Godnattsaga

Den här berättelsen bygger på sanna händelser.


Det var en gång tre små björnar. Dom var alla arbetslösa och hade varsin vit fläck strategiskt utplacerad i pälsen.
Efter en period av kortare deltidsvikariat fick en av björnarna(Sverker) en idé och började lagra jord i hinkar utanför sitt sovrumsfönster.
En av de andra björnarna(Greger) lade snabbt märke till Sverkers egendomliga vana och satte sig därför ner för att sammanställa en kortfattad analys över för- och nackdelar med ett sådant företag. Han kunde efter en stunds knapprande på miniräknaren dra slutsatsen att det inom ett par månader skulle ge ett positivt utslag i kassan, och därefter spred sig ett leende på hans läppar då han insåg att det snart skulle gynna dom alla tre små björnarna eftersom dom hade gemensam ekonomi.
Greger började då att smyga till Sverkers hinksamling på nätterna och hälla ett antal nävar sand som han hade samlat under sina kortare joggingpass förbi televerket på förmiddagen. Han kände sig mycket listig och log slugt när han betraktade den sovande Sverker genom sovrumsfönstret.
Efter åtta dagar började Sverker ana att något inte stod rätt till i hans sandsamling. Han började lyfta på hinkarna och tittade bakom en efter en för att upptäcka någon form av fortplantning, men utan framgång. Han riggade då istället upp en kamera vid kylskåpet för att kunna upptäcka eventuella extraknäckande nattmackstjuvar bland hinkarna, men inte heller den strategin visade sig vara speciellt effektiv då filmen den nionde morgonen bara kunde påvisa den tredje björnens(Trond) dagliga jakt efter sin bandspelare.
Sverker blev uppskrämd av det misstänkta livet i hinkarna och sprang därför hemifrån och började jobba som gratäng-designer på Konsum. Greger hade till en början dåligt samvete, men det kom han över relativt snabbt när han insåg att sandsamlingen då skulle bli än mer ekonomiskt gynnsamt för honom.


HJÄLP OSS! HJÄLP OSS!









Kommentarer
Postat av: Anna

"Den här berättelsen bygger på sanna händelser." så fryntligt börjar denna berättelse, spännande... och vadå? Jag tror jag vet förklaringen, hm.

2010-05-30 @ 23:19:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0