Valborg...

 Näe.. har inte firat dagen särskilt mycket. Ganska värdelös dag att ens bry sig om. Såg en eld. satt några ungdomar o drack öl på min trapp o lämna burkarna. Det räcker.
 Var i kyrkan. det var mys. Var många som kom dagen till ära. Många goda vänner och det är jag tacksam för. hade mycket kul. var länge sen jag träffade många av dem. Även om vi bara försökte pricka en pingisboll i ett glas. Eller pratade... XD
 Men kvällen tog slut snabbt. För snabbt. :( Väl hemma infann sig det långsamma lugnet. av tristess. Ulrika försvann, mamma var inte hemma. jag o pappa hade en lång diskussion, trevligt. Men nu e kvällen slut. alla sover. ulrika är borta. Vi har besök som sover. Jag är inte trött.. Jag har tråkigt.
  Hoppas ¨på att få åka till Älgarås i morgon med. Eller i alla fall någon gång under helgen. För det kändes trist att lämna dem som snart.. :S
 Men men jag har mycket att göra. Ska försöka fixa tyger o design på balklänningen med mamma. Måste övningsköra och MÅSTE plugga körkortsteori. usch usch usch. Många måste en liten önskan. En dag i alla fall. en dag kan jag väl få bara umgås med kompisar och glömma tiden..
god natt

Bored

Nu ska ja tråka ut er med ett lååångt frågeformulär (förkortat) Så ni lär känna mig ordentligt haha :P

DIG:

1. Hur lång är du ?

** 168cm

2. Vad vill du bli när du bli stor?

** Om ja får önska så.. egenföretagare. Florist.

3. Vad pluggar du ?

** Hantverk.. med inriktning florist. Men de e typ slut så.. snart arbetslös :P

4. Har du långt hår ?

** Tja vissa anser det men ja tycker det är lite för kort...

5. Vilken hårfärg har du ?

** Blond, gömd under röd färg!

6. Sminkar du dig ?

**Jodå. Men idag skippade jag puder haha XP

FAMILJ:

1. Bor dina föräldrar ihop ?

**Tacka för det!

2. Vem är bäst, mamma eller pappa ?

** Vilken fråga. Ingen pappa utan mamma och tvärt om haha. Älskar dem båda två!

3. Hur många syskon har du ?

** En på jorden och en i himlen. Ulrika (Min älskade, smarta, sångbegåvade, roliga, vackra syster) och Todd (min... jobbiga lillebror ja ser fram emot att träffa! )

4. Vad är det senaste du sa till din mamma?

** Det gör vi. hej!

5. Hur många ställen har du bott på ?

** Knaften (Lycksele) Hasslö (karlskrona) Slätte (Töreboda/Mariestad) Lidköping

6. Vem i din familj stör du dig mest på?

** oj!! Vilken fråga. Alla någon gång. Fast kanske mest Tamar eftersom vi bor ihop och hon är.. störig XP

8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon?

** I.. förra veckan.. :D Min syster kom hit o bjöd på middag och mys :)

KOMPISAR:

1. När var du senast med nån kompis ?

** På skolan... senaste.. Men på fritiden vet jag inte. hm I fredags promenerade jag ju med syrran, Ismet och Ramis.

2. Vem sov du hos senast av dina kompisar?

** Eeeehm!!! Cecilia eller Amelia?

3. Har du kysst nån kompis ?

** Inte så kyyyyst.. men en puss på munnen har väl skett.. några gånger haha :P OLyckshändelser mest tror jag..

4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med ?

**jag har levt singel all life long så.. nej

5. Vem har du varit kompis med längst ?

** Uj! Syrran!?

6. Vem känner dig bäst?

** Syrran skulle jag tro...

VÅGAR DU:

1. Skrika åt dina föräldrar ?

** Ja det har väl hänt. Fast inte nu på senaste tror jag... var väl mer under min tonåriga pubertetsperiod XP

2. Klä dig annorlunda ?

**Tja förut kanske.. fast annorlunda. VAd är annorlunda. DE som är punkare eller gothare eller gulliga japanstilare är ju ett gäng så de e ju inte annorlunda längre.. Så nej. Jag skulle inte gå till skolan med gula långkalsoner på huvudet, påse som linne och hulahula kjol..

3. Vara dig själv ?

** De tror jag!

4. Visa dig i bikini/badbyxor ?

** ja... eller har varit lite försiktig med att bara gå i bikini eftersom min varit för liten och då ja badat med msulimer. vill inte vara störig om de känns konstigt för dem. Vet inte haha

5. Pierca dig ?

** har gjort det i öronen.. Men annars vet jag inte. Har funderat ibland men nu ja bestämt mig för att ja ångrar att ja gjorde nåt i öronen istället haha XP

8. Vara omogen ?

**Det händer väl.. eller omogen. men barnslig o skrikig. Störa folk genom att skratta högt på offentliga platser o skutta runt i staden. Det händer. Men det beror på att hjärnan inte är färdigutvecklad förrän man är 25 XP

9. Äta småkryp ?

** Har nog ätit en myra haha.. O måste man så måste man!

DIVERSE:

1. När tuggade du tuggummi senast ?

**tss.. i.. hm förra helgen tror jag att jag bad pappa om ett!

2. När var du på semester senast ?

**Juli... i Lycksele!

4. Är ditt hår tråkigt ?

**Lite kanske...

5. Vem såg dig naken senast ?

** Bastade ju med syrran så!

6. Hur ofta duschar du?

** haha uj.. olika.. var tredje dag. Har ja tråkigt kanske varannan. Har ja kul så kanske var fjärde. :P

7. När ska du gå och lägga dig Ikväll ?

** hm.. kanske elva tolv..

 Har du läst igenom allt detta hedrar jag dig med en kopp te!

Bad hairday!!!

 Sovmorgon idag. Tjugo i tolv startar dagen men det var ändå hårt att kliva upp. ja åt i sängen o låg o myste till tjugo i elva.. Sen gick ja upp o försökte göra mig i ordning. för sent.
 Skippade sminket. Vet inte varför. Kände för det helt enkelt. Försökte få ordnin på håret men de gick inte. Jag blev tokig. Jag kände mig verkligen inte vacker.
 Tuperade upp allt till en lite rockabillyfrisyr och tog på mig mascara. Äsch... man kan inte se bra ut jämt tänkte jag och gick ut.. mot skolan.
 Men de var ändå jobbigt o möra folk. Känns som alla kollar på mig. Hur ser kvinnan ut? När ja tänker efter brukar ja känna så jämt. Brukar tänka att folk pratar, skrattar eller glor på mig. O tänker om mig. 
 Det brukar kännas så tills ja äntligen kommer till säkerheten. Mina klasskompisar. Phu. Några som även om ja ser eller är konstig ändå umgås med mig haha. När ja är med dem glömmer jag alla andra. MEn så fort jag är själv är alla mot mig.


  Kom hem och satte på Christina Aguilera... Random... självklart kom låten. "Beautiful!"
 O den är ju väldigt bra. Måste börja gå o småsjunga på den när jag är ute och går. För jag är vacker!!! Även om jag har en onormalt oproportonerligt stor panna mot mina små ögon med tunga ögonlock. Låga ögonbryn, sne näsa, finnar och överbett, inte är pinnsmal, virvlar i håret, plattfot... Jag är perfekt. Gud gör inga misstag!!! ;)

You are beautiful no matter what they say
Words can't bring you down
 you are beautiful in every single way
Yes words can't bring you down
So don't you bring me down today

  Nu ska jag ta tag i dagen och göra nåt. Städa nåt kanske.. kylen o golvet :P
 41 dagar kvar till studenten! Typ 45 dagar (För balen var på lördagen va?) kvar tills ja kan lämna den här lägenheten!!
 30 dagar kvar att göra allt skolarbete. 1 dag kvar till helg! 30 dagar eller nåt kvar tills Tamar blir 2 år?! XP haha

Kram

studier

 Har skrivit praktikuppgiften till arbetsmiljö och säkerhet. Har börjat på betyghöjaruppgiften i kultur och stilhistoria. Det första var inte skoj och jag visste egentligen inte vad jag skrev om. Har tappt bort pappret och fick en snabb genomgång av Elin. haha. Som vanligt. Oj vad jag suger på att hålla koll på uppgifter och papper. När det är något ja inte förstår eller är helt ointresserad av!
 
 usch drabbades av våldsam nervositet. Måste ställa mig upp och hoppa lite...

kram

Stress...

 Regn regn regn... Fick gå igenom regnet... idag när jag undvikit att ta jackan för värmen. Jag blev blöt och är fortfarande sur. Men ja ids inte byta kläder. Så mycket kläder har jag inte här hemma.
 Jobbade över idag. För att öva till tävlingen. Ganska ovärt. Försökte finna en ny idé att göra min brudbukett men det blev bara knas så slutade med att ja gjorde en hamburgare som någon bitit tag i ena änden vilket lett till att blommorna sprutat ut. För den hamburgesugna bruden?
 Usch känns inte bra till tävligen. Måste få till brudbuketten men ja tror inte ja kan göra den på samma sätt som tidigare. Får ta en snack med lärarna!

 Försov mig idag. Mycket med vilja. Jag är så trött och ligger efter i så mycket så ja e trött på skolan. Nu får de vara nog. O grattis de ja missade var en ny uppgift. I svenskan. Nationellt prov. Jag måste skriva ett pm och nåt att berätta om kärlek.. Men orkar jag. Jag har ´redan 4 skriftliga uppgifter som flåsar mig i nacken. Blev av med en igår och ska skriva en idag med suck och blä!
 O körkortsteorin... hur ska de gå med den. ja kan inte köra upp än det är för tidigt jag kan inte, orkar inte, vill INTE!

 Nu vill jag hem o glömma skolan. Eller de ja behöver är en fri dag i skolan då jag kan sitta och bara skriva bort alla uppgifter en efter en. Inga tävlingar, inga yrkesbevis, ingen snö på taken. bara jag, datorn och uppgiften. Bort med dem. Sen all tid hemma till att bara nöta in teorin. Skulle nästan behöva skippa tävlingen men de vill jag inte..
 Måste skriva ett cv också.. snyft...jag är trött!

Sommar! :D

 Solen skiner, gräset är grönt, maskrosor kikar fram, tulpanerna sträcker sina knoppar mot solen, påskliljorna blommar för fullt och det är fullt med folk ute på stan. Våren är sannerligen här. Men det är rent ut av för varmt. Sommar? Märks att värmen kommit som en chock för alla då det fanns folk iklädda allt från vinterjacka till vårjacka till tröja till t-shirt på stan.
 Ja själv gick i vinterjacka o längtade rent ut av efter skugga.
 Kom hem o i mitt fönster som nu ligger i skugga är det 15 grader. En dag man helt enkelt borde ta på sig linne spurta ut i trädgården o gräva med en spade. Eller gå ner till sjön o kolla efter grodägg, eller kanske gå på picnnic eller..
 Näe ja e i Lidköping. O gå ut på stan ensam eller sätta mig en park o se ut som en stadsbo som inte vet bättre är tråkigt. Föresten har ja mängde med plugg att göra. Tiden har gått fort. Snö på taken, studiebesök och praktik, bortresta lärare och sjukdom gör att ja nu kommit efter med runt 5 skrifliga arbeten. Och när ja idag fick tid för uppkörning på körskolan tog stressen vid. Jag handlar snabbt. Jag ska sitta ikväll o skriva alla dessa arbeten! Ett efter ett så ja slipper se dem igen!!!! Jag ska inte bli stressad och ja ska få mitt gymnasiebetyg.
 
 Är så fruktansvärt trött också. har ont i fötterna. Är så seg i huvet att ja inte ids koncentrera mig på nåt så nu ska ja bara lägga mig framför tvn, äta kåldolmar och kanske somna lite. Så ja kan jobba hela natten sen! :P

Kram 

Bra dag! ;)


 Skön dag. Den har gått på o närmar sig nu sitt slut.
Första dan på veckan förbi alltså. Me like!
 Har varit full fräs. Först skola med västkännedom, floristteknik och binder. Sedan joinade Sandra mig hem och vi fixade skyltningsmaterial. Var mycket trevligt. Efter det avnjöt ja de pita.(burek?) ja fått... (Skönt att få med mat.. extra skoj när det är mat jag inte kan göra hemma, som kräver en ugn vilket pita gör)
 Tamar har varit lycklig idag. Tror hon gillar när de kommer besök. Särskilt när hon fick vara med oss i vårat skapande. Hon blev irriterad men ja tror hon hellre får säga ifrån när de blir för mycket än kräva att de händer nåt. Men nu börjar hon bli rastlös igen. Springer runt i rummet o leker med allt hon ser, klöser mig på benet o skriker skärt. Katter.. 

 Yrkes-sm närmar sig med stormsteg. Känns i alla fall så. Måste börja öva snart. Få idéer och.. TRÄNA! Usch. ja e så dålig på att vara noga med tekniken. Måste ha någon som ger mig en örfil o skriker i mitt öra. "TA BORT TRASIGA BLAD DIN KLANT!" "VAD GÖR DEN DÄR FULA BLOMMAN DÄR!" "TÄNKTE DU ENS NÄR DET HAMNADE ETT BLAD UNDER BINDSTÄLLET?" En hård lärare. (Haha ja skulle börja grina! MEn kanske ja skulle skärpa mig någon gång!) Jag måste fatta att även om ja gillar slarvigt och trasigt så finns de en gräns...
 I morgon skulle vi tydligen ta en fika och gå igenom träning. Vi slipper massa uppgifter resten av klassen får göra för att få mer tid till träning och en annan lärare kommer med flera olika inspirationssidor då o då. De e ju verkligen snart!? :O
 Kan ja verkligen det här...? Tänk om ja kommer sist! XP

 Nu ska jag koka mig en kopp te till och kanske.. ta en dusch?
kram

Renar...

  Tiden tickade långsamt medan tåget susade förbi de vackra kinnekulleområdet med sina stora ängar av liljekonvalj. Petra längtade efter när de skulle blomma o hoppades på att få med sin familj dit då.
 Plötsligt stod flera vackra hjortar framför henne utanför fönstret. De tittade lite tåget men rörde sig inte. petra beundrade deras ståtliga horn och...gammal bild från kinnkulle!

 "Oh det stod massa renar där!"
"JAha du!"

 VAD? Vad var de för medelålders par. Som hade mod att störa Petras harmoniska tankar med snack om renar. I Västergötland? Ibland undrar man.
 Lät som ett sånt där typiskt par som hade tappat stinget. Strunta fullständigt i vad den andra sa o bara svara lite snabbt på automatik! Känns som Rätt så vanlig tyvärr!
 Flera gånger efter den långa resan yttrade sig kvinnan.

"Titta rådjur!"
"Jaha du!"

"OJ de stod en älg precis vid spåret!"
"Jaha du!" svarade mannen troget...

 Undrade hur kvinnan kunde undgå att höra hur lite han brydde sig. Han svarade samma svar, lika ointresserat. O Verkade inte ens försöka titta efter djuren! haha.
 Jag skrattade lite hela resan åt dem då de var dags att gå av. vi reste oss båda o ja vände mig mot paret.. Mannen var blind! Han krånglade sig av tåget.
 Så tji fick jag. Man ska inte döma personer för snabbt!

 Nu e ja i alla fall i Lidköping. Har ont i ryggen efter att ha suttit snett på tåget o glott ut o efter att ha burit mycket packning. Men de e skönt att resan e klar.
 Ännu en vecka att se fram emot suck. Eller som pappa sa. En ny möjlighet! (Eller nåt!) Får väl tänka så!

Kram

Sur!

 VÄRDELÖST! Övningskörde o de kändes som de gick skit. hela dagen e förstörd. O ja ska till Lidköping. Vilket ja inte har lust med. Ja e trött på skolan nu o mitt äckliga hem. Som tydligen lutkar så illa så min hyresvärd får ont i näsan! Haha (Överdrift på hög nivå? varken ja eller syrran hade känt nåt) Men ge mig ventilation då!!! Ska bli skönt att snart få lämna de hålet!
 Funderar nästan på att följa med på gudstjänst i Älgarås. Även om ja inte har lust. Vet inte vad de e för nåt men gudstjänster i servicehuset brukar inte falla mig i smaken haha XP Men vem vet kanske det är det jag behöver för att lugna mina nerver.
 Men ja behöver också en banan för mitt blodsocker e nog nere på noll nu!!! 

kram
 
 

God natt!

 Underbar gudstjänst. Ångrar inte alls att ja for dit. XP
 Började med att tänka, synd att de inte kom fler kamrater men bestämde mig för att njuta av gudstjänsten enbart istället. Den började lite "tråkigt" med massa halvstämda låtar. Några finfina texter men ja undrade var de var för nåt ja farit på.
 Men så kom predikan igång, o bön på slutet. Fantastiskt! :D Så mycket kan hända på en kväll!

 Den höll på länge.. vi var hemma halv nio... tror den började sex. O vi drack te. Lizen kom förbi.
 Sedan såg ja o mor o syrran humorklipp på youtube. En trevlig lördag men den gick snabbt. Känns de som nu fast ändå har ja hunnit med så mycket. ;) (dock inte övningsköra)

 Nu ska ja natta. E våldsamt trött. Illa!

kram

Lördag!

 Solen skiner, det är helg, jag har jord bakom naglarna och håret är lurvigt och smutsigt.
 Vilken Lördag!
 Har försått idag. Började rafsa lite runt dammen men kom på att i fall de kommer snö igen så e de ju bra om löven ligg där som skydd. Väntar med att rafsa tills maj eller nåt! :)
 Men dammen ska ja ta tag i... De stackars sniglar o andra djur som flyttat dit o trivs i den löviga dammen får tyvärr flytta. De enda som får bo kvar är salamandrarna. Om de är där i år. Tror de bara var en förra året. Vilket ju leder till noll barn. Men ja ska vara försiktig ändå så ja inte skadar dem. ;)
 
 Pappa vill ut på prommis så de ska nog familjen göra så småningom om vi får tummen ur. Sedan e de bara gudstjänst i kväll klockan sex inplanerat. tror ja ska dit. var länge sen ja var i min församling :)
 Måste bara duscha först. Mitt hår är hemsk. Tror inte ja duscha på hela veckan. Inte håret. Gjorde det så mycket i början av veckan att.. äsch minns inte varför.
 O för att de inte skulle synas tuperade ja håret igår. O la mig med det. Mängder med spray. Mitt hår är... stort o smutsigt. Haha.
 Men ja gillar att de röda håret döljer smutsigt hår bättre är blont! ;)

kram

Fredag...

 Vilken fredag. En helt vanlig dag!
 Gick hem vid halv tre. Åt vitlöksbröd o drack yoghurt. Köpte den nya passiona, chili chokladen. Sådär tycker jag. Sött o smakerna gick inte ihop i någon smaksymfoni XP
 På tåget sket Tamar diarre o de lukta o gick inte att få bort. Stackars henne fick ligga där. Stackars mig fick skämmas.
 I Mariestad klev både Viktor och Lizen på. Skoj med sällis. :D Var länge sen ja träffade någon av dem. Fick reda på att min fiol var hemma så nu ska här spelas :P
 Kom hem. For till älgarås. Hängde hos olika vänner. promenerade med Ulrika, Ismet och Ramis. Vi gjorde inbrott i en lägenhet med uppbruten dörr. O hängde där. Lite creepy men varmare.
 O nu e ja hemma. Lägger in bilderna från resan i Lycksele. Ska planera lite. Har kommit på massa saker ja måste göra i helgen. Förså, jobba med paintvideo, lära mig bilens inre delar och övningsköra!!! :O Lite stressat men samtidigt. Trevligt. Att helgen inte e tom :)
 kram
                    

Do I miss my blond hair? Lite kanske! XP


Nationella


 Sitter i skolan o pluggar. hela klassen e här fast vi egentligen slutat. Tror jag.
Men de finns massor att göra.
 Just nu e de stilhistorian som hägrar. Alla ska göra en vägg med varsitt decenium. I grupp. ja har 40-talet. Inte de roligaste men ja var sjuk då vi valde så. Jaja. Kläderna var lite hippa men sen e de ju mest krig...
 
 Nationella gick bra. Tror jag. Låter alltid så seriöst när man läser uppgift o sen när man jämför med sin egen uppsats känns de väldigt.. fel! XP Men ja tror ja ska klara det rätt bra ändå. skriva brukar vara mig grej.

 Ska åka hem idag. ska bli ypperligt skönt. Känns som ja int evarit hemma på en evighet. Vilket bara nästan e sant. Var ju hemma en sväng på söndag. Men bara några timmar.
 en hel helg av slapphet ska bli skönt. har en hel de att göra också. I trädgården och framför datorn.
 Ska skylta också med Sandra så ska leta upp ett och annat hemma att använda ;)

 halv ett... Kan väl jobba ett tag till. har inget att göra hemma. förutom att packa, äta lite kanske och städa undan. För att resa hem. Men hur kul e det att sitta här på skolan och söka efter bilder på 40-talspinglor XP

kram

SÖTSUGEN!!! :O

 Blev en kort prommis med min älskling. Som vanligt. Vi kommer alltid bara runt kvarteret då hon tvärsätter sig ner o vägrar röra på sig. JAg bar henne en bit men då trodde hon att vi skulle hem och fick fart. Åt fel håll.
 De kom förbi många människor o alla kollade på henne o tyckte hon var söt. Ja hade dragit upp telefonen o snackade med mamma just för att slippa såna här knaskommentarer haha. O Verka mer upptagen o normal XP
 Men mamma la snabbt på... Ja fick ta emot folkets blickar. katt i koppel!
 Väl hemma fick Tamar panik o ja fick inte av henne kopplet. Vet inte varför. Hon brukar veta precis hur hon ska göra. Men kanske beror de på att de var länge sen vi var ute, eller för att kopplet gick i två delar o ja var tvungen att ta det en del i taget.
 Men Tamar blev vansinnig. La sig ner, snurrade runt o började bita mig. Sedan gömde hon sig under sängen. Men med lite grädde och gull lyckades ja få av henne kopplet med bara lite bitmärken. Galet!
 Ja e by the way så sugen på godis så ja vet inte vad ja ska göra haha XP Vet inte om ja ska försöka baka nåt. Eller stilla mitt sötsug med en morot eller... ARGH!


Tänk om man hade så här mycket hår.. suck!

kram


Utter?

 Idag när ja gick till skolan såg ja plötsligt något krypa fram över gräset i Lidan. Tittade noga. Vad i hela friden var det? En and som simmade med huvudet ner i vattnet? Näe. Den hade ju framtassar.
 Jag kom närmre o de lilla djuret fortsatte sin färd fram över gräset. Det var mörkt och snart kunde ja ana en nos, en lång kropp, en smal liten svans o tassar.
 En utter??? I Lidan. Finns de uttrar här? JAg kollade efter ett bo. Den var så liten. Som en råtta! Kanske att det var en råtta som ramlat i. Eller en utterunge. Tänk om de var en liten hund? Jag fick aldrig någon bra bild av det hela. Snart var bron slut o ja fortsatte gå istället för att kolla efter de lilla djuret som sprang fram i vattnet.

 Men kanske var det ett bra tecken... för provet gick galant. Elin gick snabbt igenom några delar och jag kunde de mesta. Ungefär i alla fall. Så G borde ja få annars skäms ja över mig själv haha..

 Dagen flöt på idag. Med att inte göra nåt, sjunga lite med Elin, Alida och Natta. Sedan rörlig bild där ja fortsatte teckna på min animerade film. Undrar hur i hela friden ja ska hinna med detta. Har på 2 gånger målat 10 bilder. Vilket kanske är 1 sekund av filmen? Jag ska ju tävla en vecka o betygen ska vara satta innan den 29 maj och.. uj uj..

 Nu har ja ätit lite middag. Hade inte mycket hemma så ja gör lite gröt som efterrätt. Haha plus att ja e så galet sötsugen. Men har absolut inte råd med godis. XP Tycker de e lite spännande o säkert bra att ha så lite pengar. Jag har levat på lite förut också. Så de går. Om man vill! hehe.. inget snask, inga lysrätter. BÖNOR! XP

Kram

Nervositet.... :S

 God morgon!
 Börjar tjugo i tolv idag. me like. Men att första lektionen är småföretagande.. Me don't like.
 Slog mig även att jag kanske har prov. Läraren kom in i tisdags i frågade vilka de var som inte gjort det. ja minns inte att ja gjort nåt prov. Även om ja var med på den uppgift vi fick efter provet?
 Om ja har privet nu kommer de gå åt skogen. JAg har inte läst på nåt alls. Har helt enkelt skitit i det ämnet. Men nu slog de mig att ja måste ju få godkänt för att få ett gymnasiebetyg. Usch..
 Jag har aldrig varit nervös för ett prov eller ens brytt mig. Jag har så lätt för allt att jag brukar klara mig... till och med med råge. Men nu känns de inte bra alls. JAg minns inget alls från vad vi läst om. Har ju varit borta en månad... :O O känns som ja missat en hel del torsdagar. JAg vet inte vad provet handlar om.
 Klockan e tio över så de e strax dags att gå till skolan. Kunde ju gått tidigare o läst på men provet slog mig just nu. Jaja de e väl dags att ja får betala för min slappa inställning till skolan... suck...

 Ute är det nästan tjugo grader varmt. Kan bero på att solen skiner på min mätare också men..10 grader räck ju också gott och väl för att de ska vara njutbart. Jag tänk då inte ta vinterjackan. Haha.. Går hellre o fryser lite. De ser inte ut att blåsa heller så. En fin dag idag! :D 
 Har lovat Tamar att idag gå ut med henne. De förtjänar hon. Hon e så duktig o go. Men hon vill ut. Det glömmer hon inte att påminna mig om haha..

 Dags att kila... ;/
 Kram
 

Tupplur...

 Trött... trött... trött... Somnade efter fyra då ja sett en stund på simpsons o vaknade inte förrän vid halv sju. Illa. Var så bedrövligt trött. O hade ätit mörk choklad o vaknade med världens hemskaste eftersmak. Huvaligen.
 Ja kommer aldrig somna i natt. Ska nog försöka lägga mig tidigare. Fick ju lära mig idag på körskolan att om man sover för lite per natt (vilket jag gör) blir man deprimerad, stressad och nåt mer. Saker som leder till att man sover ännu sämre. O sen får man världens restsömn att ta igen på helgen. Stämmer in på mig otroligt bra haha :P Måste göra nåt åt det. För man fick kroniska sovproblem o levde kortare o all möjlig skit av detta. visste inte att de kunde bli så illa haha :P

 Tamar skriker o springer runt. Matte har sovit o nu vill hon göra nåt. Är väl min skyldighet att hitta på nåt med henne då. Som den matte jag är.
 Kanske om ja gör nåt ansträngande så blir ja trött tills ikväll! ;)
 Saknar redan att ha syrran här. De e faktikst våldsamt tråkigt att bo ensam. Särskilt när man inte träffar någon under dagen. Ja har ju inte ens varit i skolan :/
 Kanske måste ringa någon eller smsa någon :P

kram

Riskettan!


 KLockan åtta i morse kom jag ihåg att riskettan började nio. INTE halv til. Kul! Upp o hoppa och jag kom iväg i tid. Alla var där när ja kom tio minuter för tidigt. Ambitiösa västgötar.
 Men apparaten krångla så lektionen kom igång sent.
 Värdelöst. Var rätt intressant, men långt o ja känner inte att ja fått ut nåt av detta? Viss statistik om olyckor och kanske det om att inte blir smart i hjärnan för än man är 20 haha. Men ja hade överlevt utan detta.
 Lektionen gick ut på att visa skrämmande filmer och tala om riskerna. Grattis! Jag har 47 kr kvar att leva på tills slutet av denna månad. Det blir spännande. Har fler lektioner denna månad för att ta tag i skiten med körkortet nu så nu är det bäst att föräldrarna har pengar!!! Men ja ska inte oroa mig för morgondagen. Fågeln har mat för dagen o blomman är vacker.. eller hur är det?

 Har vant mig mer vid färgen nu. Den ser inte lika brun ut när det är ljust ute. Inte på kort i alla fall. När ja kollar på håret som ligger på tröjan ser det.. mörkrött, brunt ut. Men på bild e de rött på hög nivå. Fast en varmare mjukare röd färg än ja hade tidigare.
 Ska leva med detta tills de växer ut nu så. LEV MED DET PETRA!


kram


Kina, hårfärg och bön.

 Kom nu Tamar. Vi ska be. Såja. Sitt! Ligg! Duktig tjej.
Tamar lägger sig ner och spinner. Mycket skönt då hon var påväg att få ett av sina energiöverskottsrusningar!!!
Jesus kliar henne nog bakom örat. Se hon håller på o somna!
 
En mysig tanke och jag och syrran ber läänge. Skönt. Ett bra avslut på en underbar heldag med syrran. Har saknat henne. En månad. Fick min present av henne idag. En heldag med syrran. :D Hon bjöd mig på kinamat, köpte hårfärg och färgade håret. Vi hade ansiktsmasker, hårinpackning och bastu.

 Jag skulle färga håret orange. Riktigt rött. Stod länge o valde mellan kastanj och nån annan röd vacker färg. De blev kastanj. den var mest fyllig och billigast. (syrrans pengar) Men nu efteråt undrar jag. DET ÄR BRUNT! Asså riktigt mörkt rött! Jag e ju en ljus människa haha XP Ja dööör. Mina drömmar e krossade. Ja vänjer väl mig. Eller så får ja... vet inte hur ja ska göra detta ljusar? :P Känns inte så bra det här. Ska se om ja orkar lägga upp nå bilder sen, här eller på bilddagboken. Det är sent nu o syrran är här så :D I morgon.

 I morgon e de riskettan. Skippar skolan på morgonen då jag ändå inte skulle kunna vara med nå länge. Plus att Ulrika är här. Kan inte överge henne på morgonen. Nu vill ja bara ligga o mysprata med henne. Vi har så mycket att tala om. Vi brinner för så samma saker och... Jag ÄLSKAR min syster! :D <3
Bless


Yrkes-sm

 Kväll nu. Har fikat, roat mig med smink o ska nu duscha. Inte för att ja e sugen o inte för att ja behöver men för att ja vill. Får inte ihop det haha XP
 Idag på skolan talades det om yrkes-sm. äntligen. O ja fick äntligen en partner också. (Eller partner) Karro ska vara med o tävla. Kul. var lite orolig för att bli själv. Om man nu kunde åka o tävla själv. Förstod aldrig.
 Vi fick schemat för tävlingen. Den pågår under 3 dagar.. 4 dagar med prisutdelning. Spännande. Kommer bli mycket övande på det nu också.
 Jag förstår att de e mycket framöver nu. Med skolan. Eller ja förstår inte det men ja märker det på mina vänner som hela tiden klagar. Ja undviker saker ja tycker e jobbiga för annars blir ja djupt deprimerad. Men ja måste ju klara allt innan betygsättning. har ingen aning hur de ska gå. Men ja oroar mig inte för framtiden. Jag satsar på några saker o just nu ligger körkortet o tävlingen på prio!!!

 Jag fick papper på uppgifterna o allt o de första jag gör är att gå på körskolan o lämna dem där. Haha men ja rignde dit o de har lagt dem på kontoret så i morgon måste ja dit igen :/
 Fick se alla uppgifter i alla fall på tävligen o ja minns dem ungefär.. Första dagen var det vara invigning. Ingen tävling.
 Andra dagen e de en hemlig uppgift. Scary.
 Tredje dagen är det brudbuketten, träna på o ta med eget material till. Vi ska presentera den på ett fint sätt dock. Förstod inte riktigt men de löser sig. Sen tror jag vi skulle göra en till uppgift den dagen. En dekoration i framlagt underlag. Alltså de kan bli en stor kruka, lång kruka, fat, en oasis, jord, rör, krukväxter, snittväxter... men de ska vara en dekoration i alla fall. Haha XP Uj detta blir spännande. Vill komma igång o träna direkt. :D I morgon ska vi i alla fall jobba med blommor. Men göra vanligt butiksbinderi. Kul de med. 
 Spännande blir dock o se hur de blir med blomsterleveranserna i framtiden om askan fortsätter krångla XP

Jag o Tamar roar oss framför kameran! :P
kram
  


Morot!

 Tack för felanmälan i förra inlägget syster! XP

 Första dagen i skolan. Nästan hela. Vaknade av att klockan var för mycket och kunde inte minnas att den ringt tidigare. Övertygad om att de var en dröm fortsatte jag sova och när klockan ringde igen var den tjugo över! Jag vaknade till. TJUGO ÖVER!?!?! :O Inte en chans. Jag la mig igen med orden. Ge upp Petra. Vaknade igen tjugo i och tänkte. Jag måste skriva till skolan och sjukanmäla mig. Ja e förkyld och otroligt trött. har inte sovit ordentligt på 48 timmar!
 Men ja glömde så blev åter väckt av att skolan ringde. Inte kul! Jag undvek att svara. Hatar att förklara mig med morgonröst. XP

 Väntade med spänning på vad folk skulle säga om mitt hår o de första jag får höra är. "Inget illa menat nu Petra men i morse tänkte jag morotsfärgat om mitt hår men när ja ser ditt nu så är det lugnt!" (typ så) Haha. Jag tog inte illa upp o kan förstå vad hon menar men tänkte för mig själv. "E de så illa?" O ställde in resten av dagen på försvarsmekanism. Jag vet att det är toning o färgen har gått ut. Den e inte lika fin längre. :S Men morotsfärgat! haha
 Men jag vill färga om nu. Riktigt röd, riktig färg, normal hårfärg. Typ som vampyren victoria i New moon... eller...

Ja men typ så... Lockigt också. De vore fint haha. Jag tror nog det. Får se när ja känner att jag har råd med färg och får hjälp. Men vill gärna göra det innan mitt hår blir ännu mer fultonat. Innan balen också.

kram

Zygopetalium

Min zygg blommar. Det är glädje!

 Det är däremot inte med glädje, men det är inte heller med sorg jag intar platsen på stolen framför datorn i Lidköping. Min lägenhet. Mitt hem. Jag sitter alltid här. Det är det som e så trist! JAg har inget att göra i Lidköping. På så sätt är ja så trött på skitstaden. Men samtidigt. Går ja i en bra skola, en underbar utbildning, har en skön klass och.. jag får bo ensam. I MIN lägenhet (Inte illa pinkat det)
 Men efter en månad och i alla fall 2 veckor av full rulle med kusinerna känns de tomt. Men ja e så lycklig över att få se Tamar sitta o blega på mig igen så de e inte klokt. de e de inget som går upp mot. min Tamar! <3

 Hon e nog inte superglad över att vara i Lidköping igen men på nåt sätt förstod hon nog vad som var pågång o hängde lydigt, inte lyckligt med på det hela.
 Hon la sig vid dörren när ja packade o ställde ut saker i hallen. låg där o väntade. Hon hängde lealöst med in i bilen utan att streta o la sig i mitt knä. (vilket hon inte fick eftesom ja skulle köra. Längsta ja kört än så länge.. tror ja. Till lidköping haha :P )
 Väl hemma kände hon igen sig o ville gå själv efter grusgången. JKag släppte henne först vid dörren men då mamma fumla med nycklarna fick hon för sig att gå på äventyr. Men ja e för snabb för henne haha :P
 
 Nu sitter vi i alla fall här. jag och Tamar! Ja dricker cola framför datorn hon tvättar sig framför tvn.
 Tvätta sig ja. jag måste ju duscha!!! :O


Hemma! :)

 Hemma, ensam... Ropade runt på Tamar och tillslut, efter en halvtimme såg jag något svart på bron. Öppnade dörren o där satt hon. Världens vackraste sötaste, svartades katt. Tamar!!! :D Hon kändes mindre, svartare och vackrare än ja mindes henne.
 Hon blev inte överväldigande glad o se mig. Hon såg mest. Förvånad ut, förvirrad haha. (Vem e denna rödtott som öppnar dörren, vars e Ulrika!?)
 Ja sträckte fram handen o hon kom. ja lyfte upp henne o pussade på henne. Hon var mycket, tråkig. Hon liksom kändes förvirrad haha. Satte henne på skänken o där satt hon o stirrade. (Ja kan inte minnas mig vars ja sett denna kvinna?)
 Tillslut fick ja lite tillbaka, hon strök sitt huvud mot mig och följde med mig till mitt rum. Hon satt bredvid mig vid datorn bara ett litet tag innan hon ville ut igen. Min älskade Tamar.

 Nu e de bara resten av familjen som saknas. Pappa har ja träffat men inte systeryster o mormin! :D

Kram


GO!!!

 Oj vad kul de var!!! Ville nästan inte lämna stället när de blev dags för det. Var länge sen ja fick hänga med så många sköna kristna ungdomar!!! O var ännu längre sen ja var på en riktig lovsångsgudstjänts! :D Var mycket trevligt. Intressanta predikningar, bra lovsång, dåligt ljud, roliga inslag, bra stämning... Ja de var BRA!
 Några bilder får ni här för ja kan o ska inte tråka ut mer med att skriva om allt skoj som hände ;P Fler bilder finns självklart på http://igwt.bilddagboken.se 


            

 

Åkte mitt i kvällsgudstjänsten o de var trist. Men de var kul att kusinerna följde med, o Pontus och att Jonathan skjutsade. ;) Var en dramatisk bilfärd då ja var helt säker på att ja skulle missa tåget o utbrast, "I JEsu namn kommer vi i tid." Till min stora lättnad då fick ja direkt sms från min moster där de stod. Tåget e 15 minuter försent haha ;) Mycket bra.
 Vi roade oss på perrongen o kunde konstatera att trots att de stod ett rejält gäng fulla ungdomar bredvid oss på perrongen så var de vi som larvade oss mest o lät högst!!!
 Sedan kom tåget, vi "grät" tillsammans (haha) o ja klev på tåget, kramades lite till o sedan, dök min moster upp o kramade mig. Var nog bra det. Att hon kom där. Då kändes de inte lika tomt o trist att lämna de festliga gänget på perrongen :/
 Var trevligt att umgås lite med min moster innan vi la oss. Då kom tomheten. Tillbaka till södra sverige. Tillbaka till vardagen. Inga galna upptåg med kusinerna mer. :(
 Men å andra sidan får ja ju träffa min älskade kamratar i skolan :D

Kram

 


Saknad...x2

God natt... Sitter o längtar hem. Längtar efter allt man kan göra hemma. Allt ja har saknat.. foto: Ulrika Sundqvist

 • Tamar <3
 • Min älskade syster! (Börjar sakna henne mer nu när de närmar sig hemresa)
 • Mamma i pappa. (Tro nästan allt har luktat pappa här. Termobrallorna som stinker skog o rök tycker ja luktar pappa då han snusa. Barndomsminnen. O ja saknar mammakramar!!!)
 • Måla! (Huvaligen. Har inte ritat ett streck här. Paintfilmer, tavlor, teckningar. Oj ad ja ska arbeta hemma)
 • Musik!!! (Lyssna på musik, sjunga utan att massor hör, spela instrument. Mina fingrar vill röra vid nåt som avger en tooon!)
 • Trädgården. (Dags o börja förså, fixa på uteplatsen, planera årets blommor! :D )
 • Köra bil!!! (Blev sugen idag när ja såg sveriges värsta... O ja ska ju ta körkort nu. De ser ja dock inte fram emot)
 • Kompisarna :D <3
 • Min säng!!! (Slippa sova på fel ställen!!!)
 • hm... mm

Kommer också sakna massor när ja lämnar stället!!!

 • Äventyren med kusinerna!
 • Kusinerna! <3
 • annorlunda vardag... (än hemma. Inget ekorrhjul än!)
 • Mysiga middagar med släkten.
 • Farmor o farfar.
 • Naturen.
 • Dialekten... (haha)
 • De fyllda dagarna... (hem till de tomma dagarna igen.. suck!!!)

Men nu ska ja inte tänka på de. Tagga GO! XP

God natt :D
 


Stick iväg dumma nästäppa!!!

 Vaknade. Ovanligt pigg! Tror de beror på att ja fick sms från Amelia. Trodde de var morgon. Satte mig upp o plötsligt ringde en signal någonstans ifrån. Ja var asapigg. Tack o lov! :D
 Näsan var lagom täppt. Halsen lagom hes. Inget motsträvigt alls att bege sig. Tog en halstablett o stark nässpray o begav mig.
 
 VAr en seg dag på jobbet. Var lite kunder då påsken var förbi och jag fick inte göra mycket. Det var som om hon var ovanligt rädd för att ge mig arbete. Alla uppgifter var för krångliga eller så tog de andra dem. Visst. Ja kan väl inte neka dem att göra saker ibland också.
 Fick göra lite trista färdigbestämda buketter. Ett begravningsarr o massa handbuketter. Dagen slutade med att ja fick städa ur kylen. bra för min förkylning? Ja vet inte. Jag kände mig hur som helst tipp topp nästan hela dagen. På slutet var ja så hes o täppt att ingen hörde vad jag sa. Sånt stör mig. Ja pratar snabbt o sluddrigt. O när de inte finns nog med luft till alla ord, ord som ändå är hesa. Så tappar ja.. lusten att prata alls.
 
 Fick aldrig någon chans att fråga om jobb. Denna chef ränner runt så våldsamt. O ja har inte modet att stoppa honom och inför alla anställda vräka ut mig frågan. Ja vill få en ensam tid. Bara jag och han. Ett samtal. Inget stress!!!
 Får se om han ska berätta för mig hur ja jobbat eller nåt i morgon. De brukar ge tid till samtal. Fast vad vet han om det? Önskar mest av allt att de kunde säga direkt till mig. "Du jobbar duktigt, är du intresserad av sommarjobb?" eller "Du jobbar duktigt! Synd att vi inte har någon tjänst till dig!" kanske "Du är lite blyg o halvtaskig på de här. Jobba på så kanske du fr jobb här en dag!" haha vad vet jag!?

 Ska preparera mig igen så ja kom iväg i morgon med. Känner just nu inget större sug. Är rädd för att fråga, är nervös, hatar att vara snorig!!! Hon ja åker med frågade konstant om de var jobbigt o tyckte att ja var väl på gränsen för att jobba. (Hon måste vara en snäll mor)

Kram :D

En dag där hemmavid..

 Var hemma idag med. Ja tänkte gå efter lunchen. I alla fall dagen innan. Men när jag vid elva släpade mig upp, rosslig, slemmig, äcklig kände jag bara nääääeee..
 Så kommer jag säkert känna i morgon med men NEJ nu får de vara nog. I morgon ska ja bege mig. Får gå upp tidigt så ja hinner rossla ur mig. Ta näsdroppar, o halstabletter, dricka varma drycker och snyta o sminka så ja ser ultrafrisk ut :D

 Kollade på film igår med. Mulan. Uj har bara sett den en gån för länge sen. Den e ju skön. Men ja vågade inte ha på så mycket volym då väggen mellan mig o farföräldrarna är en pappskiva haha. Jag hörde precis vad de sa och ja tror bara farmor hörde lite ljud när någon plötsligt började sjunga. "Förfädrer, hör mig nu, jag vill inte göra bort mig mer..." (Ja kan inte låtarna)
 Kollade dock inte klart på hela så ska se ikväll med. Mys :D Att ja aldrig tänkt på att folk lagt ut filmer på youtube tidigare. Känns mycket bättre att vara olaglig där. :P

 Har varit en skön dag. Har inte gjort mycket. Men har i alla fall haft någon att prata med då farföräldrarna varit hemma. Fick även fram ett sånt dät tangagram (vad het det) O ja har blivit som besatt :P
 De handlade fika till min resa hem. Känns som de e nära nu :D Ska bli så skönt o få komma hem faktiskt. Tamar... familjen.
 Men först. En tripp till Umeå Fredag till Lördag... "GO"! :D

Kram

God natt

 Blir nog inget jobb i morgon. I varje fall inte på morgonen. HAde feber nu på kvällen. Kände att ja blev varm när kussarna kom o då farmor tyckte ja såg febrig ut tog ja tempen Mycket riktigt. Inte mycket. Men feber!
 Känner mig hur som helst för ofräsch så ja tar det lugnt o känner ja mig bättre efter dagen så går jag sen. Haha. Måste ju gå någon gång!!!

 Vet inte vad ja ska göra nu. Är så fruuuuuktansvärt täppt i näsan. Vet inte hur ja ska kunna lägga mig ner o lyckas andas. När man står upp o rör sig brukar de gå bättre. Jag känner mig lite halvtrött men... Kanske skulle sätta på nån löjlig film igen :)

 Jaja.. bara ja blir frisk till Fredag. Ska ju på Go då. Vill inte se rödnosig, o äcklig ut där haha. :P

God natt ;*

Snorig...

 Låg vaken till fyra igår natt. Längre kanske. Var så fruktansvärt täppt i näsan att ja inte kunde sova. Hur ja än låg fick jag panik. Satte på ronja rövardotter på youtube o tittade till halv tre. (kul film, mesigare än ja mindes haha)
 Men vaknade ändå rätt tidigt. Kan bero på farmors galet tidiga sms. Bra :) Men ja gick inte upp förrän halv tio. 
 
 Min näsa är söndersnuten för tillfället. Jag har ingen feber och är nog i skick för att binda några buketter. Men jag HATAR att visa mig när ja e riktigt förkyld. Stå där i kassan med rinnande näsa! Försöka se trevlig ut när näsan e alldeles röd o fnasig! Fråga chefen om jobb med en röst som låter som en 50 årig kvinna som rökt hela sitt liv! Nysa en arbetskollega i ansiktet!! Nej.. fy vad pinsamt!
 Men ändå både vill jag och måste jag. Suck. Låt mig få bli frisk! Jag bestämmer nog inget... ja klagar lite på någon så får den bestämma åt mig!

 Väntar för tillfället på mina kusiner. De ska komma vid halv åtta. mys :D Har saknat dem. Fast de bara har gått hm... halva lördag, söndag, måndag, halva tisdag... typ 3 dagar! haha..
 Farmor o farfar kommer ju någon gång ikväll också. Farmor skrev i ett av sina galet tidiga sms i morse att hon kunde köpa cola. Haha... får se om de var sanning. Låter som en underbar sanning haha (Det här med cola har ju blivit insane! Men ja e så törstig, o hittar inget som ja gitter anstränga mig o dricka med denna raspiga hals! haha barnsliga Petra)
 
 kram

Bath IDag tog jag ett bad. Uj uj. Minns inte när ja gjorde det senast. Ja har alltid haft en rädsla för äckliga badkar fulla med gamla hudavlagringar från allehanda gubbar o gummor. Sen flyter man runt där i sina kroppsvätskor, hudceller, smuts och.. USCH!
 Men idag tänkte jag. Mina gampäron är renliga av sig. Deras badkar kan omöjligt vara lika äckligt som vårat där hemma. Och... jag är sjuk, kan vara skönt med ett avslappnande bad, lätta luftrören med alla ångor. Oh yea..
 Sagt och gjort, på med lite smink o ner i badet. Haha. Jag hade en vision, men när ja märkte hur dåligt ljuset var blev det mest flum med det fotandet. Men kul hade jag haha. Var lite lustigt att sminka sig när man har feber. Svetten rann. Så det blev ju inte som man... tänkt :P
 Men får se om man kan leka med det här i PS sen när ja kom hem :D

 Nu sitter ja o svettas framför tvn igen. Är konstant törstig. Måste få mig en cola snart. E nära att ringa o gråta lite för nån faster eller kusin. Så de bara inte kan låta bli att komma förbi med en cola haha. Men nej!
 I morgon stannar ja hemma också. E ja utan feber då kan ja promenera o köpa en cola, och på onsdag lär ja ju då vara fit for fight att binda allehanda buketter, o packetera allehanda krukor. :D

kram

Hemmadag. :/

 Var en lång dag. Tråkig som bara den. Gick upp vid åtta och ringde jobbet, min chef avslutade samtalet så snabbt så ja hann inte fråga om numret till min samåkar-polare. Får be om ursäkt när ja träffar henne istället.
 La mig igen och gick stönande upp vid elva bara för att slänga mig på soffan o se på tv. Haha.
 Har sedan legat i den här soffan hela dagen. Kände mig rätt pigg på eftermiddagen o tänkte att i morgon ska de nog bli jobb. Men så kom värmen. O ja började svettas som en gris. Tog tempen och.. feber. Inte mycket. 38 grader. Så ja känner mig ju inte så trött utan orkar med dagen. Men ja vet inte om man ska jobba med feber. Även om de e lite?
 Jag är väldigt förkyld hur som helst. Så de skulle kännas jobbigt att jobba med våldsam snorighet o tjocka bihålor haha. :P

 Nu tittar ja på simpsons. Disken har brett ut sig och mitt hår kletar fast i pannan. Måste ta tag i det även om de känns trist, o jobbigt. Ja e ju sjuk. Då ska man ha en snäll typ som diskar åt mig. Värmer upp ett bad och kokar te åt mig haha. ;) Fast samtidigt njuter jag så mycket av att få göra allt i min takt o känna att ja kan se ut hur sjuk ja vill, för ingen ser mig.

 Nej ska ta disken nu så blir det inte lika mycket i morgon. Måste ju vara fint när farföräldrarna återvänder :D


             

 

kram


god kväll

 50 first dates, varm choklad o jordnötter. De får avsluta min feberfyllda dag. Känner mig inte bättre så bara ett under kan få mig till praktikplatsen i morgon. Men ja ska ändå upp o känna efter ordentligt. Måste ju ringa o sjukanmäla mig också. O få tag på numret tll hon ja brukar pendla med. Om hon jobbar i morgon! Ja har ingen aning! Hm.. men de käns ju dumt o chansa o låta henne stå där o vänta i morgon om ja inte kommer ut haha
 
 Känns trist att sista veckan drar igång. Att påsklovet tar slut, att skolan snart börjar. Samtidigt som de känns så fruktansvärt skönt att snart få åka hem, att få träffa familjen o Tamar igen :D

kram

feber

 Pitan i ugnen, svetten lackandes i pannan. Jag har feber! FEBER! Jäääättekul! Jag har inte tagit tempen men de måste de vara. Jag är helt slut o känner mig varm. Måtte ja bli frisk till i morgon.
 Ska bli gott med pita i alla fall. Ja e så stolt. Haha. De gick sådär. Degen gick sönder hela tiden.
 Hittade ingen köttfärs. Men spenat, så två små är fylda med spenat och svamp, Den stora la ja lite mjukost i också. O tomater :P


haha ja ser verkligt inte fräsch ut på bilden. Ja ser sjuk ut haha. :P Menmen..

NU ska ja avnjuta min pita o se på tv o bara vara sjuk!
kram


Vilodag Sitter o snörvlar... e sjuk. inte mycket men
 lagom mycket för att de skulle kännas trögt att gå upp. Har ont i halsen o är täppt i näsan. Hoppas de inte blir mer än så... Jag antar att de e min sjuka faster som smittat mig??? XP

 Just nu tittar jag  på dogwhisper o äter rån. På våningen där de hade fest igår är de redan igång med lite mjukare musik. Men mycket stampande i golvet? Trevligt. Ja känner väl mig inte ensam då. Haha.
 Farföräldrarna e ute på resa igen så ja e ensam här nu. Skönt. I alla fall på morgonen då ja älskar att stiga upp ensam o bara äta nåt skräpigt framför tvn. Eller satsa på en riktigt god brunch. Vad vet jag! Mysigt är det.

 Funderar på att göra nån typ av pita idag. haha det blir spännande. Jag har aldrig gjort det men de ser enkelt ut. Passar på att göra det nu när ingen serb eller rom kan se mig :P
 Måste äta nåt med magnesium i också. Har drabbats av brist på det. Kommer inte ihåg riktigt men ja har för mig det var baljväxter som innheöll det. Får väl leta upp nån ärta eller böna :P

 Annars e dagen tom. Lite märkligt... Ingen här, inget planerat, inga krav..O de kanske e skönt. Otorligt skönt :P haha. Eller så kommer ja bli uttråkad. Ja gissar på de senare.

 Kram

Tamar!!!

 Näe nu vill ja hem till Tamar! Saknar henne så ja nästan gråter!!!
De räcker med Lycksele nu!!! D:


Hemmakväll!

Lugnt o stilla. Lite småsegt. Men skönt. Grannarna har fest, det är ljust ute länge det är... kväll 

 Uj de var länge sen nu. Länge sen ja satt "hemma" (har väl tyyyyp blivit mitt hem nu hos farföräldrarna) Är skönt samtidigt som de e lite trist. Fast kanske mest skönt. Har varit full spurt hela tiden. Känns de som de borde ha varit men ja minns de int så haha XP
 Det ska i alla fall bli skönt att få sova i en egen säng, utan kusiner bakom ryggen, eller kusiner som sover för länge eller för kort. Bara jag som får sova när o hur ja VILL!
 Men eftersom ja e van vid att inte göra nåt annat än att dega vid datorn, tvn, köket så e ju detta rena rama actionveckan haha ;)foto: Ulrika Sundqvist

 Har börjat längta hem nu på allvar. Eller hem... saknar min familj men inte sådär pinsamt mycket. Idag drabades ja av en liten saknad. När ja tänkte på dem. Försökte ringa. MEN är de nån som svara då? NEJ!!! De ringer bara när ja har annat för mig o inte alls har tid att prata :P
 Men Tamar. usch. Tror ja pratade konstant om Tamar idag. Har ju till och med börjat fundera på att skaffa hund. Måste få Tamar som kan prata allvar med mig hehe
 
 Bestämde mig även för att följa med kussarna på GO.. nån typ av ungdomskonferens nästa helg. Samma helg ja åker hem. Blir väl lite trögt att konka på väskorna en extra vända o tvingas punga ut några extra slantar för en redan betald resa. (betald av skolan :P ) Men samtidigt ska de bli kul att få gå på ungdomsmöten, träffa andra kristna ungdomar o hänga med mina sköna kusiner. Eller så blir det en bottenhelg då kussarna har tusen vänner, ja känner mig ensam o tyck ungdomarna på
ungdomsmötena e fake haha ;) (nej ska inte tänka så )

God natt kram :D

Utflyktsbilder :D

 Bilde rfrån utflykten. :D Som vanligt. Se fler på min bilddagbok :D http://igwt.bilddagboken.se


jag vill ha hund haha XP Vad tyck du Tamar om en sådan kompis?


Utedag...igen.

 Idag for ja o kussarna, som dagen till ära var i Tannsele, ut till älven o grillade hamburgare. :D
 Vi åkte skoter. Uj de var länge sen för mig. Jag körde inget men åkte. :d Det var som mysigt. Men man skrattar ju inte ijäl sig haha. :P Vi föll en gång. Skotern välte då de var för trög snö o svänga så tvärt i. De var väl lite lustigt haha ;) Ångrar att ja aldrig hade kameran uppe under färden o tog fula kort. 

 Väl där gjorde vi eld, grillade o myste i solen som vi väntat på i en vecka. Dock dolde sig solen halva tiden bakom nå rötna moln!!! ;/ Ikaros var också med. 
 Senare kom också Urban o Roxie (Benjamins "militärhund"). Haha ja vill ha en stor hund nu. Eller de har ja velat ha länge men nu blev ja extra sugen. Roxie e precis så där galen o lite farlig som jag önskar. Det är som kul att få bestämma över såna haha.
 Lekte lite med henne också o cicci fick ta kort på det hela. haha ja såg då liten ut
Varför kan ingen ha en stor hund ja kan få vakta då o då. Så behöv ja int skaffa en ;). Men i framtiden kanske. Ja byt ut El-Sahab o Batseba mot en stor hund. hm tål o tänka på. Kommer Tamar palla i låta bli o reta upp den stora hunden utan att bli dödad haha XP
 
 Får inte in bilderna här på Amelias dator så de kom upp bilder senare :)

 Får se vad som händ ikväll. Kussarna får varstitt manligt besök. Det är filmkväll också hos deras vänner. ja vet int riktig vad ja ska göra. :P Kanske ta en soft kväll med farföräldrarna ;)

kram 

Paltkoma väntar...

... om ja nu ät så mycket. Kanske de kommer smaka svininfluensa haha. farmor o farfar bjuder hur som helst på palt strax.

 Cissi är här.Så idag var vi fyra. Huvaligen så trött ja har varit. Hon kom runt sju och jag har verkligtn inte varit fit for fight. Fick frutkansvärd huvudvärk o smärta i mage. Men ja förstod direkt vad de var. Bu för o vara kvinna!
 Har egentligen inget mer att skriva. Det har int hänt nå mycket. Just nu ligger småflickorna i sängen o pratar om att de är "tjocka?" (Ja hoppas ja hör fel!) o andra kvinnopsykproblem haha. :P

 Resten av detta inlägg ska ägnas åt min älskade faster som lagar så god mat. Hon har bjudit mig flera gånger på olika gräddiga kötträtter. Faster Helena är självklart kvinnan ja talar om. Heder åt henne. Ska någon dag hylla henne med att förnöjt klappa mig på magen.

kram
 

lady Gaga bilder

 För att se intressanta bilder från lady gaga-fotosessionen besök http://igwt.bilddagboken.se
 

kram


God morgon! :D

 Länge sen ja skrev nu. Det har hänt så mycket och jag harvarit på resande fot mellan hushållen och helt enkelt inte fått plats vid en dator. Men nu! Nu tog jag plats.
 Vi är hos Cicci nu. Har precis vaknat o njutit av frukost.
 Igår gick dagen i Lady Gagas stil. Vi hade fotosession och tog inspiration av Lady gaga då vi stylade oss. Så fult.
 Cicci hade Gagas kända rosettfrisyr och fula solgalsögon. Sedan bhar på klänningen. amelia hade en klänning av påsar och om möjligt ännu fulare mussepigg solglasögon. Sedan en kladdig makeup. Jag hade en papperskrona, plastöverdel (med bh under men ja såg naken ut!!! Hemska saker) Sedan en tight kort kjol... Jag kände mig hemskast. Korten e för bedrövliga. Ska se om ja vågar lägga ut nåt som ser helt ok ut. Men de blir senare. :D

 Idag vet jag int vad som händ. Cicci har en kompis här och jag o amelia.. vi sitter.Kanske blir en slappardag till. Vem vet?

Kram

Kall övernattning


 Var en tuff natt. Eller som ja o mina kusiner då beskrev den med ett ord var. Mysig, kall, kämpig.
 Vad gjorde vi då? Vad fick denna natt att bli så speciell?

 Det började med att vi tre äntligen hade samlats o var hos Cicci o kollade på tv. Vi somnade i soffan o åt frukost där. Det var dags att göra nåt. Man kan inte leva vid tvn.
"Vi gör nåt galet!" sa Amelia o berättade gamla historier om galna upptåg hon gjort i yngre dar (haha)
Det gick ett tag o vi satt vid datorn istället o insupade lady gaga o kommenterade hennes stil.
 "Jag har en idé!" utbrast jag. "Vi bygger en koja o övernattar precis som vi gjorde sommaren för två år sen!"
 Amelia var direkt på o Cicci var inte långt efter.

 Sagt o bestämt begav vi oss till tannsele. Till samma ställe där vi byggt sommarkojan som nu totalt raserat.
 Vi tänkte ta samma väg som förr i tiden. Vilket var en dålig ide då den djupa o tröga snön tvingade oss krypa 100 meter med spadar för att inte sjunka ner. (ja hade inte vantar heller, men vi hittade sen ett skoterspår längs älven!)
 Väl där valde vi ut en plats på stranden och började skotta undan snön, grävde fram vår kära bagarsten vi hade i sommarkojan o bestämde hur vi skulle sova o vars eldstaden var.
 Sen började byggandet. Likt eskimoer skar vi ut bitar i den hårda snön o byggde oss uppåt o lite inåt. Eftersom vi gjort kojan våldsamt stor o var för lata lade vi pinnar o ris på taket.
(Blev ett hemskt tunt tak. DEt blev mörkt o vi orkade inte jobba längre. haha)
 Sedan for vi hem o hämtade proviant, lite ved, kläder, sovsäckar, renfällar o annat smått o gott. Detta skulle bli mys! :D

 Det var mys. Förutom det att veden var sur o brann dåligt, jag hade för lite kläder o frös... Vi sov bara någon timme var. Eftersom elden slockande o man vaknade då o då av att det var kallt.
 Men det var mycket skratt o ja ångrar inte den underbara natten då vi lekte allehanda lekar, berättade sagor, sjöng sånger o pratade om allt mellan killar o hur man ska kissa i en flaska som tjej. XPsnygga morgonbrudar runt kl. 4

 Vi vaknade vid fyra o högg ved o vämrde oss. Åt lite godis...Vid sex (som var vårat mål att härda ut till) gick vi hem. Åt frukost, såg film o somnade sen allihopa :D
Se fler bilder från våran spännande natt på
http://igwt.bilddagboken.se

Älskar mina kusiner o denna underbara natur :D
kram


Barfota utan strumpor o skor..

 Cicci o jag for ut i skogen efter att ha färgat mitt hår åter.. vi sminkade oss. Drog på os kjolar o skuttade ut utan strumpor eller skor. Eller vi gick med skor till de stället där vi bestämde oss för att fota. Sen plumsa ut. UT i den meterdjupa snön. Det skar i benen. Fötterna domna bort. Men kul hade vi haha
 

 Några bilder att "njuta" av :D Fler finns på http://igwt.bilddagboken.seok haha.. ja hade strumpor på mig. Tog av mig de efter en stund eftersom de hela tiden syntes hha XP
kram :D


God morgon! :D

 Gårdagen var nog precis vad jag behövde. Jag har räknat ut ett och annat nu.
 Igår somnade jag snabbt. Och då menar jag SNABBT!!! Vi satt vid datorn o skratta. Cicci tog över och jag läste. Hon gick på toa och jag la ifrån mig boken och när hon kom tillbaka hade jag somnat. Fatta!?!!?
 Så var det ju även första veckan. Då Amelia var här nästan hela veckan. JAg var trött på kvällen och kunde somna när ja la mig.
 Uträknat är alltså. Jag behöver en kusin i min närhet som håller igång mig. Ger mig lite skratt (som tydligen ska vara våldsam träning) ja helt enkelt stimulerar mig haha
 Sen hände det ju även mycket hela dagen igår. Men ja minns knappt när ja somnade sådär bara. Måste börja göra saker i Lidköping också. Så ja somnar sådär underbart snabbt haha :P

 Fick en smärre chock när jag i morse gick på toa o såg mig i en spegel. RÖDHÅRIG. Ajuste ja har ju färgat haha.
 Idag måste vi bege oss o försöka införskaffa en förpackning till. Färgen är tunn o vissa slingor e fortfarande blonda. Märkligt tycker jag. Hälften av tuben sprutades ju ut lite var stans i håret. Tycker hret borde blivit mer färgat. Men vad vet jag!?
 Undra om Lindex har öppet idag? (Var dä ja inhandla färgen.) Annars får vi kolla konsum, o finns den int där får vi väl vänta med färgandet tills på måndga (nej juste måndage e också röd) tisdag menar jag!!!

 Sitter o e lite bitter... jag som trodde hela harry potter serien skulle visas. Men de slutade med andra o ska inte visa resten. ARG! haha
 Nu ska ja strax duscha när cicci är klar. :D

kram


Glad påsk! :D

Tjo tjim lusparvlar! 
Nu sitter ja med cicci o fnissar efter en trevlig dag ute i skogen, färgande av hår och påsmiddag... Inte att förglömma. Harry Potter XP
 Har inte mycket mer att säga... lägger in lite bilder.. så får ni njuta av de vackra nordiska vyerna.


grispetra

coolcicci


hårfärgning

rödtott

för mer information och bilder se http://igwt.bilddagboken.se

kram o god natt :*


Massa godis...

 Har formligen vräkt i mig godis ikväll. Var länge sen ja åt lösgodis o ja har då sannerligen svårt att sluta när ja väl börjat. Vi åt gomiddag idag. Ja hjälpte till... lite.. Men ja ska försöka laga mat nån dag. Haha kan inte bara sitta o sitta XP
 Sen har vi alla hängt framför tvn. O fikat.. Illa haha. Men så är det.
 
 Nu tittar resten av ligan på postkodmiljonären medan ja hänger här lite. Måste byta skärm lite haha XP Är faktikst lite sugen på att gå ut. Promenera lite. Eller bara stå ute. Men det är fruktansvärt blaskigt. När vi skulle åka på gudstjänsten kom vi knappt ut för den meterdjupa modden. Men ja tror det e skottat nu. ;) KAnske skulle gå ut o insupa friskluften lite. Spana på Lyckseleborna XP

 kram :)

Låååång fredag!

 Så var påskhelgen igång. Har varit på trevlig gudstjänst och fika hos Edmans. Lika trevligt det.
 Skrattade gott med kusinen åt den mest löjliga film ja sett. En björn som en dag förstår att hans mänskliga för'äldrar inte är hans riktiga.. haha. Såg inte hela..

 Nu diggar jag Michael jackson för fulla muggar. Streetwalker. Vet int varför men den låten e så väldigt skön haha :P MAn kan helt enkelt inte vara stilla :P

Why don't you give me some time
Won't you give me some time
Why don't you give me some time
Won't you give me some time.


 FArföräldarna e ute på prommis. Inte jag. Tror ja skippar det. Har varit på två långa prommisar här o varenda gång ja åkt hiss efter det har ja mått så illa när ja kommit upp att ja trott ja ska svimma haha Ja har då lätt för att bli åksjuk.
 Ja vet att man kan ta trapporna. Men ja e lat idag! hehe

You see I never met a girl
Just like you
Come so easy
Don't you break my heart
Cause I love you
Streetwalking baby


Blev sugen på att rita. Så ja funderar på att leta upp ett papper. Fast mer sugen blev ja på att göra en sån där paintvideo haha. Eller kanske man ska göra en gimpvideo :P Men de resurserna saknar ja här. Varför oh varför har ja int en bärbar dator?Baby I love you
Baby I love you
Baby I want you
Baby come love me 

Ah de e mysigt o sjunga.. :D

kram :*
 


God natt :D

 Snart e de fredag. Långfreda ;) Det blir gudstjänst i morgon. Nu e de bestämt.
 Har läst om getsemane med farmor o farfar o sedan skrattat till tårar åt farfars lustiga kort han tog med sin mobil. hahaha.. alltid skönt att få skratta.

 har fastnat i mindjolt spel. :P Illa. Men ska strax lägga mig. Klockan e ju typ tolv. VÄntar bara på en bild från mor av buketten ja skickade. Kul o se vad man lagt pengarna på ;)
 Ska lägga upp den här så fort den kom :DNu kom den! :D
 O ja måste säga. När ja ser hur orund ofördelade blommorna är i den här buketten undrar ja varför ja lagt ner min själ i att få buketterna runda. Kan erkänna att ja int lyckats helt. Men ja hade inte knösat ner massa blommor till vänster o massa blåbärsris till höger o varit nöjd med det haha XP
god natt :*


Tulpanfeber!

 Vi svenskar e galna. Tulpan liksom. En ganska löjlig blomma. Några kronblad, lång stjälk, blad som lätt går sönder, kort hållbarhet... Men ändå handlas de tulpaner, är det inte närmare en miljon tulpaner.. Minns inte.
 Idag tog tulpanerna slut i butiken. O blåbärsriset. O ingen hann fixa nytt. För det var kö i butiken nonstop. Jag fick panik. Fick stå i kassan hela tiden. Vi jobabde som tur var bara till 15. O dagen gick fort. Trots att jag tog bara 20 minuter lunch XP ett litet påskarr ja gjorde 2008...
 Chefen for upp o plocka tulpaner. Fanns bara gula kvar. Fick rusa upp i växthuset och plocka, fick fråga personalen när dessa kunder ständigt kom med begäran.
 "Jag vill ha en bukett tulpaner!"
 Blev kär i ett par äldre människor som under stor andakt pekade på en gul vacker, lite dyrar tuplanbukett ja gjort dagen innan. Ingen hade köpt den under dagen. Den vackra gula tulpanbuketten med statice, ranunklar o nejlikor.. Men de.. de såg riktigt saliga ut när ja slog in den o tog betalt. 165.
 Gillar att stå i kassan. Även om ja inte kan nåt.. måste fråga hela tiden om priser eller om ja gör fel. 
  Fick slå in en present ocks. Haha XP en present. En liten huvudkron-formad ljustake med ett ljus i. Hemska saker. Jag krånglade o kände hur ja blev rödare o rödare i ansiktet. Slängde fort ner paketet i en påse o gav till kunde. Ingen fick se! :P
 Men nog tjatat om min våldsamma arbetsdag. TYcker ni de e interssant får ni prata med mig. "Hur är det Petra att jobba under påskruschen?"
 Skickade blommor till min familj också. Haha. Kom plötsligt på det o gjorde det när kunderna äntligen vid halv tre började sina. Lite sent men en butik i Hova, gröna gåvan?, hade fortfarande öppet för bud :D Heder åt dem!

  Har fikat gott, sett massa tv o inte riktigt förstått än att de e påskov :D

Glad påsk :*

RSS 2.0