Vad gör jag egentligen?

Sitter ni där och inte förstår vad jag sysslar med på dagarna? Eller har ni alltid undrat vad de som jobbar i en trägårdshandel gör alla dessa månader INNAN stor-rean i slutet av sommaren.. (Hrm hrm...)
Ni kanske rent av sitter där och tror blomsterjobb är rena rama gulli-gull-arbetet och inte alls förstår vad jag tramsar om att jag är trött för. Jag mekar ju inte med bilar precis. Eller lyfter tunga plåtskivor!!!
Då ska ni nu få en ordentigt och överdrivet nogrann förklaring, beskrivning och redogörelse av mitt arbete!
..
En tomatstickling.
..
En vecka just nu (De första månaderna) ser ut så här.
I början av veckan packar vi jord i krukor. Chefen har en lista med exakt vilka blommor som kommer komma och hur många som ska planteras. Alltså fyller vi upp så många krukor. Brukar vara runt 5000-10000 (skulle jag gissa)
Vi ställer ut krukorna på sina rätta bord och måste se till att krukorna följer ett regelbundet mönster. Annars skulle alla inte få plats plus att de finns risk att de ramlar av när kunderna springer runt eller sträcker sig efter blomman i mitten som säkerligen är vackrare än den längst ut!
..
Denna bild har jag stulit från http://anitabjohansson.blogg.se och jag antar att det är såhär det kommer se ut i sommar. Just nu ser det INTE ut såhär. (Ett av växthusen!)
..
Så det är ett evigt jordkladd. Vi har jobbat så att två personer står och packar ner perfekt mängd jord i krukor på löpande band. Medan en tredje springer fram och tillbaka och hämta dem i backar och ställer ut dem på borden i mönstret. Samtidigt ska det hela tiden fyllas på med ny jord.
..
I mitten av veckan kommer leveransen. Några vagnar sticklingar. Just nu pysslar vi med kryddor, gurkor, tomater, sulfiner, pelargoner osv.
Då ändras jobbet till att plantera alla dessa sticklingar. Man har en plastpinne. Snurrar runt den i hålet. (Så hålet inte blir hårt packat) pluttar ner sticklingen och bara klämmer åt lite. Ytterst lätt.
Sedan gör man så. Som en maskin. Kruka efter kruka. Bord efter bord. 1000-tals plantor!
..
Samtidigt såklart dyker det upp andra sysslor som att vattna, klippa ner plantor, flytta efter plantorna till andra växthus, dricka kaffe, sopa golv och bord, byta dukar på borden osv
..
Det är vad jag pysslar med! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0