Är engelska nyttig?

Man får lära sig engelska i skolan eftersom tydligen alla pratar det!
Men det är inte sant!!!
..
Jag har inte varit i många länder. Men där jag varit har jag upptäckt en brist i engelska språket! Varför luras man i att det är ett sådant populärt språk!
Dessa länder har jag varit i och märkt hur stor nytta man har av engelska där!
..
Tjeckien: Mycket liten nytta. De kan få ord. Personalen på alla restauranger blir arg om man pratar engelska eftersom de inte kan mer ord än pizza och hi!
Holland: Där ligger vi i underläge. De får människor vi pratade med drog till med våldsamt brittiskt uttal och komplicerade ord. Mycket bra! :D
Italien: Nej... Få ord... man kan komunicera. Men inte kräva något mycket! Kanske lite bättre än Tjeckien!
Serbien: Bra engelska. Pratade bara med en tjej i en grill och en kvinna på bussen som mötte upp sin franska man på samma flyg som oss. Men de kunde bra engelska!
Kosovo:  De kan viss engelska. Inte för att kommunicera på. Särskilt inte i byar. Men det funkar om man turistar i Pristina beställa på restauranger eller handla nåt! haha... I andra mindre samhällen får man improvisera!
Tyskland: har än så länge inte stött på en endast person som kan prata engelska utan att hela tiden slänga in ett tyskt ord. På flygplatsen pratade de bara tyska med oss. Irriterande när man är lite lost! På matbutiken pratade hon långsamt tyska och slängde in ett och annat engelskt ord. Paret i skogen kunde säga enkla meningar men... inte utan att hela tiden diskutera på tyska  eller säga nåt på tyska. Tur att tyska påminner lite om svenska så det går att lista ut vad de vill. haha
..
Kanske inte ska döma världen än. Det är kanske nästa generation som ska kunna prata engelska med varandra. Flytande?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0