Datorn...

 JAg borde vara trött nu?!
 Jag har varit trött hela dagen. Absolut hela dagen.. efter tidigt uppstigande, jobb och promenader... Ville somna framför filmen. Men datorer e uppiggande o precis lagom mycket arbete för hjärnan. Kan sitta här o bara sitta hela natten?! 
 Men ja ska lägga mig nu. För jag vill upp tidigt i morgon med.
 Ska ta hand om maten.. (inte för att ja behöver gå upp tidigt för det men...) baka bröd till maten kanske. Fixa svampen vi plocka idag. Diska!? Finns säkert nåt mer att hitta på. kan ju småstäda lite?!
 Jag ska vara duktig hur som helst. Och gå upp en normal tid.

kram

 Bara jag slipper mardrömmar.. drömde om en läskig dröm i natt. Ett egenskapat "Simpsons-avsnitt" Som var så läskigt att jag vaknade upp.. Ibland undrar man?

Hård dag!

 Vilken träningsdag!!! Jag lär somna som en stock i natt. Härliga saker. Jag e verkligt inte van att röra på mig. Gick upp klockan nio för att vare redo vid tio med att arbeta! Först plockade jag in alla ved vi köpt. Allt gick in i vedbon. Härligt. Fick god hjälp av Orhan. Var nog tur han var där. Annars hade jag inte gjort så mycket haha Men nu e de gjort.

 Vedinplockningen tog 3 timmar. KLockan ett precis var vi klara. Jag var trött men efter en macka med ny energi tog vi en prommis. Till svampstället. (som var länsat!!!) Men vi hittade ett nytt. Vi följde ett älgspår och hittade flera stora kantareller. Även idag gick jag i skogar jag aldrig varit i förut och kände mig lite lost. Men vad gör väl det?! Vi måste fått ihop nåt kilo i alla fall! :) En full fruktplastpåse! ;)
 Vi var hemma vid sex... och. Det var skönt att sätta sig ner! XD

 Dagen avslutades med raggmunkar och sedan film med mamma. Dresden. Som jag till min förvåning upptäckte att jag varit i. När de började prata om Frauenkirchen (ursäkta min tyska) drog jag mig till minnes om en skolresa. Plötsligt blev staden mycket mer intressant än vad den var då för 3 år sen. Varför tog jag inga foton???

 Jag är fortfarande törstig efter dagen...

god natt kram

Bröd!

 Brödbakerskan numro ett.
 Idag satte jag åter min fantasi i verket. Förra brödet var sött med spenat och rätt grovt.
 NU gjorde jag ett sliskigare. Med mandlar, plommon, kanel, lite lite lite socker, olika grova mjöl...
 Men det blev ingen smaksensation. De luktade mer kanel än de smaka. Var inte alls sött och.. lite för lite salt till på köpet. XP Plommonen var mest sura små ställen och mandlarna var väl trevligt.
 Nej!! Gör inte det brödet. Kanske de e lite fint att titta på!
'


kram


Vilse i pannkakan!

"Hittar du till svampstället då??"
"Självklart!"
"Kan du gå dit nu?"
"Ja..."
"Guida mig då. Jag säger inget om du går fel eller rätt!"
"Ok!"

 Så gick diskussionen mellan mig och Orhan innan han fick leda mig till det fantastiska svampställe vi hittade för 2 dagar sen. Vi lämnade mängder med småsvamp där så vi skulle kolla om den växt nåt. De hade ju regnat och.. jag vet inte hur snabbt svampar växer? Rätt snabbt va?
 
"Du litar inte på mig?"
"Självklart gör jag det!"
"Du tror inte jag hittar!"
"Jo nog gör du det. Men vi tar ju knappast den kortaste vägen!"

V
ar svårt att hålla sig för skratt och inte stoppa honom när han tog den ena felaktiga vägen efter den andra. Vi gick rätt väg men plötsligt tog han av på en annan väg som gjorde en stor lov runt innan den återvände till vägen igen. Vi följde den o sen valde han fel väg igen som gjrode en liten lov runt och återvände till samma väg igen. Där vi nyss var för 15 minuter sen. Jag trodde han skulle se att vi nyss varit där. Men icke.
"Nu känner jag igen mig! Vi ska gå dit!"
 Men då jag såg en stor kantarell vid vägen, vi var tvugna att plocka, och råkade pussa honom..var han lost. Vi var påväg att åter följa den stora vägen åt rätt håll men så plötsligt ångrade han sig och gick bortot igen. Åt ett nytt håll.
 Slutade med att vi hamnade på en altan till en tom sommarstuga (då det började regna och åska) vid svartsjön. Säkret 2-3 kilometer fel! Men var lika mysigt det.
 Älskar min vilsna man!!! :D

kramKlockskrälle!!!

 Sitter med flätor i håret och hoppas på lockar. LIte rörelse o volym...
 Har egentligen ingen anledning att göra mig fin. Men det är som kul, mysigt och vem vet. De dyker alltid upp nåt eller nån som man visar sig för haha...
 
 Natten var orolig. Min klocka har fått fnatt. Den går ju på signaler från nån mast nån stans.. tyskland? Hur som helst. Varenda gång ja fick sms så stördes signalerna och den började tjuta. För att berätta för mig att klockan inte går rätt längre. Men.. DET SKITER JAG I KLOCKAN FYRA PÅ MORGONEN NÄR JA INTE SKA UPP NÅN SÄRSKILD TID PÅ MORGONEN!
 PÅ morgonen ökade smsen och ringandet och den tjöt flera gånger tills jag gick bärsärkagång på den och rev ut batterierna. Men då var ja ju ändå vaken o kunde lika gärna svara på alla sms och folk som ringt. (ibland e man populär haha)

 Mor o far e på gudstjänst så ja har huset för mig själv. Men om allt e som de brukar kommer de väl snart. Gör mig inget. Ja har hunnit äta frukost o de e de enda jag verkligen vill göra i lugn o ro och riktigt glädjer mig åt att göra när ingen är hemma.

 Nu ska jag... forsätta med att göra mig i fin i onödan.. kanske de händer nåt...
kram

plommonpaj!!!

  Nyss hemkommen från en nattprommis. Kände mig tvungen. Har suttit inne hela dagen o ätit mängder av paj. (en väldigt god plommonpaj med kardemumma!!!) Svullen liksom. O de var skönt att komma ut i den ganska kyliga höstnatten. Stjärnklart ett tag. (Jag gillart) Och en stor stark måne! :)
 Fick gott sällskap av orhan i phonen också!
 Tamar följde med en bit men fastnade i gräl med en annan katt. Men jag mötte henne på vägen hem! :)

kram
 Nu måste jag göra den där himla träningen också innan jag somnar. Blev plötsligt trött!!! haha :P

Matlagning..


 Gjorde mat idag också. Otroligt.
 Stod i köket och suckade. Var hungrig. Riktigt hungrig. Pappa skulle kolla om han skulle laga mat men hade på nåt märkligt sätt hamnat framför datorn istället för i frysen.
 Efter att ha försökt komma med nödlösningar ett tag till mamma satte jag mig vid skafferiet och tittade.. Kokosmjölk... vi har kokosmjölk! Ja kanske ska göra en wookgryta!!! :D

 Så blev fallet och enligt mig blev den ritkigt god. Gillar den där söt-sura smaken.
 Tog fram alla grönsaker vi hade hemma, majrova, paprika, purjo.. slängde i lite svamp o färsk ingefära, vitlök... Ingen hejd på smakerna. Kycklingfilé, nudlar... Öste i med vinäger, honung, soja, citron och chili... 
och det blev en rosa god blandning (på grund av 5 cm-stora rödbetor ja plockade i landet. Fatta vad färg de finns i en sån!!!) och pannan blev länsad. ;)

 Det är rätt kul att laga mat...


rastlöshet...

 God morgon..
Eller eftermiddag...
 Känner mig glad idag. Har fått två frågor om vad jag ska göra nu i framtiden och om det är segt att gå hemma. Näe det är inte det. Jag.. drottningen av rastlöshet har inte tråkigt?! Hur kommer det sig?
 Jag har som inte hunnit med att ha trist. Inte så där överdrivet trist som bara jag kan ha.
 Det händer alltid nåt. Jag sover mycket, tränar, målar, sminkar mig, umgås med min man, sitter vid datorn, smsar.. skriver!
 Alltid e de nåt!
 Dagarna bara går förbi.. Ser fram emot veckan när mamma o pappa är o jobbar igen då jag åter kan ta tag i hushållsarbetet. Jag vägrar göra sånt när föräldrarna ser på. En av mina märkliga o töntiga egenskaper. haha
 O bära in veden. Känner att det blir bra träning och... tja de kanske kan bli kul med rätt sällskap ;)

 Men idag? Idag vet jag inte vad jag ska göra. Päronen är hemma! Ja har ingen lust att hjälpa till då... Har inget att göra. Jag är trött och vill bara sova... Känner hur jag glider tillbaka till mitt gamla sega liv haha.. Jag tror jag behöver bo ensam! (med risk att för att tjata nämner ja åter detta om att flytta hemifrån)
 har faktikst sminkat mig lite idag i alla fall! ;) kram


Träning!

 God natt..
 Sitter vid datorn. Låg fakiskt nästan i sängen efter tolv men drabbades av träningsintresse. Ja måste ju börja göra de där 100 situpsen, 50 rygglyften och i alla fall 10 armhävningar varje kväll!
 Man ska inte skjuta upp saker. Börja med det direkt för att få lite fason så ja kuta in i studion. (för att få lite privatliv) o tränade som en dåre! XP
 Nu e ja pigg.. (typ med lite vilja) o har lite ont i nacken. Hemska saker vad de var länge sen ja gjorde situps!!!!

 God natt!

Kantareller!

Det är ju helt omöjligt att traska ut i skogen utan att hitta en kantarell eller två. Så var fallet även idag.
 Det är märkligt. Jag har inte gått ut för att plocka. har undvikit de ja sett. Eftersom en eller två kantareller inte gör någon glad.
 Men idag.. Idag när jag på min prommis med Orhan såg en kantarell plockade jag den. Borstade av den och behöll den... Och då har man som börjat.
 När även Orhan hittade två började vi spara dem. vi la dem i hans lilla väska. Kanske kan vi fylla den här bara sa vi och gick ut till det ställe där jag brukade plocka med min familj.
 Men när vi ändå gått dit.. Då kunde vi ju följa vägen upp och se.. vad som fanns där... Följandet av ett kantarellspår ledde oss till delar av skogen ja aldrig varit i. Det är fascinerande!!! Man tror ju man varit överallt!!!

 Det slutade med att vi fyllt hela hans tröja som vi knytit ihop vid halsen o använt som påse. Den lilla väskan blev snabbt för liten. Galet!!! Måste varit nästan 2 kilo?

 Var en mysig dag i helhet. Svamplockning, svamprensning, middag och sedan massa mys... Nu e ja ensam. Har satt en kopp te på smaksättning. Ska avnjuta den. Kanske till mitt nybakta bröd eller nåt sliskigt. De e ju ändå fredag! ;)

kram

Duktig!

Duktiga dagen idag.
 Gick upp vid halv åtta. Bakade bröd, åt frukost, tömde komposten, diskade, kärnade ur en hink plommon och städade mitt rum... ;)
 Nu börjar mitt duktiga vardagsliv!!!

Slapp och arbetslös!

 Idag har jag inte gjort något vettigt. Otroligt?!
 Gick och la mig sent igår natt och behövde inte gå upp för att skjutsa min moster. Alltså sov jag till tolv. Inte ens Tamar väckte mig?!?!
 Jag traskade hur som helst upp och hann se att mamma bett mig om några sysslor. Hann göra en av dem innan klockan blev 3 och mamma kom hem. Jag snodde då bilen och drog till Älgarås! ;)
  Var där hela dagen. Fattar inte. Åt inget på hela dagen. Bara en frukost... väl hemma gjorde jag lite pasta. Det var gott... Och nu sitter jag här!

 I morgon måste jag göra något vettigt. För så här kan det inte vara! Jag tänker gå upp innan nio. Jag ska!!!!
 Kanske ska börja bära in den veden vi har här ute. Då tränar jag ju och gör nytta i samma andetag! Kanske skulle för en gångs skulle hinna äta både lunch och frukost innan middagen. Ska jag laga middag föresten?
 Känner att i morgon drar det riktiga livet igång. Undra när mamma kommer hem?
 Städa mitt rum vore också fint.. nyttigt! yeeea! ;)

Jag måste börja använda mig själv!

kram

Slapp och arbetslös!

 Idag har jag inte gjort något vettigt. Otroligt?!
 Gick och la mig sent igår natt och behövde inte gå upp för att skjutsa min moster. Alltså sov jag till tolv. Inte ens Tamar väckte mig?!?!
 Jag traskade hur som helst upp och hann se att mamma bett mig om några sysslor. Hann göra en av dem innan klockan blev 3 och mamma kom hem. Jag snodde då bilen och drog till Älgarås! ;)
  Var där hela dagen. Fattar inte. Åt inget på hela dagen. Bara en frukost... väl hemma gjorde jag lite pasta. Det var gott... Och nu sitter jag här!

 I morgon måste jag göra något vettigt. För så här kan det inte vara! Jag tänker gå upp innan nio. Jag ska!!!!
 Kanske ska börja bära in den veden vi har här ute. Då tränar jag ju och gör nytta i samma andetag! Kanske skulle för en gångs skulle hinna äta både lunch och frukost innan middagen. Ska jag laga middag föresten?
 Känner att i morgon drar det riktiga livet igång. Undra när mamma kommer hem?
 Städa mitt rum vore också fint.. nyttigt! yeeea! ;)

Jag måste börja använda mig själv!

kram

Muskler?

Jag vill träna!!!!
 har fått en sån här fruktansvärt taggad känsla. Bygga muskler. Oj vad jag ska bygga muskler. Hupp. upp klockan sju varje morgon och springa 5 kilometer. 25 armhävningar och 100 situps innan frukost. 
 En stor portion gröt och en redig smörgås! JUICE. Ja ska dricka juice.
 Varannan kväll ska ja lyfta skrot, flera kilo. Varenda muskel ska beröras!!! Och innan jag lägger mig ska jag göra 100 situps och 100 rygglyft..

 Jag vet... så här har jag tänkt minst 110 gånger i mitt liv. O varit så taggad. Men när man väl ska ut på den där joggingrundan. Eller när man väl ska lyfta de där skrotet eller komma ihåg de där 100 siupsen innan jag lägger mig.
 Det går inte!!!
 För jag är alltid trött... det är alltid dåligt väder, eller så ska vi bort någon stans. Det är pinsamt att träna när någon ser. Eller så e ja på tok för trött för att göra de där innan jag lägger mig. Någon kan ju höra mig!
 Jag vill föresten inte alls äta gröt till frukost!!!

 Men den här gången. Jag ska börja enkelt. Jag kommer vara ensam hemma varenda dag. Finns ingen att skämmas för. Jag kommer ha dötid.... Jag borde helt enkelt utan att skämmas försöka bege mig ut i skogen.. (hehe njae.. då kan man stöta på någon granne som är ute med hunden. Och att behöva komma flåsande med den kondisen jag har de klarar jag inte. Jag kommer säkert inte orka springa hela vägen ur dess synfält. Och att behöva stanna och gå för att jag inte orkar mer. När någon ser. USCH)
 Men styrketräna. Jag kan hoppa lite här inne för kondis och uppvärmning. Jag ska styrketräna. Uj vad jag ska styrketräna. Känner redan nu hur jag ska lägga upp min träning. Kunde jag i Lidköping kan jag här! Jag kan!

 (har klämt på en muskel för mycket idag. O hört att ja har lite muskler... Då blir det såhhär... haha)
kram

God afton i lingonsnåret!

 Åååh vad sällan jag hinner skriva. MEn vi har det tråkiga bredbandet nu där man bara kan vara inne efter sju!
 Händer inte mycket heller. Har skickat mitt cv till min jobbcoach. Väntar på att få det tillbaka så ja kan börja söka jobb. I skaraborgstrakten!
 Har skrivit klart min ansökan till fortsättningsutbildningen och ska skicka den så småningom!
 Har varit i Skövde idag....

 Det är vad ni missat i mitt liv. Inte mycket alltså.
 
 Sitter och längtar efter ris nu. Nåt så våldsamt. Som vi fick från azerbajdzjanfamiljen någon gång. Nåt fett ris med russin o köttfärs i. Om jag inte minns fel?!
 Vet inte varför. Kanske att jag är hungrig. har ätit lite udda idag och klockan e ju faktiskt efter halv nio... Dags för kvällsfika.
 kanske ska jag försöka leta fram nå filmer också så ja o min moster kan slå oss ner framför datorn och dega!

 I morgon ska jag skjutsa in min moster till stan så blir ingen sovmorogn. Det har de inte blivit de senaste. Antingen e de Tamar eller ärenden. Men bra det. Då får ja lite ordning på torpet. Blev trött klockan tolv igår.
 
 Äsch känns som ja sitter här o skriver smörja. Nu ska ja göra lite fika. Även om det med sorg i hjärtat inte blir fetriset.. 
 Kram

ajuste har klippt lugg igen också. Haha ja vet att ja kommer ångra mig!!! XP
 

Hemma igen! :D

 Hemma.. åååh så skönt. Dagen har varit lång och jag e oförskämt pigg???

 Gick upp fyra. Tänkte gå upp halv fem men syrran gick upp vid.. ehm tre? halv fyra? för att duscha. jag vaknade till då. Sedan for mamma upp före fyra och jag slog mig till minnes att ja fått sms vid tolv. Upptäckte att nkorgen var full och tömde... O var plötsligt pigg. Bara o traska upp då.
 Det var kanske behövligt.. För inte fick ja extratid över.

 Resan till Arlanda gick rätt bra. Mamma var stressad. Jag försökte vara cool. Syrran verkade mest spänd. Allt löste sig. Det var lättare än jag trodde att flyga? haha ja e glad att det inte var jag som skulle göra det. jag vill. Men inte själv. Och inte med min stressade moder bredvid mig haha :D
 Vi kramades om. Mamma grät. Inte jag. Trodde jag skulle göra det, om Ulrika gjorde det. Men Ulrika var märkligt lugn. Bra!
 
 Sedan fortsatte vi vår resa till Situna. Där jag somnade. Sov 2 timmar kanske? 
 Resan fortsatte till Enköping där vi åt på Sibylla. (var länge sen ja åt hamburgare. Gott! :D)
 Resan fortsatte till nedanför Hjälmaren där vi hämtade moster o sedan körde hem.
 En heldag kan man säga för vi var hemma först vid fem!

 Fika o duscha... klockan e halv elva. Alla sover. Mamma och pappa ska jobba i morgon. Jag funderar på att sjunga lite i studion. Har saknat dem man kan göra hemma efter bara en helg i Norrtälje haha..

 O ja saknar inte min syrra än... (men de vore kul att prata med henne om hur det är där!!) :D
kram

afton!

 God afton..
 Sitter och avnjuter godis och te framför tvn tillsammans med min mor och syster. Det är sista kvällen med syrran ju. I morgon blir det ingen sömn då vi måste bege oss till arlanda runt fem!!! XD alltså gå upp runt halv fem?
 Men jag tror inte jag kommer komma i säng tidigt för det! Sov lite grann innan middagen. var så fruktansvärt trött och syrrans ben var sköna.. så där somnade jag och vaknade alldeles svett!
 
 Kommer bli en lång dag i morgon. Men jag längtar hem pinsamt mycket så ja ser fram emot den. Även om vi inte kommer hem förrän på kvällen. Vi ska hälsa på i situna, packa med lite saker, hämta upp moster och till slut åka hemåt. O går man upp klockan halv fem. Då blir dagen lång! Äckligt lång!!!
 Vet inte vad jag ska göra hemma. Måste skicka mitt cv till min jobbcoach. Vilket jag glömde göra innan! Jag vill måla... jag vill..? Jag måste göra mitt säljbrev roligare så jag kan börja skicka runt det till butiker runt om. Lovade ju att denna månad satsa stenhårt på att hitta jobb... 
 Jag måste ju lyckas kopiera lite papper också o skicka iväg en ansökan till fortsttningsutbildningen i Varberg!!! Ah. Jag blir stressad av att vara här. Vars i hela friden ska jag hitta en kopiator??? Kyrkans e lika bra som... en candy microvågsugn!? XP haha

kram

Norrtälje...

 Norrtälje..
 Det är staden jag befinner mig i för tillfället. Kom hit igår. Hungrig.... Efter en dag fylld med stressiga resor och begravning. Släkt o avägsen slägt, ingift släkt! Människor att hälsa på.
 Allting krångla. Vi hittade inte Max. Alla var hungriga och griniga. Jag gillar inte det. Men väl på begravningen efter lite müsli hos moster var allt bra.
 Jag fick beröm för mitt arrangemang från begravningsentrepenören. Eller jag fick höra via en annan människa att han tyckt det var helt underbart och väldigt kreativt! :D Roligt att höra!

 PÅ kvällen när vi var i Norrtälje drabbades jag o syrran av hunger och vi traskade bort till Coop och handlade. Jag handlade dyrt. Men så får de vara!
 Vi såg på stekta gröna tomater. (älskar den filmen!!!) och åt... sedan gick jag ut på en prommis innan jag la mig för att äntligen få sova ut. Sov till klockan elva. La mig runt... 3?

 Idag känns det lite segt. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Ulrika och mamma är på stan o tar ut Euro. Kanske de gör nå annat med. Ja e inte förtjust i stan. Var mysigt igår på prommisen. Gå runt lite för sig själv i en sovande stad. Men annars.. tss tss
 De enda ja har planerat just nu är att gå ner till den sal där vi sover för att ladda min mobil o göra mig i ordning lite. Känner mig lite slubb haha. Men ja orkar inte riktigt. För de ska vara kräftskiva idag. Alltså gör de i ordning i den sal där vi sover. Vlket betyder att de kan vara flera okända människor där???
 Blev bland annat väckt i morse av att en kvinna knackade på den skiljevägg vilken jag sov bakom. Eftersom jag sov svarade jag inte o då steg hon in. Och blev förfärad över att finna mig där.Tack för väckningen...

Torsdagen...


 Denna dag bara for förbi. Och det var en trevlig dag. Var ute på morgonen och åt frukost och myste fram till eftermiddagen och plockade lite till begravningsarrangemanget.
 När ja kom hem var alla i familjen borta. Jag njöt. Åt lite lunch och la mig och sov. En timme bara. Sedan fick jag med alla krafter kämpa mig upp. För ja skulle laga mat och diska.
 Gjorde en köttfärsgryta med hela vetekorn i... o paprika, squasch och lök. Sedan bakade jag bröd till det. Hann bara börja med att baka ut brödet så dyker mamma upp med nybakt bröd hon fått. Kuuuuul! Här står man o kämpar. Mina bröd blev inte särskilt bra. Det är inte min grej. ja brinner inte för att göra fina runda bullar eller för att få dem att jäsa tillräckligt länge. tss tss

 PÅ kvällen var det logen. Var en bra gudstjänst idag med. :) O idag filmades det. Skulle vara kul att se men jag har inte kanal 10. Tror jag kom med lite. Om de använder det klippet de filmade på publiken. I så fall kan jag nog sticka upp lite i bakgrunden. Däremot min kära mor som stod o sjöng i sångarna zoomade de in haha :P

 PÅ kvällen började jag med begravningsarret. Blev lite halvnöjd. Det ser bra ut. Kanske lite smockat haha. Fattar inte vad ja handlade blommor?!?!? 
 Den ser ganska traditionell ut. Inte alls som ja planerade. Men det vanlig mönstret ligger väl för väl inbäddat i händerna så det automatiskt blir vanligt?

 Dålig bild i nattmörkret haha. Gjorde den efter nio ju... Ska ta bättre i morgon! :D 

 Det blev inte som ja tänkt. Men det ser bra ut. Ska täcka mer i morgon när det blir ljust. Stod ute o plötsligt var det ju mörkt. Sen skulle vi umgås med Ulrika också. Pappas sista kväll med henne innan hon åker. Spännande.. (inte för mig kanske)

 Nu ska ja roa mig vid datorn lite tänka ja innan det e dags att sova... kanske?!?!
'kram

Logmöte!

 Ångrar inte att ja for iväg på logmöte. Det var bra. Det var rätt mycket folk. Han som predikade (har ja redan glömt namnet på) predikade vädligt kort och konsist.. (kan man säga så?) så de var ingen konst att hålla sinnen på spänn. Det var bra också! :D
 Tv provfilmade idag också bara. Tack och lov. De ska filma mötena framöver. Men idag kände jag mig sur av någon anledning. De filmade i gången och där satt jag och såg ut som 7 svåra år. Får försöka fixa fram glädjen i morgon! :P Så man inte ger fel budskap ut i sverige XP
 Är dock bara med i morgon med. Sen bär det av upp till stockholmstrakten över helgen. För att vara på begravning o vinka av syrran...
 
 Nu ska jag... njuta av lugnet framför datorn en stund innan ja kryper till kojs. Borde vara trött med tanke på att ja bara kan ha sovit 5 timmar i natt?
 Ska hur som helst fixa med begravningsarret i morgon. Lika bra o göra det hemma! Skönt också i fall något blir fel... har inte riktigt fått ihop de pinnar ja vill ha!
 Sen e de logmöte.. De e morgondagen det. Den lär bara svischa förbi! :P

god natt!

Blommor på mitt rum!


 Dagen har ändå kilat iväg. Trots min tidiga morgon. Känner dock en liten trötthet komma över mig. Och en mindre lust att åka på logmöten. Men jag SKA dit!
 Gick bra i Töreboda. Fanns inte riktigt de blommor ja önskade, men hon var trevlig som assisterade mig. :)
 Och nu har ja de gjort. Har inte riktigt allt jag vill klart men... på god väg!!! :D

 Mötet med jobbcoachen gick snabbt och det kändes... bra... Nu ska jag försöka skicka dit mitt cv och sedan börja skicka ut det till butiker. Så ja får nå jobb! :P

 Känns på nå sätt som livet kommit igång igen nu. Som ja börjat ta tag i saker. Som om jag har saker hemma att göra. Kanske nåt att skriva om i min dagboks-blogg också. Känns skönt...
 Nu saknas bara ett jobb och en lägenhet. O två katter till. Så e ja nöjd med livet! :D Men vem vet. Ja kanske hamnar i Varberg på den där utbildningen. Med Tamar... och... Tja. Låter inte frestande. varberg?!
kram

Tidig morgon...

 God morgon! :D
 Gick oväntat lätt att komma upp klockan tjugo i sju. Tamar bara stirrade på mig när jag började ta på kläder. Hann bara gå på toa innan jag satte mig i bilen. Tog med Tamar. (För att hon inte skulle väcka syrran) Tårarna rann ur mina nyvakna ögon.
 Var lite nervöst att köra hem. Kände mig trött o ofokuserad. Särskilt när ja körde audin. Gillar inte den bilen. Så trög... Men andra människor var nog tröttare än jag. KÄndes som alla körde konstigt?!
 Kom hem och gjorde en pangfrukost. Hade ju tid. Älskar att vara uppe tidigt utan anledning. Njöt av lugnet tills nu när syrran kom upp. Klockan är tjugo över åtta. Jag e helt färdig med mitt liv. Solen har gått upp. Himlen e blå. Det blir en pangdag idag! :D
 Förutom att jag ska till jobbcoachen vid två och köpa blommor också!!! hahah XP
 Det är i alla fall logmöte idag. Nu börjar serien. Det kan vara trevligt... Får se vad de e för predikant som kommer på besök nu! :)
 

Morgondagen... en dag jag inte ser fram emot!

 Hemma igen.. efter en trevlig bön i Älgarås! :D Var mycket folk idag. Det gillas... :)

 NU ska ja ladda mentalt för att i morgon komma upp runt tjugo i sju. haha Galet. MEn jag behöver bilen. Fick nyss reda på att mamma ska till Göteborg och tar bilen dit. Pappa tar andra bilen till Töreboda station. Så jag får skjutsa honom för att kunna behålla bilen över dagen. Jag ljublar inte!!!
 Men jag behöver den. Runt två går inga bussar... (o de e inte kul att sitta i Töreboda) Och jag ska köpa blommor. Vilket inte heller e kul att bära på en buss. De kommer ju döden dö?!
 Usch ser inte fram emot morgondagen... vill inte träffa coachen. Vill inte gå upp klockan tjugo i sex. Vill inte handla blommor... Syrran ska i alla fall med.. tror jag!? Hon hade också nå ärende i Töreboda. Men näe. De gör inte saken bättre. Ja måste fortfarande gå upp klockan sju. Träffa coachen o handla blommor!!!!

 Ska ja behöva lägga mig tidigt också? Ska jag? Petra Sundqvist lyckas slänga mig i säng i vettig tid? Nej. tror jag satsar på att be en bön ställa flera klockor i olika hörn av rummet och strunta i att gå på toa ikväll. Då booooorde jag komma upp även om ja sitter upp en stund! ;)

 Kram

Svart färg som rinner?

Smink idag med. Var ensam hemma och fick lite extratid. haha XP Självklart.. :P

Nu ska duktiga Petra hänga ut tvätt och sedan göra middag kanske? :P


Se fler bilder http://igwt.bilddagboken.se


Blommor och blader...

 God morgon!!!
 Idag är det... tisdag?! Jag är helt dagavill och jag vet inte om det är bra eller dåligt. Lite koll måste jag dock ha. Ska till arbetsförmedlingen onsdag. I morgon alltså? Jag får inte skippa ett möte till!!!
 Sen ska jag ju inhandla blommor också. Och en bit oasis, möjligtvis en oasishållare. KÄnns lite pinsamt att köpa på samma ställe som jag frågade om Kamelia. (vilket de inte hade eller kunde få tag på tyvärr) Jag kunde ju frågat om de blommor jag ville ha direkt då. Lägga undan. Skulle inte förvåna mig nu om de har lite krasst med blommor och inte alls har någon oasishållare grande! Bara petite! 
 Men det är ju som sagt var bara onsdag. Skiter det sig då har jag torsdagen på mig att göra nåt galet. Och en liten chans på fredag! :P
 Hm denna dagen får nog gå till planering av blommor och räknande på priser. (lite koll har man ju på vad en normal lilja kostar i dagens samhälle!!!) KAnske skulle gå ut och plocka pinnar också!

 Hm. klockan är tolv nu. Jag e stolt över att jag kom upp före tolv. Det är bra. Lite mer normalt på nåt sätt. Ska försöka dra tillbaka dygnet nu när sommarlovet tar slut. Inte för att jag behöver...Jag har ju inget att komma tillbaka till. Men jag vill inte slabba bort hela livet. Måste starta något sorts projekt. Någon som vill ha en tavla made by Petra? Någon som vill ha en tecknad musikvideo? (haha) Någon som önskar något?
 Jag kanske skulle börja skriva något..
 Jag vill göra film!!! VArför i hela friden e våra filmkamera trasig??? Suck och blä....

kram 

Sminkad...

 Sminkade mig lite idag.. Eller inte så lite XP Bilder....
Intressant mycket intressant. Men jag hade i alla fall roligt! (som vanligt)
 Synd att de ska vara så svårt att ta kort på sig själv. Men de e lika svårt att sminka andra. Så de blir aldrig lyckat haha.
 Mamma kom in när ja sminkade mig för att se att jag var vaken. O sen gick hon aldrig ut igen. Jag vill inte att hon skulle se mitt smink. (känns ju så löjligt) Men hon bara stod där tills hon plötsligt började skratta. "Du sminkar dig. Vill du att jag ska gå hahahah!"
Mycket lustigt.
 Såna ögonblick man undrar varför man inte anstränger sig hårdare för att flytta hemifrån...


God natt!

 Var en sväng till Älgarås på kvällen. Med papper till en vän och för att hälsa på några andra vänner. Var trevligt. Kvällen flöt förbi. Och av någon konstig anledning gillar jag det nu för tiden. Men det är väl för att jag inte har nåt att komma fram till eller bli av med. Just nu e de bara. Arbetslös... slappt o skönt....

 Nu e de natt och jag är oväntat trött. Förstår inte varför. Sov ju till tolv i morse. Men jag är nästan jämt trött. haha
 Jag måste försöka komma upp lite normalare tid i morgon. Vända lite på dygnet. Eller i alla fall göra något. Jag får inte vara trött både på kvällen och morgonen. Då e de illa!!!!
 Men det är äckligt varmt nu så jag har ingen lust att lägga mig. Vet att i morgon kommer ja vakna som en blöt fläck och det är  Ä C K L I G T!!!

 Har aldrig nåt att skriva här längre. För de känns som mitt liv e en stor och ointressant lögn haha :P Ja kanske skulle släppa bloggen ett tag. Tills ja får lite ordning på det....

kram

Naglar...Har gjort en galen manikyr på mig själv. Hade trist helt enkelt. O jag vet inte vad jag ska säga om den. Om den e.. "fin" eller udda eller ful! haha :P Ja satsar på. udda! XP
kram


Morning...

 God morgon.
 Blev ingen gudstjänst för mig idag. Var väntat. Det går inte att komma upp till en gudstjänst tio. Hm Kanske om ja hade känt ett starkt tvång. Men det gjorde jag inte. Bara en lite vilja. Vaknade först vid tolv när familjen kom hem igen! :P
 Har bara hunnit äta frukost.. typ... o nu funderar jag på vad man ska roa sig med.
 Städade mitt rum igår. Är så stolt över mig själv. Funderade när ja dammsugade. Ja minns inte när ja dammsög senast. Det var riktigt illa när man lyfte på de kassar från Lidköping och den hög av kläder och resväskor som låg mitt på golvet. haha. :P Nu ser det rätt bra ut. MItt rum e ju alltid lite vimsigt. Men det är i alla fall rent. Dammsög inte under all packning från Lidköping. De erkänner jag. Men ja har dammtorkat nästan allt. :D 
 
 Känner en stark längtan efter att få sminka mig och ställa mig lite egoistiskt framför kameran. Känns som det var ett tag sen!!! Det är inte lika kul när familjen e hemma. (man känner sig så löjlig) Men med lite tur ska de o bada? haha
 Så får det nog bli idag! Ego-fotoshot!!

kram

Kräftor...

 Sitter vid datorn och smälter en god middag. Kräftor, bröd, grönsaker och sås. Allt som behövs! :) Jag och syrran hade som våran egna lilla privata kräftskiva här hemma medan päronen var på kräftskivan nere i Slättes lekpark.
 Nu ska de på bön. Inte jag. Stannar hemma och njuter av lugnet.. ;) (typ)

 Körde bil idag. Skjutsade hem en av de asylsökande som fått barn. Var läskigt. Har aldrig varit så nervös när ja kört bil. Hon kom direkt från sjukhuset. Födde väl för nån da sen. Jag körde så mjukt och försiktigt jag bara kunde. Minsta gupp fick mig att bli nervös. Skulle barnet vakna, skulle de bryta nacken. Skulle ja råka skada de?? haha
 Men det gick prima. Och det var en stor befrielse att köra hem sen utan bebis bredvid sig. Istället min glada syrra... Som e gammal o seg... Inte liten och spröd! :P

 kram

En dag...

 Var i Töreboda igår. För att ett. Hämta körkort! två. Kolla om Kamelior hos florist! tre. Äta pizza med vänner.
 Blev en mycket trevligt kombination. Det var kul att vara med dem alla i Töreboda. Även om vi inte gjorde mycket. Jag är stolt ägare att ett riktigt körkort nu också!! haha :P
 Dagen fortsatte i Älgarås. Vi promenerade. Spelade spel. (LÅnade twister som det var en evighet sen jag spelade. Älska det spelet haha)  

 Fick uppleva mitt första riktigt åskoväder också. Det var på perfekt avstånd. Någon kilometer bort bara. Blixtar och lagom höga smällar. Jag var lycklig där jag stod på balkongen i Älgarås och gladde mig.
 Så nu kan sommarn få ta slut. Nu har jag fått de bästa från den. Den har verkligt tagit slut... Det har jag med...

Sjuk?

 Oaaah. Ja har ont i halsen. Och det stör mig. Jag varken vill eller har ork att bli förkyld nu... Det värker i kroppen och.. Ja helt enkelt känner jag viruset ta över!
 Sov mycket idag. Det är typ det jag gjort. Sovit.. Galet mycket! Så nu e ja pigg? Näe.. känner jag mig själv rätt går jag ständigt runt med restskatt på sömnen så de e bara att sova när ja får tillfälle!
 Funderar på om ja ska göra någon sorts dryck mot halsont. Men kommer inte på vad. Honung har vi hemma. Lägligt! Men far min har lagt sig. Och väggen mellan köket och deras sovrum är som ett pappersark. Jag får inte göra saker i köket efter en viss tidpunkt... hmm...

 Annars har det varit bön idag. Trevligt. :) Vi var inte många. Det vanliga gänget. Det vanliga stabila gänget. Känns som en liten familj.
 Efter bönen traskade satt jag och pratade lite med Michaela och Orhan innan vi reste hem. Inte mycket hände.
 Nu e de natt. Klockan e tio i tolv. I morgon ska jag försöka ta mig upp en vettig tid för att bege mig till Töreboda och hämta ut mitt körkort. (Äntligen) Även kolla lite med blommor till det begravningsarr jag ska göra. Blir en trevlig liten tur. :)
 
 Så kanske man ska dra sig mot sängen...
kram

natt igen...

 God afton.. klockan tickar på... Den är nu snart elva. Kanske dags o dra sig mot sängen. Jag ligger som lite efter med sömn. Och glädjer mig åt att i morgon har jag inga plikter!!!
 Dagen har passerat. Jag har mest sovit. Gick upp och duschade och läste lite i soffan. Men det slutade med en powernapp som blev en nästan 2 timmars sömn... Sedan satte jag igång med disken!
 Familjen kom hem och vi åt taco. Firade mamma. jag hade köpt tre oseriösa presenter till henne med orden. "töntiga presenter men köpta med kärlek!"
 En förpacknings creme caramel (vet knappt vad det är?) en påse sumak (stavning) och en påse torkade chili.. JAg shoppade loss på Ali Baba haha XD

 Dagen avslutade med en tårta som mamma fått från Maxi-Ica.. Man undrar ju. En fin tårta bara för att mamma var stammis? Hur ofta handlar hon där liksom. Får alla kunder det? haha
 Den var sådär. Ja e inte så förtjust i sliskiga tårtor. Det var en prinsess... :/

god natt

God morning sunshine!

 Jag tog aldrig bort sminket igår natt... haha.. var för trött. Och jag ser sannerligen galen ut. Ska strax ta mig en dusch innan jag sätter igång med livet. Tex middag.
 Det ska väl vara lite extra festligt eftersom det är mors födelsedag. Alltså måste jag diska också... P: suck!

 For aldrig iväg till töreboda idag utan har en ny tid nästa vecka. Bra. Förhoppningsvis kan ja ta bilen då! Så ja slipper punga ut med 80 kr o spendera en halv evighet i det tråkiga töreboda... XD
 Jag försov mig helt enkelt i morse... hittade inte hans (jobbcoachens) nummer utan gick upp och skrev ett mail. Pinsamt. Men det verkade gå bra. Fick ju inte precis nån utskällning!!

 Nu ska ja njuta av ensamheten...

Sista inlägg för dagen...

 Snart är klockan ett... skönt.. dagen passerar!
 I morgon ska jag upp och försöka ta mig till Töreboda. Träffa jobbcoachen. Har varken lust eller råd. Har ingen bil så ja måste punga ut med buss. Fritidskortet är slut och.. 40 kr för en resa till töreboda.. Det är saftigt.. Men men.. när jobbcoachen ropar. Då ska jag infinna mig där. (undrar nu bara varför jag valde onsdag!?)
 Men även om jag måste upp till tiobussen tänker jag inte lägga mig än. Funderar på att ta en liten uppfriskande prommis. Gillar att vara ute på natten. I mörkret. Tyst och stilla.. Och man blir trött.
 Men jag mår som illa. Hela dagen har varit weird i matväg.
 Vaknade och var inte alls sugen på frukost. Gjorde varm choklad och tvingade i mig en rostad smörgås med smör.. XD på bion åt jag nötter och sen när vi åt middag fick jag tvinga i mig det jag tagit. (vilket är ytterst ovanligt för att vara mig) Och jag var inte sugen på kvällsmat. Vad är det med mig. Jag känner mig. Ultramätt?!?! haha Ett av mina stora nöjen försvann idag :P
 Men en prommis kanske får igång magsystemet.. haha :P

Kvart i ett.... Kanske ska göra mig i ordning för sängen innan prommisen. Så slipper ja det sen...
god natt! :D

Örebro! :D

 Hemma igen efter en mycket trevlig dag i Örebro.
 Efter att ha klarat den hemska resan dit. Gillar att det är motorväg. Tänkte på hur ja har tyckt de varit otäckt förut med stora vägar. Men nu ensam med syrran. Ja körde lite för snabbt o tog plats. Då gick det prima. Ulrika utryckte det som om vi åkte slalom haha :P
 Inne i stan däremot. Vi åkte fel. Hittade inte gratisparkeringen och hamnade i andra änden av Örebro.
 Allt var väl ok. Jag var inte stressad förutom det pinsamma tillfälle då jag råkade svänga in på fel fil.. haha vet inte hur jag tänkte. Plötsligt hade jag en bil bakom mig och framför mig. Snabb som jag e körde jag in på en cykelväg och lyckades byta fil. Böjde mig ner lite bakom ratten och kände genansen och gröngölingkänslan ta över. Hemska saker!!!
 I parkeringshuset funkade inte våra kort.. o vi hade inte nog med småmynt. Så vi fick rusa till bion. ta ut våra biljetter. Sedan springa o köpa nåt för att få lite mer småmynt haha :P MEn vi klarade det. Vi e ju bäst!!!
 Filmen var inget speciell.. Shrek! (lite romantisk kanske) 3D var onödigt och.. Tja den soffa vi satt i var soft.. Och vi var snygga i brillorna. :)
 Dagen avslutades på marieberg. (gratis parkering) vi åt mat på restaurangtorget. MEn ja var märkligt mätt efter de nötter ja ätit under bion. Så fick inte i mig det lilla jag tagit av bufén! XD
 
 Nu e ja hemma. Resan hem gick assnabbt. Som vanligt. Kändes som örebro låg i grannkommun. På vägen dit var det som att köra till... Stockholm?!?! XD
 Nu blir det slapp.. och toalett. hhaha

kram

Örebro nästa!

 Kom i säng sent i natt. Väldigt sent. Men ändå lyckades jag vakna runt nio tio av att min trevliga kusin cecilia skickade sms. Lika bra det.
 Jag drog mig ändå fram till elva. Ska ju köra bil till Örebro och I örebro. Igår sov jag bara 3 timmar och i natt... ehm 5 timmar?
 Men det räcker. Jag känner mig otroligt pigg. Sitter redo av fara om 45 minuter. Sminket e lagt. Håret ligger i en knollra för att få fram lite lockar. Jag och syrran ska vara lite för fina... (Hur man nu är det?)
 Ska bli kul att komma iväg. Få kvalitetstid med systeryster. Nu innan hon far också.
 Det blir Schrek 3 (i 3D... var kanske mest därför vi valde den!!!) och restaurang. Får se vad de blir för nåt. Och jag står för fiolerna.
 Just nu sitter jag och funderar på hur vi ska hitta in till den gratisparkering vi hittat. Det blir spännande på hög nivå. Måtte jag inte få ett av mina psykstress-irritations-fall! haha

 kram

Segdag...

 Dagen segar sig veeeerkligen fram. jag blir tokig. Har gått runt och.. helt enkelt knappt vetat vars jag ska ta vägen. har suttit vid datorn, läst, suttit vid datorn, sjungit, läst (läst massor) ritat, läst... nu e de i alla fall äntligen kväll. Känner skarpt för att ta en prommis men regnet faller därute. Vet inte om jag längtar efter en prommis så mycket. Kanske om jag inte var själv. Men att locka ut någon i detta vädret e väl.. lönlöst haha :P

 Känner mig oerhört... slö.. haha finner inga fler ord. Kanske ska man fika. Men jag vet inte om jag är särskilt hungrig.. (världen är upp och ner när jag inte är fikasugen?!)

kram

God morgon!


 Nyss hemkommen från Älgarås. Oväntat pigg. MEn tröttheten lär väl komma över mig. För mycket sömn blev det inte i natt. Inte oväntat. 
 Syrran och jag åkte dit runt nio med en korg med 40 bullar i! Vi samlades alla åt upp alla bullar (galet) och spelade kort. Ritade tatueringar, sminkade varandra och smorde in varandra med raklödder. En ganska trevlig kväll alltså. 
 Runt 4 sattes filmen det regnar köttbullar på. Rätt udnerhållande. Mest för att den var så... ful! haha Och vid halv sex var det dags att sova. Jag var oväntat pigg men måste ha sovit något i natt. Några timmar. Minns att jag låg vaken en del... 
 Vid tio åkte vi hem... jag och syrran. Och jag har bara hunnit äta frukost och sitta vid datorn nu. Vet inte vad mer dagen har att bjuda på. Men en märklig känsla av nöjdhet befinner sig över mig. Ovanligt! Jag kan bara.. vara! I morgon ska jag och syrran på en systerdag. Den jag talade om för länge sen. Men nu ska den bli av. Vi har bokat bio, kollat gratis parkering.. Vi ska iväg. Blir Örebro i morgon. Inget vandrarhem. Ingen kollektivtrafik. Bil och systerkärlek!!! En dag! Underbart :D
 Ska bli spännande att köra inne i Örebro själv också. Eller? Örebro är väl lite större än skövde hehe... MEn ja tror det ska gå bra. Bara jag inte förlitar mig på min systers kartläsning utan försöker sköta allt själv så ska vi nog nå målet. Och få en trevlig dag! :D

kram

 

naglar...


 Jag har bränt mig på tungan. Finns det nåt olidligare. Men det gör jag alltid när jag lagar pasta. Smakar av det för snabbt och bränner mig. Kuuuul...
 Har målat om mina naglar. nagelacket försvann ju efter natten i skogen. (inte helt men naglarna blev.. skogiga haha) Men jag kan inte måla naglar så just nu e de så kladdiga o klumpiga... Så jag funderar på att ta bort det.. :P
 Men frågan är om jag orkar. Minns inte varför jag skulle börja med nagelack. Är det jag? ÄR det min stil. Tror jag drabbades av djup tristess den dagen ja kladdade dit det. haha O nu när jag väl har det där på naglarna måste jag måla vidare. Hålla det i trim!

 


kram


Polska poliser!

God morgon.. Eller god eftermiddag.. Klockan är över ett. Jag gick upp vid tolv och åt goutab. (med min dåliga stavning på azerisk mat) Mer har jag inte hunnit göra idag.
 Funderar på att ägna dagen lite åt det begravningsarrangemang jag ska göra åt min mormors systers begravning. Har en idé men ska teckna ner den åt mormor så hon får säga sin mening. (självklart gör jag något alldeles otraditionellt... hehe sån e jag)
   Måste duscha idag och det är ungefär det som står på listan. Blir en soft dag. Förhoppningsvis bjuder aftonen på en visit i Älgarås också.

 Drömde i natt. Drömde att vi flydde. (min familj alltså) vi skulle söka asyl i Poland. Vet inte om dessa drömmar kommer av mitt umgänge med asylsökande eller om det är inför framtiden. Ja tror rätt säkert kristna kommer bli trakasserade.. Pratade ju hur som helst inte om något av de igår... :S
 Hur som helst..
 Vi flydde.. Sprang efter gatorna och kom till ett hus. Det var ingen hemma. Men vi såg att de som ägde huset var påväg. Så vi sprang ut i skogen som låg vid trädgården. de hade lite bodar och stugor där så vi hoppade in i en stuga och låg stilla. Folket kom. Och gick in i sitt hus. Det var lugnt.
 Men inte länge. Plötsligt dök polisen upp vid huset. Lyktorna från bilen lyste upp kojan i skogen och vi fick alla lite smärre panik. Nu visste de ju säkert att det låg en stuga i skogen. och Polisen skulle ju med all säkerthet genomsöka allt.
 "Vi blir upptäckta innan vi hinner söka asyl!" sa pappa.
"Kan vi inte söka asyl av polisen?" täkte jag för mig själv. (kanske var det mitt vakna jag som reagerade på drömmen haha)
 "Vi måste byta gömställe!" pappa hoppade ur kojan när poliserna var upptagna där inne. Det började ljusna. Solen gick upp. Vi smög runt och när polisen gick ut i skogen gick vi in i huset. Vi stod i hallen och lyssnade.
"Wydaje się, że ma problem. Należy najpierw sprawdzić w lesie!" Hörde vi dem säga.
"Det är polska poliser!!!" utbrast pappa. "Vi kan klä ut oss till poliserna. Det är ju bara att prata lite som det låter så tror de att vi är polska poliser vi med!"
 "Men näe. pappa de kommer ju höra direkt att vi inte är från Poland. Om de hör oss. De kan ju polska!"
"Wydaj vyydajj! Det är lätt Petra. Det kommer funka!" utbrast Ulrika.
 Pappa började stoppa in lite fiskgratäng i en sorts vandringspinne. Jag såg att poliserna hade såna och det sipprade verkligen ut fiskgratäng ur dem.
 Ulrika fick en sån pinne och gick runt i hallen.
"Podro sla kitje ma jlerh!"
"Om vi pratar lite slubbrigt så kommer även poliserna tro att vi är från polen. Vi kan ju ha talfel eller nåt!" sa pappa.
"Nej det här kommer aldrig gå!!!" sa jag surt och tryckte ner min fiskgratäng i pinnen.

 Drömmen tog slut... minns att vi klättrade i trän. Eller ja gjorde det. Hade möss i munnen och lekte med ettriga barn. Typiskt mina drömmar o gå från det ena till det andra!

Alingsås!

 Efter fyra timmars sömn vaknade jag av att Tamar tog en våldsamt språng nerfrån sängen. Någon kom för att ge henne frukost. Lika bra jag gick upp då också. Var bara 10 minuter kvar innan jag skulle vara tvungen.
 Alingsåsdagen till ära... Är ändå fascinerad av hur lätt jag kom upp och på vägen dit kände jag mig lite småsugen. Satt o småpratade med syrran i baksätet. Tjejsnack! ;)

 Väl där... Kan säga att jag aldrig varit på ett ställe förut med så många människor som var precis som pappa. (för er som känner honom och förstår vad jag menar!) Flertal av dem hade lämnat sin församling pga av att församlingen fick konstiga tankar. Alla var brinnande kristna och det kändes. Otroligt coolt att vara där!
 Men jag kan sammanfatta dagen med. TRÖTT! Hemska saker. Måste varit syrebrist där inne. Nog för att jag bara sovit 4 timmar men jag kunde inte hålla ögonen öppna en sekund. Så fort jag satte mig i den där lokalen med 250 andra människor började huvudet falla fram. ögonlocken for ihop och jag visste inte vars jag skulle ta vägen. Första gudstjänsten blev ett tuggummi min räddning. För det var intressant. jag ville höra!
 Andra gudstjänsten lyckades jag hålla ögonen öppna genom att börja leka med min halskedja...
 Jag och syrran försökte i pausen ta en powernap men failade med det. Så de slutade med att jag på tredje gudstjänsten gav upp. ja la huvudet på syrrans axel och blundade. Försökte lyssna.. Han var intressant. Men de blev längre o längre mellan orden. Jag sov... Gott!
 Sedan var ja pigg resten av dagen. Men då var de inte lika intressant längre. Typiskt! :/ haha

 I morgon tror jag att jag skippar kyrkan o tar en...sovmorgon. :D

god natt :D

Sova sova sova...

 Nyss hemkommen från fotboll. Hungrig som en varg och med en märklig längtan efter köttfärs. MEn de fanns de inte redo så de fick bli två stora frittimackor med skagernröra, tomat, gurka, ost och skinka!!! haha XD
 Nu e ja mätt och belåten.
 Är trött också. Förstår inte varför. Jag sov igår till sju. La mig tolv. Sov en timme. vaknade. Sov från tre till tolv... Nu e klockan bara tjugo i elva!!! :O Vad är mitt problem!?
 Kanske lika bra jag är trött. I morgon ska jag upp typ sex för att åka på nån sorts konferens i Alingsås. Är egentligen inte sugen. Inte sugen alls. Men det är väl då man verkligen sak göra det.
 Just nu e jag bara arg för att jag sa ja för en månad sen. Nu e de betart o klart. Så bara o joina och härda ut. haha förhoppningsvis ska jag inte behöva härda... XD

 Dagen har försvunnit snabbt. Upp vid tolv. Datorn. Hjälpte mamma att rensa blåbär lite. Middag och sen bar det av till Älgarås. Spelade lite biljard och kort innan det var fotboll. hade ingen lust att spela idag utan satt med kvinnorna på bänken och småpratade lite... Jag var hungrig....

 God natt! :D

Mycket sovande...

 God morgon! :D
 Trots att jag sovit till klockan sju på kvällen var ja otroligt trött och gick och la mig redan vid kvart i tolv. Men de berodde nog mycket på att mor min ockuperat datorn och jag var för seg för att göra något annat vid den tiden på dygnet.
 Somnade rätt snabbt men vaknade ett. Tog ett tag innan jag kom på vad. Ett sms?!
 Min kära väninna Ida skrev mitt i natten och jag tackar aldrig nej till en sms-konversation. Men detta ledde till att jag inte somnade förrän runt tre...
 Jag låg halvvaken och halvsovande från åtta till tolv och först då gick jag upp.. haha.. Varför stressa upp. Har ju sommarlov. (eller rättare sagt. Är arbetslös!!!)
 
 Idag mår ja i alla fall prima... märker inte av svampen längre. Eller doften från kaffet mina päron dricker nu får mig och tänka på den hemska mockatårtan. (det var de länge sen den gjorde) så rädlsan för illamående finns kvar. Och ja e fortfarande inte perfekt i magen. Den andra vägen alltså... Men så länge problemen kommer ut på toan på bestämda tider och inte genom munnen i plötsligt panik så e ja nöjd o glad! :D
 Idag ska bli en bra dag....

kram

Jag ska aldrig äta svamp igen!!! Natten till idag spenderades i en skog... Jag och Orhan lyckades få med hela gänget och begav oss ut med tält till Trollsjön. Vi gjorden en brasa, spelade spel, pratade, grillade lite svamp vi hittade. (gott) Badade flera gånger. Jag simmade rätt på en gädda eller nåt. Simmade bland bladen då de plötsligt bubblade till framför mig. Jag stannade till och då kom det igen. Du vet sådär när en fisk vänder sig vid ytan. (eller hur man ska förklara) Höll på o få hjärtsnurp. Skrek och simmade fort in! XD
 
 Vi var många i början men två svek oss. Och vi följde den sista hem och kunde inte sova längre då! Hälften av gänget låg inne i kojan och försökte sova eller nåt. Men ja tror inte de tillät varandra det. Jag och Orhan gjorde en stor brasa istället!
 Jag letade näver och hittade plötsligt en stor sopp. En Karl-Johan. Jag tog med den och vi gjorde i ordning den. Den var riktigt god. Men jag kände direkt efter att jag mådde illa.  Vi spelade lite spel och plötsligt kände jag att det inte gick längre. Jag gjorde allt för att undvika att spy men. Näe. En spya skulle nog vara underbart tänkte jag. 
" Jag måste gå och spy!" sa jag och traskade bort en bit. Och spydde upp all svamp. Vinkade lite glatt till Orhan som gjorde tummen upp. (tror aldrig jag har spytt under såna glada omständgiheter haha. Men e man i rätt gäng så! Man måste hålla modet uppe!)
 Orhan kom med lite vatten och två och vi diskuterade spyan och om jag skulle fota den och lägga ut den på bloggen. haha Men så kan jag väl inte göra?!?! 
 Gick tillbaka och vi fortsatte spela spel. Tog ner tältet. OCh då kände jag hur illamåendet kom tillbaka. Var tvungen att erkänna för de andra att jag var sjuk. Men sa inte att ja spytt. Så de fatta väl inget. MEn jag kutade sen i förväg o la spya nummer två. XD
 Vägen hem var lång så jag ringde mamma som kom som ett skott. (nästan) Och när jag väl kom hem. Då kände jag mig sjuk och eländig. Fattar inte hur jag lyckades hålla modet uppe i deras sällskap. Men kände mig väl tvungen.
 Har spytt och legat och sovit nu till klockan halv sju typ... Tror jag kom hem runt åtta! Galet!
 Nu ska jag se om jag ska våga äta. bara de inte är svamp så!! haha 
kram
 


Nytt simkort!


Halebop jobbar så snabbt! Halebop skickar nytt kort till mig bara så där. :D Halebop är rara. Ja e glad. För att ja åter har min mobil i händerna igen. Redo att slunga iväg sms. De sista fyra dagarna ja har gratis! :D


Morgonstund har guld i mund...

 God morgon..
 Klockan är lite efter tio och nu sitter jag här igen. I källarn. Har ätit frukost och gjort mig i ordning! Mamma och Ulrika tränar i träningsrummet och pappa simmar... eller badar kanske jag ska säga :P
 Jag hade ingen lust med det ena eller det andra. Om en timme ska vi vara utcheckade. Vet inte om vi får vara här längre då. utnyttja det som finns på hotellet alltså!
 Så då bär det väl av hem!
 
 Idag är det inte lika mysigt i källarn. (eller mysigt) Så mycket liv o rörelse. Inte just här där ja sitt men man hör hela tiden hur folk jobbar. Sitter ju nästan i den del där det brunnit o där de bygger om och försöker fixa fuktskador! :/ Men det var skönt i går natt. Helt ensam.
 Nu passerade det ett par som kollade på skadorna och diskuterade vad som ska göras! haha Känner mig som en tönt som sitter här o skriv blogg! 

Får väl snart gå upp så Ulrika kommer in när hon tränat klart...
 Kram :D

 

Hotell"weekend"

 Sitter i en läskig källare,Det är tomt och tyst, bara en klocka som tickar. Bredvid mig går en dörr till S:T Erikskapellet. Till vänster om mig går en gång till platser jag inte utforskat. Det är natt. Klockan är halv ett.
 
 Familjen e på hotell. Alla sover just nu. Hotellet e ganska dött. Och jag som e en sån datanörd har stått och väntat på den datorn som står i sällskapsrummet utanför vårat rum. Men förgäves. Det har suttit en flicka där sen vi kom hit. Hon e galen! Värre nörd än jag. Far man på hotell för att sitta vid en dator? haha
 Men syrran som har koll hade läst att de skulle finnas datorer i källarn. Så vi begav oss. Letade våning efter våning. Längst ner dök en smal trappa i en liten stengång ner mot nya platser. Jag läste på skylten. Kapell, diakon, behandling, gästdatorer. DATORER!
 Så nu sitt jag här och njuter av dem! Dessvärre är det ju lite sent så nå mycket folk är inte inne. Usch saknar min mobil.

 Vad har vi då gjort idag?
 Jag vaknade sent. O trodde inte vi skulle iväg. Ingen säger nåt till mig inte. Men vid tolv kom pappa in. "Du måste hitta någon som kan ta hand om Tamar!"
"va när?"
 Ja trodde han mena typ till torsdag eller nåt o tog det lugnt. Men icke. Vi skulle iväg idag. Vid 2-3...
 Vi kom till hotellet. Inte mycket folk. Ja o syrran lyckades välja bästa rummet. Vi fick större, bättre toa, walking closet, dosa till tvn. Mamma o pappa fick ett litet rum med två tvapparater?!
 Vi åt på en läskig o inte så bra thailändskreataurang. Servitören var alldeles för trevlig för min smak o hade nippran på att servera tjejerna först o alltid från höger. Han fick klämma sig förbi mamma o hela tiden sprigan ett extra varv runt bordet för att lyckas ta alla tjejer innan pappa! XD
 
 Sedan badade vi, Simmade i polen, bastade, badade bubbelbad! :D Kvällen avslutades med morden i midsomer, te och godis! :D Nu sover alla. utom jag och den där tjejen som sitter vid datorn där uppe!

 Det är en speciell känsla att gå runt ensam i ett sovande gammalt hotell....
god natt

Rödtotten is back!

 Där blev gårdagen idag! 3 minuter över tolv. I nästan tjugo minuter försökte ja ta över datorn. Ibland e man stressad. O när mamma äntligen går. Då påminner hon om att vi måste upp i morn! Det hade ja glömt. Eller inte alls tänkt på. Drömde att i morgon var sovmorgon. Önskade det. Inbillade mig det!
 Men icke!
 För i morgon ska familjen iväg. Umgås. Bilda god gemenskap o känna nykärlek bland de trådar som binder oss samman.
 Förhoppningsvis blir det en visit på hotell i Falköping. Haha. Mössebergs kurort. Uj uj uj. Just nu känner ja inget sug. Inte alls. Vill inte sova borta med min familj. Vill inte basta, vill inte skvätta runt i en bassäng med massa pensionärer, vill inte promenera upp på berget o klappa getter eller titta på utsikten. Jag vill vara hemma!
 Men självklart kommer ja säkerligen tycka det är trevligt i morgon. Förhoppningsvis!
 Men vi har dock inte bokat rum än. Så med våran tur blir det väl som när ja o syrran skulle till Alingsås! Fullbokat! Men vi får se. Vi får se. Annars skulle vi göra någon annan grann dagsutflykt. (vilket ja e mer sugen på.. typ?)

 Har färgat håret by the way. Eftersom mitt hår e kortare o var lite rött innan blev det mörkare än sist tyck jag. Eller så e de inbillelse i detta mörka hus! :P Men ja gillar det. Ser nog bättre ut ute i solen! :D


God natt! :D


Död mobil och inget jobb!

 Klockan är halv ett snart och jag har varit vaken jättelänge! Sjukt.
 Tjugo i åtta kämpade jag mig upp efter att ha snoozat en halvtimme. Tamar var lycklig att matte vaknade så tidigt och gav mig en stor puss innan vi gick ut i köket för att fixa frukost.
 Dagen började inte bra. Efter frukosten hade mitt simkort dött. Det är galet. Jag använde mobilen på morgonen. Åt frukost o när ja kommer tillbaka skriker mobilen. "Sätt i simkort!"
 Det funkar inte i någon annan mobil heller o ja har putsat o provat sätta in flera gånger. Det funkar inte. Har skrivit till suport.. Får se om de ger mig ett nytt kort gratis eller om ja får punga ut med ett nytt själv. Tar det för lång tid köper ja hellre ett. Eftersom ja har gratis sms kvar i några dagar. Vill ju kunna använda dem.
 Men hur som helst. Försök inte nå mig på mobilen!!!

  Hata mobiler!

 Men varför gick ja då upp denna onormala tid?
 Jo för att höra med butikerna runt om, om de behövde mig. Var till töreboda. De hade full styrka. Moholm. Hon hade inte råd. Tidan. Den hade stängt tror jag. (fick lite lust att öppna en butik där då!) For till Hova som hade stängt på måndagar! (yeeey)
 Så nej. Ingen lycka gjord där inte. Men då har ja i alla fall provat. Ska skicka ett en intresseanmälan istället nu till fler butiker runt om också!
 
 Nu e frågan vad ja kan göra. Dagen e lång... Ja längtar efter att min syrra ska komma hem från Skövde med hårfärg till mig. Det ska bli rött igen!!! :D

kram


God natt!

 Snart dags o krypa till kojs. Kvällen flöt lika snabbt förbi. Klockan är redan halv tolv och jag ska upp åtta i morgon för att köra runt. Måste skriva nåt sorts kort först. Vad het det? Med mitt namn o kontaktuppgifter. Så ja kan lämna till de butiker ja pratar med. Cv o sånt skickar ja sen. Eller mitt säljbrev som ja ska försöka skriva klart. (om bara min mor hade tid att kolla någon gång!!)
 
 Har skrivit ut en ansökningsblankett från en fortsättningsutbildning inom floristik. E sugen på att läsa men har inte bestämt mig än. Det är inrikting på att tävla och göra karriär. O självklart kreativitet. Ja vill bli blomsterkonstnär. Ingen himla tönt i en butik som gör samma gamla arrangemang som floristerna gjorde för 30 år sen!
 Vet inte hur lätt det är att komma in. Det finns bar 16 platser eller nåt. O det är den enda fortsättningsutbildningen i Sverige? (inom florist. Ja tror det!)
 Den är dock i Varberg. Vill jag bo i Varberg i 1,5 år??? Hemska saker! Men skönt att ha nåt att göra. O de kanske är i rätt riktningn för min dröm!
 Hoppas ja kom in...

God natt
 Lycka till, till mig själv att ja kom upp åtta i morgon haha

Mysdag

 Dagen bara rusar förbi!
 Jag har rensat bort ullössen o satt växterna i "karantän" (utan andra blommor runt om) Tyvärr hade vi ingen såpa hemma så utrotningen e inte fullbordad!
 Har även rensat bland kläderna. Hittade mängder med kläder ja inte minns när ja använde senast haha :P O plötsligt fick jag lite plats!
 Har målat vidare på simson och delila idag! Gjorde dem lite brunare! I alla fall Delila! Gör alltid tjejerna ljusare. Vet inte varför. men idag beslöt jag mig för att vara annorlunda.. Får se om de håller i sig haha Ja e inte klar med tavlan än i alla fall. Har mycket kvar att göra!!!
 
 Satte igång en deg på jäsning för en halvtimme sen också. Var länge sen jag bakade. (det är inte så roligt) Men tänkte att jag skulle göra såna där frittibullar ja brukade göra i Lidköping. mums! (päronen är ur huset så... haha då vågar jag!)
 Ska strax baka ut o steka. O sedan avnjuta det till en kopp te. Måste skriva nåt sorts visitkort. För i morgon ska ja ut o visa upp mig för blomsterbutikerna i bygden. usch det är lite pinsamt. Men Lizen följer med som stöd. Trevligt! :D O ja får låna bilen o köra lite haha! Ska även äntligen skicka in mina papper för att få mitt körkort i morgon. haha verkligen på tiden. Men ja har trasslat med mamma om fotot e för gammal eller ej. (det är 2-3 år gammalt så ja tyck inte det. ja var blond o lite yngre...)
kram

blev en ganska lagom bra dag idag! :D


Sen morgonstund!


 God morgon.

 Inte vaknade jag tidigare av att sova hemma. Trots att jag la mig efter två någon gång. Istället för fem...?! ;P
 Jag vaknade klockan ett. Lika sent som vanligt! Men man sover ju otroligt gott i sin säng.
 Jag drömde mardrömmar hela natten. Som ja på allvar var orolig om de var på riktigt när jag vaknade. Men de tror jag inte.. eller?
  Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Min flätor har gått ut (eller ser i alla fall för fula ut för att ha kvar) och jag åt någon azerbadjans risrätt till frukost/lunch.. en intressant start på dagen.
 Mitt rum är en kaos så kanske ja ska ta tag i det. Borde fixa klart mitt säljbrev eller vad de hette som ja ska skicka till min jobbcoach! Hm... Jag måste få bort ullössen också. usch det blir en nyttig dag idag. Gillar det inte!
 Vart ska man börja...?

kram

Tror jag sitter här vid datorn en stund till innan jag tar tag i att ens byta om från pyamas...

Flätor...

 Sitter och avnjuter de första minuterna av Söndag i mina nygjorda inbakade flätor (som ja hoppas ska hålla några dagar) o nyrakade ben haha :P Inget hår någon stans att behöva bry sig om! XD
 Än så länge känns de skönt att vara hemma. Känner mig inte alls uttråkad. Ser fram emot att i morgon gå upp en ganska normal tid (om ja kom i säng i normal tid. Mitt dygn borde ju vara rätt omvänt) Ser fram emot att få äta egen frukost och att... få ordning på saker här hemma. (nej de ser ja inte fram emot)
 
 Har inte gjort så mycket här hemma... Har inte varit så mycket tid att vara uttråkad på. Vid halv sju cyklade älgaråsgänget hem... Ja satte mig vid datorn o skrev blogginlägg o la ut bilder. Sedan åt jag. För att sedan fortsätta vid datorn med alla bilder ja ville få ut haha...
 Fika med familjen och kvällen avslutades med ett avsnitt av morden i midsomer med mor och syster.
 Nu sitter ja vid datorn igen. Vet inte när ja ska försöka lägga mig. Funderar på att roa mig i studion med att sjunga lite också. Det var sannerligen länge sen!

Jag sitter på tok för mycket vid datorn... (Men nu har ja ju varit utan den i 5 dagar så de e ja väl värd)

kram

RSS 2.0