Dag 23 - 5 bra filmer.

(Ett hemsk lååångt inlägg!)

Jag gillar film. Nästan alla sorter men jag skulle tro att jag gillar äventyr mest! Fantasy. Kostymdrmana. Asch.. men här är fem jag gillar!  (märk att jag inte skriver filmerna i någon särskild ordning utan eftersom jag kommer på dem)



"En midsommarnattsdröm" Som det Shakespear-fan jag är måste jag säga den. Särskilt då den pjäsen är min favorit! Den är inte ny. Inte särksilt effektfull. (vet inte hur gammal den är) men historien är så söt och jag har ännu inte sett någon bättre verision av den. (Denna är med bland annat Michell Pfyfer, Kevin Cline, Calista Flockhart)

Om fyra ungdomar. Lysander och Hermia älskar varandra. Men Hermia är bortlovad till Demetrius. Helena är kär i Demetrius. En alv (Som för tillfället har en äktenskapskris) ser dem då de irrar runt i skogen vill hjälpa Helena att få Demetrius. Men det blir fel! Samtidigt retas han med sin älvfru genom att få henne förälskad i en åsna. Åsnan är egentligen en man som tillhör ett gäng hantverkare som ska försöka spela teater.

(Handligen i korta så enkla som möjliga drag haha.)



"Scarlet Pimpernel" Det är en sån trevlig film med världens vackraste kvinna! ;) Också gammal och dåligt gjord. Jag vet inte varför jag gillar den. Den är bara skön.

Percy, en engelsman som kallar sig Röda nejlikan (Scarlet pimpernel) räddar aristokrater från giljotinen under franska revolutionen med hjälp av olika förklädnader. I vardagen spelar han en otroligt löjlig aristokratisk engelsman som driver alla till vansinne. En dag träffar han den sköna Marguerite de blir kära men även en annan man, Paul, älskar Marguerite. En man som har hand om avrättningarna och gör allt för att få tag på Röda nejlikan. (Med bland andra Anthony Andrews, Jane Seymore, Ian Mckellen)


"Sagan om ringen trilogin."
Är ju tre filmer, jag vet, men jag kan inte säga att jag bara gillar en av dem. De är bara bra och jag behöver nog knappast förklara handlingen. Bra gjorda och… bra story! (Med bland andra Elijha Wood, Ian Mckellen, Orlando Bloom, Viggo Mortensen)


"Mannen som visste för lite" Har sett denna film flera gånger och även om den är ganska löjlig var det den första film jag skrattade till, när jag såg den ensam! Jag brukar vanligtvis inte skratta åt filmer så… hehe.

En amerikan hälsar på sin brittiske broder på sin födelsedag. Han får en upplevelse på livets teater i födelsedagspresent men tar fel samtal och kommer istället in i en verklig händelse där några ryssar och engelsmän försöker starta krig mellan dem igen. Trots allt som händer tror denne man att allting hela tiden är på låtsas.



"Det regnar köttbullar"
Måste ta en animerad film också. För även om det finns så många bra filmer att välja på så är jag ett stort fan av animerad film! Bara det är svårt att välja mellan… Uj uj.. och denna skrattade jag nåt våldsamt åt när jag såg den hemma hos Orhan och Ramis när hela gänget var samlat där en natt. Så härligt överdriven. Eller jag minns faktiskt inte nu vad jag skratta åt men… Hoppas att jag någon gång ska få se den igen i alla fall! 

Minns inte handligen så precis. Men en man är en uppfinnare. Dock har han aldrig gjort någon stor succe. Men så en dag lyckas han med nåt som kan skapa mat men då han ska visa upp den händer en olycka. Den far upp till himlen och det regnar mat. Till en början går allt bra. Alla älskar uppfinningen (gratis mat) och vill att han ska göra att det regnar ofta. Men saker och ting börjar gå snett och regnet blir inte som det ska.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0