Bär

Äntligen tog jag itu med en del av körsbären jag plockade hos mormor. Gjorde sylt helt enkelt. Men bara på den svarta sorten. Den röda får vänta.
Upptäckte att nästintill alla körsbär var ett hus för små larver. Ja.. jag skojar inte när jag säger alla. Efter det tjuvåt jag inga bär i alla fall! haha... Man får helt enkelt inte tänka på det när man äter sylten. För med tanke på hur små många av dem var. Såg dem inte. Så ligger de säkert i min lilla burk nu! För att så småningom hamna på en pannkaka eller dyl!
..
..
Det är mycket saft och färgämnen i de där körsbären. När jag tryckte ut kärnan flög det saft åt alla håll. (vissa envisa bär som explodera åt fel håll!)
Hela min tröja är prickig. Mina ben är blåa. Hittade fläckar mer än en meter bakom mig. 
Har försökt tvätta armarna i alla fall. Men mina blåa ben får bli vita i duschen sen.. Tröjan får jag väl för tillfället låtsas som om den är chic! 
..
..
Nu ska jag samla energi för den gigantiska disk som väntar mig. När man bjuder på middag och kaffe. Till en ganska stor samling. Ja då blir det disk. 4 plåtar väntar mig... Alla kaffekoppar och skedar är borta! Nästan varenda kastrull och alla djupa tallrikar. 
Ser inget av den meterlånga diskbänken. Och det är ett äventyr att försöka ta vatten.
Men.. som sagt var. Jag samlar energi. För hemska saker. det blir inte kul.
Önskar jag hade en diskmaskin...
..
Husmors-stilen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0