Diska

Nu vet jag exakt vad jag kan få tiden att gå med. Diska! Min disk står liksom och växer till sig. Inte bra... Så får Orhan hela morgonens härlighet. (Om han nu inte diskar före middagen som vanligt så jag får dubbelt dagen efter!)
..
Vissa saker kommer man aldrig undan.

Ljusa nätter...

Orhan har redan lagt sig. Tamar med. Hon ligger brevid mig och småsnarkar som vanligt. Jag är full av energi efter att ha sovit bort hela dagen. Vet inte om jag kanske ska slå på en film och försöka somna till. Eller om jag helt enkelt ska gå och lägga mig, tvinga mig att somna!!! (Tortyr!)
..
Det börjar mörkna senare här nu. (Tog väl denna bild runt halv åtta.)  Mysigt. Nästan så mysigt så jag kan bortse från det faktum att snön inte verkar vilja försvinna.
Klart jag märker skillnad. Ska inte säga att den INTE smälter... Tex en skylt i Bygde. Kunde när jag kom hit bara läsa. "Byggvaruförsäljning!" Brukade driva med den skylten. Vadå byggvaruförsäljning? Men nu kan jag läsa hela texten. Till och med se marken under. Halvmeter snö borta typ? XD
..
Avslutar med en ful bild på Tamar. Mor min tyckte jag hade alldeles för lite bilder på Tamar nu för tiden. Så här får ni en bild på henne när hon som vanligt sitter och tittar på när jag fixar med mina små plantor i kontoret! ;) (Min lillflicka!)
..
God natt

Blommor och blader

Jag vet, jag vet. Bilderna är riktigt sugiga. Näst intill skämmiga. Men jag glömmer jämt att ta bilder och jag vill ju visa er vad som glädjer mig och har glatt mig under veckan! ;)
..
Min paraplyaralia (hoppas nu inte jag som florist yttrar mig fel!) kommer igen! :) Klippte bort allt som var fruset och skadat och lämnade stammen som fortfarande verkade lite färsk. Och se, se!!! :D Den kommer!!! :D
..
Jag och Orhan köpte tomatfrön på ica i början av veckan. Bara för att ha nåt levande och förhoppninsgvis grönsaker. Kan väl ställa en kruka ute i trädgården nedanför vårat fönster. vem ska klaga på det? XD
Och det kommer liv. Förstår dock inte varför det bara kommer på ena sidan. Ser fram emot att ta hand om dem i år. Brukar alltid misslyckas med förkultivering. Men nu när jag jobbat en vecka och sett hur de gör. Känns det som jag ska kunna lyckas. ;)

Trött, chokladmousse och sagan om ringen!

Inte åkte vi och handlade idag inte. Plötsligt slog det mig att kanske mina skavsår skulle hinna läka om jag slutar att springa runt i skor för ett litet tag. Och att traska från stationen till Coop är ingen söndags-promenad! XD
Dock svider det lite i magen. För när ska vi hinna handla? Före påsk alltså? Jag ska jobba hela veckan fram till helgen!!! Sen är det ju påsk. Vad är öppet då?
jaja.. vi överlever. Tycker vi har mycket mat. Det jag kan sakna ibland är väl kanske yoghurt och potatis! Möjligen ost... XD
..
Tror att arbeta med feber tog ut sin rätt idag. Sov mycket!!!! Vaknade halv nio. Åt frukost och busade med Orhan och Tamar. Vi började titta på sagan om ringen och avbröt i filmen för att göra chokladmousse. (det får man göra på Lördagar. Äta mousse till lunch alltså!!!) Första gången jag gör det. Gjorde egen choklad också och den blev riktigt god. Vi åt den med annanas som man kan köpa på ica för 10 kr nu! (Till och med på ica nära. Imponerande!) haha!!!
..
..
Vi fortsatte titta och jag somnade på Orhan mage. Väldigt märkligt ställe att somna på. Liksom ihopkrupen med huvudet på hans mage. Liggandes mellan hans ben!
Orhan väckte mig plötsligt och la mig på ett bättre ställe. Sen sov jag... och sov. Svettades och vaknade när det var dags för middag!
Vi åt spaghetti bolognese! ;) Gott! :D
..
Nu sitter Orhan och sjunger Con te partiro och jag sitter här vid datorn. Tamar sitter på golvet och råstirrar på oss. Ute snöade det nyss men nu är himlen klar och alldeles lila ovanför Bygdeå! :) Fint...
..
en vanlig dag hos familjen Sundqvist/Gashi...

Efter en hård vecka!

Blev nästan en full dags arbete idag. Men nu är allt planterat. Kändes skönt. Ny kula nästa vecka då. Får inte mycket påskledigt. haha... Han pratade med sin fru om att alla var lediga nästa vecka Torsdag och Fredag samtidigt som han höll upp handen mot mig och sa "Lyssna inte nu Petra!"
Nej då. Han frågade mig och jag har inget vettigt för mig i påsken så nog kan jag plantera blommor. Är det lika mycket som denna vecka skulle vi nog inte hinna klart annars.
(föresten är väl inte alls alla lediga på torsdagen? Eller är jag förvirrad?)
..
Har städat lite i huset och nu lagar jag mat medan Orhan diskar. :) Känns bra med helg. I morse var jag så otroligt trött. Sov till sju istället för halv sju och dagen idag kändes otroligt lång. Fast än vi bara jobbade till tre!
Ikväll ska jag bara vara. vi ska fundera lite på handligt. I morgon ska vi troligen åka och storhandla!
Kul... eller inte...
Idag ska jag i alla fall bara fisa i soffan!

Kärlek vid spisen

Orhan står i köket och lagar mat till sig. Jag åt nyss egen mat också då Orhan sa att han inte var hungrig och traskade iväg till Bygdeå för att kolla in lampaffären och handla mjölk. (Han köpte självklart lite jordnötter också!)
Tamar har varit ute och kom nyss in. Hon är glad att våren kommit hit också.
I morse fick vi hämta henne i ett träd innan jag gick till jobbet. Grannkatten låg vid sitt hus och råstirrade på henne. Vet inte om den är elak. Men Tamar satt gärna i trädet och spanade på henne och vågade inte komma hem! Hon vad glad när vi kom för att hämta henne.
..
Nu måste jag ta tag i saken att få Orhan att förstå att jag älskar honom. Han påstår nämligen att jag inte älskar honom eftersom jag inte lagade extra. (även om han sa han inte ville ha!) Medan han däremot lagar extra nu. (När jag säger jag inte vill ha!)
Kram
Mio Budino!

Smärta

Vansinnigt. Idag gjorde det så ont i foten att jag inte kunde gå. Bara på grund av mitt skavsår.
Inte den vanliga smärtan. Smärtan av att något skaver likt en kniv i foten utan en stabil smärta. Som om jag brutit hälen. (?) haltade runt. (förutom när chefen såg. Då gick jag så normalt som möjlig. Man måste ju verka cool!)
..

..
Jobbade mesta tiden ensam i det lilla växthuset idag så jag kunde halta fram och tillbaka i gångarna utan att störa.
Det lilla växthuset är format så att de finns tre bord. Men bara plats för en gång. Det bord och den sida du vill åt får du dra fram. Bara själva bordsytan är rörlig. Borden är typ 10 meter långa. (Känner mig alltid lika tuff när jag får dra på ett tungt och aslångt bord!) Alltså är det irriterande att vara fler än några pers. där om man vill vara på olika sidor av borden!
..
Varenda gång någon kom in för att göra något eller hämta något kommenterade de hur kallt det var där inne. Inte vet jag. Jag kände ingenting. haha tror jag fortfarande har feber. För jag stod där med öppna dörrar och njöt medan alla andra klagade konstant på kylan! XD Märkligt. Om jag har feber känner jag inte av den alls. Är inte trött eller så...
..
Jobbade bara halva dagen idag men hann med att plantera 90 tomater, 90 gurkor, 90 meloner, 130 timjan, 100 gräslök, 200 Oregano, 200 sedum o.s.v. o.s.v.
Gillar mitt jobb!

Vad gör jag egentligen?

Sitter ni där och inte förstår vad jag sysslar med på dagarna? Eller har ni alltid undrat vad de som jobbar i en trägårdshandel gör alla dessa månader INNAN stor-rean i slutet av sommaren.. (Hrm hrm...)
Ni kanske rent av sitter där och tror blomsterjobb är rena rama gulli-gull-arbetet och inte alls förstår vad jag tramsar om att jag är trött för. Jag mekar ju inte med bilar precis. Eller lyfter tunga plåtskivor!!!
Då ska ni nu få en ordentigt och överdrivet nogrann förklaring, beskrivning och redogörelse av mitt arbete!
..
En tomatstickling.
..
En vecka just nu (De första månaderna) ser ut så här.
I början av veckan packar vi jord i krukor. Chefen har en lista med exakt vilka blommor som kommer komma och hur många som ska planteras. Alltså fyller vi upp så många krukor. Brukar vara runt 5000-10000 (skulle jag gissa)
Vi ställer ut krukorna på sina rätta bord och måste se till att krukorna följer ett regelbundet mönster. Annars skulle alla inte få plats plus att de finns risk att de ramlar av när kunderna springer runt eller sträcker sig efter blomman i mitten som säkerligen är vackrare än den längst ut!
..
Denna bild har jag stulit från http://anitabjohansson.blogg.se och jag antar att det är såhär det kommer se ut i sommar. Just nu ser det INTE ut såhär. (Ett av växthusen!)
..
Så det är ett evigt jordkladd. Vi har jobbat så att två personer står och packar ner perfekt mängd jord i krukor på löpande band. Medan en tredje springer fram och tillbaka och hämta dem i backar och ställer ut dem på borden i mönstret. Samtidigt ska det hela tiden fyllas på med ny jord.
..
I mitten av veckan kommer leveransen. Några vagnar sticklingar. Just nu pysslar vi med kryddor, gurkor, tomater, sulfiner, pelargoner osv.
Då ändras jobbet till att plantera alla dessa sticklingar. Man har en plastpinne. Snurrar runt den i hålet. (Så hålet inte blir hårt packat) pluttar ner sticklingen och bara klämmer åt lite. Ytterst lätt.
Sedan gör man så. Som en maskin. Kruka efter kruka. Bord efter bord. 1000-tals plantor!
..
Samtidigt såklart dyker det upp andra sysslor som att vattna, klippa ner plantor, flytta efter plantorna till andra växthus, dricka kaffe, sopa golv och bord, byta dukar på borden osv
..
Det är vad jag pysslar med! :)

Walk a mile in my shoes...

Korkad eller otur...
Traskade iväg till jobbet idag. Trodde att jag skulle jobba men tänkte att det ändå kanske var smart att skicka iväg ett litet sms för att få det bekräftat. Det han sagt igår var lite svårtolkat... Det fanns jobb senare... när är senare?
Hur som helst. Han svarade adrig. När jag nästan var framme. När jag nästan gått klart mina 3 km. DÅ!
Då kommer det fram att han glömt telefonen inne och att jag inte behöver komma förrän efter lunch.
Jag vände direkt på klacken och försökte komma undan så att han inte skulle se att jag traskat dit!
Resten av mitt liv ska jag se till att ta reda på sånt INNAN jag går iväg. Dagen innan!
Fick gå 6 km för vad?
Bara för att trycka ut den lilla varklump som samlats under mitt skavsårsplåster. Äckligt, äckligt, äckligt! Nytt plåster på och massa bandage igen! Vill inte uppleva det igen!
..
Träffade i alla fall en som var snäppet mer korkad än jag.
Ni vet de stolpar som står här och var. Med telefonledning eller vad det nu är. Längst upp på dem ligger det en metall eller plastplatta. Antar att det är för att skydda stolpen.
I alla fall. Där uppe satt en stackars hackspett. Och han hackade. Vansinnigt hårt. Hördes långt därifrån. Men inte i stolpen. nej nej... utan just i den lilla metallplatta längst upp.
Visste inte hur jag skulle kunna tala om för honom/henne att det aldrig skulle funka. Att det inte går att hacka efter insekter i metall!
..
Hur som helst. Hemma är jag! Ett tag till! Jag som var så redo...

Konst och skitmusik!

När jag ändå var inne i konstens.. ehm... konstens. Vet inte vad jag tänkte skriva.
Hur som helst. Vet inte hur mycket jag fotade min tavla? in nyaste. Om jag gjort det så har jag ju lagt till lite vit färg nyligen! haha :P
..
..
..
Sitter föresten och spisar Michael Jackson. Måste vara från en av hans första soloskivor. (Nu ska jag inte försöka säga något jag inte vet så mycket om!) Att jag missat detta? (Jag kanske inte har lyssnat så mycket på 70-tals Michael förut?)
Låter precis som familjen Hagenfors. (För er som inte vuxit upp i ett kristet hem med mycket lyssnande på skivor. Så är det ett band där en familj sjunger låtar och läser upp en historia ur bibeln! Ganska trevligt.. )
Men att Blanda Michael Jackson och familjen Hagenfors... Måste vara nåt av de sämsta jag hört!
Det räcker med att ni hör introt!!!
..
Det värsta med sån här musik är att jag ändå säkert snart kommer gå runt och sjunga på den. Vicka på höfterna till den och göra piruetter med kastrullerna när jag diskar och lyssna på den.
För Michael Jackson är ändå alltid Micharl Jackson!

Mannen

Påbörjade en alldeles för svår teckning upptäckte jag. Hatar att rita smått när man ska skugga. Plus att jag ritat snubben i en alldeles för komplicerad pose för mig. Men hinder är till för att övervinnas. Risken är ju bara att jag tröttnar!!!
Jaja.. vi får se! :P
..
Det är i alla fall en man!

Behov

Ah!!! Jag vill ha en dator. Är sugen på att göra tecknade musikvideor!!! Saknar lite att spela sims. Och mitt tomb raider. När ska jag hinna klara av det?
Se film på något större än den här minisaken!!!
Visst går det att överleva... men ändå...
..
Dyker hela tiden upp saker vi behöver eller vill ha i det här hushållet. Så nu har jag lagt fram en lista. Varje gång vi kommer på något skriver vi det där. Sen när vi får pengar kan vi avgöra vad som är viktigast att lägga pengar på denna gång!
Märkligt hur det dyker upp saker man behöver hela tiden i ett nytt hushåll. Men sen när man försöker tänka ut vad det var minns man inte längre.
Betyder det att det inte är viktigt?
Tydligen klarar vi ju oss bra utan de sakerna. Småsaker Som till exempel. pasta-slev, taklampor, kuddar...
Saker som däremot oftare dyker upp i våra samtal.. Bil, cykel, dator, fotbollsskor. Är det viktigare?
Varför är just det de dyra sakerna???

Morötter, choklad och vinbär!

Min tårta... Första. Trodde aldrig jag skulle lyckas göra tårtbotten (var inte helt färdig i toppen i mitten dock!) men det var ju piece of cake! ;) Som första lager gjorde jag en mörk mörk chokladsås. På andra la jag röda vinbär. På toppen dekorerade jag med drottningsylt och morötter och kakao... lite socker. Man tager vad man haver! haha
Lite grädde hade nog dolt hur dålig jag var på att skära tårtbottnar!

First evening alone!

Ena stunden känner jag mig prima liv. Andra slutkörd i hela ansiktet. Dock tror jag febern har försvunnit. I morgon ska jag jobba igen.
Snart åker Orhan för att träna fotboll. Robertsfors. Som till och med har en egen buss som skjutsar folk dit. Imponerande må jag säga. Hoppas den är lika gratis som den låter! haha XD
Jag blir ensam hemma för första gången. Alltså ensam under en längre tid. Inte att Orhan går ut med sopor eller kilar och köper te. Utan verkligen.. några timmar! :P Känns ganska så mysigt. Jag är så glad för hans skull också. Att han äntligen får spela! :)
..
..
Jag har just diskat. Funderar på om jag ska promenera till Ica. Saknar både te och kattsand. Båda två något man är i stor behov av. Önskar Tamar kunde börja skita ute. Hur svårt kan det vara. Finns ju gräsfläckar här och var!!! Fast hon kan väl int gräva ner skiten. Vilket katter ju mååååste göra!
..
Hur som helst. Jag ska fördriva kvällen med att rita! Var ett tag sen! Ni får se senare! :)

Stora nyheter

Idag fick jag frukost på sängen. Våldsamt. Det har jag nog aldrig fått förut. Vaknade alldeles svett igen. Så jag sjukskrev mig från jobbet idag. Man får passa på när det är halvdag och jag orkar inte jobba mer. Kanske hinner jag bli frisk?
..
..
Nu på morgonen har Orhan fått besked från Robertsfors att han får vara med i ett av deras fotbollslag. Kul... får se bara hur vi ska lösa pendelfrågan då det går otroligt lite bussar förbi stackars Robertsfors!
Orhan har ringt skatteverket och fått sitt personnummer som tydligen var klart för ett tag sen. Men vi har inte fått något. Dumma brevlåda! (Har hur som helst pratat med posten och de vet att vi bor här nu!)
Stora nyheter...Nu är ju typ allt klart. Bara att söka jobb!
..
Solen skiner idag. Tamar är ute och roar sig på gräsfläckarna!
Jag känner mig seg och tjock i ansiktet. Ser dock fram emot att få laga middag... haha något jag saknat på jobbet. Märkligt vad kul det kan vara!!!
..
Nu ska jag kurera mig!

Tack och lov för sovmorgon i morgon!!!

Nej det går inte.. jag är alldeles genomsvett. Inte blir det bättre med en alldeles genomsvett man bredvid sig. Huvaligen. Jag går upp och tar en lång kall dusch. Kanske skulle ta och sova i den kalla "bekväma" soffan! haha... XD
Jag står inte ut....

Hatar att sova när jag är förkyld!

God afton. Ligger redo att somna. Hade gärna gjort det om jag inte vore så förkyld. Så fort jag lägger mig kommer jag bli täppt PANIIIK! Så jag sitter uppe ett tag till, tills jag är ordentligt trött.
Hatar att vara förkyld. Fick dock just sms av farmor och farfar om att de också är sjuka. Vi blev helt enkelt sjuka allihopa som åkte ner och hälsade på i södern! XD
..
I morgon blir det en sovmorgon. Vet inte om jag kommer njuta mest av att sova länge. Faktiskt hoppas jag att jag vaknar typ samma tid. Men jag lär njuta av att få vara hemma lite. Fram tills efter lunch för att vara exakt! :)
Hoppas jag hinner bli frisk. Var hemskt att snora på jobbet idag. Känner mig så osocial!
..
Jag ska nu leta upp något att titta eller lyssna på så jag kan somna. Täppt, varm, utmattad och obekväm!
Good luck!
..
Föresten bakade jag en tårta. (första i mitt liv) till Orhan i födelsedagspresent idag. Inte så bra med tanke på att vi inte hade nå spec hemma. Men den blev helt ok. Lite väl söt för min smak!
Ska visa bilder i morgon. (för att jag är stolt!) Nu ids jag inte.
Kram

Massa med bilder!

Idag har det nog varit 8 grader. Redan igår kväll var det mer än 7 grader. (enligt chefen)
Dock kände jag aldrig av den värmen inne i mitt växthus. Plus att där ute på arbetsplatsen blåser det stenhårt ute så det är kallt ändå!
..
Tänkte skriva något men det försvann. istället bjuder jag på smått och gott från de senaste dagarna!
Kan ju alltid nämna att jag är... SÖTSUGEN! Nåt så vansinnigt. När åt jag godis senast? Jag vill ha!
..
Mina snödroppar börjar redan säcka ihop pga värmen. Men krokusen blommar för fullt och pärlhyacinten är på g! :)
..
här om dagen plockade vi isär datorn och fotade allt. Någon som är intresserad av att köpa någon del? Från skärm, tangentbord till hårddisk och ram!
..
Som ni kanske gissar är de sista bildern inte från Dalkarlså utan från Slätte! ;) Varma södern!

Mitt arbete

Arbetar-looken
..
Nu är man en arbetande kvinna. Trött och sliten. Självklart blir jag förkyld samma dag jag börjar jobba. Är det vettigt.
När jag väl kom hem igår. (Helt slut) hade jag nog feber. Kunde inte ligga ner. Allt var obehagligt och smärtsamt. Men den gick över till idag. Typ.. vinglade iväg mina 3 km till jobbet. Orhan hängde på. Feberfri men rejält förkyld!
Sen har jag snorat hela dagen.
Har dessutom stora blåsor, varav en har gått sönder, på hälarna. Mina vanliga skor är så slitna att att jag skavt mina fötter. Och arbetsskorna var precis lagom höga för att förgöra de slitagen!
Orhan behandlade mina fossingar igår. Så jag har gått med bandage hela dagen idag och det har gått bra. Nu har han också köpt skavsårs-plåster. :)
Min älskling! :)
..
..
så vad gör jag på jobbet?
Jord.. mycket jord. Idag har jag BARA packat krukor med jord och ställt ut på bord. För i morgon kommer krydd-sticklingarna som ska planteras i dem. Igår gjorde jag samma sak förutom att plantera lite sådda sticklingar i enskilda krukor.
Ser fram emot att få plantera lite i morgon. Jord är så trist. Plus att vi troligen får sovmorgon. (hoppas, hoppas!!!) Då sticklingarna troligen inte kommer förrän på eftermiddagen!
Jag trivs på mitt arbete. Kollegorna är trevliga. Så förutom att jag nu varit alldeles snorig, febrig och blockad i huvudet ska jag nog kunna ha trevlig med dem i framtiden! :)

Sover sött

Solen skiner idag. Underbart. De går upp bakom huset så jag ser bara genom fönstret hur Bygdeå på andra sidan fältet sakta blir ljusare och ljusare. Eller nu år det ganska så väldigt ljust redan.
I fönstret blommar mina snödroppar och krokus (som Orhan också fick med upp) några pärlhyacinter är också på g! Det går snabbt i värmen här inne!
..
Orhan sover med en arm i min famn. Alldeles svett. Tamar ligger i fönstret bakom gardinen och småsnarkar. Känns inte alls kul att strax traska iväg. Men så fort man är ute antar att jag det känns ok...
Snart är jag ju hemma igen. Sist jobbade vi till två. Får se hur lång denna dag blir. Jobbet känns så spontant...
..
Märkligt hur söt Orhan kan vara när han sover. Halvöppen mun som ideligen rör på sig. (typiskt Orhan-move i sömnen) Avslappnad och tunga andetag. Han tilltåter mig inte pussa på han när han är sjuk. (Han föreslog till och med att han skulle sova på soffan. Men tss tss. Jag vill ha min man bredvid mig. Febrig eller ej!) Men jag ska minsan ta för mig lite nu när han sover och jag strax ska gå!
..
kram
(Bilden är från Kosovo!)

Traska 6 km med förkylning.

God morgon!
Ska strax börja den långa vandringen till jobbet. lite mer än 3 km om jag minns rätt. (Sen ska jag ju hem med. Om jag inte stöter på någon där som ska samma väg!) Måste skaffa cykel så jag slipper traska iväg en halvtimme innan jag börjar. Vet egentligen inte hur lång tid det tar att gå. Provar med en halvtimme! ;)
..
..
Orhan ligger död... feber. Kände också själv igår att nåt var på g och självklart. Även jag har drabbats av förkylning. Dock ingen feber än. (Vad jag känner av!) Bara snuva. Hoppas jag är lagom frisk hela veckan i alla fall så jag kan jobba!
Pappa skickade med min farbror förkylningen och nu har vi den. Jag som trodde vi skulle vara säkra då vi inte umgås med så många. Tji fick jag!
..
Känner mig både taggad och inte alls sugen på att jobba. Skulle vilja vara hemma och ta hand om min sjukling. Kanske sova lite mer. Samtidigt som jag ser fram emot att få jobba hem pengar till hushållet. Detta jobb är ju som så trevligt också. Stå och påta i jorden. Böja ryggen, få jord under naglarna och stå i donet av värmefläkten!
Är mest lite orolig över lunchen. chefen sa att de brukade äta på något pensionat. Men han sa varken pris eller om det fanns andra möjligheter. Sist åkte vi inte dit då hon som brukade laga maten där var sjuk! XD
Jag får väl ta med några slantar och forska i det hela idag.
..
Behöver cykel och stövlar!

Konsten att betala räkningar

Slog mig idag. Oj vad vuxen jag är.
Här sitter vi och planerar köp på ny dator. Jag ska arbeta i morgon. Vi har pengar till mat. Planerar och håller på. Bråkar om disken och går på powerwalkar.
Detta är alltså det man strävat efter sen liten. (eller kanske inte alla strävar efter det. Men livet leder väl typ dit?) Fått sin utbildning och nu jobb. Eget hem... Man... och katt. Hur det blir med barn får vi se. Fast jag ska ju i och för sig bli moster...
Jag bestämmer...
..
Inga föräldrar som ringer viktiga samtal åt en.
Ingen mamma som handlar mat och tvättar.
Ingen pappa som hjälper en med tekniska saker säger åt en att man glömt en strumpa inne på badrummet efter att man duschat.
Ingen syster att bråka med om bagateller...
Laga mat åt 2 personer istället för 4! (oerhört skönt och massa mycket mer kul!)
Slippa få dåligt samvete för att man glömt disken! (Glömmer dessutom aldrig disken nu för tiden!)
Slippa tjat och känna sig lat!
..
..
Det gick så fort. Plötsligt var man vara där. Det jag faktiskt längtat efter.
Enklare var det också. Än jag trodde. Var orolig för att inte förstå hur man skulle göra. Hur betalar man räkningar. Hur ska jag kunna förstå vad man behöver göra. Vågar jag verkligen allt?
..
Känner mig nöjd. Men samtidigt. Vad ska jag nu längta efter? Vad ska bli mitt nästa mål? :)
..

Ständigt denna dator...

Orhan klagade konstant igår och i morse när snön saktade dalade ner. I morse var det som vinter på nytt med vita trän och snö på vägen. Men den smälter sakta. Det är typ 5 plus nu och solen skiner. Vill att det blir riktig varm vår snart. Så man kan sitta i gräset och njuta av solen!
..
Igår kände jag mig sådär superaktiv igen. Lagade mat (pizza) bakade massor med bröd. (vi hade två gamla jästpaket som jag fick göra åt!) Rengjorde Tamars toalett. rengjorde våran toalett. Planterade min snödroppar. Diskade. Ja.. full fart! (Klart Orhan hjälpte till. Vi gjorde pizzan tillsammans. Han sopade golvet i hela huset. I fall nu någon tror han är lat!)
Idag är motsatsen. Vi kom inte ut på någon powerwalk som planerat heller. Snön på backen gjorde Orhan oinspirerad plus att han gått och blivit sjuk! Men kanske det är lika bra det. I morgon börjar jag arbeta!
..
..
Vi har ätit tomatsoppa och har kollat på datorer på tradera. Just nu skruvar vi åter isär datorn för att fota delarna och försöka sälja dem. Kanske får vi några kronor!
(Kanske det sitter någon och läser min blogg som har en dator för mycket?)

Plastkatten

Jag fick en blomma. Tamar fick plast...
Små hjärnor enkla nöjen!
..

Styrketräning och fotbollspelande!

Idag tog jag och Orhan en powerwalk. Trodde 2,8 skulle vara ganska lagom långt och tufft men det var rätt kort. Snart syntes ju skolan igen? Men det duger. Bättre att det är lätt än att det känns jobbigt och trist! haha...
Efter våran lilla prommis (med pinsamma tyngder) styrketränade vi lite hemma! :) Känns bra. Hoppas vi gör det ofta. Kul att träna tillsammans.
..

Zantedeschia

Du förtjänar en kalla. Sa Orhan och köpte den...
..
Älskar kallor. Ska plugga på hur den vill ha det så jag kan ta hand om den ordentligt! :)

Snödroppar

Igår traskade jag och orhan ner till Ica för att storhandla. Go crazy som Orhan sa. Hålla på och spara och planera som vi mest gör. Någon gång måste man får göra fel!
Om vi handlade så våldsamt vet jag inte. Vi köpte lite grönsaker och tortilla så vi kunde äta taco till middag. Mycket gott. annars köpte vi tomatfrön och läsk! ;)
..
På vägen dit såg jag mängder av snödroppar efter en husvägg. Alltså riktigt stora och överallt. Hade tittat efter snödroppar hemma i Slätte. Men icke!!! Osså fanns de här!!! Visste inte om jag vågade plocka. Det var inget hus utan en gammal butik med parkering upp till dörren. Men de flesta butiker här i Bygdeå är bostäder nu istället och det låg en katt utanför dörren så det verkade vara ett hus.
Men jag sa ändå till Orhan att jag ville ha några som jag kunde ta hem.
..
På vägen hem gick han fram för att plocka.
"Men hur ska jag plocka då? Det är bättre du gör det!"
"va? Men nej. du är ju där nu. Ta bara tre."
"Så här?" Han knät näven runt en hel planta.
"Nej men bara tre!"
"Vadå? Hur?"
"Ok ta så. Bara ta tre. Vi kan inte stå här hela dagen!!!"
Han rev förmligen upp hela plantan.
"Va men nej vad gör du?"
Han tog en till!
"Stopp! Bara tre... Till en vas på bordet!"
"Vadå?"
"Ah. kom hit.. Stoppa ner dem fort i påsen!!! GÖM DEM!"
..
..
Skrattade hela vägen hem.. jag hade tänkt mig tre små blommor i en vas på bordet. Han hade tolkat det som tre plantor att plantera. hahah XD
Nu ligger de här. Ska försöka plantera dem. Får väl sätta ut dem efteråt när jorden är grävarvänlig så kan de komma upp här nästa vår istället!!!
Språkförbistiring hur som helst!!!

jehovas knackar på.

"Hejsan. Vad kul att någon var hemma! Vi heter ... och vi är från jehovas vilket du kanske förstår. Vilka andra knackar på vid denna tid!"
(Funderade då om hon trodde att jag inte hade några vänner. De kan väl VISST knacka på någon hos mig klockan tolv på en fredag!!!)
Hon vimsade vidare om det lilla häftet hon hade. Jag säger vimsade eftersom hon glömt namnet och snubblade på orden.
"Nu i dessa tider finns det så många olika kristna. Vi tror inte att Gud kan vara alla dessa olika Gudar. Det borde väl till och med du hålla med om!"
"Ja det gör jag!" (Verligen!!!)
..
..
Jag stod där och lyssnade artigt. Fick inbjudan till påskgudstjänst.
Plötsligt tog Tamar chansen. Jag hörde hennes tunga steg bakom mig då hon rusade fram mot dörren. Men jag var lika snabb och tog henne precis då hon passerade mig.
"Oj vad snabb du var!" utbrast kvinnan.
(Tamar kan ju inte det här med att smyga. Så var ingen konst att förstå att hon kommer när någon formligen stampar bakom en.)
Vi pratade lite om Tamars namn och sen gick de.
..
Tänka sig. Mitt första spontana besök. Även om de nu var Jehovas.
Har till och med läst igenom deras lilla häfte. Jag är inte orolig för att min kristna tro är fel!

Hemresan...

Så var man hemma igen efter en lång och jobbig resa. Jobbig då det hela tiden tycktes gå fel. Men även trevlig då jag och Orhan slutligen hamnade i mörkret efter E4 och fick se ett mäktigt grönt norrsken! Underbart. Har bara sett nåt löjligt norrsken förut. Aldrig ett riktigt, riktigt! Men nu... :)
..
Hur hamnade vi då där ute i mörkret?
..
I Umeå gick farmor och farfars bil sönder. (typ) Så de krånglade med hyrbil och hit och dit. Slutade med att de skulle sova hemma hos oss och sedan åka tillbaka till Umeå för att fixa bilen som de lämnat där.
Eftersom man inte får ha katt i en hyrbil.
Jag och Orhan traskade iväg till Coop för att ta bussen in till stan... Självklart fanns ingen gångväg från Statoil till coop så vi traskade runt världens omväg efter E4 tills vi slutligen kom till gångväg och kunde gå tillbaka. (eftersom det är så mycket snö lockar det inte att gena. Mycket irriterande!)
Vi bråkade hela vägen... hha trötta och hungriga!
Vi fick vänta 25 minuter på bussen. Orhan handlade lite och jag satt utanför och väntade med Tamar. Flera var imponerade av henne. Att hon bara satt där och stirrade! haha Det är min Tamar det!
..
Självklart var bussen lite sen och när vi väl var på Vasaplan fick vi småspringa. vi kom fram 2 minuter innan bussen gick! XD Lagom tidigt?
Jag var så oerhört trött att jag fick kämpa med att hålla ögonen öppna på vägen ner. Orhan somnade...
Denna trötthet och stress ledde till att vi gick av på fel busshållplats. Vi såg en skylt om frasses och ica. 5 kilometer...
Alltså typ 3 km till Dalkarlså?
vi började friskt traska fram efter E4 efter att ha ringt farmor och sagt att vi nog skulle bli sena... Orhan klagade vänligt ingenting på mig för att jag lurat av han på fel ställe. Men vi bråkade ändå hela vägen haha...
Vi blinkade med våra små ficklampor och jag tror Tamars ögon också hjälpte eftersom alla lastbilar såg oss!
..
Plötsligt blinkade en bil framför oss. Stannade och stod där stilla.. blinkade lite med helljuset.
Vi funderade på vem det var då vi inte kunde se bilen i mörkret. Då plötsligt en skånsk röst ropar från bilen.
"Det är er granne. Kom!"
Blev väldigt impad av att våran granne kände igen oss i mörkret tills jag såg farfar sitta bredvid han! XD
..
Till slut var vi i alla fall hemma. och fick äntligen sova...

Dags att sova

Orhan snarkar bakom mig. Han har varit ute och roat sig hela dagen. Han somnade så fort jag slutade prata med han. Lät han vara...
I morgon ska jag upp vid sex. För vid sju, vilket jag fått höra otaliga gånger av farmor, ska vi iväg. Resan uppåt börjar.
Ser inte fram emot att resa. Bilresan går an. Men att sedan krångla in och ut mellan bussar och tåg hem... usch för det...
..
Föreslog för Orhan (innan han somnade) att vi skulle göra någon form av balkan-bufe och bjuda in en och annan släkting. Han var på. Han ska nu så fort vi kommer hem öva varje dag på att göra gravo så han sedan kan göra den mest ljuvliga bönröra som någonsin avsmakats. Tror vi får öva på allt. Även om vi vet hur man gör går det märkligt nog snett då vi provat. Ska man introducera en ny maträtt för släkten kan man ju inte bjuda på det sämsta!!! XD haha
Ser hur som helst fram emot att laga mat.
Ser fram emot att få komma hem igen... Sova i en säng som inte sjunker ihop... :P
Kram

Svar till Ciccilull!

Kära kusin Cecilia.
När en sådan kommentar dyker upp måste jag reagera. Hur är det med dagens ungdom. Läste ni inte Bamse? Kalle? Eller i skolan. Ja till och med i skolan fick man lära sig uttryck som tala i nattmössan eller sålt smöret och tappat pengarna.
.
Prata persilja betyder, Precis som det låter, helt enkelt att man pratar massa strunt. Något helt av ointresse. Helt i det blå. Ja listan kan göras lång.
Nu kanske inte jag, som inte hade högsta betyg i svenska, kan ge en perfekt förklaring på det gammaldagsa (om det ordet tillåts mig) och lite mesiga utrycket. Kanske jag helt enkelt säger fel.
Men så vitt jag vet använder man ordet persilja (förutom vid matlagning) när man vill påstå att något är galet, tokigt, tramsigt, onödigt, dumt, korkat, förvirrat osv...
Hoppas jag, på ett enkelt sätt, nu kunnat hjälpa dig att förstå mitt språk. Vilket tydligen inte alltid är det lättaste.
Kram

Fit for fight

Så där ja. Nu har Petra fixat ett träningsschema. Hoppas det ska vara lagom tufft så jag inte tappar modet..
Jag tänker inte börja springa. För det vet jag att jag inte klarar. Men powerwalk. Det är ok. Kan använda de små rosa mesvikterna Orhan fått med sig också! Så ser jag riktigt hurtig ut. Ska bara skaffa en uringad sportbh också... så ser jag ut som en riktig mardröm. ;)
Hoppas på att Orhan ska vara på. För är han med så blir man mer tvungen. Minns när jag och två till började med powerwalk efter skolan. Gick riktigt bra. Man var inte själv så! :)
..
..
Ska också börja styrketräna. Det gjorde jag fatiskt i Lidköping ibland innan jag duschade så det tror jag att jag ska kunna hålla på med utan att bli uttråkad. Att lyfta saker och bygga muskler är mer min grej än att jogga runt som en annan hurtbulle i tighta trikåer. (förstår mig inte på såna människor.)
Bara inte Orhan stirrar. Hålla på och flåsa. Det ska man inte göra inför publik!!!
..
Så kanske jag kan få lite biceps. Sluta få ont i ryggen och kunna springa 2 minuter utan att få hjärtstillestånd. (Jag menar allvar. Jag blir så trött nu så jag blir rädd. Samma saker jag gjorde förra året med lätthet tar slut på mig nu!!!)

Teckna människor

Har under tiden här hos mor och far ritat lite då och då på denna kvinna... Naiv och inte så fantastisk...
Hur som helst.. jag målar på tok för mycket kvinnor. I mitt ritblock tror jag det finns endast en kille. Som också lika gärna kunde vara en kvinna... Eller inte! haha. Men man ser inte mycket av han under luggen. Om ni minns bilden.
http://petraceciliasundqvist.blogg.se/2012/february/isnt-it-obvious-that-i-love-you.html#comment
Föresten är väl inte ansiktet ett problem. Kroppen vill jag minsann också lära mig. Har ju letat runt lite nu på internet och tittat på nakna brudar och påklädda brudar. Ritat i olika former. Verkliga och overkliga kvinnor. Sittandes och ståendes...
Nu är det dags för män.
Dock tror jag inte Orhan skulle uppskatta att jag tittade på nakna män. Och varför ska jag göra det när jag har en alldeles suverän hemma?
Får se till att han springer runt naken i huset så jag kan titta och lära mig. hahah... ta några bilder och sedan ska det ritas män!
Var länge sen jag ritade ordentligt nu. Jag ska ju bli duktig ju. Då får man inte ligga på latsidan! ;)
..
..
Jag tror inte jag är bäst eller så. Kan inte så mycket. Självlärd. Men om någon funderar på hur man lär sig kan jag ju säga att det är väldigt bra att titta. Ta en detalj och titta.
Minns när jag var yngre. ehm kanske 9-11 år? Ritade då jämt snenäsor eller bara en liggande trea!
Satt och tittade på mina klassfoton och så slog det mig. Så ser ju en näsa ut. Ritade ett helt papper fullt med näsor. Efter det tycker jag inte jag varit så dålig på de! ;) haha
Men jag tror det är smart att göra så. Man ser så mycket detaljet om man tar sig tid att titta... Gör fortfarande så. Tittar och provar rita av tills jag lärt mig och vågar leka med det själv sen!
..
(Vet inte om jag har någon som läser min blogg som är intresserad av tips? Jag delar gärna med mig av vad jag kan och tänker! ;) )

Trädgårdslängtan...

Man kan ju undra vad jag gör inne när solen skiner ute. Våldsamt.
Stod och kollade på min del i trädgården och suckade. Vem ska ta hand om min lilla del nu? vem ska rensa dammen? vem ska fylla på med vatten? Ta bort barren mellan stenarna!? vem?
vill ha trädgård och pyssla med. I alla fall en liten balkong. uteplats?
Fast även om jag nu haft det hade det varit för tidigt att pyssla redan nu! haha.. Jag får väl traska ut på hemlig plats i skogen och odla grönsaker.. en och annan blomma. Sitta där och grilla med Orhan!
idyll...
..
Nej... jag gillar inte lägenheter. Gillar läget på denna. Men den saknar just det jag mest av allt vill ha mitt boende. En Trädgård. En egen liten del ute!! Någon stans att ställa krukor med blommor i!!!
Jag får väl nöja mig med vilda växter och lägenheternas gemensamma grillplats. (tror i alla fall det är det som lurar under snön framför vårt fönster! haha)

Min utbildning...

.
.
.
Läste precis på facebook att den gymnasielinje jag läste på ska läggas ner. Märkligt. Jag som alltid trodde den linjen var bäst liksom. Känd i Sverige! Alla visste vem en de la gardie florist var! :P Och så är den plötsligt för liten. För få som söker?!
.
.
.
Känns otroligt tråkigt ändå. För de lärarnas skull. Och på något sätt ändå för det kändes på något sätt som min skola?
Jag är också väldigt otroligt tacksam att den fanns då jag sökte. Tänk om jag hamnat på Skövde praktiska. (inget ont om den skolan. haha ville bara inte hamna där!)
Eller någon helt annan stans? Då hade jag ju inte träffat alla trevliga tjejer från hela västergötland. Inte alls fått samma proffsiga utbildning! Inte haft lika trevliga lärare! Inte haft lika roligt!
.
.
.
Nej tråkigt är det!
.
Min brudbukett till SM
Haha hade inte så många bilder från själva skolan på den här datorn. Men men... lite...

Ljuset...

Idag skiner solen. Perfekt väder för Orhan som ska cykla in till Älgarås. ;) Själv ska jag åka in med farmor och farfar till Töreboda och handla! Bland annat den fantastiska köttfärsen för 29 kr/kg haha.
Känner mig lika trött och sliten idag som igår. Märkligt ändå. Jag vet inte varför. Men jag känner mig som en riktig surkärring!!!
..
Hade tydligen pratat i sömnen i natt. Eller jag vet inte. Känns som..att ja, det kan nog stämma att jag sa det. Men jag minns inte varför eller vad jag tänkte på!
.
"Ser du ljuset?!" Sa jag plötsligt mitt i natten till Orhan!
"Va?"
"Ser du ljuset? Där!"
"Jag förstår inte!"
"Men det är ju där! Ser du inte!"
...
"Aach... jag förklarar i morgon!!!"
(Försöker minnas vad jag kan ha drömt om i natt? Bröderna lejonhjärta?)

Vill ni komma på middag hos mig!?

Snyggaste bilden från brölloppet!
..
Känner mig inte alls trött. Har varit uppe sent för många nätter och vaknat sent för många mornar. Orhan föreslog att vi skulle ta en promenad nu på natten. Får se hur det blir med den saken. Han brukar säga saker men väl i avslappnad vila hemma blir han trött och tappar lusten! :P
Jag skulle kunna tänka mig en prommis!
..
I morgon ska jag handla tänkte jag mig. Man måste passa på när man är i närheten av butiker. Vissa varor saknar vi och de är 150 % billigare att handla här än på Ica nära i Bygdeå. Hemska saker. Umeå lär vi ju inte heller ta en tur till nu framöver!
..
Vi kom hem från bönen för ett tag sen nu. Var mysigt som vanligt. Slättegänget. Känns lite trist att inte ha något sådant där uppe i Bygdeå... eller Dalkarlså. Men... på något sätt någon gång framöver ska jag väl få kontakt med församlingen eller hitta någon bönegrupp! :P
..
Kände också när vi åt middag hos syrran och hennes man att jag också vill bjuda hem någon. Kanske skulle få tummen ur (inte bara min tumme utan även Orhans) och ha någon form av inflyttningsparty... eller snarare middag. Inflyttningsmiddag? Göra lite balkan-buffe och imponera på släkten! haha...
Dock bor ju släkten inte så nära! XD Kanske snarare är grannarna man ska bjuda in så vi lär känna dem!
..
Ojoj.. vad jag skriver mycket persilja!
..
Jag och mitt hem!

...

Haha känner för att göra ett himla träningsschema. Men jag vet mycket väl att så fort jag gjort det kommer det hamna i papperskorgen! För att intresset håller aldrig i sig....

Skit också!

Usch.. idag känner jag mig seg och allmänt ointresserad. Vaknade tio idag. Nog så sent. Men kanske ok med tanke på när jag la mig?! Till frukost och lunch gjorde jag och Orhan en stor pasta! :) Mycket gott.
Nu är de flesta av folket som är hemma ute och går. Sedan ska jag tydligen iväg och hämta någon nyckel. Har ingen aning om vars nyckeln är på något sätt! Känns mycket ointressant och det känns oerhört trist att göra det. Ingen utflykt att hurra för!
..
Kanske är det behovet av en dusch? Eller att jag insett hur dålig kondition jag har?! Jag vet faktiskt inte. Ibland kommer dåliga dagar. Tråkiga och nedstämda.
Känner mig inte alls sugen på att börja jobba nu framöver. Vet inte om jag längtar hem. Vet att jag inte alls vill stanna här. Orkar inte handla. Orkar inte med att hela tiden höra om pengar och priser! Vill inte resa den långa resan upp och behöva krångla med tåg och buss igen!!!
..
Hade väldigt gärna gått och lagt mig och sovit bort denna löjliga dag om det inte vore för den där himla nyckeln!
suck och blä!
Spontan bild. Men bara för att göra mig lite extra nedstämd kan jag ju lägga ut en långhårig bild! XD

Otränad

Igår kväll åkte jag, Orhan och farbror spontant till Mariestad för att hälsa på syrran och svågern! ;)
Var en trevlig liten visit och vi var där till halv ett. Vi spelade kort och yatzy och småpratade! :)
Idag ska vi dit igen. Böneringen är där. Ska bli mysigt att gå på bönering. blir inte mycket sånt där uppe då kyrkan i Bygdeå sammarbetar med andra ställen och de ALDRIG har något normalt just i Bygdeå!!!
..
Annars kommer väl dagen gå långsamt. Inget planerat. Orhan vill promenera till Älgarås. Men det blåser ute, är alldeles grått och kyligt. Plus att det inte är en söndagspromenad till Älgarås! Alldeles för långt för min smak. För att bara promenera och sen hem?! Nej nej...
Jaja.. å andra sidan måste jag börja träna. Min kondition är nere på noll. Jag blir trött för inget. Hemskt...

Dagarna går

Sitter och äter tårta. Mormor hade med sig en men jag tog aldrig någon bit förrän nu! ;) God var den... saftig.
Jag är inte så förtjust i tårtor varav jag inte smakade den förrän nu!
..
Orhan och jag såg film nu på förmiddagen. Vaknade nio i morse. Otroligt sent... Så dagen bara passerade ju. En film och så var det sent!
vi såg någon film med Robin Williams om en robot som ville bli människa. Hemskt pinsam. Satt mest och skämdes!
Men vi hade pratat om den dagen innan så blev just de vi såg!
Idag är det lugnt. Mot förut i alla fall. Syrran och hennes man är borta. Mormor och moster borta. Till och med mamma och pappa på sina jobb. Så vi är bara ett fåtal kvar. Alla pysslar med sitt eget.
..
Solen skiner idag men det är kallt. Ingen vår här inte. Trodde det skulle var blommigt och grant. Jag menar innan jag stack blommade det i Hova och runt omkring. Men Slätte är fortfarande brunt...
Enda skillnaden här mot Dalkarlså är väl avsaknaden av snö. Möjligen några grader varmare? Men idag blåser det kallt!

Trista mornar!

Vi var uppe sent. Eller sent och sent. Ovanligt sent för att vara för mig och Orhan på senare tid. Så i morse blev det svårt att vakna vid sju-åtta. Särskilt irriterande när Orhan redan traskat upp och nästan resten av hela familjen satt i köket och fröjdades. Som laddat för ett irriterat varmt välkomnande på morgonen. Ett äckligt "God morgon!"
Jag stannade i sängen! Höll mig där ett tag och gick upp sen när det var tomt för att äta frukost.
..
Några familjemedlemmar har lämnat så det är lite lugnare nu. Kanske mest med tanke på mormors hund som gärna pratar högt. Tamar kan äntligen börja smyga runt i huset och spana. Dock är hon fortfarande orolig för att komma in. (Har fått gå ut och fånga henne eller locka in henne genom fönstret!)
..
Vet inte vad jag ska göra idag. Vädret här är dåligt trots att det inte finns någon snö. Vad jag menar är. Jag tycker vädret nästan är rent utsagt sämre här än i Dalkarlså! :P
Blir en slappardag...


Bröllop

Så kom dagen då min syster blev fru! ;) Skriver ingenting. Ni får lite bilder! :)
..
..
..
..
..
..
..
..
..

resan söderut

I Fredags började vår resa. Vi gick upp vid halv sex för att få i ordning allt. Orhan vaknade fem! (Som vanligt!)
Vi packade och traskade den irriterande vägen till busshållplatsen. Irriterande för att vi hade jobbiga väskor. I min satt Tamar och hon försökte ideligen hoppa ut. Orhan hade en trasig. Vi var båda genomsvett när vi klarat av isbanan fram till E4!:P
..
Tamar packade ner sig själv i den röda väskan. Ni ska inte oroa er. Hon reste i en annan. Mer öppen!
..
Vi åkte buss, tåg (där vi träffade på farbror) och fortsatte från Nordmaling med farmor och farfar i deras bil ner till södra. Resan gick fort hela vägen till Gävle. Sen hemska saker. Vilken trist väg. Tror det ändå går snabbare att resa mellan Umeå och Töreboda. Slippa den där svängen till Lycksele!
..
Vi kom fram vid sju. Vi åt gott. Mera släktingar var samlade och det var fullt hus...

Brölopp!

Sitter och slappar med Orhan hemma hos mina päron. Strax bär det av till  kyrkan. Idag blir det brölopp! ;)
Jag har gjort buketten. Ska se till att ta bild på den innan den börjar slängas runt!
Det är min syster som är bruden! :) Kul...
Hör av mig mer senare!

Tråkigt

Familjen sitter samlad i köket. Orhan diskar, Tamar tittar ut och jag sitter vid köksbordet. :)
Petra spelas i stereon. "And we sing glory and honor. Power and strenght to the lord!"
Pratar pengar (om behov av ny dator tex!) plus att jag tror jag kommer få mindre pengar än planerat av arbetsförmedlingen. Hoppas på mycket jobb i April. Eller att det startar tidigt så jag hinner få ihop till hyran. Då kan vi ordentligt slappna av! haha...
Funderar på resan i morgon,vad ska med... Jag funderar på om vi ska äta något. Vi borde äta upp mjölken! :P Undra om det är något mer som kan bli dåligt? chipsen...
..
Känner mig lite trött och sliten idag!

Katter på tåg

Vi sitter stilla vid köksbordet då plötsligt Orhan utbrister!
"MEN Tamar då! Ska hon klara sig ensam nu när vi är borta?"
"Hon ska med såklart!"
"Tänkte det ja..."
..
Vi ska nämligen resa ner till södra sverige veckan framöver nu och hälsa på! :) Jag bokade tågbiljett igår mellan Umeå och Nordmaling. (Tänk att man kan åka tåg där. västerbottenöveraskar!) Och buss till Umeå. Resten av vägen åker vi med mina farföräldrar!
När jag satt där vid frukostbordet och tänkte på tåget slog det mig.
DJURKUPE!
"Jag har ju inte bokat djurkupe!!!"
"Precis.. Se de är bra jag är orolig!!!"
..
..
Tittade runt länge. Försökte boka om biljeten bara för att inse att man inte kunde välja något sorts tillval om djur.det betyder att jag kan ha katten var som... eller hur?
Våra biljetter saknar platser. Låter ju som det är ett sånt där litet fjanttåg liksom Kinnekulletåget! :P Och där kan man välja att antingen sätta sig i djur eller normal!
Jag är inte orolig längre. Skulle de bli problem gömmer vi Tamar i en väska. Resan är ju bara en halvtimme typ! :P haha Annars får jag väl spela att jag inte förstår språket!
..
Kram

Morgonpigg

Har ingen aning om vilken tid jag vaknade idag! Bristen på klockor på väggen gör sitt. Orhan har ett armbandsur. sen har vi ju våra datorer och mobiler... men de stunder man inte sitter vid en dator eller sms:ar. Ja då har man noll koll. Frågar jag Orhan vad klockan är så glömmer jag det lika fort jag frågat. Märkligt. Vet inte ens om jag lyssnar!
..
Hur som helst. Det kändes som om jag vaknade sent. Men det gör det nästan jämt nu för tiden om jag sover till åtta. Så jag antar att klockan var åtta!?
Jag är inget trött alls nu och bara för att Orhan redan lagt sig känns det tomt och hemskt att lägga sig. Hatar att lägga mig i ett rum där folk redan sover. Ensam och övergiven. Den enda som inte kan sova. Som har problem. som kommer vakna trött i morgon!
..
Vi har bäddat in Tamar i kontoret/ateljen. I en låda. (Som hon gömt sig i hela dagen idag sen hon hittade den i förrådet!) med lite lakan i botten. (Med tanke på att hon vanligtvis sover på fönsterbrädan behöver det nog inte vara mjukare!) Orhan hoppas då kunna sova längre än till halv sex i morgon.
Vi får se hur det blir med den saken. Jag tror inte det beror på ljuset eller på Tamar. Jag tror Orhan helt enkelt är lite gubbig! Som somnar astidigt och vaknar astidigt! ;) I morgon lär han väl skylla på att jag sparkade för mycket!
..
Kanske lika bra att dra sig mot sängen. Sitter ju bara här och är allmänt sysslolös!
kram god natt

Bra?

Kan ju meddela att det inte funkade för oss med att baka  grafikkortet!
Men nu lyser i alla fall skärmen (grått) så vi kan i alla fall se att grafikkortet inte funkar istället för att inget alls se! Datorn startar till och med nu. Men skärmen förblir grå!
Framsteg? haha.. vi har dödat grafikkortet men räddat datorn?! XD
..
Datorer...

Baka grafikkort!

Vilken använd dag. Vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig. Men jag har inte suttit och slappat nå mycket idag inte, om jag säger så.
Datorn gick ju sönder igår. Så hela morgonen satt vi och läste på internet. Om andra med samma problem och hur de löst det. Verkar vara ett populärt problem detta. Med att skärmen bara dör. Det var inte heller många så lyckats fixa det dessvärre...
Orhan satt då mer än jag och pillade. Jag hann med att städa toaletten och laga middag i två timmar. Gjorde chapati, ris och starka köttbullar i tomatsås med Indisk touch. me like me like... !;) Fruktansvärt gott...
Sedan stack vi och handlade. Ååååh vad jag önskar denna is försvann från vägen någon gång. Hatar att halka fram. De kan väl åtminstone lägga några sandkorn där. De sandar den lilla vägen till vårt hus men inte vägen till Bygdeå? LAT KOMMUN!
..
Vi köpte mjölk och mjöl, men våran vikigast anledning med en tur till ica var dock för att handla aluminiumfolie.
Just nu bakar Orhan nämligen grafikkortet i ugnen. spännande. Det luktar... som när pappa höll på med kretskort och... (jag slutar skriva där innan jag gör bort mig)
Ska bli spännande att se om datorn plötsligt och mirakulöst fungerar nu. Som för en del andra. Men då krävs det ju att det var just grafikkortet det var fel på! haha :P
Aaah hoppas hoppas...

Nöjd

Har jag sagt att jag trivs jättebra med att ha mitt eget hem?
..
Att jag njuter av att "ha ett jobb". Är oerhört mycket mindre stressad för att gå till den trevliga arbetsplatsen framöver några dagar i veckan. Än att varje dag känna mig dålig för att jag inget jobb alls har!
..
Att jag har otroligt roligt med Orhan varje dag. Till och med när jag har mensvärk är sur och skriker fula ord till allt och alla!
..
Att jag tycker det är spännande att leva lite "fattig"  (Enligt mina svenska standardmått) och leta efter bra priser! Storhandla och planera. Leva precis!
..
Att plösligt tycker det är lite småtrevligt att diska. Kan spontant börja dammsuga huset, fyller på fruktskålen, plockar och bäddar till och med sängen!!!
..
Tycker allt känns bra nu!

Raggmunkar

Idag lagade Orhan svensk mat. Raggmunkar. jag kom med iden. Då vi har massa massa potatis som börjar bli lite mjuk! XD Jag berättade vad det var, sa och visade hur man gjorde och sen briljerade han med att steka fläsk (Som vi trodde vi köpt billigt på coop men som visade sig vara ett stort ben med lite kött på!!!) och raggmunkar. Vände dem i luften och dansade segerdanser för mig som satt i vardadgsrummet. Det är min man det! ;)
..
..
Efter middagen gick datorn sönder. Plösligt uan förvarning så la skärmen på stora datorn av. ville inte starta! Just ikväll när vi skulle se Inter spela för champions league... (Nåt sånt?) Tråkigt. Mest för Orhan. Inte kul att se sånt på den här minidatorn!
så nu sitter han och skruvar i datorn medan jag hejar på. Har otroligt lite kunskap för att hjälpa honom med sånt. Jag kan som mest säga. "Kanske är det något som glappar." Eller. "Eftersom den piper så betyder det ju att den vet att något är fel. Det är inte helt kört!?"
Haha.. sånt jag inte förstår skrämmer mig. som att se någon bygga ihop en motorcykel. Får ont i magen vid bara tanken. Jag kan inte. Det går inte! Jag förstår inte!!!

Posar'n

Sminkade mig dagen till ära. Drog på mig mina spikes och posade som bara den! Så fantastiskt blev det inte. Roligare att stå antingen bakom kameran eller framför. Inte både och!
Körde på¨lila idag vilket jag tyckte jag passade ganska bra i. Det kanske är min färg. Den mystiska lila? haha.. Fast jag lär aldrig gå utanför dörren alldeles lila runt ögonen! XD
..
Vilken liten kulmage jag har! Blir till att göra situps! XD
..
Hade en fantastisk ide. Men den blev inte lika bra med mig där.
Min frisyr... Ju mer jag ser den. Ju mer gråter jag!

Gräl med katten...

Första reklamen hem. Haha... I helgen rev vi bort. "Ingen reklam tack"-lappen och skrapade bort hennes namn. samt skrev dit våra. Dock skrev Orhan sitt efternamn astort så... Sundqvist blev Sundqv... :(
Hur som helst. det var provisoriskt. Vi måste fixa något för framtiden som också tål regn haha...
..
Är dock lite orolig. Tycker det borde kommit nå brev adressera hit. Är orolig att de inte hittar oss. Men vi får väl se under veckan! Nu när vi skrivit våra vackra namn där! haha..
..
Tamar följde med ut. Jag gick till brevlådan och Orhan fortsatte till Ica. Jag har så ont i magen att jag inte iddes gå dit för att handla. Men han gjorde det ändå. Så jag skulle kunna dricka en varm kopp te. (vi har slut på te) Dock har jag nästan mer ont i magen nu av dåligt samvete!
Tamar fastnade ute och jag fick efter en stund gå ut igen och hittade henne vid dörren. Hon vägrade gå in i lägenheten utan försvann in i ett dammigt hål under trappen. Jag tappade humöret och det hela slutade i gräl. tamar fräste och morrade. Till slut bet hon mig och slog mig när jag slängde ner henne i soffan och försöka borsta bort dammet. Då gav jag henne en örfil. Vi gick till varsitt rum! XD
Tack och lov är Tamar inte bitter särskilt länge. Efter några minuter var hon lika glad igen över mitt sällskap...
Det är mysigt...


God morgon

Vaknade astidigt idag. Usch vad det är trist att sova.
Tamar sitter framför oss och ropar om mat. Men vi ska ge henne sent idag. Försöka få henne att fatta att man kan sova längre än till sex. Inte brukade hon vakna så här tidigt med mig inte... Orhan ger henne fel signaler med att vakna när hon ropar! XD
..
Jag tänkte sova mer men när alla andra ändå ska vara uppe. Vad ska jag ligga där som en tönt och bli utskrattad för då.
Idag känner jag för att äta en stor frukost!!!
Tragisk bild...

Familje-moment

Som en liten familj sitter vi allesammans i soffan. Jag ligger med benen i Orhans knä. Orhan spelar fotboll. Tamar har krupit upp och trängt sig mellan mina ben och Orhans rumpa. Hon halvsover...
Jag ligger och halvsover framför datorn jag med. Börjar dock bli lite trist. Dags att hitta på något!!! :)
Kram

viljan att gå ut

Nu äntligen har Tamar helt blivit normal. Hon vill till och med ut. Idag för första gången ställde hon sig vid ytterdörren och hojtade. (tidigare har hon smitit ut eller gått ut när vi frågat om hon velat! Alltså inte haft något större behov av att vara ute.)
Dock får hon inte gå ut där genom dörren. Hur ska jag liksom höra om hon står vid ytterdörren och skriker att hon vill in. Jag är också rädd att hon ska gå till grannens fönster och skrika! haha Pinsamt!
Så vi försöker lära henne vid ett fönster. Hon verkar typ ha förstått det. För än så länge har hon inte bett om att få komma in i nåt annan stans. :)
..
Jag hoppas det ska bli vår här också snart så snön försvinner. Då gör hon alla ohärliga behov ute. ;) Ser fram emot att kunna sitta ute och njuta också. Nu är det ju så blött!!!

Stressad

Drömde i natt att jag skulle flytta. Hit alltså. Fast jag tror jag bodde här också? Jag skulle bara förbi snabbt hemma och hämta Tamar och massa kläder.
Väl hemma i Slätte var massa släkt på besök! oväntat. Jag, syrran och mina kusiner Cecilia och Amelia  bestämde oss för att klä ut oss till vackra damer i gammal stil. (?) Trots att jag skulle packa, fånga Tamar. Osv. Jag har inte tid med maskerad. XD
Cecilia gjorde den mest invecklade frisyr på Amelia och sminkade henne super-proffsigt. Med små blåa blommor och fjärilar på ögonlocken!
Funderade lite på vars hon lärt sig det!? Var lite sur också för att hon hade så bra färger och hade lärt sig sminka så bra! haha
..
Syrran hjälpte mig. Dock lite lamt. Hon tittade bara på och gav råd...
När jag väl börjat få till min frisyr som jag gjort själv satt plötsligt mamma och Ulrika ute i bilen och skrek att vi skulle åka.
Typiskt.
Amelia visade upp sig. Hon hade massa inbakade flätor i håret och någon snygg 1800-talsklänning. jag var bara halvfärdig. Men Fick helt enkelt riva ur alla hårnålar ur min konstiga frisyr, fånga Tamar och slänga några kläder i en kasse på måfå. Samtidigt försöka tänka vad jag inte fick glömma... Allt medan Amelia skrattade åt mig.
otroligt stressande dröm...Filmtime

Idag tog jag och Orhan en lång prommis. Eller kanske inte så lång. (Säger jag att den är lång kommer väl en viss kusin börja gnälla!) Ner till Ica (För att posta ett brev till arbetsförmedlingen. Med mina betyg. Hoppas fortfarande på pengar!!!) Bort mot kyrkan och sen tillbaka hem. På vägen dit kom en skoter förbi och ramlade omkull. Så vi stannade även till för att hjälpa dem upp! XD (Galet mycket skotrar. Vars är de alla åker? Till grannarna?)
..
Prommisen blev på 5 kilometer och jag tycker det är långt. Motionsslingan i Slätte är ju liksom 2,5 va?
Mötte flera grannar. Eller grannar och grannar. Vet inte vilka de är. Men alla vinkar så glatt från bilen så det känns ju som om de allihopa är mina bästaste vänner. Inga sura västgötar som pruttar förbi längre inte. XD
..
Annars har vi bara slappat idag. Skrev våra namn på brevlådan! Åt pasta al forno  (Både till lunch och middag) och jag har spelat massa sims! haha :P
..
Nu ska vi "träna" lite och se film... XD

Slagsmål

Idag när vi vaknade upp upptäckte vi att vi båda hade märken. Alltså små trasiga blodådror alldeles under skinnet. Men vi vet inte vad vi gjort.
Orhan har ett stort märke på låret medan jag har fyra små linjer i blått och rött på armen!
Har vi slagits i sömnen? Är Tamar inte så oskyldig som hon ser ut!?
Fick inte till någon fantastisk bild. De är mer tydliga på riktigt. Ser ut som små kritstreck!
..
Det kan vara från igår då vi som vanligt brottades våldsamt i köket. Men hur lyckades Orhan tillverka såna fina linjer? Haha... Jag kan väl boxat honom på benet. Ja hans märke ser mer normalt ut!
Spännande..
Hur som helst känner jag mig tuff med mina linjer!

Nymålat

Har målat lite.... tråkigt här med brist på lampor att det liksom bara blir under de ljusa timmarna man kan pyssla med det. Vill inte måla i en liten skrivbordslampa. Det ger inte bra ljus! :P
..
..
Är inte klar än! ;)
..
Plötsligt kom hungern över mig men Orhan är inte hungrig. han åt ju så mycket förut såklart. Jag får väl smaska på rester av pajen.
Just nu tränar han för fulla muggar. Jag känner för att ta en längre prommis. Men denna gång utan Tamar så man slipper krångla med at hon hela tiden vill hem!!! XD haha
..
Känns på något mystiskt sätt som en mysig Lördag-kväll! :)
..
..

Morgonpigg?

Märkligt hur sömnen kan ändras fort.
Från 
Igår kväll hängde Orhan upp extra dukar framför fönstret så han inte skulle bli väckt av ljuset. Kanske kunna sova till åtta istället för sju! XD
Jag vaknade och upptäckte att Orhan och Tamar redan var uppe. Det kändes ljust ute. Funderade vad klockan var. tio kanske!? Jag måste sovit länge tänkte jag med tanke på vad utvilad jag var.
Traskade runt i huset lite och tittade efter ett tag på klockan 07:54...
Vadå halv åtta??? sen när vaknar jag halv åtta sådär bara. Utvilad och normal!
Kanske inte är så konstigt. Blir trött vid tio-elva.
Kosovo upprepar sig... I böjan när jag kom till Kosovo och träffade Orhan igen var jag likadan. Sedan blev det svårare och svårare att somna och vakna...
Antar att jag så småningom återgår till mina normala konstiga sov-vanor! haha.
Men jag hoppas inte...
..
Man hinner med så mycket. (eftersom man får göra oväsen på morgonen) Jag har diskat, lagat mat, dammsugat, dammtorkat, städat toaletten, bäddat, promenerat, bråkat med Orhan, läst en serietidning, kramat Orhan, skrivit flera mail, kollat kyrkan, ätit vindruvor... osv
Och klockan är bara fyra?

Middagstider och kulturkrockar

Idag gjorde jag och Orhan quiche till lunch. Gott! :) Det är så kul att laga mat i sitt eget kök. Med sånt man själv handlat in. Sen gillar både jag och Orhan mat väldigt mycket! ;)
Det är också väldigt skönt att leva med Orhan. Vi kommer från varsin kultur med helt olika mattider och antal måltider. Orhan har ätit ca 2 gånger per dag. Medan jag har ätit 5 gånger per dag! haha.. ;) Jag fikar på kvällen. medan Orhan äter asmycket vid varje måltid och aldrig orkar fika.
Ja ni förstår.
..
Vi har mixat våra traditioner och fått fram ett nytt skönt sätt att på. Ibland äter vi frukost och en rejäl lunch-middag och sen fika på kvällen. (kanske två gånger till och med haha!!!). Ibland äter vi direkt lunch på morgonen. (Här om dagen åt vi spaghetti klockan åtta på morgonen haha) Och sedan senare middag och bara en kopp te på kvällen...
Älskar frihet!
(ointressant inlägg? haha)
..
Ser fram emot att få bjuda hem någon på middag för första gången! ;)

Varg?

Vi var nyss ute alla tre på en kort prommis för att insupa lite frisk luft. Dock mötte vi granne efter granne, skotrar och skidåkar och Tamar var oerhört nervös.
Väl ute bland skoterspåren hittade jag några stora spår. Tassar med klor. spännande...
Min fråga är dock. Är det någon här i Dalkarlså/Bygdeå som har ett monster till hund eller är den en varg som traskar omkring? :) Vore oerhör skoj att se en varg. Kanske borde promenera ut på nätterna eller sitta i fönstret och spana! ;)
(Om det är någon som kan något om spår kanske jag kan ta ett kort på spåren och lägga ut så får ni säga vad ni tror!)
..
När vi väl skulle in kom det självklart ut en man. Tamar stelnade till och med blicken spänd på mannen smet hon förbi honom uppför trappan. Men sen vågade hon sig inte in. Tänk om det kom ut fler grannar. Hon kollade sig omkring. Såg att mannen var påväg tillbaka och plötsligt tog hon chansen. Hon kröp, så liten som möjligt, över tröskeln. Stannade. Checkade läget och rusade sen det fortaste hon kunde till våran dörr som Orhan höll upp för henne.
Nu sitter och hon och tvättar sina frusna tassar efter en skål friskies! ;)
..
På tal om spår så är det något rådjur eller liknande som traskat förbi utanför fönstret vårat. Märkligt närgågna djur. Men trevlig. haha frågan är dock hur Tamar någonsin ska våga sig ut på allvar! haha

Baka bröd på kvällen!

Med våra liv som insats gav sig Orhan och jag ut i regnet, ja ni hörde rätt, för att ta en tur till Ica! En sån där trevlig kvälls-shoppning. Med brist på annat att göra är det mysigt att titta runt i Ica. Titta efter gamla varor som är billiga, extrapriser och sånt man kanske råkar behöva. Vi hittade bland annat fryspåsar vilket vi saknat. Nu kanske vi kan lägga köttfärsen i en påse isället för att hela tiden använda våra skålar. (vi behöver förvaring!!! haha)
..
Det ska bli plus hela veckan nu. Kul. Men hur det kan ändras. Vi hade tidigare sett på vädret och först nästa vecka skulle det bli 6 plus. Nu är det istället plus flera dagar framöver. Natt och dag och nästa vecka flera minusgrader istället! ;)
..
Tänk om snön smälter bort? Jag hoppas i alla fal den hinner smälta så pass så att det inte blir så isigt på vägen. Just nu är det katastrof! ;)
Men om det i morgon är så fint och soligt som det sägs bli ska jag Orhan och Tamar traska ut lite.
Vi har börjat låta Tamar vara ute själv men hon är inte så intresserad. Det är kallt och främmande. Hon har dock hittat en tunnel under snön så hon kryper ner i ett hål och dyker upp någon annan stans.... haha
Men är vi med så ska hon väl våga mer än att krypa i hål!!! :)
..
Nu ska jag baka bröd!!!!

Uppdatering på vardagslivet

Vi åt nyss en ljuvlig curry-kyckling-gryta som jag slängt ihop. Ja det blev jag som gjorde mat idag trots att vi bestämt att Orhan skulle göra det. Men han var sugen på curry och föreslog curry-ris med potatis. Och jag kände att den måltiden skulle bli oerhört... trist. Alltså slängde jag helt enkelt ut honom under protest och gjorde själv maten. Medan han tog tag i disken istället! ;)
Familjeliv.
..
Tamar har fått för sig att våran kaffe och tehörn är en bänk för henne att titta på när vi gör mat. Hela tre gånger satt hon plötsligt där och tittade på. Utan att skämmas eller skutta ner med rest ragg som hon gör när hon vet hon gör fel. Hon verkar inte riktigt ha fattat att den tillhör diskbänken. I köket i slätte brukade hon ju minsann få sitta på mikrovågs-bänken och det brukade inte vara problem.
Men nu är det nya bullar. ;)
..
Ikväll blir det fotboll, chips och dipp för hela slanten. Inter spelade. Vi såg inte på barcelona som jag pratade om för några dagar sen. Vi fastnade framför en film istället. "Farsan" hehe...
Men ikväll lär det inte bli något annat.
Men först ska vi ut på en friskusprommis i vårvärmen. -1, mulet och blåsigt! :)
..
Kram

Så här ser det ut!

Nu kommer det ni längtat efter. Bilder från våran lägenhet som nu är mer i ordning än i oordning! ;)
..
Först ut har vi vårat ljuvliga vardadsrum!
(Inter-duken som hänger i taket med ett bjällerhjärta kan ni liksom bortse från. Vet inte riktigt.. varför?)
..
..
Sovrummet! :)
..
..
Badrummet! ;)
..
..
Kontoret/målaratelje... Det är inte helt i sin ordning än. Men det behöver det väl inte vara om jag ändå kommer sitta där och kladda med färg haha...
..
..
Hallen
..
..
Köket.. som dessvärre var lite i oordning nu under fotograferingen. Orhan fixade sedan det! ;)
..
..
..
Glada lägenhetsägare! ;)

En dag i växthuset...

Cecilia: Med tanke på vad man traskar in till Bygdeå för. På isbana dessutom. Så är det löjligt långt!!! XD
..
Kom nyss hem från jobbet till en hungrig man. Vi åt rester. Själv var jag inte lika extremt hungrig då jag fått lunch där. Blev bjuden på en thailändsk gryta av frun som just är thailändska! ;) lyx!
Det var ett evigt planterande. Små plastflak med sticklingar som såg ut att rymma 50 st var fyllda med säkert 500... Tänkte inte på vad jag gjorde. Stod där med nerböjt huvud och borrade med en pinne, stack ner en planta och nöp till, borrade med en pinne, stack ner en planta och nöp till... osv...
Trots det inte så fantasifulla jobbet trivdes jag. tycker om jobb där man vet vad man har att göra. Jag visste att vi skulle plantera flera tusen penseer. Jag visste att när det var klart fick jag sluta. Då är det ju bara att köra på!!!
Tog längre tid än jag trodde att plantera alla små stackare men fick skjuts både dit och hem! :)
blev en bra dag!
..
Fick veta att herrgården vi bor i bär på en historia som jag borde titta upp. haha.. bland annat att den brann upp för 20 år sedan eller något.
Kanske kan kika på det en tråkig, regnig dag! XD

Lugnt och skönt

Gjorde god middag idag. Kött och grönsaker i ugnen! ;)
Förutom det var farmor och farfar förbi så dagen bara passerade. Trots att jag gick upp i god tid.
Eller den är ju inte slut än...
..
..
Nu ligger Orhan och tar sig en powernap medan jag sitter här.
Ikväll ska vi se fotboll. Barcelona spelade. Inte för att jag är intresserad men det är väl på nå sätt en viktig match eftersom Orhan vill se den också! haha
Det är lugnt och stilla idag. Lugnet före stormen. Jobb i morgon, arbetsförmedlingen på fredag. Suck...

Arbete

Ska jobba i morgon!
Plötsligt ringde chefen och den ena var sjuk den andra upptagen så om jag ville, med så kort varsel, fick jag komma och hjälpa han i morgon.
Varför inte?!
Dock behövde jag stövlar då växthuset stod i decimeterhögt vatten. haha bra att jag inga har. Tror jag en gång hade ett par. MEn jag vet inte om de är hemma eller trasiga?!
Han skulle i alla fall försöka fixa det. Till och med hämta upp mig så jag slapp promenera! :P
..
Men jag måste nog ringa igen, om han inte gör det. Hur länge ska jag jobba liksom. Ska man ta med en lunchlåda haha..
Är både spänd, nervös och glad nu. Ska bli kul att få komma igång. Men mest är jag nervös för att planera bara med han. Då måste jag ju vara trevlig ju! XD Och att jag inte riktigt vet vad jag ska göra!
Men det löser sig. Jag hade hoppats sen innan att någon skulle bli sjuk så jag kunde få jobba lite. Få hem pengar till hushållet!!!
..
Typiskt att det inte var på Fredag istället så hade jag sluppit arbetsförmedlingen! XD
Kram

Morgon

Orhan gjorde pannkakor till frukost.
..
Vaknade i morse av att Tamar bet mig i tårna. Lekte med dem. Jag fick ihop det med någon dröm. Men minns inte vad nu.
Till slut insåg jag i alla fall att det var Tamar. Tydligen hade hon varit in hos mig flera gånger och Orhan hade tagit ut henne så jag kunde sova.
Vaknar runt åtta jämt nu för tiden. Halv åtta. Märkligt hur dygnet bara ställer om sig. Men jag hoppas det håller i sig! :)
..
..
Idag får bli en fri slappardag. Igår var hemskt och på fredag måste jag in till Umeå igen för att gå till arbetsförmedlingen. Usch...
Om Orhan får ett jobb så hoppar jag av arbetsförmedlingen och nöjer mig med min halvtid. Orkar inte med dem mer... eller så kanske jag skulle satsa på studier.
Men just nu behöver vi ju alla slantar så! Bara att härda ut och vara glad!!! När jag väl har min halvtidstjänst kan jag ju kanske hur som helst inte komma på alla deras löjliga möten. och jobb går före arbetsförmedlingen. Tack och lov!!!
..
Kram

Inspirationen kom...

Plötsligt kom den.
Inspiraionen att måla igen. Satt som vanligt och tittade på konstnärers bloggar och nu när typ allt är i ordning här kan man ju sätta igång. Låta pennan flyga över papper och penseln på dukar...
Ska ta lite bilder i morgon på hur det ser ut här.. Just nu är det ju så mörkt!
Men vi har tända ljus. Mys. Orhan pratar med sin syster på internet så grannarna lär väl sitta och fundera på vad för språk de nya människorna här pratar! haha XD
Tamar rusar runt och är allmänt på g. Rycker till vid minsta ljud.
En typisk stund hos familjen Gashi-Sundqvist... ;)

Lång dag

Sitter med en stor  tallrik spaghetti framför mig. Vilar efter en lång dag i staden.
I morse promenerade vi hela vägen till Bygdeå. Eftersom vi var osäkra på vars busshållplatsen i Dalkarlså var och om bussen stannade där haha..
..
Vi åkte in till Umeå för att fixa perssonnummer till Orhan och samtidigt skriva in mig i arbetsförmedlingen. Mannen frågade om jag verkligen ville skriva in mig där när jag bor i Robertsfors kommun. Men ja... jag kommer ju oftare ha ärenden till Umeå än till lill-samhället Robertsfors. :P
Förutom det var den mannen mycket seg. Kunde inget om datorer och till slut tröttnade jag och började förklara för honom noggrant hur han skulle göra! haha gamgubbe!
..
Efter det firade vi med att äta ute. Var ju ett bra tag sen nu. Vi hittade en fin lunchbuffe på en Indisk restaurang. Me like. Sånt har de inte i skövde. Bara thaibuffe! :P Det var mycket gott och efter en rejäl lunch gav vi oss iväg.
..
Eftersom vi nu var i Umeå skulle vi passa på att fylla på våra skafferier här hemma. vi hade dagen innan kollat ut de billiga priserna och erbjudandena. ;) 3,8 km såg jag att det var. Trots våran stärkande middag var vi helt slut redan halvvägs. Vi bestämde oss för att ta en buss tillbaka!
..
Så nu sitter vi hemma. Frysen full med kött. Skafferiet fullt med mjöl och pasta. Magen full med Indiskt och ett copp-kort! ;) (mannen där liksom tvingade mig när han sa att köttet jag köpt skulle bli hälften så dyrt! haha.. men det var bara bra! Sparade 100 kr på vårt inköp trots att kortet kostade 100!!!)
..
kram

Promenad i solen

Det luktar gott i köket. Orhan lagar gravo(böngryta) , men med en asiatisk touch. Och lite mer soppa av det hela. Man tager vad man haver. XD
Det blir säkert bra!
..
Vi har fixat lite i vardagsrummet och det känns mysigt. Dock saknas ju alla blommor som skulle upp. Plus att vi inte har några gardinstänger så vi kan inte få upp våra röda gardiner. :P Tror det blir bättre då också. Med eller utan blommor i fönstret!
..
Tamar är gladare idag. Vi tog en prommis efter skoterspåren och efter det blev den liksom mer ryck i hennes lek och gosnerver. Innan var hon nervös. Någon kom i trappen och hon rusade in i sovrummet under sängen och morrade. Allt var skrämmande och jobbigt.
Det känns bra i hjärtat när hon åter springer runt med oss. Kommer och slänger sig ner i köket och tigger om kel. Leker med det vi plockar. Som hon ska vara! :)
Lite bilder från prommisen som Orhan tagit! :)Home sweet home...

En ny dag, i ett nytt hem!

God morgon världen!
I morse var det hårt att vakna. Eftersom jag bara sovit några timmar de senaste dygnen. Dock var jag inte lika trött på kvällen. Som Orhan var! haha.
Han somnade mitt i meningar. Drömde om något och vaknade upp och fortsatte på något annat ämne. Bland annat en mening som skulle vara kul och jag såg fram emot poängen men... den slutade så...
"...you so many...(paus) ledge..money!"
Eller
"yes but it's he in that movie... (paus) the people in the airport."
Han tog jordnötter och somnade med handen i skålen så han höll på att välta ner den på golvet. TVÅ GÅNGER!!! Inte nog med det. Han trodde det var Tamar som välte den! Var jättenervös när han skulle hälla upp cola!
Knas-kille!
..
Idag tar vi en slapparstart. Orhan kom på i morse att det är ju ingen brådska med att få ordning. Vilket jag sagt hela gårdagen. jag menar. Vi har ju inte setts på en månad. jag vill hinna prata, pussas och göra något kul också!!!
vi har nyss ätit frukost och sitter nu vid köksbordet. orhan tar kontakt med familjemedlemmar och jag skriver mail och blogg! :)
Idag ska det skrivas kontrakt. (vet inte hur, vars när men) Och vi får väl fortsätta med uppackandet! :) Lite smått...
Soligt idag. prommisväder! :D

Stor sorg

Nästan alla mina blommor dog då det blev mer kallt än jag hoppats på resan.
Har några kvar som jag hade i bilen. och vissa hade klarat sig. (mest orkideerna!? Är de kyligt lagda?)
Grät medan jag rev runt bland tidningspappret och fann den ena blomman efter den andra ihopsjunken, mjuk eller mörk!
Mesigt. Men jag har ju samlat på dessa blommor så länge. Plockat sticklingar och sett dem växa till sig till fina plantor... Hade sett fram emot att få ställa ut dem i alla fönster. Inreda med dem.
Himla skitkyla!
Orhan kramade mig och sa varje månad när vi fick pengar kunde jag ju köpa en ny planta..
Kommer ta år innan vårat hem är så blommigt och grönt som jag önskar!
Slipper i alla fall plantera om...

Nytt hem

Vi kom fram till ett snöigt Bygdeå. Trötta och slitna... vi packade ur och bjöd mor och far på frukost innan de försvann.
Det känns inte som om jag ska bo här. Det känns som om jag bara allmänt fixar och snart ska återvända hem. Märkligt...
..
Hela dagen packade jag och Orhan upp och hann klart med toaletten, sovrummet och köket. eller hann klart och hann klart. Men det blev beboligt. Fortfarande saknas ju mysighetsfaktorn! haha ;)
..
På kvällen tog vi en prommis till Ica... 2,2 km såg vi på internet. Så det blev en hurtig kvällsprommis på nästan en halvmil! haha... Där köpte vi konserver och kokosmjölk. Förutom colan och jordnötterna. (på något sätt var vi ju tvugna att fira att vi fått eget boende)
Vi måste klura på om det finns nå skoterspår man kan traska rätt över fälten för att komma till bygdeå. Men frågan är ju då om man kommer över ån! :P
..
Tamar trivdes inte alls. Hon var livrädd när vi packade upp och gömde sig i diskhon i badrummet. Sedan smög hon runt och fann sig till rätta i soffan. (när jag Orhan gjort i ordning den) Där ligger hon för det mesta! Uttråkad och nervös!
..
Kram

Arlanda

Har inte skrivit här på länge men det har hänt mycket nu på sistone! :P för att inte göra er utråkade med ett långt inlägg skriver jag flera. Som om jag skrev dem varje dag! Vi börjar med resan hit! ;)
Vi kom iväg vid elva hemifrån och direkt vi kom iväg blev jag orolig.
Orhans plan kom aldrig... Hur sen skulle han blev.
Ju mer tiden gick ju mindre chans skulle det ju vara att nästa plan skulle vänta. vad skulle han göra då. Utan pengar. I Wien har man heller ingen kontakt med Sverige via våra telefoner. (upptäckte det när jag var där)
Hur skulle jag veta när han kom.
..
Ingen som jobbade där kunde säga något så när han väl kommit på planet som var 2 timmar sent. Var jag mycket orolig. Men hoppades de skulle ha internet på flygplatsen.
..
Vi stannade i Märsta där jag shoppade mat och sånt som behövs till lägenhet. Medan jag hela tiden oroade mig för vad som hände med Orhan! Inget svar. Men jag visste han var framme!!!
..
Till slut fick jag meddelande på msn. Han skulle komma vid elva på natten! XD
Efter lång fundering gick mina superföräldrar med på att stanna där tills då!
..
Så vi tillbringade runt 6 timmar där... i bilen på Arlandas utsiktsplats.
Kallt...
..

Plötsligt var det bara dags!?

Vilken dag. Lång men massa kul! :D
Vi packade in i bilen och for till syrrans nya hem. Trappor... Hon ska bo på tredje våningen och det var det värsta gymnastikpass att springa upp och ner med lådor upp för de trapporna. Sitter nu med kramp i vaden! Skulle väl värmt upp förståss haha..
så fort jag kom hem körde jag iväg i full fart till Hova för att hälsa på Bibbi som jag inte kommer träffa nu på länge.
Vi pratade till ett på natten haha... om allt möjligt! :) Drack te, åt smörgås och promenerade med hundarna. Som gamla goda tider! :)
Nu sitter jag här i mitt hemskt tomma rum. Varje slag på tangenterna ekar och jag vågar inte riktigt leva. Men jag har blommor att förpacka. Förutom det lite småkraffs som mina föräldrar inte påstod var nog packade för att få vara i släpet. Tss tss... Jag har inga lådor. vad förväntar de sig av mig?
Får väl uppfinna något! :)
spelar ingen roll om jag är uppe hela natten. Känner mig alldeles för exhalterad för att ens lägga mig. Men jag ska, så fort jag packat blommorna sätta på en film och förhoppningsvis somna. Min kropp är trött. Så det kanske bara är skönt att vila lite.
Sleten?
..
Men jag måste duscha också... :(

Skitsäng!

Man ska INTE skruva isär och lyfta runt på en säng i ett fullt hus när man är hungrig och trött. XD
Många fula ord föll på mina läppar...
Nu gör jag i alla fall lunch. Om ett tag kommer väl hela familje hem och då blir det flyttardags! ;) Bara att ta fram krafterna igen. Hoppas det blir bättre med lite mat i magen.
I morgon flyttar ju jag!? :O

En promenad på natten

..
..
Slätte... Tror det nog blir min sista prommis. Vet inte om jag hinner i morgon. Tänk. Här har jag vuxit upp. Just här där jag står hade vi fängelset när vi lekte polis och tjuv. Vilket vi nästan gjorde varje natt förr. Alla barn i byn. :)
..
..
..
..
Tänkte ta en fantastisk bild på en bil som passerar. Traskade länge och väntade. Och så plötsligt kom det en. Fick stressa upp kameran bara för att upptäcka att jag hade helt fel inställningar. Hann inte söka fokus eller hitta en stabil plats heller. DÅLIGT. Bilden blev bara märklig haha
Sen när jag väntade på en ny bil fick jag vänta... och vänta...
När min rumpa var is. Då gav jag upp.
Dumma bilister!

Det är nu det på allvar börjar...

Just nu längtar jag så jag får ont i magen. Kommer knappast kunna slappna av och somna tidigare i alla fall. (men det brukar jag ju ändå inte lyckas med! hehe)
Mitt rum ser mer kaos ut än vanligt. Skit på golvet, tomma väggar, lådor över hela golvet! Allt äre redo för att flyttas.
I morgon blir en intensiv dag tror jag. Känns både bra (för att få tiden att gå) och lite jobbigt.
Måste lyckas ta mig upp i ganska bra tid så jag kan köra in mig, syrran och svåger till Töreboda. Lämna bilen till mamma och sedan traska till arbetsförmedlingen.
Efter det ta en buss hem... (hoppas jag slipper vänta länge där) och vila lite haha. (kommer behövas)
..
När mamma kommer hem tillsammans med syrran igen packas det in i släpet som de hyrt. Sedan prutta iväg för att äta och sedan vidare till Mariestad för att packa ut.
Så for jag kommit hem ska jag bege mig till en väninna som jag ju måste träffa innan jag lämna denna värld!
På natten då jag inte alls lär somna kommer jag packa mina blommor. Sedan stupa för att vara uppe i ottan och packa in i släpet och ge mig av...
..
Ja... det känns som om allt kommer gå ganska så mycket i ett!
Men jag vill det. Jag vill att Lördag ska vara nu!!!

Vårbukett

Kom på att jag ju inte lagt ut bilder på min senaste bukett till pastors-frun på hennes födelsedag! :) Körde på vår med en liten extra grej. (Så folk inte tänker att de lika gärna kunde köpt gräset på ica!)
..
Det lilla extra var alltså en liten garnring haha.. buketten blev inte riktigt som i min fantasi. Tulpanerna passade inte i en sådan ring och man skulle nog haft något annat grönt. Fick nåt himla ris med tusen tjocka grenar. Gick inte att dela i flera delar. Värdelöst....
Blev lite bättre när tulpanerna slog ut! :D
Men... gillar färgerna! :)

Tråkiga mamma-inlägg.

i morse väckte världens sötaste Tamar mig. En riktig väckarklocka.
Plötsligt. utan varning skrek hon högt! Alltså ett frågande skrik, uppmärksamhets-skrik. (Ni som vet hur katter låter kanske förstår mig!) Vaknade till liv och funderade på varför hon ropade på mig. Ulrika var ju hemma.
Ulrika kom springande och frågade om hon ville ut. Men icke. Hon kom tillbaka till mig och lät nöjd över att se mig vaken.
Så jag gick och plocka upp henne och hon la sig tillrätta på min arm medan hon då och då kollade upp och gav mig en nospuss. Hela tiden spinnandes....
Undrar om hon verkligen bara väckte mig för att hon ville gosa lite. Hon kanske tror jag ska flytta ifrån henne?! haha...
Kommer alltid förbli lika barnsligt kär i min katt! :)
Brukar allid sitta och sucka över mammor som varje dag ska skriva upp vad för gulligheter deras barn gör. Men jag är ju lika illa själv med min katt.. Hur många lär inte sitta och sucka över mina kattinlägg haha... xd
..
Föresten var den här bilden riktig ful på henne. Hon ser ond och tjock ut! haha Men... hon har ett ganska korkat uttryck så det passar bra! haha

Kört bil

Precis ätit middag efter en dag i bilen. En sväng till falköping för att hämta svågerns grejer. Sedan en tur på ica för att hämta min dammsugare och bananlådor. Bilen var fruktansvärt full. Jag är imponerad att jag och syrran fick in fem lådor i den redan fulla bilen. Men jag såg ju inget. Varken bakåt eller åt sidan haha... farligt?
glömde dock att lämna försäkringspapprena. Tokigt. När vi passerat Töreboda kom jag på det men det var tillräckligt långt för att det skulle vara onödigt att återvända. Just typiskt. Men jag får göra det i morgon när jag ändå ska in. Men då kommer ju pengarna hela 2 dagar senare än möjligt, istället för bara en dag! Typiskt. Men vi får väl klara oss. Jag hoppas fortfarande på att försäkringskassan ska ha gjort fel!
Visst har jag hyllan målat bra som fjortis?! XD Tjockt med färg. Droppar och missat där man inte ser. haha Men det man inte ser finns inte!
..
Har jätteont i ryggen nu. Vet inte vad jag gjort. Så jag tror jag bara ska vila. Hyllan är ituskruvad och det finns inte mycket mer jag kan göra. I morgon ska jag hjälpa syrran med flytten tror jag och sen är det ju bara småsaker och blommorna kvar!
Ville sätta upp håret i en slarvig knut. Men det är inte lätt med megakort hår. Så jag slängde i mängder med hårnålar. Vad tycks?

Kram

Så mycket att tänka på...

Måste på något sätt lära mig att ta en sak i taget. Nu när allt detta med flytt och Orhan börjar ramla på plats börjar jag redan fundera på allt som måste göras.
Måste ju ändra adressen min.... Kära tider. Jag vet inte ens vars jag bor! Såg att det var nummer 23 på huset på Eniro... 23 vad? haha
..
..
Måste skriva in Orhan! Finns skatteverket i Robertsfors!? Näe... Umeå! Måste skriva in mig i arbetsförmedlingen där uppe... Robertsfors? Konstiga öppetider. Har faktiskt redan skrivit mail till dem hehe... Så jag kan släppa det lite.
Banken. Orhan måste ju också ha ett kort. Fast det kan man väl inte göra förrän han har ett personnummer! Sen är det ju försäkring på det också!  Kontraktet. Boka resa ner till södra sverige.
Egentligen skulle jag bara vilja sitta ner i några dagar. Fixa i ordning våran lägenhet. Pussa lite extra på Orhan innan jag tar tag i nästa problem. Och då har jag ju faktiskt min man där som kan tänka med mig...
Jag vill hinna njuta av lyckan. Men något inom mig skriker om att jag har noll koll på läget och borde försöka göra av allt innan jag slappar!
..

Tyst hjärna så får du socker.
Jag måste sova...

RSS 2.0