Saften som gick an!

Jag har ju inte förtäljt er om min otroligt vackra häggsaft!
Det finns bara ett ord för den saften! Blomma!
Den är inte god på nåt sätt. Söt, sliskig med en obehaglig blommig smak! Jag minns inte riktigt men jag tror inte jag är så förtjust i fläder heller så detta borde ju inte komma som en chock för mig!
Orhan tyckte också den var obehaglig! Spelade ingen roll om man drack den stark eller svag. antingen blev den för söt eller så var den för blommig!
Men trots att jag inte är så förtjust i dessa safter kan jag inte hålla mig för att göra någon form av syrensaft också! XD Fast jag kanske borde prova göra sylt eller marmelad istället. För maskrosmarmeladen gillar både jag och Orhan. Kanske så jag borde göra några burkar till att ha när maskrosorna försvinner.
Hur länge blommar föresten maskrosor?
..
..
Det finns mycket mat i naturen. Men jag börjar inse att orsaken till vi slutat äta ogräset kanske beror på att det inte är så underbart! Vi får ju tag på mycket godare mat så enkelt...
Maskrosor och Brännässlor är det enda som är ok än så länge! Hundkäx till viss del.
..

..
Läste någon stans att växterna i naturen växer efter hur vi behöver dem. (vet inte hur jag ska formulera den meningen!)
På våren behöver vi massa vitaminer och något som startar igång magen. Alltså lite bittra, beska smaker och vitaminrika saker som brännässlor, granskott, hundkäx, harsyra. osv.
På sommaren är det mer matigt. Rejäla grejer!
På hösten/vintern saker som värmer och håller i skafferiet.. alltså rotsaker!
Det finns ju bara en som kan planera det så bra... (Fast nu för tiden kan man ju köpa en paprika mitt i vintern. Även om den kostar en halv månadslön!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0