Körkan!

 Var en mycket trevlig gudstjänst som min mamma höll i. Mycket lek. Hon hade gjort ett spel med frågor från bibeln. Sång och draman och bibeltexter.
 Vi blev uppdelade i lag efter vilken tid på året vi var födda och... tja det var rätt trevligt att  för ovanlighetens skull sitta med fyra glada kvinnor och tanter och diskutera frågor och svar. Jag kände mig smart. Namn i bibeln. Det är min grej! ;)

 Stannade med Orhan lite efter. Promenerade och pratade. Var mycket trevligt. Men kom hem tidigt. Det gillar jag inte. Vad ska man göra?
 Hela kvällen kvar...


Jag har fortfarande ett sånt sug efter att skapa nåt. Kanske skulle jag göra nåt. Snart går alla till sängs... Då kan jag skapa.. i smyg! ;) Nåt galet i ansiktet... haha :P
 kram




Tidsomställning....

 God morgon.

Jag  "Är klockan kvart i tio eller kvart i nio!"
Pappa "Kvart i nio!"

 Igår kväll var jag ytterst osäker på om min mobil ställde om klockan själv eller inte. Tyckte det var säkrast att inte ställa om den. Detta resulterade i att jag gick upp en timme tidigare. Fast ändå inte... eller.. typ.

 Idag ska jag laga mat för första gången på länge. Troligtvis. Och det är det enda planerat. Orhan ska komma förbi. och hjälpa mig. Jag ska göra nån wookgryta.
 Lite typiskt att det var exakt det vi åt hos Alida. Jag som varit sugen på det så länge och planerade att göra detta redan i Fredags!! :P
 Klockan fyra idag är det gudstjänst. Som mamma leder. Jag ska dit. Och sen har väl dagen gått. Tiden bara går. Och jag gör... inget?!

 Nu ska jag försöka hitta på nåt kreativt tills mannen kommer! :D
 Var länge sen jag fotade... sminkade... målade... KREATIVT!

kram

Bil...

"Asch ja gasar på!"
 Tänkte jag när jag körde ut rätt nära framför en bil. Brukar alltid vänta. Men sen kommer alltid toyotan upp i rätt hastighet så snabbt så. Jag är i fatt bilen efter nån sekund. Och måste puttra där bakom.
 Kände mig tuff när jag gasade och växlade mig upp snabbt som bara den!  Den andra bilen hade inte en suck! XD hahah
 Det var länge sen jag körde bil sist...

 Åkte till Orhan och åt av hans goda sarme. Han hade använt hamburgerkött istället för köttfärs och glömt att tillsätta ris. Men det smakade riktigt bra!!! :D
 På kvällen satte vi igång och var riktigt husliga. Orhan bakade bröd och jag gjorde äppelkompott. Orhan gjorde något han kallade för "crema" (Petras stavning av konstigt ord) Jag skulle vilja kalla det. chokladsås!
 Vi åt det till kvällsmat. Smörgås och appelkompott med crema alias chokladsås.

 Kom tillbaka hem nyss efter en märklig hemresa. Glömde en bok så brände tillbaka efter några minuters resa...  Men inte mig emot. Fick se Orhan 2 minuter extra! ;) Kom ändå hem inte så sent... (förvånar mig)
 Ska söka upp en film. Hela familjen sover. Förstår inte. Klockan är tjugo över ett. Jag minns en tid då hela familjen var uppe till fyra på nätterna. Nu e de bara jag... ensam.. som orkar vara uppe till halv ett i alla fall! XD

 kram

En lång resa. Ett gott slut!

 Ligger på en madrass på golvet i min kära Alidas rum. På sängen ligger Elin och Alida. Dags att sova.
 Har varit en mycket trevlig dag.

 Missade mitt tåg med 2 sekunder då bussen var försenad. ARG! Funderade på om jag skulle gråta eller bli arg. Jag gick över spåret. Tåget tutade på mig. En kille tryckte för att öppna dörren samtidigt som jag närmade mig. Tåget gick.
 Killen blev arg och slog på rutan. Jag tog det med en nypa salt tills jag såg att nästa tåg gick om 2 timmar. uuuuuunderbart!
 Som tur var fanns det en buss med bara en dryg timmes väntan.

 Orhan höll mig sällskap från station till Alidas dörr. Där jag möttes av Alida, Elin och Nathalie. Och kramar. Var länge sen jag träffade dem!!! :D

 Vi pratade, åt god mat, såg idol och spelade twister. :P Hade tighta jeans. Och det smärtar än i mina små trumpinnar. Nästa gång blir det tights så jag kan vinna skiten!!!

 I morgon tar jag ett tåg vid tolv hem. Gick inte många fler. Så jag missar utflykt med tjejerna. Men däremot har Orhan bjudit hem mig på Sarme (kåldolmar) som han ska prova göra för första gången. Hahah.. Mycket intressant. Och Sarme e ju vääääldigt gott!!!! :D Så det gör inte mycket alls att jag måste lämna mina underbara brudar för min underbara man + gomiddag! ;)

god natt

Bilder från Skolan!

Saknar skolan faktiskt. Saknar att skapa med blommor. Saknar vännerna. Saknar. Att ha nåt att göra!







Kram


Resa med Tamar....

 Idag for jag tidigt till Orhan. Eller runt nio. Så tidigt för mig.
 Drog med mig Tamar. Inte helt till hennes nöje. Hon har helt tappat resvanan. Att få på henne kopplet tog en evighet. Hon spann. Men jag märkte hennes irritation och stress att gå.

 Hon ville inte promenera. Inte stanna bredvid mig. När bussen kom fick hon panik och ville fly fältet.
Hon som överlevt mägnder med buss och tåg och annan trafik på våra resos mellan Lidköping och Slätte!
 På bussen kom i alla fall lugnet tillbaka. Hon låg stilla i mitt knä. Hårig av stressen innan. Jag putsade henne. Busschauffören höll stenkoll på mig och Tamar. Som var de enda resenärerna. Intressant.

 Lyckades få med henne av och väntade på att bussen skulle ge sig av. Så Tamar kanske skulle våga gå. Men icke. Bussen stod där. Chauffören glodde på mig och Tamar. När han äntligen begav sig vände han sig om och kollade efter oss.
"HAR DU ALDRIG SETT EN KATT I KOPPEL FÖRUT ELELR?"


 Var i alla fall trevligt hos Orhan. (För mig. Tamar följde nyfiket med överallt. Hon var arg på mig säkert en timme efter resan. Men lekte, myste och var med oss sen. Saknar att bo med Tamar)
 Tamar fick go-kött av supervänliga Orhan. Hon gjorde alla trix på en gång för att få mera. Orhans hjärta smälte. (För mycket haha)
 Såg resident evil 3 och 4. Jag blir bara mer och mer konfuserad. Sov mig genom den andra filmen i somras natt. Den tredje var på ett Orhans språk  (Han tolkade till engelska) och den fjärde. Då var jag lost! XD

 Bön på kvällen. Mycket trevlig. Och en avslutande kopp cappuchino hos Orhan med mina päron. :)
 Mycket bra dag.

 I morgon bär det av till Vara! För att äntligen efter lång tid träffa mina kära bruds!!!! :D

kram                                Hittade den fantastiskt "roliga" bild. Hittar inte min usb kabel. Så blir lite nya bilder nu!

God morgon Tamar!

 Vilken dag. Så fruktansvärt seg. Otrooooligt!

 Jag har inte gjort nåt idag. Tog sovmorgon i morse. I brist på annat. (Nej jag var trött) Och Tamar sov också till elva. Haha hon e fantastisk min katt.
 Hon vaknade till vid halv tio av mitt alarm. Gav mig en puss och satte sig bredvid mig och väntade tåligt och tyst i fem minuter. Innan hon la sig igen. Och ignorerade mina znoozande alarm som jag hade i 1,5 timmar haha XP (galet) Vi elva. Sa jag god morgon till henne och hon sträckte sig. Gick upp och gav mig en puss till.
 Tamar! :D



 Här är min nya musikvideo också. Den blev klar igår! :) Väldigt enkel. Få bilder. Så den gick snabbt at göra! XD
  PÅ nåt sätt får den mig att tänka på mig själv. Haha. Arbetslös.. XP NEJ... Inte är jag så deprimerad. Ja är en glad arbetslös. Och jag går ju upp klockan halv tio nu för tiden! ;)

Tisdag!


 I morgon blir det en hemmadag. För första gången på jag vet inte hur länge?
 Kanske att Orhan kommer förbi. En stund.
 Men jag har alltså då massa tid att fylla upp. Med vad?

 Jag vet vad jag borde göra. Jag borde ringa och söka efter en praktikplats. Och kanske jag gör det. Men jag är rädd... rädd för att praktisera. Jag kan inte.... O alla bara säger nej. Låter sura för att det är så många florister nu som söker praktikplats och skickar in cv. Men är det mitt fel?
 Mod...

 Ja jag spenderade även denna dagen hos Orhan och på kvällen var det bön. :) Mycker folk idag. Det gillas! :D 
 Nu ska ja sova...

kram

palt

Fortsatte med min nya musikvideo idag...
 Och det är det enda jag gjort. Kreativt, hemma, fantasifullt, UTAN Orhan.

 Men jag stannade inte hemma länge och var kreativ.... haha Bussen klockan ett som vanligt! ;)

 Men kan inte påstå att vi var helt kreativlösa idag. Jag och Orhan. Vi utmanade oss själva och gjorde palt. haha Jag har aldrig gjort det. OCh Orhan visste inte var det var. (Förklarligt. Hälften av svenska befolkningen vet väl knappt vad det är)
 Men Orhan pushade på mig att vi skulle prova. Jag var lite rädd. Att göra en dålig palt. Och att Orhan aldrig skulle vilja äta det igen. Sen när det blev riktig palt.
 Sagt och gjort... degen blev dålig. Kastrullerna var små. Vattnet försvann. Det brändes i botten. Palten såg konstig ut.
 Men smakade helt ok! :D Det smakade palt. Orhan gillade det. Och det är en succe nog för mig.
 Yttrade innan. "Om vi ska gifta oss. Då MÅSTE du gilla palt! Det är ett av mina krav!"
 
Jag åt med lingonsylt och smör. Orhan åt med lingonsylt, smör, lök och vegeta. "Inget är gott utan lök!" (Allt pekar på att han inte är svensk.. vegeta...)

kram

Halka...

"Klass ett varning på halka i Götaland och Svealand!"
 Slog det mig plötsligt att jag hört på radion när jag körde som en rallyförare från Pia till Orhan. (I laglig fart)
Men jag var redan framme i Älgarås och vägen hade verkat torr.
 Däremot när jag körde från Orhan hem. Vägen var.. blank!!! Tur jag hade vinterdäck!

 Det är kallt ute. Ena dörren på Audin slutade fungera hos Piji. Och när jag skulle från Orhan fick jag kämpa för att få upp låset och dörren. Fruset på hög nivå!!! 

 Var en mycket trevlig dag i dag. Först till Piji. Vi sminkade oss galet och tog mängder med tramsiga bilder. Skrattade gott. (ska försöka få tag på nå av bilderna o lägga upp på bilddagboken!)
 Hälsade på små kattungar (jag vill ha) och såg film. :) En mycket trevlig dag! :D
 Åkte en sväng förbi Orhan och drack en kopp te innan jag susade hem! :)



 Nu sitter jag och småäter på azerbajdzjanska kakor och ser film. Ska strax sova. Är trött och tänker åka till Orhan i morgon. :) På min sista resa på månadskortet jag kom över! ;) hehe
 

Kram
Måste börja använda mina vinterboots nu... Men ja e allvarligt talat lite rädd för att börja traska runt i min trasiga klackar! haha e ovan.

 

 


Hemifrån...


 Imorse var det också tungt att gå upp men ändock gör jag det. Blir mer och mer överaskad över mina krafter. Men jag tror jag måste lägga mig tidigt en kväll så jag tar igen det jag verkar sakna. 

 Idag bär det av till Piji! :) Ska bli mycket trevligt. Var ett tag sen vi sågs nu. Vet inte vad vi ska hitta på men nåt blir det alltid.
 Så idag blir också en heldag hemifrån.
 
Har tänkt på det. Har nästan inte varit hemma nåt i veckan. Förutom för att sova. Minns inte när jag åt middag hemma senast. Hm jo när ja gjorde den där buffen. Men jag åt inte med familjen då. Man växer då verkligt ifrån dem.
 Det enda jag tänkt på är ju att jag skippar min katt en del. Min kära Tamar. Och mina päron får ta hand om henne. Kanske borde börja ta med henne till orhan. Som på sätt och vis är hennes styvfar? haha XD

kram


Minnen.

TYcker det är kul med gamla bilder. Så gör det igen... minnen..
 Förra året i Oktober. (typ dessa datum) var mamma, jag och syrran på en lite tripp till Östergötland och bodde i en stuga på campingplats! :)








surt sa mamman om rönnbären. Inte världens vackraste bild på min kära mor. Men den e så trevlig. Så den måste upp! haha XD




Mysiga tider. Känns som det var varmare förra året. Det var i alla fall inte lite snö! XP
haha
saknar Ulrika!
kram


friskus-Petra

 Jag borde börja motionera.
 Tänkte jag när jag med jackan uppdragen till ögonen cyklade fram genom slasket på vägen till Älgarås. (var inte så mycket slask. Bara på 5 m av 7 km hehe)
 Förr i tiden var det ju en enkel sak. Eller jag vet inte. Kollade inte tiden och fram kom jag. Men ändå. Det borde gå lättare.
 Orhan utryckte i alla fall att han tyckte jag var en mer friskus tjej än de flesta tjejer. Som bland annat cyklar 7 km i regn.
 Han måste ha haft otur när han mött tjejer. 

 Jag skulle gärna börja cykla mer. Om jag hade en cykel... 

 Idag var de föresten för första gången svårt att gå upp halv tio. Kan det bero på att jag gick upp halv sex i fredags och la mig halv två? var astrött och somnade direkt. Börjar oroa mig. var komma denna rutin och tantiga trötthet ifrån?

kram


Blöt dag!

 Snön låg ju kvar länge.

 Det fick jag erfara idag när jag traskade runt i Mariestad med Isse och Orhan. Vatte överallt. Jag var is om fötterna.
 Arbestförmedlingsgruppen var väl trevlig. Det var bättre än jag trodde även om jag inte tror mycket på den här gruppen. Men det var mer som skola än coaching och tips. Ledaren var en typisk ung man som tror sig vara ungdomens bästa vän. Drar massa skämt och försöker verka cool medan ungdomarna stirrar med korsade armar och öppna munnar. Undrar när eländet ska ta slut?!
 Det var jag och massa elektriker kan man säga. Var trevligt att Isse var med. Då slapp jag vara ensam tjej. haha även om hon också är elektriker. XD

 Dagen fortsattes hos Orhan med pasta och sedan kyrka och med Orhan. Körde hem vid tolv. Livrädd för att det skulle vara halt. Men luften var varm och torr. Märkligt. Men det var inte alls kallt. Inte alls fuktigt. Det var... vinter-skönt.

 kram

SNÖ! :D

Det snöar!!!! :D 
  Önskar jag hade en syster här eller nåt. Någon jag kunde sätta mig med i fönstret och kolla på snöflingorna. Eller springa ut i träskor och frysa medan man njuter av snöflingorna.
 Fast... näe... ja e ju vuxen. Sånt trams. Snö liksom.

 Egentligen e jag inte helt nöjd över snön. hade hoppats det skulle bli kallt så sjön frös. Utan snö. Perfekt skridsko-is! ;)
 Men vintern är här. Det glädjer mig. Jag har saknat den. Nu kan jag ju börja använda mina högklackade vinterskor! ;)

 Dagen idag har jag spenderat hos Orhan och i kyrkan. bön! Så inget ovanligt. Mitt liv i ett nötskal.
 I morgon ska jag till arbetsförmedlingen och avnjuta ett möte med andra deprimerade arbestlösa och dela med mig av mina tips.
 Så löjligt. Skulle kunna yttra många irriterande ord över detta. Men jag håller tyst.
 Sitter och håller tummarna på att Orhan ska kunna följa med. Så blir i alla fall väntan i Töreboda kul. :D Och jag kan kasta en snöboll eller två på han.
 Och han kan följa med som moraliskt stöd på den långa busresan. För jag hatar sånt här skit. Särskilt när det kommer precis mitt i magnesium-brist-mens-veckan!!! Skulle helst av allt vilja ligga och sova. Glömma bort mötet. Och... börja gymnasiet igen!
 Ah... den underbara tiden då man såg fram emot att bli vuxen!

kram
Det snöar i alla fall...

Hemma klockan åtta?!?!

 Hemma redan klockan åtta. Mardröm. Jag var hos Orhan. Vi skulle precis äta och... ring ring... Dags o åka hem. Inte bra och åka till Älgarås tillsammans med päronen. Eller jag tog bussen dit. Men kom på det så sent... Så jag fick vara där på tok för kort. Enligt mina mått.

 Dagen var ganska seg. Lyckades även idag komma upp halv tio. Vet inte hur jag bär mig åt? Är det ett under?
 Såg film. Slappade. Lagade mat. När ja tillslut kom på att ja ville till Älgarås. Gjorde nån gryta med lite asiatisk inspiration! Vet inte vad man ska kalla det. wookgryta med kyckling? haha :P
 Det var helt ok. 

 Nu är jag i alla fall hemma. Mensvärk och tungvärk. Hatar min dumma tunga. Har hela mitt liv trött det berott på att jag haft nån vass tand. Men enligt tandläkarn nu senast trycker jag min tunga mot tänderna. Ja har avtryck i tungan. Och jag märker det nu. Jag gör det. Hela tiden!!! Men hur gör man för att inte göra det!?!? Det smärtar!!!!

 Ska ta en kopp te och... slappna av. Kanske framför nån löjlig film.
 Ja... jag är hungrig.
kram

Mat <3

 Knack knack "MJAAAAAAAOOO!" KNACK KNACK
 Vaknade till att någon i stor nöd slog på fönsterrutan. Kollade upp och såg två stora panikfyllda ögon i en svart päls. En svart blöt päls. Regnet öste ner.
 Jag reste mig snabbt. Eller ganska snabbt. Klockan var halv tio.
 Väl vid dörren var Tamar borta och jag fick ropa på henne flera gånger innan jag hörde ett ynkligt mjao från busken. Tamar kom rusande.
 Min stackars lilla blöta kissemiss!

 Men kom upp de gjorde jag. Fascinerande. Två dagar i rad nu har ja varit uppe halv tio! ;)

 Slog till på stort med middagen idag. Eller de kändes så. Om det var stort eller gott de vet jag inte. Ingen yttrade sig om det. (åt inte tillsammans med mina päron) Mamma tyckte brödet var gott... Men jag, JAG gillade det. Men sparade mina päron något. Nej! Jag tror allt hamnade i deras matlådor... tss tss

 Gjorde som en buffe. Lite. libanesisk, indisk, arabisk. JAG VET INTE?!!
 Kebabjärpar med oliver i (jag experimenterade fram nåt helt enkelt Vet inte om man får kalla det hjärpar?), Humus (stavas de så?), Chapati, grönskaksmix (squaszh, tomat, paprika, lök) bönsallad med broccoli.
 Älskar plock och bröd och... mm. Det smakade gott. Men man blev mätt direkt. En ren besvikelse att inte kunna pressa i sig mer av maten. För mycket bönor kanske. XD

 Frågan e nu vad man ska göra för nåt exotiskt i morgon. Som kan bräcka det här. Så man i alla fall får höra: Det smakade bra! haha

kram

Värme (ej behaglig)

 Möttes av en outhärdlig hetta när jag släntrade in över tröskeln efter elva.
"Vad nu? Haver päronen höjt värmefläkten till 35 grader?"
 Jag slet av mig vinterjackan, munktröjan och tee-shirten (Onödigt mycket kläder då det var plusgrader på hög nivå i natt) och smög in till vardagsrummet. (hade på mig ett linne. I fall någonfunderar på om jag smög runt i huset elva på kvällen i bara bh)
 Aha. Det kom stark värme från kamminen.
 Dumma föräldrar. Elda i natt. När det är varmt ute. Jag hoppas de frös nåt fruktansvärt. Annars finns det ingen anledning till att göra huset så varmt mitt i Oktober.
Självklart hittade jag Tamar i soffan ikväll. Hon äääääälskar värme.
 Är det mindre än 10 grader på morgonen så gå hon inte ut. Då behagar hon stanna inne tills jag går upp på morgonen. Ibland väcker hon mig precis efter att mamma åkt! Pisskatt!!!

 Saker som förundrar mig... mötte en rådjursfamilj på vägen idag. Såg dem i tid. (som vanligt) och bromsade. Varför känner jag mig så frutkansvärt stolt efter. Som om ja gjort en bedrift. Som jag lyckats med något fantastiskt. Räddat rådjursfamiljens liv. Känner mig alltid fantastiskt lycklig när jag ser djur eller människor på vägen i mörkret.. Eller hinner bromsa om något tvärkommer ut.

kram
Vet inte hur ja ska somna i denna värme?

Orhan, Orhan, Orhan....

 Hemma i lugnet efter lång tid med Orhan. Som vanligt. Min blogg börjar bli otroligt enformig. Fast det har den väl alltid varit. NU är det ORhan som fyller upp den istället för Tamar (under min skoltid) eller gänget (under sommarn) Alltid e det nåt.
 Och jag gör inte mycket annat...Galet!

 Orhan kom hit igår. Jag följde med han hem idag. Vi promenerade till Älgarås. Gick oväntat fort. Fast det var ju självklart över en timmes prommis trots att vi provade gena över åkrarna. (lerigt och kletigt)
 Ska faktiskt försöka ta mig dit i morgon med. För på kvällen skriver Orhan sms om att han fått Sarme (kåldolmar) av sin mor. Vem kan säga nej till såna godsaker?! Så jag ska göra mitt bästa för att ta mig dit... haha (mat e våran gemensamma passion)

 
Ska försöka skapa lite nu på kvällen och sen lägga mig. Vet inte om jag ska försöka gå upp tidigt i morgon och göra nåt halvvettigt. Vet inte vad. Kanske leta efter praktikplats. Det är något jag borde göra. Måste bara få tummen ur...
 Usch. Känner hur jag blir latare och latare...

kram

Smink...



Lite smakprov från mina halvtaskiga bilder! :P hehe





kram


Minnen....

 Näe jag var för lat! Sitter hemma. Ensam. Alla i familjen e utflugna. Uppstigna i ottan. Utom jag.
 Vet inte riktigt vad jag ska göra. Känner starkt för att göra mig "fin" o ta egobilder. För det var länge sen. Minns inte när ja tog bilder på mig själv senast. Kom på igår med Orhan att det beror på att ja känner mig inte vacker i dessa tider. Haha. Kollade på gamla bilder och dog lite inom mig. En gång i tiden såg man väl ok ut. Men ja tror finnarna drar ner mig. Eller jag vet inte vad det är?!?! (Kanske att jag använde puder på alla gamla bilder haha)
 
 Solen skiner ute så egentligen borde jag väl traska ut och göra nåt. Vet inte vad? Men hur ofta e de finväder?!
Nej... finvädret kan vänta tills jag har någon att gå ut med. Jag vill ju plocka trattisar!
 Idag får de bli makeupdag! ;) hehe

kram

Var bara tvungen! Lite gamla minnen... bilder... Från första månaden i 2008. Då jag flyttade till Lidköping. :)











kram


Ännu en underbar arbetslös dag!

"Ja satte på den igår kväll och den stod så här till fem på morgonen då ja stängde av och nu får jag inte ut tvätten!"
 Jag och Orhan stod och tittade på den gamla fula tvättmaskinen. Hur och när ska man lära sig en tvättmaskin? Och lär man sig en. Då e den andra konstigare. Den jag hade i Lidköping. Brydde jag mig aldrig om att förstå. Ja knöla ner tvätten och satte på. Och det funka!
 Men den här starta inte ens.
"Elen är på... hmm.. kanske.. en vattenkran. Du kanske måste sätta på här?"
Vi provade. Succe. Känner mig så fantastiskt duktig när jag kan komma och rädda situationen. Är man bäst eller är man bäst???
 Nu får i alla fall pojkpalten rena kläder! ;)

 Var där sen i morse. O skulle nog varit där hela dagen om inte mina föräldrar lyckats slarva bort alla nycklar. (ja säger att de var mina föräldrar. För det var de som stod nyckebefriade idag!) Så ja fick åka hem en sväng och låsa upp för dem!
 Gick upp tjugo över sju bara för att följa med mor till stan och hämta audin där. Lite stolt över mig själv. Men... vad gör man inte för att få vara med sin man!

 Var en vanlig och (som vanligt) trevlig dag med Orhan. Mat, Pasta, Rumba, Mys, Film... Klockan elva pruttade jag hemåt. Nu ska jag sova. För att kanske ha power att orka upp och städa i kyrkan i morgon. Dock kan jag inte lova att anledningen, till att jag tänker kämpa mig upp nio, är för att jag känner en stor längtan efter att hjälpa till och hålla kyrkan ren!!! hehe...

kram

Pengar....

 Gick upp halv elva i morse. Ganska imponerande. Znoozade från tio! O kämpade mig upp med de uppmuntrande orden. Ja ska till Orhan idag!!!
 
Kollade lite bussar, duschade och gjorde en middag till mor och far. (Se vilken dotter de har. Göra middag till sina stackars arbetande föräldrar 4-5 timmar innan de kommer hem. utan att äta av den själv!) Sen stack jag.
 Fick betala bussen. Har inte kollat på kvittot hur mycket de kostade. Vill knappt inte göra det heller. Värdelöst! Minns när man var liten och en resa kostade 20 kr till Älgarås. 7 kilometer. Men vad är det nu? 30-40???
 Vet inte hur mycket pengar jag har på kontot. Så det var nervöst när den laddade och sökte efter kontot. Skulle pengarna finnas där???

 Men om allt går som de går. Och jag har gjort rätt, förstått rätt. Så ska jag få pengar på måndag typ!!! :D Mitt arbetslösbidrag!!! Skrev upp 10 dagar och lämnade in blanketten så som jag tror man ska fylla i den... O de har gått 2 veckor sen dess. Så de borde komma... Jag hoppas....
 
 Är ändå fascinerade över att pengarna räckt från Juni (då mitt sista studiebidrag kom) till Oktober! De har kommit in småslantar från smjobb vid rätt tillfällen. Har till och med haft råd att köpa bensin till päronen ibland! haha. välsignat! Lyckades till och med köpa en resa till Lycksele!??!?! haha

kram

Blomsterbranchen!

 Fick en tidningn från blomsterbranchen idag. Hur i hela friden vet de att ja finns o e florist??? Från vem har ja fått den? Hur???
 Är det ett steg i rätt riktning. Snart kanske undret kommer. Ett samtal. Ett jobb från en exhalterad människa som ska till att starta företag. I närheten. och behöver mig, MIG. Som florist! Ja som e så duktig...

 Näe.. ja ska försöka hitta nåt att läsa istället. På distans. Har kollat runt lite. Kanske är bättre. Man får lite studiehjälp, nåt att göra och blir lite smartare. Man får tillbaka rutinerna. Börjar ge upp de där med jobb. Ja e på tok för lat o har för dåligt självförtroende för att behöva kämpa såhär.
 Jesus kommer ju i vilket fall som helst snart... ;)

kram

Köks-Petra

Nej jag kanske i e den proffisgaste i köket. Eller allt jag gör gör jag alltid haffsigt. Jag jobbar fort och maten sprutar. Bokstavligt talat. Jag jobbar snabbt och effektivt. Ingen finmotorik eller pluttiplutt med gurkstavar!
Det är jag det!
Jag tappade et mjölpaket. Jag fångade paketet (man e väl snabb i reflexerna) men inte mjölet!


 Kul har jag i alla fall. Uppehöll mig i köket mellan 12-16. (95 procent av min vakna tid) Diskade, lagade middag, åt frukost... Lagade middag väldigt långsamt. Pizza! :D


Pizzan var mucho god! 
Gjorde små läckra brödbitar (trodde jag) av degresterna. Men glömde dem medan jag åt pizzan och såg film. De var inne i ungen i 49 minuter. Inte illa pinkat. Jag kallar dem skorpor! De e i alla fall väldigt vackra! :D 

kram


Poliser...

 Klockan är halv ett och jag sitter hemma. Känns som det var en evighet sen ja satt vid datorn. Därför slog jag på datorn efter tolv då jag smög hem över tröskeln och burit Tamar i säng.
 Pappa överaskade mig genom att erbjuda mig bilen så jag kunde stanna hos Orhan några timmar efter bönen. Man blir ju lycklig. Det dumma var att jag kom på senare att jag tog ju inte med nåt körkort. Kunde aldrig i min vildaste fantasi tänka mig att far min skulle komma på nåt sånt!!!

 Körde lite nervöst fram. Skulle ju vara så typiskt att för första gången i sitt liv stöta på en polis. Just den dagen då man saknar körkort. Men jag sjöng högt och försökte tänka på annat. Självklart möter jag ingen polis!!!
 
 Men plötsligt. Blåljus i horistonten.
Jaha ja. vad ska man dra för historia nu. "Pappa lämnade bilen till mig och jag glömde att jag saknade körkort. Behagar polisen följa med mig den sista kilometern hem så kan jag komma ut med det. Ni får dock vara lite tysta. För mina föräldrar sover."
 Men blåljuset växte. Det växte till en storlek för sig. Det var ingen polisbil. Det var en.. ambulans? Brandbil? Inget ljud. Men två av dessa bilar (vad jag såg) körde in på vägen mot Lindåsen. Gör mig så nyfiken. Vad har hänt? Är det nåt hemskt!?!

 Men nu sitter jag här. Måste kolla lite jobb. Usch. Har tappat lite action i jobbsökande. Vet inte vad jag ska hitta på för nästa steg. Söka jobb som telefonförsälajre? Suuuuck!

god natt

2 månader!

 Pga sjukdom missade vi att ordentligt fira våra två månader tillsammans. Jag och Orhan. Storslaget. Det börjar ta sig. Snart firar vi nästan ett år! XD
 
Så dagen efter åkte jag till Orhan och blev bjuden på middag! Som vi avslutade med film :) Som vanligt. Vi ser mängder med filmer. Men det är mysigt det!!!



 
Orhan hade gjort pasta bolognese och kött ris och sås!! Maffig middag.Plus cola. Dricker hemskt mycket cola nu för tiden. Mitt beroende kan ju börja ta sig igen. Illa illa...
 Han hade köpt blommor till mig också. Nästan gripande. Men det känns som första gången någon köper en riktig bukett till mig. visst fick jag lite hemplockade buketter vid studenten och jag har fått någon ros av någon anledning på skolan ibland. Men aldrig en bukett av någon som bara vill ge, bara för att personen tycker om mig! :) KAnske ja fått någon bukett av mor på födelsedagen. Men knappt det. Ingen vågar väl köpa blommor till en florist. Orhan erkände det var lite läskigt hehe. En riktig bukett! :D

kram


Självklart en sån där pussbild. Men det är rent omöjligt o ta en tillsammans bild utan att munnarna åker ihop! XD


Febrig i Älgarås!

 Argh.. blir tokig på att vara sjuk.
 Igår var nog det värsta. Åkte till orhan på morgonen. Men så fort jag klev in genom dörren kom en våldsam trötthet över mig. Kanske med rätta. har sovit dåligt 3 nätter i rad.
 Orhan bäddade ner mig i sin säng och jag sov till lunchen som han gjort. Nån stekt pastarätt som förrätt och kyckling, potatis och grönsaker i ungsform som varmrätt... (eh säger man för och varm-rätt om två varmrätter?)
 Det var gott. Men jag mådde dåligt.
 Vi såg på film och då kom smärtan. Hela kroppen värkte. Det var kokande hett. Visste inte hur jag skulle bära mig åt för att komma hem sen.
 Orhan tog hand om mig. haha på bästa sätt! ;) Och det var skönt att vara där. trots att ja kände mig lite fel och i vägen med min feber och trötthet!
 Men efter tolv sjönk febern. Tröttheten tog över istället och jag åkte hem! :) Så det blev en riktig heldag med Orhan!

 I natt sov jag bra. Halsflussen börjar lägga sig. jag tog en alvedon och febern var låg hela natten. vaknade lite tjock i hela sväljpartiet. Men efter lite frukost och halstabletter la de sig nästan. jag är törstig nu. Men att dricka e ju nåt av de värsta man kan göra med ont i halsen.
 JAG VILL HA ISGLASS!!!

 Ulrika kom med den briljanta idén att göra själv. Varför har jag inte tänkt på det? haha 

kram

Sjukare!!!

 Halsfluss.. av alla irriterande och löjliga saker.. halsfluss!!!
 Kände det hela dagen. Hur halsen smärtade. Kunde inte svälja. Förstod att mandlarna var svullna!
 Men först under fikat efter kyrkan sa jag till Orhan att de nog var riktigt stora. Och att man kanske skulle ta en titt efter fläckar. Vi gjorde det. Och mycket riktigt. Härliga ting. Stora vita mandlar!!!
 Och jag som redan hunnit avlägga antal kyssar på Orhan. Detta kan bara sluta på ett sätt.
 Redan på kvällen började han säga att han kände något i halsen! haha..

Sitter med en halsduk virad runt halsen nu. Har druckit en del varma drycker idag. Sugit på många halstabletter. Ska försöka leta upp nån isglass framöver och prova den metoden istället. För detta är störande. Att behöva svälja med kraft varenda gång!!!

 Ska strax krypa till kojs. Klockan börjar närma sig 2. Och jag gick faktiskt upp klockan halv tio idag!!! (fascinerande) och städade huset. (Med hjälp av orhan!)
god natt

Jobb + söka = jobbigt.

 Dags att sova kanske. Dagen tog plötsligt slut. Jag har ont i halsen. Men är trött. Riktigt trött. Så det kanske är med rätta jag kryper till sängs.
 Måste försöka komma upp i morgon INNAN mamma kommer hem från jobbet. Helst! Alltså innan tolv.. XD haha
 
 Har fixat jobbsökt nu lite på kvällen och registrerat mig på manpower. Känner att ja legat lite stilla nu ett tag. Jag behöver någon som sparkar mig i rumpan. Kanske ja skulle göra någon lista över saker ja bör ha gjort under månaden. Så vet jag att jag får nåt gjort i alla fall. En god idé.
 Hittade ett nytt floristjobb. Ett ganska intressant. Ett jobb som för en gångs skulle låg i en kommun jag känner till. En kommun som inte heter Göteborg eller Stockholm. VILLHELMINA. Av alla små ställen i världen. Och tja. Hade jag varit singel och trött på arbetslösheten. Så hade jag sökt det. Men icke sa nicke.
 Vars är samtalet från den där brinnande själen som får för sig att starta en blomsterbutik i tex. Tidan och har hört talas om mig och mina binderier och vill genast anställa mig som blomsterbindare!
 Aaah..

god natt

Sjuk...

 Det var en lång natt. En blandning mellan feber och telefonring från Orhan som skulle se om ja blivit medvetslös. Icke sa nicke. Ja överlevde natten. Tror inte det var en sån farlig hjärnskakning. Men för säkerhets skulle tvingades jag varannan timme väcka mina sinnen och ringa en signal till Orhan! XD

 MEn idag var sannerligen en konstig dag. Om det var feber eller problem i hjärnan. Det vet jag inte. Kände mig helt slut hela dagen. Så jag åt en tidig lunch-middag och bad mamma laga middag till henne och pappa.
 Jag gick ut med Orhan som påstod att jag var mycket varm. Vi tog en kort prommis. Var väl inte så smart att promenera med feber.
 Sedan satte vi oss och vila. Jag var genomsvett! Men då Orhan inte kunde stanna med mig hänkade jag med på bönen.

 Det skulle jag inte gjort. Bönen ville aldrig ta slut. Det var varmt och jag var trött. Gäspade mig genom alla sånger och la mig på Orhans axel under själva bönen. Funderade på att gå in på toan och doppa ansiktet i kallt vatten och lägga mig på golvet.

 Men vi gick ut efter bönen. Orhan påstod att jag var konstig och ville att jag skulle åka till doktorn dagen efter. Men jag vet inte. Hur illa kan det vara? Är det feber? Är hjärnan paj.

 Det gör i alla fall fortfarande vansinnigt ont mitt på huvudet där jag slog mig...

kram

Hjärnskakning?

 AAAAAAAAAH jag har ont i huvudet. Och jag är GALET trött.
Minns inte när ja var trött senast. Har varit det konsant hela dagen. Börjar fundera på om det verkligen var en hjärnskakning. För ja känn mig lite småyr när ja gör nåt överilat. Fast inte lika illa som precis då jag slog mig.

 Jag och orhan hade krupit in i en liten stuga. Då plötsligt en dagisatack kom. Flera små refläxklädda småtyper kom springande och Orhan gick fort ut. Jag med. Men reste mig för snabbt i den otroligt lilla stugan med en dörr gjord för småväxta. Stugan var gjort i rejält trä. En stock liksom som jag slog i huvudet i med oändlig kraft. XP
 Jag var yr i bollen. orhan slog mig i ansiktet (för att hålla mig vaken haha) jag ville lägga mig ner. Fick inte. Tårarna spruta. På grund av smärta (i huvudet och på kinden) eller snurrighet. (troligen båda)
 Sen var jag yr hela tandläkarbesöket.

 Har en rejält öm punkt mitt på huvudet. Och det gör ont i precis HELA huvudet. blir tokig. O ja e så trött. Vill bara sova.. Funderar på om ja ska lägga mig eller ej! Ja e trött... E de pga hjärnskakning eller pga att ja gick upp halv nio?

Tavlor!

 

Två tavlor. Den ena. Nya tavlan! :) Som blev klar igår...
 Den andra. En tavla jag gjorde för länge sen. Då jag nyss blivit tillsammans med Orhan. Men då det var lite hemligt så jag har inte visat upp den tidigare.


Du omsluter mig på alla sidor och Du håller mig i din hand.



My love..


kram


Tandläkare!

 Vaknade mitt i natten i panik och trodde jag hade somnat i bilen med Orhan. Måste varit riktigt trött. För jag åkte för en gångs skull hem ganska tidigt från Älgarås. Om man kan kalla runt 1 tidigt?
 Men var så illa tvungen. Eftersom jag skulle till tandläkarn i ottan. (det går ju så fruktansvärt lite bussar så ja fick åka en och en halv timme tidigare än besöket börja)
 Efter att jag övertygat mig om att det var Tamar som låg vid mina fötter och ljuset var från mitt fönster inte bilrutan somnade jag om och vaknade under protest när klockan ringde vid halv nio!
 Såg mig själv i spgegeln och började nästan gråta. Hade extra mycket finnar. Till och på runt ögonen. Såg riktigt svullen ut. Så illa att jag satte på mig den lite för bruna foundationen! haha XD
 
 Orhan mötte mig på bussen och tröstade mig (för mitt finnproblem) och vi roade oss ganska bra fram till tandläkarbesöket. Jag slog till exempel i huvudet så hårt att jag trodde ja fick hjärnskakning. Var lite groggy hela förmiddagen. 

 Jag hade noll hål. Bra tandkött (utom på ett ställe) Bra tänder! (Förstår inte hur jag lyckas) Hade en ny fantastisk tandläkare också som förklarade allt. Tandläkare brukar sitta och hojta siffror till varandra. Som
"Ok vi tar tandköttet. Jag har en etta en nolla en etta. Vi fortsätter noll, noll noll!" eller
"Alfa branderus ab, ac jag har en ab2 och en etta!"
 Men nu förklarade han allt mycket ingående. Så jag faktiskt fick veta att en av de där ettorna och nollorna betydde att ja hade inflamerat tandkött haha kul.
 Plus att jag har bitmärken i tungan. Men inget var farligt. Var tvungen att kolla efter i spegeln. Mycket riktigt. Min tunga e full med tandavtryck. Skrattade lite för mig själv. Ja brukar ha ont i tungan!

Franska!

"Je parle un peu francais!"
 Väldigt roligt att få använda sin franska. Även om den ligger djupt begraven. Var ju många år sen jag läste. Dock har jag försökt hålla igång den lite. Så jag tror jag kan mer än vissa av mina vänner som läste samtidigt hehe. XD
 Det kom en man till bönen. En fransktalande. Är en del fransktalande i Älgarås nu för tiden. Men ingen jag haft kontakt med.
 Orhan kan också franska och var också med på bönen. Och han var duktig på att förstå. Tydligen tyckte han jag var bättre på att prata. Så vi kompleterade varandra. hehe (vet inte riktigt vad jag ska säga om det)
 Men man blir nästan sugen på att dra fram nå gamla franskböcker och damma av kunskaperna. Få lite mer ordkunskap!!! Soyez un peu plus sûre.
 Det var en mycket trevlig bön! Vi var få. Samlade i vårat hem. :) Mysigt....

étreinte

Finnar

Varför kan aldrig jag ha en sån där underbart ren hy. Tyckte det var nyss jag ljublade över att finnarna var borta. Osså kommer de tillbaka igen. Blir bara fler och fler just nu!
 Tror det var exakt vid den här tiden på året jag fick finnar förra året. Så kanske det är nåt med vädret? Klimatet? Kylan? Vinden? Kläderna??? Ska jag behöva lida med finnar nu igen ända tills maj!!!! (som förra gången!!!)

 Nu ska jag i alla fall tvätta mig som vanligt innan ja kryp till sängs! Har tvättat mig asnoga på sistona. Smörjt in mig med alla möjlig skit. Men inte hjälper det. Ja kan bara plågsamt se på hur de ploppar upp mer och mer. Och hur ärr bildas!
 Kanske att ja ska inhandla puder igen. Pallar inte se ut som en vesuvio-pizza!!!



kram god natt!


 I morgon ska jag upp APtidigt. (eller som vanliga människor säger. I en normal tid) För att städa mitt rum. (där en spindel flyttat in) och för att baka bröd till bönen plus laga middag! ;)



En bra dag!



 Lyckades spontant och snabbt få med mig Orhan till "stan" på morgonen så jag fick gott sällskap i väntan på mitt sista möte med min jobbcoach. Skönt. Ingen som stressar på längre. Fast kanske var det precis vad jag behövde. Någon som stressar på!!!
 Vi handlade gofika på ica efter mitt möte och traskade väl hemma i Slätte ut i den blåsiga men soliga skogen för att ha lite picknick! Det var mysigt och myggigt.
 DÖR DE ALDRIG?




 Tamar följde självklar med ut. Trots att hon ständigt ville hem sen! (Hon hatar nya ställen! Och hon kan absolut inte gå hem utan att vi följer med henne!) Hon höll på att missa oss när vi gick ut men kom snart springande bakom oss och fick då också följa med till Älgarås (Efter våra picknick) där hon hade fullt sjå med att försvara mig och Orhan från alla kor!
 


kram


I Jesu armar!

 Har målat mer på min tavla idag! Lagt på skuggor och fixat med ansiktena för att få dem mer levande. Vill försöka satsa på den här tavlan. Har till och med försökt lägga ner tid på händerna haha.. vilket e nåt ja alltid brukar skita i. För det är trist och jobbigt och svårt! Men nu!!!
 
 Har haft den här bilden i huvudet vid flera tillfällen. Så det känns som jag borde få ner den. I ett halvår har jag kämpat. Och nu är den där. O då får man väl se om det var nåt speciellt med den. Mamma gillar den i alla fall väldigt mycket! ;)
 Det var på ett av musikkcafena i servicehuset som bilden dök upp först. Till en låt. En gammal låt... Men jag minns inte vilken. Och det grämer mig!!! Men det var typ ett halvår sen. Kanske mer! Så.. omöjligt att minnas! hm... Eller?

 
 Har inte tagit någon ny bild på den. Men det kommer upp en när den är klar! Scrolla ner och se den gamla!

27 timmar med Orhan!

 Innan klockan fyra lämnade jag Slätte för att hämta upp Orhan i Älgarås. Vi skulle ut på våran date vi fått av min kära mor o far som tack för hjälpen med veden.
 Vi promenerade runt i det höstkalla Skövde och hamnade på Thai Pak. God mat. Halvtom restaurang. Mys! :)
 Lösgodis köptes i mängder och vi hamnade utanför Skövde...(lääänge) körde tillbaka till Älgarås och somnade där. I bilen. Måste ha varit en varm natt... (Inte minus i alla fall)
 
 Först nu sitter jag hemma. Utan Orhan. KLockan är snart åtta. Dags för te. Jag lyckades få med honom hem efter att vi ätit frukost. (som bestod av rödbetssallad och köttbullemacka köpt på handlarn i Älgarås.) Där vi somnade framför en film. Innan bönen på kvällen i Älgarås igen. Kommunbön.
 Men jag kan inte få nog av Orhan. Kan spendera 27 timmar till!!!

 I morgon börjar vardagen igen. Jobbcoach och jobbsök. Suck och blä. Har nog gjort för lite nu sen jag såg han senast. Bara skickat ut lite cv till massa tråkiga mat-butiker och tagit hem en jobbansökan. Inte sökt jobbet. haha
 Förstår inte. Jag skulle bara ha jobbcoachen i 3 månader. Men han verkar ju inte vilja släppa mitt fall! tss tss

Nej te var det!!! :D Var länge sen jag drack! ;)

kram

Mys!

 Nyduschad och svartklädd sitter jag nu och tittar runt på nätet för att få tiden att gå. Innan fyra ska jag köra till Älgarås och plocka upp min snygging! ;) Innan vi beger oss ut på våran date! :)
 Ska bli mycket mysigt...
 Ska strax göra mig lite fin också. Älskar tillfällen att få göra mig i ordning haha :P

Barcelona...

Aaaah...
 sitter och sörplar lite halvsnuskigt te och umgås med Ulrika. Hon pusslar i webcameran. Jag skriver blogg. Känns nästan som om vi var hemma tillsammans. saknar min syster...

 Idag tog jag en lååång sovmorgon. Till efter tolv då mamma kom hem från jobbet. INget fick mig att gå upp. Tamar skrek, tvättmaskinen dåna och fick mina krukor att skaka... Jag ville sova.
 Kan bero på att jag stannade i Älgarås dagen innan tillsammans med Orhan till halv fyra.

 Gårdagen spenderades annars med Izze och Piji! :) Mina kära gamla väninnor. Vi gjorde ansiktstvätt på hög nivå och diskuterade arbetsliv. Känns vuxet. Samtalen styrs alltid av det man sysslar med. (Om alla gör det) Förut var det körkort. Nu är det arbetssökande. Vad blir det sen? Giftermål och barnuppfostran. (ser inte fram emot när alla mina väninnor skaffar barn och jag sitter med nån katt! Kommer inte passa in i gruppen längre då)

 Biljetter till Barcelona är bokade idag också. Ser halft och halft fram emot det. Ser inte fram emot att bo på nåt slubbigt hotell, ser inte fram emot en stad, ser inte fram emot att vara utan min Orhan. Men jag ser fram emot att träffa Ulrika. Ser fram emot att flyga, ser fram emot att fota, ser fram emot att se verk av Gaudi! :D Så de blir säkert trevligt.


 
 Ser fram emot att äta Barcelonas specialitéer. Ox-penis med bröd. Ketchup och senap?

I morgon bär det av på en date med Orhan i Skövde! Mys! :)
kram


Morgonstund har guld i mund.

Telefonen ringer.

Jobbcoachen... jag reser mig sakta. Ska jag dissa han? Så pinsamt o svara när man sover!
 
"HEJ det är Petra!!!" Utbrast jag med den mest glada och morgonpigga röst jag kunde framhäva.
"Ligger du och sover?"
"Njaee!" JAG KAN INTE LJUGA!
 "Det är dags att gå upp nu!"
"Ja..." PIIIINSAMT. Hur bär han sig åt? Har han någon sorts superkraft o kan höra när folk sover. Eller känner han mig så väl. Han har lyckats ringa två gånger när jag sovit. O båda gånger direkt förstått det.

 Jag kom i alla fall upp...


RSS 2.0