Lycksele

 Befinner mig i Lycksele nu. Efter en lång tröttsam o ganska tråkig resa.
 Skulle kunna sitta o tjata i en evighet om den, så lätt som jag har för att skriva massa trams. Men jag ska hålla mig kort. För det var ju en sån spännande resa som bara måste berättas om. (hehe)

 Började i Töreboda, kom till Halsberg efter en halvtimme där ja klev av o möttes av värme trots att solen var nere. Trevligt. Men jag satte mig ändå på station och väntade. 40 minuter..
 Tåget kom. En man med sin son var där och filmade tågets ankomst. De må ja säga. Bättre far-son gemensamma intressen kan man väl knappast hitta.
 Jag kom in på nattåget och till min stora glädje var mina medressenäre inte där. Bra. Då kan man få undan väskor och slå sig till ro utan att känna sig i vägen.
 Mina första 4 medressänerer dök upp och visade sig vara 4 äldre kvinnor som tydligen var systrar. De fnissade och pratade och i Örebro flög alla upp på sätet och böjde sig ut genom fönstret ropandes "HEJ HEJ!" Började fundera på om det var ungdomar i tanters kroppar!
 "Du får ursäkta oss. Men våran syster bor här och skulle hälsa på oss på perrongen när vi for föbi."
"Jag förstår!" sa jag och log
 Snart kom de tillbaka in i kupen igen efter att ha ropat o så roligt några 100 gånger genom dörren...
 De hade med sig en påse som de fått av dem där ute.
"Åååh vin, och Ost och kex!"
"Och vindruvor!" Kvinnorna började plocka fram en ostbricka.
"Får man fresta med ett kex eller ett glas vin?"

 Jag har nåt emot att ta mat från medressenärer. Man liksom tvingar sig till att börja umgås med dem. O sen kan jag inte njuta av mitt fika utan att få skuldkänslor för att jag inte köpte mer. Som räckte till alla. Jag vill inte starta någon relation. De e ja för osocial för. haha. Så jag tackar nej till allt. Batterier till godis..

 Vi la oss tidigt. O de var först vid tio den 5 medressnären dök upp. Hon hade suttit i baren hela resan fick jag höra av de andra. O hon spred mig sig spännande dofter in i kupen. Alkhol och rök.
 Som det inte vore nog måste hon haft nån form av Kool. (stavas de så) plus att hon var förkyld och nu berusad.
 Hon började med att sucka, stånka och stöna i en evighet innan hon äntligen somna. O då snarka hon. Nåt så fruktansvärt. Trodde aldrig jag skulle få somna.
 När hon äntligen blev tyst o ja började försvinna i en annan värld började hon hosta. Lät som hon skulle hosta upp alla möjliga saker. O när hon hostat klart började hon sucka o stöna igen.

 Jag har inte sovit nåt i natt. Inte ens på den trista bussen till Lycksele från Vännäs. Men ja e inte trött. Har massor att göra idag haha. Och det är kul att var här!

 Kram :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0