Konsten att posa när man packar...

Tomt...
..
Är alldeles exhalerad. Var knappt hungrig men nog kokade jag mig några makaroner. Nu sitter jag nästan och darrar. Ser fram emot att flytta så mycket. Längtar efter Orhan så mycket. samtidigt som det känns som om jag har noll koll.
Pappa och jag har kollat runt på nätet efter släp. Dividerat om huruvida man kan fälla ihop saker eller inte och mätt det mesta i mitt rum. Funderat på vikter!!! Om det är bättre att kunna lämna släpe där?!
Snart är släp bokat i alla fall! ;)
Jag har börjat småpacka lite i mina kläder. Skulle behöva gå runt med en påse och få bort alla saker som jag inte ska behålla. Men vet inte vars jag ska lägga dem?
Alla krukväxter har fått ett fat var (så mamma får behålla sina korgar och ytterkrukor haha.. gillar hur som helst lera bäst!)
Skulle egentligen behöva en flat låda till krukväxterna. Att hålla på och kuta in och ut med en efter en lär ta tid och vara tråkigt. Kommer bli nog energikrävande att slå in dem alla i papper på Lördag. Det är inte lite!!! Och en del är ju så konstiga i formen! jaja.. det blir ett litet arbete! ;)




Aaaah. Jag är så glad, stressad och... förvirrad!!! XD

Allt är klart!!! :D

Så kom mailet vi väntat på! :) Från ambassaden i Skopje..Uppehållstillståndskortet är klart!!! :D Nu är det allvar! :D
jag har bokat biljett.. på Lördag klockan tre... uj uj uj.. Längtar så jag vet inte vars jag ska ta vägen! :) Sen flytt upp. Jag och Orhan äntligen tillsammans på rikgtigt. För alltid. (Eller i två år sen måste vi söka igen men...)
Allt är bara för bra nu. Dags att ta tag i packningen då!
Han kommer! :D
(Skulle vara just typiskt nu om flyget ställs in, eller bussarna till Skopje inte går, eller flygplatsen i Wien brinner upp eller...)

Drömmar om tårtor och kärlek

Drömde i natt att jag var på en kristen konferens/skola. Vet inte vilket av det det var. Det fanns en rektor där och ett par hade förlovat sig. Vi skulle fira dem. Jag hjälpte till i köket. (hur gick det till?) Jag skulle göra tårtan och på denna skola fanns en tradition när par förlovade sig. Man slängde helt enkelt ner "bröllopstårtan" i sjön (som låg utanför skolan, lite venedig-style!) Sedan dök en liten spenig kille ner efter den samtidigt som en liten flicka sjöng någon sång. När ha väl fått upp den skulle jag traska upp på land med den medan alla ljublade.
Man skulle upprepa proceduren men eftersom rektorn räknat ut att det var 2,5 miljoner människor där ville han inte det. Vi hade bara en tårta och folk skulle ju bli sura och besvikan om de inte fick en bit. Så jag fick slänga bort den.
Då gick jag hem!
(Det visade sig sen att det inte alls var 2,5 miljoner människor som skulle till festen! haha)
Paret såg då väldigt förälskat ut...

Natt-promenad!

Tog ingen prommis igår natt. Vet inte varför. Jag var trött och ändå kunde jag ju inte sova. Idag känns det likadant. Känner mig trött för att gå ut. Men jag gör det ändå. Är inne så mycket... Rör mig för lite!
Ut och hurta lite och sen in för att somna... med en film kanske... till slut!
I morgon ska jag packa lite mer. Är inte mycket kvar. Fick typ i alla prydnads-saker. Men ändå är inte rummet tomt. Bara för att de inte står under någon kategori känns det jobbigt att packa dem. Märkligt....
Får rensa i morgon. Förutom att fixa med Krukväxterna. Hur man ska få dem smidigt är ett mysterium. Får kolla vädret för att se om det är minus. Om det är plus kan de ju också stå i släpet! :)
Hoppas jag får svar från ambassaden också så jag på allvar kan bestämma datum för flytt.
Jag tror hur som helst att om Orhan nu INTE skulle få kortet på Torsdag så flyttar jag ändå i helgen. För då får han ju inte det förrän om två veckor. Inte tänker jag vänta hemma så länge Tänk så mycket jag kan fixa. Plus att jag betalt hyra.
Ska ändå hem en sväng om två veckor!
Känns skönt att ha lite planerat... Det får dagarna att gå... :)

8 frågor

Vad gjorde du för 10 år sedan? Jag var bara 11 år gammal. Ehm... minns nästan ingenting. Jag gick på Älgarås skola. Var allmänt ensam och utanför. Skulle jobba på zoo eller något sånt. Längtade upp till norra Sverige. Hade ett marsvin! :P
Afrodite (Indra i bakgrunden men för 10 år sen var hon inte min!)
..

vad gjorde du för 1 år sen? Lättare fråga. ;) Jag var tillsammans med Orhan. Hade gett upp att söka jobb. (var övertygad om att det inte gick) Var med på Pomona som skulle hjälpa mig att få jobb! haha... Kämpade för att få gifta mig med Orhan och väntade och hoppades att han skulle få  uppehållstillstånd! Jag var rödhårig... och hade gaaanska långt hår! :P
..
..
..
..
Fem sånger jag kan utantill: Kan mååånga haha... Eller så kanske jag bara kan dem nästan och tror att jag kan dem! :P Men vi drar till med några då.
"Talking to the moon" Bruno Mars
"Borderline" Amanda Jenssen.
"Rock with you" Michael Jackson
"Jesus Christ Superstar" (haha kunde då typ hela musikalen utantill förr. Tillsammans med syrran.) kommer inte på vad han som skrivit den heter! Den kända musikalskrivaren...
"Bara hos dig" (vet inte om den heter så haha) ehmm han heter... Johan? Bengt? haha ledsen minns inte!
..
Fem saker jag skulle göra om jag blev mångmiljonär: Uj uj... Skulle nog skänka en rejäl summa till någon förening som jobbar för nåt. (dåligt formulerat) Vi drar till med trosgnistan eftersom jag har ett fadderbarn där haha. ;) Kanske skulle ge någon liten gåva till en och annan familjemeddlem också! ;) Skulle köpa ett finfint hus till mig och Orhan med stor trädgård där vi kan ha massa djur. Skulle sluta söka jobb och satsa på att bli blomsterkonstnär istället! :D Skulle köpa en rejäl resa till mig och Orhan.
På tur i Italien.
..
Fem dåliga vanor jag har: Vad räknas som dålig vana? haha Ehm kanske att jag gärna sover länge på morgonen. Att jag är dålig på att ta tag i saker. Att jag trummar takter med fingrar, ben och tänder hela tiden! Jag dricker kaffe!!! :O Jag skulle kunna äta godis varje dag om jag fick chansen!
..
Fem saker jag tycker om att göra: Skapa på olika sätt. Promenera på natten. Brottas! Laga och äta mat!!! Sminka mig!
..
Fem saker jag aldrig skulle klä mig i: En stor klänning a la gräddbakelse!!! XD haha Illrosa kläder!!! Mancheserbyxor, Päls, En stor "tjusig" hatt kanske!
Mardrömsklänning!
..
Mina fem favoritsaker: vadå omöjlig fråga.. saker, saker, saker... Hm. Mina krukväxter kanske om jag får räkna det som en sak! :p Använder ju datorn mycket så den och bredbandet! Min kamera kanske?! Och de där färgglada tallrikarna Orhan fixat ;) Ser fram emot att servera mat på dem haha... :P

Packad

Har packat hela förmiddagen. Så kökssaker är klarade och jag började lite med annat också. Men hur i hela friden. Vars har jag fått alla saker ifrån? Orkar inte ta med mig allt så jag får väl gå in med en påse och hiva! Eller ge bort.
Så jag ser vad som ska packas och vad som ska lämnas. Just nu är det kaos!!!
Måste bara visa vilka kökssaker jag valt att inte ta med för Orhan. Han ska ju också få vara med och bestämma! ;) Kanske han har andra ideer än jag! :)
Nu sitter jag mest och vilar. Känns både skönt och lite trist att jag börjat i så god tid. För just idag har jag arbetarlust. Syrran är hemma och tar hand om maten alltså har jag inte mycket annat att göra än att packa?! Har idag heller inget sug efter något speciellt att göra! :P
..

Solen skiner idag. Kanske vore fint med en prommis? :)

Dagarna

Det går alltid lättare att somna om man planerar att inte sova. Annars ligger man där och pressar, blir stressad och uttråkad samt ledsen för att man inte kan. Jag jobbar på tills jag är trött.
Fördrev tiden med att rita upp vad som händer framöver. Dock är det ju väldigt osäkert. Allt beror ju på vad som händer på Torsdag. Och om det som jag vill ska hända ska jag försöka ta reda på redan på Onsdag. (bra att spara in en dag! hehe)
Blev väldigt glad över att se dagarna uppskrivna. Det är så kort tid kvar. :D Snart får jag se min Orhan igen. Började nästan smågrina här. XD

Tillskott i kassan

Pratade också med arbetsförmedlingen idag. Försäkringskassan håller på och tittar upp om de gjort fel. (tack och lov att de gör det själva. Inte tänkte jag på att spara papprena på utbetalningen då inte! Jag har inge att bevisa med...) Om de ser det ska jag visa upp mina gymnasiebetyg (för att bevisa att jag gått gymnasiet!) och få pengarna. Oh stora glädje. Verkligen välsignat och planerat om det skulle bli så att jag fick dem nu. Har ju mer använding av dem nu än då.  Kanske var meningen så här...
Om jag nu får dem såklart! :P Ska inte vara för lycklig i förtid!

På Lördag

På Lördag kanske.
Då blir det dags att flytta. Om nu Orhan kommer då. Svårt att veta med ambassades flummiga signaler. Men vi satsar på det. Tror på det. Jag ska skriva ett mail framöver till dem och fråga dem igen. (Dock brukar de svara lite torrt och tomt på mail!)
Tänk... det är knappt en vecka kvar. Jag som har massor att göra. Mamma drar ständig fram saker. Ska ni inte ha det här också! haha :P Kanske ska ta tag i något nu.. blir mer taggad nu när det närmar sig! ;)
Vi passerar Arlanda, tar upp Orhan och pruttar upp de sista långa milen till Bygdeå! :)
Måste prata med hyresvärden också kanske.. vi lär ju komma mitt i natten! haha men han sa minsann till mig att jag kunde komma när jag ville, vilken tid som helst! :)
Ännu en glimt av lägenheten. När vi kommit dit och har fått in saker ska ni få en ordentlig genomgång!
Bygdeå. Here I come!

Orhan på väg?!

Ja ambassader, de verkar inte ha det lätt. Måste vara så mycket att tänka på att de bli så trötta och inte vet vad de säger. Eller så sparar de på ord.
Orhan ringde. De svarade och gav detta svar. (nu skriver jag ju lite förkortat ner som jag fått höra och minns från Orhan)
"... det är Orhan är kortet klart?"
"Aha... ja det kan det nog vara. Kom på Torsdag!"
"Så kortet är klart då?"
"Nej det kan jag ju inte med säkerhet säga!"
"Men... ska jag ringa först då?"
"Nej du kan komma på Torsdag!"
..
Orhan i telefon.
..
Människor... Så vad. Då kommer han dit. Har rest hela vägen till Skopje från Pristina bara för att få reda på att kortet inte är klart. Vi är inte så rika längre och hålla på och resa mellan länder spontant.
Jag måste ju även veta om jag kan boka  biljett. Måste jag vänta med det då?
Märkligt svar... Ingen förklaring till varför han ska komma om det inte ens är säkert kortet är klart då?! haha vad tänker de med???
..
Orhan på ett flygplan.
..
Hur som helst. Har hittat en perfek biljett på Lördag som gått ner i pris sen jag tittade sist. Det går fyra såna resor från pristina. Samma tid, samma flygbolag, samma resa. (märkligt?) Dock har inte alla gått ner lika mycket i pris.
Jag hoppas nu att resorna fortsätter gå ner i pris. Jag hoppas ännu mer att de inte försvinner.
Det är samma resa jag tog när jag åkte därifrån. Dock kostar den dryga tusen kronor mer. Galet!!!
..
Orhan fröjdas med sin fru.
..
..
Tänk. Kanske Orhan kommer hit på Lördag! :D :D :D
(Visst hittade jag väldigt passande bilder på Orhan till det här inlägget hehe.)

Leker med Tamar

Jag och Tamar leker.
Världens bästa katt....
..
..
Leken går ut på att gömma sig bakom varsitt hörn. Ligga och råstirra på varandra för att sedan gömma sig igen och medan den andra inte tittarska man hinna attackera. Då slår man varandra lite och sen rusar vi båda iväg och gömmer oss igen.
..
..
Tamar är riktig duktig. Jag blir ibland på allvar nästan lite väl överaskad/rädd haha.... När en katt kommer flygande runt hörnet och klappar till en! XD
..
..
Fula bilder jag vet. Men det är svårt att försöka gömma sig och ta kort i ett mörkt rum på en rusande katt samtidigt!

Serieidningar är inte dåligt!

Så vart det dags att rensa serierna. Gjorde det en gång tidigare förra året också noch slängde allt trasigt och sånt som jag aldrig läste (dåliga serier) Men nu var det dags för en hårdare utrensning!
Kalle Anka fick gå till de sälla jaktmarkerna haha... Har dock sparat alla pocket så, tro inte att jag slutat läsa Kalle Anka!!!
Ögonblicket kändes inte så gripande som jag trodde! :P
Detta sparas. Alla Larson och Agent x9 till min kära mor. (så kan jag läsa dem när jag kommer förbi! hehe)
Alla seriealbum såsom Asterix, Marsipulami, Lucky Luke, Johan och Pellevine, Spirous... De ska med till norr!!!
så då vet ni. Om ni hälsar på mig i norr och inte kan sova så har jag underhållning. Något jag saknat ibland när jag hälst på folk tss tss... haha
..
..
Förutom det vill jag lägga till en lien hälsning. Främst till lärare kanske.
(Har nog sagt detta tidigare!)
Det är INTE dåligt att läsa serietidningar. Jag har inte blivit ett sämre barn på att läsa p.g.a. det eller haft problem med fantasin!!! (vanligt lärar-argument!) Nej nej..
Möjligen blev jag ingen bibliotekarie eller litteraturproffessor.
Men vem är det som flitigt ritar och målar nu???
Så var glada att jag trots alla oroliga kommentarer och tvång att läsa en riktig bok plöjde igenom alla seriealbum på Älgarås bibliotek! Fatta hur mycket konst och bilder jag matat mig med.
Brist på fantasi. Hmpf. LÖJLIGT!
Låt barnen läsa serier!!!!!

Dålig på att göra saker...

Känns som om jag alltid har så mycket saker att göra nu för tiden. Och trots det så gör jag ingenting. Jag blir helt slut i bollen bara av att tänka på allt.
..
Idag ville jag komma igång med packning igen. Rensa... serietidningar till exempel.
Mina orkideer skulle kunna behöva sig en skvätt vatten också!
..
Men så står det en himla disk där. Och det är ju troligen jag som måste göra middag.
Bara tanken på att laga middag och diska får mig att helt släppa det som jag tänkte göra. För jag vill ju hinna läsa lite också. Jag vill hinna med att rita, spela, sjunga osv. Och när ska jag hinna det om jag bara gör saker jag känner att jag måste göra.
Sen bara för att jag struntar i de sakerna jag tänkte göra och bara gör det jag måsteMåste göra så gör jag inte det heller.
..
Eftersom jag inte orkar eller har lust alls till att spendera en hel dag med att bara göra måsten!!!
Slutar med att jag bara sitter vid datorn, ritar, sjunger och lever mitt lilla slappa liv!
..
Dåligt... haha
(visst hittade jag en aktiv bild. Ser ut som jag viker kläder haha det är unikt!)

För lite kontrast?

Skulle väl våga påstå mig klar.Dock lär jag inte låta den vara så länge den ligger framme.. haha
Vill få håret perfekt. Skulle inte ge mig denna gång. Jag ska lära mig måla blont hår!
Jag är ganska nöjd med det. För att vara första gången jag riktigt satsar!!! Men jag kommer nog pilla mer...
Vad tycker ni?! :)
..
Tamar är som vanligt imponerad. Och intresserad...
Föresten fick ju håret väldigt mycket mer kontraster nu än kroppen?! Kanske sa lägga ner några minuter till på den! ;)
Blir inga suveräna bilder nu på kvällen. Måste använda blixt och då måste man ta lite snett ifrån så att inte blixten blänker i blyertsen! :P Dåligt.

Dammsugare....

Dagen började dåligt. Var nere...
Men plötsligt kändes allt bättre. Blev välkomnad tillbaka till västerbotten av blivande chefen och fick veta om lönen. (var precis som jag beräknat! hehe)
Klickade hem en dammsugare... En bra och billig liten rackare. ;)
ja.. jag känner mig helt enkelt redo att flytta, att ge mig iväg.
Tänk vad glad man kan bli för en liten dammsugare och ett snack om lön! hehe

work in progress

..
..
Snart klar!
Ska bara fixa håret på höger sida. (slarvigt.. tss tss)
Och göra tröjan liiite snyggare.
Plus mera stark skugga.

Skitfilm

Jag har sett många dåliga filmer. Men filmer om djur som går samman för att rädda jorden. Det måste ju vara höjden av pinsamhet.
Jag skulle vilja se Tamar börja diskutera global uppvärmning med en talgoxe! I fred och harmoni samlas alla katter, möss, fåglar, rävar, rådjur, humlor och hundar i Slätte för att en gång för alla få stop på nedskräpningen i lekparken på kräftskivan! Ett gripande ögonblick...
Tamar in action för att rädda naturen!
..
Jag tror de skiter fullständigt i varandra och de har inte en blekaste aning att det är vi människor som gör det. Eller ens att nedskräpning är dåligt?!
Tamar blir bara lycklig att få något mer att nosa på...
Särskilt slutet av filmen då alla djur färdades i blåvalars munnar till New York för att visa människorna att här är vi.
Ja just precis. Skulle du vilja färdas i en blåvals mun från Afrika till Nordamerika?
Hur i hela friden fick de kontakt med blåvalarna!? De simmar väl inte runt Afrika. Fast jag ska inte säga för mycket. Jag var inte bäst i skolan! Kanske det är möjligt!
Filmen var inte ens halvfin. Inte ens rolig! Kändes som en överdriven verision på lejonkungen. Lejonkungen 4, Simba går med i miljöpartiet!
Animals united hette filmen om någon älskar filmer där djur är vänner och kämpar för något tillsammans!

Time for tea

Åt nyss middag och tog sedan en lång prommis.Två varv runt byn istället för bara ett! ;)
Japp. jag åt middag klockan tolv. Kokade mig lite spaghetti.... Så kan det bli ibland. Vet inte hur men det blev så. Åt en semla med mor och far innan de lämnade huset och sen hade jag som inte tid. Var knappt hungrig.
Problemet nu är ju att jag är tesugen. Men kan inte koka i köket mitt i natten. Så måste gå dit och hämta vattenkokaren... Eller så kan jag ju använda min!? :D Vilken fantastisk ide. Har ju tagit ner den från vinden.
Underbart... Ska börja göra det till en vana att dricka te sent på kvällarna. Skulle bara haft massa tepåsar och mjölk på rummet också haha..
Nej.. När jag nu får mitt egna hem är det inte längre något problem. Kan smyga upp hur ofta jag vill på nätterna och dricka te! Sovrummet ligger inte alls bredvid köket! ;)
En blivande tehörna?!?
..
Eller så dushar jag först nu och ser sen på film och dricker te efter! :)
Mys

Work in progress

Fortsättning följer

JAG VILL!!!!

Önskar så innerligt att uppehållstillståndskortet blir klart den 27. Jag önskar att jag blir irriterad över att jag inte kan göra något. Jag kan inte ens önska högt nog.
Önskar att jag kunde skicka iväg ett litet mail till Gud där jag förklarar fördelar med att han får det den 27 och hur mycket jag önskar det och att jag fick ett mail tillbaka med hans dom och förklaringar på hur han tänker.
Då skulle jag vara nöjd. Då har jag ju gjort mitt bästa och ser att, äsch.. Men det får väl gå ändå! Eller tack vad bra, vad roligt! :)
Men nu!!! Aaaahh. om jag skriker. blir det skillnad då?
Ska jag ringa till migrationsverket och sjunga hejavisor! Ställa mig där bredvid kortmakaren och hojta. Go migration go! Ni kan göra det! Jag tror på er. kom igen då. Skriv ner namnet på kortet. Ja gör det. YES! Kom igen! Snart klart!!!
Då borde de ju bli oerhört taggade och få kortet klart på nolltid!
Eller om jag blinkar lite gulligt åt dem !;)
Det värsta är ju att om det nu inte är klart på Måndag kommer jag ju återigen drabbas av den där. "Aaaah jag måste vänta till Torsdag. Så många tomma dagar. Vad ska jag göra för att få tiden att gå"-krisen igen! Och det är skitjobbigt.
Jag kommer bli besviken. för även om jag skulle gå och tänka redan nu. Nej, det är inte klart på Måndag så kan jag ju inte bli av med den där irriterande önskan som skriker inom mig.
"Ok.. jag förstår att det inte kommer bli på Måndag.... MEn! OM JAG NU ROPAR LITE! HOPPAR LITE?! ÄR DET MÖJLIGT DÅ! JAG VILL JAG VILL!!!!"
Just nu undrar jag varför i hela friden jag beslöt mig för att flytta upp redan i Mars? Varför var jag så säker på att Orhan skulle komma så snabbt. hade jag väntat lite hade vi kunnat spara pengar, planera lite... Ja, vad vet jag!
Impuls-Petra! hahah :P

Pengar

Betalade hyran och drabbades plötsligt av en liten kris. Hemska saker vad pengar det kostar att flytta?!
Nog för att jag tycker det är spännande att leva fattigt. Var en liten kick i Lidköping då jag en vecka kanske bara hade 70 kr att handla för. Vad skulle man lägga pengarna på. vad skulle man äta?! Visst vissa veckor gick det inte. Någon gång hade jag 30 kr och var tvungen att köpa kattmat också.
Kattens behov före mina begär.
Då får man tigga av päronen!
Men inte direk man flyttar. Är ju massor man behöver köpa in. Ska jag behöva vänta en månad med att köpa tvättmedel. Man ligger ju så på scratch när man flyttar.
Önskar nu mest av allt att Orhan var här. Han tycker om att räkna och jag inser att jag behöver honom till det. Så han kan räkna. Han kan få bli ekonomen i familjen (känns lite kul att kalla oss för familj) och ta hand om alla
räkningar så kan jag ta hand om att vattna blommor och rensa kattlådan. haha (tror det i vilket fall som helst kommer hamna på mig hehe)
..
Egentligen får jag ju pengar från arbetsförmedlingen efter halva månaden. så... Det går nog bra! :)
Det är nu man får inse vad allt kostar!!! haha
(kanske också kan sälja min kompletta Michael Jacson skivsamling för miljoner om det krisar?! haha)
(bilden är väl bara för att visa vilket fröjdefullt liv vi levde förut när nästan alla pengar kunde gå till mysiga och festliga stunder!)

Stökigt och risigt

Måste ju vara en av de sämsta i att ta tag i saker.
Allså såna där tråkiga saker. Vet inte vars tiden tar vägen men plötsligt går den fort. Varför oroade jag mig förut att veckan skulle bli seg?
Mitt rum är under all kritik. Det luktar illa (Tamars låda) och det ser hemskt ut!!!
Har hela tiden inte orkat. Har ju packat. Det har varit saker överallt. Men nu börjar jag inse att jag ska ju faktisk bo här i typ en vecka till. Och även om det nu under denna vecka kommer hamna mer saker på golvet och att jag kommer storstäda den mot slutet är det trevligt att bo i ett mysigt rum!
Inga tavlor. Ingen dekoration. jag vet. Men i alla fall en fri skrivbordsyta och ett rent golv! Det räcker!!!
Till och med jag ser ut som ett vrak. Så det kanske är dags att vårda mitt yttre lite. Duscha och kamma håret lite haha...
Har hela dagen tänkt att jag ska göra det. Men det kommer saker i vägen?! Förstår inte hur. Möjligen kommer jag nu när det typ är dags att lägga sig sätta igång med min nattenergi. Städa kattlådan och plocka rent. Dammsuga får jag väl undvika med tanke på mina familjemedlemmar! :P

Tråkig vår!

Idag vaknade jag vid sju. Tänkte. Underbart. En timme till så har jag ju dygnsrytmen som i en liten ask.
Sover jag inte till elva då! Just typiskt!
Åt palt till lunchfrukost. Vet egentligen inte om jag fick ta men jag menar. Jag missade ju när jag var i Kosovo och snart ska jag flytta. (Och då måste jag riva min potatis för hand för att få något gjort. Känns oerhört o-kul!) Så då borde jag få njuta lite!
Funderar över hur mycket skillnad ljuset gör. Igår när solen sken ute tyckte jag att det var så vackert ute. Snön var borta. Det bruna gräset var vått och man kunde riktigt känna hur det snart skulle bli grönt och fint. Lökväxterna började ta sig upp ur jorden och det droppade från taket. Vår liksom! På hög nivå!
Men idag. Det är grått ute. Molnigt och lite blåsigt. Det ser oerhört deprimerande ut. Träden är kala och granarna ser torra ut. Det bruna gräset ser mest bara döende ut och jag undrar om det inte hade varit vackrare vitt ute. Det är ju trots allt bara februari. Ingen vår än...
Ja det är ju sånt som kan sätta igång vilken dramatisk, djup poet som helst! Bygga upp någon fin historia om hur det påminner om oss människor, hurdana andra är mot oss och hur vi då ser ut bla bla bla...

Stilen

Näe.. nu har jag suttit inne alldeles för länge. Varit hemma. Man blir så slapp.
Jag vill faktiskt känna mig lite tvungen att byta kläder. Fixa håret lite... kanske till och med sminka mig. När gjorde jag det senast?
Min senaste utflytk var till kyrkan och där känner jag ju mig lika hemma som någon annan stans så jag bar som vanligt mina långkalsonger... haha ruffsig i håret och slapp!
Nej nej... jag vill som en vanlig dag bara ut på stan. Eller hälsa på någon. Vad vet jag!
Gillade att jobba i klädbutiken. Då kändes det som riktig press att varje dag se presentabel ut. Vilket mamma tyckte jag gjorde dåligt då nästan alla mina kläder är trasiga. Hon skämdes för mig!? haha XD
Kan hålla med om att hål mellan benen på jeans är inte så hett.
Mitt blivande jobb kommer väl inte medföra behöv av att vara fin. Stå i ett växthus och plantera. haha
Får hoppas på andra nöjen framöver... ;) Dejter med Orhan! :D

Akvarell

Säg hej då ill fröken tråkig. Jag skulle prova leka lite med akvarell... Får se sen om jag attackerar mina katter också! ;)

Kladda... ;)

Vet inte om jag är färdig eller om jag ska kladda mer? Skulle ju målat någon färg i bakgrunden innan jag började kladda. Hade nog varit snyggare. Funderar nu om jag verklgen ska förstöra hennes snygga vita skjorta?! haha


Lycklig ändå...

Åh vad jag önskar Orhan var här så jag kunde njuta av dessa dagar.
För jag vet inte om ni förstår vilken glädje det är att kunna gå hemma, arbetslös och onyttig utan att just känna sig onödig, värdelös och ouppskattad av världen! haha...Stressen över att man borde ha ett jobb.
För jag ska ju jobba!!! jag sitter ju faktiskt bara och vänta på att det ska börja. Inte ens arbetsförmedlingen propsade på att jag skulle göra något. :P Kanske de förstod att en lång flytt kan medföra arbete. Hon bara uttryckte sig.
"Så fort du fått upp allt och är redo. Skriv in dig i Robersfors!"
Sen kanske de kommer vara på mig att jag borde göra något. Hitta ett annat jobb de där 50%.
Jag funderar lite på att läsa. På halvtid. Jag behöver ju inget. Men någon kul linje. Möjligen om konst! Att lära sig måla och rita!!! :)
Gillar mitt liv nu. Om det inte vore det faktum att jag så våldsamt mycket längtar efter min man och är nervös för att jag ska lyckas flytta innan han kommer. Vi kommer bli ruinerade... haha
Men ändå.. så är jag ganska lycklig.

Forget your boyfriend.

Mina skor!!! :D Glad
(Om ni undrar över rubriken är de skornas namn, för er som är intresserade. Gillar inte namnet men det gör detsamma!)
Kan till och med gå i dem. De är nästintill lättare att gå i än de skor jag hade på balen. Vilka är snäppet lägre. Märkligt...





Det stod på nelly där jag beställde dem att de var små i storleken. Klickade på en storlek större men när jag läste alla kommentarer skrev alla. "Beställ INTE en större storlek!" Så jag ändrade och tog min vanliga storlek.
Förstår vad de menar nu. det är snarare modellen som är märklig. För lagom stora är de. Mina fötter glider nästan ut ibland! Men mina stackars tår!!! Man ska nog ha någon sorts nylonstrumpa för att glida i. De är liksom tighta på lilltån. Men det är väl sånt man får när man beställer. Jag får helt enkelt använda dem lite så de tänjs ut! :P
Har ju haft skor förut som dödat mina fötter. Fått dem att blöda. Varit så små så jag inte vetat vars jag ska ta vägen. Men så plötslig sitter de som en smäck!
De här skorna ska jag ju inte arbeta i heller haha...
Jag upplever just nu den korta och flyktiga tillfredställelsen ett nytt köp ger. ;)

Blogg

Min bloggs glansdagar är över! XD
När jag var i Kosovo sjönk min statistik massor. Vet inte varför. Var jag tråkig då? Är Kosovo är sådan ointressant land?! Men när jag kom så liksom fördubblades läsarna. Märkligt...
Men så nu denna vecka är jag lika tråkig som vanligt.
Är det för att folk har lov och så? Jag var i Kosovo under juletider. Jullov osv. När love tog slut blev det vardag och folk började läsa. Men nu har ju folk lite här och var sporlov...
Inte för att jag tror att min blogg någongsin kommer bli stor och dra in pengar. Men på något sätt är det lite kul när man ser att folk läser. Och vad det var som var så roligt i slutet på januari och början på februari.
Det får jag aldrig veta....

Solen skiner idag

Idag tog jag då igen den sömn jag inte sov igår.
måste sluta skriva om hur jag sover. Vad är detta? En sömnblogg??? Hur tråkigt kan det bli...
Pratade nyss om Orhan. Vi funderar på när han kommer. Kollar biljetter och tack och lov att han inte ska till Sverige på semester. Hade aldrig betalat dessa hutlösa priser om det vore en vanlig resa. Men nu vill jag bara ha hit han. Så låt det ske. Tack och lov vi fortfarande har sparade pengar då jag inte ännu får något av arbetsförmedlingen. (Mitten av Mars!)
Det säger jag er. Ska ni återvända för att söka uppehållstillstånd. Se till att ha bra med pengar sparat!!!
Eller det kanske bara är jag som är så misslyckad och inte har jobb haha...
Nu ska jag diska. Vaknade i morse och trodde jag gjort det så fick en chock när jag kom till köket. Höll på att säga till syrran. "Men vad har ni gjort. Jag diskade ju igår!" När de slog mig. Jag gjorde ju inte det. Plockade bara ner i diskmaskin! haha'
Har fyllt helt idadg och nu ska jag ge mig på disken som är otroligt stor!!! På med musik och diska loss.

Mardröm

I morgon får jag mina skor! ;)
morgondagens lilla glädjeämne! haha
..
Nu ska jag ut på en prommiis. Låter som det regnar men jag hoppas på att det bara är dropp från den björk som växer utanför mitt fönster! Annars har jag ju luva på jackan och jag tar alltid gummistövlar! ;)
Gillar att promenera i mörkret och spana på grannarna. Varning! haha... nej nej... så illa är det inte. Jag är ingen fönstertittare fast det är svåt att hålla undan ögonen när folk sitter framför blinkande plattskärmar eller äter kvällsmat vid fönstret i ett upplyst kök.
Men jag kan ju inte säga att jag går runt och råglor!
Jag helt enkelt bara ser till att alla lever och mår väl i byn. Slättes lilla övervakare! XD
Sedan ska jag se en film och sakta slockna. Det är min plan. Att slockna snabbt. tycker jag borde det med tanke på min långa sömn i natt. Men vem vet. Jag känner mig fit for fight så att säga! haha
Det gör mig lite rädd. Stressen kryper på. Om jag inte somnar snabbt vad för tråkigt kommer jag då ligga och fundera på medan jag klapprar mina tänder i rytm till någon tråkig låt så jag får märken i tunga och tänder. (det har min tandläkare sagt!!!)
..
Nej... del ett i insomningsplanen. En friskusprommis!!!

Ritar och målar med stor entusiasm

Sitter och... gissa vad.. ritar igen!!! haha galet vad aktiv jag blivit med det. Men det beror nog ganska mycket på att jag innan jag for till Kosovo hittade en tecknarblogg. Har läst såna förut men det tog riktigt skruv nu! haha.. Då mindes jag såna där visdomsord jag läst förut hur man tecknar och började prova mer på allvar.
Ritade lite på resan. Tyckte inget blev så oerhört bra tills jag gjorde min beniga flicka! Blev så oerhört nöjd att jag blev insirerad. Och den insirationen har inte lagt sig. Jag vill prova att göra hår på olika sätt. Jag vill prova skugga på nya sätt. Jag vill prova teckan nya saker och det liksom inte tar slut på ideer.
Människor är och kommer nog förbli min största kärlek. Men det som är intressant nu är att inte göra dem så verklighetstrogna. Lite seriefigur över det hela! ;)
Min blivande målaratelje/kontor... ;)
..
Skulle gärna måla lite också men det får vänta tills jag är i mitt nya hem. Vill inte dra ut en massa på golvet igen haha :P Den platsen vill jag ha för att packa! Och leva på.
Men jag kan ju måla med akvarell! Det var då länge sen! Funderar att kladda sönder mina katter med lite akvrallfärg på. Vad tror ni om det?!

Isn't it obvious that I love you!

Idag är jag på bra humör. :)
Har hittat en ny plats att njuta på. Vet inte varför men de senaste dagarna har jag spenderat mycket tid i hallen?! haha unikt ställe...
Kaffe, dator och papper och penna!
Ritade denna liet för snabbt. Måste börja rita något som i alla fall tar 2 timmar. Jag menar. Det kan inte vara bra att det jämt går så fort. Men jag ser en bild i huvudet och jag ser mest bara fram emot att få ner den på papper!
Tamar målade ju förståss också lite. Hon drabbades av en sån där. MATTE SE MIG-rusning. Började springa fram och tillbaka. Slå iväg mitt suddigum fler meter. Lägga sig på teckningen. Bita mig i föten! Anfalla min penna.. osv.
Leriga fötter hade hon också som ni kan se mellan hårstråna på pappret!

Tulpaner

tulpantider.. :D Glad när man får blommor från skolan att pryda mitt rum med!
I Lidköping
Nu när jag ser de här bilden. Vars tog de t-shirten vägen som jag brukade ha som pyamas?
..
..
Tulpaner...
Förr hatade jag dem. Tyckte de var de fulaste blommorna nästintill och jag kunde inte förstå varför folk ville köpa dem som galningar varje år när det fanns så mycket annat att köpa. Hur tråkiga som helst. Jättelång tråkig stjälk och en blomma med bara ett fåtal kronblad. Nej nej...
Men floristgymnasiet förändrade mig. Det finns ju tusen färger och sorter. En del hade ju till och med flera kronblad.
De var roliga i arrangemang. Särskilt om de fått stå i någon vas ett tag och hade roliga konstiga former. (sen att de fortsätta växa och förändra hela arrangemanget tål väl att tänkas på haha)
Krispigheten och fräschheten. Doften. Jag älskar tulpaner. Och jag är otroligt besviken att jag än så länge inte sett en endaste tulpan i detta hus!!!
Skulle vilja ha en trädgård full med tulpaner på våren. Olika färger och former...
När jag flyttat till mitt nya hem ska jag ställa en stor bukett tulpaner där. Som inflyttningspresent till mig själv!

Orhan-tid!

Somnade runt tre-fyra idag. Vaknade klockan sex och började se på film. Lagom mycket sömn! ;)
Anledningen var att jag ville prata med Orhan ordentligt för en gångs skull. Men då han somnar åtta och vaknar fem. Jag somnar fyra och vaknar tolv lyckades vi som aldrig mötas. Däremellan är det inte ofta han har elektricitet. (om ni minns hur det var i Kosovo då jag var där!)
Så idag hade jag många alarm. Znoosade och kämpade tills jag var helt vaken. Runt kvart över sex kanske! (Är ändå oförskämt pigg nu med tanke på hur många timmar jag sovit!)
Runt halv åtta kom dock Orhan. Men det var värt väntan! :) Vi pratade tills efter tio!
..
..
..
Nu har jag intagit en rejäl frukost/lunch. Ska arbeta lite idag. Ska äntligen röra vid disken och jag ska försöka frosta av frysen! :P
Laga mat ligger väl också på mitt ansvar då alla andra i huset är ute och ränner!
Har ingen riktigt inspiration till det men man kan inte alltid äta flingor så jag får väl anstränga mig lite! XD
Blir en bra dag! :)
Kram

På ett papper är allt möjligt

"Katter röker inte!"
"Näe!"
"De Kan... bära solglasögon. Men de röker inte!!!"

Ett sånt där löjligt skoinlägg igen!

Om 2 arbetsdagar kommer mina nya skor. Jag som trodde de skulle komma i morgon. Besvikelse!!!
Även om jag för all del inte kommer använda dem denna vecka. Inte nästa heller. Det blir väl till något finare tillfälle. Får se. Jag kanske kan öva upp mig så pass så jag kan traska runt i såna höga smala klackar vardagligen!
Övade lite nu på kvällen. För jag har legat av mig. Tidigare hade jag ju massa vinterskor med klackar. Men nu! Nu har mina vinterskor bara en liten liten klack. De är snygga. Men jag har ju legat av mig.
Älskar högklackat.
Om jag vore rik och löjlig skulle jag köpa mängder!!!
Gärna ett par Jeffrey Campbell. (Eller en förfalskning. Går lika bra me tanke på priset!)
Helst av allt de här! ;)

Bad kitty

Bilden kommer i väldigt dålig dager när man fotar med blixt. Men jag blir tokig. Hur ska man fota?! Så sällan det är bra ljus! Skulle haft en scanner! :P

Fiser framför datorn!

Sitter och fiser framför datorn! :P (med fiser menar jag inte att jag alltså pruttar om någon tror det. Jag använder bara det ordet för att ni ska förstå hur avslappnad jag är!) Är sugen på något men vet inte vad! Godis...
Ska nog fortsätta rita på mina dumma katter! ;) Vill bara slappa nu. I morgon sätter jag igång med grejer så även morgondagen försvinner!
Har en ny uppgift också. Att göra en bukett. Ska bli kul. Känner mig ändå plötsligt stressad. trots att det inte finns några krav på att saker och ting ska vara klara den här veckan. Det känns som om man har så lite tid när man går hemma. Särskilt när man vänt på dygnet. Jag kan ju inte precis börja dammsuga rummet klockan 2 på natten. Eller börja tömma frysen för att frosta ut den runt tolv. Mina päron (särskilt pappa) skulle ju bli vansinniga!
Jag får leva i min tysthet i de bortre rummen eller studion. Där hör jag hemma på natten! ;)

Massor att göra

Underbar dag! :) Vi satt i solen och blasken och grillade korv och kornbiffar! ;) Uppdaterade varandra om vad som hände i våra liv nu. Känns lite märkligt. Även om vi inte träffas kommer det bli ännu mer sällan nu! :P
När det började bli lite kyligt gick vi upp och spelade spel!
En trevlig och enkel dag. De gick då i alla fall fort.
Hittade inga bilder på oss tre tillsammans. Men stal två bilder från Pia !;)
..
Onsdag i morgon.. Har mycket att göra plötsligt. Bra.. så tiden går... ;) Vill bli klar med allt denna vecka så jag är fri när Orhan kommer. ja.. Jag har fortfarande pinsamt hopp om att han kommer nästan vecka.
Jag måste:
  • Frosta av frysen.
  • Plantera om krukväxterna.
  • Packa det sista.
  • Städa rummet och möblerna ordentligt.
Förutom det göra mat och diska vilket jag gjort väldigt dåligt sen jag kom hem från Kosovo! haha... har liksom tappat det där. Ska bli skönt att ha eget boende så jag börjar röra på fläsket lite mer!
Nu ska jag dricka kaffe och slappa. Är faktiskt lite trött. kanske somnar jag tidigare i natt?! :)

Vår på g?!

Mamma hade lagt fram receptet på semlor på bordet. Antar att det var en hint! Men inte hinner jag. Idag kommer ju Isse och Pia. Om en timme närmare bestämt!
Vaknade och såg solen skina utanför fönstret. Underbar dag för utflykt. Vi ska nämligen grilla och möjligen (om det inte smält för mycket så det är blask) åka skridskor!.
Nu ser jag inte solen längre men himlen är blå. Blåbärsriset syns i skogen. ja det är inte mycket snö kvar.
Det är ändå en mysig känsla när snön försvinner. Att våren kommer. Jag gillar snö... Hoppas att det inte är för tidigt bara så det kommer mer snö och blir en sån där jobbig blaskig fortsättning på vintern.
inte lång kvar till sommaren?

Sömnproblem igen.

La mig för tidigt idag tror jag! XD Ligger helt otrött här och funderar på vad jag ska hitta på. Hungrig är jag också. Magen mullrar allvarligt talat!!!
Gick och la mig lite tidigare idag för att jag tänkte att jag då kanske skulle kunna somna en timme tidigare i alla fall och på så vis orka upp lite tidigare i morgon.
Fel fel fel!
Det gick helt enkelt inte! Jag känner mig bara mer pigg nu?
I morgon kommer ju Isse och Pia och jag vill inte riktigt då ligga och sova enda tills de kommer! Måste upp och duscha och koka tevatten innan de dyker upp!
..
..
Känner direkt nu hur stressen kommer. Stressen över att vänta på Orhan och att det är massa sysslolösa dagar framför.
Varför oh varför la jag mig så tidigt??? Nu ligger man här...
Funderar på att helt enkelt dygna. Så kan jag gå upp tidigt och äta frukost och fixa. Men det finns ju risker med det också. Misslyckas jag så lär jag ju sova när brudarna dyker upp! XD
Nej det finns ingen genväg... Man kan inte leva normalt med ett omställt dygn!
Jag måste tvinga mig att sova. Tvinga mig att vakna... :(
Läste föresten i en sömnbok att om människan får sova som den vill utan att ha koll på klockan så lever den efter ett 25-timmarsdygn istället. Alltså flyttar fram sömnen 1 timme varje natt.
Om det är sant så är ju det en oerhörd förklaring på varför jag blir senare och senare... haha Även om jag flyttar tillbaka det igen!
..
..
..
Mest längtar jag efter att få gå upp, äta frukost och läsa något.
Inte ligga här...
3 timmar kvar tills "morgon"

Cats

Jag bara ritar och ritar. Som en maskin. Vet inte vad som hänt med mig?
Håller på med två katter nu. ;)
Fick äntligen prata med Orhan idag också. Jag menar... 2 dagar utan ett ord. Det är hårt! XD
Snart är det dags för te! ;)

Blomfever!

Är så otroligt sugen på att binda igen. Med blommor. Göra något galet arrangemang. En stor installation!
Visst kan jag köpa lite blommor men det är inte samma sak. Inte som på skolan.
Man hade alla möjliga roliga saker och nu efteråt grämer jag mig. Varför provade jag inte att göra mer saker med allt som fanns där. Varför var jag så himla tråkig??? Finns ju massa knasiga saker man kan göra...
En krans jag gjorde i trean!  Snodde från programmets blogg.
http://hantverksprogrammet-dlg.blogspot.com/

Tamar

Har ritat lite igen... ;)
Ser ni vem det är?
Tamar såklart! ;)

God morgon

"Men du hade ju till och med alarm på!"
"Hm..."
"Jag åker till jobbet nu!"
"Ah..."
..
Härlig morgonkonversation. Ja.. jag hade ett alarm på. För även om jag nu bestämt mig för att vända på dygnet på riktigt ett tag framöver vill jag inte vända på det mer än nödvändigt. Jag har varit med om perioder i mitt liv då jag sovit till 2 eller nåt! Och jag tycker om att vara lite ensam hemma! Vilket jag är nu flera dagar i vecka! ;)
..
Men jag vaknade halv tolv eller nåt idag! Ok! ;)
Somnade som vanligt runt fyra. Tror detta är mitt ultimata eller nåt?! haha
Åt precis några amerikanske pannkakor och ska nu sätta igång fläsket. vet inte vars jag ska börja?! Känns som det är massor jag vill göra idag och massor jag måste göra! Till exempel lovade jag ju mamma att frosta av frysen?! Men jag antar att det finns tid under veckan!
Packa, rita, plantera om krukväxter...
Jag tror jag börjar med att gå på toaletten så får vi se vars mina fötter för mig sen!
Kram

One way

Här har ni den glada videon. Tycker inte den blev precis som jag gjorde. Det försvann på något sätt vissa saker jag gjort. Men men...
Tycker det är svårt att göra seriösa videor i paint. Haha för allt ser ju som genast lite löjligt ut. Värst är det att rita Jesus tycker jag. Får en klump i magen varje gång. Han kanske sitter och tycker jag gör honom för löjlig! :P
Kram
(Men jag sjunger i alla fall. Mer sensation än ni kan ana. Minns inte sist jag sjöng in något för allmänheten!)

Sång

Har precis skrikit mig hes i studion. Pappa hade ju lyckats ta bort den delen där jag sjöng migg högsta och ljusaste att jag fick göra om det! :P
Men nu är den klar. Videon blev klar här om dagen, med text och allt, och låten ska nu bara mixas lite nu så min nya röst går in där och sen ska den ut! ;)
Så snart får ni se den. Tror pappa kommer lägga ut den före mig. Så känner ni han på facebook är det stor chans ni får se den innan jag får ut den här på bloggen! ;)
Tamar ser föga imponerad ut!
(Tamar är alltid med på ett hörn när jag pysslar. Tycker det är mysigt! Lägger sig på skrivblocket, sätter sig i mitt knä när jag skriver, leker med tråden när jag binder buketter, tuggar på blommor osv. Idag roade hon sig med att leka med suddet och titta på när jag rörde pennan!)
..
..
Nu ska jag ta tag i att tömma en hylla till. Har förut ritat lite (med Tamar.) på en tavla till faster min! Dock inte så fantastiskt. Akvarellpapret funkade inte alls att rita på. I alla fall inte när jag gjorde hår. Håret ritar jag flera gånger på. Lager efter lager och tillslut pallade inte pappret länge utan gick sönder... (ytan fnasade sig!) Så jag får inhandla ett riktigt block. (måste ju ge faster mitt bästa haha) Tycker inte det blev lika bra då jag sen fick rita så försiktigt.

Tavlan

Här kommer bilder på tavlan. Dock var ljuset lika svårt nu. Vet inte hur man ska bära sig åt för att fota en tavla. I vilket rum ska man hitta ljus i dessa mörka tider. Provade dock med olika sorters inställningar, vinklar, ljus och blixt. Så får ni en liten bild av hur den ser ut nu! :)

Varför ändra mig!?

Men varför ska jag försöka?
Finns det någon som helst anledning till att jag ska försöka vända dygnet "rätt" nu?
Nej...
Orhan är inte här, jag har inget jobb och inga andra sysslor på dagen. Nej... det finns helt enkelt ingen anledning.
Så nu har jag bestämt mig för att låta det vara.
Jag somnar vid fyra och vaknar mellan nio-tolv. Det är ok!? Eller hur!
Jag mår bara dåligt av att försöka och inte lyckas. Jag är en nattperson. varför inte låta mig vara det!
..
..
Idag ska jag ta tag i det sista prydnadssakerna och tömma en väska på Orhans lillasysters kläder. Får se om jag lyckas få dem till henne igen eller om de ska skänkas till andra. Hur som helst. Väskan är bra och jag kan ju lägga egna kläder där sen när jag ska flytta! :P
Sen får resten av dagen vara som alla andra dagar. Slapp!
..
..
Nu ska jag sluta ligga här och skriva. Dags att gå upp och äta frukost/lunch! ;) Me like....

Alla tjejer är likadana...

..
Hittade den här bilden och skrattade för mig själv. Den är ju sann ju!!! Jag har gjort många av de där poserna och jag vet värre personer haha...
Skrattade mest åt fix my hair and look seroius och really bad photoshop. Just för att han ser så löjlig ut när han fixar sitt hår och för att jag också tycker det är löjligt med pinsamma inlagda saker på fotot. hahah XD Hemska saker... Var tvungen att kolla igenom bilder jag har på mig för att se hur illa ställt det är med mitt posande!
Nej jag posar ju rätt trist. Tänkte jag skulle fylla upp varje pose. Men jag fastnade redan vid back-breaker haha. Så gav upp. Däremot har jag många grr I'm cute och duckface. Jag erkänner. Jag är en dum tjej!!!!

Inredning

Hela tiden söka efter saker. Eller.. inte söka. Men man kommer på saker. Idag när jag stod och lagade spaghetti slog det mig att vi inte har någon sådan sak. Det där verktyget man har för att ta upp spaghetti. Kanske inte det mest nödvändiga i livet men det är otroligt händigt. Plus att jag och Orhan äter stora mängder pasta! :P
Förutom det kom jag idag på dammsugare! Det är ju om något en viktig sak. haha... Kollade lite med pappa på biltema och det finns ju "rätt så" billiga...
Soffa letar jag konstant efter på internet. Vägrar köpa en sån där ful. Jag menar. Även om man vill ha och är fattig, är jag inte desperat. vi får ju inte ha uppe gardiner och tavlar. Så på nåt sätt måste man ju göra det fint. Då vill jag inte ha en stor och blommig soffa i rummet! nej nej...
(Ska inte säga för mycket. Jag vet inget om Orhans stil på soffor och han blir irriterad om jag låter alldeles för hård åt någonting som det visar sig han gillar!)
Allt på bilden är från IKEA.
..
..
Tror det blir lättare att se, när man väl är där, vad man saknar för något. Just nu är det kaos i mitt huvud. Vad har vi egentligen i alla lådor? Är det lättare att köpa det där eller transportera det härifrån.
Ska bli skönt när Orhan kommer så kan vi diskutera tillsammans.
Transport också. När ska man börja hyra en släpvagn som man kan lämna där. De kanske är jättepopulära och tar slut?!
Sen kanske det finns en mycket bättre lösning. Möjligen är tredje grannen härifrån bästa kompis med en lastbilschaufför som kör mellan Skövde och Umeå! XD
(Har ni någon billig, smart lösning. Tveka inte att höra av er!!!!)

Det blir bra

Vet inte om maten blev bättre än igår. Stekte lite kött jag marinerat och åt det med kokt vitkål! haha.. Gott.. Gjorde däremot en äcklig sås till jag inte ens fick i mig. Klantigt! :P
Syrran och jag sitter vid varsin dator och knapprar. Jag är pysselsugen. Måste vara något märkligt. Att just när det blir kväll få inspiration till att måla eller städa osv. Men det är som trevligast då!
Vi såg nyss på smurfarna. En riktigt dålig film enligt mig. Men jag vet inte vad jag förväntat mig. Kanske hade barndomens glada bild av dem i huvudet.
Plus att den var dubbad till svenska. Hatar dubbade filmer. Det är fult och dåligt!
Allting känns lite ljusare nu. Märkligt hur livet kan gå upp och ner. Det är ju trots allt bara 8 dagar kvar i morgon till Orhan åter igen kan ringa till ambassaden och det då finns en liten chans, en otroligt liten chans, att kortet är klart. Men en liten chans är ju bättre än ingen!
Orhan däremot kör en annan teknik. Han läser att migrationsverket säger att det tar mellan 3-4 veckor för kortet att bli klart. Så han tror inte det är klart förrän den 8:nde. Bättre att bli glatt överaskad än besviken!
Jag kan inte hålla med. För jag hoppas alldeles för mycket haha Tokigt!

Sminkad

Ni som trodde ni sett nog av Petra?! Ni hade fel.
Ska duscha och varför inte utnyttja ett smutsigt ansikte till något så roligt som att sminka. det försvinner ju snart ändå! ;)
Snygg eller inte. Här får ni!!!

God mat

Igår...
...gjorde jag en sån god middag. Goda piroger med en härlig köttfärs-morot-stark ost-kvarg och vitlöksblanding. :P
Hur ska jag bräcka det idag?!

Saknad

Det är en sån stressad känsla som aldrig går iväg. Den stressade känslan av att inte få tiden att gå. Att jag har mer än en vecka framför mig, tom! Utan mening!!! Bara en väntan på min kära!
Vet inte vad jag ska göra och det gör mig galen!
Det värsta är att om jag nu sätter igång och städar. Tar tag i att göra idag kul! Får den här dagen att gå så är det ju ändå bara söndag i morgon! SÖNDAG. det är en hel evighet kvar då också! Det blir inte bättre!
Längtan och saknad är bara plågsamt. Det finns ingen glädje i det alls!
Nu ska jag jobba för att glömma!

Våren kommer

Igår somnade jag mycket sent. Fick den värsta saknaden efter Orhan någonsin och var ganska så lite mycket ledsen om man får uttrycka sig så!
Vaknade på grund av det då också mycket sent. Märkligt ändå. Jag minns mycket väl hur jag var vaken. Tittade på telefonen. Men jag måst glömt kollat på klockan. För nästa gång jag vaknade var den tolv. Skit också!
Upp och åt lunch med Ulrika. Spaghetti carbonara. (man måste passa på när det finns bacon i huset.)
spaghetti carbonara ja. En av de orsaker till att jag föll för Orhan?! Han visste vad carbonara var. Alla andra där i hyreshusen snackade spaghetti och det gjorde mig galen! Man kan inte bara äta spaghetti. Vad ska vi äta till!? Jag föreslog carbonara och han sa att det var en bra ide! :) Och han inte bara visste vad det var. Han gjorde det på samma sätt som jag!!! :D
Då förstod jag att det var vi! (haha nej det minns jag inte!)

..
..
Idag ska jag städa huset. syrran gjorde lite redan i morse så jag tänker dammsuga och städa toaletter. Inga problem för mig. Just de två sysslorna gillar jag mest! Städa toaletten för att man ser hur ren den blir! :) Och dammsuga för att man vet vad man ska göra och det är kul att se de små dammråttorna hädan gå!



Ute smälter snön bort. Kanske Orhan kommer till våren.
Skulle nog fägna honom!

Dags att rita igen

Sitter och är sugen på att måla. Men har så snabbt packat ihop alla tavlor. Dock inte så krångligt att jag inte kan ta upp dem igen. Vet inte varför jag var så snabb med att packa. Särskilt inte nu när flytten blir lite framflyttad! ;)
Dock har jag ju mitt akvarellblock/skissblock jag fick av farföräldrarna. (det är ett akvarellblock. men i så billig och dålig kvalite att det lika gärna kunde vara ett skissblock. Gillar det!) Har ju lovat att rita en teckning till min moster så det skulle jag kunna göra nu! Ska bli kul!!! ;)
Sen får vi se om jag drar fram och målar. Mitt rum är i lite bättre skick nu när allt inte står på golvet! (Ska inte få det att låta som om man kan springa fritt där inne!) För jag är sugen plus att färgen lär ju hinna torka innan jag ska flytta.
Vill måla mer tavlor i den stil jag provade nu. Med tjock klumpig färg!
påminner ju mig om att jag inte fotat den nya tavlan ordentligen nu i bra ljus!!!

Ville egentligen lägga ut en bild på någon tavla jag gjort men hittade ingen. Jag kanske inte har visat upp så mycket tavlor här på bloggen?! Ni får njuta av en bild från paint istället (otroligt kladdig men när jag såg den som minatyr såg den riktigt bra ut. Så titta på den på avstånd! haha). Som jag målade på tåget ner från Lycksele. I tristess. haha

..

Har ni några kul ideer på tavlor! Skulle vara kul att våga. Jag menar. Att ni bara säger något till mig och att jag måste göra det. Jag är så feg! Målar jämt så samma!!! :P Då utvecklas man inte!

Blå

Köpte precis de snygga skorna! ;) Galet. det kändes hårt men Orhan tyckte jag kunde göra det. Så jag slog till och kände mig glad tills Ulrika såg priset och utbrast det högt!! haha...
Jaja.. gjort är gjort. Och jag kommer älska dem!!!
Förutom det tittar jag på svenska blomserbloggar. Såg en sån fruktansvärt snygg bukett där att jag blev alldeles till mig. kan ingen gifta sig så jag kan göra den buketten! Kanske inte exakt den men med de blommorna. De färgerna. ojoj... Det finns inte mycket naturligt blått i blomvärlden. Så den är unik! ;)

Storlekar?!

haha... satt och kollade storlekar på internet och skulle mäta mig för att se vad jag hade. Men fick en chock när det stod att största storleken i midja var 36 cm!!! Det är ju som min vad eller nåt?! Jag får det inte ens över huvudet!
Satt länge och grubblade och försökte förstår. Provade mäta i tum. Men det stod klart och tydligt. Cm. Efter ett tag insåg jag fakta. Man skulle inte mäta runt midjan utan bara tvärs över! XD hahaha
Får inte ens igenom mitt huvud genom största midjemåttet! Är ni så här smala?
..

Skulle hur som helst aldrig våga beställa där. Hur mätar man tvärs över kroppen? Var ska jag börja och sluta?!

städa?

Självklart fick jag ju inte ens fram frågan om pengarna då det var en annan kvinna där. Alltså inte min handläggare. Jag var ju tvungen att upprepa allt gammalt så det jag egentligen ville fråga om kändes svårt.
Var kul att köra bil också. Eller egentligen var det oväntat tråkigt för att inte ha kört bild på några månader. Det var som vanligt. Förutom den spänningen att handbromsen är trasig och jag inte får lägga i den. Jag la en stor tröja på för att inte råka göra det automatiskt! haha Det gick bra!
..
Sitter och äter kivi nu! ;) Funderar på om jag har något att göra idag. Om jag ska packa mer? Vill egentligen städa lite. Men vet inte hur jag ska bära mig åt då allt är en röra. Är nog bättre att vänta lite med allt. Närmare flytten.
Skulle kunna städa undan bara lite smått så det är trevligt att vara där inne. För det är det inte nu. Inte ens Tamar trivs där nu. :P
Kram

En stor loppa

Såg på en underbar film i morse. Jag har ju en stor kärlek till tecknade filmer. Så blev glad då jag hittade en ny idag som verkade vara lite klass på. Tror den var fransk. (fast förståss dubbad till engelska)
"The monster of Paris"
En sån där klassisk King-Kong film om ett missförstått monster. Denna gång om en loppa som blivit förstorad och kunde sjunga.
När man säger det sådär låter det ju jättelöjligt! Men den var fin och söt! haha... Bra musik också! ;)
När det är tecknat behöver inte historien var så brutal som en gigantisk apa. Då går det finfint med en gigantisk loppa! ;)
Nu måste jag dra mig till arbetsförmedlingen! ;)

Tamar gör det igen!

Står och skrattar åt Tamar medan jag gör mig i ordning för att dra till arbetsförmedlingen. Hon har kommit på en ny lek nämligen!
Det står ju fullt med lådor i huset nu pga min och syrrans flytt. Tamar äääääälskar lådor. Att gömma sig i och att leka i. En av lådorna hade också ett lock man kunde ta av.
Om man lutar det mot lådan springer hon ut or lådan och puttar iväg det medan hon jagar det.
Men idag kom hon på något nytt.
Hon tar sats, springer och puttar iväg det samtidigt som hon hoppar i det och glider sedan efter golvet! haha... Så just nu glider hon fram och tillbaka i hallen! XD
Har också puttat på henne lite runt i huset!
Hon är galen! Det är sånt som gör henne så speciell!
(Skulle fått det på film men saknar kamera! Har inte ens någon kul bild. Men ni får försöka föreställa er en katt i ett lock som glider förbi!)

Fattig

Sitter och funderar... Jag är ganska så väldigt säker på att försäkringskassan betalade ut fel bidrag till mig i början. Alltså.. för litet bidrag! Mina vänner (då menar jag vänner i samma ålder, samma situation osv) hade mer än dubbelt än vad jag hade. Jag läste och såg att om man gått gymnasiet hade man rätt till det höga bidraget.
Hade jag inte läst på gymnasiet?
Trodde det berodde på att jag bara var på arbetsförmedlingen. Att en coach där inte räknades som arbetsmarknadspolitiskt program! Eftersom jag fick det högre sen när jag började på Pomona istället.
Var hela tiden ändå lite osäker. Men nu! 1 år senare är jag nästan säker. Jag börjar ju om i arbetsförmedlingen nu och är åter bara med i arbetsförmedlingen. Inte får jag det lilla inte!! Alltså räknas det nu som ett arbetsmarknadspolitiskt program?!
Varför i hela friden fick jag under... hm... 4 månader en sån liten summa??? (Kanske också en anledning jag hållt på det. Bråka om 4 månader liksom!)
Tänk om det är möjligt att nu få dem retroaktivt? Om jag har rätt alltså! Är lite fundersam om det inte går eftersom jag är så seg på att reagera plus att jag inte har kvar nå bevis på det?! (vill ju inte verka girig!) Men nu skrev jag till min handläggare och vi ska prata om det hela i morgon!
Försöker hitta liknande exempel på internt. Eller om försäkringskassan skriver något om vad de gör om de gjort fel. Men hittar nada...
Hoppas lite inom mig. För det är en ju en liten summa jag skulle kunna få då ;) Lagom till flytten! :)
Ja på denna bilden var jag nyarbetslös och fundersam. vad har jag gjort för fel eftersom jag får mindre pengar än alla andra?!
Måste sluta tänka och leta. För jag får inte ut något ur det. Och det gör mig galen!
Vänta tills i morgon. Bara att vänta...

Mera väntan...

Efter det tråkiga beskedet fick jag då fart att packa i alla fall. Vill inte tänka. Tiden går fort. Tiden kommer att gå jättefort. Om jag gör något!!!
Har tömt vitrin och skrivbord. Jag har staplat lådorna där ute så nu ser jag faktiskt golv! ;) Väggarna är också kusligt tomma då jag packat bort varenda tavla. Hemska saker vad många. Någon som vill köpa en? Man vet aldrig. Tänk när jag blir känd. Då kan ni sälja den för mycket mer! Jag lovar i alla fall att om ni köper en tavla ska jag försöka bli känd! haha.. lycka till med min naiva stil!
Jag får väl ha en utställning eller något. Vissa tavlor kommer jag knappt ihåg hur de ser ut. Men så fort jag betalar full hyra ska jag klä in väggarna med mina tavlor! ;)
Varför kommer han aldrig!!!!
Just nu vet jag inte vad jag ska göra. Är mest orolig för att börja tänka. Börja räkna dagarna. Sitta och frenetiskt titta efter billiga flyg. Jag vill inte det igen. Jag kommer bara bli stressad, förhoppningsfull och ledsen
Ge mig ideer på vad jag kan göra för att få tiden att gå! Ge mig en utmaning!!!

Arg, ledsen, besviken!!!

SKIT OCKSÅ!
varför!!! Här har jag gått och varit glad åt ett uppehållstillstånd. Glad åt att kortet skulle tillverkas så oväntat fort. Att han kunde komma nu i helgen eller nästa vecka!!! Nej nej... Det är inte klart!!! Nu måste vi vänta 10 dagar till!!! (Visst tio dagar kanske inte är så mycket men när man gått och sett fram emot något...)
Då hinner han ju kanske inte komma innan jag flyttar. :(
Jag vill ju bara ha min Orhan här.
Besvikelse!!! Stooooooooooooooooor besvikelse!!
Vet inte om jag är mest ledsen eller arg nu!
Det finns i alla fall inte tillräckligt starka, hårda ord att använda nu!

Kläder?!

Jag är ingen shoppingmänniska. Det gör ont i mig att köpa något onödigt. samtidigt som jag ibland längtar. Jag är nog också lat. Hittar jag något som jag behöver är det otroligt lätt att ångra sig. Så slipper jag ångra mig sen, stå i kö eller kånka på den!
Nej nej... det ska krävas mycket för att jag ska köpa något till mig själv. Då ska jag verkligen behöva det!
Igår gjorde jag ju dock ett spontant köp! Så nu liksom känner jag för att shoppa mer. Galet
Min garderob är så full med trasiga kläder att jag liksom inte kan se om jag saknar något! haha
Alla kläder är från Nelly.se
Jag ska ha ett par såna där platåskor med höga klackar. Hur länge har jag inte längtat efter såna! Är också sugen på att köpa en klänning så jag sitter och spanar på det nu. Har ju också en anledning då det är bröllop till sommaren! ;)
jag brukar vanligtvis aldrig köpa nya kläder till bröllop. Jag tar vad jag har hemma. jag köpte en klänning i Tjeckien för många år sen. Den har jag återanvänt nå våldsamt!
Nej. Nu ska jag ha en ny, snygg klänning. Men snygg urringad rygg!!!
Usch vilket löjligt inlägg!

Inga förbud mot katter!

Nej min teori stämde inte. Jag har inte skapat något sorts länger dygn. Nu har jag helt enkelt bara vänt på det. Idag vaknade jag runt tio! :P
Känns mer på allvar nu. Mailade med hyresvärden om det var kattförbud och när jag kunde komma.
Det var inte kattförbud men katten fick inte riva på tapeterna eftersom jag har en viss specialhyra. (Jag betalar mindre men får inte sätta upp tavlor, lampor, gardinstänger osv. allt som gör hål och skadar lägenheten)
Undrar varför folk oroar sig för det, att hon ska riva på tapeterna? Är det vanligt att katter river på tapeter?! Har då aldrig varit med om det. Jo.. hon tycker om att klättra på vävtapeten i studion. Men det är ju så ute och så frutansvärt fult. Så vem bryr sig?! (det finns i alla fall inte i lägenheten!!!)
INGEN Tapetklösare!
Han gav mig också bankgirot för att betala hyra. Jag menar. Nu är det ju allvar. Jag kan ju till och med betala dit hyran! Hemska saker! Via bank också. Det är annat än att lägga några tusenlappar i en låda i bastun det. (Som jag gjorde i Lidköping hahaha)

Sova är kul, ibland!

Jag har förlängt mitt dygn eller något! Helt enkelt gjort det längre. Eller på något sätt slagit slint på min sömnrytm!
För nu sover jag ena natten ingenting och nästa läääänge. I natt är en. Inte i behov av sömn natt. Jo visst. Det lär bli några timmar framåt morgonen. Men jag kommer inte vakna sent!
I förrförrförrgår somnade jag fem kanske och vaknade sju!
I förrförrgår somnade jag ett och vaknade tolv!
I förrgår somnade jag fyra och vaknade sex!
I går somnade jag halv två och vaknade halv elva!!
Vet egentligen inte om jag tycker det är något fel med det! Lite annorlunda. Men jag utnyttjar ju INTE timmarna nu när jag ligger här och försöker sova! och det håller inte i framtiden. Har man jobb liksom. Vilket jag så småningom har!!!
Det funkar inte heller när man har en man som somnar åtta och vaknar fem! Fast o andra sidan möts vi ju då vart annat dygn för att äta frukost! ;)
Bättre det än ingen frukost alls!
Sömn är löjligt. Det blir aldrig någon ordning på det! Försöker jag fixa och få rytm så är det alldeles för lätt att få den ur led igen!
Förutom det är jag hungrig....

Lite skugga gör skillnad!

Kanske nu någon smart typ (Nu tror jag inte så högt om er men...) anade tavlan i förra inlägget. Att det nu står en kvinna på den!
japp.. så är fallet. Tavlan är typ klar. Ska kolla in den i morgon när den torkat för att se om jag är helt nöjd!
Har lite bilder på det färdiga resultatet men som jag tog igår natt när jag målade. Nu är det också för mörkt för att ta bättre.
De första två är från tidigare då jag ännu inte var helt klar! ;)
Utan mörka skuggningar. En väldigt brun tavla! Tyckte dock den var fin såhär. Så är fortfarande lite osäker på om jag gjorde rätt med den starkare skuggan.
In med lite blått och tada!!! ;) Vad tycker ni? Bättre ellr sämre?
Upptäckte också att det bruna kletet. (min så kallade bakgrund) ser plötsligt ut som ett landskap. Ser ni vattnet, bergen och himlen med molnen? (Syns mycket bättre på riktigt! Svårt att fota glansig olja!) Fast o andra sidan ska jag väl inte skriva sånt. Varje betraktare ska väl se sin egen bild! :P Min syster uttryckte.
"Hon står ju i lera!!!"
..
..
Jag är redan sugen på att måla mer. Men det kanske är fel tanke i det här kaoset???

Hej kom och hjälp mig!

Gjorde ett mycket nyttigt men smärtsamt inhandlande nu. Köpte bh:ar. Fick ju för länge sen plötsligt större bröst. Men det har gått långtsamt med att köpa större bh:ar, att inse att det behövs... haha... Från B till E! XD Men nu.. Nu är det inhandlat störta någonsin, Så nu lär de väl inte ramla runt. Vilket är oerhört irriterande och obehagligt! ;)
Just för tillfället är mitt rum i kaos! Våldsamt. Ser inte skrivbordet, inte golvet, inte sängen. Det enda jag nu plötsligt ser är väggen bakom bokhyllan då den är nästintill tom!
Men jag antar att jag får göra ett ryck nu för att i alla fall få fram min säng.
Tack och lov finns det en korridor och syrran (som också ska flytta nu i Mars.) har inte börjat packa än på allvar så jag kan ställa alla lådor och packade kassar där så länge! XD
Jag måste ju få plats med min man här också när han kommer!



kram
Nu ska jag bege mig ut på kattjakt och packa klart en låda, skulle vara skönt med en prommis också... sen kanske jag ska till och sova! ;)

Glasluckor=löjligt!

Känns som jag skriver mycket nu?!
Men.. sitter hemma och har tråkigt. (eller inte så tråkigt nu) plus att jag nästan sitter nonstop vid datorn i hopp om att Orhan spontant ska dyka upp.
Förutom det känns det som det händer lite nu så jag har ju faktiskt något att skriva om! haha :D
Har kommit en bit i packandet... kanske är dumt, att vara så snabbt?! Har packat en låda till köket och tomt nästan 2,5 hyllor i min bokhylla! ;) Har också packat ner alla böcker jag ska ha med plus slängt ner böcker jag inte vill ha med i en annan kasse. Funderar fortfarande på mina stackars serier. Behöver jag dem?!
Tror jag ska gå igenom vitrinen nu! Där finns mycket spännande. Vet själv knappt vad jag fyllt den med. Men allt från viktiga papper-tavlor-drivhus för frösådd-laddare! ;)
Förstår inte riktigt meningen med att ha ett litet skåp med glas? Vad i hela friden ska jag sätta där inne som folk ska behöva titta på?
Hur som helst duger den finfint som kontorsförvaring! ;)

Funderar och klurar... i onödan!

Man borde inte. Men vi kan inte låta blil. Jag och Orhan sitter ideligen och funderar, försöker lista ut när han kommer. Men allt går emot oss!
Vi hittade en fantastisk resa nu på Lördag. Över wien. En likadan jag tog hem från kosovo. Sen verkar det inte gå några mer såna resor på länge från Pristina. Löjligt!
Andra resor hittar vi. Dyrt (men det är alla resor från unika Kosovo!) Men de kan vara på 24 timmar. Då en liten tripp till Turkiet för att spendera en natt där. Eller kanske en resa till Kroatioen-Tyskland-Danmark-Sverige haha...
Fulbild från planet mellan Italien och Serbien!
Men det verkar inte längre möjligt att komma på Lördag. Då han måste ringa om kortet. Är det klart hinner han inte in för att hämta det samma dag innan de stänger. Åka till ett annat land (även om de är fisigt små länder där nere) gör man inte på en kvart! På fredag har tydligen migrationsavdelningnen stängt. Kan man hämta det från ambassaden istället? Då kanske det går!?
usch.. jag bara funderar. Försöker komma på lösningar men... Jag borde nog släppa och se i morgon vad som händer! Vad de säger!
Men hemska saker om han kommer först nästa vecka och måste resa över hela världen. vänta i timmar!
Dock är väl det viktigaste att få hit han! Jag vill ha han här nu!!! Så att betala alla tusenlappar. Så är det!!! (även om man för samma pris nästan skulle kunna unna sig en resa till thailand haha)

Katter...

Typiskt tecken på att en mus bitit sin väg ner i en låda. vad gör man?!
Skickar ner Tamar. Vad gör hon?
Lägger sig till rätta och myser!

Vinden

Har just varit uppe på vinden och tagit ner lite av mina saker jag fick upp där i höstas. Även lite tomlådor så jag kan packa ner ett och annat haha :P
Tamar följde också med.
Jag tog yttervägen. Jag saknar de där tricepsmusklerna att liksom ta med en arm på var sida av uppgången och dra upp min kropp! Och att hålla på och bygga ett torn av stolar och grejer.. Nej nej.. mycket lättare att gå ut och slänga upp stegen!
Tamar stod nedanför och tittade på mig. funderade att klättra ner och hämta henne. Men när hon såg mig fick hon fart. Kan matte kan jag. Så hon klättrade helt enkelt upp för stegen. Såg mycket gulligt ut må jag säga! ;)
Nu sitter jag i mitt rum igen. Ska sätta igång! Alla prydnadssaker och sånt finns det ingen anledning att vänta med. Kan ju också packa alla kökssaker. Plus kolla igenom att vi äger allt. Annars blir det till att handla! ;)
Kram
Sen får vi se hur många möss jag hittar i tomlådorna! ;)

Trött

Aaah.. blir tokig.. Inte visste jag det var så svårt att flytta. Hur man ska få upp möbler. Saknar ju bil. XD Så är så beronde av andra.
Jaja... på något sätt löser det sig. Men jag önskar mycket att Orhan var här nu. Så att vi kan planera tillsammans. Jag vill ha support!
Var nyss på bön. Trevligt. Första gången i kyrkan sen... sen jag stack till kosovo.. Så det är länge sen! Allt var då som vanligt där. Nu sitter jag med min kopp te och känner mig trött på smörgås. Vill inte äta mera smörgås. Usch för att tina bröd och äta ost!
Samtidigt vet jag mycket säkert att jag när jag ska sova kommer bli hungrig! Och det är så svårt att smyga upp på natten och ta en banan utan att väcka päronen. Eller den där smörgåsen som jag försöker undvika!
Just nu känner jag mig trött och sliten. Längtar efter min man med kramen!

Söt?

Vissa är söta!


Medan andra försöker!
..
..
Njae.. anledningen till detta uppsnofsande mitt i veckan och posandet framför kameran var ett försök till att få någon bild till en header. Nu ska jag bara komma på vad jag ska göra med bilden! haha

Snö!

Var ute och skottade! Trevligt. Då snön var nyfallen var den inte hemskt tung. Enda problemet var väl att grannen kom ut också och skottade allt så perfekt att jag fick lite krav på mig. Inte ska jag vara sämre inte!!
Tamar hängde med och hon började med att sprätta runt i snön. Kasta iväg den och sen anfalla den. Sen lade hon sig bakom en snöhög och spanade med kisande ögon på mig medan jag skottade. Misstänksamt!
Hon klättrade upp i ett träd och roade sig med att sprattla runt så snö föll ner i min nacke! TACK!
Vi gick in och värmde oss. Men se, Tamar fick mersmak och ville ut igen. Nu är hon misann ute och leker i snön?! Är det ett tecken på att våren är påväg. Eller att hon förstår att snart blir det värre (i Bygdeå) så det gäller att passa på haha...
Nu ska det ätas lunch! :)
Kram

Dags att packa?

Mitt rum är illa. på hög nivå. Men jag känner nu ännu mindre lust att städa än tidigare. Jag SKA ju faktiskt flytta!
Så funderar att idag. (så fort jag skottat) börja packa lite. Spelar ju ingen roll om man börjar i tid. Då kan jag ju städa noga efter mig också! ;) Samt fundera på vad jag ska ta med mig. Ska allt med? Behövs det?
Flyttar jag verkligen på allvar!? haha... galet.
Kanske skulle jag försöka skutta upp på vinden och ta ner det jag har där uppe och packa bättre! Tamar skulle också ljubla för att få komma upp där.
Eller så väntar jag på Orhan. Jag är ganska så vädigt säker på att jag suger på att klättra upp där! haha
Hörnet med mina packade prylar... vitrinen full med skit och viktiga papper...


Foton... tänk om man skulle ta tag i saker och ting och få till en riktig fotohörna. (dock får jag inte sätta upp saker på väggen i nya lägenheten första månaderna. Då jag betalar billigare!)
Snygging till höger! ;)


Sleten... måste duscha också! haha. Mitt hår är snart dreads där bak!
kram

morgonstund har...

God morgen!
Vaknade i morse runt sex av att Orhan ringde en signal. Var hälften vaken, hälften död när jag letade upp laddaren. Fick igång datorn. Startade msn... Sen somnade jag!
Vaknade strax av en klirrande melodi. Någon ringde mig på msn. Orhan! XD
Så då var det ju bara att vakna till liv.
Nu sitter jag här. Nog pigg för att gå upp. Men fortfarande heldöd i kropp och sinne. Plus att min mage mullrar. Hungrig eller dålig?
det är full fart i köket då syrran, svåger och mamma ska till Ikea. Så jag vet inte om jag känn för att gå dit!
Snart...
Blir hur som helst ensam idag. Känns inte kul att handla saker till hemmet utan Orhan! :P Så jag följer inte med. Men det blir nog fint här hemma... Gillar ju att vara lite själv! ;)
Det är ju nästan också så man kan börja städa och packa! ;) 2 veckor kvar!

Irritation

Man undrar ju om man är den mest irriterade. Har aldrig tyckt om att prata inför folk. Alltså i telefon eller på internet medan det sitter massa människor (familjen) bakom och lyssnar. (i andra rum i huset)
Förutom det att folk hör så känner man sig lite smålöjlig!
Detta leder till att jag ställer om rösten. Beter mig som en apa. På ett ganska sofistikerat sätt!
Dock lyckas Orhan alltid bli arg på mig då. För att jag just beter mig som han gör och han inte förstår mitt försvarsställningsbeteende och den humor jag för tillfället använder då! Så folk ser att jag inte är så seriös och pratar om löjliga saker på allvar med min man! I fall nu någon skulle råka höra att jag höjde rösten lite när han sa att han ville ha lila gardiner på en orange vägg!
Då reagerar jag hellre som en överdriven snobb!
Obs Bilden har inget med texten att göra.
aaah han måste komma hit snart så jag kan vårda relationen lite. Pussa honom lite i pannan och säga att han är en riktig karl! Han kanske rent av vägrar komma tillbaka till sin märkligt, löjliga apa om det ska fortsätta så här! Paulus har rätt. Man ska inte leva åtskilda som gifta!

På något sätt ganska lycklig!

ojojoj... jag blir alldeles. Det är så kul. Egentligen spelar det ingen roll vars eller hur. Men känslan av att så småningom få bli självständig. Att få bli familj med Orhan! :D Ääänteligen!
Tja... nu får man ju på allvar börja leta efter saker som behövs. För än har jag inte lyckats skramlat ihop allt. Visst. Kökssaker har jag då nog av. Men möbler. Och framför allt. Krukväxter. Mitt hem ska då inte stå tomt på krukväxter! Sen ska väl Orhan ha en stor matta om jag känner han rätt...
Och gardiner Gardiner kan ju vara fint... Lampor också för den delen.
aaah. Kom hit nu Orhan så vi kan planera!!! (Jag som gillar och planera och allt också!!! :D haha)

Fantastiskt!

Har tänkt hela helgen. På Måndag måste han ringa. Det måste han. Han planerar helgen och ringer på Måndag. Så måste det vara.
Och mycket riktigt. Klockan sex fick jag det efterlängtade samtalet.
Var ett märkligt sätt att få jobb på. Jag har liksom tänkt mig att man ska låta bestämd. Så och så och så är det. Och så är du här den dagen. Den tiden!
Detta var mer som...
Är du intresserad av en halvtid så är den ju din! Det kan ju bli.. men minst 50 procent.
Ja den andra tjejen börjar ju då och som jag sa är det ju inte mycket att göra i början och så. Jag kan inte riktigt säga ett direkt datum. Den andra kommer ju att komma runt slutet av Mars då. Men jag har inte almenackan. Så jag kan inte säga precis. Men om du flyttar upp kan du väl flytta upp April. Det bestämmer ju inte jag men...

Blivande familjen! ;)

Kan inte riktigt få fram hur det kändes. Men det kändes som om. Jag fick jobbet... men nu då? haha..
Vi skulle höras mer framöver. Om vilket datum jag skulle börja och jag fick väl höra av mig när jag flyttat upp.
Inte tänker jag vänta till April i alla fall!!!

blivande kök...

Ringde direkt till hyresvärden och det samtalet var om ännu mindre som förväntat. Inga regler. Inget diskuterat om hur. Bara pang på. 1 mars. 3 månaders kontrakt. Hej så länge!
Jag antar att jag får reda på mer framöver. När jag ska upp!
Nu ska jag bara få hit min Orhan. Hoppas att det blir redan nu till helgen. Men man vet aldrig med ambassader!  Sen är det väl bara att planera... för att så småningom bli västerbottning!

Hemska saker

Här har jag gått och oroat mig för försörjningskraven som det tydligen var på mig för att orhan skulle få komma. Vad ser jag nu när jag får domen. Eftersom Petra är svensk medborgare gäller inte kraven!!!
Det är bara för nysvenskar som de kraven gäller. Men var liiiiiite mer tydliga med det då så hade jag behövt gå runt med en hjärtattack i två och en halv månad!!

Promenad

Minns inte när jag somnade i natt. Men jag somnade då ifrån de jag tittade på. Vaknade sen halv tolv eller något! Så nog behövde jag sömn.
Idag känner jag inte alls den inspiration längre att sminka mig och fixa en header. Haha känner egentligen inte för något. Är helt slut i bollen.
Mamma frågade just om prommis och frågan är om man ska ge sig ut. Bara för att röra sig. Inte för att jag känner för det!
Det är ju stor risk att jag bara sitter här inne!
Kanske inspirationen kommer när jag rört på mig!

Älskar att planera

Var nyss ute på en prommis. För att njuta av det fina vädret. Av en tyst by och mysig by. Och för att dela det senaste med Jesus.
Det var otroligt vackert ute. Stod i mörkret lite utanför byn och tittade upp på alla stjärnor. Fantastiskt! Såg ett flygplan. Gjorde mig lite väl emoionell... haha.
Kunde stått där länge. Det var varm och skönt där.
Samtidigt som det var lite otäckt mörkt. Vem vet hur många våldtäktsmän som lurar bland träden. Så jag traskade vidare.
Tamar sover redan. Jag är märkligt pigg med tanke på hur lite jag sov i natt. Kanske är det känslan av att vara hemma. Jag känner för att spela sims. Eller kanske rättare sagt planer. Planera vill jag göra!
Det är då jag önskar jag hade skola, flytt, matlagning. Vad som helst. Något att få planera och skriva om! Schemalägga! haha
Intressen...

I morgon börjar jobbet

NU!
Eller rättare sagt i morgon. Då jag inte är helt ensam hemma eftersom mamma inte jobbar (sportlov!) Men om jag bortser från henne är jag ensam. Jag känner det. Nu ska det sminkas. Det ska fotas. Jag måste få fram en header. Det har då legat länge på is och jag känner mig lite hård mot den vän som erbjöd sig att hjälpa mig haha
I månader har jag haft denna löjliga bild. Men det ska det bli ändring på. Petras blonda, korthåriga lite mesiga look ska fram!!!!

Min första header...

Vänta bara!!!
Nu ikväll, förutom att påbörja mina svarta tavla och kanske sjunga lite, ska jag börja filura på någon form av kul ide!! för det är verkligen tråkigt nu!

Äntligen målar jag!

Har påbörjat ett nytt litete målarprojekt. Ska försöka prova på en ny stil. Måste göra det riktigt fint också. Då det är till någon! :)
Tror jag också ska måla på den svarta duken jag köpte på dollarstore. (så man har nå att göra medan den andra torkar!) Har redan en ide. Enkel. Men det enkla kan bli snyggt! Får se... känns skönt att slippa måla duken också. Jag menar är den svart, klart man ska lämna den svart. Får se om jag fick någon svart färg i det billiga paket jag också köpte på dollar. Så man kan måla över det som blir fel!
(Om det nu kan bli fel när man målar?)
(aldrig har ni sett Petra måla brunt förut. Och framför allt. Har Petra någonsin målat en bakgrund?? Jag säger er. Om jag blir en stor konstnär. Kommer denna tavla bli en raritet. För det brukar det väl bli om en konstnär gör något den inte brukar göra?!)

Min man

Orhan fixade precis innan jag lämnade Kosovo ett program på den här datorn så att man kan ändra bakgrunden på skrivbordet. Låter väl normalt men den här datorn var inte sån! haha


Har satt den här nu så jag inte ska glömma bort vilken snygg man jag har.

Och faktiskt!!! Varje gång jag tittar på datorn blir jag alltid lika glatt överaskad.

Att en sån som han skulle falla för mig alltså!


Otrevligt

Känns inte bra i mitt rum.
Det är stökigt. Äckligt. Fullt med lådor. som grädde på moset hade Tamar kissat utanför lådan så jag fick rengöra! Fast ändå gör jag just det med glädje. Ta hand om min lilla katt. Man bara måste. Samtidigt som det är kul att göra fint för någon annan. för min lilla katt! :)
Men resten av rummet.
Jag satsade ändå så hårt att jag plockade bort alla lådor och väskor. (med saker till framtida hem) och sopade under. samtidigt som jag gick igenom dem för att ha lite mer koll på vad i hela friden jag har. haha mycket kul är det! Mycket trams! XD
Men just nu känns det inte bra. Jag vill bara bort. Det är dammigt. Men oordningen gör det inte intressant att städa. Måtte jag finna inspirationen. Dammsuga och dammtorka. För jag tror det känns bättre då. och även om jag nu skulle flytta (kanske inte händer så snart...) så är det ändå roligare den lilla korta tid man får bo i ett rent rum.
(Det tar på ett rum att vara borta i månader! haha)



Stockholm

Sitter en tjej bakom mig och klagar i telefonen på hur dålig luft det är här inne. Och att DETTA tydligen är ett nattåg! Det ligger folk och sover på tåget. De tar av sig skorna och bara lägger sig hur som helst! över två säten. De snarkar!
Haha... Jag och Ulrika skrattar åt henne.
Vi är alltså i Stockholm! Ungefär 50 minuter försenade vilket vi nu hoppas de ska köra ifatt. Så vi inte missar våran anslutning i Hallsberg.
Vore mycket, mycket trist!

Choklad

Sitter och skäms. Tog ett stort steg i mina romska utveckling.
Orhan hade lagt ut en bild på mig och en släkting hade kommenterat den. Kommenterat om sin borije (alltså jag!)
Jag och Ulrika satt och läste och tydde med våra kunskaper. (plus en ganska dålig sida med romani-ord som inte kan tyda böjda verb haha.) Vi förstod ungefär vad det betydde och la till en kommentar. Är nu både rädd att jag ska bli utskrattad eller retad av Orhan! Men på något sätt måste man ju försöka! XD
Sitter för övrigt och äter såna där mandlar med chokladöverdrag och kanel på. Typ naturgodis. Som vi köpte i bistron! ;) Goda... men kanelen killar våldsamt i halsen!!!

Söt syster

Sitter i Ö-vik. Vilket vi gjort den senaste timme. Inte för att något är fel utan det var helt enkelt bara en lång paus här.
Tåget ska inte gå härifrån förrän fem i elva. Alltså nu. Vi kom hit klockan tio och när jag såg avgångstiden trodde jag det var ett skämt. Ulrika med! Men icke!
..
Nu börjar vi i alla fall rulla söderut igen! :)
Vi såg klart "Den gröna milen" vilken vi började se på resan upp. Men nu sitter vi och slappar på varsitt håll. Jag tror jag ska läsa Kalle Anka. (min resefavorit.) Min älskade syster köpte en dubbel pocket på loppis åt mig. Ja.. ibland är hon söt! ;)
..
Köpte också äntligen upp de presentkort jag fått från SJ en gång då de var sena. Helt ovärt. Hur ofta passerar jag en sj-butik. Men nu passade vi på att köpa oss varsin kopp te, en flaska vatten och lite choklad i bistro-vagnen. För 100 kr!!! haha Galet!
..
Hoppas jag ska kunna sova gott i natt.
Vill bara komma hem. Vill bara att dagarna ska gå så kanske jobbet ringer och säger om jag fått det eller ej! Vill att tiden ska gå så jag kan rulla till Arlanda! :D)))
Kram

Idrottar'n

Tittar på skidor för fulla muggar. Inte går de nå vidare för svenskorna så det är inte så lustigt.
Funderar när jag ser sport. varför i hela friden började jag inte i något när jag var liten?! Inte för att jag tror jag skulle ha en chans att bli duktig. Men så jag i alla fall höll igång. Jag är en sån slappfis. Jag skulle vilja ha muskler!
Inte var jag någon löpare. Har aldrig gillat det.
Men innebandy. Jag vill också börja stöta kula eller kasta spjut när jag var yngre. För det var det jag var duktig på i skolan. Näst intill bäst! hehe...
Simma var jag också duktig på. Snabb. (minns jag simmade rygg mot en kille i klassen som simmade i tävling. Och jag tog in på han så läraren och klassen blev oerhört imponerad! haha) Men usch. Så kul är det inte!
Fotboll i Älgarås 2009!..
..
Nej.. Jag vill men jag kommer aldrig igång. Hittar varken lokal eller folk att spela bandy med. Har inte ork att dra till en simhall. Och att stå och stöta kula för mig själv. Det ger då ingen kondition. Möjligen lite muskler i vissa delar av kroppen! ;)
skridskor är ju också kul. Men ofta är det hockeyspelare överrepresenterade. Som glider runt jättesnabbt med sina långa klubbor. (jag har bara en bandyklubba) 90 % killar som tror de är bäst.
Nej det blir aldrig så kul som jag önskar! Vill ha folk i min nivå. Och gärna lite tjejer! ;)
..
..
Hoppas jag och Orhan hamnar i någon ort där jag hittar ett riktigt gäng av tjejer och killar som vill spela någon sport med mig för skojs skull! ;)

Alla hjärtans dag!

snart är det alla hjärtans dag.
Märklig dag som jag tycker både det ena och det andra om. Jag vet inte om jag tycker den är löjlig eller kul!
När jag gick i gymnasiet hoppades jag alltid att jag hade en hemlig beundrare som skulle ge mig en ros. (Man kunde på skolan betala för en ros och skriva ett kort. Sedan delades de ut till alla! Anonymt om man ville..)
Men inte hade jag någon hemlig beundrare inte. haha...
..
..
Förstår mig inte på såna som skriver att de ska vara ensam på alla hjärtans dag. och det är så hemskt och buhuu, buhuuu..
För jag minns som aldrig att den var något speciell. Jag såg aldrig gulliga par? Att man kände sig extra ensam då eller något!? Det är ju inte precis som om alla sitter och hånglar och ger presenter till varandra i mitt rum?
Man blir ju inte ledsen på andras födelsedagar?!
..
Jag och mina klasskompisar såg ett år på bio tillsammans istället. Och det var minst lika trevligt och kul! :D Faktiskt så var ju de mina små hjärtan också! ;)
..
..
..
Jag kan tycka den är lite onödig och löjlig. Något som butikerna tjänar pengar på!
MEN DET FÅR VÄL INTE TYCKA! För på sätt och vis hör jag ju till butikerna. Min dröm är ju att få bli florist. Ha min egna butik. Och då skadar det inte alls att sälja några extra rosor. Nej nej!!! ;)
Men som konsument tycker jag den är onödig!
..
..
Frågan är då... firar jag dagen! Trots att jag tycker den är löjlig...
Ja de har ni ju (om ni läst min blogg) sett att jag gör. För det skadar inte att ha en extra anledning att göra något för den man älskar! ;)
Sist lagade jag middag. Och fick blommor av Orhan! ;)

I år blir den inte firad. Då min man inte är här! :P

Mitt liv i rosa...

God förmiddag!
Jag känner lite att min blogg börjar bli lite trist. Jag skriver mycket medan jag inte har så mycket att skriva om!
Jag funderar på om jag skulle läsa allt detta om det var någon anna som skulle skriva?!
Det är fågan det!
..
..
Idag är det hemresa. Ikväll. Buss till Vindeln. Tåg till Hallsberg och sen tåg hem! :) Blir nog en lång resa. Men det gör inget. Tiden går och det är ju faktiskt Söndag när jag kommer hem. Alltså en dag närmare Orhan!
..
..
Just nu är jag ensam hemma och tittar på tv. Såg att de skulle visa "mitt liv i rosa" senare idag. En fransk film som jag såg på någon fransklektion för länge sen. (tror faktiskt jag såg de tidigare också!)
En sån där jobbig film man får ont i magen om.
Om en liten pojke som älskar att klä sig i klänningar och drömmer om att gifta sig med grannpojken. Hans familj och alla grannar tycker han är konstig och försöker ändra på honom.
Jag blir så arg när jag ser den. Inte spelar det någon roll att små pojkar vill klä sig i tjejkläder. Det är ju ganska självklart när tjejkläder är mycket vacrare, roligare, färggladare.. osv. Inte vill man klä sig i kostym för skojs skull?
Så jag vet inte om jag ska se den, eller undvika den för att slippa bli irriterad och ledsen! haha

Tankar som kommer

Varför har mannen med arbetet inte ringt? Fick jag inte jobbet?! Kommer han ringa i helgen???
Vore så fantastiskt att redan nu veta att jag och Orhan direkt kan flytta iväg nästan. Att vi inte behöver störa mina päron. Att vi direkt att påbörja vårat eget liv.
Men han verkar ju ha svårt att bestämma sig. Kanske inte så konstigt. Många söker jobb nu för tiden!
MEN JAG ÄR JU BÄST!!!
..
..
Det är vad jag funderar på just nu. Medan jag också oroar mig för hur jag ska kunna sova nu ikväll när jag drog ut på uppvaknandet så våldsamt i morse!
I morgon ska jag då upp  i tid. Vill inte sova länge. Då lär jag inte somna på tåget hem!
..
..
Ja för i morgon är det ju hemresa! :) Känns det trist? Njae... Är det skönt? Ja!
Mest för att det känns som jag ska hämta Orhan då!
Hem och få tiden att gå. Det ska jag göra!!!
Frågan är ju dock om tiden går så mycket fortare hemma?! Kommer bara gå i paus och vänta på samtalet! Om jag fått jobb!!
Borde väl börja söka annat också! Kan inte lita på det så våldsamt.
Men det var så inpå. Jag till och med har en lägenhet redo!!! Så nära har det aldrig varit! (Känns det som!)
..
..
Uj.. man tänker mycket när det är dags att sova...

Nervositet

Det var i Onsdags vi fick besked om att ett beslut var taget i vårat fall. Dagen efter skulle vi ringa och få veta. Den kvällen var den värsta i mitt liv. Har aldrig varit så nervös. Så otroligt nervös. Näst intill rädd!
Vred mina händer. (ja det är ju sånt jag  bara trodde folk på film gjorde. Eller gamla tanter. Men jag vred vrekligen mina händer!)
Nacken böjdes ideligen och jag vred runt på huvudet. Nervöst, otåligt. (som man gör när något kittlar eller man ryser till typ...)
Fick till slut sätta mig och dunka huvudet mot sätet (satt i bilen på väg hem från Ånäset) för att få något att tänka på. Jag var mer rädd och ledsen, än lycklig att ett besked tagits. För det var ju lika stor chans att det var positivt!
Orolig?
Det var nog den värsta nervositet jag varit med om. En ny sort. Inte den man känner när man ska göra ett svårt prov . (som inför körkortet haha)
Eller den jag känner när jag måste ringa ett samtal till någon/något jag inte känner så väl!
Eller den nervositeten man känner när man ska upp på scen.
För det var inget av den nervkittlande spänningen, glädjen, förväntan, rädslan.
Det var bara så fruktansvärt obehagligt!

Maskerad

Morotssoppa till lunch blev det. Och kusinerna mina hann också förbi en liten stund mellan skola och resor till andra orter. Hoppas jag kan flytta upp så jag kan träffa dem oftare! Och ha maskerader! ;)
..
..
..
Pratade om det. Jag älskar att klä ut mig. Tycker ofta jag varit på "maskerader" och varit den som klätt ut mig värst. Och skämts. Jag blir också så avundsjuk när jag ser folk som ska iväg. Som lägger ner krut på det. Klär ut sig i par till något tillsammans. varför blir aldrig jag bjuden på sånt? Varför har inte jag såna vänner!?
Kanske är just det. Att jag har brist på jämåriga vänner haha...
Jag är och förblir barnslig. En sådan som tycker om att vara någon annan en stund! ;)
..
..
..
Just nu är jag åter sugen på att rita något. För att få tiden att gå. Väntar med spänning på att jobbet ska höra av sig. Men han verkar ha svårt att bestämma sig.
Eller så ringer han inte för att jag inte är utvald! :/
Typiskt!

fruktstund

Egentligen borde ju all press bara tvärförsvunnit när det positiva svaret kom. När vi visste att det typ var över. Men jag är mer stressad än någonsin. Jag menar. Varför ska jag vänta nu? VARFÖR måste jag vänta mer???
Det vi väntar på nu är ett uppehållstillståndskort han behöver för att kunna resa hit då Kosovo är ett land man inte kan resa ifrån utan visum!
Ser fram emot att få åka till arlanda!
Idag kände jag inte alls för att gå upp. Jag menar. Vad är vitsen med att gå upp om jag bara ska sitta stressad. Men strax slog det mig att det nog kommer folk för lunch idag. Och då vill jag inte ligga kvar. Så bara och kliva upp! Bra det kanske...?
Det är sista heldagen här idag. Vi ska äta middag hos faster Helena. (Som ni förstod var jag inte där igår!)
Nu ska jag äta en mandarin, se simpsons och vakna till liv! ;)

Spänd

Har haft det mysigt med mina kusiner ikväll! vi såg film. jag klippte Ciccis hår! :) tycker mycket om mina kusiner!!! :D
Var också en sväng idag till dollarstore och inhandlade billiga färger. Tänkte köpa dukar också men tji fick jag. De var slut. De fanns svarta men jag hade brist på pengar för att inhandla det. Fick dock en lång av syrran. Ska bli spännande att måla på en svart duk! ;) haha
Just nu är jag som på moln. Vet mest inte vars jag ska ta vägen. Vill bara hem för att... jag vet inte? Vill... bara att tiden ska gå! Hoppas jag får jobbet. Hoppas jag får lägenheten. Då är mitt liv perfekt! ;) Jag orhan och Tamar! :D
Kommer aldrig kunna somna i natt... får väl hitta på något lustigt.
Eller så somnar jag direkt jag lägger mig. Slappnar av. känner pressen och stressen rinna av mig... vem vet?!

Känslor som inte kommer ut!

Ibland blir glädjen så stor att den inte kommer ut! man vet inte riktigt vad man kan göra för att.. bli av med den bomb som sprängs inom en! Jag blir nästan mer rädd för att berätta för andra nu! Helst skulle alla bara veta. Jag vill inte ha någon kommentar. Eller ett försök till glädje! För ni fattar inte. Ni fattar ingenting!
Ni behöver bara le...


För alltid tillsammans...

Kladdigt

Det blir inte bättre än så... :/

Kladdigt


Tom dag

God morgon!
Sov lite längre idag. både för att jag ville och för att jag kanske behövde. (Vad jag menar med ville är att jag tvingade mig att ligga kvar lite ocskå! hehe)
Sitter nu och njuter av frukost. Limpa med kokt skinka och senap! ;)
Idag känns som en öppen och fri dag.
Möjligen ska vi laga middag. Troligen ska vi hälsa på faster! :)
Känns bra att den är tom! Skönt på något sätt....

Bön

ANNA:Jag undrar..
varför mamma har du länkat till flirtfair i din kommentar? var det bilden du ville åt? att våren kommer snart och vi kan träffas? Eller var det en olycka? hahaha
Hur som helst! Om ni någon gång bett för mig och Orhan ska ni be nu!
Tack! :)
kram
Tillägg. Såg just att reklamen dyker ju upp här och var på olika bloggar. Så jag dömer ingen! haha

Jobb och boende...

Lång dag blev det. Var trött och somnade i bilen på väg hem. Men nu har jag ätit, pratat med Orhan och liksom vaknat till liv igen! :)
Lägenheten var väldigt fin och låg utanför Bygdeå! :) 3 km från arbetet (om jag får det) men med cykel ska väl det gå! :)
Hann träffa arbetsgivaren också (i hans långtradare utanför shell i Ånäset haha) och jag vet inte varför jag känt mig så säker förut. Han sa inget negativt om det hela men... Det var många som sökte.
Han gillade någon mer tjej och ett tag lät det som en 75% istället för 50... vore ju fantastiskt! :)
Men han sa att inget var bestämt.
Vi får se... Jag hoppas.
Vill bo där. Tamar kommer älska att kunna gå ut! ;)
Plus att jag får lite lägre hyra de första månaderna för att komma igång! ;)
Vi får höra senare i veckan....
Förutom att vara runt på detta var vi till farbror och åt god middag! :) Röda linser-paj och en god soppa på brysselkål, rotselleri och... nåt mer. god var den hur som helst!

Saknar honom...

Ibland bara kommer den. Omöjlig att stoppa. Trots att jag inte vill vara sån! Jag vill inte göra sånt!!! Är ju en tuff brud!
Men jag saknar Orhan så mycket! Ibland kommer det så mycket mer den känslan.
Inget farligt med det. Jag skäms inte för det. Jag har inget emot alls att sakna Orhan förutom. Det gör en inte mindre tuff!
MEN.. den känslan, märkliga längtan efter att få uttrycka det. Skriva ett långt om det! Det är nästan att gå för långt? (kanske hade funkat lika fint att prata med någon om det. Men på så vis blir det aldrig lika bra!) Men det känns precis som att om jag gör det, så är det ju nästan som han är här en liten stund!
Plus att tiden går så att jag kommer lite närmre den dagen han kommer!
Tittar varje dag på migrationsverkets kontrollsida om de registrerat Orhan än. Om ambassaden i Skopje skickat iväg raporten än. Men det verkar ju svårare än det låter. Att skriva ner vad som sades under intervjun. Så svårt att det tar veckor!
Jag försöker lite på vad som är skrivet. Att en webansökan tar max 3 månader! Max tre månader. De gjorde till och med en prövoperiod. Och det funkade...
3 månader... mindre än 2 månader kvar...
Skynda dumma tid!
Helst skulle jag vilja ha han här nu. När jag ska börja ett nytt jobb. Just nu känns allt bra och mest spännande men jag vet att rädslan kommer att komma! Då vill jag ha han och krypa upp i hans knä! Jag vill få lite uppmuntrande laddande ord från han och jag vill komma hem första dagen och berätta allt!!!
.
Det är inte riktigt samma sak att gå till datorn när man saknar han.  Plus att man måste hoppas han är där. Att de har elektricitet och att han inte gör annat!
Eller att just när han vill prata inte vara fri själv! Också ofta förekommande!
Är livrädd hela tiden att det ska bli ett negativt besked. Är orolig för att det ska ta längre tid om jag nu meddelar att jag flyttat och skaffat jobb. Är rädd för att behöva vänta länge!
Längtar så jag blir tokig efter att hämta honom på arlanda. Planerar redan nu hur det sa gå till!
Längtar otroligt mycket efter att visa honom vårat hem! Att få påbörja ett riktigt liv med honom. UTAN oro för att snart bli skilda åt!
Jag älskar min Orhan!

Damer

Här kommer en bättre bild på min senaste flicka. Plus en bild på en dam jag gjorde idag!
Inte helt klar än. Är inte nöjd med bakgrunden heller på flickan. (tyg är så illa. Ibland bara lyckas jag. Ibland blir allt helt fel?!)
Ni får se mer av damen när jag är mer nöjd och färdig av den och har chans att fota i bra ljus! :)

Tjejkväll!

I morgon bär det av till Bygdeå. Mest för att kolla på lägenheten. Arbetsgivaren visste inte om han var i trakterna då. Men jag skulle höra av mig så fick vi se!
Ja hoppas! Men annars får jag väl ta en tripp till Umeå senare i veckan! Han ville träffas.
Han var också imponerad att jag hittat en lägenhet och ville veta hur. När jag nämde att det var via kyrkan, då mina farföräldrar jobbat där en del, sa han:
"Tänkte nästan det. Du skrev ju att du var aktiv i nå församling så då tänkte jag att du säkert har kontakt me kyrkan eller nå!"
;)
Idag har jag varit på second hand och umgåtts med syster och kusiner. Vi hade ensam afton och såg film, drack smothie och pratade. Före det åt vi såklart en god middag med farföräldrarna! :)
På second handen hittade jag inget särskilt. Kanske en tekanna. Men jag är alldeles för rädd för att handla att jag inte tog de. (svart och fin för 15 kr! )
Mest var jag ute efter bord eller soffa. Men sofforna var nog allihopa från sjuttitalet. Det fanns bara tre bord. Ett plast, ett utfällbart som såg ut som ... och ett old Ikea style med snea ben!
NEJ TACK!
Tittade snabbt efter taklampor till köket. Men föll inte direkt för någon!
Blir lättare att leta möbler när man vet hur lägenheten ser ut och vad man saknar och får plats med !:)

tolvkaffe

vaknade i morse och tänkte:
"VART ÄR JAG?"
Såg en garderob och kunde inte få ihop det med något. Inte mitt rum i alla fall!
Funderade. Åkte jag tillbaka till Orhan? Ja det gjorde jag nog.
Hörde någon röra sig bakom mig och tittade åt sidan.
Inte Orhan med Ulrika. Då föll allt på plats.
Jag är ju i Lycksele hos farmor och farfar
Läskigt eller löjligt!

Nu sitter jag och glor på tv. Inte för att det fanns något kul program. Men det är märkligt skönt att ha någon som pratar i närheten!
Nu är det också dags för tolvkaffet! ;) Gott!
Kram

Kylan jag gillar

Blev en kväll hos faster Helena tillsammans med mina kära kusiner! :) Vi gjorde chokladpudding, drack te och pratade en massa. Sedan hamnade alla framför mästerkatten i stövlar. Jag gick då efter ett tag. (Dels för att jag sett den och för att jag inte sovit mycket igår natt haha)
Gick vägen hem. Pulsade lite i snön. Någon hade försökt göra stig men jag for ändå igenom snön.
Älskar vädret. Det är inte för kallt. Massa snö. Snölager på vägen som knarrar under fötterna. Det fryser i näsan och andas man med munnen killar det i halsen av den torra, kalla luften!
Blev en rask prommis hem. Mycket skönt! :)
I morgon bär det av till second hand tydligen! :P Sedan pannkaksmiddag med kusiner och till avslutning kusinparty! haha
Blir en bra dag. Ska försöka ta lite snöbilder också! ;)

kärlek

Orhan skickade den här bilden för några dagar sen. Jag gillar den skarpt!
Bara för att jag saknar honom!

Umeå

sitter i Umeå och väntar. Försenade...
Tåget blev så pass försenat att de bytte bana och helt skippade Ö-vik och Umeå! Men hur kul! Inget sa de heller. Utan jag lyckades se det på internet och till slut frågade vi vars i hela friden vi var. (dåligt tycker jag!)
Vi, och flera andra, fick åka med buss från vännäs till Umeå.
De påstod att det skulle gå en buss tjugo över åtta från Umeå och då vi var här tio över var vi lite smålyckliga. Bara för att finna att det inte gick något förrän tjugo över tio!
Vi var båda hungriga och intog subway för varsin frukost. har aldrig ätit där förut. Speciellt var det inte. Men bra pris för en rejäl frukost! :)
Nu är det bara en halvtimme kvar och vi sitter på stationen och roar oss! Ska bli skönt att komma fram så småningom. Jag är trött i kroppen. Sov inte nå mycket på tåget. Blev trött vid tre och vaknade med ett ryck i Långsele.
Somnade om och vaknade med ett ryck i Nowhere. (roliga var att Ulrika ofta vaknade samtidigt. vi gav varandra en blick och återgick till att sova.)
Bra bild med webkameran haha.. umeå station!

Kan inte sova!

Nu ger jag upp!!!
Har legat i ca 3 timmar och försökt somna. Omöjligt. Men istället för förra gången jag reste, då det var iskallt, är det denna gången brännande hett. Mår nästan illa så varmt är det!
Tanten framför mig vaknade också till ett par minuter sen och påbörjade genast sin hobby att ge mig onda ögat.
Uj uj... Hon återgick dock, tack och lov, ganska snabbt till att sova igen!
Förstår inte. Vissa har mage att snarka. Hur kan de sova så oförskämt gott. ihopkrökta på två säten!??? Jag blir småavundsjuk och irriterad!
Varför kan inte jag???
Vi är nu i Bräcke. Det verkar inte vara så kallt här. Men lagom med snö. Ser ut som ett vinterlandskap ska göra.
Kollade in nätet, vilket är svårare att få kontakt med nu mellan städerna, och såg att tåget var en halvtimme försenat. Eller det växlade i olika tider. Men nu beräknade de det bara en halvtimme försenat till Långsele!
Usch den här tågresan är ovanligt lång!

resan

Mådde illa. Såg jag fixade det med lite risifrutti och film. Plus godis såklart.
Nu mår jag istället illa va godis. Men det är bättre. Då mår man som man förtjänar. Inte p.g.a. tåget!!!
Syrran läset och jag ser på simpsons. Är smått utråkad redan nu. Fast vi bara rest typ en timme. Illa!
Är ganska så exat 12 timmar kvar. Om allt går vägen!
Nu är vi bara i Gävle..



Ska passa på att ladda en film kanske nu också medan nätet ändå är helt ok. senare lär man väl inte kunna göra särskilt mycket alls!
Det är gott om folk på tåget men inte farligt. Mitt emot oss har vi två datanördar. Så tar Ulrika fram sin dator är bordet mer än fullt. (en flicka här brer nämligen ut sig ordentligt!)
På sätet bakom dem sitter en äldre kvinna som ideligen ger oss onda ögat haha.. Först satt hon snett framför Ulrika. Och råglodde. Sen bytte hon plats och nu är det jag som får ta emot hennes iskalla blick!
Irriterande eller lustigt?

hallsberg

Första bytet nått. :) Nämligen Hallsberg. Vårat nattåg skulle gå kvart över från här men går nu 35 över istället. jaja.. ingen större skillnad. En timme att vänta istället för 40 minuter! :P
Nattåt lyckas alltid bli sena!
Det är fullt med folk här och jag hoppas innerligt alla inte ska med vårat tåg. Men det går ju många tåg före vårat så chansen är nog liten! plus att mer än hälften av tågen är försenade!
Sedan blir det till att sitta hela vägen till Umeå. och där ska vi vänta på bussen till Lycksele!

Mycket snack om Bygdeå!

Jo men det verkar som om tåget går. Än har inget hörts och nu borde ju tåget ha lämnat Göteborg! ;)
Ska bli skönt att komma iväg.  Borde börja packa ihop handbagaget. så kan vi bara äta och ge oss iväg. Jag är livrädd för att glömma viktiga saker. Som plånbok, biljett och pyamas. (pyamas glömmer jag ca 80 % av mina resor..)
Just nu är mina tankar nästan alltid på jobb och boende. Känns galet att det kanske bli så. samtidigt som jag är nästan säker på att han kommer säga. Nej. det blir inget jobb!
Men jag vill ursäkta mig för att jag skriver så mycket inlägg om just det. Om flytten, lägenheter osv.
Mina kära farföräldrar hörde av sig tidigare och sa att det möjligen hittat något. I självaste Bygdeå. Inte så liten heller. Ganska så jättestor! (Orhan tyckte det lät jättebra och föreslog att vi kunde spela fotboll där inne!) Och det ska bli kul att se den. Vore ju perfekt!
Ser fram emot att få börja inreda. söka efter billiga möbler. Saknar fortfarande bord... av de viktigare prylarna! :P
Sen måste jag skaffa en matta så Orhan blir nöjd och glad när han kommer!
Nej oj vad jag skriver. packning var det! :)

Inte lika kallt?

Idag får vi se om vi kommer iväg. Just nu ringer mamma togbolagen (säger man så) och hör om de kör idag och om vi kan boka om! Hoppas på tåg. Så jag kan använda datorn. På en buss (vilket är vårt andra förslag) kan man ju inte precis ladda batterierna på datorn! :/
Det ser inte ut som det är lika kallt idag. Har kollat uppåt Umeå och Luleå, Boden... Boden hade -30! Men det är ju i alla fall inte -40 vilket var problemet igår. (nog har de kört i kyla förut!!!)

Umeälv! Med Lycksele i horisonten! ;)

Idag ser jag fram emot att komma iväg. gårdagens besvikelse är borta. Äve om jag just nu hade varit hos farmor och farfar. Suttit vid deras köksbord och pratat om vilken mat vi ska äta idag och om församlingen i älgarås. XD haha (Typiskt scenario)

Bilden är egentligen från Hattsjö. Men ja vill få in lite färg här i bloggen med en vintrig/julig bild!

Hattsjö...

Jag är ju färdigpackad och allt så.. redo att ge mig av. Detta blir en slapp dag! Möjligen kan jag fixa till det sista på videon. Pappa ville fixa musiken till det. För han tyckte inte ljudet var helt perfekt. Så kanske hinner jag tillbaka innan den är klar! haha
(om jag nu får lägga ut den. mamma kom plötsligt på att pappa är Stim-anmäld. Så man måste minsann betala för att spela upp honom!!!)
Kram
(Ni fick lite norrlandsbilder. I brist på annat. men det passar med det kalla inlägget!)

Tecknad film!

Ja... inget ont är utan gott med sig. hm. Inget ont för gott med sig? Nej.. hur säger man.. AH. Det kom något gott ur det onda?! haha
Ingen resa idag men istället hann jag göra klart videon till pappas låt! Som jag för länge sen påbörjade. Där till och med jag skriker lite. (Hoppas i alla fall pappa väljer den skrikiga varianten. Jag är så stolt att jag lyckades ta de tonerna! Men pappa tycker det är för skrikigt. Tss... att skrika. Det är passion!)
Visst är det kvar lite att göra. Den måste godkännas. Texten måste fixas. Jag är lite smått osäker på de nämligen. Antar att sången kommer bytas ut också!
Bilden är inte från filmen. Men målad i samma program! haha
Så småningom hoppas jag den kommer ut här! :) Så ni alla får se. Och höra mig sjunga för första gången på länge haha... (Bara för att Orhan tyckte jag lät lite som Evanescence så vågar jag sätta ut den här! hahaha)
Kram

Kallt

Blev ingen resa till Lycksele nu inte.
Tåget inställt pga kyla. Eftersom de uppöver gick upp emot 40 ville de inte ta risken! Jaja...
Men B-sviken blir man! Mycket...
Vi kollar nu för att kanske åka i morgon. Antingen bokar vi om tåg eller så tar vi buss för säkerhets skull... Eftersom det verkar vara kallt i morgon också!
Det känns på något märkligt sätt ändå inte som samma sak i morgon. Man har sett fram emot det och så blir det inte så... Gjort sig klar att resa.
Vi får se vad som händer i morgon. Annars får jag väl stanna hemma tills jag vet om jag flyttar upp eller inte!
(vill ju helst då flytta upp innan så jag kan se vars i hela friden jag ska promenera! haha)

Vuxen?

Kunde inte somna i natt. Det var kallt och jag bara låg och snurrade runt. Tänkte jobbiga tankar men också planerande roliga tankar.
Funderade på hur det här jobbet kommer bli upplagt. Vad jag gör om jag inte får det?! Hur skulle det kännas första dagen? Kommer det gå bra att gå de 2 km från busshållplatsen till butiken!? Om hur jag skulle kunna hitta en lägenhet i Bygdeå istället för Ånäset!? Hur jag skulle spara på elen? Skulle ju kunna sova och leva i köket under vintern? Bara värma upp det... (om det är under 30 minus där uppe lär det ju vara farligt att värma upp en lägenhet i form av hus!!!)
Jag skulle bli riktigt ledsen om jag inte fick den här chansen!
Ser fram emot att bli vuxen! Leva mitt egna liv. Vakna upp på morgonen och läsa tidningen i mitt kök!
Hur som helst.. idag bär det av till Lycksele. Är väl nästan en lika lång resa som till Kosovo? haha.. jag vet inte. men Sverige är långt. Att den här resan tar längre tid är i alla fall sant. Några timmar mer!
Ulrika verkade lika exhalterad som jag. Märkligt. Men man kanske växer upp och en tågresa till lycksele är på samma nivå som att ta bussen till Töreboda. Rena rama grannstaden! XD
Dock verkar det kallt där uppe i Västerbotten. 30 minus... har sett 40 minus på vissa ställen! Det ser dock ut som att det ska gå upp till 15 minus i alla fall! :) (blir till att leta upp mina långkalsonger!)



Flicka!

Har ritat igen. Är inte helt klar än. Ska göra något åt bakgrunden. (kom på att jag kunde ju använda baksidor av vissa "obra" teckningar. Så jag kan rita mer i mitt gamla block! :)
Ursäkta det dåliga ljuset!!!
Skiss...
Skuggning...
Mörkare skuggning!
Uppljusning (?) och lite konturer... ;)
Så här långt har jag hunnit idag. Ska fixa mer med bakgrunden och tröjan! :P
Ska ta bättre bild i bättre ljus i morgon också! :)
Kram

Självständig!

Hela dagen har jag letat lägenheter. Hört av mig till hyresvärdar. Kollt efter möbler och räknat på vad jag kommer betala per månad. Vad en nybörjar florist tjänar där uppe. (upptäckte att de tjänar mer uppåt i landet än här nere. Mycket bra!)
Har suttit och ritat på planlösningen. Drömt om inredning osv... ska bli så kul! Så jag verkligen hoppas allt ska gå ihop. Att det ska bli det här nu.
Ska bli så skönt att bli självständig!
Är lite rädd att jag tar ut glädjen för tidigt. Men kanske det är bättre än att bli alldeles för slapp och låta det glida mellan fingrarna. Nej nej! Jag ska ha det här! Ekonomin ska gå ihop! Det ska gå bra!!!
En av de lägenheter jag hittat och är intresserad av. (dock i Ånäset!) till och med uteplats. Mycket bra! ;) Tamar kan motionera där! :P
Kom plötsligt på att jag i morgon ju ska resa! :O haha har inte ens tänkt på det. Kanske borde börja småpacka lite? å andra sidan har jag tid i morgon och jag ska inte vara borta lika länge som i Kosovo! XD
Tåget går ju först runt fem! :)
Ska bli kul! :D

Bygdeå

God morgon världen!
I morse när jag låg i min dvala. (hade varit uppe sent på kvällen och förbrilt sökt lägenheter) så vaknade jag till min telefon. Farfars sköna stämma var det första som nådde mina öron! ;)
Nu sitter jag och äter frukost. Eller snarare smälter frukosten. typist mig. Jag kan fastna vid frukostbordet tills lunch! Det är som skönt av någon anledning!
.
Lägger upp dessa fantastiska kartor. Så ser ni vars jag funderar på att ta vägen! ;)
Men jag tror att det får vara färdigsuttet nu. Jag ska diska, borsta tanden och... inget mer! Kanske skulle ta en prommis. Solen skiner där ute! :)
kanske ska sätta mig och titta efter boende igen. Även om mitt hopp är lite släkt. Jag menar. I Ånäset finns det. I överklinten. I Robertsfors. Men jag vill helst inte pendla. Vet att det går en del bussar efter E4 där men ändå!
VARFÖR VILL ALLA BO I BYGDEÅ? Kan inte någon rackare byta. Ta en fin lägenhet i Överklinten istället också tar jag över deras. Vore en fair affär! haha
Kram

Jobb!!!

DAGEN BLIR BARA BÄTTRE!
Ringer de inte från en av de butiker jag sökte jobb i igår! Och säger att de vill ha mig. Men att vi måste fixa boende.
Så snälla! Om någon vet om nå boende i Bygde! Hjälp mig!!! :D
Jag är så glad nu. Det är nästan så jag måste dricka en kopp te till! :) :)

Fantastiskt!

Det ska faktiskt bli riktigt kul att fara ut och resa igen. Sen biljetten bokades och under hela januari har denna resa aldrig rört min tanke. När jag kom hem kändes det avlägset. Men verkligen inte.
Har jag föresten inte varit hemma en månad snart?
Ska bli skönt att komma hemifrån. Träffa släkten! Vilket ju säkert snart var ett halvår sen! :P
Ska faktiskt bli kul att åka tåg också. Tillsammans med syrran. Har åkt mycket tåg ensam upp dit. Så jag ser fram emot bara sällskapet dit. Trots att det snarare jag är den som åker med henne.
Får då bra med kvalitetstid i alla fall! ;) Det är bra!
Till och med mitt hår kändes bra idag.
Alltså jag skulle ju kunna sitta hela dagen och bara knappra ner braiga saker. Idag är allt fantastiskt! Helt fantastisk!
Så för att inte tråka ut er med allt detta fantastiska ska jag gå och göra mig en kopp te. (Och ge Tamar mat! Så blir hennes dag också F A N T A S T I S K!)
KrAm

Pia :)

Dagen blev inte bara bra. Den blev fantastisk. Känner mig på något märkligt sätt lättad i själen. Allt kommer ju att bli bra! :D
Åkte till Töreboda med Pia. Vi gjorde lite ärenden, bland annat skrev in mig i arbetsförmedlingen. ååååh vilken lättnad. Den stressen är nu borta!
Sedan kom vi hem till mig, åt lunch, såg film, gjorde middag. Ja.. inte så mycket egentligen. Men mycket prat för att uppdatera varandra om vad som hänt sen sist! :P
Nu sitter jag ensam hemma och väntar på att Orhan ska dyka upp. Han sprang ner och åt den rackarn! :p Känns som det var en evighet jag pratade med han sist så det ska också bli väldans trevligt.
Förövrigt är jag tesugen.
Ah vilken underbar dag! Ingen stress. Jag bara ser fram emot framtiden. Älskar mitt liv.

Saknar

Gah.. det har inte ens gått en liten vecka än!!!!
Hur ska jag kunna vänta i månader!
Jag saknar min andra hälft!

Bra dag

YES. Idag ska jag lyckas med vad jag inte lyckats med.
Jag ska skriva in mig på arbetsförmedlingen.
Får till och med Pia med mig så då kan det ju inte bli bättre. Även om skriva in sig är trist. Så har jag i alla fall något att se fram emot sen!
Plus att jag slipper åka tråkig buss in.
Efteråt ska jag och Pia allmänt umgås. Hitta på saker man kan hitta på i Slätte!
Det känns som en bra dag idag.
Blev till och med väckt av att Tamar ville gosa. Då är det en bra dag!
Kram

Indisk mat i mitt hjärta!

Har sökt en del jobb idag. Men inte överdrivet mycket. Dagen är ju inte slut än men nu ska far min låna det och förutom det kanske jag skulle ta tag i disken!
Gjorde indisk inspirerad mat idag. Gott tyckte jag. möjlige lite väl mycket olja. tänkte försöka lista ut hur de lyckas skära såsen. Indisk gryt-sås ska ju på något sätt, efter att ha kokat länge, skära sig så den ser sprucken ut. Min ser snarare ut som att kryddorna är på ett ställe och oljan på ett annat.
Dock lyckades jag med att koka löken och få tjocklek på såsen. Istället för, som vi svenskar gör, mixa mjölk och mjöl! Eller ösa i med grädde! Nej nej...  (jag erkänner. jag hällde på lite gräddfil i slutet. Men blandade inte i det i såsen. Bara för att lätta upp styrkan lite!)
Det blev gott hur som helst. Starka köttbullar i en indiskt kryddad löksås. med ris. Skulle varit gott med lite chapati till eller nanbröd. Men jag som tycker det är oerhört trist att baka lät det vara denna gång! (Annars brukar jag liksom tvinga mig för det goda resultatet!)

Jag bara lyckas inte!

Typiskt.
försov jag mig inte idag. Vaknade med fett hår och hunger. Hade ingen lust att stressa. så nu sitter jag här! Missar chansen med arbetsförmedlingen igen.
i morgon följer jag med mamma till jobbet och roar mig i Töreboda helt enkelt i några timmar. både före och efter!
Så får det bli!

Ute och kör som mysteryshopper!

Idag somnade jag med lite panik. (kanske  därför jag försov mig!?) Vad händer om det blir negativt svar till Orhan? Vad gör jag om han inte får komma hit?
Jag måste hitta ett jobb. Jag bara måste. Och jag hatar att känna mig stressad. Det känns varken spännande eller som en morot att allt hänger på om jag hittar jobb. Jag har sökt i ett år. Det går helt enkelt inte!
Känner mig bara i vägen här hemma. Som om jag inte hör hit. Som om jag inte bor här och som om ingen vill att jag ska bo här.
Som en lat skitunge som aldrig flyttar ut!
JAG VILL UT! Vem i hela friden vill bo hemma egentligen!
(Eller rättare sagt. Vem vill bo hemma, arbetslös när det gör så man forlorar sin kärlek!?)
När ska den där fantastiska människan dyka upp och erbjuda mig jobb.
Hur i hela friden blev just jag född utan kontakter, utan en morbror som äger ett företag och utan vänner i butiksbranchen!
Om det finns någon där ute, som kan erbjuda mig ett litet och fruktansvärt obehagligt jobb. Tveka inte!

RSS 2.0