Jag går hela tiden och tror att allt är på skoj! Eftersom det finns så många människor här som pratar tyska!

Jag funderar på hur man egentligen lär sig ett nytt språk! Nu har jag liksom återigen chansen att bubbla över av romani! Men det går inte. Jag... kan inte!
Visst kan jag sitta och lyssna. Jag kan ofta hänga med i vilket ämne de snackar om. Ibland också lista ut vad i ämnet de pratar om och vad de tycker om det. Men... inte så pass så att jag plötsligt hoppar in i dsikussionen och säger nåt! Jag kan inte!
Jag kan inte få ihop orden i mitt huvud. Och skulle jag säga nåt skulle jag säkert säga det helt fel gramatist så att istället för att skoja och säga. "Ja han är ju lite knäpp!" Utbrister jag. "ja, jag är ju lite knäpp!"
Alla ord byter form efter person och tillfälle. Till och med namnen!
Det skulle vara oerhört pinsamt!
Romani må ha få ord! Men de har minsan en outhärdlig gramatik!
..
..
Jag tror aldrig jag kommer klara komma ut och lära mig romani på det här sättet. Det enda jag lär mig är att lyssna... Jag behöver få studera lite. Jag vill läsa och i alla fall lära mig  grunden och ett antal bra ord. Då! Då kan jag börja prata och våga ge mig ut på okänd mark och försöka förklara fastän jag inte kan!
..
Tror jag kommer lära mig mer tyska ord efter den här resan. Älskar att gå och läsa på butiker och skratta åt att jag fattar. Orhan med för den delen!

Kommentarer
Postat av: Bibbi

Mysigt med en hälsning från Tyskland och dina härliga tankar <3

2012-09-13 @ 13:25:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0