Död mobil!

 Brrr. Sitter o småfryser framför datorn. Har varit en trevlig dag idag med. Gillar sommaren. Vid fyra skrev min bror till mig och undrade om vi kunde cykla till Älgarås. Självklart tänkte jag. Vill inte sitta här och fisa.
 Och så blev det. Vi cyklade dit (var länge sen ja cyklade. Noll kondis. Men vi cyklade inte snabbt...) Väl där promenerade vi, pratade och allmänt umgicks. Det var mycket trevligt! :D

 Vi cyklade snart tillbaka. Killarna ville göra oss sällskap och.. ja fick inte cykla när det var mörkt. ( var väl ingen risk. Klockan var bara åtta tror jag)
 Det var tungt. DE gick snabbare med killarn. (bra) Men ja blev varm. Efter vägen cyklade vi förbi lillsjön. Så ja frågade Orhan.
 "Ska vi bada?"
"Now? Here?!"
 Tog inte lång tid innan vi stannade och hoppade i. Vattnet i Lillsjön ser ut som te och är varmt som kiss. Mycket skönt. Vi badade med kläderna. JA glömde mobilen haha. Tänkte på den innan men var så inne i att ta av mig skorna och fundera på om det var värt att bada då ja hade en binda på mig XD
 Så mobilen dog... slängde snabbt upp den till Ismet och Jelena som tog hand om den. Det var bara jag Orhan och Ramis som badade. Underbart. (efter en varm cykeltur. ) Efter den pausen var sista biten lätt. haha :P
 Hemma badade vi igen. Efter att ja bytt... Och fått av mig den GIGANTISKA bindan. (Hata mens!!!)
 Badade mer och promenerade. Alla frös. Ja hade bara på mig mina blöta badkläder och en cardigan och shorts. iskallt. Men vi var inte kvar länge. Folket började bli hungrigt och cyklade hem. Skönt.

 

Smink...

 Såja. Nu har ja i alla fall fotat lite. Nu ska ja fortsätta denna dag med att måla. Kanske... KLockan är snart fyra. Dagen bara swischar förbi när man sover länge. Haha o har roligt kanske.
 Eller så roligt hade jag inte. Kände mig inte fin. O känner man sig inte fin då går det inte att ta fina bilder haha :P Såja har grosat sönder dem i Photoshop! 2 bilder orkade ja göra haha :P


Alltid lika roligt o göra bildern i Photoshop som ja har på min sug-dator och sedan föra över dem till den här. (Med normalare kontrast) o se att bidlerna ser ju helknasiga ut haha XP

Särskitl denna. Nästan allt är Ps i den här. Håret,  (vilket ja nu ser att ja failat totalt med) sminket... HYN!!! haha.. ja e ju finnig igen. Om det beror på att ja spelade fotboll i balsminkning. O sen sov i det också. hm.. haha


vad ska jag göra idag?

 God morgon.
 Blev en sovmorgon i morse. Även om jag tidigt vaknade av ett skrik. När ja i morse blev påmind om det av mamma hade ja för mig att det var en dröm nästan haha.
 Vet inte vad som hände. Men ja menar verkligen ett skrik av man höll på att bli mördad eller dylikt. Barns humor! Tror han fick en våldsam tillsägelse för han började gråta högljutt.
..barn...

Men jag gick upp vid tolv. Behövde jag säkerligen. Två nätter.. eller dygn i rad med bara högst  5 timmar sömn. Typ!
 Idag har jag inget planerat. Skönt kanske. Eller tråkigt. Men ja känner just nu att de finns mycket ja skulle kunna tänka mig. Eller vilja göra. Måla/rita. Måste ju få ner de där två bilderna som är i mitt huvud. När de kommer under bön.. o jämt återkommer känns det som om jag BORDE plutta ner dem. Men det är svårt. Kanske ja skulle ta mig tid idag! I alla fall till en av dem! Den senare känns lättare. I alla fall i mitt huvud!

 Men ja e också sugen på att vara lite ego. Göra mig fin. Sminka mig. Ta lite egobilder. Känns inte som jag gjort det så mycket i mitt röda hår. Haha hittar tusen bilder på mig själv som blond men röd... tror ja var mer galen i att sminka o ta kort för ett år sen. Första året ja bodde i Lidköping! Vänta de blir ju 1,5 år sen... 2 år sen? eller.. öhm.. bodde där 08,09 och halva 10! Usch! Under 08!!! o 09 kanske!


haha... den gamla hederliga platsen mellan indras bur/tamars sandlåda och kylskåpet framför väggen.

kram


Ett sista meddelande från mig!

 God afton.

 bönen var trevlig. Gjorde rätt som åkte. :D var inte så trött där och är inte så trött nu heller. Haha Förstår inte. Men på kvällen liksom vaknar ja till liv. Är lite sugen på en prommis. Det brukar jag vara och sen går jag aldrig på någon. E ju inte lika kul själv. Fast ändå. Promenera, fundera, tänka, smsa, be, Fota! :D

 Har kollat på Bert. Filmen "Den sista oskulden" Namnet var väl nog för att ja skulle förstå att den inte var lika bra som serien. Men ändå ville ja tro att Bert alltid är Bert. Men filmen var sämre. Vi orkade inte se klart hela så vi har en halvtimme i morgon att fröjda oss i. Ska Bert få sin drömtjej?

  Är som sagt var inte trött. Ska nog sitta här i vid datorn och nörda ett tag. Vi har fortfarande besök så datorn där Tomb raider finns är ockuperad (eller det rummet är fullt med sovande människor)
 Tamar gillar inte besöket. Hon gillar inte barn. (Inte de barnen i alla fall) E hon min katt eller e hon min katt. Så hon håller sig ute. Kommer knappt in för att äta min lilla stackars älskling. Så tror ja ska bege mig ut och leta efter henne och bära henne till säkert ställe. Bära henne förbi alla barn. Högt ovanför händer som vill klappa för hårt. Högt ovanför munnar som skriker för högt. Högt ovanför fötter som springer obalanserat, hårt och plötsligt. Mitt rum! :D
  På tal om bära. fick en vision idag. På en tavla. Under bönen. EN TILL! Ja måste måla. Har ju inte lycktas pränta ner den första än. suck... när ska ja få ro till att måla! Rita!!!

kram

God eftermiddag!

 Har sovit.. ungefär 2 timmar. Skönt och jag vaknade ovanligt nog upp pigg. Tycker man brukar vakna under protest om man tar en middagslur. Med illa smak i munnen. Jorden snurrar. huvudet värker men.. Inte idag. Jag vaknade. Aha det är middag. Dags att gå upp. Bra!
 
 Bön ikväll. Just nu känner jag inget sug. Men kanske ja ska ändå. Vad ska jag göra hemma. Bön är trevligt och bra. Men samtidigt e jag vansinnigt trött och... fast ska mina ungdomsupptåg ta över bönens plats. Näe!?

http://video.se.msn.com/watch/video/tjuvkika-harry-potter-och-dodsrelikerna-del-1/kwvuljpf

 Såg precis trailern till harry Potter 7.. sista filmen.. eller sista filmerna. Den är ju i två delar. Hemska saker. Ja ser fram emot det men det gör mig ont i hjärtat att Ulrika är borta då. Vem ska ja se den med om inte min älskade syster. Vi har sett de två sista tillsammans på bio och haft filmnatt med alla. Vi e ju Harry Potter följarna.
 "En hel generations filmhändelse" nej vad skrev de på trailern.. minns inte. Men tänkte i alla fall då. Galet. Den här har man följt i bok och film sen man var en tvärhand hög. O skådespelarna. E väl i samma ålder som mig ungefär. De med... Sjukt!
 Och böckerna och filmerna har blivit lagom värre och otäckare med åren. haha XD (inte så otäcka filmer. vill inte få ut nåt rykte här att ja e nervös för att se på Harry Potter haha)
 
 Nej! Ska ta fram den energin jag inte har och.. göra mig i orndning... oh yea!
kram


filmnatt! :D

 Ännu en lång och ganska sömnlös natt. Me like! Har skrattat och busat och varit trött och myst hela natten.
 
 Jag och syrran tog bilen till Älgarås runt.. ehm nio? Väl där gick vi upp och tog en kopp kaffe var. tydligen skulle vi vara vakna länge. De planerna kände inte jag till men inte mig emot.
 Vi gick ut och mötte Borhan som var på besök. Vi gick alla en prommis till en åker där de skördat. Dimman låg över fältet och det var riktigt fint. Vi tog massa flumbilder och sprang runt. haha
 


 Vi återvände hem och satte igång filmnatten. Alla med en kopp kaffe. utom Ramis som tog te... illa haha tss tss. (tillägg till protokollet. Jag dricker inte kaffe. Utom i de fall då ja behöver en koffeinkick!!!)
  Vi började med filmen The boat... rockboat? vad het den? Tråkig start var det i alla fall. När man är trött så vi bytte till. Dum dummare. När Harry mötte Lloyd. Men den var lika trist den.. Andra skådespelare och high school! haha :P
 Så vi såg yesman. Helt ok film. Men Jim carrey e ju så gammal!!! :O uj uj uj
 
 Rökt kött och salami serverades och när ja sa att jag hade en klump i munnen som inte gick att tugga sönder så hämtade Orhan tandpetare. (Komunikationsproblem haha) Men vi fick kul med de där tandpetarna. Alla som somnade fick en tandpetare i foten eller benet... Fast på vissa ställen var det som skönt. I huvudet... så krig och "massage" haha
 Vi fortsatte med filmen madagaskar. Tror det bara var jag och Orhan som såg hela. Alla sov. Efter filmen la vi oss också. Ja slockande lite mot slutet av filmen. (tyvärr) Klockan var fem-sex och vi sov! :DSe fler sköna bilder från natten på http://igwt.bilddagboken.se
kram

Undra egentligen om någon tycker det är intressant med ingående berättelser om vad ja gör? haha

 


arbetsförmedlingen!

 Hemma.
 Var inte en heldag i MAriestad. Men en ganska lång.
 Kom dit precis så ja mötte ledarna o resten av ungdomarna. "Nu går vi ner!" (kunde ju åkt lite tidigare insåg jag då!)
 Var ganska intressant möte. Intressantare än ja trott innan i alla fall. Det kändes hårt dock. Som att nu när ja skrivit in mig då ska ja minsann inte tro att ja kan vila. SÖK JOBB!
 "ok..."
 Vi var för mycket folk så nå snack med handledare kunde vi glömma. Men vi var tvungna att skaffa jobbcoach o fylla i ett papper med de frågor ja antar handledaren hade tagit med oss om vi hunnit.

 Efter arbetsförmedlingen handlade jag. Fick blackout och kom inte på hur man åkte till willys från centrum. Försökte åka baklänges men fick ge upp och bad Lizen om hjälp som gav mig bra hjälp. Mot badhuset.
 Dock var ja på fel sida om järnvägen och tänkte. Ja tar en genväg hehe.. my as heller.
 Körde länge bland massa småhus och aldrig verkade vägen ta av mot höger. Vilket var det håll jag skulle åt. Började bli lite orolig. Men så plötsligt. Rondellen. Rondellen vid carlsons. Den vi brukar köra på när vi kom hemifrån till Willys. Så snart var ja där.
 Kände mig så vuxen. haha

 På hemvägen gjorde ja bort mig hela tiden kändes det som. Först missade ja att inte hela vägen var avstängd utan bara halva. Så de kom en bil från vänster som ja inte sett när ja svängde ut till vänster FÖRLÅT MARIESTADSBILKÖRARE!
 Men ja skärpte mina sinnen o körde som om ja var på körskolan igen. (varför gör ja inte det nu?)
 Tills ja kom ut på vägen. Sjöng högt och plötsligt såg jag som i ögonvrån framför bilen framför mig. En älg? En stor älg. Såg ut som om den var bara någon meter framför bilen. Men ja såg inga tecken på att bilen bromsade. Han saktade ner. OCh det gjorde ja med. Lite vett har man. Glodde runt som en tok i skogen. inga fler älgar. Ja ska minsann vara olycksfri!
 Nu e ja hemma. Hungrig och varm. Men på nåt sätt taggad för att söka efter jobb!!!
kram
 

 


Blommor...

 God morgon.
 Trots min sena ankomst till sängen (var så sent så Tamar trodde det var morgon och gick upp. Knaskatt. O sen fick hon ingen plats i sängen. När ja vaknade låg hon längst ner vid mina fötter. Ihoptryckt!) så gick ja upp klockan åtta. utan större problem. Mina väckarklockebarn sov. Lääänge. Så nån nytta fick ja inte av dem. Men Tamars glädje att få gå upp gjorde det enkelt att komma ur sängen till köket.
 
 Tokrean var full. Det var bilkö utanför så vi parkerade bredvid vägen. Något vagt säger mig att det är förbjudet att parkera på huvudled och så nära en infart i en korsning men... är det tokrea så är det!!!!
 Köpte 2 riddarsporrar, en lilja, en blomma för dagen med svart-lila blad. (köpte den för bladens skulll) och en liten campanula... för 97 kr... helt ok. De gör sin plats. Älska riddarsporrarna. De är fula i snitt (tycker jag) men underbara med sina skira stänglar i växande tillstånd. De ser så ängsblommiga ut. Har satt dem i mina nyaste rabatter! :D

 Snart ska ja ta bilen till mariestad o gå på möte på arbetsförmedlingen. har ingen lust. Ingen lust alls. Vet inte om ja skulle prata med någon handledare också. Det har inte lust med heller. Inte alls. Fy... MEN NEJ! Ja ska tänka positivit. Ja slipper sitta framför datorn idag. Jag får köra bil till Mariestad.(världens tråkigaste väg. Men ensam i bilen kan man ju sjunga högt. Får ta med en skiva) Det är dåligt väder! varmt men mulet så inget bad. Då kan ja lika gärna sitta på arbetsförmedlingen och insupa kunskap om hur det är att söka jobb som ung. Längtar...

kram


God natt!!!


 God natt! Nu e de verkligen dags för mig att krypa till kojs. Men paint o goda vänner har hållt mig uppe. Undra hur de ska gå för mig att komma upp vid åtta så ja kan följa med mor till handelsträdgården haha XP
 Får lämna dörren lite på glänt så de högljudda barnen lätt kan skrika mig vaken o leta efter katten! :P

 Men de e svårt att dra sig. Svårt att säga hej då. Särskilt när ja inte alls längtar efter att gå upp i morgon. Kul att shoppa växter. jovisst. Men arbetsförmedlingens möte? Whoat! E ja intresserad. Vill jag? Nej ja skrev bara in mig för att. För att göra nåt. Vet inte vad de kan göra för mig förutom att ge mig några kr per dag haha. (så småningom)

god natt


 


Söndagen...

 Dagen har på nåt sätt varit full men ändå
har de hänt för lite. Vi har haft besök. Men minst 2 barn för mycket. haha.. näe... ja ska inte vara sån. Vist e de trevligt. XD
 PÅ kvällen tog vi dock en tur till Älgarås. Ja satt med kvinnorna hos Aliji. var länge sen ja satt med dem. Länge sen jag var där. Var trevligt och prata med dem. Men vi åkte hem tidigt och kvällen känns ännu ung. Känns som det har hänt för lite idag. Varit för lite action. Tror jag måste avsluta dagen med en promenad. För att röra på mig lite.

 Ska dock till handelsträdgården (på rean) och arbetsförmedlingen (på möte) i morgon. Så någon sen natt blir det inte för mig. Tyvärr. Går ju som inte att sova när ja lägger mig tidigt. MEn nå problem med att gå upp ska det inte bli när vi har besök av glada barn som letar efter katten kl 7 på morgonen.. (minnen)
 
 Nu e de dags för en kopp te... svettas ihjäl här inne...

kram

Söndagen börjar..

 Sitter och skrattar med en liten eritreansk pojke åt en jojo som han hittat uppe i våningssängen bakom datorn. (...)
 Han väntar på att jag ska bli klar så han kan ta över datorn och spela haha Och kanske han ska få den o ja ska umgås med resten av våra gäster istället för att sitta här.

 Har nästan precis vaknat. Tog igen min förlorad sömn kanske. Hade kunnat sova längre om inte mamma varit på mig om att vakna. Och inte att förglömma. ETTRIGA FLUGOR SOM HOPPAR I ENS ANSIKTE!

 Bye!

Bilder...

 Har ansträngt mig o lagt in bilder på bilddagboken nu. Från studenten o en gammal picknick. Vet inte varför ja slutat använda den. De e nåt som fått mig att känna. Nej ja borde inte. Men det är ju som kul!!??
 Se studentbilder här http://IGWT.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1276034401&id=461097886

Nu god natt! :D Händer inget i morgon. Men de händer lika lite här. O ja ligger nog i brist på söm efter gårdagens midsommarnatt!

Luggen is... BACK!


  Klippte håret i morse. Bara lite efter att ja duschat.. såg att de var lite sletet o luggen låg så ovanligt platt och fin haha Så de var lättklippt ;P O ja skulle som sagt var bara ta lite...
 LITE!??
 Inte klippte ja mig lite!
 Var ner och badade och efter att vi badat och shakat loss lite till "memories" (riktigt skön partylåt haha :P) utbrister en av killarna. "Men nu har du fin frisyr!"
Jag stod blixt stilla så en av dem kunde fota o visa mig.. XP kära tider.. Skrattade lite åt fotot de tog. Trodde de var en olyckshändelse. Ja hade lite lugg. Men väl hemma vid spegeln när ja borstat ut mit hår lite såg ja... JAG HAR LUGG!! JA skulle ju inte klippa lugg. Hur kunde ja klippa så mycket utan att se det. Illa.. jag älskar lugg. Men ja kan inte ha det. För ja har en himla virvel som inte älskar lugg! haha XD
 


Runda huvuden ska väl by the way inte ha lugg med risk för att bli rundare... kalla mig från och med nu bollen! XP

god natt! :D


Trött..Dagen tar sig verkligt fram med stormsteg, eller går den långsamt. Har inte gjort något vettigt. Satt länge vid datorn i morse. Vi nätet. Var som trött o seg i kroppen. När vi sedan fick lite besök gick jag ut i solen o fikade med dem. Det bränner där ute.
Har duschat också. Och det slog mig. Minns inte när jag duschade senast. Seriöst!! DE måste vara jättelängesen. Jag har ju som badat och tagit med mig schampo och sånt ner dit. Och jag har varit ute länge på kvällar och nätter och som inte haft orken att duscha. Men det var nåt så fruktansvärt härligt och duscha nu. haha kände verkligen hur smutsen for bort. Vad har jag gjort i natt? haha

Allt syrrans slit med att förbättra sin spanska till hennes Teneriffavisit har fått mig att vilja plugga franska igen. Det har jag väl som alltid velat men aldrig tagit tag i det. frågan är om jag gör det nu heller. Men jag vill! Jag önskar ja kunde tala det mer flytande. Och hur svårt ska det vara. Kanske kunde man gå en franskakurs nu när man e arbetslös!!!

Nej.. dags o ta tag i livet nu. Kan inte låta hela dagen gå till spillo.. antingen satsar ja på att börja med franska idag eller så får ja ordning på mitt rum. Hm inte så intressant. Eller så kanske ja skulle måla klart tavlan eller börja på nå nytt. Så mycket att göra men så lite lust och ork.

kram


Midsommar! :D

 Varför tog jag inga bilder i natt?
 En natt full med dans och skratt... O trötta tomma blickar...

 Midsommarfirandet igår och i natt var riktigt trevligt. Började väl vid tre med god middag hemma. För att sedan avslutas med fotboll i Älgarås. Mycket kul. Det är kul att spela. Även om jag inte kan utan mest springer runt och försöker. Men ja gjorde lite mål. (tack vare lite perfekta passar såklart haha)
 
 När vi skulle åka hem frågade pappa hur ja skulle göra. Vi hade två bilar varav ja nyckeln till den ena. Efter några sms var det klart. Jag stannar lite. :D
 Vi spelade biljard och tog en prommis. Sånt vi brukar göra... Under prommisen såg vi fester lite här och var och jag berättade om att det var midsommar och att alla svenskar festar lite för mycket då haha Vi mötte två grabbar på fyrhjuling som tagit sig ett glas för mycket. Som stod länge o pratade med oss. Inte ofta man pratar med nya människor i Älgarås! XP haha 
 Orhan"Men varför sa du inget om det!?!?! Vi kunde ju planerat en stor fest!!"
Sagt och gjort. Utan planeringar och med snabb varsel o lite folk samlades vi i Orhans och Ramis lilla rum och dansade. Hälften av oss dansade haha :P
 När det gått nån timme eller två ringde ja efter mina brudar. Syrran och Lizen. Och åkte och hämtade dem i Slätte för att sedan återvända och festen förflyttades till garaget/parkeringsplatsen. Måste ju ha lite färg i min blogg. Lite snabbt målande XP
 Vi dansade natten lång. Klockan två blev vi trötta och vilade lite i gräset. Och när en av oss råkade skrika till hördes någon sur svensk från hyreshusen!
"Men håll käft..."(nåt i den stilen. ja hörde inte riktigt) Visste inte ens att de bodde nå svenskar där?!?! XP haha
 Men eftersom vi är goda medborgare avslutade vi festen och tog en prommis. Igen...
 
 Kylan tog tag i våra kroppar och vi gick in i biljardrummet. Alla satt tysta och kollade framför sig med röda ögon. Jag föreslog film men det fick inte riktigt respons. Efter diskussioner om vi skulle åka hem hamnade vi istället i grabbarnas lilla rum igen på madrasser på golvet och tittade på Ice age 3/sov.
 Vid sex la ja mig tillrätta för att sova.

 En mycket trevlig midsommar.. Vid tio styrde vi kosan hemåt! :D
(o ja gillar att körkort...)

Balstylen...

 Såja.. har firat midsommar nu med god mat. Plockade en bukett också. Självklart. Har för mig att vi plockade gullregn förra året på midsommar. MEn de e ju typ överblommad i år. Ja trodde sommaren var senare i år. Inte tidigare. Eller var det inte på midsommar vi plockade? XP

 Har lagt in lite bilder på balstylen på http://igwt.bilddagboken.se Så ta en titt där. Orkar inte lägga in allt igen.
 Känndes mest flummigt.(fotograferingen alltså) Att försöka se vacker ut när ens mor står bakom kameran haha XP Ja har inte så många vackra leenden eller ansiktsuttryck på lut då heller ;P Så de blev många tramskort också.. haha Lite smakprover...kram


Välsminkad...

 Sitter med papiljotter i håret och väntar på att det ska torka lite. Fuktade det lite för mycket innan ja satte i dem. typiskt mig...
 Hoppas nu sminket ja lagt håller sig fint.Vet att ja använt en lite för brun foundation. Men... de fixar ja ju i PS sen! ;)

 Vadan denna i ordninggörelse då???
 Jag ska ta bilder i balklänningen. Haha.. inte en dag för sent. Kunde väl skippat men folk ville ha så då får man väl dra på sig sin mask och klänning igen. Känns märkligt o känna sig så vacker på en fredag. fast det är ju midsommarafton så kanske det är tillåtet?
 Dock ska vi spela fotboll ikväll! Ja kommer verka mycket löjlig som ser ut så här då... kanske ja helt enkelt får tvätta bort det. 

 Ska lägga ut nå bilder här sen! Så får ni se! Blev inte så mycket bra bilder fr¨ån balen. Lockarna försvann snabbt pga fukten. Jag frös. Blev vi plåtade så stod man tätt o halva klänningen syntes inte. Eller så var ja inte beredd o såg allmänt intressant ut. 

 Klockan ett ska jag göra ett nytt försök o ta ut papiljotterna. Måtte håret ha torkat lite då. Då har de ju gått en timme!!! :O

kram

En dag vid datorn...


 Nej det blev inte mycket mer gjort än att åka till arbetsförmedlingen. Eller jag diskade ju. Men det var jag väl som tvungen att göra. Mitt rum e lika pissigt som innan. Men vem bryr sig. (för tillfället) Hur ofta vistas jag där inne? Om inte annat för att sova. Eller för att fortsätta med min tavla som åter kommit i ointresse.. Måla är jobbigt!

 Har suttit vid datorn idag. MYCKET! Inte allt för oväntat. Det förvånar mig att jag fått färg. På huden alltså. Trots att ja bara sitter här och springer runt med mina pikadoller och skjuter en intet ont anande vakt och snor hans idkort för att komma in i ett av Louvrens rum där Mona-Lisa hänger. (ibland undrar jag om Lara croft verkligen är god? haha) Så har den ganska starka solen gjort verkan. (så länge ja inte står bredvid mina bruna balkanvänner!! haha)
 Men jag kan helt enkelt inte slita mig från datorn. Ska bara ta mig förbi den här lasersalen. Ska bara lyckas komma på hur man öppnar den här dörren. Ska bara lyckas med att klättra över det taket.
 Kommer med all säkerhet spela mer ikväll/natt (ska ju inte till nå arbetsförmedling i morgon så hehe) Jag måste ju se vars nästa takås leder. Och om jag någonsin kommer kunna rentvå mitt namn från mordet på Verner von Croy.

 Men bönen nu på kvällen var fin. Den blev lång. Vi läste många bibelord. O det ska läsas på alla språk som är närvarande. Och det är speciellt. Jag ska erkänna att ja kan finna det långrandigt att höra det där ordet på 15 verser läsas upp på 10 språk. Men samtidigt är det som coolt. Alla e vi samlade från olika länder. Men med samma tro.
 
 Människan är som gräset
och all hennes härlighet som blommorna i gräset.
Gräset vissnar och blommorna faller av.
 Men Herrens ord består i evighet.

kram  

Töreboda..

 Var då verkligt en snabb visit i Töreboda.
 Åkte vid tjugo över elva och var hemma redan tio över tolv.
 Var pinsamt o löjligt på en obemannad arbetsförmedling. Fattade inget när ja kom in där. Tyckte bara det var tyst, skönt o lite kyligt där. (otroligt varmt ute så det var skönt)
 Läste skylten och funderade. Skulle ja våga lyfta på den där läskiga telefonen. Till slut tog jag mod till mig och snart hade ja en soft man i andra änden.

 Han sa åt mig att gå in till telerummet. (blev rädd när han sa det. Telerummet???) Han bad mig scanna in mitt id så skulle han komma i webkameran.
 Jag kollade in i en dörr och hittade ett rum med en liten tvskärm.
 Satte mig där och lyckades lista ut hur man scannar haha...
 Snart dök han upp. Han kollade ju på min bild så man fick ju inte ögonkontakt med han. Kändes.. konstigt. Visste inte vars jag skulle kolla haha
 Men ja e registrerad nu o ska tydligen på nå möte. Kul! Nästa vecka. Måtte ja få låna bilen.. Eller de kanske går nå trafik bra för den tiden.

 Nu ska jag.. hm.. diska har ja inte gjort. Men mamma kommer snart. hann inte göra det innan. Nåt tar emot med att diska när familjen ser på. ja blir så sur XP
kram

En dag med arbete...

 Suck o blä.
 Idag ska jag till arbetsförmedlingen. Ingen fara med det. Men ja tycker det är jobbigt. Gillar inte att göra saker jag har noll koll på.. haha Petra med nerverna på utsidan.
 Men jag måste få det gjort. Och det går väl snabbt. Ska inte prata med någon utan bara verifiera mina uppgifter på nätet.
 Sen e de bara sommarlov. Eller ja får väl söka jobb. Men ja tänker satsa på att sommarlov först ;P

  Ikväll är det bön. Som jag ska gå på. Var ett tag sen nu. Men resten av dagen är tom. Skönt kanske. Då skulle jag kunna ta tag i mitt rum, eller diska, eller plantera min förodlingar i växthuset. Det har växt så mycket uppgifter. Gillar det med att bo själv. Ingen kan klaga på att ja lämnat disken. Det är min disk. Och den blir inte lika STOR!!!


 Kanske skulle ta disken nu innan ja sticker. vore ju finfint. Då skulle mor min kasnke gråta en glädjetår när hon kom hem.
 Så kan ja fixa mitt rum sen när ja kom hem. Ingen lätt uppgift. Försök själva att få in två rum i ett! Har ett kök också i en kasse. Vart i hela friden ska ja lägga det i ett rum utan kök. Det är saker överallt. O fönstrena e proppfulla med krukväxter. Inget ljus i mitt rum längre.
 Skivor överallt. Finns ingen plats i mitt skivställ. KLäder överallt. Plötsligt blir en garderob och en byrå bara en byrå.
 Jag har låtit mitt rum förfalla för länge nu. Det ska åter bli mysigt att vistas i unga fröken Sundqvists rum.

kram

 


Brum brum...

 Dagen har på nått märkligt sätt bar glidit förbi. Trots att ja inte gjort överdrivet mycket.
 Runt fyra tog jag dock ett dopp. Tänkte inte bada utan skulle bara hänga där och vara trevlig. Men frestelsen var för stor. Lämnade över min mobil o tog ett dopp! :D Mycket skönt. Är fortfarande blöt då ja inte orkat byta bh haha :P

 Ja hoppas det ska hända något ikväll. Är sugen på att ta en runda med bil. Haha o tydligen får jag. För jag skulle fråga en fråga och innan jag han ställa den var svaret. ok du får ta den. Om du gör det på vägen.
 Jag skulle inte fråga om bilen men nu när ja får låna den.. så hehe kanske det! ;)
 
 I morgon ska jag till arbetsförmedlingen. Jag har bestämt mig. tänkte att jag skulle göra det i morse om jag orkade. Annars idag. Och visst. Jag gick upp i tid så ja hade hunnit men. ja ides inte. Det kändse som sagt var inte bra.
 Men i morgon. För det går ju fort. Det är enkelt. Lyfta på en telefon. Säga nåt och få en tid framför en webakamera. Det är bara ytterst löjligt och pinsamt. Prata med en främmande typ i webkamera?!?! O ringa först? Ja som inte gillar att ringa haha :P 
 
 Nu ska ja nörda lite här o se om nåt händer. Om de blir en biltur!
kram

onsdag...

 Den här dagen har inte börjat bra.
 Och jag vet inte om den blir roligare än så här. Inget är planerat. Det är en vanlig trist onsdag. En onsdag utan något som händer.
 Men jag vill göra något. Vill inte bara sitta här. Sitta och tänka. Kommer säkerligen spela massa på datorn. Men här har jag ju suttit. Så himla värdelöst.

 God morgon!

En dag på stranden.

 En helt underbar dag i solen. Efter lite krångel möttes vi alla tre vid korsningen till trollsjön. Isse med buss, ja till fots och Piji med bil.
 Vi badade lite, solade och fikade och pratade massor. Var mycket trevligt. Det var länge sen vi träffades senare. Vi räknade ut att det var över ett år sen. Även om det låter sjukt.
 
 Efter att ha njutit på stranden (som vi kosntigt nog fick för oss själva. Bada folk inte nu för tiden? ) tog vi bilen till Töreboda. Köpte lite glass och promenerade runt i Töreboda.
 Pratade minnen och vad vi pysslade med nu för tiden.
 Vid sex började vi gäspa och ingen av oss kom på mer att säga eller göra så vi skildes och for hem. Men vi måste ju träffas mer. 
 
 Hemma möttes jag i köket av mitt efterlängtade paket från ginza. Tomb raider XP Var trött och orkade inte på bön o när itnernet krånglade installerade ja ett av spelen. De som såg äldst ut. My as heller. Nytt o förvirrande. Ja fattar inget. Hittar inte knappar. allt går långsamt. ja vet inte vad jag pysslar med. Men så är de väl lite i början. Känns jobbigt nu. Men ja ska lära mig. Får inte ge upp. Det andra spelet ser ju om möjligt ännu nyare ut. Bättre grafik alltså. Men ja hoppas de e samma kontroller.
 Haha.. XP Ja. Ja gillar tomb raider.

 Ska sjunga lite nu när ja har huset för mig själv o sen säkert sitta med spelet hela natten. Om ja inte skulle ta arbetsförmedlingen i morgon. Så e de gjort. hm..

 Det bränner på kroppen. :P

God morning sunshine.

 Gick upp astidigt i morse. O la mig astidigt igår. Klockan tolv. Inte illa pinkat. Låg dock och smsade lite, läste lite och kunde inte somna. haha Det var varmt och jag ångrade att jag lagt mig så tidigt. I vilken värld skulle ja somna så tidigt?
 Tror ja slumrade till mellan tre och sex. vid sex hörde jag pappa böka runt. och det gjorde Tamar med. Men hon väntar alltid tills pappa gått innan hon går upp och börjar grina.
 Som en väckarklocka. Hon går ut mjukt. Prro prroao prroo
 Jag gick upp och hämtade henne. Vet inte hur många gånger. och hon spann konstant. Hon e så glad och kärleksfull på morgonen. men inte jag. GOSA klockan sex på morgonen. My as heller. Sov knaskatt!!!
 Meoo prroaou
 De mjuka lätena har övergått till ett lite mer gråtande tyst skrik.
Jag kämpade vidare med att få henne att somna om men icke. Snart började hon skrika korta högljudda läten. Det var droppen!
 jag for upp. öppnade fönstret för att slänga ut henne som vanligt. Men när ja stängde fönstret fick hon panik och ville vända. Men ramlade. jag öppnade fönstret igen och kollade ner. Två förväntasfulla ögon tittade upp på mig.
 "Kom då!"
Hon kom in och började skrika igen.
"OK!!! Jag ger upp. Vi går upp nu dumma katt!!!"
 Klockan var halv åtta. Jag hade kämpat i nästan en timme o var klarvaken! Tack!

 Har spelat lite spel och bakat en kaka till picknicken snart. Med Izze och piji! Ska bli trevligt. Och kakan smakade riktigt bra. Var en konstig kryddig sockerkaka. Med te i. Den hette honugssockerkaka. men ja skulle inte kalla den för det. honungen ger väl ingen speciell smak?
 Men frågan e om kakan blir lika bra. Jag kan inte baka!

 Ska göra mig i ordning lite nu för att sedan börja vandra mot sisjön! :D
kram

God natt för mig.

Har varit på toa tre gnger sen ja kom hem. Galet... blir ju typ en gång per timma haha
 Men de var de värt.. saknar dem redan. Sitter bara o tänker på arbetsförmedlingen. Ska ta tag i det. Måste bestämma en dag så ja vet i mitt inre att ja kommer göra det.
 Inte i morgon i alla fall. Verkar bli ett besök vid sisjön med mina vackra väninnor Pia och Izze. Var länge sen ja träffa dem så de ser ja fram emot även om de innebär att ja måste gå upp rätt tidigt. Tidigt för att vara ja i mitt omvända dygn.
 Så kanske skulle lägga mig ovanligt tidigt. Men känner för en prommis..först. Måste tänka lite. ;D Plus att man blir trött av det. haha

god natt kram

För mycket vatten...

 Tack o lov hände det nåt idag. Jag fick ett efterlängtat sms. "VI e påväg till Slätte. Vill du hitta på nåt?" Självklart!
 Blev inte så länge. Eller så länge som ja hade kunnat önska. haha... på sommarn då vill ja vara gång natten lång ;)

 Vi gjorde inte mycket. MEn ja gillar att bara ströga runt. I sällskap blir det alltid bättre. Men tillslut gick vi hem till Lizen för att spela Uno. Ett kärt spel. Vi spelade inte länge. Bara en omgång innan vi kom på den briljanta idén. Skittunna. O den som får ta upp kort får också dricka ett glas vatten. Ett stort glas vatten.

 En efter en gav upp. Jag behövde inte dricka så mycket. Medan vissa hade 15 och gav upp hade ja bara druckit 4,5. Men dock inte gått på toa under dan och med nöden redan flåsande i nacken. Så det kändes illa.
 När alla givit upp. Utom jag och Ismet gick det dåligt för mig. Fick dricka glas efter glas tills ja var uppe i åtta. Och då fick jag också alla kort. Haha.. Otroligt skönt att komma hem och gå på toa. Känns som man är gravid. Magen e svullen o hård haha XP
 Haha.. kul spel.. men hemskt. Förstår inte hur vatten kan smaka så illa när man inte är törstig haha

 Väl ute hade TAmar som vanligt väntat på mig utanför Lizen. Förstår inte varför hon gör det. Går vi någon stans tillsammans. Så ska vi gå hem tillsammans. Tappar hon bort mig så väntar hon där. JUST där tills ja kommer igen. Hon sprang mig till möttes. Mycket lycklig. För hon var ju hungrig. Dumma katt. Gå hem o ät! haha MEn hon e söt min älskling :D  


 Nu ska ja fika nåt! :D
kram

god morgon

 Usch en sån pissdag. Var glad när ja la mig men orkade inte upp till arbetsförmedlingen. Jag gör det en annan dag. Inga problem med det. Jag kommer göra det! Men det blev inte bra....
 
 Drömde att jag var tvungen att besöka ett ställe för att få mitt körkort. Såg ut som en bar men fullt med nån typ av poliser. Mamma tog med mig. Hon hade varit där. För att få komma in var jag tvungen att bli kedjad. Oerhört pinsamt. Mamma gjorde det till på köpet dåligt så mina armar var fria o kedjan gick runt min mage?
 Vi hittade några "poliser" som var lediga och kunde hjälpa oss trots att vi glömt boka.
 Jag började ta av kedjan medan mamma pratade med polisen. Den gjorde ju ändå ingen nytta eftersom ja var mer lös än fri. Tänkte precis be syrran om hjälp med att surra fast mig ordentligt när ja hör mamma och poliserna prata.
Poliserna "Hon måste sitta i fängelse tills körkortet är klart!"
Mamma "Men hon är ju här för körkort inte för att hon gjort nåt brottsligt!"
Poliserna "Ja men nu får du tänka på att vi måste sköta det här på ett sätt så att det inte blir orättvist!"
 Jag stod tyst bredvid. Poliserna gick ut för att göra något samtidigt som de sa.
Poliserna "Ta med henne hit så ska vi fixa med fingeravtryck och sånt!"
 De visste inte att jag var där. Tack och lov att jag tagit av mig kedjorna. Men jag ville ju ha mitt körkort. Hur skulle jag göra. Sitta i fängelse och vänta på mitt körkort eller... nej det var inte värt att bli så förnedrad o sitta i ett läskigt fängelse bara för det.
 Vi smög ut. Försökte verka normala. Som om vi skulle hämta hon som tagit körkort.

 Ibland undrar man...

 Nu ska ja göra mig i ordning för något. JAg gick upp sent bara för att ja var sur. Men ska skärpa mig o blir glad o  se vad dagen kan bjuda på.
kram

Arbetslös...

 Äntligen börjar dagen ta slut. Ja har varit seg, syrran har varit seg. Till och med Tamar har varit inne hela dagen och sovit? Undrar varför? Haha
 Men nu får det vara nog med såna dagar., För ett tag. Ja blir så rasstlös o de känna slösigt. Vi satte på en film i alla fall och åt våran mat där. Ja o syster. Vi var juu ensamma o då passar man på att göra det gott för sig. Slippa det där tramset med att laga en måltid som alla ska äta. Vilket bara e tröttsamt, tråkigt o otacksamt!
 O äta framför datorn framför Johnny English. en film syrran påstår vi ofta ser när vi ensamma hemma haha 

 I morgon funderar jag på om ja ska pallra mig med min mor till arbetsförmedlingen och verifiera mina uppgifter till inskrivningen som arbetslös. Det känns trist o pinsamt. MEst för att de inte finns nån personal där utan man måste ringa för att sedan få prata med någon i en webkamera.. tss tss Och jag vet väl inte om ja gjort rätt???
Men ja måste ju få det gjort.
 Ja säger som så. ja trivs inte med att vara arbetslös. Ja vill vara barn igen. Skola, lov, studiebidrag. Slappa... Sommarlov!!! Inga krav på att skaffa jobb eller lyckas i livet. Får ju tack o lov ett studiebidrag till om ja inte minns fel. Mycket bra. Så pengar har ja över sommarn. Om ja inte slösar dem på bensin XD
 Sen efter sommarn. Då blir nog det lilla äckliga trycket, som ligger o flåsar mig nacken hela tiden, större. Skaffa jobb! Gör något!!! Flytta hemifrån!!! Just nu försöker ja bara glömma. ja har sommarlov nu!!! Vare sig ja e arbetslös eller inte. Har man kämpat ett år i skolan så ska man ha lov sen!!!

 Nej om man skulle ta en prommis... ;D
kram

...

 Dagen går verkligen långsamt som den går fort...
 Gick upp vid tolv igen då mor o far kom hem från gudstjänst. Så 6 timmars sömn blev det. Även om det inte är den bästa sömnen... eller nåt.
 Men nu e ja trött på att bara sitta här. Orkar inte riktigt komma på något. Har huset själv med syrran som just nu e ute på prommis. SÅ de finns möjligheter. Men vad?
 Har suttit vid datorn. O de e ganska trist i längden. För vad kan man göra där?
 
 Det är ingen värme ute förutom solen som skiner mellan molnen. MEn det väntar jag mig inte heller. Skulle inte klimatate förstöras lite av det där himla vulkanutbrottet. O snön? Och för den delen. Vilket år hade Sverige en fin sommar. Varmt på våren. kallt på sommarn... O varje år försöker tidningarna få oss att tro att det ska bli rekordvarmt. Haha att de inte skäms. Varenda år. Osså kommer inte den där rekordvärmen. XD haha
 Ja har ändå badat o njutit av sommarn. och badat på tok för mycket. Så här mycket tror ja inte ja badat förut haha

 Näe.. ska få tummen ur o göra något mer vettigt. 

kram

...längtar efter de tomb raider spel ja beställt haha. (har ju spelat ut mitt!!!) Oj vad ja ska nörda i sommarkylan! 

Natten mellan lördag o söndag...

 God morgon... eller god natt.. Vet inte vad ja ska kalla det.
 Klockan är halv sex o ja har just kommit hem från en galen natt. Men underbar haha XP


 Ja o syrran begav oss till Lizen vid nio för att dricka te... vid bjöd in killarna för ettt nattdopp vid tolv. Efter doppet la vi filtar på köksgolvet, drack te och spelade Uno...
 Som snart övergick i ett vitt utspritt gäng på golvet i försök till att sova. (för vissa) spökhistorier... mer te, kaffe, knäskålslekar.. Allt trams man kan göra.
 Jag sov inte nåt. Kom hem nu och möttes av Tamar som hört oss och pep i korridoren. Skit också. Tror ja får slänga ut henne. Hon är inte tyst.. XP

 Så... vet inte riktigt hur ja ska göra nu. Allt kaffe o te har gjort mig pigg. Eller övertrött.. haha XP Så frågan e om ja kan sova. Så småningom lär ja ju däcka. Så blir det alltid. Runt åtta brukar ja bli trött igen.. Om ja dygnar (eller försöker)
 Kanske ska sätta på en film o lägga mig här..

kram


Första hemska mötet med en mack!

Jag"MEn snälla följ med ut! Ja vet inte hur man gör och det är så pinsamt..."
Syrran"Tror du ja vet mer??? Gå själv nu!"

Hård syrra har man...

  Har tankat idag för första gången. Och ja kände mig så löjlig o liten o korkad o nervös. XD Men ja gjorde det. Kände mig lite tvungen eftersom att gårdagens biltur blev längre än väntat. Plus att ja fått lite bilpengar från folk när ja skjutsat dem. (Man kanske ska starta taxi)
 Jag fick inte med syrran ut till tanken men ja stoppade i mitt konotkort och väntade. En kvinna bredvid mig stod i kö. Stressigt men ja kände mig cool. Stoppa i kort har man väl gjort i sina dar. haha
 Men sen.
Jag "Ulrika (viskande) vilken bensin har jag?"
Syrran. "95!!!"
Jag "85???"
syrran "95!!!!"
 Jag fick inte loss slangen och saker började låta. Var väl kvinnan bredvid som satt igång. Före mig. Oh ja kände mig så dum. Dum blondin som färgat håret rött!
 Efter att ha krånglat upp tanklocket som var otroligt krångligt fick jag igång tankandet efter att ha slängt plånbok o nyckel till syrran. Skönt. Bara o vänta på att de blir för mycket pengar för mitt kort.
 Tog inte lång stund. Ja tog kvittot slängde tillbaka o stände lock o hoppade in i bilen.
Jag "Aldrig igen!!!"

 Men nog kommer ja tanka igen. Blir man så illa tvungen till om man ska ut någon stans. Men nu kan jag!! haha XP

En härlig natt!


 Den började vid halv åtta då ja var uttråkad o min nästan hela glada familj skulle se film. Fy för att se film i ett minigäng som gärna sover. XD (älskar er ändå!)
 Så ja tog kontakt med söta fröken Lizen. O en spontan biltur (eftersom ja betalt maten här hemma tyckte ja att de kunde betala tillbaka med bensin) med spontant bad i märklig sjö bestämdes.
 Turen blev längre än ja tänkt. Den började i Älgarås. Vi såg att killarna spelade fotboll och drabbades av plötsligt genans. Nu blir de glada o tror min pappa kommer för att spela. Så e de vi. Så vi gasade på och tog den lilla grusvägen vidare.
 Vi brände bort till Gårdsjö på de små kringliga skogsvägar. Där ja aldrig kört. Och kom till en liten sjö.
 Det fanns ingen badplats. Inga hus. Men en märklig flotte som såg ut som en vägg med två fönster som någon slängt i.
 Det var lite malplacerade tunnor under så den flöt och sjönk beroende på hur man stod utplacerade. XP
 Båda blev vi blöta om byxorna och brände tillbaka till Älgarås när vi upptäckte att mina ben var alldeles bruna av vattnet. Inget bad där inte!
 I Älgarås var killarna klara med fotbollen så vi gjorde en spontantripp till Hova och åt pizza i riddarparken haha
 Efter mycket flamsande närmade sig klockan elva och vi fortsatte våran spontanitet o drog till Korssjön och badade.
 Var kallare än Tjärbruket. Måste ja säga. O jag frös ganska snabbt. Luften var också kall. Mina byxor var blöta så ja fortsatte aftonen endast trosor och min ganska långa t-shirt. 

 Väl tillbaka i Älgarås. Blev det en prommis. Efter att ja o Lizen fått ett par byxor av de rara grabbarna. Mycket flamsande och snart en trött ansamling i förråden.
 Runt två fick vi inse att det var dags att ta farväl. Jag skulle ju köra o fick inte vara för trött och killarna stod mest o frös o var trötta.
 Men hemresan gick bra. O det kändes skoj att komma hem sent efter en fullspäckad natt.

kram

Bilder Lite bilder från igår natt...


Den här bilden var väl den enda som ja tycker blev lite cool. hah ska i fortsättningen undvika att fota hela mig o bara ta delar.. O vatten. vatten e alltid tufft! ;D Det blev ingen fotboll.. hm.. Så ja sitt hemma o funderar på vad man ska hitta på XD
kram


Simson och Delila

 Har börjat måla igen. Me like! :D
 En gammal tavla. Ett sånt där hemskt projekt som det aldrig händer nåt med för att den ser så fail ut. Vet inte hur länga tavlan stått. Den har till och med gått sönder. Duken alltså. Vet inte hur när o var. Men man kan alltid skylla på Tamar! XD

 Mitt projekt med Simsom och Delila. Det har stått stilla. De har sett konstiga ut och tavlan har varit trist. Nu tog jag fram min blyertspenna och målade ett par nya Simson och Delila istället för töntarna där bakom (som man fortfarande kan ana bakom dem. Men de målar ja över senare)
 Får se nu om ja kan hålla lågan uppe o göra klart tavlan. Om de blir roligare med det här paret istället för de gamla XP


fredagen...

 God morgon. 
 Gled över sängkanten klockan tolv med en sprayflaska bredvid mig. Minns mycket väl hur jag tog sprayflaskan när klockan ringde och höll i den medan jag somnade om. Samtidigt som jag tänkte. "Jag får inte somna med sprayflaskan i famnen. Kan ju råka trycka på den i sömnen!"
 Men tröttheten tog över och jag somnade. "Det var nog ingen sprayflaska ja tog... jag minns inte vad det var.. zzzz"
 Men nog låg det en sprayflaska där sen. Tror dock jag inte tryckt på den. Men skrämmande vad korkad man är när man är trött!

 Idag skiner solen. Trots att något sa mig de skulle bli regn idag. MEn mor min påstår att hon ser moln. Ja tänker inte gå ut o titta.
 Ja ska städa toaletten...
 Sen på eftermiddagen/kvällen spela fotboll.. Eller får se hur de blir med den saken. ja följer med. Bra med lite motion. Även om ja e lite småsugig!

 Sitter o spisar black eyed peas (som ja av någon anledning först nu börjat utforska lite mer. De e rätt sköna. Plus att taboo på nåt sätt e väldigt snygg!!! haha) och laddar inför städningen. 

kram
 

Kvällsprommis...
 Sitter o myser under en filt. E lite småkall. Har precis kommit hem från en fotopromenad i skogen. Gick inget vidare. DEt är inte så kul att fota sig själv haha XP Det blir inte bra.
 Men prommisen var väl trevlig o ja tog ett bad också. Tappade min lösögonfrans haha XD MEn de var de värt. Eller var de det? Vattnet var i alla fall läskigt varmt. Var nästan lite för romantiskt att simma runt i det varma vattnet med den vackra molniga sommarhimlen och nattfåglarna runt o mig. För romantiskt för att vara mig o man blev nästan sugen på att ha en partner XD haha Mängder av mygg o en gäddbebis. En upplevelserik kväll. Var till och med tvungen att rusa ut i skogen då ja höll på att pissa ner mig. (minns inte när ja var så galet nödig sist alltså. Haha visste inte vars ja skulle ta vägen) Var ändå ganska nära spåret men i Slätte e ingen ute efter klockan sex!


Får kolla på bilderna i morgon o se om de e något man göra något av. Annars var den fotoprommisen en löjlig prommis utan resultat haha :P
 MEn nu e de dags att sova. Även om ja gick upp två vill ja inte vända på dygnet... o ja e lite trött :P


God natt! :D


Kort dag?

 God morgon! :O
 Ja de e faktiskt morgon för mig. Vet inte vad för sorts sömnbrist eller problem ja led av när ja inte kunde gå upp förrän klockan 2 idag. Det är ju äckligt sent!!!
 Ja hade ställt min klocka på nio. Det gick inte.
 Mamma kom in vid tolv. Sket väl ja i.
 Mamma undra om ja skulle gå upp vid ett. NÄE!
 Mamma undrade om jag verkligen var så trött vid kvart i två. haha ja de var ja men dp kämpade ja mig upp...

 Hela dagen har gått o ja lär ju inte vara trött i natt haha Funderar på vad ja ska hitta på idag. E sugen på att måla eller ta foto. MEn fotografera mig själv känns pinsamt att göra när vi har besök o familjen e hemma. Så de blir en annan dag eller så skiter jag i det haha XP
 Kanske skulle ta med kameran ut i skogen och.. bara shoota!!!

 Eller så målar jag. Det var om möjligt ännu längre sen. Ja måste skapa i alla fall.

 Eller så borde ja fortsätta skriva in mig på arbetsförmedlingen. När ja gjorde det igår blev de fel på deras sida precis innan jag var klar. TACK SÅ MYCKET!!!
 kram

Ibland så...

Tänt eller släckt när du ska sova? SLÄCKT!
Godaste drickan till frukost? Te såklart! ;D
Senast lästa bok? Minns ja allvarligt talat inte... hm.. mycket möjligt att det är sista boken i LEft behind-serien! Eller körkorts-teori-boken!
Vem kramade du senast? Michaela.! :D
Älskar du att sjunga? Haha tja älska e starkt. Men ja tycker de e kul. O nåt ja gör ofta så kanske! ;D
Vill du bli president? Finns ingen anledning!
Har du någon gång spelat kille i en teater? Hm.. ja haha XD
Duscha eller bada? Duscha!!! :O hata äckliga hudavlagringar o äckligt badkar som aldrig rengörs o.. usch! spindlar!
Kan du ditt mobil nummer utantill? Jojomen! Fråga mig får ni se! XP haha
Har du tråkigt? Just nu? Tja lite kanske.. Har ju den där irriterande känslan! Kanske skulle gå ut o skrika lite!
Har du gråtit i skolan nån gång? Finns de någon blödigare person än jag!? Hur gärna jag än vill vara cool o stoneface så rullar tårarna bara någon säger till mig att ja gjort fel!
Har du någon gång sminkat dig till punkare? Tja.. inte punkare. Jo för skojs skull kanske. Vet inte om den intressanta stil ja hade förut räknas som punk. Ja var i alla fall ingen punkare. haha men folk utan koll kallade mig med all säkerhet det!
Sjunger du på toa? När ingen hör så.. I Ldiköping hände det om ja hört en bra låt under dagen o kom hem o var så nödig.. haha
Vilken färg har din jacka? Äger ingen jacka. Jo en vinterjacka. Men den syns inte nu. MEn den e svart,vit,grå!
Använder du långkalsonger? När ja måste... Annars mobbar mina norrländska släktingar mig. Har ja de här nere blir ja mobbad av dem. Så när ja måste!
Är du höjdrädd? Nej! Älskar höjder! :D
Vilket land vill du åka till? Ehm.. Nya zeeland bara för att det är coolt o sagan om ringen spelades in där hah. Men annars funkar Sverige fint.
 
Vem var den senaste som fick dig att skratta? Mamma?
Vad ska du göra nu? Om ja inte går ut o skriker kanske jag... skickar iväg några laddade sms eller så... lägger ja mig helt enkelt. MEst troligt e att ja kommer sitta här tills klockan e långt gången!

kram

psh

 06:30 ringde klockan o ja kan konstatera. Det är inte mänskligt att gå upp före sju. Ja minns inte när ja gjorde det senast. brukar alltid snooza till sju o då gå upp.. Det är natt tills klockan e sju!!! O till nio e de äckligt onormalt tidig morgon! 


 
Men trots att ja höll på att däcka förut blev ja upppiggad efter en trevlig stund vid sjön med syrran. Men ja känner ändå för nåt mer. En obeskrivlig känsla. Längtar efter nåt...

(oh ja måste börja fota mer.. kanske skulle göra det i morgon! hehe)
kram


Hm...

  Känner allvarligt talat för att göra nåt ja inte brukar göra. Nåt ja inte får göra! Nåt som inte e jag... Känner mig.. fel!
 haha en märklig känsla!!!


COLD so cold!

 JAg fryyyyyyser! XP
 
 Har nyss varit o badat. Eller nyss. MEn blev ordentligt nerkyld. Tror sjön har blivit kallare sen bävern byggde någon fördämning o gjorde våran lilla sjö till en lite större liten sjö.
 Men nu börjar den sjunka igen. De finns folk i byn som förstor för våran kära bäver!

 För första gången på länge blev ja trött på allt action o ville bara hem.
 Var först en sväng med grabbarna o tjejerna till Töreboda. Vi roade oss i lekparker och vid kanalen. Sedan åt vi pizza :P 
 Efter att ha tramsat ett tag till åkte vi hem. Alltså fick ja köra mer bil. Trivs i min roll som flicka med körkort haha XP Såna möjligheter det plötsligt finns. MEn det tar på krafterna för när vi badade kände ja hela tiden att ja ville hem. Om det beror på trötthet eller något annat vet jag inte. Men hem ville jag.

 Orkade inte bön ikväll så sitter ensam hemma o spisar hög musik och roar mig vid datorn haha Ska bara sittar här o låta dagen förflyta... underbart.

 kram

Me like köra bil!

 God afton igen.
 Har kört så mycket bil idag. och jag älskar det. Körde själv för första gången. Helt själv alltså.
 For med Lizen till Mariestad för att skriva in mig på arbetsförmedlingen och se om ja fick vara med på det möte Lizen skulle till. Vilket ja inte fick. O ja var redan inskriven men hade glömt mitt lösenord haha XP Fick det i alla fall. Så lite nytta av besöket var de väl haha
 Men Lizen skulle stanna så ja körde hem istället för att vänta där flera timmar. Kul o köra helt själv. De gick bra! Självklart! ;D

 Väl hemma lagade ja mat o diskade för att sedan låna bilen o ta med Lizen och Michaela till Älgarås ;D haha Vem vill sitta hemma när man kan köra XP
 Där roade vi oss som vanligt. Spelade vollyboll, biljard, promenerade och hade allmänt trevligt tills det var dags att återvända. :D

 På vägen hem kom en grävling. O faktiskt. Så hade ja på ditvägen tänkt tanken. Här finns bävrar. Men på hemvägen brukar ja tänka. Här finns älgar. O dyker de inte upp en söt liten grävling då precis bakom ett krön. Självklart är ja snabb som bara den. O tvärnitar. O grävlingen e smart nog att inte kuta upp på vägen utan börjar springa längs med vägen istället. Länge.. De e ju för söta. :D haha

NU ska ja sova. I morgon ska ja åter låna bilen o ta en tripp till töreboda med mitt älsade gäng! :D

Ödehuset...


God afton! 
 Så var dagen över och den hade sannerligen mycket att bjuda på. Dock lite för lite bilkörning. Funderar på att ta audin o åka en sväng helt själv. Men frågan e om ja får nu när päronen lagt sig. De kanske får hjärtsnörp. haha XP Men jag förstår inte. Från att tycka de var lite halvtrist o köra har de blivit överdrivet intressant ;D

 Idag kom grabbarna på picknick.. Mycket trevligt. Vi gick till grillstugan o avnjöt lite fika och fotade lite :D (blev särskilt fascinerad av en bild. Tog kort när Ismet klättrade i träd o lyckades få ett foto precis där grenen går av och han faller haha. Bilden till höger)
 Sedan badade vi. Trots regn o kyla. Sommaren e verkligen här.
 Men det var efter badet som ja äntligen fick min önskan uppfylld. Bortanför kyrketorp en bit in i skogen finns ett ödehus. Jag anar att det är en man som en gång i tiden forskade om utomjordingar. Byggde en landningsbana åt dem. Ja har alltid velat gå dit sen ja och syrran råkade passera där en gång när vi gjorde våran 3 timmarsprommis i skogarna runt Slätte. XD
 Jag fick med mig pojkarna men inte tjejerna :/ och trots regn cyklade vi dit haha.
 
 Var rätt spännande. Man får väl inte gå in i ödehus men efter att försäkrat om oss att det var tomt gick vi först in i ena ladan. Fullpackad med dörrar fönster och cosmic science tidgningar haha XP Vi klättrade runt och tittade. 
 Vi fortsatte med nästan hus som såg ut att vara nån form av förråd eller gäststuga. Lite madrasser, skor, brännvinsflaskor o mänder av gamla böcker. Lika spännande det.
 Sen kom de mest intressant. Bostadshuset. Vi kollade in genom fönstrena. De var trasiga. Ingen verkade varit där på länge. Gräset växte höggt runt om. Så vi gick in. Mysigt litet hus.
 Allt var som lämnat. Kläder, sängar, flaskor, mat, verktyg. Kanske huset blivit tömt av ägaren eller tjuvar. Men ändå är det som lämnat för man packar väl inte bara hälften o struntar i att städa när man flyttar. Uppe vid sängen låg en agatha cristie bok och ett gammalt foto på glada kvinnor i trädgården. Jag undrar vad som hänt med ägaren?!
 Sista huset var nog en .. vad säger man. Loge?
 Den var full med.. brädor. Och allt var löst. Golvet var lösa brädor. Så där var de som lite farligt. Vet inte hur många gånger ja lutade mig mot en dörr o så var dörrkarmen lös haha XD O varenda gång skrek jag. När ja skulle försöka vara cool bland killarna :P hehe

 Blöt o hungrig kom jag hem vid tio. Men ja ville inte att dagen skulle vara slut. Kunde varit uppe längre. Kunde roat mig mer. haha XP
 Måste sluta med dessa långa inlägg. Men så blir det om ja bara skriver på kvällen :P
 Hm... ja e inte trött. Kanske ja skulle ta en biltur. Helt ensam!? XD

missPaintraLite reklam för mina klipp hehe.
 MEn ja vill göra mer. Särskilt nu när de e semester. De e som skönt. Men har ingen kul musik. Inte som ja får nå ideér till :P Nån som har nån kul lady gaga eller pink låt att skicka ;)

Söndagmorgon...

 Vaknade sent idag.. eller vaknade egentligen inte. Jag orkade inte gå upp.. Och jag kände att det var ju inte rätt att sova på det viset. Tills tanken slog mig. Ja e arbetslös. Ingen skola, inget Lidköping.. vad i hela friden ska ja undvika o vända på dygnet för? En bild från gårdagen!
 Vid halv tolv skulle mormor o morfar fara hem så då var de bara för mig att skutta upp o ta farväl. Så nu e ja vaken. Sitter o lyssnat på musik och funderar på vad mer dagen kan bjuda på. Det är mulet ute. Vet inte om det är varmt. Men ja sitter i mina short-short (gillar det ordet haha istället för kortshorts?) 

 Låg och sov i datarummet i natt. Tamar låg så nära. För sängen e inte liten. madrassen ja sov på var läskigt mjuk och liksom sjönk ner där ja låg. Så ja höll hela tiden på att rulla ner. Lite spännande när ja sov i en våningssäng precis där de inte fanns nå hinder XP Och Tamar låg o puttade på andra sidan...  

 Kanske ska sprutta iväg nå sms o se om ja får med mig nån haha :P Eller nåt att göra!
 
...ja vill köra bil! (haha)

balbild!


 Har snott denna bild från Elin! O ja hoppas Elin förlåter mig. För ja vet hur irriterad ja själv blir när folk snor mina bilder.. utan att skriva att de är mina. Så nu skriver ja det här. Elins bild. Tagen av hennes päron antar jag.
 Men ja ville med denna stöld visa hur ja såg ut ungefär. Inte bästa bilden. Men ja hade snygga polare! :D
 Kan ju kolla in programmets blogg också. Där finns lite bilder :P
http://hantverksprogrammet-dlg.blogspot.com/2010/06/vara-vackra-balkladda-treor-2010.html
kram


Studentfest!


Studentpuss

 


God afton...
 KLockan har precis gått över till efter tolv så nu e de söndag. :P
 Dagen har varit lång idag. Med städande, hemresande, studentfirande och körning utan lärare eller föräldrar för första gången!!! :D

 Gick upp innan nio och städade igenom lägenheten för sista gången. La alla saker som blev kvar i en hög i hörnet. Det ska mamma ta på måndag då hon åker förbi. Sen e de slut på Lidköping helt. Ingen nyckel. Inga saker kvar XP

 Hemresan var lång. Kom hem vid fyra eftersom vi skulle handla. Ja hade inte ätit något på hela dagen haha. Så fick panik. Men det var god middag och sen kom folket för att fira min student. :D
 Mycket trevligt. Kände mig lite stressad innan men det var trevligt. Ja tog på min balklänning utan kjolen och luvan. haha överdrivet fin kanske. Fick höra att jag såg ut som en prinsessa! ;) hehe
 Men kände mig inte så när ja såg alla hemska bilder. Blank o dan. Inte som på balen inte. (saknar foundationen haha)

 När alla åkt och skulle åka tog ja med Lizen, Michaela och Ulrika på en tur till töreboda. (sen tog bensinen slut) För att köra för första gången. Det var kul. Kände mig lite ofokuserad i början men på mig själv och tänkte. Även om ja har mitt körkort måste ja vara skärpt haha. (mogen!?) haha. Men det var inte så speciellt. Men jag vill köra mer. MER MER!!! :D

 Dagen avslutades med ett dopp i sjön med Michaela. Trevligt. KLockan var elva. Det var nästan mörkt. Tamar skrek. Sjön var översvämmad. (SJUKT MYCKET VATTEN) och det var kallt. Men vi gjorde det och huttrade hem.
 Nu ska ja sova. I datarummet. (mormor och morfar e ju här) så funderar på att se en film ;)

 Måste sluta med dessa långa inlägg. Orkar ni läsa?


The look

 Lite bilder från själva i ordninggörandet inför balen. Ska försöka fixa fram eller länka till fler bilder från själva balen. Om mina vänner lägger upp någon stans! :D


Haha lite ego o märkliga bilder. MEn  det är svårt att ta kort på sig med självutlösare. Önskar någon kunde tatt kort på mig innan. När man var som finast. Men icke. Ja var ensam o alena. :P

kram


En bal på stadt...


 Så var man hemma från ståhejet. Rätt ridigt. Men ja hade ont i fötterna, kände mig svettig och ful och ska upp rätt tidigt i morgon för att hinna klart med ståhejet. Plus att man ska gå när det är som roligast.
 Först när ja började gå ångrade mig. Varför gick ja så tidigt. Särskilt när en av vakterna sa när ja kröp under stängslet för att gå ut bredvdi den ringlande kön som ville in.
 Jag "Kan jag gå ut här?"
Vakt "Ja har du tagit stämpel?"
Jag "NEj jag går hem nu. Nöjd för idag!"
Vakt "jaha ja.. ok!"
 Näe... varför gick jag? Ville ja verkligen hem. Jag älskar min underbara klass. Jag älskar att dansa. Vad spelar det för roll om fötterna värker. Om svetten formligen rinner i ansiktet och jag inte känner mig vacker. Sista kvällen med klassen. Troligen sista gången ja ser många av dem!!!

 Kvällen började med mingel i parken ja aldrig minns namnet på haha. Det regnade och var kallt. Det gjorde ont i fötterna och skorna skönk långt ner i marken. jag ville bara hem. Eller in någon stans!!!
 Vi gick den långa vägen förbi alla människro som kollade och tog kort. Alla tyckte Elins (som gick bredvid mig) klänning var så läcker. Så ingen tittade på mig. Två små blonda flickor utbrast dock stor glädje över min luva haha XD två fans är bättre än inga :P
 Maten var god. Men middagen var mer stojig än jag trodde. Haha ja hade en vision om att det var som på bal. Alla åt och talade lugnt vid sina bord.
 Vet inte hur jag kunde tro det när det är över 800 ungdomar som nyss slutat gymnasiet.
 De sjöngs och de skålades. glas krossades, blod rann. Först kände jag mig bara trött men sen kom man in i det. Men ja tyckte ändå det var skönt när middagen var slut och själva festen började. Vi gick runt. Och dansade. Oh så kul det är att dansa!!! VArför gör man inte sånt här ofta. För att ja e trött o rädd för folk. Men när man väl är där haha XP Det är ju kul. 
 
 Gick hem vid elva. som sagt var. Lite med hjärtat i halsgropen då Elin innan ja gick sa:
Elin "Men har du inte hört om ryktena. Det finns två gäng som tävlar om vem som kan våldta flest tjejer och misshandla och så. Det har varit massor om det på tv och radio. Lidköping är värsta skitstaden!!!"
Petra "MEN HUR SKA JA KOMMA HEM DÅ!? Var du tvungen att säga det nu precis när jag vill hem?!"

 Jag gick ju hem. Och klarade mig galant. Ingen rör Petra Sundqvist när hon går med två klackskor i högsta hugg med en dm klack på. En sån i huvet du!!!

haha kram Nu ska ja dricka nåt. E nå så fruktansvärt törstig!!!

 Och... JAG ÄLSKAR ER I FÖRE DETTA HV3!!!! :D

The day...

 Idag är det bal. Och det regnar. Det får de lägga av med snart. Annars blir det.. tokigt haha XD
 Måste sovit otroligt tungt inatt. Ingen uppkörning o ingen katt som väcker en vid sju. Klockan ringde nio och det kom som en chock för mig. Var helt slut.
 Såg också sen att min kudde var alldeles rödprickig. HAr jag legat och bloat inatt? Ser inga sår eller tecken på det. Men kudde är rödprickig. Ser blodig ut!!! XP Mysteriskt!
 Har duschat och ska snart bege mig till skolan för att hämta mina betyg. Och sedan ska jag prova lägga en ögonskugga på Sandra. ;P Får se hur det går! :D
 
 Ska bli kul det här. Och börja göra sid i ordning. jag undrar om inte det är det jag ser fram emot mest med balen. Själva i ordninggörandet. Sen vet ja ju knappt vad som händer. God mat och dans till nåt weird band. To much monkey buisines! VAd e de för namn på ett band?!?!

 Hade ingen frukost hemma så ja måste handla. För nåt måste ja väl äta innan balen. Eller så kan ja låtsas att ja måstes svälta mig i klänningen haha :P
 Toapappret e också slut. Alltid lika kul. Funderar på att ta lite från skolan så klarar jag mig till i morgon. Känns inte allt för kul att handla när ja ska flytta härifrån i morgon!
I morgon..

Och by the way...
 Jag har körkort!!!!

kram

En låååång dag...

 God natt.
 Nu ska ja lägga mig. Har varit trött sen nio. Trodde allvarligt talat klockan var elva när den var kvart i nio. Är helt slut. Är väl anspänningen efter körkortet haha eller vad vet jag. Dagen har varit äckligt lång.
 Har hunnit rengöra två mattor, en för hand o en i maskin ;)
 Har skurat o dammsugit bakom sängen. O dammsugit hela golvet för de var som ett sandpapper. 
 Har provat gå runt i mina skor. Börjar få in rytmen. De går inte fort och jag vill inte se mig själv gå en längre sträcka. Men det går. Och det är kul. och det gör lite ont haha :P
 Har provat balklänningen. Och funderat lite på om jag inte ville ha skärningen högre upp.. ingen ide att försöka förklara. Men underkjolen syns mindre än vad ja ville. Har försökt komma på en ide på det men gett upp. De får vara så.
 Har snabbtestat lite frisyrer till luvan. inget kul. Det blir nog en ganska enkel frisyr. Lite lockigt... Måste ha nåt bulligt på hvuudet så luvan sitter ordentligt dock!
 Har längtat efter att få köra bil Oj.. plötsligt kommer längtan o körglädjen tillbaka. Förut var de bara övning. Inte så kul. Samma sträcka hela tiden med någon som säger vad man gör fel bredvid en hela tiden. Nu får ja köra själv. Helt själv. Eller kanske med någon cool kamrat bredvid. ;P Hah uj måste bara få ta en raggarrunda när ja kom hem!!! :D
 Har kokat mig tevatten som ja glömt. Så får koka det igen (kom på det nu haha) ska göra mig en kopp te o lägga mig i sängen. I morgon ska ja hämta betyg o göra i ordning mig för bal. Det ska bli kul!!! :D

Kram


SKOR!

BARA FEM? Den här dagen tar aldrig slut?
 Föresten. Får man köra på den lapp/kvittot man fick... fattade inte riktigt det. Det lät som ja fick köra direkt. Men ja förstod inte så vet inte om ja vågar. kanske bäst o vänta på körkortet. eller vad de nu var man fick med posten XP haha
     
 Jag är galen. Gick för att köpa skor. Men märkte att de pengar ja fått inte räckte riktigt så fick gå dit senare igen och shoppa.
 Valde mellan två par skor. Ett som inte var urläckra men helt klart snygga. En hög klack men inte högre än ja haft tidigare. och jag ville ju ha platå..
 Det andra paret var coolare skinn, lite mer detaljer och högare klack. Lite platå. Stod länge o provade. Men hade ändå på nått sätt bestämt mig för de andra. Men ville ha någon där som sa. ÄR DU DUM ELLER? Du kommer få asont i fötterna i morgon. Tänkt på det pucko!
 Eller.
 Ja. Ta dem!! Det spelar ingen roll om de gör lite ont. Du kan ta av dem på kvällen!! :D De var ju verkligen asläckra.
 Men ensam var jag. Frågade lite via sms men fick inget klart svar... valet var upp till mig. O ja valde de svårare. Galnare skorna.

 Provade gå lite hemma i dem och man får ju gå som en robot. Blir inga långa steg i morgon. Vet inte hur jag ska dansa. För om jag böjer mig lite framåt tappar ja balansen lite.
Blir till att öva i koridoren i natt.
 


 Haha o ja ska nog klara skorna. Man måste ju avancera. Dags för lite högre klack än tidigare!!! ;D haha kära tider..

uppkörning...

 KLockan pep på morgon. halv sju. usch.. näe ja vägrar gå upp. TAr inget smink idag, och man ska inte hålla på o plugga precis innan. Då blir man bara stressad. 
 Fem i sju reser ja mig ur sängen. Ingen Tamar som skuttar runt benen. Det är tyst i stilla. Jag suckar oj oj oj för mig själv och gör mig klar för att gå.
 Läser under hela dagen pluggis. En bok där hela teorin står sammanfattad. Ju mer ja läser ju mer märker ja att jag redan kan. Inga problem tänker jag för mig själv. Ber en bön och går iväg.
 
 Det är en märklig känsla. Jag är så nervös. Men mest för att inte hitta. Något säger mig att det ska gå bra. Jag kan teorin och jag kan köra. Och jag har en Jesus vid min sida. Vilka e oddsen för att ja ska misslyckas.
 Ja jag kanske helt enkelt inte kan köra. Inte helt perfekt. Vem vet?! Då spelar all hjälp inte roll alls. Då behöver jag helt enkelt träna mer. Men vad skönt det skulle vara att ha körkortet nu. Och bara få lämna Lidköping.

 Väl framme tar det en stund innan jag hittar teorisalen. Nervositeten växer. JAg står i en kort korridor med en kille i andra änden.
 Vi får gå in och får våra platser. Jag börjar testet. Fattar inget.
 Fattar mindre. Va.. flera alternativ stämmer ju!!! ÅÅÅÅÅH varför läste ja inte mer om skyltar ja visste ju att jag behövde det. Men.. ja det där kan man ju tolka på flera sätt. Men lyser det där stoppljuset eller ska ja tolka det som att det är ur funktion???
 Frågorna var många. Och jag blev mer o mer osäker på mig själv. Tiden bara tickade iväg. Jag ökade takten och märkte att ja plötsligt var i för god tid. Blev mer osäker. har jag slarvat nu???
 Klar.
... Är du säker på att du är färdig? Du kan inte gå tillbaka och ändra svaren när du är klar.
MEn jag vet väl inte!!! Jag blundar och trycker.
 GODKÄND!
 Det är inte sant!!! Glad i hågen traskar jag ut och väntar in min lärare. Jag är lite nervös inför säkerhetskontrollen. Vet jag verkligen hur man sätter på alla lampor. Har ja glömt något man ska kolla under huven. Hur i hela friden var det nu man öppnade huven!!!??
 
 Min lärare kommer och vi tar itu med säkerhetskontrollen. Ja minns allt under huven. utom servoolja. Som inte finns. Inte lätt att minnas då XP haha
 Vi kör en vända o det går galant. Några missar. MEn inte många. På ett ställe blir hon impad av att jag gör helt rätt. "Du är nog den första som gör rätt här på första försöket!"
 Med stärkt självförtroende inväntar ja bedömaren. Vem ska det bli.
 Det blir en kvinna. En trevlig en. Som inte är från trakten. Kan det bli bättre. Utan minsta nervositet kör jag iväg och runt.
"Följ anvsningar mot Mariestad!"
 Tack gode gud. Lite tur ska man ha. haha kan ju vägen utantill!!!
 Vi kör runt på en liten skogsväg och jag njuter. Blir det inte svårare än så här. Bara de inte kommer någon läskig uppgift i slutet.
 Väl i staden kommer det.
 "Backa in på parkeringen här!"
 PARKERA! Inga problem. Även om de inte gick perfekt o var hypersnyggt. Klara ja de galant.
 En vändning o sen tillbaka.
 Vi stannar bilen...

..."Din körning är godkänd!"
tack utbrister jag bara. Jag har körkort?!?!
 "Det var väl kul nu till sommaren. Du kör riktigt bra. Du kunde ha tänkt på att man saktar in vid farthinder. Det gick lite snabbt va?!"
"Haha ja!" Var det allt hon hade att klaga på???

JAG HAR KÖRKORT!!!!!!!!!!!!!!!!
 Nu ska ja fira med att köpa skor till balen. Wihooo!!!

balklänningen!

Balklänningen klar. Fick den hem o provade den idag. Bra. Förutom att det tog typ 20 minuter o knäppa knapparna o ja var helt slut i armarna sen. Svårt o knäppa på ryggen själv. Särskilt när den sitter precis!!! XP


Kommer ju fler bilder efter blen. Eller det får ja se.. Har ingen som ska komma o kolla. Men förhoppningsvis tar mina väninnor kort. Kan ju alltid sno nåt kanske ;P

kram


Student!

 För ja har tagit studenten, för ja har tagit studenten, för ja har tagit studeeheenteeen....


 Sitter hemma nu. Efter en fullspäckad o fotdödande dag. Kan säga att ta studenten var mycket segtid. Men ändå gick dagen snabbt. O man saknar ju sina klasskompisar mer efter att ha roat sig så med dem.
 Dagen började vid elva. Fotografering... :D Sedan samling för att säga hej då till lärarna. Lite gripande för vissa. Ja var stencool! XP haha
 Efter det var det mösspåtagning. Ja hade ingen mössa o måste stuckit ut med mitt röda hår i det vita mössbadet. Särskilt på de foton de tog. Sträckte upp min tomma hand mot skyn ;P
 Sedan var det middag. Underbart. Trodde jag. Var inte så speciell middag. Rökt kalkon och pastasallad med mangochutney. Till efterrätt rabarberpannacotta. Har inte ätit pannacotta förut. Var verkligen... speciellt. Inte särskilt gott. Inte särskilt äckligt. Det var mysigt i munnen. Tog lång tid att äta o man blev nöjd på det nästan direkt.
                                

 Lunchen var lång med stipendier o tal o musik. Fick ta emot mitt yrkesbevis på scenen.
 Sedan samling i aulan med tal o mer musik. Var rätt kul där ändå. Men lite segt när man bara ville komma ut.
 Efter det samlades alla för att springa ut. Mina fötter var döda. O vi bara stod o stod o stod. Vi var klassen i mitten som fick springa ut. Kul! Hittade tillslut min familj. Var mest nervös för att klassen skulle gå utan mig så var inte så avslappnad att umgås med dem.

 Gång till parken för kortegen. Vi åkte runt o dansade o festade. Mina fötter värkte o dansen gjorde en genomsvett. Fick låna Nattas mössa. Usch va svettigt. XP haha Men ja älskar min klass!!! :D
 Efter det promenerade ja barfota genom stan o familjen åkte till skogen utanför blomberg o hade picnic. Mys. Har alltid velat åka dit. O äntligen fick ja. Synd att det inte var fint väder o ja hade en modell för att fota. haha.
 


Hemma igen. Fick ett snabbt psykbrott då familjen åkte iväg med min mobil o glömde massa saker. bland annat min katt haha. Var länge sen ja var så förtvivlad. Skrämde mig själv, Och tamar med mina... oväsen.. XP

 Nu ska ja sova. I morgon uppkörning. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!!!!
kram


Tamar var ju i o för sig lite modell!. Lika vacker som vanligt!


Rödtott!

Bye bye oranga lockar!


Hey knallrött!

 Nu e ja röd igen. Väldigt röd. O nu e de bara färg o ingen toning under eller nåt. Så nu ska de se ut så här för ett tag framöver. Men solen lär ju göra sitt. Men det är blankt o nyfärgat o fint till balen.
 I morgon e de studenten. Spännande. Eller bara nåt man ska ta sig igenom. tydligen ska de vara mulet. Så hoppas på inget regn för det vore otroligt jobbigt när släkten e på besök. Min lägenhete e ju ingen möjlighet för 9 pers plus en katt som ska fira någon som just slutat skolan :P 

 Ska lägga mig nu. O småprata med syrran. Eller sova :D God natt


Men ja kan ju...

 Inga problem alls. Just nu känns allt tip top. Kan inte bli bättre alls!!!
 Jag har köpt en kebabbaguette på elake måns. Jag klarade varenda test på körskolan. (har inte gjort de svåra än men de gör jag sen efter lunchen) min lärare gav mig en lektion efter att hon slutat. ja fatta ingenting av vad hon sa. Hon pratade om andra och om tider. Men ja e glad att ja fick en lektion. Ja ska vara där halv fem. Mer än så behöver ja inte fatta just nu. :D
 Nu ska ja njuta av att allt just nu känns så bra. Ska tänka positiva tankar. Om dagen fortsätter så här kommer övningskörningen gå galant o ja kommer känna mig helt redo för uppkörning. De svåra frågorna på datorn kommer gå om möjligt ännu bättre o jag kommer bara glida genom provet på torsdag.

 Jag antar att den här känslan av att ja näst intill kan känna doften av körkort bara är tillfällig. Bered er på annat humör framöver XP

kram,

tisdag!

 Nu ska här pluggas. JA ska gå till körskolan o sitta där. Timme efter timme och bara nöta in prov efter prov. O ja ska bevisa mig själv att ja kan den här skiten.
 Och jag kunde känna mig mer taggad om det inte vore för att ja måste gå till skolan också. O tömma skåpet. Suck och blä. Känns pinsamt att gå till skolan. och det är trist. Inget ställe man njuter av. Men måste man så måste man. Funderar på om jag ska göra det först. Fast o andra sidan e de mer folk nu. Fast de kanske låser salen sen om lärarna går. Inte bra. JA har saker där inne.. hmm. Lika bra o få det gjort. Sen får ja kånka på en kasse med saker. (om ja inte slänger allt. Lika bra)
 Heja Petra friskt humör.
 Skolan-körskolan-köpa hårfärg-syrran...

 Haha lever riktigt fattigmansliv nu. Otroligt. Har typ inget hemma. Middagen igår bestod av stekpannebröd och youghurt. Frukosten var polentagröt. Till middag blir det nog de 4 crabsticksen ja har kvar och ris kanske! :D Mums... Har bara pengar till färg tror jag. och det är lite spännande att försöka få ihop måltider med det man har hemma. ;D

Nu måste ja gå annars kommer ja aldrig iväg haha :p kram

smink...

 Testade balsmink idag. Ser verkligen fram emot att få ta på mig den där klänningen o göra mig fin. Märkligt..
 Vet inte hur klänningen ser ut eller hur den kommer bli. Om den blir som ja tänkt mig haha XP Själva klänningen. ÄR klar. Men kjolen o luvan i chiffon återstår. O klänningen e fin. Riktigt snygg. Bara lite märkligt vid bysten. Men vet man inte vad man tittar efter så...
 Men ja ser fram emot den nåt våldsamt. :D Men det blir på onsdag det! ;)
 Fick även ett par skor. Haha... inte nödvändigt. Men nu när det blev så e ja inte arg. Eller har inte fått skorna. De tänkte köpa idag. Men gjrode det inte utan mig så ja får pengar i får shoppa själv på onsdag :P eller torsdag. (efter uppkörningen. Då kan ja shoppa bort min besvikelse efter ett misslyckande eller fira med ett par snygga skor efter min succe!)
 
 Denna gången kändes sminket bättre. Mindre svart. helt klart. använde en brun foundation jag hade. haha galet brun må ja säga. Vi hade den till filmen Isebel o då skulle ju de vara solbrända. ja e inte så solbränd. XP Så de passar inte riktigt :P
 Men skit i det. O skit i att ja itne vill använda limmet till lsöögonfransarna så de liksom ligger där bara :P haha


 Nu SKA ja plugga teori!!!

Städdag!

 God dagens.. :D
 Sitter i Lidköping. I en lägenhet som e på gränsen till tom o överdrivet städad. Fick hjälp av Bibbi (tacksam) att tömma och städa ur ordentligt. Nu e de bara golven och datahörnan kvar. O sängen. Sen e det inte mitt hem längre.
 Nu borde ja väl egentligen sitta o plugga teori men orken finns inte. Har ju jobbat konstant sen i morse. typ... P:
 Så ska vila lite o sen sätta igång. Funderar på att sitta upp i natt o plugga.
 I morgon ska ja bara ägna mig åt att plugga o städa ut skåpet i skolan. kul. Alla e lediga men ja går dit tillsammans med de yngre o städar skåpet. men har inte varit där på två veckor eller nåt. Så har helt enkelt inte gjort det... klantigt..

 Det är luftigt o tomt nu. Knapprandet på datorn låter så högt o vågar inte riktigt röra mig för att inte stöka ner. Men så här rent var de inte när ja kom så! Ska väl inte vara några problem om ja råkar spilla lite. Får ju gå igenom allt lite lätt en gång till på lördag innan ja lämnar nyckeln o åker hem.

 AAAAAARGH. Måtte ja klara körkortet. Det gör ont i magen. ja kommer aldrig klara det. Men ja vill så gärna. Ja vill klara det på första försöket. Min körskolelärare skulle ta fram trollspöet o trolla fram en körlektion innan torsdag. Skönt. Det var fullt hela veckan. Men egentligen e de ju bara tisdag ja kan. Onsdag e de ju avslutning och släktbesök. Fast om de går före körkortet e frågan!? O så länge ska de inte stanna.
 Åh ja vill ja vill ja vill. klara det. Är mest nervös inför teorin faktiskt. Har pluggat så lite. NU har ja läst ut nästan hela boken en gång till. I alla fall de viktigaste. Har gjort ett eget prov som ja ska rätta nu. Och i morgon ska ja sitta på körskolan hela dagen o nöta proven på datorn. Och pärmarna. Tills ja klarar de rätt bra. Har klarat ett slutprov på datorn en gång. Så jag borde ju ha lite fakta i huvudet sen innan :P

 Så ser allt ut just nu. Nu ska ja försöka göra lite mat på det lilla ja har hemma. Funderar på att baka lite bröd o äta... hehe kram


Studentkläder..

 Stundentkläderna har ja kanske inte kunnat  bry mig mindre om.. (? fick inte ihop den meningen)
 Har helt enkelt skitit fullständigt i det med tanken att ja ska ha ett par jeans o nån topp. Nån snygg topp borde man väl hitta.
Men för de första kan man ju aldrig ha jeans i denna värme!!! :O
 O för de andra har jag INTE hittat någon topp. O har inte sökt nog mycket för att vara ledsen för det haha XP
 Provade därför kläder med syrran idag. Allt från magtröjor till finklänningar med bälten i håret. Pinsamt o fult o lite för vackert. Inte nog med det har ja en majestätisk bränna att skryta med. Ser ut som en tomat med vita ränder haha XP
 O vi skrattade nå så våldsamt när ja provade denna lite väl urringade topp som inte alls stämde med brännan efter mitt linne.
 Ja hade dessutom två brännor. Eftersom ja första delen av dagen badade i en tunika med lite ärm o andra delen i ett linne. Men ja brände mig tydligen mest andra delen för det är där linnet varit ja är som vitast. 
 Men man ser på bilden både en linnebränna och en bonnabränna haha XP 
 O mitt hår är slekigt.. Inte läge o prova kläder o känna sig vacker. 
 Så med lika lite koll på studentkläderna som innan går ja o lägger mig o gläds åt att ja troligen inte är lika röd i morgon. (framöver ska ja skydda mig å de grövsta)
 För såhär kan ja inte se ut på balen. Vilket e de enda med denna högtid då ja blir arbetslös som ja ids anstränga mig för haha XP

god natt! :D

Sol vind och vatten...

 Idag får vara min ledighetsdag. Från plugg alltså. orkar inte sitta mer med teorin. har läst lite men. Näe. En helg är en helg. Ja kan läsa lite men det ska inte vara för att ja måste. Får vara min lilla sabbat idag!
 Var otroligt skönt att bada. Idag var det varmt i vattnet. Har varit lite kyligt tidigare gångerna men idag var det perfekt. Termometern visade 19 (men syrran påstår hela tiden att den inte funkar eftersom den visade 30 förra året.) och det var nog runt 20. Njutbart.
 Vi var nere länge. Badade, lekte, badade, fikade, badade, lekte, pratade, badade. Och ja. Det fortsatte så. Gick ner vid elva och kom hem lite efter fyra. En underbar dag! Ja e bränd. I ansikte o på armar. Mest i ansiktet o mest på den högra sidan. Satt hela tiden med solen från samma håll haha Typiskt.
 Mer förkyld e ja inte. Hostade knappt alls där ute o var inte särskilt snuvig. Först när ja kom in blev ja täppt i näsan och började hosta igen. Kan ju bero på att man får kallsupar hela tiden o snyter sig på det viset. Hostan vet ja inte varför den uteblev.
 Och eftersom det var så varmt e ja inte orolig för min förkylning! :D
 Det var en underbar dag. Älskar grabbarna från älgarås syrran och Lizen! :D Älskar att bada. Älskar att slippa sitta hemma! haha :P

 Nu ska ja spela lite tomb raider. Lyckades komma vidare på det ställe ja fastnade på för flera månader sen. Har inte spelat sen dess. Men igår dog där roboten. Så nu ska ja köra slut på det spelet. Så kan jag införskaffa ett nytt! :D Gillar tomb raider! ;D haha

 kram

Förkyld!

 God morgon.
 Min äckligt förkylning försvinner inte. Otroligt trist. Särskilt med tanke på att de kommer folk från Älgarås för att bada idag. Jag vill men. Borde jag. Hosta o en näsa som inte vill sluta rinna. Men känns dumt att de kommer hit om ja inte joinar dem.. hm. O hur kul är det att titta på?! XP haha

 Har pluggat teori hårt nu. Eller hårt. Ja har läst o läst. Läste på tåget till Mariestad men somnade. haha XP Måste plugga mer. För det är ju snart. usch ja vill inte längre. är rädd att ja kommer faila på teorin o de e ju riktigt illa. Dåligt rent utav. För teorin e ju någonting man borde klara. Uppkörningen e ju svårare. Man kan göra bort sig, ha tur eller otur, få en surkart till bedömare eller en blåögd person haha :P (hoppas på det sista)
 För hur mycket ja än vet vad ja gör för fel gör ja det inte bättre. Ja tittar mig inte omkring tillräckligt och min lärare sa. "Om du kör stressigt, Ok eller om du nlasl (minns faktiskt inte vad hon sa det första haha) men om du kör med dålig uppsikt så blir du kuggad DIREKT! "

typiskt...

 Näe... livet är kort. Ska jag sitta inne o gruva mig för uppkörning o prov o vara förkyld? Näe. Låter trist. Ja går o badar.. lite! ;D

kram

Check!

Det gick bra! Mycket bra.. (eller mycket) Ja genomled kursen ut tårar o irritation. Det var snarare kul.
 Kände direkt när ja såg de andra tre som skulle med från våran skola till risk-tvåan. Lika nervösa. Tysta och.. ja.. trevligt. 

 Väl där fick vi nån sorts genomgång som inte sa nåt. Ja har glömt den för ja var lite nervös på att ja inte fick veta hur vi skulle göra utan VAd vi skulle göra. Helt ointressant.
 Väl i bilen skulle våran körlärare köra runt oss först o visa hur man gjorde. Ja satt bakom henne o såg INGET. Gjorde mig mer nervös.
 Vi blev uppdelade i två par. ja hamnade med tjejen och vi blev först att köra den stora halkbanan. Min lärare kanske såg min nervositet för ja slapp köra först. tack o lov.
 Men det var kul. Ja kände mig rätt duktig. Hon som satt bredvid mig gjorde en våldsam sladd. Kände hur däcken lyfte haha XP Men ja klarade allt bra. Förutom att ja körde på en älg. Vilket var två pinnar ja trodde ja skulle köra mellan bara! hahaha

 Det var en lång dag. Vilket kändes bra. Nu e de avklarat. Men så fort det var klart kände jag. Jag kommer ALDRIG klara teoriprovet. Alltid nåt som e tungt. Varför har ja övat så dåligt? VARFÖR? Nu måste ja ju råplugga hela helgen. Ja får försöka inte göra nåt kul! Inte alls. Ja ska råläsa den där trista boken. Så ja i alla fall klarar teorin. O sen bara hoppas på uppkörningen. När ja fick köra tillbaka från halkbanan till körskolan tyckte hon ja körde för snabbt inne i stan. ja blir tokig. Ena dagen e ja stressad. Andra lugn men med för dålig uppmärksamhet o sen e ja stressad igen. Kan ja inte göra båda samtidigt...?
 Måste köra mängder i helgen också för har inte lyckats boka in nån lektion mer... illa...

Ska försöka packa nu o ta på mig ett par brallor så ja kommer hem idag. Vore trevligt, vad ska ja göra här. Plugga teori???
kram

förkyld halkbana...

 skit också! Som om det inte vore tungt nog. Men att vakna med slemhosta, igentäppt näsa, huvudvärk och alldeles genomsvett.. Det är hårt när man ska på en halkbana man redan innan mår dåligt för.

 Gick upp två timmar innan de började för att hinna dit o plugga men nu gör jag nog bättre i att bara ta det lugnt. Få i mig en ordentlig frukost o inte stressa upp mig. Kanske hinna duscha lite o knarka alvedon. För ja ska göra det här. Även om ja har feber o kommer på vacklande ben. ja vägrar stå ut med det här nå mer...

 I Jesu namn blir ja frisk!!!

Wish me luck!

Balmakeup!


 Näe.. hur ska man göra egentligen. Hur ska man sminka sig o se ut på balen ;P
 Provade idag och det blev bara fail haha... Och håret. Ja vill att någon annan ska göra min frisyr... eller i alla fall att jag hade ett syskon eller en moder med mycket bra smink. Mitt e så dåligt. Ögonskuggorna har inget pigment... ja vill ha nån form av foundation eller puder. Men har inte råd. O ja vill känna mig vacker. O ja tror de mesta ligger i hyn!!!
 För ja kan inte ha så mycket färg på ögonen. ja har så tunga tråkiga ögonlock. Så lägger ja nåt där ser jag trött ut. Übertrött. (eller så lyckas ja inte ta kort)
 Kollade på internet på roliga makeupbilder o hittade en där hon hade lite blommor målade under ögat med eyelinern. Coolt tänkte ja o tog fram vattenfärgerna (eftersom den eyeliner ja har e torr o en penna e svår att måla med)

 MEN näe. ja kan inte ha tunga blommor under mitt stackars öga. För då ser ja sur ut. O Läppstift kan ja inte heller ha för mina läppar e ojämna o ser... surare ut än möjligt haha XP


 Nej frågan är.. är det någon som vill hjälpa mig med någon kul frisyr! Alltså göra!!! För ja kan inte sånt. O nån som har nån bild på nåt kul smink som funkar till en tönt med tunga ögonlock!?
Och... någon som har någon ljus foundation att dela med sig en klick av :P haha Eller puder..
Vore kul med lite hjälp för det vore kul att få vara lite vacker någon gång!!! :D
kram


En dag då allt bara är tungt...

" Du är på topp men når inte riktigt upp för att du avsöker för dåligt! MEn du e på topp!!! Så hade ja sagt om ja bedömde din uppkörning. hahaha"
 "Jaha haha" ett falskt leende över mina läppar när ja egentligen bara vill gråta. Ja kommer aldrig klara det här...
 När vi sedan också upptäcker att ja inte övat på nånting med bromsar vid kinnekulle får ja panik.
"Säg inget till dem på halkkörningen om detta utan påminn mig så ska ja visa dig lite snabbt. O se till att köra som andra person så du ser vad du ska göra."
 "Andra person, inbromsning, kinnekulle, vara tyst?"
...

 JAG KOMMER ALDRIG KLARA DET HÄR? Vadå hemska inbromsningar. Före kon. Måste köra som andra person. ja vill inte åka på nån himla halkåkning om ja inte vet vad jag ska göra. Jag är nog nervös för att åka dit. För ja vill inte.
Åååh vad ja önska ja var liten o bara kunde drömma om vuxenlivet. Ja vill inte bli vuxen. Ja klarar inte sånt här. Jag vill åka hem!!!

Och uppkörningen. Ja tycker ja avsöker men tydligen för lite... ja suger. Ja kan inte köra. O ja har ingen mer övningskörning inbokad efersom pisskolan e så uppbokad jämt!!! O hemma finns de varken tid, ork eller bensin till sånt. Och föräldrar kan ju inte rätt. (hehe)

 Och teorin. ja har pluggat på tok för lite. Ja e ingen teoretisk person. O säkerhetskontrollen. Helt värdelöst om ja får nåt om alla lampor. Det var för lätt för att ja ska minnas allt. Ja kommer med all säkerhet glömma nåt på tok för simpelt! 

 HJÄLP MIG!!!


En smak av sommarlovet...

 Pip pip... klockan ringde vid sju och jag hoppade otroligt piggt upp ur sängen och stängde av klockan. Ja var vaken före Tamar. (sånt gillas) Men väl vid klockan startade hjärnkontoret o ja försökte förbrilt komma på. "Varför i hela friden e ja uppe bid sju?"
"skola... Näe!"
"Jobb... haha NÄE!"
"Lizen! Ja ska till skövde med Lizen!" :D

 Ja fixade i ordning mig och mötte henne vid hennes hem. Vi åkte till skövde och gjorde inte mycket mer än att köpa frukost på willys och sedan lägga oss i parken o njuta av solen. Löjligt men mysigt :D Vi tog en sväng till Balthazar och lekte i lekparken tills de dök upp nå läskiga kvinnor i fönstrena o vi blev osäkra på om man fick vara där XP

 Var en snabb och inte allt för nödvändig resa men otroligt mysigt och det var trevligt att bara få ligga o prata med Lizen! :D

  Halv tolv tog vi tåget hem och begav oss inte hem utan syrran joinade oss och vi åkte tillsammans till våra vänner i Älgarås och lekte i trädgården, åt mat och.. tja tramsade... Krigade med gräs, vatten, lekte trassellekar o spelade fotboll...

Blev inget långt bersök utan vi for hem...

 men det tog inte lång tid innan grabbarna från Älgarås dök upp och vi gick ner till sjön o bada. Mys... vi roade oss självklart med slip n'slide banan haha :P Provade att åka i tåg. KAnske aningen farligt. Vet inte hur många gånger ja kände att ja landade på någon stackare som tvingades stå i dybotten. ja fick en spark i huvet. Men... ska de va så ska de!

 Sedan var det bön, vi träffade grabbarna åter utanför kyrkan innan bönen och efter den trevliga bönen for jag hem. Kändes trist. Kändes som att sommarlovet börjat. Men så är ju inte fallet. Skolan lever kvar. Uppkörningen hotar och... ja.. Det finns en vardag o inte bara massa sånt här underbart trams. :D Men ja ser fram emot sommarlovet :D


kram och god natt!


RSS 2.0