Vatten.... <3

 Åkte jag hem efter att ha kommit fram efter den långa resan från västkuste? Självklart inte. Det var bön på kvällen och jag missar inte en chans att åka till Älgarås! haha. Så ja åkte direkt dit och tänkte åka hem på kvällen sen.
 Självklart inte... jag stannade. Inte bara en natt utan två!
 Var mysigt där med! Och har lånat på tok för mycket kläder då vi roat oss mycket med vatten. Nattdopp i Korssjön på Torsdag och vattenkrig på Fredag.
 Vattenkriget var galet. Älskar att inte tänka sig riktigt för o göra ganska korkade saker. (För ja skulle ju kunna tänkt efter att ja har bara de kläder ja har på mig varav t-shirten inte är min, ja har inga fler skor, och kommer bli smutisg o behöva duscha om ja leker i den där vattenpölen)
 Det började lätt. Jag blev lite irriterad för att Ramiz och Jelena trampade av mig skorna. Så jag kastade lera på dem. (jag är ett barn) Sedan lite skutt i en vattenpöl. Jelena hoppade också. Och snart också Orhan. Även Ramiz gav sig in i hoppandet för att skvätta ner de andra.
 Djupare och djupare vattenpölar dök upp efter vägen då det regnade. Orhan skvätte ner mig en gång för mycket och en ljuv hämnd väntade. Jag försökte fälla honom men hamnade själv i underläge... Jag låg i vattenpölen. Lyckades som tur var få ner han med till slut! (kan vara så att han helt enkelt lät mig. Måste erkänna ibland att ja e inte starkast.)
 Hemma igen väntade dusch. Mer lekar, spel, mys och film! Sena nätter <3 haha

 Nu e ja hemma. Cyklade hem. (behöver sån motion haha) Efter att ha badat i Sisjön och Tjärbruket. Galet mycket bad i år! haha... Känns för en gångs skulle skönt att vara hemma. har så mycket att ta igen och göra. Och behöver nog lite vila från att umgås non stop! ;P

kram

Västkusten!

 Long time no see... länge sen jag satt vid en dator nu. Har hållt mig hemifrån sen i tisdags! Skönt! :D
 Får väl dela upp alla intressanta händelser i flera blogginlägg! ;)


 Tripp till västkusten med Alida och Elin! :D
 Alidas familj har ju en stuga där och det var länge sen vi träffades. Var riktigt mysigt där. Vi badade, såg film, spelade spel, åt god mat och pratade. Jag körde till och med moppe för första gången i mitt liv haha. En flakmoppe som knappt klarade uppförsbackar! haha
 Var länge sen jag badade i västhavet och jag kan verkligen säga att salthatlten var en chock. Är ju van vid den saltmängd som finns i havet utanför Ö-vik.. vilket knappt e nåt. Där är ju havet bräckt. Usch. De smakar inte gott med saltvatten. tacka vet jag sött! O man slipper duscha efter badet!
 MEn vi badade länge då vi badade. Först ett dopp. Sen letade vi snäckor åt mig och kollade på sjästjärnor. Sedan ett längre dopp då vi tog undervattensbilder med Alidas sköna kamera. Jag vill också ha en undervattenskamera!!!

 Det var dock en kort visit. MEd långa resor. Var oväntat långt att resa. Ditvägen åkte jag till Lidköping med tåg och åkte resten med bil. Var varmt och otäckt!
 Hemresan var med tåg... Har aldrig tänkt på vad mycket tåg det går. Och bussar. Var ett virrvarr att hitta bästa resan hem.
 Kan inte komma på mycket mer att säga nu när det gått sån tid. Så de bästa är nog att ni tittar på bilder från allt http://igwt.bilddagboken.se
 Men det var trevligt. Trevligt o träffa mina älskade Elin och Alida igen!!! :D

kram


Filmmaraton!

 Klockan är snart tio och jag funderar på att lägga mig. Vet inte om jag är särskilt trött men jag har sovit lite i natt pga en filmmaratonsnatt och ska upp tidigt i morgon till ett tåg. Ska tillsammans med Elin åka till Alidas stuga vid kusten. Ska bli kul att träffa dem. :D
 
 Natten har varit. Händelserik. Vi åkte dit på kvällen och jag var där till kvällen idag. Vi såg hela sagan om ringen. (mycket bra film som jag kände det var länge sen jag såg. Många delar jag glömt) Inte sträcksåg utan vi såg dem utspritt och uppdelat mellan 21:00 och 14:00 haha Mellan var det kaffepaus, kortspel, bus, sömn, lunch! :P Men det var mysigt. :D
 På dagen traskade vi runt. Promenerade och hittade en härligt äcklig gädda under en bro i en bäck. Jag vadade runt i bäcken och såg plötsligt några huggtänder lysa mot mig. Skrek till lite av en äcklad känsla (hehe) och ropade på killarna som fotade. Jag skulle självklart lyfta på eländet som var en stjärtfena, ryggrad, lite slamsor och ett huvud. Alldeles brun. Stor!  Vi tog mer kort och kände plötsligt en odör. Kan inte påstå att den var stark. Eller särskilt äcklig. Men nåt så fruktansvärt obehaglig. Svårt att beskriva. MEn alla började hosta, få kväljningar och vi släppte snabbt den gäddan och fortsatte hem. (ska se om orhan får ut nå härlig bild på gäddan XD)
 
 Kvällen nu avsltuades med fotboll. Jag spelade mig faktikst trött idag. Händer inte ofta. Haha. Och det var riktigt kul. Jag är inte duktig men jag försöker. Och med mina glada vänner som försöker ge mig chanser att göra mål får jag bollen ibland. (Av dem i alla fall. många är fortfarande misstänksamma mot en töntig tjej som inte kan spela fotboll haha) Idag gjorde jag hela ett mål. Av tusen chanser som vanligt haha

 God afton! :D

God morgon!

 Vid två drog jag på en tjocktröja och ett par träskor och traskade ut i natten för att ta en prommis. Det regnade. Men jag kände för att gå lite. Gick genom Slätte där det fortfarande lyste lite lampor men när jag kom till slutet av byn bestämde jag mig för att gå genom skogen. Och jag var inte så cool då som jag önskar att jag vore.
 Nån metallgrej rörde sig i vinden och jag höll på att få hjärtsnurp. Tände ficklampan på mobilen och gick vidare. Försökte intala mig att det fanns inget farligt. Djur är rädda för mig och människor är.. människor. Varför skulle en liten ond typ stå här och hänga i regnet haha
 Jag gick vidare. Vägen var lång men efter ett tag glömde jag bort att oroa mig. Snart såg jag ljuset från mitt rum genom mörkret och jag kröp ner bredvid Tamar. 

 Tamar vaknade klockan fem. Lyckliga dag. Hon försökte komma ut genom fönstret som jag stängde eftersom hon annars väcker Ulrika. Men då hon skrek så mycket öppnade ja det lite så hon skulle få nåt att kämpa med. Självklart lyckades hon komma ut... suck!

 Jag sov till klockan tolv. Men sen drog jag mig. Det var kallt från det öppna fönstret och min säng var skön. Jag drog mig till typ klockan ett.. åt frukost o nu sitt jag här.
 Ska grillar idag. Inte igår. Typiskt. Då måste jag ju vara hemma och göra middagen. jag som tänkte jag kunde ta mig härifrån och slippa vara hemma idag. Men man ska väl göra sina tjänster och sysslor! haha

kram

God afton!

 God afton.
 På något sätt har denna dagen gått trots att jag inte gjort något? Eller...
 Vaknade ju sent. Och satt massa vid datorn. Städade genom att slänga alla kläder på golvet på sängen istället och... sedan sminkade ja syrran o tog lite modellfoton. haha :P
 Sedan drog vi på nåra dresser vi fått. jag sminkade mig också lite brutalt o vi tog lite pinsamma foton. Ska se om ja kan lägga upp något. Just nu sitter ja vid min sugdator då familjen sitter o ser film på den bra. Just typiskt.
 
  Det är mörkt ute.. Varför är det så mörkt ute,. hösten kommer...

hoppas morgondagen blir mer. Fartfylld!

kram

frågor...[o] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det. Jag är osäker. Men jag tror det!
[] Jag ser på nyheterna. har ju ingen tv. Men jag såg nog knappt på nyheterna i Lidköping heller. Däremot lyssnade ja på radion varje morgon! XP
[o] Jag dödar inte insekter. Försöker i alla fall undvika det. MInns inte när ja döda en senast!?
[] Jag svär ofta. Är ju väldigt onödigt!
[o] Jag sjunger i duschen. Ja om ingen är hemma! det hörs ju så bra ut annars!
[] Jag är en morgonperson. ALDRIG!


[] Jag är petig med grammatik.
Bara ingen skriver dem där det ska vara de så är jag nöjd!
[] Jag är en sportfanatiker. Kan jag nog inte säga!
[o] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar. Händer väl. Fast nu e de så kort så ja når ju knappt! haha!
[o] Jag är bra på att baka. Kan man vara dålig på att baka. Tycker bara det är otroligt trist!
 [] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[] Jag är kär i kärleken.
Kär i kärleken? Näe. Inte än så länge i alla fall. Det bara krånglar!
[o] Jag skrattar åt mina egna skämt.Kommer jag igång kan jag inte hålla mig innan jag berättat skämtet ens!
[] Jag äter snabbmat varje vecka.


[c] Jag är bra på matematik.
Jag var ju inte dålig i alla fall. Men det är så tråkigt så jag kan inte säga helt att jag e duktig!
[c] Jag tror på spöken. Kanske inte spöken men andar e ja ju helt säker på att de finns! Eller hur man ska säga haha
[o] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet. Nej. Usch.. har jag sett en spindel så e de otäckt till tusen. Den måste utrotas!
[c] Jag är väldigt kittlig. Beror på vem som kittlar, när, var hur!


[o] Jag älskar mörk choklad.
Lagom söt och de smakar choklad. Det är riktig choklad!
[o] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel. Tomb raider... ;)
[o] Jag är bra på att minnas ansikten. Ja de tror jag.
[] Jag är bra på att minnas namn. Tror alltid jag är sist med att lära mig klasskompisars namn XP
[c] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv. Jag vill bli florist, ha eget. Men jag vet inte vars. Kommer ju inte ut. Och vågar inte starta eget. Så de slutar säkert med att jag hamnar på ica! ;P

Hemmadag!

 God morgon..
 Sov länge i morse. Lika bra det. Dygnet är vänt på och jag var trött så i morse oroade jag mig inte när klockan började ticka bort mot ett igen.
 Har avnjutit frukosten och fick veta av min mor att jag ska ta hand om middagen idag. Se där. Det ska grillas och eftersom jag klagat så mycket på min faders grillteknik så ska jag få ta hand om det idag. Blir spännande. Bara för att jag sagt så mycket är jag orolig att jag ska misslyckas. Men men... så mycket vet jag att köttet inte behöver bli kruttorrt!
 
 Ska försöka ta hand om mitt rum också nu när jag ändå är hemma. (hur tråkigt det än är!) Har lämnat penslar kvar med färg på innan jag åkte till Älgarås. Typiskt mig. Nu e väl de förstörda haha :P
 Ska försöka utrota ullössen. Lyckades utrota dem på de orkidéerna som de var på men då har de istället spridit sig till andra växter. Kul!
 Får väl sätta dem i karantän och röka på dem! ;)
 Mitt rum e ju inte färdigstädat heller. Började på det innan semestern men ja kan lugnt säga att det lilla jag städade är redan borta haha... kläder överallt. (Men det beror ju på att hälften inte får plats i byrån) Saker på skrivbordet och byrån och målargrejer på golvet. Illa!
 Jag vill flytta!

 Måste skaffa jobb....

kram

Dagar med vänner...

 Det är med ett litet vemod jag sitter här hemma igen... haha Har haft roligt i Älgarås. Trevligt. Och jag vet att jag blir så rastlös hemma.
 Och trött är jag inte heller. Kvällen slutade med att alla låg på en hög på golvet i lizens kök efter Michaelas födelsedags.."party". Det är som mysigt. Men jag var inte trött. Kunde inte somna där.
 Vaknade halv två i morse. Galet!
Vi gick och la oss vid tre eller nåt dock så kanske var det inte mer än rätt. Vi kollade på film. Men alla somnade ifrån den. Så jag har i alla fall sovit 9 timmar i natt! 
 
 Gårdagen var trams, jag har agerat chafför åt höger och vänster och kört nya (gamla) hemska bilar. (i alla fall den ena) Till badplats och för att köpa öl till andras fest...
 Gjorde ett glamoröst hopp också. Gungade i ganska hög fart för att sedan hoppa några meter och landa i Orhans och Ismets kungastol. Jag hoppade lite för långt och.. killarna pallade inte trycket! Men jag måste säga att jag är fascinerad av att jag gjorde det! XD
 Natten slutade med att vi lyckades få en lite drucken man till att bjuda oss alla på pizza på morgondagen. Eller lura. Enligt de andra hade han för vana att säga att pengar var så lite värda. Så några pizzor var ju inget. Det är vad idag gått ut på. Äta! Så hemskt!
 När vi vaknade fick vi sedan pizza till frukost som frun i huset gjort. Gott. Bastant frukost. Efter det gick vi iväg för att få våra lovade "pizzor" som istället blev glass. (han verkade dock inte lika säker med pengarna denna dag haha) Och sedan blev en stor Dinétårta också. Hemska saker. Och inte får man säga nej till mat i dessa människors sällskap.
 Mådde illa... haha

 Nu sitter jag här hemma...klockan är kvart över två. Känner för att gå ut och gå lite... Orkar inte lägga mig. Eller har ingen lust. Vill gå o småfundera lite för mig själv....

kram


Jaha ja!

 Är jag i Ulricehamn idag?
 Nej troligen inte eftersom jag sitter och skriver detta. Jag är inte påväg någonstans med syrran. Förutom till Älgarås nu kasnke! ;)
 Vad hände då med våra planer? Jo..
 Planerna ändrades till en vandrarhem-vistelse i Alingsås eftersom tiderna med tåg och bussar inte gick ihop med våra föräldrar.. så vi kom inte hem från Ulricehamn.
 Jag och syrran gick upp i ottan. Vi hade bokat bio till kvällen, sett ut ett bra vandrarhem, kollat upp restauranger och andra nöjen..
 Det enda som var kvar att göra innan avfärd var att ringa och se om de fanns några rum lediga.
 Jag gjorde det och fick det glada svaret. "Nej vi är fullbokade!"
 Kuuuuul!

 Syrran och jag kollade snabbt upp andra vandrarhem och försökte boka via nätet. Men det mesta krånglade så just nu får vi se hur det går. Haha... jag ville inte sitta hemma och sucka och ska därför dra mig till Älgarås nu... :P

kram

Ulricehamn!

 Vilken hemskt varm dag.
 Jag och syrran var ensamma hemma hela dagen. Den kröp fram och när vi åt middag satte vi på Kenny starfighter-serien. Hela.. Vi tog dock lite pauser. promenerade, fixade fika, pratade lite... Så hela kvällen gick kan man säga.
 Mitt i all värmen fick jag ett sms från Michaela om vi ville bada. Var lite småsugen men samtidigt trött men det slutade ändå med ett kyligt kvällsdopp! :D
 Nu äntligen är päronen hemma. (eller äntligen) Det är kväll. I morgon ska jag och syrran ta en systerdag i den exotiska staden Ulricehamn. VI har ingen aning om vad man kan göra där, om det är en kul stad eller om det ens är vackert.. (kanske vädret är dåligt i morgon slog mig nu?!) Men vi kollade på kartan över vars man kunde komma med fritidskortet. Och efter att ha konstaterat att strömstad låg för långt bort och att det var dålig förbindelse till uddervalla så beslutade vi oss för Ulricehamn. En stad man aldrig besöker. Bara ser skylten till när man åk till Jönköping. Man måste ju besöka i alla fall nästan alla kommuner i västra götaland i sitt liv. Så det var väl dags för Ulricehamn!
 Är Ulricehamn känt för något? Har aldrig hört någon säga. "Åh vilken sommarstad!" eller "Besök smultrondagen i Ulricehamn!" "Jag har en stuga utanför Ulricehamn!" "Har du varit på lingonkanalen: Det stora köpcentret i Ulricehamn!" Det verkar vara ett.. dött place.. hahaha

 Nu ska jag joina min familj i köket. God afton!

God morgon!

 Självklart somnade jag... det gick inte lång
 tid. Internet var så segt så jag orkade inte uppehålla mig här någon längre tid.
 Jag åt frukost och la mig sedan för att läsa. Farligt när man sovit lite. Tror klockan var runt tio. Och när jag vaknade upp var den efter ett.. nästan två!
 Tog ett tag innan jag mindes att jag la mig sent. Att jag bar kläder gav mig ingen ledtråd utan jag trodde jag sovit till nästan två efter att ha gått och lagt mig igår kväll.. haha hemska saker.
 Hela familjen var borta så jag gick upp och gjorde mig lunch. Ägg!
 
 Vädret är fint ute men jag tror jag ska måla lite. Fortsätta på Simson och Delila! :D Målarlusten har kommit tillbaka! Underbart!
 Eller sminka mig. Efter att ha sminkat Cicci till kille har ja fått lust att prova sminka mer till kille. Skulle vilja göra motsatsen också o sminka en kille till tjej. Men killar e så barnsligt rädda för smink. I alla fall de jag pratat med haha XD
 Men nån stackare ska man väl lyckas få kladda på! ;)

kram

(har ritat lite i paint idag i alla fall!)

Målning på g!

 Fick lite inspiration på nätet och satte igång med ännu ett projekt. Kul! fast samtidigt har jag nu två målaprjekt att hålla på med. Förhoppningsvis ska ja fortsätta med dem båda och färdigställa dem haha!


No sleep!

 God morgon..
 I natt har jag nog slagit mitt rekord med lite sömn i Älgarås. Sov inte en blund. Underbart.
 Var en trevlig natt. Var inte meningen det skulle bli en natt men jag åkte hem först vid sju.

Dagen gick segt fram tills bönen. Bönen var som vanligt trevlig och efter bönen skjutsade jag hem mina päron innan jag och Michaela återvände till Älgarås för att hämta Jelena och sedan köra till Korssjön där killarna mötte oss på sina cyklar. Klockan var efter nio.
 Det var skönt att bada.. Äntligen sötvatten efter allt detta saltvatten haha :P (inte för att jag badade så våldsamt mycket i havet men det är skillnad med en varm sjö!)
 
 Väl hemma igen spelade vi lite spel. Jag drabbades av stort "vemod" och när jag förlorade och skulle få nåt sorts straff sa jag att jag kunde springa till skolan. Behövde bara komma ifrån. Men det hela blev bättre när jag fick slå lite på mina käre bror Ismet.
 Vi gick till kyrkan, vilket var det enda stället i Älgarås där det var lite lampor tända klockan 2 på natten. WEIRD!
 Vi lekte lite töntiga lekar och skrattade gott. Efter att ha lekt sista paret ut och kut några gånger var vi alla genomsvett.
"Måste duscha!" sa Orhan.
"Vi skulle bada!?" sa jag..
 Och så blev det. Vi packade med schampo och for iväg till Korssjön igen. Nu var det tomt där. Och mörkt... vi badade länge. Trots att vi skakade som asplöv. haha.. Men det var mycket trevligt.
 Kvällen avslutades med kaffe och vi hamnade alla framför tvn och såg musikvideor på en polsk kanal. Tiden gick fort. Var bara jag Orhan och Ramis vakna och vi satt och diskuterade musiken eller de intressanta polska namnen som dök upp på nån sån där löjlig sms-tjänst där man kan få reda på hur bra man passar ihop med varandra. haha

 Väl hemma möts jag av min svarta skönhet. Gjorde mig en kopp te som jag nu sitter och sörplar framför datorn. aah gott!
kram

Drömmar...

 God morgon.
 Vaknade vid elva av att pappa pratade högt i telefon. Sådan är han mannen. Men jag kom ju upp i alla fall. Innan tolv och då är jag lycklig.
 Drömde en panikdröm i natt. Två snubbar jag drömt om förut. De ser ut som seriefigurer. Två pojkar med mesiga frisyrer och de rör sig precis som en tecknad figur. Ryckigt och oväntat.
 De bodde i en stuga. Eller ett hus. (mina drömmar e så flummiga) O de liksom stack fram huvudet på sidan av huset och glodde på mig. Jag såg dem på långt håll. och när jag kollade på dem drog de snabbt undan sitt huvud. Och jag skulle till det huset. usch.
 Försökte skrika åt dem så de skulle bli rädda och sticka. Men självklart kan man inte skrika när man behöver i en dröm.
 I huset bodde min vän Bibbi och jag skulle vara hundvakt. Hon hade tre hundar. Och när jag gick med dem fick jag ingen ordning på dem. De var helt otroligt jobbiga. De lyssnade inte alls på mig och jag fick ju panik. Hur jag är gjorde. Så bara sprang de iväg. 
 Det var inget farligt i drömmen. Eller jag vet väl inte vad de där cartoonfigurerna ville mig. Förföljandes. Tittandes. äckliga..
 Tack o lov att det är morgon. Nu ska vi se vad jag kan hitta på idag. Känner för att göra i ordning mig länge och överdrivet mycket.
 Ska på bön ikväll. Men kasnke händer det nåt mer. Jag hoppas det.

Håret igen...

 
Semestern i norr och vid havet har inte bara bränt min hud. Utan också blekt mitt hår. Med råge. Tror de mesta har hänt nu under semesterveckan just. Jag tycker det är fult! Utväxt och oranget.. haha Så nu e frågan. Ska jag prova nå nytt. Kanske bleka fler slingor. har ju en slinga som tyvärr inte syns så bra på den högra bilden... Eller ska jag gå tillbaka till rött.
 Känner för att prova nå nytt samtidigt som ja gillar mitt röda hår o vill ha tillbaka det. Känns kanske dumt att testa nå nytt nu när håret redan är katastrofkort haha.. Kort o slingat? hmm :P E de lyckat?
 
 Jag o mitt hår. Hur många gånger har jag inte frågat om det. Men ja gillar att få lite stöd o synviklar haha :p
kram god natt :D


Egentid!

 Äntligen börjar dagen dra sig mot sitt slut. Har inte hänt mycket mer än tidigare. Ismet och Orhan kom förbi för att hämta sina cyklar. Var kul att träffa dem igen. :D Förhoppningsvis hittar vi på nåt i morgon. Om inte annat är det bön! :D Så i morgon blir mer fartfyllt än idag.
 Har umgåtts lite med min trötta familj. Inte mycket men.. lite. Vi har suttit och kollat på youtubeklipp och bilder från semestern. Känns som en evighet sen jag roade mig med kusinerna i norr.
 Tittar på bilder och minns hur jag var kattvakt förra året. Är lite avis på syrran som fått bo här ensam en vecka. Det är skönt. Att ha huset för sig själv. Men kanske skönare att ha ett annat hus. Ett nytt hus. Hade gärna gjort nåt liknande igen i år. Men inte lätt att hitta någon som behöver husvakt sådär bara haha :P Och familjen får man ju inte ur huset på en handvädning! Nej jag får väl leta jobb och lägenhet. Flytta hemifrån på allvar. (Då får jag gott om egentid) Men vars vill jag bo? vars finns det jobb? Kan jag verkligt med att lämna tryggheten i Slätte. Lämna de få vänner jag har. Så sugig jag är på att skaffa kontakter. Har ingen skola längre som tvingar på en massa härliga jönsar haha :P
 På tal om det. Länge sen man träffa gamla klasskamraterna!  
kram

Snyft, Saknar mitt långa hår... (fotona)


Tristess...

 Trååååååååkigt.
 Alltid blir det så när man kom hem från en semster. En resa eller något annat som hållt en borta från hemmet. Man längtar tillbaka. Lite. Men väl där så önskar man att man inte bodde här. Samma gamla rutiner. Lika lite att göra. Stillhet och tristess..
 Önskar jag bodde ensam... Mest kasnke för att jag då hade kunnat ha datorn för mig själv, sjunga högt i huset. Kanske att jag hade kunnat bo närmare nå vänner som ville besöka mig... Och Tamar skulle inte ha fått vara ute.
 Jag vill inte sova mer.
 Höll på att somna igen då jag la mig o läste i brist på annat. Som tur var kom tamar in och började pipa. Jag tog genast hand om henne och höll uppe spurten. Satt o pratade lite med syrran och till slut blev datorn ledig. hehe då kan man förströ lite tid här innan man åter ger sig ut i huset för att få tiden att gå...


 Ett plötsligt sug efter de bullar ja brukade göra i Lidköping drabbar mig. Men de e onyttiga o ja har en mor som retas om sånt. Ännu en anledning till att bo själv! XD
kram


Home sweet home!

 Hemma... trött..men glad...
 Snart i alla fall. Just nu är tröttheten för stor. Vill bara sova mer men suget efter dator var för stort. Så ja gick upp. Vaknade tidigare idag men i stor tristess av att alla andra sov la jag mig igen och.. råkade somna haha.

 Vi kom hem vid halv sju i morse. Inte så sent. Vi startade resan från Aggö vid halv tio ungefär.
 Det var trevligt där i Aggö. Eller blandat. Vet inte vars jag ska börja och berätta om vad vi gjorde där. Vill inte skriva för långt och så intressant var det inte!

 Vi kom dit på fredag. Fick efter lite trassel våra stugor. De två längst ner. Med lite gräsmatta. Inte våra gamla för där bodde några stockholmare.. grr
 Vi var inte sena med att gå ner till havet. Ligga på stranden och bada. Det var kallt att gå i. Och äckligt. Jag gillar inte havet. Men väl i lekte jag och mina kusiner länge.
 Dagen fortsatte med god mat och avslutades på klipporna. En liten tradition. Det var vackert och varmt. Jag och kusinerna tog mängder med hoppkort mot solnedgången. (med Amelias kamera dock)
 Sedan fika i stugorna tillsammans. Mys.
Vi la oss rätt tidigt. Fanns ju inte mycket att göra uppe och vi fick inte störa grannarna.

 Nästa dag var en katastrof. Jag vaknade med inställning "skit också!" Vägen till toan störde mig. JAg blev vansinnig på alla som skulle sgäa God morgon (ett hemskt hemskt hemskt ord!) Jag orkade inte äta frukost ute vilket man skulle. Jag var irriterad på alla. Var trött på hela släkten och ville bara hem. Stod framför spegeln och kände mig fulare än någonsin. Min nya frisyr SUGER!
 Så de sluta med att jag gick och la mig igen och sov tills eftermiddagen. runt fem sex?
 Då spelade vi vollyboll. Underbart. Älskar den sporten. även om mitt lag ständigt förlorade haha.
 Kan erkänna att alla som skulle göra sig lustiga över att jag sovit så länge, störde mig. Jag hade inte varit trött. Men de fick de tro! Tredje dagen var en avresedag. Först for mina ena faster med compani. De skulle resa långt så de for tidigt. Vi andra stannade längre. Min farbror och mamma hade ju kommit så vi skulle njuta där ett tag till. jag ville hem. Men dagen blev rätt bra.
 Vi for ner till klipporna mitt på dagen då solen tittade fram. Det blåste hårt och var lite kyligt men jag och Amelia gled ner i vattnet. Iskallt! (tidigare hade det varit varmt!)
 vi simmade ändå bort till en klippvägg och lätt oss handlöst slås upp och ner och runt och under av vågorna. Skrattade nå våldsamt. Och min stackars bikini var inte mer på noterna. Men vem har tid att fundera på om man blottar sig när man har kul!!! XP


 Nu e ja i alla fall hemma... Med en liten rädsla för hur det blir nu..?
kram
Självklart fler bilder på http://igwt.bilddagboken.se


Aggö!

 Plötsligt kryper dagen fram. När ja säckat har dagen gått ganska fort. Plötsligt var bara klockan sju och jag fick sätta mig här vid datorn. Tror ja har ett stort beroende.. Haha Var utan dator i 3 dagar eller nåt o ja längtade nåt så våldsamt efter att få skriva på min blogg, chatta och kolla vad mina vänner i södern höll på med.
 Självklart verkar ju de har ultrakul. I alla fall på de bilder man sett. O ja förstår inte varför. Här har ja jättekul med kusinerna men blir som lite besviken på att kompisarna där nere gör saker utan mig. haha katastrof.
 Men de e väl så..

 I morgon bär det av till Aggö. En liten konferensplats vid havet utanför Ö-vik. Vi var där ofta förr. När vi var små så några i släkten ville dit o uppleva minnen. Ja säg då det. Minns det som ja var mycket ensam. Fast vi hade kul också. alla kusiner. Vi spelade Vollyboll. Fast vi var små och sugiga.. Blev väl aldrig nån match. Men i år bli det andra tag. Nog ett av de få sakerna ja ser fram emot att göra.
 Vi kusiner badade också. I havet. Kastade stenar o letade efter. Men bada i havet e ju bedrövligt. Man blir bara salt o de smakar illa. O man måste duscha... haha Så den saken ser ja inte fram emot men ja kommer med all säkerhet bada.. Mycket! Så mycket man hinner på 2-3 dagar om det är varmt.
 Vi lekte röda vita rosen. Vuxna mot barn. O det ska vi tydligen göra i år också. För att minnas. var en ganska kul lek... haha få se om de e lika kul nu i ett lite vuxnare tillstånd...
 Nej de blir säkert trevligt. Det ska de bli. Helgen.. o sen bär det av hemåt igen. hem mot södra sverige. Tillbaka till verkligeheten. Jobbsökande och försök att ta sig till vuxenlivet. Suuuuuck..
 Men också tillbaka till min söta syster. Mina underbar vänner och det lite.. varmare vädret! ;)

Så nästa gång ja skriv e jag nog hemma! :D

kram

Underbar natt!

 Uj vilken seg dag. Jag har inte gjort annat än att ligga framför tvn, läsa eller.. slappa. Men kanske med rätta för jag var och är redigt trött. Natten till idag erbjöd inte mycket sömn. For till Tannsele på kvällen och där hängde jag på till stallet då Amelia skulle ta hand om hästarna. Jag fotograferade mest. Men de blev inte mycket bra. Hästar e svåra och vi var inte där nå länge för att de perfekta tillfället skulle dyka upp haha. Sedan hamnade vi framför Mamma Mia på något märkligt sätt. Cecilia satte bara på den och utan att anstränga oss såg vi hela. Och sjöng med för fulla muggar.
 Vi gjorde en löjlig film. Nakenchock med Cicci? (haha)
Sedan satte vi oss i köket och fikade och pratade. lääänge. Om allt mellan himmel och jord. Klockan blev tre och vi såg hur det på allvar började ljusna där ute. Solen var på väg upp.

 "Ska vi köra någon stans och se soluppgången!" Föreslog jag
"Ja!"
 Så vi drog ganska snabbt iväg. En viss kusin (nämner inga namn) hamnade på toan och gjorde sig fin.. haha Vi bestämde oss för att köra till "berget" bakom hotellet för att titta på solen men vi körde iväg för sent. Och solens strålar smekte bergen redan när vi lämnade huset. Och när vi kom fram till Lycksele lyste solen i våra ögon.
 Men vi klättrade ändå upp. Tog lite foton (inte med min kamera. Den var död) och hade allmänt trevligt. Ingen av oss var trötta alls. Lycksele var stilla. Tyst. 
 Larmet gick på Dollarstore och securitas kom dit. De kollade misstänkssamt på oss när vi tog bilen och snabbt stack därifrån. Till vårat nästa mål. Glass på Statoil! XD
 
 Vi åt våran glass vid älven och njöt av solen. Det var inte kallt. Lite kyligt kanske. Men inte kallt. Vi myste. Tog en prommis in till torget och kollade på förödelsen efter Diggili-konserten. Stökigt.
 Vid fem började det komma människor på torget och vi styrde kosan hemåt för att lyssna på Kulan och Munken och sedan sova några timmar innan en Gubbe skulle komma och titta på huset.
 På morgonen vid halv elva for jag hem... :)

 Så jag ÄR trött idag!


Idag!

 Länge sen sist nu. Men mycket har hänt. 
 Skogsturen blev inte så lång som planerat. Vissa problem uppstod och vi åkte hem redan på natten. Men men.. De tvar tufft.. Vi la oss tidigt och pratade mat hela tiden. Trots att vi bara varit utan mat en dag. Otroligt. Vi planerade att svulla loss på Onsdag men fick göra det redan på Tisdag. Palt. Och på kvällen snask.

 Vi åkte ut vid tolv. Försökte köpa fiskekort men folket verkade ju inte vara hemma. Så vi var olagliga och letade länge upp den perfekta platsen längs med Örån. När vi väl hittade den tog vi ett nakendopp. Underbart. Så skönt var de länge sen det var att bada.
 Sedan delade vi upp uppgifterna. Jag och Amelia byggde koja och gjorde eld och letade vassrötter. Cecilia fiskade och lyckades få två små abborrar. Mums. Middag. Abborret och Vass. haha :P
 Vi byggde mer på kojan och fiskade. Jag drog upp en aborre. Cecilia en mindre och Amelia en gädda. Kvällsmat.
 Fisk började bli äckligt! haha :P

Ska lägga upp bilder från dagen. Troligen på bilddagboken då! 

 På natten försökte jag och Amelia dra upp den stora gamgäddan som vi hört flera gånger. Jag fick den på kroken. Men hade för lite motstånd och den smet. Men jag trodde jag hade den. Vi har allt på film. Ett pinsamt litet scenario! 
 
 Idag Har jag klippt mina kusiner. Och mig själv. Nu tog jag tag i saken. Mitt hår var ju så sletet så ja klippte av det. Ordentligt. Ja e.. korthårig! Snyft. Men men det kommer väl tillbaka. Jag var tvungen för det var så fruktansvärt slitet. Har inte tagit det ordentligt på evigheter.
 Har också sminkat min kära kusin till kille och upptäckt att hon e lik Jake Gyllenhaal haha XP Min pojkvän? ;)

kram
 

Fotboll!

Fotboll fotboll fotboll...
Blir nåt så vansinnigt sugen på att spela när ja ser fotbollsvm nu. Och jag önskar att jag kunde. Önskar så väldigt att jag kunde spela sådär bra!!! haha

Överlevnad...

 Hemma igen. Efter en dag på stranden och i Tannsele hos släkten. Trevligt. Kussarna och jag har även planerat inför våran bestämda överlevnadstripp som ska bli av nu... Spännande..
 Packlista har bestämts. Vi ska ha med sovsäckar, varma kläder, yxa, kniv, tändstickor, ett kokkärl, fiskespö, en kamera, en filmkamera (haha), pressning (lite lyx. Men så vi ska klara humöret i fall vädret brtyter samman)
 Ska bli kul detta.. Spännande. Undra om vi kommer bryta ihop. Vara konstant sura på varandra. Lite sömn, lite mat. Haha vi lär vara förstörda. Men klara vi det får vi väl ha en svullarfest på Onsdag haha. VI ska vara ute i skogen från runt tolv i morgon måndag - Onsdag morgon.. :P 

 Håller just nu en smart sms-konversation med dem om vad vi ska ta med oss var och en. Om vem som tar yxa, hur mycket fiskeredskap vi FÅR ha, hur mycket kläder man FÅR ta med och om vi ska ha med bikini eller om de e lyx haha :p Svårt att sätta gränser.. Vi får ju inte göra det lätt för oss.. XP
 Vi skulle ha diskuterat mer djupt nu när vi träffades. Men man kan inte tänka på allt.
 
 Jag tar inte med någon egen kamera. UTan vi tar en tillsammans. För att slippa ha så mycket med oss. Men vi ska dela på fotona sen. Så det ska självklart komma upp bilder från tiden i skogen här.
 Men räkna inte med nå mycket uppdateringar nu framöver. Inte alls under dessa 2 nätter för att vara exakt.haha 

 Nu e ja sugen på te!!! :D

 kram

En söndag, lik så många andra söndagar...

 Otroooligt.. Vaknade ett idag med. Trots mina stronga
försök att gå upp vid tio. Snoozade till halv elva innan jag gav upp och stängde av klockeländet.. Jag har ju semester. Då får man sova länge. Dygnet är vänt på. Inget att göra åt saken!
 Vad ska man då göra idag?
 Det är frågan det. Ser tomt ut just nu. Det har gått en timme sen jag gick upp och jag har hunnit äta en brakfrukost, se tråkigt tv-program med pappa, farmor o farfar kom hem från lappis och de fikade med pappa, jag såg tv själv (eftersom ja nyss ätit en brakfrukost)... Sen.. satte jag mig här.

 Kanske skulle jag bara njuta av tomheten, stillheten och av att vara på semster. Av den hemska värme som slår en där ute. (Jag har inte varit ute men ja dog lite när jag vaknade och gick runt och svettades i min stora sovt-shirt.) Man behöver ju inte alltid vara i farten. Man kan ju slappa. Det är ju bra. Läsa en bok.. Trevligt... bra... Och otroligt tråkigt! 
 Önskar lite smått söndagen passerade men samtidigt vill jag inte göra det. För då kommer ju denna norrlandstripp passera fort. Och vill jag det?
 Ett otroligt gulligt sms jag fick igår under lappis kanske gav en liiiiite längtan att få åka tillbaka. Där det stod ungefär. "Saknar du oss för mycket kan vi komma dit till dig!" 
 Trevliga vänner haha

kram
 

Lapplandsveckan!

 Hemma. Efter en dag på lappis.
 Pappa vaknade vid halv tolv och jag vid halv ett då han stack in huvudet och sa att jag nog fick gå upp. Hha rejäl sovmorgon. Jag såg på film. Den lilla sjöjungfrun. haha ja säg då det. Somnade ganska snart ifrån den och vaknade tidigt av att datorn var på.
 Men det var en god natts sömn.

 Vi kom lagom till halv tre mötet på lappis. Ett tillsammansmöte där barnen kom in och sjöng. Underhållande..
 Sedan kvällsmöte och slutligen nattmöte och självklart en hel den umgänge... Det var bra alltihop och kul att träffa kusinerna och släkten.. O de andra som var där för den delen också! ;D
 JAg funderade på att stanna över natten men kyla och smink och kläder och svett talade emot. Dock verkade de andra på att jag skulle stanna så jag var säker på att jag skulle köra det. Men efter nattmötet kände jag mig så malplacerad så jag begav mig hemåt. Lika bra det.
 Skön säng, värme, toalett, dator... Inga mygg!!! haha :P

 Ska fortsätta se min Ariel och njuta av sängen. 
 
Funderar djupt på vad jag fått för virus på min mail? Får dagligen flera leversansrapporter där det står att jag inte kunnat sända nåt mail. jag menar runt 10 per dag? Jag har inte skickat nå mail.
 Och idag hade nog viruset lyckas skicka nåt. För ja fick ett argt mail från främmande person. 
"Shut it you're bastard!" (med lite stavfel)
 Kul. NU blir ja hatad världen över för att min mail skickar virus omkring sig till helt främmande typer!
God natt

Ps Som vanligt. Se fler bilder från lappis på http://igwt.bilddagboken.se

 


Lycksele..

 God natt... eller god morgon kanske.
 Klockan är snart två och jag och pappa har ganska nyss anlänt till Lycksele. Skönt.
 Det var en lång och varm resa och jag har sovit bort det mest av den. Var en god ide att vara borta på natten så man var trött.
 Det blev inte mycket festande. Hälften av oss var för trötta så de blev kortspel och sedan film istället. Filmen sattes igång vid två och när halva gått somnade alla. Haha...
 Jag sov till tio med jämna mellanrums uppvakning då olika personer gick. Eftersom mamma och pappa skulle passera Älgarås på vägen mot Lycksele stannade jag där tills de kom. 
 
 Det var runt 30 grader hela resan. Tror den stod på 28 så de var en mardröm i bilen. Men bara att härda ut. Jag körde lite också. EN bit innan Gävle och sista sträckan mellan Ume och Lycksele.
 Vi släppte ju av mamma i Ume och fortsatte själva till Lycksele jag och pappa. Efter en kort visit hos moster i Ume.
 Det var lite tröttsamt att köra. Ville bara fram men jag hade sovit så pass mycket under resan så det gick bra. Enda djuret jag nästan körde på var en mus som jag lyckades köra över precis mellan hjulen så den klara sig :P


 Nu ska jag försöka sova. Känns tufft. Visst e ja trött. MEn man blir som exhalterad över att vara framme och. Inte sugen på att sova. Kanske ska jag sätta på en film. Känns mig lite som hemma här i det här rummet. Bodde ju en månad här för ett tag sen haha :P Särskilt när mitt namn fortfarande finns kvar över en handdukskrok! XD

 God natt :D


Norrland nästa!

 Sista inlägget innan avresa.
 Jag tänkte ju packa i morgon men icke. Min hårda pappa kom hem och sa. "Vi kan ju hämta upp dig i morgon. Packa nu!!! PACKA VI VILL JU PACKA UT I BILEN OCKSÅ KANSKE!"
 Jag lyder min pappa blint och packade på 5 minuter!
 Har gjort mig i ordning. Ska fixa håret lite till sen drar vi. Först bön. Sen fest.. Mycket bra kväll!
 Sen en veckas semester. Känns nästan lite vemodigt att lämna folket här. Har nästan tappat sugen. Särskilt när Ulrika kommer med briljanta idéer vi kunde göra om jag stannade.. hm... man kanske kvickt ska ångra sig och stanna hemma. Men... samtidigt ska det bli redigt skönt att komma bort från allt här nere. Vardagen. Och få träffa släkten. O få lite vacker natur i ögonen!

 Snart sex. Allt detta packande och krånglande gjorde mig stressad. i onödan såklar... för nu e ju det endå upptaget på toan så jag inte kan göra mig i ordning klart.. hm. Juste.. tänkte ju ta med mig ett par finskor. Vet inte varför. Jag använder det sällan. Men tanken på att det kanske kan komma ett tillfälle att ta på sig high heels och jag inte har ett par såna vore ju otroligt gripande.. Så de ska ner i väskan. frågan e om ja ska ta de ashöga med remmar eller de höga helstängda... Båda?

Snart åker ja... (utan syrran dock. Så de blir ingen att prata med i baksätet :( eller så får ja mer space att sova på!) 
kram

...

 Dammsugit, lagt upp det som ska packas på sängen och... städat toaletterna. Det har jag gjort idag. och börjat tömma kameran lite smått.
 Kom på att om jag kommer hem vid halv åtta i morgon. O vi åker ett. vad ska jag göra då. Packa kan jag ju inte göra allt förrän jag int behöver använda nåt längre ändå! Och tiden kommer gå långsamt i morgon annars!
 Har hunnit sminka mig och göra mig lite fin idag också. Mest för att det var kul. Och sett Tarzan haha. Nu e klockan halv tre och mor och syster är hemma.
 Ska väl äta nånting då så småningom!

Känns som allt jag skriver bara bli osammanhängande. Men ja e lite kofyst i huvudet just nu och jag förstår inte varför haha  Hela jag känner mig förvirrad. Nästan så man borde lägga sig igen och sova bort den här dagen..

 Jag måste fylla på min mobil också! :(
kram

God morgon!

 God morgon.
 Efter att ha blivit väckt av ett samtal klockan nio från ett nummer jag helt säkert trodde kom från Lycksele. Men senare vid lite titt på andra lyckselenummer kunde räkna ut att riktnumret inte riktigt var de samma. Så gick jag upp.
 Bra tänkte jag. uppe kvart över nio. Pappa jobbar, mamma och Ulrika är i Skövde och roar sig. Ensam hemma.
 Men roligare än så blev det inte. Jag kollade i köket. Inget kul att äta. Så jag sket i det. Väntar tills jag blir lite hingrigare så kanske jag kan göra något.
 Ska vara hemmafru idag. Göra nyttiga saker. Som städa hela huset lite och hänga upp tvätten också tror jag.. Vet inte om jag ska laga mat också? 

 Packa måste jag göra också.
 Det hade jag helt glömt igår. Jag ska på fest ikväll/natt för att fira att jag far bort och att Jelena fått komma till Älgarås. Och jag är då troligen borta hela natten och måste alltså packa idag. Tack och log påminde mamma mig.
 Det är ju i morgon jag reser norrut!!! Snacka om att jag inte ska sova nåt i natt så jag kan sova hela resan. Eller om jag skulle vilja köra lite!! ;) hmm... Då måste jag sova lite i natt!

 Vet inte om jag ska ta kontakt med dem i Älgarås och åka lite tidigare. innan bönen... Vad ska jag göra hemma liksom. Men samtidigt kanske jag har att göra nu för ett tag framöver och inte hinner åka tidigare. Det märker vi. Vet knappt inte längre vem jag ska ta kontakt med i Älgarås heller! haha

kram


Bada!

 Mer än en timme låg jag i vattnet och tramsade. Var länge sen jag badade så länge. Men när man har sällskap och gör något som håller igång värmen så går det ju.
 En båt... var det som höll igång musklerna och gjorde en varm. Under, över runt, välta, vila, putta, klättra... Man blir ju som barn på nytt. XD

Måste ju lägga in en bild på min skönhet som just nu ligger i min säng och tar igen sig efter dagen. Det var länge sen hon visades här i bloggen haha :P Umgås inte lika mycket med min jägare nu på sommaren! ;/
 


Biltvätt!

 Tvättade bilen och började.. kasnke inte helt utan anledning tänka på den här scenen från filmen "One night at mcCool's" haha XP Även om jag inte alls på något sätt tvättar bilen så här sexigt! :P Jag tvättar bilen med lite ilska! Det gör jag alltid när jag gör något hemma! ;P (fråga mig inte varför)


2 timmars sömn...

 2 timmar! Inte illa. Inte illa alls en natt som denna. 
 Dagen till ära drog jag iväg till mina älskade pojkar i Älgarås haha :p Fick inte med mig någon av tjejerna från Slätte men men.. Lika trevligt ändå och vad gör man inte för att slippa vistas hemma och vara rastlös.
 Vi gjorde inte mycket. Killarna hjälpte familjen Petrovic med att flytta lite saker i deras nya lägenhet. Jag började blöda. Vi planerade att ha en liten fest för familjen Petrovic och... ja dagen flöt på. Vi åt chips i en lekpark och sedan var det bön.
 Vi gick dit allihopa. Trevligt.
 Efter bönen förändrades planerna. Det blev ingen liten fest. tröttheten drabbade vissa av oss och intresset var litet. Men istället blev det. En filmkväll. Inte så... unikt.
 Det blev bara jag och killarna till en början. Vi satt i köket och drack kaffe. Jag mådde inte bra. huvudet snurrade och jag var säker på att jag skulle svimma. Vi gick ut på balkongen efter ett härligt och skrattfylt samtal och ropade på Jelena. :D
 Hon kom ut och vi tog tillsammans en prommis innan vi gick upp och spelade kort. Gaylord (haha mitt favoritkortspel. Som jag inte fått spela på evigheter. Kan tyvärr inga smartare namn på spelet)

 Vid tolv började filmnatten. Vi började med Eclipse. Måste ju följa serien. Men jag kan lugnt säga att jag är besviken. Lång, seg, svårförstådd, korkad och på tok för mycket slisk. Svårförstådd kan bero på att det bara var engelska, vi hade ingen hög volym pga sovande föräldrar i rummet bredvid och filmen blev överröstad av tåg som passerar Älgarås var 10 minut!!! :(
 Tiden gick. Vid fem la vi oss. 2 timmars sömn eftersom jag skulle vill arbetsförmedlingen vid nio och enda bussen gick halv åtta. great.
 Hörde inte min klocka utan Orhan gick upp och stängde av den och överäckte den till mig som långsamt började förstå vars jag var och vad jag höll på med.
 arbetsförmedlingen... suck.

 Men det gick bra. Jag kände mig ful och sleten när jag framför spegeln hos Orhan och Ramis tvättade bort lite av det kladdiga sminket och släppte ut mina stripiga lockar från den knut jag sovit med... haha
 Jag köpte frukost på konsum. Åt vid ett träd och gick dit i tid. Vi gjorde inte mycket och bestämde oss för att ta det lite lugnt eftersom min branch e ganska död nu. Jag skulle skriva lite brev ja kunde skicka runt sen efter semestern för att komma igång. (me like. Då e de ju snart slut på de 3 månaderna innan jag får praktik och lite pengar!!! haha)
 
 Nu ska jag städa bilen innan jag beger mig till kosh-kosh alias korssjön för att bada lite med gänget igen. (var ju på tok för länge sen vi träffades haha)

kram


God morgon!

God morgon!
 Gick upp tio i morse. Bra tid. Sov ju otroligt mycket igår. Gick och la mig vid elva till och med. Jag var allvarligt talat trött haha Märkligt.
 Men jag kom upp vid tio i morse tack vare det och det känns bra. Nu måste jag bara finna något att göra. Vilket jag hoppas någon annan ska hjälpa mig med. Bara väntar på ett glatt sms från någon. Någon som vill göra något. Eller som har en bra idé... Annars får jag väl städa en bil. Vilket jag och syrran fått som uppgift i våra liv. Kul. Innan vi far upp. Vilket vi ju gör på Fredag.
 Men städa bil är ganska trevligt. Så inte mig emot.

  

 


Långsam dag! Usch.. dagen kryper fram.. och jag är konstant trött haha
Har städat.. Eller börjat i alla fall. alla kläder är borta. Jag kan inte stänga byrån längre :P Bra!
 Skrivbordet är också tömt så jag kunde sitta där och rita lite sen. Alltid trevligt. Har tömt tre kassar från lidköping (tror jag) Nu e de köket och alla saker kvar som är nerpackade. Och alla tavlor. Vars ska ja ställa dem???
 Tog lite före och efterbilder. Så ni kan se här själva att jag har faktikst gjort NÅGOT!

 Jag somnade innan middag. Klockan var väl fyra. Och sov till halv sex kanske. Det var skönt. Hade ju inget att göra så då kan man ju lika gärna sova bort dagen.
 Men efter middagen fortsatte dagen.. Tog mig en dusch. Gjorde ordning håret. Kollade i trädgården.. ritade. och klockan är bara åtta!!! :O Kanske skulle ta mig en prommis också...

Men dagen får avslutas med en kopp te framför Bert med syrran! :D
kram


Städdag!

 God morgon.
 I natt fick jag sova. Mycket härligt. La mig vid halv ett och satte på en Kulan och Munken som jag hittat i ett skåp. (minns inte när ja hörde den senast yippie) Men jag somnade nog ifrån det bandet snabbt.
 Vaknade vid tio i tolv. Alltid lite för tolv. Förstår inte. Men jag gillar det. För sover jag längre än tolv blir jag deprimerad på mig själv. Hela dagen försvinner.

 Och idag ska jag göra nytta. Kände det när jag vaknade och kollade mig omkring. Byrån är täckt av kläder och mina saker börjar rasa ner. PÅ golvet mitt emot sängen står en hög av ouppackade kassar från Lidköping och kläder som jag använt en dag!
 Skrivbordet syns inte för alla skivor, böcker och... saker?
 Min skrivbordsstol är täckt av kläder... Mycket kläder! På golvet nedanför fönstert ligger min Simson och Delila-tavla tillsammans med penslar och färger... Längs efter väggen står kassar från Lidköping! JAg måste städa. Helt enkelt MÅSTE!

 Och i brist på annat. Så kan det nog bli trevligt. Lite skön musik. Det är mulet ute... osså bara röja loss. Har fått svar från min arbetscoach om tiden (kunde inte den tidigare eftersom vi åker upp då) så jag slipper oroa mig för det. Skönt... Då kör vi.. MÅNDAG!

god natt! :DNu e de dags att sova. Och ta igen all förlorad sömn :P Hoppas ja kan somna i den här värmen. och hoppas min Tamar redan ligger där. Hoppas ja sover gott och vaknade normal tid i morgon.

... och att morgondagen blir.. någorlunda trevlig haha :p

god natt

Söndagen...

Aaah... har umgåtts 2 dagar nonstop med
älgaråsgrabbarna och slättebrudarna nu. Me like. Men allt måste ta slut någon gång. Och det kanske är skönt men allvarligt talat skulle ja kunna hålla igång längre. (eller hålla igång?!) Vet inte varför jag inte tröttnar. Det är kanske bra att det tar slut till slut. När man har det trevligt. Men jag gillar dessa fartfyllda sommrar. Med saker som händer hela tiden. Men nu vart de bestämt. I morgon var en vilodag! Kanske bra! :P

 Idag har bestått av mera bad, filmkväll i Älgarås och middag där med. Trevligt. Inte så mycket kanske men det räcker för mig. Bara att slippa vara hemma och sitta vid datorn gör mig glad (vilket ju är det enda jag gör annars haha)
 Snart e de ju norrlandsresan också. Så jag får väl passa på att umgås nu. Sen blir det ju en veckas uppehåll haha.. Men då har ja ju mina helsköna kusiner att umgås med. (hoppas jag!) :D

Nu ska jag väl dra med mig syrran ut och vika ihop det gitgantiska tältet så att inte päronen får saker o klaga på! haha
 Sedan.. en kopp te! ;D

kram


LOSERS!


Losers...


Camping!

 Efter en dag i Göteborg.. och ett bad i sjön samlades gänget runt bordet för en kopp te. Och en macka för vissa haha :p

 Vi pratade lite och tog plötsligt det spontana beslutet. Vi tältar! :D Sagt och gjort. Killarna cyklade hem för att hämta grejer och vi packade och gjorde oss klara.
 Jag syrran och Michaela var där tidigare och satte på tältet. Gick rätt bra. Hade för mig att det var enkelt. Men när man skulle få upp pinnarna och allt kändes hårt började jag undra. Men självklar lyckades vi. OCh när vi var påväg att gå fick vi sms. Killarna var vid sisjön och vi skulle hämta dem.
 Efter lite missförstånd och felcyklingar möttes vi och gick ner till tältet. Lite myggigt, blött och varmt. Men i tältet var det mysigt. Efter att vi fått på en spira och blivit av med småliven.
 Vi drack lite kaffe, spelade massa kort och la oss sen. Blev inte mycket sömn. Jag hade gärna sovit men Orhan och Ulrika ville prata. Och jag skulle vara med och har svårt att sova när de sitter andra vakna. Jag vill vara med haha :P
 Vid tre fyra gick några av oss ut... luftade oss lite och sen la vi oss. Alla.. Vissade hade sovit från ett. Andra från två. Jag sov från fyra.. Oroligt. Alla sov oroligt och lät och rörde sig och pratade och tittade så... när jag för hundrade gången öppnade ögonen satt alla vakna.. utom Michaela.. haha
 Jag kunde inte sova då.. så bara o bita i det sura äpplet. Ännu en dag med lite sömn. Men är det sommar så är det.

 Spontaniteten var kvar. Efter en prommis beslutade vi oss för att ta ett dopp och äta lite frukost vid tjärbruket. Sagt och gjort igen. Vi samlades och gjorde som sagt var. Skönt. Kände mig så sluskig efter en natt i tält. Inte ovanligt. Känner mig fortfarande sluskig trots det sköna badet och flum med mina goa vänner! :D
 Nu ska ja äta. För de har ja inte gjort sen pizzan igår XD haha

kram


Göteborg!


 30 grader varmt... uppstgning klockan halv nio efter ett dygn med bara 1 timmas sömn. Jag var redo
 Vi åkte tåg till Göteborg. Det var varmt. Hemskt. När tåget rörde på sig kom strömmar av luft in genom alla de öppna fönstrena. MEn när tåget stod stilla. Hemska saker.
 Resan gick ändå ganska snabbt. Vi flamsa bort den. Som vanligt. :D 
 
 Väl i Göteborg bestämde vi oss för att direkt äta. Jag hade berättat om den pizzeria som vunnit sm så vi skulle dit.
 Jag var säker på min sak. Vi ska ta spårvagn nr 4. För att komma dit. Jag kollade. En annan kom medan vi väntade och jag var spontan. Men den här går ju också till Angered. De kanske e typ samma. Vi kommer i alla fall nämre.
 Inte då. Eller vi kom inte längre ifrån. Men med noll koll på Göteborg tänker ja inte dra med mig dem o leta upp restaurangen. även om den var rätt nedanför oss. haha :P 
 Vi hoppade av på en station i nowhere och såg fyran komma på andra sidan. Vi rusade över och kom till rätt ställe. Underbart! :D
 
 Pizzerian var trevlig. jag tog den pizzan min lärare tog då vi åt där på sm. kanske var dumt. Jag skulle ju prova kebabben. Men jag fick smaka av Orhan och.. Ja den var god. Nog i samma klass som Amanda i Töreboda. MEn dock inte den riktiga kebabben. (Men i alla fall inte den hemska platta slicerna vissa pizzerior har. uck!)
 
 Efter pizzan gick vi ner och.. badade lite. Eller hade ett litet krig. Trevligt i värmen. Resan fortsatte med en spontan visit på netto och sedan in till centrum för lite shopping. Sedan var dagen slut. Vi åkte hem vid fyra. Men det var trevligt och jag hade en mycket bra dag! :D (Se fler bilder på http://igwt.bilddagboken.se )

 


Fotboll!


 Fotboll fotboll fotboll. En ritkigt rolig sport. Önskar bara jag vore.. bra på det. haha :P Men så går det när man slutar med fotbollsskolan efter en sommar haha XD Näe.. det var aldrig riktigt min grej. Men ja gillar att träna lite. (måste man ju) även om jag inte kan.
 Dock skulle grabbarna dra med mig. Dra upp mig. Ge mig chanser att göra mål. Gulligt! Kul! Men pinsamt. Känner mig så oerhört dålig när ja missa målchans efter målchans. Jag gjorde ett mål. helt öppet mål o ja sköt tunnel på målvakten. Utan anledning. Tack och lov att den gick igenom. Annars hade det varit.. pinsamt det med.. haha :P


 Var ju så fruktansvärt varmt idag... runt 30.. så spela fotboll blev.. svettigt haha :P Jag spelade bara någon halvtimme. Eller nåt. Hoppade in när de skulle spela en kvart till bara. (som man brukar säga) eftersom ja ville hålla Michaela sällskap. och fota lite. haha :P


god natt
(Borde vara trött nu.. men ja känner det inte!?)


trött..

 Bokstäverna rörde sig över pappret, allt snurrade, jag mådde illa, huvudet var tungt. KÄRA tider jag är trött! Tänkte jag och försökte samla tankarna där jag satt på biblioteket i skövde och väntade på Ulrika. Var det verkligen smart att köra till Skövde efter att bara ha sovit en timme. Skulle vi överlevande komma hem?
 Jag reste på mig. Jag måste få ligga ner. Sova lite. En powernap! Men inte i biblioteket.
 Jag gick ut i hallen och hittade ett par ganska fräscha toaletter. handikappstoaletten var stor och kylig. (skönt.. 30 grader idag!!! :O galet!) Låste och la väskan på golvet och la mig på den och försökte sova. Somnade gjorde jag inte. Men ja gled bort i en annan värld. Drömde söta drömmar.
 Jag hade satt alarm på mobilen eftersom jag hade Ulrikas mobil också. och skulle möta henne på biblioteket. :P
 Efter tio minuter fick jag ett sms. Jag vaknade till. Någon kom och ryckte i dörren också.
 Här kan jag inte ligga längre utan att det blir pinsamt tänkte jag och reste mig. Kollade mig spegeln och började smsa. Jag var lite piggare. Redo för en dag av handling och systertid. Och en lååång körning hem.

 Allt gick bra. Jag är hemma nu. Pigg som en lärka (så länge ja håller den masken) och ska snart iväg och spela fotboll haha XP Snacka om att jag är död i morgon... i kväll? I morgon kväll?

Spidermannatt!

 God morgon..
 Ännu en underbar natt passerad. Har bara sovit en timme i natt och ska snart skjutsa syrran till skövde. Oh dear. Och ikväll är det fotboll och i morgon på morgonen göteborgsresa.. uj uj uj.. Men ja gillart!
 
 Vi gick dit efter bönen och blev bjudna på nån pastarätt... lite osalt kanske men gott. Pasta är svårt att misslyckas med haha :P
 Klockan nio började Spiderman 3 (funderade på det. varför översatte de inte spiderman i textningen. Inte stod det spindelmannen!!! haha) Vi kollade lite halvdåligt. Alla pratade hela tiden.. på serbiska och romani också. Alltid lika roligt.. (för mig och syrran)
 Vi bäddade i ordning efter första filmen med madrasser på golvet och såg de andra två. Efter en prommis och en kopp kaffe till. :P Måste ju hålla sig alert. Dock funkar inte det för alla haha
 Var länge sen jag sett spiderman. Inte så att jag glömt nåt. Mindes filmerna allt för väl även om jag insåg att det var 1 år sen jag såg tredje, säkert 6 år sen jag såg andra och första.. har jag nog sett nån mer gång. Tror jag!
 
 De flesta sov vid halv sex då sista filmen var färdig. Eller flesta... Jag Negovan och Orhan var nog mest vakna medan de andra slumrade till då och då.
 Men vi la oss också då. Men sömnen blev kortvarig. Vid halv sju vaknade jag av att killarna fnittrade och sprang runt. Fattade inte varför. Om de jagade flugor eller nåt. De la sig i alla fall ner men kunde inte sluta fnittra. Snart kände jag hur någon drog av mig strumporna... o de dröjde inte länge innan försök till att kittlas påbörjades. (helt meningslösa då ja knappt e kittlig där!) Snart var kriget igång. Jag försökte sova mer. Men blev som inte lämnad ifred.
 Vid halv nio for jag och syrran hem. Borde ta en tupplur. Eller så borde jag hjälpa mamma att städa.. Känner mig faktistk inte så trött. Inte än...

Kanske jag kan sjunga.

 Bönen var bra. Bibelläsning om bön och.. ja bön. Självklart sång också. Vi sjöng en lovsång och jag kände att jag klämde i ordentligt och drabbades av oro. Tänk om jag sjunger falskt.
 Jag brukar drabbas av det. För de som sjunger falskt vet ju inte om det. Och folk säger ju inte till en person som sjunger falskt att de gör det. Så det har varit min eviga rädsla. Att jag sjunger falskt.. haha så fort någon skrattade i kören i högstadiet skrattade de åt mig. Det var jag säker på. Livrädd för att vara en sån som sjunger ansträngt och tillgjort i god tro om att man sjunger änglalikt.
 JAg sökte efter min systers blick. Ville fråga henne snabbt med vissa syskonteckenspråk. "Sjunger jag falskt?"
 Jag såg hur en av kvinnorna där sökte min blick. Jag försökte undvika den. Vi hade väl inget att säga varandra. Men då ja inte fick kontakt med Ulrika kollade ja upp på henne. Hon log stort åt mig, nickade och gjorde tummen upp!
 Precis vad jag behövde. Jag sjöng inte falskt!!! haha XP (undra hur hon visste?)


Ikväll...


Roar mig i paint.. haha o ja gillar Peter Madsen!!! (om ni känn igen stilen o bilden)

Dags o göra sig i ordnign för ännu en natt mde film o vänner! :D Middag, bön och filmnatt. Ännu en bra dag! :D


Semester...

 Jag har ont i halsen idag. Eller inte ont. Känner mig lite. Krasslig. Fast inte mycket. Och jag tänker inte bry mig om det heller. Här ska ingen förkylning komma o tro den kan förstöra min dag.. sommar!
 Solen skiner ute. Mamma snickrar och Ulrika steker. Jag är ingen stekarmänniska. Är faktikst ute väldigt lite i solen... utan anledning. Skulle ju kunna sitta i trädgården och pilla... men med vad?
 Dra upp min rosenbuske som är aningen mer död än levande och ge den ett bättre hem. Eller försöka förstå varför min clematis aldrig vill blomma!!!
 Men ja har nog förlorat lite av mitt trädgårdsintresse. Någon stans på vägen. Det var förr de. Då jag inte hade några vänner på sommarn. Då min sommar bestod av att sitta hemma och fisa. Vänta på norrlandsresan för att få träffa släkten. Det var allt som hände. Minns ju knappt den tiden?
 Nu händer det saker emellanåt med mina nyfunna vänner så ja är nöjd med underhållning. haha :P 

 Resan till norr ja... När är det? Känns som en evighet kvar. Tiden går långsamt.. eller gör den det. Men när ja läste på Cissis blogg att det snart var Lappis insåg jag. Snart dags ju? Vi åker veckan efter lappis.. typ! eller? När ja också fick en kalleles från min jobbcoach på det datum vi skulle upp började ja inse vissa saker. Det är ju snart dags. Haha.. Sommarn försvinner!!!!
 Men ja ser fram emot att få komma upp. Även om det kanske bli lite trist o vara utan mina goda vänner här nere haha ;D
Lite bilder från förra årets norrlandstripp!Nu ska jag göra nåt kreativt tills kvällen... ;D
kram


RSS 2.0