The passion of the christ..

 God kväll!
 Såg film ikväll med farföräldrarna o kusinen. Passion of christ. Var trevligt. Förutom den scenen med axeln ur led. Men ja lämna rummet då. Ja skäms inte för det. Ja haaaaatar ur-led saker.. vill inte se eller höra om nåt ur led. USCH. hemska saker.
 Särskilt då ja svimma sist ja såg det. (Även om just den scenen var bara en orsak av varför ja svimma) Så har ja bad memories. :P
 Börja även böla lite. Bara lite. När Maria springer för att hjälpa Jesus upp. Ni som sett filmen förstår vad ja snackar om. Det är nåt med kärlek. (Då menar ja inte knasig when a man loves a woman.För sån kärlek vet ja inget om...) Kärlek mellan föräldrar o barn eller mellan vänner. Men mest föräldar o barn. Vet inte varför. Men de lipar ja nästan för hela tiden. Hur lite jag än vill det. Men ja tror ingen såg det. haha såg ju filmen med såna stonefaces! XP

 Var inte lika bra dag på jobbet idag. Men ja ska nog härda ut. I morgon e ju sista dagen inför lovet. Uj vad skönt. Uj uj säger jag!

 Påsken är här. Inte bara filmkvällen visade på det utan ja o kusin Amelia for ut o plocka påskris. Var spännande. Båda i halkiga skor. Upptäckte att det var rätt mycket snö här också. Vi gick efter skoterspåren. O ja tänkte att skoterspåren gick längs marken. Kanske att det var 1 dm under det. Inte mer. (För de har ju inte snöat lika mycket här som där nere) Så ja klev ut i snön för att nå en perfekt pinna. Tjofs. Plötsligt var ja en meter kortare. Var ju ASDJUPT!!! Snö upp till rumpan. Där satt jag. Amelia drog mig upp med sin starka arm haha. :P (Slog mig att det snöade ju 4 dm eller nåt i helgen haha)

Kram

PS. Har köpt färg. Blev inte den ja tänkte mig. För de fanns inget sånt. Utan detta bli.. annorlunda. (Ja som tänkte bli Christer junior.) Ni får se senare under veckan elle nästa vecka ;)


Bra da på jobbet :D

 Nu var de länge sen ja satt här. Vid datorn o hamra. En hel dag faktikst. Eller mer... Två nätter också. Nätet strejkade igår haha... panik i nydala. (o då inte mest hos mig)
 
 Igår var ja beredd att ge upp praktikplatsen o bara gå hem o vara arg. Ja ville bara skälla ut folket där. Eller få gråta. Men ja höll mig. (tack o lov) Det var när en av dem sa. "Vi gör en prototyp så kan Petra göra dem sen!" PROTOTYP!!!! Fy vad ja stör mig på att inte få vara kreativ. Inte ens på en SKETEN liten solitär! BLÄ!
 Men det blev bättre efter lunch. O de slog mig att ja hade ägglossning. haha.. XP Då blir det som det blir. Jag fick stå massa i kassan. O de var trevligt :D

 Idag gjorde ja begravning för hela slanten. O planteringar som vi dekorera.. även några prototyper som ja fick göra kopior av. Men ja tog det med en klackspark idag. Muttrade bara en gång lite för mig själv. MEn det gjorde ja snabbt. Chefen kom förbi o ja fick göra alla begravningar. Me like :D
 ÄVen de andra verkar vara nöjd över min insats där. De gav komlimanger o faktikst bra kritik som ja kunde ta o som gjorde mer nytta än tryckte ner. Blev extra glad när en av dem sa under ett samtal om hur duktig o snabb ja var. 
 "Henne behåller vi!"
 "JA verkligen!" Höll de andra med o skratta.
 Inte mig emot. Kändes bra. Då ja igår bad om hur jag skulle bära mig åt för att fråga om jobb. Jag bad kanske lite mer om att de skulle erbjuda mig. Men det är ju självklart en komplimang i rätt riktning för att öka mitt självförtroende. Jag kan! Jag är eftertraktad. Jag är inget rat!!!

 Har kollat på tv hela dagen. O de slog mig att de e så många lever sitt liv. Drabbades av lite depression över det. Fy vad trökigt egentligen. Får hoppas de händer nå i veckan. Så här kan de inte fortgå XP

god natt :D


God natt!

 Nu e de åter kväller o helgen går mot sina sista timmar. Deprimerande... Har ingen lust till praktik, som vanligt. Det enda som fägnar mig är att jag är så otroligt pigg på mornarna. Försov mig bara en morgon nu i veckan. O de var bara tio minuter!!! :O Jag liksom tvärvaknar o är på g.
 I morgn ska det nog inte heller vara nå problem. Måndagar e de enda dagar ja brukar kunna gå upp utan knorr. MAn har liksom kvar sparad sömnenergi från helgen haha XP

 Nej ja ska härda ut denna vecka med som trots allt bara är 4 dagar lång. Hoppas på lite mer arbeten nu också. Lite mer eget skapande också vilket det inte blev. Förutom på de arbeten chefen gav mig i förbifarten. (gillar han skaprt) Det kommer ju ännu en tjej nu så vi är fler som arbetar. Kanske inte blir kul. Eller så är den nya en riktigt trevli prick som också ger mig mer fria händer o roligare uppgifter, hoppas hoppas hoppas.
 Nej ja ska inte förbereda mig på de värsta. Jag ska med stort leende intåga på arbetet till dessa trevliga människor, som säkert tror de gör sitt bästa. Kanske eleverna från Vännäs inte är lika coola som vi Lidköpingselever ;)
 Kanske de e massa begravningar i veckan också! (förlåt om de sitter nån nu där som läser o tycker man inte får ljubla över begravningar. Men det är ROLIGT att göra begravningsbinderi! O ja hoppas ju att de parvlar som dött har mött Jesus fortsätter leva loppan i himlen) Eller massa roliga påskbinderier. Kanske skulle ja satsa på kunder. (Vilket ja tror blir svårare nu när det blir mer personal)

 Ska strax lägga mig. Dagen idag blev... tv-tittande, diskande, konstaterande av död pelargon, pizza, umgänge med farföräldrarna, whip-out! Kram  och God natt :D
 

Tamar..

 USch.. allt snack om Tamar nu fick mig att drabbas av längtan efter min lilla älskling. Jag saknar hennes bitandes i armen. Hennes attacker mot mina fötter varje morgon, hennes stirrande när hon vill ha mat, hennes klösande i benet när jag vaknar, hennes purrande när hon vaknar o ser mig, hennes spinnande i min famn, hennes lekar runt hörnen, hennes kärlek till vatten, hennes spanande i fönstret, hennes konster, hennes pussar när hon är kär, hennes försök att sno mat hennes lydigeht att följa med på promenader, hennes skrik över att bli lämnad, hennes..
 MIN TAMAR <3

Roland Sundqvist
Snodde en bild från farfar. ;)


tidsomställning...

 Tyckte jag vaknade så tidigt idag. redan tio. O visst då har ja ju bara sovit från halv tolv till tio. Men vid tvn slog det mig. Klockan är ju en timme mer. Eller vänta nu? Haha e fortfarande fövirrad. Men visst är det så. När klockan var två i natt blev den tre istället.

 Väl framför tvn drabbades jag av en stor längtan att spela teater. Eller göra film. Särskilt shakespear. Inget ovanligt så. Tror ja har önskat att få spela en pjäs av Shaespear hur länge som helst. Jag älskar att spela teater. Men vad kan man göra åt det? NÅn som vill spela teater med mig?
 Vara med i ett dyrt teatersällskpa (antar att det kostar) e nästan uteslutet. För där lär man väl bara få spela tråkig moderna mobbningshistorier. XP haha
 Nej usch vad jag saknar videokameran. Varför oh varför skulle den gå sönder för?
 
 Fick också ett sug att skaffa hund. Haha såg på mannen som talar med hundar. JAg vill få bestämma över någon. Tänk att ha en stor tuff skrämmande hund att mysa med. Min katt. Hon visar ytterst lite tillgivenhet. Är svår att bestämma över. Vet inte ens om man kan det. De är ju inga flockdjur. O även om Tamar vet om reglerna följer hon dem ytterst lite. Så fort man inte är i rummet gör hon allt hon vill. Hon var duktigare som kattunge... kanske beror på att ja fick vara hennes mamma då men nu är ja... en tönt..

Så. nu ska ja diska lite o se vad denna dagen har at bjuda på! :D

kram

Körslaget..

 Sitter nu o tittar på körlsaget o dricker starkt te o äter mintkakor (som ja int ekunde motstå på ica)
 Hoppades ja skulle känna igen nån i kören från Lidköping. Men de tror ja inte. Eller ja funderar på en blond tjej, kanske ja sett henne. Men der var ju mest äldre kvinnor, som inte går i skolan så... varför skulle ja lägga märke till dem på stan då?
 Hejar inte på dem heller. Har ju inte lasgt ner nå krut på det hela, o ja e ju inte mycket till Lidköpingsbo. Plus att de var en tråkig tjejkör. tss tss

 Blev bjuden på middag på golden av mina älskade kusiner. Som sen födelsedagspresent :D Var trevligt, och gott. Jag åt kebab i bröd. O de var gott. Riktig kebab där. Inga äckliga slamsor, som ja alltid e så rädd för när ja beställer kebab haha

 Lamporna i huset är släckta. Men tvn o datorn på, så om man sparar ström undrar ja.. Men de har ju verkligt valt en dålig tid för det i så fall haha. Världen får väl gå efter sveriges tider ;P

kram


Det är ju helg ju!!!??

 Hade nästan glömt det.. Lördag liksom. XP
 Har klippt luggen. Haha igen. Hade tråkigt och började gör mig i ordning. Bara för att. Plötsligt fick jag en känsla. Om ja klippte upp luggen lite slarvigt o spretigt skulle de bli ascoolt ju.
 Mycket riktigt. Tog fram en rakhyvel o satte igång.
 Hm.. vet inte om de blev så coolt som ja önskade. Luggen ser typ likadan ut. Möjligen lite uppklippt. Möjligen lite spretig. Men den liksom bytte form o höll på. (Mina förpletade virvlar) Så jag gav upp.. Nu får den se ut så. Tills nästa gång då ja får ett ryck haha.. Tänk om man skulle klippa hellugg igen. Eller göra nå annat sjukt? XP haha

 Fick sms från Cicci.. Ett spännande sms som innhöll meningar om att ja inte fick planera nåt, göra middag eller försvinna. (Vore ju mycket ovanligt mig att få ett ryck o dra ut på stan så där bara men.. XP) Låter mycket spännande. O lördagen hade mer att juda på än soft framför tvn..

kram ;)

Tyst lördag

 Sitter ensam nu. Amelia jobbar och farmor o farfar lyser fortfarande med sin frånvaro. Och ingen annan har best'mt sig för att hälsa på mig nu haha..
 Var skönt att sova ut. Eller inte! Jag har inte varit trött tidigare. MEn jag drog mig till tio över elva. Sen orkade jag inte resa på mig. Men en telefon som ringer kan vara en bra orsak att gå upp o kolla vem som ringer.

 Har njutit av en högst onyttig o stor frukost hehe. Men man får väl festa till det en lördag som denna. Jag har har planerat dagen med de tre tråkiga D-na. Diska, dammsuga och duscha.
 Duscha för att jag helt enkelt måste, diska för att annars gör min kusin det hela tiden :/ och dammsuga för att farmor o farfar kommer i morgon o det får ju gärna se ut någorlunda som det gjorde när de stack XP haha

 "Stop the love you saved may be your own. Darling take it slowe or someday you'll be all alone..."

Spisar musik o skrattar åt gamla modellbilder! XPHaha de var tider det. Men kul hade vi! ;)


Fredgsmys

 Sitter i fåtöljen. Bredevid mig sitter Amelia o borstar tänderna. Båda är trötta XP Det är hårt att arbeta. MEn ja gillar det lite. Jag kan utan problem lägga mig tidigt. Så pass tidigt att ja vaknar utan problem klockan halv åtta. Me like me like.
 Skolan kräver väl för lite energi av mig, så jag aldrig blir trött. Har förstått det hela nu. För nu är jag ju morgonpigg o kvällstrött. Kanske det ändras nu under helgen XP

 Har varit på ungdomssaling. Var trevligt. Kan inte låta bli att önska att det inte fanns så många kristna ungdomar i Älgarås  med :S Sen åkte vi hem o baka scones. Cecilia skulle jobba på duvans cafe så hon övergav oss :/

 Men ja o Amelia har njutit av nyabakta scones o te. Mums mums. :D O vi tittar på en värdelöst gjord film med världens märkligaste handling. "Monster ark" Handlar om nå arkeologer som hittat Noas "första" ark (hade han fler?) Och i den hittade de ett monster. Som tydlien var något gud skapat innan människa o de var inte meningen att människan skulle leva med det odjuret. Så gud gav Mose en käpp som han kunde döda odjuret med. (Men tydligen glömde han det o låste in odjuret i en låda i arken istället haha) Arkeologerna råkar släppa ut odjuret o måste nu hitta käppen o döda det. tss tss. KAn man verkligen hitta på en sån knasberättelse från bibeln utan att skämmas. Det kunder ju i alla fall vara lite nära verkligheten.
 Pinsamt gjord e den också. Odjuret ser ut som en apa som e gjord i photoshop... O de som spelar mot monstret viftar med armarna i luften åt fel håll. Helikoptern e animerad. O när de flyg ser det ut som ett spel från 80-talet.. XP haha

 Men vi kollar ju på den. Det ska hur som helst bli mycket skönt att få sova. :D 

god natt :D

Trött på praktiken..

 Mina fötter värker, jag är astrött och mina händer är såriga o söndertorkade.. Sånt e livet på en praktikplats.
 Nu sitter jag här o ser på simpsons. BRedvid mig håller Amelia på o somna XP

 I går var i alla fall en trevlig dag. Kanske inte praktiken. Men åt mat hos Edmans o sedan mötte Cicci upp mig o Amelia hos farmor o farfar. (deras lägenhet alltså) Vi drack te o såg på filmer vi gjort. Mycket skratt. :D Ska bli kul att få spendera en månad här o umgås med de fantastiska brudarna :D

 Praktiken idag var de segaste ja varit med om. Ska inte klaga allt för mycket. Fick göra begravningbinderi. Eller bara buketterna, som ja fick göra i oasis för att öva på det om ja ville YES! Men ja fick inte göra de riktga bgravningsdekorationerna som skulle vara i oasis... så mycket litade inte hon på mig. Jag tror chefen skulle lita på mig. Det är han som ger mig de roliga uppgifterna. När han väl traskar föbi...
 Men slutet av dagen var pest o pina. Hon gjorde en solitär. EN SOLITÄR. Det är knappt kul att komma på. en blomma med lite gojs till,. Det kan till och med en fantasifull 10-åring göra. MEn hon visade o sen fick jag härma.
 Ja kunde gått med på det. Om det varit 3 stycken men ja fick göra tio. Jag var bara trött. De blev fulare o fulare.
 O efter det fick jag göra tulpanbuketter med ginst o blåbärsris igen. Kollade tiden. Det tar 2 minuter för mig nu att sätta ihop en sån bukett på tio tulpaner. Ska kanske försöka slå det på 1 minut i morgon... så de blir lite spänning :P

 Men bara en dag kvar. Sen en efterlängtad o behövd helg.
 Nu återstår bara tt dricka lite te o sova. Innan dagen tar sin start..

 kram

Andra dagen...

 Hemma efter ännu en dag på praktikplatsen :)
 Var lika trevligt idag och jag fick cykka till jobbet. Var bra.. För min kropp alltså.. kändes så.. :) Vägen dit var jobbigare. Eftersom sista bitne består av bara upförsbacke. BRANT uppförsbacke. HEmska saker. Hem vägen var också tuff. Inte för kondisen. Men för benen. Sista biten där består av en svag lååång uppförsbacke..
 Märkligt hur det kan vara så.
 Tog också i och sprang uppför trapporna. Ingen hiss här. Känner mig så nyttig att ja.. känn för att... vet int vad haha.
  MEn ja funderar skarpt ´på att fortsätta med detta!

 Funderade hela dagen idag på vilka tider jag jobbade. Jag vågade inte cykla dit redan halv nio i fall ingen anna var där. Vilket ja nu efteråt inte förstår hur ja tänkte. Men ja tyckte det var skönt att ta det lugnt också. Var där lite innan nio. En ny kvinna var där. Hon började som en som förklarade allt heeeela tiden o påpekade småsaker. Kände att ja störde mig på det men visste innerst inne att de man stör sig på i början brukar sluta som trevliga vänner. (När de gäller arbetet alltså!) O så var även fallet nu. Mycket kul att prata med. Och hon förklara sen varför hon förklara så mycket. Tidigare praktikanter har förstått antingen ingenting o då har hon hjälpt för lite. Andra har förstått mycket. Så nu berättar hon hur man gör allt första gången så de kan direkt o slipper känna sig osäkra. Smart!

 I slutet av dagen dök en annan filur upp. Fattade inte att han jobba där. Han hälsa på mig och kollade med stora ögon. Plötsligt stod han i kassan. Fattade inget. Vem var denna man som ingen pratat om eller ens nämnt. Han pratade inte med mig alls! O han såg ut som en trevlig idol eller melodifestivalen programledare XP
 Men ja tyck de e kul att de jobbar män där. Manliga florister e ju fruktansvärt ovanligt o här finns TRE! ;)

 Sitter ensam nu. Vet int vad jag ska göra. Amelia skulle kanske komma förbi men gick o blev dålig i huvet. BAra andra dagen. Men de känns som jag varit här en evighet ;)


kram


Lång o trevlig dag! :D

 Nu sitter ja här. Med en kopp te framför tvn. Ska försöka lägga mig i tid men är faktiskt inte så trött :P
 Känns udda att sitta ensam i en tom lägenhet. Men ja tog mig modet att gå på toa med öppen dörr. För sån e ja när ja e ensam i ett hem. Varför ska ja stänga o låsa? haha XP MEn precis när ja satt mig upptäckte ja att fönstrena i sovrummet mitt emot var precis i läge med fönstrena i hyreshusen mitt emot. O i det mörker som rådde överallt utom just på toan borde insikten vara otrolig. MEN. Det var ingen där som tur var! ;)

 Var bra praktikplats. Otroligt trevlig personal. En gammal gubbe (95 år)på vinden som planterade krukväxter. En hurtig otroligt pratglad chef och en kvinnlig anställd som såg ut att vara 20 år yngre än vad hon var. JA vet int hur gammal hon var. Men hon skrattade ijäl sig när en kund frågade m hon var född -80 XP haha
 Fick förtroende. Fixade beställningar. Var mest buketter. Lärde mig kassan och gjorde buketter. O slog in o klippte ner de självodlade tulpaner de hade där.
 Verkar inte vara mycket begravning o sånt. Synd de. Något ja tyck e kul ;/ Men man kan int få allt.
 Kvinnan där bodde i området bredvid så ja får skjuts varje dag. Utom i morgon. Då ja måste ta cykel. hehe Blir spännande. E halt ute tyck ja. MEn kusin amelia o familj verkade helt säkra på att det skulle gå haha :P

 O ja.. jag hälsade på min fasters familj idag. Mycket trevligt.. åt middag där. Såg tv.. o skrattade med Amelia. Hon var då redigt trött. XP haha

 kram

God natt! :D

 Efter gospelkvällen-look...

Så var denna lyckliga dag slut. Jag är trött. Har ju bara sovit en halvtimme eller nåt. En kvart kanske. Minns inte att ja sov nå i natt haha Men samtidigt rädd för att lägga mig. Vill inte praktisera. Vill inte ligga o inte kunna sova. Sån e jag!. Kvällspigg.
 Nej det blir nog bra i morgon. Farfar skjutsar mig. Med cykeln. För ja vill ju kunna ta mig hem o äta lunch hemma. 
 Sen drar ju farföräldrarna iväg så ja får lägenheten för mig själv. Kan kanske vara skönt att komma hem till ett lugnt place. Men kanske trist också nu när ja kämpat mig upp till viss del för att träffa släkten.
 Men ja har ju fler släktingar nästgårds :P
Nej ska lägga mig nu. O läsa lite. Finna lite ro o frid inför morgndagen! :D

 Lycka till Petra. Lycka till att jag kommer rätt tid att jag trivs att ja får göra nå vettiga saker. Lycka till med magnesiumbristen haha XP

God natt :D

Praktiktankar!

 Dagen blir lång när man inte får sova ordentligt på natten och man är uppe o springer vid sex...
 Snart dags för middag innan vi allihopa far på gudstjänst i pingstkyrkan. Gospelkör och dans... Ska bli trevligt. Då får ja träffa nå fler från släkten också. Skoj skoj! :D

 I morgon e första dagen på praktiken. Vi promenerade dit o farmor o farfar drog upp genväg efter genväg. Ja skippar alltihop o cyklar. Kan ju ändå inte gå utan att halka. Och jag vill kunna cykla hem på lunchen och äta här... 
 Vi kollade öppetider eftersom ja glömt o fråga när ja börjar, vilken tid alltså haha. MEn det öppnar nio så då ska ja väl vara där. :) Spännande. Jag gillar inte alls att praktisera men har inte tänkt på det så mycket utan bara på resan o vistelsen. men nu. När vi stod där utanför kände jag. näe.. ja ids int. Ja vill vara ledig XP haha. Handelsträdgårdens otrooooligt fula byggnad tog inte fram sugen inom mig heller. Men det blir säkert bra. Säkert.
 Bara ja får jobba med snitt så. Vill inte hålla på o plantera inte. Åh nej!

 Klockan e halv fem. Kanske ska man börja göra sig i ordning ordentligt. :) Får en längtan inom mig att se fin ut när ja åkt tåg o sett sluskig ut hela resan. haha skönt att få av sig de kläder man burit i mer än ett dygn...

KRam :DSaknar redan min Tamar...


Lycksele

 Befinner mig i Lycksele nu. Efter en lång tröttsam o ganska tråkig resa.
 Skulle kunna sitta o tjata i en evighet om den, så lätt som jag har för att skriva massa trams. Men jag ska hålla mig kort. För det var ju en sån spännande resa som bara måste berättas om. (hehe)

 Började i Töreboda, kom till Halsberg efter en halvtimme där ja klev av o möttes av värme trots att solen var nere. Trevligt. Men jag satte mig ändå på station och väntade. 40 minuter..
 Tåget kom. En man med sin son var där och filmade tågets ankomst. De må ja säga. Bättre far-son gemensamma intressen kan man väl knappast hitta.
 Jag kom in på nattåget och till min stora glädje var mina medressenäre inte där. Bra. Då kan man få undan väskor och slå sig till ro utan att känna sig i vägen.
 Mina första 4 medressänerer dök upp och visade sig vara 4 äldre kvinnor som tydligen var systrar. De fnissade och pratade och i Örebro flög alla upp på sätet och böjde sig ut genom fönstret ropandes "HEJ HEJ!" Började fundera på om det var ungdomar i tanters kroppar!
 "Du får ursäkta oss. Men våran syster bor här och skulle hälsa på oss på perrongen när vi for föbi."
"Jag förstår!" sa jag och log
 Snart kom de tillbaka in i kupen igen efter att ha ropat o så roligt några 100 gånger genom dörren...
 De hade med sig en påse som de fått av dem där ute.
"Åååh vin, och Ost och kex!"
"Och vindruvor!" Kvinnorna började plocka fram en ostbricka.
"Får man fresta med ett kex eller ett glas vin?"

 Jag har nåt emot att ta mat från medressenärer. Man liksom tvingar sig till att börja umgås med dem. O sen kan jag inte njuta av mitt fika utan att få skuldkänslor för att jag inte köpte mer. Som räckte till alla. Jag vill inte starta någon relation. De e ja för osocial för. haha. Så jag tackar nej till allt. Batterier till godis..

 Vi la oss tidigt. O de var först vid tio den 5 medressnären dök upp. Hon hade suttit i baren hela resan fick jag höra av de andra. O hon spred mig sig spännande dofter in i kupen. Alkhol och rök.
 Som det inte vore nog måste hon haft nån form av Kool. (stavas de så) plus att hon var förkyld och nu berusad.
 Hon började med att sucka, stånka och stöna i en evighet innan hon äntligen somna. O då snarka hon. Nåt så fruktansvärt. Trodde aldrig jag skulle få somna.
 När hon äntligen blev tyst o ja började försvinna i en annan värld började hon hosta. Lät som hon skulle hosta upp alla möjliga saker. O när hon hostat klart började hon sucka o stöna igen.

 Jag har inte sovit nåt i natt. Inte ens på den trista bussen till Lycksele från Vännäs. Men ja e inte trött. Har massor att göra idag haha. Och det är kul att var här!

 Kram :D

Ulrika as le chocolat dans sa "pocket" !

 

...Så kan det låta när man ska försöka förklara på franska för sin mamma som sitter på toaletten om vad som händer utanför. 
 Jag och Ulrika fick det till att mamma ville att jag skulle ta med chokladen på tågresan.. (mammas knaggliga franska XP snäppet värre än min!) Men när hon kom ut och skulle förklara på svenska fattade ingen av oss någonting. Chokladkakan ligger i alla fall i mitt rum nu. Den ska med på min resa. Mamma hittade den på marken i Älgarås. Är den någon som saknar den så SKITER jag i det!

 Var trevligt i kyrkan. Var trevligt att träffa Lizen o få snacka med henne.. var länge sen nu. Och ja.. resten av församlingen med. Var många från församlingen med idag. Säkert mer än hälften från Slätte också. Haha vi e som ett litet järngäng! Kanske kyrkan skulle flyttas hit istället?
 Bra predikan, lugnt fika och trevlig hemfärd med församlingsmedlemmarna! ;)
Är bara sur på mig själv att jag aldrig tar mod till mig att prata med den fransktalande kvinnan. Men ja vågar inte själv. E så fantasilös. Vill att mamma ska sitta med osså kan ja hjälpa henne att prata! :P Men jag vill. Jag vill känna mig nyttig och behövd!

 Sent nu. vet inte om ja ska sitta här nå längre. Eller om jag ska lägga mig. Är rätt trött. Trots att ja  spenderat mer än 2 dagar i sängen nu!!! :O Har inget viktigt att gå upp för i morgon. Ska packa! ;) Men det är väl ingen panik. Sitter gärna och knappar o målar lite här ett tag nu.

Kram! :D

 


I städartagen...

 Uj varm. O ja gillar det inte. Men så blir det när man dammsuger. Varmt... :S
 Har dammsugit, diskat, dammtorkat. Dock inte tagit toaletten än vilket ja tänkt på hur länge som helst XP Får se om jag hinner.. Klockan är ju halv fyra snart. och jag har en hel del att packa. Måste tänka så att allt klarar sig i en månad. Måste alltså finna en lösning för krukväxterna, tömma allt som kan lukta, stänga av all onödig el, tömma kylskåpet på sånt som inte håller, packa med allt som jag vill ha med upp, packa med allt som Tamar ska ha under sin vistelse i Slätte... uj uj. Så det blir en kort paus nu. För om en timme typ ska jag bege mig mot station! :)

Stannar i Älgarås på vägen hem och besöker kyrkan ikväll. Efter mycket funderande. Hoppas det blir trevligt. Måste ju vara där en sista gång innan ja drar iväg också. Uj det är i morgon. Har inte drabbats av resfeber än. Har knappt tänkt på det. Jo jag planerar ju. Men jag har inte tänk. "DET ÄR I MORGON!"

 Och nu sticker Alida och Elin till skottland. Är sugen på att skicka ett sms och se hur det är. Men ja vågar inte om de är där och det blir dyrt för dem. Fast det blir det inte va? Har aldrig riktig förstått det där. Haha kanske gör det ikväll ändå. Om de int gör det!

Kram

God kväll!

 Bastun var skön. Var en kort stund ja ides sitta där.. som vanligt när det gäller mig. Jag tröttnar snabbt.. För att stå ut med att svettas måste jag ha en kompis där.
 Förutom någon gång då jag somnade i bastun. Då låg jag där ett tag haha. (farligt?)

 Tamar måste fått ett svimmanfall. Jag känner igen det. För jag gjorde exakt likadant när jag höll på svimma när jag reste mig ur bastun. Jag rusade till dörren, la mig på golvet med nosen mot de ventilationshål som finns i nederdelen av dörren.
 Tamar la sig ner. Med nosen i ett av hålen. För varmt. Kasnke hon somnade?! haha

 Nu e de halv åtta hos mig och jag kollar med stort intresse. Sitter och funderar på vad jag ska hitta på och fika. De e frågan det. Har ju bara ätit två mål mat idag pga allt mitt sovande. Så egentligen har jag inte ätit middag idag ens.
 pasta kanske...

Tiden tickar långsamt på...

... och jag är hungrig konstant trots att det käns som om jag ätit massa torrt bröd. E jag uttråkad eller e jag uttråkad 

 Har satt på bastun. Inte för att jag längtar efter att sitta där inne och ha tråkigt. För jag har ingen bok. Läste ut min nya Dante på 2 dagar. Så går det när man läser en barnbok..
 Men jag fryser ijäl.. Det är nog 20 grader här inne i alla fall. Men har legat i sängen konstant hela dagen och myst med min kalla vägg. Då spelar det ingen roll. Så att få svettas några minuter e precis var jag längtar efter!

 Ikväll är det Troja på tv. EN halvbra film som jag säkert inte kommer orka se. För ja tycker de suger att se film ensam.. Jag tröttnar så snabbt på tvn. Men att det är en halvbra film ikväll känns ändå lite trevligt och jag känner för att göra det extra mysigt :)

Kram

Morning sunshine...

 Är hemma från skolan... har legat i sängen tills halv två. Älskar att vara slapp... Vet int vad jag ska göra idag. Är tung i huvudet. Funderar på att städa toan, dammsuga, duscha och sen bara sova. Finns inget annat värt att göra.
 E trött och irriterad idag. Eller irriterad kanske e fel ord?
 Bilden stämmer inte alls med mitt oträscha utseende idag. Tänk lite mascara runt hela ögonen. 3 stycken benor i håret och rejäla påsar pga en rejäl huvudvärk!  Tog bilden bara för att jag e så fascinerad av min näsa på den. O man måste ha bilder i sin blogg XP
 Har ätit färskt bröd med blåmögelost. Tack familjen för den fina efterlämningen. :) Har ett ägg också som jag ska avnjuta till lunch! Finfint! Gillar min familj.. :D

 Nu e de bara två dagar kvar tills avfärd mot norr. Lycksele...
 Kommer sakna Tamar så jag får ont i magen bara jag tänker på det. 1 månad. Det är sjukt länge. Hon lär ju glömma vem jag är. Eller så blir hon klämd i en dörr, får för mycket mat och blir fet. Eller så puttar syrran in ´Tamar hårt i ett bordsben när hon blir irriterad på henne så att Tamar dör. Eller så blir hon överkörd. Jag menar allt det där kommer med all säkerhet hända när jag är borta. Det är jag säker på. Så ska ta ordentligt farväl av henne!
  Försöker tänka vilka gånger jag varit borta länge från Tamar. Förra årets praktik i Lycksele minns jag. Då var det bara 3 veckor. Sen tror jag att jag varit upp till Lycksele någon gång mer och lämnat henne. Usch... min lilla älskling!

 Blir fint sen i framtiden. Då ska jag flytta till det ultimata stället. Lyckas skaffa bil. Och ta med mina katter på varenda resa. Aldrig lämna dem till någon människa som aldrig sett en katt förut! För i bil blir det ju inget trassel o resa med fyrbenta vänner. (om ingen år åksjuk nå fruktansvärt) Petra, 3 katter, en tvåa med riktigt kök och ett fantastiskt jobb och en fungerande bil i någon ort i norra sverige. Så ska det bli!

kram


Suck

Det gick åt skogen. Helt enkelt jättedåligt.  Fast ändå lyckades jag...
 Självklart är det yrkesbevisprovet jag pratar om. Suck...
 
 Efter en lång väntan i det lilla rum vi satt i blev jag och en tjej till kallad att prata lite, svara på några frågor. Det var självklart om tekniken. Jag förstod redan då att allt var fel. De var så fult mitt arrangemang så jag var tvungen att försvara det.
 "Kan du förklara mer om hur du tänkte med kulör och valörutbyggnad? Vilken struktur ville du få fram och hur tänkte du med volymen mellan handelsväg och träd som vi på skissen såg mycket större än vad den är här. Kunde du gjort någon skillnad för att öka den volymen. Hur tänkte du med de tekniker du valde. Varför gick de som de gick med dem och vilka känslor ville du få fram?"
 Kände hur ja blev tårögd. Vad pratade kvinnan om? Kunde jag förklara tydligare än vad jag redan sagt. Sa samma sak som förut. Fick förklara varför tulpanerna var slokande och hur jag kunde gjort handelsvägen mer tydlig. De gillade mina svar. Men jag blev nervös. Frågorna var så stora och djupa och mina svar så små och utvattnade. Var ja redan utdömd? Var det så hemskt dåligt?

 När vi gick tillbaka kramade en av lärarna om mig och sa att det inte var någon fara. JAg svarade att jag bara var så nervös så att svara på såna obegripliga frågor var ju droppen på mina nerver. Kändes som de ställde mig mot väggen och krävde förklaring på hur jag tänkt när jag gjort ett sånt otroligt fruktansvärt arrangemang.

 Sen fick jag gå ut först också. Först av alla fick jag gå ut och ta emot betyget. De började berätta om allt bra. Just typiskt. Berättar man allt bra först är det för att mildra det jobbiga slutet. Snart kommer det där stora MEN...
 
Men det kom inget men. De pratade på om allt bra och sa allt det dåliga igen. Att jag använt för korta blomor och visade inte på nåt sätt vilken rörelseform jag ville uppnå. Att jag inte byggt ut färgerna. Att skisserna var bättre. Att jag hade många ideer. Att jag vågade göra det svårt för mig och att det var bra. Kände åter tårarna komma. Säg bara att det inte blev godkänt då!

 "Så vi har beslutat efter många om och men att du är godkänd!"
 Min mentor kramade om mig och jag började storböla. Båda mina lärare kramade om mig. "
 "Var glad Petra du har ju lyckats!"
 "Mm" sa jag. Visst jag lyckades. Men det kändes inte som någon succe. Jag har ju varit på gränsen. Det hade varit diskussioner och jag gissar att det var min lärare som hade försvarat mig och att jag egentligen inte var bra nog. Jag är inte alls glad över att jag lyckades.
 När alla andra kom in glada över den kritik de fått. Kände jag mig värdelös. Och när en av tjejerna misslyckades. (Den andra som fick gå ut) Kände jag ju mig inte på nåt sätt värdig att klara det heller. Jag var ju ett löjligt mellanting!

 När det var slut på eländet och jag hade lyckats sluta få tårar i ögon mötte jag min lärar som sa. 
"Hur känns det Petra?"
"OK!"
 "Vi var inte alls överens med de andra!" Min lärare förstår nog att jag inte är nöjd med detta! Fint att mina lärare tyckte det var bra i alla fall.. 


 NEJ.. usch.. En värdelös florist känner jag mig som. Var i alla fall jättekul att få hit päronen och umgås med dem! :D <3 Men jag vill aldrig mer tala om allt vad yrkesbevis heter...
God kväll!


Väntan...

 Domarlärarna är här. En i klassen har redovisat och en håller på nu. Jag är sist. SIST! Illa..
 tulpanerna har vissnat, pärlhyacinterna har blivit vita. Pissdag. Höll på att börja gråta när ja kom till skolan o såg skiten. Men nu har ja vant mig. Jag kommer inte bli godkänd. Faila på tekniken. Tulpanerna måste fått en dålig snityta och inte druckit nog med vatten. Så nu när de hamna i provröre o fick en ny snittyta drack de upp allt vatten på två minuter.. Skit och!
 När vi ska få veta sen vad vi får så kommer ja börja gråta. Känner det på mig. Sitta med 3 stenhårda lärare som säger vad som är bra och dåligt. Kan de bli värre. Men ja ska inte gråta. Jag FÅR inte gråta. Jag e ju cool.
 Men blir ja inte godkänd efter allt detta slit för att rören är dåligt inklädda och tulpanerna dött. Suck. Värdelöst..   v ä r  d e l ö s t...
 
 

 ...kram

Tisdag kväll känns som Torsdag?

 Skön bastu. Gott bröd... måste träna känner jag nu men ja e så trött så jag kunde somna på fläcken. Kanske dags att lägga sig då. Tidigt för en gång skul. Men ja e rädd för att börja tänka på det här sketna provet om jag inte somnar snabbt :S

 Känns som torsdag. Vet inte varför. Kanske för att jag diskade och städade mitt rum. Har dock inte städat toan vilket är det enda jag tänkt på. Men et luktade så weird när jag kom hem... orsaken brukar vara gammal disk, sopor eller kattlådan. Det luktade inte kattlåda. Soporna kan det vara men ja ids int tömma än XP haha
 Har plockat lite också. Så nu ser mitt rum någorlunda intessant ut :)
 Brukar hur som helst städa på torsdagar för att ha det gjort innan jag åker. Eller på fredag.Sällan på en tisdag...

 Jag tänkte träna idag. Tänkte det i skolan. När jag gick hem. idag måste ja träna. Byga muskler. För de vore tufft. Har ju verkligt legat av mig. Men vad gör jag. Om inte pratar med mamma i telefon. Äter och somnar. Måste ha somnar. För jag minns att Tamar låg på min mage. helt plötsligt var hon inte där. Men det kändes som om hon fortfarande låg där. Tss tss jag hade legat asstilla i en ganska obekväm ställning helt o onödan. :/ För mina fötter. Mina problemfötter som ibland får för sig att tårna inte hör dit och därför helt utan hämning börjar irritera på ett högst oangenämnt sätt så att jag helst av allt bara vill hugga av dem. Jag är märklig!

 Nej ska se om de går nå på tv. Så kan ja lägga mig och glo :)
Kram

Efter provet...

 USCH! Aäger jag. USch för yrkebevisprovet. Känns så dåligt just nu.
 Så brukar ja känna efter prov. Inget konstigt med det XP

Jag blev klar redan ett. Vi hade till sex på oss. Så jag tog det lugnt. Tog pauser. Pillade lite med detaljer tills klockan blev ungefär halv fyra. Då orkade jag inte mer. Man blir ju fnoskig i huvudet av att leta efter fel o brister o till slut såg allt fel ut.
 Är fortfarande otrligt missnjöd med de bladinklädda rör jag hade växterna i. Rören lossnade, gick sönder och den vita korken syntes. Efter de timmar ja stod där kom ja på att hälla sand på korken så den int syndes. Bra. Hoppas jag. Men jag kan inte fylla på med vatten i morgon :/ Då måste ja ta bort sanden o sen. USCH
 Har betämt mig för att inte tänka. Jag kan inte gör nåt mer. Jag gick hem tidigare. Min lärare tyckte ja skulle sitta där o fundera men nej. Inte bra för mina nerver inte XP Förlåt för att jag e snabb!!! Men ja rår int för det. JAg kan inte göra det långsamt! 
 Så ja sparar det hemska till i morgon. Men ja tror inte jag kommer bli arg på att jag gick hem så tidigt om jag inte blir godkänd. För så länge som jag kollade kan inga brister överaska mig. Inte då... Tror inte jag hade kunnat gjort något mer. Hängt upp en jasmine till kanske. Tyckte jag hade få. Men de var så korta de jag hade fått nu så.. äsch...
 Jag hoppas blommorna håller så länge de kan hålla.  Att vattnet håller sig i röret. Att blommorna fick bra nittyta.
 Nej se.. vad ja tänker på tråkiga saker. NU räcker det. Som tur e kommer ju mamma o pappa så de får trösta mig. när/om ja failar.
 
 HAr satt på bastun. Ska baka lite bröd, dricka te och läsa DAnte tillsammans med Tamar och bara njuta. Njuta av en skön dag. I morgon kommer bedömningen. Långt kvar. Inget att fundera på...

 Kram! :)

Hemma och törstig..

 Sitter och väntar på att mitt te ska bli klart. Har ingen mjölk hemma men det får duga utan. Orkade inte handla när ja gick hem klockan halv åtta :/
 Har ont i fötterna. Piss-skor! Gick utan skor hela dagen idag. MEst för att undvika fotsvett haha. Men nu väl hemma har ja ont i båda trampdynor XP
 
 Satt kvar extra länge. Vi åt pizza. Sen pratade vi. Men ja passade på att stabilisera mitt träd. Hoppas de ska hålla bra i morgon. Tog patent på oasis som vi plötsligt hade brist på. Och ja.. pillade runt lite. Tycker de e mysigt att vara i skolan även om man blir trött. Men hur kul har jag hemma?
 Tamar kasnke e trött på mina sena ankomster. Nu sitter hon på toan. Det är hennes hobby. Vill inte riktigt. Min nya granne tvättar konstant nu när hon är hemma mellan tennismatcherna i utlandet. Lampan e på. Vet int om hon ska tvätta mer eller om hon helt enkelt e dålig på att släcka. Får vara beredd på att hämta Tamar. Hon blir så rädd när någon dyker upp o ja vet int vad hon gör ;D
 
 I morgon e de prov. yrkesbevisprov. Nu ska här bevisas att jag är en riktig florist! XP haha hoppas hoppas!
 Ser fram emot Onsdag i alla fall när familjen kommer förbi. Löjligt hur lycklig man kan bli av att familjemedlemmarna kommer till Lidköping. Att de är här nån längre stund spelar ingen roll. Eller om vi gör nåt eller har tråkigt. Men att de tar sig hit. Till min stad. För min skull! :D

 Nu ska ja kolla vidare på guldfeber o dricka mitt te.
Kram :D

Ont i ryggen.,

 Hatar att man sitter så fel under detta yrkesbevis. Vilket ja sysslar med nu. Förberedelser inför provet. Har flätat två långa mattor av olika gräs. Har klätt in provrör i galaxiblad och har fixat min presentation i power point innan jag läst upp den. ( de tyckte den var bra. Tur det.. fast läsa upp levande har aldrig varit så svårt. Ja har kyrkan o tacka för min ickerädsla för att stå på scen XP haha )
 Trevligt.. pysslande. MEN man sitter ner hela tiden. I spända hållningar. Sitta vid dator på en pall utan ryggstöd vid öga arbetsbord.
 Satt på golvet och fläta och vid ett lägre bord. Allt lika obekvämt. Åååh. Smärta. SMÄRTA

 Är typ klar. Ska plocka ut allt gammalt i trädet så det i morgon bara är att sätta igång.
 Vill dra ut på arbetet. för vi skulle typ få mat här ;) Om vi jobbar över. Fattade ja det som. Vi skulle alltså inte betala själv. O som den fattiga student jag är säger jag inte nej till gratis mat. Orättvist att ja skulle vara klar så långt före alla hela tiden. så ja egentligen inte behöver vara kvar. Men nåt ska jag väl komma på. Funderar på att öva på botten en gång till. Om ja ids

I morgon e alltså provet. Spännande spännande. Men känns skönt att äntligen få det ur världen. :D

Kram :D

 

Underbar dag i solen! :D

 Var ute i dag. Faktiskt. När pappa kom hem kom han direkt in till mig och sa. "Vi tänkte gå ut i dricka kaffe i solen idag!" (Med vi menar han "jag, jag har inte frågat någon annan" )
 Jag var på direkt. Så det blev inte mycket arbete vid datorn idag.

 Vi gick ut. Jag och pappa och två kompisar vi fick med oss. Var en spännande äventyr. Jag har nog inte riktigt förstått hur mycket snö det är. Inte att den finns kvar fortfarande i alla fall. (jag är ute för lite)
 Först trampade vi fram på en oskottad stig. Man sjönk ner en decimeter kanske. Men det var nog jobbigt. Tamar sprang med också (Då känner man sig vitkig som matte. Hon följer inte med när någon annan går. Inte särskilt långt i alla fall :P )INte min bild. Ingen snö kvar på träden i Slätte inte! ´Men ja tog tyvärr inga kort idag! ;/
 Sen gick vi efter skidspår. Vi skulle till mitt favoritställe. Där vi brukade sitta på våren. Vilket min familj tror jag hittat på. Men jag har foton därifrån o de finns fortfarande kvar spjut och hinder från när vi lekte där ;P
 Vi pulsade vidare. Vi gick på skotersåpr in i skogen. Gick rätt bra. Här och var sjönk man ner till knäna. Inte så farligt. Men tröttsamt för det var en bit.
 Sedan gick vi efetr en väg. Mycket trevligt.
 Det var efter det det värsta kom.
"Här ska vi in!" sa jag och pekade "Om det går?!"
"Vi får ta sats!" Sa pappa och hoppade in i snön. Men sjönk ner till rumpan haha XP Måste ju varit typ 1,5 meter. Pappa sa två men ja undrar ja!
 Det gick att gå på snön men då och då blev plötsligt en av oss en meter kortare haha;D

 Mamma hade innan vi gick sagt åt oss att ta med en spade. Trams. Orka kånka på den. Det går att sitta på snön sa vi o gick.
 Det gick faktiskt. Pappa hittade en fläck där på några meter där man kunde stå på snön. Vi satte oss och drack kaffe och te. Jag drack tallbarrs-te eftersom pappa glömt mina tepåsar. ;) Var rätt gott :D
 Tamar gick runt och skrek. Gick till mig och trampade lite. Gick iväg och skrek och höll på så. Till slut satte hon sig i ett träd och värmde tassarna (VAdå dissa mattes varma famn)
 
 Till slut drog vi oss. Solen började dala bakom träden. En av kompisarna reste på sig och försvann ner i snön. Känns skönt att få vara längre ibland XP haha
 Var en tung färd hem o mina skor blev dyngsura. JA fick iskalla klådande ben. Men de var de värt.
 Fick ta Ulrikas kilklacksskor (haft förut) som man halkar mycket i. Var nervös innan ja kom till Lidköping (Så mycket is där) Men tack o lov var det nästan torr asfalt. Lyckan e gjord!
 Så ja e helt nöjd med dagen nu när ja sitt o tuggar i mig min svampmacka o dricker mitt hemkola-te. :)

 Kram! :D (sorry för de långa inlägget)

Söndag

 Vaknade AS-sent idag. Halv ett. Det är så man blir besviken på sig själv. Jag skippade gudstjänsten för att ja behövde tid hemma. osså sover ja bort den tiden. Fast.. än så länge har de inte kommi hem.. Så en timme kanske ja fick extra här hemma XP

 Idag skiner solen så man borde gå ut. jag har inte njutit av solen nåt denna vecka. Illa. (Jo på vägen mellan skolan och hemmet då)
 Tamar har varit ute hela morgonen. Ett tecken på att det är skönt ute. Hon brukar annars rusa in så fort hon fått lite snö på huvudet! ;P Hon låg till och med ner på vedhögen i snön och njöt av snön. Eller spanade efter möss och ekorrar. vad vet jag! Nu är hon i alla fall borta!

 Usch tillbaka till Lidköping nu. Men man får se till att det är en märklig vecka framöver(inte en vanlig trist) och bara en vecka kvar sen en månad utan.
 I morgon ska vi förbereda inför provet. PÅ Tisdag ska vi göra provet. PÅ Onsdag ska vi bli bedömda och tala med domarna. (blir äckligt spännande. jag tror vi skulle få slippa jobba med skolarbete eftersom våran lärare antog att vi var för spända för att palla jobba)
 Sen torsdag återgår väl allt till det vanliga dock! :/ de två tråkigaste dagarna. Som vanligt. Fredag också! Men men de får man väl härda ut. Eller se positivt på så blir det bra! :D

Kram :D

Lördag!

 Blev en annan lördag än vad jag tänkt.
 Tänkte faktiskt se melodifestivalen. Men visste inte vars. O jag såg den inte heller. Och är besviken nu att Anna vann. Därför glad att ja slapp se den XP

 Övningskörde en hel del idag också. Även Med Audin.. för att prova utan servo (het de så) haha.. ja det var lustigt.. Trög var den.. i vissa tillfällen. Men de ja märkte mest o höll på o missa mest var bromsen. ASTUNG. Man fick ju trycka den i bott för att nå skulle hända. Ja e van vid toyotan där man knappt behöver nudda bromsen så.. XP Lyckades knappt stanna vid ett övergångsställe och fick panik när ja skulle svänga av motorvägen och aldrig fick ner farten :P
 Även gaspedalen var mycket lättare än toyotan och jag spann en hel del i startarna XP Men koppligen liksom flög.. Äsch.. bilen var annorlunda.. tung o trygg o gammal! :P

 PÅ kvällen for vi till Älgarås och hälsade på. Jag själv gick runt till två familjer medan resten av familjen hela tiden var hos samma. Var trevligt som vanligt. Men jag saknar lite att prata med unga vänner. Sitta med familjens vänner e lite trögt efter ett tag då man inte fått sagt så mycket ;D
 
 Nu sitter jag hemma. Ska sitta vid datorn ett tag ikväll. Sista gången jag kan jobba vid den innan Lycksele-resan.. typ... Åker på Lördag kväll. Kvart i sex eller nåt. Kvart i sju kanske det var.. Lite annorlunda än tidigare. Ska byta i Hallsberg.. O vännäs. Läääskigt haha XP Ja vet ju knappt hur de ser ut någon stans där. Men men. E man 19 så e man. Inga problem inga problem! ;P Men det blir spännande. En vecka kvar! :D

Kram god natt :D

God morgon folket!

 Här sitter jag. HAlv tolv. Frukostsugen sen länge.. Men de e så mycket folk i köket så ja vägrar att gå in där. Plus att nån har börjat diska. DISKA! Vid denna tid! Blir till att vänta ett tag till!
 Var skönt att komma hem. Nästan. Var lite segt i början men så dök pappa upp o hela familjen satt på vetgirig.nu (?) o körde frågesporter. Ja fick köra snittblommequiz. KLarade full pott. Fast de var otrolitg enkla frågor så till och med min mor hade klarat 90 procent! :P

 Ach nu luktar det mat också.. verkar bli kåldolmar till middag idag. Mums. O de ska koka låååång tid XP Så ja lär väl få drömma om att äta själv. Får ta det modiga steget till köket och hoppas att folket har vett att INTE säga god morgon! Eller dyl!

kram :*

PI

 Idag var det pi-dagen i skolan. Inte så speciellt egentligen. Det är ett tävlingsbås i rasthallen, musik spelas på hög volym och det är en resultattavla på storbildsskärmen! Jag kan noll. har kunnat kanske 6 siffror efter just 3,14 men nu e de tomt.. E inte 35 och 65 eller nåt i början där också.. XP 3,146535...92...79? haha XP NEJ? minns INTE!
Hur som helst. Jag ställde inte upp i den tävlingen. Men man blir ju impad. Nån jöns hade klarat 998 siffror. O låg etta när ja lämna skolan. NÄSTAN TUSEN!!! E man galen eller e man galen. Antingen har den personen ett våldsamt bildminne eller sifferminne eller så har hon/han gått in för det o pluggat i år ;D
 Vi fick i alla fall PI-zza till middag. Som varje år på PI-dagen.. Det var ju trevligt. Det är som lite gott fast än det är så ovärda halvfabrikatpizzor...

 Fredag dagen till ära också. KLockan är halv två. Tamar e hungrig o har smygit  runt på tangentbordet och spunnit. Nu ligger hon i mitt knä <3 Men hon ska inte ha mat än Halv tre först!!! halv fem ska vi till stationen o åka hem till norra västergötlan :P Och innan dess ska jag diska, packa och dricka upp mjölken brrr
 KAsnke städa lite också. Man blir alltid lite gladare om det är någorlunda fint när man kommer hem.
 Men ja e för trött för att göra nåt. Ska vila lite. O ta tag i livet så småningom.. suck!

 Jag är sötsugen och törstig... Jag vill ha cola! <3 cola!

kram :*
 

The love you saved.

 Sitter och diggar Jackson five för fulla muggar. Tv4as fel! Visar en dokumentär om J5. Som ja inte orkar se. För den var överdriven. O Michael är inte med...
 Men det hindrar inte mig från att trycka upp youtube och sjunga..."Stop the love you save may be your own. Darlign take it slow. or some day you'll be all alone!"
 Sååå härligt. Och när ja tittade på videon till Can you feel it. blev ja sugen på att göra ett blomsterarrangemang. En myscket lustig känsla haha XP Ofta liksom. Blommor! Men ja troro de beror på att ja e trött på trädet nu. Tänkte på det i skolan. Åååh vad ja saknar att få skapa fritt efter nån inspirationskälla. Inte de här trädet ja har planerat o övat på i ett halvår snart!
 Men men.. PÅ Tisdag e de sista gången jag ser det. Och på Onsdag får jag se im det var mödan värt.
 Sen e de praktik i Lycksele. Skoj skoj.. (förhoppningsvis... ska i alla fall bli kul att få träffa Flicksnärtorna Cicci och Amelia ;) o självklart resten av stora tjocka släkten :D )
 Efter den månaden i norr antar jag att det e dags att öva inför yrkes-sm.. Uj det blir spännande. Verkar som ja e ensam från klassen. Lite trist. Vill veta NU vad temat är o vad ja ska göra. När ja kommer från praktiken v 16 är det ju bara 4 veckor KNAPPT att öva på! Nån gång under v 20 är det... Så blir säkert hårda tag då med. (Aldrig får man vila XD )
 Men ja ser fram emot det. Tänkte i veckan. Kommer jag i den övre placeringshalvan av alla skulle jag vara otroligt stolt över mig själv XP Vaet inte hur många florister det är som tävlar. Man får itne vara äldre än 21 tror jag! Så det är väl mest gymnasieelever och yngre nyutbildade! Uj uj.. Nej nu blev ja taggad o nervös Måste kolla på binderier på datorn ett tag XP

kram

Keeps getting better!

 Klockan är snart halv åtta efter en god måltid bestående av min currysås, ris och wookade grönsaker och svamp. Godi godi..
 Var i skolan till sex idag. Runt sex.. gjorde inte mycket. Behövde inte öva mer. Men snittade blommorm, fixade med powerpointen, tömde trädet på blommor och städade lite. Vet inte om ja vill prova göra trädet nå mer. Nu kör vi Tisdag! ;)

 Var en lååång dag. Medan ja upplevde den. Men sen nu efter känns de som den gick snabbt. Gick upp nio i morse. Hade körlektion tjugo över tio. Gick bra. Men var fruktansvärt nervös innan. Som vanligt. Bad en snabb bön innan att allt skulle gå bra. Att jag skulle få visa att jag kan det här med rödljus (Vilket vi skulle köra) och att hon skulle säga nåt om Riskettan som ja inte fattar hur man ska boka in... (Eftersom jag aldrig lyckas fråga med rädsla för att verka dum.. XD )
 Självklart gick det jättebra. Efter drygt halva lektionen sa hon till mig att köra in på en parkering.
"Ingen idé vi kör mer på rödljus du kan ju det!" (hihi) vi tittade på skyltar och körde lite teori om rödljus och sånt i bilen istället de sista minuterna innan ja körde tillbaka.
 Och i slutet kom hon in på uppkörning och sånt och sa " Det är nog dags att boka in dit på riskettan så du inte hamnar i för lång kö." (hihi) Bönesvar på hög nivå!

Kram :* (har fortfarande inte diskat)

Tamar <3

 Klockan blev sex och jag tänkte. "Kanske man skulle gå ut med Tamar!?" Hon hade ett av sina kattfnatt och låg och andades häftigt i sängen. Jag hade redan lekt en stund med boll men det verkade inte täcka hennes behov av motion och stimulering.
 Jag letade upp kopplet och började traska ut det. Tamar kom fram till mig. (Hon vet att hennes koppel betyder prommis trots att det är sällan det åkler på. Används mest vid resor) Men plötsligt sprang hon och gömde sig under sängen. Kanske slog det henne att kopplet kunde betyda resa med tåg!
 Jag lyckades i alla fall locka fram henne och under spinnande och massa gos få på henne halsbandet. Hon hjälpte till så gott hon kunde. Min duktiga katt!
 Hon sprang till dörren och vi gick ut.
 Det var kallt ute. Oväntat. Minus igen antar jag o allt smältvatten fryser igen :S
 Direkt såg vi några människro och Tamar morrade dovt. Hon e sån vaktis.
 Vi gick runt hörnet och Tamar spanade hela tiden på pensionärerna där borta. Jag kollade också på dem o såg hur Tamar plötsligt vände sig om mot mig. Reste ragg och morrade. Jag vända mig om. Bakom mig står en stor svart hund.
 Snabbt vänder ja mig efter Tamar som har gjort sig så stor som möjligt och tänker springa in i närmsta buske. Jag får upp henne och hunden går iväg Ointresserad. Eller lydig..
 Tamar sätter sig vid mina ben och kollar efter hunden. Hon släpper den inte med blicken och där står vi.. och står.. Tråkigt. Tamar darrade nå våldsamt av kylan. Jag försökte gå men hon vägrade. Så vi fick sitta där tills hunden gått runt hörnet 100 meter bort. ;/

 Vi går hem igen. Tamar springer snarare..  Nu e vi båda hungriga eller sugna. Jag på te Tamar på kattmat. Hon sitter i min famn och kollar på mig med stora ögon. Pussar mig och spinner. (Kanske lite kärlek men mycket fjäsk skulle jag tro. Eller så e hon glad för prommisen!) Åh Tamar kan inte bli perfektare. Jag är så frutkansvärt lycklig att det blev just hon och ingen annan värdelös katt. Det skulle vara Me-Sahab eller Batseba då.. Men de ska ju förgylla min vardag när ja flyttar hemifrån på allvar :D (Men de kommer aldrig vara colare än Tamar)

kram


Teater

 FYyyy vad de e kul med teater. Varför gör man inte det oftare. Brist på möjligheter skulle ja vilja säga. Vilka ska ja spela teater med o vid vilka tillfällen! ;P
 Idag spelade vi upp teater på svenskan. Vilket var en uppgift där. Det var allt från Hollywood- tre små grisarna (kändisarna) Sitter fortfarande o fnissar för mig själv åt Jossans fingerklappande över prenumerationen på min häst XP
 Vi spelade Alice i udnerlandet. Jag var drottning. Var riktigt kul. Älskar att spela överdrivna och arga roller ;) Har alltid levt in ordentligt men kunde dagen till ära inte hålla mig helt till nathalies tolkning av kungen XP
 Men de tog snabbt slut. Det var drama om dumma tjejer och rödluvan ;) Vilket ockcå var lustigt. Mycket skratt var det idag! :D

 Kom hem helt slut som vanligt. Får panik på att ja e så trött. Fick kämpa mig upp i morse. Nå våldsamt. Men gick nog upp fem över sju och konstaterade att ja int hade nå bröd hemma. Då kunde ja ju lika gärna tagit sovmorgon. Men när ja ändå var uppe gjorde ja lite polentagröt och avnjöt det i sängen ;)
 
 Nu måste ja diska. Luktar inte bra här.. kan vara Tamars toalett också. :S
kram :*

halv elva..

Kväll... mörkt ute. Mörkt inne. Luktar mat.. Har inte diskat. Men ja vill inte förlora min nya duktighet med att diska oftare. Så antingen diskar ja nu innan klockan blir tolv eller så diskar jag i morgon. Röstar för det första men jag är så trött så det blir nog det andra. :S
 Har duschat och ätit god middag. Kom igång till slut. Gjrode lite böngryta med friterat bröd till haha. Kanske inte det nyttigaste brödet. Men för att festa till stekpannebröd e det ypperligt. Blir mer luftigt då. Och det är ju så fruuuuuktansvärt gott. Gjorde efterätt av den lilla deg som fanns kvar. Ett friterat och sockrigt bröd.. blir väl lite som en munk!
 Efter allt detta onyttiga har jag.. Inte gjort nåt. Förutom att duscha. Har suttit vid datorn och segat segat segat.
 Inte gjort nåt nyttigt eller framåtdrivande haha (finns de nå sånt ord)

 Tamar har haft otroligt tråkigt. Mitt fel.. Nyss sov hon lugnt men som väntat e hon igång nu. Med att hoppa efter spikhål på väggen och riva ner en och annan tavla.
 Men hon har varit söt. Hon har för vana att ligga vid mina ben. När ja ser på tv. Idag låg jag på¨mage med benen ihop. Tamar bet mig då i foten. Särade lite på benen så hon fick plats vid mina fötter. Men hon var inte nöjd. Hon började bända isär med sina kloklädda tassar och jag fick sära mer o mer tills hon fick plats. Hon hade min rumpa som huvudkudde och låt på rygg med tassarna upp i luften. Hon låg som i ett skrustäd haha.. Gullig e hon <3

  god natt! :* kram


Trött..

 Jag är trött. HELA TIDEN! Det händer något varenda kväll känns det som. Visst jag har valet att säga. Nej tack jag orkar inte.. eller helt enkelt bara stanna i sängen och sova... och tyvärr funkar jag på att skippa vissa saker. Känns trist.
 Ska bland annat med Izze och Piji och bada. Vi har pratat om det i flera dagar nu... eller dagar? Veckor! Men jag är trött. Just nu känns det bara som ett måste. Jag vill. Men jag är trött. Så jag funderar på att ställa in det. Men kommer jag ångra mig då? Föresten e de ju bara tisdag idag. Inte torsdag. :S I morgon kanske ja ska till familjen i skövde.. har jobbat över varje dag nu.. suck. Fredag. fredag ser tom ut. :)
 
 Är klar med trädet nu. Eller min lärare tycker jag ska öva en gång till med de riktiga blommorna. Som vi får på Torsdag.. eller hm. I morgon. Öva med dem innan ja snittar in dem i kylen. Jag vill helst undvika att använda dem massa. De blir så fula ju! :/
 Men om man gör det innan snitten så borde de klara det. Sen får ja ju vara fööööörsiktig..

 Var så trött idag. Tror jag tog pauser hela tiden från arbetet. Satt mest och pratade och stöttade andra vänner. HJälpte dem med deras arbete. Kanske också bra. Men jag hatar mitt träd. Antingen måste ja krypa runt på golvet och sätta i blommor och oasis eller så måste jag stå på tå eller balansera på stolar för att nå till kronan. (Dock har kronan sjunkt ner en bit till min nivå pga blommornas tyngd)
 Trädet har börjat säcka pga tyngden. Jag har tryckt i massa stöttande pinnar i bak. Den kommer inte ramla. Men de ser lite lustigt ut när kronan nickar (törstig?) Usch trädet ger mig gråa hår. Vill aaaldrig mer göra ett träd. I så fall direkt. Inte öva i flera veckor och hålla på.

 Är fortfarande trött. Gick upp halv åtta i morse. Kom för sent men tänkte att det inte skulle göra nåt. Jobba ju över. Nu e ja död. HAr ätit en del mellanmål och har ingen lust att göra middag. Kanske inte behöver det? Är så trött så jag inte känner hunger XP
 Vars e den där pojkvännen som snällt ska sätta igång med maten nu! ;P haha Medan jag och Tamar tar en tupplur i sänge :P

Kram! :D

Bra Måndag!

 Var rätt trevligt i skolan idag. Trots att jag innan inte alls hade lust. XP
 Vi gjorde smycken på F-kursen (tekniker till binderier-kurs) Vilket var lite.. haltointressant. Jag har visserligen gjort det förut. O nu hade vi tillgång till mängder med saker men.. näe.. Jag ides int! Gjorde ett strange armband och ett JÄTTETUNG örhänge. Var mest flum. Och Elin hejade på o gav mig de störtsta pälorna haha 
 
 Sen gick tiden till yrkesbeviset. E så trött på att öva nu. Öva öva öva. Men man måste ju. Tänkte jobba över idag men då våran lärare inte kunde vara med idag kändes det ovärt. Jag är ju klar. Behöver bara slipa på detaljerna. O få kritik från henne. Så har en hel del att göra i morgon..

 For ut och hjälpte Natta att plocka hängbjörk. Uj har inte skrattat så mycket förut när ja plockat ris XP Snön var djup. Men det var grenar under o snön e ju lite... (har glömt ordet. Vad het de när de e hårt på så man kan gå på snön?) Så vi gick ut. Men Natta lyckades ändå sjunka i sina sommarskor.
 Skulle hjälpa henne upp i trädet men med hennes tyngd i mina händer sjönk ja saaakta djupare o djupare ner i snön så de hjälpte inget. Hon hängde där hjälplöst i trädet. Uj vad vi skratta. O värre blev det när Natta drog ner en gren som ja skulle knipsa av. Men när ja skulle gå runt henne sjönk jag ner i snön och ramla. Tog tag i en gren och drog mig upp. "Aj mitt hår!" skrek NAthalie. Grenen satt fast i hennes hår. Den gn ja drog i. Men ja fattade inget och lyckades inte komma upp.
 Ja alltid lika roligt att få skratta lite XP

 Åt gomiddag idag. Stekte kyckling (perfekt som vanligt Ja rockar fett på att steka kött saftigt!) kokade egen currysås. (ville göra som på den thailändska restaurangen.. men min sås blev tjock o smakade som köpt. Fast godare då) o kokade ris. (Har aldrig haft ris hemma. Mycket lustigt.
 O eftersom ja har börjat mitt nya liv nu. Ska ja bege mig till diskbänken o diska skiten innan de växer över huvudet på mig :)

 Sen måste ja träna...

 kram! :D

God morgon sunshine!

 Jag e så stolt över mig själv. Fatta!
 Gick och la mig redan klockan tolv! :P Och gick upp redan tjugo i sju. För att duscha. Kanske inte låter som nåt men för en nattmänniska som jag med sömnporblem är det stort XP
Jag har till och med ansträngt mig och gjort smörgås med stekt svamp. :) Gott! Så nu e ja redo för en skoldag med massa yrkesbevisjobb XP
 Fast ja anar redan nu att jag kommre komma försent... liite bara. Eftersom ja har satt mig vid datorn samtidigt som jag äter frukost. KLockan e redan halv. Måste gå om typ tio minuter en kvart. Blir nog inget smink idag! Skönt :)

Hörde nu att de var en jordbävning till.. EN TILL! Galet.. Om man tror allt är som vanligt trots allt detta så.. ja då!
 O hur hörde jag detta? Jo ja spisar morgonpasset i P3 varje morgon haha. O hinner höra nyheterna hela två gånger! TVÅ! XP Så ja har.. koll. Förutom att ja bara lyssnar med halv örat och av någon anledning glömmer så fort pappa ställer någon fråga om nyheterna för veckan!

 HA en bra dag! :*
 

Lidkoping

 HUR många gånger har jag inte rest den långa vägen till Lidköping. Med det tråkiga tåget. Kommit hem. slagit på datorn. Gått på toa. Satt på tvn. Gjort te. gett katten mat satt mig vid datorn och loggat in på min blogg. Samma samma samma varje vecka. LEver verkligen inrutat. E så trött på att pendla fram och tillbaka nu. Skulle faktikskt kunna tänka mig att bo kvar över helgen om det inte vore för att ja inte har så mycket att göra här. Ingen festlig granne. Ingen tillgång till nån hobby. Ingen att prata med helt enkelt. Det är skönt att få komma hem. Träffa familjen. Kanske träffa vännerna i Älgarås. Sjunga, spela musik, jobba vid datorn med tecknade filmer.. Ja.. jag trivs i slätte. Men att pendla. SUCK!
 Så därför gör jag och Tamar detta vecka ut och vecka in. Men nu är det bara en knapp termin kvar.. sen ska ja inte bo här mer. Kommer säkert sakna detta äckliga ställe. Men ja ser fram emot att få flytta hemifrån på riktigt. Skaffa jobb. Katter. Sitta ännu mer ensam i nån lägenhet i nåt place där ja int känner nån. (Nej de sista ser ja inte fram emot. Men räknar lite smått med det. Jag suger på att skaffa vänner XP )

 Mmmm te.. Nej.. dags att sätta sig framför tvn. Tätt med Tamar... och slurpa på mitt te. :D 

Kram! :D
 
 Måste bara lägga till. Jag är så lycklig att jag fått lära känna alla asylsökande i Älgarås! Det har varit så kul och så upplyftande, givande. Men samtidigt så mycket sorg. Listan över saknade växer....
 
 

God morgon!

 Uj vilken dag det var igår. Var trevligt o träffa dem men fruktasvärt jobbigt att skiljas. Första familjen jag varit med om att hinna ta farväl av. De skulle alltså tillbaka till de land de kom från då de inte fick stanna. De flesta familjer brukar ju snabbt som bara den gömma sig eller fly vidare så man får som aldrig säga hej då!
 MEn denna gången fick vi det.. o de var tufft!
 Tyckte vi var coola men när vi stod i hallen började en av dem storgråta. O krama mamma. Kunde inte hålla mig heller o när ja krama henne också kändes det hårt. Inte ett öga var torrt hos någon tror jag!  
 
 Vaknade sent idag. Runt elva! Som vanligt dök Tamar upp då o väntade på mina fötter att sticka ut! ;P
 Gick o la mig sent. Sitter uppe o roar mig på nätterna eftesrom det är de enda tidne man kan sitta vid datorn utan att bli störd. (att någon annan behöver den)
 Hoppas på att få övningsköra lite här hemma innan det bär av till Lidköping igen. Typsikt. Har inte lust med skola denna vecka. Finns just nu så mycket jag vill och behöver göra här hemma!
 Men men.. bara två veckor kvar.. sen bär det norrut!
 
 Ska övningsköra på körskola denna vecka också. SUCK och BLÄ! Detta körkort tar livet av mig. Ibland önskar jag att jag hade en körglad pojkvän som gladeligen sjkutsa mig överallt och att jag levde in the old times då tjejer inte körde XP Det är så tråkigt att jobba med två skolor samtidigt! Och med mitt kassa självförtroende har ja inga förhoppningar på att klara körkortet! :/ XP

kram :*


Luktar smakskens!

 Doften av stektos sprider sig i huset! Kyckling med ris och jordnötssås (som istället blev kikärtssås då pappa glömde köpa jordnötter) Ska bli riktigt gott! :D (tror jag)
 Solen har skinit idag. Men har ja varit ute? Nej! Men vaknade i morse av att solen sken in i mitt rum. De var så ljust och vackert. Rent på nå sätt... Tamar satt vid fotänden av min säng och väntade på att ja skulle sticka ut en fot så hon kunde mörda den hänsynslöst. Tss tss

 Har inte gjort mycket vettigt idag. Varit redigt trött. Suttit vid datorn, läst! Funderat på körslaget... Är nästan sugen på att ge det ett försök. Men inte ensam. Då vill ja att någon mer kamrat gör det. Men ja undrar ja... Får se hur det blir med det. I morgon e de i alla fall audition. Skulle ja palla trycket att sjunga för nå hård jury med pokerfaces? XP haha tro int det... men skulle vara nå o skryta med i alla fall. Även om ja bröt ihop framför dem :P

 Ska hälsa på vänner till familjen ikväll. :D Ska bli trevligt.. Hoppas jag! Jag brukar inte följa med o hälsa på dem. För mycet skrikiga småbarn. Men nu ska de flytta så. Då känner ja att de vore trevligt att träffa dem!

 Ska bege mig till köket och kolla läget :D Kram :*

PS: En märklig lycka har kommti till mig. Kul men ja vill ha MER! Vars e källan? Hur når ja den?
 

Trött o road!

 Sitter med mitt nya filmprojekt o målar. Märker att de var länge sen ja målade killar. Skulle måla honom i en cool avslappnad pose.. o satte händerna i midjan. MEn då slog de mig. Ser ju våldsamt feminimt ut. Så brukar väl inte killar stå... tjejgrej. Eller?
 Försökte måla om. Men kroppen såg då väldigt vriden o kvinnligt formad ut. O ansiktutrycket på det.  Skrattet var inte långt borta! Målade snabbt om igen. Då såg han hur hängig ut som helst. För att snabbt hindra ett rejält skrattanfall fick ja stänga ner de hela o inse att det var sängen nästa! XP haha

Klockan är tre. Ja är lycklig! Måtte ja vakna i morgon!

god natt :D


Trött.. Eller inte...


 Gårdagen var.. en uppsats. JA skrev o
skrev o skrev.. Jag dygnade.. NÄÄÄÄSTAN.

 När klockan var runt fyra gick ja till sängs. Inte för att sova men för att se på tv. O kanske slockna till lite snabbt. Ja brukar inte sova länge framför tvn. Somnade nog inte förrän halv sex!

  KLockan ringde. Jag tänkte. äääsch ja behöver inte gå upp så tidigt. Ja försov mig. KLockan var halv åtta. Inte en chans att ja orkade kämpa mig till rörlig bild. ja skolkar från det.

 Jag somnade om. KLockan blev halv nio. HEY.. börjar inte nästa lektion halv tio?
 Åååh.. jag gick upp och skickade ett sms till min lärare. JAg är slut. Jag orkar inte. Mycket sant.
 Gick och la mig igen. Och vaknade inte förrän ett! ILLA!

 Har ätit brunch och ska snart klä på mig och diska. Ska om typ 2 timmar bege mig hemåt. Med tåg. Var länge sen. har åkt buss de sista!


Kram


PS: Korvakaka var inte lika gott som ja mindes det XP

Religion.. suuuuck!

 Äntligen börjar ja bli klar med den hemska uppsatsen.. om hinduism. Fy så trökigt. 6 timmar tog det att för mig sträckskriva en uppsats. O den är inte bra. Ja tror inte läraren kommer gilla min slutsats. Men hon har sagt tidigare att mina slutsatser emellanåt är superbra o emellanåt usla haha. Nu kommer ja med en usel helt enkelt. Men ja är för trött nu. Klockan är ett. HEY då tog det ju nästan 7 timmar!

 Vet inte om ja ska lägga mig o vakna trött i morgon eller dygna så ja kan gå iväg tidigt till skolan o göra klart skiten! Vet inte vad som är bäst än.. men de lutar åt att dygna. Slutar elva så ja kan sova när ja kom hem efter skolan. O sen på tåget till hova :P
 

Bajs!

  Gick förbi hemköp och handlade nåt pålägg.. o en cola.. hittade även en korvkaka (nåt ja har för mig ja gillade) som var på halva priset. Gick sedan hemåt funderandes på vad ja skulle äta. Var för trött för att laga mat och ovanligt ohungrig för att inte ha ätit på flera timmar (bara frukost vid halv tio) 
 
 VÄl hemma mötte jag en mycket oangenäm doft.. MYCKET oangenäm..
 Ah är bajslådan full tänkte ja för mig själv.
 Närmade mig lådan och såg att den var dags att tömma. Men bredvid lådan var det utdraget bajs på golvet. OCh under sängen låg en liten korv. Ser ett scenario framför mig där Tamar klivit ur lådan med en korv hängande i svansen eller nåt. Försökt att skrapa bort det på golvet. Gått o skakat på rumpan och lyckats bli av med den previs under sängen (ett ställa hon brukar lyckas bli av med korvar som fastnar! )

 Suck och blä. Ut och hämta papper och börja torka. Det var inte tort men inte fukrigt heller. Det luktade nytt men satt fast hårt i golvet. INTE trevligt!
 Torkade och tömde lådan och gick ut med soporna. Kom tillbaka och funderade på att vädra och städa. MEn först fylla lådan med sand. SAND? De två påsarna som stod där var.. tomma. PEst o pina. Fanns ingen annan återvändo än att kuta till närmsta butik och handla. Fick bli den lilla dyra på samma gata. Hela tiden bad ja inom mig att hon inte skulle bli nödig. Eller att hon skulle upptäcka den korvkaka som ja glömt sätta in i kylen.
 skitkattsand till skitdyrtpris blev det. Men men.. vad gör man inte.. suck

 Kom hem.. Nu sitter ja här. Klockan är sex.. jag har inte ätit. Jag har städat.. dammsugit o plockat, vädrat ut.
 Tamar verkar otrolitg kär i mig och har lagt sig i mitt knä med ett hårt grepp med tassarna runt min arm. Glömmer ja att klappa henne emallanåt så biter hon mig hårt..
 
 Nu fick ja sms också. Kanske ska skippa middag idag?

Kram

skolan.,..

 Klockan är kvart över fyra.. slutade för en kvart sen men är fortfarande kvar.
 Nej. Tänker inte jobba övertid idag. Ska inte pyssla med yrkesbeviset. Men har en uppsats att göra till i morgon som kommit efter ordentligt efter snön på skolan och yrkesbeviset. Så nu ska ja ta hem det o skriva ikväll. Skriver bäst på kvällen av någon anledning.

 Känns som det var nå mer ja hade at göra. Men det har ja i så fall glömt. Juste.. praktikrapporten jag hittade på datorn. Som skulle lämnas in efter jul. Fast äsch. Är den inte inlämnad än kan ja lämna in den lite senare. Måste ta en sak i taget. Ska höra med läraren också om jag verkligen inte lämnat in den. Går hur som helst inte att öppna upp det här på datorn. Det ja srkivit tidigare. KUUUUUL!

  Ska traska hem nu. Göra nån god middag och sen skriva skriva skriva.... suck och blä. Måste städa också.Får inte vara snäll mot mig själv. Men nu har gjort för mycket annat. Rummet är inte dammsuget på veckor. Disken hopar sig och mitt skrivbord syns inte.
 Blir ingen kul dag idag. Men vem har sagt att nåt är kul?

 Kram :)

God afton! :D


 Nu har ja suttit vid datorn hela kvällen efter
 att jag bastat och myst med godis o te.. 
 Var riktigt otrevlig den där chokladansiktsmasken haha XP Den lukta choklad men de kan bli för mycket av de goda haha. Om min hy blev mjukare o mindre torr tål att fundera på.. Enligt vad som stod på baksidan skulle ja se yngre ut också. Så nu lär ja väl se ut som en 10-åring! ;)

 Tamar njöt som vanligt. Hon till och med torkade sig efteråt. Ja gick runt med handduken på höften medan ja.. vad ja nu gjorde.. haha XP Efter att ja duschat o pltösligt kutar Tamar in under handduken och lägger sig mellan mina fötter. Jag släpper handduken och går. Hon ligger kvar..
 


När ja tappade nåt på golvet dök hennes huvud upp och sen låg hon där i min fuktiga handduk på det varma golvet o bara låg. Så söt. Var tvungen att ta ett kort. O som den stora fotografihatare hon är gick hon då o gömde sig XP Så kortet blev inte så bra som man kan önska. MEn vad kan man kräva av en dålig modell till katt och blixtljus.. :P

 Dags att försöka lägga sig... eller göra nåt mindre datasittande så ja blir trött! :) Har hur som helst sovmorgon i morgon! ;D

God natt! Kram

vilodag!

Idag ska jag vila vila vila.. Efter de hårda dagarna som varit. I morse var ja så trött så jag tog sovmorgon till halv åtta. Skippade att sminka mig och duschade håret och åt en macka. Kom tio minuter för sent. De sista fem minuterna berodde på Alida som när jag frågade "Är vi i giraffen?(skolbyggnad g-huset) svarade "ne!" 
 Jag antog att de övade på teatern i binderisalen så jag gick dit. Men ingen där. Mötte en lärare och frågade henne vars jag skulle vara. Men hon visste inte. 
 Vi kollade i teaterövningsrummet haha... jag funderade på om de kunde vara i aulan. Läraren frågade min mentor som dök upp. "Nathalie sa att de skulle vara i giraffen!" svarade hon.
 Skrev snabbt ett sms till Alida. "Men vars e vi då?" "Där vi brukar vara!" svarade hon. Vilket ju är giraffen.
 Ja det var en spännande morgon o ja hann bara sätta mig ner i lektionsalen innan vi skulle fortsätta den i binderisalen XP Men Alida är söt ändå.. trots den lilla björntjänsten! XD

 Blommorna var hela dag. Ingen hade vissnat. Vissa liljor jo som var gamla då jag använt dem på måndagen med! :D Jag är så lycklig. Nu kör vi järnet!!!
 Men jag stannade inte i skolan och övade mer. Jag stannade inte på körskolan mer än för att boka lektion. gick till Lindex och shoppade lite på mitt presentkort (tack farmor o farfar!) blev sånt ja tänkt köpa länge men då ja inte e särskilt förtjust i att strosa på affärer aldrig gjort. Äntligen har ja en lipsyl XP Köpte även en andsiktsmask.. choklad :P
 Gick till hemköp och köpte skinka.. och lite choklad. I kväll blir det bastu för mig och TAmar och ansiktsmasken. Choklad och te till Bourne hm (vad het andra filmen... supremacy?)

Kram! :D

trött...men trygg!

 Dagen blir så kort när man är i skolan till sju. Vanligtvis brukar ja gilla det. För ja tycker inte om att sitta hemma och ha tråkigt. Men allt blir så fel. Tamar får mat sen. Hon är hyperaktiv o uttråkad. Jag är ASHUNGRIG! JAg är väääldigt trött.. Just nu har ja huvudvärk o vill bara lägga mig framför tvn o somna in. Men det är kallt!
 Ska ta mig en kopp te och kolla på Bourne identity. (stavning) I morgon ska jag inte jobba över. Då ska jag boka in körlektioner. Gå hem tidigt och göra nåt typiskt mig! O på torsdag e de äntligen sovmorgon!

 Måste måla en tavla också! 2 gånger har motivet dykt upp i mitt huvud. Två gånger har ja försökt få ner den som en skiss på papper och blivit besviken! Och så känns det så jobbigt att måla den. Det tar emot nå våldsamt haha Men jag vill jag vill jag vill! TAvlan i huvudet är så fin och så... så bra!
 Här är en vers från nån sång som beskriver lite tavlans motiv! 

Trygg i min Jesu armar,
Trygg i hans herdefamn,
Gömd i hans rika kärlek
Finner min själ sin hamn

kram! :D


Snart slut..


 Vet inte vad jag ska göra mer. Sitter bara och sitter. Har övat på trädet en gång till och hoppas att det håller denna gång. men ja undrar jag! Har satt flera blomor i varje rör. Vilket nog är dumt eftersom de suger mer vatten då tillsammans! O trycker ut vatten ur röret!Kom på det när ja satte i sista blomman haha Xp Men då vet ja det till provet :P
 Får öva en gång till. men idag orkar jag inte. Eller kanske.. kan sanna här o leka med blommorna hmm...

 Så här ser trädet ut i alla fall! :D Blev rätt bra. Förutom att blommorna håller dåligt och domarna ska kolla på trädet dagen efter ja gjort det.. k A t A s T r O f!!! Kram. :*


Deprimerande..

 FYYYY. jag har helt tappat lusten med yrkesbeviset. Blommorna har vissnat till idag. o på provet ska de hålla 2 dygn!!! Suck
 Liljorna var dock dåliga.. men de sög mängder med vatten så det var slut i alla rör.. de var döende. :(
 Dendrobiumen var fin. Tulpanerna hade också slut på vatten men de ser inte fula ut när de blir hängiga.
 Nejlikorna och proteorna var vissna. men ja uptäckte nu att de berodde på oasisen. ja hade varit slarvig när ja fyllt dem med vatten XP haha. Piiiinsamt. Ska göra ett försök till nu o vara otrooooooligt noga med tekniken! Jasminen också. Tror inte ja snitta den. Vet inte om ja ska skippa bladen på dem eller försöka att snitta. nej! USCH. Jag kommer inte klara detta. jag suger som florist XP

 Har gjort klart kalkylen också. femte gången så går det rätt snabbt :p Så nu e de klart.


Ska öva en gång till och fläta gräs när det kommer med bussen. Se om det håller. 
 Behöver uppmuntran! Vill inte göra detta mer. Vill inte uppleva den förnedring av att misslyckas!

 La mig sent igår o försov mig i morse. Slängde i mig yoghurt ( ja som stekte pannkakor igår att äta idag!) Kom bara fem minuter försent så ingen fara. Men ja måste lägga mig tidigare. det är som en atmosfär i rummet som inte gör mig trött :PKram


efter skolan

 Klockan e åtta.. plötsligt! Men så blir det när man är i skolan till kvart i sju och sen handlar!
 Har ätit gott! Kyckling och Tortelini (Eller vad de het.) Satt och äcklades av kycklignbiten hela tiden. Gillar inte kycklingdelar. Även om det är billigt! Men jafg vill inte se hur en kyckling ser ut innan. O benen som ligger kors o tvärs. De olika färgerna. SKINNET! Det var kvar små fjäderbitar.
 Men ja stekte tålmodig och åt. Måste säga att ja lyckades nå våldsamt. Så saftig haha. För att vara första gången ja tillagar kyckling här hemma. Eller hm näe har haft filet. (OINTRESSANT)

 Nej här sitter jag o pratar kyckling! Ska försöka komma på nåt att göra de sista timmarna innan ja ska lägga mig! Skriva lite... kanske fota. Eller leta efter låt för ett nytt filmprojekt! :P (eller så fastnar ja vid tn)
 
Kram!

hard work work

 Sitter i skolan och pillar med yrkesbeviset.
 Har jobbat hela dagen o ja är trött som bara den. Vet inte varför. har gjort klart trädet. Provat sätta i blommor alltså. Det blir rätt snyggt Men tungt
 Det började säcka ihop oc jag såg alla lärare samlas i fönstret mellan lärrarummet och lektionsalen. En höll handen för munnen och spärrade upp ögonen.  såg bister ut och den tredje kollade förtvivlat. Jag kollade dit och alla mina nervösa klasskompis kollade runt. Lärarna började skratta.
 Jag var inte alls nervös. Trädet höll det var bara att det inte orkade hålla kronan rak haha XP Men alla andra skrek och kollade stort... Jag tryckte snabbt i en pinne och trädet stod rakt igen. borde få en stjärna i protokollet för det. för mitt lugn XP haha

 Nu ska ja göra klart kalkylen som jag gjort fel. SKIT OCKSÅ. hata excel!!! Hata att räkna.. Men har raderat allt o nu börjar på ny kula. Efter lite fika som Emelie så rart köpte åt mig. Har så snälla kompisar (mest Elin<3) som lånar ut pengar och bjuder hur som helst i min fattigdom. Jag måste komma ihåg att bjuda klassen på nåt när körkortet e taget o jag är... rik? haha eller har 1000 kr extra i månaden! Kan man säga XP

Klovckan är halv fyra. Slutade för en halvtimme sen men ja ska jobba över.. har inget att göra hemma o vill bli klar med skiten! Är så trött på detta nu! Det var kul att bygga trädet. Men att linda rör med blad o surra fast dem i trädet var min död. jag är så KORT!

 Nej ska avnjuta min risifrutti nu och sen! Jobba klart! :D
kram

Dusch o soppa! Som den stora sopphatare jag är har ja
gjort en soppa idag. Vet inte vars suget har kommit ifrån men. Är det mina soppor så. Brukar vara så! :P

 Passade på att sminka mig idag.. eftersom ja kände mig sleten o kladdig drog ja på en ordentligt svart sminkning innan ja duscha. Bara för att de e skoj XP

Har föresten kommit på ytterligare ett perfekt bibliskt namn till mina två katter ja ska skaffa i framtiden
Me-Sahab  Hör ni hur det klingar (uttala det Me-Sa(c)hab). Tamar, Batseba och Me-Sahab. :D Längtar efter dem redan :D

god natt :D kram

RSS 2.0