Svamp och sång

Har ont i hela kroppen efter bandyn igår. Rygg, rumpa och lår. Hemska saker!
Vi hann ut kanske en halvtimme då det var ett uppehåll i regnet för att plocka trattisar. Vi fick ihop kanske en fruktpåse... 
Tror jag ska förvälla dem. 
..
Nu sitter jag och spisar musik. Funderar på att gå och sjunga. Det var galet länge sen. Dock är förkylningen inte ur min kropp riktigt än. Så jag... är fortfarande lite hes emellanåt. Kan inte hålla ton!
Orhan sover lite. Så fort han dyker upp här igen vill jag se film. Känner för att se film! Igår såg vi två. haha Men efter att ha varit i Tyskland med dåligt internet och inte sett något man fattat. Så tycker jag man förtjänar det! 
..
Svam och sång nu!

Att vara nyttig när det regnar.

Idag tänkte vi plocka svamp. Men se det regnar så det dundrar mot fönstret! Kanske det slutar snart?
Vi fick istället besök av en väninna så det blev bullar kaffe och trevligt umgänge. Lika kul det. Kanske bättre. 
Tror jag ska ta itu med disken. För jag anar att Orhan inte tänker ta den spontant. Och gör jag mitt så är det gjort!
..
..
Har inte hunnit vara mycket nyttig idag. Fixade den inlagda kålen! :) Det förra huvudet la jag i en stor glasburk vi hade. Så nu står den i kylskåpet och ser allmänt proffessionell ut! ;) Eftersom namnet på burken stämmer så bra också! haha.. Den ser köpt ut! Jag la också in ett till huvud. Ett mycket större. Och nu ska jag vaka. Det ska inte mögla denna gång! Inte alls. Hällde i mycket mer salt. För jag tror vi hade för lite sist. Surkålen smakar inte salt. Vilket är fel...
Kanske skulle fira med att göra något på den i morgon? Dolmar? Mmm.. Men då måste jag baka bröd.
Funderar på att ge Orhan en deal. Baka bröd eller diska idag! haha..
 
..

Cnc

Idag blev en bra dag. Fullspäckad men bra!
Åkte tidigt till Mariestad och spenderade förmiddagen och lunchen hos syster! :) Sedan arbetsförmedlingen. Gick bra där med. Är inne på att läsa cnc nu. Får med Orhan som stöd också. Så då är det till och med lättare.. att fundera på det. 
Ska försöka ta mig iväg på studiebesök nästa vecka så jag fattar lite mer ordentligt vad i hela friden det är man gör. Knappa på maskiner som jobbar åt en. Jo lite koll har jag ju men... Vad det än är låter det toppen! Och det finns alltid jobb inom det vad jag sett!!!
..
..
Väl hemma åt vi smörgås och sedan drog vi båda iväg till Älgarås för att spela bandy. Började med det hela innan tysklandsresan. Och trots att jag bara hunnit spela en gång innan denna, och det var länge sen, kändes det riktigt bra denna gång. Jag blev trött. Det erkänner jag. Min kondis har inte förbättrats mycket! Men lyckades finna mystisk energi emellanåt! Plus att jag tyckte jag hade bättre kontroll på boll och klubba. Som på den gamla goda tiden! haha
..
Så fort bandyn var slut drog vi vidare till Mariestad för att äta pizza hela glada familjen, och en granne! ;)
Blev ett trevligt avslut på kvällen och nu ska jag sova. I morgon är det helg och det ska plockas svamp mest hela helgen. För att fylla frysen med billig mat! :)
Just nu känns allt bra. Så nu ska jag sova! 
god natt
 

VARMT!

Det är varmt som bara den här inne. Någon hade satt elementet på 22-25. NÅGON! 
Jag ogillar skarpt att sova varmt. Jag ogillar ännu mer att vakna svettig. Ja, det kan förstöra en hel morgon att vakna upp ofräsch. Insvept i ett täcke som tycks vilja smälta en. Blöt som en flod. Ruffsig frisyr. Man slänger bort täcket och försöker få håret ur nacken. Men det går inte att rädda situationen. Svetten är ett faktum!
Nej tack... 
Problemet är att Orhan får ont om det är kallt. Om han lyckas ta sig utanför täcket. Och det vill jag ju inte heller förståss... Så jag måste välja... Orhans välmående eller mitt humör på morgonen!?
.
Jag röstar för en temperatur som gör det skönt att sova under täcket. Som får en att inte få ont, om man får ont, om man ändå skulle hamna i friska luften.
Så jag satte elementet på 18 och öppnade fönstrena för att få ut värmen. 
Orhan har stängt till alla dörrar och jag fick stänga fönstret. Och nu svettas jag...
Ibland är det komplicerat att dela sovrum med någon.
 

Trött?

God natt på er.
Ligger i sängen. Orhan sover bredvid. Tamar snartkar i en låda vid elementet! I morgon ska jag upp i ottan... Egentligen behövde jag inte riktigt det. Men jag ger Orhan sällskap till Mariestad och kan sedan hälsa på syster och systerson lite! :)
Ska på möte med arbetsförmedlingen!
Kul va?
..
Får se hur det går. Borde ju ha sömn att ta igen. Men jag vaknade före nio i morse. Var som halvt sovande och halvt vaken tills Orhan rusade in med ett mail. XD
Så antingen är jag en supermänniska som inte alls behöver ta igen. Eller så kommer jag ta igen det senare i veckan? Eller, mest troligt, så är jag supertrött i morgon!
Så nu ska jag sova för att helt enkelt undvika det sistnämnda scenario!

Düsseldorf

Här kommer en bildserie från den lilla söta men otroligt moderna och fräscha flygplatsen i Düsseldorf!
..
Våran mysiga soffgrupp utanför restauranger "The red barone!" Var rädd att någon vakt skulle fösa bort oss. Man kan väl inte sitta och äta frukt på en restaurangs bord.. haha då får de ju städa på morgonen! Vissa restauranger hade ställt sina möbler för att undvika sovare. Men inte dessa. Och vakterna tittade knappt på oss... :P
..
Ps.. ser ni bilden bakom mig på första bilden. Vilken stad är det från? Gissa rätt och vinn en kopp te hemma hos oss! Ledtråd... jag har varit just där på bilden!
..
..

..
 
Efter att ha tröttnat på att sitta i soffgruppen och inte sova promenerade vi runt. Vi tog glashissarna upp och ner mellan avresande och ankommande. Fanns inte mycket att se på den lilla flygplatsen. Hissarna var dessutom i glas så det kändes någorlunda pinsamt att alla hela tiden såg vilka som åkte runt. 
Till slut hittade vi en hiss som åkte högre än alla andra. Det stod besucherterasse. Och med mina goda tyska och svenska kunskaper översatte jag det. Besökarterassen! XD
Så vi sprang uppåt. Kom till en lång korridor att sista minuten. För att i slutet mötas av skylten. Geschlossen! Vilket jag med mina goda tyska och engelska kunskaper översatte till closed!
Där uppe fanns också mystiska dörrar och korridorer till toaletter... Kändes som om vi var på olaglig mark och vi gick ner igen...
..
..
..
Vi hittade en mysko glas-grej... utsmyckning. Som glänste, rörde sig och lyste... lite för fascinerande! Som jag självklart posade framför lite... haha XD
..
..
.. 
Efter rundturen gick vi ner på cafeet ni ska se på bilden ovan. Den lila lysande saken. Orhan tog en espresso och snubben i cafet trodde han var lite bakom flötet. "Den är jätteliten!" sa han och försvann för att kolla nåt. Men Orhan körde på. "Ja. En sån man får när man beställer i Italien!" haha...
Orhan fick sin lilla minikopp. Förstår inte varför snubben i cafeet skulle bli så chockad. Har de espresso-shoten bara som utfyllnad i menyn? Fanns en större epresso också...
"Förstår de inte meningen med ordet espresso?" mumlade Orhan..
..
Sen checkade vi in och åkte hem! :D 

När man är hemma!

God morgon!!!
Igår blev en full dag. Så fort vi kom hem hann vi bara med att hämta min Tamar och titta igenom posten. 
Sedan var det handlingen. Då vi inte kunde ha en bil senare i livet och behövde mycket drog vi direkt iväg till Mariestad för att handla... Suck.. haha Orhan undrade om man verkligen skulle köra när man inte sovit på 32 timmar.
Tja...?
..
..
Men väl hemma kändes allt bra. Mysigt helt enkelt. Vi tände ljus och frös om fötterna. (iskallt här hemma) Vi åt en snabb middag och småtittade på Inter. Tamar hoppade upp mellan oss och tiggde massage av Orhan. (Tydligen har hon saknat det?)
Kändes helt enkelt bra att vara hemma. Nu med en ordentligt full frys och fullt kylskåp. Jag ser fram emot att få ta hand om hemmet igen. Har märkligt nog saknat det!
Idag ska jag ta hand om våran inlagda kål som har möglat lite. Ska se om det går att rädda?! Ska laga go-middag och jag ska städa undan allt som dök upp från uppackningen igår. Så det blir fint här! :)
Allt känns bra!

Arlanda.. 6 timmar hemifrån!

Nu är vi på Arlanda... känns bra. Vi har ätit och gjort våra behov. (fick lika ont i magen som förra gången jag var uppe hela natten. Galet. Satt och fes på flyget som en annan maskin. Tur att det är så högljutt så ingen får någonsin veta vars den stanken kom från!) Vi har också letat upp vars bussen går från och nu sitter vi i vårt kära röda rum. :) Där vi spenderade natten för 2 veckor sen...
Bussen går om en halvtimme. Jag vill hem. Sov någon timme på flyget mellan Berlin och Arlanda. Men det var allt. I Dusseldoft traskade jag och Orhan mest runt och tittade. Satt i en soffa och spelade spel. Ja. tiden flöt på ganska bra.
Ni får självklart bilder från det hela senare. Nu ids jag inte när jag snart ska på bussen! Måste dra fram nåt varmare klädesplagg också. Här är ju ruggigt och kyligt. 
Åååh.. bara 6 timmar till innan jag är i min sköna säng. I mitt hem! 
Ser fram emot att träffa min Tamar också! :)
 

Bara liiiite besviken...

 
Om en månad.. (nästan exakt) är det ett år sen jag och Orhan gifte oss. Festligt va?
Kanske var därför jag drömde om bröllop i natt. Jag drömde att ett annat par gifte sig men sedan var det plötsligt jag och Orhan istället. Prästen var koko och vigseln var det pinsammaste jag varit med om!
.
Jag tänker ibland på det. Vårat bröllop. Tror det beror på alla bröllop jag varit på nu under våren/sommaren. Och sett bilder på folk på facebook. Ja mängder har ju gift sig i år.
Då blir jag lite avundsjuk. Lite besviken!
..
 
..
Jag ville ha en fest. Men framför allt. Hur ofta i livet får man bära en pinsamt stor, vacker, klänning. Fixa håret hur coolt som helst och känna sig normal även om alla andra inte alls är i närheten av hur uppfixad man är? När?
Aldrig. Jag missade den endaste lilla chansen. Ja om jag nu inte blir bjuden till nobelmiddagen eller... hm ja det är sant. Om någon i Orhans släkt skulle gifta sig. Då skulle jag nog kunna få fixa mig hur mycket som helst utan att sticka ut ett dugg! ;)
Men min dag. Det skulle ha varit min dag!!! Jag skulle ha varit vackrast!
Och brudbukett. Jag kommer aldrig någonsin få ha den där supercoola jätteawesome gröna gräsbrudbuketten jag drömt om. Man kan inte gå runt med en bukett spontant! Man kan inte!!!
..
Tur i alla fall att jag får glädja mig att göra andras buketter! :D
..
Och festen.. Aah vad jag är besviken den inte blev av nu i år heller. Men samtidigt börjar jag inse vilket klokt beslut vi tog... haha... Det kommer en tid för den. Kanske det blir bättre då till och med! :) Jag är inte döende än!
..
..
Önskar jag kunde säga. Ah.. det enda som är viktigt är ju att man blir gift. Och det är vi ju! Lycka! Jag och Orhan för alltid!  <3
Men jag är besviken för att jag missade den enda gången i livet man kan ha en jättefest utan att verka lite märklig i huvudet!!!

Middag igen

Idag gjorde jag åter middagen. Eller jag blev ombedd att göra den tomatsåsen jag gjorde till tacon, fast nu till pasta.
Jag tyckte det hela inte blir så lyckat. Jag saknar kryddor. Men man får ta seden dit man kommer. Kan ju inte hålla på och begära!
Ikväll ska jag göra middagen också. Hela familjen är borta. Ja just nu är jag ensam hemma helt enkelt. Orhan och hans bror kommer hem snart så jag får sällskap i matlagandet.
Tur det. Även om jag visst kan laga mat känner jag mig inte så hemma här i att plocka åt mig och hålla på. Inte mängden heller... Tycker alltid det är lite stressigt och jobbigt att laga mat till mycket folk!
Ikväll tror jag att jag satsar på Moussaka. De har pratat om det här. Maträtter med aubergine och jag föreslog moussaka men kunde inte göra det då! Även min syster har ju skrivit här att moussaka är ett säkert kort! haha ;)
Det blir nog bra. 
..
Familjen var orolig jag skulle få tråkigt ensam. Inte då. Nu ska jag göra en cappuchino och njuta av tystnaden! :)
..

Avresedag!

Idag är sista dagen. Orhan är redan igång och fixar allt. XD Vi har checkat in och ska snart cykla iväg för att skriva ut boardingkorten. Usch... det är så långt. Jag är redan trött!
Antar att jag kommer bli tröttare. Ser fram emot en lång dag. Ja den lär väl inte sluta förrän vi är hemma... och ska laga middag.. Sen slut! Så om hm... klockan sex-sju i morgon? Fast jag lär nog inte somna då!
Vi kör 24 timmar igen! Som när vi kom hit!
God morgon

Packa Tamar i ett kuvert!

I natt drömde jag om resor. Jag Orhan och massa släkt. Som hela tiden byttes ut. Ja ena stunden farmor och farfar. Andra stunden kusiner för att sen vara syster? Kanske en och annan gammal klasskompis också! Tamar var också med.
..
..
Vi skulle resa till, kommer inte alls på namnet nu. Tror det är en by i Dalarna men i min dröm låg denna by utanför Vilhelmina!
VI började från Slätte med att ta bilen till Örebro för att därifrån byta till tåg mot Umeå! Allt gick bra. Tåget gick uppåt. Men Umeå var asstort. ja större än Stockholm och vi frågade oss fram för att hitta vårat tåg, som visade sig vara en buss. Bussen gick runt. Den passerade Vilhelmina och gick sedan upp till Haparanda där vi fick göra ett nytt byte till tåg mot Vilhelmina! .
..
..
För att komma in på tåget var jag tvungen att förpacka Tamar enligt vissa regler. I ett papperskuvert. Hon var också tvungen att märkas med bild och information. Tamar trilskades när jag fotade henne och gjorde fula miner och kunde sedan inte hålla sig för skratt. Hon påstod att det berodde på min bikini som jag bar. Jag var så tjock att den såg groteskt rolig ut på mig! Hon gick till Orhan istället som bar ett par färgglada randiga byxor som slutade nere vid vaderna. Ingen överdel. Han var tydligen bättre klädd och Tamar höll sig för skratt. Jag var arg på henne. Jag var hennes matte. Hon skulle gilla mig mest! Inte skratta åt mig!
..
..
Brevet var lika klurigt. Det var konstiga frågor. Ord jag inte förstod. Hennes familj och märklig information för att vara om en katt. När jag skulle stoppa ner Tamar i kuvertet gick det sönder i botten och Tamar smet. Jag blev arg på Orhan för han hade lekt med det. Och säkert tagit sönder det. Jag fick ta ett nytt. Och sedan tog vi tåget.
.
Det gick ner till Örebro och vände sedan upp mot Vilhelmina. Där vi klev av och tog buss till våran destination!
Tror jag saknar Tamar!

Flygplatser!

Det är hela två dagar kvar innan vi styr kosan hemåt. Men Orhan har redan börjat planera och fixa packande. Jag känner att vi två är olika!
Vi kommer återigen få spendera en natt på en flygplats. Våran skjuts dit går härifrån klockan tolv. Flyget går halv sju. Alltså blir det några timmar på Düsseldorfs flygplats!
Jag är glad att det är i Düsseldorf vi får vänta i alla fall och inte i Berlin. Det var nog den mest snuskiga, obehagliga och otrevliga flygplats jag varit på. 
..
..
Först en man som svarade våldsamt på tyska! Sedan en arg kvinna som svarade på frågan om vilken gate vi skulle till på ett mycket nonchalant och dåligt uttalat sätt. Sedan toalettkvinnan. ujuj.. världens mest obehgliga toalett a la läger-utedass. Smutsig, röd och med hasplås. Dörr i spånskiva! Och när jag kom ut satt det plötsligt en mystisk kvinna med pengafat utanför och sa Auf viederschen (har ingen aning om hur det stavas!)  till mig medan hon spände ögonen i mig. Jag låtsades inte förstå och gömde mig bakom trappan tills Orhan kom ut och också blev tittad på av toalettkvinnan. Som om jag skulle vilja betala för det skitstället!? (Hade inga Euro... Inte ens en krona!)
Sedan gaten. Världens minsta lilla minrum där det varken fanns tillgång till toalett eller underhållning. Fullt var det också. Minst 100 människor skulle till München!
Usch för Berlin!
.
Düsseldorf o andra sidan minns jag inget av. Jag var trött då. Minns med nöd och näppe vars vi tog ut väskorna men annars är det bara ett virrvarr på olika parkeringsplatser i sökandet på Orhans far! XD
Jag förväntar mig inte lika fräscht och trevligt som på Arlanda.. Men jag minns det fräschare än Berlin!
Hoppas så i alla fall...

Bilar som kör på natten!

Ja... ni ska ju få se mina fantastiska bilder av autobahn haha... Fick bli som någon mörkerövning av fotografering för mig. Har flera olika bilder med olika slutartid och bländare. Tyckte inget blev som jag tänkt mig. vi gick nog ut lite för sent för trafiken hade avtagit också. Ganska kul att stå där uppe. Då och då dundrar någon galning förbi i våldsam hastighet. Och det är nästan lite spännande... XD
..
..

För kyld för att flyga!

Argh.. jag vill bli frisk. Avresedagen närmar sig och det finns inget  värre än att flyga med snuva. Känns som skallen ska explodera då! 
..
Idag lyckades vi äntligen sälja datorn. Inte hela kitet men det gör detsamma. Även grafikkortet vi hade nytt. :P Så nu har vi mat för November också. haha.. (är man ute och reser som vi är nu får man ju mindre bidrag av arbetsförmedlingen! Så extra pengar var i behov.) Allt löser sig alltid!
Bara att hoppas nu att kunden inte blir missnöjd och vill lämna tillbaka...
..
 
..
Så just nu sitter jag här och känner mig nöjd med livet. En frys har vi tydligen fått.. Så ska bli kul att få fritt kunna handla mat att frysa nu. haha... 
Ser fram emot att handla mat. Planera och försöka göra affärer. Nu börjar det på allvar. Livet utan lön! Innan har vi som haft lite extra från mitt jobb. Men nu är det verkligen enkelt liv som gäller!!!
Egentligen är väl det mycket trist. Men jag ser faktiskt fram emot att försöka planera billiga middagar. Sånt gör det hela mycket roligare. Plocka av vad skogen och naturen har att erbjuda. Leta i reklambladen och fylla frysen och kylen för en månad och sedan.. överleva!
Sedan får jag dag efter dag experimentera med mat! ;) Finns massa gott att göra. Massa billigt!

Fisk

Börjar längta hem lite granna. Inte för att jag vantrivs. Men det är ju alltid så. Hemma bäst.
Samtidigt är jag rädd för att återvända till vardagen! All press....
..
Känner för en prommis. Vet inte varför men just på kvällen är det extra mysigt att gå runt. Kanske för att det är tyst och stilla.
Tror jag ska gå ut på bron över autobahn. Där är det inte tyst och stilla. Men tänkte att det skulle vara coolt att fota. I mörkret. Massa bilar... hm.. ja vi får se om det blir särskilt coolt! 
..
 
..
Till middag åt vi grillat. Jag fick en halv fisk på tallriken och fick bara i mig ett få små bitar kött. Trots att det var det jag sett fram emot. (Äntligen lite nötkött!) Jag menar. När jag ser kött. Då blir jag sugen på kött och väljer aldrig fisk framför det. Men Orhan sa smaka!! Och jag åt lydigt upp min fisk. Grillad makrill.. gott men.. kött slår högre!
Känns som om jag går runt mätt konstant här. Förstår inte varför? Kanske är det mängden kött i alla måltider! Sötsakerna emellanåt. De annorlunda tiderna emot hemma? Jag kan vara småhungrig. Men jag känner aldrig före en måltid att oj vad jag ska äta. Mmm vad hungrig jag är. Utan mera. Oj.. hur ska jag orka!? Vars ska jag börja?
Kanske har en helt otroligt normal förklaring men jag känns inte som mig!
..
Nu ska jag läsa bloggar tills Orhan spelat klart fotboll med sin bror!

Typiskt tyskt!

När jag var i Kosovo drog jag upp massa saker som jag tyckte var typiska för landet. Tänkte jag skulle göra det med Tyskland också. Men det är klurigare. Inte så stor kulturskillnad mot Sverige. Plus att jag inte är i ett tyskt hem. Så jag ser inte allt. Men några saker har jag reagerat på här i Bottrop!!!
..
I Sverige har nästan ALLA en liten fönsterlampa. Ja det är nästan omöjligt att se ett hus utan en endaste liten lampa som hänger i ett fönster. (Utom jag då. Vi har inte en endaste liten minilampa i fönstrena!!! Så alla är inte såna. Men ni fattar. Eller hur?)
Här i Tyskland är det inte lampor som gäller utan... små dekorationer! Små fjompiga "ära vare gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden"-saker! Allt från fjärilar i papper som hänger i trådar med små pappersblommor. Eller hjärtan bjord i bast.. Helst saker i naturfärger! Oftast hjärtan, fjärilar, löv och blommor!
När vi var på marknad på torget fanns det ett helt stånd med sådana saker. Så ni fattar. Det finns busines för pappersgrejer som man kan hänga upp!
..
Ett typiskt Tyskt fönster!
..
En annan sak är trädgårdarna. Ja jag har aldrig promenerat runt i en stad/by med så många fixade trädgårdar. Ja ni säger väl inte emot när jag säger att svenska trädgårdar antingen består av den trädgård de fick när de flyttade dit. Som kom dit när huset gjordes! Några rabatter efter huskanten! Eller så är det någon galning som planterat buskar och träd i hela trädgården för att få frukt. Plus att vi älskar gräsmattor där barnen kan springa omkring. (Trams! Nu för tiden springer väl inga barn omkring?)
Det finns ett par få som faktiskt försöker hänga med i trenden för trädgårdar och gör i ordning. I Slätte finns det ca 2-3  som jag brukar titta på och tänka. "Oj de anstränger sig."
.
Här i Tyskland är det tvärtom och kanske ett fåtal gånger man stannar och tänker. "Va? Har de missat att fixa trädgården?"
Alla är med i senaste trenden. Stenläggningar nå våldsamt på framsidan med några coola buskar.. Lite eller nästan ingen gräsmatta. Formklippta buskar och stora träplank. Ja jag kan säga. Tyskland ser ut som direkt från en trädgårdskatalog om trädgården 2012!
Det enda är väl deras stora kärlek för buskar. Nån måtta får det vara. Det är fint med lite blommor också! Men jag antar att här är grönt och fint året om! :)
..
Har inga bra bilder på trädgårdarna. Men någon gång ska jag väl ge mig ut. Om inte annat kan jag spara som inspirationf för min framtida trädgård haha.

När man är dålig...

Trots att jag är förkyld, har nog också feber, och har gått mest hela dagen flera kilometer så känner jag för att dra ut Orhan på en sista prommis!
Förut kändes det som om det gjorde det samma lite med volvo men nu känner jag mig ordentligt besviken. Jag hade hoppats på det och för en gångs skull haft en liten förväntan. Önskat få det. Jag som mest annars känner mig för dålig för alla jobb! Detta var en utbildning också. Så jag hade kunnat komma ifrån det här himla floristeriet!!!!
..
 
..
Just nu känns allt mest värdelöst och jag vet inte vad jag ska göra. Vi behöver ett jobb. Men jag hittar inget. Känner också panik över arbetsförmedlinges ord om ändrat stöd om jag inte tar mig in i A-kassan. Hur ska jag ta mig in där? Känner ingen som råkar ha en butik eller fiskodling och kan spontant anställa mig några månader på halvtid. Inte en endaste. Inte ett endaste skitjobb! Inte ens det kan jag lyckas med!
..
..
Känslor kommer och går. Efter en prommis så jag får säga till Orhan hur otroligt pissigt allt är och han kan säga att det ordnar sig. Ja då känns det bra. För det ordnar sig alltid! Till slut.
Och om några dagar får jag lust och sug efter nya möjligheter igen. Jag känner mig själv!
Men just nu känns allt omöjligt! Jag har varit dålig alldels för länge! Det går inte...

Praktik som talar emot!

Jag vet inte vad som flugit i mig men en sak jag ser fram emot att göra när jag kommer hem är att storstäda. Vet inte varför... Men det känner jag verkligen för. Jag vll lyfta på varenda pinal och dammtorka. Skura golvet. Dammsuga under sofforna med största passion!
Jag är säker på att det bara är något flyktigt som kommer gå över så fort jag kommer hem och känner vardagen! Ser det vanliga hemmet...
..
..
Tror dessutom jag hunnit  gå hemma för länge. Ser inte alls fram emot praktiken! Känns inte alls kul att behöva vara borta från åtta till sju på kvällen! Det är nästan 12 timmar ey! Varje dag också..
.
På mitt jobb förut. Ja då visste jag att jag kunde få jobba stenhårt en hel vecka men kanske som belöning vara hemma lite nästa vecka. ja det var en perfekt dos att jobba runt 80 procent tror jag!
Dessutom finns det massor att göra hemma. Jag kan söka jobb och vara hemmafru! Jag gillar att laga mat... Göra nåt nyttigt och sen... underhålla mig. Jo det gör jag!
.
En sak till som är viktig att poängtera är kostnaden för praktiken. Ska vi verkligt behöva köpa ett till busskort? Visst jag behöver erfarenhet. Men.. det kostar oss en femtedel av våra pengar. Vad är då kvar efter hyran?
Leva någorlunda normalt eller få erfarenhet det är frågan?
Har egentligen ingen lust för nåt alls nu när jag inte ens fick chansen att söka volvo. Vad ska jag praktisera hos en florist för när det inte är det jag vill? 
Allt talar emot. Oerhört långa dagar, kostnad och lust...
Suck!

Denije

Igår klädde jag mig på allvar som bori i en denije. (Samma sorts klänning jag hade i Kosovo!) Denna denije var dock ingen skönhet. Kände mig som en... jätte Med för litet huvud!! Allt var vitt med alldeles för mycket gulddetaljer. Den lilla jackan var gigantiskt för stor. Men utan den var jag lite väl genomskinlig! haha. (Den tillhör en kvinna som är större än mig så...)
Ja ni ser ju själv på dessa adorabla bilder! :)
(om ni funderar på varför jag ofta står med knäppta händer på bilden ska en borije stå så. Orhan förklarade att det var för att visa rigen. Så ni fattar att jag har bytt familj ey! Så fort jag började tramsa framför kameran och göra enligt mig. Coola poser så kom Orhans mor och rättade till mig haha...)
..
 
 

Hej då volvo!

Otur eller meningen? Idag skulle jag försöka mig på att få klart intervjun till jobbet på volvo. Men eftersom internet här är jättelångsamt och intervjun krävde bra internet fick jag gå den timlånga promenaden ner till centrum för att gå på ett internetcafe...
.
Tror ni jag lyckades?
Nej! Allt verkade lovande men så plötsigt när jag skulle öva på intervjun. Nyaste adobe flashplayer måste installeras. 
Försökte göra det men kunde inte troligen eftersom jag inte har rätt och hålla på och installera saker på ett internetscafes datorer. Så vi pratade med snubben där. Men han fattade inget!
Orhan cyklade hem efter våran dator. För man fick tydligen koppla upp dem där. Men när han äntligen kom tillbaka med datorn och vi frågade hur man kopplade upp på nätet där visste snubben inte det. Han trodde de hade wifi. Men det är ju pinsamt. Ofta man kan koppla upp på wifi gratis på ett internetcafe. Då skulle man ju kunna sitta utanför och gratis använda datorn!
Efter att ha försökt på många sätt och försökt få honom att hjälpa vilket han aldrig kunde. Han arbetade ju bara där! (haha) Gav vi upp!
..
Vi tog en pizza och letade sedan upp biblioteket med hjälp av polis som faktiskt kunde någorlunda bra engelska. Men på biblioteket sa en kvinna på tyska att det inte fanns internet där!
Bra...
..
Nu är vi hemma igen. Jag ger det här internetet ett försök. Men tror inte det. Får inte ens upp sidan på mindre än 5 minuter! Så jag har inte mycket hopp!
Nej nej... Volvojobbet får gå till någon annan utan att jag ens får försöka. Någon som har vett att stanna i Sverige.
Antingen har jag otur. Eller så..(låter roligare att tänka så) väntar ett bättre jobb mig! XD
Kram

Att laga middag!

Idag gjorde jag lunchen. Det blev en indisk-inspirerad kycklinggryta med ris och chapati!
Allt gick åt skogen. Brödet blev katastrof-tunt då det ideligen fastnade. Fick göra mycket och medan jag bakade fastanade tidigare kakor!
Såsen tjocknade så fint när jag stekte löken och kryddorna. Hällde på vatten. Det tjocknade.. Allt verkade bra. Men så plötsligt. När kycklingen ramlade i så gjorde såsen uppror och förvandlades till vatten.
så det blev kycklingsoppa istället för kycklinggryta.
.
Allt såg mörkt ut. Ville ha i nåt sött också för att få fram kryddorna ordentligt men vågade inte då de ogillar sött i maten. Så jag tyckte smaken på grytan var fel också... Var säker på att jag skulle bli hårt dömd!
Men tro det eller ej. Det gick hem. Mer hos vissa än andra men alla åt och de ville jag skulle göra en liknande sås senare med fisk i istället. XD 
Nu kan jag slappna av. Ikväll ska jag göra taco. Men det kan man ju knapp räkna som matlagning. Ingen svårighetsgrad alls. Ska bara göra en stark tomatsås. Förutom allt hackande och stekande...
Tss tss..
 

Alldeles för mycket euro för världens bästa!

Här om dagen tog ju Orhan med kameran på våran prommis in till... inte centrum. (centrum är galet långt bort. för att vara en liten stad är staden stor!) Utan... närmsta torg om man säger så!
..
..
Som ni ser på bilden tar jag ut Euro på volksbanken. Eftersom de vägrar ta emot kort om man handlar bara lite...
Föresten ogillar jag Euro. det är krångligt!!! Massa små mynt. Och när de kommer med sitt tyska: 
"drei sechzehn"... Ja.. då får jag panik. Försöker förtvivlat förstå och letar efter en skylt med priset eftersom folket här vägrar kunna engelska!!!
Öppnar plånboken och häller ut mynten i handen...Tittar på alla mina tusen mynt... Måste vända på dem och se. Aha.. där var 1 cent. Se där 1 Euro, 2 euro... Och där hade jag 20 cent, 50 cent... hm 2 cent... Hm... 1+40...+2... Medan jag håller på och kikar och försöker räkna slänger Orhan upp några pengar och säger roat.
"Du ser väl att du inte har nog med cent och får ge en 4 euro..."
"NEJ det ser jag inte!!!!"
Det är helt sanslöst att ha så många olika mynt!!! 1 cent! Vad i hela friden ska jag med 1 cent till???? 
 

Fotboll

Idag spelade jag fotboll. Har oerhört ont i leden mellan foten och benet.. Ehm.. vet inte hur jag ska utrycka mig men så fort jag böjer upp foten får jag ont. Har försökt få Orhan att ge lite massage. Men han fattar nada. Brukar ha ont där. Men trots det har han ännu inte lärt sig att massera lite. Tycker att det är sånt man kan kräva av sin make.. tss tss..
..
Jag är lika dålig på fotboll som vanligt. Men vi var få. bara 6 personer. Så jag kände mig nödvändig och gjorde kanske lite nytta förutom det faktum att jag verkligen inte kan avsluta. Jag kunde lyckas dribbla förbi bollen. Få en snygg pass. Men så fort jag ska skjuta i mål så går det snett. En av killarna började till och med förklara hur man skjöt. Jag vet sa jag surt.
Jag är helt enkelt inte duktig på det hela!
Men träna fick jag. :)
..
 
..
Nu sitter jag i sovrummet. Det spelas som vanligt Spyro. Orhan och hans syskon har som ett evigt nöje sen det installeras. Allt jag gör är att sitta i sängen och småsova. Samtidigt som jag ideligen pinas av den tråkiga musiken och lyssna på italienska. Många fula ord då de misslyckas men ibland när de sitter samlade tillsammans och försöker lista ut kluriga saker. Ja då kan jag lära mig nåt! XD
 

Vidare...

JAg gick vidare!!! :D
Jag vidare i rekryteringsprocessen för volvosteget.
Någon stans inom mig säger en röst att det inte är något  speciellt. Att alla som uppfyllde kraven om ålder, arbetslöshet och gymnasium har gått vidare.
Fast samtidigt vill jag tro att de inte kan ta in alla som uppfyller kraven utan också var tvugna att välja lite bland den som skrev fantastiskt bra brev. Att just jag var intressant! 
Haha..
Hur det än är, är jag glad att ha gått vidare.
Nu ska jag göra en konstig webintervju. Har aldrig gjort något liknande förut. Suttit och pratat för mig själv framför datorn. Kom säkerligen vara nervös! Att inte göra fel.. Plus att de kommer kännas lite småpinsamt att sitta här och formulera smarta svar!
Nu är det bara att hålla alla tummar och be att det går vägen. För jag vill ha detta!

svensk mat

Eftersom jag satt och funderade på matt kom jag in på wikipedi om svensk mat. Och jag sitter och skrattar för mig själv. För att allt får en sån vettig förklaring. Och man känner igen sig... Aha. därför äter vi så. Eller så dyker  det upp nåt löjligt fakta som jag bara måste säga till Orhan som nog är ganska trött på mina svenska mathistorier!
..
..
 Som till exempel att svenskar inte riktigt ville äta färska grönsaker trots att vi på senare tid kunde. Först på 1800-talet började man prova. Svenskar har tydligen fortfarande lite svårt med färska grönsaker.
Att lingonsylt är så populärt eftersom det var våran c-vitamin-källa under vintern. (Då vi inte kunde ha färska grönsaker!)
 Svenskar ville inte heller äta svamp tills nu på senare tid. Man fick kämpa för att ändra svenskens inställning till svamp på 1800-talet! Trots att det var svält gick svensken hellre ut och plockade barn och lavar än svamp!
 Vetemjöl höll inte under vintern så bröd lagades mest på korn och råg. (Hårdbröd, tunnbröd, surbröd) Och en rik svensk skulle bara baka 2 gånger/år. Bakade man oftare så var man fattig. Man bakade så det räckte under hela året. Och för att få barnen att äta sa man till exempel att mögligt bröd gjorde en stark!
 Sverige konsumerar mest kaffe jämtemot hur stor befolkning vi har. (10 kg per person per år! Ca 4 koppar/dag!) Endast Finland dricker mer. Och det beror på våran stora kärlek till fika och kaffepauser!
 ..
 
Orhan lagar raggmunkar... med stekt fläsk såkalrt!
..
Nu ska jag inte tråka ut er mer! haha... Det kanske bara är jag som älskar såna här fakta!
Hade

Laga middag!

Trodde nästan jag skulle laga kvällsmaten idag. Eller det var så tills svärmor drog fram alldeles för mycket kött till lunchen och var tvungen att göra nåt med det till kvällsmaten också! XD Så jag lagar mat en annan dag!
Känns som en oerhörd press. Det är första gången jag lagar mat till dem och jag vill att det ska vara ypperligt och perfekt. En riktigt smakexplosion som vittnar om en matälskande kvinna! Så de inte tror jag är en sån där lat svensk flicka som inte kan nåt om mat! Nej nej.. jag ska lyfta upp de svenska kvinnorna!

..

..

Först tänkte jag. Jag kanske ska göra nåt svenskt. Det är kul att visa upp min kultur och våran goda mat.
Men den svenska maten är lite.. udda? Mer än hälften av våra måltider består av gris. Eller man ska ha stekt fläsk till! (Fläsk och löksås, blodpudding, fläskpannkaka osv) Och det är svårsmält i en familj där vissa inte äter gris.

Sedan äter man sylt till massa mat. (Raggmunkar, palt, potatisbullar, gröt osv) Och man kan INTE äta sött till middag enligt vissa!

Sen har vi ju självkalrt såna där märkliga smaker. Inlagda saker. (Sill, surströmming osv) Och det vågar jag inte riktigt prova sådär bara. Inte första gången!

Det enda jag kom på som är någorlunda normalt var potatis, kött och brunsås (lingonsylt!)... Och det är ju skolmat på högsta nivå!

..

Så jag lämnade det svenska bakom mig och försöka tänka. Vad gillar jag att göra. Kom fram till antingen paj eller någon kryddig gryta! Just nu lutar det mest åt indisk inspirerade starka köttbullar i en god sås. Med ris... gärna chapati också. Men det orkar jag aldrig göra...

.

Kunde aldrig tro att det var sådan press att laga mat åt svärfamiljen! haha XD


Vatten...

God morgon...
Drömde att vi hade problem med avloppet i kapellet. Jag pappa och Orhan skulle byta sida på något som släppte ut vatten på övervåningen. vi fick dyka ner i en bassäng som fanns gömd under golvet i sovrummet. Jag verkade vara smartast och förstod ganska snabbt hur de skulle bytas. (hehe)
Hände massa kusliga saker också.. men de minns jag inte nu riktigt. Minns att jag var ensam hemma med Tamar. OCh att jag var rädd. 
Sedan gjorde jag risgrynsgröt och saghetti med köttfärsås. vilket Ulrika vägrade äta utan gick surt runt där nere.. Medan pappa slukade glupskt...
..
..
Jag vaknade först idag... Eller egentligen tror jag inte det. För jag minns att Orhan klappade på mig mitt i natten och log. Eller tidigt på morgonen menar jag.
Men nu sover han.. stenhårt!
Så jag ska underhålla mig vid datorn i väntan på att han vaknar så vi kan dela de stora kakan de lagt in här till oss som frukost haha... :P
Kram

God natt

Sitter och snörvlar vid datorn. Funderar på om jag håller på att bli sjuk. Eller så är det bara något tillfälligt! Hoppas det...
Avslutade dagen med en prommis som orsakade kalabalik. Så tror inte jag ska ta några fler kvällspromenader. Vill inte oroa i onödan!
Orhan och syster Seriana sover nu så jag ska försöka i mörkret leta upp ett par hörlurar och sedan somnar jag med till en ljudbok. Finns inget bättre sätt. Har de senast nätterna somnat gott till det trots att Orhan spelat spel med sin bror natten lång!
..
I morgon är en ny dag..
god natt

Prinsessan...

Alla sitter samlade i sovrummet, som vanligt, efter en tuff dag med mycket besök av nära släkt och lite mer avlägsen släkt! :P
Det lagades mest mat hela dagen ute över öppen eld med parabol, på gammalt romskt sätt. (på gammalt romskt sätt är det inte parabol utan en... Ja ni fattar!) Vet inte hur man skriver detta ord.. men felia.. felija? haha.. har ätit det förut och då smakade det som en degklump... Eller bröd på bröd! Den här gången var det tjockpannakaka.. eller snarare massa tunna pannkakor med fett och nåt annat gojs mellan.  Föreställ er Crepes... Gott hur som helst! :) 
Det enda jag gjorde var att ta hand om hela den stora disken efter alla gäster.
..
..
Fick även återigen klä upp mig som borije. De här gången i en vanlig klänning. Jättebarbie-rosa klänning! Men oroa er inte. I morgon hamnar jag även i en denije (stavning?) också.. 
Tycker det är kul att få prova på speciella klänningar. Även om jag inte alltid känner mig bekväm haha... Har aldrig haft något sånt. Asså jo min balklänning (som också blev brudklänning!) var fin. Min design. Mammas konst. Men... inte en sån där jättebölsig mega klänning som får folk att säga. Oj en prinsessa! haha...
 Den här gången hann jag i alla fall fixa mig lite så jag inte kände mig så ful framför kameran. Plus att jag såg oväntat bra ut i rosa. Vilket ju är helt otroligt eftersom jag tycker den färgen är alldeles för hemsk. Den har en sån felaktig betydelse för mig!
Andra tyckte också jag såg oväntat bra ut i rosa.. Ja det är märkligt så det kan bli!
Solen sken rätt i ögonen på en del bilder så jag började grina. Så trots att jag fixade mig och kände mig fin framför spegeln syns inte de på bilderna hahah... XD
Har massa bilder från idag. Så de får tala..
Fick åter chansen att känna mig mäkta lång...
..
.

..
 

..

 

..


..
 

..


 

Att äta eller inte äta...

Ännu en dag går mot sitt slut. Tycker dagarna här går fort trots att vi gör nästintill inget!? Eller kanske samma sak som hemma. Fast ändå mindre... 
Idag promenerade vi ner till ett annat varuhus.. De inhandlades komage. För att så småningom ät gravo med just komage i. Fest! XD haha... 
Mage har ett väldigt svårt utseende. Vet inte om det smakar dåligt... men.. det är svårt!
Som stora bitar pallade jag inte äta det. Men jag åt en bulle med stekt mage i, som köttfärs.. det var gott. Men det tog mig åtskilliga minuter att långsamt och försiktigt tugga i mig den för att undvika stora bitar eller känna den knottriga ytan mot tungan.. haha så jag vart mätt utan vidare. (om ni minns från Kosovo!)
..
..
Märkligt varför viss mat är jobbig. Har ju inte alls med smak eller nåt att göra. För man har ju ingen aning när man aldrig har smakat!!!  Inälvor, insekter, annorlunda djur.. :P När nått är nytt och märkligt då tycker man det är snuskigt.
Men samtidigt om någon kommer och ger mig en okänd frukt. Då är jag säker på att inte kan smaka sämre än blåbär och mumsar i mig. Och ryggar inte alls tillbaka... Eller en ny grönsak. Inga problem att smaka!
Till exempel smakade jag ju alger på en asiatisk restaurang. Trots att de luktade som gammla... ja nåt fruktansvärt fisigt. Det såg ut som något från en alienfilm också! Det smakade jag utan att tveka. Åt det som om det vore sallad. Sen smakade det just väldigt illa och jag gömde resten under en servett.
Det är just kött som är konstigt...
Undra om det finns något land. Någon som tycker det är snuskigt med frukt och grönsaker. Att äta grönsaker som kommer från underjorden. Typ morötter och potatis. Någon som tycker det är så snuskigt att de får tvinga sig att smaka... Kanske?
 

Fattiga människor ska inte ha djur!

God dag världen!
Idag åt vi grillat som bara den. Här grillas en hel kastrull full och sen äter man helt enkelt kött. Bra det... ;)
Just nu sitter grabbarna åter igen och spelar fifa. Jag sitter och njuter av att vara ren och att glänsa i min nya vita tröja. Har dagen till ära sminkat mig nu också. Vilket jag inte tror var något vidare. Var så mörkt vid spegeln så skulle inte förvåna mig om jag har överdrivit nåt våldsamt! haha XD Får gå och kika i badrumsspegeln sen! :P
..
..
Visade Orhan kycklingarna idag. Och vilka sorter det var. Finns så många vackra... Men jag tror ekonomin får styra så vi tar nå bland. Då vet man ju inte heller vad man får och det är ju kul. Sen blir det många olika vackra färger på äggen.
Tror jag ska göra en beräkning på vad det kommer att kosta att ha kycklingar per månad. Hur mycket pengar ska man  räkna att man behöver för två personer till mat? 800 kr? Räcker det!? XD
..

Någon att krama på...

Funderar på kycklingar igen. Har hittat någon som säljer fina sorter och är sugen som bara den.
Men då är frågan... har vi verkligt råd? Vi kommer inte ha mycket över än till mat nu framöver när vi inte får någon lön längre...
Tror inte höns är asbilliga.. förutom att de gärn äter skräp. Men nån sorts mat ska de ju ha! XD
Tål att tänkas på...
..
På tal om djur saknar jag Tamar... 
..

..Min pitze...

Inga bilder

Lovar att ta fler bilder till inläggen i framtiden.
Nu får ni helt enkelt stå ut!!!
 

Är engelska nyttig?

Man får lära sig engelska i skolan eftersom tydligen alla pratar det!
Men det är inte sant!!!
..
Jag har inte varit i många länder. Men där jag varit har jag upptäckt en brist i engelska språket! Varför luras man i att det är ett sådant populärt språk!
Dessa länder har jag varit i och märkt hur stor nytta man har av engelska där!
..
Tjeckien: Mycket liten nytta. De kan få ord. Personalen på alla restauranger blir arg om man pratar engelska eftersom de inte kan mer ord än pizza och hi!
Holland: Där ligger vi i underläge. De får människor vi pratade med drog till med våldsamt brittiskt uttal och komplicerade ord. Mycket bra! :D
Italien: Nej... Få ord... man kan komunicera. Men inte kräva något mycket! Kanske lite bättre än Tjeckien!
Serbien: Bra engelska. Pratade bara med en tjej i en grill och en kvinna på bussen som mötte upp sin franska man på samma flyg som oss. Men de kunde bra engelska!
Kosovo:  De kan viss engelska. Inte för att kommunicera på. Särskilt inte i byar. Men det funkar om man turistar i Pristina beställa på restauranger eller handla nåt! haha... I andra mindre samhällen får man improvisera!
Tyskland: har än så länge inte stött på en endast person som kan prata engelska utan att hela tiden slänga in ett tyskt ord. På flygplatsen pratade de bara tyska med oss. Irriterande när man är lite lost! På matbutiken pratade hon långsamt tyska och slängde in ett och annat engelskt ord. Paret i skogen kunde säga enkla meningar men... inte utan att hela tiden diskutera på tyska  eller säga nåt på tyska. Tur att tyska påminner lite om svenska så det går att lista ut vad de vill. haha
..
Kanske inte ska döma världen än. Det är kanske nästa generation som ska kunna prata engelska med varandra. Flytande?
 

Vilse i skogen

Idag tog jag och Orhan en hemskt lång promenad. Längre än planerat om man säger så.
Vi trodde man kunde gå över autobahn till skogen, följa vägen och sen tillbaka över på en annan bro. Men icke sa nicke.
Vi gick runt i skogen kom aldrig fram till någon bro. Vi kom absolut inte fram till autobahn utan gick under den och trodde inte det var det. Och sedan var vi lost. Det var ett virrvarr av vägar så vi frågade ett tyskt par vi mötte om vars Bottrop var!
"Bottrop City?" sa de och fick panik och började diskutera på tyska om hur långt det var och att om att vi skulle vara tvugna att ta buss.
"Not City. Just guide us to autobahn!"
De verkade ytterst förvirrade och vi försökte förklara om hur vi gått över broar.. Till slut spände mannen bröstkorgen och tog till orda!
"Forward, walk left, then you walk right..."
"And then you see autobahn!" Sa frun..
"Nein! Left! Right! And then you take right again! Unt dann vorwärts"
"and then you can.. hören autobahn!"
Vi tackade för den vänliga tyska hjälpen (Är förvånad över hur dåliga tyskarna är på engelska!) och gick lite förvirrade vidare. Eftersom de lät så förvirrade om vår förklaring var vi oroliga.
Vi hamnade i en by... i utkanten av staden.
Autobahn såg vi uppe på en bro och vi följde första bästa väg till vänster efter vägen. Båda var trötta och klagade... Att vi skulle vänt om direkt. Men nu hade det gått en timme!
 
..
Snart hamnade vi i skogen igen och gick under en tunnel. Under autobahn... 
"Men var vi inte här förut???"
På något mystiskt sätt hade vi hamnat där vi började. Så vi traskade hemåt... Klockan var åtta. 2 timmar sen vi gick ut... XD
Jag har i alla fall sett tysk skog!
 

När klockan blir tio

Sen vi kom till Tyskland har Orhan börjat sova jättelänge. Trots att jag vaknar nu, före tio, så ligger han där och snarkar. förstår inte!
Tar han fortfarande igen energi sen flygresan eller är Tysklands luft tröttande?
Och trots att han sover länge kan han fortfarande gå till sängs klockan åtta på kvällen.
..
Tja.. jag får lite ensamtid på morgonen. haha Har hunnit uträtta mina behöv och sätta mig här i sängen igen. Kanske ska byta om helt också!
Blir alltid lika förundrad med hur lite folk går på toa här på boendet. Tycker det borde vara en anströmning som heter duga till toaletten på morgonen. Men icke. På morgonen är det oerhört lugnt här. Kanske alla är uppe sent och sover länge. Jag har då aldrig behövt köa till toan! Skönt...
.
Vet inte om jag ska väcka Orhan nu. Själv skulle jag inte vilja sova så här länge. Men det är ju jag det. Och Orhan brukar väcka mig.
För jag är inte så mogen än att jag traskar iväg på äventyr utan honom. Nej nej...
..

Jag går hela tiden och tror att allt är på skoj! Eftersom det finns så många människor här som pratar tyska!

Jag funderar på hur man egentligen lär sig ett nytt språk! Nu har jag liksom återigen chansen att bubbla över av romani! Men det går inte. Jag... kan inte!
Visst kan jag sitta och lyssna. Jag kan ofta hänga med i vilket ämne de snackar om. Ibland också lista ut vad i ämnet de pratar om och vad de tycker om det. Men... inte så pass så att jag plötsligt hoppar in i dsikussionen och säger nåt! Jag kan inte!
Jag kan inte få ihop orden i mitt huvud. Och skulle jag säga nåt skulle jag säkert säga det helt fel gramatist så att istället för att skoja och säga. "Ja han är ju lite knäpp!" Utbrister jag. "ja, jag är ju lite knäpp!"
Alla ord byter form efter person och tillfälle. Till och med namnen!
Det skulle vara oerhört pinsamt!
Romani må ha få ord! Men de har minsan en outhärdlig gramatik!
..
..
Jag tror aldrig jag kommer klara komma ut och lära mig romani på det här sättet. Det enda jag lär mig är att lyssna... Jag behöver få studera lite. Jag vill läsa och i alla fall lära mig  grunden och ett antal bra ord. Då! Då kan jag börja prata och våga ge mig ut på okänd mark och försöka förklara fastän jag inte kan!
..
Tror jag kommer lära mig mer tyska ord efter den här resan. Älskar att gå och läsa på butiker och skratta åt att jag fattar. Orhan med för den delen!

Fotboll på italienska

Sitter och sörplar på en cappuchino i sängen och sitter vid datorn med ett oerhört långsamt internet. Framför mig sitter grabbarna grus och spelar fotboll. Skriker om vart annat glada och fula ord på italienska. Har nyss serverat dem cappuchino som jag satt socker i. De skulle säkert klaga på sockermängden om de inte vore så upptagna att de inte hunnit dricka än! XD .. Det har regnat sen vi kom hit. Så även om det ska vara varmare här i tyskland.. 20-30 grader de senaste veckorna. Känns det som det är samma tempertaur som hemma i Sverige. Men kanske det är ännu kallare där uppe nu? .. Idag har jag endast planera att duscha. Lagom mycket planer!

En liten resume!

Igar var den langsta dagen nagansin! Den borjade i Mandags morgon klockan atta och slutade inte forran igar natt klockan halv tolv!!!
Vet knappt vad det ar for dag idag!
..
Vi kom fram lagom till lunch och jag langtade efter mat. Men det var dumt. Jag at och fick jatteont i magen. Tror allt sittande och smaatande fick tarmarna ur funktion. Sedan at jag inget mer den dagen forran lite pa natten vilket reulterade i ett illamaende. Men efter en natts somn ar jag prima liv!
..
Jag var sa trott igar. Resan fran Dusseldorf till varan destination vilket jag inte kan namnet pa var lang och varm. Jag  kunde inte halla ogonen oppna haha.. Sa till slut tog jag en powernapp.
Dagen spenderades med Orhans familj och sedan tog vi en prommis till fotbollsstadion som var galet langt bort! Vi sag pa nar Orhans bror tranade och sedan gick vi hem igen!
Trodde en promenad skulle rata ut tarmarna men det gjorde nastan mer ont pa vagen hem. Fick fart till toan i alla fall! haha
..
Trodde jag skulle sova jattelange men jag vaknade redan halv tio. Gick inte att sova mer. Och jag sov inget extra igar forutom en timme pa Arlanda och...kanske nagra minuter pa planet. Men inte mycket da Orhan vackte mig nar de visade en tecknad parla! haha :P
..
Nu ska jag sluta prata strunt. Detta inlagg blev mycket osammanhangande... Men men. Nu ar ni med mig fran vars jag slutade skriva sist! :P
Nu ska jag ta en prommis ner till toan! For att spotta ut min tandkram! 
Kram

Arlanda

Nar klockan blev tre trottnade vi pa att forsoka sova. Sa vi roade oss med att fota och promnenera genom hela flygplatsen till varan terminal. 2!!! I anda anden!
..
..
Den har kvinnan ar en pappersdocka. Men det ar klurigt att se. Nar vi forst sag henne fick vi bada lite ont i magen och undrade varfor den dar kvinnan tittade sa valdigt efter oss. Och log som en galning?
..
Arlanda ar inte sa trakigt att vara pa!En man behövs

Jag lyckades sova någon timme. Orhan väckte mig för att han var tvungen att gå på toa. Jag orkade inte vakna utan tänkte att jag kan väl ligga här och halvsova. Men se direkt kom det en snubbe. Fick tvinga mig upp och den där snubben skulle babbla. Tror han var lite full... han luktade illa.
Han var alldeles för vänlig och jag önskade Orhan skulle komma tillbaka och säga. "Öh.. vad gör du med min tjej!"
Till slut gick han i alla fall. Frågade mig vars det fanns hotell och jag sa åt honom att gå till skycity! Men jag är lite orolig att han ska komma tillbaka! Vill att Orhan ska komma tillbaka och se manlig ut!

Ska inte skriva hela natten! Jag lovar!

Jag börjar bli lite utråkad men än så länge är det ok. Är kissenödig också men har inte hjärta att väcka Orhan, inte än!
Hade hört både bra och dåliga saker om att sova på Arlanda. De flesta sa att det var bra mot många andra flygplatser. Men just nu minns jag bara det dåliga.
"Dumma vakter som föser iväg en om man försöker sova!" Än så länge har det bara passerat en vakt och hon bara tittade på oss lite slött.
"Rengöringsmaskiner som låter våldsamt!" "Tycker inte alls de lät mycket och han höll inte på nå länge!
"Iskallt!" Tja.. Orhan frös lite. Men jag tycker det är alldeles lagom! :P Var nästan lite väl varmt när vi kom in i det här rummet!
"Ingen servering, butik, automat, Alltså ingen tillgång till mat kaffe, snacks, efter klockan elva!" Kanske det är sant? Jag vet inte. Men vi har bullat upp med läsk och jordnötsringar, frukt. Jag har ett bröd också! haha... Man får väl vara smart?
..
..
Så just nu känns det lovande. Men natten är ju ännu ung. Snart kanske det kommer en sur vakt och säger att vi inte kan sova i det här underbara mysiga rum. Eller att de frenetiskt ska rengöra golvet utanför i en timme... Kanske sänker de värmen nu när allt stänger också? Jag vet inte!
Men än känns det bra. Allt skakar när ett plan lyfter eller en buss kör förbi. Men det är nästan bara mysigt...
Tror jag ska titta på något lättsmält... Och äta lite jordnötsringar! 
Kram
 

Ett rött, erotiskt, rum!

Vi har just ätit en ganska tråkig måltid på macdonalds. Efter det beslutade vi oss för att promenera runt innan vi skulle välja ut någon ganska intressant träbänk med närhet till uttag så vi kunde se film. Vi spatserade ut där ingen annan gick. Det var tomt..
Vad såg vi då inte, i ögonvrån bakom incheckningsaparaterna, i nedre änden av terminal 5.
Ett rött rum! Ett rött rum med mjuk bänk!!! Med en myslampa. Uttag!! Ja allt man kan kräva när man ska sova på arlanda!!! Utsikt... med bara en endaste baggage-drop öppen. Öde och lugnt!
Perfekt säger jag!
Orhan sover redan nu medan jag sitter här och laddar film! :P En får vara vaken och vaka över bagaget!
 
..
..
Natten har börjat!

Nästan framme

..
Där lämnade vi Bålsta. Att resa till Stockholm är sannerligen tråkigt. Det är alldeles lagom långt för att bli trist. Man tror att det ska gå snabbare. Men det gör det inte!!!
Hur som helst. Nu är det inte långt kvar...
..
Jag och Orhan har spenderat resan med att titta på That 70's show! Nu har vi kollat klart på alla vi laddat innan vi stack och då internet inte är det bästa på tåg väntar vi med att titta mer tills vi kommer till Arlanda. Har bäddat ner oss skönt på en hård bänk och kan riktigt mysa. Försöka sova och underhålla oss med att oroa oss för att någon ska ta väskan eller att en vakt ska säga. "Hörru! Här kan ni inte sova!"
..
..
Det är ett äventyr!

När saker ska göras...

Tio i fyra går tåget till Stockholm där vi ska byta till annat tåg till arlanda. Där vi ska sova en natt och sedan ta ett flyg till berlin för att där byta till ett flyg till Dusseldorf.
Tror det beror på att resan är så ny, lång och avlägsen som det faktiskt känns ok att byta massor och ha lång väntetid. (Jag sitter mest och oroar mig för hur man byter flyg i Berlin! När vi åkte från Kosovo kom man ju från ett land som inte tillhör Europa. Alltså måste man checka in igen. Men det tror jag inte man behöver nu?)
Hade jag åkt till Lycksele för att hälsa på släkten hade jag klagat nå våldsamt över att behöva åka till Hallsberg och byta vidare till annat tåg, stanna 10 timmar i stockholm på tåg till Umeå för att sedan byta till buss.
Märkligt! För hade resan till Tyskland gått i ett skulle den vara kortare än att resa till Lycksele. så jag har mer rätt att klaga nu!
Måste ha nåt med att åka utanför Svenska gränsen!
..
..
Orhan är fortfarande sjuk och vaknade astidigt i morse. (Han väckte mig halv sju med orden. Vi kan checka in på flyget nu!)Så han är trött och får kämpa med allt som ska göras. Nu efter lunchen har han somnat.. Min febrige make...
Jag är pigg, förutom att jag har huvudvärk men det är ju normalt, men tycker det är orättvist att jag ska göra mer... Så vi gör inte mycket alls. eller det gåt långsamt framåt.
Vi har skrivit ut biljetter och checkat in på flyget!
Vi har nästan packat. Handbagaget kvar.
Vi har nästan diskat... inte tömt kylen!
Vi har inte dammsugat kapellsalen... men det ska jag göra nu så fort jag slutar skriva! hehe
Vi har ätit. Jag gjorde maten.
Vi borde kanske klippa gräset. I alla fall våran sida!!! Men får se om vi hinner och finner kraft.
Antar att jag måste slänga ihop Tamars saker också. Hon flyttar till mor och far!
..
Fast nu längtar jag mest efter att få kissa...
Alla dessa måsten...

Resfeber

I morgon reser vi. Galet. Har inte ens tänkt på det. Men nu plötsligt kom jag på det. Vi reser i morgon!! Jag har inte hunnit packa! Planera! Fundera!!!
..
Middagen blev lyckad. Kräftor, prästostpaj med feta och salla och bröd! Gott! :) 
Kommer säkert inte kunna somna nu bara. Kommer ligga här och fundera. Planera... göra en packlista i huvudet. ja jag måste! Jag kan inte vara så här oplanerad!
Hur ska det gå?

städa är en mardröm

Åh vad det är trist att städa här.
Har inte tagit itu med kapellet med hela nedervåningen vilket också används av församlingen när de har möte här. Toa och kök!
Tänkte på att förr, i Dalkarlså, så städade jag och Orhan alltid en dag ordentligt. Nu orkar vi inte?
Och det är faktiskt otroligt mycket mer trist att städa här. För det är massa vrår. Möbler står trångt och det finns inte nog med förvaring så massa saker står bara där.
Plus att vi får så vansinnigt mycket reklam och brev!! Kök och vardagsrum är översvämmade. 
I dalkarlså hade vi ett helt rum för återvinning. VI sparade på tidningspapper under hela tiden och gick sedan kilometer för att återvinna. Men där fick vi reklam en gång i veckan och bara från ett par få företag.
Här känns det mer som om jag blir begravd. Varannan dag eller nåt strömmar det in. Ica och netto måste skriva två gånger i veckan och säga vad de har.
..


Kaffepaus i fåtöljen!
..
Hur som helst. Jag har plockat på hela nedervåninge. Städat toalett och dammsugat. Övervåningen kvar antar jag. Plus dammtorkning.
I dalkarlså fanns det nästan inget att dammtorka. Jag städade huset på en timme.
Här tar det.. en hel dag. För att det är så otroligt trist!!! Trappa, små rum och grejer, grejer..
vi har kommit in i någon form av småstädande.
Ibland känner ORhan att han måste sortera kläderna i klädrummet. Då och då får jag ryck och dammsuger huset. Ganska ofta går Orhan och sopar golvet på hela nedervåningen! Jag ser till att toaletten är ren. Plötsligt är övervåningen fixad. Då Orhan fått ryck.
Ja ni fattar..
Jag saknar förvaring. Förvaring gör stor, åh så vansinnigt stor skillnad!!!

Industri

Så har jag sökt till Volvo.
Var det mest svåra personliga brev jag någonsin skrivit. Jag har ju inget att komma med!!!  Jag leker inte med bilar på fritiden! Jag läste inte el på skolan! Jag vet inte ens hur det hela fungerar!!! (är rädd för att skriva att jag är intresserad eller duktig på något jag inte riktigt har koll på om det är vesentligt!) Även om detta är en utbildning, inte ett yrke, måste jag ju visa ett intresse och säga varför de ska välja mig.
..
Är inte intresserad av bilar. Är lite smårädd för maskiner. (Minns slipmaskinen på träslöjden som en mardröm. Fast den var ju mycket bättre än att stå och putsa för hand och få sågspån på fingrarna!!!) Eftersom jag var en söt och duktig tjej slapp jag svetsen och svarven. De frågade inte ens mig om jag ville själv! XD
O andra sidan älskar jag arbete när jag vet precis vad jag ska göra. Stå där hela dagen och skruva in skruvar i bildörrar. Ah.. låter ju som en dröm!
Är praktikst lagd... tycker om att jobba med händerna och älskar att jag inte kommer behöva diskutera vädret med en endaste kund!!!
Det är bara jag och.. vad nu man sysslar med i den avdelning jag skulle hamna i!
..
Nej allvarligt talat tror jag inte de väljer mig. Finns säkert massor med grabbar och tjejer som älskar bilar. Har erfarenhet av indsutri. Som är duktiga på montering eller producering. Gillar maskiner osv. Som helt enkelt mycket mer längtar och är mer kvalificerade för den här utbildningen!
Men jag gjorde min bästa ansökan och försökte lysa upp med mina storslagna talanger inom träslöjd och teknik på skolan! haha. (mina bästa ämnen, på allvar!) Plus att jag ju på något mystiskt sätt är duktig på att lära. Spelar ingen roll hur mycket jag försöker undvika läxorna eller halvsover på lektionerna så snappar hjärnan upp massa information och jag får bra betyg! Så även om jag inte fattar någonting så kommer jag nog lära mig det hela!
För jag vill komma in!!
Hoppas, hoppas!!

Morgonplanering

Idag är det massor att  göra. Som vanligt. Ska nästan bli skönt att komma till Tyskland. Och kanske få lite vila! XD
Ska dammsuga kappelsalen eftersom vi är borta när det ska vara gudstjänst här!
Ska se till att städa badrum och kök lite också. Måste till exempel gå igenom så vi inte har mat liggandes här. Kommer inte bli kul om 2 veckor! haha...
Sen ska jag laga middag till familjen som kommer på besök idag! :)
Dessutom är Orhan inte hemma så jag får roa mig ensam. Men disken ska jag spara till honom. Den är hans!!!
..
..
Tror jag att jag ska sätta igång och skriva en packningslista också! :P Gillar listor!
Vet inte när vi får åka i morgon då tåget till Stockholm går på eftermiddagen. Antar att v får ta en ganska tidig buss in och roa oss i Töreboda ett tag också! haha. Kanske lika bra det. Vi måste fixa någon form av matlåda. (Man vill ju undvika  att shoppa på Arlanda)
Så i morgon tror jag inte vi hinner med nå mycket! Förutom att försöka uppfinna en resfrisyr som man kan sova på en flygplats i, resa i och flyga i och sedan se sostifikerad ut när man möter svärfamiljen! :P
..
 
 

Linda och Clas!

Var ett mysigt bröllop. OM jag var lite orolig över att jag och Orhan skulle känna oss ensam var det onödigt. Kändes som alla var lite främlingar till varandra. Och när bröllopet var så pass litet kunde man nästan vara med i konversationen på andra sidan salen! XD
Dessutom blev jag ideligen uppdragen till lekar. Brukar in i det sista försöka titta på annat och se ointresserad ut så jag inte blir vald. Och är det ett bröllop på närmare  100 pers är det enkelt. Men nu fick jag vara med. Och det var ju faktiskt kul! :P
Därav blev det inte mycket bilder av lekarna! haha.. kanske lika bra  det haha.. XD
Bröllopet bestod av god mat, lekar, kul filmer, lovsångskväll och fyrverkerier! :)
Ska inte sitta och babbla om bröllopet. Bilder får tala sitt istället!
..
 

Tog lite bilder på mig själv innan vi drog. Annars får man ju inte vara med på en enda bild! haha... Så här "snygg var jag"!
..

..
Som vanligt är det rent omöjligt  att ta en bra bild i kyrkan med det dåliga ljuset.... Blixt vägrar jag!!! 
Men trots mina bittra försök blev vigseln av och de fick varandra! :)
..

..
Vi väntade utanför och frös ihjäl i vinden tills brudparet äntligen kom ut! :) 
..

..
Frusen.. XD
Försökte ta några smygbilder på mina kreationer! ;) hehe
..

..
Min bukett på buffebordet! ;)
..

..

..
Tack för en fin dag Linda och Clas! :) Tack för att vi fick komma!!!
 

Igår såg jag en uggla!

Den satt där... på en stolpe vid E20 och glodde stort på bilen. Världens sötaste lilla ugla.
Har aldrig sett en sådan förut och det fick mig att klappa händerna av lycka! :) Nu saknas bara att se en örn på nära håll och en björn, varg, lo... osv.. 
..
Bilder från bröllopet kommer så småningom. :) Vi kom hem tolv igår. Nu har jag precis vaknat och ska äta frukost!
 

Stackars Petra

Aldrig mer de svarta små skorna medan mina tår är såna här. De har klämt på min stackars lilla tå och nu gör det så ont så det känns som om den är stukad. Men så är inte fallet. det är bara en liten nagel som trycker inåt!
Har lindat bandage runt. Vet inte riktigt om det känns bättre. Det är en annan smärta nu. En pulserande bortdomnad fotsmärta. Men.. det är bättre än stukad-tå-smärta!
Skulle egentligen vilja ha nå kallt på. Men vad gör man när man inte har en frys och det enda man har i kylskåpet är vitkål? Skola jag linda vitkål runt tån???
..
Det är synd om mig. Och inte förstår det. 
Det är antingen mitt fel för att jag inte klippt mina tånaglar. Eller så är det bara otroligt snuskigt vad blåa det är!
Det är synd om mig...

Ingen resfeber när det är bröllop.

Egentligen kanske det är bra att det hänt så mycket i veckan. Har inte alls hunnit med att tänka på att jag faktiskt ska ut och resa.
Jag, numro ett resfeber, har inte ens gjort en packningslista. Det enda vi har gjort i huset är att se till att det mesta är rent nu till avresedag! :) Även om vi inte får med oss nå mycket. Vi har inga stora väskor! haha. de stora vi har är trasiga på ett eller annat sätt. Och eftersom vi ska spendera 10 timmar på arlanda vill vi inte ha med oss någon jobbig krånglig tung väska! Lätt ska det vara. Lätt och behagligt!
..
senast vi var på bröllop..
..
Morgondagen kommer försvinna. Ser fram emot att få klä upp mig igen. Göra mig fin. Sitter redan nu i mina högklackade och känner hur det känns. Om det gör ont?! Har valt de öppna. För då klämmer ju inget på tårna! Måste bara komma ihåg att måla naglarna naturfärgade i morgon! haha
Ska också bli kul att se min brudbukett in action. Blir min andra i livet! 
Sen blir det kul och spännande att hamna på en fest med människor man inte känner. Detta är för en gångs skull inte familj. Alltså kommer det inte finnas en endaste släkting där. Inga kompisar. Inga jag på avstånd känner. De enda jag känner är ju just bruden och hennes familj. Och det var länge sen jag var där!
..
 

Tamar

Missade bandyn. Men det tar jag med en nypa salt. Även om det är kul och jag vill motionera. (Har ändå ont i tårna fortfarande)
Får dofta blommor om händerna istället. Eller blommor. Men det doftar grönt. Den där lite fräna doften från rosblad eller nåt. 
Det sticks i händerna, de är alldeles såriga. Ja det känns bra att åter igen ha gjort nåt lite floristiskt! :)
 
..
..
Köpte en billig färdigpizza på vägen hem. Orkade inte göra middag.. Inte alls. Köpe en karamell att suga på också för att vara lite gladare. Mot Tamar som bara verkar vilja förstöra.
När hon är i sitt fönster vid sitt drickglas vill ju hon inte hoppa ner på golvet för att sedan kliva till fåtöljen. Utan hon använde ett blomsterbord som promenadväg. Detta bord är dock inte stabilt! Särsilt inte med 3 kg katt i ena hörnet!!!
Hon har vält det en gång och när hon nu satte tassen på bordet röt jag till.
Tamar stannade till. Tittade sig om kring. För att sedan glo stort på mig!
Haha tycker hon är sötast i världen när hon fattar att nåt är fel. Och försöker se om det är möjligt att lura mig eller på nåt sätt göra det utan att jag märker!
Jag gick dit och bar henne till fåtöljen istället. Hon såg lite chockerad ut. Men nu sover hon nöjt. Så då ska jag inta min pizza och vila lite innan maken kommer hem!

Köra bil koncentrerat och göra brudbuketter!
..
Sådär koncentrerad ser jag tydligen ut när jag kör! (Pinsamt!)
På vägen hem körde jag dock mycket mindre koncentrerat. Eller det är fel ord. Mycket mindre lugnt är ordet jag söker. Jag var trött. Plus att alla andra körde som galningar!
Vägen var full och plötsligt fick man bränna ner i kanten när någon skulle köra om. Trots att vägen var full.
Så till slut provade jag det med. Blinkade ut länge och väl och körde sen förbi den otroligt sega husvagnen...
Det gick bra. Men jag kände mig inte cool. Mer.. tokig och lite fundersam över om det verkligen var det mest vettiga jag gjort. Där jag gled mellan bilarna på båda sidorna av mig...
Hem kom jag i alla fall!
..
 
Idag fixades blommor inför bröllopet i morgon. Hade med mig alldeles för mycket mängder. Men hellre det... Hoppas allt ser lika fint ut i morgon också!
Jag blev nöjd över brudbuketten. Jag har varit lite orolig eftersom jag aldrig gjort en sådan variant innan. Lite orolig att den skulle braka. Men den verkar hålla! :)
Bruden blev också nöjd. Och det är ju det som spelar roll!
Tärnbuketterna blev också söta.
Jag tog lite bilder. Men det mesta blev kasst. Ska se om jag lyckas ta en bättre i morgon! :)
Kram
..

Praktik

Idag var vi åter i Mariestad och fick en massa gjort. 
Först en utbildningsmässa vi var tvugna att gå till. Oerhört spännande.. haha XD 
Efter det gick vi till polisen och anmälde Orhans ring.. säger man anmälde? sa att den var borta helt enkelt. I en sjö! haha
Efter det gick vi till Cattleya och jag fixade praktik där. Sedan till arbetsförmedlingen för att lämna in papper om det!
Dagen avslutades med ett besök hos swedbank där vi kunde få in Orhans pengar från arbetsförmedlingen och mina skattepengar!
Undebart användbar dag!
..
..
Praktiken är i Oktober. Så det känns lite som jag kan slappna av nu. I alla fall på arbetsförmedlingens front. Jag behöver inte känna mig dålig för dem... förföljd av dem!
Kommer jag in på volvoprogrammet behöver jag dem inte alls. Såg att de tog in 400 personer. Men.. atte.. jag bor ju i största regionen. Med högst arbetslöshet bland ungdomar. Så ska inte hoppas för mycket. Det söks nog av fler än 400!
..
Nu dags för lunch! Billig pizza från netto som vi bullade upp fulla frysen! 
Jag gillar netto...

Sverige!

..
En sak jag skulle vilja göra är att utforska Sverige mer. Finns massor av Sverige jag inte sett!
Älskade det där mysteryshopperjobbet jag fick förra året. Då fick jag på riktigt se kusten runt Tjörn och Lysekil. Varför har jag aldrig varit där tidigare  tänkte jag? så nära... och ändå aldrig åkt dit? 
Hur som helst. Tack vare det jobbet fick jag se lamor mitt i nowhere. (visste allvarligt talat inte vars jag var!) Fick åka färja. (det hade jag aldrig vågat. trodde inte sånt var gratis? haha) Fick se en manet och ett alldeles stenigt och kargt landskap. Dött! Med världens små sötaste byar och städer där.. 
..
Jag har sett vägen upp till Lycksele många gånger. Där har jag åkt hela mitt liv. Men... att bara bränna upp. Hälsa på och sedan bränna ner? Det är inte att se Sverige inte!
Jag menar.. vad är det som finns vid sidan av E4? 
Hur ser Ulricehamn ut?
Jag vill se Turning Torso! 
Småland är större än Jönköping!
Hur känns det att stå längst ner i Sverige?
Jag vill stå i Norge, Finland och Sverige på en gång i Trerikskröset!
Kanske är det fint i Sarek?
Vad finns det för roligt att titta på i Bengtsfors?
Pratar de verkligen så där lustigt i Halland?
Jag har inte varit på Gotska Sandön... 
Och det fanns ju visst massa andra öar runt Hasslö där vi bodde förut! Är de också lika fina?
..
Så fort jag varit i Palermo med Orhan och lyckats spara ihop lite pengar igen! Då ska jag ut på en bilresa i Sverige! För sverige är fint!!! 

..saker som bits

Jaha.. där bet någon/t mig igen. Vet inte vad, vem eller varför. Men det är något.. någon liten skit som varje natt ska ge mig ett nytt märke. Vaknar varje morgon kliandes mig själv tills jag blir tokig.
Har fler röda prickar på magen. I gömsken, på benen, ryggen!
Jag blir tokig!
Och tydligen måste jag vara numro ett att bita för Orhan får inget! Inte en endast röd prick. Medan jag får stora röda märken som sedan minskar och blir nå nästan mörklila prickar som aldrig försvinner!
Det började dagarna då vi flyttade hit. Det bara började. Ett evigt, långsamt nedbrytande av Petras hud!
Dömd till att klia. Det är vad jag är!
Trött...
..
Men det säger jag dig. Spindel, mygga, lus, orm. tvestjärt eller skorpinjon. Att den dagen jag ser vem du är? Den dagen jag tar dig på bar gärning med att ta ett bett av mig.  
Då är du död!!! Ordentligt död!!! 

Planer och planering.

Sitter och är arbetssam igen. Efter att ha suckat lite över hur dålig jag är och att alla andra får jobb så lätt utom jag! Nåt är ju tydligen fel... 
Men så fick jag fart i brasan. Jag har ju massa på gång.
Funderar på om jag ska ta kontakt med nyföretagarcentrum och få lite stöttning med mitt företag. Eller om jag ska satsa på praktik hos florist nu när jag kommer tillbaka från tyskland.
Båda är lika olönsamma. Då jag antingen måste förlora pengar på att starta företag eller köpa ett dyrt busskort för att ta mig till praktiken! haha
Helt klart låter det ju roligare att gå till nyföretagarcentrum. Bara att gå dit och se vad hon säger om min ide. Kanske ska göra det... Sen får vi se om jag kan starta eller inte...
..
..
En ny sak som jag nu är inne på är volvosteget! Orhan föreslog det för mig då vi pratade om vad vi skulle kunna göra och jag sa att jag skulle kunna tänka mig ett sådant arbete.
Har ju förut tänkt mig att kunna jobba på industri. Eller utbilda mig inom cnc. För där verkar det ju lovande med arbete? Jag menar. Volvosteget. Praktik, utbildning och lön! Kan det bli bättre?
Ska skicka in en ansökan så får vi se. Om jag kommer in. Om det är meningen! 
Vore jätteskönt att få någon form av lön och sysselsättning. Och lite småkul att studera nåt igen! :) Kan bli kul att prova på ett helt annat yrke än florist!
Ja jag tror det kan passa mig. Jag vill ha ett yrka där jag får arbeta. Vet vad som ska göras. Och gör det! 
..
Jag söker så får vi se vad som sker! :) 

Katt i nacken

Ledig dag... eller jag har inget ärende i stan om man utrycker sig så!
Det enda jag ska göra är att fixa här hemma. (Som vanligt) och cykla ner till Älgarås för att plocka blommor till bröllopet! :P Möta mamma där. (Så jag slipper cykla hem antar jag?)
Det som är bra med det här huset är att jag har ett eller flera kallrum. så borde kunna bevara blommorna som i ett kylrum!
..
..
Tamar ligger bakom mig och sover. Tycker om att höra hennes löjliga ljud alldeles i nacken. Hon snarkar, gnyr och harklar sig om vart annat!
Hon krävde idag att åter få dricka sitt vatten i fönstret. Så ok!
Får hon en vanlig vattenskål välter hon ut den och söker vatten på annat håll!
Får hon sitt coktailglas dricker hon men ska ändå söka efter vatten i fönstret! (Snuskigt vatten!)
så nu ställde jag coktail-glaset i fönstret som förr. Och hon verkar nöjd!
God morgon

Skor och blåa naglar går inte ihop!

..
Igår kväll funderade jag på hur dålig jag blivit på att gå i högklackat. Jag gör det aldrig mera så det är  väl normalt. Så nu gör det mest ont och jag går dåligt, fult!
Snart är det bröllop och jag tänkte. Kanske ska börja hårdträna nu inför det? Så det inte blir samma fiasko  som på Benjamins  bröllop då jag inte alls pallade gå i mina värsta men snyggaste skor! (Och det fick jag minsann äta upp då min yngsta kära kusin ständigt skulle slänga det i ansiktet på mig. Antar det var hämnd för mina kommentarer på bröllopet då min fars kusin gifte sig och hon hade valt alldeles för höga skor hahha! Är det så Cecilia?)
..
..
Men så slog det mig? Mina tår? Den ena blöder och den andra skär in i skinnet så tån sväller upp? Plus att de är blåa? Jag kan inte gå i högklackat. Antingen kommer det göra ont eller så kommer det se dumt ut!
Men hur ofta får jag chansen liksom?
Kanske ska göra som på mitt bröllop. Då målade jag fulnageln i hudfärg! ;) 
Men nu gör det ju ont också! Kan se det framför mig hur jag försöker se glad och normal ut med en blödande nagel som trycks mot marken, hårt!
.


.
..
Hoppas, hoppas det blir bra tills dess. Och att man inte behöver promenera så mycket på bröllopet! haha.. har inga andra fina skor? Då blir det basketdojor! ;) Får man ha det på ett bröllop med klädsel kavaj?

Speciell musik!

Sitter och tittar på fönstret ut mot gatan och lyssnar på Stay med Erik Hassle. Får mig att känna mig lite. Vad säger man? Känslig? haha.. Det känns så fint allt. Nästa så man kunde fälla en tår!
Måste nästa gå in i kapellet och sjunga igenom den. 
..
..
Älskar låtar som får mig att tänka på dagen då Orhan skulle lämna mig och åka till Italien! 
Inte för att det var fina tider som jag blir glad av. Men på nåt sätt kändes det.. romantiskt. (Pinsamt!)
"Stay, stay, stay with me. Stay, stay with me. You don't have to go, yet"
Låtarna kanske inte alls handlar om det? Men det räcker med några fraser och bra text så sitter jag och känner att ja.. så var det!
Samma sak med last rider. Också av erik Hassle.
"You'll say you leave tomorrow, say you'll stay here and take me to your hideout. One more time. Stay here now. Stay here and then when we fall all the downhills will all be worth it. To get that high. One last ride."
Egentligen förstår jag inte riktigt texten. Om den är snuskig, ordbajs eller jättedjup. Hur som helst. Jag hör vad jag vill höra och tänker på den hemska kvällen då vi skulle ta farväl. Och jag lyckades få honom att följa med hem och sova över en natt hemma hos oss (då jag bodde hos mor och far!) så vi kunde ta avsked dagen efter istället. (Om det nu var bättre!? haha)
Låten "You're so far away" med Amanda Jenssen spelade jag till och med in dagen efter och skickade till honom! haha...
"It's only been today. I wish that time would have stopped so you (I min verision. Rätt verision. "I") could have stayed!"
..
Hemska tider. Men de gör mig så otroligt glad att jag har honom nu! :) Min otroligt vackra make! :)
..
(Jag ber om ursäkt i fall jag stavat eller skrivit fel på någon av texterna. Tog dem ur huvudet!)

Kläder

..
Hemma igen efter en spännande dag i Töreboda. Skulle operera bort  fettknölen men som vanligt kunde de inte. vågade inte. Ville inte förstöra mina bröst. Fick i alla fall en remiss till Skövde den här gången. Så det kommer ju bli gjort. (om nu inte de också är så där tråkiga!)
På bilden ovan ser ni kläderna jag köpte igår,... festligt ha? De rosa byxorna såg hemskt rosa ut i det här ljuset medan de i butiken såg korall-färgade ut. Hoppas jag inte gjort bort mig? Hur som helst ska jag väl klä i såna mesfärger. Gult, ljusrosa, grön... Ja... Det är nog mina färger. Har bara inte fattat det än!
..
..
Nu ska jag ge datorn till min man istället som bara klagar.
Sen v'änta på besök. Mor och far kommer till middag! :)

att böna och be om jobb

Har någon där ute möjlighet att anställa mig minst 2 månader. Minst halvtid! Vore underbart!
..
Det är det enda jag tänker på just nu. Visst.. prima liv med ett riktigt jobb. Men detta är en lagom låg önskan. För då får jag ihop till A-kassa och arbetsförmedlinge kan inte sänka mig till nästan dåliga nivå till våren! (har inte råd med sämre nivåer!)
Jag har till Mars på mig att få ihop så att jag jobbat ett halvår...
Till Mars... Galet! Tycker det låter så enkelt när jag säger det. Halvtid.. 2 månader! 
Nån måste väl ha råd med det?
Vars är alla mina vänner och släktingar med storföretag när man behöver dem?
..
Jag och Orhan skojade om det när vi väntade på bussen. Om att skriva riktigt bedjande brev. Kanske det funkar? Bara säga det man önskar. Någon arbetsgivare kanske är vänlig?
..
 

Musikaliska Orhan

Orhan imponerar med att kunna läsa noter!


Svar på tal!

Orhan sitter och plingar på keyboarden han fått av mor och far! Jag dricker kaffe. Lite sent kanske?
Jag får försöka vara pedagogisk och lära ut lite vilket  jag är riktigt dålig på. Vet själv hur mycket jag ogillar att bli lärd! 
..
Funderade på era kommentarer. Ser ni att jag svarar ibland? Upptäckte precis att mina svar på kommentarerna har svart text. Jag ska väl ändra det någon gång i livet men nu ids jag inte. haha hatar att hålla på och pilla med såna där.. vad det nu heter. Programering? Inställningar? Koder!!!
Hur som helst. Till jag ändrar det får ni markera texten så ser ni om fått svar! :)
Kram
 

I stan

Spenderade en timme i Mariestad med att titta på skum som blåste runt. Någon hade hällt det i fontänen.
Ganska trist undehållning... roligast var att se alla människor som passerade. Deras reaktion på fontänen.
Men timmen gick och jag var på arbetsförmedlingen. Ska satsa på att söka praktik och fick lite hjälp med starta eget. Får se vad det blir.
..
Så fort jag var klar. (så  fort min handläggare sagt så) ringde det i påsen. Orhan var det som undrade om jag ville komma till Skövde då han redan var klar med sin dag!
Så visst. Jag åkte dit istället. Vi åt på Oriental palace. Kära gamla thai och kina buffe! :) Och sedan shoppade vi kläder. Nyttiga kläder. Jeans, kalsonger, strumpor och en tröja. 
Kul hade vi. Trots att jag fick gå runt som en handikappad med min fruktansvärt smärtsamma stortå. Ena stortån håller på att tappa nageln och då och då trycker  de upp mot skinnet underifrån. Känns som en kniv som skär längs med tån. 
Har aldrig lyckats skada naglarna på tårna så här illa förut!
..


..
Nu vilar vi. Båda är trötta efter en intensiv dag. Ni får se bilder på kläder senare.. när jag är pigg!

Avslut

Tamar har smygit runt i hela huset! Allt är fel tycker hon. På fel plats. Och hon måste hålla koll på Orhan som springer runt och ordnar! 
Men nu har hon äntligen lagt sig till rätta över elementet. Varmt och skönt...
..
..
Vi bjöd in mor och far på middag idag. Så jag ska snart ta itu med köttet. Så det får vara i ugnen länge! Mums!
Sedan ikväll ska vi basta och bada. Blir bra det. Bra avslut på helgen som nu bär till en hektisk vecka.
 

Möblering

Idag började vi dagen med att möblera om. Det rum vi tills nu haft som sovrum är blött och kallt. Ja ni minns väl historien om att Orhan blev väckt av vatten i ansiktet!
Så för att förrfysa till vintern flyttar vi sovrummet till vardagsrummet och vardagsrummet får dela plats med matsalen.
Katastrof.
Vi har inga snygga möbler som matchar. Vad kan man kräva av ett fattigt "nygift" par. Så det får vara såhär. Även om jag får lite ont i magen av kaoset här inne...
När jag ser rummet tänker jag lite gammal svenskt hem. Kanske beror på kökssoffan. Men tankarna far också till ett äldre par som haft möbler från ett stort gammal hem de inredde på 40-talet och inte ändrat sen dess. För att sedan flytta till en för liten lägenhet och stuva in allt där! 
Hög mysafaktor!
..
..
Sen lovade jag ju en bild på min tå också. Som inte är lika blå längre. Mer röd och glansig. Lika bra det kanske. Att det går åt rätt håll med läkningen. Så jag någon gång kan klippa nageln! haha...
..

Blå tår

Idag har jag mest varit trött och tyckt synd om mig själv som lider av svåra plågor från träningsvärk. OCH mina två krossade tår. Inte bara naglarna är blåa utan också hela tån! Den är röd och blå.. Blodutgutelse i hela tån?
..
Nu är det dags att sova. Är tacksam att det inte är Söndag. Har trott det hela dagen och får panik av bara tanken på allt som ska göras i veckan. (Egentligen inte så mycket.) Men tack och lov är det en ledig dag kvar innan den fullpackade veckan startar. Veckan innan vi ska till Tyskland. Ujuj...
..
Nu ska jag roa mig med att gå och lägga mig! (i morgon ska ni få färgglada bilder på min tå. Nu är det för mörkt. Hoppas de fortfarande är lika blå! haha)

Samling av material!

Idag har vi varit till mor och far och till eldplatsen i Slätte. För att samla på oss olika trädelar till vårat blivande hönshus. Vi har fått ihop förhoppningsvis med trä. Tror det ska bli bra!
Dock kommer vi inte skaffa höns än på länge. Även om jag vill och var påväg att ringa idag. Så slog det ju oss båda att vi ska åka till Tyskland snart. Då skaffar vi ju hönst och åker sedan bort direkt. Det är korkat. Vem ska ta hand om dem liksom? Det är inte lite arbete. Vi har ju redan Tamar att lämna bort till någon!
Besviken då jag såg fram emot kycklingar. Vill köpa dem när de är små. Får hoppas någon har nya kycklingar senare också... Även om detta var för bra för att vara sant! :P
..
..
Tamar följde med oss till mor och far men missade att vi gick. Sedan sökte hon oss i alla rum. Ropade på oss. Letade efter oss i trädgården. Men icke. Så när jag kom för att hämta bilen fick hon följa med på en liten tur!
Tycker hon är så underbart söt som alltid ska vara med! :P
..
Orhan klipper det fantastiskt långa och frodiga gräset medan jag ska diska min stora äckliga disk! Kul..
Sedan ska jag mycket möjligt iväg och måla. Ska bli kul... Även om jag är lite trött nu! haha
 

RSS 2.0