Söndagsångest på en Måndag!

 Vaknade nästan tio i morse efter att ha slagit av mobilen våldsamt. Minns det som i en dröm. Hur som helst kom jag upp elva då Orhan ringde en signal.
 Jag klev enkelt upp och tjugo minuter senare stod Orhan utanför dörren. Hann precis äta frukost!

 Spelade lite spel och bakade bibelkaka. (Istället för recept står massa bibelord så man hittar vad det ska vara i kakan) Funkade ganska bra. Förutom att min bibel var lite för ny. Annorlunda översättning. Ordet socker förekom aldrig. Utan däremot ordet vatten, trä och gott??? Men efter att ha tittat i en äldre bibel. Där det stod sött. Antog jag att det var socker vi pratade om. (Kollade i facit också)
 Jag löpte amok med kryddor från drottningen av saba. Me like me like!
  Vi saknade fikon så de blev sharon istället. Inga mandlar. Det blev blandade nötter. Mest valnötter. Kakan var ok! ;) (Jag är inget big fan av mjuka kakor!!!)

 Sitter och funderar skarpt på vad som ska hända på Pomona (typ arbetsförmedlingen) i morgon. Har lite ont i magen av nervositet eller osäkerhet! Hatar trams!!!!!!
 Står att det är arbetsintervju. Jag har ingen som helst lust att leka intervju med någon annan deppig tonåring som tycker det är lika kul som att äta bajs. Så jag hoppas inte det är något sånt trams!!!

 Känner för att säga att jag redan vet hur det går till och inte behöver komma. Men... jag vet inget om anställningsintervjuer. Så kanske det är bra. (???)

  Äsch. Jag gör det!! Bara för att visa min goda vilja. Så arbetsförmedlingen tror jag är en kämpande själ. Och älskar mig som om jag vore deras dotterföretag! 
 Måtte det vara ett kort besök!!! Eller kanske bara en genomgång. En förklaring! ARGH!

Kanske jag ska skippa det ändå... 

 Men efter det jobbiga ser jag fram emot att hämta ut ringarna med Orhan. :D Det måste vi ju nästan fira. Om vi skulle äta ute?! ;)

kram

Ointressant fakta om Petra!

Fortsättning på de förra 10 frågorna! :)

11.

What does your watch look like? Har två klockor. En väggklocka som e orange och guldig som mor gjort till mig. Tamar har lekt sönder sekundvisaren. Den andra är en digital väckarklocka med termometer och veckodagar! :P

12. What were you doing at midnight last night? Midnatt. tror jag var och sjöng i tron att klockan var 11!

13. What did your last text message you received on your cell say? Har jag ju just raderat. Och jag minns allvarligt talat inte alls! Nåt från mamma. Om dammsugning kanske?

14. What's a word that you say a lot? "Yea..." eller kanske "gripande"

15. Who told you he/she loved you last?(please exclude spouse , family, children) Skulle gissa på Orhan faktiskt. Även om man fått säga det så tror inte nån familjemeddlem sagt det idag! Inte ens en vän!!!


16. Last furry thing you touched? Klurigt värre... Tror inte jag rört vid mycket päls. haha om jag inte misförstår frågan helt! XD haha vilket inte skulle förvåna mig!
 
17. Favourite age you have been so far? Vilken töntig fråga. Åldern sket jag väl i. Var väl snarare vad som hände under åldern som var kul. Men jag skulle inte vilja återvända till åldrarna under 17 tror jag!

18. What was the last thing you said to someone? Vill du se prinsessan och grodan på ryska med mig?


19.The last song you listened to? Från prinsessan och grodan någon rysk variant på disneylåt från den filmen. Annars amanda jenssen "common Henry"

20. Where did you live in 1987? I mamma och pappas drömmar om barn... (kanske inte ens det!! TROLIGEN inte ens det!!!)


GOD NATT
kram

Dagar går...

 Dagarna bara går. Vet inte om jag längtar efter jobb. Men kanske efter att få något betydelsefullt i mitt liv. Fast samtidigt. Jag längtar inte efter att ha något jobb. När ska jag hinna med det? Jag vet inte vad jag fyllt upp mitt liv med. Men det händer alltid nåt. Arbetsförmedlingen, utflykter med Orhan, laga mat och diska, sjunga, måla, skapa! Var länge sen jag sminkade nå speciellt nu.. Måste jag göra nåt med sminket jag fick av Orhan. Testa det! ;)
 Arbete... Kanske bara för att känna att jag gör nåt för Sverige. haha

 Idag var det gudstjänst. Sedan besök här hemma. Tamar var gömd mestadels. Tja hur som helst. Dagen har gått. Och jag är lycklig över att inte ha söndagsångest. Gå här och sucka över att åter fara ut i verkligheten.
 Men å andra sidan ser jag aldrig fram emot helgerna...

 Kvällen avslutas med te och "pepparkaksdeg" (Nåt kryddat bara ja slängde ihop) Och disneys "prinsessan och grodan" på ryska som jag sett tre gånger. Kanske kan jag lära mig lite ryska efter detta! haha :P
 
Kram

Hemsk cykeltur!!!

  Diskade, läste, satt vid datorn. Dagen började segt så jag ringde Orhan som spontant kom den glada iden att cykla o mötas i Lindåsen.
 Visst sa jag och spurtade iväg. Kunde varit lättare. Det var inte farligt snöigt eller isigt. Utan det var ett fint lager. Men vinden. Det blåste från alla håll. Jag var trött redan innan jag kommit ut från Slätte. 150 meter!!!
 Trodde Orhan skulle möta mig redan tidigare efter halva vägen.
 Men han hade också haft problem. Så vi kom samtidigt. Båda var slut. Mest jag. Som var död. Jag måste motionera. Men om jag ska hålla på och promenera eller cykla en mil varje vecka lär den väl förbättras! :P

 Sitter och njuter av de sista minuterna av lugn innan två glada barn med visselpiperöst kommer hit! :P Bara och härda ut. Med massa kärlek!!!
 Tamar tycker det är värst. Inte för att hon gillar barn. Men de flesta barn kan hon leka lite med. Njuta av att skrämma eller slå lite lättsamt för att få dem att börja gråta. Men de här två...
 Tror de är deras röster som ligger 3 frekvenser för högt för Tamar. Så fort de öppnar munnen gömmer hon sig. Håller sig på mitt rum och visar sig inte under hela deras besök haha
 
Kram!

Minnen!

Hösten 2007.... Jag hade väl precis börjat gymnasiet. Pendlade och var trött jämt!
En höst med familjen! Ett höstlov i Hattsjö!


Jag älskade mitt gymnasieval!

Indra levde!!! :)
Höst med svampplock och utflykter!

Visit i Hattsjö!


Kusinbesök!

Jag saknar mitt långa hår!!!
 Och kanske att jag saknar att vara blond också. Men det blir till i sommar det! ;)

kram


Rik!

 Vaknade upp från en rik dröm.
 Jag hade vunnit över 10 miljoner på en trisslott. Jag hade fått tre stycken "mamma" och då fick man räkna ihop allt på lotten. Jag hade 10 000000 och 100000 så det var redigt med pengar.
 Började fundera på vad jag skulle göra med dem. Vilka jag skulle ge till. Och hur mycket? Skulle jag starta mitt eget företag. Spara?
 Pinsamt nog var det att hämta ut dem. Av en kassörska som visade mig hur man skulle räkna ut. Först senare upptäckte hon hur mycket penagar det var och jag fick en check! XD

 Där tog drömmen slut. Var tvungen att fundera. Har jag massa pengar. Men det kasnke är lika bra. Bara i min dröm blev jag lite girig. Skulle jag verkligen kunna skänka 10000 till den personen. HUr mycket blev det kvar till mig då?
 Haha...Vem vet vad det skulle bli av mig då?


En dag ur en arbetslös liv!

 Var till jobbcoachen idag. Haha hon trodde jag var arg på henne. Eftersom jag aldrig fått svar på en fråga om jag behövde komma på Onsdag hade hon tagit mitt sms som argt. Det kanske var kantigt. Men jag hade skrivit det mitt i natten så hon trodde jag hade legat vaken och varit arg.
 Hon kan ju inte veta att datorn var ockuperad och vi har bara itnernet från sju. Så först klockan tolv kunde jag se att hon inte svarat på min fråga om morgondagen!
"Jag hade antagit att du inte skulle komma!" sa hon nu. Svårt att skriva det i ett mail 2 dagar tidigare???
 Vi blev i alla fall vänner igen. Om vi nu var ovänner. ;)

 Inga barn blev gjorda där som vanligt och vi beslutade att inte träffas på ett tag. Jag klarar ju mig själv. Ska försöka hitta en praktikplats. Och kanske försöka tävla mer.
 Gillar henne. Mer än den förra. Hon tar reda på mina intressen. Uppmuntrar mig. Funderar på vägar. Hon till och med frågar om jag skulle våga starta eget. Och vill att jag ska tävla mer. De sa aldrig den förra snubben!

 Orhan hade givit mig sällskap. Han hade väckt mig i ottan som vanligt då han inte kan sova när mina päron springer till jobbet. Men det är det värt. Även om han somnar innan vi kommit hem på kvällarna. Och vaknar precis efter att jag somnat på mornarna. Så e jag nöjd över de få sekunder han orkar prata med mig. (Och tvärt om)
 Men jag var helt slut efter att jag lagat middag och somnade på soffan mellan sju och nio. Får se hur det går att somna nu!!!

kram

En dag i Skövde!

 Gick upp i ottan som vanligt. Tycker det var länge sen jag hade en härlig sovmorgon?
 Skulle hälsa på min praktikplats. (Men de verkar aldrig prata med varandra och ge mig ett rakt svar så jag börjar tappa modet!!!)
 Hur som helst. Förutom dem skulle Orhan och jag till arena i skövde. Man måste ju utforsta äventyrsbaden.
 Men...Jag kan kort och gott säga. Besviken!

 Det var litet. Hade förväntat mig. I samma storlek som gustavsvik vilket var dumt! Lite var stängt men de öppnade forsen två gånger för vår skull! Jag, Orhan och runt 4 till som fick åka den. Men den var inget sepciell. Kort och inte så kraftig. Förutom i slutet då det var rent omöjligt att komma ut.
 Det var mest barnlediga pappor och mammor där med bebisar!
 Rutschkanorna var väl ganska trevliga. Men själva bassängen var liten.
 Personalen såg ut som de allihopa tvingats på sina jobb och hatade att folk badade. (Förutom en kvinna som gav oss massa tips om olika atraktioner! )
 Hur som helst. Det var en trevlig utflykt med Orhan. Något nytt. Lite träning för kroppen...


 Efteråt åkte vi på willys och köpte så töntiga frukter som kassörskan hade svårt att ta rätt betalt för. Och sedan satt vi utanför Rusta och åt. Kvällen avslutades på Mio där vi gick runt och drömde om ett eget hem!

 Jag älskar Orhan!!!!
kram

För tidigt uppstigen...

 God morgon världen sa jag klockan sju och gick upp. Orhan som sov här ringde 150 signaler till mig för att försäkra sig om att jag gått upp.
"Vadå telefonpsyko!" sa jag och klättrade upp till han. Sängen var skrämmande varm så det var nära att jag somnat om där.
 Men vi skulle in till Töreboda för att hitta en fax. Ett spännande äventyr.

 Jag har aldrig letat fax, aldrig funderat på fax, aldrig brytt mig. Så det var svårt och hårt. I 10 minus. Tio iskalla minus. Jag frös nåt våldsamt!!!
 Posten, kommunhuset, pressbyrån, bokhandeln. Sista var jackpot.
 Jag och Orhan köpte en helgrillad kyckling som vanligt och åkte hem och åt den med bröd och tomater. haha vet inte hur mycket grillad kyckling jag ätit sen jag blev tillsammans med Orhan!!!
 
 Jag kom hem och var astrött. Vi såg de första narniafilmerna. orhan somnade nästan. Jag kunde inte. Men drabbades senare under dagen av något psyk-mens-trötthets-fason. Var ledsen och sjuk. Visste inte om jag grät för att jag var ledsen eller för att jag mådde illa. Eller för att jag kände mig konstig inför Orhan.
 Tror jag ska införskaffa magnesium igen... Om det är den bristen som härjar.

 Nu är jag trött. Måste sova. I morgon bär det av till Skövde. Ska fixa klart praktikplatsen. Hoppas i alla fall på en timme per vecka!!!
 Sedan ska jag leta bikini och genast inviga den på arena i skövde. Har aldrig varit där och badat. (Äventyrsbad som öppnade för nå år sen) Dock är några saker stängda pga renovering. Eller de var de här om dagen. Så jag hoppas hårt på att de öppnat igen!!!
 Annars blir det en trevlig dag med Orhan som vanligt!!! :D

kram

Min födelsedag

 Vaknade redan klockan sju pga sms. Från olika människor som skulle säga grattis eller var sms-sugna. Till råga på allt vaknade Tamar. Och ville INTE sova mer. Utan gick upp och började kuttra som hon gör när hon vill komma ut. Det är liksom en sorgsen variant av "prrroao!" Som hon säger då hon vill vara söt.
 Jag låg och begrundade detta. Tills mamma släppte ut henne från mitt rum.
 Mamma gick till jobbet och då startade "JAG ÄR HUNGRIG!" vrålen.
"OK! Jag sover inte längre då!!!" sa jag.. klockan var nog åtta....

 Orhan kom några timmar senare. Gav mig massage och vi såg film. Trevlig födelsedagspresent. Bra start på dagen.
 Vid fem började själva firandet. Hela familjen samlades i köket och vi åt smörgåstårta. Jag fick några presenter faktiskt. Mest pengar som kommer till användning nu i dessa tider. Men även godis, Kulan och munken, hårspray och smink! :) (Ovanligt mycket grejer!!!)

 Det var bönering men ingen kom. Bara Orhan. Så vi i familjen hade kort bön. Tror vi måste utöka vår grupp på nåt sätt....
 Kvällen avslutades med skratt vid datorn med Orhan och Ulrika. ;) Skrattade så jag grät. Gillar det skarpt.

En bra dag...
kram

Svar på kommentar!

  Många löjliga kommentarer ska man höra. Men detta tar ändå priset....

 Januz. Lägg dig inte i sånt som inte rör dig! Och du har ingen rätt att kalla min älskade Orhan såna ord!!!


Sista aftonen som tonåring!

 Gick upp nio idag och gjorde nästan inget. var ensam hemma. Men bara till tolv då mor kom hem. Hann sjunga lite och ta en dusch.

 Gick upp med Tamar på vinden för att se om hon kunde fånga den töntiga mus som springer runt där uppe om nätterna. Ovanför mitt rum.
 Men icke. Men Tamar var glad. Hon vågar inte gå ut längre efter att ha blivit mobbad mycket på sistone. Så det var bra stimulans. Att gå runt och nosa och spana.
 Men mössen verkade vara längre ner. Kanske är de i väggen.
 Efter bara en kvar kollade Tamar ner i luckan och gjorde sig gullig. Jag klättrade upp och hon klev upp på min axel för att komma ner.

Körde på tal om ingenting över en mus idag. :( Pratade med Orhan i telefon och såg den springa över vägen.
"Ok jag kommer då med Aaaah en mus! NEJ jag körde över den!!! bort mot skolan?.."

 Orhan kom vid fyra en snabbis. Vi pratade om ett samtal han haft hemma då någon frågat om min födelsedag.
 "I said it was tomorrow!"
"Tomorrow! My birtday is tomorrow???"
 Sånt man glömmer nu för tiden. Inte längtar ja efter paket som förr. Men jag ser fram emot smörgåstårtan nåt våldsamt.
 20 år... det är galet. Jag är inte tonåring längre. Jag är... gammal!

Ska försöka komma i säng tidigt. För i morgon ska jag upp vid nio för att möta Orhan innan han drar till töreboda. Sedan blir det att fira födelsedagsmorgonen med en fin frukost. Jag och Tamar...

kram

 Måste kicka ut Tamar i morgon. Ta en prommis med henne och visa att det är säkert ute...
Tamar har alltid varit en fegis och katthatare... se bilden!

10 frågor för ikväll!

1.

When you looked at yourself in the mirror today, what was the first thing you thought?

Kommer inte ihåg om jag kollade mig själv i spegeln. Kanske att jag tänkte. Min finne på näsan börjar försvinna!

2. How much cash do you have in your wallet right now?

Ehm.. i plånboken!? En tjuga kanske. O lite mynt. Sammanlagt 45 kanske?

3. What’s a word that rhymes with DOOR?

På engelska. Door-Poor. På svenska. Dörr-Pörr. haha om man får ta till såna ord på västgötska. Kommer inte på nåt vettigare denna tid på dygnet!

4. Who is the 4th person on your missed call list on your cell phone?

Ulrika

5. What is your favorite ring tone on your phone?

Kanske pappas som han har skapat med Ulika. För det är så fruktansvärt FUL!

6. What are you wearing right now?

Mjukiskläder. Långkalsonger.

7. Do you label yourself?

Den frågan. Var klurig. Märker mig själv??? haha... stämplar? Tja ja stämplar mig som en ytterst barnslig männska! 

8. Name the brand of the shoes you’re currently own?

Uj.. de orkar ja inte kolla efter. Nåt från skopunkten!

9.Bright or Dark Room?

dark... ;) Gillar mysig stämning. Filmkväll, läsa i en lampa, dricka te med en vän vid ett ljus, sova... krama Orhan! ;)

10. What do you think about the person who took this survey before you?

Känner inte människan. Nån engelsk kvinna?!?! Kanske att ja tänker. Jaha....

Träff i mörkret!

 Traskade iväg klockan kvart över fem mot Orhan. Mot Älgarås. Det var mörkt. Men bara en minus. Jag hade på mig en pinsam reflexväst och gick efter vägen. Pratade för mig själv tills Orhan ringde.
 Vi småpratade i telefon tills vi träffades. Precis mitt emellan Älgarås och Slätte. Lindåsen! På samma ställe vi träffades sist vi gick och mötte varandra.
 Är en mystisk känsla att se någon plötsligt dyka upp några meter framför en i mörkret. Jag lyste ju. Men han. Jag var lite smårädd att han skulle skrämma mig. Men inte då.
 Vi satt där ett tag. Pratade om framtiden. Bara en timme. Men det tog nästan en timme att ta farväl. Omöjligt.
 Jag får härda ut till i morgon i alla fall. Min älskade Orhan.

 Var i alla fall ett bra konditionspass. 45 minuter dit och 45 minuter tillbaka typ. (kanske att det gick lite långsammare hem. Jag var trött och inte like ivrig att komma fram) Vad blir det. Typ en mil?

 Fick lite sarme. Som hans mor gjort. Gott. Åt lite nu på kvällen och gav resten åt mina päron. Tyvärr hade pappa ingen matlåda så han fick allt.
 Tror jag måste prova göra Sarme (kåldolmar). Är ju inte svårt. Till och med Orhan har gjort det åt mig. hahah :P Jag måste bara införskaffa lite surkål. Så ska det skapas.
 Med brist på annat att göra kan jag laga mat hela dagen. Tills jag får praktikplats.
 I morgon måste jag återta kontakten med platsen i Tibro. Suck och blä!

kram

Drömmar...

Vaknade inte med något glädjeryck idag inte.
 Drömde någon knasig dröm om att min faster Helena skulle tävla i en ljusdekoreringstävling. Men att hon misslyckats hela tiden och blivit så vansinnig att hon slagit sönder ljuset. Och någon granne hade råkat tappa den i massa nitar som fastnat. Och det hade blivit så bra att ljuset såg riktigt fräckt ut.
 Hon hade med sig Cecilia och Amelia. Och de var hungriga. Helena värmde lite bönor i en klädbutik, där vi var samlade för att ta på oss medeltidsklänningar, trots ägarens protester. De åt i butiken också.
 Cecilia och Amelia valde kläder åt henne och de valde en kort lite röd kjol som visade underkläderna.
 Sedan körde Helena in på tävlingsområdet på en motorcykel.
 Kommentatorn kommenterade hennes dåliga val av kläder.

 Jag hoppas inte min kära faster tar illa upp över sådan märkliga drömmar om henne. XD

 Sitter och funderar över dagen. Vad man ska hitta på. Det får absolut inte bli lika segt som igår. Jag ska göra något idag! Det ska jag!!!!
 Det är kallt ute. Fruset i alla fall så kanske runt 3 minus. Alltså inte blött och äckligt så kanske man skulle ut och gå. Innan det blir mörkt. Inte innan solen försvinner för den är inte framme.
 Haha.. jag gillar inte helger... XD

 Rensade Tamars toalett och satte mig för att skriva. Kommer hon inte då för att skita. Gick inte att sitta där längre då inte.

kram


En lång dag!

 Det är galet varmt här hemma.. Och det är mitt fel istället för pappas dagen till ära. Jag la på den där extra onödiga vedklumpen. JAG!
 Hemska saker.

 Har varit en lång och utdragen dag. Även fast jag inte vaknade så hemskt tidigt. Jag har läst läst läst. Sett film med familjen och ätit med familjen. Men mest läst.
 Nu på kvällen skrev jag mail till min jobbcoach för att fråga om det gick att byta dag. Har nästa möte på min födelsedag. Tänkte inte alls på när hon sa det, att det var min födelsedag. haha men nu! Hemska saker.
 Gör väl inte så förtvivlat mycket. Det är inte så att jag ska ha födelsedagskalas med grannbarnen och äta gräddtårta hela dagen. Men känns skönt att slippa ränna iväg då. Krångla med att få låna bil eller spendera mina sista slantar på en resa till Mariestad.
 Bad också att få slippa gå på cv-workshop. Orkar jag få lära mig hur man gör ett cv när jag har ett? Näe. Varför?
 Jag frågade. Om hon tycker mitt cv suger då får jag väl pallra mig dit. ok ok...
 TYcker inte om sånt trams. Det är för nybörjare. Och jag har varit arbetslös i typ 7 månader???

 Jag hoppas på att bli trött nu. För jag vill inte vara vaken. Jag orkar inte vara vaken. Jag har varit vaken hela dagen. Jag vill bara att det ska bli en ny dag.
 Undra föresten om det är gudstjänst i morgon? Kanske inte...
kram

(Foto: Orhan... någon trött dag!)

Förlovad!

 Vaknade sent idag. Gick ju o la mig rätt sent plus att ingen väckte mig idag. Vid elva började jag röra mig och tittade upp. Pappa kom in i mitt rum samtidigt.
"Grattis!" sa han.
"Till vad?" tänkte jag... hade han blivit så gaggig att han glömt bort när ja fyller år.
"Skit i det du!" sa han hårt. "Nej.. varför sa du inget. Jag ville ju säga grattis till Orhan också!"

 Mamma sa något liknande. Varför sa jag inget? Varfrö sprida det först genom facebook. Och det funderade jag också på ett tag.
 Men sen kom jag på. Blev ju så pinsamt många diskussioner. Gå o förlova sig. Det är något man inte själv bestämmer över. Inte utan att flera andra ska berätta om hemska minnen eller oroa sig över. haha...
 Mamma skrattade ju åt att vi förlovat oss och köpt ringarna efter. Istället för att köpa ringarna först. Men vad ska man göra. När ingen säger hur man gör. Vi stod där. Och kvinnan bad oss skriva datum.
 "Tja.. det är ju idag vi köper ringar. Så då är vi väl förlovade!" kom vi fram till.
 Hålla på och bestämma en dag framöver när vi ska forlova oss med ringar. Hur konstlat känns inte det? Haha jag skulle säkerligen sitta och skratta ijäl mig om vi på något romantiskt sätt skulle byta ringar mitt i allt. Eller fria till varandra när vi bestämt detta nästan samma dag vi blev tillsammans!
 Men när den kommer. Ringen. Då kommer det nog dock kännas mer på riktigti! :) Då får vi väl ha ett litet party. 

  Jaja.. jag är i alla fall glad. Gift före eller efter man har en säkrad framtid. (Jag räknar med att jag aldrig kommer få jobb så! haha) Jag vill gifta mig med Orhan!!! Och helst innan Jesus kommer tillbaka!!! ;)
Så det så!

kram

Sovmorgon!


I morgon kommer ingen Orhan klockan åtta på morgonen och säger att han inte kan sova mer. Vet inte om jag ljublar eller gråter.
För det har som varit ett bra sätt att komma upp på.
Samtidigt som det kanske ska bli skönt att sova ut.
Eller njae.. Det är nog fler nackdelar.
I morgon/idag är det lördag!


Kärlek...

2011-01-19


hehe.. bara för att den e så ful...


Älskar Orhan!!!


Bön!

Sminkade mig idag! :)
 Var inte så länge sen nu. Fixade håret och.. Kände mig fin. :)
 Orhan påstod att jag var för perfekt. (det däremot tycker jag är överdrift) Som en barbie i ansiktet! Att jag inte var fin utan lite skavanker. haha.. Även om han sa det i ett negativt sätt. Så tog jag det som något positivt haha XD
 Var bön idag. Ett av alla bönemöten denna bönevecka. Var fint. Jag kände inte alls för att gå men ångrade mig efter att pappa tyckt jag och Orhan skulle komma. :)
 Och det var bra. Var mycket bra bön.

 Efteråt såg vi Paul Washer på franske. Eller de som talar franska såg den. Och vi andra pratade och drack kaffe. Vi talade om mat. Serbisk mat, Elfenbenskust-mat, fransk mat, Italiensk mat, svensk mat, azerbajdzjansk mat, helstekt gris, ris, grönsaksröro, lasagne, räkor, sarme, dolmar! MAT!!!
 Vi skrattade gott och alla blev hungriga. Vi hade bara ätit lite ärtsoppa. Så när jag kom hem runt halv tolv stekte jag ägg, lök och tomat och åt med bröd. Mums... ;)

Nu sitte jag vid datorn för första gången på flera dagar. Jag är trött. Orhan har vänt min dygnsrytm. Ska bli skönt att lägga sig. :) 
God natt! :)
 


Stackars Tamar!

"Vart är Tamar?"
"Hon är väl i studion?!"
"Näe..!"

 Klockan var halv nio då Orhan och jag begav oss ut. Tamar hade varit ute sen fem och inte kommit in. Hon äter ju då. Och det är kallt ute. Hon brukar aldrig vara ute så länge. Så vi var oroliga.
 Gick ett varv runt mitt grannområde. Där hon brukar vara. Var orolig att hitta henne död på gatan. Eller ijälbiten i snön. Jag var mest säker på att hennes mobbare skulle hålla henne fången. Men efter ett sms till ägaren var den idén död. Den katten var hemma.
 Vart var Tamar.
 Vi sökte länge. Gav upp och gick in. Jag kollade ut genom andra dörren och såg. En annan katt. Tamars ärkefiende. Som hon brukar skojbråka med. Blandat med allvarligt bråk. haha :P
 Jag gick ut till honom. han gömde sig men dök snart upp igen.
"Felix! Vart är Tamar???"
Han kollade på mig och vände sig mot våran trädgård och stirrade.
"I vår trädgård. Tack vi har redan letat där!!!"

 jag sökte runt i grannträdgården. Om Tamar skulle ligga och morra åt honom någon stans där. Men icke. Plötsligt hörde jag.
"Meeow!"
"ORHAN. Det var Tamar!"
"Näe.. ja hör inget.."

 Vi gick tillbaka till vår trädgård. Och där var det igen.
"Mjaao!!"
"Hon är där någonstans!"
 Orhan och jag gick mot hennes skrik som blev högre och tydligare. Hon märkte att vi kom. Plötsligt såg Orhan henne. Längst ut på en gren.
 Vet inte om stora katten skrämt upp henne där och sen gått hem och Tamar inte lyckats komma ner.
 Hon satt längst ut på en tunn lång gren. Orhan drog i den. Jag sträckte upp en arm och fångade henne när hon föll mot mig.
 Hon var hungrig och nervös när hon kom in...

Prommis med Orhan!

 Var länge sen jag skrev nåt här nu. Eller 2 dagar.. hehe
 Har haft fullt upp med Orhan. Och hela dygnsrytmen har blivit ändrad. Till det bättre kanske.
 Vi lägger oss tolv-ett för att Orhan är trött. Och sen kan han inte sova längre än till åtta och har då kommit och väckt mig. haha...
 Igår natt la vi oss redan elva. Galet!

 Dessa "tre" dagar har vi promenerat, druckit te, städat, sett film, spelat spel. Ja helt enkelt umgåtts. Har varit mycket mys. Och jag har inte suttit något vid datorn. ;)

 Igår var det solsken så vi gick ut och fotade lite. Så det får bli lite bilder från det för att berätta om allt! :)Busfarbror-Orhan och Tamar in action!
Mr. Handsome!


Jag gjorde det optmiala och klev på en snöboll jag trodde var säker. Men den rörde sig och jag föll. Bild från Orhans perspektiv och från mitt perspektiv.Ett tappert och galet försök till att göra ett hjärta i skuggan. Så gölliga e vi XDLyckad eller misslyckad. I alla fall intressant haha :P

kram


Header

 Har gjort ny header.. Vet inte om jag är nöjd än. Den är rätt löjlig. Och.. jag måste fixa längden. (Gillar inte att bilden kommer igen på sidan! Blev ju så förra gången med...) Men det är en början. ;) Ja är ju inte bäst om att redigera haha :P

 Har känt länge att jag ska byta.. För jag är ju rödhårig nu. Och det är kul att leka i bildredigeringsprogram. Även om ja hatar att inte ha PS.. fattar inte de andra. De saknas ju massa funktioner.

 Men jag kör på samma tema. Bild på mig, blomma och streck hehe.. det är jag det. hahaha :P
Vad tycker ni då mina läsare? Som vanligtvis inte gillar att kommentera!!! :P

Sockerberoende!

 Skulle göra en smet. För jag var så sötsugen. Orhan har smittat mig med sitt balkanska sockerberoende!!!
 Men det blev ingen smet. För jag gjorde den snabbt. Glömde smälta smöret. Smälte det efter i mikron. Och det blev en kaka istället för smet. Well well. Socker i alla fall!

 Idag har jag... dagen har gått fort skulle jag vilja påstå. Gick upp nio. Slappade. Spelade backpacker. Diskade. Tinade kyckling. Åt lunch. Såg Gilberg Grape. Orhan kom förib en timme.
 Gjorde kyckling och potatis och morötter i ugn idag. Hade en vision. Men det blev. pannakaka. Ju fler kockar ju sämre soppa.
 Min vision var tunna potatisbitar. Någon annan ville ha stora. Jag tänkte kycklingdelar. Någon annan tänkte hel?
 Hur som helst blev kycklingen inte saftig och grönsakerna blev inte krispiga eller läckra.. haha Bådas tankar var bra. Men de gick inte ihop.
 Gick att äta i alla fall!!!

Upptäckte också att min praktikplats låg i Tibro så tappade farten att ringa. Men nu på kvällen övertalade hela familjen mig att Tibro ligger ju nästan granne med oss. Så... får väl köra på det då. Nu när de ändå var ganska intresserade. Hoppas jag inte ringer för sent.
 I morgon ska jag träffa min jobbcoach också! XD

 Bilden: Ja tänker inte stycka kyckling i framtiden. Hemskt obehagligt. Det får bli Orhans jobb. Han har sagt att han gillar att hålla på med kött. O jag har sett honom riva sönder kycklingar!!! XD

Ur "En dag som arbetslös" 2011-01-18

Ungar...

"Du får inte pussa mina döttrar!" sa mamma åt Abel.
"Jo det ska jag!!!" skrek Abel och skrattade.
"Näe. För de är mina!"
"JO!!!"

 Abel smög närmare mig. Jag funderade snabbt. Hur skulle jag säga för att få honom att inte göra det.
"Du får inte pussa Ulrika. Mig får du pussa med inte Ulrika!"
"Nej du får inte pussa mig!" Sa Ulrika hårt!
"Dig..." sa Abel ochpekade på mig medan han tittade hårt på mig.Han klättrade fram till mig och laddade upp med en stor puss på munnen. Och flera i ansiktet!
 "Och nu Ulrika!" sa han och klättrade iväg.

 Trevligt att ungar är så korkade. Abel vill absolut inte göra som man säger. Inte alls!!! Så jag mamma och Ulrika började roa oss med att säga åt honom att inte göra saker vi ville att han skulle göra.
"Du får inte sitta på stolen!" "NEJ Sätt dig inte ner!" "Du skulle bara våga ta en pepparkaka!" "Det är bra. Stå där och gråt. Men gå inte och krama Christer!" "Vi vill att du stannar på golvet. Du får absolut inte sitta på stolen och äta en pepparkaka!"
"JO det tänker jag göra hahaha!" svarade på Abel.
Det började flippa ur mer när vi började använda pussar och kramar och vackra ord.
"Du får inte säga förlåt till Ulrika!" "Du får inte pussa Christer!" "Säg absolut inte jag älskar dig till Petra!" "Krama Inte mamma. Då blir vi arga på dig!"
"JO!"
 
Bild från Augusti 2009.

Snöblask!!!

 Jag, Tamar och Orhan trampade ut i blötsnön för att insupa friskluft och göra nåt annat än att sitta inne. Det var blött och varmt. En sån där vinterdag jag helst vill glömma bort.
 Efter en bit på vägen bestämde vi oss för att gå till våran gamla koja där vi övernattat i november.
"Den har säkert rasat av snön!" sa Orhan
"Mjaaaaaooo MJAAAOOO!" Sa tamar (=Jag vill gå hem. Det är kallt. blött!!)
Vi promenerade. Tamar fick rida på min rygg. Och där låg hon gott.
 Det var djup snö. Upp till knäna och den var blöt. (i alla fall halva vägen) Så det var konditionspass på hög nivå. Jag var trött.
 Runt om stället där kojan fanns hade flera älgar och rådjur gått runt. Särskilt utanför kojan. Det var som om några älgarås beslutat sig för att ta paus där. Dansa jenka. För de var mängder med spår.
 Kojan var tro det eller ej helt kompakt. Inuti fanns ingen snö. Men det var blött. Snön på taket hade smält och det droppade in. Men man skulle nog kunna sova där igen. ;) Jag är på. Om det blir minus igen. Så man inte går runt och bli blöt!!!

 Vi traskade hem igen. Vi var blöta. Fötterna var som isbitar. Trötta och hungriga. Irriterande diskussioner. Orhan var mest irriterad på Tamar som bara skrek. Och ville hem.
 Men det var det värt. Efter en film, lite mat och mys var vi glada igen! :)

Bilden är från i höstas!

Glad och sminkad!

 Sitter vid datorn sminkad och glad. Sminkad för att jag hade tråkigt och kände för det. var väldigt länge sen jag sminkade mig på allvar. haha Glad för att Orhan kommer hit idag! :)
 Hittade nåt på internet som tog information från min facebook och gör en film om min framtid. La till Orhan och Ulrika i den. Ska bli spännande att se vad det blir. :P Håller på och laddar nu eller nåt. Skapar den! ;)
 Kanske kan jag visa den här sen. (om den blir kul och normal. Och om det går.)

 Idag ska jag laga middag igen. Mina räkor ska få komma ur sin mariand och smycka några nudlar och annat smått och gott jag kan hitta i huset. Inte lätt inte... ja saknar grönsaker.
 Men ska bli kul att laga en seriös måltid igen. Lägga ner min själ. haha

 Klockan fem ska jag dra till Älgarås och hämta Orhan och några andra typer som känner för att gå på gudstjäntsen här i Slätte. Jag vet inte än jag vill dit. Men får se. Får se vad Orhan känner. Om han peppar mig eller håller ett hårdare grepp om mig att stanna hemma. :P


Önskar mig smink med mera pigment. O massa olika färgglada färger!

kram


Mys med familjen!

 Idag såg hela familjen en film tillsammans. Och åt gott. Minns inte när det hände senast. Så det kändes mer speciellt än vad som är normalt.
 Kändes som gamla tider. När familjen samlades framför tvn. Jag saknar inte tvn. Det är ju ganska löjligt. Nu för tiden samlas familjen för att se en predikan. Nåt kul klipp på youtube. För att be. För att prata.  Och det är ju lika bra det.
 Tror bara det var ett barndomsminne. Nåt jag uppskattade som liten. Att få äta cips med päronen. Se på gladiatorerna. Eller någon film! :) Det tillsammans. Fika och se nåt.

 Nu har typ alla gått till sängs. Tror jag ska göra det med. Jag är trött. Eller det är jag inte men finns inget att göra uppe. Vet inte vad som hänt med mig. Känner mig mest uttråkad och vore glad om dagen tog slut. Lyssna lite på nåt och somna in.
 I morgon är det någon gudstjänst här i Slätte. Vet inte när eller vad det är. Men det kan ju vara trevligt. Är inte ofta i Slätte. :P
 
Hm... god natt!

skapa.

 Det var en evighet sen jag målade. En evighet. Eller det var inte det. Men sen jag färdigställde något. Kände ivern och glädjen över att måla.
 Men nu längtar jag. Varenda gång jag hör en sång, hör nåt bra. Läser nåt bra. Så vill jag måla. Jag vill få ner något vettigt på en panå!!
 Men ey.. Det går inte. Inte kan man dölja några vackra budskap. Några varnande budskap. Några bra budskap i en tavla. För alla ser olika. Ingen ser mitt budskap. haha Och jag har ingen fantasi.
 Men jag vill!!!!
 Ge mig inspiration!!!
 Eller fota... eller sminka!!! Var länge sen jag bara skapade något med mina händer. Blommor.
 Men jag saknar också att få göra film. Spela teater. Draman!!! JAG VILL GÖRA NÅT! hahahah


Sega lördagar!

 Kom precis hem från en liten shoppingrunda. Vi köte taco. Var ju billigt på ica nu så.. även fast ja lade in räkor i marinad i går.. Så blir det inte dem vi ska äta idag heller. Men de gör väl inget. De kan ju knappast bli sämre. Har tappat lusten lite ändå. La ner energi på att skapa en ny måltid igår. Och nu blir den aldrig av!

 Ser hur som helst fram emot tacon. Resten av dagen har varit rätt seg. Vaknade. Drack te. Åt stekta bananer till lunch.. Tja de var ju allt. Har suttit lite vid datorn men det blir inte roligare än så.
 Lördagar e inte så kul. Vet inte om det beror på att man inte är ensam hemma då på dagarna. (familjen ta plats och tar nöjen ifrån en. TYcker inte om att vara duktig inför publik heller!!) Mest beror det nog på att Orhan inte är här. Vi kan bara sitta och titta på en bild så går tiden fort med honom! :P

 Nu kanske jag ska sätta igång med maten. Eller sätta fart på någon annans fläsk!!!!
kram

MAT MAT MAT!

  Halv tio ringde Orhan.
"Ska du med till Skövde om nån timme."
 Ärendet var viktigt. Ett besök på migrationsverket. Men var det öppet. Näe... självklart stängde det aptidigt när man fick tummen ur.
 Men dagen blev inte dålig för det. Jag var trött i mina små ben. Det är en otroligt ansträgning att promenera i halkiga skor. Som är lite högklackade. Man spänner varenda muskel i kroppen. Håller ett stenhårt tag i Orha och försöker flyga över isen. Prova det! Ni ska få se att hela benen domnar som bort.
 Vi gick raka vägen till orient place och åt buffe som alla pratat om. (pappa och Ulrika) Tror man får sånt på alla kina/thai/vietnam (allt vad de kan vara) restauranger. Men jag och Orhan har aldrig lyckats med att komma överens eller vara där under lunchtiden. haha
 Idag så.

 MAT!
Orhan tog tre fyllda tallrikar, en med allt, en med sallad och en med kött, och påstod att han inte var mätt. Jag tog två tallrikar. En med biffgryta, ris, nudelgryta, currysås och friterat. Och en med sallad och kött och wookade grönsaker.
 Det värsta med buffe är att man efteråt känner. Varför åt jag inte mer. Så mycket gott och jag fick bara i mig det lilla.
 Till efterrätt fick vi glass. Ingen favorit. Ja fick inte ens i mig små minkulorna jag lyckades skrapa upp.
 Men gott var det!!! :D Vill dit igen. Det var värt sina 85 kr!!!!! (eller man kanske ska testa ett billigare ställe nästa gång hehe)

 Päronen övergav mig så jag tvingade hit Orhan. Tittade på film. Bakade bröd. Busade med Tamar. Tamar älskar Orhan. Hon jagar och gömmer sig för han hela tiden! ;)
 Det gillas för framtiden!

Ett argt avskrivningsinlägg!!!

 Fick god lust att skriva något hårt och sårande till den irriterande människan på arbetsförmedlingen som gav mig mer panik. Ja gör ju bara fel!!! Men jag nöjde mig med att sätta dit massa utropstecken och inte avsluta med några vänliga hälsningar! HA!

 I fem månade har jobbcoach, jobbklubbsledare, handledare varit på mig. Arbete arbete. Om inte. Gärna praktikplats. :) 
Nu innan jul. SKULLE jag hitta en praktikplats. Helst inom två veckor annars fick jag jobbcoach som skulle hjälpa mig. Jag tänkte. Bäst att vänta tills efter jul. Inte lönt nu när jag ska till Barcelona och allt.
 Fick då svar från min jobbklubbsledare att det var för sent. Så han kopplade in en ny coach på mig.

 Ok tänkte jag. Men jag kan ju ändå fixa plats. Och nu jag ju typ gjort det. Ber om papper som ska fyllas i så jag kan avsluta beslutet om praktikplatsen och får som svar.
"Ja men du har ju fått en coach nu!"

 Som om det var helt i onödan jag gått och våndats i en vecka!!! Plötsligt ska jag inte. VARFÖR SKREV DE DÅ ATT DEN NYA JOBBCOACHEN SKULLE HJÄLPA MIG MED PRAKTIKPLATS??? 
De tips jag fått. "Skaffa en praktikplats. Det är kanske en väg till jobb för dig!" Är jag dum i huvudet?
 Personen skrev också att visst kunde en praktikplats vara bra. Att jag skulle fylla i ett praktikplatspapper då.
 Ja men säger du det. Ett praktikplatspapper.
 Nu fråga jag inte vad det var. UTAN VARS JAG SKULLE FÅ TAG PÅ DET!!!

 Tack och lov man tillhör Pomona nu. Jag tänker inte säga ett ord till till den tönten på arbetsförmedlingen!!!
 Jag är arg och har ännu mer att må dåligt för!


Grillad kyckling, Inter-bh och Milan-toalett!

 Orhan var glad idag. Och det glädjer mig. Jag menar överdrivet glad. Och det smittar av sig nåt våldsamt! :)

 Skulle till min nya jobbcoach idag. Alltså ännu ett företag att krångla med för att få pengar. och som man måste maila om något händer. Att vara arbetslös är inte lätt inte!
 Kändes inte kul på morgonen. Men Orhan överaskade och ville följa med. Måste börja förstå att jag alltid får sällskap av honom om jag frågar. haha
 Vi åkte dit. Småpratade i bilen. Jag gick till mitt möte och han han shoppade.

 När vi möttes efter en timme kom han med en present.
"För våra fem månader!" sa han.
"Men Orhan!!! Nej?!" skrattade jag!

 Det var en bh. En svart-blå och Orhan berättade om och om hur töntig personalen var som skulle hjälpa honom. Och hur negativ han var tills han såg den. Svart och blå (Inter) och tappade hakan!
 Han skrattade hela bilresan till coop där vi köpte kyckling. En hel grillad!
 Orhan började prata snabbt och glatt och jag förstod att han var hungrig och såg fram emot maten (han älskar maten!)
 Väl ute började vi prata om inredning. Jag sa att jag gillar ju rött och svart. Men det får jag inte för han. (Milan. Motståndarlag till Inter) Tills jag sa:
"Men om jag i alla fall får inreda toaletten svart-röd.!"
"Njae..."
"Men du kan ju tänka att du skiter på Milan då varenda gång du är där!"
 Orhan skrattade högt. Kramade om mig och utbrast stor glädje över denna fantastiska dag. inter-bh. Hel grillad kyckling och Milan-toalett!
Älskar min galna Orhan! :D 

 Vi smockade i hos hela kycklingen! För de som vill veta... :P

praktikplats!

Idag var en bra dag! Haha
Ringde praktikplats och fick napp på två. Särskilt en som jag tror jag kommer få., Lycklig. Orhan satt med hela tiden och det är ju inga problem. Ja udvek dem ja vet att de jobbar surkärringar i och alla var trevliga och sa att ja skulle ringa senare. Eller var ledsen för att de hade praktikanter redan.
Fick även brev från försäkringkassan att jag får ökat bidrag. Plötsligt har arbetsförmedlingen sagt till dem att ja går deras program. Vilket ja gjort sen i sommras. Så ja borde ha fått mer tidigare.
Men jag är inte bitter. Det har räckt med de pengar ja haft. O ja e bara glad för mer! :)
Har inte gjort nåt i hushållet idag. Trots att detta nya år nu har startat med att ja ska ta hand om det. Tänkte diska men... eller i alla fall laga mat.
Men disken glömdes av Orhans glada närvaro. Och pappa kom nyss hem och sa att ja inte skulle laga middag. Att vi kunde fika nåt. Så ok haha :P
Men imorgon!
JA gillar ju att vara hemmafru. Men snart har även jag praktikplats! ;)
kram

Orhan bestämmer!

Vaknade tidigt idag med. Galet. Det var före åtta. Jag gick upp nio.
Orhan kom också förbi. Mycket trevlig. Han beslutade att idag var hans bestämmardag. Allt han sa var min lag. Hårt.
Han beslutade att vi skulle träna lite. Att vi skulle se film. (båda somnade) Att vi skulle åka till töreboda och köpa godis.
Och det gjorde vi. Var en trevlig dag trots allt. I töreboda fick vi shoppa mer eftersom bönen blev flyttade till vårat hem.
Bönen var också mys. VI var inte många men bra ändå. Vi såg Paul Washer och diskuterade. Bad och fikade.
En mycket bra dag helt enkelt. Förutom att jag inte ringde efter praktikplats. Drabbades av panik. Stress. Hatar när mycket pressar. Hatar att ringa. Hatar att göra saker jag inte förstår helt. Orhan försökte peppa... men hjälpte inte...
Inget blev gjort.
kram

På hal is!

 Vaknade klockan tjugo i nio idag. Märks att båda päronen jobbar när ingen släpper ut Tamar och ger henne mat. Så hon skrek.
 Först var det som i en dröm. jag hörde henne prata. Inte romani. Inte engelska. Utan svenska. Vilket är ganska ovanligt att Tamar pratar. Nu när hon hänger så mycket med mig och Orhan samtidigt. Tamar har för den delen alltid pratat Romani. Innan jag träffade Orhan!
 
 Jag gick bara upp. Gav Tamar mat och gick till Orhan och väckte han med. Inte ska bara jag lida inte.
 Vi låg och pratade. Planerade dagen. Jag skulle få besök av Pia och Isse under dagen. Och åka skridskor. Men isen behövde kontrolleras.
 Vi gick ner. Kollade isen. Blankt och halt. Och under snön blött. På vissa ställen knakade isen oroväckande mycket. Med rädsla för att hamna i det decimeterstora mellanrummet mellan de båda isarna fullt med vatten gick vi ut på isen.
 Suverän.

 Så självklart blev det skridskor. Grillning och prat vid brasa. Tamar var med också. Hon skrek och frös mest hela tiden. Men fick mersmak av utelivet och ville sedan vara ute hela tiden tills jag fick stoppa henne klockan nio. Jag blev nästan orolig för henne. Men ja har tider. Inte vara ute sent på nätterna!

 Nu ska jag duscha bort rökdoften och krypa till sängs. Ska ändra om rutinen! ;) hehe
kram 


Petra roar sig...

tio första:
första bästa kompis: Syster Ulrika!
första bil: Den kommer den kommer...
första kärlek: Är i den just nu. Första och sista! Orhan! :) (Om man inte räknar med små förälskelser!?!?)
första husdjur: Mitt egna marsivn Afrodite kanske. Eller familjens första katt Mirjam!
första semester: Öh.. vet man sånt? Måste väl varit norrlandsresan sommarlovet -98! 
första jobb: Ett litet svartjobb på en potatisodling! :p 3 dagar?
första köpta skiva: Michael Jackson nånting skulle jag tro?!
första riktiga kärlek: Ehm.. samma som ovan. Orhan! :)
första piercing: Hål i öronen. En totalt ovärd invistering.
första konsert: hm.. pilot kanske? När jag var.. ehm. Länge sen!

nio sista:
sista alkoholdrycken:  Dricker ju så fantastiskt lite. Är inte intressant! Men jag smakade nog på Elins drink på balen!
sista bilfärd: Med Asta, Rolf, Ulla och Orhan hem från kyrkan idag!
sista filmen du såg: Hm... Bäst i Sverige.
sista ringda telefonsamtal: Till mamma på posten i Fredags!
sista bubbelbadet:haha... bubbelbad. På hotellet i falköping i början av augusti!
sista spelade cd: Munken och Kulan! ;)
sista kyss: För någon timme sen?! ;)
sista gången du grät: Några timmar sen! JAg är så blödig!
sista måltiden: Kvällsfika. Rostad macka med honung och ost. Med te till såklart!

åtta har du nånsin:
dejtat en av dina bästa kompisar? Dejtat... Tja Orhan var ju en av mina närmsta kompisar innan vi blev ihop. Fast vi dejtade väl aldrig innan vi blev ihop! Kanske just då vi blev ihop. Om man kan kalla det dejt!
blivit arresterad? hahah...
blivit kär vid första ögonkastet? Hm... Inte kär. Men kanske lite intresserad!? Eller näe!
varit på tv? Ja.. haha lokalnyheter några gånger. PÅ olika ställen i sverige.
fått ditt hjärta krossat? ja... typ.
sagt att du älskar någon utan att mena det? nej!
haft ett one night stand? Nej!
busringt till nån? haha vem har int det?!?!?

sju saker du har på dig:
1. Mjukisbyxor.
2. grå strumpor.
3. svart linne.
4. underkläder
5. Ring..
6. blå kofta.
7. korset i kedjan

sex saker du gjort idag:
1. Duschat!
2. VArit på gudstjänst.
3. Ätit smörgåstårta.
4. Fått muskelryckningar i magen! hahah
5. Bloggat!
6. Sett på predikan!

fem favoritsaker (ingen speciell ordning):
1. Kamera.
2. Dator.
3. Pensel eller penna!
4. Synth/piano.
5. Tekoppen!

tre val:
svart eller vit? svart
sommar eller vinter? somter!
choklad eller chips? chips!

två saker att göra innan du dör:
1. Gifta mig med Orhan!
2. Skaffa ett jobb!!!

en sak du ångrar:
1. Att jag inte läste till nåt man kunde få jobb på. Kock, lärare, snickare!??!

Predikan...

Sitter i vardagsrummet med Orhans (eller vår) dator i knät. Orhan och pappa sitter med varsin bibel framför dig och diskuterar. Som vanligt.. :P
Mamma pusslar. Mysig stämning på något sätt. Alla samlade. Förutom Tamar som säkerligen sover någon stans. (Snön måste försvinna snart så Tamar får lust att gå ut och motionera. Hon börjar bli degig)
Vi har precis allihopa sett en predikan med Paul Washer. Han predikar riktigt bra. Hårt men sant! Det tycker jag är bra. Inga gulliga historier om att Jesus älskar oss. Eller att om man ber så skall man få. I morgon blir det väckelse... Happy end! (Jag är lite överdriven jag vet haha men typ)
Mycket han säger har jag aldrig tänkt på. Hur stort offer Gud gjort för oss. Vi otroligt hemska människor som egentligen inte förtjänar nåt alls. Och det är kanske såna här predikningar som behövs nu. När det är så lite tid kvar på jorden.
Här är en av predikningarna jag sett som jag tycker var riktigt bra! Kanske lite lång men... ;) Ett tips!

Idag var det gudstjänst. Årsmöte. :) Och på nåt märkligt sätt orkade jag gå upp. Trots att jag la mig sent. Fastnade vid datorn med Orhan haha :P Gick och la mig kanske fyra. Upp halv tio. Inte så lite kanske men för mig.
Smörgåstårta efteråt. Festligt värre. Både jag och Orhan tog för mycket. För av någon anledning köper alltid kyrkan in för mycket. Och då tar jag för mycket. Uck.. e inte otroligt förtjust i köpt majonäs... :P
kram

Lördag!

 Vaknade sent idag. För sent. Halv två steg jag upp tror jag. men det är ändå märkligt. Jag hade larm tio. Tamar sov fortfarande. och jag vaknade. Var ganska pigg. Men bestämde mig för att sova lite till. Znoozade i en halvtimme tills jag beslöt mig för att sluta och gå upp. Men jag somnade istället. Och blev väckt av mamma. typiskt!

 Var en riktigt slapp dag. Jag följde med mamma till töreboda och shoppade cashewnötter till hennes goda måltid. Söt-marinerad kyckling med massa gott i. ;) Som en sallad. Till ris! :D
 På kvällen for vi till petrovic. Var också trevligt. Gillar ju som sagt var när det händer nåt. 
 Först nu sitter jag vid datorn känns det som. Så ändå har väl dagen inte varit så slapp. Eller datanördig.
 I morgon ska jag försöka komma på något så jag får träffa Orhan!!!

kram

Året som gått....

 Lite sent kanske. Men här kommer en genomgång av mitt 2010!!! :D En bildbomb ni inte kunnat drömma om. Och kanske inte ens önskade! XD Kanske något ni var rädda för....


January:
 Startade sista terminen i skolan. Underbart kul! :)
 Påbörjade ett yrkesbevis. Ett 2 m högt träd.
 Fyllde 19. Blev överaskad av att mor och syster kom till Lidköping med en cola och bjöd på middag.February:
 Byggde vidare på mitt yrkesbevis-träd.
 Njöt av mängder av snö!

 

Mars:
 
Gjorde yrkesbevisprovet och failade. (stor självförtroendesänkelse.)
 Åkte till Lycksele för praktik.

 

April:
 Färgade håret rött.
 Njöt av påsklov med kusinerna i Lycksele. (snökojeövernattning och lady gaga fotoshot!)
 Var på "Go."
 Fick nya vänner i Älgarås.Maj:
Tävlade i yrkes-sm. (Gick bra!!!)
Startade firandet av studenten. (bonnarunda!)Juni:
Började hänga flitigt (dag och natt) med "älgarås-gänget". (Den bästa och roligaste sommaren någonsin!)
Tog studenten.
Var på bal.
Tog körkort!!! :D


Juli:
For till Göteborg med gänget.
Tältade med gänget.
Badade med gänget.
Skrattade med gänget.
Körde bil med gänget.
...
Bodde med gänget!
Var kär... ;)
For på semster till norr!Augusti:
For till hotell i falköping med familjen.
Tälta med gänget.
Blev ihop med Orhan! (klockan 3 på morgonen den 10/8)
Firade Ulrikas födelsedag i Örebro.


September:
Träffade Ida i Örebro.
Var med Orhan varenda dag.
Åkte en sväng till Lycksele.
Blev hemmafru!
Oktober:
Hängde hos Orhan varenda dag!
Fick min första blombukett! ;)


November:
For till Skaratrakten med familjen.
Snön kom.
Orhan och jag sov i en koja i skogen!
December:
Njöt av friheten hos Orhan!
Älskade vintern...
Firade jul...
Barcelona!!!


Man ska inte börja skriva på en krönika klockan halv två!
Blev klar tio över fyra. O ja e trött på bilder nu. Trött i huvudet.
Men måste säga. Summa över året. Jag älskar det. Minns inte mycket dåligt med det alltså! :D
God natt!
Och gott nytt år!


Reborn!


http://www.youtube.com/watch?v=M2ZSuJEwVIA


 Eftersom inte bloggen vill bädda in filen så lägger jag ut länken till min nya video istället! ;)
Kommentera gärna! :)


Skövde!

Idag bar det till skövde för att hjälpa till genom att gladeligen använda mitt kontatkort. Nu för tiden kan man ju nästan inte handla nåt kontant. Och det gör det inte lätt för asylsökande.
 Jag skulle köpa ett bredband.

 Blev mycket trassel med priser. Telenor verkar ju inte hålla koll på att informera sina anställda och skickar gladeligen ut felaktig reklam! Och batteriet. Orhans telefon var död. Och vi behövde bara nummer som bara fanns på hans telefon. Telenor var i alla fall vänliga med att låna ut laddare! :)
 Men ändå en trevlig dag med Orhan. Och jag lyckades köpa det där bredbandet!
 Vi avslutade dagen med McDonalds. Inte för att jag gillar McDonalds. Inte alls. Men för att. Det var billigt. (vi missade lunchpriserna pga uppehåll i Töreboda) och... jag var trött och hungrig. Nu sitter jag hemma. Utan Orhan igen på länge. Sitter och pysslar med en ny musikvideo. eller ny och ny. Startade den för länge sen men tappade lust och inspiration. (känns som jag skrivit detta förut)

 Nu är den i alla fall snart klar. En av mina få videor till en låt med kristet budskap. haha.. Men ja tycker de är lite svårt. Är rädd för att det ska bli tramsigt. ;) 
 Får se hur det blir denna gång. Hoppas jag ska kunna lägga ut den! ;)

 God afton!


 

Kumla.

Kumla...
 Där spenderades den lediga torsdagen. En visit hos Ismet med familj. Var kul. Otroligt länge sen jag träffade han och det är alltid kul att göra något nytt. Röra på sig...Inte bara hänga hemma.
 Hela dagen var vi där. Hela min familj och självklart Orhan. Vi spelade kort. Beskådade största fängelset i sverige och andra sevärdheter i denna stora "stad".
 På kvällen for vi hem och Orhan följde med hem. Så vi avslutade dagen med en film! :) Mysigt.


Snöoväder!

 Va de har snöat idag.
 Och det fick jag verkligen uppleva när ja rusade lite sent ut till bussen. I min halkiga skor. :P
 Bussen kom ju självklart sent. 10 minuter. Och när den väl kom var jag mer vit än svart. Orhan skrattade rått! 
 
 I Töreboda blev det inte mycket gjort mer än jag lämnade in mitt försäkringsbidragspapper och traskade runt med Orhan. Konstaterade att jag var rätt rik och bjöd Orhan på baguett. (Rik i mina ögon)
 Handlade lite till mamma och väntade på pappa som kom med tåget. Också sent.
 
 Dagen avslutades på bön i kyrkan. En mycket trevlig bön. Var länge sen jag var där känns det som. Men det beror väl på barcelona haha :P
 Men ja var även lite lat innan. Det ska de bli ändring på. Är glad när jag väl kommer dit! :)

 kram

...

Idag skulle jag ringa och söka åtminstone praktikplats på ett ställe.
 Men det gjorde jag inte...

 För jag är lat, nervös, blyg och trött. Och fick inte riktigt det stora tillfället så till och med jag inte skulle kunna hindra mig själv. Dagen bara flöt förbi.
Trots att jag inte gjorde nåt.

 Läste. (Fick en bok av mor och far. Romanen om Jesus. trevlig trevligt. När ja tänker efter sa jag aldrig tack till dem. Men jag är glad. Gillade bibeln som roman så!)
 Fortsatte på en musikvideo jag lite lagt på is. För att jag inte haft tid eller lust.
 Kollat på film med mamma.
 Läst mängder av serietidningar.
 Ätit godis.
 Sjungt för första gången på en evighet.

 Så det är märkligt hur jag inte ett enda ögonblick, inte en minut kunde lämna mitt slappa liv, kunde ta telefonen. Gå in i studion. (för att få lite privacy) och slå ett nummer. Fråga. "Tar ni emot praktikanter!"


Minnen...

Gaaaaamla bilder. En gång i tiden kom lite av släkten ner till oss för en gångs skull. Och vi besökte det festliga karlsborgs fästning.. haha :P
Detta var åt 2006!
Fräknig var man..
Tja så kul var det hahaha


naglar...Målade mina naglar idag..
Svarta och blåa. För jag har fått blå färg. Och lösnaglar av mamma. Så nu kan jag ha långa och irriterande naglar även på vintern. Då mina naglar e omöjliga att få långa och starka. De bara går sönder.
O även om nån har ramlat av då och då. Sitter de andra för hårt för att ja ska våga slita av dem. Har haft dem under hela Barcelonavistelsen. Fast lila. Idag målade jag dem just svart och blåa.

För jag vill vara lite patriotisk med min käre. Hans favoritlag. Hans andra kärlek.
Inter!
Bara för mig att hålla med. Jag som annars bara hejar på sverige när det gäller. (större än så är inte mitt intresse för fotboll) Håller lite på Milan ibland bara för att retas lite. (De har ju väldigt vackra färger,svart-röd, Plus Zlatan hehe... )

kram

 


bara en notis om dagen!

En ganska trevlig dag..
Orhan har varit hàr hela dagen. Det gillas. :) Han stannar nog en natt till.
Vi har mest slappat. Sett film. Spelat löjliga spel på datorn och bråkat. Jag är en sån dålig förlorare.Han är galen. Kittlas och ger mig panik. Jag är inte den som är sen till att bruka våld. Så jag har sparkat ner han på alla möjliga sätt. Slått honom i ansiktet. Klöst honom. Inte med flit. Jag vill få bort han. Men inte skada han så han ligger ihopkrupen i fosterställning... haha!
JAg är godissugen!!! Jag är det hela tiden. Det är illa!!! :/
kram

En stulen bild från mannen!


Hemma igen!

 Hemma.
 Och det känns inte trist. Inte den där känslan av att vara tillbaka till verkligheten. Det känns mest bra att träffa Orhan.
 Så fort bilen körde in på uppfarten till huset hjälpte jag snabbt till och rusade sedan ut till bilen och körde i 180 till Orhan.
 Efter att ha krånglat med det halvfrusna låset i vad som kändes som en evighet rusade jag upp till dörren och anföll med en mängd dingdong på hans dörr.
 Han kom ner och...

 Ja jag var glad att se han i alla fall. Vi såg film. Kom på att det var nyår och vi gick ut och tittade på fyrverkeriet. Inte så spännande. Det var mest kallt. Så det var mitt nyårsparty! :P
 Jag drog med mig Orhan hem. Packade ihop alla våra saker. Och min kära Tamar. (som har skadat svansen. Hoppas inte den e bruten!?!?!)

 Idag vaknade vi tio. Eller jag vaknade tio och drababdes av oro. Tamar skrek och jag frös. Jag mindes att Orhan alldeles genomsvett gått iväg till toan för han mådde dåligt. Men hade han kommit tillbaka. Låg han avsvimmad på toan? Var han död?
 Jag reste mig och gick till orhan. Han var där. Jag släptte ut Tamar och väckte Orhan! :)

 Nu sitter vi och joxar vid varsin dator. Vi skulle se film. Men självkalrt bad någon Orhan om hjälp med datorproblem haha...
kram

RSS 2.0