Grönt i naturen

Solen skiner och jag och Orhan ska strax ge oss ut och plocka grönsaker. Eller rättare sagt ogräs och vilda växter! :) Vi kan förvälla lite och sätta i frysen. Men jag ska också göra en rejäl buffe till middag tänkte jag! Har tittat runt på nätet och sökt inspiration och jag är redo!
..
Det här tror jag också man kunde äta... Men vet inte vad man ska göra med den? Finns så mycket av den här så någon som vet?
..
Märkligt ändå vad mycket som finns där ute. Enkla saker. Som man kan äta. Har inte ens vetat om allt. Eller aldrig orkat. Hade ingen aning om att man kunde göra saft på älggräs blommor, äta mjölkörtsstjälkar som sparris eller krydda med häggblommor och rönnblad! Men räkna med mig. I framtiden nu ska jag krydda allt med kryddor i naturen. Jag kanske inte behöver köpa oergano liksom. Kanske gräs smakar likadant! hahha
..
Till sommaren ska jag prova göra sylt och saft på olika blommor. Inte för att jag är en saftälskare. onödigt slafs... Men.. lite kul att bjuda på syrensaft. Det låter det.. Det låter mer än ett glas icas jordgubbssaft! Tillsammans med de skalbaggar jag fick av mina väninnor. Och en harsyreparfait. Kanske lite te på lindblommor också! :) En härlig blandning!
..
Harsyra...
..
Nej.. Nu ska jag klä mig. Så fort Orhan fått slut på sin fotbollsmatch så ska vi ge oss ut. Man måste passa på innan solen som vanligt försvinner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0