Vattenfärg...

Dagens uppgift:
Börja lära sig på allvar att måla med akvarell!
..
William turner får stå för dagens inspiration.
..
Nu sitter jag inte här och påstår att jag på en dag ska lära mig tekniken något så otroligt ypperligt bra att jag är fullärd och kan betrakta mig som ett proffs!
Nej nej.. Akvarell ska ju tydligen vara det svåraste att måla med.
Jag har målat en del med akvarell och vattenfärger. Ta bara bildlektionerna i skolan haha. Men att få fram spännande ljus. Det vill jag lära mig. Utnyttja ljuset i pappret.
..
Den här är ju så snygg så jag får ont i magen!
..
Det hela går väl helt enkelt ut på att inte använda sig av vit färg. Mer eller mindre vatten i färgen. Man kan aldrig måla över med akvarell eftersom den är transparent. Har man målat ett mörkt streck där man tänkte sig en sjö. ja då kommer det där mörka strecket vara där! För alltid!!!
..
Man börjar med det ljusa och bygger sedan upp med mörkare partier på det.  Och sedan använder man vatten för att få det att flyta ihop på olika spännande vis!
..
Alltså. Jag tror ju jag hajar grejen. Men... jag har aldrig riktigt försökt på det viset. Jag målar för kladdigt. Som om det vore olja... Dock målar jag ju inte "rätt" med olja heller. (Jag började med akvarell. Så kanske därför jag aldrig börjar med bakgrunden när jag målar med olja! För att inte få mörka färger på ljusa ställen! XD )
..
Jaja lets go. Så småningom ska ni få se en William Turner här!
..
Min senaste akvarell.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0