Sjunga!Konversation mellan far och dotter!

"Du övar mycket! När ska du sjunga in?"
"Jag? Jag övar inte!"
"Vad gör du där inne då?"
"Sjunger för skojs skull!"
"Ja men du kan ju sjunga in!"
"Njae... det vet jag inte. Tänk om jag inte kan sjunga!"
"Det kan du ju fixa i datorn efter!"
"Fusk!!!"


Det är sent... men ja ska ändå traska in i studion för att sjunga lite. Om jag kan så är det min lilla hemlighet. Kan jag inte så har jag kul utan att bli förnedrad! ;)
God natt!


Dag 12 - Vad som gör mig unik.

 Tja... ehm... Vad som gör mig unik. Alla människor är ju unika men inte kan jag sätta fingret på vad? Inte är det att jag är arbetslös i alla fall. Eller att jag har rött hå.
 Den intressanta blandningen av en lugn men ganska flamsig person. Ögat för färg och form. Min otroligt broskiga näsa. Att jag gillar att brottas. Att jag tävlat i yrkes-sm. Att jag är blek och min man kallar mig mozzarella! Att jag inte alls liknar min syster!
 I vissa kretsar kanske nåt av detta är unikt. Fast ändå finns ju någon av alla egenskaper eller intessen och talanger alltid hos någon annan. Men ändå är jag unik. Finns ingen som jag. Jag är en mycket unik mix av en rödhårig man och en mörkblond kvinna.
 En mix av en musikalisk far och en kreativ mor. 
 En mix av kramar och bus.
 Född i norr men uppvuxen i söder. 
 Fått chans att sjunga i studio och vuxit upp med att höra pojkar och tjejer kan göra samma saker!
 Vuxit upp i ett kristet hem där julevangelet läses varje jul och att spontana böner då och då dras ihop. 
 Har gått i söndagsskola och lett en kristen tonårstjej-grupp.
 Har lärt mig att gilla skogen där vi kastat spjut, lekt, plockat bär och svampt och fiskat.
 Fått krav på mig att diska och städa rummet men helt själv fått planera min framtid och drömmar! 
 Har spelat fiol på musikskola och haft tillgång till att lära mig bas, piano och gitarr hemma!
 Har läst till florist och på senaste tiden umgåtts med mindre och mindre svenska människor. 
 Flyttat hemifrån vid 17 års ålder och tagit körkort som 19åring. 
Har haft mycket tid i Lidköping till att utveckla ett intresse för smink.
Fallit för en stilig man från Kosovo.
 Allt detta har gjort mig till den intressanta Petra Sundqvist.
 

Slappardagar med Orhan!

 Två dagar med Orhan. Härligt härligt...
 Söndagen var en avslappnad dag med mycket film och diskussion. Såg filmer om profetsior och sista tiden med pappa och sedan Narnia med bara Orhan. 
 Det var det mest värdelösa jag sett. Jag visste att det skulle vara annorlunda då det är en ny regissör... och för att den bokens story i sig är väldigt trist...
 Men... kvaliten var sämre på specialleffekterna. Bilderna var B. Allt var helt enkelt det mest tråkiga jag sett! Den är i alla fall sedd. 

 Idag var mest bara segt... Vid halv tio eller nåt kände jag en närvaro. Vet inte om jag i min drömvärld var på väg att säga något. Kollade upp och såg Orhans huvud över sängkanten. !
 (Ja.. jag sover i en våningssäng. Han är inte bara en halvmeter lång.)
Kände en otrolig lättnad över att jag inte sagt vad jag skulle säga. Men har inget minne alls vad det var. (Man är alltid lite behind mellan sömn och vaknad)
 Måndagen var lika slapp. Förutom att Komet ringde angående jobb som hade failat (och frågade om jag var intresserade av mer såna jobb, om jag tyckte det var kul) så har jag inte gjort nåt nyttigt.
 Eller jag jobbade som en maskin i köket. (tillsammans med Orhan) IGEN!
 Plockat i diskmaskinen, rengjort, gjort brunch, bakat tårtkaka!

 Vid sex slocknade jag så dagen eller natten var ändå slitande på min sköra kropp... Orhan väckte mig som tur var. Snart är det dags för te! ;)
kram!
 

Ett inlägg utan större värde!

 Nydushad vid datorn. Tja... Inte mycket att göra idag. Försöker få tiden att gå för vid klockan 3-4 ska jag troligen till Älgarås och hämta min käre! ;)
 (Och köpa en karta ägg åt min mor)
 Det är mitt liv det.

 Tror jag ska göra ett ryck och städa mitt rum. Så det blir rent och fint. I alla fall Tamars toalett som luktar IGEN. Uj vad jag saknar sommaren då Tamar gör allting ute. Men nu. Tss tss... tycker jag byter sand varje dag!
 Men har man katt så har man! (Och jag hade gärna haft fler... hehe)
Hittade den här otroligt adorabla bilden på henne då hon var liten och fick plats i toan.. Ja jag vill ha kattbebisar igen! XD

 


Avslutar med at spontant lägga in den här bilden. Eftersom detta inlägg redan var ganska konstigt och onödigt haha XD


Dag 11 - Något jag ser fram emot.

 Just nu... just nu är det att gifta sig som upptar mina tankar. Det är det jag längtar mest efter. Men jag längtar också efter sommaren just nu. Att få åka upp i landet. Jag längtar efter att få ett jobb och att få flytta från päronen. Men det hör ju lite smått ihop med det första jag skrev.
 Helt enkelt. Jag ser fram emot att starta mitt eget liv. En ny bostad... Handla, planera, städa toan, diska, köpa in nya tekoppar. Alltihop i sällskap av Orhan. Och förstås Tamar på ett hörn! haha... Min egna nya familj!
 Det ser jag fram emot.

 Men en sak i taget. Först gifta sig. Sitter och pratar om det hela tiden. (Min stackars mor och syster är stora offer för mitt snack!!!) Inte för att jag har mycket att komma med. Eller mycket händer. För inte mycket kan hända. Jag vet inte när det sker. Hur lätt det kommer bli. Det är ju inte precis som förr i tiden. Man festa lite. Välsignade lite. Hade lite traditioner. Hade sex och vips var man gift! Nej nu ska man göra hindersprövningar. Ha bevis och pengar! Krångel krångel. 
 Man känner sig liten när det är svårt!!!

 Men jag ser fram emot det! Det gör jag. Jag ser fram emot att ha en superkonstig, superfin och superannorlunda klänning!!! Jag ser fram emot att få leva med Orhan!!!! Jag ser fram emot en svensk-romani bröllopsfest!!! (Hur det nu blir. Orhan fick se film från en av de bröllop jag varit på. Han tyckte det såg ytterst stelt och tråkigt ut!!!) Jag ser fram emot alltihopa!!!!

Systrar och naglar....

 Äntligen har vi en fungerande kran i köket. I några veckor nu har kranen sprutat vatten åt alla håll. För att förklara skadan snabbt kan man säga att det enda som höll ihop själva munstycket och blandaren var tejp!
 Vi kunde inte byta eftersom stora kranen inte höll tätt. Vi kunde alltså inte stänga av vattnet i huset! haha
 Men nu så! ;) 

 Har haft en helkväll med syrran. Snack, prommis, god mat (vi gör varsin rätt. De vi vill ha. Jag åt pizza hon åt nå sädesslag i en röra) Nisse Hult och Anders och Måns! :) En heltrevlig afton! :D
 Det enda som saknades var lite godis. Eller just nu är jag så fruktansvärt sugen på nåt gott att dricka. Inte te. Inte vatten. Inte nån läskig saft. Åååh tänk en cola. Eller bara lite juice. Eller nån annan svalkande läsk...
  Har målat naglarna också idag. Fick lust nu när naglarna äntligen återhämtat sig efter lösnagelattacken! De ser inte fina ut. Jag menar, de är inte långa. Inte jämnalånga och vissa har fortfarande gropar och märken efter limmet hahah... :P Men men.. Jag kladdade dit färg. Blått, mörklila, lila och rött! :)Men som vanligt kunde jag inte hålla mig tills de torkat med att börja pilla med annat så... De är redan förstört hahah XD som ni ser på bilden här... ;)


Dag 10 - En person som betyder extra mycket.

 Men vilket tjat om speciella personer!!! Men om det är någon som är den absolut viktigaste så är det nog Jesus. Eller jag önskar han vore viktigast i mitt liv. Att det vore han jag höll högst. Jag vet inte om jag gör det men.
 Viktig är han. Annars går det åt skogen i framtiden för mig!
 Han är i alla fall något extra!

 Tänk er en Gud. En Gud som skapat en otrolig jord och skapat några jönsar till sin avbild. Några fruktansvärda typer. Som inte alls är intresserad av Gud. Som har det helt omöjligt att göra rätt. Som så lätt faller för frestelser. Som dödar varandra, pratar skit om varandra, stjäl från varandra, ljuger för varandra, sårar varandra på flera olika sätt. Genomruttna typer alltså! Människan!
 Men trots det hat Gud känner för synden. Trots det hat Gud känner för syndaren så finns där andå kärlek för människan. Kärlek för sin skapelse. En sån stor kärlek som vi får av bara nåd. För vi förtjänar den inte alls!!!
 Den kärleken sände Jesus. Guds ende son. Som dog för oss. Tog våra synder på sig och återuppstod. Gav oss chansen att komma till himmlen, till Gud. 
 Vi människor kan inte komma till Gud av egen kraft. Det är helt omöjligt att leva rent, att vara syndfri. Men om vi uppriktigt tar emot Jesus i våra liv och försöker leva rätt. Försöker gå den smala vägen mot den trånga porten. (eller hur det nu står i bibeln) Vilket inte är lätt. Men har vi Jesus med oss så hjälper han oss. Då vi går fel, faller eller inte orkar så är han där och leder oss rätt igen. Så får vi komma till till himlen när detta otrooooooooooligt korta liv tar slut! Kärlek av bara nåd!

 Så ja.. Jesus är en person som betyder något extra. Vet inte hur bra jag lyckades med att beskriva det. ;)
Kram

Romani-Petra!

Ciao, mo anav tano Petra. Mo prezime tano Sundqvist. Me avav tari Knaften hem akana me givinava ki Slätte.

 En ganska intressant mening. Jag vet... Men jag tycker jag låter jättesmart! hahaha! Hm... Romer har tillåtelse att skratta.

Mangava Orhan!! (haha är fortfarande osäker på om man säger så bara men... <3 )


Trött och sliten....

 Vaknade upp med Tamar vid min sida under täcker till någon psyko dröm om att nån hade täppt igen rutschkanan på badhuset. Så jag fastna där medan vattnet fylldes på. Jag var livrädd att Orhan skulle åka efter mig och knuffa ner mig under vattnet.

 Jag säg då det...

 Annars har den här dagen bara börjat. En lång lördag att se fram emot.
 Igår somnade jag som en stock före tolv. Jag var astrött. Väcktes av ett sms från Orhan vid tolv och började skaka. Har aldrig varit med om något liknande. Antingen var jag så fruktansvärt trött. Eller så är jag tokig!
 
 Gick ju upp sju igår  morse så... helt unikt är det inte att vara trött på kvällen då. Orhan kom dock tjugo i åtta så dagen blev inte lång och seg. Vi tramsade runt. Orhan somnade. Jag med lite... hehe Vi skrev varsin ordlista på svenska/romani till varandra. Vi måste ju ta tag i att lära oss varandras språk. Men.. Orhan kunde redan 95 % av sin lista så sket i att ta med den hem. Jag kunde 5 % av min.... det lilla jag lärt mig från att lyssna på alla romer i Älgarås. Vilket inte var många av de orden han skrev upp.
 Ska bli kul att lära sig ett nytt språk. Så det är väl det jag får satsa denna dagen på! ;) Så jag kan impa på Orhan!

 Igår fick jag ju träffa Pia också som kom till kyrkan. Mycket trevligt. Många skratt och prat om jobb. Haha... som alltid i en arbetslös liv. Och när man inte träffas så ofta är det väl det man har gemensamt! ;) Men kul var det! :)
(Gamla bilder från kyrkan.. 2 år tror jag. Om ni inte ser att jag är ovanligt blond!)

kram

Dag 9 - Mitt favoritminne.

Vadå omöjligt ämne. Mitt favoritminne. Finns många stunder jag minns. Speciella.
 Övernattningen i skogen med favokusinerna. Vid älven på sommarn. Myyys...
 Dagen jag tog körkort var väl också ganska speciell..Men favorit?
 Från i sommras har jag massa minnen av vad jag gjorde med vännerna i Älgarås.
 När jag fick min först gädda hahah... XD
 När jag och Cecilia och Amelia skulle överleva tre dagar i skogen och vi pratade Taco och andra godsaker när vi låg där... hungriga hahaha XD
 Dagen jag flyttade in i lägenheten i Lidköping. Fast om det var en bra dag? hm...
 När jag köpte Tamar! <3
 När jag svimmade två gånger i rad på en filmkväll. hahaha Kanske?
 När jag träffade Orhan mitt i natten och han kysste mig utan att jag var beredd eller... haha fast det var mest roligt. hahah XD
 
 Kanske att det är mitt favortminne. I alla fall just nu! ;)  Haha... och jag har väl aldrig riktigt berättat hur vi blev ihop.
 " I ett ögonblick " fick ni veta hur vi båda visste om varandras känslor. Men vi var inte ihop då. Eller...

  Hela dagen efter natten då vi hållt varandras händer var hemsk. Jag kunde inte slappna av. Tror jag skrev i min blogg den dagen. Jag skrev att jag var rastlöst. Men inte varför.
 Jag ville träffa Orhan. Tänk om han brukade hålla händer med flickor hur som helst. hahah

Först på natten fick vi kontakt. Och vi beslutade att träffas. Klockan var tre.

 Jag smög ut. 
 Jag var inte alls nervös märkligt nog när jag traskade i mörkret. Funderade på vad som skulle ske. Vad jag skulle säga. Skulle jag bete mig som vanligt. Tänk om han skulle pussa mig. (ja jag tänkte såna pinsamma fnitter-flicka-med-flätor-tankar)
 Vi möttes utanför Lindåsen vid de stora fälten. ;) Han sa inte ett ord till mig. Jag pratade om mörkret och den långa promenaden och hur jag smugit ut. Försökte vara som vanligt.
 Han tog bara mina händer. Han var läskigt allvarlig. Han berättade åter hur han kände och jag förstår nu inte varför jag inte fick ur mig något mer vettigt. Bara. "Jag med... jag med, aha...jag med...ah" 

 Jag är inte så "romantisk".... haha "Så vad tror du!?"
Jag var inte alls beredd på denna djupa och väldigt stora fråga.
"Om oss?" sa jag och försökte vara smart.
 Han kollade bort som om jag var dum som en termos och suckade. Men han kollade snabbt tillbaka på mig med ovanligt märklig blick. Blicken landade på min mun. På ett ögonblick. Jag hann inte reagera... Attack!

...

Älskar min Orhan! <3


Vilse i skogen...

 "Jag har gått vilse!"
 Jag pratade med Ulrika i telefon och väntade på att Orhan skulle komma med bussen så vi kunde vandra ut och leta. Kändes som spännande med en frusen syster irrande i skogen.
 Men det var omöjligt. Inga riktlinjer.
"Du kanske har hamnat i Lillhult!?" skojade jag.
"Näe. Så illa kan jag väl inte gått!"


"Nu dök solen upp!"
sa Ulrika plötsligt. 
Jag kollade mot himlen. molningt. men bortot Älgarås var det blå himmel. Mina misstankar att hon var där någon stans var starkare men jag drog ändå med mig Orhan åt det håll Ulrika startat. Säkraste kortet!


 Vi letade. Det var kallt ute och jag led med syrran med tanke på hur lättklädd hon var. Men med jackor och tröjor traskade vi iväg mot Fiskalösen. Den väg hon startat på.
 Vi skrek och ropade och gick snabbt. Men Ulrika hörde inte alls våra röster!
"Haha vad roligt!" Skrattade Orhan
"Det är inte ROLIGT!" skrek Ulrika i telefonen.
"Men det är lite spännande.  Jag önskar jag hade varit i din situation Ulrika. Ett äventyr!"

 Ulrika såg skyltar om kultur och småbyar. Hon såg hus. Men inga människor och inga skyltar med namn vi kände igen.
Jag ringde och frågade Bibbi som hade bredband och lyckligtvis svarade. Troligen kunde väl hon ändå hjälpa att hitta denna märkliga by. Men icke.
"Petra... Jo jag är i lillhult!" sa plötsligt Ulrika i telefonen. Jag bad Bibbi hämta henne eftersom hon hade bil och Lillhult ligger ca 3 kilometer från slätte. Men säkert 4 kilometer från där jag och Orhan var. Ulrika hade pulsat långt i den djupa snön!


 En prommis på 2,5 timme för Ulrika. 40 minuter för mig och Orhan. Kallt... Men en uppfriskande start på dagen hahah

Bad och "träning"

 Badade idag för först gången på en evighet. Eller... jag badade ju faktiskt hos farmor o farfar när jag var där förra året. Men jag minns inte senast jag badade hemma!?!? 10 år sen?

 Talar naturligtvis om badkarsbad. Det otroligt snuskiga sättet att rengöra sin kropp. Om den ens blir ren?!
 Men idag så. Kände för det. Ligga där o slappa. Bli varm.
 Efter middag fick jag äntligen tummen ur. Rengjorde badet grundligt!!!!  (Särskitl med tanke på att ja rengjorde Tamars toalett där idag!!!) Sedan vara det bara att vänta.
 Gjorde te. Laddade upp med serietidningar som jag hittat gömda efter att ha rensat i mitt rum. Gillar det. Tidningar jag inte läst på ett år! ;)
 Satt där... vet inte hur länge. En halvtimme kanske. MEn det är helt taget ur luften!
 
 Men känns bra i kroppen nu efteråt. Kanske man skulle göra sånt oftare.
 Jag tänkte träna idag också. Till-och-med. Det var min plan. Träning och bad! Men blev inte ensam i huset som planerat. Så det försvann. Tränignen alltså! För jag VÄGRAR svettas inför publik!!!
 Trams!!!

 En annan dag kanske! :P En vacker dag börjar denna människa röra på sig!

 Nu ska jag krypa till kojs! Läsa... och somna. Jag sov ovanligt länge idag. Men i morgon blir det back to busines! ;) Och Orhan kommer! <3
Krrrram!

Dag 8 - En bild på någon som gör mig lyckligast i världen.

 Här skulle jag ju överaskande kunna ta en bild på Tamar. Eller kanske min kära syster. Tänk om jag plötsligt la upp en bild på Pappa! haha... Ja de finns flera människor som gör mig lycklig. Men lyckligast i världen.
 Jag gissar att folk bara genom att se titeln anar vem jag kommer lägga upp här. 
 Visst gör Orhan mig lyckligast i världen! Men han är inte ensam!!!


 
Ja uj... finns säkert fler som gör mig lycklig. Men lyckligast i världen... De sista ska föreställa Jesus för de som inte ser de. Hade inget nytaget foto på honom. XD
Älskar er allihop!!! :)


Middag!

 Jag älskar att laga mat. Eller... älska är kanske att ta i. Men när man tar tag i det. Planerar. Tänker. Även om det blir sådär.

 Kändes som jag levde i köket idag. Eller jobbade som en liten maskin.
 Fanns ingen frukost så jag bakade chapati.
 Gjorde en brasa.
 Fixade mitt rum.
 Satte igång med maten runt två...
 Diskade...
 Gjorde en gryta... eller som vissa kalla soppa. Smaken är ju som baken. Vitkål, paprika, lök och kött som kokat där i en halv evighet i en kryddig tomatpure-buljong. Jag kalla det gryta. Bakade ett illgult bröd till. Och jag tyckte det var gott.
 Men det var också delade uppfattningar...
 Mamma vågade yttra sig på kvällen då det blev mycket kvar att vi kunde äta den som middag en annan dag med potatis. Potatis! Vad är det jag hör??? Hemska saker.... Potatis och buljong. brrr...
 Jag sa inte emot!
 Tack och lov jag har en sån osvensk man att dela framtiden med. Som delar min passion för bröd och kött. (Skulle våga påstå att hans passion är större!!!)


kram


Minnen!

Julen 2005-min födelsedag 2006...

Mitt husdjur... Som jag tror dog... om jag inte släppte ut den till sitt öde. Minns att vi fick in massa påfågelfjärilar. Vet inte om de hade gömt sig i veden eller marsvinens hö för att vintervila.  Gissar på det senare.... :PMan var då barnslig en gång i tiden. Men jag var även rödhårig denna jul. Jag och Pia färgade håret till jullovet! ;)
Dock bara toning....

Pia hade nåt maskeradkalas också. Som vanligt la jag ner överdrivet krut. Pinsamt mer än de andra haha XD
Fick mobil... haha

Kattvakt! :)

Tjejkväll på födelsedagen! ;)Dåtidens gäng... XD


Tisdag!

 Orhan åkte vid ett och dagen segade på. Städade och umgicks med syrran. Det var bön på kvällen så det var tvunget att vara lite rent.
 Kom bara två till förutom familjen men det var trevligt. Vi snackade sista tiden som vanligt. Ett ämne som nästan jämt kommer upp. Men det verkar ju så otroligt aktuellt nu så!
 Bön och mycket skratt. Som tog slut först vid halv tio...

 Har pratats en del om jobb också. Jag vill ha jobb. Kände det skarpare. Jag riktigt hoppas på att jag får det jobb jag sökte i Örebro! Bara ett vikariat. Men att få komma ut lite. FÅ erfarenhet och kontakter. Åååh... Slippa vara i vägen! Få lön... haha
 Längtar efter att få packa upp alla de kassar och lådor jag har med saker efter väggarna i rummet. Fast i ett annat rum. 

 Det känns precis som att de bara väntar där. Att jag är här för att fortsätta. Jag ska inte bo hemma. Jag ska inte hänga här. Jag vill iväg. Var som helst. (Bara jag får ta Orhan med!) Tänk att bara kunna söka varenda jobb som dyker upp och fara till den ort som tar en!!!


 Har fått inspiration till en tavla. Ska bara försöka få ner bilden från huvudet till skissen så kan jag börja måla sen. Det blir nog det jag ska pyssla med nu ikväll! ;)

Kram

 


Dag 7 - Det här får mig att må bra och det här får mig att må dåligt.Det här skulle jag kunna skriva jättedjupt om. Jag gjorde det faktiskt. Skrev djupt men så slog det mig. Inte är väl jag en djup person heller. Sitta här och skriva djupheter på min blogg. Det är just typiskt sånt som folk skrattar lite åt. Skäms lite för. Haha.


Det som får mig att må bra är att bli älskad. Det är väl inget att fundera över. Att få bli uppskattad. Små saker. Att Tamar vill sitta i mitt knä och pussas. Att få skratta gott med vänner. Att få bli ompysslad av Orhan hehe… Att plötsligt få ett litet meddelande av någon.


(Att någon pellejöns ringer mig från ett drömställe och behöver just mig till det perfekta jobbet till mig. Att anställningen börjar precis efter att jag lyckats gifta mig med Orhan och att jag och han kan flytta till detta fantastiska ställe och får en underbar bostad.)


Sånt som får mig att må dåligt borde väl vara motsatsen. Men det första jag kommer att tänka på är de här löjliga sakerna som gör mig nervös. Att göra saker utan regler. Att ringa samtal. Att besöka platser ensam… Små saker blir alltid stora i min värld. Stora och jobbiga och som då får mig att må dåligt...


(Att hela tiden bli påmind om att man är en börda för landet. Gå hemma och hela tiden tvingas iväg på löjliga besök på arbetsförmedlingen som jag hatar. Att hela tiden få negativa svar på ansökningar och telefonsamtal. Att gå och vänta på något som inte går att fixa! Bo hemma med sin familj som man är lite för gammal för. I ett hus som jämt är kallt. Bli lat…)


Vad vore livet utan att må dåligt lite då och då. Trots allt så har jag ju Jesus. Och han är alltid där och hör bön. Tröstar, hjälper och ger styrka och frid!


En festlig måndag!

Så lätt kan planer krossas, förhoppningar, glädje, spänning bara försvinna. Drömmen finns kvar. Allt är inte förlorat. Men det som var. Det jag längtat efter, sett fram emot, planerat… känns plötsligt långt bort. Nästan omöjligt att nå.
 Besvikelsen blir så stor. Eller om det är hopplösheten. Men ändå är det inte hopplöst… Tårarna föll i vilket fall som helst. Bara så besviken…
 Plötsligt kan jag inget göra. Min önskan är plötsligt svår att uppfylla. Inte av egen kraft. Det enda som finns kvar är att vänta. Vänta och hoppas. Hoppas på att det som sker kommer med nya möjligheter. Hoppas att det sker något snart… mycket snart. Jag vill inte vänta. Jag har ingen anledning att vänta!

Det var en besviken start på dagen efter ett besök på skatteverket men ändå blev måndagen en fantastiskt rolig dag. Orhan och jag drog spontant till Skövde för att göra viktiga saker och för att göra roliga saker och för att göra inget alls!
 Lunchbuffé på Thaihouse. (Jag och Orhan har blivit såna thai- och kinamats-ätare.) Som vanligt får man i sig mindre än man önskar av det som är gott. Finns för mycket att välja och man smakar lite av allt i stället.

Bio klockan nio på kvällen och dagen var fri mellan halv fem och nio. Skövde är väl inte den roligaste staden men ändå gick den. Skrattade gott nästan hela tiden.
 Köpte läsk, tankade bilen, promenerade runt, tramsade i parkeringshuset, tittade på folk, köpte mozzarella, gick i affärer, busade på station… Ja dagen gick.
 Klockan åtta satt vi på bion med biljetterna i handen och väntade. En lång väntan… Men inte tråkig. Med Orhan är allt som småtrevligt.

Vi såg "Love and other drugs". Förutom de lite för visande sexscenerna var filmen bra. Alla tjejer bakom mig grät och skrattade åt varandras tårar. Vi skrattade högt flera gånger och jag erkänner att till och med jag försökte blinka bort en tår. (Man kan ju inte gråta på bio heller åt en töntig film)
 Vi var hemma efter tolv. Cirka 12 timmar i Skövde alltså! En bra dag!

kram


Dag 6 - Det här hade jag på mig i dag.

 Hade... då dagen inte gått så långt kanske detta ändras.
 Har nyss bytt från pyamas till linne. Annars är jag väldigt soft klädd i dag. Mjukisbrallor, tjocktröja och linne. 

 Hur som helst. sitter och väntar på mamma och pappa. Att de ska komma hem... Eller den egentliga anledning till att jag väntar är för att Orhan ska komma med dem hem. Jag skrämmer mig själv med hur mycket man kan sakna någon. Det var bara två dagar sen vi sågs men det känns som en evighet. Jag vill ha han med mig jämt!
 Har just sökt ett jobb som jag hoppas hårt på. I örebro. Bara ett vik för en mamma men ändå. Det vore uppmuntrande och kul att äntligen få något. När det äntligen finns nåt i närheten. Att starta med. Att vikka sex månader går ju som an även om det skulle vara pest och pina där. haha
 Jag skrev allt som jag lärt mig. Hur otroligt duktig jag var och vilken succe det skulle vara för dem om de anställde mig. Skickade med massa gulliga bilder på binderier och nu är det bara att hoppas.
 Jag kan ju till och med texta kransband även om det var länge sen. Vilket var en merit skrev de hehe....

 Det är kallt i huset som vanligt. Jag har gjort en eld som bara brinner bort all ved hela tiden. Den är så dålig våran kamin. Brinner fort och sprider inte värmen. Men ändå är den bättre än värmepumpen som står på 22. Pyttsan. Tror det är 17 i huset. Den pallar inte när det är minus ute.
 Igår var det runt 20 minus så skulle inte förvåna mig om det är kallt ute idag också!


 Nu ska jag göra nåt nyttigt. Som att rena mitt rum lite!

(Ni får njuta av lite bilder på mina liljor som blommar för fullt nu och sprider väldoft i rummet!)
kram


Söndagmorgon!

 Kan inte påstå att jag är trött. Inte sur. Bara helt utan all sorts lust.
 Jag är hemma. Skippade gudstjänsten helt enkelt. Låg i min säng till tio. (var länge sen) Jag vaknade halv nio. Av Tamar som ropade. Men... jag ville inte upp! Inte alls!!!
 
 Nu fixar jag frukost. Hade som vanligt ingen inspiration. Händer titt som tätt i detta matbefriade hus haha... Men till slut blev det ägg som nu äntligen börjar koka. Det tar ju så vansinnigt lång tid att koka ägg på våran spis!!!!! 20 minuter????
 
Idag har jag inga som helst planer. Städa mitt rum kanske? Vattna mina blommor? Sitta och rita lite på den intressanta bild jag började med igår! ;)


Kan ni se vilka de är? Inte fruktansvärt likt. Men jag är ju inte klar än som sagt var! Plus! Att de inte är jättelätt att rita av!!!! Så de så hahah


Lördag morgon!

 Vaknade upp halv nio idag av en stor kyss från Tamar. Hon kom krypande över mig och ställde sig framför mig och gav den. Ibland överaskar hon! haha
 Sedan kröp hon in under täcker och la sig vid mig. Bara ett tag. För att sedan börja skrika om att det var sannerligen dags att gå upp och äta frukost. Hon är söt min lilla puma!
 Jag fick kämpa för idag var jag faktiskt trött. Nu tog väl alla tidiga mornar och sena kvällar ut sin rätt.
 
 Sitter forttfarande i pyamas. Tiden går långsamt om man vaknar tidigt. Klockan är bara elva. Idag åker vi nog till Älgarås familjen. För att träffa vänner. Jag får en chans att träffa Orhan också hehe ;)
 Hoppas det blir snart för jag ids inte sitta här och komma på underhållning.

 Vill fortfarande måla. Men det är spritt språngande omöjligt att finna inspirationen. Har skissat, har tittat i böcker. Har suttit med en penna framför mig. Har tänkt. Har läst. Det går inte!!!
 Blir till att finna en annan hobby!

Kram!

Dag 5 - Ett ögonblick.

 Om jag ska välja ett av flera ögonblick i livet får det nu nog bli när jag blev ihop med Orhan. Eller inte blev ihop. Men när jag äntligen fick ett konkret bevis på att han gillade mig med! :)
 
 Hade beslutat mig för att han inte skulle komma undan den här kvällen. Jag och syrran sov över där som vanligt med våra goda vänner och jag hamnade på madrassen bredvid Orhans. Hela natten kämpade jag med att röra vid han. Rörde mig långsamt. Ville ju inte skämma ut mig om han var helt ointresserad. (men det trodde jag inte)
 På morgon gick han plötsligt på toa och jag passade på att lägga mig hand under hans kudde. Han kom tillbaka och la sig med armarna under huvudet, under kudden. Nära min hand. Jag rörde mig närmare och peta på han. Det kändes som om han tryckte sin arm närmare mig med.
 Plötsligt försvann den och hans hand hamnade där istället. Jag petade vidare och det kändes som om han besvarade. Jag la mitt lillfinger över hans hand. Och då vände han plötsligt på handen och tog min hand.
 Där. Astidigt på morgonen. Alla sov. Men även när de vaknade så kunde ingen se något under hans kudde. Jag höll hans hand. (Låter ju här som de gick assnabbt och var aplätt. Men här ska ingen tro att jag inte var nervös och inte tvekade. För det kändes i alla fall som ett halvår innan han ens la sin hand där istället!!!)
 Ett galet spännande, nervkittlande och underbart ögonblick! :)


Här på dessa madrasser skedde det. XD haha

 (Har aldrig riktigt fått höra en bra verision på detta från Orhan. Ibland har det låtit som han inte fattat nåt. Ibland som om det var han som försökte få kontakt med mig. Ibland som om han såg mitt intiativ och hängde på.
 Jag är i alla fall glad det hände! hahha)


Dag 4 - Min familj.

Min familj= En pappa, en mamma, en syster och en katt.(Tamar)
Min framtida familj= Orhan och Tamar! :D

Detta var det mest unika och svårskrivna ämne. För vad ska man skriva?
 Min nuvarande familj är som så många andra familjer. Jag har trevlig med dem. Hela familjen är musikintresserad (på olika sätt) då min pappa har studio. Annars roar vi oss med att spela spel. Mamma är den smartaste i familjen och vinner i alla frågesporter. Syrran och jag är mest irriterade på detta.


 Vi är en lat familj. eller avslappnad. Står alltid lite disk och vakar trots att vi har ett system. Vi städar på fredagar. Och självklart när vi får "besök". Då ser vårat hem ovanligt fint ut! Alla lagar mat. Med mer eller mindre entusiasm. Hälften av familjen är arbetslös. Hela familjen är aktiv i kyrkan. 75 procent gillar att åka skridskor. Alla har varit i Barcelona. Hälften är födda i Västerbotten hälften i Norrbotten.

 I våran familj har även funnits... Todd (lillbrorsan) Mirjam (Första katten) Minou (Andra katten) Afrodite (marsvin 1) Indra (marsvin 2) Iris (indras unge) Isak (Indras unge)
 Ja... min familj är min familj!Mysterishopper...

Mysteryshopper.

 Ett högst spännande jobb haha...
 Jag var inte alls nervös som mamma verkade tro då jag var uppe före nio. Men som ni alla vet följer jag Orhans vända på dygnesrytmen-program haha :P 

 Åkte iväg och började med telenor. Övade lite med Orhan och gick in till den ensamma mannen.
 Scenariot var: Jag har tre men det är värdelös täckning (sant då jag bor i skogen) Jag vill byta till telenor. Ha en telefon för att smsa, ringa och surfa. Jag brukar använda telefonen för 350 kr per månad. (Jag e då galen på att ringa!)
 Helt värdelöst.
 De kom frågor om sånt jag inte alls var beredd på. Om jag haft gratis sms förut. (inte vet jag nåt om tre?) Jag svarae att jag ringde mest!
"Du ringer för 69 öre per minut nu va!"
"(Eh???) just precis!!!"
 Gillar inte försäljare... De bara stresspratar och frågar om jag ska köpa. 
 Telefonen verkade dock bra. När jag gick ut från butiken med Orhan var jag övertygad om att det var en fantastisk telefon. Men jag skulle aldrig köpt från Mr. Stress!


 Andra uppdraget var Sibylla. Också helt värdelös. Jag som skulle få gratis mat. Jag skulle BARA beställa en hamburgare och säga ja till allt de erbjöd mig. Om jag ville uppgradera till ett helt meal eller ha extra bacon till osv. Hon frågade INGET!
 Jag som hoppats på en megaburgare fick sitta och torräta hamburgare utan dricka till. :(
(Stackars den personalen nu när jag skickat in mitt resultat!!!)
 Berättade att jag var mysterishopper då jag behövde ta lite bilder.
"Det går bra!" sa hon och log fånigt stort. Sedan stod de båda och följde mig med blickan medan de log. hahha nervösa typer....

 Sista uppdraget var den andra telenorbutiken. Den var värre. Om möjligt ännu mer stressad. Måste man vara så när man säljer? Mer information i ett andetag och gåpåig om att jag skulle köpa nu!!! NU!!!!
haha XD

 Hoppas jag får mer jobb av dem! :) Var en trevlig betald dag med Orhan! :D

kram


Dag 3 - 10 intressanta eller ointressanta saker om mig.

1. Jag minns inte när jag köpte ett nytt klädesplagg senast!!!
2. Jag och Tamar brukar säga prrroa till varandra när vi är glada att se varandra!
3. Jag är lite smårädd om jag spela tomb raider på natten när alla sover. haha
4. Jag tycker mitt hår ser konstigt ut!
5. Jag älskar att laga mat!
6. Jag har aldrig fått fisk när jag pimplat!
7. Jag är frälst!
8. Jag ska bli blond igen i sommar!
9. Jag älskar mint!
10. Jag gillar att gå i högklackat!


Trött och gammal!

 Orhan kom förbi i morse och somnade. Trots att jag tvingades upp i ottan då Orhan startat ett nytt "Vända-på-dygnsrytmen-program" för mig! Jag tvingade alltså gå upp en kvart tidigare än vanligt. Kvart i nio.. XD
 Tamar blir nog lycklig. Hon kan äta hur tidigt som helst. För hon somnar ju hur enkelt som helst om efter! 

 Vi gjorde inte mycket mer än att vila. Inte mig emot. Vi åt underbart goda tortellini med gräddsås. ;) Och såg film! :)
 Han somnade igen. Även jag. Trots att jag inte fick enligt Orhans program. Men det var tråkigt att bara sitta och vänta på att få väcka han. Jag var trött! Så jag kunde inte stoppa mina tunga ögonlock!
 

  Sminkade även min käre man. Försökte få honom o se gammal ut. Är ytterst lycklig över att ha en kille som kan gå med på att få dylika produkter i ansiktet haha...


Hur lyckat resultatet blev kan man diskutera! Men.. han är lika handsome ändå! :)


2:Varför började jag blogga?!

 Ja varför...
 För... hm 1,5 år sen??? haha... Någon gång under min tid i Lidköping i alla fall.
 Jag satt mest hemma och köpte i början av trean ett bredband! Hade haft dator innan men inget internet.
 Då startade den galna tiden. Vad skulle jag då göra vid datorn. Jag satt mest vid bilddagboken. Tog bilder på varenda löjlig grej som hände hemma och skrev mängder om bilden på min bilddagbok.
 Jag funderade på blogg men det var inte förrän mina klasskompisar tyckte jag skulle starta blogg som jag gjorde det.
 Mina vänner tyckte jag skulle bli känd. Och hur det har gått med det tål att diskuteras. haha Min glansperiod var nog också under Lidköpingstiden. Då jag alltid hade ett fast antal läsare. Och många kommenterade att min blogg var kul och annorkl

 Älskade min blogg. Även om mitt liv var ganska löjligt. Jag kom hem. Åt. Somnade framför tvn. Lekte med Tamar. Drack te. Satt vid datorn.
 Så lyckades jag ändå få ihop evighetslånga inlägg om varenda liten tramsig sak som hände. Att gå och handla te när man var sjuk och ful var ett äventyr.
 Att börja blöda på en butik var en riktig rysare.
 Att bråka med Tamar och bli vänner igen var långa hjärtvärmande historier.
 Och min blogg var megafull.
 Jag längtade hem från skolan för att skriva. När jag gjorde något tänkte jag redan då i skrivarform. Berättade i mitt eget huvud vad som hände.
 Har man ingen annan att berätta för så. Bloggen blev nog som min lilla kamrat som tyckte allt jag gjorde var kul.

 Nu är jag fast i bloggandet. Tycker inte jag har lika mycket att skriva om längre. Men känns ändå som kul att kunna se tillbaka till Lidköping i bloggen. Och kanske i framtiden ett liv med Orhan.
 Jag har då verkligt lagt ut mig på internet. Om det är bra eller dåligt kan man väl diskutera! XD

Kram

Pizzafest!!!

  Sitter och tittar i en konstbok medan pappa lyssnar på hockey och läser nyheter. Ganska trevligt.
 Känner starkt för att måla. Men vet inte vad. Känner det bara skarpt. Jag vill. Jag MÅSTE måla nåt!!!
 Med vad?

 Någon historia från bibeln? Något gulligt landskap? Ett självporträtt? En vacker kvinna? en blomma? haha
 Näe.. Sitter därför och bladar i en bok. Och tänker. Kul att titta på andras verk också. Hur de har tänkt. 

  Idag har varit en mycket trevlig dag. Lugn och stilla. Såg film med Orhan och åt frukost. Innan han begav sig iväg. Och aldrig återvände eftersom han missade bussen.
 Detta ledde till att vi båda inte åt lunch. Utan bara lite choklad och frukt. Själv mumsade jag på några russin. Som Tamar girigt delade med mig!
  När han väl kom väntade vi ivrigt på pappa som skulle komma med pizza. Han ville av någon anledning fira.
 Vad vi firar har jag inte fått kläm på. Men jag har en vag gissning på att det är att halva familjen är ur huset. Alltid lika festligt. hahaha XD
 Eller så ville han bara bidra med matlagningen utan att egentligen göra särskilt mycket. Han har i alla fall givit sin disk till mig. Men efter pizzan får det väl udda vara jämt!

 Nej. Nu ska jag återgå till konstboken. Och se om jag får några bilder i hyppofysen!
 Somnade lite runt sju. Så jag antar att de blir inte överdrivet lätt att somna i natt.. uuuuunderbart! XD

kram

Sista tiden....

 Kvällen slutade mysigt igår. Jag pappa och Orhan bänkade upp oss framför datorn med te och fika och såg på nåt program om sista tiden. Har redan glömt namnet. Men det var som en dokumentär där de tog bibelord och förklarade. Mycket bra!
 Pappa har tjatat mycket om den men jag har aldrig ens orkat bry mig... Men... så intressant. Var inte alls tråkigt att titta! XD

 De började med att berätta om falska profeter. Hur man kände igen en sån. Men sen. De tog profetsior ur bibeln och visade hur exakta de var. Jag har aldrig ens tänkt.. Jag har kanske läst dem. Men trott det var för framtiden. Det som kommer. Eller nåt kufiskt om Israel! Men... så självklart.
 Jag blev ytterst fascinerad.

Finns inte en chans att jag skulle kunna återge vad jag hörde. Inte utan att det låter lite ihophafsat. Men de var mycket om den staty Daniel såg. Kroppen var uppdelad i fyra olika material. Som föreställde fyra riken. Stora riken.
 Det första. var Babylon. Som blev besegrat av.. Medien och Persien. Som blev besegrat av Grekland. Det tredje stora riket. Och visst står det om baggar och bockar. Horn och annat märkligt. Men det är också förklarat i bibeln. Ytterst exakt. Det står förklarat att det är Greklarn som besegrar Medien och Persien.
 Vem var kung? Jo Alexander den store. Efter hans död delades riket upp emellan fyra generaler.
 Och i bibeln står det att från den första kungen ska fyra nya riken ska uppstå. Men inte med samma makt!!!
 
 Jaja nu sitter jag här och försöker förklara ändå. Allt detta finns i Daniels bok.
 De sista kungariket är Romarriket. Det är delat. Likt statyns ben. (inte sant!) Riket ska bli skadat men inte helt dö ut. Ur detta kommer tio nya kungar. Och en som tar över hela jorden. (antikrist)
 Mycket nära slutet i så fall.. Bara att vänta på de sista tio kungarna. Då är verkligen sista tiden inne.

 haha... Jaja ska inte tjata mer om detta. För det är för svårt. Men jag råder er att se videon. :)
Jag lyckades inte bädda in den här så här kommer en länk. :)
http://www.youtube.com/watch?v=hOi-77AusXI

Kram!

Om mig!

 Jag...
Jag är en ganska mesig liten flicksnärt om jag får säga det själv. Som oroar mig för det mesta. Som till exempel att åka på utflykt med klassen, söndagar före skolan, att lämna Tamar när jag reser bort, gå till skolan när jag har försovit mig. Ja ni hör. Unika egenskaper.

 Jag är också kreativ. Älskar att skapa. Och kan genom att glömma jantelagen säga att jag är duktig på det I alla fall färg och form!!!. Blommor, måla, rita, fota, skriva, filma, sminka... :) 
 Har tävlat i sm i florist. Och det gick riktigt bra!
 Gör musikvideor i paint.
 Målar tavlor när inspirationen tränger sig på.
 Sminkar mig ofta... Gillar särskilt konstiga sminkningar.
 Har gjort en långfilm tillsammans med Girlpower-gänget i kyrkan. Och flera andra små. (saknar filmkameran)
 Har fått fem tavelbeställningar i mitt liv. XD haha

 Jag är också en ytterst blödig människ som kan fälla tårar rent av på beställning.
 Ser jag film ensam kan jag gråta för minsta lilla. Lycka, sorg... Här om dagen grät jag till Lejonkungen 1,5 när Simba Timon och Pumba sov tillsammans. (Jag vet jag vet...)
 Jag gråter för annat också. Skrattar-gråt. Arg-gråt. Vansinnig-skrik och gråt. Besviken-gråt. Lycklig-Gråt. Ja ni förstår. Jag är lite småtrött på detta blöta!

  Gillar musik också. Har hela mitt liv sjungt i min fars studio. Och har sjungt och spelat i kyrkan. Så jag har växt upp med detta!
 Kan spela lite på de flesta instrument. Har tagit fiollektioner men kommit av mig med det på senare år.
 Har spelat bas i två band. Och elorgel på en musikfest en gång. XD
 Står varje dag i studion och sjunger skrikiga sånger. Önskar att jag hade en raspigare och kraftigare rockröst. Vet inte om jag kan sjunga. (För sånt hör man ju inte själv!! Har jag märkt på andra haha) Så det är bara jag som får höra. (dock har Orhan fått höra en gång)

 Jag bor för tillfället hemma med min katt hos päronen. Längtar efter att få komma iväg från dem. Söker jobb. 
 Ser fram emot en framtid med min älskling. Förhoppningsvis i norra Sverige om jag får bestämma! ;)
 
 Jag bor i ett rum som då och då luktar katt-toa, är fullt med växter och prylar jag tycker är fina. Golvet är fläckigt av färg. Väggarna är knökade av tavlor och teckningar. Och några foton på vänner... :)
 Har haft lägenhet förut. Så två hem är inknökade i mitt rum. I hörnen står lådor med kökssaker och annat smått och gott. Har även för mycket kläder för min byrå. Så för det mesta ligger det i en låda. Eller på golvet!

 Sån är jag!
 

Lista...

 Nu ska jag också skriva då och då från en sån här lista. Eftersom alla andra gör det! Eller för att jag tycker det ser kul ut. Man får en anledning att skriva om töntiga saker man vill berätta om. Men som folk inte vill höra om! haha...

Dag 1 - Om mig
Dag 2 - Varför jag började blogga.
Dag 3 - 10 intressanta eller ointressanta saker om mig.
Dag 4 - Min familj.
Dag 5 - Ett ögonblick.
Dag 6 - Det här hade jag på mig i dag.
Dag 7 - Det här får mig att må bra och det här får mig att må dåligt.
Dag 8 - En bild på någon som gör mig lyckligast i världen.
Dag 9 - Mitt favoritminne.
Dag 10 - En person som betyder extra mycket.
Dag 11 - Något jag ser fram emot.
Dag 12 - Vad som gör mig unik.
Dag 13 - En bild av mitt rum.
Dag 14 - Ett minne och en bild från när jag var liten.
Dag 15 - En nytagen bild och en som är 1-2år gammal, jämnför.
Dag 16 - En bild av en plats jag saknar.
Dag 17 - Mina känslor.
Dag 18 - En rädsla.
Dag 19 - min favorit låt.
Dag 20 - En bild jag älskar.
Dag 21 - En bild av något som gör mig glad.
Dag 22 - Någon jag ser upp till.
Dag 23 - 5 bra filmer.
Dag 24 - En positiv, och en negativ sak med mig.
Dag 25 - Någon jag saknar.
Dag 26 - Min sommar.
Dag 27 - Min favorit tid på året.
Dag 28 - Smeknamn jag har, varför har jag dom.
Dag 29 - Något jag är stolt över att jag gjort dom senaste dagarna.
Dag 30 - En rolig historia.


Love love love...

 Alla hjärtans dag....
 Gick upp nio efter att ha blivit vansinnig på Tamar som körde på sin vanligt hemska väckning genom att tugga på växter. Hur högt Iq kan en katt ha???
 Gick upp. Diskade och dammsög och plockade allmänt. Planerade en mysig lunch med Orhan. Han skulle komma förbi vid ett och då skulle vardagsrummet vara redo.
 Levande brasa, lite ljus och ett "gulligt" kort jag gjort hahah....( jag tyckte i alla fall jag var JÄTTEGULLIG!)

 Jag bökade runt i frys och kylskåp för att få ihop en trevlig måltid. Blev ungsgrillad potatis, tomat och squash. Med stekt kyckling, Tomat och paprika-sås, Haloumi och Chapati!
 Lite våldsam lunch för mig. Fick inte i mig den portion jag lagt upp. Men för Orhan var det nog normalt haha...
 
 Jag fick liljor. Älskar att få blommor. Älskar blommor! :)
 Vi avslutade det hela med att se på film dricka kaffe och äta de bullar jag gjort dagen innan. Blev dock bara halva filmen då Orhan var tvungen att åka hem! Och nån särskilt romantisk film hittade vi inte.. brist på den varan här i huset slog de mig. Eller de finns. Men just då kom jag inte på någon. XD


Mitt kort till Orhan. O alla ser väl att det är Gustav Klimts tavla "kyssen" som jag använt som förebild! ;) Annars blir jag besviken!

kram på alla hjärtans dag till er alla!!! :D


Sminkad igen...Jag vill så gärna kunna!!! Önskar jag hade bra smink!!!


Orhans mardröm?

Åt en ganska god pizza! Blev så förtjust i min tomatsås att jag satte på för mycket. Typiskt mig... haha.. Men den var god. Även om det smakade mycket tomat! XD
Fick deg över och gjorde nå äppelbullar. Använde all min kreativitet. haha
Nu börjar det bli segt. Har sminkat mig. Hoppas att jag ska kunna ta mig till duschen utan att bli sedd av någon bandmeddlem hehe...
Kanske skulle spela lite tomb raider!


kram...


"Ensam hemma!"

 Ensam hemma med far till på Onsdag. Ser fram emot veckan. Gillar när det är lite tomt i huset.
 Blir en lugn eftermiddag.. nu när de äntligen åkt! 

 Efter (Den lååånga administrations-)gudstjänsten (Där jag blev vald till justerar utan varning. Mor i far varnade att snart är jag uppe i styrelsen) skulle Orhan komma med hem men fick annat att göra så blev inget med det.
 Äsch tänkte jag... såg ändå fram emot eftermidagen! Pappa skulle få besök av Winterdawn (eller vad bandet heter) för att spela in igen. Så huset skulle ju bli ganska tyst och lugnt förutom de bastoner som går genom studioväggen.
 Laga godmiddag... Pizza kanske! Avnjuta själv med en god bok. (Eftersom pappa inte lär äta förrän sent. Vet inte hur länge de stannar här!) Det är något jag finner otrooooligt skönt och. Ett av livets små glädjeämnen. Göra nåt gott och läsa. Så.. avslappnande eller nåt!

I morgon är det alla hjärtans dag! Märkligt... Plötsligt har man en anledning att bry sig om alla hjärtans dag. En ganska intressant dag! haha
 Förra året var jag på date med Alida och Elin och såg "The valentine's day" på bio. Det var tider det. Mysigt...
 
 Kram


En dag med Orhan!

 Jag och Orhan gick upp i ottan som vanligt och tog en friskusprommis. Solen sken och snön gnistrade. Det var runt 10 minus. Jag frös om benen.
 Tamar var med och gjorde en inventarie på hur många hus det fanns i slätte och granskades deras skottning.
Orhan och jag var inte glada över att hon skulle göra det precis idag. Ränna in i varenda trägård några minuter!!!

 Sedan bar det av till Lidköping. Var länge sen jag var där och det kändes lite kul att se allt igen. Vi promenerade runt i centrum och åt asdyr (Jag menar ASDYR för vi missförstod menyn. Ni vill inte veta vad vi slösade) medelmåttig mat. Av någon anledning var jag mätt och fick knappt i mig den.
 Vi skrattade länge åt denna löjliga middag på den iskalla restaurangen!

  Dagen fortsatte med rundtur i skogarna. Titt på mitt gamla hem haha :P Körde runt lite mer och... umgicks allmänt! :)
 Nu sitter jag hemma och funderar på om jag är hungrig igen. Eller inte... 
 Var en mycket trevlig dag med mina käre Orhan (Ett smått firande av våra 6 månader. Äntligen kan man kalla det nåt med år XD...) och jag saknar honom redan. Så otroligt irriterande att behöva skiljas åt ibland!!!!

Kram
(Bilden: Utsikt från lägenheten i Lidköping hehe)

Jobb! :D

"Hallå.." Svarade som vanligt. Trots att nummret var totalt okänt. Vem ville mig något.
"Ja hej vi ringer från komet angående..."
Stod på ica och svarade "Aha, aha, aha" När kvinnan rabblade upp uppgifter, löner och tider. Jag förstod bara hälften mitt i allt romanisurr!

 ETT JOBB! Jag fick ett jobb. Kvällen efter att ha skrivit mitt arga inlägg om jobb tog jag mig en titt och hittade några mystery-shopper-jobb. Har sökt förut men aldrig lyckats. Men nu la jag ner min själv. Tänkte på allt som den där läskiga snubben på pomona lärde oss. Jag skrev våldsamt om hur jag önskade mig detta jobb.
 Ja... jag kanske är larvig. Detta är kanske bara ett tramsjobb. Några engångsförteelser. Kanske de bara anstället första bästa. Men jag är nöjd och glad!!! Det är uppmuntran. Även om jag bara känar några hundralappar och en hamburgare!!!

 Men nu ser ni framför er (När ni tittar på min bild) En spion. Jag ska sätta fast varenda litet misstag butikerna gör!!!
 Ser fram emot att spela lite teater. Känna sig lite mysterisk!!!


Vardagsliv.....

 En dag... så lik många andra dagar.
 Mitt liv känns mer innehållslöst nu än under Lidköpingstiden. Ändå så känns det som jag gör mer nu. Är mer glad nu. Eller vad vet jag. Det händer ju massor.
 Men när jag bodde i Lidköping kunde jag skriva ett helt A-4 om hur jag köpt mjölk. Eller hur Tamar snott en gurkbit!
 Men nu!? Väl framför bloggen finns inget av intresse att skriva ner. Inget nytt. haha
 Eller så har jag helt enkelt mognat!

 Idag... Vaknade nio. Tamar med. Båda somnade om efter en kvart.
 Vi vaknade tio igen. Av att Orhan ringde en signal. Tamar gav mig en puss. Vi gick upp åt frukost med mer eller mindre panik efter mat.
 Snackade med syrran.
 Frös ihjäl.
 Vaknade till liv och gjorde en brasa.
 Spelade Tomb raider. Kände mig duktig! ;)
 Gjorde pasta.
 Somnade nästan. Hade tråkigt. Hoppades Orhan skulle överaska och dyka upp tidigt.
 Rengjorde Tamars sandlåda.
 Orhan kom. 10 minuter för sent. Jag stod ute och frös på busstation. Kramade honom och skratta.
 For på bön.
 Tamar gick ut flera gånger idag märkligt nog. Men den onda katten kanske inte gillar snö! ;) Mycket bra mycket bra!
 Drack te!
 Hamnade här.

 

 I morgon ska jag gå upp klockan sju. Det är unikt! ;)

Arbete... suuuuuuck!

Har drabbats av idetorka på arbetsfronten. Det går inte och jag orkar inte. Jag rent ut sagt vill inte!!! Så här ska de inte vara. Butiker ska fråga efter mig. Jag ska inte behöva kämpa konstant.
 Inte för att jag kämpar vansinnigt hårt. Men vad mer kan jag göra.
 Ingen nappar på säljbrev, finns inga jobb att söka, jag gör fel när jag åker runt, alla praktikplatser är upptagna. Vars ska man ta vägen. Vilken ny jobbriktning ska jag satsa på.
 Har en del ideer på andra jobb. Finns en del kul. Men är det rätt. Ska man satsa på det? Finns det jobb sen. Skulle inte tro det.
 Smink... det har jag tänkt länge att jag vill läsa. Och det kanske jag skulle ta tag i!
 Filmsmink... att få skapa masker. Förändra. Blev ännu mer säker efter att ha sett extramterialet till narnia där de fixa till dvärgarna. Åååh vad det vore kul!!!
 Men ska man få jobb inom det... haha måste man väl lämna landet.

 Jag har fel sorts drömmar. Blomsterkonstnär, filmsmink... Skulle ha drömt om att bli ekonomiassistent eller byggnadsingenjör kanske.
 Äh.. kan tänka mig mycket nu... Men inget av det jag kan tänka mig dyker upp... Någon stans blev det fel!?!?

 Sitter hur som helst på noll nu. Inga startgropar. Bara stilla. Och försöker inte fundera på det...  

(ultimata deprimerande bilden. haha... eller så får ni ta det som sammakoppling till smink XD )

Städning, hårklippning och Tamarväckning!

 En dag inte mycket olik många andra.
 Sov i datarummet. Somnade till en film och sov dåligt. Drömde överdrivet många mardrömmar. Och före åtta började Tamar yla.
 Mor min släppte ut henne ur datarummet. Men självklart ökade då ylandet när endast jag var hemma i huset. Snart satte hon sig bredvid mig och började tugga på plantor. Hon vet att det funkar. Att det väcker mig. Spelar ingen roll hur många gånger jag säger till henne eller hur irriterat jag petar henne i magen, rycker henne i svansen, puttar ner henner eller daskar till henne på nosen.
"VAKNA PETRA!"
 Så jag gick upp nio. Lika bra det...

 Orhan kom förbi och dammsög hela huset. Galen man! Spelade ingen roll hur mycket jag än motsatte mig och stängde av dammsugarn. Eller försökte ta den från honom för att göra det själv.
 Jag diskade. I brist på annat att göra.
 Det sorgliga är att ingen i familjen har upptäckt hur rent golvet är och hur lite som fastnar under strumporna!
 Å andra sidan är Orhan den första som klagat nåt så våldsamt på vårat smutisiga golv och jämt tar fram sopborsten eller dammsugen!
 
 Klippte Orhans hår också. Gjorde inte mycket. Var nervös. Men klippte upp det och tog bort den utväxta fattiga- ryss-pojke-frisyren han fått innan. (Förstår ni vilken frisyr jag menar) Tog bort fjongarna i nacken också. Även om jag saknar de lockar han hade i sommras. Men de får väl växa ut nu. Nu när håret är mer uppklippt och inte formklippt! haha
 Klippte till en ny lugg men Orhan var snart där med fingrarna och kammade till den gamla sidluggen! XDSötaste sommarkillen med finfinalockar! (kanske inte den ultimata bilden... XD)

Kram!


Ickeglad!

 Orhan och jag var friskusar i morse och gick ut på en prommis det första vi gjorde. Sedan tillbaka in för att tillaga friterat bröd. (typ) Tiganitse eller något som Orhan kallar det.
 Helst ska det ätas med nutella men då jag icke har något sådant blev det mammas mörka chokladsås istället. Söt frukost.
 Men så är det ju vid medelhavet. Söt och lätt frukost! Och nu ska ju våra sätt att leva mixas samman?!! ;)
 Gott hur som helst. Och det fanns en hel del kvar för mig att avnjuta till kvällstet.

 Skippade bönen. Känner mig inte bra. Lite smått stress. Ungefär samma känsla jag har när jag försovit mig, har magnesiumbrist-mens-humör och ska till skolan för att göra något jag inte riktigt har koll på!
 Den känslan. Om ni förstår.
 Känner för att gå bort. Gå ut och vandra bort från detta hus. Men vars ska man ta vägen. Orhan och min gamla koja i skogen.
 Nej! Precis. I brist på annat sitter jag och dricker te vid datorn och kollar på hem till midgård. Inte så där superkul serie. Mest irriterande. Men som barndomsminne får den duga!!!
 Snart kommer väl päronen hem också...

kram

Mera smink/vattenfärg!
Idag sminkade jag igen. Och gjorde denna minst sagt galna bild. haha.. sminket är väl mer eller mindre onödigt när ja får leka i redigeringsprogram. Var ändå inte så kul att fota. Byggde upp en bakgrund av alla mina växter och försökte rigga kameran. Gav snart upp! Tog lite bilder och vad nöjd.
 Roligare att fota andra!


Utan redigering... Petra har löpt amok med vattenfärger och murgröna.

Duschade och har fortfarande en grön hals! ;) Kvällen avslutades med narnia: prins caspian med familjen. Och nu går alla till sängs. (Förutom Tamar som leker av sig överflödig energi) I morgon är det gudstjänst på eftermiddagen så det blir sovmorgon! :) (eller... inget tvång att komma upp. Vill inte sova hur länge som helst!)


God natt! Kram!!!


smink och sånt!

 Vaknade väldigt trött innan klockan åtta av att Orhan släppte ut Tamar. Ändå ganska bra. Jag gillar att komma upp tidigt även om jag idag var fruktansvärt trött och inte alls ville upp!!!
 
 Fick världens gulligaste paket idag från mina älskade kusiner Cecilia och Amelia! :) (En mycket glad överaskning) Med bl.a. de örhängena på bilden ovan. Måste börja använda örhängen på allvar igen. Nu har jag ju hela 2 par som e snygga och som jag har båda kvar av!!!
 
 Orhan övergav mig rätt tidigt idag och dagen verkade släpa sig fram. Efter att jag pysslat med mamma och lagat middag åt familjen. (nån potatis, lök, tomat och kött-låda i ugn) la jag mig i sängen för att sova bort några timmar. Men det blev inget med det. (Och det är jag glad över av många anledningar!!!)
 Kom på den briljanta iden att prova sminket jag fått av Orhan på min födelsedag. Sminkade mig med lite lila nyanser och tog massa pajasfoton!

 Satte mig vid datorn och spelade tomb raider. Klarade Ä N T L I G E N det spöket som fick mig att ge upp i början av december! XD haha....
 Såg narnia med familjen! :) Mysigt....

 Och tack vare det så är jag fortfarnde trött och kommer troligen inte få problem att somna! ;) Glädje!

 


Kram och god natt! :)


10 sista frågorna!
21.
Are you jealous of anyone? Njae... Det vet jag inte. Kanske av de som har Många vänner! :) Och de som hittar jobb utan att anstränga sig. De som inte behöver bo hemma hos päronen! hahaha XD
 Näe. Trams. Ja e inte avundsjuk! Mitt liv e mitt liv. Och jag har allt!!! 

 

22. Is anyone jealous of you? Inte vad jag vet?! Ingen som yttrat sig om det i alla fall!23. Name three things that you have on you at all times? Mitt kors i kedja runt halsen, min förlovningsring (från och med nu) och den ringen jag gjorde med min moster! :)24. What’s your favourite town/city? haha.. secken fråga. Det e väl olika. Jag gillar att visitera stockholm i bland. Bara för att det är stort. Men... i sommras älskade jag Älgarås och var där jämt. (Stad o stad...) Lidköping kan jag sakna ibland. :)

25. When was the last time you wrote a letter to someone on paper and mailed it? Uj.. måste varit till min gamla brevvän Ida. Och det var ju säkert mer än fem år sen? mer!!!

26. Can you change the oil on a car? Det hoppas jag! Kanske att det skulle ta tid eftersom jag aldrig gjort det. Förutom kollat sånt i körskolan!

27. Your first love/big crush: what is the last thing you heard about him/her? Svår fråga. Tycker Orhan känns som min första riktiga kärlek. Kanske har jag varit intresserad förut. Eller ska vi tala om de löjliga förälskelser man hade när man var 8 år?

28. Does anything hurt on your body right now? Just nu!? Perfekt kropp!!! XD 

29.What is your current desktop picture? Har ju bara datorn tillsammans med familjen. Och där har jag nyss valt ut en glad bild där pappa och mamma brottas i farmor och farfars kök. Med farmor i bakgrunden. Som ser allmänt obrydd ut!

30. Have you been burnt by love? Som sagt var. Har inte varit mycket kär. Intresserad.. mest i hemlighet. För sån är jag! XD Men tja.. man kanske kan säga. Ja!

 


Kort om dagen!

 Äntligen ringde också praktikplatsen jag haft på g och gav mig ett rakt svar. Dock ett negativt! :( well well då var tillbaka på punkt A. Ringa runt. Suck och blä. Vet int vars jag ska ringa längre!!!
 Fast samtidigt kände jag en lättnad. Skönt att få ett svar bara så man slipper dras med tramset. Att de aldrig gav nåt svar.
 
 Dagen spenderades med Orhan. Som var över sen igår. Cyklade lite. Halka runt på isen. Jag måste motionera mer!!! Känner det varenda gång jag gör något. Jag blir trött. Och det mesta av dagen känner jag för att vila. haha om det beror på lättja, brist på motion eller brist på aktivitet (jobb) under dagen!

 Nu känner jag starkt för te. Kanske skulle göra något nyttigt också. Som att duscha till exempel. Det behöver jag verkligt. Har behövt de sen igår. Kanske också ett tecken på att man är hemma för mycket. (ändock var jag o handlade spontant igår. Med mitt feta hår. hahaha.. Jag börjar bli en svenssonhemmafru!)

Sverige är korkat ibland....

 Tiden gick. Vi hade suttit på vårdcentralen i en timme nu. Plötsligt stack en sur sköterska ut huvudet från dörren.
"Vad heter du???"
Orhan sa sitt namn och jag gick tillbaka från tidningsstället för att vara med mot denna tant som utstrålade stor irritation.
"Har du sutitt här ute hela tiden???"
"Ja!"
svarade jag och Orhan.
"Vi har letat efter dig!" Hon gav oss en ondksefull blick. "Vänta!" Och så försvann hon.

 Drog mig till minnes en annan lite smått irriterad sjuksköterska som sprungit runt och tittat! Hade hon letat efter honom? Är det så svårt att ropa namnet istället för att leta efter någon som ser ut att heta Orhan?

"Kanske letade hon efter en man med fez. Eftersom ditt namn är turkiskt!?" frågade jag Orhan.
"Spjuvrigt av dig att gömma dig sådär?" Skrattade jag. "Tvinga den stackars sköterskan leta."
"Ja! Jag låg under soffan och väntade. Men ingen hittade mig."
"Dålig stil av dem att sluta leta så fort. De förstår ju inte vitsen med lekar!"
"Jag skulle hoppa fram och säga. Här är jag!"
"Men det var ju ditt fel. Du skulle ju sagt ditt namn!"
"ja. Öh du. Det är jag som är Orhan!"
"Bara så du vet. Mitt namn är Orhan."
"Orhan är här!!! Här är jag!"
"Den du letar efter är... Orhan. Det är jag!"Skrattade länge och våldsamt åt det ganska intressanta systemet att leta efter patienter. Kunde inte sluta komma på olika löjliga anledningar till att man undviker att säga personens namn.
 Kanske är det ett sätt att vara artig. Att bara genom att se på personen veta dens namn!

well well
God natt! :) (Bilden: Ett försök av mig att rita av oss. För några dagar sen!)

Ring on the finger!

 Sitter med en extra ring på fingret. Det känns märkligt. Den känns konstig och fel och jag kan inte låta bli att pilla på den hela tiden. Ta av och på den. Känna på den. Leka med den.
 Men det är inte bara en ring. Den betyder nåt!!! :)

 Efter arbetsförmedlingen traskade vi till guldfynd och Orhan hojta som vanligt till expediten. (Han Börjar ju bli tjenis med henne)
"HI! Got the rings???"
"Ja!" svarade hon och försvann. Hon såg aldrig särskilt överexalterad ut att se oss. Kanske var det att hon blev så nervös med språken och mixtrade med engelska och svenska till något nytt språk!?
Vi fick dem och gick ut.
"Lycka till!" sa hon efter oss.

 Plötsligt hade vi en ring. Vi var inte överdrivet romantiska utan tyckte på dem och begav oss för att äta ute. Efter att ha konstaterat att Mariestad inte är den bästa matstaden övergav vi stället. Orhan var ändå sugen på buffe så vi drog till Thaihouse i Töreboda. Måste ju utforska nymodigheterna på hemmaplan också!
 Det var... tråkigt. Otrooooooligt liten buffe. Och bestod av baconbitar i currysås, korvbitar i currysås, stekt bacon och en biffgryta, torr wook och platta fiskbitar som de kallade fiskbullar. typ...
 Jag dog av tristess och åt inte ihjäl mig. Det fanns i alla fall clementider och vindruvor. Och man fick ballerinakaka till kaffet. Orhan tog 8 kakor!

 Hur som helst. Jag har en ring på fingret!!! :D


Orhan 19/1 2011

kram


Tekniken att söka jobb!

 Besöket på Pomona gick bra. Var inte som jag trott. En engagerad man som jobbade med rekrytering gav oss tips om hur man söker jobb. För att sticka ut. Verka självsäker. Verka INTRESSERAD av jobbet.
 Tyckte han var på mig hela tiden. Förutom tre till som nästan såg dubbelt så nervösa ut. 
 Jag fick berätta hur jag åkt runt i till olika företag och frågat om jobb. Och han sågade min teknik hårt. Sa att jag var precis som alla andra och att det aldrig funkar! Jag blev djupt besviken och ville hem. Jag var värdelös på att söka jobb tydligen!

MEN...

 Då kom vändningen. Han frågade.
"Kände du dig förberedd när du åkte dit?"
"Ja... tja jag hade med mig papper om de skulle vara intresserade att veta mer om mig."
"Men var du förberedd om de skulle vilja veta mer!?"
"Jo jag kände mig förberedd!"
(Bara låt mig vara läskiga man!!! Vad ska jag säga?)
"Om de skulle säga. Kom! Jag behöver en florist till har du 10 minuter nu!? Vad säger du då?"
"Ok! Skulle jag säga!"
"Varför vill du jobba som florist?"
"Öh...."
(Skulle jag svara nu. Inför alla människor här. Till den läskiga, stressade mannen i kostym!)
"För eh... att jag är mycket intresserad av mitt yrke.... Jag brinner för att... skapa och älskar att skapa med ett levande material och olika färger... Tycker om att ta kunder. Att se dem glada och få uppfylla deras önskingar!" (Kändes som om han snart skulle komma med ännu mer dräpande kritik!)
"Vad skulle du tillföra oss??"
"Jag är snabb. Gör de uppgifter jag får fort. Försöker ta intiativ att hitta på saker själv och jag gillar att ta kunder."
(Kändes som jag snabbt läste innantill till mitt säljbrev men jag bara babbla på!)
"BRA! Du var förberedd!"
Kändes som om jag stod på en prispall. Den galna mannen tyckte mitt nervösa bluddrande var bra!!! ville nästan ställe mig upp och göra en segergest!

 Du är inte som alla andra. För du är ju bäst på ditt yrke. INTE SANT!?? VISA DET DÅ!
 Även om han var läskig kände man sig lite peppad efter mötet. ! ;)

(Bilden: Ja, jag kan!!! haha)

RSS 2.0