Bu eller bä!

Det slog mig igår. När vi köpte glass på gästgifveriet i Ratan, som våran granne äger, Hur trevliga grannar vi har. Hur lätt det är att småprata med dem.  
Jag slår vad om att vars jag och Orhan än slår rot så smånigom kommer vi aldrig få lika bra grannar. Ja hamnar vi i ett hyreshus i någon stad. Då lär man väl inte ens känna personerna som bor mitt emot. 
..
Nej jag gillar egentligen det här stället. Massa fördelar och massa nackdelar. Känns som om jag det senast klagat så mycket. haha Orhan påstod att jag bara talade gott om västergötland och tryckte ner västerbotten! 
Kanske!
..
..
- Folket här är trevligare och mer framåt. Mycket enklare att spontant börja småprata här. MEN. Jag och Orhan har inte fått mer vänner för de. Vi har inte en endaste kamrat att spela fotboll med eller fia med knuff.
- Naturen här är så mycket vackrare. Älska lövskog. Men egentligen spelar det ingen större roll i längden. Duger för semestervisit. Inte för att gå och njuta varje dag!
- Vi bor nära havet. Blåsigt.... kallt vatten. Fullt med sommarstugor och jönsiga turister. Näe.. havet är sämre än man kan tro!
- Utanför. Vi bor alldeles för utanför. Tycker om att bo så här. Det är mysigt och vackert! Men Umeå är närmsta stad och det är inte särskilt nära. Blir såna höga kostnade för att hitta på saker, uträtta ärenden. Osv.  (Robertsfors är ju inte precis ett fantastiskt samhälle!)
..
..
- Priser. Priser för resor är billiga här. Mycket bra. För 49 kr kan jag åka till Umeå utan rabattkort. Det var vad jag fick betala för att åka till Mariestad typ. Dock fick man bra mycket mer rabatt där nere på sitt rabattkort. Vad tar de bort här? 2 kr?
Matpriser... Jag vet inte om det är sant. Men visst borde transporten bli längre hit för grönsaker osv. En del saker verkar aldrig bli billiga här. Sen saknas ju Netto! XD
- Vädret. Även om alla säger att det är ovanligt kallt i år. Och att jag varit här tidigare och varit med om mer värme än det här. Så tycker jag folk är väldigt lugna med det?! Hör inte många som säger. Ja förra året hade jag ju blivit brun som en pepparkaka vid den här tiden. Eller... Man kan ju aldrig bada. Det enda folk klagar på är att sommarplanten inte växt så fort! Eller att man kunnat plantera ut!
Tycker det är märkligt. Om folk här är vana vid i alla fall 25... så borde de ju gråta lite. Men folk bara yttrar. Ja de har ju de inte bättre där nere heller! Ni som är här uppifrån. Kan ni förklara för mig. Tycker ni inte det är trist vädet?

..
..
Ska inte sitta och rabbla upp mer. Dels för att jag måste till jobbet nu! haha... 
Ser faktiskt fram emot att flytta och se var vi så småninom hamnar. Dock tror jag inte det blir bättre. Det blir aldrig bättre på ett nytt ställe. Det tar sån tid att komma in. Känna sig bofast. Särskilt om man inte känner någon. Just nu är jag nästan inne på att det vore bättre att bo nära där jag växt upp och där Orhan kommit in i Sverige. 
Det blir aldrig bättre än så!

Kommentarer
Postat av: amelia

Det är fruktansvärt! Det slog mig idag att det är den 16 JULI och det har fortfarande inte kommit nån sommarvärme... Nog för att jag mest bara har jobbat så jag hade ändå inte kunnat njuta av nån värme. Men hallå! När man väl är ledig vill man ju sola och bada. och använda shorts!

2012-07-16 @ 18:21:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0