Älska konst

Jag gillar nog konst mer än jag tror. Här om dagen såg jag och Orhan film och kände mig nästan gripen när de i filmen började titta på konst. Särskilt när jag såg denna tavla.
..
haha funderade djupt på hur jag skulle lyckas hitta den målning när jag hade noll koll på konstnären. Men tyckte det såg ut lite som Monet. Var helt säker på att det inte var han men sökte ändå med hans namn. Och japp. Någon mer tyckte visst detsamma. För där var den.
Konstnären är William Turner
:)
Men hur pinsamt är inte det? Att känna sig rörd av en liten bild. En bild av London dessutom! XD
Jag blev dock väldigt sugen på att måla. Måste införskaffa i en konstbok. För det är mysigt att titta. Bli imponerad av vad andra kan.
Jag vill också måla såhär. Livfullt och spännande. Varför bli alltid mina målningar så platta och naiva. (För mycket serietidningar? haha)
Min nästa ska bli något nytt!!!
..
Några andra trevliga konstnärer..
..
Botticelli
..
Klimt
..
Monet
..
Fick just en fantastiskt ide.
Jag ska försöka mig på att måla samma stil som kända konstnärer. Alltså inte måla av.. Utan ta inspiration från deras motiv och stil och göra något liknande! ;) Då lär jag ju prova på en del. Och lär mig undvika min egna trista stil! hehe
Så får ni se många märkliga tavlor framöver!
Har ni nå förslag på bra konstnärer?

Kommentarer
Postat av: Ulrika Emini

Du borde hämta inspiration från han.. ehm, vad heter han nu då. Jag vet vad han heter men jag hittar inte stavelserna.. Slrkealjdlhjg, osdjfn. Nej, det går inte. Han den där spanjoren som målar så konstiga motiv iallafall. Men smältande klockor och maskiner som föreställer klockor.. Vet du vem jag menar? Han är intressant, och då kan du låta din fantasi och kreativitet flöda för fulla muggar!

2012-04-11 @ 13:11:27
URL: http://ulrikaemini.blogspot.se
Postat av: Ulrika Emini

SALVADOR DALI HETER HAN, JAG VET!

2012-04-11 @ 13:14:11
URL: http://ulrikaemini.blogspot.se
Postat av: anna

Åsså har vi ju geten och det älskande paret... Matisse, kanske

2012-04-11 @ 20:46:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0