Ser fram emot i morgon!

 Sitter och försöker bli trött... Vill försöka sova lite tidigare. Trött är jag. Men i kroppen efter en rejäl cykeltur till Töreboda med Orhan. Ingen lunch då vi glömde pengar. Hemturen var pina. Det var varmt, jag var trött och... ingen mat i kroppen!!!
 Orhan till och knuffade mig ett par hundra meter. Vet inte var han har alla krafter! haha... Min superman!

Vi kom hem och åt gulash sedan halvsov vi.. för trötta var vi.


Från Göteborgsresan förra sommaren! :) Inget Liseberg men ett härligt gäng. (som jag saknar)

 I morgon bär det av till Regionens huvudstad, Göteborg, för att gå på Liseberg. Vi ändrade spontant datumet. Fanns ju ingen anledning att vänta... haha
 Vi planerade snabbt med bilar och resor. Kollade priser och så bär det strax av. Måste alltså upp före sju i morgon. 
 Jag är säker på att jag kommer ha svårt att somna med tanke på att jag måste räkna ut alla tider i mitt huvud. Planera hur vi ska gå och memorera allt i huvudet som ska med. (Hatar att vara så ansvarstagande...)
 Dessa tankar och den ångest det kommer skapa kommer få mig att somna ungefär klockan 2. Även om jag går till sängs nu vid halv elva!

 Innan det öppnar. (eftersom vi är där redan 3 timmar innan) Ska vi festa med att äta lunch på restaurang. (ingen vettig människa vill väl äta där inne på liseberg?!) Blir nog någon asiatisk buffe. Jag har skrivit ut en karta med varenda restaurang i centrumområdet utprickad. vi ska leta upp den ultimata! ;)

Äsch vad jag trams-skriver. Mot sängen! Mot Göteborg! Mot Liseberg!!!! ;D
Kram

Ska jag norrut?

 Ibland så är det överväldigande. Jag saknar Orhan.
 Denna vecka kommer bli. Skoj. På Onsdag drar vi till Liseberg. Känns så där superspontant. Fast det inte är det. Men ofta jag åker till Liseberg för mitt bidrag. (egentligen är det inte mitt bidrag. Det är Orhan som jobbar och sliter för brödfödan!)
 Men det känns som en evighet kvar. I morgon Måndag-trist. Tisdag-trist och bön! ;)

 Ja säg då det!
 Är egentligen astrött så har ingen aning om varför jag sitter uppe än. Men fick internet nu och ville. Kolla där också! Uj uj...
 Kommer somna som en stock. Cyklade spontant till Älgarås idag. Ja jag har verkligt blivit en friskus. Umgicks med Orhan tills de började regna. Och då ringde Orhan och bad min pappa hämta mig! haha ;)

 Frågan om resan till norra Sverige kom upp idag. Tja... Plötsligt kände jag mig gammal. Det går ju faktiskt att stanna hemma! Ja känner då inte för att åka bil runt och fiska i år i alla fall!
 Men å andra sidan vet jag inte vad jag ska göra hemma!?
 Orhan var inte rätt stöd då han bara sa ok, det blir bra. Vet inte vad jag ville ha för svar. Ge mig lite possitiva saker... ;) Peppa mig till att göra nåt någon stans!!!
 Näe. Sommarlov utan lov. Det suger. Jag ser knappt fram emot den!

Kram

Liljekonvalj! <3

 Älskar liljekonvaljer och i år måste vara ett liljekonvaljår. De blommar precis överallt! ;) Me happy! 
 Tack och lov är de inte fridlysta heller. (annars skulle jag inte sätta såna i den brudbukett jag gjorde tidigare som dog en dag senare!)
 Har plockat ihop en rejäl bukett till mamma på morsdag. (Hon har inte sett den än så hoppas hon inte läser detta haha) Dog lite i näsan när jag gjorde den. Minst en för mycket. Men de är vackra.

 Tycker det är lustigt att brudar dör för att få ha dem i brudbuketten. Innan de blommar kan man köpa i en bunt på 25 för tusenlappen. Och folk gör det. Och nu... när de finns att plocka. Köper folk dem. Om jag var florist skulle jag ju plocka som bara den och tjäna grova pengar!!!
 Särskilt i år när det inte syns någon skillnad om man plockat eller ej! haha :p


Tamaruska

 Tamar vill inte sova med mig längre. Skitkatt. Hennes känslor är verkligen föränderliga. Igår blev hon arg på mig när jag försökte flytta på henne. Jag menar verkligt arg. Hon sa till mig på skarpen! Men jag är starkare så!!!
 Men även om hon inte vill sova sitter hon gärna i mitt knä nu för tiden. Vilket inte är vanligt.
 Får man inte det ena får man det andra! Älskar henne skarpt! ;)


Cykla...

 Har cyklat nåt så fruktansvärt idag. Oj oj. Friskuspetra ser ni framför er! ;)

 Före elva cyklade jag mot lindåsen. Inga problem. Var till och med där innan Orhan. En minut faktiskt. SnabbPetra är mitt andra namn! haha
 Vi cyklade vidare en bit mot Säter och utforskade skogen. Mysigt ställe. Jag såg massa små hus jag skulle kunna bo i. Orhan tyckte de var gammla. Han gillar inte gammalt! (typiskt!)
 Vi åt ett äpple var och cyklade hem innan regnet som inte kom.

 Har avslutat dagen med att se film med familjen. Farsan. Den var kul och småpinsam. Gillar inte pinsamma filmer... men men... Minns inte när jag såg en komedi med familjen senast. Det var trevligt.
 Vi åt en creme brule (eller hur det stavas) som jag gav till mamma för länge sen på födelsedagen. (köpte den billigt på Ali Baba i Örebro. För skojs skull!) Den smakade inget speciellt gott. Puddingar och jag går inte ihop! Inga såna där pulver man slänger ner i vatten eller mjölk. uuuh

 Nu ska jag krypa till kojs. I morgon är det födelsedagar och morsdagar och gudstjänster. (I singular!) Jag är trött. Trots att jag sov en timme efter cykelturen! haha... :) Sån e jag. Inge fel med det!

 Kram

Ett helt värdelöst inlägg!

 Sitter och tittar på James Bond och avslutar en bra dag! Eller ganska bra. Kunde egentligen vara ganska mycket bättre. En rätt normal dag faktiskt. En del att klaga på. Inte så mycket att minnas om om fem år! Njae... 

 Vaknade sent då jag inte kunde sova. Drömde i alla fall glada drömmar! :D haha
Har gjort allt man brukar på en vanlig skitdag. Allt från att städa till spela sims! haha :p Mest har jag saknat Orhan!

 Ska bli skönt att lägga sig. Ska sätta på en Kulan och Munken och somna. Snabbt!!! Jag är oväntat trött faktiskt trots att dagen var så dåligt använd.

 I morgon ska jag cykla. Ville det idag men det regnade ju.

 Och ja.. jag är mycket väl medveten om kvaliten på detta ointressanta inlägg. Haha. Men man vill väl vara aktiv. Jag lägger in en festlig bild från nåt år jag inte minns. Lidköping!!! Så blir det bra!


Tunga ögon... det är jag det...


Jobbig dag på Liseberg...

 Drömde inatt... Att jag var på Liseberg på Orhan. Och han var.. irriterande. Om jag får uttrycka mig så.
Anledning till mina drömmar är att vi ska dit så småningom, troligen! Men det kommer då sällan bli som i min dröm. Han får inte vara sån!!!

 Så fort vi kom in skulle Orhan på toa. Jag blev galen men fick lov att åka ensam medan han var där. Åkte Balder.
 När han kom skulle vi åka tillsammans. Orhan ville inte sitta bredvid mig utan satte sig framför mig med någon annan. OK? Han tog fram mobilen för han skulle filma och jag sa till han flera gånger att man inte fick göra så, och att det var pinsamt! (För han tog upp den framför nosen på de som jobbade där!!!) Han tog inte på sig bältet heller (eller skyddet) Jag var arg på honom.
"Kan ju knappast vara så farligt att man behöver det. Jag håller i mig!" sa han. (ett under att tåget gick!)
 Vi åkte upp och efter en bit så sa han.
"Ja nu börjar det faktiskt bli lite svårt att hålla i sig!"
"Om du dör. Kommer jag hata dig för alltid skrek jag!!!" (Hårda ord!!!) 

 När vi var klara det med var Orhan otroligt löjlig. Han var på väg att gå fel väg ut och jag sa åt honom.
"Häråt ska vi gå!"
"Men åååh så löjligt!"
"Man går den här vägen!"
"Varför skulle jag?!"
"Här är dörren!"
"Varför gör de det så onödigt svårt?"
"Svårt?"

Vi kom ut i alla fall. Gick fel och hamnade i någon form av lekpark. Med massa sand och djur. Orhan tog någon form som innehöll hö till kaninerna och gjorde sandkakor med den! Han sa inte ett ord till mig. Bara jobbade med det.
"Kom nu!"
"Nej vänta lite!"
"Jag har betalt massa pengar för att komma hit. Jag vill åka så mycket som möjligt!"
"Jaha..."
"Föresten var det där för kaninernas mat!"
"Jasså!?"

 Där tog drömmen slut!
Älskar dumma drömmar... som jag kommer ihåg också! ;)
KRAM
(Amelias bilder från när jag var där senast med kussarna!!!)

Dumma kungar och gräs-naglar!

 Ja säg då det... Tittade igenom den überlånga filmen om Henry VIII... Mycket tokig kung. Mycket... Alla dessa fruar.. och slutet. "Dör du i tron på Jesus kristus?" -han dör i smärta och spänner alla muskler- "Han tryckte min hand!!!! Han dog i tron på Jesus kristus!!!" :D Yeeey... XD Så mycket tokigt... Man undrar ju vilken bibel de läste?

 Gladde mig i alla fall åt att hur han än kämpade med att få en son. Alla fruar han var dum mot och dödade och så fick han bara en ynklig sjuk son och hans dotter Elizabeth blev drottning istället. Tycker jag var rätt åt han!!! ;)

Filmen var då inte bästa kvalite. (lite pinsam i fighterna och ljudeffekterna) Vet inte om den är särskilt känd. Men Helena Bonhan-Carter var ju i alla fall med! ;) Och nå fler skådespelare jag kände till men inte kan namnet på! haha

 Har precis målat mina naglar och funderar på om jag ska ut och cykla. Vet dock inte vilken runda jag ska cykla. Efter stora vägen vägrar jag. Och i skogen. Njae... Älgaråsvägen är bra. Men... dit och tillbaka... Inte lite det!!!!
 Kanske en annan dag när jag kan möta Orhan och får lite glädje av att ha cyklat den vägen! ;)

 Kram

Petra Älskar Orhan!

Varje dag frågar jag mig själv.
Hur kunde denna heta man falla för mig?!


Frukt, blommor och brottning!

 Hälsade på snyggaste killen idag. Tog med mig frukt och satt med honom i solen och stormvindarna och frös.
 Som vanligt sprang vi runt och brottades så efter ett tag var jag inte kall längre.

 Vi vilade vid en väg. Jag låg på honom och vi solade och pratade.
"Det var en speciell plat att ligga på!" sa en man som plötsligt dök upp bakom oss.
"Ja haha..." (försökte se normal ut)
"Ja se bklahelth sån ungdomennlawehtl de går!" (grötigaste västgötskan han kunde få fram. Ja fatta noll!!!)
"Men... det är ingen fara. Ligg ni kvar där!" sa han och gick med sin hund.

 Väl hemma... gjorde jag en handbunden brudbukett. (Nej jag längtar inte efter att gifta mig!) En ganska enkel en av blommorna runt om mig. Tror jag ska försöka köpa oasis och gör mera saker. Eller lägga mera tid på det i alla fall! haha :P
Kram! :D


Katten är min...

Rotade runt i arkivet. Kom och tänka på denna musikevideo och Ulrika tyckte också den skulle läggas ut. Måste börja lägga ut fler videor och filmer jag gjort! :)
Ulrikas och min fantastiskt pinsamma och fula musikvideo till "the girl is mine" med Michael Jackson och Paul Mccartney.
Från 2009!

Jag är ingen superb skådespelare. Ljudet är inte perfekt inlagt på våra munrörelser... Men kul hade vi. Minns jag det som! ;)

Blommor och bankärenden!

Betalade just min första räkning via internet och kände mig vuxen! haha.. Kände mig nästan det redan då jag och Orhan knallade in på banken för att fixa till internetbanken så jag kunde betala räkningar.
Kände mig också nästan lite nygift när vi fixade bankärenden tillsammans och bankkvinnan önskade oss lycka till med livet! haha XD
Har varit en trött dag.
Cyklade iväg till Älgarås igår och hämtade Orhan. Han var mer trött än jag pga jobbet. (det var faktiskt inte så jobbigt att cykla dit. Måste börja cykla mer!!!)
PÅ vägen dit upptäckte jag vilken skillnad det är i naturen när man kommer ner från Slätteberget. (hela 50 meter över havsytan mot 22 i Töreboda, säkert nåt liknande i Älgarås)
I alla fall.. där blommade alla möjliga växter som inte alls kommit igång i Slätte. Det fanns blommor som inte ens existerar i Slätte. Och liljekonvaljer överallt. (det finns, men det var många här. Älskar Liljekonvaljer!!!)
Känner skarpt för att köpa oasis och göra ett blomsterarrangemang bara för skojs skull. Nu när det finns lite blommor! :)
Kram

På väg till kyrkan!

 Nu bär det strax av till kyrkan! :)
 Har gjort mig i ordning så gott det går. Ska bli spännande att se hur håret ser ut när man tar ut den tofsen.
 Saknar orhan något så fruktansvärt. Illa det... men det var hela 2 dagar sen jag träffade han!!! Plötsligt jobbar han och spelar fotboll varenda dag! haha XD
 Måste också skaffa mig någon syssla! :P
Hoppas hur som helst att gudstjänsten är så lång att jag hinner träffa han när han kom hem ikväll! Ska lämna datorn till han!!! XD

 Och jag är med i fikagruppen idag. Stort. Även om jag tagit hand om kaffe förut känns det så. Jobbigt och vara med i en grupp! haha Det ska säkert göras på något smart sätt som inte jag kan!!!


Vit...


Fjädrar!

 Mirror mirror...


Provade leka med fjädrar... Men jag blir deprimerad. Tittar på bilder med smink. Starka färger!!! Oj oj.. men hur mycket jag än kladdar så är det en vek svart som blir grå. Den röda blir rosa... Den vita.. försvinner. haha XD Nej! Jag kan inte göra dramatiska sminkningar XD

Här är i alla fall lite bilder från min snabba kvällsminkning! ;) (Redigerat och oredigerat!!!)
Saknar Lidköping. Då jag hade världens störtsa rum med en dusch i ett hörn. Kunde ju ta alla möjliga roliga vattenbilder. Med ljus från fönstret. Från lampa. Mörkt eller ljust!!! Kunde ställa kameran i en annan del av rummet.. Men nu... Uj uj... Var inte så roligt!
Sen är jag ju inte ensam heller. XD
Vilket egoinlägg.. Som vanligt! ;) Haha... Ska skärpa mig. I morgon ska jag bara skriva smarta saker.
Ska ta hand om fikat i morgon på gudstjänsten. För jag är med i en fikagrupp på nåt sätt. Minns inte att någon frågade mig men tydligen! haha. Gör inget. Klart jag kan sätta på lite kaffe. Lär väl bara känna mig lite lost! :P


Lite för mycket information om min katts bajsvanor!

 Vi satt vid matbordet och åt.
"Nu är det bara tio minuter kvar att leva!!!" sa farmor och Ulrika.
"Ja.. och här sitter vi helt lugnt och äter."

 Har varit en slapp dag... som vanligt. Enda äventyret var att hjälpa pappa klippa gräset åt en vän här i byn. Tamar följde med och sprang nästan in i grannhuset. Hon pratade länge om hur man borde lära katterna att skita i sin egen trädgård. Och att massa katter brukade bajsa på hennes balkong. haha
 Jag är rätt säker dock på att Tamar inte bajsar i trädgårdar. Inte i våran i alla fall! haha :P I vintras innan det blev för kallt sket hon bakom knuten på vårt hus. Innan hon började använda sandlådan igen. Och det är första gången jag såg något sånt i trädgården! :P
 Så jag sa inte "Ursäkta" till henne!!!

 Hur som helst. Tror jag ska sminka mig nu! Anstränga mig!!! Med mina veka färger! haha :P

Kram!

En annan lördag!

 Lite bilder från min förra makeup. Känner idag för att göra det igen. Sminka!!! För det är kul! Jag vill kunna! Och då ska man väl öva?! :PAnnars har jag inte hunnit göra mycket idag. Har mest roat mig vid datorn som vanligt. Avnjutit frukost bestående av banan och chips. (kvalite)
Ska försöka vara kreativ. Om det blir smink. Eller varför inte måla. Det är trots allt helg så jobb tänker jag inte söka!!!
Kanske skulle man gå ut i trädgården och påta. Få bort skiten mellan stenplattorna vid dammen! Eller utrota myror. Kul! XD


FAIL
Oj vilka ojämna storlekar. Men.. försök inte tänka på det. Haha.. så såg sminket ut.. Inte så kul! :/


 


God förmiddag! :)


Att shoppa med Orhan är ingen dans på rosor!

 Uj vilken shoppingdag. Orhan var hård.. haha.. redan när vi kom in första butiken och skulle börja spontanshoppa. Alltså shoppa kläder som jag redan har hemma. Slitna. Men som jag har!!! Bara för att få något fint så kändes det så fel. Jag vågade knappt kolla på kläderna! haha XD
 Orhan tvingade mig på det mesta. Jag fick kämpa för att inte shoppa!!! Jag skulle ha två par jeans sa han. Blev inget med det!!! ;) Jag skulle ha minst 2 bhar enligt han. Jag lyckades få ner det till en. Ett par skor som kosta minst. Converse!!! Jag fick det till ett par adidas. Super-röda som han dock gilla. Och hälften så dyra.
 Så fortsatte det.

"Nu ska du ha ett par mjukisbyxor!!!"
"Men jag har ju redan ett par!!!"
"Det är hål i rumpan på dem!"
"Ingen fara!"
"Jag vill inte att du visar dina trosor för alla!!!"
"Jag kan laga dem!!!"
"VI KÖPER ETT PAR NYA!!!"

"Nu ska du kolla i den här butiken!!"
"Men allt är asdyrt här!"
"KOLLA!! Om det är nåt du gillar så ta det!!!"
"Nej... Hemska saker kolla priserna!!!"
"Jag släpper inte ut dig förrän du har köpt nåt här!!"

 Jag säger inte mer utan låter bilderna tala för sig. Om hur shoppingrundan gick! :) Jag vann många strider mot Orhan i alla fall!!! ;)


Skrattade åt skorna! Jag kommer lysa upp i stan. Men Orhan gillade dem och försäljaren sa att det var ingen fara med det. Bra och synas!!! XD

NÄ.. ett rött linne. Vad har hänt med svarta Petra?!?! XD


Nyshorts och nytopp! :)


Till och med vitt!!! XD


Shortsen och linne! :)


Topp..

Det märkliga är att det kändes som jag shoppade en massa men väl hemma var det ju inte så överdrivet. Eller? XD
Förutom detta klippte Orhan håret. (kort.. saknar hans små lockar även om håret är i lite mer ordning nu haha) Fixade min bank så jag kan betala räkningar! :P
Köpte shorts till Orhan! :)
Åt Italienskt! ;)
Och hade en kul dag!
Älskar min Orhan!!! :D


I väntan på rikedomar!

"Nu kanske pengarna har kommit!!!"

"Nu kanske pengarna har kommit!!!"

"De kanske kommer då?!"

"Nu kanske pengarna har kommit?!?!"


 Är Petra tokig tänker ni! Har hon drabbats av pengabegär!!! Är hon galen?!

 Nej... Idag ska jag och Orhan shoppa! Ja ni hörde rätt. Petra Cecilia Sundqvist ska shoppa. Hon ska köpa nya klädesplagg för första gången på.... 1, 2, 3 år?! Nej.. 2!!! 
 Pengarna mina från försäkringskassan ska komma idag!!! IDAG!!!

 Vanligtvis brukar jag ju inte gå upp i ottan och vänta. Jag brukar... plötsligt bara ha pengarna där. Åka någonstans och vara säker på att de kommer. Eller finns där.
 Men idag ville jag vara supersäker. Så jag kollade klockan åtta. Inget. Klockan nio. Inget. Tio! Inget!

 Har ingen aning när de börjar jobba eller när de sätter över pengarna. Men det borde vara idag. Det är två veckor sen jag skickade in papprena!!!

 Nervös väntan... Men får jag inga pengar så har vi en nödlösning. Jag och Orhan. Vi snor från besparingarna! ;)
 
 För idag ska vi göra en massa!!! :D Vi ska klippa Orhan. Köpa kläder till mig. Äta!!! Och.. njuta av livet.
 Blev en dyr månad. Vi tänkte shoppa för alla pengar. (nästan och bara spara det som blev över!!!) Men vi räknade inte alls med att Tamar tänkte gå och behöva 1700! haha XD Katter... Men även hon ska väl ha sin del av kakan! ;)

 Jaja... kanske jag får pengarna klockan elva!!! :D
 Sen ska vi ju typ faktiskt åka... :P

När Petra försöker vara vacker!

Kollade igenom en episod av top model under dessa två dagar... illa. Kollade nästan hela dagen idag... så intressant är mitt liv.
 Avslutade det hela med att sminka i alla fall.
 Fotade mig själv och mycket roligare än så blev det inte. För det är inget kul att sminka när man har så kassa färger och saker. (Sen ska jag ju inte påstå att jag kan heller haha)
 Det är inget kul att fota sig själv... Bra blir det inte heller...

 Just nu har ju farföräldrarna upptagit datarummet så får se om det blir nåt redigerande idag! :P För det är kul.. ibland så tycker jag att trots att jag tagit helkassa bilder på mig själv med dålig makeup, ljus och vinklar... (för jag fattar inte hur man ska bära sig åt) Så... kan det bli ganska bra i slutändan... Gaaaaanska.... (Sen så har vi ju alltid så hög kontrast på våra datorer så när jag ser bilderna på en normal ser de pinsamt redigerade ut... sånt är livet. Men jag får vara nöjd för stunden! haha :P)


 Nu ska jag strax gå till duschen. Om jag inte skulle ta och springa först. Börjar bli mer och mer sugen på att på riktigt få tummen ur och bygga lite muskler! Jag sitter ju bara. JAG BARA SITTER!!! Varför???
 Om jag ska gå hemma kan jag väl i alla fall... bli muskulös!!!!

Kram
Tror by the way att jag ska börja göra mer tuperade frisyrer. Syns inte så bra på bilden. Men att ställa upp luggen är ju lustigt!!! Göra små bollar! ;)

Klimt! Tog fram mina akvareller och med inspiration från Gustav Klimt.  Har ju förut målat av "Kyssen" som en present till Orhan på alla hjärtans dag. Plötsligt insåg jag att det är ju en fantastiskt rolig stil att måla på! Så fick inspiration och gjorde två som gulliga kvinnor i samma stil! :) haha (gulliga och gulliga)
http://petraceciliasundqvist.blogg.se/2011/february/love-love-love.html#comment
Där har ni länken till när jag målade av kyssen! :)

(Jag vet av erfarenhet att ni inte kommenterar om jag lägger ut bilder som jag hoppas få kritik på så jag säger. Tack för era värmande tankar. Och intressant att inte få veta varför ni ogillar dem!)


God morgon!

 Har inte blekaste aning om vars den del av familjen som ska vara hemma är. Hemma är de i alla fall inte.

 Kanske promenerar. Kanske handlar fisk. Kanske hälsar på grannen! Vem vet vad de sysslar med en dag som denna. Blåsig och solig :P

 Jag sitter i alla fall och dricker te och äter choklad. Sån är jag när jag inte hittar frukost. Men choklad innehåller väl några kalorier också så jag överlever. Om än att jag blir hungrig snabbt haha :P
 Nej jag ska nog leta upp en macka och sedan för fjärde gången försöka se klart Wall E... Inte lätt. Mitt bredband verkar ha givit upp. Men jag har hört fler som haft problem. Så de kanske är nåt med... hm... nåt som jag inte vet nåt om.
 Hur som helst.


 Idag känner jag skarpt för att sminka mig. Ohygligt fult. Men jag tror inte det med massa människor i huset. Om jag bara visste vars de var och vad de gjorde. :/

 Äh... dags för att kämpa ihop en frukost!!! (känner skarpt att jag måste på toa också!!!)

 


Morgonspya!

 Vaknade idag av att Tamar var uppe i ottan. Kollade på klockan. 7.
"Är du från dina sinnen Tamar!" sa jag och somnade om.

 Vid halv tio. (sov länge idag!!!) vaknade jag igen av att Tamar lekte med vattnet på skrivbordet som hon vält ut. Min pennvässare var i riskzoon för att falla ner och sprida damm så jag ropade på henne.
 Hon skuttade glatt upp på mitt bröst (hon har blivit så kärvänlig sen hon blev sjuk!) och skulle pussa mig. Då såg jag nåt klägg i hennes tratt.
"Har du spytt sötnos?!" (inte lätt att spy med tratt för er som vill prova. Inte lätt att gräva ner bajs heller. Allt äckligt stannar i stackars renliga Tamars mask)

 Efter att ha suttit tio minuter med Tamar på bröstkorgen, då hon skulle tvätta sig (jag tog av henne masken nämligen) tog jag Tamar runt huvudet och sa några sanningens ord!
"I alla fall jag vill ha frukost! Så flytta på dig knasboll!!!"
 Så gick jag upp och letade. Tamar är så söt så hon spyr alltid på samma ställe och ja... mellan spinnrocken och blombänken låg den lilla samlingen! XD

 Min älskling är sjuk och jag är glad att jag upptäckte spyan innan hon kysste mig.

 Idag får hon vara utan mask. Bara en dag kvar tills de tio dagarna gått och jag tycker hon läkt. Men ut. Det får hon vänta lite med! :) Min älskling är glad idag!

kram

21 maj!?

 Jorden går under den 21 maj. Enligt en präst i USA. Tror det var genom en stor vulkan. Jag har nämligen inte läst eller sett nåt själv. Bara hört genom andra. Tycker det är lite småpinsamt.

 Nog för att jag tror på att Jesus ska återkomma.  Men det saknas väl lite som ska ske ur bibeln först? Tror det kommer märkas mer. Och med vilka fakta ska man kunna säga exakt datum och tid?
 Jesus ska komma som en tjuv om natten. Men bara för de som inte tror på honom. För de som följer Jesus ska se tecken som varnar om att det är snart.
 Och det är det!!! Tecken är det gott om. Men vars är då antikrist? Vars är det där så fruktansvärda som ska folk att gnissla tänder. Konkurs och sjukdomar, jordbävningar... I bibeln låter det som det ska bli värre än det här?

 Jag tror inte mannen har rätt. Men kanske får han folk att tänka efter! Det är kanske bra...

 Jesus kommer snart. Är du redo?!
 

Idag

I TRE TIMMAR
 lyssnade jag på den där snubben. FInns det inga regler om hur länge man får snacka. Va?
 Han var halvintressant. Typisk hurtig snubbe som snackar om självkänsla... Jaja... Jättefint att man får ord på saker och ting jag redan vet.
 Men han var bra föreläsare även om jag satt och gäspade mig igenom det. För jag var trött.

 Nu är jag hungrig. Har inte ätit på hela dagen men orkar jag laga lunch till mig själv en timme innan vi ska äta middag?
 Har vi här hemma goda pålägg eller snabba måltidsersättningar?

Näe... en banan..

Frisyrer bland de unga...

 Det finns alltid två olika sorters frisyrer för tjejer på högstadiet.
 När jag gick där var det.
-Superuppklippt och välplattat = pälsmössa
eller..
-Utan en blekaste aning om att det finns hårborstar.

 Idag är det anorlunda tänkte jag där jag satt på bussen med alla 120 ungdomar från skolan. De är en anna stil.
-Ett försök till att ha snedbena eller mittbena men inte ha råd med plattång.
-Som Kenza eller en annan gardinfrisyr-kändis.

 Vet inte vem som lurade i alla ungdomar på min tid (hör ni hur gammal jag låter) att det var snyggt att ha superuppklippt hår. Plattat så att det uppklippta låt på varandra likt nåt tjockt. Sedan färgat brunt så man ännu mindre kunde ana att där fanns hårtesar.

 Sminkade o modellade o tog kort igår. Retuscherade idag.. fast inte så bra. Ja o PS hör inte ihop XP haha

 Jag själv såg på min högstadietid ut som någon som hade ambitioner men inte hade en blekaste aning om hur man gjorde. XD Jag hade inte uppklippt men jag fyllde håret med massa medel så det ändå låg där som en hjälm!
 Fram till åttan/nian då tupering tog över mitt liv! ;) Då såg jag bara kul ut! XD
 Har dock inga bilder på den tiden på denna dator såå... ni får glädje över den första bästa bild jag hittade i registeret!

Tankar inför att sova...

 Sådär ja... nu sitter alla på sina rum. Redo för att sova. Jag är småtrött. Pga Orhan och mina fasoner i "stan". Jag måste upp sju i morgon så troligen är det vettigaste att göra att försöka sova.
 Kanske klickar jag på en film. Så mycket skönare att sova då. Skulle jag råka ha svårt att somna vet jag att det finns nåt där. En trygghet som tar upp min hjärna och jag behöver inte börja räkna ut omöjliga ekvationer med grisar och elefanter. Eller fundera på huruvida jag ska ta bussen åtta eller nio. Sörja över att ingen tycker om mig eller våndas inför att jag måste till Mariestad i morgon och inte vet om jag ska ta med mig mitt pass.
 Ni vet. Såna där saker man börjar fundera på mitt i natten och som gör det helt omöjligt att somna!

 Jag måste till Mariestad i morgon. Får inget sällskap. Men jag våndas inte. Inte alls!!! Nu har man kommit in i skiten. Och även om det är klockan nio på morgonen så känns det bättre. Hela dagen kommer inte gå åt utan bussarna går rätt bra efter varandra. Så jag kommer hem vid ett! :)
 Det betyder att jag till och med hinner vila lite innan middagen. Och städa lite inför bönen!!! XD

 Nej... sängen var det! :)
God natt

Ett gott skratt...

 Har haft en fantastiskt rolig dag idag med Orhan. Skratt i 15 minuter ska ju ge like mycket träning som en springtur i en halvtimme eller nåt?! (minns inte) Men det stämmer bra!

 Orhan kom vid elva. Visste inte det så jag städade och duschade och rengjorde lite i köket på raketfart... (40 minuter) Var precis ur duschen när det plingade på dörren! Tajming! ;)
 Vi slappade, såg film och åt mat... tills Orhan återigen kom med den prilliga ideen.
"Vi cyklar till Töreboda!" 
 Vet inte hur många gånger han sagt det. Och jag är lika entusiastisk varenda gång. Men varje gång vi är på väg har nåt hänt så vi har tagit bil i stället.
 Idag var inte annorlunda...

 Vi åkte buss... (för det var kallt och regn påväg!)

  Vi åt pizza... promenerade runt och hamnade i en park i gräset. Brottades, slogs, skrek, skämtade och skrämde slaget på små barn. Skrattade så jag fick ont i magen så när jag försökte springa bort från Orhan var det som att springa med spagetti-ben.
 Det roliga var att Orhan var lika illa därann eftersom han inte kom ifatt mig! XD haha... Älskar att skratta!
 
 Nu sitter jag hemma och vilar. Väntar på att Farföräldrarna ska komma. :) Ska bli trevligt. Var ett tag sen man såg dem. haha :P

Nu kom de...


Min dotter!!!

 För en stund sen bråkade jag och Tamar.
 Tamar vägrade ta sin medcin!!! Hon stretade mot så jag kletade det på hennes tassar (Då vet jag att hon slickar i sig det)
 Jag gick iväg en stund och när jag kommer tillbaka är hon bort. Den lilla skiten har gömt sig.
 Letade runt och mamma sa att hon hade sprungit in i mitt rum. Självklart ligger hon under sängen och ser lurig ut.

 Drog fram henne och hon sprang iväg igen. Vi rusade ett tag runt i hela huset tills jag fick in henne i ett hörn. Hon morrade irriterat och jag tog upp henne. Pratade allvar med henne och tryckte dit tratten igen.
"Nu kan du springa hur mycket du vill din lilla surkart!!!" 
(är ju rädd att hon ska slicka på såret för mycket!!!)

 Nu är vi till sängs. Jag bäddade i ordning och slänge upp henne i sängen. Satte mig i andra änden vid datorn.
 Kommer inte då den sötaste lilla sötnosen och vill ligga i mitt knä! Och trots att jag satt konstigt kämpade hon och la sig lite halvdant.
 Självklart fixade jag så hon kan ligga bra... och jag får skriva lite obekvämt på datorn.

 Jag älskar min lilla kissemisse! :)

Något bara...


En dag vi båda kände oss fula...

..Så jag gjorde oss fina med mina hårband jag aldrig använder! :)
Gillar "Orhans" dator. Finns så mycket lustiga bilder på den! Gamla egobilder på Orhan. (me like) och en massa fula bilder på mig!

Älskar Orhan!!!


Fotboll, smink, hemmamys!!!

Hemma igen efter en helg hos mormor med Orhan, mamma och Tamar. Var rätt trevligt! :)
 Tamar fick följa med eftersom hon ska ha mediciner och ändå inte får gå ut. Mormors glada hund ogillar henne skarpt så störts del spenderade hon i sovrummet. Ensam. Men tror hon hade roligare där än hemma. Där hon inte förstår alls VARFÖR hon INTE får gå UT!!!

 Jag känner en stark längtan efter att sminka mig. Klickade runt på folk jag inte känner men vet vilka de är. Och såg en brud som också sminkat sig och lagt ut bilder. Vänner också!!! :) Jag vill också. Var länge sen jag kletade färg i någons ansikte eller mig själv.
 Det tråkiga med att sminka sig själv är ju att det är klurigt att ta bra bilder!!! :/

 Men inte idag... tror jag ska ta en prommis ut i det gröna... men blöta. Ska ta med Tamar också så hon får sniffa lite. Hoppas bara det inte börjar regna.

 Såg på fotboll tidigare idag. Älgarås lag. Spanade in min hete man och fick vara med om den en ganska bra match. Det blev lika. (Med tanke på hur Älgarås brukar förlora är detta storslaget!!!)
 Får se om man får se några fler matcher.... Mamma och pappa var med. Och vi skrattade tillsammans med Orhans päron som dök upp senare! ;)

 JAG VILL OCKSÅ IDROTTA! Pyssla med en sport. Sparka eller slå en boll. RÖRA PÅ MIG! Jag vill!
 Varför kan ingen sparka mig i röven så jag i alla fall börjar styrketräna!!! Vore kul och bygga muskler.. Stora muskler och brotta ner Orhan med! hehe ;)

Kram
(Ska se om jag hittar nå kul/ bra bilder senare, som Orhan tog från Norrtälje när vi var ute och larva oss!!!)
Den vackra bilder har jag tagit från Orhan. Och den har absolut inget med texten att göra. Bara förgylla inlägget lite med vackra mig!


Stackars Tamar.

 Där ute i skogen ringde jag och fick en tid snabbt till veterinären. Tamars svans hade inte blivit bättre och jag hade kollat upp på internet att det var bäst att besöka dem om det var ett bitsår... eller annat också för den delen.

 Jag, Tamar och Orhan begav oss mot Töreboda! ;) Väl där blev vi snart mottagna. 

 Vi skrattade hårt åt Tamar som var ganska lugn tills sköterskan stack ut huvudet genom luckan till receptionen ochpratade med oss innan hon försvann för att hämta Tamars journal.
 Tamar sprang då fram till ytterdörren. Kollade med stora ögon efter sköterskan där honförsvunnit. Kollade upp mot handtaget på dörren. Kollade på oss. Krafsade på dörren. Sträckte på halsen för att åter se in vars sköterskan försvunnit och sedan snabbt tillbaka till dörren. Pupillerna var tallriksstora! Det såg ut lite som hon sa:
 "Kom fort nu! Nu är hon borta! Vi har chansen! Kom så går vi!! VI behöver inte vara här nu. Vem vet hur länge hon är borta!? Kom igen DÅ!!!"

 Vet inte om Tamar plötsligt fick minnen från sist eller om hon förstod att den där unga kvinnan var ute efter henne! haha XD

 Väl inne satte sig Tamar så långt som möjligt bort från sköterskan. Med halva rumpan på bordet och andra halvan mot min mage.
 Sköterskan kollade hälsan medan Tamar morrade lågt och kollade åt ett annat håll.
"En bestämd dam!" sa sköterskan!

 Efter att ha krigat med sprutan, rakat henne och rengjort det äckliga såret på det mest obehagliga sättet. (tamar vaknade till och med till liv.)
 Var vi klara. Det kostade asmycket och vi hade inte råd med all medicin. 1200 för att tvätta ett sår. Uj uj!!!

 Trots att Tamar fick uppväckningsspruta hade hon tidigare fått en extra spruta för att somna och den tog över väl ute i parken (där vi väntade på mamma) Hon spydde igen och somnade med öppna ögon! IGEN!
 Jobbigt värre.

 Nu är hon ful och ledsen. Hänger i sin tratt. (Försöker ta av den då och då på henne men det är så trist att vaka så hon inte tvättar såret.) Hon får inte gå ut på tio dagar! Hemska saker!!! Och ska ha mediciner hela tiden! Suck!
 Jag och Orhan pratade om att antingen gå till ägaren av katten som misshandlade Tamar och begära ersättning. Eller att klippa svansen av tjyv-katten! ;)


Koja och övernattning.

Onsdag kväll...

Trots varningar för regn. Trots tungt cyklande så byggde vi kojan. Det var stekhett. Kände skarpt för ett bad men fick inte Orhan på min sida! Nej tack för att bli blöt själv.

 Vi byggde bara ett vindskydd den här gången. Ett mysigt sådant. Dock inte lika tätt som sist då vi inte hade världens tillgång till nyfällt tallris att täcka med.
 Vi tänkte hur som helst använda en presenning att täcka taket med pga regnvarningen!


 När vi cyklade ut åter igen med nyhämtad mat pcj tillbehör så blåste det upp till storm. Vi skrek av förtjusning. (låter som en typisk replik ur en pinsam bok. Men vi kände oss galna som cyklade ut i stormen.)
 Väl där blåste det nå våldsamt. Jag var trött. (hade sladdat runt i sanden med min dåliga cykel och astunga väska)
 Orhan rusade ut och samlade ved. Jag kämpade med plresenningen som flög högt i vinden! 
 

 Orhan cyklade efter en större pressenningen eftersom den vi hade täckte åt fel håll. Alltså inte åt det hållet vinden och regnet skulle komma från.
 Jag började med grillningen.

 Dröjde inte länge efter att allt var klart som regnet föll. Men vi var helt oblöta. (inte orhan) Njöt i kojan efter att ha smågrälat lite om kojbygge och grillning haha XD (Såna är vi!)
 Blev faktiskt stekhett inne o kojan när vi stängde igen plasten helt. Dog lite nästan!
 
 Vi åt gott och mycket. Myste och småpratade. Försökte sova. (jag somnade aldrig trots att jag var mer trött än levande) och lyssnade till regn och vind. Småfrös lite när elden slocknade.

 :) Men det var mysigt...Inte kul att vakna upp i ett iskallt tält-koja med alldeles för lite sömn! (klockan sju typ)


Sletna men glada. Frukost bestående av Singoalla och te eller kaffe. Lite medelhavsstuk! ;)
Blev inga bilder tagna på vårt pressenning-tält. Vilket liknade en stor vit lykta på natten XD
Men en fin bild på vår outfit! Orhan såg i alla fall någorlunda bättre ut! ;)


Dagledigträffen! :)

 Oj vad det har hänt mycket nu på sistone. Men jag skriver ner det... dag för dag... händelse för händelse...
 Så... Onsdag:

 Då var det alltså dags för att visa upp arrangemang på dagledigträffen. :) Var otroligt spännande. Först dagen då det skulle ske blev jag alltså nervös när jag puttrade iväg mot Finnerödja! (sån e jag!)
 Det gick bra. Jag var mycket tyst. Men det var gruppen också. Försökte prata. Försöka berätta men när jag såg på Orhans videor (han hade filmat mig) skämdes jag lite. Oj vad mycket tyst tid.
 Men vad ska jag snacka om medan jag täcker och täcker!!! Berättar vad jag gör. Och sen???
 Hade ju varit kul om publiken vågat ställa frågor eller pratat med varandra samtidigt. Så mycket skönare stämning. Men men...
 Fick mycket beröm för mina kreationer och till och med en förfrågan om brudbukett till i sommar! :) får se om det blir av! ;)

 Dekorationerna lottades ut....Och sen var det slut. Var en trevlig dag! :) Jag fick skapa och visa upp mig...
 Sedan bar det hem med Orhan för att fixa inför kvällens äventyr!!!


Blev bättre än jag trodde. Kanske inte helbäst på bilden! :( (tagen med mobilkamera) men... trots att färgerna var emot mig så blev den fin. (enligt mig) Ska göra mer arrangemang med manschett! ;)

 
Mitt näst största! :) Blev också bättre än jag trodde. Detta är baksidan dessvärre. Men där ser man var som händer när man står bakom arrangemanget och gör det mot publiken haha :P Man kan nog se det från alla håll. Lika fint! :)


Självklart valde jag en bild på baksidan av detta arrangemang också. Valde bilder lite för fort från Orhan ser jag. Men ni ser ju på den första bilden med alla tre! :)
Detta blev galet enligt mig. Vint och snabbt gjort. haha :P Men... de andra gillade det. Var ju mycket blommor så! ;)


DÄR sätter man blomman!
Så tydlig är jag som lärare! ;)

Kram


En promenad som heter duga!

 Har promenerat nåt så fruktansvärt idag.
 Ville bara säga det. Så ni ser att även Petra rör på sig ibland! :D I slutet var jag så trött så jag dog lite. Längtade efter kött och att få sova där, där i lingonriset!!!
 Orhan var också trött. (så det var inte min kondis!!! haha)

 Började dagen med att inhandla blommor och fika, för Orhan och jag planerar att sova ute igen.
 Efter den rolgia handlingen gick vi ut i skogen för att hitta det mest ultimata kojbyggarstället! :D
 Det gick.. haha... det gick många kilometer.
 
 Vi började vi en underbar liten bäck. Små konstiga fiskar simmade i den vackra bäcken. Åt ena hållet såg vi frodiga ängar och grönskande träd.
 Åt andra ett ruttet landskap med döda träd och hygge. (efter att bävern gjort om det stället till sjö men som nu återgått till bäck!)
 De som tror att vi valde att gå mot döden har inte alla hästar hemma.
 Men åt det hållet mötte vi inhägnader, ängar, vargyl och rådjur. Och gamla volvobilar! Så vi vände.


Bilder från i November då vi sov ute! http://petraceciliasundqvist.blogg.se/2010/november/koja.html#comment


 Efter ha gått genom det döda området och sett allt från gäddor till ormar hamnade vi i Slätte igen. Vi vilade lite hemma med ett äpple och cyklade mot Lillsjön.
 Efter att ha sett ännu en huggorm och konstaterat att det var lika sugigt där hamnade vi nere vid Trollsjön...
 Där såg vi möjligheter och sedan cyklade Orhan i 140 med mig på pakethållaren för att hinna till bussen...

 Mina ben är rivda av grenar. Men jag är nöjd.
 I morgon bär det till Finnerödja! :)

Kram

Tamar, borta...

"TAMAR!?"

 Har en regel för Tamar. Hon ska vara inne efter kvällsmat. Alltså runt åtta. För när hela familjen går till sängs. (De som jobbar) Då tänker inte jag vaka för när hon behagar komma in.
 Så när hon inte kommer in... då är nåt fel!

 Idag letade jag länge. Och som vanligt när Tamar är väck sitter grannkatterna Svea och Felix och tittar. Jag vet att erfarenhet. Att åt det håll de kollar. Där sitter Tamar. Kanske uppjagad i ett träd av Hero. Eller kanske intresserad av en spindel som leker. Helt uppslukad av tiden.
 Men idag svarade ingen. Satt ingen i träden där grannkatterna satt.

 Jag frågade gång på gång.
"Vart är Tamar Felix?!"
"Visa mig nu vars hon är Svea?!"

 Jag följde i min naiva tro till katter efter Felix runt i skogen i 10 minuter. Han såg alltid till att hålla sig på tio meters avstånd. I fall jag tappade intresset så började han göra sina bästa trix.
 Svea följde bakom på avstånd och kom då och då fram och slog lite nonchalant till en fluga eller strök sig på mitt ben.

"Men korkade katter! Jättegulligt att ni vill hålla mig sällskap!!! Men om ni inte vet vars Tamar är kan ni dra!!!"
 Jag pratade rätt mycket med dessa knasiga katter som bara satt och glodde på mig i mitt febrila sökande!

Fick hemska bilder att den som skadat Tamar hade nu dödat henne och att jag skulle hitta henne. Liggandes i skogen...

 Till slut gick jag genom skogen hem. De satt på elljusspåret och förtsatte glo på mig.
 Och vem sitter inte då på verandan och halvsover.
 Säkert att hon kommit men inte kunnat hoppa upp till fönstret (pga smärtan) utan nöjt sig med att sitta där.
 Kändes mycket bra att få ta min sjuka älskling i mina armar. :) Och gå in.
 Tror hon blivit jagad igen. För hon var som lite halvborta. Men nu har jag lagt henne i sängen! :)

 (By the way. Fick tillåtelse att undersöka hennes svans idag. HIttade ett sår. Ett stort varigt sår som gjorde ont, sa Tamar, och det luktade ost. Så måste nog vara ond och rengöra det i morgon. Och sen leta upp någon sorts veterinär. :( Stackars liten. Tror någon har bitit henne!!!)

chapati

Mamma oroar sig för morgondagen. För hon har tydligen inte världens bästa dotter.
 Men jag har världens bästa syster! :D
 Hon gjorde en kaka (till mor att ta med till skolan i morgon) som på förhand dömdes till misslyckande. (men vi får väl se)
Hon gjorde chapati till mig när jag bad om det. Imponerande! Bättre syster går ju knappast att få! ;)

 Idag har varit en otroligt slapp dag. Har beställt hem blommor. Men är inte helt klar med det än utan måste in och handla i morgon. Kul!!! :/

kram


Brännässlor och sötnosar...

 Sitter och är allmänt småtrött. Förstår inte varför. Men Orhan väckte mig i tid i morse och jag kanske sov ¨dåligt när jag var tvungen att hålla fötterna i styr. (Dock verkade ju Tamar till slut förstå mitt dilemma då hon låg längst ner i sängen bakom täcket. Såg henne inte först. Lite obehagligt haha)

 Gjorde nässelsoppa idag. :) Kul och prova även om smaken inte är så unik! :P Jag häller ju på härligt med kryddor också så de gör detsamma vad som är i. Men gott blev det! :)

 I morgon... måste jag väl troligen planera klart inför Finnerödja-dagen! :P Blir spännande. Kan inte påstå att jag är så nervös även om jag tror jag kommer bli. Men det känns lugnt. Tror inte det är en asstor grupp och är det intresserade tanter går det väl bra! :)
 Men jag ska nog öva upp lite vad man ska säga. Var länge sen jag gjorde nåt och särskilt inför publik! haha :P

 Nu ska jag nog dröja lite vid datorn. Slappa. Tills tröttheten tar överhand och jag stupar i säng. även i morgon är en dag...


Mina sötnosar... trötta... <3
Tamar verkar ha funnit att handduken (efter en vattebolycka av Tamar) alldeles brevid hennes drink-glas och tuggpinnar passar utmärkt som sovplats. Kanske är det skönt att ligga på nåt hårt och kallt när svansen värker!


Skadad och ledsen.

Låg helt still. Bad till Gud att jag inte skulle röra mig i natt. Inte röra på benen. Inte göra nåt våldsamt drag.
Varför? Undrar ni.
Jo för att nåt eller någon eller hon själv har skadat hennes svans.
Hon kom in igår. Trött. Orkade inte ens be oss öppna dörren utan gav upp. Som tur var såg pappa henne när hon började gå iväg igen.
Hon kom in. Såg sig trött omkring. Ville bara lägga sig någonstans. Hon la sig i min säng och somnade.
Orhan kom förbi och gick in till Tamar.
"Vet du inte vad klockan är?" sa han och höll fram klockan mot henne. Hon var inte ens intresserad.
När hon gick på toa inomhus. Då förstod jag att nåt var fel.
Svansen var krökt. Hon morrade när jag försiktigt lyfte upp henne. När jag tog på den uppsvullna delen av svansen fräste hon.
Sedan sov hon resten av dagen. Jag fick inte ta på henne. Vi fick inte titta på henne. Hon var inte hungrig. Ville bara sova.
Trodde hon var ormbiten. Men då ingen veterinär ville svara gav jag upp och lät henne sova. Hon verkade ju inte döende i alla fall.
Ögonen var svullna och trötta. Det rann tårar... :(
Idag är hon gladare. Piggare. Äter och jag kan röra vid henne utan att hon fräser åt mig. svansen är dock krökt.
Men hon är rädd. Hon gick ut men bara satt där utanför dörren i säkert en halvtimme tills jag gick och satte mig bredvid henne. Då promenerade hon runt. I närheten av mig.
Morrade så fort hon såg någon och sprang och gömde sig på verandan igen. Ville till och med in igen!
Vad har hänt? Har någon usling sparkat på min katt eftersom hon är så nervös.
Eller är det den onda katten som bitit henne?
När jag gick in kom hon efter. Nu har hon gömt sig för att sova igen.

Tycker inte om när mitt hjärtgull är sjuk!

Varm vårdag! :D

 Mamma och pappa solar. Jag har rensat i rabatten. Tittat på allt det nya. Saknat Orhan och suttit i solen. Men det är så trååååkigt!
 Just nu ligger mor och far ute och solar. Som vanligt. Försökte sitta med ett tag men kom inte riktigt in i deras djupa diskussion. Så jag... sitter här istället. :P

 Målarträff idag. Får se om jag pallrar mig iväg. Jag var så sugen tills nu då det plötsligt slog mig att det är mitt i middagstiden och jag inte har minsta inspiration.  Kanske att man skulle tvinga sig dit och bli förändrad haha :P För det är kul att måla!!!

 Tog lite sommarbilder. För det känns som sommar. Även om det är vår. Mina grodor frodas. Mina blommor växer. Jag springer runt i strumplästen (eftersom det ännu inte tillverkats såna bra skor så gör jag det)
 Mmmm


Några av bebisarna... Börjar bli nåt nu... :D

Spirean, spindel och körsbärsblommor! :D

Konstig blomma som aldrig vill slå ut. Tycker det ser ut som en frittelaria. (heter de va!?) Men jag sådde såna för nå år sen. varför kommer den nu?
 
Plommonträdet blommar också! :D

Veronika! :)
Kram


Fredags-outfiten!

Igår fixade jag till mig inför gudstjänsten. Eller jag sminkade mig lite extra. Kul kul... Hade en inbakad fläta och tog i stressen (på morgonen då jag skulle iväg till stan) upp allehanda kläder och satte ihop en outfit. :P
Allvarligt talat. Jag ser fram emot att köpa nya kläder. Kläder utan hål i röven eller urblekta fläckar! ;)


Sotade ögon. Hår som fastnat på mina som vanligt trasiga och torra läppar!


Outfiten.
Grått Linne-rock coulture. Köpt på Ellos för... hm 4 år sen.
Svart linne. Köpt på... någon trendaffär då det var vattenläcka på Marieberg så alla kläder låg på golvet och reades ut för halva halva halva priset. Människor slet och drog i kläderna och slängde dem omkring sig! 3 år gammal tror jag! :) (Mycket trasig!!! Hål i röven. Men jag låtsades som det var min stil och gick till kyrkan!)
Farfarskofta-manmodell. Köpt på Ellos tror jag. Mamma som köpte den men inte gillade den eftersom de sitter konstigt. Jag tog den i brist på koftor. Ganska ny faktiskt. 2-3 år! :D (men ful! Man blir bredaxlad i den haha)
Tights... ja när köpte jag dem?! Tror mamma köpte dem till mig eftersom de är ganska nya.

Tänk den som hade ett klädesplagg som var ett år gammalt haha XD
Snart så...
Dock är det ju så fantastiskt tråkigt och onödigt att shoppa!


Kram!


Fjärde maj.. på mitt kontor!


Jag tar bilder men använder dem aldrig. Detta är från fjärde maj.
Då började jag nämligen på allvar att fixa inför Finnerödja. Planera. Göra en garnplatta. Titta på internet efter inspiration. Mitt skrivbord blev fullt som bara den. Kände mig som på mitt lilla kontor! ;)
Me like.
(tror jag ska göra en sån där platta till och på allvar använda som hårdekoration/hatt. Intressant ju haha.. kanske om jag gör någon fotoshot någon gång! Smink och märklig frisyr i hatt. Mycket bra!)


Tomgång...

 Sitter och tittar på "mycket ståhej för ingenting!" en av Shakespears pjäser som jag bara sett en gång förut. Kanske inte en av Shakespears största verk! :P
 Lite småstressig helt enkelt. Namnet stämmer bra.
 Men oj vad jag är sugen på att spela teater. Varenda pjäs jag ser väcker en sån längtan. Jag vill agera!!!!

 Idag har jag slappat nåt så fruktansvärt med Orhan. vi vaknade. Åt lunch, såg film, lyssnade på rap och... slappade. Ja... ibland känns dagarna ganska oanvändbara. Men... fick i alla fall spendera tid med Orhan. Hade inte gjort mycket mer vettigt utan han! haha

 I morgon bär det till Mariestad. Måste lämna in ett papper för att pengar. Vilket jag borde gjort igår redan. Men sånt är livet. ;)
 I alla fall får jag en utflykt och mening i livet.

 Suck... min motor börjar gå på tomgång...
kram

Arbetslös och lat

 Sitter och väntar på att min köttfärspaj ska bli klar. Mmm...
 Annars har jag inte gjort mycket idag. (om man bortser från pajen) Vaknade tio. Hemska saker. Och gick då upp och såg på film. Haha...
 Efter det har jag... hm spelat sims. Inte mycket mer. Pratat lite med syrran, men inget att skryta om. Gosat lite med Tamar.
 Diskat.. det har jag gjort. Och sopat golven. Och på så sätt har dagen gått. Nu är pappa hemma. Klockan är över fyra och vi ska snart äta jag och han. :)
 
 Senare ikväll kommer min man. Ser fram emot det nå fruktansvärt. Var mycket länge sen vi sågs. (2 dagar sen haha)

 Jag känner startk lust att gå ut. Var flera gånger på väg ut och gå men det är kallt ute. Rena rama gröna vintern. Men får se efter middagen. Måste hur som helst ta mig ur pyamasen och byta om. Så då kan jag lika gärna dra på en extra tröja och gå ut och plocka blommor.
 Håller på och provar inför dagen i Finnerödja.

 Kram

Jobba.... ack så jobbigt!

 Kväll igen. Den ena dagen efter den andra.
 Det dumma är att jag egentligen inte alls längtar efter ett jobb. Men plikten. Det är nåt som skriker inom mig. "Du måste ha ett jobb annars är du dum i huvet! Du vill väl inte bli hemmafru heller?"

 Nej det är sant. Eller.. jo.. enda orsaken till att jag inte skulle vilja bli hemmafru är för att det är ju så typiskt. haha... Skulle känna mig så... gammalmodig och... ouppskattad.
 Fast samtidigt. Gå hemma. Slappa. Pyssla med sånt jag tycker är kul. Städa lite, diska lite. Planera storslagna middagar. Inte illa inte illa! Längta efter Orhan! XD

 Haha... eller om någon bara kunde säga till mig.
 "Du får inte jobba!!! Du är ju bordeline!"
 Vad befriande. För det är verkligen inte min sak. Får ångest bara av att tänka på om någon skulle vilja ge mig jobb. Haha jag kan ju inte?!?!
 
 Om det inte var något så fruktansvärt kul och rätt. Som...
 Fixa blomsterarrangemang till nåt hotell eller nåt. mmm :)
 Rensa elljusspåret på kottar.
 Skjutsa snubbar till stan.
 Måla tavlor.
 Rensa fisk!
 Göra utsällningar... åååh vore jättekul att göra något stort blomsterprojekt. Klä en stor lokal i blommor.
 Göra klänningar av blommor och låta modeller gå med. Min lycka vore gjord.
 Ååååh.... eller dra igång ett filmprojekt igen. 
Eller att sminka!!! JA! Sminka modeller och klä dem i blommor! Oj oj oj vad kul! Haha... (rycker i musklerna bara vid tanken!!! Nästan så jag känner mig för att ställa mig på knä och be någon rik varelse. Snälla!!! Be mig göra något sånt!!!)


 Men tills någon frågar efter mig inom dessa uppgifter trivs jag bättre hemma. Då min största uppgift är att diska eller laga mat. (Vilket jag ofta lägger ner flera timmar på) Jag kan ju sminka hemma också XD

Kram

 


Motionera!

 Har precis ätit middag. Gjorde Indisk kyckliggryta, ris och chapati. Gott. Men lyckades inte lika bra som sist med den! :P That's life.
 Var hungrig så jag åt före hela familjen. Sån är jag. Nu har jag en märklig känsla för att motionera. Tror jag ska gå ut och cykla lite med den dåliga cyklen. Cykla är kul.... och min kondis är kass.
 Dock vet jag inte med vädret. Det är kallt ute. Har snöat idag så...
 Men solen skiner i alla fall. Det är grönt och vackert! :)

Vi får se...

Kram

Knasig film!

 Sitter och tittar pè Thor. Och jag kunde inte vara mer besviken. Filmen kanske skulle kunna vara bra men då jag läst en del om nordisk mytologi är jag djupt besviken. Vad är detta för trams!!!

Oden går med sina två söner fattar jag det som och säger att en ska bli kung. Tor är på. Men vem är den andra. (har inte fått fram det än.) Balder eller Höder? (det är väl typ Odens tre söner. Tor, Balder och Höder. Kommer inte på någon mer!?) haha... Jag hoppas inte det är Loke vilket jag av någon anledning är rädd för. Då vore filmen mer än katastrof. Loke är Odens blodsbroder. Inte son!
 Oden förlorade sitt öga i krig tydligen. Inte som man tidigare trodde att han slängde ner det i vishetens brunn för att bli vis. Nej nej...
 Och tor ska nu bli kung. Oden verkar inte känna för att vara kung längre. Mycket märkligt. Vad ska han då göra resten av sitt liv när han lever för evigt?!?! Tss tss...
 Gudarna verkar också leva i rymden. Vad hände med Ygdrasil! Trädet!!! Regnbågsbron. Vad hände med det?!?!?
Tor rider till och med på en häst. Och vad är det för löjlig kvinna som är med??? Inte fanns det några krigande kvinnliga gudar förutom de där valkyrorna! Men.... vad gör en av dem i gänget? hahaha

 Vet knappt om jag orkar se vidare. Till och med Stellan Skarsgård är med. Kunde han inte klagat lite haha XD
 Besviken!!!
 Men jag ska kolla... jag ska kämpa. Så jag får veta vem den andra killen är.

brödbak!

 Bakar bröd och spisar leviticus.
 De ska spela i Skövde på lördag och mor och far har bokat biljetter. Jag har ju inte lyssnat mycket på dem. Känner inte ens igen musiken från min barndom då pappa spelade en del musik. Så ska inte dit.
 En granne kom förbi som också är sugen för att få en chans att höra musiken. Så nu spelas det för fulla muggar!

 Jag är strax färdig med mitt bröd. Havregryn som vanligt. Har blivit kär i det. haha :P Dock var det ju ett tag sen jag bakade bröd nu. Mor och syster har tagit över. Skönt det. Är inte så förtjust i deg och kamp om mjölet. Torra händer! Suck..
 Men nu när det klart då kommer en betalning så god som någon. Nybakt bröd och te! Mmmm :)

Kram

Florist igen.

 Dags att làgga lite tid på planering igen. Blomsterarrangemang står på listan! :)
 Ska visa upp hur man gör lite olika blomsterarrangemang i Tallstigskyrkan i Finnerödja på en dagledigträff. Blir säkert spännande och kul. Var ju ett tag sen jag gjorde små arrangemang. Och vad vill man höra om. Bordsdekorationer... Möjligen.... När annars gör man blomsterdekorationer?

 Ska inte göra superstora och maffiga, dyra saker utan försöka hålla det ganska lågt. Så ska försöka plocka i naturen. Känns som ett typisk Äntligen hemma tips. Vet inte ens om jag skulle våga säga det med risk för att låta töntig.
"Och jag har plockat in lite björkris, för det är ju så fint nu till våren och jag tycker man ska ta till vara på och använde naturen runt om oss, det som är ju gratis ockå. (plats för fniss) Allt de vackra vi har runt om oss."
Haha...

 Jaja... Det är ett tag kvar.. en vecka typ! :)

 Är lite småsugen på att gå och titta på fotboll. Har aldrig brytt mig om Älgarås lilla lag. Men nu så! Nu spelar ju min man där. Och jag vill se han in action. Nåt annorlunda att göra också. Men jag hittar ingen att komma iväg med. Pappa var lite småsugen men jag tror inte det blir nåt. :P Jaja.. kommer väl fler chanser!

 Kram

scannar..

 Sitter och scannar efter virus. (För Orhan har gett mig raka direktiv. Denna dator ska scannas av alla tre program varje dag. Jag lyder!) Och jag gillar känslan av hur smart jag känner mig. Sitter och pysslar med sånt jag för ett år sen inte visste nåt om när jag satt med mina dator sprängfylld med virus. Haha... XD
 Särskilt smart känner jag mig då virusprogrammet varken är på svenska eller engelska. Har lärt mig många datatermer på annat språk sen jag fått äran att vara delägare i Orhans osvenska dator! ;) Me like! Började kolla på "monster in law" Men det är inte så kul att se film ensam så jag hamna här istället. Jag törstar efter sällskap. Men då det inte går att finna kanske jag skulle bege mig till en anna dator och spela sims istället. Haha... Overkliga snubbar att umgås med alltså! :P
Sån är jag...

 Kram

Hej, tjena mittbena!

Glömde ju visa att jag hade mittbena (tro det eller ej) för ett par dagar sen. Min vision. Eller önskan är ju att jag ska orka se annorlunda ut varenda dag. (varenda dag jag går ut) Så olika frisyrer och smink i alla fall. (inte så lätt när man inte gör nåt varje dag)
Men mittbena var säkert 10 år sen jag hade...

 

Sitter och lyssnar på Christina aguilera. Önskar texterna var 5 iq högre. Men... vad ska man göra.

Oh, quitate la ropa
Librase ahora
Oh, quitate la ropa
Librase ahoraNu är det dags för familjebön!  :)
kram


En dag med Pia! :)

 Sitter och småfryser. Med dubbla cardigan. Önskar min filt var här. Jag är på tok för trött i benen för att gå upp och hämta den.

 Har faktiskt motionerat på hög nivå idag. En cykel med dåliga växlar. Ett antal kilometer. Hemskt!!!!
 Efter att ha cyklat lite mer än halvvägs på treans växel (av 18) Så blev jag vansinnig. Motvind var det också. Jag klev av cykeln och började med våld gå på växlarna och lyckades få in 11 i stället! Inte det ultimata. Skulle vilja ha lite högre. Men klart bättre! :)
 Dock var jag redan trött. 
 En gubbe skrattade åt mig. Och en dum räv hörde inte att jag kom utan lekte på vägen tills jag bara var en bit från den. (för att ja cykla så långsamt)

 Väl där satt Pia och väntade på mig redan utslagen. Vi gick ner till sjön och spelade spel, åt pizzan jag gjort och kröp ihop under en gran och småpratade medan regnet föll.
 Sen började galenskaperna. VI tog kort. Oj vad vi tog kort. I alla möjliga vinklar och vrår. Regnet föll. Men det gjorde inget.
 Både hennes och min mamma frågade om vi inte frös. Det var tydligen vara 3 grader varmt. Men vi frös inte! XD

Innan regnskuren kom cyklade vi hemåt! :) Hann nästan hem. När det var knappt en kilometer kvar så kom regnet. Jag blev blöt och nu fryser jag! Typiskt!

Kram

Bjuder på några av bilderna! :)
Eller ganska många bilder... :P


:)


Frågor... ;)

Tidsfòrdriv för mig och möjligen för er också! XD

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 -vad står det där?

"Vad hände?" "Säg det! Plötsligt försvann alla bultar och skruvar!" 

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? Inget... möjligen sängen som jag sitter på! :P

3. Vad var det senaste du såg på tv?

TV!?!?! Hm... när såg jag tv senast. Jo när jag hälsade på Ismet och Edin i Torsdags. De såg på Sveriges värsta bilförare. Så jag såg lite. Fast jag tittade inte alls haha

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

Hm.. 10 över elva kanske! (den var kvart över)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Ulrika som knapprar på en annan dator i vardagsrummet!

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Uj... Tamar hade fångat en domherre idag. Så jag gick ut och tittade på deras dödsdans! :P

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

På det är här frågeformuläret och ¨någon annas svar. :P

8. Vad har du på dig?

Mjukisbrallor och linne! :)

9. Drömde du något inatt? I så fall -vad?

Minns inget... Eller har för mig att jag skulle resa någonstans men.. näe.. ja minns inte.

10. När skrattade du senast?

Igår troligen. :) Med Orhan! :D

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Tavlor jag gjort. Lite bilder på vänner och blommor! :)

12. Har du sett något konstigt på sistone?

Ehm... att domherren lät som en trana när den skrek på hjälp!?! haha.. :P

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Tja... det är ett trevlig tidsfördriv att svara på meningslösa frågor! :P

14. Vilken var den senaste film du såg?

Bride wars.. såg på den igår kväll när jag inte kunde sova. Den var... inte så bra!

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Köpa ett fint hus redan nu. Och satsa på min dröm att bli blomsterkonstnär! :)

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Jag spelade fotboll som liten! XD

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Hm... Skulle väl på nåt sätt hjälpåa kristendomen spridas! :) KOmmer inte på nu hur bara haha

18. Tycker du om att dansa?

Jo.. när ingen ser. Har försökt dansa med Orhan ibland. Men det är omöjligt. haha.. XD Jag kan inte. Eller har inte mod att sprattla med fötter samtidigt som jag sprattlar med händerna! :P

19. George Bush?

Tja.. har ju inte delat en coke med honom precis. Men han verkar... tråkig!?

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Haha... uj... eftersom jag inte är så sugen på barn. Men jag gillar namn som börjar på R. Typ Richard, Rebecka, Rakel, Rita... hm eller innehåller ett R. Kiara, Tara, Rasmus... hm.. Äsch.... vet inte om jag skulle välja ett sånt namn. Skulle säkerligen slå upp bibeln och ta ett konstigt namn. typ Al-sachav!

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

Tja... det skulle gå bra. Om jag slapp bo själv. Får jag med Orhan så! :)

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Tja!
Inte har väl ja några krav på vad han ska säga. Han behöver inte säga nåt alls. Jag blir säkerligen nog så glad av att bara vara där och se han! ;)


:)

Kom bara o tänka på...Att jag har en sån fruktansvärt snygg man! ;)


picknick! :)

Gick upp nästan halv nio idag. Och det är ganska imponerande med tanke på att jag INTE kunde sova igår. Just en sån där natt då man tänker på all möjlig skit man inte vill tänka på.
 Idag ska jag träffa Pia. Vi ska cykla bort till någon plats mitt emellan oss. (blir en ganska bra bit att cykla) Jag är lite orolig med tanke på min kondis och våra cyklars kvalite! haha... Får se hur det går. Haha

 Jag ska ta med något kul att smaska på och där låg knuten. För just idag så finns det inget i vårat kylskåp. Inget i vårat skafferi. Tänkte jag kunde baka nåt. Varken margarin eller jäst.
 Just nu lutar det åt pizza. Med sconesbotten. För trots allt måste man ju äta lunch. Och små pizzabitar sitter väl aldrig fel. Även om de inte kommer vara varma när jag väl är där! haha :P

 Ska strax duscha och börja gräva i köket. Familjen sover. Så kan vänta lite med det så jag inte väcker dem! :)

Kram

RSS 2.0