Kunder

Kunder roar. Det finns inte en endaste sorts kund som inte på något sätt kan roa.
Det finns alla sorts människor där ute. Alla möjliga. Alla är så olika! Irriterande, roliga, glada, sura, smarta, korkade, skämtsamma, arga osv...
..
Barn är alltid trevligt. Särskilt små kavata typer som kommer och frågar massa irriterande frågor. Idag stötte jag på en flicka.
"Vad heter du?" "Vad gör du?" "Jobbar du alltid här?" "Varför jobbar du här?" "Varför klipper du den?" "Varför blir den större" "Kan man äta den?" "Kan man äta den här då?" "Kan man äta allt här?" Osv... Brukar tycka sånt är irriterande men... XD
..
Till och med surgubbar. Såna som tror att jag som är ung inte vet vad jag pysslar med. Som oroligt och irriterat liksom skäller på en. Tittar på en med nersjukna ögonbryn. Att man nog klipper av alldeles för mycket av pelargonen!  Till och med de kan roa mig!
..
..
Sen finns det självklart hur många som helst av den sortens människa som vill glänsa. Som vill få chansen att visa att de kan mitt jobb bättre än jag. Visa sina kunskaper eller bara få klaga lite!
De som bara letar efter en växt som är lite torr för att få yttra.
"Du, du måste nog gå och skvätta lite vatten på pelargoner där. De är jättetorra!" Utan att ha en tanke på att vi som varit där 5 timmar nog sett det som han/hon lyckades upptäcka efter 10 minuter. Att det kanske finns en orsak till denna torka!
..
Men det är nästan mer roligt att avlyssna korkade kunder. Lyssnade på en man som var helt hundra på att vårat apelsinträd var fake och rent utav skrattade åt sin fru och höjde rösten åt henne för att få henne att fatta att det som hon tyckte var ljuvligt och kände citrusdoft från bara var ett plastträd! (Piiiiiinsamt!)
..
..
Och det är alltid lika uppmuntrande med alla dessa glada människor. Som blir så överlycklig när jag kan hjälpa. Som frågar om vi har cannabis hemma eller som skrattar ihjäl sig åt att jag kunde hitta två vita violer!
..
och sen alla dessa kunder som tror de kan komma innan öppningsdags eller efter stägningsdags. Eller gör allt för att få något gratis eller rent utav kräver rabatt. Eftersm de som handlat så länge eller sagt så fina ord ju, ja förtjänar det! Ja de är ju också lustiga! På sitt irriterande sätt!
..
Det är underbart att vi alla är så olika!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0