Nära döden...

Idag höll jag på att ta livet av min stackars kissemiss. Ja inte räcker det med att hon skadar foten utan jag ska  ta livet på henne också!
Hon var på andra sidan gatan och lallade i någon vattenpöl. Jag och mamma såg henne från kapelldelens fönster! Tycker inte om att hon är där så jag öppnade dörren och hojtade på henne. 
Hon tittade upp och började skutta glädjeskutt mot mig. (Ja.. för även om ni inte tror det kan en katt känna glädje att matte står och ropar!)
Det enda hon tänkte på var matte medan jag hörde oroväckande ljud. En bil var på väg. Och den körde snabbt. hörde hur den närmade sig. (kunde inte se den alltså bakom skogen!)
Ropade "STOPP TAMAR!" 
Men hon fortsatte med sitt struttande mot mig. Så jag ändra taktik.
"SPRING TAMAR!"
Hon fortsatte och hann som bara passera mittlinjen på gatan när en bil susade förbi. Fort körde den. Tönt tycker jag. Ser man en katt promenera över vägen kan man väl i alla fall sänka farten. Man måste hur som helst sänka den när man kör förbi Slätte. Typisk ligist!
Fick min purrande katt i famnen! Hon verkade inte ens inse att en bil just susat förbi bakom röven på henne!
Usch.. hade hon blivit påkörd där hade jag väl aldrig förlåtit mig själv. Ena stunden glatt springande mot en ropande matte. Andra mos under ett hjul..
..
 

Kommentarer
Postat av: Bibbi

Tyvärr kör folk på tok för fort genom Slätte!!! Det borde vara 50 på hela genomfarten. Fattar inte varför de har 70 :( Tack och lov att hon klarade sig <3

2012-08-17 @ 14:11:54
Postat av: Anna

Ja, det var verkligen otäckt att uppleva! Det vill jag aldrig mer. Nä, Gud bevara Tamar!

2012-08-19 @ 22:06:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0