sa det.
 Jag gick hem.. började få ont i huvudet också o ville bara lägga mig ner. Pissdag!
 

 Väl hemma bröt ja ihop. huvudet gjorde asont... kändes jobbigt med kassörskan (undrar om mens är påväg när man tycker sånt känns jobbigt) Ja får inte ens nå te ikväll.. eller i morgon. Om ja inte orkar ut senare idag. Till en annan affär.. Vilket ja inte tror ja kommer orka. Tror ja ska... (göra mig en kopp te höll ja på o säga).. ja ska.. ja ska... ja vet inte. Ta en alvedon! Lägga mig på sängen o sova bort hela dagen!

 God natt!


God morgon (fy vad jag hatar det ordet)

 Fick tid över. kan man trot? Nej! MEn så e fallet. Gick upp kvart i sju. Liksom bara flög upp.
 Satte på tevatten gick på toa satte en macka på värmning och sminkade mig o fixade frill. Allt på en kvart. Sedan tog det en kvart att äta också! :D
 Har aldrig kunnat borsta tänderna så lugnt XP

 God morgon!En av fördelarna med att bo ensam. man slipper ordet god morgon. Vilken pik det är. Det ligger liksom en härlig mängd ord bakom det.
 Man kommer upp. Trött, hungrig lite vresig för att man tvingas gå upp. Och till sin fasan ser man att det redan sitter 2 i köket (ännu värre vid släktträffar. Då drar ja mig för att gå upp. För då kan det sitta 5 i köket XD )
 Ja gör allt för att hinna på toa först. Men självklart ser någon en och utbrister så glatt den bara kan. "GOD MORGON" ("Att hälsa allt för glatt på någon på morgonen kan i dens öron tas som en förbannelse" vars står det i bibeln?)
 I mina öron låter det inte som. "Åh älskade Petra. jag önskar dig en perfekt morgon fylld med god frukost o glada solstrålar!"
 JAg hör. "Haha din tönt. Så de e dags att komma upp nu! Har du kollat på klockan. Vi andra har varit upp i 5 timmar. Hur kan man sova så länge som du. Sist upp liksom. Skrattretande."
 haha.. XP

 Tack o lov att Tamar inte säger god morgon. Hon säger först vid dörren: "MAAAAATTEEEEEE! Gå på toa nu då!!!" O när ja är där o har spolat. "MAaaaaaaatteeeee.. det räcker nu! Kooooooom! Ööööööööööppna dörren!"
 Sedan när vi gått till mitt rum igen: "Maaaaaaaaaaaaaaat matte maaaaaaaaaaaaat!"
 O när hon väl fått det så somnar hon om igen. Fubbigt på hög nivå. Ja då liksom. Tvingas gå upp o sedan gå iväg.
 Ja som e förkyld o allt XP

Känner mig fruktansvärt ofräsch o tjock i ansiktet. Saknar mitt puder!.. sjuk...
 

Det vackra höstträdet. Det enda vackra med min utsikt. Där ja ser vilken årstid det är haha! XD

Argh nu håller ja på o komma försent. Får kuta till skolan. Nej ja e sjuk.. man ska inte springa då va?
Hade så bra! :D

 

 


Back to school!

 Åkte hem idag.. till Lidköping alltså! Upptäckte idag att ja vill ha en höstjacka. iskallt. Men tog det med en nypa salt då ja visste det skulle vara varmare i Lidköping. In my face. Vadå storm! Så fort ja steg ur tåget blåste Tamar bort från mig o det tog en stund innan ja fick kontroll vöer situationen. Till min förskräckelse såg "katterskavarailåda-konduktören" på mig tack vare den situationen. Jag som gjort allt för att gömma mig för henne. Vill inte visa att hon vunnit. (haha ja e en sån mes! Har nog inte riktigt förlåtit kvinnan än! Illa)
 
 Det var kallt ute. Blåste hårt. Regnade samtidigt. mitt hår tappade ja makten över o ja gick i blindo. Utan problme eftersom det e samma gamla väg varje dag o det är tomt på bilar o folk vid denna tid på dygnet (22:00)
 Men.. då det blåste var det mycket märkliga ljud i alla vråer o alla vet ju att i stora städer som Lidköping vimlar det av rånare o våldtäktsmän! Så ja var lite nervös. Över att inte kunna se förbi luva o hår. Bara höra....
 
 Pga min sjukdom (eller nåt annat) var ja så fruktansvärt trött när ja kom hem att  ja aldrig skulle få upp låset. När ja äntligen fick upp det o såg framför mig nästa port orkade ja inte. Kände nästan för att bara sova där i korridoren. Men stackars TAmar. Ja kämpade på o väl inne funkade inte lampan (skitglödlampor från Willys) som vanligt.. den bara blinkade. Ja fick tillslut ut Tamar, tände kökslampan o satte på tevatten. Sedan la ja mig på sängen. Skööööönt! :D

 Nu har ja fikat.. Tänkte skippa nätet ikväll men.. hehe kunde inte motstå. Menar. Ofta ja går o lägger mig vid elva tss tss. :P
 Men ska nog lägga mig i ganska normal tid. E ju sjuk. O på morgonen känner man sig extra dålig eftersom halsen är igenkorkad, huvudet tungt, och näsan helt täppt. Är ju våldsamt trött över att inte kunna sova ordentligt heller. O ja blandar alltid ihop sjukdomströtthet med vanlig morgontrötthet.
 Frågan är om ja kommer iväg till skolan. Men kanske lika bra. Så får ja se hur det går.God natt! :D


Ledig morgondag!

 Eller idag kanske.. klockan är halv ett. Satt uppe med mamma till tolv o kollade idolklipp! haha vars tar världen vägen alltså! Xp
 Ska sova strax. Är hemma i morgon. Nog rätt skönt. Kände mig våldsamt dålig imorse men nu på kvällen känner ja mig pigg o bara allmänt krasslig! :D Både ljublar o gråter. Skönt att få vara lite hemma med lagen på sin sida. Men samtidigt såg ja fram emot att få jobba på de binderitimmar vi har i skolan. Särskilt nu med de blommor vi fick. vi har ju en uppgift att göra de där minnesbinderiet till Michael Jackson också. Vet inte hur mycket ja missar.
 Missar ett prov. O tack o lov för det. har pluggat på tok för lite XP
 
 I morgon ska ja väl mysa med mamma här hemma. Nej.. får försöka komma på nåt vettigt. Haha.. Plugga på provet kanske.. Övningsköra!!! :D det vore nåt. Om ja känner mig någorlunda pigg så ska ja nog prata med mamma! :D
 Måla också. Har börjat med en ny tavla. Av Simson och Delila! ;P Får se hur det blir. Lika barnsligt som vanligt skulle jag tro! :P
 
 Nej! Nu e de dags o hoppa i sängs. Måste orka upp innan skolan börjar o sända ett sms till min ärade lärara att de inte behöver oroa sig för min frånvaro! Ingen skolk här inte!!!
 Ska somna till rösten av.. Vad han nu het. Munken o Kulan i alla fall. Underbart! Måste skaffa nå nya hörsagor eller böcker. Man somnar så gött till sånt! O ja har hört alla Munken o Kulan 20 gånger var!!! Argh!Random bild som med jag vill säga: "Sjuk..."


Snörvel

 Idag kom snuvan också! Aah nu har ja en komplett förkylnign! XP Känner mig alldeles svullen i hela ansiktet.
 Blir ingen skola för mig i morgon. Orkar ett inte med att resa hem.. och två.. vem vet hur det är i morgon. Är hellre hemma en dag då och ser!

 Dagen har förflutit sakta... gick upp sent, har ätit god middag, pappa har delat med sig om sina kunskaper om att det ligger nåt skumt bakom svininfluensan. Särskilt bakom vaccinet! Det är nåt på gång i världen! Det låter spännande. O många källor säger samma saker. Så ja e nog nästan beredd att tro pappselappsen!
 Nu hade han lyssnat på någon kvinna som varit involverad i detta. Och enligt henne blev man bara sjuk av vaccinet.. och att det var helt onödigt eftersom det är en vanlig unfluensa.. (minns inte exakt pappas ord av henne)
 Ja ska nog hur som helst inte använda vaccinet. Varje år dör flera hundra i influensa i sverige. Detta år börjar man plötsligt skrika i panik för en influensa som sägs komma från grisar (vilket den inte gör) Varenda tidning skriver det. O man tar fram ett vaccin i panik. Testar det inte utan bara direkt ska de ut bland människor. De som haft svininfluensan har inte lidit nåt märkvärt av den! Man rent av tvingar folk att ta vaccinet. Om inte för sin egen skull utan för andras! Jaja.. spännande är det. Vars är världen påväg... tss tss

 Ja e i alla fall sjuk nu o ja tänker ta en varm kopp te som botemedel strax när halsvärken lagt sig. Kan inte dricka på mornarna. För det smärtar nåt våldsamt. Så e astörstig sen på kvällen! :P
 Familen e på gudstjänst så ja e typ "ensam" hemma..

 God kväll underbara människor! :D

Sjuuuuk..

 Plötsligt.. ett två tre. blev ja sjuk! :( Illa.
 När ja skulle lägga mig kände ja svårigheten att svälja o när ja vaknade på morgonen var det hemskt. Mina halsmandlar var gigantiska.
 Vi fick besök av familjen Aliji o plötsligt kände ja mig väldigt varm. Funderade på om ja busat våldsamt med Sony.. skojade med syrran att ja nog hade feber o svininfluensan o hon kände på mig. Jag var varm. Tog temp. O visst. Ja hade feber. yeey.. Snart kom huvudvärken o ja blev trött. O irriterad på att pappa bjöd besöket på middag. skulle aj någonsin få vila.  (Nu ska nu inte tro att ja inte gillar besöket. De gick över när ja fick lite mat i mig... o ja älskar dem väldigt XD)
 De e fortfarnade kvar. Ja har blivit lite osidosatt vid datorn. Som vanligt haha. Pappa spelar fotboll med Sony där ute. Ulrika är med ISmet på sitt rum. Mamma äter med resten Xp Sånt e livet. :P
 dagen har gått fort förbi. Ja hoppas på lite mys ikväll. Kanske bli bastu vid sjön. Får se om ja gör det med tanke på min förkylning. Men ja hoppas vi ser lite film också o har allmänt fredagsmys en lördagafton :D

 kram

Fredagafton! :D

 Aaah äntlige helg.. äntligen hemma.. äntligen paj!!! De e sant. Ja gjorde paj när ja kom hem! Underbart! :D Kycklingpaj med nån turkisk ost och svamp... underbart gott. Som ja har längtat efter det. :D
 Sitter nu med min bror o spisar musik o snackar skit. Ett härligt slut på veckan! :P
 Har inget att se fram emot denna helg så den lär bara susa förbi. Men so what. Ja trivs ovanligt bra i skolan nu för tiden faktiskt. Vet inte vad som hänt. Mina fantastiska vänner, skolan, hemmet. allt känns bara bra! :D
 
 Familjen är i Finnerödja på gudstjänst... vet inte när de kommer hem. vet inte om ja längtar.. kanske vi hittar på nåt.. säkert nån film! :D Men ja e full med energi nu! HAr suttit o suttit. Är van vid hemska fredagar! XP

Kramkram

Äntligen Fredag! :D

 Jag har fått en flisa i mitt finger.. snyft.

 I alla fall äntligen fredag. Mitt hjärta blöder för att det inte är en normal fredagkväll utan att det är i Finnerödja idag där en indisk man ska snacka (ska int försöka skriva hans namn)
 Vi funderade att träffas ungdomarna i kyrkan. Men det verkar inte bli så.Får inte tag på syrran och de andra e för flummig. VIll hur som helst inte vara där utan syrran. Ensam meddlem i församlingen. Ensamt ansvar. O syrran e ju mitt lyckliga stöd XP

 Har håltimme nu. Fruktansvärt segt... efter en hemsk rörlig bild lektion. Bara 3 pers. O vi tre har bildat en grupp o ska enligt vikarien göra en dokumentär. tycker de känns jobbigt att jobba tillsammans med några så snart när man inte känner dem. O de pratar ju kanppt med varandra. FAst att de går i samma klass. Illa. Hoppas den riktiga lärarn har helt andra planer. :O XP

 God morgon :D

Strömlös... men inte rastlös!

 ah måste bara säga att den titeln var nice. Stolt över mig själv. vad får ja allt ifrån! aaaah XP
 Japp så blev fallet. ja låg utpumpad i sängen och såg på scrubs. Hade redan sett avsnittet och var allmänt uttråkad. Plötsligt smäller det till. Datorn, tv, kökslampan slocknar och en otäck tystnad sprider sig.

 "Haaaalåå!"


 Jag hör hur arbetarna som håller på med taket börjar hojta på sitt språk. (Skulle gissa på finska då ja hört min hyresvärd tala med dem. FAst de e i så fall en utomordentlig dialekt av finskan!)
  Jag väntar ett tag. Var de deras fel borde de ju åtterätta problemet. kanske de behövde stänga av den för att göra något. (Med taket?) VAd kan ja om bygge liksom.
 Jag ligger en stund och väntar. VAd göra. Ja börjar bläddra i de körskolebäcker ja fått låna av Elin. O läser ett kapitel o kollar lite.. ja pluggar. O i tystnaden o brist på annat pluggar ja i en timme... sen.. Sen känner ja kylan. Tystnaden... mest kylan. Elementet var iskallt. Huvaligen.
 Ja måste ringa hyresvärden. Ja var våldsamt kissenödig också. Och att sitta på en lite toa i mörkret. Eeehm nej tack!
 Men ja vågade inte ringa hyresvärden. Jag gick till proppskåpet men med min smarta hjärna såg jag att Inget var fel. Funderar på vilken propp som ska behöva gå så att hela min byggnad slås ut! Ja e inte teknisk lagd så ja ringde mamma. Men mamma gissade på nån himla.. har redan glömt ordet XP O de fanns troligen i deras hus eller utomhus. Det var droppen. Ja var tvungen att ringa hyresvärden. läääskigt.
 Ja ringde hans mobil o fick tillslut tag på han. Han var inte hemma än men lovade komma o hjälpa sen när han kom hem. Yey! :D
 Ja började då diska. (Verkligen vad man får arbetsiver när det är kallt o tyst o trist) Hörde små ljud från korridoren men kunde inte drömma om att hyresvärden skulle vara så tyst. Men faktiskt. Det var någon där ute. XP
 Plötsligt smällde det till o lampan tändes, tvn vaknade till liv o datorn gav ifrån sig en suck.. det knackade de på dörren o ja slängde tallriken ja höll i handen i diskvattnet. Torkade mig o gick ut. O där stod hyresvärdens sambo. 
 Hon visade mig vars problemet legat o ja tackade henne. Underbart! Det kändes åter varmt och levande igen. O ja hade fått disken gjord. O pluggat. O int segat framför datorn. Great! Haha gillar min festliga hyresvärd. När ja stod o gjorde chapatideg (som nu ligger i kylen o frodas. mmm chapati) gick han förbi utanför mitt fönster från garaget. Såg mig. Vinkade o gjorde tummen upp! Aaah ja kunde inte haft bättre hyresvärd! :D

Dags för lite te.. o nybakt chapati.. (utanpålägg snyft)


Skola

 Sitter i skolan nu o myser.. vid en dator i källarn. :D Gjort ett studiebesök på Skapande händer och efter det gick vi ut och åt på Elake Måns. Jag vet. nu har ja handlat en macka till. XP Så nu har ja väl knappt tjänat nåt på veckan. Men å andra sidan hade ja förlorat mer om ja handlat mat och fikat dessa mackor. :P
 Har pysslat lite med religionen nu! Mycket interssant.. O nu vet ja inte vad ja ska göra. 
 Rörlig bild strax. Ser fram emot det. Hoppas ja inte missat för mycket. Måste fråga min lärare också vad i hela friden ja håll på med... himla uppgift.
 Ska nog dra mig vidare nu. Hänga lite med polarna :P O fundera på hur ja ska göra min konstiga krans :S

Hade bra! :D

Nybakt bröd...

 Blev en underbart god chili con carne. Men ja har chili under naglarna o har klöst på läppen  petat i ögat. Härlig sveda i ansiktet :D Den vart så god hur som helst att det blev inget kvar. Får se vad ja ska äta i morgon då! Kikärtor o squash o ägg! Hm.. nåt fantasifullt ska ja nog komma på av det. XP Omelett kanske!
 Åt nybakt bröd till chili con carnen. Blev det serbiska friterade brödet dagen till ära. Gjorde stor deg så att nu på kvällen har ja stekt lite chapati av samma deg. Chapati med jäst. :P Sak samma.
 

Vissa gillar deg...
 

Måste träna nu... :P


Krematoriet

 Det stavas så va? Krematorie..hm..

 Det var i alla fall där det mesta av dagen spenderades. 

 Även då jag försov mig med en kvart o kom försent till skolan med en kvart började dagen riktigt bra. Åt min hemgjorda äppelkräm o mitt nybakta chapati till frukost. (Ja har fortfarande inte handlat någon mat. Duktiga sparPetra) Det var svenska till en början o vi fortsatte se filmen. Nån munkfilm som hette nåt om en ros. Inte så bra. Spännande. Men irriterande på nåt sätt.
 Dagen fortsatte med pluggande. Ja försökte mig på att göra klart filmanalys av den film ja inte sett slutet på. Men ja fattade inte vad ja höll på med. Ska ta ett snack med mannen i morgon :D
 Läste lite på växtkännedommen innan det vars lunch. Hemlagad lasange. Hemlagad my as! Nog så mycket halvfabrikat de är möjligt att få ner i den. Såg knappt nån lasagne heller. Det var nog 80 procent köttfärssås.
 Sedan bar det av. Mot krematoriet. Åkte med Elin för första gången (Argh alla tar körkort utom jag!!!) Elin körde bra. Väldigt ordentligt. XP Men ja tror nog fortfarande ja tycker Karro kör bäst ha ha :P
 Väl där traskade vi runt bland gravstenar o minneslundar o han berättade allt som går att berätta om en kyrkogård. Sedan gick vi ner i krematoriet. Inom mig fanns en lite spänning att få skåda döden i vitögat men.. fy så underbart segt. Kylar, frysar, ugn, askuppsamlar. Jaha... det hade ja kunnat leva utan. Kan ju glädja mig åt att det inte ser ut som på film i alla fall! :P
 
 Nu e ja i alla fall hemma. Trött o sleten. Vet inte vad ja ska äta. Ska ja undvika att handla så blir det ju chili con carne. Suck XP Nybakt bröd till då kanske :D Eller så äter ja lite äppelkräm! :D Yey för hösten med alla gratisäpplen!
 


Måste fråga om praktikplats också! SUUUUUUUUCK Bu för praktik!


Snart halva veckan förbi!!!!
Hm ska ja lägga mig i tid idag. Måste duscha. Klockan är 22:00.. är ja trött? Nej! Är Tamar trött? Ja! :D
God natt


Regnig Tisdag!

 Hemma.. gomiddag! Pasta med röra på squash, chili, tomatkross och lök. O massa kryddor. Yummi! :D (Men ja längtar efter kött :S Tror ja ska köpa nåt framöver)
 HAr inte handlat nåt denna vecka än. Ok två mackor i skolan som mellanmål.. dyrt. Men säkert bra. Håller enrgin o humöret i topp XP MEn i morgon måste ja handla. har bara en måltid till hemma. Hm kanske kan klara utan att handla helt. Nej ja vill ha kött!!!
 
 Binderidag idag! Underbart skoj! Då blommorna var lite halvissna o för några nästan slut så kom våran lärare på lite märkliga stressiga lekar. Först skulle vi tre o tre göra en kistdekoration (stor sak) på 15 minuter. Ingen tid för att rita upp nån skiss eller fundera på val av blommor o färger utan vi fick turas om att välja 5 blommor o blad var. O sedan när vi valt ett par gånger slog vi ihop ett arrangemang. Gick oväntat bra. 
 Sedan fick vi alla gå o välja varsin kruka. Fylla med stickmassa o hämta blommor för att göra ett arrangemang. Men istället för att göra ett var så körde vi stafett. Man fick börja o sticka i blommor men man han kanske bara ta upp blomman o sticka i den. Ingen tid för tanke för sen skrek läraren BYT efter några sekunder o man gick vidare till grannens kruka o fortsatte med det arrangemanget. Så höll vi på tills alla var klara. De såg däremot bedrövliga ut. För oss florister kanske. för det kom in en lärare sen o köpte den som inte hunnit bli utplockad. O den såg bedrövlig ut. Den var den hemskaste. XP

 Usch.. hör hela tiden frasen "Lilla hjärtat ja tänder så på dig. Ja vill så gärna ha sex med dig!" i mitt huvud. O det stör mig. Så fruktansvärt töntig text. Men melodin var så catchy! O den spelades flera gånger i binderisalen. tss tss Får spisa någon annan skön musik så ja glömmer den! :P
 

Drömmar

 Drömde en mardröm. en pinsam mardöm under min middagstupplur. Måste bara berätta. för det händer typ aldrig att ja minns mina drömmar eller kan få ihop dem till en någorlunda normal story XP

 Det var skolavslutning. Examen alltså. Allt var mycket bra. Bättre än ja trodde. Vi fick ingen särskilt god mat. Besvikelse. Men ja var glad. Fick mina betyg. Mamma o pappa var där. Men så kom problemen!

 Pia dök upp o påminde om att vi skulle åka till Göteborg för att fira examen. ja var på. Men då slog mig tanken. Det var ju idag på kvällen skolbalen var. Ve o fasa. Ja ahde glömt att köpa klänning. O inga pengar hade ja. O när skulle ja hinna göra mig fin. Pia såg besviken ut. skulle ja dissa henne o lösa mitt problem eller fixa detta ändå. Skulle ja skippa skolbalen. Nej vad trist. Ja hade ju sett fram emot skiten.

 Ja rusade in på en bilverkstad som låg bredvid matsalen. (?) Bland bilarna bytte ja om från avslutningsklänningen o kollade runt. Det låg lite kläder där. Mina kläder. Skulle ja ta brudshowsklänningen? Nej pinsamt. Mamma o Ulrika vad där också. Alida sprang med mig o kollade på kläderna. MEdan Pia stod vid en bil o såg allmänt sur ut.

 Hittade tillslut ett svart linne. Ett kort sletet som slutade precis nedanför rumpan. Tog på mig det o sprang gråtande ut till mamma. Kunde ju inte gå på bal i ett sånt!!! Mamma försökte hjälpa men vad kunde ja göra. Tiden var knapp. Var ju tvungen att åka till Göteborg. Sprang in i klädrummet i verkstaden igen o hittade syrrans pinsamma rosa avslutningsklänning med puffärmar. Tog ned den o sprang till mamma.
 "Ja kanske kan ta den här!"
"Nehe du!" skrattade syrran som plötsligt dök upp bakom mig med en kompis "Den ska du inte låna. Ja är rädd om den. Du lånar för mycket av mig!"

Ja började gråta igen o blev sur på mamma, sur på Pia sur på balen sur på Ulrika mest. ha ha.. vad skulle ja göra.
SOm tur var vaknade ja då av Homer simpsons väna stämma. Tog ett tag att fatta vars ja var om vem det var som pratade med sån röst i min dröm! XP
 Nu e ja rädd för skolbalen! Kommer ja hitta en klänning? Kommer allt gå åt skogen? Vad i hela friden tänker ja på såna skitproblem redan nu! Himla tönttjejprat i skolan som ger mig såna skitdrömmar XD

 Bra Balklänning?


Sova sova sova

 Eftersom ja la mig halv ett igår o somnade ett är det inte mer än rätt att ja sov fyra timmar här hemma nu! MEn de kommer leda till problem att sova ikväll! SÅ ja blir nog trött i morgon med tss tss.
 Hata dessa bestämda tider. En nattmänniska ska väl få vara uppe på nätterna!!! ELLER? Ja kräver upprättning!
 

 Fotade mig igår. Det var det som tog hela natten. Ville sminka mig med lite dragqueenstil. (stavas det så) Men de blev inte så lyckat. HAde int så mycket exotiskt starkt färgat smink hemma. Ser inte så manligt grov ut heller :P Ser mest bara ut som en brutalt sminkad kvinna. XP Ville ha lösögonfransar o satte på dem i Photoshop då ja fick penslarna från Hristrip :P Men...det var för kul! O ja var lite het på gröten. har brutala ögonfransar XP Men inget försök att få det verklige så! :P Skullehaft nåt äckligt glitter också. Så hade ja sett hemskt intressant ut :DFeler bilder på min bilddagbok!
Tedags :D


Hemresa...

 Vet inte om jag kallar resan till Lidköping för hem eller resan till Slätte. Båda är hem! Mer eller mindre!
 Var mycket folk på tåget idag. Självklart. Jag har ju asfett hår så då ska det vara fullt på tåget så ja tvingas sätta mig i mitten bredvid massa människor och synas.
 Har funderat på varför det blir mer människor på tåget när det blir höst. Vågar folk inte ta bilen när det blir mörkt. Eller finns det jönsar som har haft semester tills nu! Var likadant förra året typ...
 Tågresan gick segt. Efter MAristad var det bara ja några gubbar, en coolt klädd kvinna och en kille med störande strumpor..
 I god tid tuffade tåget in i Lidköping och alla var nog trötta för ingen reste sig sådär olidligt tidigt och ställde sig vid dörren. Utan alla liksom tvärreste sig när tåget stannade. Mörkertröttheten börjar ta sin plats.
 Jag skyndade ut. Gick ovanligt snabbt. Berodde nog på min ovanligt tunga packing.
 Som förra året börjar trafiken minska med solen. Också något ja fascineras av. Körs det seriöst mer bil under ljusa tider. Eller åker man ingen stans under den mörka delen av året. Folk blir väl trötta.
 På sommarn och våren är ungdomar ute och stökar, fullt med bilar att ja till och med får stanna vid rödljus. Restaurangerna kryllar av folk som njuter gomiddag på söndagar. Folk är ute sista prommisen med hunden och nya mammor vallar sina barnvagnar i grupp.
 Men nu... när mörkret har kommit är allt dött. Kanske man lyckas se 5 bilar... ja behöver aldrig vänta vid ett övergångsställe. För det kommer aldrig nå bilar samtidigt. Restaurangerna har uppplockade uteplatser o man ser kanppt nåt liv inne i dem heller.
 Men ändå njuter jag av att titta in i husen o lägenherna som är upplysta nu. Folk ser på tv. Vissa har HD andra har små tv-aparater.. vissa bor oförskämt stort andra bor smått och mysigt.
 Lidan lyses upp av alla gatlampor och på torget lyses det röda gamla "stadshuset" upp som en härlig kontrast till den blåa himmlen.
 Det är tyst... bara mina steg hörs... Det är så tomt att jag vågar småprata med Tamar utan att tas för galning.
 Aaah ja e ingen stadsmänniska. Älska de där tysta ensamma stunderna utomhus!!!


 Dog tant

Fredagsmys! :D

 Så var fredagen avklarad. Skönt och trist. Det gick snabbt på slutet.
 Hade glmt bort att det inte var någon arbetsmiljö och säkerhet dagen till ära så klassen slutade vid två. Fick resa ensam på tåget. Men det var skönt. Satt bara och tänkte och resan gick oväntat snabbt.
 I Hova kom Rebecca rusande.. så ja åkte med Evy istället för att åka buss. Var skönt. Kom till kyrkan 10 minuter före utsatt tid.
 Det var drama i kyrkan "Inge Smart med vänner" var där o spelade upp sitt budskap. Inte riktigt min humor. Det är för barn. Väldigt överdrivet. Men bra på sitt sätt. Kände att det var tufft för dem att spela i en kyrka full med buttra tonåringar o utländska vuxna som inte fattar nåt XP Men de gjorde det bra :P
 Efteråt var det fika och gemenskap. Var underbart att få träffa min glada svåger Intime Ismet igen, festliga farbror Fazil, Lolliga Lizen, Underbara Ulrika... mm det var fullt med människor där :D Mycket barn också då det var barnteater. aningen jobbigt... Fanns inte ett tomt rumt att sitta stilla i o bara prata utan att bli störd av massa oväsen.
 
 Vi stannade till lite på vägen hem hos familjen Aliji. BAra en kort stund o sedan fick ja köra hem. Går bara bättre o bättre nu det sista. Pappa lagade bilen o ja fick tillbaka mitt självförtroende då bilen startade när man tryckte på gasen. Bilen är dålig nu igen. Men nu vet ja att jag kan köra. Så då går det bra ändå! :D
 Ska nog funk att ta körkort billigt. Om ja inte gör massa omedvetna fel! XP

 I morgon hoppas ja på att få övningsköra lite på allvar. Öva på saker. Eller så kanske ja ska fotografera lite. Tycker det är lite jobbigt med familjen i huset. XP Men kanske ska promenera ut i skogen med Tamar eller nåt.

 Nu ska ja i alla fall inte döda mera tid här. Funderar på att sjunga lite i studion. (har längtat efter att få sjunga högt med instrument till utan att någon hör XD)
 Sedan bums i säng. (Efter att ha letat upp Tamar som alltid lägger sig i soffan istället! Otrogna kattstövel!)


God natt :D

Haha

 Sitter o leker i photoshop. Det blir aldrig riktigt som jag vill! Så nu ska jag sluta innan jag får panik! Dags att äta innan tåget går :DPiss också

 Jag gick inte till skolan idag heller. Sån e jag kan man säga. Ointresserad av skolan. Eller mest bara trött. Kunde gått idag. Men ja lyckas aldrig somna på nätterna. Ja bara ligger där o glor upp i taket. Det är skönt. Men det är ju ingen sömn. O att sova bara några timmar o sedan orka upp till skolan. Det är i min värld omöjligt. Det kanske går några dar. Men 5 dagar. Det är tungt. O har ja väl stannat tycker ja det är pinsamt att gå till skolan. Jag måste få någon onrdning på sömnen.
 Kan ändå inte åka hem tidigare. Har fritidskort. Gäller från fyra... Bara att vänta här hemma. Får åka med klasskompisarna då också. 
 Får städa om ja ids det. Disken tog jag igår. men dammsuga vore bra.
 Tamar e glad att jag är hemma och sitter nu och klurar hur hon ska lyckas ta sig ut genom fönstret som står lite på glänt. Det är för litet för att hon ska ta sig igenom men ja ska inte underskatta hennes viljestyrka XP
 Nu gav hon i alla fall upp. Skönt. Då kan ja slappna av.

 Ska försöka hålla mig med att äta något tills klockan fyra eller nåt så att jag håller mig mätt under kvällen. Inget fika i kyrkan förrän nio eller nåt skulle jag tro.
 Men ja kommer bli hungrig. ha ha sicka problem. Får väl göra någon lätt lunch nu!

 Skulle vilja göra något kul också så tiden går. Solen lyser så det är bra ljus här inne. Funderar på att fota nånting. Troligen mig själv. Finns inte så mycket mer intressant i mitt rum :P
 
 Hm.. har också börjat fundera på praktiken. Har praktik tre veckor innan jul vecka 49, 50  och 51.. Måste väl börja fråga runt snart så det finns platser. Funderar på att antingen vara här i Lidköping o få chans på extrajobb eller nåt. Fast o andra sidan blir aldrig jag erbjuden extrajobb. (ja suger) Så då kan ja ju kanske åka upp till lycksele o träffa den glada släkten där. Kanske kan bli erbjuden jobb där med vem vet (inte för att jag tror det) vad ja nu skulle med jobb till där när ja bor här. XP
 Det tål att funderas på... Eller så tar ja ett helt unikt ställe. XP Såg att någon tidigare hade praktiserat i Kiruna... kanske skulle vara där. Eller i Visby.. det är ju fint. Men då återstår en kostnad för boende. O ja har ju bara 1000 kronor kvar i den pott ja får från skolan. ha ha. Nästa år kanske. osså söker ja stipendie ;P

 God middag! XP

Trött, trött, trött

 Åt lunch och somnade. sov sedan i 2-3 timmar. Skit.. från 3 halv fyra till halv sju. Vet inte varför. Antingen var ja trött eller så var ja fruktansvärt rastlös. Kanske ja e sjuk! Är fortfarande trött. Men vill inte sova mer innan ja ska sova på riktigt. Annars kommer ja ju aldrig somna o bli astrött till skolan XP
 Tänk om ja e sjuk. Tänk om ja har svininfluensan XP Ha ha det vore något att srkyta för barnbarnen med :p
 Nej!!!

Sitter o lyssnar på tvn. Kanalerna slutade funka ett tag. hade varit skönt om tvn varit ur funktion. För då skulle ja tivngas komma på nåt att göra men nu så!
 Är sugen på att fotografer mer. Sminka mig också. Man gör ju sig som aldrig i ording när man är hemma! Var ett tag sen ja sminkade mig för skojs skull också! :P Men ja vet inte vars eller hur ja ska fotografer. har så dligt ljus i rummet. HAr en liten lampa. Men då måste ja bygga upp som en studio. Arbetskrävande för min trötta kropp! XP

 Dags för te.. :D God natt!

Tänk att få vakna...

 ...tidigt en mooooorgon. Höra nå gubbar hamra, borra, föra oväsen, prata, springa ut o in o vara allmänt störiga. 
 Är hemma nu.. lider av våldsamt ägglossning. Plus att ja nog mest var väldigt trött. Har ont i huvet nu! 
  Vaknade i morse av att grannen o hans compani bytte tak och stuprör på mitt tak! Osså började de klockan sju!!! ÄR DE GALNA! ja har så tunna väggar så de låter nästan som att de är i mitt rum. 
 Ja gick i alla fall upp... traskade runt lite. Hade ont i huvet o magen o skrev till lärarn. Fick bli en vilodag detta.
 HAr roat mig lite med att lära mig photshop. Går inget vidare. XP Men de e skoj! :D
 Har glott på tv en massa o busat med TAmar. Ja är trött..
 I morgon är det fredag. Kul o allmänt tufft. Fullbokad dag med att vara i skolan hela dagen. Skynda hem o kanske hinna äta nå innan man reser vidare till kyrkan i Älgarås. Är där tills natten och sedan hem XP

 

Detta fixande på looken varej morgon.. tss tss
God morgon världen! 


Tamar <3

 Så underbart söt. O fruktansvärt galen.
 Kom hem nu... klockan halv åtta. Skönt var en hård dag att gå direkt från skolan resa till Skövde fira pappa på pizzeria och hälsa på lite kort hos familjen Leskic! :D Men trevligt.
 När ja kom hem var Tamar full av längtan och hunger. Hon skrek så fort ja satte nyckeln i låset. Ja öppnade o hon rusade runt i rummet. Hon var hungrig. 
 Ja behövde gå på toa innan o rusade dit. Tamar ville inte med. Men när ja stängde o satte mig ner på toan började det. Hon skrek. Å nå så våldsamt. Verkligen panikfyllt. Sorgset. Argt Högt lågt ledsamt! Allt fick hon med. O hela tiden. Tillslut började hon hoppa o försöka öppna dörren för att komma in till mig. Men hon lyckades inte. (Dörren är tung) Ja försökte hojta till henne att slappna av men icke.
 När ja väl kom tillbaka fick hon mat o tjöt av glädje. Men än var det inte slut. JA gick sen o tvätta fötterna. O Tamar skrek i rummet igen. Det var till och med öppet så hon kunde komma. Ja gick tillbaka o kramade om henne ordentligt. O nu är hon glad igen o rusar runt i rummet o leker med en påse.
 Åååååh vad ja älskar min lilla Tamar! :D
 DAgs för te, fika o simpson ;D


God natt!!!

 "Vad skönt att det snart är helg!"
"VADÅ Snart helg?!?!?!"
"Aaah det är bara Tisdag!"
"Ja menar det. Veckan har bara börjat."

 Suuuck ja trodde det var Torsdag idag.  Men icke. Tisdag av alla dagar. Det är ju mer än hälften kvar. Faktiskt väldigt rätt uträknat. Men ja var trött. varje morgon är våldsmat hård nu för tiden. Men än är ja inte skoltrött. Än finns glädjen kvar att komma till skolan. XP
 
 Binderi idag! Skoj. Men tröttsamt. Tar som alla krafter i ben o hjärna. Jobba jobba jobba. Men det är kul! Ja älskar att binda. Bara ja slipper göra traditionella buketter..
 Fick sedan sms från min kära vän Piji! Hon ville komma på besök. Kände först en våldsam trötthet till det hela men. Nej det var trevligt. När hon väl kom var det bara väldigt kul och dagen for snabbt förbi :D

 Har fått en dörr till toaletten. Så idag njöt jag av varje sekund på den toan. (Förutom det faktum att han som satte dit dörren inte dammsugat bort allt gipsdamm o sågspån efter borrandet i gipsväggen. Mummel mummel. Min nyrena toalett är grå! GRÅ!)

 I morgon fyller pappa 41. Ring o säg grattis! Då blir han irriterad. Ska ut med familjen till skövde o äta. Trevligt. Blir säkert pizza. Pappa får ju bestämma! En härlig diskussion vid middagsbordet i helgen.
 "Det skulle vara kul att äta på riviera eller nåt. Men pappa frå bestämma!" kommer Ulrika fram till vid en diskussion med mig.
 "Nej men då blir det ju bara pizza!" utbrister mamma "Aaah det är uu hans födelsedag. ha ha han kanske ska få bestämma då!"
 Det blir säkert hur som helst bra. Slösar mina sista kronor på denna resa. har handlat dyrt med mat dessa tre veckor. ja skämmes ijäl mig. XP Fick pengar av mamma o plötsligt var det inte fattigvecka. Ska betala tillbaka pengarna när ja får studiebidrag. Så de lär kännas. Men en annan har ju fått påökt inachorderingsbidrag. 90 kronor!


Nej nu ska ja inte skriva för mycket som vanligt XP
God natt! :D

 


Nödig..

 Jag längtar efter toaletten. Efter den där stunden. Efter ensamheten. Ett hemligt liv bakom en dörr som går att stänga och som saknar hål.
  ARGH! Men icke. Det srpinger nå snubbar fram o tillbaka ut o in. De är i duschrummet, bastun, toan, trädgården, garaget, korridoren, utanför mitt fönster. VAD VILL NI MIG! Även hyresvärden. JA vet inte om de e de som ska fixa toadörren. Men ja har mina aningar på att det inte är det. De gör nå i garaget. Men det spelar ingen roll. ja sätter mig inte på toan utan att veta att ja snabbt kan bli klar när de springer gubbar fram o tillbaka!
 Det ordnar sig det ordnar sig... (ja hann in en snabbis när ja hörde att de borrade. Då tog ja mod till mig o de var nog de mest nervösa toabesöket nånsin XP Men min mage är galen. Ja pallar inte mycket längre till!!!)

 

 


Vitklädda man utanför mitt fönster... FÖRSVINN!


God morgon!

 Äntligen morgon! KLockan är fem över halv åtta och jag måste strax gå till skolan. Jag har prov. Har inte övat nå mycket. Jag somnade sent i natt. Säkert vid ett... gick upp tjugo i sju. Jag känner mig inte fit for fight. Men vissa har tur som kan somna om efter frukost. tss tss


Mörk bild... men ja hinner inte anstränga mig på morgonen XP


bra dörr!!!
Vem vill gå på toa här?


Inlåst!!! :O

 Vad är det värsta som kan hända? Som det finns möjligheter till. Inte går ja o räds att bli kidnappad. Inte går ja runt och räds att halka på gatan. Där finns hjälp att nå. Men att något ska hända här i lägenheten. I rummet. Ja e ensam. Ingen som vet om ja kommer eller går. Ingen som bryr sig. Tamar då! Men vad kan hon göra. Vad kan hon göra?
 Idag hände något som ja har fasat för hela veckan innan. Låset har krånglat. De har liksom varit olidligt lätt att låsa upp eller läskigt segt! Idag var det läskigt hypermegaultrasegt.
 Det var s segt att ja int kom ut! Jag var inlåst!!! :O
 Gjorde allt vad ja kunde. Bände. Men kom inte ihåg vilket håll man skruvar åt för att komma ut. Man liksom glömmer det när det inte funkar åt något av hållen. Tillslut ville ja minns att man skulle vrida åt vänster. Så ja tryckte. Ja tryckte med krafter som inte fanns.
 Inget hände...
 VAd skulle ja göra. Vänta där tills morgondagen o någon gick förbi till jobbet (Toan ligger i korridoren)
 Hm.. mera våld idkades o ja började sparka på dörren. Det lät i den o sparkade ännu mer. Men låset satt där det satt. Dörren under låset gav vika. O ja slutade. Ville inte sparka sönder hyresvärdens dörr o sedan stå med massa pinsamma frågor dagen efter XP Så ja slutade sparka.
 Ringde mamma o fick panik. Ja kommer aldrig komma ut. Men hon sa bara det ja redan visste. "Ring hyresvärden. Eller vill du att jag ska göra det!" Ja var grötig på rösten så ja tror det var det mamma tänkte på. Att ja kanske skulle börja gråta i luren. Men ja sa att det var nog min uppgift. Skulle också vara hyperpinsamt att mamma ringde o bad om hjälp åt mig.
 JA ringde o fick tag på hans sambo som skrattade lite medlidande o sa att de skulle komma. 
 Snart hörde ja att dörren öppnades. De tänkte på Tamar o stängde dörren så att hon inte skulle komma ut. Tack för det!
 Jag tvättade ansiktet för att inte vara så röd i ögonen. Måste ju visa att man är en viking.
 Kändes lite löjligt. Där satt ja. Inlåst. O de två pratade utanför hur de skulle göra. Hörde att hon sprang efter skrumejsel. Han stog nu själ utanför.
 "Hur går det?"
"Jo det går väl bra!" svarade ja keckt o han skrattade lite.
"Vi ska prova skruva upp den!" han började skruva "Har du provat vrida?" (nej ja bara gav upp genom att kolla på låset!)
"Ja det har jag. ja har provat åt båda håll den är fast!"
"Ja du har provat!"
Hördet hur någon sprang iväg o kom tillbaka. Hörde nu en tredje röst. Grannen.. snickarn XP
 Han kollade lite o de funderade. 
"Vi får kanske hämta kofoten"
Ja tyckte mig även höra kvinnan säga nåt om en borr. Ja blev lite nervös. Ha ha.
 Snart kom de tillbakaspringande o han började pilla med kofoten.
"Nej! Vi kanske ska prova skruva loss låset först. De kan funka då!"
"Ok..!"
"Hämta en stjänrskruvmejsel o en vanlig!"
Steg i gruset utanför dörren.
Hörde nu en fjärde röst. grannens flickvän. Det lät som om hon pratade med Tamar o ja blev nervös att hon var ute. Men de kunde också var hunden.
 han skruvade ut låset o de började försöka skruva igen. Inget hände.
"Nej vi får nog ta kofoten!"
De började bända i den spricka ja gjort av mina sparkar o snart blev ett hål. Hyresvärden kikade in.
"Snart ute!" 
Ha ha.. underbart. ja såg friheten!!!
 De drog i låset o snart låsnade även det. O de drog med båld upp dörren!
"Nu så!" sa ja o pustade ut.
Hela ensemblem stod där iklädda morgonrock. Mycket lustigt. ha ha ja hade ryckt dem ur sängen.
 Vi snackade lite om turen att ja hade med mobilen o vad som hänt annars. ( ja hade nog med säkerhet sparkat sönder dörren) Sedan pratade de om att skaffa ny dörr. Hoppas de blir snart. JA finner det lite jobbigt att göra mina behov i en dörr som inte går att låsa med ett stort hål i. XP
 "Ingen går ju förbi här!" sa hyresvärden. Pyttsan heller. De går vääääääldigt ofta förbi där. Minst 5 gånger per dag. Är det tvättdag till och med oftare. Ja riskerar inte min skam på att göra tvåan på toalett utan dörr där någon kanske går förbi.

 Suck detta är nåt att berätta för barnbarnen. hoppas de kommer dit en ny dörr snart. 
 Nu ska ja nog ta nåt att fika. Vad de nu ska vara. HAr inget!!! Se lite på tv o sen sova. Klockan är sent. Skola i morgon. prov. Suck har övat på tok för lite XP

God natt! :D
 

God natt!

 Så var lördagen slut. Tråkigt. Då e de bara söndag kvar. En värdelös dag. Bara fylld med vemod och packining inför ännu en vecka av skola o ensamhet i Lidköping. Skoltröttheten har väl inte kommit än men de har varit så kul att komma tillbaka och de känns som om jag inte hunnit med allt jag velat så just nu känns det jobbigt.
 Har varit på ekumenisk bön och lovsångsgudstjänst idag. Det var trevligt. Älskade vänner och en bra stund i kyrkan men det kändes som ja missade något...någon... 
 På vägen hem mötte vi en bekant som körde runt i fyllan. Pappa försökte tvinga ur honom ur bilen för att själv köra hem honom. Men han vägrade. Han bara stack och försvann. Vi letade lite men han gasade på nå våldsamt och försvann. Så vi ringde polisen. Känns jobbigt. Ja tycker alltid de e lite jobbigt med påverkade människor. O att anmäla han kändes så elakt. Men det var ju trots allt det bästa. Ja hoppas inget har hänt honom eller några andra han möter på vägen. Bara att be...
 Nej nu ska jag göra mig i ordning för sängen och försöka sova. Försöka undvika att tänka på nåt. Kanske ska läsa lite. Suuuck! Måste även bestämma mig om ja ska med på gudstjänst och sen kanske med till några vänner. Jag vet inte. Inte mina vänner. Men man kan ju glädja dem... orka.. Det är svårare att älska dem man inte älskar! Men de e väl dem man borde älska mer! Aaaaaaaaaaargh.
 God natt!...Pissdag!

Fredagkvällar!!! :D

 Så drog de äntligen igång igen. helt nytt uppläg. ingen girl-power ingen fotboll. Trist på sätt och vis men samtidigt mer ordning o kanske mer tid till umgänge :P
 Ja åkte direkt från skolan. var hemma i Lidköping i ungefär en timme och hann diska, packa o gå ut med sopor. Var ashungrig.
 Tåget gick vid fem o ja var i Älgarås vid sju. Väl där mötte ja Edin, Fazil, Ulrika Viktor och Ismet vid busstation. Så kul! Äntligen efter alla dessa veckor fick ja träffa gänget i Älgarås igen. Fick kramar och var väl extra kul att se min bror komma rusande från kyrkan för att krama om mig :D 
 
 Ja hade inte ätit något och på tåget kunde ja inte tänka på annat än mat men väl där gavs inte tid för att äta. Pratade och roade mig med alla och när ja såg att mamma tagit med en låda med potatis, majs, blomkål och ägg liksom tappade ja matlusten. Majs o potatis e ju ett mardrömsscenario. XP
 Åt mackor med resten av ligan vid fikat. Och har man nåt att göra och är glad så behöver man inte mat. ;)
 
 Det var en helskön kväll. jag fick skjuts av Martin och åkte hem tidigt med Tamar medan resten av familjen stannade hos Aliji. JAg tänkte få en chans att sitta vid datorn o ladda upp alla bilder på bilddagboken. Men icke. Glömde kameran i bilen som mamma hade.
 Så nu sitter ja här o tuggar på en bogaccia eller vad de het. Nå bröd som mina serbiska vänner jämt ska baka till oss. De smakar ingenting. Saknas salt. Ja e nog fortfarande hungrig.
 Får se när resten av familjen kommer hem. Ska bli kul att prata med dem o få tid med bara dem! :D

<3

 Just nu saknar ja mest bara min familj...


Chokladbröd.

 Äntligen afton. Dagen gick snabbt men jag var trött. Våldsamt trött.
 Tamar dricker vatten. När hon ätit klart ska jag slänga in henne på toan och öppna fönstret (ventilationssystem) så jag kan steka mitt chokladbröd. Dagens test. Har blviit våldsamt galen i choklad. Mörk. Kan sitta o äta kakao bara snart XP Har inget hemma att äta eller göra choklad av så dagen till ära blev det vanligt ljust bröd med massa kakao i. Får se vad de blir för nå! XP
 Detta ska avnjutas till Simpson o en god kopp te. Älska myskväl!!!

Rörlig bild :D

 Mmm. åt nyss en halvdan chili con carne men med tanke på vad den kostade känner ja mig glad. Gratis tomatkross (från mamma) en halv burk vita bönor (ca 2kr) halv liten burk kikärtor (gratis från mamma) en halv potatis ja hittade i kylskåpet (1kr kanske?) 3 kr för en stor gryta som ja inte orkade allt av. :P Blir till att njuta av den i morgon med. Hm när ja tänker så känns den inte lika billig o trevlig länge. Nej i morgon får det bli... Ingen aning. 
 
 Rörlig bild idag. Underbart skoj! Tycker de faktiskt. E glad att jag valde det även om ja e själv o känner mig lite som en tönt. Men dagen till ära satt jag faktiskt på mittenraden bland alla människor och satt bredvid en tjej. Stor förändring mot tidigare gånger då ja suttit ensam på sista raden osynlig för lärarn. XD
 Idag började vi se på en ny film. Har redan glömt namnet. Men ja kände redan när ja såg fodralet att det var en film om änglar. Brydde mig inte nämnvrärt. När de dök upp en text där de stod att de vad om ursäkt om de drev med folk men att de inte menade att såra utan att även Gud hade humor brydde jag mig fortfarande lika lite. Texten var skrivne med en komisk klang så ja skratta med de andra.
 Men sen bröjade pissfilmen. Åh ja kände direkt att den var trist. ha ha. (Har lärt mig att typ efter den första minuten vet man om man kommer gilla filmen eller inte. De e s å mycket dolda budskap bara våran filmtränade hjärna klarar. Så vi bara vet)
 De drev om katolska kyrkan. De brydde ja mig inte om. Kyrka liksom. Vissa saker de sa kunde ha en poäng också! Så det var lugnt... Men sen var änglarna som filmen handlade om så bombade. De svor hejvilt och hela filmen var så överdriven. Sexskämt också stup i kvarten (är det något ja tycker e otroooooligt trist e de överdriven under bältet humor.)
  Vet inte om det var för att det drev med Gud eller om det var för att filmen var ett sånt koncept ja inte brukar gilla. Önskade bara den tog slut.
 Funderade på om ja skulle skippa lektionen i morgon så ja slipper se skiten. men vi har fått en uppgift att analysera filmen efter dramaturgins alla regler. Piss också. XP
 Blir till att gå upp i tid i morgon sätta sig på första parkett och åter beskåda duken. Och insupa handlingen. Ha ha. Yey!


...Nu e de dags ja städar toan. Den börjar anta en lätt gråbrun ton! XP 

Tss tss

 Smink, smink smink. Underbara smink. Så festligt. Skulle så gärna vilja gå en kurs. O att fotografera. Varför i hela friden får man bara välja ett gymnasium o vad tänkte ja på när ja valde florist!!! Argh!
 Har hur som helst drabbats av idétorka. Känns inte kul att sminka o ta kort längre. Ja känner mig sleten. Ha ha...

 Har hur som helst kollat lite i denna gamla dator o hittat nå bilder ja tagit ha ha
Ha ha.. Ja nu e de dags att ta en dusch och sen sova. Måste gå upp nån timme tidigare för jag ahr lvoat Sandra att texta hennes band. och det slog mig nu att jag inte riktigt vet hur man viker såna. Så de hoppas jag hon gör XD God natt! :D

Godisstund!

 OK JAG ERKÄNNER!!! Mina skore är trasiga. För trasiga. Men jag hatar att köpa skor. Det är dyrt och tråkigt.
 Trots att det varit hål i hela skorna så har ja ignorerat allas påhopp. "Du hade inte lite trasiga skor!" Jag vet jag vet. Men jag bryr mig inte. Men idag. Idag kom studen jag inte väntat på men jag vetat ska komma. Skorna gick helpaj!
 Under skolan sparkade jag sönde kartonger och då sprack den sista sömmen på vänster sko. Och halva skon hängde löst i sulan. jag löste det hela med lite tejp och var lika glad. FAst jag kände mig som en riktig fattiglapp. Försökte fantisera att det var min grej. Vit tejp lindad runt skon XP
 Men så kom kvällen. Nyss. Detta är nyheter. För bara 5 minuter sen. påväg hem från affären. Glatt skuttande med en vit karamellpåse i handen. Lite lätt röd om nosen efter en pinsam diskussion med kassörsnubben!
 2 tjejer glodde storögt efter mig. De glodde så mycket att jag vände mig om efter dem. De glodde. Jag kände att min högersko inte låg riktigt rätt och när ja kommit över övergånstället kollade jag ner. Innersulan hängde ut ur skon. ha ha ha ha ha ha ha. Ååååååååååå NEJ! Vad ska jag ha på mig i morgon. Tror jag har nå fler skor här. Hemska svettiga obekväma ballerian och nå hemska halvtrasiga stövletter XP
 HATA SKOR!

Så långt kvar...

 Sitte hemma vid datorn och lyssnar på mammas nya kille. Är vansinnigt sötsugen men vet inte om jag ska lyxa till det så för mig.
 Slutade tidigt idag och tiden liksom kryper fram. Just nu längtar jag nå så våldsamt hem till hemmet o allt vad det betyder. Jag längtar efter alla vänner där hemma och jag vill bara att det ska bli fredag snart. 2 dagar kvar. suuuck tiden står stilla. Har inte klockan varit runt fyra i en evighet nu!!!
 Jag går o köper godis. Så får jag prommis och nåt att se fram emot ikväll. Får väl göra 20 extra armhävningar ikväll :P

Vila...

 Vilken underbart soft vecka. Så känns det i alla fall. Det är bara Tisdag men jag har verkligen bara flytit fram. Det har inte känts tungt. Jag har hunnit med saker o inte haft otroligt trist.
 Idag började skolan 12 och slutade vid 14... skönt. Jag gick och handlade lite grann och köpte ett nytt te. Bangalore palace orange peel.. Eller nåt. Det var hur som helst ganska ointressant. Om man inte gilalr apelsin våldsamt mycket. Ha ha Men nu har ja köpt det så nu blir de det tet för nå vecka framöver.

 Har hunnit måla lite och äta en sen lunch. Har börjat måla på min andra tavelbeställning i livet. Ska se hur detta går. Nu har jag satt mig vid datorn för att vila lite. Sen ska jag träna lite tror jag. Försöker träna lite varje dag nu och är förvånad av hur lätt det går. Har så tråkigt att till och med träna är skoj. Måste även plugga lite. Växtkännedom... En trevlig dag alltså.
 
.

 


AAAAAAAAAAARGH

 Jag ansträngde mig och gjorde en egen header till min blogg. men hur gör man? Hur får man dit den? Läste noga anvisningarna på designadinblgg..blablabla. Men icke. Ingenting hände. Det kunde ju åtminstone bli tokigt någonstans så ja kunde gissa vad jag gjrode fel och ändra. Men ingenting hände. Absolut inget. O då blev ja irriterad och gav upp. Nu går jag och lägger mig istället!!! Tamar sover redan och är lika söt som vanligt!

Städdag

 Tog en lång och härlig sovmorgon och gick sedan upp och åt frukost. Trots vissa störningar av min moder...
 Efter frukosten var det dags att sätta igång. Jag gick direkt på tvättmaskinen och fann till min förskräckelse att den inte alls såg ut som våran. Jag öppnade lite här och slängde i lite tvättmedel där. Kollade ett tag på alla knappar och vred till något som såg ut som en vanlig startknapp. Förbi alla fjädrar och ulltottar. Tvättmaskiner tss tss. Den startade och jag var nöjd. Hoppas det blir rent. Blir det det kan jag ju äntligen kalla mig för en äkta kvinna. Som kan tvätta. XD
 Sedan var det disken. Uck! Äckel äckel äckel. Ska bli skönt att bli av med den. Måste även göra en extra rengöring av köket. Det är disgusting. Måste börja diska oftare...
 Har inga strumpor på mina fötter och kan då känna att jag måste dammsuga. Det är så mycekt att göra att jag inte vet vars jag ska börja. Vars e min lilla betjänt?

Trötter..

 Hemma igen i mitt äckliga rum efter en lång men härlig dag! :D
 Klockan är två och jag är ledig i morgon. Skönt. Dagen ska då användas till att städa toalett och rum. Jag måste och då menar jag MÅSTE även diska. Ska även tvätta för första gången i mitt liv. Eftersom jag inte var hemma nåt i helgen fick jag inte den lyxen att få det tvättat. Ha ha.. Så får se hur det går. Måste ju lära mig. Pinsamt annars.
 
 Idag gick jag upp vid nio och gjorde mig i ordning för att möta en av lärarna utanför Wennerbergsskolan. Sedan åkte vi till kyrkan. Såg inte fram emot den långa dagen. Verkade som om jag var ensam trea.
 Väl där mötte jag i alla fall Anna. Skönt. Men hon var inte där nå länge.
 Vi var med på mässan i kyrkan. Trevligt. Har lite svårt för svenska kyrkans stil på gudstjänster. Traditioner traditioner traditioner.... Men predikan var mycket bra och intressant. Var fascinerad av att han lyckades hålla den otroligt kort. Var som bara 10 minuter eller nåt. Han ju knappt börja drömma mig bort XD
 Anna försvann efter gudstjänsten och jag traskade runt ensam. Pratade med folk som ville säga hur vackert det var, pratade lite med min lärare och ibland nån två, kollade även in den heta vaktmästaren :P. Men det var segt. Trodde aldrig dagen skulle ta slut.
 Fick även veta att ja och Alida var med i tidningen. Ser fram emot att se ha ha :P
 
 När det i alla fall äntligen tog slut åkte jag hem och gav katten mat. Bara tio minuter senare dök Alida upp hos mig och jag skulle åka med brudarna hem till Karro där vi skulle ha Fast and the furios- (het den så?) maraton. HAde sett tvåan och tyckte inte den var så bra. Men var kul att få umgås lite med mina sköna vänner.
 TAmar fick även följa med då jag funderade på att sova över där. Kul för henne att slippa vara ensam och få uppleva ett äventyr.
 
 Vi åt god mat, såg alla filmer (var rätt segt o ja fick våldsamt ont i min rygg) Vi tog en prommis och Tamar var glad att få springa runt lite i Filsbäck. (Ingen hemtur denna vecka så hon har inte fått vara ute nåt)
 När klockan var typ två var vi klara och några skulle åka hem. TAnken slog mig då att jag inte hade med koppel till Tamar. Inte heller låda. Jag skulle åka tåg och skulle kvinnan som hela tiden skriker "KATTER SKA ÅKA I LÅDA!" till mig vara där skulle jag ju knappast få åka med. (vi har bråkat 2 gånger redan) Åka buss med katt utan koppel skulle också kännas svårt. Inte för att jag itne litar på TAmar men alla andra töntar som tror att katter är otama och bajsar överallt och rivs och bråkar.
 Jag bad om plats i Annas bil och kom hem tio över två.
 Skönt...

 Sitter nu o spisar Christina Aguilera och pratar med Tamar som vill ha mat igen utan anledning. Ska strax sova. Ska bli skönt att sova i sin egen säng. även om det stinker gammal mat och rummet är så ostädat att jag gråter blod när jag ser det.

 God natt! :D

Lördagkväll

 Det luktar stekyta i mitt rum och det är allmänt äckligt här inne. Disken har växt över mitt huvud och det ligger sand från Tamar bajslåda över golvet. PÅ stolen ligger en hög med kläder och skrivbordet är liksom täckt av pennor, smink och skivor. Jag måste städa.

 Satt och kollade på gamla bilder. Även om jag inte vill minnas det så, så var jag smalare förr. Ha ha. tycker allt detta bevis borde få mig att skärpa mig och träna och äta bättre. Men det liksom bara läggs åt sidan. Jag tränar. Men jag måste ju hårdträna nån dag varje vecka. Det stör mig också att jag börjat tänka så mycket på vikten. Men man måste ju... annars går det till överstyr. Eller så mår ja bara sämre av att tänkä på det och blir alldeles matt och ger upp.

 Lördagen har trots allt varit ok.. va i Skara med familj och vänner och kollade in dekorationerna i kyrkan. Jag har tagit bilder på det jag o min grupp gjort och det kommer finns ute på min bilddagbok nästa vecka när jag är hemma.
 Jag fick skjuts hem av Karros föräldrar och Tamar var också med då jag skulle bestämma mig dagen till ära om jag ville hem eller om jag skulle stanna i Lidköping. Valde att stanna.
 Jag bar Tamar på armen närhem och hade hennes fängelse (kattlådan) i handen. Väl vid dörren kom en man ut ur dörren bredvid. Han stannade och glodde på mig.
 Vad tänkte han egentligen? "Vad är det där för knasig tjej som bär katten på armen och har kattlådan i andra?" eller "oj. Undra om hon klarar att få upp nyckeln till dörren utan att tappa katten!" "Vilken pangbrud!" "Vilken underbart söt katt!"
 JAg försökte snabbt få fram nyckeln men den var som borta i min stora påse. Och mannen fortsatte kolla. Det liksom störde mig. Han kunde väl hälsa. Jag kunde väl hälsa. Men han hade liksom glott så länge att allt kändes dumt. 
 "HONE ELLER HANE!" ropade han plötsligt till mig.
 "Hona!" Svarade jag och gav han en snabb blick innan jag fortsatte leta efter nyckeln.
 "Nyinskaffad eller?" frågade mannen medan jag fick upp nyckeln ur påsen.
 "Nej jag har haft henne i drygt ett år!"
 "jaha!" han försvann bakom hörnet och jag låste upp och gick in.
WHAT. VAr det allt han ville. Hade vi träffats förut. hade han sett mig men adlrig katten och blev förvånad att jag hade katt. Har han sett henne i fönstret och undrat så över Tamar? Ville han bara prata. Eller kom han på något snabbt för att ursäkta att han fastnade med blicken på mig i ett år.
 Fascinerande...

Nu ska jag träna mig alldeles svett...

Fredag

 Happy fredag! XD
 Ensam... i mitt äckliga rum framför datorn knattrande på tangentbordet till ljudet av bröderna lejonhjärta. Fredag liksom. Det ska ju vara härliga vänner i Älgarås. Eller mys framför en film med familj och vänner. Inte tedrickande framför tvn. Eller chattande med andra ensamma murvlar framför datorn.
 Måste komma på något. Vet inte om jag ska köpa något gott. Är inte sugen. Vet inte på vad jag skulle vara sugen.
 Får mysa med Tamar. Suuuck Tamar. Om hon ändå kunde prata. Skoja. Fast.. ja vet inte om jag skulle palla bo med en kompis med hennes temperament.
 
 Har målat överallt på min kropp med en spritpenna....

 målade år -08


God natt!

  Dagen kanske började segt efter skolan men den slutade fint. Efter en lång konversatione med flera trevliga männiksor på nätet gick ja tillslut och tränade och duschade. Underbart. Försöker ta varje tillfälle att träna.
Sega eftermiddagar-några armhävningar eller lite skutt till nån skön låt.
Duschar- tar 10 minuter för varmvattnet att komma så hinner alltid med att göra flera situps och rygglyft.
kvällar- innan ja somnar försöker ja alltid göra 100 situps eller blandat med rygglyft.
 För ja vill bli fit!!! Borde äta bättre men den saken kommer. Den kommer XD
 Dagen till ära hann jag göra 50 situps, 25 armhävningar och 25 rygglyft och hoppa lite tille n låt innan varmvattnet kom XD. Lätt när det är ett litet antal så går det att bara göra sådär. Tar ju ingen tid. Önskar bara det gav snabbare utdelning. :P Kanske inte ens gör någon skillnad.
 Nu är det dags att sova. Börjar åtta i morgon med rörlig bild. Sen bär det av till Skara föra att fixa i kyrkan! :D
 Gör inget om det tar lång tid. Längtar inte efter att åka hem o sitta i lägenheten en hel fredagkväll. Ensam.. ha ha så ovanligt. Brukar ju glo på fotboll i Älgarås. :P Sen har ja ju hela lördagen att roa bort. XD
 
 God natt! :D

regn regn regn

 Vilket pissavslut på denna sommar. De bara regnar. O jag äger inget paraply. Idag var andra gången i mitt liv jag tvingats gå i regn från skolan. HAr hela mitt liv haft den turen att det varit uppehåll. En liten välsignelse. Men idag. Idag var dagen D. Ja blev blöt.  

 HAde rörlig bild idag. Idag var vi 8 stycken istället för 5. Festligt att det bara var en av dem som varit med sist ja var med. Det verkar vara mycket praktik nu så det saknas folk. Vet inte om jag tycker det är skönt eller trist. Önskar det dök upp något översocialt gäng eller någon till tönt som valt ämnet ensam av intresse precis som jag så ja slipper sitta på sista raden ensam hela tiden Ha ha..
 Det var intressant. Är ju riktigt ett ämne ja tycker är intressant. Gillar att göra film. SÅ ska bli kul att få lära sig mer. Ser mest fram emot att lära mig dramaturgi som vi börjat med nu. Skriva manus. För de har ja alltid misslyckats med tyck ja!
 Lärarn som varit borta veckan innan tog kort på oss på slutet av lektionen också. Tack och lov för att jag sminkat mig dagen till ära så ja kände mig någorlunda trygg. Ha ha. Har varit utan smink i drygt en vecka nu! SKönt men samtidigt känner man ju sig aldrig fräsch. Fast varför ska ja vara fräsch?
 
 På vägen hem i regnet gick ja o småsjöng för att få den ca 700 meter långa promenaden att gå snabbt... regn regn regn. BLÅST också. Det blåser alltid i Lidköping. Pisskommun. Försökte inte tänka alltför mycket på mina smickrande virvlar som troligen skulle vakna till nytt liv. 
 Vid övergångsstället såg ja att det kom en polisbil och jag såg fram emot att se om de stannade för mig. ha ha vilka rubliker ja skulle kunna hja skrivit om de sket i mig. Och det verkade så. Polisen stannade inte särskilt markerande. Saktade farten lite. Men inte med så stor skillnad att ja fatta. Vågade inte gå över. De var ju trots allt poliser Ha ha. Men precis innan markeringen bromsade töntarna in och jag log glatt o vinkade lite som vanligt o gick över. Duktiga poliser! I alla fall polisen i Lidköping följer regeln att lämna företräde för gående över vägen. Nu sitt ja hemma. HAr gett Tamar mat. Åh nu vill hon ut och springa. I regnet? Man undra man undrar?
 Jag ska göra mat. HAr ätit en nektarin o har ingen lust att steka pannkakor som ja måste göra eftersom ja köpt jättemycket mjölk... suuuuck. 
 Tror det är en film ikväll och jag ska nog kunna somna gott i natt utan att hela tiden tänka på skoalrbetet.
 Vi snackade med tvåorna och jag drababdes av ovanligt lugn til ängeln som stod där med utdraget långt hår, gloria, rosett och rouge. Hon var för bedrövligt pinsamt men av någon anledning tog jag det dagen till ära med lugn. Tog inte upp frågan med dem. Klagade lite med polarna innan när Alida berättade att de skulle sminka dockan! SMINKA EN ÄNGEL! Aaaaargh.
 Men när vi diskuterade sen drabbades ja av lugn och kärlek till tvåorna (Tack gode Gud för det) och tog inte upp ämnet. Tänkte att jag i morgon tar bort den där rosetten. (över min döda kropp. Ängel med rosett i håret!!!) Det kommer väl trots allt mest okristna till detta o de har väl sin bokmärksängel i huvudet och blir lycklig för barndomsminnen. Kanske att ja byter frisyr på henne så hon inte ser ut som en annan fjortis-blondin! Ha ha men ja lämnar ängeln åt sitt öde.
 I morgon ska vi till kyrkan o pilla med blommorna o sätta upp skiten. Skojskoj! :D Hoppas inte ja blir för bossig eller att tvåorna kommer med massa märkliga ideer jag inte pallar eller att allt går åt skogen... Detta ska bli bra! Och jag ska inte tänka på det.


...Hata grupparbeten...

...

 Godis är inte gott....

Har äntligen köpt toapapper! :D
 Köpte massa annat också för att inte skämma ut mig med att bara köpa toappaper.
Pinsaaaamt........
 Köpte då också godis, för att festa till det lite på kvällen till min kopp te.
Glömde...
 Att lösgodis inte är gott.
Smakar... fett, färgämnen, FEJK!
 Jag mår illa....

Godis är inte gott...

Suuuck

 God eftermiddag!

 I skolan just nu håll vi på med ett stort projekt. VI jobbar i grupper tillsammans med tvåorna och jag har märkt att jag suger på att jobba i grupp. Särskilt med tvåor. Ja känner dem inte. Vi träffas aldrig och kan prata om vad vi gjort och de har ju helt fel smak! XD Ha ha. Se ja e till och med elak.
 Det värsta just nu är ängeln. suck. vi ska ha en ängel med ett blomstersvärd. Temat på projektet är paradisets trädgårdar och vi ska göra ett arrangemang av keruben (ängeln) som vaktar ingången till edens lustgård.
 Visst.. det var en fin ide men ja var ständigt nervös för att det skulle bli barnsligt. osså känns det nu.
 Vi har tagit en provdocka och jag har sminkat henne så hon såg normal ut.
 Sedan tog jag min brudshowsklänning plus ett tygstyck till "kappa" och gardiner till vingar. JAg gjorde i ordning henne och tyckte att hon såg rätt bra ut. Man såg inte så mycket att det palstiga håret elle hennes hemska ansikte.
 Men tvåorna höll inte med. "Hon ser inte ut som en ängel. Hon ser ut som en nunna!" JAg kunde hålla med att ja hade gjort i ordning "kappan" på ett sätt som fick henne att se lite nunnig ut och gjorde om. Men ja ville ändå ha kvar duken på huvudet. För hon ska ju vara helig. O helig känns som dölja håret och lysa vitt. Ha ha
 Men inte ens det dög. idag hade de åter satt på en gloria.
 Gloria... ja spyr.
 Vars står det i bibeln att änglar har en ring en de ovanför huvudet. Vem, som har sett en ängel, har sagt att den hade en flygande ring ovanför huvudet. Jag har inte hört talas om någon men är villig att få veta om så e fallet.  

Gloria är väl för allt i världen ljuset som lyser runt huvudet. Så visst de kan få sätta en lampa bakom huvudet så blir det en riktig gloria. Men ja vägrar ha en RING ovanför huvudet!!! Det är något nån tönt för länge länge sen kom på att det var ju lätt att måla på tavlor!!! ELLER? Osså är det ju en krigsängel det handlar om. En ängel med ett eldsvärd. Ingen tönt som står där o posar o e allmänt gullig o tagit på sig finringen ovanför huvudet... Det är pinsamt. Det känns som om vi driver med änglarna då. Genom att göra en sån ängel som finns som bokmärken!!! O hur bra e det när det hela ska stå i en kyrka. Argh ja går bara runt o grämer mig för att jag inte kan bestämma själv och att jag måste komma överens.

 Som sagt var. Ja e ingen team-människa. Ja önskar ja bara kunde släppa detta o tänka. Ääsch. det är en helg... skit sak samma!!! Men ja e en tönt! Som vill ha min vilja fram. Jag är bara så rädd för att bli för bossig o bestämma allt. Så ja sitter o grubblar över detta i min hemlighet. Ha ha.. ILLA! PETRA DIN TÖNT!!!

 Jag kanske ska vara sjuk resten av helgen o skippa hela jippot XD


Låååång dag

 God kväll.
 
Krångel krångel krångel. Så vill jag besrkiva dagen.
 Slutade tidigt och det är väl festligt på sitt sätt men samtidigt väldigt segt att tvingas sitta i rummet o inte ha nå o göra.
 På grund av den våldsamma värmen (ca 25) och den ovanligt varma blåsten blev ja genomsvetten av min snabba vandring. Inte att förglömma tog ja omvägen över swedbank och tog ut pengar till hyran. Har massa pengar plötsligt. Mamma hade lagt in på tok för mycket. Jobbigt.
 Väl hemma, genomsvett och trött, bestämde ja mig för att duscha. Mycket skönt. Satte på datorn innan för att roa mig på internet.
 När ja kom tillbaka från duschen startade ja upp internet och loggade in på msn. Men till min fasa. När jag satte mig för att blogga hade tangenten B lagt av. Även "ångra"... jag blev smått irriterad men fortsatte. Då plötsligt fick ja den att radera. Men den raderade allt. Ja blev vansinnig och gick för att chatta istället. Men då ville den inte skriva ett flertal bokstäder till.
 Funderade ett tag och bestämde mig för att det var fel på datorn och startade om skiten.
 Till och med det krångla men till slut.

Tamar var superlydigt av någon underlig anledning och jag kunde ha öppet fönster utan att hon försökte hoppa ut hela tiden. Ibland kollade hon upp lite intresserat men de räckte då endast med ett litet "tsh" och jag fick åter all uppmärksamhet. Underbara katt! :D

 Dammsugade och gjorde rent mattan och kände att jag använt de extra timmarna väl. Gjorde Panpizza (inte allt för god) och slappade framför tvn. 
 Efter det bestämde ja mig för att åter ge ett försök på tangentbordet.
 Jag startade Word och började skriva en historia. INGET FUNKADE! PAniken växte och jag tryckte hejvilt på tangenterna.
 Drog ut och in tangentbordets kabel och gick knappen Q att funka. Men vad skulle jag med den till.

 Gav efter månag försök upp och ringde en signal till pappa för att han skulle ringa upp.
 Gick sedan till tangentbordet och lyfte på det... vatten...Det rann massa vatten ur den och jag drog mig till minnes.
 Dagen innan när Tamar ville att jag skulle mysa med henne istället för att kanppra på datorn drack ja vatten och jag hade spillt lite. Eller lite. Då trodde ja det var lite och sket i det. Torkade lite och var glad.
 Men det var inte lite. Det var en ocean. Tekniska Petra trädde fram och jag började skruva isär skiten.
 Måååånga skruvar. Varför liksom?
 Efter mycket skruvande kom jag in till mitten och blev fascinerad. (Det är fascinerande med el.) Jag har sett många kretskort i mitt liv och det var det jag väntade mig. Men det var inte mycket att skratta åt i den plattan. 
 JAg passade inte på att studera det hela så mycket utan blev istället irrterad över att folk skrev till mig. Jag hade inte loggat ut MSN. Skit också. Kände mig riktigt dissande. 
 Tog fram tecknena på datorn och försökte skriva med musen. MEn med det nya msn kunde man inte skicka utan ENTER!!!
 Slappnade av och gav upp det hela. FAnns väl ingen panik att skriva till dem. De fick förstå!

Torkade ur alltihop och la mig vid tvn. Traskade runt i någon timme innan jag åter satte ihop allt. Mycket skruvande senare satt ja med ett fungerande tangentbord och 4 skruvar extra (Som ja inte hittade nå hål till) Underbart. :D

  Nu sitter ja o känner hur det spritter i benen. Vill motionera (hör o häpna) rör på mig på tok för lite. Plus att jag saknar toapapper o måste handla. (med de extrapengar mamma la in)
 

RSS 2.0