onsdag...



 Ännu en skön jullovsdag passerad. Fortsatte med mitt nya serieprojekt. Skrev story och började rita lite på karaktärerna haha. Får se när själva seriritandet kommer igång. E ju så fruktansvärt jobbigt :P
 Men kul att rita karaktärerna. :D
 
 Just nu sitter halva familjen och några vänner och kollar på dum dummare. De skrattar nå våldsamt. Ja e inte så förtjust i den filmen. äcklig pinsam humor nej tack. Så ja har ritat lite. Vet inte vad jag ska göra.. finns ingen plats för mig i vilket fall som helst. 
 
 I morgon e de nyår. Känns inte så superkul... själva firandet alltså. Kunde varit bättre om man säger så. Men ja ska inte ta ut nåt i förväg. Kanske blir det mycket trevligt. :P
 
 Idag såg jag att de skottade isen och borrade upp vatten på den. Så i morgon lär den vara fin! :D Skoj. Men nu när de gjort så mycket kommer väl hela slätte vara där. Massa tuffa hockeykillar haha. Då e de på nå sätt inte lika kul att spela bandy/hockey... XP

En av huvudkaraktärerna i serien--->


God afton!


Tisdag.. full fart..

 Älskar dagar som är fulla av aktivitet. Gillar inte att sitta hemma o fisa. Eller både ock såklart. Händer det mycket längtar jag efter att bara sitta hemma. Men i dessa tider sitter jag 80% av livet hemma.

 Idag spenderades dagen med Lizen, Orhan och Ismet. Trevligt trevligt..
 Promenerade på isen. (Var väl bara ja som riktigt vågade)
 Spelade pingis. (Var nog mest ja o Ismet. De andra hade annat för sig.)
 Spelade UNO..
 Och slutligen schack. Eller det skötte Lizen och Orhan. ja O Ismet såg fåniga ut.

 Har ätit hemma nu o ska strax på bön. Var länge sen ja var på bön så de ska bli trevligt. Får se vilket folk det är också. HAr noll koll! :D

Kram

Vinter...

 Haha är inte lika duktig att blogga nu när jag är hemma över julen. Eller duktig. Kanske snarare e duktig som håller igen.
 MEn faktiskt så har ja glömt bloggen. Satt nu o funderade vad i hela friden ja brukar syssla me vid nätet. har ju inget att göra. Osså slog det mig. Läsa bloggar. Oooo skriva blogg! XP haha

 Sen så händer det väl mindre än vanligt nu. Kan allvarligt talat inte komma på nåt vettigt att skriva så då borde ja väl vara stilla. MEN.. sådan är inte Petra. petra vill beskriva sin intressanta vardag in i minsta detalj. Även om den är fruktansvärt ointressant.

 Hm.. idag... idag har ja... skottat!!! JAG HAR SKOTTAT! Å det var de värsta ja varit med om nånsin. O så fruktansvärt.
 Mamma kom hem trött. 
 "Vi måste skotta innan det fryser men ja orkar INTE" utbrast hon. Så ja tog tag i min roll som duktiga storasyster som ja lagt på hatthyllan för nån vecka.. eller månad o begav mig ut i snöslasket.

 Plogbilen hade varit där. Snövallarna var höga. Snön var blöt. Men Petra kämpade.. JAG KÄMPADE!

 Först snöhögen vid gånginfarten. Uj uj.. trögt men ja var snart klar med hela gångbanan. Då återstod bara bilinfarten. ARGH. Massa snö. Massa blött. Massa bilkladd.

 Mamma trodde ja skulle ge upp. Men ja kom efter säkert nån timma in. Alldeles genomsvett. haha kommer ha världens ryggvärk i morgon. DE e en sak som är säker

Så här mycket folk o snö är det ute klockan tolv på natten utanför mitt fönster XD
Nej.. god natt! :P


Annandag! :D

 Annandag=annandagsgudstjänst.
 Första gudstjänsten jag är på sen en månad tror ja. Har inte orkat, haft suget eller kunnat komma dit. Har inte varit i kyrkan eller träffat folket där på länge heller.
 Men idag så!

 Var en trevlig gudstjänst. En ekumenisk. Kören sjöng fint. Mycket folk. O vi satt 8 ungdomar på en bänk. Ja hamnade mitt emellan två par o kände mig som en tönt i mitten.

 Efter gudstjänsten var det fika. Hamnade lite ensam o åt sidan där med så beslöt mig för att gå upp o leta upp nåt trevligt folk som i alla fall kunde låtsas intressera sig för mig.
 Men på vägen upp fick ja med ni grabbar o vi begav oss ut för att ha snöbollskrig. Gänget växte o snart var vi typ alla ungdomar.
 Men ack. Minusgrader var fallet. Ingen kramsnö. SÅ det blev brottning o sparka snö i ansiktet i stället. Duger bra som krig. Mitt första snökrig för detta år också. Gillar det skarpt. Även om varken hade styrkan att få omkull man eller hade en chans att fånga dem då ja sprang i högklackat. Men skoj var det. MAscara runt ögonen. Blöt mellan benen efter en snöängel i den decimeterdjupa snön och alldeles rödfrusna händer XP

 Nu tittar mamma, ja o syrran på heartbreakers. Eller mostern har ringt o stört i det hela så det är en paus nu. En bra lång paus. Men ingen fara. Vill ändå int lägga mig hur tidigt som helst. :P

 God kväll! :D


Party...

 Ja inte trodde ja denna dag skulle sluta på en fest.

 Vid klockan sex begav vi oss till familjen Aliji. Jag hängde med mest för att inte sitta hemma och kanske skulle man få träffa nå vänner.
 När vi kom dit satt alla vid bordet och jag kom ihåg att min svåger sagt något om en fest. Så han var inte där. inte hans bröder heller. 
 Ulrika smsade och var plötsligt alldeles röd i ansiktet.
"Vad hände?" frågade jag.
"Vet inte" Förstår fortfarande inte om Ulrika inte förstod vad ja menade. Men snart dök Ismet upp och efter ett tag sa han.

"Vill du roligt?"

 Snart var vi på en fest i ett litet sovrum. Typ 7 svettiga snubbar stod o dansade på det lilla utrymme som fanns mellan sängarna. Födelsedagsbarnet var genomblött av svett o de var som att stiga in i en fuktig atmorsfär.
 Vi dansade lite. Ja kände mig mest töntig. Kan inte dansa.
 Festen fortsatte ut i vardagsrummet. Nån sorts lek där man skulle dansa i par för alla andra drogs igång. Jag fasade men hamnade snart i en het dans med syrran till candyman. (Det må ja säga) Sen tog liksom leken slut o alla dansade tillsammans.
 Flera somalier dök upp och alla drog i mig. (I alla fall 2) Har aldrig dansat så mycket märkliga danser. Försökte in i det längsta undvika dem men.. vad gör man när man är snyggast haha XP

 Hemma igen o nu ska ja mamma o syrran avnjuta nån film med risalamalta. Mums.
 Jag luktar rök. Precis som det ska vara efter ett besök i hyreshusen! XP

 God natt :D

Jul!

Nu tänker ja breskriva min jul så in i minsta detalj att ni aldrig kommer vilja läsa ett blogginlägg mer.
Varför? Jag har trist. ;P O tycker det är allmänt skoj att skriva.

 Julen började som vanligt med gröt. Jag var trött och gick inte upp förrän syrran stack in huvudet med frågan:
"Vilken tesort vill du ha?"
Gillar frukostservice. Men att bestämma tesort det första man gör när man vaknar e hjärnan inte kapabel till. Så mitt svar blev.
"Vet inte om ja vill ha te!"
Men ja tog en kopp te. Blev Irish coffe för er som undrar.

Efter den goda frukosten blev det en liten andakt och sedan gick vi ut för att ta ett familjekort. Inte så många o inget blev särskilt bra heller. Men vi ville ha ett att skicka till andra som en julhälsning.

 När kortet var taget gick vi över till våra goda vänner som bodde i Bibbis hus och var hundvakt under tiden hon var borta.
 Vi drack kaffe och pratade. Såg lite tv. Jag funderade djupt på att gå över på kvällen o se sagan om ringen. Hade dock missat den första som gick dagen innan. SÅ suget var inte där. Men de ville gärna att ja kom över.

 När vi kom hem igen började vi med maten. Och att göra oss fina. Jag hade redan duschat på morgonen så ja slapp vara med i den ruschen. Ja gjorde majonäsägg istället samtidigt som ja fixa frill. (problemhår!)

 
Det vars underbart god mat som vanligt. Var 2 år sen vi fick äta egen julmat. Smakar alltid bäst. Ja gjorde en rödbestsallad för första gången. Blev riktigt god. Men det tog slut så knappt nå rester till i morn :S

 Dagen fortsatte med ännu en andakt med julevangeliet. Trevligt trevligt... sedan somnade alla utom jag. PÅ en lång rad. Ska inte lägga ut nån ljuvlig bild eftersom min gode far inte ville det. Men de låg vackert i varandras knän! ;P

 Sedan blev det dags för prommis. Ut på isen. Som börjat smälta lite. (Perfekt skridskois måhända framöver!) Hemma igen åt vi choklad. Kollade lite youtube. Fixade kvällsfika o såg The nativity story. (en ganska bra film om Jesu födelse)

 En mysig dag. Lite seg. Lite långsam. Men ändå trevlig. :D Är på nåt sätt glad att jullovet bara börjat också. Vem vet vad som händer i morgon! ;)

 Kram God jul! :D

 Funderar nu skarpt på att installera Anno o bli sjukt nördig hela nätterna XP


God jul! :D

 Snön faller. KLockan är 13 minuter över tolv. Alltså har det varit jul i 13 minuter nu! Så ja kila in här bara för att önska god jul! :D

 Nu ska ja leta upp min katt som säkert somnat i soffan. Så ska vi lägga oss :D

 

God natt... :*


Dan före dopparedan! :D

 I morgon jul.
Sitter ja som på nålar.
Kommer inte jag kunna sova i natt.
Smyger ja runt o klämmer på klapparna under granen.
Står ja i kylskåpet o suktar efter maten!
Städar ja mitt rum.
Kommer ja glädja mig med sällskapet o känna stor kärlek!

 Som ni kanske anat e de NEJ på alla de frågorna utan frågetecken! För så är inte fallet.
 Jag har städat idag. Gjort rödbetssallad, pyntat.. o vart våldsamt trött. MEn ser ja fram emot julen.
 Inte nämnvärt.

Jag är inget barn!
Så roligt o spännande e de inte med julen längre.
Inga klappar att dela ut.
Ingen gran att mysa vid.
Sukta efter maten i kylskåpet. Njae.. den står ute...
Ja borde städa mitt rum men har INGEN lust!
Min familj. Visst älskar ja dem. men... inte mer bara för att de e julafton. O inte kommer vi har oooootroligt kul i morgon. haha

Julen blir helt enkelt inte speciell i morgon. MEn vad gör det! :D PÅ nåt sätt känns det sorgligt o ja saknar min släkt o att få del ut julklappar. Men samtidigt e de så skönt att slippa stressa efter julklappar till folk som inte vill ha och att behöva åka världens resa i en fullpackad bil bara för att sova i någon annans sovrum o stressa med att äta med stora feta släkten. Detta är en soft lite haltrist jul.

Det blir i alla fall fortsättningen på Bert ikväll o glöggdrickande! :D

 

Kram


God natt! ;D

 Nu ska ja o Tamar lägga oss. Eller TAmar har redan lagt sig under min säng. Får panik på att hon e så nervis för Socker.

 Har världens huvudvärk eller nåt. Det gör ont i hela ansiktet. Och magen. Och ryggen! Jag har mina aningar vad som är påväg. Och jag ljublar inte!

 Ute ligger mängder med snö! Synd för skridskoåkningen. Men kanske skulle försöka ta sig ut med Tamar o fota i det vackra landskapet. var länge sen ja försökte fota seriöst haha ;P

 God natt! :D


Jullov! :D <3

 Äntligen.. äntligen. Glömdes kläderna o pengarna i Lidköping.. men ska inte gräma mig för det.
 Sitter nu framför min egna dator som jag tagit med hem... ;P Spännande o se om det går fortare här.

 I mitt knä sitter.... inte Tamar utan Socker. Lizens söta lilla kattunge. Han har gått runt o skrikit. Ropade på honom och han la sig tillrätta.
 Tamar är arg och rädd. Hon har gömt sig bakom soffan. Går runt lite ibland och kollar vr han är.

 Oj nu kom hon. Socker har tagit hennes matte. Tamar fräser.... (Så hon älskar mig lite o blir lite sotis. Underbart!)

 Socker gosade lite extra med mig innan han hoppade ner för tt hälsa. Men icke. Tamar morrar hårt..
 Hoppas de kan bli vänner. Socker ska sova här en natt då Lizen är borta. Jag vill kunna skaffa fler katter i framtiden men om Tamar ska hata alla andra katter såhär.
 Hon är rädd. Inom Tamars coola svarta kropp gömmer sig en liten vit kattunge haha. Till och med för en liten töntkattunge som socker.

 De sitter och kollar på varandra nu. Tamar under sängen och Socker vid min fot. jag säg då det!



Frälsning?

 Märklig o plötsligt händelse.

 Har snackat lite smått med en muslim på msn. Minns inte hur vi fick kontakt. Men ja har tyckt han var jobbig o har ignorerat och blockat honom gång på gång. Han har bara pratat om hans kärlek i Norge.
 Idag kom den märkliga vändningen. Efter att ha dissat hans hej i en vecka svarade jag tillsut. För att inte vara elak.
 Vi började prata om julen och då svarade han. (på engelska)
 "Jag firar inte jul. jag är muslim. Men ja vill bli kristen!"

 Jag trodde han drev med mig. Eller ville bli kristen för att få bättre kontakt med sin norska kärlek. Så ja frågade varför.

"För jag vill älska Jesus!"

 Precis det svaret jag ville ha. Fortfarande osäker på om han skojade med mig fortsatte vi konversationen.

 "Hur blir man kristen?" frågade han

 Så enkelt. En fråga ja kunde svara på. Jag förklarade att det bara var att tala om det för Jesus. Att han ville få frälsning.

 "Så enkelt?" blev svaret.
"Ja Jesus väntar på dig med öppna armar. Bara att säga till så kommer han!"
"Coolt!"

När jag sedan frågade hur han mötte Jesus svarade han.

"från dig!"

 WHAT!!! Kan inte minnas att ja sagt mycket eller ens nåt om JEsus till denna jobbige man.. sitter nu och väntar på den spännande förklaringen. Skulle kunna kolla historiken. Har ja pratat om Jesus. Ja de må ja säga.
 Men detta var lugnt dagens höjdpunkt! :D

 God natt. (Långt inlägg. Men ja var tvungen!)

En dag kvar...

 Blev en ganska mysig dag idag ändå..
 Först talade vi om praktiken. Inte så kul men ändå trevligt att träffa vännerna efter så lång tid. Sen städa vi. Iskallt eftersom vi hela tiden hade ytterdörren och dörren till kylrummet öppna.. 
 Men vi var snart klara och gick då och åt. Var rätt god middag. Kryddiga potatisar, ehm.. kött haha XP Kommer inte på vad de het. Platta nötbitar. Och gräddsås... o rödbetssallad. var väl tydligen det enda som fanns kvar sen julbordet. En liten besvikelse men.. vad gör man.. Det var en god lunch ändå! :D
 Efter lunchen skulle vi snaska o se film. Men tyvärr var filmen inte i skivfodralet. Så vi hade frågesport istället. Om julen.. haha så värdelöst..

 Har kommit hem. handlat 10-kronorsjulklapp.. O ska nu städa. eller ska ha städat i snart 3 timmar. Jag suger på att ta tag i saker. 
 Ska dock inte vara för hård mot mig. har diskat o plockat upp en liten bajskorv som Tamar lyckades trasportera till under sängen.

 Ska göra en ordetnlig urstädning. - under sängen, bakom datorn, i skåpen. ååååh ja kan ju frosta av frysen! Ja de gör jag nu!
Hej då! 

Snart jul!

 Hemma i Lidköping. Såg datumet på tåget och tänkte för mig själv. Det är ju den 20!?!? När hände det. Hur kunde julen komma så plötsligt haha XP
 4 dagar kvar.
 Hade jag varit liten o dum hade jag väl exploderat av längtan. nu är det mer. Jaha 4 dagar kvar.
 Har helt tappat längtan efter jul. Vi ska inte fira på nåt spec sätt. Bara maten då! O skridskor om allt går sig väl! :D

 Nej man växer väl ifrån det där. O nu när vi inte har julklappar längtar ja inte efter att se hur personen ska reagera på min julklapp ens.

 Vi firar bara familj. God mat. Inga julklappar. Hemma.... På juldagn ska vi nog bjuda hem nå vänner på julmat. Inte mina vänner. Familjens vänner så.. 

 Sitter nu o kokar lite polentagröt. Läste på paketet att man skulle koka upp gröten tills den tjockna sedan låta den puttra på svag värme under rörning med träslev i 40-50 minuter! WHAT!!! e de nån som orkar det.
 Men i brist på annat funderade ja på att prova. Den har kokat i 20 minuter nu. O den bara suger i sig vätska har fått hälla på massa extra. Fascinerande vad ja slösat på polenta denna tid haha XP Lite frön räcker ju till litervis med vätska.
 

 Nej kul liv. Skola i morgon. Aaaaaaaaaaskul! God natt :D


Ge mig jullov... NU!

 Jag e så trött på allt o alla. Vill bara ha jullov. Men nej för skolverket, eller vem ja nu ska fisa i ansiktet på, har satt två extra skoldagar innan julen istället för två nästa år! SKIIIIIIIIT
 jag har ingen lust att åka hem för att städa skolan, prata praktik, säga hej då, äta en bulle, se nån värdelös film, lyssna på samma gamla julåtar av den lite halvdana kören. Nej tack!
 Känner mest för att bara skolka. men eftersom mamma tvingade mig att skicka sms till min lärare o fråga om ja fick strunta i de sista skoldagarna. (då ja måste betala hela resan nu) så sa min lärare nej. FÖR  VI SKA STÄDA!
Nu känns det bara pinsamt att skolka då. När hon vet att jag inte vill vara där...
 Men jag kan städa nästa. År jag kan städa istället för att hålla på med projektarbetet. Städning kan bli mitt projektarbete.

 PISS

 Osså fick vi besök på morgonen och det första han gjorde var att fråga varför jag hade så mycket finnar.
 "MEN FÖRLÅT FÖR ATT JAG BOR HÄR, DET ÄR MORGON OCH JAG INTE ORKAR SMINKA MIG HELA TIDEN! FÖRLÅT FÖR ATT JAG ÄR SÅ FUL!"

 God natt!


Lördag!

 En helgdag. Så få helgdagarna blir när man tvingas resa runt resten av helgen. Hela söndagen e ju förstörd. Men snart e de jullov... bara att härda ut 2 dar till. Eller skolka som min chef på interflora insisterade på XP

 Idag har varit en härlig vinterdag. :D Möttes av kyla och "massa" snö när jag kom till hova. Och jag njöt i ungefär 4 minuter innan jag påmindes om att jag inte hade långkalsonger eller vantar. jag frös...
 Men kom snart fram till bussen och en halvtimme senare stod jag och Tamar i hallen till vårta röda vackra hus e det vita slätte. Underbart :D

 Idag sov jag ut till halv elva. Underbart skönt. har varit så slut hela veckan så blev förvånad att jag vaknade så pass tidigt ändå. haha XP
 har traskat runt i pyamas hela dagen. Gjort en julgrupp till kyrkan och vart ner till sjön med pappa för att kolla isen.
 YES. Isen e redo att användas.  HAr kameran i Lidköping så har målat denna adorabla bild av Tjärbrukssjön. Och Tamar. ;)
 VAr beredd på att pappa som vanligt skulle plumsa igenom med ett ben o vi skulle återvända. Han blöt och jag lite förskräckt över att han plumsa igenom. Tror det har hänt 3 gånger eller nåt.
 Men inte denna gång.
 Pappa var som vanligt snabbt ut på isen så fort han konstaterat att där finns is. Jag väntade tills pappa huggit ett hål. Sen gick jag ut. Tamar var sist. haha.
 Isen var en decimeter överallt. Den knakade av kylan och Tamar och jag höll på att skita ner oss varenda gång. Nerverna ¨på helspänn när man är ute på isen första gången. Att den knakar e ju snarare ett tecken på att den e stark o fryser till.
 
 Tyvärr var den knögglig men jag hoppas på massa skridskor i jul. :D Jag behöver spela lite bandy.. motionerar på tok för lite. O skridskor e nåt ja kan känna mig lite haj på. (Beronde på i vilket sällskap jag spelar)
 Ser fram emot den första gången då smärtan i fötterna e så olidlig men ändå bara åker o åker man.
 Sen ser hela slätte att familjen Sundqvist e på isen. Ryktet går o snart e hela Töreboda kommun där! :D
 Då e de trångt o inte lika kul längre.

 Oj vad ja babblar. Men ja e lycklig. Ska försöka gå ut o fota lite på den frusna världen i morgon ;)
 God natt ;D

Sista lunchen!!!

 Sista praktikdagen. Sista praktikdagen! Sista!!! :D

 Äter rester. Blir en lite otevlig tomatsoppa. Men det luktar dock gott. Så det ska nog smaka. När ja gör saker själv brukar det bli bra. Det går nog ner med den julmust som blev över också! haha
 Måste komma ihåg att fråga chefen om hon ville ha mitt nummer. Hon sa det igår. Men jag hann aldrig ge det. Hon glömde nog också. har nog glömt idag med! :S Så måste samla styrka o mod till att påminna henne. 
 Bara o påminna mig själv. "Hin vill ha det hon vill ha det!!!"
 Ska ju gå tidigare för att hinna med tåget så nu på luchen måste ja diska o packa. Vill slippa gå för tidigt från jobbet. Känns dumt! ;P
 Ska bli underbart skönt att komma hem! :D Snart e de jullov också. Bara två skoldar till. De två skoldagarna blir trista  o värdelösa! Dyr resa o vi ska bara städa o prata praktik! Ptreeuu!
 
 Nej dags o äta lunch. Tamar e hungrig o ja e hungrig... O ja har massor att göra.
  God middag, god eftermiddag, god kväll o möjligen god natt! :D

Mys med brudarna.

 Undebart skoj var det att få träffa underbara Elin och Alida. :D Får bjuda hit folk oftare. Jag kan ju inte räkna med att folk spontant kommer hit haha XP
 Alida kom kissenödig, ledsen o frusen runt en timme försent pga tåget. Snön orsakar ju så mycket skit. Elin kom till mitt jobb tio i sex. Så ja stressade till en sorgbukett och fick sluta redan vid sex. Ovanligt. Brukar få gå för sent jämt. Men inte idag! :D
 Vi åt smörgås. Gott. Men lite dyrt... o det gick åt mycket. Har inte mycket mat kvar till i morgon haha :P Eller nästa vecka. Men det lever ja med d¨ja fått sånt fint besök! ;)
 Alida hade köpt med sig lite fika... o vi såg på bonde söker fru och pratade. Mycket trevligt ;)

 Nu e klockan tio över elva o Alida har lämnat huset som sista person :D Dags för mig att lägga mig då kanske. Borde packa också. Städa gjorde jag ju igår så det behövs inte. Skönt ;) Kanske ska diska lite men det hinner ja i morgon på lunchen...

 Har kollat lite halvdant på simpsons movie. Haha. Alida satt vid datorn. 2000-talets ungdomar XP 

 I mrogon e de sista dagen. Chefen bad om mitt nummer idag men jag hann inte ge eftersom det stressiga avslutet. Får komma ihåg det i morgon! Tänk om ja får lite jobb! Eller så blir ja bara inringningsperson! Men ett steg mot vuxenlivet! :D)
 Har fått en flisa i fingret. Alida försökte få ut den. Varet sprutade, smärtan grinade illa men icke. Den e kvar. Kan inte ens skriva med fingre. AJ!
 
 DAgs att sova. Tamar andas redan tungt i sängen! Ska bli skönt att komma hem i morgon. Hem till min älskade syster som gett mig en Berfilm..Haha

 

alidas lilla konstverk! Me like haha XP

God natt! :D


Skräckafton!

 Nu haver jag städat. Diskat dammsugit, dammtorkat o plockat.. Så nu kan mina vänner få komma! :D

 Sitter nu o halvglor på en skräckfilm. Eller.. den verkade spänannde i början.. men nu har den blviit äcklig bara. alla går o dör.. haha. Antingen blir de kidnappade o skadade av nån weird macksnubbe som bor i en stad där alla människors blivit doppade i vax. Eller så dyker en snubbe upp med vaxansikte o doppar dem i vax eller dödar dem på ett udda sätt. Plus någon snubbe med litte sletna dag som går runt o ara e äcklig o jagar dem...
 Den är inte intressant längre. Men ja vill veta.. ska någon överleva. Kan man vöerleva om man blivit doppad i va? Det är frågan det. Vilket öde.
" House of vax" heter den i fall någon gillar äckliga filmer.

 Men ja ska tvätta ansiktet nu. Tvätta mina äckliga strumpor! Dricka varm mjölk o somna med drömmar om hur det känns att bli förvandlad tille n vaxdocka. haha XP

 God natt  :D

Städdag!

 En ganska skoj dag på jobbet. Monica kom förbi o var orolig för att ja blev tvingad att bara stå där nere.
 Tja ja o nej på den frågan. De e så stressiga kunder nu på jul att ja trivs bättre där. plus att chefen sa igår att det var dags för hon o den riktiga anställda att bara stå i kassan eftersom de är de enda av alla 7 som nu jobbar o praktiserar där som vågar sälja. Inte tänker ja komma fram o säga. Låt mig. Jag vågar tvinga på kunderna extra rosor!!! (Anledningen till detta är att hon har redan sålt för 10000 kronor mindre än förra december.)

 Fick göra lite annorlunda begravningsgrejer. Varav en låg sorgbukett till ett barn... det skulle vara ett ljus i.. för att barnet dog som ettåring.
 När hon gav mig ljuset o sa det svarade jag bara. "JAha!" (lite uttråkat till på köpet)
 När ja väl stod vid arbetsbordet tänkte ja efter. Men hur i hela friden lät jag. Värsta oberörd. Som om det vore nåt vanligt att småbarn dog!!! Borde jag ha börjat gråta o utbristit. "Åh nej! 1 år! VArför varför.. varför denna orättvisa. Stackars föräldrar! STACKARS!"
 Men sen slog det mig. Näe.. varför då. Ja känner inte barnet. O om ja ska jobba som florist o göra flera begravningsdekorationer varje dag kan ja inte gråta för varje människa. Jag är ju by the way 100 procemt säker på att den där lilla korven har det bättre nu. Tillsammans med farsan Gud! ;) 
 Förra gånge jag praktiserade här gjorde ja  alla begravningsarrangemang till en flicka på 4 veckor. Har barn för vana att dö när jag praktsera påi interflora!? 

En krans ja gjorde 2007 som inte har nåt med begravning att göra. Men bild som bild. VIlle få inte lite färg här i inlägget XP

 Idag har det varit iskallt. Jag har traskat runt o önskat mig bort. Visst ja står ut med några minusgrader, snö o blixthalka. Men denna blåst! DENNA BLÅST! Går mig på nerverna. Vad är meningen. Skitstad. BU för vädret i Lidköping! MAn undrar ju!!!

 Ska städa nu. I morgon kommer snyggaste brudarna Elin och Alida på fika.. haha... ska bli underbart trevligt o ja får en anledning att städa ordentligt haha

 Hade bra! :D kram

 


afton...

tamar sover i mitt knä o klöser mig långsamt på knät... myyys.. så jag får skirvas med en hand. måste hålla upp hennes röv med den andra!
 Så.. nu e hon borta. Skööönt. Armen e död. La henne i sängen men där låg hon inte länge.

 Sitter nu o försöker förklara virus på msn för min bror. Underbart haha..
 Känns bättre nu. Har ätit magnesium o de verkar som mina vänner ska komma på torsdag. Har inte städat nåt än. Men ska ta hand om bajslådan... Plocka lite också. Disken tar ja i morn. Måste handla också. Skojskoj! :D

 Jobbet kändes också bättre efter lunchen. Stod o plantera.Blev ombedd att göra en modern sak. Gjorde då MODERNT o rakt o stilrent o efter min stil. (inga töntiga färgglada blommro) Vet inte om hon tyckte den var snygg. Hon sa att den var ju modern. men sen gav hon mig snabbt en ny uppgift. För att hon behövde två för 500 kr... MEn ja tror hon ville få mig att sluta vara kreativ på ett vänligt sätt. Ja undrar ja om de kommer sälja men kul hade ja så länge de varade. (Hoppas de blir sålda så kan ja göra lång näsa!)
 
 Gjorde klart filmen.. ELler dockorna föll isär så filmen fick ett minst sagt udda slut haha XP
 Men vad gör man.. då har ja provat det. Får väl använda degen o göra nå enklare figurer o enklare filmer.. Så kul var det inte. Man behöver en hårdare deg/lera.. o mera av den så den räcker till att göra hela figurer. Nu fick ja ju lappa ihop med olika färger haha XP


 God afton!

Dålig start på dagen...

 Usch.. stod och satte ner 96 amaryllisar i egenhändiot ihopvikta påsar.. yeeey. Kände mig sur o ledsen. Allt chefen sa idag kändes som ett påhopp. jag gjorde bara fel.
 Då slog det mig. Jag har inte ätit mina magnesiumpiller på säkert en vecka. Typiskt. VArför e ja så dålig på att ta dem. Jag ska säkert ha mens snart också. Då blir det extra ohärligt allting...
 Men jag ska härda ut. Står o planterar nu... boooring. Men det är ju bara att göra. Helst vill jag inte gå tillbaka från lucnhen utan stanna här hemma o städa. Behövs verkligen. Men det går ju inte. Arbestplikt o skolplikt.
 Från skolan skulle ja palla skolka/sjukanmäla mig, när det kändes såhär.. Men en annan tjej som praktiserade där ja är nu fick sparken för att hon försov sig lite för ofta. Sååå.. kan inte göra bort mig under praktiken!

 Kom på idén att bjuda hem lite polare på torsdag. Varför har ja inte tänkt på det tidigare. Få se om de kan och vill komma... vi slutar ju sent o de e inte de bästa komunikationerna till deras bostäder vid den tiden. men hoppas kan man ju! :D Då får ja en anledning att storstäda. Vilket jag MÅSTE göra innan jag åker hem över julen! :D

 Lite glädje i sorgen i alla fall. Men tog mitt piller nu. Så om ja skärper mig ska ja väl må bättre mot slutet av veckan. Vet inte hur snabbt kroppen tar upp vitaminer o sånt o få balans. :S

 Nej.. klockan e kvart i. Ja ska vara där om en kvart.. Med mina tider o rytmer är jag är om tjugo minuter. haha lyckas aldrig gå innan jag ska vara där utan går när jag ska vara där!

Bild från min nya animerade film. Fula dockor o värdelösa bilder (mitt hemska mörka rum) Men ja ska i alla fall göra en hel film o se hur det blir! :D
 
 


Måndag...

 Finns det nån hårdare dag. Kom i säng igår runt ett... o gick upp halv nio. Hann till och med äta frukost på den halvtimmen fast ja tänkte skita i det. Kom 5 minuter för sent. men men..

 När klockan var halv fyra fick ja sms från min körskolelärare som frågade vars ja var. "SKIT" Sprang till chefen o sa att ja var tuvngen att dra. Sprang hela vägen och hann i ganska god tid. Men pinsamt...
 Jag blir så trött på mig själv. Tyckte inte det kändes som det gick bra heller. När hon satt o tjatade om att ta körkort så kände ja hela tiden. Vad sysslar ja med. HUr stor e chansen att ja får körkort. Ja slösar bara massa pengar.

 Jobber gick också kasst. Stod lite i kassan o de kunder som kom lyckades ja inte med. De hade för svåra ärenden eller så blev ja nervös av chefens närvaro.
 Gjorde masa begravningsarr. Kul.. men självklart gick det åt skogen också. Gjorde bara fel idag. TöntPetra skulle man kunna säga.

 Ååååh.. funderar på att lägga mig i tid i natt. Känner mig bara trött på allt. Vill inte jobba mer. Vill bara hem. 
 
(By the way...jag skrämmer mig. haha i morse gick ja o snackade med en låtsaspolare. O ja levde mig in i de så våldsamt att det blev svårt att släppa det när ja kom fram till jobbet. Det finns ingen där!!!! Jag bor ju själv för allt i världen)

 god natt!

film...

 Har åter gjort en film idag. I paint.. var ett tag sen nu... har gjort flera försök men tappat orken o tålamodet eller förlorat idéer på hur ja ska göra o tagit bort skiten. ångrar mig efteråt.. för det var ju ändå nåt.
 Men idag gjorde jag färdigt en till fighter... tog.. hm två helger... eller hm.. nej ja tror jag hittade den förra helgen o fortsatte på den. Minns inte när jag började.

 Men det är skoj. Något ja kan rekomendera att göra. Även om paint är ett klurigt o energikrävande sätt att måla o göra film haha XP 

 Har funderat på att lägga ut filmerna på youtube... Andra har sagt det också. Men det känns pinsamt.. De e ju inte superbra. haha.. Men om ja höll mig lite anonym XP Vad tycker ni? E ni sugna på att se dem... eller tycker ni de duger att visas upp offentligt :P

 Pappa gav förslaget att jag skulle prova göra film för hand eller genom lera. Att teckan för hand stryks direkt. orka.. Det kommer ta en evighet. O ja kommer aldrig bli nöjd ;p Svårt när man måste lära sig teckna figurerna så bra att man enkelt kan göra om dem likadant..
 Men lera. hm hm.. ska köpa lera i morgon på lunchen. Någon sämre billig sort på leksaksaffären. (Var länge sen ja var inne på en leksaksaffär o köpte nåt XD )
 Har tagit med tyger o nål o tråd hemifrån. Så ja ska kunna göra nån typ av kläder. Vet inte riktigt hur mycket ja ska satsa på de här.- Hur mycket möjligheter det finns med billig lera. haha.. Kanske skulle behöva nån sorts ståltråd också. Det kanske jag kan nypa med mig från jobbet..
 Hur som helst. Ska bli kul att prova. Då kanske ja kommer bort lite från datorn också :D

  Var en skön helg o det känns oerhört trist att vara tillbaka i Lidköping. Har ingen lust att jobba. Men men.. bara att ta.. Man ska ju bli vuxen i framtiden o jobba hela tiden så. :S

 Ha en bra ny vecka!
God natt

fredag


...hemma efter jobbet...
Har inte ätit lunch idag.. bara massa tårta.
Har fått stå i kassan o ta kunder! skoj! :D
Har vikt 100 påsar i silkespappaer!
Ska strax till Elin... Natta o Alida kommer förbi o hämtar upp mig!
 Tack för idag!

 HA en trevlig fredagkväll! :D


glad o ensam...

 Jag känner som både och på samma gång.
 Det är torsdag kväll. Jag måste duscha o diska. tamar sitter på tvn och försöker slå jacki chang med sina sylvasa klor. Hon e så vacker. men självklart har ja inget batteri i kameran.
 
 Hatar praktiken då ja känner mig ensam hela tiden. Har ingen att umgås med. Mindre än vanligt i alla fall
 Vanliga skoldagar har ja ju vänner i skolan men nu... Nu är de bara tre veckor av... att få tiden att gå.
 På jobbet har ja inga särskilda vänner. Visst kan ja prata med dem. men inte som. "Åh vet ni vad som hände i morse." Eller. "Haha vad ful du e!" ( det sista var i brist på saker man kan säga!)
 Känner mig särskilt ensam när ja läser på olika bloggar o bilddagböcker hur olika vänner hittar på saker med varandra... Varför bor det ingen kul typ granne med mig!!!!???? 

 Nej men hur som helst. fick ringa mamma idag. Bara för att få prata med någon. Ville ju berätta för någon om min körlektion också... suuuuuuuck...

 Den gick hur som helst bra. I fall någon läser detta. XD Min lärare drog liknelser om körningen med öl o pubbar hela tiden. O skrattade sedan ijäl sig efter som det ska ju absolut inte ha nåt med varandra att göra. haha
 Efter ett tag kom hon på.. "Jag tänker på öl bara för att din norrländska dialekt bryter fram ibland. Norlands guld du vet. Ja gillar den reklamen. den är rolgi!" XP haha OFTA. vet inte om ja ska ta det som en komplimang eller nåt annat. Få folk att tänka på öl tss tss. Men kul att nån hör min dialekt.
 Det var det första hon frågade idag. Om ja verkligen ursprunligen kom från Töreboda..

 Fattar inte. Hur kan nån höra det. De enda skillanderna är väl. "Sju" "Vart o vars" Nu kom ja int på nå mer. haha..

 Men själva körningen gick jättebra... Körde upp till Råda och tränade på start o broms i upp o nedförsbacke. Gick väl rätt bra. Men samtidigt inte så bra. haha... ja blir så stressad i lärarens närvaro.
 Sen träna vi att rivstarta, sladda runt lite.
 
 Sen fick ja köra första gången i mitt liv ordentligt i stadstrafik... i rusnigstid.. o mörker. Spännande om nåt. Var nästan säker ja skulle köra på nån jöns utan reflex. Nu förstår ja varför det är viktigt med reflex. Haha XP

 Oj vad ja skriver. Men ja har trist o känner mig ensam. funderar nästan på att låta bloggen vara lite. Är väl ändå ingen som läser den. XP
 Jag sitter här som en tönt o skriver om mitt högst ointressanta liv. Ja gör samma sak varje dag. Har inget kul att prata om...

 I morgon ska ja i alla fall få träffa väninnorna. Ska bli underbart kul. Har saknat dem oväntat mycket. ja menar.. ofta.
 Vi ska se på idolfinalen o äta hemgjord pizza. Ja har handlat grönsaker o ska dela med mig av min äckliga ost haha ;P
 Nåt att se fram emot.

 Fick by the way lära mig kassan idag. Hann int ta nå kunde pga körlektionen. Men ska försöka göra det idag.

 Nu ska ja inte fylla detta otroooooligt långa inlägg mer. haha

 god natt! :D

 


älskade lunch!!!

 En trevlig dag. Sa åter direkt på morgonen då hon frågade vad ja ville göra. "Lära mig kassan!"
 Men som vanligt kom det massa arbete i vägen. Ja såg massa tillfällen då det kunde varit bra att jag kunde kassan.
 Jag svarar i telefonen istället. Så värdelöst. Finns de nåt ja är sämre på. jag hör aldrig vad personen säger i början haha o ja har lätt för att svara johannebergs handelsträdgård istället för blomsterhandel. Då båda finns i Lidköping. o ja har varit på båda. O kallar johannebergs blomsterhandel för interflora i dagligt prat.
 Misstaget var ett faktum.

 "Johannebergs handels nej blomsterhandel menar jag!" svarar jag generat i telefonen.
" alesthlert handelsträdgård" hör jag.. blev det mistag nu. Förstod farbrorn inte vars han var.
"blomsterhandel?" svarar jag förvirrat.
"Ja men jag ringer från Lidens handelsträdgård" (tror jag han sa)
"Jaha. Haha nu är jag med!" Försökte se det roliga i det hela så det itne blev för pinsamt. Men han skrattade med.
"Amaryllis i lerkruka dekorerad med rosett. Kan ni ordna det."
"Va.. jaha ordna.. tja.. njae.. ja vet inte" Tänk snabbt. Har vi lerkurkor. Det har ja inte sett.
"Vänta ja måste höra med nån.."
"Med chefen hö hö."
"Ja haha" Fort ner i växthuset. huvaligen Sara är inte där. Tack o lov går Annelis kund.
"Annelie. hjälp!" Ja ger telefonen o pustar ut.

 Usch vad ja inte gillar telefonen. hellre tar ja kunder. Bara ge en blomma o ta lite pengar.

 Nu e de lunch. Så skönt. Om två timmar ska ja övningsköra. Spännande. Måste påminna chefen.. ;)
 Hoppas det går bra. Be för mig att det går riktigt bra. Så ja inte blir nervös o kommer ihåg vilken pedal som e vilken igen haha XP

 Hade bra

Kassan

 Jag vill stå i kassan! Jag vill stå i kassan! jag vill stå i kassan!
 Jag vill le. Överdriva allts skönhet o gullighet. Hålla med o skratta åt kundens berättelser... Jag vill!
 Men icke.

 Idag var det i alla fall nära... Det var bara jag och hon i affären.. och hon fick knappt äta lunch. När hon skulle på toa sa hon. "PRata med kunden. Hälsa.. Det går väl bra!"
"Ja!" svarade ja trött. Ja e inte blyg. JA vet bara inte hur kassan funkar!!! ARGH!
"Du får ju expediera också om du vill!"
"Jag kan inte kassan!" ropade ja efter henne.
Det kom en kund. O ja fick berätta att jag inte kunde kassan men chefen var på toa o kom snart. Så löjligt. Hon ville ha en handbukett. Men låt mig få lära mig kassan. ja tar kund efter kund!

 När kunden var borta kom frågan.
"Vill du ta kunder o expediera!"
"Ja!" sa ja säkert nu så att hon skulle fatta.
"Jaha.. vad bra.."
"Men ja måste lära mig kassan först!"
"Du har ju sett hur ja gör o vad ja frågar eller hur!" undra om hon undviker min fråga om kassan?
"Ja.. fast ja vet inte snittpriserna heller?
"Nej det gör du ju inte!" Hon berättade snabbt. Allr kostade 25 typ.. utom några som kostade 35 eller 15.. ja undrar ja om ja tror på det. Har redan glömt vad som kostade vad. Men ja kan gissa. Man e väl florist. Priset var trots allt det minsta problemet!
"Jag ska visa dig kassan sen!"
 Det kom in en kund o vips fanns ingen tid till att lära sig kassan längre.. ja gjorde massa begravning o buketter o grejer...
 Finns för mycket att göra i dessa juletider. Ja får aldrig tid till att lära mig det jag vill!
Suck..

 Fick i alla falle n hycint ja dekorerade i mitt vinglas med kattsand o kanel!

Blev rätt snyggt ändå XP


En doft av jul...

 Fick städa på morgonen o kände hela tiden hur det luktade starkt av nåt. Kände igen doften. Men kunde inte påminna mig eller förstå vars den kom ifrån.
 Plötsligt var den starkare än någonsing vid några hyllor. Jag dammade vidare o då såg jag. Hyacinterna blommade!!! Åååh. så underbart. Såna minnen. Sån julkänsla.
 Kände direkt att ja ville köpa en. Har funderat på det ett tag. Men nu när de börja blomma så.. ja.. jag måste nästa det. Får göra det i morgon! Kom mig inte för idag.

 Om det går i morgon alltså.
 Det är bara ja o chefen o en yngre outbildad praktikant där. Ja kan räkna med att det bli stressigt då. Skulle gärna hjälpa till o ta kunder om ja fick lära mig kassan. Ska säga det direkt på kafferasten i morgon. om det blir någon lugn sådan. Kanske hon e ensam osså kommer de massa kunder o.. ni förstår!
 En kund frågade mig idag om blommor o priser.. o det är ju så kul att ta kunder. Le o verka smart. hålla med dem om allt o riktigt fjäska dem till att köpa nåt. XD Men sen kom det där.. "Då vill jag betala!"
 "Nej ja kan inte kassan än. Du får ta det med Sara!"
 Skit vad trist det är. Men i morgon ska ja ta chansen att lära mig den.. Hoppas hon hinner!

 Nu ska jag strax laga mat. O kolla julkalendern. Det pratades skit om den idag på kafferasten. Ja vet inte. Ja tycker den e söt. Men det beror nog mest på de töntiga låtarna de sjunger. o ja diggar Henrik av nån anledning!
 Tamar hungrar. Biter mig i armen emellanåt eller kollar på mig med stora ögon. Eller sätter sig på tangentbordet o pussar mig. Hon har sina tekniker.
 
 God kväll! (Känns märkligt att det är kväll. Känns som ja ska äta middag o klockan är bara fem! I min värld är det god eftermiddag!)
 

Dålig start på veckan...

 Usch..
 Låg vaken igår natt och mådde dåligt. Kände mig stressad. Ska ja kunna ta körkort? Kan jag verkligen det? Nej jag är inte duktig. Jag kan inte köra bil. Har jag råd. Hur mycket pengar har jag? Tänk om det kostar massor med medicin o sånt till TAmars öra? Hinner jag sköta om ett öra nu? Så mycket att göra nu under praktiken? Jag måste ju övningsköra o plugga teori också? När ska ja hinna det? Måste fråga om ja får gå tidigt på torsdag för att övningsköra? Hur ska jag fråga? Vill inte verka som om jag vill slippa arbete!

 ... jag vill hem. Jag vill inte vara vuxen o jobba, ha en sjuk katt o försöka få körkort..

 Men.. saker ordnar sig en efter en.. kanske..
 Har tagit ut pengar till körlektion. Hade massa kvar. så ekonmin till Tamars medicin o mat till mig e ingen fara. Välsignade slantar?
  ringde veterinären. En sur kvinnlig röst svarade på telefonsvararen att de bara hade telefontid mellan åtta o nio.. tyyyypiskt. Men nu vet ja det i morgon!. tamar får klia en dag till! O ja får undvika att klappa henne på huvudet!
 Har inte pratat med chefen än om körlektion. Men ja får ta mod till mig under dagen. Har inte jobbat med henne än- Utan hon har gjort tusen andra saker än bry sig om mig... suck.. vill inte praktisera mer...

 Har en fylld paprika på värmning. Ska äta den nu på de sista minuterna ja har kvar av lunchen! Sen ska ja dekorerar 100 amaryllisar till. (HATA JULEN!) XD


har till på köpet ett fult streck på näsan!!!



 

Lidköping..

 Känns som varannat blogginlägg har rubriken. Lidköping. åker jag jämt hit? Gör jag det? haha XP
 HAde stängt av värmen helt o hållet igen över helgen. underbart. 14 grader varmt när ja kom hit. Sitter o huttrar. Nej inte så mycket. Men ska nog inte lägga mig framför tvn än. Måste hålla igång.
 Värmer den mariekli (stavning) ja fick av mina romska vänner. :) Tänkte spara den till lunch nån dag framöver. Men då ja inte hade nåt i matväg här hemma o var hungrig fick ja ta den. Var inte sugen på fylld paprika :P
  Underbart gott.. :D 
 
 Har varit en vecka som bara susat förbi. Har inte gjort mycket.. Inte vad jag kan minnas. Bara suttit hemma. Börjat på en ny painttecknad musikvideo haha. Försöker satsa denna gång o göra den vältecknad o ha flera nyabilder. Får se hur det går. Började tröttna idag så ja återanvände bilder illa XP
 
 Tamar har fått nå fel i öronen. I Lördags kliade det nå våldsamt. Hin böjde det bakåt, tvättade det o kliade så hon skrek av smärta. Försökte sätta en strumpa på henne bakfot så hon inte kunde klia sönder örat om de var nå sår. Men de fick ja inte. Hon blev vanisnnig. Somnade i alla fall tillsut. ja kollade nätet. Hon har trolien öroninflammation... Illa.. ska ringa veterinären i morogn. Det har inte varit lika illa idag. Hon har det bakåtlutat ibland o hon är inte lika pigg på att bli struken över öronen..

 Hoppas ja slipper göra ett besök hos veterinären. utan att ja bara får medecinen till det hela. Om det är det så måste ja tvätta ur örat så det blir tomt på irriterande vax o sedan spruta i medicinen. Kul att se fram emot. Hon kommer hata mig.
 Men hur mycket hon än hatar mig för alla saker ja måste göra med henne hatar hon veterinären mer haha.
 Minns när han skulle tvätta hennes varande sår efter sterilisationen. hon blev galen! Rev honom nå våldsamt så han var tvungen att släppa sen sprang hon upp för mig  O gömde sig bakom mitt huvud i nacken XP
 När ja tvättade henne blev hon mer bara arg. Men hon ville bara loss Inte försöka döda mig.
 Ett kärlekstecken kanske haha eller tillit vad vet jag. Får mig i alla fall att känna mig älskad.

 Nej nu ska ja inte babbla mer.. ska äta min mat o sen göra mig i ordning för sängen. Få upp värmen i huset XP

 God natt :D

God morgon!

 Söndag.. varför går helgen så vansinnigt snabbt... söndag.. suck. Jag vill inte till Lidköping. Jag vill inte praktisera mer! Orkar inte!!! Haha.. sicka problem..
 
 Sitter o lyssnar på hurtful av Erik Hassle o kollar på alla hans tusen olika videor. Man undrar ju.. Men av någon udda anlednign tycker jag han e otroligt snygg haha. nästan så han slår Ben Barnes o Rupert nånting.. Han får bli mina nya pojkvän!
 
 Föräldrarna är på gudstjänst så de e umgänge med syrran som gäller. Alltid lika trevligt att få prata med en sådan smart människa haha XP Blir inte så mycket umgänge nu när man praktiserar. jag är ju inte precis kompis med dem. Saknar att ha ordentligt kul med någon på veckorna!

 Tamar har gjort en fin fångst idag. En stor mus eller nåt. Kanske en sork.. vet inte riktigt.
 Hon brukar ju alltid komma o visa upp sina fångster för mig. I alla fall de små. men med denna var hon rädd att jag skulle ta den så hon sprang iväg med den när ja kom haha. Hennes middag för idag. Hon e så söt. Mattes lilla duktiga jägare.. ;)

 Kram

morgon...

 Underbar morgon. Vaknade av att Tamar öppnat dörren. måste MÅSTE lära henne stänga dörra efter sig.
 Gick upp och i spegeln såg jag mig som fulare än någonsin. Haha. Mitt hår var kladdigt o sletet. Finnarna hade nått ännu en nivå på kinden. Säger någon nåt om mina finnar idag tar ja på mig en slöja. Inte ska väl omvärlden behöva stå ut med mitt fula ansikte. Det finns roligare saker att prata om. (Jag blir så irriterad. Visst ja gillar dem inte. Men ja kan ignorerar dem och ta dem om resten av omvärlden håller käft!)
 Jag har ju klöst mig på näsan då ja sminkade mig med mina trasiga floristnaglar. Skit. Som om det inte redan var trashigt i ansiktet. Haha. Det där strecket på näsan är rent av skrattretande. XD Haha.. så typiskt att klösa sig mitt på näsan.

 Nej vad jag behöver är en dush o lite smink.. så ordnar sig allt... Mina lockar har trasslat till sig så det går inte att borsta. Kanske ska dusha utan att borsta så¨får ja lite dreads.. det var ett tag sen! :D

 Maria, mamma syster var på blixtvisit. oväntat.. haha.. O nu e Erik här. besöket avlöser verkligen varandra. underbart när ja känner mig som en pizza i ansiktet.
 NEJ ska inte klaga. Det är en underbar lördag. En ledig dag att njuta av! aaaah

Sommaren.. då var ja inte så finnig. VAD GÖR JAG FÖR FEL?

 Kram och god morgon!


Dessa rubriker..

 Äntligen fredag. Äntligen hemma.. :D
 Blev ingen kyrka denna kväll.. efter många diskussioner igår kom ja o syrran fram till att vi skulle dit. Om hon ångrade sig skulle de ringa till jobbet vid halv fem då ja skulle till tåget. (Har ju ingen mobil)
 Men jag gick redan tjugo över. Fick en känsla av att syrran ångrat mig. Och jag var säker på att de ringde nu när jag var borta. Jag skulle ovetandes åka till kyrkan och... näe..
 Skulle detta ske kunde väl syrran vara så vänlig att åka till älgarås. Kliva på bussen och stoppa mig att kliva av.
 Till min komiska förtjusning hände just detta.
 Utanför hyreshusen stod en blond tjej med svart jacka o den karatäristiska näsan... Xp
 
 Hemma.. inget nyttigt gjort. Kollade bilder med mamma o syrran. kollade youtube. Åt middag. Sjöng lite. Vi såg en urusel film. "Lovepotion #9" Sandra Bullock! Se inte den gott folk! Se INTE den.. så¨himla ovärd o snurrig. ;)

 De andra har lagt sig eller är påväg. Utom pappa då som inte är hemma från kyrkan är... klcokan är elva.. kanske ska lägga mig jag med. Är trött. Efter alla dessa tidiga mornar. Sena kvällar och hårda arbetsdagar. Så sover jag inte så länge i morgon (Lär jag göra i vilket fall)

Så god natt på er! :D 

SNÖ! :D

  • Efter att ha roat mig i de få timmar jag har efter att jag kommer hem med att sminka mig och sitta framför nätet bestämde jag mig vid elva att ta tag i sysslorna som behövdes göra innan ja far hem i morgon!
     Diskade, tömde kattsandlådan och gick ut med soporna... stop. Det var alldeles blött på bron! WHAT? det var ju minus nyss. Såg hur allt smälte och jag lyfte blicken. framför mig föll stora tunga kladdiga snöflingor... De smälte direkt på marken men ändå var ja glad. Det snöade. Som ett barn stod ja ett tag där och kollade ut över min lilla gata.
     Det var varmt. blåste som vanligt kallt och isen låg fortfarande kvar på vattenpölarna. Men de smältande snöflingorna vittnade om annat.
     Jag hoppas för någons skull att det blir kallt i morgon igen. Vintern får inte försvinna hur som helst!!!


    Gaga vs Petra? XD


     Nu ska ja lägga mig i sängen så ja åtminstone får sova 6 timmar. Tamar är ute o korriodoren o gör av med extraenergi! XP haha ska leka lite med henne innan ja lägger mig. Frågan är vars hennes lilla söta boll är?

     En fråga till folket där ute som läser min blogg! SVARA nu.
  • Bleka håret. (Som ja gjort på bilden ovan i Photoshop. Kommer känna mig som förut när ja var ung o blond. Gillar inte den rödtonga färg ja har nu. Men frågan är om ja är en riktig blondin då? O kommer håret förstöras?)
  • tona håret rött (Förändring på hög nivå... lite mys till jul nu kanske! Men färgen sitter i ett halvår efter så ja får gå med orange hår)
  • Låta det vara. (Allt är coolt o lugnt om ja låter håret vara helt enkelt. Men ja tycker ja har en tråkig hårfärg. Och är rädd för att bli mörkare...)

 God natt :D

 


Med livet som insats...

... gick jag hem från jobbet. Hemska saker vad det var halt. Av frost. Unbeliveble. Och jag som har för vana att halka och bar dagen till ära de mest halikiga skorna trodde aldrig jag skulle komma hem.
 Var på affären och handlade, kattsand, godis och ägg. (ägg mest för att jag inte orkade göra mat. Kokta ägg står på spisen och svalnar)
 Kollade på pepparkaksdeg. Det var billigare än godis. Var så sugen på att köpa det. Särskilt efter att jag fått en mugg glögg på jobbet. mums.
 Men jag köpte ingen pepparkaksdeg. Av flera anledningar.
1. hon som satt i kassan hade set migg plocka godis. Skulle ja inte ha nå godis i kassan sen skulle ju hon a) tro ja gömt de uder jackan 2) förstå att jag stökat ner o lagt påsen någon stans i affären bara!
2. det var en GIGANTISK bit. Skulle jag köpa den skulle jag gå o småäta deg hela december...
3. Köpa deg bara för att äta. DEt är ju barnsloigt. Jag är 18 snart 19 ju!!!

 Ska strax mumsa på ägg o godis i alla fall. En kopp te också.
 Vila fötterna.. E fruktansvärt trött... som vanligt. Det värker så jag dör!

 VAr en skoj dag. Trots att den började med att jag välte ner en kruka på marken. Fick packa upp 100-tals krukor och tog inga kunder... Hoppas ja får ta kunder nästa vecka. Ska be om att få lära mig kassan då!
 
 I morgon hem. Önskar ja kunde ta med Tamar o väskan efter lunchen så ja slapp kuta hem efter ja slutat o sen tillbaka igen. Ska höra.. Man kunde kanske låsa in henne på kontoret!!! ;)

 Dags o äta. O se julkalneden XP

Hade

Glad med maskara på kinderna!

 Underbart slut på dagen! Har gjort en header till Cici. Får se om hon använder den XP haha. o sedan satt ja o skratta med henne. Att dra upp gamla historier om cici som mardrömsbarn e underbart roligt. O ja e trött. Då hamnar ja i ett märkligt skämtläge o sitter o skrattar åt mina egna storys.
 Var länge sedan nu. Skönt när det är vid internet i alla fall. Så pinsamt när ma ska berätta nåt o så kan man inte hjålla sig för skratt... brukar hända i farfars närvaro ibland. Och när ja praoade på dagen minns ja det nåt så våldsamt. Kunde ju inte ens prata med sonja utan att skratta lite för mig själv först. 

 Men det är skönt att skratta. Händer för sällana tt någon får mig att skratta så jag gråter. Händer det är det av mina egna skämt. För att andra skrattar åt. Är det bra eller dåligt?
 
 Saknar mina vänner. Så seriöst på praktikplatsen. vist skojas det. Men ja känner mig inte hemma och vilken intressant riktning detta blogginlägg fick!!! XP

 Har fikat. Funderar på att ta en snabb prommis i kylan. Burr.. för att somna nu strax!
 Eller så lägger ja mig direkt. Har funkat nu det sista. Ja e ändå så trött eftersom ja jobbar så hårt o länge! XP

God natt :D

Aj mina fötter!

 Det gör ont att gå. handleden värker om ja anvädner den. Ryggen känns tung. Vill bara lägga mig ner o somna. Jag är trött!!!
 Var en tuff dag idag. Ännu en ny människa dök upp. En praktikant. Skulle gissa på att hon går Iv eller dylikt. Hon är där en hel termin. Vet inte hur många dagar i veckan än. Men det kan ju bruka vara 2? haha jaja den som lever får se...

 Igår natt vaknade jag plötsligt fick ont i amgen med frågeställningen. VAR DET I MROGN JAG SKULLE TILL KÖRSKOLAN? Jag hade hela veckan varit säker på att det var torsdag men plötsligt kom osäkerheten. jag reste på mig så snabbt att jag höll på att svimma och kollade almanackan. Inget stod skrivet. Jag ahde det i mobilen! SKIT SKIT SKIT... klokcn var runt ett så ingen chans att mamma eller n¨gon annan familjemedlemm var inne på nätet.  Jag satte mig is ängen och försökte samla tankarna. Skulle jag orka gå upp tidigt i morgon och gå till körskolan och kolla för säkerhets skull. Näe..
 Tills slut bestämde jag mig för att det var torsdag. det brukar ju ofta vara det man tänktinnan. Jag hade ju för allt i världen varit säker på det i mer än en vecka.

 Runt tio idag ringde plötsligt mamma till jobbet. "Du har fått en påminnelse på körskolan!"
 Skit också. precis vad jag behöve. Jag med min pinsamma tårkanal började lipa.. så pinsamt.
 Körskoläraren hade ringt till min mobil. Alltså till mamma som gissat på att jag försoivit mig. "Sånt händer ju" hade körskoleläraren svaratr. Jag hoppas jag slipper betala nån straffavgift. Trodde det var det men mamma sa inget om det så.. hm..
 Så himla värdelöst. Jag blir så arg på mig själv!

 Nu e ja i alla fall hemma. Det är förbi. Dagen är slut. Det är märkt o härligt kallt o frostit ute. Chili con carnen står o puttrar på spisen o Tamar skriker vid mina ben. "hungrig!"
 
 God kväll! :D

Lunchbreak!

 Finns de nå skönare. Det är så skönt att få slippa jobba o gå hem en timme uuuuunderbart.
 förra platsen ja var på, i stockholm. Där fikade ja ju där. Det var också skönt. Fast eftersom det inte fanns nå o göra så kändes inte rasterna lika speciella!
 Benen värker, huvudet sackar efter...

 Sprang och handlade idag också o då minskade den njutbara delen våldsamt mycket. Det är redan dags att gå igen. Börjar om 7 minuter. Det tar 7 minuter att gå typ...
 Men snart e de ju fikarast. Inte lika kul. Då sitter man tillsammans i de lilla rummet o surplar kaffe, te för min del.
 De pratar. Kommer de en kund måste någon/några gå. Blir jag ensam med någon blir det genast tyst o läskigt. Eller skulle kunna ta det om inte personen framför mig satt o suckade o sa ja med indrag hela tiden. verkligen kämpade för att hitta nåt att säga.
 Jag är inte så socialt framåt. Inte heller de. O de skiljer ju i ålder så vi har inte samma saker att prata om. eller samma vänner.
 Har pratat om mitt projektarbete, om programmet Ullared i tre olika samtal haha.. Ullared e då väldigt vad de kommer upp!
 
 Nej ska inte komma försent.
 Planteringsdag idag så ja traskar runt och kollar efter tomma krukor att fylla. Hoppas inte den andra floristen har jobbat ijäl sig så det är tomt på arbete. Min handledare har nog lucnh nu!
 Hoppades ja skulle få ta hand om nå begravnin också. Men chefen tog alla. Typiskt. Inte gjorde hon särskilt snyggt heller haha.. inte enligt min mening. Paralellt i toppen och radialt i botten. Man undrar ju!

 NEJ! Måste bajsa också! Så nu får ja skärpa mig o överge tangentbordet!

 HAde

Tisdag..

 Klockan är halv åtta. Jag gick upp sju idag.
man undrar ju varför. Men det är skönt att ha tid på sig.
 Jag har duschat, ätit majsgröt (haha) och sitter nu här redo att dra.
 
 Idag var det visst planteringar som gällde fick jag veta igår. Måndag-snittt Tisdag-planteringar Onsdag-kransar o julbinderi Torsdag-nytt snitt fredag-sälja haha typ! ;P
 Vi pratade om kassan igår. Jag ska komma in i stämningen. känna mig säker och sen ska ja väl typ sälja. Känns bra.
 Tyckte det var lite lustigt att chefens mamma var där och hjälpte till. Hon var trevlig. :D
 
 SMinkade mig till nån corpus bride igår. vet inte vem det är. men det var från nån film tror jag. Kollade på youtube. Mycket nöje. Finns ju massa små kreativa männisor där som lägger ut kurser. Inte för att klursen intresserar. Samma sak hela tiden. Stor pensel liten pensel, rouge ögonskugga foundation blabla. Jag har inte så mycket bra penslar och smink. inget ljud heller så ja stör mig på deras rörande munnar.. XP
 Men man får massa idéer att prova.
 Denna gick dock inte så bra. :P

 Nej nu ska jag inte förströ mer tid här. KLockan är fem över halv. ja måste gå på toa. Det bubblar. (Släkt med pappa eller vad) XD haha
 
 Jag skiter i veterinären-. Det var låst de få gånger jag kunde gå förbi. Och jag har ingen mobil att ringa han med. Bättre att de
andra två tar över helt och hållet!
 
 God morgon! :D


RSS 2.0