Frost...

 Askallt är vad det är där ute!
 Har precis kommit in efter en träff med mannen. Min fot förfrös. Och det var frostigt. Det är sannerligen höst nu!
 Lider med han att han ska cykla hem medan ja får sällskap till dörren och kan slinka ner i min sköna säng. Men jag lider bara tills jag somnar. OFörskämt fort.
 Måste skaffa en cykel så också jag kan offra mig lite för honom!

 
Nu hopp i bingen. Klockan är snart halv tre... Tamar sover. Jag är hungrig. Så vill sova så jag får äta frukost snart!
kram


Nätter som de här. Känns nattliga dopp som på bilden mycket avlägsna! Badsässongen är nog över... (jag fick mig aldrig ett sista dopp!)


MOVE!

 


 
Idag var ju förträffligt fint väder ute. Men jag hann bara med en kort prommis tillsammans med Orhan för att kunna konstatera att det är mägnder med trattisar nu! Måste ut och plocka!!! :D
Måste ut och röra på mig mer. En av nackdelarna med att vara arbetslös. Mycket hemmasittande. Stillasittande. Innesittande. Datasittande. SITTANDE!!!

Så idag tog jag tag i min styrketräning. Som jag förr gjorde på kvällen men som liksom försvann i och med... Jag vet inte. Det försvann!
Men idag. Idag var vändningen. En prommis mitt på blanka förmiddagen (plus lite rumba) och lite situps o armhävningar på kvällen. Känner hur hjärtat börjar slå friska slag! hahah


Rumba!

 Idag dansade jag...
Höftrörelser och tafsande. Slow quick quick... Svankande och tå-häl! 

 Talar såklart om rumba. Som jag och Orhan idag provade. Av alla intressanta idéer haha XD Vi lärde oss grundstegen och nåt speciellt steg. Sen provade vi också vissa galna lyft och överdrivna steg som proffsen Slavik och Karina gjorde! XD Skrattade gott och var alldeles svett...

.

Idag var faktiskt en fantastiskt bra dag! Den passerade assnabbt. (om det är något possetivt?)
 Kom nästan upp vid nio. Men det slutade med tjugo över tio då Tamar vrålade nedanför min säng och bet mig i tån. (KATTER!?!?!)
 Bakade bröd och sjöng i gamla vispopböcker medan jag väntade på Orhan! :D 

 Lagade wookade rotfrukter, ungsgrillad kyckling, ris och currysås idag... God middag! Och ikväll ska jag avnjuta mina nybakta råg och veteklibullar! ;)

kram
 

 

 

 


Naglar...

  Mina nya intressanta naglar som jag fixa igår i brist på annat (blir bara värre och värre) Idag är de tyvärr förstörda pga trädgårdsarbete. Jag kan inte ha nagellack. Förstör det på nolltid. Är inte så glamorös och försiktig med mina händer haha. Men ja ska fixa till det nu.  Och sen kanske ta en liten prommis innan jag skuttar i säng! :)


Eller tänk om ja skulle göra nåt nytt... (de e ju som lite kul..)
kram


Tisdag!

 Idag var motsatsen till igår....

 Inte att jag hade ofattbart roligt. Men. Jag hade i alla fall att göra. Och det duger gott...

 Vaknade elva då jag satt larm på klockan. (trots att ja kom hem vid fyra igår natt och hade gått runt 6 km) Åt frukost och tog det lugnt. Spelade lite fiol (var länge sen) o målade på min tavla som länge legat med bara en bakgrund.
 Sedan ut i trädgården. Hade lovat mamma att fixa lite där och jag har själv en del växter. Jag planterade det som var i krukor ner i marken så de kan övervintra. Och satte några av de växter i växthuset i krukor och tog in. För att de ska få övervintra! :) (Har nog mer i trädgården att göra framöver...)
 
 Väl inne tog jag tag i köket. packade ner i diskmaskinen och började med middagen. Jag är alltid uttråkad vid tre och börjar laga mat. Även om det är minst en timme för tidigt! XD
 


 PÅ kvällen var det bön. (som vanligt) och jag gjorde mig i ordning och for dit. Mitt hår har blivit burrigt. Har försökt påbörja min tidigare hårstil. Inte borsta, bara tupera! Inte helt men.. lite! ;)

 Nu har jag fikat och ska avnjuta resten av djungelboken som jag började se igår! haha

kram

Nattprommis!

Sitter som på nålar. Letar mössa och laddar mobil. Om några minuter ska ja gå en galen promenad mot Älgarås. För att efter halva vägen träffa min man! haha XP Precis vad jag behöver. Honom och en prommis!
 Hoppas bara inte jag frys ihjäl! ;) Hur kallt kan det vara ute efter halv elva??

god natt!

High heels!


 Jag saknar att använda högklackat!!! Men hur många av de här är inte trasiga. O varför får jag aldrig tillfälle??? XD


Höstdag!

 Suuuuck vilken seg dag! Första dagen jag faktiskt lidit av att vara arbetslös. Jag har varit otroligt rastlös.
 Gick upp halv elva idag och hann bara äta frukost, duscha och vattna blommorna innan rastlösheten kom över mig. Jag gick fram och tillbaka i huset. Allt var trist. Jag var sjuk!
 Till slut samlade jag mian krafter och skuttade ner till sjön med min kamera. Tamar fick syn på mig och sprang efter. Vi busade och myste. Hade helt enkelt kvalitetstid tillsammans. Jag tog många bilder på min skönhet i den ganska ointressanta höstnaturen.Några smakprov... finns fler bilder på http://igwt.bilddagboken.seNu börjar i alla fall dagen ta slut. Och internet är användbart. Så ja ska förströ mina sista timmar här. Är ovanligt trött. Tänk om ja för ovanlighetens skull skulle lägga mig tidigt?
Nääääe. Omöjligt. JAg tror jag letar upp nån tecknad film och gör lite gott fika! :)

kram


Underbar dag!

 En lång dag som gick snabbt o underbart sällskap! :D
 Vaknade samtidigt som päronen for idag och Orhan kom och höll mig sällskap hela dagen! :D
 Vi lagade och åt pasta (såklart), såg film, tittar på Orhans nyklippta hår och myste. Det mest speciella idag var väl nästan ändock att jag lyckades sjunga för någon för första gången på jag vet inte hur många år. Orhan har tjatat och jag tog till slut mod till mig haha. :P Det var hemskt!!! :D Men han påstod att ja sjöng bra så kanske jag ska försöka våga mera.. ;)

 Vid tio slet vi oss ifrån varandra och jag gjorde mig en kopp te och hamnade här. Måste snart ut igen. Tamar kommer inte in!!! TÖNTKATT!

kram  

Ensamhemmakväll!

 Ensam hemma kväll! Var länge sen jag hade en sådan men så är nu fallet.
 Har just tittat på Herkules av alla filmer.  (Disneys såklart) Och nu är jag godissugen. Men sånt har aldrig vi hemma. Så de blir väl en kopp te! XP
 
 Är ganska rastlös redan. Förut njöt jag av de här stunderna. Att sitta ensam hemma. Göra gott fika, se nån film, sjunga högt eller chatta med någon strange typ på nätet.
 Men just nu e min röst förkyld, ja e inte sugen på nå fika (förutom godis då) och.. chatta.. baaah! XD
Känner mig nästan lite ensam (betyder inte att ja saknar föräldrarna...haha)
 Jag har i alla fall Tamar! :) Någon stans i huset!

 Nej!!! Nu ska ja koka mig en kopp te, leta upp en ny låta och sjunga en hes låt!!!! Man ska inte bryta traditioner!!! haha

kram

Förkyld!

 Uuuuuh. Vaknade upp i morse genomsvett och med huvudvärk. Halsen var rosslig och näsan igentäppt. Hatar förkylningar!!!!
 Igår var det start för fredax-myset i våran kyrka. Var rätt lite folk. Men skönt ändå. Ja skötte ljudet. (Var rätt skönt att hända där bak o rita på ett papper och försöka verka smart genom att tänka. "NU kommer pastorn. Han talar nog lite högre en mamma. Ska nog vara beredd på att sänka ljudet!"! haha) 
 
 Efter kyrkan hängde jag med Orhan hela kvällen och natten tills mor o far ringde och sa att det var dags att åka. Det var rätt skönt ute igårnatt. ja frös inte trots att ja var iklädd kortkort o tights. O en öppen cardigan. Men det hindrar ju inte folk från att säga. "AHA. O idag är du sjukare. Så går det!!!!" 
 
 Idag var jag lite på planering att visitera Pia men tappade lusten när ja vaknade krasslig i morse. Bättre o stanna hemma o vila o de mjuiksbrallor ja fick av syrran men som ja har en känsla av att de ligger nerpackade o smutsiga i min väska från Lycksele-vistelsen! (Ont ska med ont lönas.. ja hatar att packa upp väskor!)
 
 
Nu måste jag pallra mig iväg och leta upp ett par byxor och lite knark. Jag har ONT i huvudet!
 kram

Skräckfilm!?

 Haha höll på att skratta ihjäl mig när Youtube kom med taggningsförslag till videon.
"Anime" "videoclip" "animation" "Horrorvideo" "Animevideo" "Musicvideo"

HORRORVIDEO???

Sitter de alltså någon o tittar på videon och ger förslag? Eller hur i hela friden. Vem kom på det?!

kram

Sjukling!?

 Feber!
Hade ja kanske idag. Mådde i alla fall inte bra. Kände det redan igår natt när jag var med Orhan att det värkte i kroppen. och när jag vaknade upp i morse kände jag mig svullen. Men funderade inte på feber förrän mamma kom hem och sa att jag såg trött ut haha
 Och visst. Jag skippade typ lunchen. I brist på sug. Och jag hade verkligen ingen ork till att laga mat. (Kan bero på att kylskåpet ekade med sin tomhet och att endast ett paket ägg, smör och ost inte ger mig inspiration)

 Men detta faktum hindrade mig inte från att gå på bön! Sitta hemma en hel dag tar på krafterna. Och det hade varit ovanligt trist idag. Eftersom jag var trött, fanns ingen mat att laga till. Inget bröd att baka. Ingenting!!!
 Men jag gjorde klart min musikvideo. En ganska knepig video. Kanske att jag gjort om budskapet i låten. Fast när jag såg hennes egen video så blev min såhär! XD (Man blir ju påverkad!)


Sammanfattning!

 Vadå år sen jag skrev nåt här. Men jag har inte suttit vid internet på nästan en vecka. Då menar jag på riktigt. Fått gjort allt som jag brukar o hunnit med att dega lite. Mitt liv spinner på!

 Kom hem i Måndags efter en ganska soft resa. Den gick till och med snabbare än uppresan. Om det inte vore för ett uppehåll i Stockholm på 1,5 timmar!!! Men jag pratade i telefon och tiden knata iväg. Pratade för länge och höll på att missa mitt tåg då spåret var på ett oväntat ställe!!! haha
 
 Väl hemma var det första jag gjorde att gå på toa. Sen bar det av till Älgarås!!! För att träffa Orhan! Stor glädje. Var alldeles för lång tid utan han! ;)
 Igår var det bön.. o stjärnkväll med Orhan igen... 
  
 Idag har jag varit på hos Jens. Ringde till lite jobb igår dit jag skicat cv. De verkar som minst 20 florister skickar cv till alla butiker varje dag. Så det gick inte lyckat för mig. Men ja e stolt att ja ringde runt. Gick runt och var nervös i en timme. Hatar att prata i telefon. Men beslöt mig för att bara ringa till några. För att göra det lite lättare för mig.
 Har sedan resten av dagen suttit och gjort musikvideo i paint. Kom på att Veronica Maggio e ju rätt skön o har märkliga texter. Ulrika har juu köpt skivan o lämnat den hemma så då var det bara att sätta igång. Och jag är nästan klar. (Dagen är lång när man är uppe vid sju!)

 Uj vilket flum inlägg. Men kort sammanfattat av min tid borta. titta på bilder på http://igwt.bilddagboken.se
 kram

Hallå!

Blir inte mycket bloggande nu när jag är här uppe. Är alltid upptagen med kusinerna och har mycket liten tillgång till datorn. Lika bra det kasnke. Blir semester från den med. (Nästan)

Har myst med mina kusiner nu i snart 3 dagar. Underbart trevligt. Redan andra dagen flyttade vi in i farmor och farfars lägenhet och har levt där sen dess. Sett film, målat naglar, pratat, ätit mat och... (som Cicci utrycker det) pussats och kramats!
Igår fick jag träffa min kära man via internet också. Och presentera släkten för honom. X) Var kul att se honom även om det var via webkamera. Saknar honom!

Idag har vi avnjutit middag hos min faster Sara och nu vankas det paj. Känner doften. Alla vi kusiner e typ lite halvdöda. Vi pratade till klockan fyra igår natt och gick upp vid tolv. Har shoppat lite nagellack idag och sedan åkt  hit. (förutom att städa det kaotiskt stökiga köket haha. Undra om farmor och farfar skulle klara av hur det såg ut där!!? haha)

Bilder kommer troligen upp på bilddagboken senare. :)
Nu ska jag äta paj.
kram

ensamhet...

 Hm börjar bli smått segt nu... Känner mig aldrig riktigt fri i en lägenhet. Särskilt inte någon annans lägenhet haha.
 Har ätit. Spelat piano och... suttit vid datorn. har lyckats starta upp en sida som inte försvinner. Också något som är extra irriterande när det inte är ens egna dator haha

 Men det är bara nån dryg timme kvar innan kussarna kommer hem. Men de kanske är supertrötta efter en dag i skolan haha. Vad vet jag!

 Jag måste ju rösta också!!! Kan någon säga mig vars man röstar i Lycksele! Jag måste göra det innan Söndag! :P Hade ju kunnat gjort det i dag i brist på annat!
 Undra varför jag inte gjorde i Stockholm. Man kunde rösta på stationen. Bredvid soccarna när de höll tal haha.. Fascinerande. Men jag pallade inte gå in i den där lilla buren med alla väskor. nej nej... 

 kram

 

resan...

 God morgon.

 Vaknade upp vid sju i Lycksele idag då kusinerna skulle bege sig till skolan. Men jag drig mig kvar i sängen. Lite halvvaken eftersom kusinerna sprang ut och in och telefonen ringde. Innan tio gick jag upp och åt frukost.

 Resan igår var... lång! Men hade sina lustiga stunder.
 Som i stockholm möttes jag av soccarnas tal på stationen. Tv var där. Poliser var där! Fullt med folk som försökte få en skymt av Göran Persson eller Mona Sahlin. Jag gav upp direkt. Köpte en kalle Anka pocket och sprang till mitt tåg.
 På tåget möttes jag av en kvinna som åt nudlar på de mest avskyvärda sätt. ÄR det nåt jag inte klarar så är det folk som äter. Folk som äter på ett sätt som är för överdrivet eller äckligt enligt mig. Det får mig att vilja slå nån i ansiktet. Så jag åt min risifrutti och försökte ringa Orhan. Det gick inte.
 
 x2000 gick riktigt snabbt och det var tomt nästan på båda tågen. Så jag njöt av den halvan av resan. Men bussen mellan Sundsvall och Ume. Uj uj uj. 4 timmar. Av illamående. Jag åt min äckliga middag. (Jag hatar resmackor!!!!) Skulle äta ett ägg som visade sig vara löskokt. Obegripligt. (Jag kokade två ägg. Tog det ena på mackan. Det var lite löskokt. Så jag kokade det andra lite till och när jag ska äta det är det ännu lösare!!!!)
 
Nu sitter det ägget i gardinen på den bussen!

 Sista bussen var i alla fall någorlunda trevlig. Jag fick sitta överst längst fram i en dubbeldäckare för första gången i mitt liv. Jag gladde mig. Dock är det ju en tråkig väg mellan Ume och Lycksele. Plus att det var mörkt som bara den. Men jag pratade med Orhan och var snart framme!

 Kul!

Ville ha lite bilder här. Men tog inte med någon kabel till kameran. Och hittar ingen liknande i detta hem! haha Så ni får klara er UTAN!

Tamar <3

 Bon jour!

 Idag var en avslappnad dag. Gick upp vid tio. Tamar hade också sovit länge och gick upp med mig. Mycket chockerande. Undra vad hon gjorde hela natten?!
 Umgicks med henne hela dagen. Mycket kvalitetstid. Var trevligt. Vi umgås  inte mycket nu för tiden haha
 Hon gick ut en sväng efter frukost men kom in och skrev packningslista med mig (vilket de slår mig nu att jag inte packat!!!!) Låg i mitt knä. Tvättade mig. Pussade mig lite. Sötnos! :)
 Jag gick till datorn och Tamar följde efter la. Sig i mitt knä där. Vi delade på en liten majskolv!
 Jag färgade håret, gjorde lunch och lekte med Tamar. Minns inte när jag lekte med henne senast.
Funderar fortfarande på varför hon aldrig gick ut. Antingen hade hon för roligt med mig. Eller så var det kallt ute. Tror på det senare. Men är glad ändå. Älskar min lilla puma! :)

Fotade lite idag också. Se mer på http://igwt.bilddagboken.se 


Dagen i korthet!

Lalladda tim to ti ti tum.. booooo Vem har satt på alarm på mobilen vid denna tiden?
BIIIIP  BIIIIP  BIIIIP  BIIIIP  BIIP BIIP
  BIIP BIIP  BIIP BIIP Vänta nu. Om både mobilen och klockan ringer... Jag ska till Örebro idag!!! :O


 Förstår inte hur jag kan glömma så lätt över en natt. Men varje morgon som jag ställt alarm på måste jag fundera några minuter innan jag kommer ihåg varför. Så går det när man blir arbetslös. haha

 Var inte så hårt att gå upp. Fick vänta i Töreboda 2 timmar på tåget och nu på kvällen känns den här dagen evighetslång. 
 Mötte Ida vid stationen och vi hade rätt trevligt. Pratade. Promenerade flera varv runt Örebro. Kollade i butiker, kollade på butiker... satt på en bänk... Så nu kan jag staden innan och utantill. Åt thaimat. Ja. En trevlig dag. Köpte till och med hårfärg. Så ska färga i morgon. Själv dock! :/

 Men när jag väl åkte hem kom tröttheten över mig. Hade sovit dåligt och jag gäspade hela vägen hem medan jag smaskade på mina kanderade mandlar som jag köpt på Ali Baba. (min favoritaffär haha) 


 Klockan är nu halv två o de e dags för bingen. Äntligen. Somnade när jag kom hem. Efter att ha ätit en macka och lite broccoli. (lite varm mjölk också) Men jag är ändå trött. Var en natt med lite sömn innan!!!

 Stämde sedan en spontan träff med Orhan då vi kom fram till att vi kanske inte skulle träffas i morgon. Måste ju hinna ta farväl. Hur ska ja klara en hel vecka utan han?!?!
 Vi skulle bara träffas två timmar men själva farvälet tog en mer än en timme extra. XD Men nu är det gjort.... Då e de bara att härda ut!

 I morgon e de ledig dag och ensam hemma!!! Jag ska njuta! ;)

kram


Syster... <3

 Rensade i min kamera... Måste göra det ibland för att ja ska få plats med mer bilder. Många bilder man tar med en digitalkamera e ju bara skräp. Alla bilder är nästan det. Jag skiter väl nästan fullständigt i de tusen bilder jag tagit från förr...
 Hur som helst. Har inte tömt kameran på ett halvår och hade fullt med bilder på syrran och mig haha. En saknad drabbade mig igen.. Var bara tvungen att lägga upp några godbitar på oss! ;)älskar Ulrika! :D

god natt


Bröd!

 Är alldeles svett efter att ha hängt i köket hela kvällen. Har bakat bröd. Blev nå halvgrovt bröd med lite frön i. Gjorde olika former. Känner mig duktig och det smakade bra med nybakt bröd till kvällsfika! :)
 Frågade även farmor om ett bröd hon brukar eller brukade baka. Får se om ja gör det på tisdag. Eller när jag kom tillbaks från norr. Uj det är snart. Denna veckan kommer formligen springa iväg.
 I morgon ska jag till Örebro och det blir hela dagen. Tisdag är ledig, förutom bön, och sen Onsdag morgon beger jag mig mot Lycksele.
 Blir en hemsk resa. (kanske) Många byten. Längsta stunden på samma fordon blir mellan Sundsvall och Ume. (Där det tar 4 timmar) PÅ buss. Vilket betyder att jag inte kan läsa utan att må illa. suck
 Kommer vara hungrig på den resan också slog det mig nu. Får ta med mycket fika haha. Ett nybakt bröd kanske! ;)
 Har gratis sms sista dagen just den resdagen som tur är... så många kan RÄKNA med att få sms av mig. Jag kräver underhållning mellan 8 och 22!!!

 Men en dag i taget. I morgon Örebro. :)

kram

Låååång sovmorgon!

 God morgon.
 Nu är dygnsrytmen på tok. Vaknade tio över ett idag. PANIK! Vet inte varför jag sov så länge. Var nästan vaken vid tio då mor och far for på gudstjänst. Men kom inte längre än så.
 Kan bero på att jag var uppe länge i natt. Gick och la mig vi fyra?
For till Orhan igår på kvällen och var där till lite efter tre. När jag kom hem var jag nåt så våldsamt hungrig så... Åt lite kall kyckling. Tillsammans med Tamar! ;)

 Idag har jag inga som helst planer. Måste försöka bli trött bara. För i morgon ska jag upp tidigt. Inte för att jobba. Men för att åka med ett tåg till ÖRebro och träffa en vän jag inte träffat på... 8 år? Vi brevväxlade förr när vi var små och har hållt kontakten via internet senare. Ska bli trevligt! :)
 
 Klockan är snart två och jag gillar inte känslan i magen. Kanske den att det är sent och jag har inget gjort. Även om jag inte hade gjort något tills nu om jag gått upp tidigare heller så mår jag aldrig bra av att komma upp efter tolv. Usch!

kram

Blod...Oj tänker ni nu. Vadan detta blodiga golv. Har stackarn måhända fått världens flod av mens eller har tokiga Petra åter försökt göra en blodig fotoshot.
Ingetdera!!!

Jag har skurit mig. PÅ ett högst våldsamt sätt. INte med vilja. Utan vid rakning. Vet inte hur jag lyckades men plötsligt saknades en centimeter stor skinnflik på ena benet. Och som om det inte vore nog. Nej då ska ja slinta o göra ett hack i andra benet med. Dock inte lika stort.
 Blodet forsade i duschen. Jag sköljde bort det och gick ut. Inte slutade det forsa. Upptäckte plötsligt att hela golvet var blodigt.
 Rusade ut ur duschen till köket och försökte hitta plåster. Icke sa nicke. Varför skulle en sån duktig familj som familjen Sundqvist ha plåster. Vi e väl inga klåpare heller?!??!
Rusade till mitt rum och upptäckte att ja lämnade ett blodigt spår efter mig. Rusade tillbaka till toan på tå för att inte lämna mer blod. (Inte gillar jag att städa)
Virade mängder av toapapper runt fötterna och slappnade av.
Vars finns familjen när den behövs till hjälp.
Har torkat blod nu.. över hela huset.

och de svider på fötterna....


Mina vackra ben. 3 sekunder efter att ja torkat bort blodet. Så här är det ändå ganska normalt blodflöde haha XP

kram

Ja, jag gillar blod...


Lördagsplanering!

 God morgon världen!

 Gick upp elva idag. Det var skönt. Skönt att få sova ut. Kände en stor glädje igår när jag la mig i min säng och tänkte. Jag får sova hur länge jag vill i morgon! Jag ställer inget larm!
 Men vaknade genomsvett. Förstår inte. Det var kallt när jag la mig!?! Hatar att vakna varm!

 Idag har jag inga stora planer. Det är Lördag. Ska njuta av ledigheten. Kanske skulle jag städa mitt rum, duscha, göra något nyttigt. Eller bara slöa framför datorn. Skriva eller måla, vara kreativ?! Finns så mycket möjligheter idag och jag tror inte det är möjligt jag blir uttråkad.

 Har lyckats låna bilen ikväll. (Har lovat att tanka den! För de sista slantarna jag har av studiebidraget) Och ska bränna iväg till Älgarås ikväll. Inte så ovanligt! hehe.. Så dagen är inte så lång. Det är inte mycket tid jag behlver fylla upp med Petrasysslor... och jag har nåt att se fram emot!
 
kram

God natt!

 Sitter och gäspar stort framför datorn. Borde kanske lägga mig. Men måste göra mig i ordning först. Självklart!
 Är sugen på att sjunga men synthen står i vardagsrummet och jag tänker inte försöka krångla den förbi mor o far som sover i rummet bredvid. Lyckades gå in i den i förrgår när jag skulle smyga! haha

 Fick min lön idag från potatisplockningen och fick höra att ja skulle få runt 2600 varje månad (undrar fortfarande om ja hörde rätt) av arbetsförmedlingen när jag går in i ungdomsgarantin. Så känner ett stort välbehag över pengar. Nu e de bara ett jobb som saknas haha..
 Har haft en mysig dag idag och varit igång sen sju (förutom den lilla tupplur vi tog) Jag är helt enkelt nöjd. Ska njuta lite av stunden... Saknas bara en varm kopp te. Har en mun kvar i tekoppen men den är kall! XD
 Ser fram emot att åka upp till norr snart... Ska bli skönt att komma iväg ändå. Och inte behöva tänka på jobbsökande och hemmagående.. haha

 Nu ska jag försöka hitta till sängen. Och Tamar. Stackarn e nervös. Hon blev åter mobbad av storkatten idag. Antar att det är Hero (en väninnas katt!!!!) Vi letade hela natten och tillslut kom hon springande. Med spindelnät hela ansiktet. Ska pussa lite extra på henne i natt.
 Måste vara nåt speciellt med den katten. tamar retar upp stora hundar och allehanda katter. MEn denna katt är hon verkligen LIVRÄDD för!
 Sötnosen!

Orhan <3Idag firade vi en månad. Och jag är tydligen av den oromantiska sorten eftersom jag glömt det. XD hemska saker. Orhan frågade i Onsdags.
 "Vad är det för dag i morgon?"
"Eeeeh.. Vad menar du?"
"Ja vet du inte det då undrar jag!"
"...ehm hehe jag blir lite nervös nu... Torsdag?"
"Ååh! Vet du vad de e för dag efter det då?"
"Fredag? haha?"
"oh..."

 Fick till slut veta att det var en månad sen vi blev ihop och jag var tvungen att tänka länge för att få ihop det. haha.. Eftersom det då ju var en söndag och måndag... inte torsdag och fredag! Men vi blev ihop natten mellan den 9 och 10 förra månaden så! XD Ok då. Man kan väl säga att det är en månad ja! haha

 Var med Orhan hela dagen. Han höll mig sällskap i Töreboda innan ja träffade jobbcoachen. Mys! :) Sedan köpte vi lucnh och lagade hemma. Till mamma med. :) Vi somnade sedan i sängen och vaknade när Tamar skrek i mitt fönster klockan tre! haha. Vi måste ha sovit någon timme eller två i alla fall haha
 Orhan åkte hem och på kvällen åkte ja till Älgarås o då fikade vi lite vid järnvägen i Älgarås. En riktigt mysig dag helt enkelt! Jag kan inte få nog av han!!!! XD

 Kram


Stjärna!

 Idag jobbade jag inte. Tappade lusten när Orhan inte skulle med. Och jag hade fruktasnvärt ont i benen. Obegripligt. Kan knappt gå.

 Var hemma och sov bort hela dagen. Förståeligt. Har varit helt slut varje dag efter potatisplockandet. (Ni kan inte förstå hur jobbigt det är!!!) och jag har ändå inte lagt mig ovanligt tidigt. Utan varit uppe till tolv, ett!
 Så idag gick jag upp tolv. Genomsvett. Inte med mening. Jag gillar inte att sova så länge.

 Hann bara äta frukost. Gjorde ingen nytta. Sedan överaskade Orhan med att dyka upp och hjälpte mig med maten. Innan vi åkte på bön. Var i Älgarås lite på kvällen. Kollade på stjärnor. Såg en fruktansvärt stor en. Hade missat den om inte Orhan (mitt i ett samtal med någon annan i telefon) hade utbristit. "WOOOOOOHOOOOOOOOO! BIG WOW!"
 Jag hann vända mig om och såg den lägen. Den var... STOR!
 Vi skrattade länge sedan åt hur mannen i telefonen måste funderat på vad Orhan skrek om! XD

 Nu ska ja koja. I morgon e de inget jobb! Men dock jobbcoachen. :( Men jag har varit duktig idag. Och satt alla cv i brev o skrivit adresser. Så i morgon ska jag köpa frimärken o posta! :) (Förhoppningsvis innan ja går till jobbcoachen så ja duktig kan säga. Ja har skickat MASSA med cv herrn!"
 Åker med mamma redan vid åtta. (Hemska saker) Men får sällskap av mannen hehe! ;) Så de blir säkert inga problem att skutta upp kvart i sju i morgon! XD

kram

Potatis!

 Potatis potatis potatis, Gnäll, gnäll gnäll. Smärta, smärta, smärta. Trååååååååkigt.
 Så kändes det på tisdag då klockan var 12 och jag hade jobbat på potatisfältet i 3 timmar. Det var plågsamt.
 Jag såg inget slut på eländet. Visste inte hur länge vi skulle jobba, hur mycket vi skulle plocka eller när det tog slut. Jag hade ingen att prata med, alla pratade serbiska eller romani, och jag var fruktansvärt trött. En del jobbade hårt en del tog långa pauser och pratade. Det var orättvist. De känade pengar på att vi jobbade åt dem??? Ville bara hem. Ville aldrig dit igen.

 Trodde jag ja...

 PÅ kvällen när ja fick min inkänade åengar 275. 25 kr mer än planerat så var glädjen utan gränser (överdrivet sagt) Men ja kände hur suget återvände. När jag även fick med min man så var det självklart att ja skulle plocka lite potatis. De andra kvinnorna hade gett upp. Inte kunde väl jag svika bonden inte.

 Så jag plockade även Onsdag. Och dagen gick undan. Det var en annan sort. Sparrispotatis. Den var liten så vi fick inte ihop lika mycket lådor. Mindre pengar för varje person alltså. Men det var kul. Jag och Orhan skulle se hur lång tid vi behövde för att tillsammans fylla en låda (1 kubikmeter!) Det hade nog tagit 3 timmar om inte potatisen och dagen tagit slut. :P Ja allt var faktiskt mycket trevligare. Jag var inte trött och dagen var snabbt över! Fast smärtan i benen ska vi inte tala om....

potatis...

Sova....

 Har läst och sovit konstant idag känns det som. Har i alla fall nästan läst ut en hel bok. Men den e svår att lägga ifrån sig. "Adrian Plass he[m]liga dagbok" sitter och skrattar lite för själv hela tiden. Gillar dagböcker. Folk som skriver lite löjligt om sig själv.

 Skulle upp tidigt i morse. Men minns inte ens att klockan ringde. Tur jag inte fick jobb idag! (Jag hade inte varit beredd) Men Pia kom förbi vid nio med blommor och då vaknade jag av att mamma öppnade dörren och hojta "Pia är här!"
Juste...

 
Väl uppe fick jag trots trötthet och hunger baka bröd för att få frukost. Slut. Gjorde två bröd. Scones och vanliga. Åt sconsen till frukost.
 Lyckades dock baka bröd på bara en halvliter när ja skulle göra på en liter. Så trött var jag nog. Djupt besviken!!!

 Efter att ha avnjutit även lunch somnade jag och sov till middag. Känner mig fortfarande mosig. Och fick plötsligt nyheter om att jag ska jobba i morgon. Yey.. Måtte jag somna tidigt i kväll. Måste försöka. Får inte roa mig vid datorn så länge... för ja måste ha power att jobba hela dagen!!! Plocka potatis... uj uj uj

kram
 Usch de smakar illa i munnen.. typisk sovmun.
 Undra om de e dags för kvällsfika snart!

Lättja...

 Så sitter man åter här vid datorn efter två härliga koppar te. :)
 Njuter av stillheten och av att vara fri.. Det blev inget jobb i morgon. Eller ja e som nån sorts inhoppare så får ändå gå upp i tid i fall de ringer...
 För då drar jag på mig mina slitna basketdojor med mossiga skosnören. Rycker åt mig första bästa nyckel och ränner ut till min röd/rosa toyota. Burnar i 70 km/h hela vägen till Älgarås, förutom där vid lindåsvägen där ja alltid av någon anledning lyckas köra 80!!! (meningen kan innehålla spår av underdrift)), tar upp en och annan kvinna för att sedan fortsätta min färd till de ljusa potatisfälten. Där de små klimparna ligger och väntar på att plockas av mig. Just mig!!! I solsken!!!

 Hur som helst... måste upp och baka bröd i morgon. Känns hårt att inte få äta frukost när man vaknar.. men sånt e livet. :/ Kanske skulle baka chapati till mig. Det går i alla fall snabbt mot jästbröd. (blir en riktig bagardag i morgon)

 I morgon ska alla fall bli flitens dag. Inte som idag. En dag helt ägnad åt datorn och kärleken. Nej nej... ja ska baka bröd, duscha, skicka cv och... kasnke diska en tallrik eller två!

kram

nu ska ja njuta av "Vägen till el Dorado" och bli trött... (vilket jag nog redan är)

Dagens

DAGENS VILL HA: Ehm... Mindre finnar. (puder!!!)
DAGENS KLÄDSEL: Jeanstights, vitt linne, tunika...
DAGENS SMINK: Nothing.. Men funderar på att göra nåt för ja känner mig inte på topp!
DAGENS FRISYR: Rufsig sidbena... Måste fixa.
DAGENS HÄNDELSE: Boka biljetter till norr!
DAGENS LÅT: Ehm... tja just nu lyssnar ja faktiskt på blah blah blah med kesha (ovanligt för att vara jag?)
DAGENS PLANER: Baka bröd.. träffa mannen!
DAGENS SAKNAD: Sömn?
DAGENS DUMMASTE: Skar mig på en ormbunke i skogen. O de gör ont!
DAGENS SJUKA: Att ja gör ett sånt här frågeformulär redan innan dagen knappt börjat!
DAGENS DROG: Te... Har redan avnjutit två koppar! :)
DAGENS KRAM: Orhan!!!
DAGENS PUSS: För att upprepa. Orhan!
DAGENS KÖP: Biljetter! ;)
DAGENS GODIS: Ehm.. hittade lite gammalt lösgodis mamma o pappa inte hunnit äta upp! ;)
DAGENS HUMÖR: Lite uttråkad och seg. Men med en förhoppning om att det blir en bra dag!
DAGENS ORD: ... ok!


Skit-cv

 Sitter här o småskäms lite.
 Vet inte varför i hela friden ja inte gjort klart cv:t. O varför ja upptäcker de först nu. NÄR DET ÄR SKICKAT!!!
 Hade skrivit floristernas yrkesförbund istället för floristernas yrkesråd. XP
 Och hade glömt att fylla i datumen för praktiken. Överallt stod massa frågetecken. (Hur proffsigt ser det ut?)
 Och jag hade skrivit att jag tävlat i yrkes-sm 2012!!! Inte illa!
 
Nu tänker jag inte kolla mer på pappret. För det skulle inte förvåna mig om ja skrivit nå mer tokigheter...

 Jaja.. Tror ändå inte så mycket på de där cv-utskicken XD

Aktiv...

 Såja.. då fick jag lite gjort nu på morgonen utan särskilt mycket sömn inom mig. Åt frukost vid åtta. Gick upp och skickade iväg cv till de emailadresser jag hittat och... tog en prommis och bokade tåg upp till Lycksele! ;)
 Resan blir av! hehe :D

 Ska baka bröd tror jag (lider brist på den varan för tillfället)... och få besök av min man. (var ju så fruuuuuktansvärt länge sen) Vet inte om jag ska ta mig iväg till kyrkan ikväll också... Eller inte?!
 
 I morgon har jag ett jobb. Ska plocka potatis troligen. Lite halvtaskigt hjälparjobb. 250 per låda. STOR LÅDA. Så får se om ja tjänar en 500 lapp i alla fall. Om jag jobbar från 8-20 kanske haha XD

 Det är vad som händer i mitt liv just nu. Känns bra. Känns som jag är igång. Men samtidigt kryper stressen upp. HEmska saker vad jag har att göra!

 kram

Filmkväll/natt

 God morgon.. eller god natt. Jag har inte sovit mycket i natt. Inget att skryta med. Och det skulle inte förvåna mig om jag somnade som en stock så småningom. Bara jag finner mig till ro. Läser en bok...

 Filmkvällen igår blev ingen filmkväll. Men ändå lika trevlig!
 Det började med middag. Blev på nåt märkligt sätt bara vi tjejer som gjorde maten och killarna väntade. Jag gillade det inte. haha. Men jag e för nervös för att lämna köket åt andra. (bossPetra) och alla tjejerna ville jobba. Och killarna slapp gärna. "Ni tjejer gör ju godare mat!"
 My as heller...
 
Kan säga att matlagningen inte var någon succe. Jag for runt och bossade. Sprang ner och hätmade ett durkslag och lyckades bränna spaghettin. Något som hänt för första gången i mitt liv. Dock inget ja e stolt över. Men vi skrattade gott..
 Alla de andra tjejerna tyckte jag kokat pastan för hård. Något jag inte kunde förstå. Det var den mest perfekta pastan ja gjort.
"Om spaghettin fastnar på tänderna är den inte klar!" sa de och skrattade.
"Men om spghettin fastnar på väggen när man kastar den är den VISST klar. Den ska vara al dente. Har ni inga tänder eller???" (Kan erkänna att ja var lite irriterad)
 Men ja fick killarna på min sida!!! ;)
 Tycker de känns som de andra tjejerna skrattade åt mig o min våldsamma matlagning hela tiden... Men de e för söta!!!

Jag tyckte killarna kunde ta disken och det fick jag också kämpa för. Inte mot killarna. Men mot tjejerna. Flera gånger började de diska och jag stoppade dem.
"Men killar kan inte diska bra?!"
För att använda ett tidigare använt uttryck. My as heller hahah XP

 Det tog 3 timmar att försöka hitta en film och få igång den. Det bara krånglade. En efter en gick hem och när vi äntligen fick igång en film. "Dinner for schmucks!" så var det bara ett fåtal kvar.
 Vi sov några timmar efter filmen och vid halv sex körde jag hem..

 Det var frost på bilen i morse... Hösten e verkligt här!!!

Naglar..

 Sitter och tittar på stolthet och fördomar. Den verisionen med Keira Knightley. Har sett den gamla serien förut. Den tyckte jag var msyig förutom att den var galet lång att sträckse haha.
 Gillar såna här kostymfilmer. De e som lagom underhållande. Krånglig kärlek som inte är amerikansk kärlekskomedi. De e helt ok!!! ;)

 Har målat mina naglar nu på kvällen. De bara går sönder så kanske lite nagellack kan förstärka dem. Kvällen slutade rätt bra efter en ganska seg dag. Har fått ett jobb att plocka potatis... 200/låda eller nåt. Helt ok! Nåt att göra i alla fall. Måste bara avboka min tandläkartid så ja kan göra det. Pengar e välkomna även om jag inte spenderar särskilt mycket.
 Men nu har jag börjat fundera på en liten tripp till Lycksele. Saknar mina kusiner. :) Och det vore skönt att komma ifrån. Men då behöver jag några slantar extra!

 Klockan e halv elva. Ska försöka inte bli för sen i natt. I morgon ska jag upp och försöka fixa mitt cv. Nej! Jag behöver en färgskrivare. Någon som har???
 Äsch då de ingen brådska i morgon. :P Jag kan sova ut. Ska inte ens laga mat i morgon. Baka bröd kanske. E inte gott de där gamla brödet jag gjorde. Ska försöka mig på att göra tekakor. Gjorde ja senast på hamkuskapen. O då gillade ja det inte. Fick en utskällning för att jag vägrade göra dem exakt runda med 10 cm i diameter!!! Fick inte högsta betyg på provet heller för att jag gjorde mina tekakor en gnutta för mörka!!!
haha Men nu står ingen lärare o flåsar mig i nacken längre. NU e de ja som bestämmer. O mina tekakor ska vara mörka, trekantiga och kanske bara 8 cm i diameter!!!! Det är smaken som räknas!!!!!

kram


Vilken dag!

 Nu ska här ta tas i jobbsöknngarna. Har skrivit klart cv och säljbrev idag. Just nu ska ja leta upp adresser till massa intressanta företag.
 Jag längtar inte så efter att få jobb. MEn visst vore det en känsla. Längtar nog inte bara för att jag är rädd för nya saker. Rädd för att göra bort mig och inte kunna. Men så måste det ju få vara i början!
 Får jag inget jobb får jag i alla fall snart praktik. Fast jag vet inte hur det går till när man får det. Om man måste leta upp platsen själv eller om arbetsförmedlingen hjälper mig. Tror på det sista. Eller att vi samarbetar.
 Får ju bidrag också. Ska bli skönt. Då slipper man oroa sig för pengar. Fast de gör jag inte nu heller. Fick pengar på studenten som ja använde under sommarn. O sen har som aldrig det sista studiebidraget blivit använt. Har fortfarande kvar det.
 Var bara i natt som jag drömde att jag bara hade en hundring kvar. Och jag fick panik. Kunde inte påminna mig om att jag använt pengar.

 Har varit en låg dag idag. Har känt mig trött och... "ledsen". Jag sov ändå till elva. Då vaknade jag av att mitt tredje sms. Förstår inte varför folk skriver på morgonen. Någon ringde också. Men jag svarade inte. Tänker inte slänga mig upp ur sängen för att säga.
"Nej de jobbar just nu pucko!!! Ring senare!!!! Det är ju vardag. Eller har du missat det. Var du tvungen att ringa före klockan nio för att väcka mig? VA VA VA?"
 
 Jag diskade idag... det var det enda. Resten av dagen är en dimma. Tror jag satt med cv:t och säljbrevet. Promenerade runt i huset. E fortfarande fascinerad av att jag inte är uttråkad någon gång. Livet är för spännande!
 Gjorde mat. Ostpasta. Dag berömde de inte maten lika mycket hahah XD

 Nu e ja ensam... de andra e på bön..
kram

Dagarna bara går...

"Nu ska vi se om det är lika god mat idag!"
"Det du gjorde igår var väldigt gott!"
"Du har lagat jättegod mat nu 2 dagar i rad!"

 Uppmuntran bara svämmar över. Förstår inte. Men tydligen har jag nu under senaste dagarna lagat godare mat än någonsin!?!?! haha. Kul. Men jag undrar vad päronen tyckt om maten innan???
 Men jag har ju tid nu. Det är det enda jag har att göra på dagarna. Göra mat. Det jag ser fram emot. Att fixa lite inför.
 
 Idag vaknade jag först av ett samtal från min man. Men somnade om igen. Och vaknade tio av att min jobbcoach ringde.

"Sov du?"
"Ehm.. nej jag var påväg upp?"

piiiinsamt.
 Han avslutade samtalet med att säga. "Somna inte om nu bara!"

 Inte då. Jag gick upp och fixade kantarellerna, diskade, dammsög.. sen satt jag mest i soffan idag. Tror det gick nån timme.. mer. Av att bara sitta.
Inget löser sig av att sitta där...
 Gjorde mat och dagen är plötsligt slut. Gjorde kycklingpaj! Det var gott...

suuuck...


RSS 2.0