En dag vid Unden!

 VARMT!
 Sommar är det på hög nivå och det är väl bra men tycker inte om att sova när det är varmt. Det går inte.
 Somnade dock ett tag idag. Minns inte när och minns inte när jag vaknade heller. Stod plötsligt i köket och undrade om mamma och pappa inte tyckte vi skulle äta middag eftersom köket var fullt med bullar. Men ingen mat, klockan sju på aftonen!!!
 Hittade tillslut lite kött och potatis i ugnen!

 Gick upp i ,för mig, ottan idag för att gå på gudstjänst. Trodde inte de skulle va nå folk alls. vem går till kyrkan klockan tio mitt i sommarn liksom. Men det kom folk från Hova till och med! haha :P
 Efteråt styrde familjen min kosan mot Unden tillsammans med min man och en väninna! :) 

 Det var varmt i vattnet, varmt i luften. Varmt! :) En skön och kul dag. Vi lekte allihopa.
 Väl hemma höll jag på att somna men hade lovat att ge mat till en grannkatt så cyklade iväg igen och blev glatt mött! Härligt det. Men hemma igen somnade jag alltså som sagt var!!!

 Har ätit säkert 8 bullar idag... för bullar bakar mamma bara var tredje år!
 Så nu är jag lite för mätt!!!
 I morgon ska jag försöka fixa mig ännu ett mysteryshopper-jobb för ett annat företag. haha... Man gör så gott man kan! Ska förutom det skjutsa in lite vänner till mariestad så de kan shoppa mat!!!

Så ingen sovmorgon i morgon heller.... 

kram

En dag med Pia!

Full fart... somnade slagen hemma efter att ha ätit gammal pasta. Fruktansvärt trött var jag. Vi gjorde inte särskilt mycket. Eller inget särskilt hårt heller. Men det vi gjorde lyckades vi klämma in på en inte så lång tid! XD
Vi var på två loppisar: Pia fyndade en hel del. Jag mest ångrar att jag inte ens frågade om priset på Kalle Anka pocketsen!!!
Badade i Sisjön: Oljiga kroppar som vanligt. Ganska kallt vatten!
Promenerade i min trädgård: Något jag och Pia gör jämt när vi träffas hos varandra. Promenerar i varandras trädgårdar eller tittar på krukväxter och diskuterar! XD
Plockade nejlikor vid järnvägen: Värsta fältet. Plockade där tidigare i år och avslöjade för Pia. Vi skulle dit. Så vi promenerade genom nässlor och tistlar. Gömde oss för tåg och plockade!!!
plockade andra blommor att sätta i trädgården: När vi ändå var igång så.. Vilda blommor. Eller förvildade trädgårdsväxter är alltid roligast att ha i trädgården!
åt på cafe och hade allmänt trevligt tillsammans! :)
När jag kom hem satte jag snabbt blommorna i rabatterna innan jag och åt och somnade.
Sov på tok för länge så jag antar att det blir mera problem för mig i natt. Men det börjar bli en vana.
Ska dock försöka fixa bästa förutsättningarna för att somna som en klubbad säl! ;)
En bra dag idag! :)

Unden

Idag for jag och orhan till Unden. Oj så varmt. Vattnet var till och med lite grönfärgat av alger. och det händer inte varje år i Unden inte. Minns bara en gång kanske... Under mitt liv i västergötland! :P
Badade, åt och badade igen. Det var stora vågor och vi kunde aldrig sluta tramsa runt. Eftersom det var mulet när vi kom dit så var vi ensamma också. Fantastiskt. Men solen kom fram efter att vi ätit och vi badade i timmar!!!
Var en skön dag. Jag är mör i kroppen nu kan jag ju säga! haha :P Hoppas jag kommer somna gott.
I morgon ska jag träffa Pia men är inte säker på tid så är nog bäst att gå upp en ganska vettig tid på morgonen. Haha bra det. Känns inte bra att vända på dygnet för mycket. Men det går fram och tillbaka. Har ju som ingen vettig anledning att gå upp på morgonen!
Ska i alla fall bli kul att träffa henne! :)

Efter att ha varit arbetslös i mer än ett år. Njutit av det... inte känn någon smärta av att vara arbetslös förutom pressen och stressen över att alla andra får och att alla ser ner på den som inget har. Man är ju lat på något sätt.
Men nu. NU känner jag att jag vill ha. Men får inte tummen ur. Men jag ska söka. Jag ska söka hela Sverige upp och ner!!! Så hemskt är det ju inte att flytta till en ny kommun! Har ju Tamar med mig! ;) Och folk kan väl hälsa på.
Jag vill flytta hemifrån. Växa upp!!!
Kram

Blommor igen....

Hade en storslagan idé igår. Och som vanligt med storslagna idéer blir det inte som det ska. Hade tänkt ut en fantastisk "hatt". Men så såg det inte bra ut i färdigt tillstånd på sin rätta plats. Men jag provade och kom på ett nytt användningssätt. Mer som en krans kanske! :P Dock ser det lite intressant ut då centrumet är på sidan. Plus att det inte alls ser ut som jag tyckte den såg ut när jag höll i den! haha XD

Mamma hade den som en annan sorts krans. På sniskan! Såg bättre ut skulle jag vilja påstå! haha ;) Åtminstone lite mer spännande! ;)

Kram


Smart!

Faktiskt tog det bara 2 minuter mitt sätt. Så jag är inte så dum som jag tror!
Ville bara förtydliga detta. Så ingen sitter och skrattar nu åt mig!!!

Teknik....

Sitter och försöker lista ut hur man för över en film från dvd till datorn. Och det stör mig. För jag kommer inte på något snabbt och smidigt sätt. Bara... det långa... haha... :P Det känns som om jag borde veta! Det känns som om jag gjort det!!!
Risken är ju att om jag väntar tills päronen kommer hem och ber om hjälp så får jag inte se datorn igen förrän klockan halv ett. Och då lär jag ha lagt mig. I alla fall var jag så pass trött igår!
Det blir det långa sättet... Just typiskt att man ska vara så oteknisk...
Har varit en underbart varm dag idag. Satte citron i håret och gick ut i solen. Stod ut i 10 minuter innan jag gick in igen. Men jag har gått ut och in så lite resultat borde det ha blivit... eller?
Har varit en allmänt trist dag idag. Såna som det inte behövs så många av...

Kram

Tamar som vanligt...

Tamar var ovanligt söt idag. Älskar när hon får sådana dagar. Bland annat så...
Mitt under dagen hoppade jag till då Tamar skrek jättehögt. Jag menar. Det lät som om hon var dödligt sårad och bad om hjälp. Jag rusade upp bara för att se att hon hade en fågel i köket hon ville visa upp. Jag sa att hon var duktig och hon gick ut och fortsatte leka med den.
Katter...


Sista dagen av ensamhet...

Plötsligt var lugnet över... fullt med päron i huset! Otroligt...
"Du behöver inte säga att det är kul att vi är hemma. Du har haft det skönt va!" Var det första pappa sa när han kom hem. Mycket riktigt! haha :p

Kunde inte sova i natt. Somnade klockan fem!!! :O Och vaknade halv tio då Tamar blev tvärhungrig och sa till på skarpen. Bra det. ;) Åt frukost och såg film, bara för att somna om. haha...
Annars har jag städat idag. Ätit på tok för mycket mat och... traskat runt. Haft trist.
Det är märkligt. När det är mycket folk i huset får man plötsligt tråkigt. Kanske är det att friheten är borta. Jag kan inte sminka mig och springa runt i huset utan att skämmas. Eller att datorn konstant är upptagen. Kan också
vara att det inte längre känns kul att diska eller städa spontant. För det finns inget värre än att få tacksamma blickar från en mamma eller pappa! Inte medan man gör det. När jag är klar går det bra! haha XD
Jaja... Kanske skulle man vara kreativ med blommor igen nu! ;)
kram

Hatt av blommor!

Gjorde en liten hatt så där på kvällskvisten/natten! ;)
Brände fingrarna av mig flera gånger. Var vansinnig. Förföljd av Tamar och... glad! :)
Men omöjligt som vanligt att ta en bild och få med allt... på rätt sätt!
Väldigt enkelt arrangemang. Rena rama första året på gymnasiet nivå! Önskar jag kunde göra mer avancerade saker. Nog kan jag. Men man tappar ju liksom. andan! haha XD Inspirationen. Plus att det finns inte mycket att använda... (dålig ursäkt!)
Från alla håll och vinklar...
Vackraste posen. Men bara för att få med allt!!!! haha
Kram

Filmmaraton och smörgåstårta!

Hade Harry Potter maraton igår och idag. Fruktansvärt långt. Vi var inte så ambitiösa. Satt inte uppe hela natten och plågade oss igenom inte. Utan började igår vid 2 tror jag. Jag hade gjort pizza och Orhan städat verandan. (ett av hans vanliga små ryck!) Sedan satte vi igång. Tog pauser för att promenera, gå på toa och fixa kaffe. Klockan 4 eller något gav vi upp och somnade. Då hade vi sett till och med femte filmen! Vi sov till klockan ett på eftermiddagen. haha illa. Förstår inte hur det gick till. Förutom att jag gick upp och gav Tamar frukost!

Vi fortsatte till början på den sjunde filmen då jag blev trött. Har sett den alldeles för nyligen. Så det tog slut där. Orhan fick skjuts hem och jag gjorde en smörgåstårta på rökt fisk som mor och far lämnat åt mig. Var ju tvungen att göra nåt åt den innan den blir gammal. Och jag ÄLSKAR smörgåstårta! haha :P Blir frukost i morgon med! ;)

I morgon blir ju också sista dagen för mig ensam här hemma. Lite sorgligt. Men det är ju inte mitt eget hem... så får ta den skiten. Så i morgon ska jag diska. haha Sådan är han min älskling!
(Bilderna är från helt fel tillfälle men de såg ganska rätt ut! haha.. hade inga bilder från nu!)
KRAM

Skönt!

Så såg jag ut i Torsdags. Men just nu njuter jag av att slippa päronen. (om man får säga så) Har inte gjort mycket idag. Plockat i diskmaskinen. Småstädat lite, dammsugat och spelat sims. Tamar var uppe i ottan och skrek. Men vaknade ändå inte. Jag var trött! Men före tio var jag uppe i alla fall! :)
Kram

Skönt!

Så såg jag ut i Torsdags. Men just nu njuter jag av att slippa päronen. (om man får säga så) Har inte gjort mycket idag. Plockat i diskmaskinen. Småstädat lite, dammsugat och spelat sims. Tamar var uppe i ottan och skrek. Men vaknade ändå inte. Jag var trött! Men före tio var jag uppe i alla fall! :)
Kram

Mitt rum!

Här kommer bilder på nya rummet! ;)
Jag gillar det. Ser rent ut. Och det är det säkerligen. Minns inte när jag rengjorde så noga. Fick god hjälp av Orhan! ;)
Kram

Ett biografbesök...

Sitter och väntar på att päronen någon gång ska dra iväg. De ska leva loppan i en stuga vid en sjö i några dagar eller en vecka. Vem vet. Så jag får njuta av ensamheten här hemma. Eller så ensamt kanske det inte blir. Tamar finns ju alltid och Orhan lär väl komma förbi nåt! :)

Kom och tänka på vårat Umeåbesök denna sommar. Då jag och Orhan såg Harry Potter.
Jag började nästan gråta på biografen!
Jag lyckades köra till centrum i Umeå på nåt märkligt sätt men lyckades inte fickparkera i nedförsbacke med 10 ungdomar som tittade på utan fick panik och blev irriterad. orhan blev irriterad på mig. vi hittade inget annat så jag bad Orhan parkera. Jag sprang in för att köpa nåt att äta under filmen. Parkeringen var ju bara utanför biografen.
Men det dröjde. Jag hann vela runt länge om vad jag skulle ta. Jag hann stå och vänta länge. Det gick tio minuter och det var bara någon minut tills filmen skulle starta.
Jag kollade ut genom fönstret. Såg inte toyotan. Såg en vit volvo istället. Funderade på vad som kunde ha hänt.
Var parkeringen upptagen? Men vars var då Orhan nu? Hade han hamnat i en olycka? Hade han spontant dratt iväg och kört vilse.
Alla människor i väntsalen försvann. En efter en.. godisförsäljningen avtog. Klockan var halv. Filmen började. Kände att jag var otroligt nervös. Kände mig så mesig där jag stod med en chokladkaka och fanta.
Tittade längs entren efter ett par vita jeans. Funderade varför jag inte lämnat Orhans mobil till honom?
PLÖTSLIGT...
Ett par vita jeans sprang in. KLockan var bara några minuter över halv. Inte så farligt och vi gick in. haha... Kändes otroligt skönt att se Orhan! haha

Filmen var i alla fall bra! ;)

Möblering!

 Har börjat möblera om mitt rum. Märkligt. Först tänkte jag göra värsta makeovern. Men ångrade mig då jag vet att jag har så mycket skit. Och inte vet vars jag ska he skiten. Har massa onödiga möbler. Men jag tycker om dem så jag vill inte ta bort dem! haha
 Men efter att ha börjat (efter 1 år) städa bort skiten från Lidköping. He upp det på vinden och få space! Hände det saker i mitt rum. Jag jobbade på hårt tills jag kom till skrivbordet. Jag vet att det brukar vara krångligt. Sitta fast i golvet liksom. Men igår kunde jag inte rubba det alls.

 Har väntat på Orhan idag. För han ska hjälpa mig. haha både upp med saker på vinden. (behöver ju till exempel inga skolsaker nu. Eller ett rivhjärn!)
 
 Så idag har jag inte gjort nåt. Orhan kommer nu sent. Alldeles strax. Men jag ska börja sortera vitrinskåpet också.
 Får lite panikkänsla när det ligger högar med grejer på mitt golv. Men det är väl så det måste se ut.
 Snart är det borta.

 Ska ta bilder på rummet när det är klart. Vet inte om jag har några "före" bilder. Men får väl rita om jag inte hittar nåt i arkivet! haha XD

 Kram
Detta ger mig flyttkänslor...

Bildbomb!

 Det är mörkt och syrsorna spelar högt. Det betyder att jag är tillbaka i södra Sverige... XD
 Det var en bra resa och som vanligt känns det frutkansvärt skönt att komma tillbaka. Egen säng, eget rum, lite egentid. Min frukost, mina tider, jag bestämmer. (Låter fruktansvärt själviskt men det är väl just det man får offra i andras hem och vård)
 Men redan nu känns det tomt. Saknar mina släktingar. Ångrar att jag inte fiskade mer. Önskar att jag gjorde något mer kul med mina kusiner! Saknar att mysa i någon annans soffa framför en film i gott sällskap!
 Vad har jag gjort idag liksom?

 Men har i alla fall fått lite ny jobb-sökar-lust. Så! Man blir så fruktansvärt ARG av att alla bara går runt och får jobb. Jag är så fruktansvärt LAT. Så fruktansvärt IRRITERAD på mig själv och så VÅLDSAMT UTLED på att vara en sån FEGIS!
 
Det ska bli ändring på allt. Jag ska ha jobb. Bli gift med Orhan och flytta till Orrböle!!!

 Nu ska ni få en lång fotobomb från resan. Allt ni inte bett om att se! ;)


Jag, Orhan, Amelia, Cecilia och Linus for ner till Busjön och badade! ;) Spontant och mycket trevligt!


Ställde upp folket för en fantastiskt gruppbild. Tyvärr var grabbarna otroligt tröga och helt i det blå. Men efter ett ANTAL bilder så fick jag till det. Tyvärr är killarnas boll ur bild. Men Ciccis hopp lyfter bilden! haha


Kan man verkligen dyka här? Frågade jag flera gånger. Ja då! Men den stora varningsskylten där det stod. "FÖRBJUDET ATT DYKA!" liksom gav mig ett annat budskap. Jag hoppade till slut i alla fall i. Gjorde en bomb och hamnade rätt på en vass sten. VADÅ 1 meter djupt! Stackars min fot. Och jag är otroligt glad över att jag inte dök. Men var otroligt nervös på de andra som gjorde det ändå!

 
Snygga människor... ;)

Fick till en av mina vackraste miner och kameran (som ju är min bästa vän) såg mig göra till mig och fokuserade direkt på mig!!! XD


Grillning i Tannbäck med "typ" hela tjocka släkten!


Straffar! ;)
Min vackraste, bästa, underbaraste kusiner!


En liten visit i Vilhelmina för att se på naturen (dessvärre var det superdimma och regn så några fjäll såg vi inte! haha) och för att umgås. Klippte håret på Amelia och slappade nåt våldsamt!


Hemresa.. Jag körde från Villhelmina till Sundsvall. Sen sov jag hela vägen hem. Jag älskar att köra natt. Så fantastiskt bra att jag för en gångs skulle fick som jag ville! Resan gick ubersnabbt!
Vaknade bara upp några gånger. För att byta ställning och för att jag fick klassiskt "Petra-hör-inte-ihop-med-sina-tår-fötter-ben-ge-mig-en-såg-och-ta-av-dem".

Väl hemma runt klockan fem på morgonen vaknade jag ju så klart till liv. Över att träffa Tamar, se trädgården, se posten osv.Vem kan sova när min lilja ser ut så här? XD hahaSötaste katten!


Aaah.. det är skönt att vara hemma. Men jag hoppas ändå jag snart är uppe igen! :)

kram


Tre blöta brudar!

Här kommer äntligen lite bilder från fotoshoten på hälla... regn och vattenfall! Kladdigt smnk och babykrull. We like it! ;)
Kram

Bowling

Bowlade idag. Var väldigt kul även om jag var rätt sugig. Vi var sju stycken. Tre kusiner. Två respektive och en vän! ;) haha... jag vann rundan mot mina älskade Cicci och Amelia. Men mot grabbarna fick jag mer match och kom endast trea. (av fem)
Men det var kul med ett härligt gäng! :)
I morgon bär det av till Umeå. Hoppas på bio för att se Harry Potter även om jag är fruktansvärt osäker på om vi kommer få en plats utan att ha bokat. XD Spännande spännande!!!
Så det blir till att gå upp i ottan i morgon. Usch...
Nu ska vi fyra lyssna på Kulan och Munken och sakta somna in! :)
Kram

Fisketur, Foboll, Fotoshot!

Är inte så aktiv här uppe... Men ska göra en kort resume av vad som hänt.

 Igår gjorde jag och mina kära kusiner en fotoshot ute i regnet. Nere på hällan där kraftverket håller till så det fanns "vattenfall" och grunt vatten med starka strömmar till hands. Bilderna blev bra. Men jag blev oerhört besviken över att med såna tillgångar och förutsättningar till bra bilder blev alla mina så tramsiga.
 Amelia och Cicci var snygga som vanligt! ;)

 


Så här kul hade Orhan när vi sminkade oss! hehe

 Idag for jag och Orhan tillsammans med mor, far och farfar på fisketur. Vi var borta typ hela dagen och Orhan fick sina första fiskar. :)
 Jag hade ingen större fiskelycka och tappade intresset rätt snabbt. Det nappade en del... men det skiter jag fullständigt. En fisk behöll jag i alla fall! ;)

 Byggde en rök och...badade med Orhan.. vattnet var oväntat kallt!!!!

 Nu tittar vi på fotboll. Eller jag tittar inte så våldsamt längre eftersom jag dragit fram datorn. Började ändå gå dåligt för Sverige. Och det är en dålig stämning i rummet! haha


En halvdöd fisk mamma hittade. Med rivmärken och hål efter kroppen. Björn?


Min snygga varmrök.. Men som var lite för varm! XD Fisken blev för lite rökt!

Kram 


Lappis..

 Idag var sista dagen. Tänkte inte gå. Det var nog med en hel dag med gudstjänster. Men Orhan övertalade mig! Så satt med även idag och det var en bra gudstjänst! :)

 Igår var det ju ändå rätt mycket part... för barn. Barnmöte i stora tältet, målande och hamburgare. Jag och Orhan umgicks med mina kusiner och respektive. Såg modevisning för Flatebo och fångade Pins i ett pinsregn. Jag och Orhan fick bara röda. Inte en enda med något särskilt bra kristet budskap! Typiskt?! XD haha.. Dock var alla röda så de matchar fint! ;)

 Nu är det över... så nu får vi se vad som händer framöver. Vad vi ska hitta på. Mest längtar jag efter att se en film. Äta chips och bara slappa. Korta nätter och fart i livet. Det är tröttsamt! haha... Vill inte bada, springa eller titta på utsikter!

KRam

Lappis..

 Idag var sista dagen. Tänkte inte gå. Det var nog med en hel dag med gudstjänster. Men Orhan övertalade mig! Så satt med även idag och det var en bra gudstjänst! :)

 Igår var det ju ändå rätt mycket part... för barn. Barnmöte i stora tältet, målande och hamburgare. Jag och Orhan umgicks med mina kusiner och respektive. Såg modevisning för Flatebo och fångade Pins i ett pinsregn. Jag och Orhan fick bara röda. Inte en enda med något särskilt bra kristet budskap! Typiskt?! XD haha.. Dock var alla röda så de matchar fint! ;)

 Nu är det över... så nu får vi se vad som händer framöver. Vad vi ska hitta på. Mest längtar jag efter att se en film. Äta chips och bara slappa. Korta nätter och fart i livet. Det är tröttsamt! haha... Vill inte bada, springa eller titta på utsikter!

KRam

Resan...

 Lång, varm resa...
 Orhan och jag fick börja våran resa i baksätet och det var utplånande. Fönstret fick vara öppet även om det dundrade i örat! Hellre huvudvärk än svett i floder!
 Korta pauser gjordes här och var... för mat och... mat!

 Jag körde sista biten och Orhan satt och läste på kartan vilka samhällen vi skulle köra igenom. haha... 
 Familjen tog ett dopp i Örån. Inte jag... och en timme senare, runt klockan 12, låg vi i sängen i Lycksele! Det var ljust ute... Kändes skönt att var tillbaka i norr!
Inte gjord för barn!

Idag var det tungt. Lägret. Varmt och... samma som igår. Barnen var stimmigare. Men ändå gick det snabbt. För det är småtrevligt att prata med barnen och ledarna också för den delen.
Nej.. jag är ingen barnledare.. äldre barn som man kan ha en konversation med, skoja med och göra roligare lekare med kanske. Men detta är för smått!
I morgon är sista dagen i alla fall. :) Och efter det följer Orhan med. För på fredag bär det av till Norr!!! :D
Om jag får iväg Tamar alltså haha :P
Kram

Stanna hemma?

Men... Livet är krångligt när man har katt! Hittar ingen som kan vara kattvakt hela perioden. Slutar väl med att jag får stanna hemma!!! Men sånt får man ta när man har katt! ;)
Varför finns det inga rastlösa tonåringar här om kring som läääängtar efter att få flytta in i ett annat hus och ge en katt mat tre gånger per dag och resten av tiden bara njuta av FF och bjuda in alla kamrater till ett stort oversleep! (utan min familjs vetskap så klart) Sånt man kan göra när man får bo i någons hus.
Eller ett litet barn som längtar efter att få ta hand om ett djur. Gå hit varje dag och klappa katten lite och se till att den mår bra! Som inte får ha djur hemma men önskar såååå.
Älskar min Tamar även om hon kräver hårda saker av mig!!!

Läger...

Idag var "första dagen"...
Upp klockan halv nio. (ok men tröttsamt) Sedan puttra iväg med bilen till kyrkan för att möta upp alla barn och ledare för att skjutsa ut dem till skogen.
I min bil åkte Orhan och tre andra romska barn. Blev en tyst resa och jag funderade på hur jag skulle få kontakt med de där? Orhan manade på att jag skulle prata romani. Det lilla som jag kan. Men njae...
Väl där var det samling och fika sedan bad. Iskallt. Men jag och Orhan var i som "livräddare". Barnen verkade aldrig få nog trots att läpparna darrade och de var vita och blå i nyllet! Så det vara bara till att stå i vattnet och frysa.
Vi åt och jag höll djupa konversationer med de tre barnen (Då Orhan övergav mig).Bla bla bla-språket. :) Vi gjorde pruttljud och grimaser. (Jag och Orhan var mest med dem. Vi var så många ledare och de kändes bra att försöka lära känna bara några barn :P haha. Har ju chans att öva på romani också.) sedan skulle de lekas.
Lekar är trist. När man leker med barn och måste hålla det på en låg nivå liksom... Man gör det bara för barnen skull. Men jag hade lite kul då jag hela tiden höll handen med den äldsta av de romska barnen och sprang runt. Vi gömde oss på de bästa ställena och pratade vår bästa romani-svenska!
(När vi gick från badet mötte en annan ledare oss och sa. "Jasså här kommer den lilla familjen!" Kanske det såg ut så. Och det barnen såg rätt bra ut. Båda var rödlätta i håret, inga bleka svenskar inte dock,  den ena hade fräknar. Men de var romer i utseendet. Så mycket möjligt att om vi skaffade barn skulle de se ut så?)

Men bara för allt detta ska ni inte tro nu att jag tänker skaffa barn i morgon!!!

Lugg!!!!

På ett ögonblick var saxen framm. Några grova tag och ett par minuter senare stod en helt annan person framför mig i spegeln...

Klippte för en gångs skulle luggen tjock och vriden mot virveln. Så förhoppningsvis ska jag inte ha hyperstora problem med den vilket jag brukar ha!

Lugg?

I morgon börjar lägret. :)
Ska bli spännande. Jag ska upp i ottan för att köra till kyrkan och hämta på ett gäng barn och skjutsa ut dem. Det känns både kul och trist. Är lite orolig att det blir segt. Tre dagar i rad liksom.
Men det kommer åtminstone få tiden att få till resan till norr. Vi åker redan på fredag!!!
Ska jag klippa lugg?
Kram

En bra dag!

Har varit full fart med mamma idag.
Handling och blomplockning.
Vi gav oss ut och handlade mat och grönsaksplantor till växthuset. :) Sedan på vägen hem kunde vi inte motstå blommornas alla frestelser utan stannade och plockade blommor. Vilket var lite halvpinsamt.
Självklart kom ju en buss förbi och vi försökte stå där i buskaget och låtsas som om vi tappat något eller såg något intressant där nere i gräset.
Väl hemma fick vi ett sms från en vän. "Vad sökte du och Petra i gräset?"
Måste varit en lustig syn ändå. Vi som trodde vi kommit undan!
Sedan har jag planterat och gjort buketter. Skulle ta kort på dem men då dog batteriet och jag är trött. Så bilder får ni se i morgon. (om ni nu skulle råka vara intresserad av buketter!)
Hann pussa lite på Orhan idag också då han kom förbi en timme! XD
Nu sitter jag och väntar på att mitt te ska bli starkt och gott! :D Kanske skulle söka upp en film också! :)
Kram

Petra i pysseltankar

Glömde ju att fota den tavla jag målade i lördags. Kanske var dumt. Men men... den får ni se efter denna lilla tripp mot norr! :) Då jag kan vara mer där igen.
Vill måla mer.
Eller rättare sagt jag längtar efter att pyssla. På alla sätt.
Sminka: Vill sminka någon annan. Göra frisyr. Fixa med ljus och ta bra bilder!!! :D Redigera och fixa! haha..
Göra blomsterarrangemang: Såg Lost in translation för någon vecka sen där de höll på med blomsterarrangemang lite. Ikebane (visst het de så?) Och då kände jag en sådan längtan. att få ta en oasisklump och skapa. Ha material i mängder. Massa oasis och blommor och göra stora arrangemang. Nu finns det ju blommor. Om jag skulle göra en installation någon stans?

Skriva:Jag längtar allvarligt talat efter att skriva. Vad som helst. Varför läser man inte svenska längre. Finns ju inte en enda anledning att skriva en historia om hur jag var med och i Waterloo när ingen läser det och ger mig betyg! XD haha... Jag kommer inte på. Men jag saknar det. Det är kul att skriva!
Längta går ju....
Så antingen ser jag till att få tummen ur och gör något eller så sitter jag här och suckar.
Gissar på det senare. För sån e jag!

Lägerledare...

Sitter och väntar på att Orhan ska äta klart lunch så jag kan burna bort till honom och pussa honom lite innan grillkvällen i kyrkan börjar! XD
Efter det ska vi titta på bygdegården i Bredebolet där vi i församlingen ska ha ett litet "läger" för barn nu i veckan. Jag är en ledare... ;) Blir intressant. Jag som är så förtjust i barn!!!
Ser mest bara fram emot att få åka upp. Så jag hoppas veckan passerar. Vet inte varför. Men det känns nästan plågsamt att vara hemma!!!
Kram

Pysseldag!

Orhan kom hit idag och vi badade och såg film. Jag lagade middag och bakade bröd. Bra dag!
Och ÄNTLIGEN pallrade jag mig iväg på målarträff då fick blev uppringd och påmind! :) Målade en lite crazy tavla som jag skissat fram för... 2 år sen?! Typsikt motiv som är så fantasifullt och mesigt. Inga djupa budskap här inte. Har gjort några såna tavlor i mitt liv i olja. En kvinna som sitter någon stans och njuter av blommor! I lite kladdiga färger. XD
Men kul är det. Får försöka ha mer inspiration och en ide nästa gång.
Gjorde en korsett idag! Eller färdigställde. Den var lite halvtorr. I rabarber och... blommor från trädgården! :)
Man ska helst inte ha ett par shorts i fel storlek till! XD

Tamar är söt som vanligt.

Har man världens sötaste katt ska man inte klaga.
Skulle fortsätta jobba med min senaste kreation då Tamar kom och ville vara med. Perfekt ställe för att sitta och vara söt på tänkte hon! (Hon gillar, älskar, lådor och liknande ställen där man helt enkelt kan sitta lite inringad!)
Snart upptäckte hon möjligheter för lek också. Man kunde attackera saker utanför tex en rabarberbit, min fot och mina fingrar.
Man kunde bita i hönsnätet.
Man kunde äta limtrådar. (som hon hade fulla ansiktet av)
Man kunde snurra runt och hålla fast sig med tassarna i nätet.
Älskar min Tamar!!! <3

Ensam...

Har bränt mig på fingret. Lillfingret. Med limpistolen. Så fruktansvärt irriterande.
Har aldrig bränt mig så illa med den förut men idag gjorde det asont och när jag tog bort limmet följde huden med. Så det slutar aldrig svida. Har haft den i kallvatten. (Men otroligt trist och traska runt med fingret i en kopp)

Och har satt en gummisnodd runt fingret så fingret dog lite. Men så fort jag tar av det så gör det ont igen.
Idag har jag lagat mat och städat. Varit ensam hemma. Njutit. Sett film, spelat sims och lekt med blad och limpistol! ;) Har lyssnat på radio, spisat hög musik och sjungt!
Sånt man gör en vanlig fredag hemmavid!
Nu på kvällen börjar jag bli lite uttråkad. För nu har jag ju gjort allt man kan göra. Möjligtvis att jag inte bakat bröd. Men hur kul är det? Det är bara gott. Men tråkigt och kladdigt!
Känner mig lite småensam. Har inte umgåtts med någon idag. Kanske är vanligt men plötsligt märks det att mor och syster är ur huset. Pappa jobbade och sitter i studion. Även om vi pratade lite så.
Orhan har inte hälsat på. och han har varit rätt busy idag. Så inte ens där har jag fått nåt stort umgänge!
Ingen kyrka, ingen fotboll, inget besök...
Märkligt. Brukar jag inte vara ensam. Känns oerhört tomt!!!
KRAM
Bilderna: Köpte en vit ros. Den första blomman var rosa. Nästa vit?! Tycker det är oerhört spännande! ;)


RSS 2.0