Katter har alltid företräde!

Vi valde fel tidpunkt för prommis. Alla var ute med bilen. Alla var på ica. Alla var ute med hunden.
Fel med tanke på att Tamar var med!


Särskilt pinsamt blev det på den sista lilla grusvägen. Där brukar Tamar alltid börja springa. Så fort hon ser soptunnorna så spritter det i kroppen på henne. Hon vet var hon är! Hon är hemma!
Men idag kom en bil (grannen) och Tamar kunde inte förstå varför denna bil förföljde henne.


Hon sprang en bit, stannade och tittade bak. Sprang en bit, stannade och tittade bak.
Som den mor jag är Höll jag ju på och skämmas ihjäl och sprang före bilen och jagade på Tamar. Slutade jag jaga stannade Tamar och tittade tillbaka. På mig och bilen!
Förstår inte. Hon brukar springa av vägen. Men det var precis som om det här var hennes väg och bilen borde köra på annat ställe! XD
Grannarna satt då och skrattade gott i bilen i alla fall. Om det var åt mitt fagra vårspringande. Eller om det var åt den eländiga katten som hela tiden satte sig ner framför dem.
Tack och lov att grannarna är glada typer i alla fall! haha


När allt känns bra...Imorgon blir det till att ta mina apostlahästar till jobbet. Ingen skjuts inte. Men det är bra. När man vet att skjutsen finns där går jag ju aldrig frivilligt. Det är så skönt med de extra minuterna på morgonen... mest därför!

Snön mälter verkligen bort framför ögonen på en. Jag kan se ån från fönstret nu eftersom det är så mycket vatten! Älskar det! Jag och Orhan ska strax ut på en prommis. Kanske tamar följer med. Hon har varit inne en stund nu.

Känns så bra i magen nu. Så skönt. Dagen går så långsamt. Den känns så härlig. Som om jag har massa ideer att fylla upp den med. Jag känner för att rita eller måla! :)
I morgon jobbar jag och sen ledig Tisdag. Bara bättre och bättre! ;)


Ljuva toner

Vi städade lite enkelt så fort vi kom hem. Bland annat kontor/pysselrummet.
Målarsakerna åkte in på sin plats igen och vi fick ut annat skräp som bara hamnat här sen vi flyttat hit. Nu är det riktigt fint! :)
Tog fram min fiol som också står här och började stämma den. Hemska saker vad dt är jobbigt. Hittat tonerna. Men sen måste man liksom banka fast stämskruvarna. Och råkar man då banka för hårt på den ena kanske en annan sträng lossnar! Asjobbigt.
Efter att ha stämt strängarna ca 10 gånger fastnade de i alla fall och jag drog en låt. Kommer knappt ihåg den men jag tyckte jag hittade med fingrarna rätt bra och det blev klara toner. Skyller alla misstag på att jag knappt minns låten! :P Men det är för pinsamt att träna fiol i en lägenhet! haha
Orhan ser Inter och lagar maten idag. Så jag tänker sitta och spela sims. Det är nästan lockande att sätta sig ute. Men jag har inget att sitta på. Gräset är blött och luften är ändå lite kall!
Senare kanske. Tror kvällen skulle vara ljummen och då är  ju solen som aldrig går ner på trappens sida. Så då kan jag sitta på den! :P

Kyrkan

Snart ska vi iväg till kyrkan. Jag säger snart för våran granne tycker om att vara i kyrkan i tid. Så man hinner hälsa på ALLA! XD Jag är inte riktigt med på den tankegången. Jag kan åka tidigt till en kyrka om jag behöver göra det. Om jag har något att göra där. (eller nu råkar ha föräldrar som vill det) Men för att häsa. Nej det kan bli för mycket av det goda. Jag trivs med att slinka in ganska osynligt!
..
Fast nu hälsade vi ju på alla sist. Så det borde vara mindre intressant idag! Eftersom alla känner till mina kända farföräldrar så känner vi ju nästan varandra. Det funkar nästan alltid. Vet de vilka de är så vet de vem min pappa är. Och då är det ju inte omöjligt att han har en dotter som mig!
..
Vi har nyss ätit frukost. Kvart över tio åker vi! Så nu ska jag njuta av solen fram tills dess...
Kram

Min Monet

Det färdiga resultat.
En sån där tavla man ska glo på avstånd på! XD
Jag blev nöjd. Finns säkert nåt man kan pyssla med. Vattnet går säkerligen att göra mycket mer bättre. Och den ljusstrålen som kommer skulle säkert vara mycket tydligare i vattnet. Bladen närmast i bild skulle säkert behöva vara mycket mer tydliga! Men jag är rädd för att förstöra! (Kanske råkar jag spilla lite färg på den i framtiden!)
Ge gärna kritik! :) Då blir jag lycklig!
..
(Vad blir då nästa konstnär. Lutar lite åt syrrans förslag. Salvador Dali (hette han så?) rätt tuff!)
Kram

Dags att byta familj!

Ja! Jag är besviken. Jag ville ha ett bröllop! Ett riktigt bröllop. En riktig fest!
kanske mest för att jag ville göra en riktigt snygg gräs-bukett till mig. Älskar gräs!!! :(
Jag ville vara sådär supervacker. Ha en sån där klänning man aldrig använder. Och få ha en kul sån där tråkig kristen vardaglig, allmänt trevlig bröllopsfest, då vänner gör fula danser och roliga sånger. Lyssna på halvtrista tal och skära en tårta som ingen tycker är god! Man får presenter och känner sig speciell och älskad!
Eller fest. haha kanske inte hade blivit så kul. Varken jag eller Orhan ha nå vänner som kan skoja till det.
..
Den här bilden ger mig av någon anledning mys-känslor.
..
Hur som helst. Gift blev jag. Det var en trevlig middag med familjen och några vänner. Det blev bra! Lite bitter över mina fula brudbukett. Var inte den vackraste någonsin! Men men...
Det är ju inte allt runt om som är det viktiga trots allt!!!
Det mest irriterande med att inte ha haft någon fest är ju att många "vänner" inte ens fattat att vi är gifta. Hur ska man förtälja det för alla? "På tal om ingenting. Visste ni att vi är gifta!"
..
..
Kan ju med detta trista inlägg också meddela att vi snart bli gifta på riktigt. Alltså statlig. Samma efternamn och papper på det hela!
Så då kan alla som oroat sig att vi skulle glömma bort att göra det så fort Orhan fått perssonnummer pusta ut.
Och alla ni som väntat på någon form av fest... ni får helt enkelt komma på en fika någon gång istället! Jag har ju massa roliga teer nu och Orhan kan baka bröd! ;)
..
Snart får jag väl byta namn på bloggen... Eller nåt...
Sista veckan som sundqvist!

Finbrödet!

Orhan och Tamar sover. Har gått en runda och pussat på dem båda!
Själv ska jag diska och sedan laga middag. Ska hitta på något med köttfärs och aubergine. Nåt som liknar en Moussaka antar jag!
..
..
Föresten bakade Orhan bröd i veckan när jag kom hem från jobbet. Var länge sen jag såg honom baka så blev förvånad. också lite orolig. Det jag såg på bakbordet var en liten hoptryckt klump som inte jäst många minuter i livet.
Anledning till att han bakade var att han gjorde Gravo. och det kan man ju INTE äta utan bröd. (man kan nog inte äta någon "romani"-mat utan bröd!)
Jag slog på ugnen och sa att han skulle låta den jäsa lite mer på plåten i alla fall.
Väl in med den i ugnen hade jag inte mycket hopp men..
Den tvär-svällde upp och blev alldeles rund?! När vi skar upp den upptäckte vi att den hade stora bubblor och fin yta. Alltså den såg ut som en ciabatta. En sån man köper i affären! Jag har alltid velat baka sånt men inte fattat hur man får den konsistensen. Osså går Orhan och bara gör det!
..
Min mästerbagare! <3
..

En utflykt i snöigt landskap

Blev en trevlig utflykt trots snön.
Ja för när vi kom över E4 upptäckte vi att där hade snön inte smält alls! Men vi tågade ändå ut. Med Tamar på min axel och Orhan med ryggsäck full med korv och ketchup! XD
Vi hittade en liten lingontuva vid en gran ca 150 m från vägen! :P Var bra. Man hörde bara bilarna.
..
Tamar var besviken. Vi hade på vägen passerat ett skuggigt område där all snö var borta och man såg hur Tamar älskade det stället. Släppte ner henne där och hon kutade runt och utforskade. Såg väl ut som skogen hon brukar ha  lekt i! ;)
När vi väl satt där i solen satte hon sig på en sten och surade. förutom en liten prommis då hon klev över mig. Gosade lite och fortsatte runt granen sen tillbaka till stenen. Hela tiden morrade hon.
..
Men varmt och skönt var det. Utan jacka gick vi ner! :) Och trots att fötterna var genomsura frös jag inte! :D
..
Nu är vi hemma och slappar. Dagen har bara börjat känns det som! Halv ett.
Orhan spelar Tekken. han har hittat något program så han kan spela tv-spel på datorn! XD
Så fort han är klar tänker jag sätta mig där. Låta dagen gå tills det är middag! :)
..
Här får ni en helt överdrivet massa bilder att titta på! :)
..
kram

Skratta högt

Hörde ett skämt på radion igår. som fick mig att skratta till rätt ut. (ovanligt!) som fick mig att börja fnissa igen senare när jag tänkte på det. På natten när jag skulle sova  tänkte jag på det igen och skrattade!
..
De pratade om politiker och lajv. Har ingen aning om hur och varför?
.
Äntligen ska du få till det med en älva så sticker Göran Persson in huvudet i tältet.
"Hej, jag är en räka!"
"Men Göran, det funkar inte så. Man kan inte vara en räka..."
.
Oj kära tider.. skrattar igen.
Min humor!
..
(Lajv är, för er som inte råkar veta, när massa människor samlas typ i skogen. De har varsin karaktär. Ät utklädda, lever i tält etc. De har fått någon liten story de ska följa också blir det typ en teater-lek. Som kan pågå i flera dagar! Ofta handlar det om troll, älvor, kungar, orcher. Därav ovanligt med räkor!)

solen skiner

God morgon.
Blev oerhört besviken när jag idag vaknade halv sju! Jag menar. Ledig?! Äntligen chans att få sova ut och så.. exakt samma tid!!!
Dock tror jag det beror på att jag var kissenödig och Orhan plötsligt slog till mig på blåsan.
Jag gick och la mig igen och efter att ha legat ett tag och funderat om det inte var bättre att gå upp somnade jag!
sov till nio!
SKÖNT!
..
Solen skiner idag. Tamar var ute hela morgonen före frukost.
Vi ska snart gå ut hela familjen i skogen. Jag har redan tittat på karta vars det finns skog. Bra det. Vi bor verkligen i ett åker-land. Vars man än tittar. Åkrar. Bakom några granar. Mera fält!
Plötsligt slog det mig att den lilla genvägen till busshållplatsen på E4 fortsätter ju faktiskt på andra sidan! Så jag tittade på kartan. Mycket riktigt. Den lilla genvägen går hela vägen till sjön! :D
..
Blir en mysig vårdag!

En chatt med ett lyckligt slut!

Nu ska jag dra igång med ett av alla inlägg som bör dyka upp nu. Tankar jag tänkt och saker som hänt i veckan!
..
I veckan satt jag och Orhan och surfade. Och ni vet. Ibland på vissa sidor kommer sån där irriterande reklam. Alltså en extra ruta dyker upp med allt från poker och babyförsäkring till låna pengar och pornografi!
Jag fick något som kunde liknas vid det sistnämnda men också något lurendrejeri!
..
En flicka vid namn HotElsa började chatta med mig. Och jag beslöt mig för att svara. För skojs skull! Med Orhan som publik förståss. Fnittrande satt vi där och svarade på hennes ganska så oblyga meningar.
..
Självklart var det ju nåt programerat. För hon sket våldsamt i när jag svarade att jag varken var man eller alls hade lust att vara med på hennes lekar. Inte förstod hon ironi heller! :(
Jag tänker inte gå in mer på vad som sades. Det kan vara olämpligt!
..
Det hela slutade med.
"Ååh jag vill så gärna träffa dig. Men jag bor i Bygdeå :( !"
jag svarade
"Men då ska du inte gråta. Jag bor där med!"
"Vad bra. Men jag tror chattiden går ut snart. Du måste registrera dig. sök sen på mitt namn så vi kan fortsätta prata!"
"Skulle inte tro det!"
..
Min fundering är då som sådan. Finns det såna desperata män. Finns det människor som tror att denna kvinna som heter HotElsa och bor i Bygdeå verkligen vill träffa mig. Att hon ens existerar? Är någon så korkad att de skriver in sina uppgifter där i hopp om att få träffa denna HotElsa?!
Det måste ju funka om de kör med sådana metoder. Men hemska saker! Pinsamt på hög nivå!
Jag menar... I BYGDEÅ?! hahha Hade hon skrivit Slätte om jag bott kvar hos päronen?
..
Detta stod i alla fall jag och funderade över en dag på jobbet!

...drivans blommor smälta ned och dö.

Dagen var lång och tung. Dock väldigt enkelt arbete. Men när man bara längtar hem. När man redan innan jobbet startar känner att det blir en jobig dag. Då blir de det!
..
Vi bara planterade idag. Sista planteringen för i år. En ganska skön syssla trots allt och jag fick gå hem en timma tidigare. Kändes dock segt. Kände mig trög och dum hela tiden. Men jag tror allihopa var lite sega. På slutet var stämningen inte som den brukar! haha..
..
Inatt kom våren med stormsteg. Eller den har väl kommit. Men den kommer ju som så annorlunda här emot hur den kommer där nere.
det regnade hela gårdagen och hela natten. HÅRT! I morse var ån utanför huset en ganska våldsam å. Den ännu mindre ån som går vid jobbet har blivit en sjö! chefens trädgård var mindre än tidigare. (det var så jag upptäckte det hela!) Och marken nedanför Bygdeås fina kyrka var liksom... borta!
Vatten!
..
Ikväll mys och slapp. I morgon prommis i skog och mark. Nu ska det utforskas. Eldar ska göras och det ska vara utflykt! Det har jag längtat efter mycket länge!!! En riktig vårutflykt!!!

NäckrosdammJag gillar den faktiskt nu! :D Den grönkladdiga sörjan börjar likna någon form av vatten. Och jag är riktigt nöjd med mina näckrosor! :)
(Den hemska rosen är tack och lov borta!)
Får se vars de slutar när jag får tid över!


Frånvarande

Hejsan alla människor!!
Oj.. minns inte sist jag var frånvarande från min blogg så här länge senast! haha. Hur kommer det sig kan man tänka? Hatar jag plötsligt att skriva? Haver jag gjort något roligt hela veckan?! Var jag bortrövad av mystiska varelser i skogen?!
Ingetdera!
Jag har lidit av en så kallad trött period! Vet inte hur jag ska kunna förklarar bättre än med ordet trött.
Inte trött så jag sovit nonstop. Men det har varit tungt att gå upp på morgonen. Tungt att jobba. Tiden har bara susat förbi väl hemma så jag har inte hunnit med mycket jag velat!!!
Inte är det bara jag heller. Min arbetskamrat lider av samma sak!
Väderomslag? Hårda tider på jobbet? Våryra?! Jag vet inte!!!

Idag var jag så trött på jobbet att jag ett tag trodde jag skulle börja lipa! Alltså fick känslan av att det var för tungt. Att jag var deprimerad! Men jag morskade upp mig. Inte är man mesig heller.
Men skrattade när min arbetskamrat kom och berätta samma sak. Att hon varit påväg att börja gråta! haha XD

Hur som helst. Snart helg! Då ska jag skriva allt som jag tänkt på under veckan. För jag har saknat att skriva. Går alltid runt och formulerar inlägg i huvudet. Om allt från att Orhan gör ett fantastiskt bröd till storspovarna som sjunger utanför jobbet!
Så sjuk är jag!


Möta min älskade

Orhan ska snart vara hemma. tror jag ska gå möta han. Märkligt. En saknad liksom kommer inom en. Fastän man lever hela hela tiden tillsammans och gör inte annat än att umgås!
Men den dagen har inte kommit än. Då jag liksom överlever utan Orhan några dagar!
..
Har lagat mat och bakat bröd. Sett Erik och Mackan och diskat och nu ska jag bege mig ut. Ta med soporna på vägen. Ja. Jag känner mig riktigt duktig.
..
Grannen kom förbi lite tidigare och frågade om vi ville komma över på glass och jordgubbar. Men min käre var ju inte hemma. Så vi ska ta det i morgon istället. Trevligt.
Tycker det är lite kul att få umgås. För det blir inte mycket sånt när man är ny. Man känner ingen. Så blir alltid glad när något händer! :D Tills den dagen då det blir normalt och man plötsligt känner för att tacka nej ibland! haha
den dagen...
..
nej ut var det... Innan Orhan redan står vid dörren! Onödigt och möta han då! haha
kram

Saknar musiken

Den där konserten på skolan här igår. (dalkarlså fölkhögskola) fick mig verkligen att längta efter att sjunga och spela!
Sjunger konstant nu. (Inte för att det är ovanligt!) Men längtar efter att få ta i!
Jag vågar inte stå här i lägenheten och skrika rocktoner för jag vet att allt som händer i lägenheten hörs ut genom ytterdörren! Förutom det vet jag inte hur mycket grannarna hör?! Jag hör deras steg men inte när de pratar. Så kanske sången inte skulle tränga igenom?
Föresten äger jag ju inget instrument? Bas och fiol. Inget jag älskar att sjunga till. (basen är dessutom utan förstärkare och en fiol. Ingen vill höra mig spela fiol nu efter alla dessa månader/år utan övning!!!) Vill ha ett enkelt instrument. Plånka några ackord och skrika lite och tro att jag är värsta rockstjärnan!
Var länge sen nu!
..
Nej.. det ser riktigt kul ut att få spela på scen. Det har jag inte heller möjlighet till nu. Inte för att jag är duktig. Så jag tänker ju inte börja turnera runt precis. Vill bara för skojs skull få ta lite ton! Plinka på en gitarr eller ett piano.
Saknad!!!

Solig dag

Idag skiner solen och hela dalkarlså och Bygdeå är ute och promenerar, joggar, leker, motionerar osv.. Man måste ju passa på. Rätt mysigt. Vi gick ner till busstation i Bygdeå och mötte massa glada männirkos. Alla leendes och hälsandes! :)
..
Anledningen till våran promenad var att Orhan skulle ta bussen till Skelefteå för att köpa en dator. Japp. Nu försöker vi igen. Hittade en bra dator till ett så pass bra pris att det var värt att åka till Skelefteå. Märkligt hur det kan vara fler bussar norrut än söderut? På en söndag till och med.
..
Jag sitter hemma med Tamar. Ska baka och laga mat nu. Blir till att äta själv! Orhan kommer ikväll... lagom sent för att nästan vara dags att gå till sängs.
Arbete i morgon!
..
..
Hur som helst. Jag är glad för att vi äntligen får dator! Och för att solen skiner! :D

Bastuvärme

En sån där fin dag idag. En dag som det händer mycket under och som bara försvinner. Gott och ont.
Efter lunch gick (eller åkte bil med grannen! haha 300 meter?) och gick på konserten som musikprogrammet satt ihop. Mycket bra! :)
Efter det hem för att laga middag. Eller jag slängde in köttbiten redan innan konserten! ;) så den skulle vara fin!
Min kära moster kom förbi för att dela våran middag och var här fram tills nu! Mycket trevligt!!! :)
Och nu väntar jag på sms från cicci om att bastun är varm. För idag ska vi basta med henne och hennes käre!
..
bra dagar....

släktdrag

Ulrika: Jag tror inte verbena är släkt med persilja! Eller jag vet inte. Har aldrig sett verbena som en krydda förut. Det är ju en blomma!!! Som nu också finns som krydda! Så... njae?! Smakade det citron?

Grönsaker!

Det lönar sig att jobba på en handelsträdgård.
Igår jobbade jag över med att toppa kryddorna. Jag menar. Har jag börjat kan jag ju inte sluta och han blev nöjd med att vi hann med en extra sak denna vecka!
Toppa kryddor. Jajemen. Kryddorna är knappt en tvärhand hög men toppar man ett rejält antal får man ihop några liter!
(Man kan bli döv i näsan för mindre!)
Toppade två olika sorters timjan, två olika sorters rosmarin, två olika sorters mynta (choklad och tvättmedel!) och en citronverbena. (En ny krydda som är populär vid medelhavet men som inte riktigt slagit igenom i SVerige än!)
Chefen var inte dum utan jag fick toppa ner allt i påsar så han kunde spara. Men jag fick också plocka på mig. Hur mycket jag ville!!
Han fick en kasse av varje. Jag tog en kasse med blandade sorter. Är någ i alla fall 1 liter?! (vet inte hur man ska mäta kryddor!!!)
Ska hacka och frysa ner det tror jag! ;)
..
Men det var inte allt. Fick även en kruka sallad. Den var ändå för tidig för att kunna sälja. Ingen liten kruka heller med blandad sallad. Alldeles för överfylld så de inte har plats att växa. Kanske ska dela?! Ruccola och vanlig bladsallad! :) Gott! :D
..
Ursäkta röran på bordet!
..

Det är nästan så det gör ont. Men bara nästan...

..
För ett år sen satt jag ute i linne. På kvällen. I gräsmattan.
För ett år sen bar jag korta shorts nu!
..
I år...
..
..
..
I år promenerar jag fortfarande runt i vinterjacka nu.
Ser gnistrande snö!
Våren kom och försvann...
..
Kanske var förra året ovanligt varmt men...
Egentligen är västerbotten inte så mycket bättre. Alla ställen i sverige har sin charm.
..
Jag kan nog bo vars som helst!

Smink på en Torsdag!

När man ska duscha kan man lika gärna sminka sig!
..
..
'
..
..
Tji fick jag. Inte hamnade Orhan på någon fotbollsträning. Fotbollsbussen kom inte! XD
Inga problem med det. Alltid lika trevligt med Orhan! :) men jag tror jag kommer få problem med att ta tag i disken. Det är liksom mycket svårare med sällskap! :P
Vi får se...

Stort sortiment!

Idag var en lång dag på jobbet. Jag menar. Det som hände i början känns nu som något avlägset. Något jag gjorde igår?! Eller för en vecka sen.
Troligen för att det var en långsam dag. Eller inte långsam. För dagen gick inte långsamt. Men... vi bar inte tunga saker. Jag stressade inte. Allt bara rullade på. I sakta mak...
..
..
Började med att bära runt pelargoner. Hemska saker. Ett hörn i sydöstlig riktning eller nåt. (ni som är smarta rätta mig!) är ALLTID varmt. Alltid i sol. Så när solen skiner. Ja ni förstår. Man står och dör där!
Endast vissa blommor klarar den fruktansvärda värmen som tex pelargoner så jag skulle bära dit dem.
Varje gång jag kom till hörnet tog syren slut. Svetten rann och det var så otroligt befriande att få komma tillbaka till mitten av växthuset. (när jag är där kan jag inte fattat att det var 15 minus i morse!)
..
Efter att ha roat mig med pelargoner av alla dess slag fram till lunch var det dags för att städa butiken. För de ska ju snart öppnas. (inte alls särskilt snart.)
.
Så jag klättrade runt i fönstrena, med fara för mitt liv, (hehe) och borstade ner damm. Tyckte det var riktigt lustigt förutom det faktum att jag fick snyta ut kilovis med damm ur näsan!
Sedan skulle jag och kollegan fixa där inne. Eftersom vi är nya och kreativt lagda ska vi ju kunna fixa något nytt och fint och chefen ville inte hjälpa oss alls. Så vi möblerade lite. Funderade lite. Planerade lite.
..
Resten av dagen packade vi upp varor. Räknade ut pris och funderade på om de skulle stå ute i ladan eller inne i butiken! Hämtade gamla varor från lagret och sorterade efter färg och form!
Helt enkelt började en planering inför hur det ska se ut så småningom.
..
..
Och jag säger er. Om ni gillar inredning. Kom till trägår'n! HEMSKA SAKER vad mycket grejer han köper hem. Och allt möjligt knas. Och det finns modernt! (Ni är väl med på att det är industri som gäller nu!) Allt från blommiga krukor, julstjärnor och pinsamma väggtexter till jeansfåtöljer, statyer av feta ängelbäbisar och rejäla ljusstakar! Ja det finns mycket!
Så även om ni inte vill ha en pelargon, basilika eller melonplanta kan ni ju komma och köpa ett par rostiga nycklar att hänga på väggen!

Ensam hemma

Tiden går så fort när man kommer hem från jobbet. Det är som att tiden mellan fem och sju inte existerar.
Kommer hem. Hinner äta och prata lite med Orhan och plötsligt är klockan sju.
Hinner börja hitta på något att göra och klockan är nio!!!
Och sen ska jag ju sova!! Bara för att åter gå till jobbet!
..
Strax ska Orhan lämna mig för att spela fotboll. Nästan skönt. Då kanske jag får disken gjord. Ska duscha också!
Var alldeles svett idag när jag sprang runt i 30 grader! Huvaligen...
Sen ska jag också njuta. Översätta Orhans personliga brev och.. Ja.. mysa...
Det är skönt med lite ensamhet.

monday mornings!

Oj hemska saker. Alltid så trött. Det är det dumma med massa lediga dagar. Man blir så trött sen när man väl ska jobba. Går inte upp hemskt mycket senare. Men det räcker tydligen!
Fick sms i morse och jag bad i mitt inre att det skulle vara chefen som meddela att det inte var något jobb. Men det var kollegan som frågade om jag ville ha skjuts! haha..
Jag svarade ja. Med tanke på hur död jag är. Jag skulle säkert komma sent.
Solen skiner dock ute så en prommis hade nästan varit mysigt?! Äsch.. kanske jobbar jag ute lite idag!
..
Sitter och äter frukost nu. Sött te (för omväxling) och en pizza bit. Älskar att inte behöva göra frukost. Pizzan låg där. Jag tog den!
Bakom mig har ett berg av disk vuxit till. Antar att det är min. Har inte fått tummen ur att ta den. Dåligt. Men idag! Idag ska jag!!!
..
..
Tamar äter också frukost bredvid mig. Halva frukosten. Så tidigt annars.
Orhan sover. Jag sa åt han att göra det... :P Så fort jag är klar kryper jag ner där igen. Det är skönt...
..
Det är otroligt snöigt ute idag. Det glittrar. Trots att det står att det är 6 plus! Jag tror INTE på det. Tror solen värmer upp den. Aldrig i livet snön glittrar när det är 6 plus! XD
..
Hoppas det blir en bra dag!

Svårmålat

Argh vad dåligt det går. Har så konstiga färger hemma. Jag antar att jag måste köpa lite normala färger. Alltså inte limegrön och skrikrosa. Utan hederlig blå, gul och röd! För detta går inte.
Efter att ha kladdat lite med det gröna blev allt bara katastrof. I pinsamma försök att få fram näckrosblad! Så jag slängde på vitt för att få vattnet att se mer glansigt ut. Men det blev bara mer kladd!
Irritationen tog över och jag kladdade på som aldrig förr.
..
Slutade med att jag målade en spontan ros i hörnet som inte alls hör hemma där. Vet inte om Monet målar rosor sådär hur som helst.
Men nu skiter jag i det här!
Antingen målar jag en annan eller gör om skiten.
Monet är för svår för mig!

Dagen snöar bort...

Orhan står vid spisen och Tamar ligger på golvet som vanligt. Alltid med i gänget.
Jag sitter vid bordet och surfar runt!
Orhan gör Fusilli con broccoli a la Orhan. (på min fake-italienska! hehe) Luktar gott... Vi har haft massa fusilli hemma men jag tycker det är så trist att jag aldrig gjort nå med det. Så ni visar Orhan mig! ;)
..
..
Ja juste... Jag är hemma idag. Fick sms av chefen igår att det var en ledig dag pga vädret. Det har snöat hela natten och snöar än. Så växthusen är väl inlåsta.
Nej.. vi ska fixa med att bära ut blommor och göra i ordning butiken nu. Och det är för kallt om det ska blåsa snö i ansiktet på oss! XD
..
Så idag har jag städat Tamars toalett. Målat lite. Försökt ringa min handläggare på arbetsförmedlingen som bad mig ringa igår. Men som aldrig tycks vara närvarande vid telefonen! haha..
Nu är det lunch och sedan ska jag lägga ner krut på middag!

Glädje att dricka te!

Det är numera en glädje att dricka te då jag har mer än en sort att välja på! ;)
Också väldigt skönt att det inte kommer ta slut inom en snar framtid! :P
..
..
Kaffe för månader. (Vi fick ju varsin förpackning av Ica bara för att vi flyttade hit! :P)
Earl grey i olika varianter, vitt te, rött te och nåt honungste som smakade gräs med sötma! XD
Blå frukter och cappuccino. :) Nu finns det att välja på!

trött och sliten

Oh stora glädje. Vi hann med bussen klockan halv sju och då hann vi även äta ute! ;) Thaibuffe...  mmm... med pizza. Mycket unikt. Inte den ultimata thaibuffen men god. Man kan inte kräva mer av Umeå när vi bott i Skövde där det finns en thaibuffe runt varje hörn! XD
..
Vi shoppade loss ordentligt. Nu har vi mat för hela månaden. Tex skinka för 10 kr/kg och kyckling 1 kg för 10 kr. (Vilket farmor ringt och berättat för mig. hehe)
Jag hade en ryggsäck och två plastkassar. Orhan en reseväska och en papperspåse. (Måste handla mycket när man slösar bort 160 kr på en resa till Umeå!!!!)
När vi skulle resa hem satte världens snöstorm igång. Vi frös ihjäl när vi väntade på busstation. Vi väntade i Mariehem istället för station för att slippa promenera med våra grejer.
Och pga all snö sprack papperspåsen Orhan hade precis när vi skulle kliva av bussen. pinsamt och plötsligt blev det våldsamt mycket tyngre i plastpåsarna.
Vi slet i stormen. Orhans väska med hjul fastnade i snön. Våra händer blev lila av kylan och tyngden från kassarna.
Kände hur jag nästan skulle kunna sätta mig ner och grina. Väskan var aptung och det värkte i axlarna.
Ja.. vi behöver en bil!!!
..
Nu skulle det vara gott med en sån här igen som jag gjorde i helgen! ;)
Men jag får nöja mig med en fruktsallad. Jag och Orhan köpte ett kilo jordgubbar. (inte så söta) men jordgubbar är ju alltid jordgubbar och de var billiga! haha :P
Kram

En lång dag i Umeå!

Det går färre bussar än jag trott.
Vi tog sovmorgon idag. Tog det lugnt. Tog beslutet om att åka och handla nu på morgonen! Kanske var dumt...
För nästa buss går inte förrän tjugo i ett. Alltså är vi sent i Umeå.. och för att hinna handla... På kvällen går det jättelite bussar.
Vi kommer inte vara hemma förrän på natten! Sent på natten... och jag jobbar i morgon...
Men vad gör man. Mat behöver vi!
Åååh vad jag önskar vi hade en bil. Fria tider. Vi betalat busspriset för en person att resa med bil. Alltså mycket billigare! Vi kan lasta hur mycket mat som helst. Nu tar vi med oss väskor och får sedan kämpa oss fram!
Drömma går ju...
..
God morgon hur som helst...

Monet

detta målade jag ju föresten i helgen! :) Min början till min monet.. Lite mörk men jag har brist på ljusa färger! XD Eller brist på normala färger. Så det får bli som det blir haha...
Det ska bli ljusare hur som helst. Detta var bara grunden så att säga!
..
Sen självklart en bild på min ständiga följeslagare.
Tack och lov sitter hon inte på tavlan när jag målar med olja. Vilket hon gör med allt annat.
Skissblock-på pappret ätandes på min penna, lekandes med mitt sudd!
Akvarell-på pappret drickandes mitt akvarell-vatten, jagandes mina penslar!

3 man i soffan

Idag såg jag en fjäril! Det kändes bra.
Förutom den braiga nyheten får jag även pengar från arbetsförmedlingen i morgon. Mer än jag trodde. Jag är ledig från jobbet i morgon. Så möjligen shoppar vi mat... (Nu när vi inte köpt någon dator kanske vi kan använda våra uttagna lånade slantar till mat istället...)
..
Man kan säga att allt känns bra idag!
Vi åt en wook till middag. Nudlar och massa vitkål, morötter, kålrötter och lite harricots verts. (stavas det så?) TIll det någon form av sötsur sås jag vispade ihop!
Alltid vegetariskt... Men gott är det! haha
..
För att göra det hela riktigt bra fick jag glädjen att klämma mig ner mellan mina två älsklingar! :)

MuskelPetra

Här har man slitit på jobbet i typ en månad. Promenerat mil varje vecka! Bruti flera kilo och släpat på så många jordsäckar att armarna domnat!
Man tycker det borde ge resultat. Man tycker att efter år som arbetslös hemmasittande soffpotatis. Ätande svullbulle borde ha gått ner några kilo och förvandlats till en hurtbulle.
..
Inne hos bossen på deras toalett (som jag använder vid behov) finns en våg. som jag då och då liksom slinker upp på. I hopp om att nya friskusPetra börjat sin förvandling. Varje gång samma resultat. Samma stabila vikt? stabila Petra?
Varför?
..
Men så idag! Idag händer något. Samma vikt på jobbet. Kommer hem och ska duscha och vad ser jag inte i spegeln om inte en början! En start! En skugga av något som kan liknas vid magmuskler! Magrutor, tvättbräda, sixpack!
Alltså. Jag är ingen gladiator nu men... det finns något där! Något. Och bicepsen spränger.
Jag erkänner. Jag stod länge framför spegeln och spände mig. Sprang ut till Orhan och spände mig lite.
Imponerande.
Känner liksom hur fantastiskt det känns. Jag skiter väl i att gå upp och ner i kilo. Jag menar. Jag bygger muskler!
Jag har inte lyft alla dessa krukor utan resultat! ;)

Vårväder

Vädret är emot mig.
Veckan fin. Helgen ful!!! Det snöade hela natten och på söndagen smälte det. Inte ville man gå ut och sitta på en lingontuva då? för det första. Vars skulle jag hitta lingontuvan? När snön väl smält var det blött. Klockan sju-åtta kikade solen fram och.. nej. Det var inte värt att rusa ut för att sitta och bli blöt i rumpan!
..
Och är det då inte sol idag?!?! JO. Jättefin dag!! Och jag jobbar. Och för att göra det extra tråkigt. Till helgen ska det bli mulet igen! Jag menar. Ok.. Jag är inte bitter på vädret. Men låt mig uppleva lite sol va?!
Dumma vår!

Dammsugaren tjuter

Storstädning på Älvsbacka!
Efter att ha avnjutit det fantastiska köttet med potatis och brunsås satte vi igång att städa. Är ännu inte klar. Jag ska strax fortsätta med att skura golvet! ;)
Sedan ska vi slappa. Se film möjligen och äta det godis vi köpte igår. Blev ingen myskväll igår inte! :P
..
..
Tamar hatar våran dammsugare. Den är liten och tjuter i en väldigt ljus ton. Så jag förstår henne. Hon hade gömt sig bakom soffan men när Orhan började dammsuga vardagsrummet visste hon inte vars hon skulle ta vägen. Jag tänkte fånga in henne och flytta henne. Men visste inte hur jag skulle bära mig åt. Rädda katter är omöjliga.
Men jag tror hon förstod. För när hon såg mig komma flydde hon inte utan kom fram till mig och klängde sig fast runt min axel. Haha då känner man sig så moderlig. Kunde riktigt känna henne säga. "Ta mig härifrån!!!"
La henne i hennes favoritplats. Diskhon i badrummet. ;) Hon gav mig många nospussar!
..
Tillbaka till städningen!

När döda vaknar till liv...

..
Tänk vad något så litet kan skapa så mycket lycka.
Mina gamla torkade yuccapalmer har tagit sig. Trots misskötsel och torka i skuggan! :P
När jag plantarede om min tillvuxna tomatplantor och skulle dra upp min gamla philodendron. Hittar jag inte ett litet skott på den stammen också. den slutade jag vattna för nå veckor sen och skulle nu slänga den!
Nu har jag tagit vara på dem alla och satt dem på bättre platser! :)
Glädje!

Snöstorm

Luktar gott i huset.
I ugnen ligger en fläskkarre och puttrar i min yoghurtmarinad! ;) Har samtidigt passat på o prova grillfunktionen på ugnen! haha..
Ja för idag är det helg och då får man äta kött. Mycket kött. Efter en vecka på morötter och vitkål!
Igår gjorde Orhan en spaghetti med morötter och kålrötter. Mycket god. Men man saknar ju kött! ;) Så idag blir det till att frossa...
..
..
Har varit sugen på att måla hela dagen. Har typ gjort klart min botticelli. Låter den torka nu och ska se hur den ser ut. Sen ska jag komma på något nytt. Lutar nu åt Monet för jag känner för att göra något kladdigt. Och kladdig natur är verkligen nytt för mig! Tycker det är aptråkigt att måla natur. Och jag ritar aldrig särskilt kladdigt!!!
..
Men det får bli ikväll. Så fort Orhan fått klart med sitt pillande med datorn ska vi försöka göra något tillsammans! Innan vi äter gomiddagen!
..
En perfekt Lördag. Trots snöovädret ute! :P

Bra

Älskar min Orhan jättemycket!!!

Fredagsmys

Heldagsarbete idag. Bra med tanke på hur lite jag jobbat i veckan! XD haha
Nu helg. Känns skönt. Ser fram emot Söndag som ska vara solig. Då ska jag och Orhan äntligen ut i skogen. Kände hur det sög i mig när jag i morse gick till jobbet. Solen sken. Fåglarna sjöng. Lingontuvorna stack upp ur snön.
Ja idag har det smält mycket snö. Det har blåst och varit soligt och plus hela dagen. Det går undan då!
..
Men i växthuset var det förfärligt. Vi bar krukor fram och tillbaka och varje gång vi gick in i stora växthuset liksom försvann all kraft. Den varma fuktiga luften var i stor brist på syre!
..
Jag och Orhan har nyss kommit tillbaka från en tur till ica. Vi har köpt godis. det är ju faktiskt helg nu.
Jag ska vila mina fötter. Mina skavsår har gått upp igen. "Lycka"!!! :(
Nu dusch och fredagsmys!

Framsteg

Jag är mycket väl medveten om att jag skrivit många inlägg idag.
Men ibland så kommer inspirationen. Tycker ofta nu för tide hinner jag inte med eller orkar inte. Men idag.. märkligt!
Orhan är borta nu. Fotboll. Så nu ska jag njuta av ensamheten... Vet inte vad jag ska hitta på riktigt. Fika kanske. Vet mycket väl om att han får fika på fotbollen. Och när han kommer hem är han så trött så ska inte spara allt kul tills han kommer hem.
Tror jag hamnar framför en film med en kopp te och... hm.. Ja vad finns det hemma att erbjuda. Franska med kaviar! XD
...
..
Work in progress.
..
Just nu jobbar jag med skuggor på kroppen. Krångligt med akvarell. Man ser ju liksom inte riktigt hur det ser ut förrän det torkar. Flera gånger har jag trott att skit också Nu har jag gjort bort mig. Men så torkar det och man ser nästan inget alls! XD
..
Det värsta är nog armen. Tycker hela tiden den ser ut som om hon håller den mot magen. Inte mot ryggen. Har målat om skuggorna på den flera gånger. Vet inte vad jag gör för fel. Men kanske är det jag som stirrat mit blind? Ser mer än vad som finns.
Vad säger ni? Är armen tokig? ser ni det bara nu för att jag sa det? Eller ser det bra ut! :)
(Bortse från fläckar och streck som jag inte fått bort än. De ska inte vara där! Det är att det varit för mycket vatten i färgen som liksom flytit ut och torkat... )

Tycker om er!

En vanlig stund hos familjen! ;)

Pinsamt!

Jag kan inte låta bli och tycka det är pinsamt. (Jag vet jag vet. sköt ditt och skit i andra... men...)
Någon lägger ut en bild på någon okänd människa som tydligen har haft cancer, därav inget hår, och skriver. Gilla om du är emot cancer och tycker hon är vacker!
?
Någon lägger ut en random bild på ett barn utan ben och skriver. Han blir mobbad varje dag för hur han ser ut. Gilla om du tycker han är vacker!
?
Ja men det är ju alldeles gripande. 170 000 personer sitter där och gillar? För vad? Ska jag fälla en tår. Ja det är sant. Hon är vacker ändå! Jag ska gilla det på facebook så alla ser att jag tycker hon är vacker ändå!
?
Klart de är vackra. De är som alla andra männsikor. Jag säger inte det.  Det är inte min mening. Men att gilla det på facebook? varför?
Det är pinsamt. För det är väldigt enkelt att gilla något på facebook. Ingen tyngd i det.
Jag har inte sett några problem med att folk tycker människor med cancer är fula?? När hände det?
Sen vet jag. Med all säkerhet att 85 procent av de där, 170 000 personer som fäller en tår när de ser en människa med cancer och trycker på gilla medan de snyftande snyter näsan för att de faktiskt, verkligen, tycker de är vackra ändå, säkerligen har sagt något fult till någon. Dömt någon för deras utseende. Pratat allmänt skit om någon.
..
Nej jag kan inte förklara varför. Men alla dessa pinsamma bilder och alla som gillar får mig att skämmas. Bli lite småirriterad. De känns så falskt. Men mest av allt Pinsamt!!!
Det dyker upp 10 såna här bilder per dag! Inte tror jag det är någon som brinner i att kämpa för cancer som lägger ut dem! Eller någon som varit med om nåt sånt? Utan någon som gillar att få gillanden!!!
..
..
Vem hjälper det att du gillar en random bild lite snabbt när du sitter och har tråkigt vid facebook?
Sitt inte och var fin på ytan!

Man ska vara glad för det lilla!

Satt idag ensam med datorn. En dator som idag vägrade starta.
Efter ett tag fick jag fnatt och gick och satte mig och bad en liten bön.
Jag menar. NU har vi lagt ut lite för mycket pengar för oss på en dator som inte funkar. Låt gå om den är dålig. Men låt den i alla fall starta. Fungera och aldrig ha problem igen.
..
Säger som så. Ja den startade. Provade starta om den och allt var bra. Men ack.. inte kunde jag spela sims inte. :( Så fort jag kom fram till staden fanns där ingen stad. Och sen kraschade allt. :( Mycket gripande. Men märkligt. Allt funkade i spelet. Utom just det faktum att där bara var en stor blå himmel. Ingen stad! :P
Men datorn funkar i alla fall... XD
Ja Gud hör bön.
Men Orhan och Petra har gjort en dålig affär! haha...
Vet inte varför det inte funkar. Kanske för att ett ramminne inte fungerar. Men trots det ska det vara nog för mitt spel!
..
Usch jag gillar inte datorer.
Vi kan i alla fall använda den för internet. Och har en stor skärm att se film på. Jag antar att jag kan rita i paint också.
Men det hade varit kul att kunna spela spel...

Riktigt goda morotsklumpar!

Maten gjorde succe.
Älska friterade morotsklumpar. Jag menar. (fick iden från en indisk restaurang) Det smakade som på restaurangen! ;)
Friterade några lökringar också. Och när jag väl tröttnat på att fritera (Hade en sån liten kastrull och fick göra så lite i taget!) slängde jag alla lökbitar och resterna av frityrsmeten i stekpannan och stekte allt med massa curry.
Till detta åt vi ris och en "indisk" sås.. Massa kryddor!!! :)
Var mycket gott. Vet inte hur billigt det blev dock. vi räknade lite. Och tja.. bortser man från oljan som gick åt vid friteringen och kryddorna som inte är sååå billiga! (Men man köper ju inte det så ofta!!!) så var det väl rätt billigt.
Morötter, lök och ris (Som är gratis eftersom vi fick det av mamma!!!)
Lite mjöl och bakpulver och ett ägg!
Bra mat tycker jag! ;) Så gott så man inte ens fattar det är vegetariskt! XD
..
Morotsklumpar! ;)

Min botticelli

..
Ska nog fortsätta måla också. Så ser det ut för tillfället. :) Botticelli alltså.
Ska riktigt satsa på hans jobbiga "kärlek" till plåttriga detaljer. Jag menar. blommor överallt. Varenda blad utmålat. Ojoj...
Platt bakgrund. Alla träd jämt och ständigt på någon sorts rad bakom människorna.
Lustiga små fingrar och tår. Människorna står minsan aldrig och slappar. Fötterna är jämt på vift och ser ut som de dansar runt. Händerna är alltid i någon glamorös pose med eleganta spretiga fingrar!
Degiga kroppar. Inga magra kvinnor inte. Kanske lite manliga ibland?!
Tjockt hår i flätade frisyrer!
Tyg som veckar sig nå våldsamt. På alla möjliga märkliga sätt. Hur vindstilla det än må vara i mannens kläder bredvid så har då kvinnans tyg veckat sig upp på varenda valk!!
Eleganta näsor. Alltid ganska platta i ansiktet. Alltså det går inte in något vid ögat utan pannan och näsan bara hör ihop. Så de ser snoffsiga ut allihopa. Inga små barbinäsor heller!
..
Ja.. så just nu sitter jag mest och målar blad. Sista jag målade han orkade jag inte måla alla blad utan fuskade. Men denna gång ska jag orka! Hela marken ska vara full med små blommor!!!
..
Målar härlighete i akvarell.

Knäppt

Saker kan gå fel! XD Bussen sket i att stanna.
Ja är det inte det ena så är det andra...
Världen är emot att Orhan tar sig till arbetsförmedlingen! haha

Hemma och ensam

God morgon.
Klockan halv åtta blev jag som brutalt uppväckt när Orhan frågade om vars man hittade busstider. Usch för att bokstavera när man mer sover än är vaken!
Men vaknade gjorde jag och Orhan är ur huset. Arbetsförmedlingen. Äntligen. Hoppas inget går emot oss igen!
Ikväll ska han spela fotboll också. I ett nytt lag igen! :P Spännande.. haha.... Så jag blir ensam störtsta delen av dagen.
..
Ändå ganska trevligt. Ska njuta.
Jag jobbar inte idag eftersom jag inte hört något från bossen. Vi väntar på väderomslag så vi kan börja slänga ut penseer i ett kallare växthus. Då blir det arbete. Just nu står allt stilla. Men jag tror i morgon ska jag in och klippa ner blommor igen! ;) (Kort vecka!)
..
Idag ska jag spela sims. Ja Orhan fixade datorn. Felet var att ett ramminne inte funkade. Dålig stil. Så om man bytte plats på det dog allt. Men nu är det borttaget!
Sen ska jag laga god middag. Friterade morötter som jag åt på en indisk restaurang! ;)
Detta blir en bra dag!

Datorer är bara problem...

Denna dator ger mig en klump i magen. När vi fick hem den lät den JÄTTEMYCKET! Fläkten går på högvarv. Orhan provade att föra över vissa delar i en annan dator för att se om det skulle bli bättre. (det blev det tydligen inte)
Nu funkar inget alls. Det är som om den andra datorn stal hårddiskarnas operativsystem så de glömde bort sin uppgift i livet. (så fattade jag det i alla fall av Orhans förvånade mening)
Jaja.. jag får lita helt på Orhan. Jag fattar inget.
Han har suttit där vid datorn hela dagen kan jag säga. Inte så festligt.
Men jag har målat lite.
Har börjat med första konstnären i mitt lilla projekt.
Blev Botticelli. Inte så kul kanske då jag ritat av han förut. Men jag vill prova igen! ;)
..
..
Nu ska jag försöka komma på något gott (och billigt) att äta. Har bara ätit fisk idag. Så en smörgås eller liknande skulle sitta fint! ;)

Billig mat

Nyss hemkomen från en prommis till ica.
Mjölk och salt saknadas och vi passade också på att handla billiga saker. Just nu har vi lite fattiga dagar framför oss! haha.. spännande tycker jag.
Vi har massa morötter. Vitkål är ju också billigt. Så det blir vitkålsröra för hela slanten. Funderar vad kul man kan göra på morötter. För vi har sannerligen många morötter. Vanligtvis brukar vi blanda i några bitar i nästan all mat vi gör. Men det måste ju finnas något gott med moroten i centrum?
..
Annars åt vi fisk idag. Billig struntfisk. Gott det med! ;)

Älska konst

Jag gillar nog konst mer än jag tror. Här om dagen såg jag och Orhan film och kände mig nästan gripen när de i filmen började titta på konst. Särskilt när jag såg denna tavla.
..
haha funderade djupt på hur jag skulle lyckas hitta den målning när jag hade noll koll på konstnären. Men tyckte det såg ut lite som Monet. Var helt säker på att det inte var han men sökte ändå med hans namn. Och japp. Någon mer tyckte visst detsamma. För där var den.
Konstnären är William Turner
:)
Men hur pinsamt är inte det? Att känna sig rörd av en liten bild. En bild av London dessutom! XD
Jag blev dock väldigt sugen på att måla. Måste införskaffa i en konstbok. För det är mysigt att titta. Bli imponerad av vad andra kan.
Jag vill också måla såhär. Livfullt och spännande. Varför bli alltid mina målningar så platta och naiva. (För mycket serietidningar? haha)
Min nästa ska bli något nytt!!!
..
Några andra trevliga konstnärer..
..
Botticelli
..
Klimt
..
Monet
..
Fick just en fantastiskt ide.
Jag ska försöka mig på att måla samma stil som kända konstnärer. Alltså inte måla av.. Utan ta inspiration från deras motiv och stil och göra något liknande! ;) Då lär jag ju prova på en del. Och lär mig undvika min egna trista stil! hehe
Så får ni se många märkliga tavlor framöver!
Har ni nå förslag på bra konstnärer?

Nu är det ett datorrum också!

Ändrade planer. Datorn hamnar i kontoret. Haha så vi har möblerat om lite. Nu sätter Orhan upp gardiner medan Tamar hänger i andra änden!
Gröna gardiner. De har legat länge och väntat. Men nu så. Väldigt matchande till rummet. haha de smälter in!. Bra eller dåligt?
Nu saknas bara en gästsäng eller madrass så har vi ett gästrum i pysselrummet/målarateljen/studion/krukväxtrummet/kontoret/datarummet.
..
Tycker inte det gjort något utan gardin. Det är ju ett krukväxtrum. Just nu odlar jag 2 olika sorters tomater där inne. (Förhoppninsgvis) och rehabiliterar gamla döda. (Är nog bara en som klarar sig) Och försöker mig på att få en ananasplanta igen! ;) (Hade det för länge sen!)
Men jag valde en bra gardin så ljuset kommer in. Trors Orhans önskan om ett mörkt datarum! ;) hehe...
..
Hur som helst har vi en dator nu. Tror ni jag kommer spela sims ikväll? hehe

I väntan på datorn...

Orhan gick upp i ottan idag för att ta bussen till Umeå och hämta den dator vi till slut beslutade oss för att köpa. Lånade pengar och en omöblering av skrivbordet. Jag hoppas det blir en bra affär.
Vi ska ställa den i sovrummet (känns ju så trist att sitta borta i kontoret/pysserummet. Men det kommer bli tomt i det rummet med bara en vitrin! haha)
Ja nu har vi strax en igen. :P haha En stationär... Oj vad det ska spelas spel. Kanske kan jag lyckas installera något filmprogram och börja göra musikvideor igen! ;) Me like!
Tänk bara tanken att få se film på 17 tum istället för 10! Man kanske kan börja se detaljer! haha
..
Gamla datorn ligger i garderoben i delar och väntar på ny ägare...
..
Jag hade tänkt sova länge i morse men mannen vi köper datorn av ringde till min telefon och väckte mig. Typiskt.
Så nu sitter jag och avnjuter frukost.
..
..
Tamar sitter i fönstret som valigt. Hon gjorde ett av sina vanliga glädjesprätt. Och råkade lägga tassen i vattenskålen. Önskar jag fått med den blicken på bild. Snopen och förvånad! Men hon började genast dricka.
(Har hänt förut. Vattenskålen i fönstret lever farligt! hehe)
..
God morgon hur som helst.

Dags att byta bostad?

En ny lägenhet ledig till sommaren i Bygdeå. Kallhyra men möjligen ändå billigare.
Att flytta eller inte? Det är frågan det.
..

Det finns inga dåliga väder...

..
Vilket trist väder. Det bara snöar. Dock är det mysigt inne. Ju mer tiden går ju mer förstår jag. Jag gillar nog alla väder. Snöar det så här så är det så. Inget att ändra på. Inget jag kan göra något åt. så varför muttra. Jag får ju chansen att vara inne med Orhan! ;)
..
..
Visst längtar jag efter våren. Att kunna sitta ute i värmen. Men jag har ju ingen trädgård. Så vad ska den skynda för? Kan sitta ute i skogen i solen nu också. När den väl skiner!
Vet inte om Tamar håller med. När det snöar sitter hon där och suckar...

Vitkål <3

Billig mat kan också vara gott.
Orhan utbrast att detta nog var det godaste jag någonsin gjort! :P haha
Jag håller inte riktigt med. Det finns massa god mat. Detta är inte det ultimata!

Lite jobb

Kort dag blev det idag. och i morgon kanske det inte blir något alls. Klagar egentligen inte. Men blir lite orolig att det kommer bli för lite arbete.=för liten lön!
Hur som helst. Ska bli skönt med mera vila. haha
..
Kokar för tillfället kål för fulla muggar. Och bakar bröd. Idag blir det någon form av kokad vitkål. I tomatsås. Och någon form av vitlökssås till! haha... Man får uppfinna lite. Förhoppningsvis blir det gott... Kokar man något tillräckligt länge i kryddor så brukar det bli ganska gott i alla fall! :P
..
Annars har jag mest klippt plantor idag! Känns nästan lite vemodigt att klippa bort en hel planta och lämna tre små blad. Men slutresultatet är väl de viktiga.
Förutom det har jag klippt bort sjuka blad på penseerna. De har drabbats av någon röta. så bladen är alldeles gula. Inte kul!
..
Vill ha middag nu!

Aftoninlägg

Nyss hemkommen från moster på go'middag och trevligt sällskap! :)
Vi blev spontant ditbjudna och tog bussen ner till Umeå. Fick skjuts hem av min kusin som vi hann bjuda på lite kaffe innan han åkte hem.
Nu ska vi sova.
Tja.. dagen blev annorlunda kan man säga. Vi planerade att gå ut i skogen idag. Men hamnade istället i Umeå! haha...
..
I morgon är det jobb. Det lät på chefen som en halvdag men man vet aldrig. När jag väl är där så fastnar man liksom. Och de skadar ju inte.
Annars skulle det vara skönt att vara hemma på eftermiddagen. Om vädret blir lika fint som idag! :)
..
Under dagen har vi också hunnit få nyheter om en dator. Så kanske man snart kan nörda vid en riktig skärm igen haha :P När man får tid mellan arbetet.
..
Tråkigt inlägg. Som en annan resume. Men... hinner knappt med längre. vilket är bra kanske. Sitter jag mycket här betyder det ju att jag har lite att göra.
Jag gillar att ha att göra!
..
Kram, god natt

Bend it like Tamackavic!

Tamar under sitt alias som Tamackavic. Hemma hos familjen fotboll!
Från igår när vi tränade fotboll hela familjen! :P

sista dagen att njuta av!

Trots att Tamar så liten och en ganska irriterad katt får man lite kärlek av henne. Som är ganska så väldigt mysig.
Varje morgon. Hon får mat av Orhan och sedan kliver jag upp. Då struttar hon efter mig. Gosar och purrar. Är allmänt söt.
Samma sak när man kommer hem. Hon kommer alltid och hälsar.
Märkligt hur  bra det känns att få lite kärlek.
..
..
Idag vill jag har pannkakor för frukost. Orhan ligger och gråter efter burek! Så kanske vi ska försöka oss på det till middag. Dock har vi ju inte många roliga ingredienser. haha... Plus att vi måste lyckas med det konststycket. Vi har bara försökt någon gång men aldrig gjort det riktigt bra. :P
..
Jaja.. god morgon hur som helst. Sista lediga dagen! (om nu min chef inte behöver mig i morgon hehe)

Massa med aktivitet!

Fartfylld dag. Vi har som suttit stilla så lite!
När vi kom och hade ätit började vi spela fotboll. Händer titt som tätt att vi far runt med bollen här i huset. Dribblar varandra. Idag spelade vi oss alldeles svett. Efter att ha dribblat ett tag började vi nicka och sedan började vi skjuta prick. haha... Bend it like Beckham! ;) Även Tamar var med på ett hörn! ;) Filmade en del också så kanske får ni ta del av mina skills som fotbollsspelare!
..
..
Sedan traskade vi till ica. Jag, Orhan och Tamar! :) Tamar var nervös hela vägen. Vi bar henne en del men hon följde! :) Så nu lär hon väl somna gott inatt! Skönt ute. Jag frös inget trots att det var minus. Var kanske väl klädd.
dock gick vi dit för sent. Ica stängde tydligen åtta idag! haha XD Men vi fick ett brev postat i alla fall. Så promenaden var inte onödig! ;)
..
Nu chips och mys. För det förtjänar man efter en prommis! ;)
Kram

:)

Jag är allmänt glad idag!

Jesus är uppstånden!

Igår när vi var ute och letade efter Tamar (som vi sedan hittade sovandes under trappen! haha) kom våran granne hem. Han körde fram till oss och frågade om vi ville med på påskgudstjänst morgonen därpå.
Vi sa självklart ja! ;)
..
..
Så idag var vi på gudstjänst i Robertsfors. Inte bara en heller. Utan 2!
Först i pingstkyrkan. Sedan blev vi meddragna till missionskyrkan som tydligen hade problem med att få ihop folk. Verkligen. Det var inte många där. Det gäng vi blev meddragna med på 5 pers, pastorn och kantorn och två kvinnor till. Och en katt som satt på trappen och väntade på att få komma in där och gick inte att hindra! (Den satt med i kyrkbänken under gudstjänsten och följde sedan med för att fika. Vi funderade på om kanske katten var frälst och skulle lyckas dra med sig husse i framtiden!)
..
Trötta och slitna kom vi hem. Lång dag. Men vi tog då igen de möten vi missat under månaden. Det var trevliga församlingar så åker gärna dit igen! :)
Jag diskade när jag kom hem och Orhan lagar nu mat.
Skönt man är ledig i morgon med!
..

påsk

Ännu en slapp dag. Har ont i hela kroppen. Orhan är trött och sover för att kunna vara uppe i natt istället. haha.. antar att det är för att Inter spelar ikväll! ;)
Så fort han vaknar antar jag att vi tar tag i lunchen och kanske fortsätter se den film vi började se igår. Vi valde självklart den längsta filmen om Jesus som gick att finna. Jesus från Nasaret? Gammal film. Italiensk/engelsk... Tror min mor och far äger den men jag orkade aldrig titta på den.
Igår han vi se ända fram till att Maria och Josef tagit sig till Betlehem. haha XD Långfredag på hög nivå!
..
Idag ska jag i alla fall äta godis. Massa godis. Påskmaten tog vi ju igår och det är inget kvar av den typ. Så idag blir det något annat gott! :) Skulle gissa på pasta! ;)
ah! Känner mig tung idag!
..

Oro eller förväntan?

Ibland kommer den. Den där onödiga stressen.
Jag har ingen aning för varför och det skrämmer mig. För hur ska jag då lösa det?
Orhan söker inte uppehållstillstånd. Jag har ett arbete. Vi har betalt hyran och köpt ett par fotbollsskor.
Varför i hela friden ska jag ligga och känna mig orolig? Som om jag hade ett stort prov i morgon. En föreläsning i skolan som jag inte övat inför.
..
..
Vi ska sova nu. Jämt så tidigt. Saknar förr. När vi var uppe länge.
Men det var länge sen.
Sommaren 2010. Haha då var Orhan en pigg man. Vi var ett gäng. Uppe hela nätterna. såg filmer och spelade spel. Tramsade i Älgarås.
Är jag vuxen nu? Ska jag inte göra sånt mer.
Kanske är det det som oroar mig. Att jag växer upp.
Jag ska helt enkelt vara nöjd med livet som det är nu...
..
Jag saknar dock vänner. Hur skaffar man vänner utan kyrkan, skola, grannar? (ok, jag har grannar. Men i min ålder liksom!!!)
Jag bor i en lägenhet i skogen. Är blyg och har ingen anledning att träffa folk?!
..
Haha man ska inte tänka när man ska sova.
Nu har mina stress övergått i en förväntan. Märkligt. Vad ser jag fram emot? Att i morgon blir kul?
Tja vem vet. Kanske händer det något kul! :D
Jag är i alla fall stressad över att Orhan redan sover. Och jag måste ligga vaken ensam! Typiskt!
God natt

Bilder från dalkarlså!

Ån... som bara blir större och större! ;)
Älskar att det finns så mycket sälg här i dalkarlså... videkissar överallt!!! :D
Spännande isformer! ;)
Mäktig och lite kittlande känsla att traska runt på skaren ovanför vattnet! :)
Varg?
Nå vad säger ni alla smarta människor. Denna gång är vi säkra på att det i alla fall inte är en hund som ensam traskat ner vid vattnet! XD
Min mästerspottare! XD
Asia-posen!
Mysprommis! :)
Nu är det dags för långfredagsfilm. Om vi hittar nå bra om Jesus!
Kram

Dags för en promenad kanske?

Idag kom Cecilia och Linus förbi på påsklunch. Mycket trevligt. Och gott! :)
Vi spelade fia med knuff och hade kul tills de skulle iväg till Lycksele.
Jag och Orhan har bara slappat sen dess men jag ska se om jag lyckas få med han ut på en prommis. Innan solen går ner. Det har varit fint väder ute hela dagen. Man borde ju gå ut!
Känner mig seg. Inte bra med ledighet efter att ha jobbat. Jag vet föresten inte vad jag ska hitta på. Märkligt vad dålig man är på det. Vad beror det på?
..
Senare ikväll ska vi försöka leta upp någon film om Jesus. Om det blir passion of the christ eller någon annan. Det får vi se. Så vi får oss lite evangelium! ;)
Blev ju som sagt var ingen kyrka igår och något mer verkar det ju inte bli i bygden. Dåligt!
..
Nej ut var det!

Besök idag!

Idag var det för en gångs skull faktiskt något i kyrkan här i Bygdeå. (torsdag? Vad är det för dag?)
Men självklart jobbar jag till sex då! Inte har jag orken att duscha, laga och äta mat (orhan var också borta hela dagen så ingen mat var redo)
Men även får vi för första gången besök! Ett sådant stort tillfälle får man ju inte bara missa! Min kära kusin kommer förbi! :)
Så nu gör jag och Orhan middag!  Pasta al forno! :) ska bli riktigt gott. Jag är hungrig! Mycket hungrig!
..
Idag har det varit stressigt. Vi var mycket folk idag som kom och gick. Men 6 som jobbade mycket! Trots det hann vi inte färdigt! Men nu är det långhelg. Var orolig ett tag jag skulle behöva jobba i morgon. Så jag liksom rusade fram och tillbaka med alla krukor! XD
..
Jaja.. nog snackat om jobb. Nu vill jag bara vila dessa 4 dagar! :)
Ser fram emot att träffa min kusin nu! :)

För trött

Det ska inte vara 30 grader i ett växthus. Idag var jag så trött att jag kunde somnat på studs om jag fått chansen. Varje gång han började fundera över arbetsuppgifterna satte jag mig ner. Fötterna värkte och huvudet var tungt. Tack och lov fick jag skjuts hem idag. Tog emot erbjudandet om skjuts till jobbet i morgon med. Mina skor är trasiga. Sulan har typ låssnat!
..
Dock sog det mig att jag tror jag fick ett par skor från arbesko när jag tävlade i florist-sm. Var är de? Har ett väldigt svagt minne men som hela tiden blir starkare. Jo. Jag skickade min storlek på fötterna till tävlingen och fick ett skor. Kanske var de små. För jag använde dem inte under tävlingen!?
Men de behöver jag nu! Varför inte liksom. Ett par riktiga arbetsskor!!! :D
..
Nu väntar jag på middag. Är hungrig. Sen en varm dusch och sova!

Svenska?

Kom och tänka på något när jag nyss stött på ett par i typ samma situation som jag och Orhan. En är inte från sverige. Hur de hela tiden får kritik för att inte prata svenska med varandra.
Känner igen mig.
Men jag undrar...
Tror folk att vi är tillsammans för att leka skola?
..
Varför ska så mycket människor hålla på och klaga. Jag vet! De gör de inte för att döma. Utan för att de tycker de är praktiskt!? Han måste ju ändå lära sig svenska! Så då kan ju vi utnyttja våran glada relation till att ständigt missförstå varandra och vara irriterade på varandra för att vi inte hittar de rätta orden!
Men på rösten låter ju 50 procent som de är arga på oss. Som om man förstör deras liv med att prata på engelska!?
Märkligt.
..
..
Kan inte alla som lever i sina fantastiska svenska förhållande tänka på att de inte behöver sitta och hålla på och kämpa för att förstå varandra. Vi vill väl också kunna skoja med varandra. Prata med varandra normalt. Inte hålla på och kämpa.
Inte går väl jag och rättar till i nåt random par! "Nu borde ju du lära din man att laga kyckling. Tycker ofta han sitter i soffan när jag hälsar på!" eller "Din fru är ALLDELES för blyg. Du måste sluta prata så hon får någon chans!" Man måste kunna laga god mat och prata också för att funka i samhället!
..
Och sen vet väl folk inte vad vi gör i våran hemlighet. Vi kanske pratar massa svenska och romani!!!
Om Orhan skulle börja prata romani med mig när vi är hos hans familj för att jag ska lära mig skulle jag ju börja gråta eller bli ytterst katig (=en liten irriterande skit!) !!! Skulle känna mig ensam och övergiven. Korkad och utittad med förväntingar på mig!
..
Så jag vill bara, på ett mycket vänligt men ändå bestämt sätt säga. Håll käften. Det är ytterst irriterande och sitta där och ha kul med varandra då någon bara MÅSTE inflika. "Varför pratar ni baaaaaaara engelska med varandra!"
Snacka om att ta kål på stämningen. Tänk på det när ni stöter på par från olika länder!
Sköt era egna bekymmer.

Lite tid...

Min älskling på snön.
..
Sitter och spisar Ted Gärdestad. Plötsligt bara. Stod och la in strömming. (för första gången i mitt liv. Nu till påsk!) Då det liksom kom inifrån mig och jag sjöng låt efter låt av han. Till slut kunde jag inte motstå längre och bad Orhan öppna spotify och spela upp han! haha... märkligt hur man typ kan alla hans låtar. Halvdant eller näst intill perfekt. Eller Orhan skrattar varenda gång jag sjunger ett ord fel.
Kanske inte så märkligt. Vi sjöng ju varenda låt i kören i centralskolan!
..
Jag är så sugen på att göra något. Samtidigt som jag är så trött. Jag vill måla, sminka, fota... Vad som helst. Bara kreativt. Men jag ids inte. Jag är trött. Kvällarna bara går. Snart är det arbete igen!!! Går och lägger mig nio varje kväll liksom! Galet tidigt!
Hinner inte med annat än att jobba...
..
Måste ju fortsätta rita män haha

Ensam i ett växthus!

Idag var jag... ensam.
Kom dit på morgonen. Till mitt trevliga jobb. Den andra tjejen var fortfarande sjuk. Chefen skulle bort. Jag skulle vara ensam...
Ensam med flera bord att fylla. Fylla med krukor som ska fyllas med jord. Bordet var dessutom längst bort i växthuset. Tungt.
Körde på högsta växeln. Fyllde 100 krukor sprang några varv med dem fram och tillbaka till bordet. Fyllde, packade, bar, packade upp... Flera gånger gick mönstret krukorna skulle följa ur styr och jag fick springa runt bordet för att få till det. (Kanske var lite i onödan då bordet ska tömmas igen framöver. men jag vill ju vara säker på att allt får plats!)
Efter lunch fick jag hjälp. Sedan vid halv fyra var jag ensam igen. Ensam och packade... städade och gick halv fem..
..
Det var också oerhört varm idag. Under en viss tid var det 30 grader i växthuset. Svetten rann kan jag säga!!!
Tog en lång skönt dusch när jag kom hem. Har så ont i mina fötter nu... har stått hela dagen. (Tog kortare lunch för att hinna med mer när jag var ensam!) Och sen gått dessa kilometrar.
Ja.. idag är det synd om mig.
Tur man har en fantastisk man som gör en god spaghetti till middag! ;)
..Trött dag

Det bara är så. Måndagar är de mest tröttsamma dagarna. En tjej var sjuk också så det blev mindre personal. Plus att jag brukar lifta med henne hem så idag fick jag traska. Var mycket trött när jag kom hem. Orhan också. Han kom hem bara en timme före mig efter att ha handlat och varit till försäkringskassan och skatteverket.
..
Idag toppade jag mest blommor sedan fyllde vi krukor på löpande band. Är lite orolig. Nästa tre veckor kommer de inga nya blommor utan vi ska bara ta hand om det vi har. Låter ju som om det inte kommer bli överdrivet mycket jobb?! Alltså kommer jag väl inte jobba lika mycket som jag gjorde förra veckan och troligen kommer göra denna!
Egentligen är det skönt att vara lite hemma. Men jag vill ju få ihop till hyran och vårat liv! Haha bara så vi överlever. Det är nog...
..
Vi har nyss ätit och slappat. Nu vill Orhan sova. Hoppas han inte menar för natten! För det är galet tidigt! Även om jag är trött kan jag nog inte göra det! Men jag ska lägga mig och läsa bredvid han!

Strömavbrott!

Idag har strömmen gått och gått. Blinkat av och kommit. Sen gick den jättelänge.
Det har hänt tidigare att den gått. Eller det blinkar rätt ofta här. Men inte så länge.
Just när vi skulle göra middag var den borta. Den kom aldrig tillbaka... Vi hungrade...
Klockan blev sex, den blev sju, den blev åtta!
Jag vispade ihop en spaghetti så fort den kom tillbaka. Oerhört gott! När man längtat efter mat så! ;)
..
Nu har vi gjort oss redo för natten och ska se film.
I morgon startar veckan igen!

Mannen

Så här ser alltså mitt första försök på en man ut. Blev så dålig att jag inte orkade lägga ner krut på den. Skuggade snabbt så det får väl tas som en snabb skiss! ;)
Ska försöka mig på ett roligare motiv framöver...
Med en man såklart!
(Gissa modellen! hehe)

Tamar i snön!

Tamar har varit ute förvånansvärt mycket med tanke på hur det snöat och varit kallt. Växlat mellan 5 minus och 0 grader!
Så här har vi löst problemet med att komma in nu när snön försvunnit. Men hon gillar inte att hoppa in. Hon halkar ofta och är rädd. Vi använder oss också av entren. Inte så krångligt som det kändes innan jag flyttade hit. Hon hoppar upp på en utestol framför vårat vardagsfönster. Vinkar till oss, sedan springer hon bort till ytterdörren som jag gått och öppnat.
Ibland glömmer hon dock bort att vinka i fönstret innan hon ställer sig vid dörren. Men matte förstår, hon känner på sig...

Smått och gott

På jobbet ska det hela tiden diskuteras om hur ovanligt varmt det är. Det gör mig rädd.. Varmt?
Hemma får jag hela tiden höra kommentarer om hur tråkigt kallt det är!!!
Ach... det är som det är. Om våren här är kall. Då är det så! Jag har upptäckt att jag nog inte är så brydd!
..
Den här plantan fick jag med som bonus i Orhans snödroppe-plock. Vad i hela friden är det? Vad det än är så växer det som ogräs här inne i värmen. Men det gör mig inget. Lite grönska! ;) (bredvid min ganska tråkiga orkide!)
..
Nu kom min man tillbaka.. Då ska jag laga pannkaka!

Köp med en mjölk hem!

orhan ville ut och springa så... jag bad han passera Ica och köpa med sig mjölk. Idag blir det fläskpankaka. Minns inte när jag åt det senast. Men det ska bli gott. Vi har kylen full med ägg nu bara för att de var billigt! XD haha
..
..
Det snöar ute men Tamar vill ändå ut. Hon satt liksom och småklagade på mig. Trodde hon skojade eller bara allmänt pratade med mig tills hon sa till ordentligt. Och så fort jag öppnade fönstret gled hon ut. Kanske var hon nödig?
Funderar på det. Jag tror hon gör lite behov ute. För jag rengör knappt lådan längre. (Kanske Orhan är där och städar hela tiden? Vem vet?!) Hoppas i alla fall hon inte skiter så... synligt. För då måste jag ju gå och plocka till våren. Kan ju inte ligga bajs överallt.
Men tanke på att skogen är alldeles snöig fortfarande tror jag hon hellre gör sina behov i trädgården.
..
..
Idag har vi suttit vid datorn. Börjar bli trött på det. Vi har letat (Mest Orhan kanske) dator och fotbolls-skor. sökt lite jobb åt Orhan och fixat för att han i morgon ska kunna åka in och fixa Id-kort.
Känner att jag måste gå ut och gå sen. Mina skavsår har torkat nu i alla fall. Eller göra något kreativt. Är så trött i huvudet!
..
..
kram

RSS 2.0