Vill binda igen...

Biljetter bokade upp till Lycksele.... Spännande!
Ser fram emot att få skapa på allvar igen! :)


Smärta, smärta, smärta....

Ännu en tripp till Ikea. (För att min väninna skulle inhandla rätt sängbotten!) Idag dock till Jönköping! :P haha... var trevligt även om jag var trött och inte överlycklig för att gå upp vid åtta!
På vägen dit skulle vi tanka. Såg ett ställe där bensinen kostade 14.08..
Hemska saker. Så vi fortsatte. Jag skojade lite. "Nu kostar säkert bensinen där 14.25"
Jag var helt säker på att så dyr bensin fanns inte. Men man ska aldrig säga aldrig. Och man ska tydligen inte skoja om sådana saker för bensinen på nästa ställe kostade 14.23...
(minns när jag var liten och den kosta runt 9 kr...)Väl på Ikea inhandlades sängen snabbt och vi åt gott! :) Sedan började vi traska runt på Ikea och njuta av inredningen. Jag hittade ett svart-blått rum som jag blev helt förtjust i eftersom jag och Orhan bestämt oss för att inreda med just de färgerna! Nu vet jag. Att det är de rätta färgerna med all säkerhet!
Trots att det var så trevligt där. Vi gick runt och skrattade och pratade om inredning så växte en våldsam värk i min mage.
Redan på vägen dit hade den stört mig. Men man är väl en viking!
Men när vi traskade runt där kändes det som om jag antingen skulle svimma eller spy. Värken spred sig runt bak i ryggen och varenda gång vi stannade mådde jag illa.
Det gjorde ont att sitta. Jag blev yr av att stå och det var jobbigt att gå även om det var skönast...
Till slut släppte jag min vikingstil och vi gick och köpte medikament! :)
Mensvärk borde förbjudas.
Och jag kunde inte gå där och bittert tänka för mig själv att alla killar MINST borde pröva att ha mensvärk en dag! Så de ska vara tacksamma!!!

Hösten :)

Igår var en slitsam dag då jag och Orhan hjälpte till att bära ut en gammal säng och inhandla ny på Ikea. Höll på att somna i bilen på resan mellan Örebro och hemmet...
Dock blev sängen fel.. så ska in igen i morgon. Är ändå tacksam att jag har något att göra! :P Det är faktsikt lite mysigt att vara trött på kvällarna för omväxlings skull!
Somnade ändå otroligt sent igår trots att jag var så fruktansvärt trött. Det var liksom bara för varmt i mitt rum.
Idag har jag... städat lite i mitt rum och pysslat. Studat lite och allmänt svassat runt.
Snackat med faster om "showen" i Lycksele. Är dags att fixa biljetter om man ska hitta nå billigt!
Hösten är här föresten. Det är rent ut sagt iskallt ute. Men det luktar gott... Höst! :)
Jag tror jag gillar hösten! :D

Blomsterkrona!

Har varit kreativ igen!

Gjort en blomsterhatt som vanligt. Måste ju öva inför den stora dagen! ;) Plus att det är kul. Dock börjar ju blommorna där ute liksom dö ut. Men snart kommer vackra höstfärger på annat än blommor så! ;)


Svårfotad... :/


Bra helg!


Jag marinerade, Orhan grillade. Båda hackade grönsaker. Jag gjorde salladen. Orhan kokade potatis. Jag gjorde såsen, orhan rev gurkan till tsatzikin. Orhan skalade räkor. Jag skar köttet! Teamwork! ;)


Hemma igen efter en trevlig helg! :)
 Särskilt lördagen då jag och Orhan spenderade nästan hela dagen med att laga mat. Vi skulle grilla... och vi jobbade på. Promenerade med hundarna, så tiden gick. Vid fem kom Pia och vi åt tillsammans.
 Spelade pingis och boccia! ;) Avslutade dagen med godis och film! :) 


Snyggaste pojken eller vad? ;) (han till höger alltså!)


Pga "Regn" flyttades grillningen in i garaget! ;) Mycket kött blev det. Som jag och Orhan givit åt av resten av helgen... Gott!!! Väldigt gtt grillat må jag säga! Pia var redan mätt... när hon kom. Men tror hon gillade det ändå!?

 Tiden gick snabbt helt enkelt. Idag spelade jag och Orhan mera pingis. Kändes kul. Det som gick halvdant i början gick snabbare och snabbre. Det finns där... spelandet. Snabba låga bollar. Var riktigt kul att spela så de kanske man skulle försöka göra mer!:)

 Jag vann en stor rond. Försten till tre vunna matcher. Med storslagna 3-1... Självklart tog det hårt på Orhans lilla ego och han var tvungen att ta en revanschmatch där han spelade ut mig totalt. Och kunde sen inte sluta retas tills jag brottade ner honom och höll honom några centimeter över golvet.
 Orhan med sin rädsla för att få smutsiga kläder gav med sig. (Lätt match för Petra... haha)

 

 Kul helg. Nu sitter jag här med sprängande huvudvärk. Vet inte om det beror på alla tidiga mornar pga hundar som har svårt att hålla sig längre än till sju.
 Eller om jag håller på att bli sjuk...

 Hoppas inte på det senare.. Bli sjuk när man ändå går hemma är ju som att gångra 2 med 0!!!

Kram

Svårt att somna, lätt att vakna?

Sådär ja... trots att jag somnade assent. (efter en promenad genom byn, en film och två kapitel i Harry Potter, några jobbiga tankar och par rörelser p.g.a. värmen.) Så vaknade jag i god tid. Eller vid nio. Men för mig räknas det som ganska normalt! Hade alarm då och upptäckte när jag tog mobilen att jag hade före klockan sju fått ett sms. Läste, svarade och var vaken.
Fanastiskt. Men jag lär väl vara trött ikväll. Bra det kanske. Att somna gott. I morgon behöver jag inte oroa mig för att vakna sent eftersom en av hundarna inte riktigt kan hålla tätt på morgonen. (fick jag erfara sist!)
Strax ska jag iväg dit och fara med till Mariestad för bilköp. Sedan köra tillbaka den gamla bilen och hundarna! :) Sedan är jag ensam i ett annat hem!
Ska bli skönt...
Kram
(ska försöka ta lite fler bilder denna gång eftersom jag lyckats fixa kameran, Med min "ömma" vård. Som vanligt började den få svårt att fokusera... Brukar hända. Men en liten klapp brukar fixa biffen tills nästa år!)

För mycket att längta efter....

Hur ska jag somna i natt. Det är ett mysterium. I morgon är det ingen brådska alls. Behöver inte gå upp tidigt för att ta över hundarna. Först vid halv två ska jag iväg.

På kvällen får vi gäster här hemma. Så då traskar jag tillbaka hit en stund. :P Blir säkert trevligt. Gillar dagar då det händer lite! :D Gillar det så mycket att jag önskar natten bara var förbi. Som ett barn kan jag inte sova. Vilket är dåligt! Hur som helst. Det måste vara ett tecken på att jag har för lite att göra på dagarna. Att minsta lilla förändring ger mig fjärilar i magen.
Önskar att jag inte vaknade så sent nu.

Helgen blir kul! På alla sätt. Slipper vara hemma. Och på lördag ska jag, Orhan och Pia grilla. Eller nåt annat. Det beror på vad klockan är. hehe
Får träffa Orhan efter att han jobbat i veckan också. Uj.. jag saknar han!

I morgon ska jag ju ringa efter praktikplats också. Kanske inte det mest lyckliga momentet i mitt liv. Men... känns skönt att få något att göra.
Får se när det blir av också. Funderar på att försöka fråga om Oktober. Eftersom jag då ska iväg till Lycksele och vara med på en modeshow! ;) Ska bli mycket kul. Kanske vore bra och lägga praktik efter det! :) Då hinner jag se också om jag får det där fantastiska jobbet.

Hur ska jag kunna somna i natt med alla dessa fantastiska tankar!? haha XD Kom och gör mig trött!
(Lite glada bilder från sist jag var djurvakt! Plus hur jag ser ut nu...)
Kram

Sminkad...

Sminkade mig idag. Tänkte att jag skulle göra en ny bild här uppe. Eftersom jag inte längre är rödhårig!! Utan blong med lugg.
Men efter några meningslösa försök gav jag upp. Första bilden fick jag faktiskt hjälp med att få till storleken på. Jag bestämde hur den skulle se ut ungefär. Sen fixade en kompis till bilden.
Andra bilden minns jag inte hur jag gjorde. haha XD
Men det är lite halvtrist. Det är inte min grej att göra såna sorters bilder. Sitter någon där ute som vill hjälpa?
Hur som helst. Här kommer lite smakprover på min sminkning idag! haha.. helt oredigerat! ;) (För ovanlighetens skull!)
Sen ska jag diska och laga mat.
Phu...

 

 


Lycka är att vara rädd!

Det är dåligt väder ute idag och jag saknar Orhan. Är väl lite det mitt liv består av...
Fick en plötslig tagg att söka jobb. Hitta praktikplats och komma igång. Men vet inte riktigt vars jag ska använda mig av den taggen. Ska söka praktikplatser på fredag. Haha det har jag redan beslutat mig för. Det tar tid att finna mod och styrka att ringa och då är jag ju katt och hundvakt igen och har ett helt hus för mig själv att ringa i! :P
Hoppas jag får något någon gång i framtiden.
Det svåra med att söka praktik så spontant är att jag har ju inget speciellt datum att söka med. På skoltiden brukade jag ju ringa ett halvår före... och ha det klart. Nu ringer jag och butikerna säger att de är upptagna nu. Och det är väl klart.
Det jag hoppas på nu är att skolorna inte börjat med sin praktik än. Men o andra sidan finns det ju massa arbetslösa florister som jag... som säkerligen ringer nu efter sommaren..
Jaja.. Jag hoppas!!! (Jag som hatade praktik under skoltiden. haha nu hoppas jag!)

Nu ska jag plugga lite språk och få tiden att gå tills maten är klar.
Mitt liv känns spännande. Jag har en sådan framtid framför mig. haha Vet inte om det är bra. Men jag kan inte låta bli att känna mig lite smålycklig för att det är så spännande. Bättre att vara arbetslös, rastlös, deprimerad med en hård och jobbig framtid som förhoppningsvis slutar bra på något sätt. Än att vara allt det där med en helt tom framtid. Att vara helt apatisk! Hellre gråta någon natt än att glo i väggen och fundera...
Plus att det känns lite mystiskt att ingen vet. Ingen vet vad jag gör eller vars jag bor om ett år... ett halvår!? Knappt jag.
Men jag vet mer än NI!SMå lyckoämnen i en arbetslös flickas liv.

Cykelmärke utan cykel!

God natt...
Idag har jag hjälpt till och röjt i kapellet. Målat... men mest läst.
Gick upp nio.. eller snarare halv tio vilket är ganska imponerande. Men det ledde till att jag nästan somnade efter frukost. :P
Fick nästan ett mysteryshopper jobb idag. Men jag var för långsam med att tacka ja så någon annan liten fjant tog det. Hård branch det här!

Plus att jag sa upp ett abbonemang jag inte trodde jag startat!
Cykelmärke för att förhindra stöljd!?
"Hej denlkrasrjtaln!" sa någon man väldigt hurtigt, glatt och snabbt!
När jag bad att få säga upp abbonemanget lät mannen både chockad och den glädje han hade i sin röst liksom dog bort.
"Det var ju tråkigt...Men finns det någon särskilt anledning. Det är ju bara 50 kr/ år!?"
"Jag har ingen cykel längre!" sa jag och mannen började skratta. "Den är stulen..." men sänkte genast rösten och hoppades att han inget hörde. Vore ju pinsamt att jag hade ett cykelmärke mot stöld och min cykel blir stulen.
Min cykel blev ju nämligen stulen säkert 4 år innan jag på något sätt skaffade ett abonemang för att förhindra det! (man vill ju inte verka mer dum!)
"Nä, då är det ju dumt!" skrattade han vidare. "Men du jag tar bort det direkt här nu!"
"Mycket vänligt..."
Jag gillar inte att prata i telefon. Jag nästan hatar det. Men människor som denna gör det lite lättare.... (Det kommer jag dock ha glömt tills nästa samtal!)

KRam
(Ja jag har ett paketsnöre i håret...)

Sökt jobb!!!

Hittade just ett jobb som verkade riktigt kul. Jag vill ha!!
Hjälp mig och be!!! För jag vill i alla fall på intervju! :) (Ska inte hoppas för mycket men det gör jag!)
Detta firar jag med den här som jag snott! ;)

5 saker jag inte vill vara utan:

 • Penna/pensel (Jag ritar på det jag hittar!)
 • Minst en krukväxt (Så tråkigt med ett rum utan grönt!!!)
 • Kök (Haha)
 • Orhan. (Vet inte om man ska läsa sak som sak eller saker? Orhan e i alla fall nummer ett på alla listor!)
 • Kamera

5 filmer jag tycker är bra: (För klurigt alltså.. bara tar ett hopplock!)

 • I am legend (Gillar såna där jobbiga filmer)
 • A midsummernights dream (shakespear <3 )
 • Om en pojke (Rolig och söt)
 • The lord of the ring (alla tre då alltså!)
 • Resident evil (Ännu en jobbig film? haha)

5 maträtter jag älskar:

 • Indisk kycklinggryta (Ris kyckling massa kryddor och lite chapati.. mmmm)
 • Sarme (Svärmorns går inte av för hackor! hehe)
 • Köttfärspaj (Det finns aldrig något som slår lite hederlig paj!)
 • Ugnsrostade rotfrukter (Gott gott gott med nå kött och sås mmm)
 • Kebabpizza (Amandas. Ingen skit från någon random pizzeria i Sverige!!!) Hembakad pizza också förstås. (Av folk som vet hur man gör pizza!!!)

5 saker jag vill göra:

 • Gifta mig!
 • Flytta hemifrån! (Hemska saker.. kommer det ske en dag eller ej?)
 • Tävla i floristik igen...(Åh. Jag vill jag vill nu till sm i vår. Men hur ska de gå hur ska de gå?)
 • Kissa (I alla fall just nu. Sitter och nästan pissar på mig!!!)
 • Skaffa höns. En fin trädgård med lite höns som pickar runt!)

5 saker jag ogillar:

 • Frukost och lunch( när man bor hemma i ett hus där man inte sköter inköpen..)
 • Bo hemma med päronen trots min höga ålder! (hehe)
 • Göra bort mig när jag kör bil! (Då blir jag irriterad. Och Orhan blir arg och jag blir mer irriterad och Orhan blir mer arg och jag skäms och blir irriterad. Och vill slänga körkortet i sjön!)
 • Mens (Så värdelöst. Gör den någon som helst nytta i mitt liv?)
 • Skitsnack om andra!

saknar skolan...

Jag vill också börja skolan i morgon. Märkligt ändå vad man kan sakna något efter ett år utan. För två år sen drog jag säkert mig själv i våndor för att börja igen. Eller jag minns inte. Jag trivdes ganska bra i Lidköping. Jag vet att jag hade massa med dåliga dagar. Jag hatade matte och småföretagande. Jag våndades inför gymnastiken. (Hur många lektioner var jag med igentligen!) Men jag älskade binderi. Jag älskade att skriva på svenskan. (När vi gjorde det) Jag älskade att skriva uppsatser på samhällen... Ja.. jag gillade rätt mycket.
Blev nästan ledsen när jag såg min gamla lärare skriva att hon skulle få sina nya elever i morgon. Jag vill också börja igen!!!
Plugga, binda med blommor!!! Tro på framtiden!

Varför oh varför lades den där fortsättningsutbildningen ner? Varför???? Orättvist.
Jaja.. jag ska inte klaga. Jag pluggar språk här
hemma på egen hand och ska försöka hitta praktik nu i hösten. PÅ ALLVAR! Jag ska inte ge mig förens jag har något. Så förhoppnigsvis får jag binda blommor. Eller i alla fall göra något. Om jag nu skulle råka hamna på en djuraffär eller nåt istället.
Vars kan man praktisera egentligen? Vars är det kul att praktisera om man vill vara lite kreativ/praktisk!!!

Det är bara skrivarbiten som saknas så är jag lycklig igen. haha... Någon som vill ha en uppsats om Michael Jackson? Eller en historia om Majbritt som bodde på en öde ö i 2 år?!?
Jag saknar skolan...


Kram

En dag i Mariestad..

Väcktes i morse av något jag skulle vilja kalla bombnedslag. En sån fruktansvärt smäll. Jag trodde jag drömde men upptäckte att det fortfarande lät när jag slog upp ögonen. Åska?
Blev nästan lite obehagligt. Jag brukar gilla åska men var lite... mesig.. haha
Vaknade i alla fall då. Kvart i sju. Halvsov lite tills tjugo i åtta då jag gick upp och gjorde pannkakor till mig och Orhan. Man är väl en superflickvän! ;)

Sedan bar det av till Mariestad för att se på kursen. Vilken lärare. Blev kär i henne direkt. Superhurtig och glad. haha :P Drog in Orhan till ett datarum så han skulle slippa gå i regnet. (Vilket hon inte visste om att han skulle behöva göra men...)
Kursen lät trevlig. Mycket av sakerna hade jag läst på gymnasiet. Men mycket lät kul och intressant. Dock tackade jag nej. Och läraren lät så uppriktigt ledsen att det nästan kändes svårt.
Men jag känner inte för att köpa ett månadskort. Asdyrt. För att pendla och lära mig lite nytt och massa jag redan lärt mig. haha :P Hon förstod det! ;)
Jag och Orhan upptäckte sedan en ny restaurang i Mariestad. En asiatisk. Och våran förkärlek för asiatisk buffe tog över. Efter en god lunch bar det hem bara för att somna....

Bra dag... trots allt.

Ja... sista logmotet avklarat och jag sitter hemma och slappar. Har plockat lite krikon och allmant njutit av lugnet.
Vantar mest pa att Orhan ska komma hit sa jag far... sallskap! haha :P
Solen skiner idag sa Tamar ar ute. Har inte ens sett henne. Jo i morse da hon motte mig och halsa precis innan jag skulle fara till logen. Forstar henne. Det har regnat i flera dagar och hon har vankat runt inomhus. Ytterst rastlos!!!
Kanner skarpt for att mala igen. Nu nar man kommit igang med en tavla. Men den kan lika garna torka sa sparar jag det till en annan dag! :P
I morgon har jag ju den fantastiskt roliga genomgangen av kursen att se fram emot. Sitter bara och hoppas att den ar 10 minuter lang! XD
Men vad vet jag?!

Nej vi far se vars dagen bar mig. Har inget planerat. Men allt kanns sa oforskamt bra. Som om det finns massa saker jag vill gora. Det gillar jag! ;) Bra med tanke pa gardagens katastrof. Fick val en stor kram av Jesus. Sa nu ar det bra igen.
Klockan sex ska jag kolla pa fotboll. At Orhan. Han missar matchen sa. Da ska jag kolla och aterberatta i detalj hurdan matchen var! :P Far se hur valdsamt jag ids titta! :P
Kram

Dåligt humör!

För ett år sen var jag fruuuuuktansvärt säker på att jag troligen skulle få ett jobb. Jag skulle ju starta eget och 2012 skulle jag tävla. Jag skulle vara den suveräna floristen.
MEN.
Jag fick inget jobb. Och jag är inte skapt som den mest drivna människan. Jag hittar inte ideer eller lösningar. Jag tycker inte jag är bäst eller nåt.
Jag är så fruktansvärt trött på att ens bry mig! Jag vill inte ha jobb. Jag älskar att gå hemma! Det är sant!!! Jag älskar att vara onyttig. MEN... De är svårt att avnjuta den friheten när det är fel att avnjuta den!
Det vore ju rent ut sagt en dröm att få vara hemmafru! Jag skulle njuta till fullo! Dammsuga lite. Jag skulle satsa på att måla. Bara hålla på med kreativa saker.
Men nej... jag sitter hemma. och det är jag också trött på. Känner mig minst 5 år för gammal för att bo hemma! Eller som att jag bott här 1 år för länge! Jag kan faktiskt sätta på en tvättmaskin själv, även om det är med viss osäkerhet. Jag kan laga mat, Orhan uttryckte här om dagen att jag lagar mat med klass. Jag kan till och med betala räkningar via internet.
Krävs det mer?
Så fort man sticker ut näsan någon stans så kommer det glada pensionärer och frågar om man fått jobb. För det är ju det enda man kan prata om med mig om. Eftersom det är det jag troligen ägnar mina glada 15 timmar till! Att söka jobb! Och varenda gång får jag artigt säga. Nej. Trots att det är det sista jag vill ägna fem minuter till att prata om.
Och även om jag helt klart säger. jag är trött på att söka jobb. Jag är lite lat. Så skrattar de bara och säger. ja det är inte lätt nu. Det är det verkligen inte. Men du jobbar på bra.
Nej det gör jag inte!!! Jag säger ju att jag är lat! Jag tittar inte ens på annonser var fjärde dag!?
Sen kommer alltid alla andra. Minsta småbarn på 14 år kommer och stoltserar. Jag fick jobb som doktor!
Roligt för dig du!
Jag vet att jag är dålig!!!!
Nej jag är trött. Jag vill bara bort. Önskar det kunde hända något superdrastiskt! Tänk om det skulle bli krig eller nåt. Huset brinner ner. Uj... då står man där och får göra det bästa av situationen.
Jag känner mig låst. Helt enkelt låst!
Det enda jag vill just nu är att få starta ett liv med Orhan. jag skiter i vilket. Bara det får hända något! Jag vill bort!!! Men det som krävs för det är att vänta.
MEN VAD SKA JAG GÖRA MEDAN JAG VÄNTAR DÅ?
Det är ingen som bryr sig. Det finns inga genvägar. Bara svåra val. Och människor som vill hjälpa utan att på något sätt ens försöka förstå!!!
Jag vet att jag har vissa kvinnliga problem nu som gör saker och ting värre. Men det gör inte saken bättre. Jag måste dras med vissa kvinnliga problem också!!! Som om inte allt vore trist nog.
Skitlördag!!!

Segt

Var mycket kul att äntligen måla igen. Blev en halvnaken kvinna som vanligt. Borde försöka måla nåt nytt men när man inte har någon ide så blir de det. De jag brukar måla, de jag tycker om att måla! haha
Ska försöka ta med kameran dit någon dag i mitt liv och fota det jag gjort där.
Logen åkte jag däremot inte iväg på. Utan sitter hemma och slappar. Våndas inför måndagen då jag måste iväg. Suck och blä för sånt.
Livet går långsamt framåt...

Take a shower...

Min nya skapelse till laten Take a showe av Miss Li! :)

KlantPetra

Ar sa arg... fick ett brev fran forsakringskassan att jag inte skulle fa pengar for juni juli. For det hade jag redan fatt.
MEN ar det inte SJALVKLART att jag rakade skriva FEL datum va?! Jag och Orhan sparar ju flitigt och skulle jag behova nagot har jag hans inkomst. :P
Men... bara tanken pa att jag skrev fel och maste hitta ett nytt sant papper och aka in till arbetsformedlingen och vanta tva veckor gor mig sur!
Dock ska jag ju in pa mandag och kolla pa den dar kursen. Festligt.. haha hoppas inte det ar en lang dag! Da ar jag ju anda inne och kan roa mig med ett besok pa arbetsformedlingen ocksa... bla bla...

Idag ar det malartraff. Har inte varit aktiv dar haha men idag ska jag dit. :) Ser fram emot att mala aven om jag inte riktigt vet vad jag ska mala... Malar for lite for att hitta inspiration tror jag! :P
Men vad jag ska gora fram till dess ar ett mysterium!

Der ar daligt vader idag med...
KRAM

Tamar..

Min alskling kanns som en tung boll nu efter att ha burit pa en minikatt! haha..
Som det ska vara antar jag! ;) Muskelknippe...

Studera igen?

Hemma igen. Var pa arbetsformedlingen idag som foreslog att jag skulle lasa! Pa deras lilla kurs. Jag tyckte att det kunde ju vara kul tills hon sa att det skulle starta pa Mandag. JAG HINNER JU INTE ENS TANKA OM DET AR RATT?!
Sa kan det ga!
Men jag skulle pa Mandag bara aka och kolla, se vad jag tyckte tillsammans med 4 andra som var i samma situation. Nog kan jag tvinga mig till det.
Kursen verkade dock besta av det jag redan har last. Service: Skyltning och forsaljning. Men man kanske kan lara sig lite mer. Plus att min handledare pastod att alla som gatt kursen innan fatt jobb.
Dock brukar det ju lata sa. Possitivs och forhoppningsfullt. Nar man startar pa ny kula med att soka jobb.
Utbildning avslutades med praktik 7 veckor. Och hjalp att fa praktik ar inget jag tackar nej till.
Nagat att gora... plus utbildning i hotell, telefonforsaljare och na mer. Kanske jag ar som gjord for bartender!
Annars har det regnat idag. Hann vara ute pa morgonen med hundarna men efter det. Regn regn regn... Pa logmotena likadant. Hemska saker. Satt och fros och onskade mig hem. Hade somnat precis innan vi skulle ivag och Orhan tvingade mig upp! Jag var fruktansvart trott!!!
Nu ska jag utnyttja datorn sista dagen. Gora na nyttigt innan Orhan far den igen! :P

Kram

Djurvakt!

Nu sitter jag i frammande hus och ar djurvakt. Gillar skarpt att vara hemifran! Att inte bo med familjen ar stralande. Dock saknas ju Tamar men jag tror inte hon skulle njuta av sallskapet.
Lat henne dock traffa Rocky, katten, men det blev ingen storre vanskap! XD
Just nu ligger de alla och smasover. Jag finner dem mycket sota. Skulle trivas bra i ett eget stort gang djur. Forutom allt har! XD haha... Men... jag gillar dem skarpt!

Har njutit av ensamheten pa olika satt. Jag har bra med tid kvar att njuta av ocksa! Ska strax satta igang och gora middag som jag sedan ska bjuda Orhan pa nar han kommer forbi! :) Ska bli mysigt!

Ar nog mest kattmanniska. Diggar den nya bebisen mest!

Kram
Det ar varmt idag ocksa! ;)

Langsamma dagar!

Just en typiskt dag som bara far fòrbi. Inte fòr att den ar kul. Utan fòr att den inte kommer laggas pa minnet!
La mig igar kvall lite orolig Fòr att idag skulle bli en dalig dag. Kande inte att jag ville somna. Vilket ar jobbigt i min redan svarstimulerade sòmn!
Dalig var den faktiskt inte... men inte bra heller.
Jag ser fram emot att pa torsdag och fredag fa vara djurvakt och komma hemifran lite. Men annars ar veckan otroligt lang!!!
Idag laste jag. Spelade sims (nat sa fruktansvart mycket!) och laste lite till och prata med syrran (om just sims). Langtar efter Orhan. Sov till pa kòpet aslànge pa morgonen!!! XD
Hemska saker!!!
Tror dagen idag var minst 48 timmar....

Nu tror jag att jag ska ta en prommis innan jag lagger mig och ser film och fòrsòker somna... I morgon ska dygnsrytmen tillbaka. Jag ska upp fòre 9. Annars... far jag inte àta nagot sòtt pa 1 vecka!!!
Kram

Orhandag!

Var uppe och skjutsade Orhan till Töreboda. bra! :) Jag kom upp i rätt bra tid då. Även om det kändes lite hårt och jag för ögonblicket glömde varför jag skulle upp...
Vi åt lite lunch tillsammans. Hans moders goda mat! Och efter lite efterrätt (kakor och fanta) drog jag hem. Här har de ätit pizza. Men det tror jag att jag avnjuter senare! :P Om det finns något kvar till mig XD haha
Det är varmt idag. Så jag hade nog fel. Hösten kom inte så plötsligt. Idag har solen värmt skönt och man kunde rentav bada! Vilket jag dock inte gjort än! :P
Kram

Plötsligt kom hösten!

Satt och frös med Pia medan småknotten åt upp oss. Hemska saker. Vart tog sommaren vägen? Förstår inte hur den kan tvärsluta sådär bara. Ska det inte finns någon sorts övergång!?
Matchen slutade 6-1. Orhan gjorde målet! ;) hehe... Deras enda mål. Men det är bättre än förra gången de mötte laget då de förlorade med 6-0 om jag nu minns rätt!
Det var kul att sitta där med Pia och kommentera spelarna! :P Planera och fundera!
Fick låna resten av Harry Potter böckerna också. Så snart ska jag väl ha läst ut dem! ;)
Har suttit och druckit te med släkten nu och småpratat! :) Trevligt... Nu känner jag dock för att dra mig undan. Läsa eller nåt...
I morgon ska jag upp i ottan för att vara chaufför. Spännande det! :P
Kram

ÄSK!

Idag ser jag fram emot att se fotboll. Det är Älgarås som spelar och de spelar här så då ska det självklart ses.
Förra gången de mötte detta lag som de ska möta nu så förlorade de med 11-1 eller nåt. Jag minns inte exakt. Men enligt Orhan har de sämre förutsättningar nu. hahah XD
Pia ska också dyka upp där. Så blir matchen alldeles för sorglig har jag i alla fall henne att roa mig med! :)
Ikväll dyker också lite släkt upp här som passerar. Kan ju också bli trevlig. Dagen blir i alla fall inte helt normal... vilket jag tycker bra.

Frågan är bara vad jag ska göra tills ikväll! Kanske se en film. Tyckte jag hade alladeles för lite tid till att slappa igår. Ränna runt hela tiden. På natten fick jag fullt upp med datorn som hade drabbats av något fruktansvärt. Jag kan ju inget. Men jag körde på och fick lite support från Orhan tills han somnade och lämnade mig åt sitt öde. Trots att jag skickade säkert 5 sms och ringde vaknade han inte!!!! haha Den funkar i alla fall normalt nu. Så jag verkar ha lyckats. Blir alltid lite nervös när den här datorn krånglar. Den är ju inte precis min egen och allting står på ett annat språk som jag bara behärskar ytterst ytterst lite av!!! XD
Nej.. Idag får bli en vilardag. Tills ikväll!!! ;)

Fågelmördar'n!

Mitt födelsedagsarr. till mamma! :)
Smörgåstårtan jag gjorde! :)
Bättre en fågel i handen än tio i skogen!?
Bättre en fågel i magen än tio i skogen!!!
Min duktiga jägare har gjort det igen. Idag fångade hon TRE fåglar och åt upp. I alla fall vad hon visade...
Fåglar tycker jag är lite onödigt att döda. Låt gå för möss även om de är söta. Men ormar, grodor, fåglar och andra söta djur kan hon väl låta vara.
Särskilt idag. En söt, gul fågelunge!!!
Har stor lust att ta hand om den. Låta den få leva. Men men vet ju aldrig hur skadad den är. :( Kanske den lider nåt fruktansvärt. Men den var söt där den låg i min hand och flämtade.
Hade jag bott ensam någon stans hade jag säkerligen tagit hand om den... ;) I brist på annat att göra.


Tamar var då i alla fall mätt och glad idag. även om man får lite fjädrar i munnen!
Hon är trots allt en fenomenal jägare! ;) Matte är stolt! haha
God natt!

Diska...

Har precis gjort färdigt smörgåstårtan till mor och nu antar jag att disken är min! :P
Har varit och spelat bowling med mamma och syrran. Gick sådär. Tappade klotet ett par gånger. Mina fingrar är glidiga och smala. haha... och då vart jag sur! XD Tills jag fick tag på ett lätt klot som jag kallade bäbisklotet!!!
Då gick det bättre!!!
Har fått lust att göra musikvideo igen sen jag fått lite musik från Orhan. Men det är frågan om jag någonsin har tid. Idag vet jag inte. Diska, fira mamma, bön och kalas för en annan ung liten pojke! ;)

Nej.. nu ska jag ta tag i disken!!! :)
Kram

Gripen?!

Det är märkligt. Jag som är en sån "cool" person har känsliga punkter! Kom och tänka på det nu när jag läser Harry Potter böckerna hur vissa händelser alltid berör mig. Gör mig gripen och ger mig en oerhörd lust att berätta för alla hur fint det var! Och det är inga romantiska ögonblick eller löjliga hjälteuppdrag.

Det är inte bara i Harry Potter såklart heller. Utan just såna här typer händelser i alla böcker och filmer berör mig nåt så våldsamt!

Pinsamt?!


exempel 1: Uppmuntran/hjälp till någon som behöver det. Harry Potter har en klasskamrat som heter Neville Longbottom, han är dålig på allt. Som hela tiden klantar till sig och ständigt blir retad. Hans föräldrar blev när han var liten torterade av en förbannelse och sedan dödade.

När de på en lektion får lära sig om sådan hemska förbannelser blir Neville nedstämd. Efter lektionen kommer läraren ner och bjuder upp honom på te. Läraren är en ruffig man som ser otäck ut och är ganska "våldsam" i sitt handlande.  Han ger honom en bok om vattenväxter som han tror Neville ska vara intresserad av eftersom han fått höra av örtlära-läraren att han är väldigt duktig på växter.

Då sitter jag där. Och nästan börjar grina för att det är så fint att uppmuntra någon som alltid får höra att han är dålig! Istället för att krama om personen och säga. Stackars dig. Dog dina päron!? Är det normalt?


Exempel 2: Djur och människo-gemenskap. Harrys vän Ron har haft en råtta som "dör" (kan vi säga.). Han har hela tiden bråkat med Hermiones katt. Eftersom katten velat äta upp hans råtta. (i slutet av boken får man dock reda på att råttan var ond och det var därför katten hela tiden velat döda just den!)

På vägen hem får Ron en liten miniuggla av en man eftersom han inte längre har ett husdjur. Ron låter oväntat katten lukta på ugglan för att godkänna den! Katten spinner till svar. Och de blir vänner.

Men hur pinsamt kan det bli. När jag skriver det här ser det jättelöjligt ut. Men JA, jag sitter och blir alldeles berörd av vilket fint ögonblick det är. Och det är något speciellt med djur. Fina ögonblick mellan ett djur och människa, där de förstår varandra!

Kram

Jag är mesigare än jag tror... haha

(bilderna är från filmen. Men dessa scener finns inte ens med i filmen. Så sök inte efter dem där!)


kantareller, dans och sorbet!

Blev en bra dag igår. :) Inte riktigt som vi tänkt men vad gör det!
Åt lunchbuffe! ;) Smakade bra som vanligt. Jag blev för mätt och mådde illa. Orhan tyckte det var lustigt som vanligt. Att jag åt så "lite" och ändå såg ut som jag skulle dö. (vi har helt olika syn på lite och mycket.)

Dagen fortsatte upp på billingen där vi hittade en äventyrsminigolfbana vid hotellet. Har aldrig hört talas om den men vi hade med internet och letade upp saker att göra! haha :P
Var lite väl låg kvalite där. Vi följde skyltar och hamnade på baksidan av hotellet. Vid ett förråd med trädgårdsprylar. Bakom golfbanan. Unikt!
Vi gick över golfbanan och hittade en tjej som sa att vi skulle betala borta vid receptionen och hon sedan skulle ge bollar.
Jaha? Tänkte vi. Varför följde vi då massa skyltar hit?
Vi genom hotellet och kom till receptionen.
"Vi vill spela minigolf!"
"Ja då går ni till baksidan om ni följer..."
"Men de sa att vi skulle betala här?!"
"Jaha..?"


Vi betalade och sedan väntade vi ett halvår på att den lilla flickan skulle komma tillbaka. Den enda som var kvar var en irriterad kock som sa att hon inte hade nåt med golfbanan att göra. Inte ens för att ge oss en boll?? haha
Men det var en fin golfbana. Precis på berget med utsikt över... skövde. Försökte se Töreboda. Men utsikten var riktad åt fel håll. Såg endast Tidan med lite ansträgning sen kunde jag inte se längre runt berget. :P

Vi pratade, promenerade i skogen och hittade lite kantareller, letade efter billig bowling (240 per timme var magstarkt!) hamnade på myran och tittade på kläder (har varit en bowlinghall där förut!!!) dansade utanför Max på stallsiken (Orhan visade sina bästa tjejsteg som han hade dansat på nåt ställe i skövde förr i tiden. Vilket tydligen hade imponerat på tjejer!) åt hamburgare, köpte glass/sorbet och avslutade kvällen/natten med att sitta i bilen och glo på stjärnor och äta glass!

En bra dag, dock utan bilder.. jag hade med kameran men rörde den aldrig!!! BIlderna är från en flummig dag framför webkameran. För nå dagar sen!

Ser fram emot i morgon...

Ser fram emot morgondagen så jag blir alldeles exhalterad! XD
I morgon firas den otroligt viktiga dagen då vi blev ihop, jag och Orhan alltså! Äntligen har det gått ett år. Har tänkt nästan hela tiden att. När det har gått ett år. Då kan man ju börja säga att det är nåt!
I morgon ska det firas. Inte riktigt rätt dag. Men så nära det kan bli med möjlighet att få bil och att ingen av oss är upptagna med annat! Om nu inget inträffar vilket gör även morgondagen omöjlig!
Den åttonde var väl inte så ospeciell heller. Det var ju den dagen jag på allvar bestämde mig. Nu ska jag få det att hända något mellan mig och denna otroligt snygge man!!!
I morgon ska bli en bra dag! Vi ska äta gott, roa oss och umgås! Förhoppningsvis dagen, natten lång! :P

Tiden går så fort när man har roligt! Måste jag säga. Har knappt märkt att jag varit arbetslös (förutom de sömnlösa nätterna med ångest och irritationen över att behöva gå till arbetsförmedlingen och tårarna över att alla andra är meningsfulla utom jag!)
Har hunnit med mycket under detta år, som partner och 1 år och en sommar som vänner.
Har varit uppe mängder med nätter och skrattat åt småsaker.
Har suttit utanför Skövde mitt i natten och ätit godis. Jag råkade kissa på min strumpa och Orhan frös och var söt. Har aldrig skrattat så mycket som då!
Har städat Orhans toalett och lagat mat när han varit borta och lagat datorer. Ja, jag har känt mig som en liten hemmafru.
Har blivit ompysslad av Orhan då jag kom hem till han och fick en febertopp så fort jag satte foten innaför dörren och önskade att jag aldrig kommit dit. (Men vi firade något så jag led igenom dage och Orhan var ledsen för att jag verkade så oengagerad!... haha)
Har blivit i-tvingad apelsiner när jag varit förkyld!
Har smugit ut på natten för att träffa han...
Har sett fruktansvärt mycket film!
Har försökt lära mig rumba med Orhan! Lärde oss grundstegen sen liksom dog det bort...
Har gjort palt och marikli tillsammans... ätit massa olika mat!

Kram

Slappardag och byxprovning! ;)

Har just provat lite olika kläder, mest byxor, då pappa gör en urrensning av kläder. Många tuffa byxor. Jag tycker om lite trasigt. Ihoplagat och konstiga ränder. Ett par byxor blev jag helt förälskad i. De satt som en smäck. För även om pappa var oerhört smal på den tiden så satt de bra på mig. ;)
Men då var kedjan trasig. O tyget var för tunt för att laga.

Men ett par randiga tog jag. Som han gjort med mamma när de var nykära! ;) hehe
De andra satt bra men var antingen så trasiga att de knappt höll ihop eller visade halva rumpan.
När jag var uppe hos min moster tog jag också två par byxor så nu har jag lite! ;)
Idag har jag bara läst. Har lånat Harry Potter böckerna av Pia och plöjt. Varenda tråkig stund åker de fram. Och jag gör faktiskt inte mycket annat än läser! Lär väl hinna igenom alla böcker innan sommarlovet är slut i alla fall! :)
Kram

Trötta dagar.

Har varit med Orhan och pappa för den delen dessa två dagar då mamma varit borta. Har inte varit så fartfyllt. Har varit märkligt trött. Orhan om mer tröttare... Men vi har tagit ännu ett dopp i Unden i alla fall. Och igår togs en snabb tur till Mariestad för att lämna papper på arbetsförmedlingen då den var semesterstängd i Töreboda. Så löjligt!

I dag var dagens äventyr en tripp till pastorns hem för att prata om äktenskap. Om jag och Orhan ska kunna gifta oss på något sätt framöver. :) Men fikade också paj och pratade strunt! ;)
Var en trevlig liten utflykt i vilket fall som helst. Gör så mycket samma hela tiden. Och det regnade hela dagen! Kände att det var länge sen jag hälsade på någon. Sitter väldigt mycket hemma. Eller åker turer. Men hälsar på folk. Det gör jag inte. Vet ändå inte vem jag skulle hälsa på!? haha

Sminkad inför disken!

Kväll plötsligt. Jag har inte ätit middag. Men jag har inte heller varit hungrig. Har ju inte gjort så våldsamt mycket heller. Så vilken energi skulle jag slösat. Ska ta tag i disken nu innan jag avnjuter en kopp te. Antar att päronen kommer när som helst! De har ju varit borta hela dagen. Så varför skulle de behöva komma hem på natten.

Sitter här välsminkad. Fick plötslig lust. Inte för att fota mig lite. För kameran är död. Och inte ens Orhan är här för att säga att jag har för mycket smink! haha.. Önskar jag fick en anledning att sminka mig! Eller göra mig fin!

 

Kram


Ensam hemma...

Är ensam hemma idag, förutom Tamar förståss men hon spenderar mest tid utomhus. Har avnjutit morgonen med våfflor och film. Resten av dagen tror jag att jag ska försöka få ordning i huset. Städa och diska alltså!
Är ju ensam. Så då går det bra. Kan vara kul att ha något att göra också!
Jag har också Orhan och min dator nu.. så kan spisa musik när jag städar. ;)
Annars ska jag passa på att sjunga. Igår stod jag och skrek som vanligt. Och självklart kom päronen hem helt ljudlöst. De hörde mig och sa att det var bra. Men jag litar inte på någon. Hade jag mod så. Men jag sjunger helst för mig själv! ;) Inga domar då inte!

1 år... snart...

Har ju snart varit ihop med mannen i ett år!!! ;) Så firar jag med ett superintressant frågeformulär jag hittade! ;)
Du är tillsammans med- Orhan
Och varför det- För att han är så lustig, tuff, snygg, stark, mysig och trygg! Och för att han gillar mig förstås!
Har han fått något smeknamn av dig- Orhy-Porhy!
När blev ni tillsammans- Natten mellan 9 och 10 augusti 2010!
Hur träffades ni- Jag hängde i Älgarås. Han bodde i Älgarås. Jag gick i kyrkan. Han kom dit ibland. Tror första gången vi "träffades" var när jag på något underligt sätt hamnade på hans födelsedagskalas. Eller.. typ då! Jag kände han inte! Efter ett tag började vi på nåt sätt umgås i samma gäng.
Kände ni varandra innan ni blev ihop - Hur ska man ANNARS bli ihop? Ja.. jag lärde känna han sommaren då vi blev ihop!Hur gammal är han- 22 och ett halvt!!!
Älskar du honom- Ja! Jättemycket!!!
Har du roligt med honom- Alltid! Eller de kanske är att ta i. Men det låter bättre än att säga. För de mesta! Men när vi har kul och inte är osams. Då har vi roligt!!!
Skulle du kunna bo med honom- Ja ja ja ja... Snart snart snart
Beskriv honom med tre ord- Hjälpsam, smartas, omtänksam.
Har du gjort ett sugmärke på honom- självklart! Små krig hör till! 
Hur länge tror du ni kommer vara tillsammans- Tja tills någon av oss dör har jag väl planerat! 
Får han dig att skratta- Hm... jo genom att kittla mit, ge mig panik, skrämma mig eller helt plötsligt se otroligt gullig ut!
Säg ett ord hur du känner för honom- Trygghet.
Vad för slags filmer ser ni på ihop- Tecknat, komedier, kärleksfilmer... det mesta men oftast det!
Får du fjärilar i magen när du ser honom- Tja kan ju inte säga att det är så överdrivet "fjäreligt" i magen nu för tiden! De stadiet är som förbi. Men visst händer det. Om man han gör nåt extra gulligt... ;) 
Vad är det finaste du fått av honom- Ehm... Orkideerna! haha Låter väldigt.. sakligt! Allvarligt talat har jag nog sparat en lapp han skrev (Som inte alls var romantisk.) när jag hade somnat i hans lägenhet och han hade gått ut. Är nog mer kär i den. För jag gillar lappar och det är den enda jag fått hahha :P
Har ni samma humor- Tja.. inte om allt tror jag inte! Men vi möter varandra på vissa punkter! Vi har i alla fall kul!

Planerar ni framtiden ihop- Ja... ständigt ständigt. 
Skulle han bli en bra pappa- Ja.. det skulle han säkert. Kanske lite väl hård! hahaha XD (han förklarar sina uppfostrings metoder med så grova ord!) 
Vad gjorde ni senast ni träffades- Plockade kantareller, badade och såg film! :)
Vad gör han när han inte är med dig- Spelar Fifa... spelar fotboll, jobbar i potatisland, leker med sin bror eller nåt random barn i trädgården! XD
Är du svartsjuk på andra tjejer- Det har faktiskt aldrig hänt. Men å andra sidan finns det otrooooligt lite tjejer att vara nervös på här. För den delen så vet jag inte om jag skulle ha orsak att vara svartsjuk. Jag kanske inte e den typen som blir det heller?!


Har ni bråkat nån gång- Japp!!! Hårda gräl för småsaker! Båda vill ha rätt. Båda e dominanta. (det kanske ni inte tror om blyga Petra och hjälpsamme Orhan. Men så är det!!!!)
Hur länge har ni varit ifrån varandra som längst-
1 vecka.. när jag var i Barcelona! HAHA :P
Har ni samma åsikter om saker-Nej... hemska saker. Jag vet inte om vad vi har olika men det dyker alltid upp nåt!
Går ni ut ofta-
På restaurang, bowlar, ser bio... jo vi går ut typ en gång i månaden! 
Är hans familj trevlig- Det tycker jag de verkar vara! ;)
Är han romantisk- Hahah... Är jorden rund?

Stöttar han dig med dina drömmar och mål- Jodå!:) Ibland mer än jag försöker nå dem!
Gillar han sport- Ja verkligen!! Eller i alla fall fotboll!!!
Är han en djurvän- Tja... i vissa ögonblick. Men han vill inte ha nåt. Och klagar en del. Så ingen överdriven djurvän!Kan han laga mat- Ja.. men han tror inte det. Så det är alltid jag som lagar mat! Men han har gjort pizza, sarme (kåldolmar) kött och potatis i ugn, pasta, konstiga blandningar mm. till mig! :) Så visst kan han om han vill!
Är han envis- JA!!!!
Vad gjorde han som fick dig att gapskratta sist- Igår när han skulle hålla på och göra konster med mig i vattnet. Men jag är ju så klumpig.... Särskilt när han ställde mig på knä i vattnet och sa. "Ta mig!" och hoppade plötsligt upp på mina axlar!


Tamar var borta...

Gick ut och plockade kantareller idag. Jag, Orhan och Tamar.
Tamar hittade en, sen var hon nöjd och roade sig resten av dagen med att hitta skugga och hänga med i vårat tempo. Hon var helt slut. Flämtade och andades fort!
Men hon skrek inte. Var bara några få gånger som hon ropade att hon ville hem. Matte var imponerad! ;)
På vägen hem gick vi på den större gatan utanför byn och det första Tamar gör är att springa ut i gatan och fräsa och resa ragg mot en bil. Försökte få henne att komma tillbaka men det var lönlöst. Det var hon eller bilen!
Fick jaga bort henne och de glada människorna i bilen vinkade bara vänligt. De hade väntat tålmodigt. Tack och lov.
Snart hemma kom Tamar på efterslänten. Hon försvann in bland husen och jag ignorerade henne. Hon hittar väl ändå i sin hemby tänkte jag.
Men hon kom aldrig hem...

Klockan sju gick jag och letade för andra gången och gick denna gång till änden av byn. Ropade lite lågt, tycker det är pinsamt att ropa på en katt, men inget svar. Plötsligt såg jag två lysande ögon vid återvinningsstationen!
"Tamar!?"
Det syntes att hon funderade på vem det var men hon verkade då inte känna igen mig! Det kanske inte ens var Tamar...
"Tamagochi!!! Älsklingen. Är du här?"
Då... hon hoppade ner och kom springande medan hon skrek ynkligt!
"Ja men kom då.. jag har letat efter dig. Har du suttit här hela dagen!!??"Var otroligt glad att se henne igen! Och hon verkade också lättad. Bar henne hem till våran gata och hon lutade huvudet mot min arm. (Dock ibland för att titta sig omkring men ibland för att vara allmänt söt!)

RSS 2.0