Tur på E4:an

Blev oerhört imponerad av mig själv då jag hittade vägen till min farbor. Trots att jag bara varit där en enda gång innan. och då körde jag inte. Plus att det var vinter. Men jag bara körde från klarhet till klarhet! :P
Var trevligt där. Vi blev bjudna på god middag och var på alla loppisar i stan. Jag och Orhan fyndade sims-spel, en kött-termometer, skålar osv. eller en hel del fyndade mor till oss! ;)
..
Bilden är ju egentligen från ratan. Men jag hittade inget bättre.
..
Idag är sista dagen min familj. Sen är det tomt hus igen. Jag, Orhan och Tamar. Ska bli skönt och lite trist. Har varit med händelserikt med dem här. Tror nog det är bra för mig och Orhan också. Att inte jämt vara ensamma och vardagliga! 
..
Nu vill jag ha te.

Ratan

Idag åkte vi på en liten utflykt till Ratan. Tittade på minnesmärken. Badade, (inte jag. Orhan störde mig!) och åt glass. Var en trevlig liten utflykt. Första gången jag åkte dit också! :)
Vet inte vad jag ska skriva. Så bilder blir det!
..
 
..
..

Familjestunder

Upptagen med familjen kan man säga.
Idag har vi storhandlat i Robertsfors. Passade på att få köra bil. Kul och jag kände mig lite smådålig!
Vi har spelat lite vollyboll och ätit taco! :) 
..
I morgon jobbar jag tydligen inte heller. Skulle egentligen vara bra med en dags arbete till. Men vi klarar oss alltid. Jag får mer tid med päron, syster och svåger istället nu när de är här de få dagarna!
..
..
Skriver lite för flamsigt för att vara intressant känner jag. Får inte ihop om jag vill nåt. Egentligen vill jag nog inget. För jag har inget att säga. Nu ska vi avnjuta glass med rabarberkompott. Och med det vill jag avsluta detta ganska så onödiga inlägg. Får se vad vi hittar på i morgon. Kanske får jag måhända lite mysiga bilder att visa framöver.
..
Kram

God natt

Familjen kom hit och det har blivit livat i huset. Tamar har fullt upp med att kolla på vad alla pysslar med. Alldeles för spännande för henne.
Tycker det ska bli kul med lite liv hemma. Synd jag jobbar fredag. Men sånt är livet.
..
Ligger i sängen nu och ska sova men jag tror aldrig jag kommer somna. Har missat mitt sovtåg så att säga. Plus att blivit lite för exhalterad av att de kom folk i huset. Men men... ska titta lite på datorn. Så kanske så småningom! Hoppas jag...
God natt

Vardagsbekymmer...

Varför är Orhan så gullig just på morgonen! Då när man INTE kan stanna och pussa på han. Föresten är det inte jättekul heller. För jag vet hur jag känner när Orhan pussar på mig när jag sover och inte vill vakna.
Men att i alla fall få ligga där och krama han lite...
..
Hur som helst. Man tänker. Äsch. Jag får ju krama och pussa på han när jag kom hem. Jag är ju lika kär i eftermiddag som nu!
Men det är inte så lätt.
När jag kommer hem. Alldeles genomsvett. I längtan efter en dusch. Just då är det hälften obehagligt, hälften mysigt att kramas. Och samma känsla finns alls inte kvar. För då känner jag inte för att vara gullig. Nej Orhan är inte ens lika söt. Jag känner för att dela min dag med min bästa polare Orhan. Inte för att romantiskt omfamna min make. 
..
..
Föresten vill jag ju då hinna göra nåt kul också. Vila lite. Njuta av egna intressen. Och när väl känslorna bubblar upp igen. Ja då är det sent. Orhan är trött och vill sova. Och vi är tillbaka på ruta ett... 
..
Varför är man kär vid fel tillfällen? Äktenskap och vardagsliv är krångligt. Inte alls lika lätt som förut...

Morgontrött

Hade svårt att stiga upp i morse. (morse och morse. Är fortfarande morgon. Men ni hajar!) Tamar hade som vanligt traskat runt och försökt tugga på saker för att göra mig irriterad och vakna. Men till slut tog hon till det ständigt fungerande tricket.
Hon satte klorna i madrassen och drog sig upp långsamt mot mig. (Så har jag dock aldrig sett henne göra) Och gav mig en rejäl tungkyss på munnen. 
När man får en sådan morgonpuss. Ja då kan man ju inte annat än att stiga upp!
..
..
Skulle lagt mig tidigare igår. Var egentligen trött där vid tio men jag fick veta att Orhan skulle komma hem och stannade uppe tills han kom. Pratade lite och spelade worms. Ja.. vi var nog inte i säng förrän tolv. Lite småkorkat!
..
Arbete idag. YEY! haha.. Sedan kommer familjen på besök idag. Ska bli kul. Jag ska nog kunna genomlida denna dag på arbetet!

Behövd

Ah! Nu börjar det bli lite småsegt ensam. Saknar min man. Löjligt ändå. Hur osjälvständig får man vara? Men men.. jag vill att han ska komma hem. Vill inte behöva gå och lägga mig ensam. Hur tråkigt det än må vara att han somnar 4 timmar före mig.
. .
Tittar på en halvseg film nu. Ska dricka te och äta den parfait jag gjorde tidigare idag. Parfait smaksatt med chokladmynta. Får se vad det blir. Tyckte när jag smakade av innan att chokladmyntan inte riktigt gav nån jättesmak. Inte som den doftar inte. Eller smakar när man tuggar på ett blad. Men vi får se nu! Hiss eller diss!
..
Vill ha min Orhan nu...
..

Ensam hemma

Ensam hemma idag. Känns skönt och lite trist. Háde på nåt sätt sett fram emot att vara med Orhan. Men det kommer ju många, många fler dagar med Orhan i livet.
Ska städa huset idag. Diska. Men också roa mig med sånt man inte kan när en man liksom ockuperar huset. Som´sjunga av hjärtans lust. Saknas ett instrument. Men kanske kan fixa annat sätt. Spela sims aslänge. Se en film som Orhan hatar och äta något Orhan ogillar. (vad nu det kan vara?)
...
Som att vara i Lidköping igen...
..
Ska i alla fall försöka njuta av dagen. Hoppas lite att Orhan kommer hem till kvällen. Känns märkligt jobbigt att behöva gå till jobbet utan att någon är hemma och sover? haha.. Usch vill inte jobba. Har blivit lite jobbtrött. Kan man bli det? Vill nästan alltid sluta tidigare... Försöker nästan inte komma på saker att göra där tills dagen är slut. Men är så illa tvungen. Snart är månaden slut. Gäller att samla timmar!
..
Men idag tänker vi inte på jobb. IDag ska jag bara tänka på mig själv. Bara mig!!!

Nyheter i bild

Här får ni en blandad kompott av bilder.. Om vad som händer i hemmet. Haha
..
Har skuggat vidare på min tavla. Lite glansig när jag tog bilden. Tror jag börjar bli färdig. Inte för att jag vet om jag är så nöjd men jag är trött på den!
..
Kryddorna har flyttat till köksfönstret för att ljuset var för dåligt i ateljen. (Stor nyhet!) farväl dröm om stenparti. Som ni ser har min verbena blivit illa åtgången i helgen! :( Gripande. Var ju min nya favorit. Men jag kanske kan inhandla en till! Om inte denna tar sig! Kunde ju i alla fall spara på bladen! 
..
Tamar var söt hela gårdagen. Älskar min lilla kisse...
..
 

Trött

Oj hemska saker vad jag är trött. Tyckte jag försöka somna tidigt men jag har väl en händelserik helg på axarna.. Och frukost hade vi ingen. Åt lite crunchy utan någon mjölk eller fil! XD
Vet att när jag inte äter eller dricker bra till frukost så blir jag oerhört trött och döende i värmen i växthuset på förmiddagen. Men får ta den smällen. Jäller ju bara att överleva till elva ungefär. Sen får jag ju faktiskt gå och äta.. Har pizza med mig idag. Så det blir en glädjens lunch!
..
..
Längtar redan hem. Redan innan jag stuckit. Huvaligen. Men det är bara att jobba på. Hoppas det finns nog med jobb. För då går dagen. Om man har nåt rejält att göra...
Nu måste jag fixa lunchlådan och börja göra mig redo för den långa cykelturen som nog den med kommer kännas ovanligt tung...
Suck...

Bröllopet

Hemma! :) Ingen Tamar som kom rusande. Bara grannkatten haha. Men så fort jag kom in och öppnade sovrumsdörren och kollade ut genom fönstret såg jag min lilla flicka. Hojtade hennes namn och hon skrek till och kom rusande! Gav mig en rejäl nospuss och Orhan en rejäl strykning!
Glad att se oss. 
..
Här kommer bilder från bröllopet. (Bildbomd!)
..
I väntan utanför kyrkan innan bröllopet!
..
 
I Kyrkan.
..
Vackra brudparet! :)
..
Vimmel efter bröllopet och innan festen!
..
Från festen!
..
En mycket trevlig dag! Kul att få träffa hela familjen! 
..
Förlåt brudparet för att jag inte gav er bilder. Men det var ju så otroligt tråkig bild. Skulle ni råka se detta och känna att ni saknar någon sorts bild. tveka inte att höra av er! XD haha

På tåget genom Västerbotten

Sitter på tåget hemåt mot Dalkarlså. Känns lite märkligt att kalla det hem. Fortfarande.... Men det är inte riktigt ett riktigt hem när man inte planerar att stanna där. Vi söker ju oss bara bort. Letar för att kunna leva någon stans. Längtar efter att få slå sig till ro ordentligt.
..
Åker baklänges och mår lite småilla. Tror inte det hjälper att sitta vid datorn men jag måste ju fördriva resan på något sätt. Orhan tänker sova. Men jag sov lagom bra så har inga problem att vara vaken. Vill göra något hemma också. Njuta lite av att vara ledig. Vila upp mig till jobbet i morgon.
Tycker det är lite, fast bara lite, jobbigt när hela helgen försvinner! XD Även om man har kul. (Själva resandet fram och tillbaka kanske inte så kul...)
..
..
Nu blir det några vardagliga dagar fram till Onsdag då  familjen kommer på besök. ska bli kul och trångt. Hoppas jag inte ska jobba för mycket men jag har inte råd att slänga bort arbetsdagar. Har liksom knappt fått ihop det riktigt. Trots att det känts som jag jobbat några dagar varje vecka. Mer än vanligt...Tror månaden varit kort. Börjat och slutat med en helg. Sånt förstör...
..
..
Jaja.. här sitter jag och skriver persilja. Men har trist och är väl pratsugen... 

Hemresa

Snart bär det av hemåt igen!  Nämligen fem i ett...
Känns skönt och lite trist. Hade varit kul att träffa släkten mer. För trots att man bor så nära så bor vi avlägset långt bort. För spontana besök.
Men jag tycker den känns skönt att få komma tillbaka med Tamar. Hoppas hon mår bra. Är lite orolig. Men bara liiiite!
..
Bröllopet igår var mycket trevligt. En ganska bra och underhållande fest. Med bara en liten stund av uttråkning! 
Bilder kommer ut senare.. När jag är hemma.
 

Ensam hemma...

Ligger här i Lycksele. I farmor och farfars säng i deras sovrum. Med Ulrika. Känns nästan lite fel att sova utan Orhan men han och Burhan (min svåger) kände för att dela en natt tillsammans! XD
..
I morgon bröllop. Ska använda mina röda klackisar för första gången. Känns spännande mest... Stor del kanske för att mina tår ser hemska ut i dem. Har faktiskt börjat fundera på att sälja. De är så snygga. Men jag är rädd att alla kommer glo på mina tår och fundera. "Hur ser hon ut mänskan?" 
De är inte för att de är små. Det är liksom en kombination av att man står på tok för mycket på tå och att början på tårna är utanför "fodralet" så de blir tryckta mot kanten! haha 
..
..
Ja det ska bli mysigt att få vara i farten lite. Tänker på Tamar. På resan hit blev vi plötsligt oroliga att hon gömt sig inne i lägenheten istället för att gå ut. Och då går ju hela våran plan i stöpet då vi fixat för henne så hon skulle kunna ta sig in i ETT rum och vara ute mest. 
Men så får man inte tänka. Hon var ute. Hon har kul ute långt in på småtimmarna och njuter av att få sova i mattes säng eller husses kalsonger!
Min kisse..
..
Undra hur många fåglar vi kommer ha i sovrummet sen! 

Min krans

 
 

Språk

Snart bär det av... Mot Lycksele.
Gjorde kransen klar i morse och ni ska få se bilder. (Har packat kameran) De blev då blommig. Bara Lite grönt. Mycket färger. Eller jag körde på blått och rosa och jag tyckte den blev fin. Lagom stor blev den också! :) (största problemet!)
..
Vi sitter och tittar på språklektioner i romani, svenska, norska och italienska. Skrattade mest åt romanin som gjordes av en väldigt högljudd kvinna. Hon riktigt ropade bokstäverna med magmusklerna. Och skrek orden! Jag försökte lära mig som henne. Så man låter som en riktigt romanikvinna! ;) (De är ganska högljudda på riktigt...)
..
Men snart måste vi fixa det sista. För Tamar och mina tomater. Om lite mer än en halvtimme är det dags att promenera mot busshållplatsen. 
Glad midsommar på er!

Intresseföreningen antecknar...

Då Orhans diskande drar ut på tiden tänker jag förtälja er om min dag! 
Intressant ha?
..
Trodde aldrig jag skulle orka med en hel dag. var trött redan när jag började cykla och flämtade upp för den första uppförsbacken. Det är illa. På riktigt. Gäspade dessutom hela vägen.
Värmen i växthuset tog kål på mig och jag tog tidig lunch för att inte svimma. Bälgade min flaska vatten och sen fick jag inget mer då vattenkranens kalla sida hade slutat fungera. Varmvatten var inget jag längtade efter... Dessutom är vattnet där så bakteririkt... 
..
(Så här smart ser jag ut framför datorn. I våran ganska fula soffa. Ser fram emot att hamna i ett permanent boende och att ha pengar till att få lägga ner kraft på att få det fint!)
..
Näe.. har inte så mycket intressant att fötälja om. Slutade med att jag jobbade till halv sex istället. men var nästan påväg hem vid tre! haha så det kan gå! :) Men nu har jag jobbat ihop hyran så nu kan jag vila och tänka på pengar till mat istället. Det är roligare...
 

Blomsterflickan

..
Påbörjade kransen lite grann idag. Förutom att plocka blommor då. Jag och Orhan tog en prommis ner till myggriket vid ån och plockade blommor! :) På vägen tillbaka viftade vi med alla våra krafter för att bli av med skiten. Och några glada bilister viftade tillbaka och skrattade!
..
..
Känns lite mysigt med blommor var stans i huset. Liljekonvaljen doftar gott. Älskar den. Det är helt smockat ner mot ån och när jag passerar på vägen 10 meter därifrån känner jag doften de sekunder jag cyklar jämsmed. Underbart! :)
..
Orhan diskar nu. Sen ska vi se film. I morgon blir det mycket händelser. Fixa kransen, leverera den, städa huset, fixa för Tamar, fixa för mina tomater och packa! Tjugo över tre går bussen mot Umeå!
..

Tid

Jag är på jobbet... Ska snart dricka kaffe. Har jobbat hårt med att städa och sortera bland blommorna!!!
 
Hahah XD
Allt har ändrats här på blogg.se. Först tyckte jag det var galet. Hittade inte ens hur man skrev ett inlägg. Men nu börjar jag inse hur bra det är. Har till och med hittat en knapp för att tidställa inlägg. Mycket möjligt det fanns förut också. Men jag såg då aldrig det....
Så detta skriver jag en timma tidigare. Kära tider. tror ni jag sitter vid en dator på jobbet? 
Jag är nästan 100 procent säker att vad jag skrev är vad jag kommer göra om en timme...
 
Ujuj... Jag är så lättroad!

Trött och sliten

Är så otroligt trött och seg och känner inte alls för att cykla till jobbet. Det brukar gå över... väl där. Lite arbete, lunch. Sen går det bättre. Får hoppas på det idag också.
Kunde inte somna igår då det var så oerhört varmt. Jag vill öppna fönstret men får inte. Utan fick istället ett packe man över mig. Täcken och låg inklämd på några centimeter av sängen. Slutade med att jag slängde mig runt och sov med huvudet på fotändan. Då somnade jag... några timmar för sent...
..
..
Hellre vill jag nog sitta hemma. Pyssla lite med den där kransen jag fick förfrågan om. För det ska bli kul. 
Packa lite för resan till bröllopet.
Men man ska jobba! Och faktiskt är det ju bara en dag kvar. Idag är sista dagen. Sen "vila"!

Planteringar

Idag tog jag initativet att sopa golvet i ett växthus. Och det var en god ide då det tog hela en timme och jag slutade bara en timme tidigare istället för två! :)
..
Var en lugn dag idag. Fortfarande märks det av att folk inte fått lön. Fast det är ju midsommar snart och tydligen köper folk blommor till den dagen?
Ja inte vet jag. Man kan ju plocka ute lika gärna!
..
..
Jag stod nästen hela dagen och gjorde planteringar. Känner hur ideerna börjar sina. Finns inte lika mycket grejs där som i skolan och jag klarar nästan inte av att sätta en fjäril i plast på en grön ful pinne mitt i min fina plantering. Det är så fult så jag får magsår!
Men det finns köpare till allt. Vissa gillar sånt. Så ni kan slappna av. Jag har satt i några fjärilar i nåååågra saker! (Men aldrig en stor spindel eller nyckelpiga)
Jag älskar natur och springer ideligen ner och plockar pinnar i "skogen". (Eller chefens trädgård.) Tar blompinnar och bygger små staket och nät med natursnöre! Har dessutom använt upp hela lagret med pilbollar tror jag...
Det känns dock som jag gör samma, samma, samma... Krukorna börjar kännas trist. De är fel storlekar. Alldeles för små för att ens trycka i 3 blommor. Blomlagret börjar sina... 
Har aldrig gjort så mycket planteringar. Så det känns som om det inte är där jag har min "riktiga" talang!  Även om jag fått pinsamt mycket beröm på jobbet! ;)
..
Fick dessutom idag förfrågan om att göra en midsommarkrans. En på jobbet ville ha i håret. Alltså utanför jobbet. Och det är alltid kul. Ska göra något riktigt fint och maffigt! 
..
En halv krans...

Fisk

Sitter och tänker på fisk.
Hur lite fisk vi äter här. vi köper nästintill aldrig fisk. Eller jo.. nu köpte jag två burkar matje! ;)
..
..
Egentligen gillar jag fisk. Det är jättegott. nån röding i ugnen med grönsaker och grädddig sås. Rökt fisk. Gravad lax. Men jag blir så trött bara vid tanken. Det är så jobbigt och tråkigt att äta fisk.
Inget jag går och längtar efter. Inte alls faktiskt. Fisk ligger på samma nivå som potatismos. (vidrigt) Men i smak ligger det minst på samma nivå som en köttbit.
Märkligt ändå...

Kött och jobb

Sitter och söker jobb. Och bara man vet vad man ska söka så finns det mycket jobb. I hela sverige alltså.
Sen sitter väl 150 pers till och tänker samma sak om samma jobb.
Usch det är så trist att söka jobb. Har så lite hopp om att få nåt!
..
Håller på och marinerar en liten miniköttbit jag hittade i frysen! haha.. känner för att laga nåt riktigt gott. Gillar att laga mat. Så jag gör det nästan jämt när jag är hemma. Särskilt när man får lägga ner krut!
Känner för nåt lite asiatiskt idag. Var länge sen i detta hus. Nudlarna har stått orörda. Eftersom Orhan inte är en nudelman. Men idag, idag kommer han inte undan!

Pengar

Sommaren var då slut lika fort som den kom.
1 dag av normal sommarvärme....
..
Idag är jag hemma. Hoppas dock det är jobb nu både Onsdag och Torsdag. Annars blir det knivigt att få ihop nog med antal timmar så vi kan överleva. Antar att jag kan försöka jobba över någon halvtimme när jag får chansenukg. När det finns jobb så är det lätt att traska runt och jobba lite extra! :)
Ska inte oroa mig ändå. Även om vi varje månad är oroliga och tror att det blir för lite så blir det antingen mycket mer än beräknat eller alldeles perfekt. Gud är god!
Tycker de här månaden har gått jättefort. Trots att vi handla mat för så lite pengar har det räckt alldeles ypperligt. Det är ju snart dags att storhandla igen och jag känner inte att jag saknar nåt speciellt... Vi har istället lagt alldeles för mycket på nöjen! haha. Men det förtjänar man väl? Någon gång...
..
Italien
..
Var alltid rädd som liten för att flytta hemifrån. Hur skulle man veta hur man ska göra allt. Hur skulle man lära sig betala räkningar och använda tvättmaskinen.
Antar att allt det kom ganska naturligt.
Men det är nog så spännande att ha eget hushåll. Att vara en liten familj.
Varje månad spänningen inför om vi kommer kunna spara nåt. Om vi måste gå på reserverna!
Och den stora spänningen inför om vi kommer hitta jobb till hösten. och vars vi ska i så fall hitta en lägenhet som är asbillig så vi kan leva på våra små arbetslöshetsersätningar!
Samtidigt den stora längtan efter att få resa tillsammans. Bara vi. Göra nåt kul.
Och funderingarna på att hälsa på Orhans familj.
..
Så tråkigt att jämt tänka...

Hurtigt

God morgon!
Somnade nåt så oerhört tidigt (för att vara mig) igår.
Vi drog spontant till Robertsfors. Anledningen var att vi såg alla fantastiska midsommarpriser i reklambladen att vi kände att vi var tvugna att handla lite. Vi hade egentligen inte tänkt handla förrän jag fått min lön. Alltså efter bröllopet vi ska på nu i helgen.
..
..
Jag hann inte mer än komma hem från jobbet. Hälsa på min svägerska i webkamerna (alldeles röd och svettig), se hur Orhan möblerat om i hemmet och planerat me tavlor, börja med middagen och sluta för att duscha och göra mig fin på 5 minuter innan vi sprang till bussen.
..
Väl hemma igen var jag så trött så jag hann inte göra något alls. Låg och läste bredvid Orhan medan jag väntade på att han skulle bli klar så jag kunde sitta lite vid datorn. Eller spela worms med honom. Men det blev inget med det. Jag somnade där... mellan tio och elva... (!)

Sommarben

Har shorts på mig idag till jobbet. och det nästintill känns jobbigt. Att stå där i mesiga mukisshorts!
Men jag hade inte mycket annat att komma med.
Tydligen ska det bli 22 grader så det ska väl gå an att hänga i växthuset i shorts.
..
..
Tror jag drömde i natt att jag skulle gå någon stans med bara ben och hade glömt raka. Ja hela drömmen gick ut på att få tid att raka. Men tamar krånglade. Min familj. Alltså mamma, pappa och syrran höll på och skulle någon stans och jag var tvungen att ta hand om deras lilla stuga. Samtidigt tillredde jag en fläskkarre i ugnen och såg på Ariel. Så jag sprang runt i min handduk och gjorde allt. Försöka hålla mig undan så pappas studiogäster inte skulle se mig. (Var väl nåt band där!) Men jag tror faktiskt att jag i slutändan hann fixa det.
Men det var i drömmen det... Mina riktiga ben är beklädda med osynliga små blonda hårstrån! XD

Teproblemet

Varje morgon gör jag mig en kopp te. En stor härlig kopp te!
Men jag lyckas aldrig dricka upp den. Knappt att jag kan dricka hälften!
Varför?
Jo för att den alltid är så fruktansvärt het. Och när jag ska till jobbet så hinner jag inte sitta där och avnjuta den i en timme.
Det är otroligt tråkigt att varje morgon behöva hälla ut en kopp med te och mjölk. Så ovärt...
Man kan säga att så har det varit hela mitt liv då jag druckit te och varit på väg någon stans på morgonen! haha
Hur löser man det?

Familjefest

Dagen tod en annan vändning än planerat. Vi skulle storstäda idag. Men istället hamnade vi på familjefest i Lövånger! (Av alla ställen på jorden. Men församlingen här är stor och alla småbyar är tillsammans så...) Grannen våran bjöd med oss och visst var vi på. Var länge sen vi var någon stans.
Var trevlig. Circus Mie.. (Är det så hon heter? Ni som känner till!) Glada barn med ansiktsmålning, hoppborg, fiskdamm, tårta och korv och vollyboll!
Jag och Orhan gick mest runt och tittade och såg allmänt coola ut. Snackade med två snubbar från Nigeria och Kongo. Mycket trevligt!
Mycket asylsökande där och man undrar ju varför vi hamnat i Bygdeå. Så mycket enklare att skaffa vänner bland osvenska människor så vi hade säkert trivts bättre där. haha..
..
Väl hemma var vi på tok för trötta för att laga middag eller storstäda. Så vi köpte varsin pizza på ica. Jag diskade. (Min stora bedrift) Och sedan satt vi vid varsin dator och slappade. En lagom ansträngade söndag! :)
..
..
I morgon ska jag jobba. Möjligen bara halvdag och det låter skönt det! Nu är det dags att bege sig mot sängen och försöka somna så man är full av krafter till morgondagens slit!

störande bloggnamn!

Mitt bloggnamn stör mig jättemycket.
För det är ju fel! Det är så väldigt namnrelaterat....
Vet inte om jag ska byta blogg eller vad jag ska göra? För jag hittar ingenstans att man kan ändra adressen. och om jag ändrar adressen. Vem hittar då hit?
Sen vill jag ju ändra utseendet. En ny header. Hade en ny header klar som en vän fixat. Men jag som är så lat tog mig aldrig tid att fixa det! XD och nu är namnet på den också fel.
Funderar nu på om jag helt enkelt ska starta en ny blogg? En ny vuxen där jag bara skriver om vuxna saker. haha...
..
..
Men samtidigt känns det så trist att lämna denna härliga dagbok bakom sig! haha...

Saften som gick an!

Jag har ju inte förtäljt er om min otroligt vackra häggsaft!
Det finns bara ett ord för den saften! Blomma!
Den är inte god på nåt sätt. Söt, sliskig med en obehaglig blommig smak! Jag minns inte riktigt men jag tror inte jag är så förtjust i fläder heller så detta borde ju inte komma som en chock för mig!
Orhan tyckte också den var obehaglig! Spelade ingen roll om man drack den stark eller svag. antingen blev den för söt eller så var den för blommig!
Men trots att jag inte är så förtjust i dessa safter kan jag inte hålla mig för att göra någon form av syrensaft också! XD Fast jag kanske borde prova göra sylt eller marmelad istället. För maskrosmarmeladen gillar både jag och Orhan. Kanske så jag borde göra några burkar till att ha när maskrosorna försvinner.
Hur länge blommar föresten maskrosor?
..
..
Det finns mycket mat i naturen. Men jag börjar inse att orsaken till vi slutat äta ogräset kanske beror på att det inte är så underbart! Vi får ju tag på mycket godare mat så enkelt...
Maskrosor och Brännässlor är det enda som är ok än så länge! Hundkäx till viss del.
..

..
Läste någon stans att växterna i naturen växer efter hur vi behöver dem. (vet inte hur jag ska formulera den meningen!)
På våren behöver vi massa vitaminer och något som startar igång magen. Alltså lite bittra, beska smaker och vitaminrika saker som brännässlor, granskott, hundkäx, harsyra. osv.
På sommaren är det mer matigt. Rejäla grejer!
På hösten/vintern saker som värmer och håller i skafferiet.. alltså rotsaker!
Det finns ju bara en som kan planera det så bra... (Fast nu för tiden kan man ju köpa en paprika mitt i vintern. Även om den kostar en halv månadslön!)

Kvinnan

Har inte hänt mycket. Men lite små detaljer jag gärna delar med mig av.
..
Hennes arm blev plötsligt oerhört lång. Så jag ska bort hennes, nu ganska osynliga, hand. Så ser det ut som att den är i den stora ärmen! ;)
Har målat dit lite mer ljusblänk. Ska satsa på skuggor nästa gång.
Som ni ser målade jag benet på bordet på fel sida. haha.. Så bordet ser knäppt ut. Men.. det får vara en sån där lustig detalj man upptäckta och klaga lite på!
..
Så här plottrigt är ästan för svårt att måla. Nästan så jag är lite för nöjd. (jag som är så darrig på hand och inte tycker om att måla plåttrigt. jag är den sortens människa som gillar tempo och att hafsa ihop!) Men ske se om jag kan göra det lite mera levande!

Trädgården

Så.. vi promenerade ner till handelsträdgården. (var länge sen jag promenerade. Vad långt Bygdeå plötsligt kändes!)
Vi promenerade runt. plockade ihop 4 kryddor. (4 för 100 kr hehe) En gurka, en murgröna och ett lejongap. Bara för att få lit blomster. 10 kr är det värt och Orhan tyckte den var fin. (Jag vet inte varför. Men jag har svårt att välja en blomma. Finns aldrig något som är speciellt fint!)
Vi fick det fantastiskt billigt då min chef sa att vi fick det gratis. Kändes nästan lite konstigt och det blev en pinsam tystnad. Men vi gick tacksamt hemåt och stannade på Frasses för att på något sätt använda upp de pengar vi skulle handla för. (Det blev till och med billigare!)
..
Jag fixade i min trädgård och jag börjar känna mig lite småfärdig. Nu saknas bara en del sten. :) Väntar på mitt fat och mina hinkar från trädgården i Slätte. Sen så ska jag vara nöjd!
..
Ständigt övervakad. Såg henne inte ens förrän jag var typ färdig! haha...
..
Självklart försvann solen lagom till min fotografering. Såp bered er på mörka bilder!
..
Röda körsbärstomater. :)
..
Kryddträdgården. Hoppas de inte ska tycka det är för mörkt där!
Basilika, Citronverbena, citrontimjan och oregano. (ja, jag gillar citron)
..
Blomsterhörnan. Eller mitt lilla kaffebord. Lejongap, en liten halvdöd tagetes jag hittade i soporna på jobbet en dag förra veckan haha. XD En gänglig och ful tomatplanta jag inte brytt mig om och en ful pense! haha
På golvet står en "finare" (fin för att vara ful och gänglig) tomat också. Vet inte vars den ska få plats!
..
Min krukhörna. Älskar krukor som bara står. Så vackert. Lite halvdöda växter, en jordgubbslåda och en murgröna över skiten. Så ska min trädgård va sen. Man ska titta och titta närmre och då se nya saker. Allt ska inte vara överskådligt.
..
Grönsakerna. Persilja, tomater, gurka och lite blommor! (som inte trivs nå bra!)
..
Bränd..
..
Tamars favoritgrönsak. (Hon har stulit ett antal i sina dagar och smaskat i sig en stor del innan vi kommit på henne!)
Tycker den är i perfekt storlek för henne. Det är en balkonggurka. Den blir inte så stor. Perfekt för mitt lilla fönster! :)
..

Shopping

Idag ska jag äntligen köpa min gurka och mina kryddor. (kanske en lång murgröna..) alltså bär det av till jobbet på ledig dag. (någon stans inom mig finns en rädsla för att de där ska tycka jag är knäpp) Men jag behöver ju bärhjälp och det är så jobbigt att behöva handla mitt i arbetandet. haha...
Så senare idag ska jag fixa mitt kryddlandskap! :D göra plats i fönstret för gurkan och fixa i ordning min kryddbänk! Mitt stenlandskap... har redan lagt en rejäl stock från havet där...
Mina körsbärstomater börjar bli röda föresten. (stor glädje!)
..

Men just nu är jag ensam hemma. Orhan är ute och motionerar på cykeln. Jag tycker jag får nog med motion med att cykla till jobbet. Hehe... Så jag har rätt att sitta hemma! Inomhus och lyssna på traktorerna, fåren, fåglarna, humlorna.. osv.
..
Idag är en bra dag.

Fåglar

Igår fick ORhan en gåva av Tamar. En stor gåva! :)
..
..
Och jag kom hem till ett blodigt golv och en fågel i tidningspapper. (han sparar minsan på sina gåvor!)
Tydligen hade Tamar skrikit till med all sin kraft. (Hon brukar göra det när hon fångat nåt man inte får missa!) Orhan hade vaknat till. Tamar hade hoppat in genom fönstret och slängt ner denna fågel på golvet. (därav blodet!)
Sedan hade hon bett om att få sin frukost. (Klockan tre på eftermiddagen) En rejäl skål med friskies.
Jägartakter!
..
Är det inte en fågelunge?

Bra med värme

Idag skiner solen igen! Och det är hela 13 grader i skuggan! haha... XD
Igår var det 18 grader tydligen trots moln. Och det var bara några grader kallare än vad det var i Orhans gamla hemstäder i italien och Kosovo. och till och med varmare än i Slätte med sina 16. (hehe)
Ja det är sånt som gör en lycklig. Att inte alltid vara sämts. Andra har det dåligt också! (Om nu 23 grader i Italien på sommaren räknas som dåligt!)
Antar att nu är sommaren här!
..

Bildbomb

Vi gick i vad som kändes som en evighet ut på den lilla halvön mellan havet och ån. Följde skogen efter ån för att hitta en plats. En plats civilisationen inte viste om. Där vi ensamma kunde grilla och njuta av havet. Vi Verkade aldrig se ljuset. Vägen var lång. Det var varmt, vindstilla och jobbig terräng. Plötsligt.
"Jag ser blått. Jag ser blått!" utbrast jag och ökade farten.
Orhan skrattade åt mig när jag fortsatte.
"Blått, blått!!!"
Men glädjen var kortvarig.
"Jag ser ett hus!"
"Jag ser en väg!"
..
Ingenstans får man vara ifred. Trodde det skulle ligga ett hus på den här lilla ön. men nej nej. Varenda lilla kustremsa och skogsplätt med utsikt över havet var upptagen med en stuga. Vi kände oss löjliga där vi kom från skogen. (Vi kunde lika gärna följt vägen) Vi klättrade upp på höga stenar och kikade. Stugor, stugor. Och såg man något mysigt. Ja då var det på en ö eller andra sidan vattnet!
..
Till slut såg vi en lite sandplätt. Mitt emellan en stuga som höll på att byggas upp och en annan stuga lite inbäddad i skogen. Det fick duga. Man ska inte vara grätten.
..
Men vars ska man gå om man inte har en stuga och önskar sitta på en stenhäll och insupa havsdoft. Utan att sitta bredvid en stuga med lekande barn och gloende pensionärer?
.
Inte så kallt i vattnet. Men jag känner inte att jag behöver bada än.
.
.
.
.
Tyckte dock det var kallt vid havet. Det var kul en stund. Men sen frös jag i vinden och skuggan. Var nästan som att komma in i stugvärmen när vi gick tillbaka till skogen igen.
.

.


.

utflykt

Plötsligt från ingenstans kom solen. och våra planer blev återigen upptagna. Vi ska ner till havet. Vi ska traska genom skogen. Samma väg som sist med Tamar. Men då stannade vi vid början till utloppet mot havet. Denna gång ska vi hitta en liten skogsplätt mellan alla sommarstugor som liksom slukar varenda strandyta. tss tss...
..
Tycker det ser ut som värsta kustremsan bakom ORhan. men det är himlen. Var vi månne på ett berg?
..
Tror vi skippar Tamar också. även om hon gärna vill med och skuttar efter oss glatt så blir de skuttande stegen kortare och kortare och byts ut mot sorg och klagan. Oro och nervositet. Så det är bättre hon stannar hemma än att sinka oss och göra oss irriterande med sin klagan.
..
Bilderna är alltså från utflykten vid havet sist. Någon gång i våras!

Havet utan charm

Självklart är vädret riktigt trist. Typisk dimma. sån där skit som plötsligt rullar in från skogen. För se havet. De kommer inte bara med goda vindar som trycker bort moln. Nej de kommer in annat också.
Så blir nog ingen utflykt ner till havet. För vad skulle vi se på där? Några meter vatten och sedan en vit vägg? nej charmen med havet är ju just att man kan se så långt tills inget mer finns att se. Inte ens finland kan man njuta av!
..
..
Så.. troligen grillar vi hemma. I alla fall verkar Orhan ha räknat med det eftersom han redan dragit fram en köttbit ur frysen. :P
Och visst kan vi grilla och sitta inne och mysa.
..
Känner dock en stor lust för att gå ut idag och plocka en bukett. All denna daggkåpa gör mig galen. Jag tror jag gillar det stackars gräset. Det är fint. Gillade det i snitt också och här finns massor. Överallt. Orhan suckade tungt i början då jag hela tiden stannade och sa åååååh. Nu har jag vant mig. Det finns daggkåpa här. Man får inte överdriva!
..
God morgon på er

Work in progress

Arbetet fortsätter. Tycker att när jag ser tavlan här på fotot ser det ju fantastiskt ut. Har jag målat det där tyget på stolen? haha.. Om ni vill veta hur det ser ut på riktigt kan ni föreställa er det lite mera mesigt! :P
Jag ska måla dit lite fler ben på bordet. (Det behöver ju inte flyga så överdrivet) Sen är jag klar för ikväll.
Så återstår sen bara skuggor och glans. Ansiktet.
Ska inte måla den här för snabbt. Nu ska jag låta det få ta tid. Med detaljer. Och verkligen lägga manken till att få tyget på kläderna att se bra ut!
..
Förstår dock inte hur man gör för att måla långsamt och försiktigt. Tog mig runt en halvtimma att rita dit figurerna och fylla i med färg. Är det bra eller dåligt? Hur kan folk hålla på med en tavla i flera dygn? Tusentals timmar? 
Hur ska man lugna ner sig?

Sommar

Idag var det sommar. Varmt och skönt. Satt ute på lunchen och drack den märkliga vinbärsdrycken. Solen stekte stenhårt och det var vindskyddat. Ja till och med den irriterande vinden var skön idag. Vilket jag använde som start på trevligt kallprat med flera av kunderna. (sånt man ska syssla med så de tycker jag är trevlig!) haha...
..
..
Har blivit fint brun på armarna så kanske borde klä mig mer lättklätt om det är lika fint nästa arbetsdag! Så jag får en mindre bonnig bränna. I morgon jobbar jag inte. Men på Fredag. Så i morgon tänker jag och Orhan gå ner till havet och grilla. Om vädret är lika fantastiskt! :) Då ska jag få med kamera med minneskort också så ni får se hur vi har det! haha
..
Nu ska jag fortsätta njuta av att i morgon är en ledig dag. Alltså behöver man inte lägga sig alls i tid. Tror jag ska måla lite nu. Medan Orhan ser fotboll. Holland-Tyskland. oh så ointressant...
..

Tamar på äventyr

Idag var Tamar borta. Såg henne inte när jag kom hem från jobbet och tydligen hade hon och Orhan grälat! Tsss tss...
det blev kvällsmål men ingen Tamar. Orhan sökte runt om och jag ropade.
Vi fortsatte med våra sysslor och Tamar hade fortfarande inte kommit hem. alltså traskade vi tillsammans ut för att söka.
Tog inte lång stund. Vi hann bara komma ut och traska bort mot fåren då Orhan utbrast:
"Där är hon ju!"
"Vars?!"
"I bilen!"
.
Ja... på något märkligt sätt låg Tamar i grannens bil! Hon låg där på hatthyllan och vilade. Och blev otroligt glad över att se oss. Rullade runt och gjorde till sig.
Bilen var olåst så jag öppnade och tog ut henne. Sedan sprang Orhan upp till grannen och berättade vad som hänt. Han blev då ytterst förvånad över hur hon tagit sig in.
Det får en att fundera. Hur länge har hon suttit där inne? haha..
Nu har vi i alla fall våran Tamar här hos oss! :)
..

Oro

Kryper i magen när det är dags att ge sig av. Man liksom njuter av att vara stilla men så går tiden sin stilla gång och plötsligt kan man inte längre sitta och bara sitta.
Man måste upp. Fixa matlådan. Kolla håret! Få klart det man inte fixat tidigare. Dra på sig skorna och dra iväg!
Plus att bara för att det är annorlunda idag. En halvtimme tidigare får jag för mig en massa. Att det är fel tid. Att han råkade skriva fel.
Jag hatar att göra fel. Det är det värsta som finns. Har läst smset flera gånger nu. Men jag måste skärpa mig. Kan ju inte bli värre än att jag är där för tidigt. Inte ens mitt fel om det nu skulle vara så! Och varför skulle han vilja att jag kom en halvtimme tidigare. halv nio. Det är ju som att bara komma i tid till kaffet!
..
..
Nej.. nu får det vara slutskrivet här. ska gå och pussa på Orhan och hans morgonandedräkt. Tala om för honom att Tamar inte fått mat. Sen måste jag ge mig. Tiden går som sagt var...

Ljusa nätter...

Vilken värdelös natt.
Orhan drog inte för gardinerna eftersom han tänkte det var en smart ide för att få mig att ha lättare att vakna på morgonen.
Nog fick jag lätt för att vakna alltid.
Efter klockan fyra flög jag upp. I panik. Trodde klockan var nio-tio! Solen stod högt på himlen och ja. Vilken pellejöns som helst hade nog gjort samma bedömning. Kollade på klockan. Kände hur tårarna var på väg. Så pinsamt att så krafitgt försovit sig.
Men inte var den nio. Inte ens halv nio... Långt ifrån. Så jag somnade om.
..
Sedan höll det på så fram till att klockan äntligen blev sex. Då klev jag upp. Lite väl tidigt. Men jag stod inte ut med att vakna hela tiden och nervöst vänta. Föresten gillar jag att ha tid på morgonen. Så man liksom kan vakna till lite.
Så god morgon på er!
..

marmelad

Jag tar  tillbaka allt ont jag sagt om min marmelad! Pefetto

Upp och hoppa

I morgon börjar jag halv åtta!! Så. Där fick jag det sagt.
Antar att det är något som måste fixas innan kunderna kommer. Flytta en massa växter kan vara nog så jobbigt när det står kunder i vägen i de smala gångarna!
Nej jag ska inget säga. Jag vet inte alls. Men jag antar att det kan betyda att även om jag jobbar hela 8 timmar. Så kommer jag vara hemma runt kvart i fem! :D haha
..
Så här ser föresten min verision på Salvador Dali ut just nu.
..
..
Har varit i full fart hela dagen så den har bara försvunnit och det känns både jobbigt och bra. Bra att ha gjort nyttiga saker. Kreativa saker. Diska och laga mat.
Men jag är lite besviken att jag inte hann måla eller spela dataspel eller kanske bara läsa lite i solen! För solen sken trots allt idag.
Nu är jag för trött för att göra något alls. Men samtidigt för pigg för att sova. Det typiska dilemmat då stressen kryper på en. Jag måste ju sova. För annars är jag för trött i morgon! Alldeles för trött för att cykla hemifrån kvart över sju...
..
Ska ta mig en kopp te nu och varva ner. För på nåt sätt måste man ju bli trött... Och det känns lite mysigt att de sista minuterna få sitta här och läsa bloggar...

Slut på matlagandet!

En slaskig tsatziki. (slaskig eftersom jag inte vattnade av gurkan nå)
Paj på hundkäx, tomat och lök! :) (hundkäx var lite strong smak!)
Kokta mjölkörtststjälkar. (överkyddade med citron tyvärr. Ganska mesig smak annars!)
Stuvning på brännässlor! :)
..
Harsyreparfait! Otroligt god. Man skulle egentligen mixat harsyran i jättesmå bitar. Men jag klippte den lite. Tyckte det var gott och lite mysigt med frusna bladbitar i glassen! :)
Till parfaiten gjorde jag en rabarberkompott. Mycket god den med och det blev en lagom mysig och sur glassupplevelse som efterätt till den väldigt gräsiga buffen!
..
Min stackars maskrosmarmelad som ännu inte stelnat. tror det beror på att jag satte i lite citron. vilket men tydligen inte får göra med sånt där syltsocker. Men men.. vet inte om man kan koka den igen lite längre. (vilket man ska göra med citrus) eller om jag får använda den som maskrossås.
God hur som helst. :)
..
Har mera maskrosor så kan ju göra ett nytt försök! Eller mera och mera. behöver ju bara gå ut och plocka om maskroslusten tränger på! Inget att spara på inne alltså...

Matglädje

Har kokat ur brännässlor och kokar nu mjölkört.
Har plockat kronblad av maskrosor och ska strax göra marmelad av dem. (när Orhan kommer med syltsocker! ) Och ska koka häggsaft! :) Känns lite spännande och småkul detta! :)
Det luktar skog i köket... :P
..

Grönt i naturen

Solen skiner och jag och Orhan ska strax ge oss ut och plocka grönsaker. Eller rättare sagt ogräs och vilda växter! :) Vi kan förvälla lite och sätta i frysen. Men jag ska också göra en rejäl buffe till middag tänkte jag! Har tittat runt på nätet och sökt inspiration och jag är redo!
..
Det här tror jag också man kunde äta... Men vet inte vad man ska göra med den? Finns så mycket av den här så någon som vet?
..
Märkligt ändå vad mycket som finns där ute. Enkla saker. Som man kan äta. Har inte ens vetat om allt. Eller aldrig orkat. Hade ingen aning om att man kunde göra saft på älggräs blommor, äta mjölkörtsstjälkar som sparris eller krydda med häggblommor och rönnblad! Men räkna med mig. I framtiden nu ska jag krydda allt med kryddor i naturen. Jag kanske inte behöver köpa oergano liksom. Kanske gräs smakar likadant! hahha
..
Till sommaren ska jag prova göra sylt och saft på olika blommor. Inte för att jag är en saftälskare. onödigt slafs... Men.. lite kul att bjuda på syrensaft. Det låter det.. Det låter mer än ett glas icas jordgubbssaft! Tillsammans med de skalbaggar jag fick av mina väninnor. Och en harsyreparfait. Kanske lite te på lindblommor också! :) En härlig blandning!
..
Harsyra...
..
Nej.. Nu ska jag klä mig. Så fort Orhan fått slut på sin fotbollsmatch så ska vi ge oss ut. Man måste passa på innan solen som vanligt försvinner!

Semester

Jag är så ressugen. jag vill i alla fall en gång i mitt liv innan jag dör eller jesus kommer tillbaka hinna åka till ett land som är varmt. Att åka till Holland eller Barcelona på vintern. Det är inte så otroligt fantastiskt stor skillnad mot att sitta i trädgården hemma! (om man bortser från annat man gör på resor!)
..
..
Jag har redan sett ut resan. Letade för ett tag sen. Drömmen vore ju något riktigt exotiskt. Asien liksom. Strand och djungel. Men med tanke på priserna liksom tappade jag lusten. vill ju inte planera inför 2015 precis!
Så europa blev det. Palermo! :D Ojoj.. Ö, medelhavet, Italien. (jag kan ju så fantastiskt bra italienska. Förutom att Orhan kan det perfekt alltså. Sen kan man ju passa på att hälsa på lite "familj" och sånt när man ändå är i det landet!) Förutom det hittade jag det ultimata hotellet. Och där. I palermo finns en engelsk trädgård och en botanisk trädgård! :D Underbart! lite kyrkor och torg förstås. (Sånt man måste glo på när man åker till Italien. de har ju inte annat!)
Nu är det bara att spara...
Inte för att vi har något över att spara med men... Kanske till hösten. Då kanske vi har något heltidsjobb? Någon av oss..
För nästa år ska jag på en varm och slapp resa. Då ska vi ha våran bröllopsresa!

Hemma tidigt

HEMMA!
Fick skjuts hem. Plus att jag slutade tidigt. Lyx.. ;)
Jag visste att Orhan var och handlade samtidigt som chefen sa till mig att jag kunde plantera klart astrarna och städa golvet i ett av växthuset. Sen fanns det inte mycket mer att göra.
Jag ringde Orhan och började sedan plantera i ett huj. Supersnabbt! Fanns ingen anledning att hänga där när solen skiner som den gör idag. Jag slutade gärna tidigt.
Sopade golvet mitt snabbaste då Orhan redan var klar och väntade på mig. Självklart frågade kund efter kunde om priser på blommor jag inte visste om. Så fick rusa till kassan och fråga ideligen. Sån är jag. Trots att jag ville iväg så bryr jag mig om kunden och ger dem superservice! XD
..
Orhan lagar middag nu. Kanske kan vi äta ute. Ska måla lite idag. Baka bröd. Bara vila. Jag är så otroligt trött. Måste somna tidigare...

Work in progress

Min Johannes Vermeer! :)
Ska bli nå människor framför (såklart) ett fönster! Har bara hunnit med bakgrunden. För nu ska jag minsann måla ordentligt. Haha. Nej hade kladdat på de här innan så var så illa tvungen att måla en bakgrund först för att få lite koll på det hela. Tycker bakgrunden blev fin! (Enligt mig alltså!)
..
..
Gallret på fönstret blev katastrof men man behöver ju inte stå och råglo på just det!
Tavlan blev väl lite vä utstickande för att vara på en skuggad och ganska kladdig vägg. Men fixar det sen. Det får torka nu så ska jag skissa dit mina små finklädda människor! :)
Föresten ser jag ju nu på fotot att väggen har fått en lutning! haha
..
Medan detta torkar ska jag väl börja på Salvador Dali!
Kram

Me

..
.

Konstnärer

Nu är det dags för att måla igen. Känner det.. Tror jag ska ta två konstnärer samtidigt. För då kan man medan en torkar kladda på den andra. Tror det blir en i akvarell och en i olja! :)
Mina konstnärsval är. Salvador Dali och Johannes Vermeer! :)
..
Flickan med pärlörhänget är väl Johannes Vermeer mest kända verk. Faktiskt det enda jag kände till innan jag tittade på filmen (finns en film och bok om denna tavla alltså!) och nu på google. Tycker han är lite lustig. Varenda målning har han ju gjort framför samma fönster. Några människor som sitter vid ett bord. Med ljuset från vänster. Alltid ljuset från fönstret!
Hur som helst. Ska försöka mig på att måla porträtt i olja! :)
..
Sen också Salvador som bara är knäpp. Varenda målning är ju helt galen. Smältande klockor, spindelbenta hästar och människor med lemmar ur led! XD
Det ska jag också prova att måla! :)
Men senare. Nu bär det av till Umeå en snabbis!
Kram
..

Små storlekar

God morgon världen.
Mycket riktigt. Igår var vi i Umeå och fick ärenden gjorda. Till och med byxor fick vi köpta. Men.. Storlekarna på de byxorna var inte att leka med. En grå 34a var mindre än en beige 31a, vilken var så fruktansvärt stor att den föll ner. Den mörkgråa 30a var fruktansvärt liten och drog åt alldeles för hårt runt Orhans rumpa. Så det slutade med att vi tog en mörkgrå 31a. Säkra på att det borde vara rätt! (Det var alltså sån kö till provhytten att vi inte iddes prova igen!)
Väl ute ur butiken hamnade vi på en toalett och Orhan provade. Lika små som 30. Om inte mindre!
Men HM var stängt.
..
..
Så idag bär det av till Umeå igen. Eftersom vi älskar att åka buss och så. Det är ju roligt också. Plus att de byxorna ju var så snygga. Och det vore otroligt trist om de tog slut! haha..
Denna gång ska vi prova varenda storlek som finns. Någon har ju gjort fel någon stans om alla färger har olika storlekar och en 31a är större än en 34 men mindre än en  30!
(Vad är det för mystiska nummer föresten?)
..

..
Jag köpte föresten en bh. Värsta rean ju! Inte så kul shoppande då. Letade runt bland alla bhar och hittade en ful rosa som faktiskt var större än C. Dock fortfarande för liten för mig. Men den satt bra. Den satt bra för 75 kr alltså... Jag menar. Vad är detta nu för tiden? Alla klänningar är formsydda till tjejer med liten byst. Bharna går inte högre än till C? Är jag onormal och ful?
..
Så här såg jag ut igår alltså. och nu får jag ju möjlighet att göra mig i ordning igen! :D

Planer

Ser faktiskt ganska mycket fram emot att familjen ska komma på besök. Känns lite småkonstigt att de ska hälsa på här. Att mamma och pappa ska hälsa på hos mig. I mitt hem. Där jag har de power och kan besluta att idag äter vi brännässleröra! XD
Men det ska bli mest kul. Har så lite besök här. Så få människor att umgås med så det är kul med besök!
Visa upp den vackra naturen. Åka bil till havet. (haha jag och Orhan pratar ofta om hur vi kan utnyttja att någon med bil kommer och hälsar på så vi kan se alla de ställen som är för långt bort från oss!) bjuda på middag och te.
..
Här vill du väl sitta mormor Anna!?
..
Inte många dagar kvar. Får se hur mycket jag jobbar då! Hoppas på mer jobb nu så det kan minska då istället. Men jag måste ju få ihop mina futtig 11 dagar eller nåt. Mindre än så klarar vi inte!
..
Sen är det ju bröllop snart också. Ska bli kul. Samtidigt som jag inte ser fram emot resan. Hur ska vi oss hem. Hur länge ska vi stanna? vars? Krånglet med mina tomatplantor och Tamar. Eller Tamar löser sig. Hon är cool. Men tomatplantorna. Hur ska de överleva? Blir till att be någon granne snällt om hjälp...
Föresten har jag ju tänkt hjälpa till med bordsdekroationen den. Något som liksom flämtar lite i nacken för att jag aldrig tar mig tid att hitta på nåt.
..
Det händer mycket nu...

Drömmar om boende...

Idag bär det av till Umeå... Som vanligt! :P
Vi ska gå på bio samt leta upp någon form av byxa till Orhan! ;) Blir en trevlig dag i den "stora" staden! :) Kanske kunde vädret vara lite bättre. Men... man ska inte klaga!
..
..
Vid frukostbordet kollade vi på lägenheter i Italien. Bara för att liksom. Hittade ett drömobjekt. Eller dröm och dröm. Själva huset var väl fult. Dock värt sina 250 Euro.. (Ingenting!) 3 rum och kök eller nåt. Två badrum. 70 m2. Gammalt hus. Helt oplanerat och ostrukturerat! (Fult alltså!)
MEN! TRÄDGÅRDEN. 30 kvadrat. Alldeles lagom för mig! :D Apelsinträd. En himla bakugn i trädgården. åååh skulle göra värsta uteplatsen där och baka pizza på kvällarna!
Mera exotiska konstiga träd. Gammal stenmur runt trädgården!
ojoj... Mot Sardinien!!! (lägenheten låg där. Om jag inte minns fel!)

För mycket skönhet

Det är för fint här. Blir alldeles till mig när jag promenerar runt i skogen.
Idag gick jag och Orhan ner vid bäcken. Gick över maskrösängar och ner efter ån. Promenerade under häggarna (tror det är hägg? Blommande träd i alla fall) som föll er över vattnet. Genom bäddar av stensöta och harsyra... Över träd som böjer sig över ån...
Får hela tiden känslan av att jag kan inte gå i allt detta vackra och inte visa för någon. Vill att någon pallervante ska traska förbi så jag kan ropa. "KOLLA VAD VACKERT DET ÄR HÄR! OCH JAG SÅG DET FÖRST!"
Kan verkligen inte slappna av!
Paniiiiiik
..
(tog dessvärre inte kameran med idag!)
..
Ska sitta massor på stenen där vid ån. Fiska... (Jag och Orhan spanade på ställen där det kan finnas fisk! haha) ligga och försvinna ner bland stensöta och harsyra! :)
Jag vill inte att min trädgård ska likna det här. Jag vill att detta ska vara min träddgård!!!
Usch klarar inte av sånt här. Jag älskar natur och blommor för mycket!
..
Tamar uppskattade också för första gången på länge vår prommis. Hon var mycket fascinerad av bäcken. Skogen... Hon följde med utan att skrika alldeles för mycket!

Fredagsmys...

Sitter hemma och njuter av friden. Av känslan att det är helg. Märkligt. Hur man kan bli glad för helg när man bara jobbat två dagar denna vecka?
Jobbar kanske inte i början heller nästa vecka. Beror på hur mycket folk handlar och hur vädret är. Om saker blommar över eller ej. (Ni ska bara veta vilket jobb det är med att gå runt och klippa ner blommor!)
men gott folk. Om ni vill ge mig lite arbete. Gå och handla!
..
..
Var väl föresten studenten på de flesta håll idag. Eller jag vet inte hur det är här i Umeå. Jag slutade då gymnasiet någon gång denna vecka. Och jag vet mina kusiner gjort det.
Jaja.. tror inte vi sålde nåt av stundentblommorna vi köpte hem! XD Så jag får väl hitta på nå annat med dem kanske? (Vore kul att skapa något mer ordentligt än att snitta och fixa i ordning buketter från holland!)
..
Nu ska jag sluta slappa vid bordet och göra nåt vettigt. kasnke spela worms med Orhan! ;)
Kram

Arbetet idag

Hemma igen efter en hård dag! Eller inte. Men trött var jag. Gäspade hem på cykeln.. eftersom jag sover så dåligt på nätterna.
..
Kom på en sak idag. Idag jobbar jag nästan hela dagen i trean. Det tredje växthuset alltså. Och jag tror jag gillar att jobba där. Om man bortser från att det är så fruktansvärt varmt där och inte finns någon som helst ventillation! :P
Folk går ofta in i det efter att de varit i det första och då kommer alla frågorna. Antingen har de plockat på sig massa växter som de undrar över. Eller så ger de upp letandet. Måste vara något psykiskt. För folk börjar nästan alltid fundera på vars Astillben är eller om vi har några jordgubbar när de kommit till andra växthuset. Tror att man liksom börjar bli orolig efter att ha passerat stället där vi har det mesta. ("Dom kanske inte har jordgubbsplantor här??")
..

..
Hur som helst. Allt detta leder ju till att jag idag fick snacka en massa. Och jag gillar det. visst. Det kommer frågor om saker jag har noll ide om. Som vanligt om alla dessa olika dahliors storlekar... Men höll en lång föreläsning om hur man klipper ner Surfiner. Om hur långa tobaksplantorna blir. Letade priser osv...
Och det var mycket folk idag. Så jag spenderade mer än halva dagen i det växthuset. Med att möblera om, fixa blommor och snacka med kunder! :)

Bildchock

Här får ni bilderna från nationaldagen.
Middag i trädgården! :)
..
..
Sedan en prommis till sjön.
Älskar den här bäcken. (Bilden gör den inte rättvisa! Men jag visar er gärna om ni kom på besök!) Så ska min trädgård se ut om jag någonsin får en! :)
..
Mer bilder på Dalkarlså vackra natur! (och min vackre man!)
..
.
.
.
.
.
.
..
Så, nu måste ni vara mätta på bilder för många dagar framöver! ;)
Kram

Nationaldagen

Blev en riktigt mysig dag. Vi hade utflykt i min "trädgård" istället. :) Sedan tog vi en prommis till sjön på andra sidan E4! Var inte alls så långt som jag trott! :P En stor fin sjö också. Som jag tycker det borde gå att fiska i!
Gillar verkligen naturen här omkring också. Inte lika barrig som i Slätte. Plus att det överallt växer blommor jag inte känner igen. antingen har jag varit blind eller så är allt så annorlunda här! Så grönt och frodigt! Vackra blommanade träd istället för granar. Fullt med stensöta och massa gulliga små vita blommor istället för kottar, barr och lingonris! Ja... jag är kär i naturen här...
Tog massa med fina bilder men de får ni se i morgon. Nu måste jag försöka sova. ska jobba i morgon. Så vare sig jag vill eller kan ska jag sova nu! I alla fall snart.
Vi avslutade kvällen med film! Orhan har redan lagt sig till rätta medan jag skrev detta och det skulle inte förvåna mig om han sov innan jag avslutat. Just typiskt....
Kram

Gashi

Eftersom våran kära havsbris inte all verkar lyckas hålla emot ovädret blir det ingen mysig utemiddag idag inte. Iställe mysigt inomhusmiddag! :D
Man kan ju i alla fall hoppas på åska. Värmen är ju fortfarande kvar. Så kanske det betyder att det blir... härligt oväder?
..
Joller framför webkameran! Tamar ville sitta i mitt knä för att Orhan retades med henne... Tycker hon är söt på varenda bild. Hon är så närvarande haha... XD
..
..
..
..
..
Inga djur kom till skada under fotograferingen...

Mord i Dalkarlså

Världens sötaste katt ville igår visa upp något för oss.
Alltid lika mysigt att få en present! :)
..
..
Och i min hand la hon en liten...
..
fågel...
..
Men den fick hon behålla. Hon åt glupskt upp den utanför fönstret och lämnade som vanligt kvar en vinge. XD
.

Skillnaden mellan kust och inland!

Perfekt dag för att grilla? Sitta ute och äta? Nuta av solen!
jajemen. Varmt och skönt är det också för ovalighetens skull!
..
..
Låt oss då titta åt andra hållet och se hur stackarna vid inlandet har det?
..
..
Ja det är ju som vanligt där!
Haha.. sitter och håller tummarna för att havsvinden ska hålla de där molnen på plats. Har sett det förut. En svart vägg. Men den har aldrig lyckats komma hit! :P Så hoppas på det idag med!

Kontrakt

Äntligen kontrakt skrivet. Jag, Orhan och Tamar traskade ner till skolan och sökte efter rektorn. Vi fick sitta och vänta i matsalen. Dricka kaffe. (Tamar satt utanför och skrek! Tittade på några lärare som drack kaffe.)
Hur som helst. Kontraktet blev skrivet. Vi ropade på Tamar och hon kom skrikande fram från några soptunnor. Så gick vi glada hem alla tre. Efter en timmes besök på skolan. Alltid lika festligt att träffa grannarna någon annan stans än i trädgården!
..
Intressant eller hur?
Känns i alla fall skönt att ha det gjort. Nu får vi minsan sätta upp tavlor, men allvarligt talat. Har jag saknat tavlor på dessa otroligt färgglada och mönstrade tapeter? Nej? För 3 månader Ska jag stå och spika upp för att sedan ta ner? Egentligen inte...
..
Nu är det bara att hitta ett jobb på 2 månader. För då ska beslutet tas huruvida vi ska bo här längre eller ej. Och vars vi ska ta vägen sen! XD

Sitta och njuta av grönskan inomhus

Mina mornar blir bara senare och senare. Trots att Orhan väcker, eller försöker väcka mig. Idag hade han väckt mig. Jag minns inget men hade tydligen svarat "Nej. Jag vill sova längre idag!"
Typiskt sömnsnack!
..
..
Sitter just nu i min trädgård och spanar på Orhan. Har fixat lite mer i den inför ankomsten av gurkan och kryddora. Ska skapa ett stenparti på vitrinen och plantera kryddor där. (i krukor alltså! Ingen hitt att vattna på vitrinen!) På golvet har jag lagt en låda med en duk på. Ett litet bord där det just nu står allmänt random växter. Min fula pense som vägrar blomma och min gängliga persilja samt en av de gängliga tomaterna jag inte kan slänga. Bara för att få det lite lummigt. Föresten är det en perfekt plats här bredvid det lilla kartongbordet. Man kan ställa kaffekoppen där och njuta av solen som skiner in. Äta persilja. (om man gillar det)
..
.
Saknas lite blommor bara. Just nu dekorerar alla mina döda orkideer och yuccapalmen hörnet. Bra det. Är så skuggigt det så vad annat skulle kunna trivas. Funderar på att köpa en fuchsia eller murgröna. Men jag har en talang att döda murgröna och jag vet inte om fuchsian gillar inomhusklimat? Men nåt levande vill jag ha där bland det döda! ;)
..
..
På bänken framför fönstret vill jag få in mer liv också. Har några småplant som växer långsamt och en gäglig  samling tomater som liksom slingrar sig runt varandra! :P Där kanske det skulle vara snyggt med en murgröna eller nepeta som klättrar ner.. hm...
..
..
Eller så köper jag helt enkelt några inomhusväxter som gillar skugga och kan fylla upp tomrummen! ;)
(Om ni undrar varför det är så fula bilder. Så beror det på att jag tog dem med datorn! haha)

GOTT

Måste ju bara meddela att det blev en kalasgod röra. Vi åt girigt upp brännässlesoppan. Försökte göra den som Orhans mor gör. Dock följde jag mitt eget recept i huvudet. Alltså blev det inte en soppa utan mer som en röra! :)
vi åt den med nybakt bröd. Och med ägg som jag kokat i röran! :9 mycket gott!
orhan tyckte det smakade som hans mammas men med brist på vegeta (Allkrydda, smakförstärkare) och jag antar att jag får ta det som en komplimang! ;)
..
Mer brännässlor åt folket. Vi funderar på att plocka och frysa in för senare i år. Billig mat liksom. Dock är det ju så otroligt trist att plocka. Man måste ju så försiktigt plocka dem en och en. Inte som att plocka gräs eller nåt precis! :P

Brännande mat

Kokar brännässlor så här luktar spenat typ... :) står nu och letar efter roliga saker som flyter upp när jag kokar dem. (Så att det bränner mindre haha) Har bland annat hittat två larver. (lite proteintillstkott) Egentligen skulle jag  inte velat veta av dem. De man inte vet har man inte ont av. Men.. hoppas jag fått bort dem alla. Ska gå igenom igen sen. När det bränner mindre när man petar på dem! :)
..
..
Vi tog just en prommis till ica och inhandlade sånt som var billigt. Plus lite godis till tamar. vilket hon totalogillade. vägrade ens smaka. Katter... men vi får väl ge det till någon random hungrig hund! :)
..
..
Orhan lyckades tillslut få tillbaka datorn till utgångsläge. Så dessa tre dagar var helt i onödan. Datorn är omöjlig att göra något nytt med. den vill vara som den är. inget annat... Nu sitter han och fixar det sista. så kanske jag får spela lite sims ikväll. vilket jag velat göra hela helgen! haha...
..
Nu, back till brännässlorna!

Var är sommaren?

Förra året låg jag på en strand med Orhan nu. Njöt av att vara arbetslös. (hehe) Svettades ihjäl i skuggan hemma i Slätte. Spelade fotboll med Orhan!
Var orolig att Orhan skulle tvärförsvinna från mig. Kämpade med överklagan till mirgationsverket. Försökte hitta på något sätt att få gifta mig med Orhan, leva med Orhan! Hoppades varje dag på något mirakel och glatt besked!
Galet... Den sommaren bara försvann...
..
..
..
Skulle nu kunna sitta och tänka. Ah vad skönt att jag och Orhan har varandra nu. Allt kämpande då ledde ingenstans. Faktiskt. De fick inte stanna i sverige. Det fanns inget sätt att få gifta sig eller leva med varandra. Men små kryphål alltså.. Gifte oss utanför staten. Jag fick överleva utan Orhan i en månad och fick sedan uppleva Italien och Kosovo. Flyga ensam för första gången... ja massa spännande hände ju tack vare att vi misslyckades förra året. Jag är ju mest glad liksom! (Massa pengar spenderades tack vare allt det. Men jag är inte bitter på migrationsverket. nej nej... Pengar liksom. vem behöver det. besparingarna, klick, sådär bara.. det var bara "roligt!" Allvarligt talat. Får ont i magen när jag tänker på de pengarna...)
..
Men det är faktiskt inte det jag tänker mest på. Inte det som stör mig mest! Det jag tänker på är:
JAG KUNDE BADA FÖRRA ÅRET! JAG SVETTADES IHJÄL! SPRANG RUNT HALVNAKEN I TRÄDGÅRDEN!
Ska det va så ska det. Kunde lika gärna vara vinter igen. Då känner man hopp när det är 10 grader. Att våren är påväg!

Det blir inte bättre...

God morgon människor!
Sitter vid datorn, tittar på finvädret och lyssnar på storspoven som vanligt. En vanlig dag i Dalkarlså helt enkelt.
En vanlig dag då jag inte jobbar...
..
..
Känner att jag borde vara ute. Orhan föreslog prommis så om han lyckas slita sig från sitt fixande vid datorn som ändå inte verkar leda någonstans kanske vi kan gå ut och plocka brännässlor. En alldeles ypperlig måltid för dagen! ;) Eller kanske traska ner till trevliga ica och inhandla mjölk. Det är också sånt som gör livet lite lustigare!
..
Eller så kanske det vore mysigt att sätta sig i gräset på baksidan. Lyssna på fåren och njuta av en stor god kycklingpasta... Man kanske till och med skulle orka sig ner till havet.. (eller ner... åt sidan är det ju!!! Hur ska man uttrycka sig?)
Alldeles för många möjligheter och alldeles för lite tid! :P
Idag ska bli en bra dag! Mindre dator. Mer party!

Sömnbrist

Jag kan inte sova.
Den där irriterande stressade känslan är där. Men med tanke på att jag inte jobbar i morgon gör det absolut inget att jag ligger här och har trist! :P
Eller trist och trist. Sitter ju vid datorn. Tänker spela lite spel och njuta av någon film. Hoppas nästan jag inte somnar alls. Vore skönt... Vill att solen går "upp". (Missförstå mig rätt!) Tamar börjar skrika och det rycker i Orhans nerver...
Orhan sover som en bebis. Det är orättvist och irriterande. Ensam och allena ska man ligga här och tycka synd om sig själv och sina stressade känslor. Det är nu han ska vakna och krama mig. Säg "Piccolina" och föreslå att vi går upp, dricker varm choklad och ser på simpsons istället.
haha...
God natt till er som sover...

rabarberpaj

Jag har bakat en rabarberpaj som sprider väldoft i köket. Slängde i masa kryddor som vanligt så här luktar julafton. Men jag älskar kryddor och kan inte låta bli dem. Spelar ingen roll vad jag gör!
..
Plockade rabarberna själv. Upptäckte att vi hade rabarber alldeles utanför fönstret. Tillsammans med några vinbärsbuskar! ;) man får ju passa på innan grannarna hinner plocka! Haha... Nej jag tog inte allt. De var inte så stora än så... :)
..

Sista bilden på de projekten!

Är så gott som klar nu. Tänkte inte pilla mycket mer på det hela! :)
Landskapet får stå ett tag. Tycker det ser ut som något nu men jag känner mig inte fantastiskt stolt över mig själv om man säger så! haha.. akvarell är inte min grej. Det duger för att måla människor och småsaker. Men inte för att använda ljuset från pappret och blaha blaha.. följa konstens alla regler så att säga! :P
Ögonskuggan hennes rann ut lite. Men det är sånt som händer när man står i blåsten liksom!

En enda i Sverige...

Äntligen ingen Sundvistare längre.
Har kollat förut och inte sett att mitt namn ändrats någon stans. Men idag pratade jag med syrran om det och tänkte att jag skulle kolla upp igen. Självklart funkade inte skatteverkets inlog med bankid. Just när jag ville se det ordentligt... Men jag tittade på birthday istället. De brukar vara snabba med information!
Och minsan. En mindre Petra Sundqvist i Sverige. Den första Petra Gashi finns.
Underbart. Jag är den enda i Sverige med det namnet! ;) JAG ÄR UNIK!!!
..
..
Nu kommer alla frågor. Ska jag orka ändra mitt namn överallt? Ska jag? Vet inte ens hur jag bär mig åt. Listan är så lång!
körkort, försäkringskassan, ica, konsum, mail, blogg, bank... varför kan inte en del saker komma automatiskt?
Varför skriver inte trafikverket till mig. "Hej du har bytt namn. Skicka in en bild så vi kan tillverka ett nytt körkort åt dig!"
Banken.. ska jag traska dit och fråga?
usch...

slappardag

Egentligen blev detta en ganska seg dag...
Det regnar ute. Innan så har det blåst...
Jag och Orhan har suttit vid varsin dator och bara låtit tiden gå. Eller i alla fall jag. Jag har inte gjort något vettigt. Orhan håller på med datorn på djupare plan. Fixar något. förbättrar. Uppdaterar....
Har ritat lite. Lagat lunch... Annars suttit här!
Men såna dagar ska väl också finnas! haha...
..
Nu ska jag slötitta på något och äta kex och dricka te. Sånt förgyller liksom slappandet. för upp det till en annan nivå!
Njuta...
..

Full av ideer!

Känns på något märkligt sätt tungt idag! Som om jag glömt bort något väldigt jobbigt jag måste göra. Vilket är rent nonsens. har inget jag behöver göra. Inget tungt alltså. Inget som får mig att bli stressad.
Helg, solsken, fri dag.. ja.. kan det bli bättre?
..
..
Känner mig full av saker jag vill göra idag. Men just nu sitter jag i sängen knappt klädd. (började men liksom tappade farten!)
Plocka brännässlor vore kul. Så kan Orhan (och jag antar jag) försöka göra den där brännässleröran hans mor brukar göra! :P Billig middag om inte annat. Plus en liten friskusprommis i skogen bakom våran lägenhet! ;)
Känner också för att spela spel. Dataspel alltså. Hinner och orkar inte på veckorna! haha ;)
Är skaparsugen. Vill rita och måla. Starta ett nytt projekt kanske. Mina två senaste är på sluttampen nu! :)
Sen är jag så otroligt sugen och full av längtan att få köpa mig en gurka och massa kryddor. Fixa i min lilla "trädgård"! Kan knappt kontrollera mig. Vill gå till handelsträdgården nu och handla. Sen vore det lite småkul att se vad den där kvinnan ska tala om! :)
Sen så vore det otroligt mysigt att få ha lite tid med Orhan. Göra något "ordentligt" tillsammans. Inte bara slötitta på film efter jobbet eller äta tillsammans! XD
..
Kram

Världens mest irriterande matte och andra glada bilder från familjen Gashi!

..
..
Älskar min Orhy-Porhy och Tamaguchi! :) Världens bästa familj!

Petra om krukdahlian

"Du kan du hjälpa oss!"
"Visst!"
"Ja vi vet ju inte mer om den här än att det är en väldigt fin blomma!"
"Jaa..." (kort paus) "Det är en krukdahlia. Den blir lite mindre än en vanlig Dahlia!"
"Ja men ska man ha den soligt, ljust, skuggigt, varmt?"
"Ja de känns ju som en ganska härdig blomma men jag tror den gillar att ha det ljust!"
"Men kan man ha den ute nu tro?"
"Njae.. den gillar nog att ha det varmt. Blir det en köldknäpp nu kan den nog bli lite ful. Kanske klarar den sig men ful blir den!"
"Kanske ska vi ha den i kruka nu första veckan då?"
"Ja men det låter bra!"
..
Det är helt fantastiskt hur jag kan stå och bladdra persilja. Men jag vill verkligen inte säga till en kund. "Jag vet inget!" Så jag hittar på eller svarar med svar där kunden får fylla i egna ord! ibland drar jag till med någon anekdot från den egna trädgården! (då låter man så intressant och berest inom trädgårdsyrket!) Men vist låter jag professionell i min konversation. Rätt eller fel... Kunden blir nöjd. Med mina tomma ord och flumiga svar som kan betyda vad som helst!
Men vad gör man. Inte läste jag om krukdahlia i skolan heller! Men fråga mig om hur lång snittyta och varmt vatten den ska ha i snitt så ska jag nog kunna ge en fantastiskt bra gissning! ;) (tror föresten någon av mina kära lärare lärde mig att det är bättre att hitta på än att stå där som ett fån! Så det så!)

Brännan

Fick chansen att sluta tidigt om jag ville. Och jag tog den chansen! :P Så fint väder idag och det är skönt med helg!
Så nu står jag och rotar i köket! Kokar revbensspjäl som vi seda ska grilla. Gör också en glace till den! :) Ska bli gott!
..
Idag kände jag att jag älskade havet. Havet för gott med sig. För det skulle regna idag. Det regnade i Umeå och det regnade in mot landet. Men här var det sol. Strålande sol!
Som en svart vägg reste sig de hotfulla regnmolnen sig bakom skogen. Men de kom aldrig fram. Brisen från havet slog de tillbaka till inlandet. (Där de hör hemma!) Så jag har nog förbättrat brännan idag när jag jobbade med planteringar! :)
.
Måste nog också byta om till något mer lättklätt. Har bränt mig så i nacken och på bröstet. Osså går jag runt i sportbh! :P Fult!
Men det var inte lätt att fota. Men ni kanske ser nå rött och ett vitt streck närmare halsen?!

RSS 2.0