Barcelona..

 Barcelona är slitet. Skrev inte mycket igår om mitt första intryck. MEn så var det.
 Sa på tåget från flygplatsen. "Ser ut som en slum! Som om de inte renoverat staden på 80 år!"
 KAnske det är så. Mamma och Ulrika hade hört mycket gott så de sa att de kanske blev bättre.
 När vi kom med flyget från havet såg jag.. Några fält. Brunt. Lite palmer. Berg. Bergen var vackra fast bruna. VARS ÄR ALLA VÄXTER?
 Haha... Sleten stad i öknen?
 Tunnelbanorna såg slubbrigare ut när i stockholm.Möjligen tågen var fräscha. Men tunnlarna. Allt var trångt. Läskigt. Skulle aldrig gå i den trånga gången på natten. Eller på kvällen. Ensam. Fanns inte mycket folk.

 En sak var i alla fall lustig. Bilarna. Pappa kommenterade det också. De stod TÄTT parkerade. Var som helst hur som helst. Bilarna stod med några cm avstånd till varandra. Förstod inte hur de skulle kunna ta sig ut. Hade någon bil ett längre avstånd hade en moped trängt sig mellan.
 Snart insåg jag i alla fall det hela. Alla bilar. Jag menar alla. Var buckliga och hade slitage på sidan. Särskilt i hörnet på fronten. På högra hörnet. Haha.. förstår preci. Man bryr sig inte. Man trycker sig ut.
 Skrattade åt alla bilar i staden.

 Rödljus verkar ju vara något nytt också. Det var rött på alla gator. Bilarna stod stilla. Såg ut som staden var död. Ingen rörde sig. Inga människor gick över gatan. Det vara bara rött. Bara för att? Såg ut som de parkerat där. Men så plötsligt. Grönt. Bilarna rivstarta.
 "Här skulle jag aldrig vilja köra!" sa mamma.
 Inte jag heller. Åkte buss. Och där det var 50 körde han 80. Där det var 30 körde han 70! Han genade överallt. Det fanns bara han i Kurvorna tog han innerkurva. Smekte kanten. Folket i bussen for runt och kramlade hjälplöst fast vid nåt att hålla i. Samt att hålla sina väskor!

Men jag älskar att de har palmer här. att de har krukväxter i rabatterna. Såg julstjärna!!! :D

 Alla här verkar ha samma parfym också. Pappa kommenterade detta särskilt. Jag är ju förkyld. Så ja trodde det var nån doft som bara ja kände överallt. Men det var sant. En doft av Barcelona...

 Ska bli kul att idag gå ut och utforska staden., Och ååååh vad ja önskar ja kunde visa bilder!!!!
 Men det blir bilddagboken senare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0