Sista tiden....

 Kvällen slutade mysigt igår. Jag pappa och Orhan bänkade upp oss framför datorn med te och fika och såg på nåt program om sista tiden. Har redan glömt namnet. Men det var som en dokumentär där de tog bibelord och förklarade. Mycket bra!
 Pappa har tjatat mycket om den men jag har aldrig ens orkat bry mig... Men... så intressant. Var inte alls tråkigt att titta! XD

 De började med att berätta om falska profeter. Hur man kände igen en sån. Men sen. De tog profetsior ur bibeln och visade hur exakta de var. Jag har aldrig ens tänkt.. Jag har kanske läst dem. Men trott det var för framtiden. Det som kommer. Eller nåt kufiskt om Israel! Men... så självklart.
 Jag blev ytterst fascinerad.

Finns inte en chans att jag skulle kunna återge vad jag hörde. Inte utan att det låter lite ihophafsat. Men de var mycket om den staty Daniel såg. Kroppen var uppdelad i fyra olika material. Som föreställde fyra riken. Stora riken.
 Det första. var Babylon. Som blev besegrat av.. Medien och Persien. Som blev besegrat av Grekland. Det tredje stora riket. Och visst står det om baggar och bockar. Horn och annat märkligt. Men det är också förklarat i bibeln. Ytterst exakt. Det står förklarat att det är Greklarn som besegrar Medien och Persien.
 Vem var kung? Jo Alexander den store. Efter hans död delades riket upp emellan fyra generaler.
 Och i bibeln står det att från den första kungen ska fyra nya riken ska uppstå. Men inte med samma makt!!!
 
 Jaja nu sitter jag här och försöker förklara ändå. Allt detta finns i Daniels bok.
 De sista kungariket är Romarriket. Det är delat. Likt statyns ben. (inte sant!) Riket ska bli skadat men inte helt dö ut. Ur detta kommer tio nya kungar. Och en som tar över hela jorden. (antikrist)
 Mycket nära slutet i så fall.. Bara att vänta på de sista tio kungarna. Då är verkligen sista tiden inne.

 haha... Jaja ska inte tjata mer om detta. För det är för svårt. Men jag råder er att se videon. :)
Jag lyckades inte bädda in den här så här kommer en länk. :)
http://www.youtube.com/watch?v=hOi-77AusXI

Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0